Jepe épp kiakadt az indymedián - joggal - azon, hogy a Stefánia/Thököly sarok pont ugyanolyan mint a gázolás, GB állítás és sajtófelhajtás előtt. A leghatékonyabb eszköz talán az lenne, ha egy levelet írnánk az illetékeseknek (mindnek), amiben ELŐRE FIGYELMEZTETJÜK őket arra hogy bármikor megismétlődhet a baleset, és az ő felelősségük lenne ezt megakadályozni. Kitérnénk a törvényi és politikai felelősségre és arra is, hogy egy esetleges újabb baleset esetén ezt a levelet sajtóközleményben nyilvánosságra hozzuk. Ezután a levél másolatát a legilletékesebb emberig vagy titkárságáig futárral kézbesítenénk, a másolatát közvetlen a levélen aláírással átvetetve. Akár a levél feladását is sajtózhatjuk. Ez segíthetne az ügyön. De jöhet más ötlet is, vagy paragrafusok...

Fotó: jepe/indymedia.hu

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
AttentoRedaz képe

Látom magam előtt az

Látom magam előtt az illetékest feltartott kézzel hátrálni a futár elől:
"Kérem, nekem nem tartozik a hatáskörömbe ilyet aláírni!!!"

_________________________

Priority for People, rather than automobiles

2
hf képe

Az a BMW mindig ott áll...

Az a BMW mindig ott áll... A sarkon, a járdán. az az ő bérelt helye. Mert ő megteheti.

hf, aki arra fordítja a szabadidejét, hogy az észak-pesti bringásoknak jó legyen

3
BeMark képe

Minden nap látom én is.

Minden nap látom én is. Feljelentjük?

Mert megtehetjük!

4
hf képe

Én nagyon ritkán járok

Én nagyon ritkán járok arra, de ha igen, akkor mindig ott áll. Szóval valaki olyannal jelentsd fel aki gyakrabban jár arra.

hf, aki arra fordítja a szabadidejét, hogy az észak-pesti bringásoknak jó legyen

5
BeMark képe

ok... van jelentkező?

ok...

van jelentkező?

6
-ogre- képe

az ha minden igaz a sarki

az ha minden igaz a sarki étterem tulajáé, vagy kisfőnökéé. még azt is el tudom képzelni, hogy tényleg van valami engedélye :(

7
Attila111 képe

Vajon mennyibe kerülhet egy

Vajon mennyibe kerülhet egy ilyen kocsinak az újrafényezése? A parkolóhelyen megspórolt pénz elég lesz rá?

8
adamekp képe

FERI-01? Lebuktál! :) üdv

FERI-01? Lebuktál! :)

üdv adamekp

9
hf képe

Vártam ezt a poént :) De

Vártam ezt a poént :)

De én nem ilyennel járok, hanem egy háromszor ekkora terepjáróval! :)

hf, aki arra fordítja a szabadidejét, hogy az észak-pesti bringásoknak jó legyen

10
_WoL_ képe

mééér! mi lett a

mééér! mi lett a kamionoddal? azt már csak vidéki kis utakra használod vagy bevásárláshoz?

--------------------
[The more ridiculous a belief system, the higher the probability of its success]

11
hf képe

azzal megyek 1liter tejért

azzal megyek 1liter tejért a szomszéd kisboltba! :)

hf, aki arra fordítja a szabadidejét, hogy az észak-pesti bringásoknak jó legyen

12
Kuku képe

Én sem mernék mással

Én sem mernék mással átkelni azon a durva úton ami elválaszt tőle.

--------------------------------

Lépj be a SZAKszervezetbe! :)

13
adamekp képe

És akkor jön az ökör

És akkor jön az ökör dilemma: a rokiparkoló viszont az úton innen van.

üdv adamekp

14
Vehicular cyclist képe

Arra gondoltam, hogy ki

Arra gondoltam, hogy ki kellene lépni ebből a feljelentősdiből. Nem azért, mintha nem kellene ezt is meg a többi ősembert is jól feljelenteni, hanem azért, mert itt már sokkal többről van szó: arről, hogy az illetékesek látványosan és öntudatosan letojnak mindent, ami a legelemibb kötelességük lenne.

Ha egyes tahókat feljelentünk, az pont olyan, hogy hát a hatóságok teszik a dolgukat, csak éppen nem lehetnek ott minden utcasarkon, ezért az általun fel nem ismert szabálytalanságot az arra járók bejelentik. Mint svájcban, egy sötét külvárosi mellékutcában, hogy a tag rááll fél kerékkel a szomszéd kukájának a helyére.

