Sokszor zavar, hogy a fejemen van plusz a melegben eléggé elviselhetetlen. Mi a véleményetek? Aki vesz az miért és, aki nem az miért nem? :)

Jön a tavasz és valószínűleg egyre többen fogtok a Dunakanyarban bringázni. Ilyenkor az ember néha áttéved Szlovákiába is és ez sokba kerülhet, ha nem figyelsz...
Volt róla szó 2009-ben, de nem lehet elégszer figyelmezteni, hogy ha átmész biciklivel Szlovákiába, akkor figyelj oda, hogy náluk a védősisak használata a kerékpárosok számára - a felnőtteknek csak lakott területen kívül, gyermekeknek 15 éves korig viszont lakott területen is - kötelező.
Emellett településen kívül biciklivel közlekedők kötelesek fényvisszaverő mellényt viselni, nappal is!.

Csak azért szólok, mert a "cseklovász" rendőrök ráadásul utaznak is erre. A büntetést Euróban fizeted.

Én magam a határszélen élek (igaz, csak télen költöztem oda), hetente kavarok át Szlovákiába és mégsem tudtam.  tovább »

Spanyol kerékpáros aktivisták menedékjogot kérnek Spanyolország-szerte az európai nagykövetségeken, hogy tiltakozzanak a kerékpáros-ellenes törvények és a kötelező sisakviselés miatt.

Spanyolország hét legnagyobb városában tegnap kerékpáros aktivisták menedékjogot kértek tucatnyi európai nagykövetségen és konzulátuson. A dán, holland, német és francia követségek és konzulátusok képviselői találkoztak a kerékpárosokkal, akik átadták nekik a menedékjogot kérő leveleiket. A kerékpárosok transzparensein spanyolul, angolul, németül és franciául ez állt: "Európaiak vagyunk. Elég a kerékpáros-ellenes törvényekből"  tovább »

1, innen: http://cyclehelmets.org/1249.html
2, Kükünek köszönet a linkért
3, az ő tanulmánya alapján: author: de Jong, P. (2012), The Health Impact of Mandatory Bicycle Helmet Laws. Risk Analysis, 32: 782–790. doi: 10.1111/j.1539-6924.2011.01785.x
4, a BHRF véleménye: http://cyclehelmets.org/1249.html
az alábbi:

A tanulmány matematikai modellezési eljárással vizsgálva egy a sisakviselést kötelezően előíró törvény egészségügyi hatásait, a kevesebb fejsérülés keletkezésének pozitív hatása és a kerékpározás visszaesése miatt bekövetkező kevesebb testmozgás negatív hatása alapján kiszámíthatóvá teszi a bekövetkező egészségügyi javulás/romlás mértékét.  tovább »

ha valakinek van 600 dolcsija, választ6ja ezt "biciklis sisakot" is:
http://www.designsponge.com/2012/08/weekly-wrap-up-the-invisible-bicycle...

Abban ha jól gondolom konszenzus van, hogy a sisak kötelezővé tétele fölösleges és ártalmas. Ausztráliában mégis így van, amit most egy nagyon találó videó támad, felsorolva a törvény következményeit. Ne legyél gyerek!

Ez nem a sokadik flém, ez egy új megközelítés! Fölötlött bennem a blogokat olvasgatva, vajon a középkori lovagok, páncélkészítők is ezen vitatkoztak a kocsmákban?

Mert a filmekben a fő jelenetekben minden valamire való színész leveszi, hogy jobban lássuk a fizimiskáját. Pár vitaindító gondolat, itt az uborka(hóember)szezonban:
-a sisak akadályozza a látást, tehát veszélyes
-nem véd ágyúgolyótól
-lenyomja a frizurát
-izzad és büdösödik benne az ember
-a tornasisakok védenek csak igazán, a többi egy kalapsz*r
-ki lehet-e kalapálni őket, vagy készíttessünk újat?
-sisak nélkül hova tegyük a tollforgót?
-melyik nemzeté az igazi?
-kell-e rostély, vagy nem?
-csúcsos, kerek vagy lapos tetejű?  tovább »

Az MTI rémhírterjesztő osztályának szeretettel:

"Brit orvosok meglepő eredményre jutottak. A British Medical Journal-ben megjelent tanulmányukban azt állítják, a biciklis sisakokat nem szabadna kötelezővé tenni."

http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/8669773/Bicycle-helmets-sho...

Annyira egészséges írás a Guardianból sisak és félelem témában:
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/jun/26/road-safety-cyclists...
A magyar fordítás Zsabor jóvoltából:
A biztonságos közlekedés veszélyei

Az amszterdami biciklisek nem ismerik a félelmet: se sisak, se védőfelszerlés. És mégis lehet, hogy nagyobb biztonságban vannak.  tovább »

MM_fehér

Gyülekező a Hősök terén 18 órakor, indulás kb. 18:15-kor. Részletek:  tovább »