Az Örs vezér téri aláírásgyűjtéses posztom kapcsán megkeresett a BKK és az alábbi tájékoztatást adta. Érdemes elolvasni, szerintem korrekt tájékoztatás.
(Lehet érte utálni meg lesajnálni, de én pl. az a fajta bringás vagyok, aki a nem túl jó látása meg a tapasztalatlansága miatt nem szívesen hajt be egy ilyen csomópontba, de pl. hála a Veres Péter úti és a Rákos-patak menti utaknak, be merek tekerni a Újpestre (a munkahelyemre) Rákoskeresztúrról, míg ugyanezt a 17 km-t forgalomban nem vállalnám (kipróbáltam, de utáltam).)

és akkor a levél:

Tisztelt [nix]!

A http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20121008/alairasgyujtes-bringaut-ellen címen található Aláírásgyűjtés bringaút ELLEN című bejegyzéssel kapcsolatban a Budapesti Közlekedési Központ az alábbi reakciót küldi szíves felhasználásra.

A kerékpárút-építés előzményei

Az Örs vezér terén át kerékpárút az Árkád bevásárlóközpont bővítés beruházásának részeként valósul meg. Az Árkád üzletközpont bővítését tervező beruházó céggel a Fővárosi Önkormányzat 2007-ben készítette elő és 2008-ban kötötte meg azt a megállapodást, amely a bővített üzletközpont használatbavételéhez kötötten előírja a beruházó fejlesztési kötelezettségeit a térség kerékpáros közlekedése érdekében. Ennek keretében a beruházó 18 millió forinttal hozzájárul az Örs vezér teréről Kőbánya központja felé vezető Fehér út menti kerékpárút kiépítéséhez, saját költségén megtervezteti és megvalósítja a Fehér úti kerékpárút folytatását Zugló felé, valamint saját költségén 30 férőhelyes fedett B+R kerékpártárolót alakít ki, melyet üzemeltetésre is átvesz. A Fehér út menti kerékpárút is csak a KMOP második körében nyert támogatást, de 2011-ben magvalósult, az Árkád beruházó részköltség-vállalásával. A Zugló felé kapcsolatot adó folytatás tervezése 2008-ban kezdődött, az üzletközpont bővítése azonban a recesszió miatt több éves késedelmet szenvedett, és csak most van folyamatban.

A kerékpárút hálózati szerepe

A tervezett kerékpárút a jelenleg az Árkád sarkánál a semmiben végződő Fehér úti kerékpárutat köti össze Zugló jól kerékpározható mellékutcáival és a Bánki Donát utca - Ond vezér út kerékpáros útvonallal, ezzel egy fontos hiányzó láncszemet alkot a hálózatban. Zugló és Kőbánya központja között csak kilométerekre lenne más útvonal. Kerékpáros hálózati szempontból kiemelkedő jelentőségű elem.

[itt volt a térkép, lásd alant]

A kerékpárút műszaki kialakítása

A tervezett új szakasz legnagyobb része a gyalogosoktól fizikailag korláttal és zöldsávval el van választva, más szakaszokon viszonylag kis forgalmú széles gyalogosfelületből lesz eltérő burkolattal leválasztva a kerékpáros felület. (Aszfalt kerékpárút, térkő járda.)

A tervezett új szakaszon sehol nem áll fenn a kerékpárút felé kanyarodó járművek által okozott, „jobbhorog” vagy „balhorog” balesetek veszélye, hiszen minden útkereszteződés jelzőlámpás szabályozású, és a kerékpárossal egyidőben itt nem kapnak szabad jelzést kanyarodó járművek.

Az Árkád bejárata előtti, illetve a zuglói oldalon a 3-62 villamos megállója melletti nagyon sűrű gyalogos áramlat keresztezése kétségtelenül a nyomvonal kritikus pontjai. Ezeken a helyeken a kerékpárútra gyalogátkelőhely van tervezve, előtte a lassítás érdekében térkő rázóburkolattal, amire külön hullámos kialakítást kértünk a még erőteljesebb sebességcsökkentés érdekében. Ez valóban kényelmetlenség a kerékpárosnak, de ez 3 pontra korlátozódik, a többi szakaszon jól használható felület jön létre.

Az épülő megoldás alternatívája az úttestből leválasztott, vagy úttestszélesítéssel kialakított kerékpársáv lehetne. Ismerjük a kerékpárutak hátrányait és az úttest területén kialakított megoldások előnyeit, az elmúlt években a város számos pontján már történtek ilyen átalakítások, de nem feltétlenül mindenhol, minden utcában tartjuk ezt jobb megoldásnak.

Jelen esetben az úttesten kijelölt kerékpársávon a sok megálló és elinduló autóbusz, a több ponton igen intenzív jobbra kanyarodó forgalmak kiválása-befonódása, a buszvégállomásra jobbra kanyarodásra váró autóbuszok jelentenének a kerékpárosok számára baleseti veszélyforrást, illetve akadályt. Ilyen forgalomnagyság mellett és ilyen forgalmi helyzetekben az úttesten kerékpározás (akár kerékpársávon) nem feltétlenül komfortos és biztonságos megoldás a kerékpárosok, illetve a potenciális kerékpárosok széles rétegei számára. Mivel a csatlakozó szakaszok a kevésbé gyors és rutinos kerékpárosok számára is alkalmasak, célszerű az összekötő szakaszon is olyan kialakítás, amely ennek a kerékpáros rétegnek is vonzó kapcsolatot ad. Úttesten vezetett elrendezés esetén a Füredi úti csomópontban a zuglói oldalra kerülés lett megoldása lett volna problémás az oldalfekvésű villamos miatt.

Üdvözlettel:

Budapesti Közlekedési Központ
Sajtókommunikációs Iroda

Tel.: +36 30 774 1015, +36 30 774 1016
Fax: +36 30 774 1001
E-mail: sajto@bkk.hu

Örs vezér tere, bringaút nyomvonala

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
Icarus képe

Korrekt lett szerintem a

Korrekt lett szerintem a válasz - mint rendszeres áthaladó én is pont ezeken törtem a fejem:

"Az épülő megoldás alternatívája az úttestből leválasztott, vagy úttestszélesítéssel kialakított kerékpársáv lehetne. Ismerjük a kerékpárutak hátrányait és az úttest területén kialakított megoldások előnyeit, az elmúlt években a város számos pontján már történtek ilyen átalakítások, de nem feltétlenül mindenhol, minden utcában tartjuk ezt jobb megoldásnak.

Jelen esetben az úttesten kijelölt kerékpársávon a sok megálló és elinduló autóbusz, a több ponton igen intenzív jobbra kanyarodó forgalmak kiválása-befonódása, a buszvégállomásra jobbra kanyarodásra váró autóbuszok jelentenének a kerékpárosok számára baleseti veszélyforrást, illetve akadályt. Ilyen forgalomnagyság mellett és ilyen forgalmi helyzetekben az úttesten kerékpározás (akár kerékpársávon) nem feltétlenül komfortos és biztonságos megoldás a kerékpárosok, illetve a potenciális kerékpárosok széles rétegei számára. Mivel a csatlakozó szakaszok a kevésbé gyors és rutinos kerékpárosok számára is alkalmasak, célszerű az összekötő szakaszon is olyan kialakítás, amely ennek a kerékpáros rétegnek is vonzó kapcsolatot ad. Úttesten vezetett elrendezés esetén a Füredi úti csomópontban a zuglói oldalra kerülés lett megoldása lett volna problémás az oldalfekvésű villamos miatt."

Picikét más - ez meglep benned: "Veres Péter úti és a Rákos-patak menti utaknak, be merek tekerni a Újpestre (a munkahelyemre) Rákoskeresztúrról"
Próbáltam ezt az alternatívát és nekem rémálmaim voltak tőle.
-----------------------------------------
Icarus blog, Nightride.hu

2
nix képe

Mindenkinek vannak gyenge

Mindenkinek vannak gyenge pontjai, nekem nincs sok, de sajnos a látásom az pont az egyik. :) (nincs "igazi" (sztereó) térlátásom, ami miatt a távolságokat 20 km/h táján már nem tudom olyan biztonsággal megítélni, hogy szeressek a Keresztúri vagy a Bökényföldi úton közlekedni)
Sajnálom, ha ezzel csalódást okoztam. :)

3
sagan képe

Ez a korrekt

Ez a korrekt válasz?
Tudjuk,hogy sz@r, ismerjük a jó megoldást,de az nem lesz. Helyette kaptok rázatót,mert az nagyon kell a biciklinek, a gyalogosoknak meg meg kell majd küzdeni egy korláttal a kerékpáros részen csámborgáshoz. Egyébként meg örüljél,mert végre ezzel teljessé válik két másik idióta alkotás és hűdeveszélyes lenne ott biciklizni, ahol most semmilyen kerékpáros infra mellett sincs probléma.

----------------------
Hogyan kezdtem kerékpározni
Kerékpárral csak 10 perc

4
Icarus képe

Igen, én korrektnek tartam.

Igen, én korrektnek tartam. Mutass egy működőképes normális megoldást oda! Ha tudsz akkor újra átgondolom az álláspontomat. Addig is ezt elég jól megfogalmazottnak gondolom ahol azt látom, hogy azért gondolkodtak rajta egy kicsit és nehezen döntöttek egy nem tökéletes megoldás mellett. Nem is vagyok benne hogy ezen a helyen létezhet ilyent. Azért talán ennyire nem kellene elutasítani zsigerből, mondom ezt úgy hogy elég sok szart láttam.

5
sagan képe

A Fehér úton csináltak

A Fehér úton csináltak középfekvésű zárt buszsávot majd külön "kerékpárutat". Lehetett volna működőképes busz-kerékpársáv helyette.
A Bánki Donát utcában futó kerékpárutat nem összekötni kellene,hanem megszüntetni. Gáz minőség,beláthatatlan kanyarok. 40-es tábla kellene abba az utcába oszt kész a bringabarát megoldás.
A csatolt térképen kerékpárútként szerepel a házsor mögött futó szervizút,ott az maximum útvonal lenne,de táblázva is elvétve van.
Nincs szó,hogy lehet megközelíteni a Kerepesi utat. Mi van akkor,ha jövök a Kerepesi útról,hogy tudok rámenni az infrára egy sarok erejéig? Hogyan lehet szabályosan továbbmenni a Nagy Lajos úton?

Ha megépül minimum az,hogy kerékpáros nyom kerül az úttestre a szemlézett átvezetéstől a Bánki Donát utcáig mindkét oldalon.

----------------------
Hogyan kezdtem kerékpározni
Kerékpárral csak 10 perc

6
Shag_Beckur képe

"beláthatatlan

"beláthatatlan kanyarok"

Hogy is mondtátok itt nekem állandóan? Út és látási viszonyoknak megfelelő sebesség? Jahogy nem kéne száguldozni? Én kérek elnézést.

7
Icarus képe

DNFTT

DNFTT

8
Shag_Beckur képe

Jahogy ezek csak akkor

Jahogy ezek csak akkor érvek, amikor a büdösrohadtautósok ellen vetik be, amikor ellenetek, akkor már "don't feed the troll"?

LOL

9
sagan képe

Bezzeg a

Bezzeg a sebességkorlátozás az csak ottfelejtett tábla.

Itt elsőbbséged van,de persze mondjál le róla,ha élni van kedved.
https://picasaweb.google.com/saganbp/AzUFOCsarnoktolCinCinCinkotaig#5655...
Ja mindezt úgy,hogy az úttesten mehetnél 40-nel,de itt csak 20-szal. Ennyit a száguldozásról.

Egyébként úgy tűnik valaki megszerezte a hozzáférésedet,mert a korábbi Shag már egész normális volt.

----------------------
Hogyan kezdtem kerékpározni
Kerékpárral csak 10 perc

10
Prof.gruppetto.hu képe

Mikor volt az a korábban?

Mikor volt az a korábban? Én ilyenre nem emlékszem...

www.gruppetto.hu

11
sagan képe

Tavasszal,nyáron már

Tavasszal,nyáron már lehetett vele normálisan beszélgetni. Ősz óta megint visszaesett a korábbi stílusra :)).

----------------------
Hogyan kezdtem kerékpározni
Kerékpárral csak 10 perc

12
Tomek képe

Biztos a hűvösebb idő

Biztos a hűvösebb idő beálltával lerakta a bringát..

13
Shag_Beckur képe

Tévedés. Most ültem rá

Tévedés. Most ültem rá vissza.

14
Tomek képe

Látod, kicsit nem

Látod, kicsit nem bringáztál és egyből troll lettél megint! Akkor örülünk, hogy visszaültél, lassan újra elmúlik a trollságod!:)

(amúgy tegnap eszembe jutottál, illetve egy régebbi posztod, amikor a kiskörtén ugyanúgy jobbról előzött egy köcsögbiciGlis, hogy átérjen a piroson, aztán 20 méter múlva meg megállt a járdán. Kérdeztem is hogy Ezt most mé? de csak hápogott..)