De mi van nálunk? Az, hogy konkrétan FERI-01-gyel átlósan ott van a Zuglói rendőrkapitányság. A szemük láttára folyik a sarkon az, amiről írtok. És nem tesznek ellene semmit. Itt nem Ferit kell - csak - feljelenteni, sokkal többről van szó: a rendőrségnek kellene cselednie, de nem csinálja. Őket kell elsősorban feljelenteni, mert Feri az ő teremtményük az összes többi paraszttal együtt. Ehelyett még mindig kulturszociólógust játszanak a rendőrségi vezetők, és megérteni akarják ferit, hátha majd jobb belátásra tér - az unokája. Aki így persze még nagyobb paraszt lesz.

15
hf képe

Teljesen igazad van abban,

Teljesen igazad van abban, amit mondasz. De mit lehetne konkrétan tenni?
Mert bár a rendőrségnek kötelessége rendet tartani általában, de nem kötelessége FERI-01-et megbüntetni konkrétan. És semelyik másikat sem. Azzal megspékelve a dolog, hogy a rendőrök nem is foglalkoznak ilyenekkel, mivel ez szerintük a közteresek dolga.
Tehát, fel lehet jelenteni? Nem tudom, nem vagyok jogász.

Esetleg azt lehetne tenni, hogy dokumentálni bizonyítható módon fél-egy évig minden nap, hogy Feri ott áll, esetleg néha elsuhanó rendőrautókkal együtt lefényképezve, majd ezután feljelenteni a rendőröket, hogy soha nem büntették meg.
Mondjuk ez olyan LMP-s dolog lenne, meg lehetne kérdezni őket is.

hf, aki arra fordítja a szabadidejét, hogy az észak-pesti bringásoknak jó legyen

16
alcedo képe

A kérdés az, hogy az a

A kérdés az, hogy az a tucatnyi rendőr, aki naponta kiáll onnan autóval, ezelőtt a tőlük elvárható gondossággal körülnéznek, a tőlük elvárható szakmai felkészültséggel tudják-e azonosítani, hogy a helyzet szabálysértő. A munkaügyi bíróság előtt a munkavállalónak, vagy a következő baleset kapcsán az államigazgatási körben elkövetett mulasztás peranyagának vizsgálatakor a rendőrség képviselőjének erre kéne válaszolniuk. (Persze a végén nem ők mondják ki a végső szót.)

A teljes igazság kedvéért azt is hozzá kell tenni, hogy anyagilag, személyi állományilag és a vezetők példáján át is le lehet építeni, zülleszteni egy-egy hatóságot, majd utána kérdőre is lehet vonni, vagy az intézkedését meg lehet akadályozni törvényileg, ha kicsúszik a határidőből. Ez a káosz és jogbizonytalanság teljes diadala.

Itt a kettő szerintem együtt érvényesül. Más lehetőségünk nem lévén szerintem nem menthető fel (jogilag, erkölcsileg) sem a központ, a költségvetést és a szabályozást farigcsálók, sem a nem intézkedők: az empátia itt csak az egymásra mutogatást erősíti.

A közteresekről csak annyit, hogy eljárhatnak, ha az érintett terület kezelője az őket foglalkoztató önkormányzat, de attól a rendőröknek joga és kötelessége a közlekedés biztonságát szabálysértéssel veszélyeztető "ügyfelekkel" szemben fellépni.

17
Vehicular cyclist képe

Azért kellene a hatóságok

Azért kellene a hatóságok ellen mulasztásos eljárást indítani, mert annak eredményeként meszelnék el őket, mint nemtörődöm társáságot, akik miatt idáig fajultak a dolgok.

A feri-01 félék különösen kártékonyak, mert semmi sem rombolja a a magyar nép jogállamba vetett hitét, illetve a közlekedők szabálykövető magatartásra való hajlamát, mint az ilyenek, akik a rendőrség szeme láttára tesznek minden szabályra. Ugyanakkor a feri-01 féle esetekben nem lehet hivatkozás az, ami rutinból megy az illetékeseknek: nem lehetnek ott minden sarkon, nem láthatnak minden szabálytalanságot: ez nem igaz feri-01-re és társaira, mert pofátlanul ott parkol tilosban az orruk előtt.

Más estekben, amikor a gyökér nem a rendőrkapitánysággal átlósan tahóskodik, ezeket le lehet fényképezni és folyamatosan küldeni a hatóságoknak. Ezekkel lehet bizonyítani aztán, hogy a hatóságok tudtak róla, mégsem tettek semmit. A szokásos kifogás nem ér, mert kaptak infót bőven időben. Aztán egy külső vizsgálat azt is ki kellene hogy derítse: ki landoltatta a bejelentéseket a papírkosárba és miért.

