Az asszony minden reggel úgy köszön el tőlem, hogy "Vigyázz magadra, ne ess el!".
Ma nem sikerült betartanom az intelmet.

A Baross utcán mentem kifelé a kórház előtt, amikor a szembesávból elkezdett előzni egy fehér bádogdoboz. Rákiáltottam, de csak jött. A bal kezem beleakadt a tükrébe, elvesztettem az egyensúlyomat. Az autó továbbhajtott. A földön fekve leolvastam a rendszámát, felálltam, integettem neki, hogy jöjjön vissza, de persze nem.

Megkérdeztem egy közelben parkoló autóst, hogy hajlandó-e tanúskodni, és felhívtam a rendőrséget. A 112-t fel se vették. A 107-en kb tíz perc után jutottam el a kerületi ügyeleteshez, akinek mondtam, hogy cserbenhagyásos gázolás itt és itt. Mondta, hogy ha lesz szabad kocsijuk, majd küld egyet. Rengeteg időm volt megvizsgálni magamat és a bringát, egyedül a térdemen találtam egy kisebb horzsolást. Végiggondoltam, hogy ebből úgysem lesz semmi, mert majd a sofőr azt fogja mondani, hogy nem ő vezetett, és közeli hozzátartozójára nem köteles tanúskodni. A biztonsági őr (szintén tanú), azt mondta, hogy nemrég látott valami műsort, és az volt a vége, hogy ilyenkor a tulajdonos felel. De jó lenne, ha a rendőrség is így tudná.

A rendőrök meglepően hamar, fél órán belül jöttek. Adtak egy papírt, hogy töltsem ki, megállapították, hogy bűncselekményről lévén szó ide helyszínelő is kell. Már majdnem befejeztem a kitöltögetést, a második rendőrautó is megérkezett, amikor jött egy ember, és kérdezte, hogy én vagyok-e a kerékpáros. Mondom neki, hogy igen, miért, látta az esetet? Ő volt a sofőr.

A rendőr ismertette vele a tényállást, hogy a segítségnyújtás elmulasztása bűncselekmény, elkérte az iratait, a faszi remegett. Mondom a rendőrnek, hogy hagyja, inkább elrendezzük magunk között, végülis volt annyi arca, hogy visszajött.

Gondolva a Boci esetére írattam vele egy papírt, hogyaszongya:

"""
Alulírott XXX elismerem hogy a Baross u 34 szám előtt egy kerékpárosnak balesetet okoztam. Látható személyi sérülés nem történt. Hivatalos rendezéstől eltekintettünk. Amennyiben később orvosi vizsgálat problémát állapít meg akkor a balesetett szenvedett élhet a kártérítési igényével.

dátum, aláírás
"""

Még arra is gondoltam, hogy ő írja saját kézzel, mert akkor nem kell tanú.

Utána felhívtam Bocit, és nyugodt vagyok, hogy nem fogok úgy járni, mint ő.

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
Pistee képe

Remélem semmi komoly bajod

Remélem semmi komoly bajod sincs és nem is lesz veled! Azért az bennem fel tolta volna rendesen a pumpát, amikor oda áll elém és menyögi, hogy én voltam...
Ja, azért én csak aláírattam volna két SZEMtanúval. De NE legyen rá szükség!

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
"A kerékpáros gépét tökéletes ellenőrzés alatt tartsa, a gép mintha részét tenné a lovagnak úgy kell összeforniok." Istvánffi Gyula dr.: A kerékpárosság kézikönyve, Budapest, 1894

2
Névtelenropy képe

Hát nem tom, de tanulva a

Hát nem tom, de tanulva a saját és Boci esetből én nem engedem el a következő gyászt.
Egyébként télleg vigyázz magadra, hiszen ott van bent a suliban 3 közbringának való!

3
norbijúzer képe

magwas, a bal kezed ugye a

magwas, a bal kezed ugye a kormányon volt, amikor beleakadt? :)

múltkor engem is előzött így egy baromarcú, de szerencsére volt fél méter még, nem ütköztünk.
csak az éppen főúton volt, és jött vagy 80-nal...
de anyáztam utána rendesen...