15
Shag_Beckur képe

Én nem trollkodok. Engem

Én nem trollkodok. Engem érdekel az, hogy milyen amikor ugyanazokat az érveket hozom fel, amit pár éve a bringások szajkóztak az autósok ellen. A reakció az, amit vártam: "dehát ne is úgy van az, he!".

Egyébként nekem is eszembe jutott ma a sok pocsolyát kerülvetve, hogy már félek kikerülni bármit is, ami azzal jár, hogy beljebb kell húzódnom, mert sose tudhatom, hogy mikor jön egy "dehát pont elfértem (volna) jobbról" barom.

16
Nuvanda képe

Menj sávközépen, és

Menj sávközépen, és akkor kifelé kerülöd a pocsolyákat, és csak a jobbról előző bringásokra kell anyáznod. :D (az első felét komolyan gondolom!)

17
Shag_Beckur képe

Sávközépen a

Sávközépen a nagykörúton, illetve a hasonló helyeken megyek, ahol oldaltávot kell tartani a parkoló autóktól. Amúgy kb 30-50 centire tekerek a padkától, így azért van terem manőverezni. De az a vicc, hogy mostmár olyan rémképzeteim is vannak, hogy valami barom "itt még elférek" felkiáltással még oda is be akar furakodni :D

18
Nuvanda képe

Tényleg előfordul néha,

Tényleg előfordul néha, sajnos. Esőben azért nem megyek szélen, mert kis nyomvályú mindenhol van, abban meg megáll a víz.

Én különben, ha tehetem, a többsávos utakat preferálom, mert ott nyugodtan sávközepezhetek.

19
asztalosgabor képe

HIGZUPIUGUZJTUIUI

HIGZUPIUGUZJTUIUI

20
err képe

En azert etetlek, mert

En azert etetlek, mert valoszinuleg nincs helyismereted. Az egyik atvezetesben kb. 3 es 5 km/h kozott latni be rendesen.

A 20-as sebessegkorlatozas csak egy dolog, allandoan gyorsitasz-lassitasz, mert 850 meteren van 7 keresztezodes. Ebbol 2 belathatatlan (a fent emlitett nagyon durvan szar), 2 csak akkor, ha nem jol parkolnak a sarkon, ami nem ritka. A tobbi vallalhato. Az infra mindket vegen fos atvezetesek, a Rona feloli vegen csucsforgalomban atjutsz, ha atengednek. A fak gyokerei mar veszik at a hatalmat, stb.

Mellette minimal forgalmu uttesten (eddig mindig tobb gyalogot kerulgettem, mint ahany autot lattam az uttesten kozlekedni), ahol lehetne haladni is, es joval nehezebben utnenek el.

21
asztalosgabor képe

Bánki donát mellett van a

Bánki donát mellett van a bolgárkertész utca (?), jól belátható jobbkezes kereszteződésekkel, ahol az autók is lassan mennek. Miért nem mész ott?

22
sagan képe

Ott meg minden keresztben

Ott meg minden keresztben nem kerékpárosbarát hupli van.
Ha a Bolgárkertészen érdemes menni,akkor minek kerékpárút a Bánkiban?

----------------------
Hogyan kezdtem kerékpározni
Kerékpárral csak 10 perc

23
asztalosgabor képe

A norc-on egy huplit sem

A norc-on egy huplit sem láttam.

24
sagan képe

Fekvőrendőr :P. A

Fekvőrendőr :P. A kereszteződésekben van vagy előtte, bringával nem túl jó átmenni rajta.

----------------------
Hogyan kezdtem kerékpározni
Kerékpárral csak 10 perc

25
sagan képe

gyökerek: https://picasaweb.

gyökerek:
https://picasaweb.google.com/saganbp/AzUFOCsarnoktolCinCinCinkotaig#5655...
https://picasaweb.google.com/saganbp/AzUFOCsarnoktolCinCinCinkotaig#5655...

Azért volt már kedves dudáló itt is. A lakótelepre ment így annyira feltartottam, hogy mikor odaértem hozzá még azt is meg kellett várnom míg kikászálódik a kocsiból. Megkérdeztem tőle mi értelme volt a nulla forgalom mellett. Válasz ott a bicikliút. Azt nem nagyon akarta felfogni,hogy csak bringagyalog van :)).

----------------------
Hogyan kezdtem kerékpározni
Kerékpárral csak 10 perc

26
Halász Béla képe

A Gyakorló utca és a

A Gyakorló utca és a Füredi út között a közúton vagy a járdákon a kerékpárút építésére csak rossz megoldások léteznek. Legalábbis szintbeli vezetés esetén.
Elsőre biztosan hülyeségnek-megdöbbentőnek tűnik, de egy kerékpáros felüljáróval minden problémát meg lehetne oldani. Jó lenne a kerékpárosoknak, jó lenne a gyalogosoknak és jó lenne a gépjárműveknek.
Tudom, hogy ez a mostani tervnél jóval többe kerülne, de szerintem rossz megoldásokat NEM SZABAD építeni. Egy korrekt megoldás viszont a többlet-költségeket is megéri.
Tapasztalataim szerint a BKK-val nem lehet értelmesen beszélni. Számos esetben törlik még az egyáltalán nem sértő ellenvéleményeket is, sőt többeket, így engem is, kitiltottak a facebook oldalukról. Ezzel megsértik nemcsak facebook, hanem saját moderálási elveiket is.

27
Kuku képe

Van gyereked? Csak mert

Van gyereked?
Csak mert régen egyetértettem volna, mostanában ez új szempont nekem. A kerékpársávot vállalhatónak tartom gyerekkel, a busz kerékpársávot nem, a kerékpárutat akár egyedül is, ha megtanítottam a kereszteződésekben viselkedésre, és látom hogy érti a veszélyeit.

28
Icarus képe

Egyre inkább azon töröm a

Egyre inkább azon töröm a fejem, hogy vajon mi lenne akkor ha két hálózat lenne pesten. Egy összefüggő kerékpárút hálózat amivel családosan, gyerekesen lehet közlekedni (és amin az igazán kezdők élnék első x kilométerüket) és egy sűrűbb bringasáv hálózat aminek a segítségével a közlekedők juthatnának el céljaikhoz.
-----------------------------------------
Icarus blog, Nightride.hu

29
sagan képe

Van ilyen összefüggő

Van ilyen összefüggő hálózat,úgy hívják járda. 12 éves korig legálisan használható.
Ha rajtam múlna ezt 14 évesig növelném a KRESZ-ben meg belevenném, hogy 1-2 kísérő is a gyerekkel tarthat.

----------------------
Hogyan kezdtem kerékpározni
Kerékpárral csak 10 perc

30
Nuvanda képe

A járdák zöme még ma

A járdák zöme még ma sincsenek akadálymentesítve a végeiken, így elég macerás lenne rajta tekerni családostul. És persze kéne az általad említett KRESZ változtatás is.

31
tranyo képe

nagy plusszegy

nagy plusszegy

32
Prof.gruppetto.hu képe

Na ja, de max 10 km/h, ami

Na ja, de max 10 km/h, ami valljuk be, nem igazán közlekedési tempó, de még kiránduló tempónak is max 3-4 éves korig elég. Azt meg ugye nem gondoljuk, hogy indokolatlan ez a korlátozás? Én nem szeretném, ha az úttesttől félős bringások miatt a járdán féljenek a gyalogosok. Nekik ugyanis már nincs hova menekülni a bringás forgalom elől...

www.gruppetto.hu

33
Hotyhogy képe

+1

+1

34
beked képe

Elég ciklikus a

Elég ciklikus a hozzáállásod a kérdéshez én azt gondolom.
Nyilván tapasztalatlanabb vagyok, de éppen Te kardoskodsz a Safety in numbers mellett. Megh a elegen kerékpároznak, akkor az éppen autóban ülők hozzállása is meg fog változni. Igaz nem Te de Ciklon sokat irt a járdázásról, annak okáról és következményéről..
Én attól félek, hogy ez utóbbi hatása fog felerősödni akkor, ha újra elnézzük a járdás megoldásokat. Az emberek megszokják, hogy ott tekernek, Aki autóban van az örül, hogy többségben ott tekernek és picit sem örül annak aki nem... Egyre több fog épülni a népakaratra hivatkozván.
Vagy nem, mert már több helyen látszik az ellenállás. A Hungárián egyre többen fordulnak inkább az utra egy-egy átvezetésnél, mert tudják, úgy könnyedén elérik a lámpát. És máshol is látok hasonlót...
De mégis azt érzem mintha a "félelem a kerékpározástól" szellemisége egy-egy "új szempont" miatt mintha elhalványult volna.

De nincs bajom a hozzáállás változásával, (nem egyénire, hivatalosra gondolok), ha az logikusan meg van magyarázva, alá van támasztva.
Most én egyiket sem látom Ez pedig felveti bennem az önzőség mint lehetséges magyarázat gyanúját.

Beke Dávid

35
tranyo képe

szerintem Kükü

szerintem Kükü egyértelműen a gyerekekről, és az ő kisérőiről írt.

nekik jó a járdás megoldás(azaz pl a szeparált infra).

illetve mindenkinek, aki nem közlekedési céllal teker éppen.

36
Hemü képe

Az infra kialakításakor

Az infra kialakításakor nem a kezdőkre és a bátortalanabbak kell gondolni, hanem azokra, akik közlekednének. Az utóbbiaknak hadd ne kelljen ilyen utakon döcögniük! Szerintem a gépjárművek esetében is ez a gyakorlat.
Akik ott tekernének, de még nem érzik késznek magukat erre, azok majd később kezdik el, ha már látják a növekvő kerékpáros forgalmat a városban.
A rázókőnek meg az lesz az eredménye, hogy minden bringás mellette fog közlekedni, a hülyébbek nagy sebességgel cikázva a gyalogosok között.

__________///Hemü\\\___________
\ Az autós és a kerékpáros nem két /
  \  ember, hanem két archetipus.   /

37
Icarus képe

"Az infra kialakításakor

"Az infra kialakításakor nem a kezdőkre és a bátortalanabbak kell gondolni, hanem azokra, akik közlekednének."

Azért itt teljesen nem értek egyet veled. Szerintem rájuk is gondolni kell.

38
Hemü képe

Amit nem festhetnek fel

Amit nem festhetnek fel főútvonalra (ezt a szerkesztés előtti szövegre válaszoltam).
De én a gyalogosokra is gondolok.

__________///Hemü\\\___________
\ Az autós és a kerékpáros nem két /
  \  ember, hanem két archetipus.   /

39
tranyo képe

még mindig a jó

még mindig a jó megoldás:
a kötelező használat eltörlése...

40
Icarus képe

Ezzel egyetértek - azt

Ezzel egyetértek - azt mindenképpen eltöröltetném.

41
Nuvanda képe

Ma is rakhatnának

Ma is rakhatnának kerékpáros nyomot az úttestre, és akkor, aki elég rutinos, használhatná. Lásd Margit híd.

Az a gáz az ilyen szakaszokon, hogy ha egyre több ilyet csinálnak, én egyre több helyen leszek szabálytalan.

42
kovácske képe

+1 ---------- sárga vót

+1
----------
sárga vót az...!

43
PTeker képe

+1 Sör nélkül rakom,

+1

Sör nélkül rakom, oszt?

44
asztalosgabor képe

Vagyis arra az egy

Vagyis arra az egy tízezrelékre, aki már 10 éve is bringázott?
Mert abban igaza van a bkk-nak, hogy ahol folyamatosan buszmegálló és jobbrakanyarodósáv van, ott veszélyesebb lehet az úttest, mint a járda.

45
sagan képe

Itt is csak úgy

Itt is csak úgy fröcsögött a bringás vér. 3-4 buszmegálló, jobbkanyar, 2x3 sávos úttest.
https://picasaweb.google.com/saganbp/Wiesbaden#5511228539697616882

----------------------
Hogyan kezdtem kerékpározni
Kerékpárral csak 10 perc

46
Hemü képe

Én odamennék egyszer

Én odamennék egyszer gyalogost számlálni, de ahhoz a pogácsás mellett ketten kellünk a két átvezetés miatt.
Azt sem szeretném, ha egy ifjú titán lelökne ott valakit a villamos elé.

__________///Hemü\\\___________
\ Az autós és a kerékpáros nem két /
  \  ember, hanem két archetipus.   /

47
Toti képe

Ha jól értem, az úton

Ha jól értem, az úton továbbra sem lesz tilos tekerni. A profik mehetnek ott.

A kerékpár nem autó. Kerékpárra elvben bárki felülhet, autóba meg csak az, akinek van jogsija. Utóbbitól többet lehet elvárni, mint egy gyakorlatlan kerékpárostól.

Arra az elválasztásra meg kíváncsi leszek.

Egyébként a kerékpárosok által bezárt bicikli út a Dráva utcában is üzleti beruházás engedélye kapcsán épült. Óvakodni kéne az üzleti befektetőktől.

48
tranyo képe

úgy tudom,hogy a

úgy tudom,hogy a kerékpárút használata jelenleg kötelező.sajnos.

és itt tervezett "kerékpárút"-ról írtak.

49
Shag_Beckur képe

Kerékpárra sem ülhet fel

Kerékpárra sem ülhet fel bárki.

