Elkobozzák a jövőben azoknak a fiataloknak a BMX kerékpárját, gördeszkáját, akik Kecskemét főterén produkálják magukat.

(ALERT: produkálják magukat)

Elfogyott a türelem, ez az utolsó figyelmeztetés. A szigorú intézkedésre a még februárban életbe lépett új helyi rendelet ad lehetőséget.

(és - mint mindig - érdemes a kommenteket olvasni)

ps: a képeket nem Kecskemétről, hanem az ún. Gödör Klub környékéről kölcsönöztem

UPDATE (cs, 2009-04-30 19:44): a teljes cikk a Petőfi Népe oldalán

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
pata képe

Bár tudom hogy a

Bár tudom hogy a részletekért meg kell várnom a csütörtöki Petőfi Népét (reméljük a postás minél hamarabb kihozza, addig tudatlanságban tengetem életem; talán van benne keresztrejtvény is), azért jogilag kissé furán hangzik mikor egy helyi rendeletben olyan, a tulajdonjogot elég élesen korlátozó szankció lép életbe, mint az elkobzás.

Amúgy borzasztó, amikor fiatalok jólérzik (sőt "produkálják") magukat közterületen, ahelyett hogy az internet előtt rohadnának a szobájukban. Szerintem az elkobzás helyett legjobb lenne rögtön a karóbahúzás, abból tanulnának a gyerekek (legalábbis a többi gyerek).

2
Shag_Beckur képe

Sőt, az is jó lenne, ha a

Sőt, az is jó lenne, ha a fiatalok nem húznának el a gyalogosoktól 30 centire 20-szal.

Az is jó lenne, ha a pad nem triálozásra, hanem közösségi pihenőhelyként szolgálna.

Persze én csak egy troll vagyok és nincs semmi konkrét infóm.

3
j_gergo képe

Nincs semmi trollkodás

Nincs semmi trollkodás abban amit írtál. Viszont az általad használt "közösségi" jelző (már ha nem jelentés nélküli trendi kifejezésként került oda) azt implikálja, hogy adott esetben a pad triálozásra is használható. Vagy a triálosok nem képezik a közösség részét? Vagy az aktív pihenés nem pihenés?

4
Motig képe

a pad mindenkié! és

a pad mindenkié! és mindenki ara használja amire akarja.. na jó vanak kivételek amik nem ép jogilag engedélyezetek... de az nem a triál! meg ott ahol ők voltak ott senki nem ül! vagy ha igen akkor nem kezdenek ell ott leni! max a csuszda szobor... de ha van kisgyerek akkor meg ugye nem bicajoznak...

Figyelem! a komment íroja nem tud írni és hatalmas kocka! az esetendő félreértésekért és konfigtusokért énkérekelnézést!

5
Hotyhogy képe

Jogilag sok minden hangozhat

Jogilag sok minden hangozhat furcsán. Tojást is elkobozhatnak azok akiket a jog felruház olyan intézkedésre.

__________________________________________________
Hőség van. Kezdek barnulni.

6
aron képe

szerintem is

szerintem is felháborító!
én karóba húzás előtt egyenesen levágnám a lábukat, eszükbe se jusson ilyen gaztett!

*
mindig van hátszél, csak te mész rossz irányba.

az észak-pesti MK tud lakatolni, és tükör helyett is cyclechic

7
mcysh képe

+1 Ha van a srácokban

+1
Ha van a srácokban kurázsi, akkor feljelentik az elkobzót.
===
bácsi a biciklin

8
Hotyhogy képe

Az elkobzást végrehajtó

Az elkobzást végrehajtó személy valószínűleg rendőr lehet csak. Ha a rendelet törvényes, akkor csak a végrehajtás esetleges törvénytelen módját támadhatja meg eredményesen az érintett.

__________________________________________________
Hőség van. Kezdek barnulni.

9
mcysh képe

Nem értek a joghoz, de

Nem értek a joghoz, de egyszerűen nem hiszem el, hogy ne sérten törvényt az elkobzás.
===
bácsi a biciklin

10
Hotyhogy képe

Hogyha egy jogrendszeren

Hogyha egy jogrendszeren belül törvénybe iktatták, akkor az elkobzás gyakorlata jogos és törvényes.

Körömcsipeszünknek is pá-pát inthetünk ha azt a repülőtéri hatóságok elkobozzák. Elkobzás létezik, és törvényes és hasznos alkalmazása újabb területekre terjedhet.

Itt, vagyis ebben az alkalmazásában Magyarországon, nem ismerem a bevezetésének törvényességét. A bevezetett eljárás részleteit sem ismerem.

Lehet, hogy aszerint egy karszalagos bácsi kimehet a térre a pártirodából és Ideadod fijjam vagy kapsz egy nyaklevest! indoklással einstandolhatja azt a gördeszkát.

Ha ilyesmiről van szó, akkor az egy komolytalan és támadható, visszaéléses alkalmazás.

Ha rendesen kitervelt rendőri, ám egyéni esetekben rendellenes fellépésről beszélhetünk, akkor annak az egyéni eljárásnak a jogszerűsége támadható.

Ennek az elkobzás fajtának egy jogszerűségére való hivatkozás pedig le kell legyen írva valahol. Ha abban hiba van, akkor nyilván ez a rendelet és alkalmazása alapjában támadható, mint törvénysértő újítás.

__________________________________________________
Hőség van. Kezdek barnulni.

11
pata képe

Mivel megint olyasmihez

Mivel megint olyasmihez szólsz, amiről fogalmad sincs: magyar jogrendszerben bizonyos jogokat csak törvény vonhat el, rendelet nem. Kétlem hogy az elkobzás beleférne.

12
Cseya képe

Dehát ez nem jog, hanem az

Dehát ez nem jog, hanem az elkövetés eszköze.

13
Hotyhogy képe

"Mivel megint olyasmihez

"Mivel megint olyasmihez szólsz, amiről fogalmad sincs..."

Én nem szóltam és most se szólok megint olyasmihez amiről fogalmam sincs. Nekem jó általános fogalmam van elég dologról. Túlzottan ellenséges és oktalanul támadó az írásod.

Szabadon beszélgettem valakivel felül. Ha rendelet nem, csak törvény vonhat el bizonyos jogokat, amit helyénvalónak is látok, akkor lehetséges az, hogy a szóban forgó rendelet jogszerűtlen.

De rendelet vagy törvény, a jog változékony. Ebben vagy abban a formában végül is szavakba szedhető és erőszak eszközökkel fenntartható.

Ha elkobzást akar a jog szerzője, akkor alkalmas szavakat ír majd a probléma köré és bele a jog évezredes könyvébe.

