2014. szeptember 1-jétől a MÁV kommunikáció mély hallgatása mellett megszűnt a legforgalmasabb útirányokon a kerékpárszállítás lehetősége az InterCity vonatokon. A változást a pórul járt utasokon túl csak a szemfüles menetrendismerők vehették észre: a 3. számú menetrendi módosítás első füzetét letöltve válik láthatóvá, hogy a pécsi, a miskolci és a debreceni vonalakon a kerékpárszállítás az InterCityken megszűnt. Ugyanezen menetrendi módosítás második oldala viszont még büszkén hirdeti a kerékpárszállítást, mint a vasúti utazás egyik pozitívumát. A honlapon erről egy árva mondat sincs.”  tovább »

Forgalomba helyeztek 8 db újpnnan kialakított kerékpárszállító-kocsit.
Részletek a MÁV-Start honlapján.

http://www.mav-start.hu/hirek/hir.php?mid=1519b3215d271e

Kövesse velünk a felújítás minden mozzanatát!

A folyamatosan növekvő kerékpárszállítási igények kiszolgálása – a rendelkezésre álló anyagi források figyelembevételével – a MÁV-START Zrt. számára is fontos célkitűzés és feladat.
Felújítás előttA jelenlegi gazdasági körülmények nem teszik lehetővé új típusú kerékpárszállító kocsik beszerzését, azonban 5 darab nagy befogadóképességű (nagyobb csoportok számára is alkalmas) kerékpárszállító kocsi javíttatásával és felújításával bővíthető a szolgáltatás.  tovább »

A mai nappal elkezdődött ugyebár az Európai Mobilitás Hét, amelynek keretében többek között ingyen szállítható a kerékpár a vonatokon. Felkészült gyerkőc vagyok, mint ahogy a MÁV utastájékoztatása is hagy kivetnivalót maga után, gondoltam, hogy a jegyellenőrökkel is akadhat problémám. Az állomás, ahol reggel felszállok a vonatra, nem jegyadó hely, így mindig a vonaton kell megvennem a jegyet – már amikor kell. Jön a kaller, mutatom a bérletem, erre ő:  tovább »