50
beked képe

Ha van párhuzamos

Ha van párhuzamos kerékpárút vagy gyalog és kerékpárút akkor nem.
Az más kérdés, hogy ha ezt táblával nem jelzik szabályosan, akkor észre kell-e vennem hogy hat sávon is túl, nem kevés járdán és villamos sinen is túl, fut egy kerékpárút, majd meg szakad....

Egyébként a válasz szerintem is lekenyerező.
De az árusok kellenek a térre azért jó az a hely

51
Prof.gruppetto.hu képe

A válasz korrekt, a

A válasz korrekt, a megoldás viszont ettől még nem lesz az.

www.gruppetto.hu

52
kovácske képe

a kerékpáros közlekedés

a kerékpáros közlekedés előmozdításának része a korábban nem kerékpárral közlekedők kerékpárra ültetése, amit a forgalomtól elválasztott kerékpárutak építésével hatásosan lehet elérni. az elválasztott kerékpárutak maguk nem alkalmasak közlekedésre, viszont kiváló átmeneti területet képeznek azoknak, akik még csak újonnan ültek kerékpárra és a biztonságérzetük, rutinjuk épp csak arra elég, hogy az elválasztott "biciklis játszó-utakon" kerékpározgassanak.
ugyanakkor az elválasztott kerékpározgató területek megépítése nem helyettesítheti a közlekedési célú kerékpárhasználat lehetővé tételét az úttesten, ahol minden, a közlekedésben részt vevő járműnek a helye van.
----------
sárga vót az...!

53
Szter képe

Ezzel egyet tudok érteni,

Ezzel egyet tudok érteni, de akkor
ad1) meg kell változtatni a KRESZ-ben a kötelező bringaút használatot
ad2) hogyan dönti el (a bringás? a rendőr?), hogy kinek kell a kerékpárút-játszóteret használni és ki mehet az úton?

Érdekes kérdések ezek :)

------
Én azért vagyok Kerékpárosklub tag, hogy a tagdíjamból fizetést kaphassanak azok, akik elvégzik azt az aktivista munkát, amit én a szabadidőmben már nem tudok.

54
tranyo képe

miért van kötelező

miért van kötelező bringaút használat a kreszben?
tudja vki előnyét?

55
Prof.gruppetto.hu képe

Persze, nem tartják fel a

Persze, nem tartják fel a bringások a szent gépjárműforgalmat!

www.gruppetto.hu

56
tranyo képe

Jó-jó... és komolyan? :)

Jó-jó... és komolyan? :)

57
Hemü képe

Milyen választ vársz még

Milyen választ vársz még ezen kívül?

58
Prof.gruppetto.hu képe

Sajnos ez nem

Sajnos ez nem vicc.

www.gruppetto.hu

59
Szter képe

csak, mert :) amúgy meg

csak, mert :) amúgy meg azért, mert akik a KRESZ-t alkották, azt gondolták, hogy ha van párhuzamos bringaút, akkor indokolatlan, hogy az autók közt teker a bringás = ne akadályozza a forgalmat. Autós központú gondolkozás, bízzunk benne, hogy ez hamarosan változik!

60
tranyo képe

Nem lehetne 'bízás'

Nem lehetne 'bízás' helyett vmit tenni?

61
Szter képe

de lehet! legyél

de lehet! legyél Kerékpárosklubtag és legyél te is aktív "dolgozó", aki dolgozik, tervez, szervez és segítségül hívja a a hasonszőrű bringás haverjait :) Így megy ez. Álmodunk, kérünk, de csak akkor lesz valami változás, ha dolgozunk is érte!

62
Shag_Beckur képe

Miért nem szabad a

Miért nem szabad a bringaúton gyalogolni, ha van párhuzamos járda?

"csak, mert :) amúgy meg azért, mert akik a KRESZ-t alkották, azt gondolták, hogy ha van párhuzamos járda, akkor indokolatlan, hogy a bringások közt sétál egy gyalogos = ne akadályozza a forgalmat. Bringás központú gondolkozás, bízzunk benne, hogy ez hamarosan változik!"

63
sagan képe

Ezen a bringaúton szabad

Ezen a bringaúton szabad gyalogolni?
https://picasaweb.google.com/saganbp/SzelesteBukKoszegSzombathely#579406...
Mit csináljon a derék büki szabálykövető állampolgár,ha ki akar mozdulni otthonról?

----------------------
Hogyan kezdtem kerékpározni
Kerékpárral csak 10 perc

64
Szter képe

összefüggéstelenül

összefüggéstelenül beszélsz :D a KRESZ szerint a kerékpárúton gyalogos forgalom TILOS (csak mivel jó ideje nincs kresz oktatás az általános iskolákban, ezért erről a gyalogosok nem tudnak...)

65
Prof.gruppetto.hu képe

Hát, ez így ebben a

Hát, ez így ebben a formában... Pont annyira tilos, mint úttesten bringázni. Ahol nincs járda, ott bizony a kerékpárúton KELL gyalogolni, ahol van. Logikáját tekintve teljesen jó seggúr analógiája, csak azon bukik el, hogy amiket hasonlít, azok között van egy igen jelentős különbség. A kerékpár és az autó mindkettő jármű, ami nem igaz a gyalogosra. Szóval a szezon meg a fazon esete.

www.gruppetto.hu

66
sagan képe

Annyival súlyosbítva,hogy

Annyival súlyosbítva,hogy Shag szerint,ha az egyik járda kerékpárútnak van táblázva (elvben nem szabályos táblázás,de van rá jópár példa),de a másik oldal járda,akkor a gyalognak át kellene menni a túloldalra.

----------------------
Hogyan kezdtem kerékpározni
Kerékpárral csak 10 perc

67
elfroland képe

Az átirat ott sántít hogy

Az átirat ott sántít hogy nincs sok
ilyen tábla. :-D
Ha lenne, és általános lenne az úton sétálás és kutyasétáltatás akkor nem sántítana.
Ha a bringautak azért épülnének hogy a kerékpárosok gyorsan tudjanak haladni akkor se sántítana.
De nem így van. :-(

68
Torpedo képe

"meg kell változtatni a

"meg kell változtatni a KRESZ-ben a kötelező bringaút használatot"

Ez az "apróság" mára akkora problémává nőtte ki magát, hogy szinte fontosabb lenne a kerékpárral közlekedni akarók számára, mint a bringasáv.
Szerintem lesz akkora nyomás ezzel kapcsolatban (részünkről), hogy változni fog a helyzet, kérdés, hogy mikorra, hiszen nemrégiben volt változtatási csomag, és változtatni - úgy látszik - csak csomagban szeretnek.
Esetleg bizonyos helyeken, ahol pl. gyorsforgalmi út szűkül, mellette pedig jól lehet haladni egy egészséges kerékpárúton, ott tőlem maradhat a tiltás (1-2%).

Szóval nagy +

69
kovácske képe

úgy ahogy te döntöd el,

úgy ahogy te döntöd el, hogy hol mész: hogy bevállalod-e az erzsébet híd után fölfele a naphegyet az úton, vagy inkább kerülsz-e a járdán, vagy hogy végigmész-e egy macskaköves úton, vagy kikerülöd... szerintem ezt megoldja mindenki magának.
----------
sárga vót az...!

70
sagan képe

Ez is legfeljebb Budapesten

Ez is legfeljebb Budapesten igaz. Vidéki településeken többnyire probléma nélkül lehetett kerékpározni az úttesten, aztán egyszer csak végighömpölygött az uniós térkő, aztán csodálkoztak az eddig az úttesten tekerők,hogy most miért lett rosszabb a közlekedési feltétel, holott készült direkt nekik út.

----------------------
Hogyan kezdtem kerékpározni
Kerékpárral csak 10 perc

71
Szter képe

azért ez "Vidéki

azért ez "Vidéki településeken többnyire probléma nélkül lehetett kerékpározni az úttesten," tudod, hogy nem igaz :) Vidéken a bringaút = járda. Bringaútra kapnak támogatást, aztán abból járda lesz, az úton meg bringatilos. Szerintem pont a te képed volt, hogy valami falucskában a bringaút elmegy a temető bejáratáig, aztán vége és egy szakadék következik. Se nem lehet visszamenni az útra, se nem lehet továbbmenni. A Balaton körüli bringautat meg inkább nem is említem...

72
Prof.gruppetto.hu képe

Szerintem épp ugyanezt

Szerintem épp ugyanezt írta ő is. Addig lehetett vidéken gond nélkül biciklizni, amíg meg nem épültek ezek a bringajárdák.

www.gruppetto.hu

73
sagan képe

Én a bringaút előtti

Én a bringaút előtti korszakról beszéltem :)).
http://www.youtube.com/watch?v=CMsAHBqbxJQ
Hány járdázót látsz? Nullát. Egy néni tolja, a BMX-s meg nem közlekedik vele :)).

----------------------
Hogyan kezdtem kerékpározni
Kerékpárral csak 10 perc

74
Prof.gruppetto.hu képe

Az egy tévedés, hogy a

Az egy tévedés, hogy a kerékpárra ültetésnek a drága és rossz infra építése a hatásos módja. Éppenséggel az összes lehetséges mód közül ez a legkevésbé hatásos. (Hatásos alatt én ezt értem: adott befektetett pénzzel és munkával elérhető legnagyobb kerékpáros részarány növelés mértéke.)
Épp a budapesti CM az ékes példája, hogy kizárólag figyelemfelkeltés és tájékoztatás által, egy infrastrukturális beruházáshoz képest elenyésző költséggel lehet sokkal jobb eredményeket elérni ezen a téren.
Ezt amúgy már évtizedekkel ezelőtt is tudták azok, akik valóban foglalkoznak a témával, pl. szerepel az Utak kerékpározáshoz című örökbecsű tanulmányban is.
Sajnálatos, hogy ezek az információk nem jutottak még el sem a döntéshozókhoz, sem a közlekedésfejlesztéssel foglalkozó szakemberekhez, sem a közemberekhez.

www.gruppetto.hu

76
Szter képe

az is baj, hogy az egyetemen

az is baj, hogy az egyetemen még mindig a "régi bevált módszereket" tanítják, így a friss közlekedésmérnökök is a tizen-huszon évvel ezelőtti tudással kapnak diplomát... Volt itt egy bejegyzés valahol erről. Amíg ez az oktatás nem fejlődik vagy az úttörő ötletekre nem adnak kreditet, addig mi pampoghatunk, de nem lesz változás a tervezésben. Majd mindig csak küzdünk, tiltakozunk és javíttatjuk a sz@r infrákat. Ebben látom a Kerékpárosklub legfontosabb szerepét, hogy megkerülhetetlenek legyenek.

77
elfroland képe

+1 Ha kiszámolnánk

+1
Ha kiszámolnánk mennyibe kerül egy ilyen út építésekor az "új kerékpáros"/forint arány akkor tuti nagyobb összeg jönne ki mint a mondjuk a BAM vagy a bebic esetén.

78
Lemminkainen képe

Csinálják csak nyugodtan a

Csinálják csak nyugodtan a marhaságaikat, csak akkor fessenek fel mindenhová olyan bringás nyomokat a útra úgy, mint a Margit hídra és akkor nincs harag. ENNYI!

Ki nyáron legény*a nyeregben
az télen se dideregjen!

*vagy leány :-D

79
asztalosgabor képe

Az MK kérjen "cserébe"

Az MK kérjen "cserébe" valamit, pl. a Bánki Donát utcai bringagyalog megszüntetését (helyette lehet bringanyom, vagy a bolgárkertész), és hosszabb távon a Kerepesi út mellett bringaút vagy bringasáv (simán elfér)

80
Szter képe

te amúgy

te amúgy kerékpárosklubtag vagy?

81
Hemü képe

Úgy vagyok ezzel, hogy nem

Úgy vagyok ezzel, hogy nem kell mindenkinek, mindenhol kerékpárral közlekednie. Vannak helyek, ahol nem lehet normális infrát építeni a rutintalanabbaknak, csak a gyalogosok kárára. Ott később fog növekedni a részarány. Az Örs vezér terére is azt mondom, hogy így nem éri meg.
Esetleg lehetne oda is bebiciklizést szervezni. Lehet, hogy oda a feleségemet is el tudnám csalni. :-)

__________///Hemü\\\___________
\ Az autós és a kerékpáros nem két /
  \  ember, hanem két archetipus.   /

82
fori képe

Mivel a 2 HÉV és millió

Mivel a 2 HÉV és millió külvárosi busz, troli végállomása van az Sugár és IKEA mellett, így az azokkal utazó tömeg nagy része egész nap (de főleg a reggeli és esti csúcsidőben) olyan kritikus tömeget alkot, hogy ott még gyalog is vigyázni kell ha nem az árral akarsz menni. Alig van olyan másodperc, amikor a tervezett kerékpárút vonalán ne lenne gyalogos.
A leírás szerint a 3-as/62-es villamos Zuglói megállója mellett korlátokkal, ill. zöldsávval elválasztott kerékpárút lesz. Mivel nap, mint nap látom, hogy a villamoshoz rohanó emberek egymást is fellökik, csak hogy elérjék az elég ritkán közlekedő járatot, gyanítom, hogy ez az elválasztó vonal sem fog túl sokáig akadályként létezni. 1 hetet sem adok a létüknek, mert ki fogják őket dönteni, a növényzetet (nem tudom milyet terveztek) pedig kitaposni.
Ha esetleg sűrű bokros zöldsávot terveztek, az pedig a beláthatóságot csökkenti, ami szintén balesetforrás.