A bilincs, a kar hátracsavarásának és a leteperésnek a módja, és az eszköz erőből való megragadása és elvétele nagyjából a régi marad.

__________________________________________________
Hőség van. Kezdek barnulni.

14
pata képe

alkalmas szavakat ír majd a

alkalmas szavakat ír majd a probléma köré és bele a jog évezredes könyvébe

Azt hittem ilyen mondatokat csak az általános iskolai tankönyvek félig demens alkotói tudnak produkálni, de ezek szerint ez valami népbetegség.

15
Hotyhogy képe

Piszkálódó a

Piszkálódó a megjegyzésed. Nem mindig látszik, hogy jót akarsz.

__________________________________________________
Hőség van. Kezdek barnulni.

16
Hotyhogy képe

Ja. Népbetegség. Népi

Ja. Népbetegség.

Népi demokratikus köztársaságban élni, az egy probléma. Alkalmas szóval tehát, köztársaságban éljenek akkor az emberek. De ám köztársaságban is probléma lehet nekik élniük. Akkor meg ne köztársaságban, hanem országban éljenek.

Szűnjék meg alkalmas szavak révén az alkotmány és az alkotmányjog is, és legyen helyettük alaptörvény és alaptörvényjog. Az általános iskola pedagógusai láthatóan megoldják a tananyagot is meg a nagy tudományú gazdaságot is, virágzó országodban. :-)

17
Pontagy képe

mondjuk, ha a jelenlegi

mondjuk, ha a jelenlegi vezetés trendjeit nézzük, hogy milyen irányba megyünk, mint demokrácia... nos, ez esetben inkább lennék maoista gerilla, vagy valami hasonló :D
---
"Atyám, bocsáss meg nekem. Én egy féreg vagyok." - Kurgán

18
monster képe

Viszlát

Viszlát Köztársaság!
http://galeria.index.hu/belfold/2011/12/15/tablacsere_a_magyarukran_hata...
------------------------
jobb 100 szabálytalan biciklista mint 1 szabályos autós

19
Pontagy képe

ugyan, ez csak egy tábla,

ugyan, ez csak egy tábla, nomeg, a Magyar Köztársaság fennállása óta sem volt valami nagy kaliberű.. egyik (pl.népköztársasági) formájában sem. Meg ez ebben a formában tényleg reálisan Magyarország, mintsem köztársaság. Lásd még: Kongói Népi Demokratikus Köztársaság és tsai..

egy példa régebbről, más területről: volt egyszer egy magyar sci-fi író, aki egy Eurocon nevű rendezvényen megkapta az "Európa legjobb sci-fi írója" címet. De ez nem jelenti azt, hogy ő tényleg ez, csak van egy plecsnije, miszerint ő ez. Namost, a regényei ehhez képest borzalmasan bénák.

remélem, érthető a párhuzam
---
"Atyám, bocsáss meg nekem. Én egy féreg vagyok." - Kurgán

20
monster képe

Ez nem egy táblacsere volt.

Ez nem egy táblacsere volt. Ez egy szimbólum. Hogy kinek mit szimbolizál, az nem a CM kereti közé tartozik.
Szerintem nem jó a párhuzam, az hogy valakit egy bizottság kitüntet nagyságrendileg nem analóg egy ország átnevezésével.
------------------------
jobb 100 szabálytalan biciklista mint 1 szabályos autós

21
Hotyhogy képe

Lehetne egyszerűen és

Lehetne egyszerűen és olcsóbban csak áthúzni egy vastag átlós vonallal. Az lenne a Köztársaság feloldó tábla. :D

22
Hotyhogy képe

Patán kívül Frenki tudná

Patán kívül Frenki tudná még jól tanítani a népet erről a jogi kotyvalékról, amiben minden olyan rettentő logikus és tudományos. A feudo-kommuno-kapitalista rabszolgatartás önkormányzata, ami úgye nem tanács, most mégis tanácskozik és talán majd alaptörvénybíróságot csinál az alkotmánybíróság helyébe.

A kúp és más forgástestek alkotóit is át kellene nevezni alaptörvény-képző vonalnak minden geometria könyvben. És újra kellene nyomtatni mindet, olcsón és megfizethetőn a népnek, legalább a következő égetően szükséges változásig.

Apropó, kúp. A kupolás vérszopó ház csúcsán a kúp kaphatna már egy új csúcsdíszt, amig az országos koldusbot végső mesteri kifaragásán ott dolgoznak. Én szeretném az én csúcsdíszemet rá, ami Z vagyis Zorro.

Tudom, hogy ez csak nagyzási hóbort mert más akarok lenni mint aki vagyok. Igazán meg kellene békélnem magammal: Rambo se kutya. :-)

23
Hotyhogy képe

Hat év után... A magyar

Hat év után...

A magyar néptől, az általános magyarországi lakosságtól, most jól el van törvényesen vonva, gyakorlatilag kobozva, a jó kedvük, bőségük.

A mai magyar jogrendszerben most világosan láthatóan pontosan az van amit a jog szerzője diktál és alkalmas szavakkal hangoztat az elnyomott, kisemmizett nép felé.

24
Hotyhogy képe

Most eppen a CEU gyakorlati

Most eppen a CEU gyakorlati elkobzasara lett egy torveny megalkotva. A CEU a vilag egyik legbizonytalanabb helyen mukodo, siralmas kornyezetu egyetem, egy toprongyos, bunbandak uralma alatti varosban. :(

25
feb képe

Lehetne cserében, hogy

Lehetne cserében, hogy kobozzák el az összes autót (és motort), aki gyorsan hajt elöttünk a nagykörtén.
Ha nincs bedugulva az út, mindegyik nagyon siet ám.
ja, tudom, vidékre kell költözni.

26
j_gergo képe

Meg a nyugdíjas bácsik

Meg a nyugdíjas bácsik szokolját is el kéne kobozni, ha túl hangosan hallgatják vele a híreket. Meg a nénik szatyorját, ha belőle galambot etet, mert az engem nagyon idegesít. És a kisgyerekek dömpijére is rátehetné a hatóság a kezét, ha éppen zajosan húzza a macskakövön, mert az aztán végképp rendzavarás. Ha végre törvény és rend uralkodna, akkor még iskolások se rugdoshatnák összevissza a labdájukat, mert elvenné tőlük a rendőr.

És egyáltalán, minek mennek ki az emberek a térre, csak összejárkálják az egészet és még zajt is csapnak. Maradjon mindenki otthon Maunikasót nézni, akkor nincs vele baj.

De hát abszurdisztánban mindent szabad, sosem lessz it Európa.

27
Hotyhogy képe

Elkobzás, mint törvényes

Elkobzás, mint törvényes és jogilag tisztán alkalmazott módszer, nem tesz feltétlenül elmaradottá vagy Európán kívülivé egy országot.

