Úgy kezdtem mint mindenki!

De elötte még el kell mondanom, hogy egy kedvezőtlen betgség miatt 6 évesen 3 hónapot kórházban töltöttem. Emiatt nem igazán volt jó a mozgáskoordinációm, nem tudtam fél lábon álni és labdát pattogtatni se. Ezen rendkívül sokat javított a bicikli.

A kórházi eset után kaptam meg az első brinyóm. Még élénken emlékszem rá egy sötétzöld kisgyerek kerékpár volt. Apum vette nekem. Jó nagy vastag kerekei voltak, meg egy pár pótkerék. Rövid ideig volt csak fenn a pótkerék mert nagyon kezdett zavarni. Nem apumat hanem engem. Mert ugye a pótkeréktől dülöngél a brinyó. Le is szedte apum. Bár még akkor nem tudtam néküle menni. Először csak lögdöstem magam a lábammal aztán később a pedálra is rá mertem lépni és végül sikerült már egy kört megtennem az udvaron (nem volt seprűnyél meg stb... egyedül tanultam meg a biciklizést).

Mikor kinőttem kaptam egy új fehér gyerekbiciklit (azt hiszem Velamos vagy ilyesmi márkája volt), amit nagyon nagyon sokáig kb 10 évig használtam. Bár lehet hogy ez némelyeket meglep hiszen a gyerekek nőnek. Be kell vallanom én nem nőttem soha nagyra, ma 154 cm-es nőszemély vagyok, kb akkora mint egy 10-12 éves gyerek.

A következő biciklim is aputól kaptam. Egy lila használt montit férfi vázzal. Hatalmas volt és csak nehezen tudtam használni, de vele kezdődött el a bicikli mániám. Neki köszönhetem életem 2 legnagyobb bukását is. Az egyikben szerencsétlenül életét is vesztette szegény brinyóm. Aztán hosszú szünet.

Majd mikor végre összegyüjtöttem némi pénzmagot, megvettem életem első saját bringáját egy metálbarnásveres Magellán Hydrát. Természetesen már akkor rátetettem mindent, lámpa, csengő, villantó, zár. Egy év múlva ellopták, drága anyám hibájából. Ezért büntetésből vett nekem egy másik ugyan olyan!!! kerékpárt. Egy év mulva ezt is ellopták, de ezt már parkolóból. Gyakorlatilag kicsavarozták a kerékpártartót.

Nem sokáig bírtam a bicó nélküli létet. Nemsokra rá vettem egy metálezüst-szürke Caprine Cherokee női modelt. Ekkor már kezdett elharapódzni a bicikli mániám. Jött az esőálló, lélegzős széldzseki, aztán egy kesztyű, majd egy bukósisak.

Ma már 2 éves a brinyó és féltékenyen örzöm mindenütt.

Magára a biciklivel járásra a hiányosságaim vettek rá. Nagyon lassan gyaloglom, kövér vagyok és emiatt nem igazán szeretek futni. Amikor ráültem a brinyóra mindíg is szabadnak éreztem magam, nem zavart a súlyom és már nem voltam lassú. Így esett hogy már suliba, munkába, szinte mindenhova evvel járok. Hipergyors nem vagyok, de imádom, mint a kábítószer olyan számomra. Kell, mert ha nem lehet abba belebolondulok!

Fénykép rólam a 2007-ből

Gilran

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
Adamszkij képe

:-) Nagyon frankó vagy!

:-) Nagyon frankó vagy!

Én kamaszkoromban bringáztam sokat a haverokkal, aztán hosszú szünet. Aztán környezettudatra ébredtem, és vettem egy biciklit. Azóta mindig mindenhova, ha a munkám engedi (nagyautós fuvarozásos városban császkálós meló részben).

Azért abba belekötnék, hogy a duciság nem hiányosság, vagy csak annyira, mint az asztmám, de én már megtanultam együtt élni vele. Részem.

Futni pedig én is rühellek.

