Az Autómentes Napon ( szeptember 22. vasárnap ) a szokásos közös tekerés ( 16 órakor indul a Főtérről ( kerékpáros? ) rendőri felvezetéssel ) után üzemanyag pazarlása nélkül autózunk. Bárki megtapasztalhatja milyen sok energiát emészt el feleslegesen pár méter autózás. 17 órakor a városháza parkolójában bicós autóhúzó versenyt tartunk.

https://www.facebook.com/groups/godolloi.bicajos.vagyok/
http://akerekparosbaratgodolloert.blog.hu/2013/09/20/automentes_nap_godo...

biker1986 képe

Critical Mass Veszprém - Autómentes Nap 2013

Idén ősszel is megrendezésre kerül Veszprémben a Critical Mass kerékpáros felvonulás az európai autómentes nap alkalmából. Szeptember 22.-én vasárnap az Óváros térre várjuk a veszprémi és környékbeli bringabarátokat. 15:30-tól gyülekező, majd 16:00-kor indul a menet, mely ismét érinti Veszprém jelentősebb útjait. Többek között az Egyetem utca, Mártírok útja, Budapest út, Cholnoky út, Haszkovó út érintésével érjük majd el a Barátság parkot, ahol a hagyománynak megfelelően bringaemeléssel zárjuk az eseményt.  tovább »

Olaszorszagban-mar-ferrari-vonattal-is-utazhatunk
360 km/h-ás sebességel száguld.
Nápoly– Róma – Firenze– Bologna – Milánó útvonalon, a jegyek 30 EUR-tól bevezető áron vásárolhatóak ide kattintva.
Az új szuperexpressz szerelvénynek - funkcionális értelemben -ugyanis nincs mozdonya, mivel a tervezőmérnökök a forradalmian új, állandó mágneses szinkronmotorokat magukra a forgóvázakra, azaz közvetlenül a kerekekre szerelték.
Ezzel a megoldással 20 százalékkal több férőhelyet alakíthattak ki a tervezők egy mozdonnyal rendelkező vonathoz képest, tovább csökkent a szerelvények súlya, egyenletesebb lett a meghajtás, és javult az erőátviteli rendszer teljesítménye is.  tovább »

pzsoltix képe

Kecskemét - Európai Autómentes nap program és Kerékpáros felvonulás

Európai Autómentes nap 2013.

2013. szeptember 22. (vasárnap) - Kecskemét, Kossuth tér

Alább olvashatóak a kecskeméti autómentes nap tudnivalói az ingyenes tömegközlekedésről a kerékpáros felvonulás útvonaláról, a programokról.

Mi külön sátorral készülünk, keressétek a Magyar Kerékpárosklub sátrát. Örülünk mindenkinek, aki ellátogat hozzánk, esetleg be is segít a sátornál. Érdekes és hasznos programokkal készülünk, valamint a kerékpárt is átnézik szakavatott embereink. A kerékpáros felvonulás után sorsoljuk a túráinkon résztvevők között a kerékpárt és vásárlási utalványt.
Ha tudsz segíteni nekünk (pl. szórólap osztás, felvonulás biztosítás, jelezd a kerekparosklub K kecskemeten.hu címen). Köszönjük!

- 10.30 – 15.50 óráig regisztráció a kerékpáros felvonulás résztvevőinek  tovább »

A parlament és a Szükhbaatar tér

Úgy hozta az élet, hogy fél évig Ulánbátorban tanulok. Eddig nem nagyon voltak CM-közeli élmények, szombaton viszont autómentes napot tartottak Ulánbátorban, ami megosztásra érdemes itt is :)

A pénteki UB Post angol nyelvű helyi újságból értesültem róla és kíváncsi voltam, hogy hogyan fogják megoldani, mivel egy átlagos napon az egész város egy nagy dugó. Vannak is olyan anekdoták, hogy az ulánbátori vidéken rosszul lesz a friss levegőn és oda kell tartani a terepjáró kipufogójához, hogy magához térjen, vagy éppen ez a vicc:
"Egy ulánbátori rohan az utcán, mellette egy autóból kiszól a haverja:
- Hova mész? Ugorj be, elviszlek!
- Kösz, de most nagyon sietek!"  tovább »

http://vimeo.com/29520529

"Emlékeztessük a várost, hogy a Ciclovia minden héten megrendezésre kerülhetne a "Körúton", azután hogy a 60-as években az autókhoz igazították és megpróbálták a gyalogosokat a föld alá nyomni, most már újra vissza kéne adni az embereknek." - hangzik a bécsi autómentes napi közlemény.

http://www.criticalmass.at/3809

stop smog

Reggel jöttem munkába a szokott útvonalon (Nagykörte -> Petőfi híd), és örömmel tapasztaltam, hogy a Baross - Üllői részen nem áll a tömött kocsisor, mint az elmúlt két nap.

Jólesően konstatáltam, hogy az emberek figyelembe veszik, hogy ma van az Európai Autómentes Nap.
Sajnos az Üllőitől tovább ugyanolyan dugó volt, mint a hét többi napján. A hídon is a felezővonalon kellett mennem, bár talán figyelmesebben húzódtak félre az ottók.

Az imént rákerestem a topik címére, és meglepően kevés aktuális találatot kaptam (melyből több a CMre mutat), viszont van 2002-es indexes archív hír is.

Ily kevéssé hirdeti a média az autómentes napot?

Bringások útja lesz az Alkotmány utca az Európai Autómentes Napon

Az Európai Mobilitási Hét záróeseményén (09.22.) a kerékpárosok vehetik birtokba az Alkotmány utcát.
Az autóforgalom elől elzárt területen bemutatkozik a hamarosan kiépülő közbringa-hálózat, vagyis a BuBi is. A BuBi támogatási szerződést itt írja alá Dr. Völner Pál államtitkár (NFM) , valamint Vitézy Dávid vezérigazgató (BKK). A látogatók nem csak a tervezett kölcsönzőpontok leendő állomásainak helyszíneit ismerhetik meg, de be is mutatjuk, hogy néz majd ki egy kölcsönző-pont.  tovább »

São Paulo-ban naponta 3 órát, hetente 15 órát üldögélnek az emberek a dugóban - közel két munkanapnyi időt!

Szerveztek egy versenyt, hogy kiderüljön, melyik a leggyorsabb eljutási mód a városukban A pontból B pontba csúcsforgalom idején:  tovább »

Szeptember 22-én, holnap, azaz kedden egész nap autómentes nap lesz Szentendrén és délután 18.00-tól tekerünk egy rövidet a belvárosban : Critical Mass, Szentendre.

Az útvonal itten van: http://www.velocen.hu/

Gyertek tekerni!  tovább »