--
--
--
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!"
--
amit leírok és amit lefotózok

4
Gabika képe

durva világ ez

durva világ ez már

-------------------------------
http://www.photoblog.com/gabber

5
Attila- képe

Mondom a rendőrnek, hogy

Mondom a rendőrnek, hogy hagyja, inkább elrendezzük magunk között, végülis volt annyi arca, hogy visszajött...

Most is komolyan gondolod ezt? Elütött, cserbenhagyott, ezek után nem mindegy, hogy visszajött-e vagy sem? Ha valaki úgy beelőz szemből, hogy látja, hogy ott vagy, az kimeríti a szándékosságot minden szempontból. Értem én, hogy emberbarátság meg nemes érzelmek, de ebből a helyzetből könnyen a nekrológodat is írhatnánk itt, miért kell jótékonykodni?

6
ATA képe

Megbánta, remegett...

Megbánta, remegett... Gondolom nem az volt a célja, hogy kibasszon vele rendesen, hanem az, hogy ezután figyeljen a bringásokra.

7
Attila- képe

Ja, az más, ha megbánta

Ja, az más, ha megbánta és remegett.
Amikor majd veled szemben jelenik meg egy V80as városban, mint nekem, előzve 80al a szűk két sávon és az utolsó, amit látsz, az a lefejelt kaszni, ahogy elrántotta a kormányodat, gondolj a megbánásra.
Ha már a törvények betartatása, különösen ami a napi testi épségünket érinti is kibaszás, akkor elég rosszul áll a szénánk.

8
ATA képe

Nem tudom, te hogy vagy

Nem tudom, te hogy vagy vele, de én már kinőttem az autósgyűlöletből. Megférünk egymás mellett, ha mindketten ésszel közlekedünk.
Magwasnak sem lett komoly baja, sőt, szintem még örült is, hogy ezt megoszthatja a nagyközönséggel... Az autóval közlekedő ember (mert az, és neki is vannak érzései) valószínűleg megijjedt, ezért menekült el, de mikor rájött, hogy mit csinált, visszament megnézni, hogy mi baja Magwasnak. Úgyhogy gyanítom, valami megmozdult benne.

9
Györgyi képe

Szóval az a megijedt és

Szóval az a megijedt és visszament meg a mindketten ésszel közlekedünk nem fér meg egymás mellett,ha ésszel,akkor nem húzol el onnan,mert megijedsz,mert ha ésszel mész nem ijedsz meg.Sok ilyen megijedttel találkoztam már akinek utólag nagy arca volt baráti társaságban,és másképp adta elő a sztorit,olyan fogvacogós részek nélkül.

...................................................

No para!Normális tevékenység!

http://szabogyorgyi.blogspot.com/

10
Attila- képe

Nem érdekel az

Nem érdekel az autósgyűlölet téma, mert ez nem erről szól. Évente 8ezer körül tekerek, 40ezer körül vezetek, ott is teli a hócipő a pesti tahókkal, akik ész nélkül vezetnek.
Ha bajt látok, megállok és mindig segítek rendet rakni, ha cigányok veszik körül a balfasz bringást, ha fekszik a földön, ha autóssal van konfliktusa autósnak, eddig mindent sikerült elrendezni.
Nekem a felelőtlen gyökerekkel van problémám, akik veszélyeztetnek, de azoknak nincs megbocsátás.

11
Bazsi képe

ez ilyen Gandhi filozófia

ez ilyen Gandhi filozófia kb:D hagyd hogy üssenek aztán majd felvigyál rád a nép (ez persze bringára átültetve) lehet hogy többet érünk el magwas-féle hozzáállással mintha rendőrségi ügy lett volna belőle.