2
lrdr képe

Az első bringád

Az első bringád véletlenül nem egy piros műanyagmarkolatos szovjet fixi volt (asszem, a segédkerekek szintén műanyagok)? Csak mert én is olyanon kezdtem! :)

3
Gilran képe

Írtam hogy zöld! Gilran

Írtam hogy zöld!
Gilran

4
Lujza képe

Kedves kis történet, jó

Kedves kis történet, jó volt olvasni, köszi!

Nagyon jó, h a túlsúlyod ellenére is bringázol. Némely "gebe" emberke a sarokig nem tudna eltekerni, mert semmi izom, erőnlét, csak az adottságaiknak köszönhető vékony, kicsi, könnyű csontok. Én a sportos embereket tudom értékelni, akár 60 kilós, akár 120!

Az egészséged miatt azonban nem lenne baj, ha a súlyod valamelyest tudna változni. Nem részletezném, mindenki tudja, h az izületek, a szív, és szinte minden szerv sokkal jobban kivan így téve a bajoknak! A bringázástól sem mozdul a 120?

Sok sikert és további jó tekerést!

5
labzo képe

"A bringázástól sem

"A bringázástól sem mozdul a 120?"
Nem cikizésből, de erre én is kíváncsi vagyok, mert én is úgyszólván duci bringás vagyok (bár sajna még mindig tk.-el járok inkább).

6
Szab képe

Ha sokat tekersz, akkor

Ha sokat tekersz, akkor lehet fogyni. Nem tudom kinél hol a határ, szerintem a városi napi 2x15km kevés ehhez, de mondjuk napi 80-100km hegyen-völgyön át már hatásos, ezt tapasztaltam. :)

7
labzo képe

Vagyis akkor legyek aktív

Vagyis akkor legyek aktív résztvevője minden egyes CM túrának?
Nem rossz megoldás... .

8
feb képe

Szerintem a napi 2x15 km min

Szerintem a napi 2x15 km min 1 ora aktiv mozgast jelent.
Attol azert csak lehet fogyni.

-------------------
ma is jó idő van tekeréshez

9
dorcssa képe

Ha szorgalmi időszak van,

Ha szorgalmi időszak van, napi 20 km az alap, ami nálam másfél óra. De ha barátomtól megyek suliba, vagy délután átmegyek hozzá, hozzáadódik 15 km, ami egy óra bicaj. Tavaly óta ilyen aktív bringázással híztam! 5 kilót. A bringától képtelenség fogyni sztem. Futással meg úszással lehet, előbbit utálok, bár azért igyekszem rávenni magam, utóbbi meg elég körülményes, és drága az uszoda. Marad a torna maximum, de azt meg sokszor elfelejtem, vagy nincs kedvem. A bringát nem lehet elfelejteni, hisz közelekedni kell valamivel, de mint kifejtettem, nem használ.

'One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all and in the darkness bind them'

10
Györgyi képe

napi 80 - 100 ? te beteg

napi 80 - 100 ? te beteg vagy. egy futár megy kb százat egy nap, napi 8 órában...
:D

.....................................................
Bringával megyek. - No para! Normális tevékenység!

http://szabogyorgyi.blogspot.com/

11
feb képe

Latod-latod, nincs is sok

Latod-latod, nincs is sok elhizott futar.

-------------------
ma is jó idő van tekeréshez

12
feb képe

Latod-latod, eleg keves

Latod-latod, eleg keves tulsulyos futarral lehet talakozni.

-------------------
ma is jó idő van tekeréshez

13
Györgyi képe

látom látom, norbert is

látom látom, norbert is olyan szép formás lett amióta futárkodik.
.....................................................
Bringával megyek. - No para! Normális tevékenység!

http://szabogyorgyi.blogspot.com/

14
Herbass kivulrol képe

...vagy aki turazik. Amugy

...vagy aki turazik.
Amugy nem kellene igy lebecsulnod magad! Valoszinuleg te is siman kepes lennel ra!

15
Györgyi képe

én persze, h képes vagyok

én persze, h képes vagyok rá, nincs ezzel semmi gond, csak mindennap azért sok, mert amikor mást is csinál mellette az ember, akkor gondolom, h nincs nagy kedve melóba oda vissza 100 kmt tekerni...
nekem az a táv is elég, át budaörsön...

