Kedves közösség!

Programunk egész szépen felnőtt. Már nem csak kerékpárokat adományoztunk, hanem megmutattuk, hogy a karbantartás, felújítás fontos dolog és nem ördöngösség. Ennek köszönhetően Toldon rengeteg család jutott kerékpárhoz, megkönnyítve ezzel a mindennapjaikat.
Alább változtatás nélkül közlöm Nóra levelét.

Kedves Balázs, már régóta lógok ezekkel a fotókkal....a biciklijavítások eredményével....
Nagyon köszönjük a segítségeteket!
Azokat a bicajokat, amiket Ausztriából kaptunk, javítottunk, és kiadtuk azoknak, akik kérték....egyéni használatra, felelősségvállalással, a biciklik maradnak az alapítvány tulajdonában. E mellett megvan a biciklipark is, ahonnan lehet kölcsön kérni.
Sokat segít ez a családoknak.
Köszönjük, hogy segítetek, mellettünk vagytok.
 tovább »

Sziasztok!
Zongorázom holnap a BAM-on. Sajnos az akkumulátor, amit rendeltem, nem jött meg. Kellene egy autóakkumulátor, 12 V-os. Nem fogyasztom le nagyon.
Tud valaki segíteni?
Kisember

Kedves adományozók és szimpatizánsok!
Alább közlöm Nóra levelét, aki annak az alapítványnak a vezetője, ahova a kisbicikliket és az utánfutós felnőttkerékpárt küldtük. Véleményezzétek nyugodtan.

Az enyhe tél miatt a bicajokkal nem nagyon álltunk le. A gyerekbiciklik talán kevesebbet, de a felnőtteké folyamatosan használva volt. És persze folyamatosan romlanak is...és javítjuk is.  tovább »

A legtöbbször problémásak a diplomata rendszámmal ellátott autók. Mivel a rendőr nem bírságolja meg őket, sok sofőr azt hiszi, azt tehet, amit akar.
A Lánchídon jöttem át, mikor hátrapillantva láttam, hogy egy nagy autó jön mögöttem. Nyugodtan, kényelmesen, megfelelő távolságból követett. Mikor szembe nem jött senki, finom gázadással, nagy ívben kikerült. A Roosevelt térnél beértem, már akkor megállt egy gyalogosnak, mikor az még a szembejövő sáv felénél tartott. Elengedtük a gyalogost, aztán ő elment, de a József Attila utcai piros lámpánál megint egymás mellé értünk. Megálltam mellette, megemeltem a kalapomat és intettem neki, tekerje le az ablakot. A következő beszélgetés hangzott el (angolul):
- Jó napot! Melyik országból jött?
- Finnországból  tovább »

Ma a Moszkva tértől tekertem haza a Lánchídon át. Szép idő, nyugodt közlekedés. A Lánchídon szabályosan besoroltam a forgalmi sávba, amikor is … megtorpant a sor. Autó autó hátán, lépésben lehetett csak menni. A József Attila úton ugyanez.
„Hagyjatok már haladni, feltartjátok a forgalmat” – morogtam magamban. „Nem hiszem el, hogy a sok kocsi itt foglalja a helyet, nem lehet tőlük előrejutni. Mikor korlátozzák már a behajtást ide?”
Aztán szerencsére a Petőfi utcától külön sávom volt, végre lehetett jó tempóban közlekedni.
Kerékpárral a legjobb.

:)

Kedves segítőtársak!
Mint arra bizonyára emlékeztek, tavaly gyűjtést indítottunk, hogy kisbiciklikkel adományozzunk meg egy zsákfalut. Később ez odáig fejlődött, hogy nem csak kisbicikliket, ahhoz való alkatrészeket, hanem egy komplett nagy kerékpár-utánfutó kombót is el tudtunk küldeni. Ez utóbbiért külön köszönet illeti Perét és Petát, hiszen a munka oroszlánrészét ők végezték, szó nélkül.
Nos, hogy mi lett az eredménye? Olvassátok!  tovább »

2015.01.29. UPDATE
Kedves Mindenki!
Íme Nóra újabb levele:

Köszönjük szépen, folyamatosan javítjuk...legjobban a gyerekbiciklik strapálódnak le. nemrég kaptunk még 10 biciklit (javításra szorulókat) Ausztriából, egy adomány részeként, ezt kiadjuk családokhoz (maradnak az alapítvány tulajdonában), a tietek meg marad kölcsönözhetőre....
Hát, ha tudtok kicsit segíteni, akkor megkérdezem holnap a fiúkat, milyen alkatrészeket kell a leggyakrabban javítani.

- Szükségetek van valamilyen alkatrészre?

...megkérdeztem, 26-os, 24-es, 28-as külső, belső gumik, foltozó készlet és első-hátsó lámpa....ezeket kell kerítenünk leggyakrabban. Küldök egy fotót egyre bővülő bicikliparkunkról  tovább »

Kedves adományozók, segítők és érdeklődők!
Az alábbi levelet és képeket kaptam L. Ritók Nórától, aki az általunk küldött kisbiciklik címzettjének, az Igazgyöngy alapítványnak vezetője:

 tovább »

Bár Skagua a tlingit indiánok nyelvén mást jelent, most tőlem mégis ezt a szépen hangzó nevet kapta. Hiszen rengeteg biciklit láttam – és egyik sem volt lelakatolva!
Itt megbocsátható a kerékfogó tároló. Se fixit, se országúti bringát nem láttam, szép vaskos kereke van minden bringának. Nem vacakolnak lánccal, U-lakattal, csak beállítják a tárolóba és mennek dolgukra.

Bövebben képekkel: www.vizizene.blog.hu/2012/09/13/2012_szeptember_6_skagway

Kedves adományozók, segítőtársak és szimpatizánsok!

Nem várt sikert hozott az összefogásunk! Összesen hat darab kerékpárt sikerült szereznünk az általatok adományozott pénzből, ezen kívül egy pár szerszámot és alkatrészt is vettünk, hogy sokáig kitartsanak. A tételes elszámolás a következő:
Befolyt teljes összeg: 36.080 forint

Kerékpárok:

Zöld-rózsaszín Bianchi: 6000 forint
Kis piros pótkerekes: ingyen
24-es bordó mountain bike: 5000 forint
16-os piros sárga fényvisszaverővel: 5000 forint
16-os Wildhorse 7000 forint
bordó Magna: ingyen

Szerszámok + kerékpárok javítása a Hajtás Pajtás kerékpárszervizben, kedvezményes futáráron:
12.920 forint  tovább »