12
Attila- képe

Jó szórakozást a

Jó szórakozást a bőrötökre menő játékhoz.
Gondolom fel sem tűnik, hogy annyira híg már a morál ezen a szeméttelepen, hogy csak a jószerencse ment meg az úton naponta, de még legyünk kedvesek az ellenünk vétkezőkkel. Érdekes módon az összes efféle tant hirdető szentlélek igen csúnyán végezte a históriák szerint.
Magwas megúszta, de csak a szerencsén és szerintem a tapasztaltságán múlt, esett ő már eleget. A héten viszont azok, akiknek nem volt szerencséjük hasonló helyzetben, már kihűltek. Semmi nem akadályozza meg, hogy ti legyetek a következők, mert engedelmes birkaként teszitek a fejeteket a hurokba, hisz olyan derék ember az az ártatlan, aki csak beelőzött szembe és elsodorta a bringást, minek megbüntetni. Aztán a kocsmában csak szaporodnak a laza csávók, mert elmesélheti, hogy azt a köcsög bringást is elütötte a múlt héten, de a kutyát sem érdekli. Persze, adjátok csak ki a vadászengedélyt magatokra, ahelyett, hogy a felelőtlen és agresszív közlekedőket eltakarítanák az utakról.
Én maradok a régi parasztmondásnál, ha megdobnak kővel, szúrd vissza vasvillával (Copyright Koncz Gábor)
A képviselőnk meg addig fegyverrel fenyegeti a futárt, mert ő jobban tudja. Fasza a morál mondhatom.
http://hvg.hu/itthon/20070726_futar_fegyver_kepviselo.aspx

13
magwas képe

Ez egy ötvenes faszi volt

Ez egy ötvenes faszi volt fehér opellel, és remegett, nem pedig fiatal csávó francia egyterűvel vagy terepjáróval pofátlanul. Szerintem ezentúl kurvára fog figyelni, és végülis a cél ez.

(Amúgy az milyen már, hogy tegnap amikor beállt egy francia egyterű a gyapotmező parkolójába, az első gondolatom az volt, hogy "vigyázat, pszichopata".)

A belvárost pedig le kell zárni.
--
a bátor kommutátor

14
Attila- képe

Te tudod, te voltál ott.

Te tudod, te voltál ott. Lehet, ha a szemébe nézek, adok én is egy esélyt neki, de ez nem túl jó üzenet szerintem.
Ja, a Margit körúti bucskádat azzal a megszüntetéssel el is intézték? A rönós pszichopatádnak meg kifizetted már a tükrét? :-)

15
magwas képe

Szerintem jó üzenet. Azt

Szerintem jó üzenet. Azt üzeni, hogy a lényeg az, hogy figyeljen oda, nem az hogy mindenképpen megszopassuk.

Várom a bírósági idézést a tükörtörés miatt. Azt elhatároztam, hogy a kártérítési igényét csak akkor fizetem meg, ha már ül.

A közúti veszélyeztetés ügyében megszűntették ellene az eljárást. Ezt megpanaszoltam, és ha elutasítják, akkor pótmagánvádat fogok benyújtani. Ezt nem hagyom, hogy megússza.

A belvárost pedig le kell zárni.
--
a bátor kommutátor

16
elk képe

Ez, ha jól sejtem a

Ez, ha jól sejtem a cserbenhagyás bűncselekményének tipikus esete, és nem segítségnyújtás elmulaszása.

Cserbenhagyás:
Ha a közlekedési balesettel érintett jármű vezetője a helyszínen nem áll meg, illetve onnan eltávozik, mielőtt meggyőződnék arról, hogy valaki megsérült-e, avagy az életét vagy testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e, amennyiben súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

Ez az amit a dobozos csinált.
Persze ha közlekedési szabályokat sértett, akkor közúti veszélyeztetés 3 év maxért...

A segítségnyújtás elmulaszását pl a bizontsági őr követhette volna el, ha nem segít.

Lehet kár, hogy hagytad: kaphatott volna közérdekű munkát: kerékpárút-tisztítás, és szerelés köztereken.

Azért megkérdezted, hogy milyen volt a visszapillantóban nézni egy elcsapott bringást?

ja és a régi igazság megint bejött: a tettes visszatér a helyszínre...
elk

17
Szász Andrej képe

A segítségnyújtás

A segítségnyújtás elmulaszását pl. a bizontsági őr követhette volna el, ha nem segít.