A sok negatívum után mégsem tudok én sem tökéletes megoldást kitalálni. Én is így csak annyit szeretnék, hogy itt SE legyen kötelező a kerékpárút/gyalog- és kerékpárút használata. Nagyon hasznos lenne viszont a kerékpáros nyom felfestése az útra a Gyakorló utcától az Ond vezér útjáig nyomatékosítva a gk. vezetők fejében, hogy az úttesten is számíthatnak a kerékpáros forgalomra.

83
Hemü képe

Nem hiszem, hogy oda

Nem hiszem, hogy oda tervezik a korlátokat, inkább az utána levő füves-bokros részre.

__________///Hemü\\\___________
\ Az autós és a kerékpáros nem két /
  \  ember, hanem két archetipus.   /

84
fori képe

Oda már minek? Ha a füves

Oda már minek? Ha a füves területen szaró kutya átszökken a bringaúton, akkor legalább a gazdáját ne üssék el a bringások? A térképes ábra alapján szerintem a korlátokkal próbálják a pirosan jelölt "Tervezett kerékpárút és intenzív gyalogos forgalom keresztezése" felé terelni a járókelőket, hogy a bringásoknak csak egy rövid szakaszon kelljen hivatalosan számítania a gyalogos keresztforgalomra. Viszont ha azt a tömeget, ami ott halad rendszeresen így össze akarják sűríteni egy pár méteres gyalogátkelőhöz, akkor ott a gyalogos-folyam miatt napszakokat kell várnia a bringásoknak. Vagy majd csinálnak teljes sorompót, ami időnként gátként állítja meg a folyamot? :S

85
erdekelt képe

Kedves Mindenki! TÜNTETÉST

Kedves Mindenki!

TÜNTETÉST SZERVEZNÉK! SEGÍTSEN AKI TUD!!

Én még csak pár napja figyelem itt az eseményeket, de most már komolyan el vagyok keseredve, hogy mi történik ebben az országban.
Ti bringások mind látjátok mi a probléma. Ez viszont megnyugtatna, ha tudnám azt, hogy ez számít valahol.
Az biztos, hogy az egymás közti beszélgetések nem vezetnek eredményre. Többen is említettétek, hogy segítenétek a jelenlétetekkel, ha valaki megszervezi. Én bármiben benne lennék.
Én ott voltam a múlt heti összejövetelnél. Le is lettem szólva, hogy az Örs vezér téri kerékpárút meg, vagy nem megépítése teljesen más téma, mint az onnan pár száz méterre lévő terület biztonságossá tétele kerékpározhatóság szempontjából.

Véleményem szerint egyetlen egy különbség van. Ott már sajnálatos módon meghalt egy kerékpáros. Az Örs vezér téren MÉG nem halt meg senki kerékpárbalesetben, de amennyiben megépül ez az út, úgy egyenes következménye lesz, hogy valakinek baja fog esni.

A helyszínen én szívesen toboroznám az embereket, ha lenne hozzá egy időpont, amikorra össze lehetne hívni az embereket, hogy nagyobb legyen a hangunk.

Ha valaki részt vett már hasonló megmozduláson nagyon kérem segítsen benne, hogyan zajlik egy ilyen. Törvénytelen dologba semmikép nem szeretnék fogni. Be kell-e jelenteni egy ilyen fajta "tüntetést" valahol. Hogyan lehetne egy ilyen megmozdulásnak sajtóvízhangot adni? Melyik az a szervezet, egyesület, akik tudnának segíteni az illetékes civilek összehívásában? Vagy ha valaki már szervezi a megmozdulást, akkor kérlek szóljatok, mert csatlakoznék hozzájuk. Mi már gyűjtöttünk több ezer aláírást azoktól, akik ellenzik a megépülését a bicikliútnak.

Köszönöm mindenkinek, aki tud segíteni bármiben.

86
asztalosgabor képe

Te miben vagy

Te miben vagy "érdekelt"?

A bringás közlekedés javításában vagy a lerobbant bódéd megmentésében?

87
SzCiklon képe

Neked lerobbant bódé. Neki

Neked lerobbant bódé.
Neki az élete.

És ő legalább megpróbál valamit tenni.

****
Szereld meg a bringád!, Belvárkodj!
A járdázók elütik anyádat? Küldd őket a... Bebiciklizésre!

88
asztalosgabor képe

Amihez megpróbálja

Amihez megpróbálja kihasználni a bringásokat.

89
pere képe

vagy segítségül hívni

vagy segítségül hívni azokat,akiknek szintén érdeke egy jobb megoldás

90
Torpedo képe

Ez egy marketing bringaút,

Ez egy marketing bringaút, a kis halak (bódéárusok) kinyírásával. Működésképtelenségéről kár vitatkozni, aki egyszer is átkelt már a HÉV és a Metró közti aluljárón át 7:30-kor, az tudja, miért. Egyébként a legkritikusabb probléma éppen ebből az átszállási kényszerből adódik.
A Metrót át kellett volna vezetni a téren, ami most már elég költséges lenne, hiszen a Metróvégállomásba (ami ráadásul minden szempontból alul marad a régivel szemben, szerk.) százmilliókat betonoztak be, szemben az új üzletközpont meg ott van, ahol van, vagyis pl. a kényelmes vágányvezetés útjában.
Egyébként: évekig jártam bringával Mátyásföld és a Belváros között, és a legnagyobb problémának az Örs és a Stadionok közti közlekedést találtam, vagyis a Kerepesin a Metró melletti úton a Belvár. irányába lehet haladni, vissza már kb. képtelenség, az út szélessége és minősége miatt. Az itt megengedett autópályára hajazó autósebesség sem kedvez ennek. Szóval ezt az útvonalat kéretik általam első körben bringázhatóvá tenni!

91
j_gergo képe

Nem baj, a valódi megoldás

Nem baj, a valódi megoldás helyett (metró átvezetése, legalább közös peronos összeköttetés, de inkább összekötés a HÉV-vel) marad az egy irányba hömpölygő gyalogoshorda. Nem elég a fel- és lelépcsőzés, még egy kerékpárutat is az útjába kell mindennek tenni. Nagyon nem jó ez így.

92
Pontagy képe

nekem a BKK 1,5 hét után

nekem a BKK 1,5 hét után sem volt képes válaszolni egy 5 soros levélre, az MK-ról meg nem hiszem el, hogy megoldanák a problémámat...

93
erdekelt képe

Kedves Mindenki! TÜNTETÉST

Kedves Mindenki!

TÜNTETÉST SZERVEZNÉK! SEGÍTSEN AKI TUD!!

Én még csak pár napja figyelem itt az eseményeket, de most már komolyan el vagyok keseredve, hogy mi történik ebben az országban.
Ti bringások mind látjátok mi a probléma. Ez viszont megnyugtatna, ha tudnám azt, hogy ez számít valahol.
Az biztos, hogy az egymás közti beszélgetések nem vezetnek eredményre. Többen is említettétek, hogy segítenétek a jelenlétetekkel, ha valaki megszervezi. Én bármiben benne lennék.
Én ott voltam a múlt heti összejövetelnél. Le is lettem szólva, hogy az Örs vezér téri kerékpárút meg, vagy nem megépítése teljesen más téma, mint az onnan pár száz méterre lévő terület biztonságossá tétele kerékpározhatóság szempontjából.

Véleményem szerint egyetlen egy különbség van. Ott már sajnálatos módon meghalt egy kerékpáros. Az Örs vezér téren MÉG nem halt meg senki kerékpárbalesetben, de amennyiben megépül ez az út, úgy egyenes következménye lesz, hogy valakinek baja fog esni.

A helyszínen én szívesen toboroznám az embereket, ha lenne hozzá egy időpont, amikorra össze lehetne hívni az embereket, hogy nagyobb legyen a hangunk.

Ha valaki részt vett már hasonló megmozduláson nagyon kérem segítsen benne, hogyan zajlik egy ilyen. Törvénytelen dologba semmikép nem szeretnék fogni. Be kell-e jelenteni egy ilyen fajta "tüntetést" valahol. Hogyan lehetne egy ilyen megmozdulásnak sajtóvízhangot adni? Melyik az a szervezet, egyesület, akik tudnának segíteni az illetékes civilek összehívásában? Vagy ha valaki már szervezi a megmozdulást, akkor kérlek szóljatok, mert csatlakoznék hozzájuk. Mi már gyűjtöttünk több ezer aláírást azoktól, akik ellenzik a megépülését a bicikliútnak.

Köszönöm mindenkinek, aki tud segíteni bármiben.

94
erdekelt képe

Kedves Mindenki! TÜNTETÉST

Kedves Mindenki!

TÜNTETÉST SZERVEZNÉK! SEGÍTSEN AKI TUD!!

Én még csak pár napja figyelem itt az eseményeket, de most már komolyan el vagyok keseredve, hogy mi történik ebben az országban.
Ti bringások mind látjátok mi a probléma. Ez viszont megnyugtatna, ha tudnám azt, hogy ez számít valahol.
Az biztos, hogy az egymás közti beszélgetések nem vezetnek eredményre. Többen is említettétek, hogy segítenétek a jelenlétetekkel, ha valaki megszervezi. Én bármiben benne lennék.
Én ott voltam a múlt heti összejövetelnél. Le is lettem szólva, hogy az Örs vezér téri kerékpárút meg, vagy nem megépítése teljesen más téma, mint az onnan pár száz méterre lévő terület biztonságossá tétele kerékpározhatóság szempontjából.

Véleményem szerint egyetlen egy különbség van. Ott már sajnálatos módon meghalt egy kerékpáros. Az Örs vezér téren MÉG nem halt meg senki kerékpárbalesetben, de amennyiben megépül ez az út, úgy egyenes következménye lesz, hogy valakinek baja fog esni.

A helyszínen én szívesen toboroznám az embereket, ha lenne hozzá egy időpont, amikorra össze lehetne hívni az embereket, hogy nagyobb legyen a hangunk.

Ha valaki részt vett már hasonló megmozduláson nagyon kérem segítsen benne, hogyan zajlik egy ilyen. Törvénytelen dologba semmikép nem szeretnék fogni. Be kell-e jelenteni egy ilyen fajta "tüntetést" valahol. Hogyan lehetne egy ilyen megmozdulásnak sajtóvízhangot adni? Melyik az a szervezet, egyesület, akik tudnának segíteni az illetékes civilek összehívásában? Vagy ha valaki már szervezi a megmozdulást, akkor kérlek szóljatok, mert csatlakoznék hozzájuk. Mi már gyűjtöttünk több ezer aláírást azoktól, akik ellenzik a megépülését a bicikliútnak.

Köszönöm mindenkinek, aki tud segíteni bármiben.

95
Halász Béla képe

Tiltakozást megszervezni

Tiltakozást megszervezni akár ezen a lapon is tudsz.
Irj egy bejegyzést, hogy ekkor és itt lesz, és kérj meg mindenkit, hogy ossza meg, ahol csak tudja.

96
Halász Béla képe

Ma reggel ismét elkezdték

Ma reggel ismét elkezdték leverni a cölöpöket a Füredi útnál. Úgy hogy nem tréfálnak.
Képtelen vagyok felfogni, hogy a BKK miért akarja akár mindenki, kerékpárosok, gyalogosok, ellenében is megvalósítani ezt a beruházást.

97
Prof.gruppetto.hu képe

Hol van ilyenkor az

Hol van ilyenkor az MK?

www.gruppetto.hu

98
Nuvanda képe

LJ most láncolja magát a

LJ most láncolja magát a géphez.

99
Halász Béla képe

Jelentem, ma reggel

Jelentem, ma reggel megkezdődött az Örs vezér terei kerékpárút építése, a dömper a villamossinek mellett megkezdte a zöld területen kijelőlt sáv dózerolását.

100
Hemü képe

Én is ezt kérdezem, Én

Én is ezt kérdezem, Én benne vagyok egy demóban is, csak ne a pogácsás szervezze. De úgy látom, hogy nem mozdul a gépezet.

__________///Hemü\\\___________
\ Az autós és a kerékpáros nem két /
  \  ember, hanem két archetipus.   /

101
Pontagy képe

talán mert szar az egész,

talán mert szar az egész, ahogy van? Jó, elhiszem, hogy az újraszerveződésre koncentrálnak, de ahogy nézem, nincs eredmény:
-a Fehér úti átvezetés/lámpa ügyében sem
-itt sem
-a csepeli brinagút-átadón meg LJ ott bazsalyog Vitézi mellett, igaz, a bringaút egy rakás hibával és veszélyforrással van megtűzdelve, de nyalni kell. Vagy nem tudom mit.

nagyon jó kérdés, hogy hol/hányszor fognak bénázni, és elcsúszni.

