Ennyit ér a vastag sodronylakat:

Ennyit ér a gerinclakat:

A vastag sodronyról nagyon jól mondja a Luongós emberünk: ez csak látványlakat. nem volt méretes eszközünk, de elvágtuk. komolynak tűnik, de csak kicsivel több idő ellopni a biciklidet, ha ilyened van.

A gerinclakat, amint látható, ennyiből áll: nem erősek a hengerek, hanem gagyik, semmik, és belül egy vékony sodronyszál fut csak. Átverés a javából.

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
aron képe

perill, te aztán gyors

perill, te aztán gyors kommentelő vagy!

kiteszitek főlapra, ha kérhetem? köszönöm szépen

www.criticalmass.hu/lakat

2
Perillustris képe

:)

:)

3
RoGeR képe

A Luongo "támogat"

A Luongo "támogat" benneteket néhány tesztalannyal vagy ez teljesen saját költség?

---
Bringasávot a Nagykörútra!

4
aron képe

már eléggé régóta

már eléggé régóta járok oda, aztán a múltkor levágtak egy spirált és véletlenül pont ott voltam fényképezővel, így készült ez: http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20070619/mennyit-er-sodronylakat-video
meg ők kitették egy lakatos plakátunkat teljesen jószándékúan. tegnap lementem, nem lenne-e kedvük, ők meg feláldozták két lakatjukat. a sodronyt egy vevő hagyta ott, a kryptonite-ot meg adták. az egyik luongós ember vág. nem szponzorál minket senki, csak támogatnak max.

www.criticalmass.hu/lakat

5
Stefidzsi képe

Bazz ez nagyon durva! Nem

Bazz ez nagyon durva! Nem gondoltam, hogy azzal a kis 20 centis(?) erővágóval így el lehet bánni ezekkel. Még jó, hogy 2 U-lakattal járok!

6
Mr.Pocok képe

Jó videjók, ilyenkor

Jó videjók, ilyenkor örülök, hogy nem használtam soha ilyen cérnákat...
-----------------------
Hátszél legyen veletek!

7
Tibor_Nesze képe

U-lakat és indulhat a buli

U-lakat és indulhat a buli :-D

*************************
gyalog? az mit jelent? :-D

8
Névtelen képe

Hát igen. Az "istenített"

Hát igen. Az "istenített" U-lakatokat is ideje lenne már tesztelni. Valszeg erővágónál jobbak lennének az eredményei, de esetleg egy fűrész vagy flex-teszt? :)

9
Neelix képe

C4 -et neki :D ---- A

C4 -et neki :D

----
A helyzet reménytelen, de nem súlyos.

10
norbijúzer képe

a fűrész nem nagyon viszi,

a fűrész nem nagyon viszi, lemegy a nap mire átvágnád.
a flex persze legyőzhetetlen, csak zajos :)

--
--
--
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!"
--
amit leírok és amit lefotózok

11
RoGeR képe

Persze. A flex mindent visz,

Persze. A flex mindent visz, erre volt már teszt. Abus Bordo és egy régebbi Abus U-lakattal is.

Előbbit megtalálod a http://www.criticalmass.hu/lakat oldal bejegyzései között a másikat meg itt:

http://bringaut.hu/?q=node/565

De úgy gondolom, hogy a - viszonylag drága - U-lakatokat és lánckat akkor kell tesztelni, amikor egy fél milliós gépet senki se fog lelakatolni egy vastag sodronnyal és/vagy gerinclakattal.

---
Bringasávot a Nagykörútra!

12
aron képe

lesz az

13
bpeti képe

Bárcsak tanulnának ebből,

Bárcsak tanulnának ebből, akiknek kellene és nem az lenne a reakció, hogy az enyimet úgyse viszik el mert olcsó bicaj....
Mindegy, majd ellopják és akkor elhiszi, hogy mindent elvisznek amit tudnak, nem számít mennyibe került. Ha lehet érte kisfröccsöt kapni, viszik

14
phorvath képe

Addig jó, amíg vannak

Addig jó, amíg vannak ilyen pókfonállal lezárt biciklik. Addig talán nem nyúlnak a rendesen lezárt bringákhoz. Ha mindenki lánccal zárna, akkor a tolvajok elkezdenének flexet használni és nézhetnénk. Ezzel nem azt szeretném mondani, hogy ne folytassunk kampányt a normális lakatokért, hanem azt, hogy a jobb lakatok elsősorban azzal védenek, hogy tovább tart elvágni őket. Az igazi megoldás a tolvajok megfogása lenne, illetve a használtbicikli-kereskedelem szigorú ellenőrzése.

phorvath
Kerékpáros KRESZ
Hogyan ne üttessük el magunkat

15
slow_rider ® képe

az ilyen kripton lakat

az ilyen kripton lakat volt-e, márhogy a gerinces, mert sztem fedjétek ki a logót mert hitelrontásért be fognak perelni... :/

16
adamekp képe

Hitelrontás? Talán

Hitelrontás? Talán Valótlan Dolgokat Állítottak? :) Egyszerűen bemutatták azt, amit. Nem hinném, hogy preparált lakatról volt szó.

