Miközben úgy adták át a Margit-hidat, hogy nincs kész, úgy tűnik kérdezni sem lehet a közgyűlési határozatba foglalt, de el nem készült biciklis infrastruktúráról. Az én arcomról ég a bőr, komolyan...

http://www.youtube.com/watch?v=cDwZM5eyFIg

http://index.hu/velemeny/menonemmeno/2010/11/13/margit_hid_visszaadasa_n...

"Napok, órák vannak hátra a Margit híd részleges átadásáig, és rendes budapestiként most illik egy kicsit szomorkodni valami fontos örökre elvesztésén. Nem kell többé gondolkodni, hogy a Petőfi és a Szabadság hidak közt hol érdemes nekivágni az átkelésnek. Nem lesz többé lehetetlen időpontokban lezárva mindkét alsó rakpart valamilyen érthetetlen munkafolyamat miatt. És megint lesz forgalom a Szent István körúton, ahol több mint egy éven át nappal is lehetett cigánykerekezni az úttest közepén.  tovább »

A Lokálpatrióta Klub kerékpártúrát szervez az átadás előtt álló M31-es autópályán.

Kerékpárosok avatják majd fel az M31-es autópályát július 8-án. A szervezők remélik, hogy kegyes lesz az időjárás, és nem lesz akadálya annak, hogy 18 órától biciklitúrát rendezzenek a gödöllőiek számára az új létesítményen.
A résztvevők 17.15-től gyülekezhetnek az Alsópark kastéllyal szemben lévő területén. A helyszínen Géczi András (Fiatal Művészek Egyesülete) ad koncertet.
Indulás: 18 órakor. A tervezett táv kb. 28 km.
Az autópálya avató kerékpáros felvonuláson mindenki részt vehet. A táv megtétele után a Török Ignác Gimnázium udvarában várják a szervezők a kerékpárosokat egy közös bográcsozásra!  tovább »

Üdv Mindenkinek!

Megtörtént a BringaKonyha 3. adománybicaj átadása, mely megkoronázása egy NAGYSZERŰ és MINDEN VÁRAKOZÁST TÚLSZÁRNYALÓ ÉV munkájának! :-)

Szilveszter délutánján egy 30-40 fős csapat szelte át a várost, és nem állíthatta meg őket a köd, az eső, a korai sötétség de még a közepesen izmos emelkedő sem, hogy leszállítsák a gyönyörűen felújított női városi bicajt annak a nagymamának, aki (míg előző kerékpárját el nem lopták) rendszeresen fiatalokat megszégyenítő módon tekerte a kétkerekűt.

Mostantól egy új csodajárgánnyal szelheti a várost, ráadásul az új bicaj lopásgátlását is biztosítottuk egy masszív szürke Kryptonite u-lakat formájában (ami természetesen szintén adomány).

HÁLÁSAN KÖSZÖNJÜK MINDEN TÁMOGATÓNAK ÉS RÉSZTVEVŐNEK AZ ELŐZŐ ÉVES ÓRIÁSI HOZZÁJÁRULÁSÁT a BringaKonyha létrejöttében és üzemeltetésében!

Mindent megteszünk (és már van is pár óriási ötletünk ezügyben), hogy az új év még sikeresebb legyen és soha nem látott növekedéssel és terjeszkedéssel haladjunk előre!  tovább »

Sziasztok!

röviden az eheti progikról:

-ma este cycling future workshop prezik a tűzraktérben 19 órától(http://mobilityweekbudapest.eu/node/578)
-holnap forgatunk az MTV-vel aztan kerekezünk a CM-en zöld pólóban:)
-szerdán 1/2 4-kor találkozó a tűzraktérnél, és átgurulás a felvonulási térre. 4-kor kezdődik az átadás.

Akit érdekel, jöjjön el ma-holnap-holnapután...

indítok egy számláló bejegyzést is, mert kíváncsi vagyok rá h hányan jönnénk.  tovább »

Sziasztok!

most nem ígérem h rövid leszek.

Bocsi...:)
aki nem bírja a regényt, az lapozzon a végére az ordító 'a lényeg' részhez.  tovább »

Új kerékpárutat adtak át a Tisza-tó Tiszaderzs-Tiszaszőlős-Tiszafüred közötti töltésszakaszán hétfőn, a 13,7 kilométeres új szakasz egy 315 millió forintba kerülő árvízvédelmi és turisztikai beruházás befejezéseként készült el.<*cite>

A projekt megvalósítását a Regionális Operatív Program forrásai biztosították, az elnyert támogatás 299,2 millió forint volt. A szükséges önrészt - összesen 15,75 millió forintot - a Közép-Tiszavidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság, valamint Tiszaderzs, Tiszaszőlős, Tiszafüred település önkormányzatai, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács biztosította.  tovább »

A XVI. kerületben, a Timur utcában épült új kerékpárút átadásáról adtak hírt az m1 műsorában.
Itt lehet megnézni:
http://video.hirado.hu/videok/hirado/20061113/02_100.wmv
5:12-nél kezdődik.
Érdekes a rögtön utána következő hír is. :)))