Fél év után sikerült! Bár hivatalosan nem - hisz aki csinálta sem tud róla...

Fantom jótevő fest útburkolati jeleket a kopott bringaútra?

Közbenjárásomra remélhetőleg megújul a sok éve gondozatlan Városmajori bringa- gyalogjárda burkolatjel rendszere.

Bővebben itt: http://varosjaro.blog.hu/2013/07/08/remenyeink_szerint

A BKK kihirdette a Moszkva (Széll Kálmán) tér átalakítására kiírt pályázat győztesét. A munkát az Építész Stúdió Kft. és Lépték-Terv Kft. csapata végezheti a Főmterv közlekedési iránymutatásai alapján.

Kerékpáros fejlesztést is említ a terv (nem tudni mennyire a pályázó és mennyire a kiíró szándéka miatt), de jobban tenné ha nem tenné... A dolog ugyanis annyiból állna, hogy a Szilágyi E. fasorról érkező bringagyászt (ahogy a járdára festett kerékpársávokat hívják) továbberőltetnék a tér felé vezető járdán, a Vérmezős vonalat pedig szintúgy bekötnék a villamosalagút egyébként se széles járdájába - itt kialakítva a majdani BuBi bérbringa szolgáltatás állomását is. Ez elfogadhatatlan!  tovább »

Üdv kerekezők!

Az SCD Group-tól megérkezett a Pasaréti Akadémia beruházásával kapcsolatos közlekedési összefoglaló, mely az alábbi linken immáron hozzáférhető.

Összefoglaló a Budapest II. Hidász utca - Hűvösvölgyi út - Riadó utca - Pasaréti út által határolt terület közlekedési hatástanulmányhoz

A terület bringaútfejlesztési kérdését - úgy fest - kevésbé helyezték előtérbe. Ti hogyan látjátok?

szemere utca

Gergelytől érkeztek az alábbi friss képek a Szemere utcából.

KÉPEK ITT

A fotók autós szempontból nagy különlegességet nem tartalmaznak, sőt sokak számára jó ötletnek tűnhet a több férőhely érdekében átszervezett parkolás - miszerint az eddigi párhuzamos várakozást halszálkás rend váltja fel. Csakhogy!  tovább »

Szept. 16-án szerdán 18 órától a budapesti civil blogtörténet legizgalmasabb összeröffenésére kerül sor az erzsébetvárosi bauhausépítészet egyik - városrendezési önérdekből - elbontott bérházának hült helyén, a Kazinczy utcai Kőleves Kert sóderverte lugasában.  tovább »

Két hete jártunk legutóbb a Hűvösvölgyi úton. Tegnap ismét kilovagoltunk kisteljesítményű fotóaparátunkkal és leképeztük az állapotokat. Egyik szemünk sírt, a másik sem nevetett.
A fél hónapja említet hiányosságok egy részét sikerült ugyan orvosolniuk a kivitelezőknek, ám az elnagyolt szakaszok száma ma sem kisebb, mint legutóbb volt - sőt!

További tartalom: ITT

padka

Három hét múlva elkészül a Hűvösvölgyi út felújítása. Vajon modosításra kerül a főút járdával összevont kerékpárútvonala, vagy újabb évekre bebetonozzák a gyalogos-bringás konfliktust a szakemberek?  tovább »

Tavasszal hf blogja sajnálkozva posztolta, hogy a bringás népeknek soha semmi sem jó, hogy mindig csak a fika-mika megy és sehol egy köszönöm vagy egy gratula. Nos ezt ellensúlyozandó álljon itt egy elismerés.
Új bringasávot adtak át a XIII. Kassák Lajos utcában a legújabb trendekenek megfelelően - vagyis a parkoló- és a forgalmi sáv között kialakítva. Sokak szerint ez a fajta bringasáv az egyik legbiztonságosabb nagyvárosi modell. Így hát köszönet érte!  tovább »