102
pere képe

Hízelgő a

Hízelgő a hozzáállásod,miszerint a Kerékpárosklub el tudná mindezt intézni egy csettintéssel,csak éppen most mással van elfoglalva.

103
Pontagy képe

nem tudom, mit csinálnak,

nem tudom, mit csinálnak, de ha ők a kerékpárosok érdekvédelmi szervezete, akkor valamit nagyon rosszul csinálnak. Nem mondtam, hogy egy csettintéssel intézzék el de:
-van ember a BKK-nál, aki az MK-tól ment át, érti a dolgát
-az MK-ban sem kezdők dolgoznak, állítólag van szakmai háttér
-elvileg támogatásokat is kapnak, szakmait, és van kiépített kapcsolati háló (remélem, nem tévedek)

Tegyük fel, hogy csak erre a három ügyre kéne rámenniük, de _látható_ nyoma ennek sincs, hogy törődnének vele. Akkor hogy is van?

104
SzCiklon képe

Gábor, amennyire értem, ez

Gábor,
amennyire értem, ez egy magánberuházás. A jelenlegi jogi szabályozás szerint ez olyan, mintha a kerted végében építenél egy kerékpárutat, ha épp ahhoz van kedved...

****
Szereld meg a bringád!, Belvárkodj!
A járdázók elütik anyádat? Küldd őket a... Bebiciklizésre!

105
Pontagy képe

bírósági vagy egyéb

bírósági vagy egyéb úton nem lehetne őket támadni? Mondjuk bevonni az NKH-t, vagy egyéb szakmai és döntéshozó szerveket, mivel ez az egész közlekedésbiztonságilag egy elképesztően veszélyes dolog lenne? Illetve: most nem közterület az Örs azon része? Mert ezek mentén el lehetne indulni, talán.

106
Icarus képe

Miből gondolod hogy ezek

Miből gondolod hogy ezek most nem történnek? Mellesleg tudod te is jól mire jelen jogrendszerünkben eljut idáig az ügy, addigra már rég készen lesznek az egésszel :(
-----------------------------------------
Icarus blog, Nightride.hu

107
Halász Béla képe

Pontagy, ebben

Pontagy,
ebben egyértelműen a BKK hibáztatható.

108
Halász Béla képe

SzCiklon, nem olyan, mert

SzCiklon,
nem olyan, mert itt nem a saját területükön építkeznek, hanem közterületen, amit csak úgy tehetnek meg, ha ahhoz az illetékes hatóság és tulajdonos fővárosi önkormányzat hozzájárult, aminek során előirja, hogy milyen lehet, hogyan történjen.

109
SzCiklon képe

Félre ne érts, ezt nagyon

Félre ne érts, ezt nagyon nagyon nagy gáznak tartom.

Most jöttem az LMP által szervezett vitáról (Küküvel, Vitézyvel, Pongrácz Gergővel), ahol előkerült ez a téma is.

Vitézy erősködött, hogy ez a legjobb alternatíva, de még vizsgálják.
Hát, nem boldogultam meg.

****
Szereld meg a bringád!, Belvárkodj!
A járdázók elütik anyádat? Küldd őket a... Bebiciklizésre!

110
Halász Béla képe

SzCiklon, én már

SzCiklon,
én már felvetettem egy másik fórumon egy igaz meghökkentő és a tervezettnél drágább, de mindenki számára jó megoldást adó konstrukciót.
A kerékpáros átvezetés korrekt megoldására kerékpáros felüljáró építése, a Gyakorló u-tól kezdődő felhajtóval és az Örs zuglói oldalán a 3-62-es villamos megálló utáni lehajtóval.
Szerintem, ha tudtak a Sugár és Árkád üzletközpontok maguk közé gyalogos összekötő felüljárót építeni, akkor ez a kerékpáros felüljáró sem okozhat pénzügyi vagy műszaki problémát nekik.

111
Nuvanda képe

Sokan nem szeretnek felfelé

Sokan nem szeretnek felfelé menni, ezért inkább még ott is, ahol van felüljáró (mármint a rendes úton), inkább kikerülik, akár szabálytalanul.
Télen egy ilyet én is kerülnék, mert biztos le lenne fagyva, csúszna, havas lenne, stb.

112
Shag_Beckur képe

Sokan adót sem szeretnek

Sokan adót sem szeretnek fizetni.

113
Nuvanda képe

Ne trollkodj itt nekem! Mi

Ne trollkodj itt nekem! Mi köze az adónak a témához? Menj és tekerj le inkább pár tíz kilométert!

114
Shag_Beckur képe

Ja, hát gondolom semmi, azt

Ja, hát gondolom semmi, azt is meg lehet kerülni...

115
SzCiklon képe

+1 **** Szereld meg a

+1

****
Szereld meg a bringád!, Belvárkodj!
A járdázók elütik anyádat? Küldd őket a... Bebiciklizésre!

116
asztalosgabor képe

ebből is látszik, hogy

ebből is látszik, hogy magasból leszarjátok a bringások érdekeit, csak az ótvar bódétok sorsa érdekel titeket. Ja, csináljunk egy kurva hosszú felüljárót milliárdos összegért, fasza ötlet, mindezt csak azért, hogy megmaradjon egy szar büfé.

117
Halász Béla képe

aztalosbogár Ne csinálj

aztalosbogár

Ne csinálj úgy, mintha nem hallottad volna, hogy az örsi kerékpárút megépítését az Árkád üzletközpont finanszírozza, úgyhogy ez az adófizetőknek nem kerül semmibe. Miért ne építsenek olyan kerékpárutat, ami mindenkinek, vásárlóknak, tömegközlekedőknek, gyalogosoknak egyaránt jó.
Egyébként közlöm veled, hogy nekem semmi közöm az érintett árusokhoz, én egy zuglói lakos, vásárló, tömegközlekedő és gyalogos vagyok, aki normális körülmények között szeretne élni és nagyon nem szeretné, ha ezt felelőtlen, önző emberek elcsesznék.

118
asztalosgabor képe

1. az árkád nem fog

1. az árkád nem fog milliárdos összegért felüljárót építeni.
2. a biciklis felüljáró NEM jó a bringásoknak, hiszen csak egy irányba ad kapcsolatot, télen balesetveszélyes, stb.

Ja és persze hogy nincs közöd a boltosokhoz, higgyem is el.

119
Hemü képe

Miből gondolod, hogy köze

Miből gondolod, hogy köze van? Egy vásárlójuk is lehet.

120
Icarus képe

Honnan tudjuk hogy te nem

Honnan tudjuk hogy te nem eppen a bodesok konkurenciajatol vagy? Na kb emnyire gyerekes a te feltelezesed is :)
-----------------------------------------
Icarus blog, Nightride.hu

121
asztalosgabor képe

én nem egy hete

én nem egy hete regisztráltam mint a kedves bódévédelmező.
én nem találok ki olyan hülyeségeket, hogy építsünk felüljárót a bringásoknak.

122
Halász Béla képe

asztalosbogár, annyira

asztalosbogár,

annyira alantas a feltételezésed, hogy tulajdonképpen reagálásra sem méltó. Csak azért teszem, nehogy azt hidd, hogy igazad van.
Azért regisztráltam ide, "egy hete", mert amikor először szembesültem ezzel az Örsre tervezett förmedvénnyel, akkor a neten ezt a fórumot találtam a legbíztatóbbnak.
Mindenesetre jellemző ennek az agyrémnek a kiötlőire és most már rád is, hogy pont azt a vagy napi 100 ezer embert, vásárlókat, tömegközlekedőket, randevúzókat, szórakozókat, helyi lakosokat nem kérdezik meg, hagyják figyelmen kívül, akiknek emiatt nap, mint nap szenvedniük, bosszankodniuk kellene.
Egyébként az általam felvetett felüljáró szerintem sokkal kisebb hülyeség, mint az a terv, amit kiötlöttek. Jelige: könnyű más kezét a csalánba verni.

123
SzCiklon képe

Ennek csupán egy oka

Ennek csupán egy oka van:
akik ezeket kitalálják, és megterveztetik (esetleg megtervezik), autóval járnak, és nem akarnak bringást látni maguk előtt.

****
Szereld meg a bringád!, Belvárkodj!
A járdázók elütik anyádat? Küldd őket a... Bebiciklizésre!

124
Halász Béla képe

asztalosgabor, ha már

asztalosgabor,

ha már "hülyeségről" beszélsz, akkor mondok még egy "hülyeséget":

A kerékpárosok számára Árkád gépkocsi bejárat vagy Gyakorló u. - Gyakorló köz - Sarkantyú u. közötti kisebb kerülőúttal lehetne a Kerepesi úton való átkelést megfelelő módon létrehozni.

125
SzCiklon képe

Légyszi, most kezdd el

Légyszi, most kezdd el vizsgálgatni, hogy melyik felmenője volt a pogácsabizniszben valaha.
Ja, én is beépített ember vagyok, mert tehenész volt az egyik dédapám, és biztos azt is lehet kapni a bódéban :)

****
Szereld meg a bringád!, Belvárkodj!
A járdázók elütik anyádat? Küldd őket a... Bebiciklizésre!

126
nix képe

(nagyon mellékes, de a

(nagyon mellékes, de a felüljáró már nagyon régi, a lakótelepet-HÉV-et-Sugárt-Szovjet Kultúra Házát-stb kötötte össze. lásd pl.: http://mek.oszk.hu/01900/01906/html/index1258.html )

127
Hemü képe

Ha már ötletelünk, akkor

Ha már ötletelünk, akkor egy aluljáró lenne igazán használható, mert azt meg lehet védeni a lefagyástól, de ezzel is két probléma van:
1: drága,
2: hova?

Én azt mondom, hogy ne itt akarjuk biciklire ültetni a bizonytalanokat. Annyi más helyen meg lehet tenni, itt majd később kapnak kedvet.

Jut eszembe, itt a legjobb ötlet a Bebic lenne.

128
Kuku képe

A Fehér úthoz 10-20 évig

A Fehér úthoz 10-20 évig nem nyúlnak szerintem. Viszont ez egy elég fontos, kiválthatatlan haránt útvonal.

129
Hemü képe

Szerintem azt az időt

Szerintem azt az időt hasznosabb lenne azzal tölteni, hogy megtanítjuk az embereket integráltan közlekedni. Ennek komoly tudatformáló hatása is lehetne. Ezért írtam a Bebiciklizést.
Viszont a tervezett útnak több kára lenne, mint haszna.

130
Kuku képe

Neked, nekem biztosan. De

Neked, nekem biztosan. De ezek a vackok mágnesként vonzzák az újoncokat. Nekem ez is fontos, mert később ezen múlhat a kisebb kompromisszum.

131
Hemü képe

Erre mondom, hogy vonzzák

Erre mondom, hogy vonzzák máshol, ahol normálisabban megoldható. Ahol nem, ott meg mehetünk minőségre a mennyiség helyett. De mit szólsz a Halász Béla-féle kerülőúthoz? Vagy a Bebiciklizéshez, amit említettem?

132
17lako képe

"ez egy elég fontos,

"ez egy elég fontos, kiválthatatlan haránt útvonal"
Biztos ez?
Honnan tudjuk, hogy hányan akarnák használni? Például a Sibrik Miklós úti felüljáró szerintem egy sokkal fontosabb, és valóban nehezen kiváltható haránt útvonal, mégse megy át még bringaút rajta, csak odáig. És még biztos van jópár ilyen helyszín ahol értelmesebb lenne megoldani a bringás összeköttetést.

Másrészt, nem kiválthatatlan a bringaút. Amit Halász Béla írt, a Gyakorló u. - Gyakorló köz - Sarkantyú utca útvonal nem nagy kerülő, bár kétségtelenül nem olyan vonzó (a jelenlegi állapotában).

A Fehér úti bringaúthoz nem is kell nyúlni (kivéve a halálos baleset helyszínén a lámpa telepítése, meg az Albertirsai úton való átvezetéseket), egy úttesten vezetett bringasávos megoldás kiválóan tud csatlakozni hozzá. Viszont a Kerepesi utat és ezzel a megépülő bringautat fel fogják bontani a metró-HÉV összekötése miatt, nem? Vagy arra spekulálunk, hogy 2022-ig nem lesz belőle semmi?

133
Kuku képe

Szerintem nem lehet a

Szerintem nem lehet a Sibrikhez hasonlítani.
A Sibrik nem olyan erős forgalmú, a kőbányai részen a Maglódinál vége és csak kerülőkkel tarthatsz bármerre.
Ezzel szemben az Örs és az Éles sarok környékének összekötése ennél sokkal fontosabb. Nem véletlenül jár itt autóból és tömegközlekedési eszközből is annyi.

A másik az, hogy a zuglói és kőbányai hálózat összekötése múlik ezen a 200 méteren, ami most megtörténhetne.

A Gyakorló köz szerintem azért kerülő, és nem is kicsi. Ha azt építették volna meg, most az sem lenne egy népszerű megoldás.

Itt a fő gond a Fehér út bicikliútja az átépítéskori keresztszelvény módosítás helyett. Bár a Bánki Donátnál még akkor sem lehetett volna keresztezni a dupla kanyarodósávot a NLajos felé.