"Egy kerékpáros, aki ad magára, az nem közlekedik a járdán, mert ő egy jármű."
üdv adamekp

17
aron képe

figyi amikor a

figyi amikor a kryptoniteról kdierült, hogy a körkulcsos egy filctollal nyitható ( http://youtube.com/user/t33nf33t ), akkor ők nem pereltek, hanem leállítottáka gyártást. amúgy az abust sem fogom kitakarni. amíg iylet gyártanak, vállalják fel. de sztem ők sem állítják, hogy miylen jó. a krypto lakatok csomagolásán amúgy van egy biztonsági mérce, egy számsor, és jelezve van az adott lakat értéke.

www.criticalmass.hu/lakat

18
slow_rider ® képe

háppersze, ez az

háppersze, ez az (anti)reklám helye... :)))
rendszámot kérek !!!
alvázszámát mindenki írja fel (le), nyugodtan pofán vághatom a csávót, ha látom alatta a volt bringámat, úgyis ellopják aztán megint... :(

19
lajhár képe

Nem hitelrontás valamiről

Nem hitelrontás valamiről bebizonyítani, hogy vacak. Legfeljebb hazudni az.
Fel tudok ajánlani nemes célra-értsd demo- egy 1300g (!)-os, bazi nagy noname gerinclakatot. Elég ilyesztően néz ki, nagyon vastag-és mint tudjuk nehéz:)-de csak egy kis pecek a zárnyelv, és valami gagyi aluötvözet. Érdekel benneteket?
Ádám

20
aron képe

nemlenne roszz,köszi

nemlenne roszz,köszi lennél, kihozod jövő hétenmillire?

www.criticalmass.hu/lakat

21
lajhár képe

Még nem voltam. Mikor van

Még nem voltam. Mikor van az összeröffenés? (Hogy hol, azt azért sejtem:))

Ádám

22
aron képe

szerdűnként du.-este, ki

szerdűnként du.-este, ki van mindig írva címlapra. azért majd szólj, el ne feledjem a vágót!

www.criticalmass.hu/lakat

23
aron képe

egy lebukott biciklitolvaj

egy lebukott biciklitolvaj angliában:
http://youtube.com/watch?v=sOg3m0Koapw&mode=related&search=
5 eprcen át nyugodtan szarozik a teli utcán fényes nappal.

www.criticalmass.hu/lakat

24
aron képe

köszi a

köszi a kirakást!

www.criticalmass.hu/lakat

25
Zsurmi képe

Hát nekem az Abus-tól van

Hát nekem az Abus-tól van gerinclakatom, de csak másodlagosként használtam (egy Bordo mellett) ill. első kerék védelmére. Néha túrára, mert nem zörög mint a Bordo.

Hát, most nem nyugodtam meg.

Van egy Citapel is, de az annyira otromba, túl nagy, nincs konzolja stb. Az már csak a paranoia miatt használom az erkélyen (2. em) tárolt monti (letakart) kikötésére. ;-)

-
Zsurmi

26
aron képe

az milyen citadel? sztem

az milyen citadel?
sztem másodlagosnak jó, de csak arra a gerinclakat.
esetleg a budiajtóra még:)
www.criticalmass.hu/lakat

27
Neelix képe

Első kerékre én is egy

Első kerékre én is egy Abus Granit Steel-O-Flex 1000 gerincet rakok... arra jó, de azért ott figyel egy Abus
Granit Plus U-lakat is :) Azzal kötöm magát a bringát.

----
A helyzet reménytelen, de nem súlyos.