Jó lenne, ha a Kerékpáros klub az élére állna ezeknek az akcióknak a szakértelmével és tekintélyével. Nálunk a hatóságok szemében a kerékpáros még mindig valami fordított baseball sapkás hülyegyerek, aki a gyalogosok között cikázva versenyez a gördeszkással kivilágítatlanul.

18
hf képe

Ha gyakran beküldöd nekik,

Ha gyakran beküldöd nekik, akkor el fogják küldeni, szerintem. És ezzel kerülünk közelebb a célunkhoz: hogy a rendőrség végezze a dolgát.

Jobb stratégia lenne, ha lefényképeznénk folyamatosan, hónapokon keresztül (+2 tanú, jegyzőkönyv), és utána támadnánk meg őket.

Ha alakulna erre egy akciócsoport, én (vagy valaki az ÉP-ből) szívesen részt vennénk rajta.

Valaki álljon az élére: találjon ki egy helyet és egy időpontot (januárban) a feladatra, és hirdesse meg itt.

hf, aki arra fordítja a szabadidejét, hogy az észak-pesti bringásoknak jó legyen

19
Vehicular cyclist képe

Kb. tavaly május óta

Kb. tavaly május óta fotózom a napi útvonalamon a tilosban parkolókat, különösen a kerékpársávon, a kpsáv-buszöböl kombókban, az Andrássy virágágyásban parkolókat és a különösen tahó diplomata rendszámosokat (nem mind tahó, én a tahókat fotózom).
A fotókat el is küldöm a köztereseknek, a külügynek és esetleg az érintett cégnek, ha céges a gyökér (taxis, fehér furgonos stb.).
Vannak jó tapasztalataim is egyes cégekkel, de helyzet összessgégében nem javul. Főleg a közteresek és a külügy nem tesz semmit a rendszeresen szabálytalankodókkal szemben. A rendőrség azért más nálam - rosszabb -, mert nincs még egy email címe sem, ahová képet lehetne küldeni és még a sima egyirányú email ablakukba írt emailemre sem válaszolnak.

Namost a felhalmozott sok email és fotó a bizonyíték arra, hogy időben küldtem képet és mégis rendszeresen azonos autók parkolnak tahó módon ugyanott, ugyanúgy, elég bizonyíték arra, hogy mulasztanak a fenti hatóságok. Ezt szeretném hivatalossá tenni, de főleg megváltoztatni.

20
aron képe

ez tök jó alapja lenne egy

ez tök jó alapja lenne egy ilyen akciócsoportnak. ahogy autósok lopott autókat nyomoznak. mi a neve, gepárd akciócsoport vagy mi.

*
www.criticalmass.hu/lakat

http://kerekparosklub.hu/eszak-pest

21
hf képe

Ja, én is ilyenre

Ja, én is ilyenre gondoltam. Nem kéne hozzá más, mint egy pár lelkes ember, és valaki, aki megszervezi. Ki vállalja?

hf, aki arra fordítja a szabadidejét, hogy az észak-pesti bringásoknak jó legyen

22
aron képe

és ez gondolom ilyen napi

és ez gondolom ilyen napi tapasztalatok alapján is mehetne, ahogy látja mindenki napmintnap ezeket a dolgokat. semmiféle plusz kommandózás nem kell hozzá.

*
www.criticalmass.hu/lakat

http://kerekparosklub.hu/eszak-pest

23
Vehicular cyclist képe

Pontosan. Megkérdezem, mit

Pontosan. Megkérdezem, mit szól hozzá László János a Kerékpárosklub nevében. A jövő hét első felében találkozom vele. Több szervezet még jobb lenne, hiszen ez messze nem csak kerékpáros ügy. Úgy látszik, hogy az illetékesek nem hajlandók lépni komoly társadalmi nyomás és fenyegetőzés nélkül, inkább sodródnak valami általuk feltételezett medián közvéleménnyel. Hát akkor kapják meg a nyomást meg a fenyegetőzést!

Egyébként jónéhány fotót lehozott több blogter. Nem tudom illik-e itt kereszthivatkozni, úgyhogy most nem teszem.

24
aron képe

ezeket kéne vhogy

ezeket kéne vhogy összerántani, és az ilyen téren működő emberekkel összehozni vmiféle kis csapat félét, mint anno a tolvajfogás, és akkor nesze

*
www.criticalmass.hu/lakat

http://kerekparosklub.hu/eszak-pest

25
er13a18 képe

csináljatok egy új topikot

csináljatok egy új topikot neki, s aki szokott fotózni, vagy volna hajlandósága, akkor ott tud jelentkezni.
meg egy linket, ahova fel lehet tölteni a képeket. összegyűjteni. pl kerületenként
aztán mondjuk havi rendszerességgel lehet "postázni" az illetékeseknek. mondjuk elég csak a linket
hm. lehet kódszavasra kéne csinálni, hogy a személyiségi jogokat ne sértse, hogy a nagynyilvánosságra van hozva a rendszám.