Tartós vagy szűk területekre összpontosuló közösségellenes viselkedés ellen nagyon kell az elkövető eszközének hatékony elkobzása, más eljárásokkal együttesen is bevetve.

__________________________________________________
Hőség van. Kezdek barnulni.

28
Hotyhogy képe

Gépjárműveket is

Gépjárműveket is elkobozhatnak ott ahol szól arról törvény.

http://www.respect.gov.uk/members/case-studies/article.aspx?id=8718

__________________________________________________
Hőség van. Kezdek barnulni.

29
. képe

Gyerekkoromban a haverommal

Gyerekkoromban a haverommal egyszer sötétedéskor megállítottak a rendőrök és mivel az ő biciklijén nem volt lámpa leeresztették a gumiját. Egy ilyesmi megoldás korrektebb lenne mint az elkobzás.

----------------------------------
Valamint autómentes településeket!

30
Nuvanda képe

Nem lehet, hogy sünöknek

Nem lehet, hogy sünöknek öltöztetett pumpalobbisták voltak? :-)

31
hf képe

Hát ebben semmi korrektet

Hát ebben semmi korrektet nem érzek.

hf
13. kerületi bringás hibabejelentő!

32
bootes képe

Nekem egyszer leresztett a

Nekem egyszer leresztett a gumim, de ettől nem kezdett világítani a kerékpárom...

33
pata képe

Nem, ez teljesen inkorrekt.

Nem, ez teljesen inkorrekt. A rendőr csak úgy járhat el, ahogy a törvény őt felhatalmazza, kétlem hogy a szelepkiszedés beletartozik.

Ha bírságolni akar, bírságoljon, de az önkényes szívatás egy rossz szocialista reflex.

34
Hotyhogy képe

A szelepkiszedés régi és

A szelepkiszedés régi és világszerte elterjedt rendőri gyakorlat. Jármű vagy vezetői alkalmatlanság esetén biztosították így, hogy ne folytathassa veszélyesen útját valaki.

Bírság mellett, vagy anélkül, a szelepeket a rendőrségen lehetett visszakapnia általában már másnap. Lehetséges, hogy ma is jogszerű és nem önkényes rendőri eljárás ez itt-ott.

__________________________________________________
Hőség van. Kezdek barnulni.

35
pata képe

A szelepkiszedés régi és

A szelepkiszedés régi és világszerte elterjedt rendőri gyakorlat.

citation needed

Amúgy meg a jelenbeli, magyarországi jogszerűség szempontjából teljesen irreleváns, hogy régen ez a móka gyakorlat volt-e vagy sem.

Lehetséges, hogy ma is jogszerű és nem önkényes rendőri eljárás ez itt-ott.

És? Mi köze ennek ahhoz, hogy Magyarországon most jogszerű-e?

36
Hotyhogy képe

Ez a rovat az altalanos

Ez a rovat az altalanos elkobzas targyahoz es a mult gyakorlatahoz is elkalandozott. Nem szukseges a beszelgetoknek szigoruan a jelenbeli magyarorszagi jogszeruseg targyanal ragadniuk.

Bekes beszelgetok szabadon kiterhetnek, s gondolataikat regi szokasokrol szavakba onthetik. A szelepkiszedes felmerult es azaltal ide tartozik annak szelesebb targykorevel.

Regen vagy ma, itt-ott, ami Magyarorszag is lehet, akar ma jogszeru akar nem, erdekes volt megemliteni a szokast. Ugyanugy erdekes lehet megtudni, hogy mi a jelen helyzet. De ezt nem akadalyozza meg higgadt es kotetlen levelezes.

Regebbi konyvekben remelek ralelni majd ennek a rendori gyakorlatnak a leirasara. A Google keves utalast hoz elo, es azok nem hivatalos forrasok. Igazan ertekesek az olyanok lennenek.

__________________________________________________
Hőség van. Kezdek barnulni.

37
Hotyhogy képe

Létezik ma is törvényes

Létezik ma is törvényes szelepkiszedés. Nem lenne szükséges azonban vitatni, hogy ez ide tartozik e vagy sem.

Lásd 134, legalul, itt:

http://www.tzafonet.org.il/kehil/derch/peiluiot/dinetavura/dinetavura.ht...

__________________________________________________
Hőség van. Kezdek barnulni.

38
feb képe

Vajon egy presta szeleppel

Vajon egy presta szeleppel elboldogulna a rendőr?

39
Hotyhogy képe

El. Pisztolytaska kikapcsol,

El. Pisztolytaska kikapcsol, fegyver felhuz, durr! :D

__________________________________________________
Hőség van. Kezdek barnulni.

40
err képe

Ilyen nekem is volt videken.

Ilyen nekem is volt videken. Papamnal nyaraltam, es tekertem az uton. 10 evesen kb. De az nem is rendor volt, aki leeresztette velem a kereket, hanem valami csoka, aki azt mondta magarol, hogy rendor :( Csak kicsi voltam, es feltem... Mar akkor is voltak kocsogok az utakon :P

- errorka, aki miota felnott, erdekes modon elkeruli a civil ruhas kamurendoroket

41
Kisember képe

Na mi van? A rendőrfőnök

Na mi van? A rendőrfőnök fiának tetszik valamelyik bicikli?

42
Névtelen képe

Az elkobzással nem értek

Az elkobzással nem értek egyet, de ami pl. a Gödör környékén megy, az deszkásokon kívül tényleg mindenkinek kellemetlen. Fiatal srácok és lányok ugrálnak a deszkákon, mintha össze akarnák törni, esnek-kelnek, a csattogástól szétmegy az ember feje. Nem elég a sok autó, a füst...
Szerintem az egész dolog állati ciki, de mivel igény van rá, hát hadd csinálják, legyen nekik is egy helyük a parkban, csak ne az út közepén. Ahol meg tilos, ott pár méterenként érdesítsék fel a burkolatot (mondjuk egy sor kockakővel), és akkor majd elmennek onnan. De ne táblákat tegyenek ki, mert attól még szétugrálják a padokat, a szobrok talapzatát, mindent.

43
Tibor_Nesze képe

menj át a városháza elé.

menj át a városháza elé. ott csendesebb. én ezt tenném a helyedben.

44
csviktor képe

Ja, néha már én is szinte

Ja, néha már én is szinte lekevernék egyet valamelyiknek, de az érem másik oldala, hogy ha lenne nekik olyan hely ahol csinálhatnák, akkor nem a parkban tennék. Értelmesebb országokban vannak ilyen fektetett csövek, vagy mi a fene, meg placcok, ott mehetne az ilyesmi. Ez kb. olyan, mint a kerékpáros közlekedés, arra is szarnak angy ívben. Csak nekünk van CM, MK és társai.
---------------------------------
Azért jó egy bringás csaj, mert kőkemény a feneke meg a combja, és ezt imádom..Azért jó hogy tekerek, mert kőkemény a fenekem meg a combom és a csajok is imádják ezt..
amúgy: Tekertél már éjjel Budapesten?