28
atomboy képe

Azta... Tesom pont ilyen

Azta... Tesom pont ilyen sordonyzarat hasznal Trek 4300-asra. Szolok is neki, hogy alljon at U lakatra...

atomboy

29
aron képe

háát, nem ártana, főleg

háát, nem ártana, főleg ilyen bringánál....az emberek azt hiszik erős, mert annak néz ki.

www.criticalmass.hu/lakat

30
Perillustris képe

A TV-re meg azt, hogy jó,

A TV-re meg azt, hogy jó, mert villog. :)

31
lajhár képe

Problémafelvetés: annyi

Problémafelvetés: annyi videót láttunk már arról, hogy emberek oda se néznek, ha valaki kerót lop. Namármost: ha én nem akarok ilyen lenni, mit tehetek? Tegyük fel: látom, hogy emberünk odasétál egy bringához, és lelkesen elkezdi reszelni a lakatot. Odamegyek, megkérdezem,mit csinál. Válasz (szemrebbenés nélkül.):"elvesztettem az egyetlen kulcsot hozzá, most buszoztam egy órát haza meg vissza valami szerszámért. Nagy szívás...segítessz?" Egy rutinos fószer, vagy gyakorló szociopata ezt oszkár díjas szinten lenyomja. A sztori több mint gyanús, de a gyanú nem bizonyíték. Hogyan tovább? Forgalmi ugye nem kell, nyilván a számla sincs nála. Bicajos ruha, sisak? Miért kéne? És mit bizonyít, ha van? Azt mondod:"Öcsi, várjunk itt pár órát, ha addig nem jön senki a kulccsal, alhiszem, hogy a tied?" Szóval: van erre ötletetek? Ádám

32
pata képe

107?

107?

33
lajhár képe

Hmmm... És mit mondassz? Ha

Hmmm... És mit mondassz? Ha azért hívják őket, mert tolvajt fogtál, itt olvashattuk, 45perc. Ha azért hívod, mert gyanakszol, szentem ki se jönnek. És amig kiérnek? Van egy sztorim: haverom Z.....ben bezárta a táskáját a kocsiba, iratostúl, kulcsostúl. Régi 120-as Skoda, volt már tapasztalata, hogy kell kinyitni. Jön egy polgárőr-megtévesztésig hasonlított egy skinhead-hez-nyilván véletlen-és lkezdett ordibálni, hgy micsinámagaitt?! Haverom vázolta a szitut. "Akko mutassa a forgalmjátmegszemélyit!" válasz: A kocsiban vannak, maga amúgy sem igazoltathat. Szó szót követett, nagy bazdmegelős ordibálás lett a dologból, amihez a kocsmából kitoduló közönség is csatlakozott. Közben emberünk rendületlenül folytatt a kocsi feltörését, a fasisztoid elem pedig esküdözött, hogy rendört hív, és folyamatosan ordibált, néha önbiráskodással fenyegetőzött, de nem mert csinálni semmit. (A dologhoz még hozzátartozik, hogy a haveromnak pár árnyalattal sötétebb a bőre a magyar átlagnál...) Majd elment. Nem várta meg az iratok előkerülését, nem hívott rendőrt, csak handabandázott, mig a vonyító csöcselék vokálozott a háttérben. Haverom meg kinyitotta az autóját, és hazament.De itt lett volna megoldás: kultúráltan megkérdezi, mi van, elkéri az iratokat, amikor már előkerültek(ha normálisan kéri, megkapta volna), ha nem kapja meg, tényleg hívhat rendört. De mi van egy bicóval? Hogy hívsz erre rendört? Van e jogod arra kényszeríteni, hogy ot maradjon, és megvárja a a rendört? Vagy megkéred, ugyan már adja meg neked az adatait, csak ha lopást jelentenének egy ilyen bringára?(szentem ez még járható út. Ha ártatlan, és jó arc, és ő is tiszta szitut szeretne, ezt megteheti gesztusként. De nem kényszerítheted rá.) Ráadásul-bár ez jellemzően túlintelektualizált probléma-mindig ott van az-az 1-2% esély, hogy nem hazudik (lásd feljebb.). Meg is fordíthatjuk a kérdést. Ha te kerülsz olyan szituba, hogy le kell vágnod a saját lakatodat a nyilt utcán, mit teszel, ha váratlanul kiderül, mégsem olyan közömbösek az emberek, mint a filmekben? Lásd be, hülye szitú. Pl: fószer letakarja az első váltót, és megkérdezi: "Ha magáé a bringa, biztosan tudja, milyen váltó van rajta?!" Aha, tudom.Shimano. Milyen? Gözöm sincs. Nem olvasni szoktam a bringát, tekerni. Érzem, kicsit eröltetett a probléma, de azért nekem nem nyilvánvaló a megoldás. Jó éjt!Ádám

34
pata képe

Nem teljesen értem, hogy az

Nem teljesen értem, hogy az általad vázolt példa mit illusztrál, hiszen ott éppen nem hívott rendőrt senki.

