Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
hf képe

Ezt érti valaki??? hf, aki

Ezt érti valaki???

hf, aki arra fordítja a szabadidejét, hogy az észak-pesti bringásoknak jó legyen

2
jenessanyi képe

Aki a hírt írta annak vagy

Aki a hírt írta annak vagy fogalma nem volt arról mi a hír, vagy általános iskolában megbukott fogalmazásból. Látszólag a mondatok között nincs tartalmi összefüggés, legalábbis nem sok :)

szerk: Elolvastam az eredeti hírt, és arra jutottam hogy a topicban lévő hír írója tényleg megbukott fogalmazásból :)

3
Hotyhogy képe

Reggeltől jelent meg

Reggeltől jelent meg néhány cikk a hírkereső listán. A legzavarosabbat sikerült először betennem, de már frissítettem. :)

4
pata képe

Én nem, de mivel Hotyhogyé

Én nem, de mivel Hotyhogyé a bejegyzés, ezért nem is akadtam fent ezen :-)

5
Hotyhogy képe

Ne is akadj fent. :D A

Ne is akadj fent. :D

A forrás: MTI.

6
pata képe

A Hírszerzős cikk már

A Hírszerzős cikk már részletesebb. Csak kapkodom a fejem a sok Operatív Program láttán, remélem Országos Tervhivatal és Hülye Járások Minisztériuma még nincs.

7
Hotyhogy képe

Tényleg. Olyan mint az itt

Tényleg. Olyan mint az itt a piros, hol a piros.

Sajnos még lehet egy olyan minisztérium, annak ellenére hogy a hülye járásokat már matematikailag is hülyének bizonyították. :)

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1557092/Mathematicians-rule-out-M...

8
j_gergo képe

Ha csak annyit el lehetne

Ha csak annyit el lehetne érni, hogy minden felsorolt operatív terv- és sóhivatalnak eggyel kevesebb szolgálati audi járna, máris kijönne az a megspórolt 12 milliárd.

9
Kuku képe

Én ezért hagytam fel ezzel

Én ezért hagytam fel ezzel a területtel. Magyarországon dúl a szocializmus, csak mások a szakkifejezések. Jó hogy van MK, ott beszélik páran ezt a nyelvet.

--------------------------------

Lépj be a SZAKszervezetbe! :)

10
Kuku képe

Ne legyél már ennyire

Ne legyél már ennyire cinikus! Ez egy jól működő rendszer:
http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20090201/kerekparut-kalocsan

--------------------------------

Lépj be a SZAKszervezetbe! :)

11
jenessanyi képe

Bicikliút helyett

Bicikliút helyett építsünk gazdaságélénkítő autópályát, és 8 sávos utakat a belvárosba, mert az kell nekünk. Jó döntés, én is átcsoportosítottam volna azt a kis maréknyi pénzt, ami arra lett volna felhasználva hogy javuljon rövidtávon az életminőség.

12
airdace képe

Röviden annyi, hogy 14 mrd

Röviden annyi, hogy 14 mrd helyett 2 mrd jut bicikliutakra, slussz. Ezek a pénzek egyébként a főútvonalak melletti külterületi bicikliutakra mentek volna. Lehet róla vitatkozni, de nyilván úgy látták, ez ellen senki nem fog tiltakozni, oszt megvágták.

13
pata képe

Ha tényleg senki nem fog

Ha tényleg senki nem fog tiltakozni, akkor kb meg is érdemeljük.

14
airdace képe

Hát valamit kéne

Hát valamit kéne csinálni, mert az ilyenek sosem véglegesek.

15
Domán képe

Akkor TILTAKOZZUNK

Akkor TILTAKOZZUNK szerintem.
Komolyan!!!!

16
Kuku képe

Természetesen

Természetesen fogunk.
Valamennyire én is hunyó vagyok, mert a legnagyobb karácsonyi hajtásban kaptam egy fülest hogy gáz lehet, de 2 mondat után le kellett tennem, mert beszélni sem volt időm, abban maradtunk hogy aznap este megbeszéljük, és bevallom ezt részemről az éjjeli végzésig tök elfelejtettem. Később aztán az MK-val beszéltem, és úgy volt hogy rajta vannak.

--------------------------------

Lépj be a SZAKszervezetbe! :)

17
Kuku képe

Arra gondoltam hogy

Arra gondoltam hogy legalább két közlekedési minisztériumi épület előtt van bringatároló. Kezdjünk el minden településközi bringás balesetnél kitenni egy bringát aminek a vázába laminálva betesszük a baleseteről szóló MTI hírt, és a forrás megvonásáról szóló hírt. Az elsőt csinálhatjuk sajtóval, azután meglátjuk.