A segítségnyújtás elmulasztását leginkább a balesetet előidéző emberke követheti el, ebben az esetben súlyosabb a büntetés is (3 évig terjed). Meg mindenki más is, persze, ilyenkor csak vétség, és max. 2 évig terjed/közmunka/pénzbüntetés.

Az első mondatod sem állja meg a helyét, hiszen:
A Btk.-hoz fűzött kommentár rámutat, hogy a két bűncselekmény közötti különbség attól függ, hogy van-e a baleset helyszínén segítségre szoruló személy. Az ítélkezési gyakorlat értelmében, ha a helyszínen nincs ilyen személy, akkor a fenti kötelezettségek elmulasztása cserbenhagyásnak minősül, ha viszont a baleset helyszínén sérült [van], akkor a balesettel érintett járművezető cselekménye a segítségnyújtás elmulasztását valósítja meg.

18
radirpok képe

MENTŐT kell hívni, nem a

MENTŐT kell hívni, nem a rendőrt. Ők hivatalból kötelesek szólni a rendőrőknek is, nem mellesleg villámgyorsan a helyszínre érnek (tapasztalat).
Viszont NAGY VAGY, hogy nem szaroztál az autóssal, biztos vagyok benne, hogy a nagyvonalúságod előbb-utóbb visszaköszön a karmádban... :-)

19
norbijúzer képe

van vmi olyasmi, hogy ha

van vmi olyasmi, hogy ha indokolatlanul hívják ki a mentőt, akkor a kiszállás költségét ki kell fizetni, vagy vmi ilyesmi...

--
--
--
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!"
--
amit leírok és amit lefotózok

20
Györgyi képe

Nem vagy köteles olyan

Nem vagy köteles olyan tudással rendelkezni,hogy eldöntsd,kell e mentő,kell e orvos.Tehát ha te úgy érzed kell,hívhatod.És nem mondhatják azt,hogy felesleges volt,azért hívtad,mert szakvéleményre volt szükséged,tehát szakember kellett.Nincs olyan,hogy téged elüt vki és te kihívod a mentőt és azt mondják,hogy semmi bajod,fizesd ki a benzinpénzt.Elvisznek kórházba,vagy írnak egy papírt,hogy ebbe te nem egyeztél bele,de ezt is csak saját védelmükre teszik,ha gebasz van védve legyenek,hogy ők kórházba akartak vinni.Meg a zsaru nem tudom hogy mondhatta azt Magwasnak,hogy jó akkor hagyjuk az ügyet,mert ugye a cserbenhagyás bűncselekmény,ő meg a közeg,akinek intézkedni kellett volna,meg tud róla,hogy mi merre hány méter...mindegy,nem kell nekem mindent értenem,de ennek azért rendőrismerős körökben most utánajárok.

...................................................

No para!Normális tevékenység!

http://szabogyorgyi.blogspot.com/

21
norbijúzer képe

ok, akkor ezt a

ok, akkor ezt a kifizettetőst rosszul tudtam.
de mintha lett volna róla szó régebben a sajtóban/médiában, hogy ezzel akarnak vmi pénzt visszanyerni a "felesleges" kiszállásokért.

--
--
--
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!"
--
amit leírok és amit lefotózok

22
Györgyi képe

Ez a vizit meg mindenféle

Ez a vizit meg mindenféle díjas izével jött,de a mentők mentenek és nem fog senki a nyakába olyan terhet venni,hogy eldöntse,most ide kellett e jönnie,vagy nem,hazaszállításnál szoktak pénzt kérni,ami ugye csak szállítás.

...................................................

No para!Normális tevékenység!

http://szabogyorgyi.blogspot.com/

23
radirpok képe

Ja igen, szóval ha saját

Ja igen, szóval ha saját lábadon távozol a traumáról, akkor ki kell fizetni a vizitdíjat, lakóhelytől függetlenül 300Ft-ot. Ez nagyon komoly, az én balesetem a lakástól kb. 200m-re történt, és amikor segített nekem a mentős srác a bringámat hazacipelni, direkt szólt, hogy pénz legyen nálam. Először nem is értettem, azt hittem, már ilyen direktbe nyomják a paraszolvenciát :-)

24
Névtelen képe

Eddig ált. azt hallottam,

Eddig ált. azt hallottam, hogy a mentők akkor is mindig bevisznek, ha nincs semmi külső sérülés, hiszen bármilyen súlyos belső sérülés is lehet.

