Előbb végeztem ma, úgyhogy elindultam a belvárosba bringázni egy kicsit, illetve az új Kossuth teret is megnézni innen-onnan. Miután végeztem ezzel a szintén nagyon fontos teendőmmel és kerékpársávon lerobbant BMW-t sem találtam sehol, ezért úgy döntöttem, hogy hazafelé veszem az irányt. Alkotmány, majd Bajcsy volt az útvonaltervem, persze jól elkerülve a bicikliutat, hogy még véletlenül se kapjak jobbhorgot :D. Láttam, hogy egy autó besorol a buszsávba és leparkol a jobb szélre, ezután még egy autó beállt a kocsisor végére, a Toldi mozi előtt valamivel elkezdtem jobbra behúzódni, hogy jobbról megelőzzem az álló kocsisort.  tovább »

Az első igazán meleg márciusi szombaton, amikor végre több hónapos téli kabátban bringázás után először szabadultam ki egy szál pólóban, gondoltam egyet, és kitekertem a Dunához napozni egy kicsit. Miután végeztem ezzel a rendkívül fontos teendőmmel, elindultam hazafelé, az egyik kedvenc útvonalamon az Andrássy úton. Egyszer csak láttam, hogy ott áll a kerékpársávon vészvillogóval a képen látható fehér autó, a márkát nem is néztem, csak a rendszámot, hát láttam, hogy szlovák. Szegény.  tovább »

Ma volt a nagy nap, hóesés helyett esőben. Nem, nem szúrt, pihe-puha fenyőillatú háttámlám volt nekem ma, csak sajnos túl hamar hazaértem. :(
Az meg a másik baj, hogy már megettem féldoboznyi szaloncukrot, és így nem maradt elég a fára. :)

Napok óta foglalkoztat a gondolat (a hírekben szereplő villámcsapások elszenvedői/áldozatai miatt is), hogy mi történik, ha menet közben csap belém, illetve a biciklimbe a villám.
A másik verzió, hogy mi történik, ha leér a lábam a földre (álló helyzetben) és úgy csap belém a villám, illetve a biciklimbe. Attól is függhet, hogy hol vagyok éppen? Úgy értem, más, ha a Margitszigeten suhanok át és más, ha a belvárosban, magas épületek közt?

Persze úgyanúgy útnak indulok, de van bennem egy kicsi félelem.

U.i.: Nem voltam zseni sohasem fizikából, ezért kéretik a gúnyolódást mellőzni...

Édesanyám mindig nagyon aggódik értem, amiért mindig, mindenhova kerékpárral közlekedem. Most írtam gyorsan neki egy e-mailt, hogy van a budapesti közlekedésnél rosszabb is...

http://www.hirado.hu/Hirek/2011/02/12/07/Biciklivel_vedte_ki_a_leopardta...

Frissítve:

http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/howaboutthat/8316366/Cyclist-...