Tegnap a saját fülemmel hallottam Kovács Róbert X. kerületi polgármestert azt ecsetelni, hogy Kőbánya nem igazán külváros, mert egyrészt Budapest mértani közepe, meg egyébként is a 9-es busz 10-12 perc alatt bent van a központban.

Aztán mosolyogva hozzátette: "Mondjuk én biciklivel gyorsabb vagyok!"

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
ízirájder képe

középből a központba az

középből a központba az valóban gyors

2
feb képe

Rákoskeresztúr nem külváros,

Rákoskeresztúr nem külváros, mert 30 perc alatt a nagycsarnoknál vagyok.

3
urijimi képe

+1 Rákoskeresztúri vagy?

+1
Rákoskeresztúri vagy? Király. Én meg rákoskerti. :-)

4
magellanos képe

És mondjuk a Kőbánya alsó -

És mondjuk a Kőbánya alsó - Sorház utcai focipálya közötti idejét is mérte már? Persze, csakis szigorúan a kijelölt infrán. ;)

5
Csigafattyú képe

Budapest mértani középpontja

Budapest mértani középpontja a Keleti pályaudvar külső vágányaira esik. A hidegháborús NATO tervek szerint itt kellett volna robbannia egy 1 MT-s termonukleáris töltetnek 1000 méter magasan. Háromszor, félórás időközönként. Csak hogy érezzük a törődést.

6
Icarus képe

Érdekes - bár nem értem, hogy

Érdekes - bár nem értem, hogy akkor egy töltet hogy robban fel háromszor.
Illetve hogy miért pont 3 fél órás időközönként... vajon nem ér-e többet 3 db picikét jobban szétszórva egyszerre robbantva.

7
Csigafattyú képe

Nyilván nem EGY töltet,

Nyilván nem EGY töltet, okoska... A cél, hogy megmurdeljenek a mentőosztagok is. Töltet egyébként lett volna bőven, mert a főcsapás mellé dobtak volna egy-egy 500 kilotonnásat Újpestre, a flottilla bázisa környékére és egy másikat a Csepel Művekre. Szóval akit esetleg nem ért volna el a jóság a Kelótól, kapott volna ezekből. A legközelebbi túlélők úgy Vác magasságában lettek volna, bár abban sem lett volna sok köszönet.

Bár ennek már tényleg semmi köze a bringázáshoz. A városfejlesztéshez is kevés. Szerencsére Demszky már nem polgi, mert ha ezt elolvasná, tuti bevenné a programjába. :)

8
Hotyhogy képe

Latom nagy harcaszati

Latom nagy harcaszati szakertelmedet. :-)

Amikor kergemarha kor dult es le kellet vagni ezrevel az allatokat, es ugyanakkor afgan aknamezokon haltak vagy sebesultek meg civilek ezrei, akkor valaki azt javasolta, hogy engedjek a beteg marhakat az aknamezokre kovalyogni. Azzal ket legyet lehetne utni egy csapassal: megtisztitani a mezokat az aknaktol, es egyben leolni a fertozott allatallomanyt is. :-)

9
Csigafattyú képe

Ja, voltak ilyen baromharcos

Ja, voltak ilyen baromharcos ötletek. Aztán kiszámolták, mennyibe kerülne odaszállítani szerencsétlen, haldokló jószágokat, és mennyire lenne járvány több száz széttépett marhatetemről, továbbá hogy mi is az az állatkínzás. Különben is kár lenne azért a sok jó aknáért. Annyi jelöltem lenne, hogy azok intézzék!

10
Hotyhogy képe

A szocialista KGST tervek

A szocialista KGST tervek szerint es az azt koveto kapitalista privatizacios tervek szerint is ott kellett volna a MAV PFT-nek fenntartania a Keleti kulso vaganyait, hogy azok szet ne essenek.

Mivel nem tartotta fenn rendesen, azok mara mar csaknem teljesen szetestek, es ezert az 1 MT NATO termonuklearis toltet haromszoros idozitett felrobbantasa 1000 meter magasban e vaganyok folott szuksegtelenne valt.

Csak hogy erezzuk a MAV torodeset. :-)

11
biktop képe

A középpontról: ez valamikor

A középpontról: ez valamikor a világháború környékén lehetett, mert azóta sokat változott Budapest...

http://hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_X._ker%C3%BClete

12
alterego képe

Hát ha Kőbánya ugyanúgy néz

Hát ha Kőbánya ugyanúgy néz ki, mint eddig, akkor nincs sok bizodalmam az ipse felé.