.....................................................
Bringával megyek. - No para! Normális tevékenység!

http://szabogyorgyi.blogspot.com/

16
dobákpeti képe

Napi 2x 21km-t tekerek, 2x1

Napi 2x 21km-t tekerek, 2x1 óra alatt. Ebben benne van Budaörs is, teljes hosszában (szerintem ez a kulcs, mert elég dimbes-dombos). Lehet, hogy nem vagyunk egyformák, de én ettől bizony fogyok. Lassan de biztosan. Persze az se mind1, mit eszem.

Gilran, Neked pedig maxi tisztelet, és köszi a sztorit! :)

Egyébként ez a Velamos nekem is rémlik. Valamelyik haveromnak lehetett ilyen. Nekem Campingem volt. Meg emlékszem, egyik haveromnak banán-nyereg volt a bringáján. Na az mindent vitt! :) Na meg az akkori Igen Vagyány Arcok, akik leszerelték a Campingről a sárvédőt, csomagtartót, a kormányt meg előredöntötték, mint egy bmx-en... Az volt a kemény! :)
És ha már nosztalgia: 10 éves koromban apám tenisz-edzett (akkor még élt benne a remény... :)), és miközben tele volt a pálya a visszaütött labdákkal, egy ütéssel telibe találtam egyet. Azt monta: "Ha ezt még egyszer megismétled, veszek neked egy versenybiciklit." Sose felejtem el. De persze nem sikerült megismételni. Aztán egy év múlva már csak a mountain bike jöhetett szóba. '92, mekkora csoda volt akkor egy "MTB"... :)

dobákpeti
"Why don't you ask the kids at Tiananmen square?
Was fashion the reason why they were there?"

petiBlog

17
Krisztab. képe

Főleg lányoknál azért

Főleg lányoknál azért hormonproblémák is lehetnek, és akkor nem segít a bringa, csak esetleg az orvos.

*CMS* viridis

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

18
Hotyhogy képe

Egy hormon problémás

Egy hormon problémás lánynak sok nyufizás kell. Egy fiú, aki naponta többször is megszeretgeti. Csak utána hívjon orvost, ha még szükséges. ;)

__________

Hotyhogy ?!
Ellenőrizetlen
Dogtor
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

19
atomboy képe

Sajat tapasztalatom szerint

Sajat tapasztalatom szerint nem nagyon, inkabb izomerosito hatasa van. Tavalyelott februarban meg 133 kilo voltam, annyival kezdtem, bringaval mentem zsiregeto es thaibox edzesre. Eredmeny: 95 vagyok jelenleg (es tovabb szeretnek folytatni 85-ig), foleg edzeseknek koszonhetoen. Es epp ma probaltam fel az altalanos sulis ballagos oltonyomet. Meg az is bo lett, muszaj lesz uj oltonyt venni.
De az elony: soha ilyen jol nem ereztem magam, ez meg a bringanak koszonheto.

Gilran, bator vagy am te is, a regi enemre emlekztet az elszantsagod. Respect. :) De azert vigyazz magadra.

atomboy

20
feb képe

Legkozelebb furdoruhas

Legkozelebb furdoruhas kepet!!!

-------------------
ma is jó idő van tekeréshez

21
Gilran képe

Még nincs de a kedvedért

Még nincs de a kedvedért csináltatok.
kép a 2008 áprilisi cm-ről
Gilran

22
feb képe

Majd ha juliusban lesz 35+

Majd ha juliusban lesz 35+ fokban a CM, biztos furdoruhas kepek keszulnek mindenkirol.

Amugy 04.20.-an is eleg kemenyen sutott a nap delutan

-------------------
ma is jó idő van tekeréshez

23
Árnyékcickány képe

Szerintem mi ismerjük

Szerintem mi ismerjük egymást :))
Ha máshonnan nem, a hetedik emelet gépterméből, azt hiszem, múlt hétfőn beszéltünk pár szót, ha rémlik, egy sráccal voltam, és kérdeztelek a bicajozásról :))
Ja, meg egyszer tartottad nekem az ajtót, hogy ki tudjam tolni a bicajomat a tároló "helyiségből"...