26
aron képe

én nem értek ehhez, és

én nem értek ehhez, és most nincs rá időm. de ha vki csinál, akkor beszállok:)

*
www.criticalmass.hu/lakat

http://kerekparosklub.hu/eszak-pest

27
er13a18 képe

höhö, engem se lehet egy

höhö, engem se lehet egy szg-es gurunak nevezni ;)
egy új bejegyzést szívesen írok rá, aztán majdcsak lesz valami..

28
Vehicular cyclist képe

Én is beszállnék. Már

Én is beszállnék. Már alig várom. A kaput egy paraszt diplomata tette be, aki amikor lefotóztam hogy tizedszerre ugyanott tilosban parokol akadályozva a trolikat, ávósnak, meg ilyeneknek nevezett. Hát mondom ez nem igaz: a saját országomban egy ilyen jött-ment nyálgép ávósozzon. A külügy meg mossa kezeit. Hát akkor feljelentem mindkettójüket a többivel együtt.

29
chmtx képe

Vehicular cyclist!

Vehicular cyclist! Tökéletesen egyetértek.

És hogy akkor mit lehetne tenni? Talán be kéne menni az átellenben lévő rendőrkapitányságra, és megkérdezni, hogy ők észrevették-e már azt a Feri-01-et odaát, és ha igen, akkor mikor terveznek ellene tenni valamit. :)

Dávid
www.polopokol.hu

30
hf képe

Lehet valamit tudni az

Lehet valamit tudni az ítéletről? Mert ha az megszületik, az kiváló alkalom a befejezésre. Előre látom, hogy 2 év felmentettet kap a gyilkos.

hf, aki arra fordítja a szabadidejét, hogy az észak-pesti bringásoknak jó legyen

31
BeMark képe

Nem rossz gondolat, de

Nem rossz gondolat, de ezért megjegyezném, hogy nem veszélyesebb ez a kereszteződés, mint bármelyik másik a városban. Sajnos itt történt _A_ baleset, de megtörténhetett volna bárhol másutt is. Sőt! Pl. egyel beljebb a város felé, a Stefániát keresztező bringaút az Ajtósi-Stefánia sarkán konkrétan sokkal veszélyesebb, és az átépítésére is lehet reális alternatívát mutatni.

A reális alternatíva egyébként fontos, ha bármit elkezdünk az ügyben. Ugyanis mit lehetne tenni a Stefánia-Thököly sarkon? Majdnem semmit. Ki lehetne venni azt az oszlopot, amin a GB áll, meg lehetne szüntetni a telefonfülkét, ami a BMW mögött is látszik a képen, de még mindig nem teljesül, hogy a kerékpáros és az autós idejében lássa egymást! Persze tudom, a sáv lenne a jó megoldás. Most nyáron újították fel a Stefániát, az adott szakaszon buszsáv lett, bringasávra még csak nem is gondoltak, sőt a kialakított padkát is utólag kellett lejjebb tenni az Ajtósinál, annyira nem gondoltak ránk! (A Stefánián parkoló autók miatt én nem is tartom jó ötletnek a sávot, de tudom, ezzel itt kisebbségben vagyok, és nincs is igazam :)

Nézzük pl. az alternatívát a Ajtósi-Stefánia sarokra. Itt teljesen felesleges a bringautat átvezetni a Stefánián, hanem egyenesen az Stefániáról az Ajtósit keresztezve lehetne a Ligetbe jutni. Egyel kevesebb lámpa a bringásoknak, és biztonságosan megoldható az átkelés. Ez reálisan megvalósítható cél.

32
Krisztab. képe

1. Át lehetne programozni a

1. Át lehetne programozni a lámpát.
2. Le lehetne vinni a bringautat az úttestre, hiszen az ott egy tökéletes wol.
3. Tudod.

*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

33
BeMark képe

A lámpát tényleg át

A lámpát tényleg át lehetne programozni. Ez igaz. A másik kettőben nem hiszek :)

A lámpa átprogramozása egyébként a Stefánia-Ifjúság út kereszteződésben bevált. Ugyan nem külön kap zöldet a bringaút és a kanyarodó autós, de legalább a bringás 3-4 másodperccel előbb kapja meg a zöldet, ami alatt majdnem átér. Régen minden nap veszélyes volt ott, egyszer meg is löktek, azóta nincs baj. (Persze, ha zöldbe ér oda a bringás, akkor továbbra is veszélyes.) Az is igaz, hogy az átprogramozás óta állandó dugó alakult ki a kereszteződésben, de az már nem a mi bajunk :)

34
kpeternemotthonrol képe

én járok arra rendszeresen

én járok arra rendszeresen és segítek a feljelentésben szívesen, még lehet képem is van korábbról a kérdéses hely és autóval.