25
adamekp képe

Akkor kell a mentőket

Akkor kell a mentőket kifizetni, ha kékvillogós taxinak használod őket, nem?

Száguldás, bringa, szerelem, száguldás!
üdv adamekp

26
boci képe

ha aláírod nekik, hogy

ha aláírod nekik, hogy saját akaratodból nem akarsz bemenni, akkor nem visznek be. tapasztalat...

már csak kicsit Bice-Boci
----------
...akrat icob, icoB
3:-O

NYÉLEN FOGOM RAKNI, NEM A JÁRDÁN!

27
Lathor képe

Közlekedési balesetnél

Közlekedési balesetnél indokolt, nem tudod megállapitani hogy mennyire sérültél, példának ott az este bedagadós térd esete.

28
Györgyi képe

Te nagyon rendes srác

Te nagyon rendes srác vagy,már tapasztaltam,tudom,nem csak jópofizás,látlak magam előtt,ahogy elengeded a köcsög autóst....SOHA SENKI NE TEGYE EZT!!!!Basszus,gondolj a három gyerekedre.Meg saját magadra.Ez bűncselekmény volt,te meg ne legyél jótékonysági intézmény.A mentők pedig tényleg hamarabb odaérnek és tényleg hivatalból feljelentést tesznek.

...................................................

No para!Normális tevékenység!

http://szabogyorgyi.blogspot.com/

29
lujka képe

Szerintem nem a rendőri

Szerintem nem a rendőri intézkedéstől vagy büntetéstől fogja vissza magát a következő esetnél. Hanem a "miminden lehetett volna még" félelméből, meg a magwas iránt érzett hálából.
Persze nem tudhatjuk, hogy az ő lelke hogyan működik, de én is elengedtem volna magwas helyében. A papír aláíratása jó ötlet.
Amúgy az lenne legjobb, hogyha valamilyen rendőrségi statisztikában nyilván lenne tartva, hogy aszongya "kihívtak ma minket bicósgázoláshoz, a felek egymás között megállapodnak." Merazér a statisztikákban nem árt, ha megmutatkozik az ilyen. Helyszínnel, szituval.

- Ms. Critica Lujka -
*CMS* RABIC

30
Györgyi képe

Elvileg a zsaruknak minden

Elvileg a zsaruknak minden szolgálat végén jelentést kell írniuk,meg mondjuk a diszpécser is rögzíti elvileg a bejelentést,de ki tudja már mi van........
Meg olyan bénán hangzik....itt egy bringást elütöttek,cserben hagytak,mi vettük az adást de az áldozat rájött,hogy fej aki elütötte....vagy mi?

...................................................

No para!Normális tevékenység!

http://szabogyorgyi.blogspot.com/

31
lujka képe

Szerintem nem hangzik

Szerintem nem hangzik hülyén. Tudjuk, mivel jár az eljárás, mindkettőjüknek joga van ahhoz, hogy szimpatikusabb legyen a kevésbé bürökratikus eljárás. Ettől még nyoma maradhat a bejelentésnek. Érzésem szerint ez Boci esetéből ki fog derülni, hogy ez rögzítésre kerül-e illetve jelent-e bármit is.