--------------------------------

Lépj be a SZAKszervezetbe! :)

18
Körte képe

Ez jó ötlet!

Ez jó ötlet!

19
Kuku képe

http://bir.nfu.hu/emir/oi/ele

http://bir.nfu.hu/emir/oi/eles/adatok.php?id=2302&lap=1&szh=0&ked=&cel=&fr=&hif=&hi=2008.07.13&umftl=[Minden]&cim=&eufl=&nftf=&euf=&umft=&regio=[Minden]&be_hatid_sz=u

Ebben az van hogy a beadási határidő hétfő.
Jókor hirdették ki.

--------------------------------

Lépj be a SZAKszervezetbe! :)

20
Körte képe

Tavaly májusban hirdették

Tavaly májusban hirdették meg.
Az MTI szerint az elvonás nem érinti a már elbírált és támogatott pályázatokat. Ez azt jelenti újmagyarul, hogy akikkel már szerződést kötöttek. Esetleg az előleget is átutalták.
NA EZ A GÁZ!
Ugyanis a pályázat beadásától van 15-30-60 nap elbírálni, ezt persze mindig túllépik hülyébbnél is fölöslegesebb hiánypótlásokkal zaklatva a pályázót. Aztán ha végre kedvezően elbírálták, akkor hónapokig, nem ritkán félévig vagy még tovább ülnek a szerződésen!
Szóval ha valaki teszem azt novemberben adta be a pályázatát, azzal tuti nem szerződtek még, talán el se bírálták. Nem véletlen, hogy a 8 hónap alatt csak 2 milliárdra van érvényes szerződés :(

Update! Még annyi sincs. Lásd alcedo 2009-02-07 23:28

21
Körte képe

Akit érdekel: Az Új

Akit érdekel: Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) programja lehet ágazati (pl. turizmus) vagy földrajzi (pl. Dél-Dunántúl). Ez utóbbiak a regionális programok. Van belőlük hétféle, mert 7 régióba rendezték az országot. Hogy ne legyen se megye, se kistérség, se vármegye, se járás, hanem valami új:

Dél-Alföldi Operatív Program (DAOP)
Dél-Dunántúli Operatív Program (DDOP)
Észak-Alföldi Operatív Program (ÉAOP)
Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP)
Közép-Dunántúli Operatív Program (KDOP)
Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP)
Nyugat-Dunántúli Operatív Program (NYDOP)

Az ágazati programok pedig:

Államreform Operatív Program (ÁROP)
Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP)
Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP)
Környezet és Energia Operatív Program (KEOP)
Közlekedés Operatív Program (KÖZOP)
Regionális Operatív Programok (ROP) lásd fent
Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP)
Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP)

Van még aztán a HEFOP (Humánerőforrás-fejlesztési), de az nem ide tartozik, hanem a Nemzeti Fejlesztési Tervhez.
Van még aztán a Végrehajtás Operatív Program (VOP), ami sehova sem tartozik és nem is teljesen világos, hogy milyen pénzekből gazdálkodik. Körülbelül azt célozza, hogy a pályáztatást végző, elbíráló, elszámoltató kismillió hatóság olcsóbban, jobban és hatékonyabban végezze a munkáját.

Aztán vannak még az Európai Területi Együttműködés programok, amik tök külön kezelendők, szintén területi alapúak, mint a regionálisok és határon átnyúló projektekben utaznak így aztán őket EU-régiónak hívják és nincs közük a fent felsorolt régiókhoz.

Namost. Ez a területi és ágazati felosztás sokak szerint marhaság (szerintem is), mert szükségtelenül bonyolítja és átláthatatlanná teszi az egészet. Vizsgafeladat: ha te egy szlovák határ menti település vagy és bicikliutat építenél több (köztük szlovák) falvakkal közösen, akkor hova pályáznál? :))

22
Kuku képe

Hát oda ahol kiírják.

Hát oda ahol kiírják. :)
Vagy ahol még nem fújták le.

--------------------------------

Lépj be a SZAKszervezetbe! :)

23
sagan képe

Köszi ezt az

Köszi ezt az összefoglalót.
Bringatároló ügyben rátaláltam már a KEOP-ra,de részletekből kiderült az egész országból lehetett pályázni kivéve a központi régiót. (ráadásul most február közepéig sok pályázat áll,de ha így haladunk lehet nem is indítják őket újra)
Na megnézem majd a többi OP-t hátha van valami reménykeltő is.