Off, de a polgárőrnek nem mutatnék meg semmit, alapból hülyeségnek tartom hogy emberek törvényi felhatalmazás nélkül rendőrösdit játszanak. Ha valaki odajönne, akkor sem adnám meg az adataimat, még ha kedvesen kéri se, érzékeny vagyok a személyes adataimra, de ez megint egyéni fejlövés.

Az adott esetben, ha éppen bátor napom lenne, akkor a következőket csinálnám. Kihívnám a rendőrt, és amíg jön, odamennék az illetőhöz megkérdezni, hogy ugye övé a bringa. Ha azt mondaná igen, akkor én azt felelném, hogy ugye akkor nem probléma hogy kihívtam a rendőrséget, mindjárt itt vannak. Ha a saját bringámat vágnám le, akkor én ezt nem bánnám, mert megérteném hogy valaki a tolvajok ellen cselekedett. És ha már úgyis hazamentem flexért, akkor elhozom a bicaj iratait is.

Ha tolvaj, akkor spekulálnék hogy elszalad és nem tölti az idejét azzal hogy engem jól megver. De mivel ilyen helyzetben még nem voltam, lehet hogy félnék odamenni ha nagyon marcona a tolvaj kinézete.

Ja és mivel a mostani bicajomat alkatrészekből építem, minden típusszámot fel tudok neked sorolni ;-) De ez nem alkalmas azonosításra, ha valaki nem tudja, még lehet övé a bicaj, sok embert hidegen hagy az ilyen információ, működjön és kész.

35
lajhár képe

A fennti példa csak azt

A fennti példa csak azt akarta illusztrálni, milyen rossz, ha olyankor csesztetnek, amikor éppen az az egy-két százalék teljesül be, és tényleg a sajátodat "lopod". Egyébként aludtam rá egyet, és van egy javaslatom: a füle hallatára felhívod a rendörséget, elmondod, hogy valaki vág le egy bicót, és aszondja, az övé, és ilyenkor mi a teendő? Olyan hidegvérü tolvaj aligha van, aki ez után még folytatja...

Ádám

36
Király András képe

Az mit jelent neked a

Az mit jelent neked a gyakorlatban, hogy "... elhozom a bicaj iratait is."? Nekem semmiféle papírom nincs a 15 éves Scott gépemről, mert ajándékba kaptam valakitől. Normális esetben mondjuk a "papír" az lehet egy számla, amely azonban nem törvényszerűen a nevemre van kiállítva. Mi lehet még a papír, ami igazolja, hogy én vagyok a tulajdonos?

37
Neelix képe

Hegesztési anyakönyvi

Hegesztési anyakönyvi kivonat :)
----
A helyzet reménytelen, de nem súlyos.

38
aron képe

hát nem árt ha azért atz

hát nem árt ha azért atz ajándékhoz hozzá odaadják a garancialevelet, amin vázszám is rajta van, és iylesmiket. attól még ajándék marad. mondjuk a másodkézből vett városi bicajomnak nekem sincsenek papírjai, de vannak róla fotóim.

www.criticalmass.hu/lakat

39
phorvath képe

Csinálj egy fényképet

Csinálj egy fényképet magadról a biciklivel együtt, és hordd magadnál!

phorvath
Kerékpáros KRESZ
Hogyan ne üttessük el magunkat

40
Neelix képe

Vagy használj polaroid

Vagy használj polaroid gépet és ha el akarsz kötni egy gépet előtte fotózd le magad a bringával... akkor máris a tied :D

----
A helyzet reménytelen, de nem súlyos.

41
pata képe

Semmi. Ingóságoknál úgy

Semmi. Ingóságoknál úgy tudom a birtoklás adja a tulajdon vélelmét (ha ezt jogász olvassa, kegyelem szegény fejemnek, én csak a közgázon tanultam picike polgárjogot). Csak akkor nem gondolják, hogy te vagy a tulajdonos, hogy ha pl másnak is felmerül ilyen igénye (például a bringát alvázszám alapján beazonosítják mint lopottat).

Mikor használt bringát veszel, akkor is érdemes írni egy szimpla adásvételi szerződést (eladó eladja, vevő megveszi, 1234 alvázszámú bicikli stb), ajándékozásnál ajándékozási szerződést. Ha boltban veszed jó a számla.

