A pedálokhoz a gyomron keresztül vezet az út - avagy "Az éhes bringás".Bicajjal hív a világ kulináris felfedezésére Tom Kevill-Davies.Jó kis oldal, sok sztorival, recepttel, nagyon jó linkekkel a Mekongtól Kolumbiáig.
http://www.thehungrycyclist.com/
p.s. Angulul rosszul tudóknak (mint pl én) ott a google transolator/fordító - hogy nehogy lemaradjanak.)













Jó oldal. Köszi az
Jó oldal. Köszi az idézést. Volt egy evésterv blog, nem akarnál egy ismétlést? Te is létesíthetnél új kiadást. :-)
http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20070204/evesterv-egyunk-igyunk-okosan
_____________________________
Vaaan olaj. Vaaan, bőven. Veeegyetek. Tőlem.
Igazából én nem vagyok
Igazából én nem vagyok táplálkozástudományi szakértő, sem szakács.Igaz valamicskét konyítok a főzéshez, de azért egy rutinosabb simán lefőz engem.Egyébként nem szeretem számolgatni a kalóriákat,grammokat,és decilitereket.
Nekem a lényeg - legyen a napi étlapon zöldség,gyümölcs,gabona,hüvelyesek,sajt ,olykor valami tengeri herkentyű/hal.Tojás ritkábban.Legyenek fűszerek, és olajok,magvak.Mindez a lehető legjobb minőségben.Folyadéknak pedig a friss víz,limonádé,tea,kávé,néha sör.A zöldségek felét nyersen együk.
Kerülendőek a girososok,hamburgeresek,egyéb döghúsfőzők,zugéttermek,balatoni éttermek,turizmusra és tömegtermelésre szakosodott kajagyárak,betyárkonyhák,maffiakávézók,gyorsétkezdék,vegetát használók(a vegeta az ízek halála),mirelitbüfék.Ezeket nagyon könnyű felismerni.Tipikusan háziasnak beállított vendéglő paprikafüzérrel a falon,régi vasaló és tájjellegű holmikkal,többnyelven kiírt árlista euróban is megadva a napi fogások árát.Nem egyértelműek ezek, de van egy esszenciája amire ha ráérez az ember akkor azonnal tudja hogy mire számíthat.Néha remekül álcázzák magukat, néha pedig kellemeset csalódik az ember.Hiába,nincsen tuti.Ha mégis étteremben ennénk, kerüljük a túristafrekventált helyeket, és válasszunk olyan kifőzdét akik a törzsvendégek kiszolgálására szakosodtak.
Viszont bátran ehetünk palacsintázóban, lángososnál a piacon - ahol csak ilyesmivel foglalkoznak.A piacon evés előnye - a friss hozzávalók felhasználása.Mivel ott fogja az árus megvenni a napi alapanyagot a főzéshez.Ez többnyire érvényes külhonban is.
A legremekebb, ha valaki ismerős főztjét ehetjük, esetleg magunknak főzünk.
----------------------------
Fullyloaded wannabe
"Folyadéknak pedig a friss
"Folyadéknak pedig a friss víz,limonádé,tea,kávé,néha sör."
Nálam érdekes a folyadék. Friss víz már rég nem a kedvencem. Számomra nincs neki íze. Emlékszem gyerekkoromból vidéki kutak vizére, azoknak volt aztán jó ízük.
Jó erős, forró tejes teát néha imádok inni nagy bögréből egy rendes angol reggeli után.
Aztán a kávé, nekem a dupla ristretto, elengedhetetlen reggel, már elsőnek. Napközben pár löttykávét még megiszom.
Sör, az jó a melegben, bizony.
"A zöldségek felét nyersen együk."
Én inkább félnyersen eszem az összes zöldséget. A zőccségpárólóm volt a legjobb befektetésem. Hálás kis konyhaberendezési darab. Belevágom a megmosott dolgokat, megcsavarom az időzítőjét, azt fél óra múlva már gőzölög az abrak a tálon.
"a vegeta az ízek halála"
Én sem tudom, hogy mi a nagy benne. Összeszecskázott zöldség, kétszer annyi sóban. Képzelő erő nélküli dolog, még csak nem is rendes fűszerkeverék, mint például a jamaikai jerk.
_____________________________
Vaaan olaj. Vaaan, bőven. Veeegyetek. Tőlem.