35
Zizz71 képe

Van ott az étteremben egy

Van ott az étteremben egy srác/picér?/, még a nyáron feltűnt, hogy minden nap (lehet, hogy többször is?) fotót készített a kereszteződésről. Neki aztán jópár képe lehet az itt parkolókról.

Zita
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
trek 3700 zöld-fehér-virágos-láthatatlan

36
aron képe

nem is rossz ötlet. esetleg

nem is rossz ötlet. esetleg csatoljuk hozzá a penalosa videót? vagy az menjen külön, karácsonyi ajándéknak?

*
www.criticalmass.hu/lakat

http://kerekparosklub.hu/eszak-pest

37
aron képe

egy haverom készít egy

egy haverom készít egy filmet "szellembiciklik budapesten" címmel, múltkor láttam egy eléggé nyers vágását, nagyon jó lesz.

*
www.criticalmass.hu/lakat

http://kerekparosklub.hu/eszak-pest

38
solaitid képe

banyek, már olyan sok

banyek, már olyan sok van?

------------------------------
http://varoskepp.blog.hu
http://huszonnyolc.freeblog.hu

39
aron képe

pont az lesz jó a filmben,

pont az lesz jó a filmben, hogy nem sorra veszi az összes eddigi és mostani gb-t, hanem, hogy nagyon jól utánamegy az egész kérdéskörnek, és a biciklizésnek magának

*
www.criticalmass.hu/lakat

http://kerekparosklub.hu/eszak-pest

40
Körte képe

De jöhet más ötlet is,

De jöhet más ötlet is, vagy paragrafusok...

Paragrafusokat sajna nem tudok, de az LMP, TASz körül biztosan vannak jogértő emberek.

Ellenben. Mi a helyzet a PPS (Project for Public Spaces, Közösségi Terek Program) környékén? Ott nem lehetne ezzel keresnivalónk?
http://www.pps.org/

Itthon az Ökotárs (http://www.okotars.hu/hu/hir41?) kezdte idén nyomatni, anno a Levegő Munkacsoport is kapart valamit (http://www.lelegzet.hu/archivum/1996/04/1019.hpp), meg a Studio Metrop. is beletette a lábát, de azt most nem keresem meg.

41
Körte képe

A Studionak ezt sikerült

A Studionak ezt sikerült korcsosítania az alapötletből.

42
Körte képe

Jó lenne, ha megnyernénk a

Jó lenne, ha megnyernénk a nemzetközi biciklis konferencia házigazda-szerepét. A rákövetkező évben pedig a Gyalogosokét :) http://www.walk21.com

43
HORBI képe

Én mindennap arra járok,

Én mindennap arra járok, és nem csak a Feri-01 szokott ott állni, van hogy 2-3 autó is feláll ott a járdára, a szemből jóvó gyalogosok alig tudnak átjönni. Én már párszor gondoltam, hogy hazafelé jövet bemegyek a rendőrségre és megkérem, hogy jöjjenek ki és csináljanak valamit, de nem mertem megtenni. Lehet, hogy beszari vagyok nő létemre, de Isten tudja, hogy kit takarhat ez a Feri-01???? És ráadásul az ott parkolókkal már többször volt összetűzésem, mert a lámpánál állva várakoztam a zöldre, ráadásul mellettem állt egy anyuka babakocsival, és a szemből jövő forgalomból egy autó jött, és felállt a söröző mellé. Úgy ugrottunk félre, és az autós még fel is volt háborodva, hogy miért nem megyünk el onnan gyorsabban. Még neki állt feljebb. Pedig mi csak a zöld lámpára vártunk.....Szóval tényleg kellene valamit tenni. Én már csak úgy megyek át bárhol a zöldön, hogy előtte alaposan körülnézek, hogy még valami barom nem megy-e át a piroson, mert megtanultam, hogy a zöld nem mindig zöld. Ez van.

45
dova képe

Amikor ennyire tulkokat

Amikor ennyire tulkokat látok, akik látványosan nagy ívben leszarják a közösséget, a szabályokat, akkor mindig elgondolkodom, hogy biztosan helytelen dolog az önbíráskodás?
Miért ne találhatna "főhősünk" az emberére?
Nem lenne sokkalta célravezetőbb pl. szarrá törni vagy összegraffitizni az ilyen autót miután többször szóltunk a tulajdonosnak és az instant jogi lehetőségeket is kimerítettük? (közterületesek és rendőrök eredménytelen kihívása)

Miért kell a kizsákmányolás ezen módját bamba bírka módjára eltűrnünk?