45
norbijúzer képe

hát ezaz. nem elkobozni

hát ezaz. nem elkobozni kéne, hanem egy helyet adni nekik, ahol ezeket csinálhatják. mert gondolom kecskemét sincs tele skate parkokkal...
mert oké, hogy a gyalogosokat időnként veszélyezteti, meg a tárgyakat tönkreteszi a sok csúszkálás/ugrálás, de akkor tényleg csináljanak valami helyet, ahol ezeke a srácok/lányok "produkálhatják magukat".

--
--
--
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!"

46
err képe

En is ezt az allaspontot

En is ezt az allaspontot osztom. Nevezetesen, hogy ezeknek a "specialis", "produkalos" retegeknek legyen sajat palyajuk, amit aztan ugy cseszhetnek szet, ahogy akarnak.

Megszoltuk PeterUfo-t, meg a "kocsog DH-sokat", hogy termeszetvedelmi teruleten akcioznak. Ahol ugye tilos. Na most gondolom itt is el lett mondva nem egyszer, hogy ezt azert nem kene, mert... Ha ezen felhaborodnak a nepek, akkor azon is fel kene, hogy a DH-sokat mashova akarjuk terelni, mint ahol akcioznak.

Az emberekbol kiindulva egyebkent a "produkalas" nem azt jelenti, hogy odamennek, produka, es hazamennek, hanem szemetelnek, csikket hajigalnak, soros dobozt hagynak ott, es igy tovabb. Sajnos sok helyen latni ilyen hordalekot, amit az emberek otthagynak maguk utan. Azokat pedig aztan valakinek el kell takaritani, stb, ez penzbe kerul, es egy ido utan elunjak a kozegek. Valahogy meg tudom oket is erteni...

- errorka

47
Kuku képe

Nem az a probléma hogy a

Nem az a probléma hogy a belvárosban már egy pokrócnyi tisztességesen burkolt köztér is ritkaság? A Gödör csak egy tünet. Pontosabban a köztereitől megfosztott város lázmérője.

--------------------------------

Lépj be a SZAKszervezetbe! :)

48
perec képe

Úhhh, ez mennyire találó.

Úhhh, ez mennyire találó. Törtem már a fejem rajta, hogyan lehet jól leírni ezt a jelenséget, hogy a Gödör, meg a tér, a park egy új, budapesti vúdsztokk. Hát ennyi.
Ha megnézitek, pont úgy, mint egy beteg embernek, beteg városunknak is esténként nagyon felszökik a láza...

szasza
----->0-0<-----
Remain cleated!

Bringán utazom: klassz! nagyon klassz! sőt: first class!

ELTE SE országúti kerékpáros szakosztály

ELTEker

49
pogesz képe

Erre mondom én, hogy

Erre mondom én, hogy betartható szabályokat kell hozni. Nem tiltani kéne, hanem alternatívát kínálni!

Pogesz

50
Névtelen képe

Menjek a Városháza elé?

Menjek a Városháza elé? Ötletnek jó.
Szerintem amúgy a parkban is lehetne helyük, ahol most vannak. A gödörnél azok a rámpák csak arra jók, amire ők használják. De az Erzsébet téren álló Danubius-kút környéke nem erre való.

51
Vitéz képe

www.negyedikkoztarsasag.hu En

www.negyedikkoztarsasag.hu

Engem nem zavarnak a deszkások:-)
A köztér meg arra van, hogy használják.
_________________________
Ha egy kék Mali Ironman húz el melletted a belső sávban: Én voltam:-)

52
Gabika képe

gratulálok annak, aki ezt a

gratulálok annak, aki ezt a határozatot hozta. :(
-----------
"...mert, minél nagyobb a gumicsizma, annál nagyobb a riszpekt!"

53
zsoltee képe

Azt hittem, hogy valami

Azt hittem, hogy valami pekingi hír lesz :D

Ez szánalmas, nevetséges...

Zsoltee

54
habarcs képe

Ez a MacAskill gyerek is,

Ez a MacAskill gyerek is, milyen egy bunkó már! Azt hiszi hogy övé ott a tér?! Hát a kezét lábát vágnám le!! Zösszesilyennek!
http://www.youtube.com/watch?v=Z19zFlPah-o&fmt=18
(azért ezen a klipen egy kicsit könnyezek néha)

55
stp1 képe

pont egy hete láttam

pont egy hete láttam először :)
én is végigkönnyeztem, nagyon motiváló videó :)

56
KoBold72 képe

Megint csak az egyik fele.

Megint csak az egyik fele. Mert:
Addig rendben van, hogy a téren gördeszkázást-BMXezést szankcionálják:
- ténylegesen veszélyes tud lenni (most elsősorban a járókelőkre gondolok)
- hihetetlen amortizációra képesek a gördeszkák, BMX-ek (Lásd pl. szegélykövek a Jászain).

De az már nincs rendben, hogy szándék sincs arra, hogy alternatívát adjanak a betiltott főtér helyett.
Márpedig nem csak az óvodásoknak és kisiskolásoknak van szüksége játszótérre. Egy megfelelő helyen (nem a város végén eldugva!) kialakított félcső, strapabíró elemekből kialakított akadálypálya óriási szolgálatot tenne.

De persze íróasztal mögül betiltani, büntetni, korlátozni, megszorítani könnyű, alternatívát adni meg jajdenehéz.

És akkor még csak a gördeszka-BMX a téma, mert pl. a parkour még nem olyan elterjedt nálunk...

www.6efutas.hu

57
Helvete képe

Igy van, rendben van hogy ne

Igy van, rendben van hogy ne parkokban, aluljarokban es forgalmasabb vagy lehetosegeiben forgalmas helyen "produkaljak" magukat, de akkor hol van az a hely ami megfelel nekik is, es nem zavarnak vele senkit?

Egyebkent ez az elkobzas erosen tulzas, a rendort is lefujnam gazsprayvel ha el akarna venni a bringam, mindenki masnal meg ugy jarnek el mint a birngatolvajokal akiket tettenerek. Ha kell vegyel magadnak:)

De persze nem haborogna a moralis erzekem ha ennek fenyeben minden olyan eszkozt elkoboznank ami masok piheneset megzavarni kepes, persze kozhelyesen az autokal kezdenem, de van meg jonehany eszkoz es cselekedett ami egy kis szubkulturan kivul masnak nem erdeke, megis eltudjuk viselni, es eltudjuk nezni.