----------------------
"All this (Bogotá's) pedestrian infrastructure shows respect for human dignity. We’re telling people, “You are important" - Enrique Peñalosa

24
Körte képe

A tárolókkal sajnos nem

A tárolókkal sajnos nem tudom, mi a helyzet (erre a KEOPos esetre amúgy emlékeztem), de az útépítéseknek kicsit utánanéztem. Az nfu.hu ugye azt mondja:

Kerékpárút–fejlesztésre azonban más forrásokból továbbra is lesz lehetőség: egyrészt a regionális operatív programokon belül továbbra is kitüntetett figyelmet kapnak a kerékpárút–fejlesztési projektek, másrészt az 1-3 számjegyű utak fejlesztései esetében kerékpárút–fejlesztéseket is végre lehet hajtani.

Hirtelen nem találtam 1-3 számjegyű útfejlesztést, ettől persze még lehet, hogy van.

A kiemelt regionális projektek (értsd: egyedi elbírálás) között csak kettő akad, ami egyáltalán említi a kerékpárt:

NYDOP-2007-4.3.1/A
A nagy forgalommal terhelt belterületi, illetve négy- és ötszámjegyű utak menti külterületi útszakaszok mentén biztonságos kerékpározási lehetőség megteremtése.

ÉAOP-2007-3.1.1
Belterületi utakhoz kapcsolódó kerékpársávok kialakítása.

A többi nem.

De nézzük a jövőt. Erről az ún. Akciótervek árulnak el sokat. A 2009-2010 időszakra vonatkozó tervek itt olvashatók. Nem néztem végig mind a hetet, de amiket átfutottam, well, ott aztán EGYETLEN fillér sincs betervezve 2010-re kerékpáros infra fejlesztésére.
(Az idei adatokat lusta voltam egyesével kibogarászni és összeadogatni, de az látszik, hogy harmada-fele a korábbiaknak.)

Szóval vagy valaki hazudik vagy én néztem be nagyon valamit :)
De egyelőre úgy néz ki, hogy ugyan ezer helyen le van írva, hogy kiemelten kezeljük, meg nagy hangsúly, meg prioritás, csak a számok ezt cáfolják.

Az meg egy külön vicc, hogy 2008 decemberében még mindig 260 forintos EUR árfolyammal kalkuláltak.

25
Kuku képe

Amerikában vagy

Amerikában vagy Németországban is óriási vihart kavar hogy van e értelme, de legfőképpen kiknek a zsebébe önteni milliárdokat.
Magyarországon azonban cégeknek állami pénzt adni biztosan teljes őrültség. Az államnak nem dolga hogy gyenge cégeket segítsen a konkurensük által megtermelt adókból. Mert a pénzt akkor lehet odaadni ha előtte elveszik valakitől. Sokkal inkább olyan dolgokra kell költeni mint pl. az infrastruktúra, ami nem mellesleg biztos hogy munkahelyet teremt. A cégeknek adott pályázati pénz pedig egyáltalán nem biztos. Ha annyira nagy az aggodalmuk a vállalkozások irányába, akkor csökkentsék 1400 milliárddal az adót.
Ja, hogy akkor épp az újraelosztó gépezet maradna munka nélkül, és a holdudvar csúszópénz nélkül....

--------------------------------

Lépj be a SZAKszervezetbe! :)

26
gaze képe

"cirkuszt es kenyeret.

"cirkuszt es kenyeret. mostanaban kevesebb a kenyer, igy hat tobb a cirkusz.."

ezt tenyleg nem is ertem.. miert nem a 4-es metroval szarakodnak, vagy a mav-nal veszik elo a pajtasokat hogy hol a love gyerekek? (most a 14. havi kozalkalmazotti ugybe nem mennek bele, mert nekem ettol niylik a bicskam, de masnak meg pont tolem)

nonszensz.. a kerekparinfra bagatell osszeg az autozashoz kepest, ellenben oriasi a megterulesi rataja egeszsegben, menetidoben, eletoromben (es hatekonysagban). de ennek ellenere meg mindig olyanokat nyilatkozgatnak itt a kepviselok, hogy nincs hely az utakon a nagy forgalom miat a kerekparosoknak...
lehet erre is kene rajzolni egy plakit ami bemutatja mennyibe kerul a bicikli es mennyibe az oootozas..

