1.) Az egyes számú versenyző az úgynevezett belsőrotoros bowdenház, amit a flatland bmx-eken szoktak alkalmazni. Háromkérdésem merült fel vele kapcsolatban:

http://www.velvartbmx.hu/webshop/altermekcsoportok/flatrotorbowdenek/

a.) Jól értem, hogy ennek a bowden elvezetésnek köszönhetően végtelen számú kormánypörgetést hajtható végre, úgyhogy a bowden és a bowden ház nem tekeredik fel/össze és nem kell a másik irányba is pofozni a kormányt, hogy kicsavarodjék a bowden és a bowden ház?

b.) Spéci váz kell-e hozzá, vagy felrakható-e egy outiból csinált fixi vázára?

c.) Amennyiben spéci váz kell neki átalakítható-e egy outis váz olyanná?  tovább »

Paraszt fixit szeretnék építeni a régi csúszópapucsos trekkingemből. De szinte ráköltés nélkül.

Pl nem akarok bele új agyat és nem akarok bele kereket fűzetni.

A itt jönne a fő kérdés. A racsnis agy átalakítás fixé.

Vagyis a kalapácsoknak adni akarok epoxi gyantával vagy valami METÁL ragasztóval. Csinált már valamelyikőtök ilyet? (Nem én találtam ki létezik ilyen, ezt a hitetlenkedők kedvéért mondom.)

Hát csak ennyi lenne most.

Kösz!

Kiegészítés:

Nem közlekedésre kell, hanem bringás pólózás kipróbálásához és ahhoz, hogy megtanuljak fixizni a magamnak okozott tetemes anyagi kár nélkül.

Pont a közlekedésre használt csodám helyett kell. A lényege, hogy olyan vasam is legyen, amit nem sajnálok kirúgni magam alól ha a helyzet úgy kívánja.

Már hónapok óta áll lelakatolva, érintetlenül a képen látható fixi. Ebben a hónapban már sajnos lelopták róla a nyerget. Nem szeretném végignézni, ahogy szétlopkodják, vagy tönkreteszik. Akkor már inkább használnám magam, úgyis szükségem volna egy városi bicajra.

Nem ismerős senkinek? Szeretném megtalálni a gazdáját és megtudni, miért áll már hónapok óta magányosan, szomorúan drótszamara. Talán ellopták és lelakatolták random?

Remélem meglesz a gazda.

Ezt még tavaly írtam a tekerés közben eszembe jutó sok hülyeségből összefűzve. Küldeném mindenkinek, aki tart a téli bringázástól, és persze mindenki másnak is :]  tovább »

Sziasztok!
Az a helyzet, hogy éppen egy fixit építek magamnak, de a költségvetés véges, ezért a hátsó agyra már nem maradt pénzem, de hallottam egy olyan megoldásról, hogy ha egy tárcsafékes első agyra rácsavarozok egy lánckereket, az ugyanolyan jó. Az a problémám, hogy nem találok ilyen kifúrt lánckereket. Ötletek, honnan lehetne beszerezni?

Nem vitaindító cikk mindössze a gondolataim.

Minap gondolkoztam ezeken az egysebességes kategóriákon.

Azt hiszem tetszik mind a kettő.
Próbáltam még a MTB-n, de a méret probléma miatt nem igazán volt működő a dolog (a montim kicsi volt nekem), ráadásul a széles gumik sem ezekhez a kategóriákhoz valók... Aztán a outival kezdtem járni annál már be tudtam lőni 1 fokozatot amivel rendesen el tudok járogatni Budapesten.
A Fixi az más, az nagyon érdekes, izgalmas dolog, ha egysebit csinálok, flip-flop aggyal teszem, hogy kipróbálhassam milyen Fixin a világ. :)

sziasztok!

a mai napon elkezdtem blogolni és vettem egy használt fixit de van egy kérdésem:

hogyan festjem le grafit színûre?
mennyibe lesz nekem? :)

Szevasztok!

Két kérdésem lenne:

-Van-e tárcsafékes Fixi bringa (az a jó kis minimal bringa), és ha tudsz pontos típust akkor kérnék egy linket.

-Egyáltalán jó a Fixi kerékpár? Nem rossz, hogy nincs váltó és pl Budán is teljesít?
(Jó nem a nagyon durva emelkedőkre gondolok, hanem ami átlagos, mint amilyen például a Papp László sportaréna környékén van?)

Amúgy Pesten lakom és nemigazán használnám Budán, de azért Pesten is vannak olyan emelkedők ahol feljebb váltok.

Nekem mániám hogy tárcsafékes kerékpárt vegyek, de lehet hogy ez hülyeség és nincsen rá szükségem. Úgyhogy végül-is ha van kedvenc vagy olyan fixi canga amivel megvagy elégedve, akkor szeretném elkérni a nevét (vagy egy linket).  tovább »

http://vimeo.com/31449517

Szerelmes lettem egy picit...

Sziasztok,

aki rakott már pálcás sárvédőt a royalra, nyilatkozzon kérem, hogy milyet, és mennyire jött be neki.

23-as külső menne alá.

extrém havas télen meg lehet, hogy 28-as is. de ez nem biztos.

fontos, hogy előre is jó legyen. a legutóbbi télen hekkeltem előre valamit egy félbe vágott spyral első sárvédőből, de most valami elegánsabbat szeretnék.

a bilincseket megoldom.

köszi,
rakjátok!