24
RaptoR képe

Látom sok CM-en is jelen

Látom sok CM-en is jelen lévő személy fordul meg az ELTE TTK bringatárolójában. :)

25
Árnyékcickány képe

;)

;)

26
Gilran képe

Jaja! Éljen az ELTE

Jaja! Éljen az ELTE bringatárolója. Egyébbként én IK-s vagyok és térképész.
Gilran

27
Árnyékcickány képe

Én is :D

Én is :D

28
dorcssa képe

Én meg biológus. :)

Én meg biológus. :) Mondjuk mivel sokszor vagyok a déliben, inkább a délinél lévő nyugati bejárati kerítéshez szoktam lakatolni.

'One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all and in the darkness bind them'

29
Árnyékcickány képe

Na, hát én azt nem merném

Na, hát én azt nem merném :D
Bár úgy néz ki, hamarosan lesz nekem is olyan jó kis láncom... igaz, én akkor is az északiban nyüzsgök többet...

30
maerlyn képe

Én meg progmatos

Én meg progmatos :)

Élhető város? Több kerékpáros!

31
RaptoR képe

Én meg fizikus.

Én meg fizikus. :D

Egyébként Ti, kedves ELTE-s bringások hogy szoktátok megoldani az átöltözést? Én 15 km-ről járok, szóval a mezemet mindig lecserélem egy trikóra legalább. Télen több cuccal, vagy esőben/hóban esőcuccal már egy fokkal nehezebb.

Már annyiszor öltöztem a mosdóban, hogy fél lábon egyensúlyozva bármilyen ruhát le tudok cserélni (le a kamásli, le a téli cipő, le a esőnadrág egyik fele, vissza a cipő majd ugyanezt a másik oldalt is... :D) de milyen jó lenne már, ha lenne egy bringások által használható öltöző. Tudtok-e ilyenről? Esetleg ha nem, akkor össze tudunk-e fogni, és közös erővel kérni/érdeklődni ilyen iránt? Gondoltam már erre korábban is, de kevés vagyok én a bürokráciával szemben, egységben az erő! :)

32
Krisztab. képe

A Déliben a lány WC-kben

A Déliben a lány WC-kben van a sarokban egy jóval nagyobb méretű WC (mozgássérült WC gondolom). Én ott öltöztem át, van csomó hely, belső mosdó stb.

Elvileg vannak zuhanyzók a takinéniknek, de gondolom ők csak műszak végén használják, szóval szvsz meg lehetne beszélni vmi beosztást. A Zöld Klub biztos segítene.

*CMS* viridis

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

33
dezso képe

A lányvécékről nem sokat

A lányvécékről nem sokat tudok, de talán a másodikon, a Duna felőli oldalon van zuhanyzó a férfiszakaszban, amíg többet jártam arra, nyitva is szokott volt lenni.
(biol & progmat :)

34
Krisztab. képe

kemény lehet :) *CMS*

kemény lehet :)

*CMS* viridis

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

35
Eni képe

Gratula, csak így tovább!

Gratula, csak így tovább! Én meg felszedni akarok pár kg-ot, de nem jön össze. Most kezdtem amatőr triatlonozni, és kellene 2-3kg. Elég inas vagyok meg az is voltam, mert gyerekkorom óta sportolok, de most rám parancsoltak, h még jó lenne a 61kg-hoz legalább 2kg. Pedig már ha kell ha nem eszek, de egy dkg-ot sem tudtam felszedni. :(
..........................................................

Légysziii ne szoritsálmárle a nagy bazi kamijonyoddal!!!!!

36
feb képe

Varj 5-10-20 evet; szulj 1-2

Varj 5-10-20 evet; szulj 1-2 (4-5) gyereket (ha lany vagy), es jonni fognak a kilok, meglasd. Meg eleged is lesz beloluk

-------------------
ma is jó idő van tekeréshez

37
Eni képe

4-5 gyerek. :) Azért

4-5 gyerek. :) Azért focicsapatot nem akarok.
..........................................................

