santa_bike

Hohohohóóóóóóó!!!

Hamarosan itt az idő, eljön minden évben és a Mikulás minden évben egyre jobban ránk van szorítva, a klímaváltozás miatt (tudjátok olvad a jég, melegszik a bolygó).
A városban az egyetlen gyors életképes haladási forma a kerékpározás, és nincs más mód hogy kicsik és nagyokhoz eljusson a boldogság :)
Szóval lappföldről kaptam értesítést,hogy a hóhelyzet sajnos ismét kritikus. A mikulás sajnos nem jut el szánkójával idén Budapestre, defektes a szán és a rénszarvasok köhögnek. Az egyiknek tüdőgyulladása van a másik pedig pata gyulladással küszködik. :(

Ezért mint a korábbi években, idén is nekünk kell a sok sok szaloncukrot és boldogságot, mókát jó kedvet felszabadultan eljuttatni a szürke hétköznapok egyikére ami idén december 6-ára esik, péntekre.  tovább »

Tegnap letekertem 80 kilométert ami szerintem nem nevezhető kevésnek lévén hogy nem vagyok futár, és kicsit felhúztam magam. Hogy miből lett elegem? Hogy min idegesítettem fel magam? Azon az egyszerű tényen hogy kétszer is ledudáltak és kétszer is leszorítottak, az életemre törtek.

NEM a 31-esen voltam veszélyben aminek hétköznap jelentős a teherforgalma és soktonnás fémdobozok mennek el mellettem.
NEM a Hungária körúton vagy a Váci úton ami legalább 3 sávos és van hogy sebességem duplájával száguldanak el mellettem.
NEM a Rákoczin, ahol majdnem több a kátyú mint amennyi a használható útfelület.
NEM a belváros kis utcáin, ahol ritkán adják meg az elsőbbségemet.
NEM a Pesti út végén, ahol beláthatatlan kanyarokban előznek általában.  tovább »

Szép lassan egyre inkább hanyagolom a CM-et és ennek leginkább egy oka van. Végtelenül kezd zavarni az a rá jellemző gyűlölet- és veszekedéshalmaz.

http://youtu.be/ojydNb3Lrrs

Nehéz szívvel teszem ezt, mert mióta felnőtt fejjel újrakezdtem a bringázás, gyakorlatilag itt szocializálódtam. Sok új és érdekes embert ismertem meg innen és azt hiszem egy részüket nyugodtan barátomnak tarthatom. Mondanám hogy hiányozni fognak, de sajnos nagy részük már inaktív a CM-en elmondásuk szerint hasonló okokból mint én. Na meg ők ha nagyon akarnak, akkor megtalálnak máshol is :)  tovább »

A hétvégi Nightride kicsit szokatlan körülmények között zajlana, mert szeretnélek titeket meginvitálni tekerés előtt egy virtuális épületfestészeti versenyre: http://paintup.visualpower.hu/

A technológia segítségével hasonló animációkat lehet készíteni egy épület homlokzatára kivetítővel rajzolva: http://youtu.be/u4LVEAiZJyg

Találkozás a Paint Up nézésre: 17:30 Szabadság tér ahonnan közösen tekerünk át a Paint Up helyszínére.

NR-re indulás és találkozás: 23:00 Hősök terén a szobroknál a szokásos helyen.

Tervezett útvonal nincs, hanem majd ott helyben improvizálunk majd egyet :)

Időjárás: Derült idő várható. Hajnalra 10 fok körülre hűlhet a hömérséklet, ezért készüljetek meleg ruhával.  tovább »

Múlt héten sokan jeleztétek, hogy lenne erre a hétvégére is igény egy bringatúrára. Mivel múltkor úgy is a hegyekben jártunk, úgy döntöttem, hogy most egy kicsit laposabb útvonalat tervezek amire akár egysebivel is el lehet jönni.

Az útvonal a következő: http://www.gmap-pedometer.com/?r=5347611

Várható költségek - Pilismarót-Szob komp:
400 Ft személyjegy
400 Ft bringa

Indulás: Batthányi tér - 10h
Visszaérkezés: Szabadság tér - 18h

Tempó: tekerős, nem túl sokat álldogálós túra lesz, de azért nem kell országúti edzés nagyságú kihívásokra számítani :)  tovább »

Szombatra kitaláltam magamnak egy kis túrát és gondoltam meghirdetem itt is, hátha lennének akik csatlakoznának :)

Találkozás: 8:45 - Batthányi tér
Indulás: 9:00

Útvonal: http://www.gmap-pedometer.com/?r=5328243

Tervezett visszaérkezés: 16:00

A tempó átlag 20 km/h-ra tervezem rövid megállásokkal együtt. Az út minősége általában jó és akár országúti biciklivel is lehet teljesíteni.

Sziasztok!

Gondoltam a hideg és hó ellenére is tekerhetnénk egyet ma este. Útvonalat nem tervezek, azokkal akik megjelennek, majd megyünk a fejünk után :)

Találkozás: 19:30-kor a Szabadság téren a szobor és a Parlament között a ( http://nightride.hu/mi-is-az-a-nightride/#talalkozasi_pont ) szokásos helyen. Indulás 20:00-kor. (FIGYELEM - 1 ÓRÁVAL KORÁBBAN MINT SZOKOTT)

Gondolom nem kell mondani azoknak, akik kitartanak, hogy öltözzenek melegen!

Üdv.: Icarus

Sziasztok!

Gondoltam a hideg és havazás ellenére is tekerhetnénk egyet ma este. Útvonalat nem tervezek, azokkal akik megjelennek, majd megyünk a fejünk után :)

Találkozás: 19:30-kor a Szabadság téren a szobor és a Parlament között a ( http://nightride.hu/mi-is-az-a-nightride/#talalkozasi_pont ) szokásos helyen. Indulás 20:00-kor. (FIGYELEM - 1 ÓRÁVAL KORÁBBAN MINT SZOKOTT)
Gondolom nem kell mondani azoknak, akik kitartanak, hogy öltözzenek melegen! Kamásli már a barátunk :)

Üdv.: Icarus

Kedves Nightriderek!

Mostanában szinte csak észak fele jártunk, ezért gondoltam változtatok rajta egy drámait :) Idén délkelettel kezdünk. Úgy terveztem hogy egy kis keringéssel Europarkhoz jutunk majd el, ott egy kis pihenőt tartunk majd ismét nem túl egyenes, cserébe izgalmas útvonalon jutunk vissza a Hősök terére.

Útvonalterv: http://www.gmap-pedometer.com/?r=5241795

Találkozás:20:30-kor a Szabadság téren a szobor és a Parlament között a ( http://nightride.hu/mi-is-az-a-nightride/#talalkozasi_pont ) szokásos helyen. Indulás 21:00-kor.

Időjárás: Fagypont körüli idő és szél várható. Ezt figyelembe véve öltözzetek!

Ha valaki most jönne először, kérem olvassa el a tudnivalókat: http://nightride.hu/mi-is-az-a-nightride/  tovább »

Gyülekező a Hősök terén 18 órakor, indulás kb. 18:15-kor. Részletek:

A blog elérhető a www.minimalmass.hu címen, és a Facebook-os csoportnál is.  tovább »