- Ms. Critica Lujka -
*CMS* RABIC

32
Györgyi képe

Igen,csak ha valaki

Igen,csak ha valaki valamekkorát esik egy ilyen szituban,elsőre mondjuk nem érez semmit,de aztán később kiderül,hogy mégis gáz van,akkor mi lesz az elmaradt,vagy sértett kérésére beszüntetett intézkedéssel,vagy egyáltalán.Nem értem,odamegy a zsaru,elmondják neki,hogy itt ez és ez a bűncselekmény történt,aztán rájön a bejelentő,hogy mégsenem akarja és csak úgy elköszönnek egymástól,mert olyan kis kedves volt az elkövető??????????És ha a zsaru megírja a kis jelentését,hogy ez történt,de mégsem intézkedtünk,és utólag kiderül a gáz,akkor az nem gond,hogy a közeg tudott a bűncselekményről,de nem csinált semmit,mert azt mondta a sértett fél,hogy mégsem kell?Vagy akkor hogy van ez?Itt nincs téves riasztás?Mint a hídra mászó öngyilkos,aki feltartja a tűzoltót?Mert a zsaru addig máshol lehetett volna,annál,aki nem gondolja meg magát.Érted mit nem értek?Szóval Magwas zsarui elköszöntek és mentek tovább,vagy mi volt?Aztán lehet,hogy csak én vagyok ilyen bonyolult,de akkor valaki okos magyarázza már el plíz.

...................................................

No para!Normális tevékenység!

http://szabogyorgyi.blogspot.com/

33
magwas képe

A jog betűje szerint

A jog betűje szerint bűncselekmény esetén a sértett nem mondhatja azt, hogy eltekint a dologtól, és mindenkinek, aki részt vesz a dologban (rendőr, mentős, tanú,...) kötelessége feljelentést tenni, eljárni, stb.

Namármost. A bűncselekmény egyik feltétele az, hogy valakit jogsérelem érjen. A rendőrség - egyébként téves - jogértelmezése szerint mivel nem véreztem (egy kisebb horzsolást leszámítva), ezért nem történt személyi sérülés, tehát bűncselekmény sem. Ezért az elkövetőt - egyébként hatáskörüket túllépve - elengedték.

Most esik le, hogy így sértettből bűnsegédi bűnrészessé váltam;)

A belvárost pedig le kell zárni.
--
a bátor kommutátor

34
Györgyi képe

Ez f#szság,Magwas,ez nagy

Ez f#szság,Magwas,ez nagy f#szság a zsaruk meg mindenki részéről,aki azt gondolja,hogy csak a látványos dolog halálos.Sajnos halt meg úgy betegünk,hogy nem látszott semmi rajta kívűlről és kiderült,hogy egy aneurizmája volt és az repedt meg és halt meg egy pillanat alatt egy fiatal nő.Mint ahogy az is elképzelhetetlen volt,hogy egy nyamvadt védéstől eltört a fiam keze,nem látszott rajta semmi és még haza is bicajozott törött kézzel csak pár óra múlva fájt neki nagyon.

...................................................

No para!Normális tevékenység!

http://szabogyorgyi.blogspot.com/

35
Lathor képe

Tudtommal a "nem én voltam"

Tudtommal a "nem én voltam" csak szabálysértés esetén működik, bűncselekménynél nem.

36
Tekla képe

nem tudom mi van biztos

nem tudom mi van biztos front vagy bármi, DE tegnap: 1 futárt leszorítottak ráhúzták a kormányt-sofőrnő telefonált... senkinek semmi baja, 1 másik futár elé kijött egy autó, beleszeguldott, neki semmi baja a bicikli váz kuka. autós elment rendszám nincs.
ma: 1 futárlányra egy taxis ráhúzta a kormányt, hátsókerékkel történt vmi rossz, lánnyal azt hiszem semmi komoly, tanu, rendszám van:)
és velem is történt egy vicces dolog, rámhúzták a kormányt, vagy nem tudom, hogyan kerültünk ilyen helyzetben neki estem a kocsinak meg alá, biciklinek semmi baja és nekem sem, a bácsi nagyon rendes volt csak azzal foglalkozott én hogy vagyok...

Gumikerekeken csendben suhantok, fürtjeid között napfény és menetszél játszanak...

37
Bure__Csőri képe

jobbat mondok ...

jobbat mondok ... állítólag tegnap fegyvert fogtak egy biciklisre... ülün ka gödörnél jön az egyik futár hogy bazdmeg most hivta egy indexes haverja aki mondta neki ezt...

<------------------------------------------------>
Vessünk véget az autós elnyomásnak!

38
Perillustris képe

Emlékeztek? A Gigantikus

Emlékeztek?

A Gigantikus indulat c. cikk.