Légysziii ne szoritsálmárle a nagy bazi kamijonyoddal!!!!!

38
Antissimo képe

Pedig jó az, focicsapatnak

Pedig jó az, focicsapatnak viszont kevés... ;)

39
Lathor képe

Amig nem megy vacsorára

Amig nem megy vacsorára fél kiló kenyér min. 20 deka szalonnával addig ne mond, hogy sokat eszel :)

40
Eni képe

Meg-e fogtál? Ez tényleg

Meg-e fogtál? Ez tényleg nem megy. Nem szeressem a szalonnát. Fél kg kenyér esetleg két evéssel némi pihi köztük. :)
..........................................................

Légysziii ne szoritsálmárle a nagy bazi kamijonyoddal!!!!!

41
Peta képe

A második bekezdés kb

A második bekezdés kb betűről betűre igaz rám is. :)
Jó kis sztori, hajrá!

42
rasztacsubi képe

jó volt olvasni. nekem már

jó volt olvasni.
nekem már sikerült egyszer lefogyni kerózással majd 10 kilót, de ősszel lerobbant a járművem és tavaszra visszajött mind:(
most vehetem fel a hosszú kerülőket a hazautamba.

biciklisek mindennap

43
nazsu képe

Nagyon szép történet.:)

Nagyon szép történet.:) Én a bicozástól fogytam , közel 40 kg . Igaz taichiztam is és odafigyeltem mit eszek. De én is igy voltam a bicoval 105 kg-mal is felültem mert imádom. A kápszerem szószerint.:)) A kerékpározás egyben életmód is aki ráérez, nem felejti.:)

44
csviktor képe

Sajna a bringázás nem

Sajna a bringázás nem sokat segít a fogyásban :( Arra jó, hogy ahelyett, hogy otthon zabáljon az ember, inkább egész nap tekeregjen vele. Így lehet fogyni, meg tényleg a normális kajával. Fehérhús rizzsel nappal, este meg fehérhús zöldséggel. A salátákat el lehet felejteni, az a madaraknak való csak úgy magába, köretnek jó, és akkor az ember nem fog egy héttel később kétpofára zabálni, kielégítve a hiányérzetét. Mondjuk én már 16 kg minuszban vagyok, még egy ennyi kellene, és akkor überfasza.

----------
Próbálok biciklizni tanulni...

45
Sofie képe

Jó volt olvasni a

Jó volt olvasni a történetet, csak így tovább!
Stefánián nem szoktál megfordulni? Szerintem ott már összefutottunk :-)

46
KoBold72 képe

Én addig utáltam futni,

Én addig utáltam futni, amíg mások diktálták a tempót meg a távot.
Aztán amikor hosszú szünet után nekiveselkedtem (túlsúly, naná), és megtaláltam a saját tempómat, meg az aktuálisan megfelelő távot, akkor meglepetten tapasztaltam, hogy ez jó nekem.
Másfél évvel később már félmaratont futottam.
Most sem vagyok sovány, de jól (jobban) érzem magam a bőrömben.

- - - - -
6É futás
Következő járat indulása: július 11.
www.6efutas.hu

47
jurij.ganjov képe

köszi a sztorit, jó volt

köszi a sztorit, jó volt olvasni.

a zöld vastag kerekes első bicikliről eszembe jutott az én első járgányom, amit nem tudom kitől örököltem, de bár piros volt, szintén vastag kerék, meglepő :) tisztán emlékszem, ahogy belehajtok a ping-pong asztalba, amikor rájövök, h már senki nem fogja a rudat, és saját magamtól megyek...

...::: az élet mixelve szép!!!

hallgasd te is:
http://jurijs-stash.mypodcast.com

48
zsempi képe

szerintem sem lehet

szerintem sem lehet jelentősen fogyni bringázással. ill nekem nem sikerült. csak biciklitúrán. de az ugye kemény. a pesti alföldön közlekedve olyan érzés nekiindulni szlovéniának, mintha 1 évig csak heverésztem volna (úgy szedtem a levegőt a bovec fele, mint 1 tüdőbajos)- tehát még erőnlétet sem ad... ettől függetlenül el se bírnám képzelni nélküle az életemet. igaz nem mindenki biciklizik ilyenformán, mint én. 1 tapasztalat ez is.