58
Hotyhogy képe

Vagánykodásból mondhatja

Vagánykodásból mondhatja csak valaki azt, hogy lefújná gázzal az ellene törvényesen intézkedő rendőrt. Komolyan ilyesmire gondolni ugyanis bűnös szándék egy erőszakos cselekményre.

A tiltott mutatványbiciklizés és gördeszkázás arra alkalmatlan közterületeken mások pihenését megzavarni képes, és mások biztonságát is veszélyeztetheti.

Morális érzéked megbékélhet, hiszen látszólag pont erre szóló elkobzás az amit itt megvitatunk. Ez nem csak olyan, hogy valaki nem szereti hogy gördeszkázol vagy bicajozol és ok nélkül és erőszakkal elveszi tőled a járművedet.

Én szívesen támogatok olyan törvényes rendeleteket amilyenekkel a rossz és közösségellenes autósok autóit kobozzák el a hatóságok. Jótékonyságból hordanám a téglát, keverném a habarcsot új autózúzdák építkezéseinél.

Zebránál meg nem állók, kerékpársávban és szabálytalanul parkolók, hamis rokikátyások és lejárt biztosításuak, jogosítvány nélküliek, ittasan vezetők tragacsait mind szívesen látnám ropogva összenyomódni a sajtológépben.

Éljen az elkobzás! Éljenek az elkobzók! Éljen sokáig az elkobzás útján mások elnyomásától megszabaduló lakosság!

__________________________________________________
Hőség van. Kezdek barnulni.

59
Helvete képe

Az elkobzas helyett a

Az elkobzas helyett a tulajdonban levo eszkozok hasznalatanak korlatozasa szerintem celravezetobb, es talan civilizaltabb is. Ha valaki a tulajdonomat vagy a szereteimet cseszteti, azt megvedem ha rendor ha katona ha cigany ha civil nem erdekel, senkinek nincs joga ELKOBOZNI a dolgaim, ha valami abszurd hulyeseg folytan valaki meg is jogi alapot biztosit neki akkor valalom a torvenyenkivuliseget es az ezzel jaro retorziokat. Lefoglalni valamit vizsgalatra elvinni, bedolt hitelnel visszavenni valamit, az mas kategoria, de hogy csak ugy elkobozzak a nehezen osszeszedet dolgaim... na nem ezt tutti nem hagynam.

60
Hotyhogy képe

Az is lehet elkobzas,

Az is lehet elkobzas, megpedig ideiglenes elkobzas. Nagyon harcias vagy! Becsuletes erzelem az ahogy a tulajdonodat vedeni akarod es ala is irom az elvet, hogy altalanos tulajdonjogunk szent.

Am ha valamily buntetojogi alapon a hatosagok elvehetnek tolunk dolgokat, akkor az nem latszik megvedhetonek puskaval.

Zajos szomszedoktol azert kobozhatjak el zeneeszkozeiket, hogy a tobbseg bekejet vedje a torveny az egyetlen tekintet nelkuli kozossegellenes elkoveto rossztevesetol.

Adot vagy biztositast elkerulo autosoktol azert veszik el jarmuveiket, hogy ne a tisztesseges es fizetest el nem kerulo tobbseg terhere eloskodjenek.

Aki rendesen el, annak nem kell felnie. Te nem tettel semmi rosszat, tehat ne is felj, nem veszik el toled a bringadat. Nem kell forrongva tervezgetned, hogy hogy allsz majd ellen a rendornek. A rendor a betyart fogja uzni, nem tegedet. :-)

__________________________________________________
Hőség van. Kezdek barnulni.

61
Cseya képe

...éljenek a kobzosok!

...éljenek a kobzosok!

62
pata képe

Vagánykodásból mondhatja

Vagánykodásból mondhatja csak valaki azt, hogy lefújná gázzal az ellene törvényesen intézkedő rendőrt. Komolyan ilyesmire gondolni ugyanis bűnös szándék egy erőszakos cselekményre.

Úristen, nem tudom te milyen diktatúrában élhetsz vagy szocializálódtál. Gondolni ugyanis sohasem bűnös, mindenki arra gondol amire akar.

63
Drody képe

Vajon tudod e melyik Philip

Vajon tudod e melyik Philip K. Dick könyvre gondolok? :-)

........................
Formaharc és sci-fi.

64
pata képe

Radio Free Albemuth? De

Radio Free Albemuth? De már régen olvastam.

65
Drody képe

Neeem, a

Neeem, a különvéleményre. :-)

........................
Formaharc és sci-fi.

66
Hotyhogy képe

Bűnös szándék, vagy

Bűnös szándék, vagy bűnös gondolat egy bűnhöz, ez csak gondolat kell, hogy legyen. Mi más lehetne? Izomrándulás? Gyomorsav túltengés? Egyik sem. Ez a bűnös észben kell foganjon, mint bűnös gondolat.

Valóban, mint mindenki, te is gondolhatsz amire akarsz. De ha bűnös szándékkal szövöd gondolatodban valamily bűnödet, akkor nyilván bűnös szándékod van. Ez önmagában nem büntetőjogi bűn modern társadalmakban.

Így valóban gondolni nem mindig bűnös, csak akkor ha tettleges bűn alapjává válik az a gondolat. Tehát az nem helyes amit írtál, hogy "Gondolni ugyanis sohasem bűnös..." , mert esetekben az.

Erkölcsi vagy vallási értelemben pedig még inkább lehet egy gondolat bűnös. Vigyázzunk, hogy ne hallgassunk rájuk és ne írogassunk pimaszkodó okoskodásokat embertársainknak akik szenvtelenül képesek mindig leszerelni azokat. :-)

__________________________________________________
Hőség van. Kezdek barnulni.

67
pata képe

De ha bűnös szándékkal

De ha bűnös szándékkal szövöd gondolatodban valamily bűnödet, akkor nyilván bűnös szándékod van.

Gratula, megint sikerült írni 100+ szót a semmiről. Néha nem árt, hogy ha a közléskényszer mondanivalóval párosul.

68
Hotyhogy képe

Nincs közléskényszerem.

Nincs közléskényszerem. Neked címzett mondanivalóm lényege a sok kacskaringós pixel jelecskékben mindig az is, hogy légy jó, barátságos és szerény.

Ismeretekkel vad és durva barbárok is rendelkeznek.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mens_rea

__________________________________________________
Hőség van. Kezdek barnulni.

69
Névtelen képe

Használd a közterületet,

Használd a közterületet, oké, de ha kárt okozol, azt ki fizeti meg? Összetört padok, szegélyek, lépcsők...