134
17lako képe

Legalul új hsz-ben

Legalul új hsz-ben válaszoltam

135
Halász Béla képe

Kuku, ha kompromisszumokat

Kuku,

ha kompromisszumokat kerestek, akkor az általam felvetett erre megfelelő lenne. Ne csak mindig a gyalogosoktól várjátok a számukra rossz kompromisszumokat, hanem ti is vállaljatok valamikor valamit.
És ne áltassátok magatokat, hogy a "bebiciklizéssel" majd népszerűbb lesz a dolog, itt komoly ellenálásra számíthattok, ha megépül és az emberek szembesülnek ezzel a förmedvénnyel.

136
Hemü képe

A Bebiciklizés mindig

A Bebiciklizés mindig úttesten zajlik.

137
Halász Béla képe

SzCiklon, még a

SzCiklon,
még a "legjobb"-nak vélt megoldásnál is létezhet jobb.

138
SzCiklon képe

De nem én mondtam, hogy

De nem én mondtam, hogy jó! Én csak elmentem oda és most leírtam hogy Vitézy mit mondott.

****
Szereld meg a bringád!, Belvárkodj!
A járdázók elütik anyádat? Küldd őket a... Bebiciklizésre!

139
pere képe

Történt állásfoglalás a

Történt állásfoglalás a Fehér úti kerékpáros baleset ügyében (itt is volt és a klub honlapján is),ebben volt szó a csepeli útról is. LJ holnap tárgyal újra a BKK-val az Örs ügyében (irodai naptár).
Az ilyen hozzászólásokat azért nem értem,mert feltételezem te is tisztában vagy vele,milyen lassan lehet véghezvinni egy változtatást.16-án volt a baleseti bejárás a Fehér úton, mégis minek kellett volna történni 9 nap alatt,miközben volt egy 4 napos hosszú hétvége is ?
Az Örsről is kb 2 hete tud mindenki.

140
Hemü képe

Rendben, akkor

Rendben, akkor megnyugodtam.
Én csak egy gyarló halandó vagyok, aki nem lát be a gépterembe. :-)

__________///Hemü\\\___________
\ Az autós és a kerékpáros nem két /
  \  ember, hanem két archetipus.   /

141
tranyo képe

szerintem mire bármit

szerintem mire bármit elérnek, addigra el is készül... márha igaz hogy már túrják a földet a gépekkel ... :(

142
Hemü képe

Ma este néztem, és még

Ma este néztem, és még csak az Árkád előtt van lezárva egy terület, és kövek vannak felhalmozva. Ha jól láttam, akkor a zöldhöz még nem nyúltak. A Sugár-felőli oldalon nincs változás.

143
erdekelt képe

Sajnos már ott is

Sajnos már ott is elkezdték. A buszok melletti zöld területet túrták fel

144
Prof.gruppetto.hu képe

Jó lenne, ha erről az MK

Jó lenne, ha erről az MK tagok nem egy CM fórum legmélyéről értesülnének.

www.gruppetto.hu

145
pere képe

A balesettel kapcsolatos és

A balesettel kapcsolatos és ebben a kerékpárutak tervezésére/építésre vonatkozó (a csepelire is) állásfoglalás kint van a honlapon és a facebook oldalon is.Az Örs gondolom azért nincs,mert még nem volt nagyon mit írni.

146
Hemü képe

"LJ holnap tárgyal újra a

"LJ holnap tárgyal újra a BKK-val az Örs ügyében (irodai naptár)."

Mi volt? Meg lehet erről tudni valamit?

__________///Hemü\\\___________
\ Az autós és a kerékpáros nem két /
  \  ember, hanem két archetipus.   /

147
Kuku képe

A Kerékpárosklub nem egy

A Kerékpárosklub nem egy asztalcsapkodó gép, nagyon meg kell gondolnia mikor vagy hányadik lépcsőben nyúl ehhez az eszközhöz.
Soha, semmilyen eredményt sem fogsz elérni, ha ez az egyetlen funkció amit alkalmazol. Nagyon hálás feladat, és tagságot valóban ezzel lehetne legjobban növelni. De egy Kerékpárosklubnak kompromisszumokat kell kötnie, és közben azon kell dolgoznia, hogy ezek a kompromisszumok egyre kisebbek lehessenek.
A Szabadkikötő út hibákkal sem vállalhatatlan, és nagyon jó hogy megépült. Az út forgalma a helyiek szerint azonnal megugrott. Akik emiatt biciklire ülnek, azok egy következő infránál már a tolódó modal share miatt egy kisebb kompromisszum alapjai lesznek.
Megjegyzem azokat az elveket amiknek a száz százalékos kikövetelését elvárod, onnan ismerjük, hogy a Kerékpárosklub importálta őket a köztudatba, szakmába, mérnökképzésbe és hivatali egyeztetésekre. Hidd el, hogy maximálisan elkötelezettek abban, hogy ezek a megoldások terjedjenek, és ha valamiért kompromisszumot kötnek, vagy szóba állnak valakivel, az nem ennek az elárulása vagy "nyalás".

148
Pontagy képe

nem, a Weissen futó

nem, a Weissen futó bringaúttal csak kisebb hibák vannak, az Ady már inkább egy elég elcseszett infra (ha jól emlékszem, csepeli bringautakat írtam)

A Klubról: ha már a CM365 = Klub, akkor jó lenne itt, az oldalon is látni a futó eredményeket, beszámolókkal, ha van rá energia, esetleg kudarcokat, hátha rá tud menni egy kisebb-nagyobb csapat bringás az ilyenekre (ahogy régebben) van, akit még érdekel.

149
Kuku képe

Szerintem kb. év elejére

Szerintem kb. év elejére juthatunk el egy olyan belső infoáramlási struktúrához amire rá lehet csatlakozni.
Nekem ez a szívügyem, de nem tűnik olyan egyszerűnek mint kezdetben hittem.

150
Kuku képe

Igen, az lenne a

Igen, az lenne a legkönnyebb és leggyorsabb, ha csapkodná az asztalt. Csakhogy most van egy bicikliút vége tábla az árkád bejárata előtt. Sehol nem olvastam azt a megoldást ami életképes lenne ebben a helyzetben. Márpedig tiltakozni akkor illik, ha tudod hogy mit akarsz.
Itt egy KRESZ módosítás a megoldás.

151
Halász Béla képe

Kuku, szerintem ez a

Kuku,

szerintem ez a kerékpárút már akkor elcseszésre került, amikor nem közúton vezetett kerékpársávot terveztek. Így már a Gyakorló utca és az Árkád bejárata közötti szakasz is rossz lett és innen nem is lehet másképpen folytatni csak még rosszabbul. Még nem késő korrigálni a dolgot, mielőtt ténylegesen is kiborul a bili tartalma.

152
Halász Béla képe

A Gyakorló utca és a

A Gyakorló utca és a Füredi út között a közúton vagy a járdákon a kerékpárút építésére csak rossz megoldások léteznek. Legalábbis szintbeli vezetés esetén.
Elsőre biztosan hülyeségnek-megdöbbentőnek tűnik, de egy kerékpáros felüljáróval minden problémát meg lehetne oldani. Jó lenne a kerékpárosoknak, jó lenne a gyalogosoknak és jó lenne a gépjárműveknek.
Tudom, hogy ez a mostani tervnél jóval többe kerülne, de szerintem rossz megoldásokat NEM SZABAD építeni. Egy korrekt megoldás viszont a többlet-költségeket is megéri.
Tapasztalataim szerint a BKK-val nem lehet értelmesen beszélni. Számos esetben törlik még az egyáltalán nem sértő ellenvéleményeket is, sőt többeket, így engem is, kitiltottak a facebook oldalukról. Ezzel megsértik nemcsak facebook, hanem saját moderálási elveiket is.

153
kopi képe

Én is beszéltem a Lendvai

Én is beszéltem a Lendvai úrral a BKK-tól. Kérdésemre, miszerint hogy juthatott eszükbe, hogy belevezetik a kerékpárutat a több tízezres tömegbe, azt a választ kaptam, hogy ez volt a legkevesebb konfliktushelyzettel járó döntés.

????????

Korrekt válasz volt ez is.

Pénz beszél!!!
18 millió forint már az az összeg, amiért érdemes veszélyhelyzetet teremteni.

Miért nem használják fel azt a 18 millió forintot több olyan kereszteződés jelzőlámpával való ellátására, mint pl ahol ez a szerencsétlen baleset is történt? Meg természetesen, amikre még nincs pénze az Önkormányzatoknak, de szükség lenne rájuk.

154
Kuku képe

Arról nem is beszélve,

Arról nem is beszélve, hány lélegeztetőgép jönne ki belőle.

Ez a pénz az áruházat terheli, míg a hiányzó lámpa pl. a Fehér úton egy ott épült piacot. Tök bonyolult helyzet. Ahogy az lenni szokott, akkor nehezednek el a dolgok, mikor meg kell oldanod valamit, és akkor könnyülnek meg amikor a hibát kell észrevenni benne.

Ennek ellenére a Fehér úton most újra nekiugranak a lámpatelepítés lehetőségének állami pénzből.

155
Halász Béla képe

Jelentem, ma reggel

Jelentem, ma reggel megkezdődött az Örs vezér terei kerékpárút építése, a dömper a villamossinek mellett megkezdte a zöld területen kijelőlt sáv dózerolását.

156
Halász Béla képe

Már az Árkád előtt is

Már az Árkád előtt is feltépték a díszburkolatot.

157
Kuku képe

Az a helyzet, hogy én is

Az a helyzet, hogy én is meg lettem győzve.

Az eredeti baj az, hogy a Fehér úton egyoldali kétirányú bicikliút van. Ez aztán belemegy az Árkád előterébe. Innen már én sem látok értelmes folytatást Zugló felé. Az útra nem lehet levinni 200 méterre egy olyan helyen, ahol Budapest egyik legforgalmasabb buszsávja van, épp Budapest egyik legforgalmasabb buszvégállomásánál. Ha mondjuk sávot csinálnak (amivel nem oldották meg a vissza irányt)akkor 200 méteren 3-4 buszkeresztezési pontot tesznek kódolnak bele, és a két sávos kanyarító miatt az egyenes vezetést úgysem tudnák rendesen megcsinálni. Hiába van előnye egy sávnak, ezen a 200 méteren annak is a hátrányai lennének túlsúlyban.

Nem jó átvinni a feljáró körüli forgalmas részen, de szerintem nem is balesetveszélyes, mert ahhoz már túl forgalmas.

Ez az én saját álláspontom, nem Kerékpárosklub vélemény.

Sokkal inkább izgat a Fehér út lámpája, amit csütörtökön fel is dobtam Vitézy Dávidnak, azzal, hogy hány forint egy emberélet, és a következőnél elérjük-e már azt az összeget?
Azt válaszolta, hogy a lámpát valami piac vagy mi építtetőjének meg kellett volna finanszíroznia, de valami elszámolási, vagy felszámolási vita van. A hivatalban két tűz között voltak, mert ha állami pénzből csinálják meg a magánkötelezettséget, akkor az korrupciógyanús. De azt is mondta, hogy oké, érti, futnak egy újabb kört azzal a lámpával.

158
asztalosgabor képe

"A hivatalban két tűz

"A hivatalban két tűz között voltak, mert ha állami pénzből csinálják meg a magánkötelezettséget, akkor az korrupciógyanús."

Ha a földemen nem írtom ki a parlagfüvet, akkor elvégzi a hatóság aztán rámterheli. Ha itt valóban lett volna ilyen kötelezettség, azt ugyanígy végre lehetett volna hajtatni.

159
Kuku képe

Arra van egy konkrét

Arra van egy konkrét jogszabály.
Erre meg szerintem nincs, de ha igen jöhet.
Amúgy ha így van, akkor szuperül kijátszható. Nem csinálod meg, de átadod/eladod, pénzt elteszed, céget felszámolod, ráterhelni nincs kire.
Valami ilyen történt egyébként a Fehér úton is. Ha jól értettem nincs már megfenyegethető vagy perelhető fél.

160
17lako képe

Zuglóból a belvárosba van

Zuglóból a belvárosba van a Bánki Donátból kezdődő bicikliút, Kőbányából a belvárosba pedig a Fehér úti bringaút kis utcákon kapcsolódik a Kőbányai úti infrához. Tehát a belvárosba most is el lehet jutni bicikliúton mindenhonnan.
A bevásárlóközpontokba is el lehet jutni: aki Zuglóból jön be tud menni a Sugárba, és abból van gyaloghíd az Árkádba, Kőbányából ugyanez megy fordítva.
Szóval Kőbánya és Zugló közötti átjárásra szerintem sokkal kisebb az igény, mint mondjuk a fentiekre, tehát szerintem (még) nem olyan nagy baj ha nem lehet bringázásra csalogató infrán átjutni a Kerepesi úton.