Ez nem csak lopásnál véd meg, hanem ha valamelyik előző tulajdonos lopta, akkor te jóhiszemű vevő vagy és nem orgazda.

42
Stefidzsi képe

Kiáltsd el magad, hogy

Kiáltsd el magad, hogy "Hé, mit csinálsz a biciklimmel?!" Ha tolvaj, lehet, hogy megszeppen és elszalad. Ha meg nem, akkor meg el lehet kezdeni a beszélgetést, hogy akkor mi is a szitu.

43
aron képe

na ez pölö egy eléggé

na ez pölö egy eléggé jó ötlet.
vagy ha yganúsan siet, nincs nála semmi csak egy rővágó és még a lakat darabjait isott hagyja az már gyanús, nem? meg a mi tolvajunkakit elkaptunk pl. nem nézett ki egyáltalán fixisnek....

www.criticalmass.hu/lakat

44
Perillustris képe

Ha jó pókeres, sosem

Ha jó pókeres, sosem jössz rá, hogy azért folytatja, mert az övé, vagy azért, mert nem.

45
Biglibansz képe

En sem tudnäm megmondani,

En sem tudnäm megmondani, hogy milyen vältom van. Bär nälam ältaläban ott van a zsebemben a kilometerora es a ket lämpa es a biciklistäskät is magammal szoktam hurcoläszni. Es mondjuk ha le kene vägnom a bringämat, es jönne valaki, akkor a szeme lättära pakolnek minden alkatreszt a helyere. Ez meg nem bizonyit semmit, de a mobiltelefonomban benne van a biciklim väzszäma. Azt is meg tudnäm mutatni. Ha meg haza kene mennem szerszämert, akkor meg mär elhoznäm a szämlät es a garanciajegyet is. No, meg a szämzärnäl nem fordulhat elö, hogy valaki elveszti a kulcsot. Ha meg a tolvaj megprobälja megfejteni az 5 szämbol ällo kombinäciot, lehet, hogy addigra megerkezek, vagy mär lätom messziröl, hogy valaki buherälja.
Ami meg a gyalogosokat illeti en sem azert szoktam forgalmas helyre lekötni a gepet, hogy hätha valaki räszol, mert ezt nem teszi meg senki, hanem, mert a tolvaj nem tudhatja, hogy mikor erkezek es a tömegböl melyik ember a bicikli gazdäja. Elöszeretettel szoktam kinti kävezok teraszähoz közel kötni.

46
Zsurmi képe

Ööö, olvashattam volna

Ööö, olvashattam volna tovább...

Ötlet: odamész a telefonod kameráját előkészítve, megkérdezed hogy övé-e a bicikli.
Ha igen, akkor "ugye nem baj, ha lefényképezed őt és a biciklit is", mert te nem tudhatod...
Ha zavarodott lesz, vagy bunkózni kezd, az gyanús, hívhatsz rendőrt.
Más esetben nem annyira gyanús, lehet vele beszélgetni, esetleg segítséget felajánlani (miután tényleg lefényképezted).

Senkit nem vádolsz, udvariasan megoldható. Ha fenyegetőzik, OKOD LESZ rendőrt hívni.

-
Zsurmi

47
aron képe

hát nagyon sok humortalan

hát nagyon sok humortalan bringás van. amúgy meg nincs a telefonomon kamera.

www.criticalmass.hu/lakat

48
Neelix képe

Ha egy jó csaj kér meg,

Ha egy jó csaj kér meg, egye fene! :D

----
A helyzet reménytelen, de nem súlyos.

49
Perillustris képe

A helyes megoldás: "Pont

A helyes megoldás: "Pont ilyenekről csinálunk videókat, ugye nem bánod, ha lefilmezlek? Mosolyoooogj!"

50
aron képe

nem

51
Ziyaretci képe

A vıdeon elvagott

A vıdeon elvagott gerınclakatot ajanlotta nekem a boltos, akınel a 100+ erteku brıngamat vettem. Megkerdeztem, hogy mılyen lakatot ajanl, erre azt mondta, hogy ez mar olyan erteku drotszamar, hogy ennek nagyobb vedelem kell. Akkor meg (nagyon) kezdo voltam ebben a temaban, ıgy hıttem nekı. Nem ıs hasznalom mar azt a lakatot, mert tudom, hogy semmıt nem er, de abba a boltba sem megyek vıssza tobbet. Pedıg ısmert kıs brıngasbolt, nem nagy sportszer kereskedo.

