A fagyok elmúltával a vastag zöld trutyit jó lenne szintén eltakarítani!
A Kerékpárosklub a HÓ24 tárgyalások keretében tudna nyomást gyakorolni a témában?

Egyébként hol, milyen alapon döntötték el, hogy – kizárólag a kerékpárutakra – ez a megfelelő síkosságmentesítés? Érdekes módon se az úttesten, se a járdákon nincs ilyen undormány.

Én meg pucolhatom mindennap a biciklit, és a ruhám + táskám is csurom zöldszar.

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
Vid képe

Helyi tükörjegek felfagyások

Helyi tükörjegek felfagyások ellen jó, mert még ha meg is jelenik a jég, akkor sem csúszik, szóval nem mondanám hogy értelmetlen.

2
feb képe

Petőfi híd járdájára került a

Petőfi híd járdájára került a szutyokból

3
Zooorrrg képe

Kellemetlen, de lehet még

Kellemetlen, de lehet még fagy...

4
Törzsmókus képe

SZERK.: a képlinkek nem

SZERK.:
a képlinkek nem működnek vmiért:( a teljes mappa itt van, pl a P6140047 kép érdekes

ezt a képet, meg ezt, meg ezt, meg ezt tavaly júniusban lőttem Csepelen. látszik rajtuk, hogy még mindig nem takarították el a zeolitot, így főleg ahol nem jó a lefolyása az útnak (vadiúj kerékpárút, de vannak bajok...), ott rajtamaradt.

ez normális?

5
Kuku képe

Régebben a só ellen

Régebben a só ellen szólaltunk fel. Sőt kifejezetten javasoltuk, hogy olyan szert használjanak, ami nem kiégeti a növényeket, hanem trágyázza.

6
Kuku képe

De érdekel a téma, viszont

De érdekel a téma, viszont csak kiforrt közös álláspontot vetnék fel az egyébként péntek reggeli tárgyaláson. Idén már úgysem lesz hó. A tárgyaláson is elsősorban rendeletmódosítást szeretnénk, a szóróanyag szerintem egyszerűbben változtatható, de előbb kérdezzünk az okokról, aztán reklamáljunk.

7
Törzsmókus képe

felvetettétek egyáltalán a

felvetettétek egyáltalán a kérdést pénteken?

8
ízirájder képe

tavaly is márciusban esett a

tavaly is márciusban esett a legnagyobb hó

9
Vid képe

Pontosan. Ráadásul sok helyen

Pontosan. Ráadásul sok helyen kialakulhatnak helyi felfagyások pár méteren akkor is, ha amúgy jellemzően nincs fagy az országban. De egyébként is komoly elvárás volna, ha minden fagynál felszóratnánk a várost, aztán ha van 1-2 hét melegebb idő, akkor az egészet feltakaríttatnánk, majd ismét felszóratnánk, és ezt az egészet végig így a tél folyamán.

10
Törzsmókus képe

már ne is haragudj, de

már ne is haragudj, de szerintem az a zeolit, amit több mint egy hónapja szórtak ki, már nem sokat ér. nagyrészt kivájtuk már benne az utakat, de még mindig rongálja a bicikliket. (a kitámasztóm pl rendszeresen eltömődik és alig bírom felhajtani; a fékpofa és a felni csikorog és kopik mint atom; stb)

11
Vid képe

Ha nem sokat érne akkor nem

Ha nem sokat érne akkor nem kerülne érintkezésbe a bringáddal. Amúgy meg nem romlik meg attól hogy kint van.
Amúgy meg főleg télre meggondolandó az agyfék, meg a leffentyű, ez a tél még mindene szempontból istenes volt. (A bringásoknak)

12
Törzsmókus képe

1., nem arra gondoltam, hogy

1., nem arra gondoltam, hogy megromlik, hanem hogy széttúrjuk, a két „nyomvályúban” már nincs is belőle, ezért az utam mondjuk 40-50%-án már zeolitmentes felületen megyek. a maradék viszont még bőven érintkezésbe kerül velem.

2., ha nem lopták volna el az egyik bringámat, akkor talán most lehetne külön téli. így csak egy van, négyévszakos. (azon sem fogok fékrendszert cserélni egyhamar.)

3., ja, enyhe a tél, de az „anyag” ugyanúgy kint van...

13
Törzsmókus képe

komoly elvárás. ja. én

komoly elvárás. ja. én elvárnám.