Én szoktam az Örsön átmenni mindenféle irányokba és szinte mindig úgy kapom a zöldet, hogy buszokkal egyáltalán nincs kapcsolat, mert nekik máskor vált a lámpa. Biztos komolyabban végig kell gondolni a dolgot, de szerintem meg lehet oldani, hogy ne kelljen a buszoktól félni. Pl. a Fehér úti bringaút vége az Árkád parkoló kihajtójánál van. Itt meg lehetne csinálni, hogy a bringás becsatlakozik a parkoló kihajtó jobbra kanyarodó sávjába, és amikor zöldet kap a sáv, szépen nyugodtan be tud sorolni a Zugló felé átvezető külső sáv közepére / bal szélére (hogy a mögé érkező, jobbra kanyarodni kívánó járművek majd jobbról előzzék csak meg). Buszok csak mindezek után kapnak ott zöldet, és egy kivételével az összes busz jobbra kanyarodik a Kerepesi útra, szóval nem nagyon van konfliktus, ha a bringást mondjuk piktogramok a sáv közepére / bal szélére terelik.

Persze utána van a Bánki Donát előtt a dupla jobbra kanyarodó sáv, de szerintem elfogadható a jelenlegi megoldás: jobbra kanyar után zebrán áttolás (ide akár átvezetést is lehet csinálni), majd átvezetés. Nyilván pénz nélkül, azaz csak piktogramok felfestésével nem lenne olyan vonzó a megoldás, de a bringaútra költendő pénzből szerintem elég korrekten meg lehetne ezt oldani.

Ugyanakkor van a metró-HÉV összekötése projekt aminek a tervezésére már megkapta az EU-s pénzt a BKK. Ebben úgyis fel kell bontani az egész kereszteződést és akkor már a projekt keretében nyilván lesz pénz egy szuper, úttesten vezetett (vagy akár Koppenhágai mintára szorosan az úttest mellett vezetett kétoldali egyirányú) bringainfra kialakítására (ezt nyilván alaposan meg kell tervezni, hogy melyik jobb, mi hogy fér el), egyben megoldani a Kerepesi útra jutást is, ahol nagyonszuper bringásinfrát lehetne kialakítani legalább a Hungária körútig.

Szóval szerintem akár az is jó, ha a HÉV-metró összekötéséig nem készül semmi, mert nem olyan égető a Zugló-Kőbánya közti bizonytalan bringásoknak is vonzó átjutás. Igazából ha nem lenne a gyalogosokkal való konfliktus, akkor elfogadhatónak tartanám a bringautat ideiglenes megoldásként. De a gyalogosok miatt inkább értelmesebb/fontosabb dolgokra költeném a pénzt.

161
Halász Béla képe

17lako, ha ez a

17lako,

ha ez a kerékpárút a jelenleg tervezett formájában épül meg, nagy valószínűséggel megjósolható, hogy abból nagy botrány fog kerekedni. Ugyanis naponta vagy kb. 100 ezer ember, Árkád és Sugár vásárló, szórakozni vágyó, tömegközlekedő, metró, HÉV, 3-62-es villamos, 32-es és x db más busz, randevúzó és egyéb gyalogos jár itt, akik tevékenységét maga a kerékpárút, a kerítéseivel, a gyalogosutak lekorlátozásával, átkelőhelyeivel, a kerékpárosok meg a forgalmukkal nagymértékben akadályozni, korlátozni fogja és akiket még senki nem kérdezett meg. A botrány elkerülése érdekében ezt a rémrossz beruházást azonnal abba kell hagyni és gyorsan elfelejteni.

162
17lako képe

Igen, egyetértünk. Azt

Igen, egyetértünk. Azt írtam, hogy "ha nem lenne a gyalogosokkal való konfliktus, akkor elfogadhatónak tartanám a bringautat ideiglenes megoldásként". Ez alatt azt értettem, ha olyan lenne a vonalvezetés, hogy nem érinti a gyalogosokat, akkor maga az, hogy a Kerepesi úton és a Füredi / Ond vezér úton át lámpás átvezetés lenne, úttestre festett bringasáv helyett, még elfogadható. Viszont mivel a gyalogosok útjában megy a vonalvezetés, teljesen elfogadhatatlan a bringaút.

163
err képe

"Az Örs vezér terére

"Az Örs vezér terére tervezett "kerékpárút" ügyéről pénteken tárgyaltunk a BKK szakembereivel. Az előzetes vizsgálataink, bejárás és konzultációk alapján azt az álláspontot alakítottuk ki, hogy jobb, ha egyáltalán nem épül meg a tervezett infra, és a tárgyaláson is ezt képviseltük.

Mi szól a terv mellett: a Kőbánya felől a már megépített úton érkezők sehogy sem tudnak a zuglói oldalra tovább tekerni, és ez természetesen fordítva is igaz. Ez lehet, hogy nem annyira zavarja a nagyon gyakorlott bringást, de komoly akadálya annak, hogy a most nem kerékpárral közlekedő a környéken átpártoljon a bicajra. (nem a mostani igényeket kell kiszolgálni, hanem azt felkelteni olyan infrával, ami a kezdőknek is biztonságot sugall!)

Mi szól ellene: természetesen elsősorban a keletkező gyalogos-bringás konfliktus. Ez két módon is negatívan hat: akadályozza a két fontos közlekedési mód működését, a kialakult kerékpáros út e miatt nem lesz olyan attraktív, hogy a kezdőknek csábító legyen, a gyalogosok meg retteghetnek. A másik járulékos hatás természetesen a kommunikációs veszteség: végre elindult a BKK részéről a kerékpáros közlekedés INTEGRÁLT fejlesztése a megfelelő preferencia sorrend alapján (tömegközlekedés, gyaloglás, kerékpár, autó). Végre megkezdődött annak vizsgálata, hogy a régebbi kerékpáros infrák közül melyeket kell megszüntetni, mert nem felelnek meg ennek a szemléletnek, és akkor ismét építünk egy ilyet. Ez a terv sok évvel ezelőtt született, ma - ahogy látom - nem menne át a BKK szakmai szűrőjén egy ilyen.

Tehát úgy látjuk, hogy több a kár, mint a haszon, ezért arra kértük a BKK szakembereit a tárgyaláson, hogy állítsák meg az építkezést. Hétfő estig ígértek választ, ha megkapjuk, a honlapon ismertetjük"

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151138016639037&set=a.15789005...

164
SzCiklon képe

Pont most akartam linkelni

Pont most akartam linkelni :)
****
Szereld meg a bringád!, Belvárkodj!
A járdázók elütik anyádat? Küldd őket a... Bebiciklizésre!

165
Hemü képe

Köszönjük! __________///He

Köszönjük!

__________///Hemü\\\___________
\ Az autós és a kerékpáros nem két /
  \  ember, hanem két archetipus.   /

166
Halász Béla képe

errorka Az Örs vezér tere

errorka

Az Örs vezér tere kiemelkedő forgalmi központ szerepe nagy valószínűséggel a távoli jövőben sem fog változni, így még az sem mondható, hogy a kerékpárút maga, vagy tervezett formájában valamikor elfogadhatóan tudná szolgálni a közlekedők igényeit.

167
err képe

Ez ketsegtelen, de biztos

Ez ketsegtelen, de biztos lesz jobb megoldas ennel. Meg a kerulout is jobb volna...

168
Halász Béla képe

errorka, ha ez a

errorka,

ha ez a kerékpárút a jelenleg tervezett formájában épül meg, nagy valószínűséggel megjósolható, hogy abból nagy botrány fog kerekedni. Ugyanis naponta vagy kb. 100 ezer ember, Árkád és Sugár vásárló, szórakozni vágyó, tömegközlekedő, metró, HÉV, 3-62-es villamos, 32-es és x db más busz, randevúzó és egyéb gyalogos jár itt, akik tevékenységét maga a kerékpárút, a kerítéseivel, a gyalogosutak lekorlátozásával, átkelőhelyeivel, a kerékpárosok meg a forgalmukkal nagymértékben akadályozni, korlátozni fogja és akiket még senki nem kérdezett meg. A botrány elkerülése érdekében ezt a rémrossz beruházást azonnal abba kell hagyni és gyorsan elfelejteni.

169
Kuku képe

Ez erős túlzás, és akkor

Ez erős túlzás, és akkor lenne igaz, ha a Sugár felé feljövő aluljárólépcső előtt keresztezné a teret, de csak a 3-as megállót és a mellette lévő buszt fogja elvágni, amivel a gyalogos forgalom jelentős része "megmenekül". A két tervezett átvezetés kialakítását (hullámos lesz, meg rázós) még nem tudom elképzelni, de megnézném. Az én elméletem az, hogy éppen a nagy keresztforgalom mellett biztonságosabb a találkozás, és a kicsi mellett vakmerőbbek a felek. Tehát ha megvalósul, akkor sem a csúcsidős, hanem az azon kívüli időszakok veszélyesek. A tömegen átkelés inkább bosszantó mint veszélyes.

170
Halász Béla képe

Kuku, elbagatelizálod a

Kuku,

elbagatelizálod a problémákat, ezért azokat az alábbiakban pontba szedem:

Kőbányai oldal:
1. Árkád főbejárat és Gyakorló utca közötti gyalogosforgalom keresztezése, a gyalogos járda leszűkítése.
2. Árkád főbejárat és 3-62-es villamos mindkét irányú megállója közötti utasforgalom keresztezése.
3. Árkád főbejárat és Fehér úti zebra közötti gyalogosforgalom keresztezése.
4. Árkád főbejárat és egy volán megállóhely (végállomás) közötti utasforgalom keresztezése.

Zuglói oldal:
5. Volán megálló-HÉV végállomás-Sugár üzletközpont-IKEA-busz- és troli végállomások, valamint a 3-62-es villamos mindkét irányú megállója közötti utasforgalom keresztezése.
6. Volán megálló-HÉV végállomás-Sugár üzletközpont-IKEA-busz- és troli végállomások, valamint az Örs zuglói oldalára érkező buszok leszáll(ít)óhelye közötti utasforgalom keresztezése.
7. Volán megálló-HÉV végállomás-Sugár üzletközpont-IKEA-busz- és troli végállomások, valamint a 32-es busz megállóhelye közötti utasforgalom keresztezése.
8. A villamos vágányok melletti szakaszon az egyébként is kis zöld felületből jelentős terület elvétele.
9. A Füredi út előtt a gyalogos út keresztezése, méghozzá hegyes szögben.

És még egy, nehogy azt hidd, hogy ez kerékpáros probléma. Az Örs vezér terén naponta vagy 100 ezer ember, tömegközlekedő, vásárló, gyalogos, stb. fordul meg, így elsősorban az ő érdekeik a fontosabbak, mert az ő érdekeik, biztonságos közlekedésük sérülne, nem is kicsit, hanem nagyot.

171
Kuku képe

Ennek a forgalomnak a

Ennek a forgalomnak a nagyobbik fele az aluljáró-árkád, és aluljáró-HÉV/Sugár/IKEA vonalon mozog. Tehát nem 100.000 emberről van szó.
A kőbányai oldal minden zűrje már most is megvan azzal hogy odavezették a bicikliutat.
Marad a buszmegálló és a 3-as villamos utasainak keresztezése mint komoly forgalom. Ez nagyjából az ötöde lehet a 100 ezernek.

172
Halász Béla képe

Kuku, a 100 ezer embert

Kuku,

a 100 ezer embert összességében mondtam, de a hozzászólásomban kirészletezett kerékpárosok okozta gyalogos zavarás is eléri a napi 50 ezer főt.
Mint ahogy már mondtam, kőbányai oldalon ott van még az Árkád-Spenótház közötti jelzőlámpás gyalogátkelőhely felé vezető gyalogosforgalom keresztezése, továbbá zuglói oldalon a busz leszállítóhely és a HÉV-Sugár-IKEA közötti gyalogosforgalom keresztezése, valamint a Füredi út előtti gyalogút gyalogos forgalmának a keresztezése. Ez utóbbi utat a helyi lakosok, a Kommunikációs Főiskola hallgatói és az Ében hotel vendégei használják.

173
Halász Béla képe

Kuku, egyébként a

Kuku,

egyébként a kerékpárosok számára Árkád gépkocsi bejárat vagy Gyakorló u. - Gyakorló köz - Sarkantyú u. irányú kisebb kerülőúttal lehetne a Kerepesi úton való átkelést megfelelő módon létrehozni.

174
17lako képe

Az jutott eszembe, hogy ha a

Az jutott eszembe, hogy ha a Kerepesi úton megépülne a kerékpáros átvezetés, de mellette zebra nem, akkor könnyen lehet, hogy sokat megpróbálnának majd a kerékpáros átvezetésen átgyalogolni, mivel sokkal gyorsabb és kényelmesebb, mint le- majd fellépcsőzni az aluljáróból. Arról nem is beszélve, hogy akadálymentesen, pl. kerekesszékkel jelenleg lehetetlen átjutni a Kerepesi úton, így ha megépülne az átvezetés ott lenne az egyetlen átjutási lehetőség.

Na most ott 8-sávos az út! 5 km/h-val számolva is 20 másodperc mire átér egy gyalogos, miközben a bringás zöld is a jelenlegi lámpaciklus maghagyását feltételezve max. 6-8 másodperces lehetne, hogy mindenképp átérjenek a bringások. Szóval ez egy újabb érv a bringaút ellen.