egyebkent, asszem nem apparatus meg holdudvar: kozelednek a valasztasok, fel kell tolteni a partkasszakat. ki a koltsegvetesbol, ki az onkormanyzati budzsebol, lenyeg, hogy guruljon a forint.
ehh, fuck off!

fulbemaszo dalocska pénzről...
http://www.youtube.com/watch?v=s6bNKS8QAjM

27
Kuku képe

Ezután már végképp

Ezután már végképp nehéz lesz tagadni hogy a bringázás a kormányprogram PR polcán van. Azt hiszik hogy valami kegyet gyakorolnak mint amikor egy kiállításra, falunapra vagy a reneszánsz évre csorgatnak százezret, milliót, milliárdot.
DE KÖZBEN EZ VAN AZ UTAKON:
http://kerekparosbalesetek.freeblog.hu/

--------------------------------

Lépj be a SZAKszervezetbe! :)

28
lord képe

(Meg ez:

29
RoGeR képe

Nagyon sajnálnám, ha az

Nagyon sajnálnám, ha az egészet elvennék. Oké, csökkentsék a keretet 2-3 milliárddal, ha át kell csoportosítani, de ne az egésszel.

---
Bringasávot a Nagykörútra!

30
Hotyhogy képe

Én egyszerű vagyok és

Én egyszerű vagyok és így látom:

Az "úniós források"-ból mintha csővezetékeken folyna bőséggel, úgy folyik át a pénz egy Sopron-Kőszeg-Szombathely-Körmend vonalon.

A csövek kifolyóinál kannákkal, vödrökkel, korsókkal sorakoznak a sok-sok területi operációs bizottság aparaccsikjai, káderei és komisszárjai.

Mindegyik mindegyikének elvtársa, de mindegyik mégis egymással tülekszik, hogy tele tölthesse saját edényét.

Aztán fő-elvtársi utasításra csere-berélnek, vagyis átcsoportosítják a források hozamát.

Végül haza igyekeznek velük, hogy azokat mihamarabb a jakuzzijaikba önthessék. :D

31
ders képe

nem egy szép kép......

nem egy szép kép......

32
Kuku képe

Hogy legyen szép egy ilyen

Hogy legyen szép egy ilyen kép?

--------------------------------

Lépj be a SZAKszervezetbe! :)

33
ders képe

sehogy. Ezért nem kell

sehogy. Ezért nem kell mutatni szerintem.

34
lajhár képe

Csak a szépet, csak a

Csak a szépet, csak a jót...

Ádám
______ _______ ______ _______ ______ _________ ________

"Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering."

35
Kuku képe

Ha nem mutatjuk nincs is,

Ha nem mutatjuk nincs is, nem?
Felnőtt embereket akarunk bringára csábítani. Ehhez nem jó taktika ugyan az állandó károgás, de a nonstop csííííííz sem. Ha pedig nyomásgyakorlásról van szó akkor ez egy jól használható eszköz a sokból. Bénaság mindenre ezt használni, de semmire sem használni is.

--------------------------------

Lépj be a SZAKszervezetbe! :)

36
ders képe

Sajnos ha nem mutatod, akkor

Sajnos ha nem mutatod, akkor is van.

Melyik "laikus" gondolja azt, hogy a bicikliseket nem ütik el a kocsik nagy eséllyel? A biciklizést veszélyesebbnek fogják fel sokan, mint ami valójában - ha nagyon-nagyon sok csíííz képet mutatsz, akkor talán kezdi majd elhinni, hogy nincs igaza.
~ahogy dugóban álló autót sem látunk a reklámban soha, azok bénák?

(természetesen ha politikai céllal szerepel egy kép, az egy másik történet..)

37
Kuku képe

Itt most azzal a céllal

Itt most azzal a céllal szerepel. Igyekszünk csak akkor mutatni ilyesmit, ha attól kevesebb lesz belőle (balesetből). És persze nem a bringások létszámának csökkenése miatt.

