Csőd a kiskörúton / fotó:kisg

Az Emberibb Parkolásért Mozgalom keddi, médiavisszhang nélkül maradt sajtóközleménye után két nappal a Hajtás Pajtás minden publikus email címmel rendelkező dolgozója brutál leveleket kapott egy bizonyos Csalános Jánostól. Igyekeztem nagyon higgadtan válaszolni, de nem sikerült értelmes szintre vinni a levelezést. Ekkor egy hirtelen ötlettől vezérelve megnéztem az autós civilekkel váltott őszi mailek forrás IP-jét, és BINGÓ!  tovább »

Nyitottak egy fórumot az oldalukon (http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=empamo&id=1265229709) amelyben megkérdőjelezik a zebra-akció törvényességét, de már a hatodik megjegyzésben a Critical Masst emlegetik. Gondoltam beírok nektek, hogy tudjátok: van egy társaság, amely olyan, mint Pistike: mindenről csak az jut az eszébe.
:)

Gyula belváros (fotó: Glázer Attila)

Nagyon szépen kidolgozott mellékvágánya volt az EMPAMO által szervezett autós tüntetésnek (parkolás a bringasávon a kiskörtén) a helyi boltosok "képviselőjének" megnyilvánulása. Ezek szerint a szélesebb járdák és a bringasáv (a leállósáv terhére) gyakorlatilag ellehetleníti majd a boltokat, csappanni fog a forgalom. Habár Nyugat-Európa nagyvárosain az elmúlt másfél évtizedben végigsöpört a belvárosok forgalomcsillapítása, az EMPAMO aktivistáinak erre is van válasza: "a Hollandok? Azok drogoznak is, mit vársz tőlük?"  tovább »

A CM hivatalos álláspontja, hogy nincs hivatalos álláspontja. :D

A Tüntetés a kiskörúti... parkolókért? bejegyzésben tanakodtunk arról, hogy az EMPAMO tüntetésére miképp reagáljunk. Legyen-e CM képviselet, elmenjen-e egyáltalán valaki és mit csináljon vagy mit ne.

László János fogalmazta meg gondolatait a témában, amelyet hosszas megbeszélés után a CMVT véleményének is tekinthetünk.  tovább »

Ma reggel két tévében, négy szereplővel folytatódott az EMPAMO-CM roadshow. :( A két adást itt tudjátok megnézni:
ATV - Jam
m1 - Reggel  tovább »

Sajna nagy a rácuppanás a bulvárfelütésre. A Critical Mass nem került be az Estébe, de a fasiszta Critical Mass már érdekes. :)

"Négy kerék kontra két kerék - az Emberibb Parkolásért mozgalom szerint a kerékpárosok önmagukról is azt állítják, hogy nyíltan fasiszta módszereket alkalmaznak - a Critical Mass szervezői viszont ezt kikérik maguknak. Miért a kibékíthetetlen ellentét a két tábor között?
1. rész:

2.rész:

Hajnalok hajnalán ebben az interjúban kiderült hogy videó bizonyítja a Critical Mass "nyíltan fasiszta" módszereit:

Jól dolgoztunk, újra aktív az EMPAMO. Kritikán aluli sajtóközleményben fasisztáznak, de helyesen írni még mindig nem tudnak. Tudjátok, ők azok akik a Föld Napján autós felvonulással akarták megakadályozni a "Critikáll Mass-t"... :)
"Bár hirdeti:a kerékpár alternatíva,de az autósok ellen nyíltan fasiszta módszereket alkalmazna"
Az egész kirohanás itt olvasható. De előtte nézd meg ezt, hogy jókedvű maradj.

"Mindenekelőtt a későbbiek megértése végett, 53 éves budapesti lakos vagyok, két gyerekes családapa. 15 éves koromban motorizáltam magam, soha nem használom a tömegközlekedést. (Akkoriban a villamosok ütközőin utazott a tömegközlekedni vágyó honpolgár, már ha felfért a jármű hőn áhított karambolsínjére). Azóta megrögzött autós vagyok, egy autós érdekvédelmi szervezet főtitkára (EmPaMo).  tovább »