Pár hónapja Indonéziát szelte keresztül a világkörüli kerékpáros nászutunk útvonala és megint olyat láttunk, amit úgy érzem, érdemes itt megosztani. :)

A 138 millió fős Jáva szigetének nagyvárosiban az utóbbi években nagyon népszerűvé vált a vasárnap hajnaltól reggel 9-ig tartó autómentes délelőtt, a "Carfree Sunday Morning". Kész fesztiválokba botlottunk és nem akartuk elhinni, hogy ez minden héten, minden nagyvárosban így megy. Pedig igen. Elgondolkodtam, hogy nem lehet-e ilyet nyaranta nálunk otthon, Magyarországszágon is. Olvassátok szeretettel az útinaplónk idevágó sorait Jakartából és Surakartából!  tovább »

Így kell ezt srácok! A következő CM végén emeljetek bringát!

Banglades fővárosában, Dhakában jártunk. A 12 milliós óriásvárost "Asia's Chaos Capital"-nak is szokták nevezni és saját lakói szerint is a világ legélhetetlenebb városa. De még itt is találkozni bringásokkal (a 400 ezer megélhetési riksáson túl!), és van CM! Részlet az útinaplóból:  tovább »

Pamír Highway, Tádzsikisztán - "Tükörjég van alattam" :)

Tavaly júniusban felkerekedtünk a friss feleségemmel, hogy kerékpárral felfedezzük a világot. Azóta már a hátunk mögött tudunk 15 országot és 8000 kilométert a bringákon, na és persze megszámlálhatatlan kalandot és élményt. Ilyen volt pl. amikor átkeltünk a 4655m magas Akbajtál (Fehér-ló) hágón a Pamírban, Tádzsikisztánban, november másodikán. Málhás fekvőbringákon... Noormális?!? :D  tovább »