Kizsákmányolás alatt azt értem, hogy pl. a gyalogosoknak kell kerülgetnie az autót a járdán. Az autó vezetője elspórolt x időt és energiát abból, hogy szabályosan letegye a pléhcsigáját, ennek hatására a "gyalogosok százainak" kell y időt és energiát beáldoznia a kocsi kerülgetésére.
Nem kérdéses, hogy x>y. Ezért szokták az ilyen tulkok azt kérdezni, hogy "Mi van, nem fér el?". Az viszont biztos, hogy az y*n(gyalogosok száma) nagyságrendekkel nagyobb x-nél, tehát az egyén számára nyereséggel járó akció a társadalom összessége számára veszteség. Az érdekessége az, hogy a társadalom vesztesége nagyobb mint az egyén nyeresége, tehát mindenki veszít az ügyön.
...és a nem materiális vetületekről még egy szót sem ejtettem!

Dova
Az MK "oszlopos" tagja,
aki tudja, hogy egyes szám első személyen túl is van élet.

46
mcysh képe

Miért ne találhatna

Miért ne találhatna "főhősünk" az emberére?

Én nem akarok egy ilyennek az embere lenni. Nem akarom elismerni mint ellenfelet, nem akarok egy szinten lenni vele, nem akarok az ő fegyvereivel harcolni. Érted. Ha az a baj, hogy túl sok tulok van az utcákon, ezen nem segíthetsz azzal, ha te is tulokká válsz.

A matrica, zsírkréta, Wilika-féle ragasztószalag egy dolog. Autót törni egy másik dolog.

===
bácsi a biciklin

47
haggyma képe

A jard a stadionok felé van

A jard a stadionok felé van a stefánia másik oldalán kb 100-150 méterre az ominozus saroktól.
Lehet hogy mindenkinek aki szabálytalan gépjárművel találkozik a sarkon be kellen úgrani oda és kicibálni öket, hogy végezzék a dolgukat.

haggyma
------------------
http://bringapolo.extra.hu
http://kojo.extra.hu
------------------
Kerüld ki a dugót!
Bring-gáz!!!

48
PTeker képe

Megnéztem a fényképet

Megnéztem a fényképet amit korábban készítettem, egy másik autó van rajta de az említett helyen a járda és kerékpárosoknak kijelölt "út" kellős közepén. Amennyiben kell a fénykép szívesen rendelkezésére bocsájtom magammal együtt. (olvasható a rendszám, személyiségi jogokat nem sért) teljesen használható.

Mátyásföldön bementem a rendőrségre és nem hajtottak el, ezt csak arra írom hogy aki bemegy és bejelent valakit semmi képpen sem érhet kellemetlen meglepetés, mert hisz (többek közt) mi vagyunk az elszenvedő fél.

49
aron képe

kurva nagy köveket kéne

kurva nagy köveket kéne odatenni a járda szélére

*
www.criticalmass.hu/lakat

http://kerekparosklub.hu/eszak-pest

50
lujka képe

én már hívtam oda

én már hívtam oda parkoló autó miatt köztereseket.
ha akarunk, akár ezeknek is utánanézhetünk.

- Ms. Critica "Lulu" Lujka -
Forgass!
*CMS* RABIC
MK-KP: titkárnő

51
dova képe

OFF Wooow! Micsoda fordulat,

OFF
Wooow!
Micsoda fordulat, csak most látom, MKKP vs. MK-KP ügyben.
:)
ON

Dova
Az MK "oszlopos" tagja,
aki tudja, hogy egyes szám első személyen túl is van élet.

52
lujka képe

engedelmeskedtem a

engedelmeskedtem a tömegnyomásnak. :)
de azért a szívemben mkkp marad. :)

bár linkelni ezt látványosabban lehet.

- Ms. Critica "Lulu" Lujka -
Forgass!
*CMS* RABIC
MK-KP: titkárnő

53
-katka- képe

Köztereseket én is hívtam

Köztereseket én is hívtam már többször is (Szegedi úti és Könyves K. körúti bringagyász közepén parkolóhoz), de annyi volt a reakció a telefonban, hogy majd kiküldenek valakit...
Egy Stefánia sarkán parkoló miatt 1x felhívtuk a XIV. ker yardot, hogy ugorjanak már ki megnézni mizújs a szomszédjukban, akkor annyi volt a válasz, hogy most nincs elég ember, majd kinéznek.