52
aron képe

akkor vagy nem ért hozzá

akkor vagy nem ért hozzá emberünk, ami nagyon gáz, vagy egy elvetemült haszonleső, ami még nagyobb gáz.
mondd el légyszi melyik bolt volt az!

www.criticalmass.hu/lakat

53
Ziyaretci képe

Speedmetal. Baross utca

Speedmetal. Baross utca Kálvin felöli végénél.
(Végre megjöttek a pontok az i betűjeimre is. (: )

54
aron képe

na, akkor itt a

na, akkor itt a tanulság.
köszi

www.criticalmass.hu/lakat

55
bocmok képe

Én lámpát vettem az egyik

Én lámpát vettem az egyik boltban (Nagymező utca, amúgy nagyon segítőkész öregúr) és Ő ajánlotta a videó elején látható 2mp-es spirált, hogy ezt szeretik-sokan viszik. Én meg gondoltam jó is lesz. Kopp-kopp-kopp még kitart, de rövidesen szeretnék valami normálisat. Hosszabb spirálszerűségben van jó vagy csakis U-lakat?!

56
atomboy képe

Bocmok, oreg haverom, hat

Bocmok, oreg haverom, hat termeszetesen csak laposkulcsos U lakat. :) Fenti videon lathatod, hogy siman atvagjak egy sordonylakatot, akkor mit varsz egy erosebb spiraltol...

atomboy

57
aron képe

a sodrony minden módon

a sodrony minden módon szar!
de tudom ajánlani az edzett acél láncokat is.
szeretik/sokan veszik...ő meg nem ért hozzá?

www.criticalmass.hu/lakat

58
Ziyaretci képe

-

-

59
anusi képe

háhá, tőlem ott 50

háhá, tőlem ott 50 forintot akartak kérni, mert bementem h légyszi fújjanak a gumimba, nagyon lapos... (hozzáteszem, hogy egy kb 20 éves női bringa volt, nem egy 100ezres versenycsoda....) Aztán végül olyan rendik voltak h nem kellett érte fizetnem, de ez milyen már?

60
Biglibansz képe

A Kälvinternel van ez OMV

A Kälvinternel van ez OMV kut. Bicikliszelem eseten egy adapterrel az autopumpa is jo. Es az ejjel-nappal nyitva van. Legyen mär valami hasznunk nekünk is a benzinkutakbol. En csak az erdöben kapott defektek utän szoktam kezzel pumpälni.

61
Neelix képe

Én is kutazni szoktam, a

Én is kutazni szoktam, a célnak megfelelő...

Utolsó CM előtt sorba kellett állnom a kútnál :)) ilyet sem láttam addig.

----
A helyzet reménytelen, de nem súlyos.

62
zsoltee képe

És mennyit ér egy

És mennyit ér egy kegyetlen vastag sodrony? A hülyeség tetőfoka, avagy hatásos optikai védelem? :)

Zsoltee

63
atomboy képe

Hogy viszi

Hogy viszi magaval...

atomboy

64
j_gergo képe

Nem viszi, mert gondolom

Nem viszi, mert gondolom minden nap ott tárolja a bringát. Megérkezik kinyitja belerakja a bringát, amikor elmegy, otthagyja a sodronyt. Jó ez, ha pl. ott dolgozik valaki, és nincs más hely lerakni.

Csak nem szabad túl jó alkatrészeknek lenni a bringán, mert a vázon-keréken kívül mindent leszednek róla.
----
janossy pont gergely kukac gmail pont com

65
aron képe

nem érdemes ott hagyni a

nem érdemes ott hagyni a lakatot ahova mindennap teszed, mert kifigyelik, megbuherálják, és kész a baj. vagy tudják mire készüljenek
például:
http://kep.tar.hu/lakatolas/50487621/32356216#2

www.criticalmass.hu/lakat

66
aron képe

de ez miért adult

de ez miért adult content?

www.criticalmass.hu/lakat

67
pata képe

Na ezt én sem értettem.

Na ezt én sem értettem. Mielőtt bejött volna a kép, azt hittem valami sodronnyal kikötözős jelenet lesz ;-)

68
zsoltee képe

A gg. kismalac nem mindig

A gg. kismalac nem mindig adult content, nagyon sok bringás poén is van kint náluk. Mondjuk mindent úgy lopkodnak össze a netről, de vicces képeket szednek össze.

Zsoltee

69
dobozos képe

Bevallom megtette a

Bevallom megtette a hatását ez a videó. Nekem eddig vastag sodronyom volt, a G-nek meg gerinclakatja. Elérkezett az idő, nomeg van rá végre keret, megyünk és veszünk 2 U-lakatot. Már csak az lenne a kérdésem, hogy milyen márkát érdemes venni? Gondolom ebből is van gagyi. És ha lehet több gagyi lakatba nem akarok befektetni.