Más nézőpontból...
Nagyon szoros összefüggés van a bringások számának emelkedése, és a bringázás mostoha helyzetének felemlegetése, azaz a protest alapállás között. Annak pedig egy végső esetben alkalmazandó fegyverneme a sokkolás. Fontos hogy a hivatalnok amikor a zsírosabb pályázati célra akar átcsoportosítani, szembesüljön vele hogy ez emberéletekbe kerülhet. Mert ez tény, még ha nehéz is számszerűsíteni. Ezt ki kell mondani. Nem szajkózni, csak bizonyos stratégiai időpontokban. Egyébként ugyanúgy gondolkodunk a bringázás árnyoldalairól, ami szerintem meglátszik ennek az oldalnak a szerkesztési alapelvein is. Pedig ezzel szinte gátként állom útját a blogbejegyzésekben nagyon gyakori panaszoknak, vagy negatív élményeknek. Ez külön vívódást okoz, mert retusálás.

--------------------------------

Lépj be a SZAKszervezetbe! :)

38
ders képe

Honnan gondolod azt, hogy a

Honnan gondolod azt, hogy a protest miatt lesz több bringás? Szerintem azért, mert a CM divatba hozta a biciklit + sikeresen nevel arra, hogy "győzz meg másokat is a bringázás jóságáról".

Amúgy a szerkesztésért all riszpekt (az amúgy jól eltalált képekért különösen! :). Még a legnagyobb sztárok arcképe is retusálásra szorul, ha címlapra kerülnek. Ha rendszerben gondolkodunk (és úgy kell!), tudjuk mi a cél, és az ehhez elvezető út. Szerintem meg lehet értetni az emberekkel, hogy a kiloccsant koponyával illusztrált sisakkampány igaz, hogy az elkötelezett bringásokat hatékonyan ráveszi a sisakhasználatra, viszont a túlnyomó többséget kártékony módon még távolabb viszi a bringázástól, így összességben rossz.

39
Krisztab. képe

Az első nagyonnagy CM maga

Az első nagyonnagy CM maga itt Budapesten "protest" volt, és azóta is jellemző rá egy ilyen beállítottság. Emlékezz csak vissza :D

*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

40
andrasv képe

Hát ez kész. "Az

Hát ez kész.
"Az átcsoportosítások egyetlen már kiírt pályázatot érintenek,"

Ebből fogják megoldani a válságot, hát persze.

Mikor és hol lesz a tüntetés? már indulok is

41
lord képe

Bikkfanyelv vak sajtóval

Bikkfanyelv vak sajtóval súlyosbítva.
A már kiírtak közül érint csak egyet = azok közül, ahol már pályázni lehetett, csak egyet érint (visszamenőlegesen).
A többitől úgy vették el (csoportosították át), hogy még nem volt rá kiírva pályázat, tehát más célokat is érint, csak ott még nem jutottak el pályázási szakaszba. Na, érted.

42
lajhár képe

Logikus. Gazdasági

Logikus. Gazdasági nehéségek esetén nem a költséghatékony megoldásokat kell támogatni, amelyek széles tömeegek számára hozzáférheőek, pláne a szegényebbekeknek. Megyünk tüntetni?

Ádám
______ _______ ______ _______ ______ _________ ________

"Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering."

43
pata képe

Egy félreértést érdemes

Egy félreértést érdemes lenne tisztázni: a forráshiányt nem pusztán a gazdasági válság okozza, hanem az, hogy a költségvetés borzasztóan rossz strukturális állapota (magas adók etetnek egy feneketlen, de értéket alig termelő kiadási oldalt) miatt Magyarország nagyon ki van téve neki. Kb olyan, mint mikor egy nagyon legyengült ember egy hétköznapi, általában nem veszélyes betegségtől halálközeli állapotba kerül.

Ebben a kontextusban teljesen érthető, miért kellett lefékezni a bringautakat: azok a politikusok, akik sok-sok éve hülye döntéseket hoznak, nem fognak hirtelen jó döntéseket hozni. Ez szomorú, és nem tudom hogy fog-e változni a közeljövőben. Csak ha mégsem, és nagyon rossz lesz, akkor ne kenjük a gazdasági válságra - az pl Csehországot is ugyanúgy érinti, mégis kicsit más helyzetben vannak.

44
lord képe

Azám. "Magyarország

Azám.
"Magyarország tragédiája az, hogy immár két év után sem látszanak a kibontakozás jelei, márpedig a magyar gazdaság egy helyben topogását nem lehet egyszerűen az időközben elhatalmasodott nemzetközi pénzügyi válság számlájára írni.
Lengyelországban és Romániában, a legutóbbi időkig 5% feletti növekedést mértek, nem beszélve Szlovákiáról, amely 2008 első felében még mindig 8% körüli nemzeti jövedelem gyarapodást mutatott fel. Magyarországon 2005-6-ban a növekedés 4% volt, ami 2007-8-ban alig 1%-ra csökkent."