Kövezzetek meg, de régebben a Stefánián futottam ki a Ligetbe, és mivel a hideg bántja az orromat és torkomat, rendszeresen megköpködtem azokat az avtókat, akik az utamban parkoltak (én voltam a szabályosan közlekedő). Nagyon csúnya dolog, de egyébiránt tehetetlennek éreztem magam.

54
hf képe

akkormár inkább

akkormár inkább matrica

hf, aki arra fordítja a szabadidejét, hogy az észak-pesti bringásoknak jó legyen

55
dova képe

Őőőő. Az hogy

Őőőő.
Az hogy tisztíccsa az orrod? :))))

Dova
Az MK "oszlopos" tagja,
aki tudja, hogy egyes szám első személyen túl is van élet.

56
dova képe

A feljelentéseknél

A feljelentéseknél figyeljetek oda arra, hogy a jelenlegi törvény szerint max. 6 hónap áll rendelkezésre a szabálysértési ügy lefolytatására, tehát 4-5 hónapnál régebbi fotókkal nem tudtok eredményesek lenni, mert a sorsuk kapásból lezárás(kuka) a törvényre hivatkozással.

1999. évi LXIX. törvény
a szabálysértésekről

"11. § (1) Nincs helye felelősségre vonásnak, ha a cselekmény elkövetése óta hat hónap eltelt (elévülés)."

Dova
Az MK "oszlopos" tagja,
aki tudja, hogy egyes szám első személyen túl is van élet.

57
RoGeR képe

Volt eredménye az egyéni

Volt eredménye az egyéni akciódnak?

---
Bringasávot a Nagykörútra!

58
dova képe

Nincs és nem is lesz

Nincs és nem is lesz (önkéntes) visszajelzés, mert erre nincs kötelezettsége a hatóságnak. (Nem vagyok sértett.)
Azért fogok érdeklődni az illetékesnél, biztos, ami biztos.

Egy meglepő esetről azért mégis beszámolhatok.
Az egyik szabálytalanul várakozó autó vezetőjét kértem meg még dec. közepén, hogy álljon el a kerósáv mellől mert kitakarja a kerékpárosokat. Az első kérdése az volt, hogy "Maga a Dovalovszki András?".
Kicccsit meglepődtem?!
Azt hittem, a rendőrség kiadta neki a nevem a feljelentésből, kérésem ellenére.

Kiderült, hogy ő áttételesen ismer, figyeli a "munkásságom" :)) és kb. egyetértünk dolgokban (élhetőbb város + ilyesmik) csak ő az a típus, aki azt szajkózza, hogy nem rajta múlik, hanem a vezetőkön, így ő nem tesz érte.
"... meg különben is itt lakunk, hol parkoljak?"

Dova
Az MK "oszlopos" tagja,
aki tudja, hogy egyes szám első személyen túl is van élet.

59
lujka képe

ezt hívják rejtett

ezt hívják rejtett tartaléknak? :)

- Ms. Critica "Lulu" Lujka -
Forgass!
*CMS* RABIC
MK-KP: titkárnő

60
hf képe

Már híres ember vagy!

Már híres ember vagy! :)

hf, aki arra fordítja a szabadidejét, hogy az észak-pesti bringásoknak jó legyen

61
dova képe

...vagy hírhedt. :( Dova Az

...vagy hírhedt. :(

Dova
Az MK "oszlopos" tagja,
aki tudja, hogy egyes szám első személyen túl is van élet.

62
Kilfenora képe

27-én olvasom ezt a cikket,

27-én olvasom ezt a cikket, a hozzászólásokat, aztán itt Káposztáson, a környéken sétálva meglátom FERI-01-et. A Megyeri út külső részén, a körforgalom után. Most speciel szabályosan parkolt.

63
adamekp képe

hf, tényleg nincs benne a

hf, tényleg nincs benne a kezed? ;)

üdv adamekp

64
hf képe

Nem-nem! Az béna kocsi!

Nem-nem! Az béna kocsi! Mondom, én egy ilyennel járok:
http://socaltrucks.com/forsale/images/ryan_auborn1.jpg
:)

Kilfenora, nem jössz hozzánk az MKÉP-be? Dobj nekem egy mailt: eszak-pest kukuc kerekparosklub.hu

hf, aki arra fordítja a szabadidejét, hogy az észak-pesti bringásoknak jó legyen

65
_WoL_ képe

a nagykörtén, a

a nagykörtén, a blaha/dohány után az oktogon felé menő oldalon parkol egy közel hasonló paraméterekkel rendelkező dolog. szép fehér - ezek szerint nem ez a tied...

amúgy felteszem, ha lehetne atombombával közlekedni, akkor biztos olyannal is találkoznánk az utakon. vagy a kerékpárúton/sávon/rokiparkolóban leparkolva.