39
Névtelen képe

(OFFtopic, sorry) ,,Azt is

(OFFtopic, sorry)
,,Azt is vizsgálják, hogyan kaphatott fegyvertartási engedélyt annak ellenére, hogy tíz évig pszichiátriai kezelés alatt állt." B+ ,ebben az országban mik megtörténhetnek! Ijesztő, az biztos...

sorry

40
critical mass képe

Kiabálás helyett fékezni,

Kiabálás helyett fékezni, és lehúzódni kell... :)
Nagy vagy, hogy nem meszeltetted el.

41
Slampixxx képe

Elém tegnap elött

Elém tegnap elött kanyarodott be egy szőke csajszi... Soroksári úton, a Boráros térnél. Megyek a jobb szélső forgalmi sávban, ő szemből akart kanyarodni az én sávomtól számítva 4. sávból...

42
Perillustris képe

Elég gáz, hogy ezt tőlem

Elég gáz, hogy ezt tőlem kell megtudnotok: Magwas hallása elég rossz. Egyszer hallottam, amint elköszön tőle az asszonya és asszmonnya: "Vágtázz Magwaska, hess el!"

43
hf képe

Minden elismerésem hogy

Minden elismerésem hogy volt annyi lélekjelenléted, hogy megjegyezted a rendszámát és fogtál tanút miközben elütöttek!

Én sem engedtem volna el az autóst.

---
Ez a zén oldalam

44
Hotyhogy képe

Szerencséd volt, hogy nem

Szerencséd volt, hogy nem sérültél meg.

A tettes eredeti szándéka a baleset után az elmenekülés volt. Emberi gyarlósága abban, hogy hibát vétett és elütött, az általános emberi gyarlóság bennünk, amit viszonylag egyszerü megérteni és megbocsájtani.

A jellemének gyengeségéből eredt azonban a mulasztása, vagyis a riadalma utáni gyáva döntése, hogy elmenekül és cserben hagy. Lelki tusáját vélem érezni abban, hogy vissza ólálkodhatott és látta a rendőröket és a dolog komolyra válását számára.

Sajnos nem a bátorságra lelését érzem abban, hogy végül, ha késve is, helyesen jelentkezett, hanem éppen megint a gyávaságát, a következményektől való félelmében. Felmérhette a dolgok kimenetelének valószínüségét és optimalizálta helyzetét.

Tudhatta, hogy megtalálják és az esze azt diktálta neki, hogy enyhítsen a helyzetén. Tehát nem a lelkiismerete diktálta kellő időben neki, hogy enyhítsen az embertársa helyzetén.

Bárhogy is, remélem, hogy nagylelkü elnézésed felé el fogja gondolkoztatni és megerősödik a jelleme, és jobb emberré válik.

________________

Sajnálom a bolondot.

45
bikbukkfa képe

f@cé kell ott előzni

f@cé kell ott előzni főleg dobozossal

46
boci képe

lévén, hogy semmiféle

lévén, hogy semmiféle kár nem történt, szerintem én is hasonlóan cselekedtem volna. ellenben, azt is tudom, hogy a következő alkalommal, ha elütnek, elég egy nagyobb karcolás a bringámon és simán rendőri intézkedés lesz. és ezt minden vétkes 1 személynek köszönheti majd.

már csak kicsit Bice-Boci
----------
...akrat icob, icoB
3:-O

NYÉLEN FOGOM RAKNI, NEM A JÁRDÁN!

47
gazenforcer képe

térfigyelőkamerát a főbb

térfigyelőkamerát a főbb kereszteződésekbe.
Olcsóbban jön ki, mint ha két rendőrautó és helyszínelő vonul ki egy ilyen esethez.
(Londonban, a CCTV rendszer leolvassa a rendszámot, ellenőrzi, hogy a verdának rendezve van-e a behajtási díja, ha nincs akkor a TULAJ bankszámlájára automatikusan ráterheli az összeget, legalább 2 fotóval igazolja hogy a kocsi ott volt (így hallottam..:) )
Kerítés kell a birkáknak hogy megtanulják merre és hogyan közlekedjenek..