Ha valakit esetleg érdekel, ma jelent meg az MTI-n az alábbi infografika, amelyet változtatás nélkül közlök veletek.

Forrás: A személysérüléses közúti közlekedési balesetek száma Magyarországon (2007-2016. II. negyedév) MTI

Előbb végeztem ma, úgyhogy elindultam a belvárosba bringázni egy kicsit, illetve az új Kossuth teret is megnézni innen-onnan. Miután végeztem ezzel a szintén nagyon fontos teendőmmel és kerékpársávon lerobbant BMW-t sem találtam sehol, ezért úgy döntöttem, hogy hazafelé veszem az irányt. Alkotmány, majd Bajcsy volt az útvonaltervem, persze jól elkerülve a bicikliutat, hogy még véletlenül se kapjak jobbhorgot :D. Láttam, hogy egy autó besorol a buszsávba és leparkol a jobb szélre, ezután még egy autó beállt a kocsisor végére, a Toldi mozi előtt valamivel elkezdtem jobbra behúzódni, hogy jobbról megelőzzem az álló kocsisort.  tovább »

sziasztok,
kicsit régi az ügy, azonban mégis megpróbálok itt segítséget kérni, hátha az illető is olvassa a cm-et.
2013. szeptember 30-án kb. reggel 8-kor elütött 1 rendőrautó.
helyszín: bp, kiskörút # rákóczi út, a deák --> kálvin irány. valószínűleg mind2en hibásak voltunk, de a yard nem akarja elismerni a felelősségét, s harc vár6ó belőle, nyilván rámkennék az egészet..
én (kék fix, narancs-fekete sisak, kék deuter hátizsák, kék farmer, szürke széldzseki) előrecsorogtam a zebra elé, ahogy sok biciklistársam szokott. láttam a szemem sarkából, hogy 1 másik bringás is érkezett oda. tehát lehet, hogy ő érzékelt vmit a balesetből. a kamera felvételeket elkéri az ügyvéd, nemtom mi és ki látszik belőle... ha ez megvan, akkor kiegészítem ezt a bejegyzést.  tovább »

Szeretném a segítségeteket kérni, mert volt egy balesetem, és szemtanú kéne nekem. Az eset csütörtökön (2013.06.20-án) reggel fél kilenc előtt történt az Irinyi József úton (ez megy fel a Petőfi hídra Budán), a Bogdánfy út után ~30 méterrel. A szélső sávban haladtam, mikor elment mellettem és bevágott elém egy ezüstszínű Peugeot (GYW 061) és az üres úton hirtelen lefékezett. Én is vészfékeztem, pont nem mentem neki (~20cm volt köztünk), ám átestem a kormányon. Erre továbbhajtott, ám úgy 40 méter után egy (emlékeim szerint) platós kisteherautó bevágott elé, és nem engedte elmenni. Sajnos a kocsi visszatartásával és a járdára terelésével voltam elfoglalva (el akart menni a fickó), és bár messziről kértem, maradjon itt tanúnak, ő elhajtott.
Kérek mindenkit, ha látta mi történt, vagy ismeri a teherautó vezetőjét, az írjon nekem (kapcsolat fül), mert nagyon fontos lenne, hogy megtaláljam!  tovább »

Nagyjából másfél hete - lehet, hogy kettő - párom dolgozni indult lován, mint minden nap. Egy átalakított női KTM-je van, olyan jó harminc éves acél. Nem egy rohanós fajta, inkább az az ott is lassítok, ahol nem feltétlen kell, csak hogy lássam, minden tuti. Ez nem azt jelenti, hogy túl óvatos, inkább csak ismeri azokat, akik max szimulátorra valók, nem járműre.  tovább »

IMG_20130503_090547

A képet egy órája készítettem a kisföldalattin.

(A kisebbik képet nem tudom kiszedni a posztból, bocs. Nem valami intuitív a blogmotornak ez a része :-/)

Kedves Olvasók!

Egyik haverom a következő esetnek volt szemtanúja, egy néhány fős görkoris csoport tagjaként:

A görkoris csoport egy viszonylag sötét helyen lévő kerékpárúton haladt. Vele szemben pedig egy kivilágítatlan kerékpáros (másnéven ninja). A görkoris csapat élén lévő szeméy bukósisakján előre fehér, hátra piros színű villogót viselt. Az őt követők közül egyikük nem észlelte időben az érkező ninját (ahogy a ninja sem észlelhette, hogy nem egy, hanem több görkoris közeledik), és a hirtelen meglepetéstől azonos irányba (a kerékpáros a menetirány szerint jobbra, a görkoris pedig - gondolom útakadályok, vagy éppen a csoport másik tagja miatt - balra tért ki). Az eredmény egy frontális ütközés volt.  tovább »

Az origón most jelent meg.
http://www.origo.hu/itthon/20130404-szellembringak-jonnek-majd-szembe-az...

"Szellembringák jönnek majd szembe az utakon

A rendőrség Jász-Nagykun-Szolnok megyében fehérre festett szellembicikliket helyez majd ki az utak mentén azokra a helyekre, ahol halálos biciklisbaleset történt. Az országban minden negyedik személyi sérüléssel járó közlekedési baleset részese egy kerékpáros."

Miért van az az érzésem, hogy késésben vannak ? És miért pont megint a bringás a baleset okozója ?

Sziasztok!

A fiatalemberről tudunk valamit? Prevenciós okokból szeretném tudni, hogy hogyan történt az eset.
Jobbulást a srácnak.

http://index.hu/belfold/2012/12/08/elgazoltak_egy_biciklist_az_oktogonnal/

"Súlyosan megsérült egy kerékpáros, akit szombat reggel elütött egy autós Budapesten, az Oktogonnál, közölte az Országos Mentőszolgálat ügyeletese. A 23 éves férfit az Országos Baleseti Intézetbe szállították. Az ütközés körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai vizsgálják, mondta Sagyibó Melinda, a BRFK sajtóügyeletese."