70
Helvete képe

Ugyanaz aki epitette

Ugyanaz aki epitette letrehozta es fentartja. A KOZOSSEG! Aminek resze a produkalos trialos meg a pihenni vagyo anyuka, a helyzet hogy mindketo ugyanannak a kozossegnek a tagja de csak az egyik igenyeit vesszuk figyelembe.

71
Shag_Beckur képe

Érdekes dolog ez. Előző

Érdekes dolog ez.

Előző topicban PeterUFO-t elküldtétek a francba, hogy ha downhillezni szeretne, akkor szerezzen szponzort, szervezkedjen és építtessen magának downhill pályát. Ne olyan helyen jöjjön le ahol tilos.

Most, hogy elkobzásról van szó, máris "jajj szegény biciklis srácok, miért nem épít az állam nekik játszóteret, hogy ne tegyék tönkre a pihenésre szolgáló helyet, ami amúgy is a gyalogosoké".

Döntsétek már el. Most akkor építsen az állam downhill pályát is? PeterUFO mostantól legálisan tekerhet a gyalogok közt a járdán?

Ami az egyik esetben elítélendő, a másik esetben megengedhető?

Hogy is van ez?

72
mcysh képe

Szerintem: 1. Az elkobzás

Szerintem:
1. Az elkobzás legalitásáról van szó, nem az ugráláséról.
2. Az adófizetők pénzéből inkább ne építsen az állam bringás játszóteret.
3. Emberekkel zsúfolt tereken bunkóság biciklivel ugrálni.
4. Aki összetör egy padot, az fizesse a javíttatást.
===
bácsi a biciklin

73
Shag_Beckur képe

Nagyon sok kommentből nem

Nagyon sok kommentből nem ez jön le.

74
Helvete képe

Akkor sima jatszoteret se

Akkor sima jatszoteret se epitsen az adofizetok penzebol? Egy 4 eves kiskolyok tuti semmit nem tett meg a kozosbe, es sokaig nem is fog, episten maganak a kisparaszt ha hintazni akar nem:)?

75
Cseya képe

A kisparaszt nem négy

A kisparaszt nem négy évesen, hanem később fog emberek között száguldozni biciklivel, gördeszkával és padokat meg szegélyeket összetörni, mikor már nagy paraszt lett.

76
Helvete képe

Nem a bringa elkobzasan

Nem a bringa elkobzasan vagyok igazabol kiakadva hanem magan az elkobzason, hat mifassz van itt hogy emberek jonnek papirt lebegtetve hogy ok elvisznek ezt azt, a kovetkezo az lesz hogy elrekviraljak a hazam mert serti valaki erdekeit?

En nem kommenteztem PeterUFO hoz:) De egyebkent igen szeretnem ha korrekt dh palyak epulnenek, es azt is szeretnem ha az erdokben sima kocazashoz is lennek kijelolve hosszu szakaszok ahol lehet tekerni. Es igen azt is szeretnem hogy takaritsak ki a varosbol az ugribugrizo majmokat, mert veszelyesek es tonkreteszik a kozteruletet, de ne ugy hogy valami kivenhedt valosagtol es emberektol evtizedek ota elrugaszkodot oreg szenilis gyoker egy tolvonasal kipialja a tilos rublikat.

Van ra igeny ezert az igenyt ki kell szolgalni, az anyuka is fizet adot es a dh is fizet adot, ha masnem minden vasarlas utan afat, egyebkent ismerve a fanatikusabb arcokat, ha mutatnanak nekik egy elhagyot teruletet, megepitenek maguknak, es fentartanak sajat koltsegen, igy az allam nyugodtan elmulaszthatna a feladatat.

77
Zsurmi képe

A rendőrség lefoglalhatja

A rendőrség lefoglalhatja a megfelelő jogcímen, ha jól sejtem bűncselekmény esetén. Ha megfelelő indoka van rá. Az önkormányzat, a közterület-felügyelet biztosan nem! Bírságot szabhatnak ki.

Vajon próbálkoztak már vele? Vagy csak kirakott táblák voltak?

Szerintem a közteresek megszívják, mert ilyen jogosítványuk nincs. Vagy csak az újságíró hülye és nem pártatlan és a lefoglalásra gondolt.

-
Zsurmi

78
Helvete képe

lefoglalashoz sokszor a

lefoglalashoz sokszor a gyanu is eleg nem kell bizonyitott buncselekmeny, lasd a megkerdojelezheto szerverparkok es gepek lefoglalasat, de a lefoglalas akkorsem elkobzas, remelem neked van igazad es csak a media csusztatasa.

79
Zsurmi képe

De bűncselekmény gyanúja

De bűncselekmény gyanúja kell.

A rendzavarás nem az. A károkozás sem.

-
Zsurmi

80
Névtelen!!! képe

Én nem tom, kinek a milyét

Én nem tom, kinek a milyét kell elkobozni, de azt nem értem, ott a gödörnél, a volt buszpályaudvarnál miért van minden összetörve és összefirkálva.

81
mcysh képe

mijét === bácsi a biciklin

mijét
===
bácsi a biciklin

82
Névtelen!!! képe

Milyem___Milyeink Milyed___Mi

Milyem___Milyeink
Milyed___Milyeitek
Milye____Milyeik

Mit nem értesz?

83
pata képe

hüjeség ezen lovagolni :-)

jeség ezen lovagolni :-)

84
gbkMnkii képe

Azért ne sajnáljuk őket

Azért ne sajnáljuk őket annyira. Felőlem ugrálhatnak, gyakorolhatnak csak másokat(!) ne zavarjanak vele,pedig néha nagyon idegesítőek tudnak lenni. Elhiszem hogy nem mindenki tud 2 hét alatt megtanulni pl.: "ollizni", de amikor a 726-ik alkalommal se jön össze és csapódik a kockakövön a lap, akkor nálam is felmegy a pumpa.

Jah az elkobzás meg szánalom kategória.

85
ygipop képe

SÜN!!! :D

SÜN!!! :D

86
qkac képe

kobozzuk el a

kobozzuk el a szabálytalanul parkolók autóit.

87
Körte képe

(Beírtam a poszt végére a

(Beírtam a poszt végére a hivatkozott PN cikket.)

******************
Körte tájékoztat

88
pata képe

Megpróbáltam megkeresni a

Megpróbáltam megkeresni a rendeletet Kecskemét fantasztikus honlapján (ami szerintem egy borzalom, de mindegy, magyar önkormányzat), ezt találtam:

6. § (1) A Történeti Főtér rendeltetésszerű használatának, valamint állapotának megtartása érdekében tilos: gördeszkázni, görkorcsolyázni, kerékpározni a Történeti Főtéren elhelyezett emlékműveken, utcabútorzaton, egyéb berendezési tárgyakon, valamint a lejárati lépcsőkön, kőpadokon, szökőkutaknál, templomok előtti lépcsővel határolt részeken.