------------------------------------------------------
Csengővel a világbékéért!(Mi szeretjük a kihívásokat!)
------------------------------------------------------
dobozos és drótlovacskája

70
Perillustris képe

Bátran vegyél Citadell-t,

Bátran vegyél Citadell-t, ár/érték arányuk kiváló. Ha többet tudsz/akarsz költeni, akkor Abus, Kryptonite.

71
dobozos képe

Köszi! Azt hiszem marad a

Köszi! Azt hiszem marad a Citadell. A vastag acélsodrony meg jó lesz az első kerékre. Megyek is vásárolni... :) ...jajj, milyen ruhát vegyek fel? /Critical Miss/

------------------------------------------------------
Csengővel a világbékéért!(Mi szeretjük a kihívásokat!)
------------------------------------------------------
dobozos és drótlovacskája

72
atomboy képe

Ha korkulcsosat adnak, akkor

Ha korkulcsosat adnak, akkor vigyazz vele, erdemes lenne inkabb laposkulcsosat venni.

atomboy

73
dobozos képe

Semmit se kaptam. 5 boltban

Semmit se kaptam. 5 boltban voltam, 3-ból pont elfogyott a Citadell, az Abus drága, olcsóbb gagyit meg nem akartam. A másik két helyen meg egyáltalán NEM ÁRULNAK U-LAKATOT! Szerintem a népszerűsítését ott kellene kezdeni, hogy a bicajboltosok figyelmét felhívjuk rá.
Hm... :( Szomorú vagyok, hogy nem kaptunk, már úgy beleéltem magam.

------------------------------------------------------
Csengővel a világbékéért!(Mi szeretjük a kihívásokat!)
------------------------------------------------------
dobozos és drótlovacskája

74
aron képe

ma a luongóban (velük

ma a luongóban (velük filmeztem, Raoul Wallenberg u. 1., jászainál) láttam egy citát, hosszú fajtát, és abusokat, meg kriptókat is (ezekből jófajta edzett acél láncokat is)! vagy menj be a hajtipajti boltjában tuti van.
vagy esetleg ez: http://www.alleycat.hu/blog/20071012/elado-uj-holmik-pumpa-u-lakat bár nem tudom ki ő, és miért adja el ezeket

örülöka videó hatásának:D

www.criticalmass.hu/lakat

75
dobozos képe

Tegnap voltam a luongoban

Tegnap voltam a luongoban is, de nekik sem volt épp akkor Citadell, Abusra meg nem futotta. De ma sikerült a Szabó Ervin Könyvtárhoz közeli bicajboltban (a nevüket nem tudom, de a címük azt hiszem Baross u. 4.) elvinnem az utolsó Citadelt. Végre!!! :D Volt Abus is bőven és a jövő hétre hoznak még Citadelt is. Végre nyugodtan aludhatok, nem örültem neki, hogy hű társam egy kétes értékű vastag sodronnyal volt lekötve a gangon. Most rajta van mind a kettő! :) Ja, egyébként az ára felment a 3000 Ft-hoz képest. 4700 volt.

------------------------------------------------------
Csengővel a világbékéért!(Mi szeretjük a kihívásokat!)
------------------------------------------------------
dobozos és drótlovacskája

76
atomboy képe

Tolem 4200-t kertek

Tolem 4200-t kertek ugyancsak Citadel U lakatert augusztus vegen, amikor uj bringat vettem. Termeszetesen megvettem, aztan masnap mutattak nekem, hogyan nyitjak ki a korkulcsost. Ugyhogy jo vetel volt a bringa arahoz kepest.

atomboy

77
dobozos képe

Az U-lakatom nem

Az U-lakatom nem körkulcsos! Direkt figyeltem rá! Azt mondta a bringaboltos srác, hogy ők nem árulnak körkulcsosat, mert "azt én is kinyitom egy szívószállal". :)

------------------------------------------------------
Csengővel a világbékéért!(Mi szeretjük a kihívásokat!)
------------------------------------------------------
dobozos és drótlovacskája

78
Szab képe

Hajtibolt elég gáz. Amikor

Hajtibolt elég gáz. Amikor én mentem lakatért, akkor sodronyt ajánlottak. Mondom az nem sokat ér úgy hallottam... erre aszondja, hogy akkor van ott nekik vastagabb sodrony is, az biztonságosabb. Komolyabb lakatot nem lehetett náluk kapni akkor. Nomeg az eladói hozzáállástól is kissé elment a kedvem, hogy mégegyszer odamenjek.