--------------------
[The more ridiculous a belief system, the higher the probability of its success]

66
aron képe

az a gyrososé sztem. és

az a gyrososé sztem. és valószínűleg örökbérlete van, mert mindig csak ő szokott ott állni:)

*
www.criticalmass.hu/lakat

http://kerekparosklub.hu/eszak-pest

67
Kuku képe

Ez már annyira magas hogy

Ez már annyira magas hogy nem is zavaró, sőt ha végig ilyenek parkolnának a bringautakon, direkt jó lenne, szárazon tekerhetnék rajtuk esőben.

--------------------------------

Lépj be a SZAKszervezetbe! :)

68
kotol ádám képe

Sziasztok! Tulajdonképpen

Sziasztok!
Tulajdonképpen mit akartok tönkretenni ezen a bmw-n? Ez egy bmw m5. Az alapára 28 millió kocsinak. Mit érnénk vele ha megkarcolnánk és leöntenénk? lemosatja és lefényezteti a tulaj újra. Nem hiszemh földhöz vágja az az 50 ezer forint. A rendőrség pedig ha eddig nem csinált semmit, ez után sem fog. Sajnos amig ilyen a kormány, addig az ország is ilyen marad. Én személyszerint nem foglalkozom az ilyenekkel. Ha nekem lenne autóm és odaállnék engem megbüntetnének. Ezért ha akarnám sem tehetném meg. Ő megteheti ki tudja miért!? Én inkább nem szólók az ilyeneknek, karcolgatni pedig biztos nem fogom ezeket az autókat, mert ha elkapnak nem vaszínű, hogy jól járok.... Sajnos most ez a legkissebb probléma az országban...ami egyre rosszab és egyre szegényebb.

69
BeMark képe

Megnéztem valamelyik nap az

Megnéztem valamelyik nap az a helyet, ahol ez a BMW parkol (úgy, ahogy a képen is látszik). Hát, ha nagyon akarjuk, akkor szabálytalan, de csak ha nagyon akarjuk. Azaz szabályosan parkolt oda.

Korábban sokszor parkolt a járdán, a a gyalogátkelőhely mellé, ahol az autóst is zavarta a biciklisek észrevételében. Ez most nem az az eset.

70
_WoL_ képe

Sajnos amig ilyen a

Sajnos amig ilyen a kormány, addig az ország is ilyen marad.

ok, erősen off, de röviden ideimhóznék egyet: én ezt éppen (vagy majdnem teljesen) fordítva látom (amivel nem kormányaink bármelyikét akarnám mentegetni): sztem a regnáló politikai elit nagyjából tükrözi az ország (a közgondolkodás, a közmorál) állapotát; igaz az, h mi válsztottuk és tartjuk hatalmon őket. sok ember képes agyatlan pártkatonaként (vagy csak egyszerűen érzelmi alapon) szavazni, és jellemzően nem hajlandó észrevenni a saját oldala hibáit. vagy, ami talán még rosszabb, azt elfogadhatónak tartja.
a már sokszor megénekelt következmények nélküli ország az, ahol élünk, és a mindennapi tapasztalatok jó része is ezt erősíti meg. ez az a hely, ahol elfogadott, sőt, sikk adót elkerülni, ahol kb büntetlenül lehet bringasávon parkolni, reflexből potyázni a bkv-n (mindemellett panaszkodni a bkv színvonalára), első rendszámot leszedve áthágni a sebességkorlátozásokat, ha elkap a rendőr, akkor okosba' megoldani a dolgot, vagy csak simán közpénzből feltölteni a pártkasszákat (mindegyiket, a mennyiséget csak a hozzáférés mértéke korlátozza).

azzal mondjuk egyetértek, h a regnáló politikai réteg is sugározza vissza ezt a fajta értéknélküliséget (vagy torz értékeket) – és itt talán megint csak oldalfüggetlenül.

változás rövid távon nem várható, jópár generációs projekt ez.

--------------------
[The more ridiculous a belief system, the higher the probability of its success]

71
BeMark képe

Kicsit elkanyarodtak a

Kicsit elkanyarodtak a hozzászólások ebben a topikban az eredeti témától. Pedig érdekes az eredeti téma: tudunk-e javasolni megoldást a kereszteződés átszervezésére, és át tudjuk-e nyomni a javaslatunkat az illetékeseken?

72
. képe

Javasolni tudunk, átnyomni

Javasolni tudunk, átnyomni legföljebb fánkot tudunk rajtuk.

----------------------------------
Valamint autómentes településeket!