(Ha zebra is épülne az is elég veszélyes lenne szerintem, max. 1-2 másodpercig lehetne zöld és akkor is csak aki siet érne át. Tehát az akadálymentes átjutást majd a metró-hév összekötés keretében meg kell oldani. Ha már eddig nem történt meg, azt a 4-6-? évet még ki lehet várni.)

175
Halász Béla képe

17lako, a kerékpárosok

17lako,

a kerékpárosok részére szabad út, a Fehér út-Nagy Lajos kir. útja szabad irány esetén lehetséges. Tapasztalataim szerint azonban ebben irányban (is) olyan rövid a szabad út, hogy a 4-5. helyen álló 32-es busz többnyire már nem tud átmenni. Kérdés, hogy hány kerékpáros tud állóstartból indulva átmenni, miközben a Fehér út-Kerepesi út irányba kisivben kanyarodó gépjárműveknek is szabad út van? (Aki az elsőbbséget kapja, annak jó lesz, aki viszont nem, annak, rossz.)
Egyébként nem lehetetlen a Kerepesi úton a kerekesszékkel való átjutás, csak nagyon bonyolult és időigényes: Árkádon keresztül-lifttel fel az 1-es szintre-átmenet az Árkád és a Sugár közötti felüljárón-Sugár lifttel le-Sugár kimenet.
A kerékpárosok számára ennél kisebb kerülőúttal, a Gyakorló köz és a Sarkantyú u. között lehetne a A Kerepesi úton való átkelést megfelelő módon létrehozni.

176
Hemü képe

Az a kerülő még tetszene

Az a kerülő még tetszene is, már csak azért is, mert senki nem szólhatna, amiért a Fehér úton megyek, és elég lenne egy nyom is az úttesten, de be kéne iktatni egy vasúti átkelőt. Azt nem tudom, hogy hogyan oldanád ott meg. A HÉV olyan közelről indul, hogy problémás lehetne a fénysorompó beállítása.

Szerk: És tényleg van ott egy átkelő, de egy rendesebb kerékpárforgalom már nehezen kanyarogna ott át.

__________///Hemü\\\___________
\ Az autós és a kerékpáros nem két /
  \  ember, hanem két archetipus.   /

177
17lako képe

Marad a labirintkorlát,

Marad a labirintkorlát, esetleg egy 1,5 x 20 méteres sorakozóhely, a HÉV-től és az úttesttől is korlátokkal védve, és akkor oda már lehetne fénysorompót is tenni, bár lehet hogy sokáig tartana a piros.
(((De ha lenne annyi pénz rá, mint a bringaútra, akkor akár arrébb lehetne pakolni az úttestet is 1-2 méterrel.)))

178
17lako képe

Amikor a Fehér út-Nagy

Amikor a Fehér út-Nagy Lajos kir. útja irányban zöld van, akkor a villamos miatt a kisívben kanyarodóknak piros van, akkor is ha nem jön villamos, bár lehet hogy néha átmennek a piroson ha nem jön a villamos.
Egyébként az összes ott jobbra kanyarodó busz egy teljes lámpaciklust veszít azzal, hogy akkor is piros ott a lámpa, ha nem jön villamos. Ha megépül a bringaút, akkor persze a jobbhorog veszély elkerülése miatt már nem is lenne lehetőség ennek a kijavítására, pedig a buszokat tízezrek használják.

A Gyakorló köz - Sarkantyú utca tényleg egy nagyon jó alternatíva, régebben én is többször mentem arra. Ugyan van benne egy zebrán átkelés, meg labirintkorlátos HÉV-átkelés, de a többi az kisforgalmú mellékutca. És még egész közel van az Örshöz, nagyon jól kapcsolódik a Fehér úti bringaúthoz is és a zuglóihoz is.

179
pere képe

Milyen szép lesz,mikor az

Milyen szép lesz,mikor az Árkád előtt újra lesz karácsonyi vásár a szokásos bódékkal + fenyőárus.Végre egy kerékpáros drive in ! :)

180
SzCiklon képe

:-))))))))))))))))))))))) ***

:-)))))))))))))))))))))))

****
Szereld meg a bringád!, Belvárkodj!
A járdázók elütik anyádat? Küldd őket a... Bebiciklizésre!

182
pere képe

Szegeden nem gyengén

Szegeden nem gyengén nyomják...
kellene a tervezőknek is pontrendszer,mint a jogsinál és mondjuk 10 bünti pont után nem tervezhet bringautat,erre egyből 10-et adnék

183
Hemü képe

Kükü, egyébként értem,

Kükü, egyébként értem, hogy mit mondasz, csak azt mondom, hogy túl nagy lenne az ára. Szerinted mekkora biciklis forgalmat generálna ez az összeköttetés a két városrész között? Mert ha nagyot, akkor az már tényleg problémát okozna a gyalogosokkal. Ha nem, akkor meg minek építették?
Aztán aki nem az Árkádba megy Zuglóból, hanem Kőbányára, az mind a Kőbánya Felső vá. aluljárójában zúdulna át, mert az Éles-sarkot sem fogják bevállalni.
Ezért mondom, hogy most inkább fel kell szívnunk magunkat, és tanítanunk az újakat integráltan közlekedni. Én nem tudom, hogy hogyan, de a Bebiciklizés állítólag elég jó. Lehetne ilyen Zuglóban is.

__________///Hemü\\\___________
\ Az autós és a kerékpáros nem két /
  \  ember, hanem két archetipus.   /

184
pere képe

Kőbánya felsőn, a vasúti

Kőbánya felsőn, a vasúti aluljáróban már most is nagy a forgalom,10-ből 9 alkalommal biztos találkozom egy másik kerékpárossal vagy kettővel.

185
Hemü képe

Én 7:48 körül szoktam

Én 7:48 körül szoktam arra járni. :-)

186
pere képe

Álomszuszék :) Én 6:20

Álomszuszék :) Én 6:20 környékén.

187
17lako képe

Azt értem, hogy mondjuk

Azt értem, hogy mondjuk párszáz embert bringára ültetne a bringaút. A kérdés, hogy ehhez hogyan aránylik a gyalogosokat érő kényelmetlenség. Az MK szerint negatív az egyenleg, én is inkább erre hajlok, bár azt én se vettem figyelembe, hogy ha megnőne a bringások száma akkor mondjuk a metró-HÉV összekötésnél sokkal bringás- és gyalogosbarátabb átalakítást lehetne kiharcolni, hivatkozva a sok bringásra? Ebben van valami, mert jelenleg tényleg kevesen bringáznak az Örsön és ez így maradna ha nem épülne semmi. De akkor a HÉV-metró összekötés keretében épüljön valami nagyon szuper kerékpáros- és gyalogosbarát infra és addig, 4-5 évig kihúzzuk ezzel a gyalogosdarálóval, így már mondjuk pozitív lehet a mérleg, de azért sok benne a bizonytalanság.

Az, hogy a Fehér úton bringaút épült nem befolyásol semmit, könnyen folytatódhatna bringasávban, csak annyi hogy a Fehér úti átvezetés és az Árkád közti rövid szakasz megszűnne. Szóval ez nem ok semmire.

A Sibrik felüljáróig Kőbánya felől van kerékpárút, egészen a felüljáróig:
https://picasaweb.google.com/saganbp/KobanyaiKalandok#5653469696427862866
Mivel a felüljáró emelkedik, egy kezdő bringás nem ér át mire mögötte megjönnek az autók, az út széle pedig borzalmas minőségű, még én is sokkal jobban félek ott, mint az Örsön.

188
Halász Béla képe

17lako, én nem hiszem, hogy

17lako,

én nem hiszem, hogy ezzel a "gyalogosdarálóval" "ki lehet húzni" akár fél évet is. A tervezett kerékpárút által zavart gyalogosok száma túlzottan magas ahhoz, szerintem összességében úgy napi 50 ezer, hogy ezt, a tervezett kerítéseivel, amik pl. a 3-62-es villamos kőbányai és zuglói megállóit zárják le, határolják be, felfestett gyalogosátjáróival, hosszabb ideig tolerálni lehessen.

189
17lako képe

Mondjuk gyalogostüntetés

Mondjuk gyalogostüntetés nem hiszem, hogy szerveződne. Viszont attól én is félek, hogy esetleg túl sok gyalogosnak változna negatívvá a bringásokhoz, magához a bringázáshoz való hozzáállása. De nem tudom, hogy ez milyen mértékű lenne, mekkora lenne a bringaút ára.

190
Pontagy képe

a budai felső rakparti

a budai felső rakparti bringaútnál kevés rosszabb gyalogosdaráló van, mégis, tök sokan használják, és nem látni, hogy annak a megszüntetésére lenne akarat vagy szándék...

191
SzCiklon képe

Kerültek piktók a Fő

Kerültek piktók a Fő utcára, így a gyászhasználat nem kötelező. Ez az első lépés.
Amúgy tavasszal nem ártana egy matricaosztó akció, hogy biztassuk kerékpárostársainkat, hogy inkább a Fő utcát használják.

****
Szereld meg a bringád!, Belvárkodj!
A járdázók elütik anyádat? Küldd őket a... Bebiciklizésre!

192
fori képe

A Láchídtól délre is

A Láchídtól délre is vannak/lesznek piktók?

193
snoozey baa képe

Kéne egy nyaklevesosztó

Kéne egy nyaklevesosztó akció is azoknak, akik a hidakon (járdán) meg a lánchídi gyalogos alagútban rácsöngetnek a gyalogokra meg a turistákra.

194
Hotyhogy képe

Én nem tudok nyaklevest

Én nem tudok nyaklevest osztani, csak állcsúcson vágni. Azért még jelentkezhetek? :-)

195
SzCiklon képe

amúgy ez sem lenne

amúgy ez sem lenne hülyeség, erre felhívni a figyelmet, bár nem vagyok az erőszak híve.
****
Szereld meg a bringád!, Belvárkodj!
A járdázók elütik anyádat? Küldd őket a... Bebiciklizésre!

196
fori képe

A lánchidas alagútban én

A lánchidas alagútban én is szoktam néha csengetni, de soha nem a gyalogosok miatt, hanem a beláthatatlan kanyart levágó szembe jövő bringások miatt.

197
asztalosgabor képe

alapítsd meg a

alapítsd meg a járdánbiciglizőkergetők csoportot :)

198
Pontagy képe

Orsi, attól, hogy kint

Orsi, attól, hogy kint vannak a pitkók, a gyalogost lecsengető/harminccal ott száguldozó/ninja/stb bringások nem fognak az úton menni. Le kelleni zárni teljesen pár szakaszt, pl. az Erzsébet-hídtól a Batthyány-térig. Első lépés ez lehetne.

199
tranyo képe

"Le kelleni zárni teljesen

"Le kelleni zárni teljesen pár szakaszt"
rögtön anyáznék is a gyerekkel arrafelé tekerve...

tudod a
gyökkettő-->30+
kamion módjára világító-->ninja
között van némi különbség.

és amíg nincs mindenütt bringainfra, addig legyenmár 'nem lezárt' a járda, ahol a 12 év alattiak törvény szerint tekerhetnek...
köszi és písz.

200
17lako képe

Kükü: "A Sibrik [...] a

Kükü:
"A Sibrik [...] a kőbányai részen a Maglódinál vége és csak kerülőkkel tarthatsz bármerre."

Ezzel nem értek egyet. A Sibrik menti bringaút tök jól hozzá kapcsolódik a Harmat utcai bringaúthoz, amin a belvárosba is el lehet jutni (Harmat u. - Kápolna u. - Kőbányai út). Igaz van benne egy rövid rész, ahol mellékutcákon kell menni, de jól ki van táblázva.

De a Sibrik csak egy példa volt, szerintem biztos van több hasonló hely is.

201
Halász Béla képe

Úgy gondolom, teljesen

Úgy gondolom, teljesen jogos a tiltakozás, hogy kerékpárutat ne egy kiemelt közlekedési csomópont forgalmas gyalogos zónájának "közepén", azt szinte kettévágva építsenek meg, a gyalogos forgalom erőteljes zavarása mellett.
Támogatható, sőt ösztönözhető viszont a kerékpárút úttesten, külön kerékpársávban történő vezetése.
Ennek hiányában elvtelen kompromisszumot nem a több tízezer gyalogos közlekedőtől kell elvárni, hanem a kerékpárosoknak kell vállalni.
Reális alternatíva a kerékpárút Gyakorló u.-Gyakorló köz-Sarkantyú u.-Füredi út kerülő útvonalon történő vezetése, a HÉV pályán való áthaladás fénysorompóval való segítése.
Meggyőződésem, hogy az alternatív kerékpárút a kerékpárosok számára is sokkal biztonságosabb a jelenleg tervezetthez képest (igaz némi kerülővel és többletidővel jár).
Küzdjünk együtt a tervezett rémrossz kerékpárút ellen és a mindenki által vállalható alternatív megoldás megvalósulásáért.
Köszönöm.

202
fori képe

A kerékpárút építése

A kerékpárút építése még nem állt le. Már az szegélyköveket is lerakták az Örs vezér téren a villamossín melletti füves területen futó kanyargós bringaúthoz.