49
bonnie képe

+1 bonnie

+1
bonnie

50
KoBold72 képe

Tudom ajánlani a

Tudom ajánlani a Kútvölgyi, Kapy, Budakeszi utakat felfelé...
Én Budán is járok-kelek, néha elkerülhetetlen a hegymászás. Fincsi. Csak legyen utána valahol zuhanyozási lehetőség is!
:-)

- - - - -
6É futás
Következő járat indulása: július 11.
www.6efutas.hu

51
dezso képe

Nahát. Annyi tévképzet

Nahát. Annyi tévképzet van itt fogyás-témában, hogy csak na :)
Alapvetően a zsírégetést a szervezet kb. háromnegyed óra, aránylag alacsony intenzitású munkavégzés után kezdi el. Tehát mondjuk egy óra biciklizés nagy pedálfordulaton (mondhatni pörgetve), tehát úgy, hogy az egyes pedálnyomások elég kis erejűek, már mindjárt negyed óra fogyást jelent :) A kemény hegymenetek, legalábbis kevésbé edzetteknél, inkább az izom rovására mennek.
Egyébként amikor egy nyáron elkezdtem biciklivel közlekedni, majd az őszi CM után mindennap azzal mentem, ripsz-ropsz (fél év alatt) lement az addigi 85 kilómból öt. Sokat segített az is, hogy igyekeztem este 6-7 után semmit sem enni. Azóta van még kettő mínusz (csak úgy), tervezem régebbi versenysúlyom (-tömegem) visszaszerzését, az 75 kg lenne.
Egyszóval lehet biciklizéstől fogyni, de nem akárhogy.

52
dezso képe

Nahát. Annyi tévképzet

Nahát. Annyi tévképzet van itt fogyás-témában, hogy csak na :)
Alapvetően a zsírégetést a szervezet kb. háromnegyed óra, aránylag alacsony intenzitású munkavégzés után kezdi el. Tehát mondjuk egy óra biciklizés nagy pedálfordulaton (mondhatni pörgetve), tehát úgy, hogy az egyes pedálnyomások elég kis erejűek, már mindjárt negyed óra fogyást jelent :) A kemény hegymenetek, legalábbis kevésbé edzetteknél, inkább az izom rovására mennek.
Egyébként amikor egy nyáron elkezdtem biciklivel közlekedni, majd az őszi CM után mindennap azzal mentem, ripsz-ropsz (fél év alatt) lement az addigi 85 kilómból öt. Sokat segített az is, hogy igyekeztem este 6-7 után semmit sem enni. Azóta van még kettő mínusz (csak úgy), tervezem régebbi versenysúlyom (-tömegem) visszaszerzését, az 75 kg lenne.
Egyszóval lehet biciklizéstől fogyni, de nem akárhogy.

53
Gilran képe

Köszi a bíztatást! A

Köszi a bíztatást!
A mostani 120 kg egy téli hörgőgyulladásnak köszönhetem. Sajna nem mehettem a brinyón, a betegséget is így szereztem. Rosszul lélegeztem, de azóta nagyon vigyázok a légzésemre és inkább emgyek lassabban ha kimerültnek érzem magam. A kitartásom pedig nőtt és nem csökkent a biciklizéstől. Észrevettem hogy a téli félévben kevésbé tudtam tanulni a vizsgákra, mert nem bicóztam. Elötte való félévekben mikor bicikliztem a tanulás is jobban ment. Az izmaim is jól megerősödtek. Nem vagyok egy tipikus kövér ember, ez a bokámon, lábamon és a kezemen jól látszik. Nincsenek felpuffadva, és eléggé izmosak annak ellenére hoyg fedi őket némi háj. Még ma is képes vagyok hidat csinálni és úgy megszorítani két kézzel egy diót, hogy eltörik.De persze ennek is van technikája ;-D .

Gilran