Az indexen elolvasva az Épülnek az ország legdrágább lakásai cikket kiváncsi lettem mi az a Aarhusi Egyezmény itt a rövidített kivonat, itt meg a magyar TÖRVÉNY amely szóról szóra magában foglalja az Egyezményt.
Élni kell vele! Vagy csak foghegyről odavetni a megfelelő helyzetbe: "Kénytelenek leszünk eljárni az Aarhusi Egyezmény szerint."

"Ha a környezeti információ rendelkezésünkre áll, akkor lehet, hogy elfogadjuk azt, de az is lehet, hogy súlyos érdeksérelem fenyeget bennünket, a tervezők nem voltak kellő figyelemmel a lakosság és a környezet hosszabb távú érdekeire. Ilyen esetekben a beleszólás jogára is szükségünk van, hogy a döntéshozó az összes érdeket megfelelő súllyal figyelembe vehesse. Végül pedig arra az esetre, ha a döntéshozó ezt elmulasztaná, okvetlen szükségünk van a jogorvoslat lehetőségére is."

------------------
Kerüld ki a dugót!
Bring-gáz!!!

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
magwas képe

És ne feledjük, hogy az

És ne feledjük, hogy az Aarhusi Egyezmény a "környezet" fogalmát kiterjesztő értelemben használja, az épített környezetet explicit módon felsorolva.
Ebből következően pl. minden, az épített kerékpáros infrastruktúrával kapcsolatos információt meg kell kapjunk ha kérjük. Nehéz olyan információt találni, ami az önkormányzatoknál/kormányzatnál van, és az egyezmény ne vonatkozna rá. És alapértelmezésben olyan formában kell odaadják, ahogyan mi kérjük.

Egyébként az Aarhusi Egyezményt használjuk arra is, hogy ne kerülhesse el a figyelmünket egy a Millire kiadott építési vagy bontási engedély: bejelentkeztünk ügyfélnek.

Az Aarhusi Egyezmény egyike a kevés olyan nemzetközi egyezménynek, amitől jobb az életünk.

A belvárost pedig le kell zárni.
--
a bátor kommutátor