írja Bokros L. az ÉSben.

Közbevetésem simán pluszegynek szántam.

45
Kuku képe

Aránytalanság: 1000 mrd

Aránytalanság:

1000 mrd közlekedésfejlesztésre szánt európai forrásból 60mrd Ft átcsoportosítása más célra, az összeg 6%-a. Ehhez képest a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésre szánt összes uniós forrás (14 mrd Ft KÖZOP + 28 Mrd Ft ROP összesen) 42 mrd Ft, 29%-a kerül átcsoportosításra. És még nem beszéltünk a szintén leépülőben lévő útpénztári forrásokról.

Ésszerűtlenség:

A közlekedési beruházások közül a kerékpárútnál egységnyi költésre jóval nagyobb élőmunka jut. Azaz jobban szolgálja a válságban fontos foglalkoztatást.
A kerékpárút építésnél egységnyi költéshez jóval kisebb az import alapanyagra eső, ami szintén egyensúly javító amit tetéz a kerékpáros közlekedés miatti olajimport csökkenés is.
A CO2 kvóta kiváltás pü-hasznot is jelent.
Pénzügyi haszon az EÜ kiadások megtakarításában.
Pénzügyi haszon a városi közlekedés gyorsítása révén.
--------------------------------

Lépj be a SZAKszervezetbe! :)

46
Körte képe

"Magyarország számára az

"Magyarország számára az európai uniós források jelentik azt a gazdaságélénkítő eszközt, amellyel a gazdasági válság közepette munkahelyek százezreit, vállalkozások ezreit lehet talpon tartani - mondta Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter Brüsszelben, miután találkozott Danuta Hübner regionális fejlesztési európai biztossal. Közös sajtótájékoztatójukon Bajnai elmondta, hogy a megbeszélésen sikerült megállapodni, miként lehet még gyorsabban és egyszerűbben több pénzt fizetni a vállalkozásoknak. Ennek köszönhetően már a következő napokban új hitelkonstrukciók és pályázatok jelenhetnek meg."
http://index.hu/gazdasag/magyar/bajnhub09020/

Agyrém.

47
Kuku képe

Aki a kezedből eszik,

Aki a kezedből eszik, előbb megszeret.
Így próbálják két évtizede domesztikálni a magyar adófizetőt. Karámba zárnak, de a moslékot mindig saját kezűleg öntik be, hogy érezd mennyire jók hozzád. Arra hogy az egész nem működik már, a reakciójuk annyi hogy 3x akkora vödörrel öntenek, de azért a falakat is erősebbre szegelik.
És ez nem csak agyrém, hanem egy ország tragikus zsákutcája.

--------------------------------

Lépj be a SZAKszervezetbe! :)

48
gaze képe

hehe, ajánlom még a

hehe, ajánlom még a vagyonbevallásokat. nyílik a bicska.. csak egyszer már elő kéne venni a zsebből.

hehe, kóka johny-nak képviselői fizuján kívül nincs más jövedelme (kb 250.000Ft) viszont van egy 128 millió forintos tartozása.
Hát azért erre így kíváncsi lennék. Nehéz idők várnak az egykori miniszterre (aki hol is van manapság...?)
Meg az olyan apróságok, hogy tavaly még volt bevallott verda, idén már nincs, viszont sehol nincs róla jelzés, hogy mi történt.
Magánembert az ilyesmiért égővassal szúnak hasba..

de hát, nem vagyunk egyformák..

49
lord képe

Friss hír az NFÜ-től: A

Friss hír az NFÜ-től:

A közvélemény igényeinek kielégítése céljából a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség létrehozta a JELEK fantázianevű, JElentéskészítő és LEkérdező Keretrendszert. A szolgáltatás célja a transzparencia növelése, azaz a sajtó, illetve a közvélemény tájékoztatása a források felhasználásáról.

Lekérdezhetőek többek között a statisztikai alapadatok, a beérkezett és támogatott pályázatok száma, ezek megoszlása operatív programonként, az igényelt és megítélt támogatási összeg megoszlása operatív programonként.

A rendszer elérhető a http://bir.nfu.hu/emir/oi/stat/ internetes oldalon.

Nocsak.

50
Don Kartács képe

"A rendszer elérhető a

"A rendszer elérhető a http://bir.nfu.hu/emir/oi/stat/ internetes oldalon."

Not Found...

http://www.fullyloadedtouring.com/