79
aron képe

nemmondod!ott? www.criticalma

nemmondod!ott?

www.criticalmass.hu/lakat

80
Neelix képe

Az eladói hozzáállás

Az eladói hozzáállás tényleg hagy kívánnivalót maga után. A flegma eladó srác úgy állt hozzám, mintha szívességet tenne azzal, hogy kiszolgál. Ettől viszont nálam megy fel a pumpa.

Így részemről felejtős.

----
A helyzet reménytelen, de nem súlyos.

81
slow_rider ® képe

az milyen az a collstock

az milyen az a collstock szerű ???
az-e yo-e???
és mennyi-e relatíve???
márhogy HUF???

82
aron képe

az erővágóra

az erővágóra gondolsz?

www.criticalmass.hu/lakat

83
slow_rider ® képe

nemnem, újabbfajta

nemnem, újabbfajta kihajthatós lakatféle, kicsi tokban elfér a vázon.

84
Perillustris képe

Abus Lila... Ja, nem Bordo.

Abus Lila... Ja, nem Bordo.

85
aron képe

abus bordó 10-15 körül.

abus bordó 10-15 körül. jó.
csak a flex viszi, van itt róla videó:

www.criticalmass.hu/lakat

86
slow_rider ® képe

jaja, király, csak a

jaja, király, csak a bringám nem ér annyit.... :((

87
Perillustris képe

Mikor dedikálsz? :)

Mikor dedikálsz? :)

88
aron képe

hehh:) www.criticalmass.hu/la

89
slow_rider ® képe

mit?

mit?

90
kadath képe

Ööööööö...elkezdtem

Ööööööö...elkezdtem aggódni, ugyanis én a fentebb bemutatottra kísértetiesen emlékeztető Citedel sodronylakatot használom. Közért előtt, munhahely őrzött parkolójában...monjuk ennél jobban nem merem sehol hagyni.

Mivel a mostani bicó elődjét (http://www.blashyrkhkadath.freeweb.hu/) egy laza sodronnyal kötöttem ki ellopása napján, így azonnal váltottam egy barát állat(nak gondolt) sodronyzárra. Asszem újabb váltás: jön az U-lakat...

--------------------------------
...sic transit Gloria Estefan...

91
Perillustris képe

Holnap!

Holnap!

92
kadath képe

Ma már nehéz lenne :-))),

Ma már nehéz lenne :-))), bár van még 10 percem...
--------------------------------
...sic transit Gloria Estefan...

93
Neelix képe

akkor hajrá :) ---- A

akkor hajrá :)

----
A helyzet reménytelen, de nem súlyos.

94
aron képe

hát látod... ha méretes

hát látod...
ha méretes erővágóm lett volna annyi idő lett volna, amíg a boltban a tejes pultig nem érsz el...

www.criticalmass.hu/lakat

95
alla cool képe

http://www.vatera.hu/uj_bbb_c

http://www.vatera.hu/uj_bbb_coilsafe_lakat_12_1800_mm_57454929.html

"strapabíró belső acél kábelsodrony maximális védelmet biztosít. Ultra erős fém zártest. "

nos?hozzászólások?tapasztalatok?

alla cool (criticalmass.hu/lakat)
https://ebank.khb.hu/verseny/enkartyacompetition?fun=card&designid=96bc1...
"Aki paraszt, nem rám szavaz!":D

96
Krisztab. képe

Ne vegyél :) ld. alleycat,

Ne vegyél :) ld. alleycat, lopott bringák

*CMS*

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

97
lajhár képe

Átverésnek

Átverésnek tűnik...

Ádám
______________________________________________________
"There is nothing more horrifying than stupidity in action."

98
dobozos képe

Jaj, ne mááár...hagyjuk

Jaj, ne mááár...hagyjuk ezt a "szupersodrony" reklámot! Nem lakatolnék csak ezzel.
________________________________
**Történész szmog nélkül**
dobozos és kerekes drótlovacskája

99
Szab képe

Olvassuk csak a lényeget a

Olvassuk csak a lényeget a sorok között:

vastag és strapabíró
maximális védelmet biztosít
Ultra erős
maximális biztonságot nyújt
Kiváló minőségű

Ilyenkor elgondolkodok, hogy egy krypto D lakatra vajon milyen szavakat kéne használni?