Szankcióról, elkobzásról nem találtam semmit a rendeletben. Lehetséges, hogy ez a habzó szájú sajtómunkás kitalációja a nép riogatására (ami azért különösen fasza dolog, mert BMX-eseknél/deszkásoknál gyakran gyerekekről van szó, nekik kissé aljas hazudni). Az áprilisi kgy (ha volt ilyen) jegyzőkönyve ugyanakkor még nincs fent, szóval akármi lehet, karóbahúzás, Kecskemét visszállítja a pallosjogot, etc.

PS.: Csak nekem fáj a Történeti Főtér szókapcsolat? Kicsit hülyén hangzik, bár ebben biztos közrejátszik hogy szerintem a közterek akkor jók, ha élnek, nem ha valami unalmas múzeumot alkotnak, ahova nemzeti ünnepek alkalmával kivezénylik az iskolásokat.

89
Körte képe

Keresgélem én is :) Kb

Keresgélem én is :)
Kb ugyanekkora sikerrel. Borzadály az a honlap.

A cikk szerint idén februárban fogadták el a rendeletet, pontosabban akkor lépett életbe, tehát ne azt áprilist nézd.

Úgy rémlik több egybefüggő tér van ott, széles utcák inkább és ezek egyike a történeti (biztos, ahol a legtöbb szobor van :) a többi más névre hallgat, de lehet, hogy keverem egy másik várossal. Mindenesetre az egyiket most átépítik.

****************
Körte nyomoz

90
Körte képe

A főtérbe torkolló

A főtérbe torkolló sugárút felújítási tervei kapcsán említették februárban:

"a buszpályaudvar felőli sarokban a főtérről kitiltott BMX-eseknek és gördeszkásoknak profi pályát építenek"

Elkobzásról itt nem írnak, de a pályát beígérték.

******************************
Körte nem találja a rendeletet :(

91
pata képe

Akkor nagyon úgy néz ki,

Akkor nagyon úgy néz ki, hogy a szerző (Takács Valentina) agyszüleménye ez az elkobzás dolog. Ha gondolod, írj neki a Petőfi Népénél, hogy mesélje már el melyik jogszabályból tudja ezt.

92
phorvath képe

A kecskeméti Főteret nem

A kecskeméti Főteret nem kell félteni. Az ország egyik legjobb főtere (valójában több tér együttese). Állandó élet van rajta, rengeteg ember és sok kisgyerek is. Gyakorlatilag tavasztól őszig rendezvények helyszíne.

Történeti érdekesség, és ritkaságszámba megy, hogy a főtéren (legalábbis a mai téregyüttes körül) van katolikus, református, evangélikus templom és zsinagóga is. Meg persze egy kaszinó, hogy legyen mit meggyónni. :-)

Én megértem a gördeszkások és a triálosok kitiltását. Gyakori, hogy a járókelőket vagy a gyerekeket ijesztgetik a trükkökkel. Nagyon rongálják a márvány burkolatot és azt drága javítani. Ha jól értem, építenek majd betonból valamiféle pályát, azt használhatják nyugodtan.

phorvath
Kerékpáros KRESZ
Hogyan ne üttessük el magunkat

93
Körte képe

Nnnna, kicsit éberebben

Nnnna, kicsit éberebben átolvastam újra. Az általad megtalált rendelet.doc végén írja:

Szabálysértési rendelkezések 18. §

(1) Aki e rendelet 4. § (2), (3) bekezdésében, valamint a 6. § (1), (3) bekezdésében foglaltakat, valamint a (2) bekezdésében foglalt védőborítás alkalmazására vonatkozó előírást megszegi, szabálysértést követ el és 30.000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a szabálysértésekről szóló 1999. évi LXIX. törvény 134.§ (2) bekezdésében meghatározott jogosultak helyszíni bírságot szabhatnak ki.

A minket érdeklő rész magyarul: aki ott bringázik/korizik/deszkázik az emlékműveken (utcabútorzaton, lépcsőkön, kőpadokon, szökőkutaknál stb), azt max harmincezer forintra büntethetik.

És hogy ki büntethet? Lásd a rendeletben is hivatkozott 1999. évi LXIX. törvény 134.§ (2) bekezdését.

Mondjuk fura, hogy ugyanott azt is írja:

135. § (1) A helyszíni bírság összege háromezer forinttól húszezer forintig terjedhet.
Nem harminc.

******************************************
Körte nem jogász, de azért utánanéz az elkobzásnak

94
Drody képe

A 20 meg a 30 közötti

A 20 meg a 30 közötti különbség onnan adódhat, hogy a max20 az helyszíni bírság lehet, míg a max30 történhet feljelentés úton.

........................
Formaharc és sci-fi.

95
Körte képe

Nem, nem azért, közben

Nem, nem azért, közben megtaláltam.

A pénzbírság 16. §
(2) Az önkormányzati rendelet harmincezer forintban állapíthatja meg a pénzbírság legmagasabb összegét.

******************************
Körte most elmegy esőt nézni

96
Drody képe

Áhá! Kellemes

Áhá!

Kellemes esőzést.

........................
Formaharc és sci-fi.

97
feb képe

30 ropiból csak lehet venni

30 ropiból csak lehet venni egy új deszkát.
Biztos úgy gondolták, hogy elkobozzák a régit, és nincs 30 ropis büntetés. A delikvens vesz egy újat, és máris dübörög a gazdaság

98
Dirtes srác képe

Nem elkobozni vagy tiltani

Nem elkobozni vagy tiltani kell. Egyszerűen építsenek nyitott bikepark-ot felesleges ronda szobrok meg parkolók helyett. Ha lenne lehetőség ingyenes, nyitott parkokban bringázni, nem a főtéren lógna mindenki.

99
Shag_Beckur képe

Tilosban, bicikliúton

Tilosban, bicikliúton parkolást nem tiltani kell. Építsenek több parkolóhelyet és megoldódna.

100
lujka képe

Most éppen az a gyanú

Most éppen az a gyanú ébredezik, hogy vannak parkolóhelyek, csak nem használják őket.
Amúgy egyfelől igazad van.

Másfelől viszont azért nem szabad túl sok (és itt persze nehéz megtalálni a jó határt) parkolóhelyet építeni bentre, mert akkor kisebb lesz a miotiváció arra, hogy kijjebb (ez milyen fura egy szó) lerakják az autót.

- Ms. Critica "Lulu" Lujka -
*CMS* RABIC
MK - KP

"Az öröklét nem az időben rejlik, hanem az összhang állapotában."

101
Meple képe

Végre egy jó intézkedés!

Végre egy jó intézkedés! Sok suttyó tönkrevágta az összes felújított padot. Bicikli, deszka elvesz, árából felújítást fedez. Triálosokról meg ne is beszéljünk, hideg kiráz, mikor a kisgyerek csúszik a 0 km kövön és felette ugrat át a h.gyerek. Hiába építesz pályát, odáig lusták elmenni.

102
stp1 képe

gratulálok, ez a jó

gratulálok, ez a jó hozzáállás :) (nem :D)

mellesleg a triálosok nem csinálnak semmi kárt, mert az a szakág alapja, hogy a két kereken kívül nem érhet más le.
(ergo nem csúsznak láncvillán, pegeken, nem akasztanak hajókart, se monoblokk házat)

és elmennének, ha nem zárnának be minden parkot.

103
err képe

Ez a trialozas tok egyszeru

Ez a trialozas tok egyszeru lehet, ha mindenki egybol szakszeruen csinalja. Mi benne a kihivas?

- errorka

104
stp1 képe

nem tudom, nem triáloztam

nem tudom, nem triáloztam :)
de teljesen más, ha nekiütődik valami a kőnek, mintha csúszkálnának rajta :D

105
kecskeméti képe

épp Index címlapra

épp Index címlapra kiajánlott Kecskemét blogon is ez a téma:
http://kecskemet.blog.hu/2009/05/08/vege_a_foteri_bmx_es_gordeszkas_muta...

amugy sztem, inkább előbb kéne helyet biztosítani nekik, aztán büntetni...

106
Körte képe

Köszi! És gratula az első

Köszi!
És gratula az első poszthoz :)

Szóval "bizonyítási eszközként" foglalnák le a bicikliket? Nekem ez nem kerek. És a rendelet sem ír ilyesmit.

Ez az egyik kedvenc kommentem onnan:

ford? 2009.05.08. 13:55:34
és ugye véletlenül sem arról van szó, hogy a vezetés olyan munkát vett át, amiből kilopták az anyagot, és ezért rohadásnak indult a fötér az első eső után, és mivel a felelőség elismerése nálunk szaros, vigyék csak el a balhét a kölkök?

A másik meg ez:

csontvaz 2009.05.08. 16:09:37
az nem egyeztetés, hogy "ne gyertek". Az nem problémamegoldás.
Egyébként a legérdekesebb nem is ez, hanem az elkobzás. Ha az én deszkámat kobozná el egy rendőr vagy közterületes, arra hivatkozva, hogy rongálom, akkor perre vinném az ügyet. És nincs az az igazságügyi szakértő, aki _objektíven_ tudja bizonyítani, hogy a rongálást (ami származhatott egy másik eszköztől is) az én deszkám okozta. Nyilván ha rongálnék, akkor felvállalnám, inkább csak arra utaltam ezzel, hogy ennyit ér valójában egy ilyen rendelet. Sz*rt se, már bocsánat.

meg ez:

tararara 2009.05.08. 16:18:27
még azt nem értem, hogy akkor biciklivel át lehet gurulni a főtéren, de ha gördeszkával közlekedsz, akkor a főtéren fel kell venned? vagy el kell kerülnöd azt a környéket? vagy hogy állapítják meg, hogy igenis te koptattad le azt a lépcsőt?

meg az egyik konstruktív (részlet ez is):

scoutin 2009.05.08. 22:00:24
Amikor elkezdték építeni-szépíteni a várost, és rendbe tették a Széchenyi téren a városközponti buszmegálló és az Északi térfal közti füves placcot, akkor ha engem kérdeztek volna meg, én ott tuti kialakíttattam volna egy "Deszkás-parkot". Most ott padok vannak, meg kószáló emberek, kiszáradt fű és néhány bokor.(Szerintem ez kb. anno senkinek se jutott eszébe a városrendezési osztályon dolgozók közül.. :S)
Most, hogy újabb fejlesztések, beruházások és felújítások vannak kilátásba helyezve - Rákóczi út és környéke valamint a Noszlopy G. Park rendbetétele - mindenképpen szükség lenne a Főtér meghosszabbítására, a Deszkás-Bringás Park megépítésére azon a kihasználatlan kutyagumis zöld területen. Valahogy úgy képzelném én el, mint Szegeden a Ligetet. Ott is van pihenős, piknikezős rész, és egy elkerített, korszerűen kialakított és viszonylag rendbe tartott deszkás part rámpákkal és mindennel, ami nekik kell...

****************************
Körte manipulálja az étert

107
pata képe

Szóval "bizonyítási

Szóval "bizonyítási eszközként" foglalnák le a bicikliket?

Az elég fura, mert nem látom be hogy a tényállás bizonyításához miért szükséges, hiszen pusztán annyit lehet vele bizonyítani, hogy birtokolt valaki egy biciklit, az pedig nem ütközik az említett rendeletbe. Hasonlóan mókás lenne gyorshajtásnál lefoglalni a kocsit. Szóval lefoglalni felesleges, és ezért szvsz jogsértő. IANAL.

108
Körte képe

Ez az elkobzás-téma több

Ez az elkobzás-téma több sebből is vérzik (bár én sem vagyok jogász), különösen, ha nagy eséllyel kiskorúakkal szemben vetik be.

Még nem jött válasz az újságírótól.

*******************
Körte levelezget

109
LMS001 képe

A Rákóczi út,

A Rákóczi út, Állomáspark rekonstrukció magában foglalja egy bmx-gördeszkapálya kiépítését is tudtommal. Szal lesz, csak kicsit türelemmel kell lenni, mert a főtér elemei, burkolata nem erre a terhelésre van kitalálva, a 0km kő néhány éve felújított márványtalapzata pedig megint tele van repedésekkel. Kijavíttatni nem kis pénz.

110
Körte képe

http://www.deszkaspiknik.hu/?

http://www.deszkaspiknik.hu/?p=173

más is ráugrott :)

**************
Körte bogoz

111
Egy volt koris srác képe

Nos Fanka Delit gondolom

Nos Fanka Delit gondolom egész sokan ismerik, Hipp-Hopp körökből, vagy máshonnan akár.
Én személy szerint ki nem birom állni, de ezzel a videójával igen nagyot nött a szememben és igen is egyetértek, ugyanúgy felvoltam háborodva azon, hogy mit műveltek a "Történelmi fötérrel," és hogy ezen a drágalátos, igen drágalátos, mert nem kis pénz sikkaszhattak az átépítésén a kedves nagykutyák és vállalkozok. Fanka videóját ide linkelem, nézzétek meg nyugodtan. Felháborítónak tartom a közterületesek viselkedését én is, olyanok mint a Gestapo, de most komolyan, föleg az a fönöknőjük, egy szöke alkoholista nö.
A link:
http://www.youtube.com/watch?v=RFRpHWtoPJY&feature=channel_page