Hát ha ez tényleg így van az nagy gáz. 1-2 centi miatt kiesni, ez enyhén szólva nem lehet véletlen. Tarlós mentségére váljék, ő ha jól emlékszem már az első buszbeszerzésnél sem örült a Merciknek, így azért van egy jó pontja is.
Akkor ha jól emlékszem az volt a hivatalos indoklás, hogy a bank nem volt hajlandó magyar buszt lízingelni. Kíváncsi leszek most hogy alakul tovább a történet.

http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2016/04/27/kigolyozza_tendereibol_a_v...

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
monster képe

A csillagos márkát a

A csillagos márkát a legfelsőbb helyről nyomják. Még jó hogy Audi, Suzuki, Opel nem gyárt buszt.

"A világ legmodernebb járműveiként mutatta be a Hősök terén Orbán Viktor az új Mercedes Citaro 2-eseket. Hozzátette: néhány éve még nokiás dobozokról beszéltünk, ma meg már új buszokról.
A kormányfő megjegyezte, a Mercedes a magyar kormány stratégiai partnere, és kiváló buszokat gyárt. „Ez a típus 2013-ban az év busza lett a szakmai zsűri döntése alapján, úgy gondolom, a fővárosiak megérdemlik, hogy a világ legmodernebb járműveivel közlekedjenek” – tette hozzá."
http://mno.hu/belfold/orban-nyolc-evet-kellett-varnunk-erre-1157940

2
Vid képe

http://nol.hu/gazdasag/most-a

http://nol.hu/gazdasag/most-a-buszgyartast-vedi-a-kormany-1615233
http://www.tozsdeforum.hu/uzlet/gazdasag/nemzeti-buszgyartast-es-remek-t...
http://index.hu/gazdasag/2016/05/12/10_fontos_mondas_a_csutortoki_korman...

Remélhetőleg nem csak a dízel, hanem a gázbusz, meg elektromos vonalat is erősíteni akarják, mert 10 év múlva szerintem már senki nem akar majd dízelt belvárosba. Én már most sem.

Várjál monster, kitalálom mit fogsz mondani:
"Gondoltam hogy inkább a haverok zsebét fogják tömni, onnan több csorog vissza mint a németektől" :D
Most megint lesz egy ilyen tudathasadásos állapotod mint a bringás piaszabályozásnál. Nem irigyellek.
Egyébként ezek a csütörtöki sajtótájékoztatók meglehetősen szórakoztatóak tudnak lenni, érdemes belenézni! (Remélem valaki összeállít egy válogatást a legjobb beszólásokból!)

3
monster képe

A magyar buszgyártók

A magyar buszgyártók folyamatos hátrányba hozását régóta nem értem, az új 1 cm-rel tenderbőlkizáró specifikáció különösen érdekes. Összeesküvéselméletem az van rá, csak nem olyan fajta mint mélyagyaroknak a háttérhatalomról.

4
Vid képe

Elolvastad a cikkeket? Mert

Elolvastad a cikkeket? Mert pont arról szólnának hogy ez a hátrányba hozás esetleg most az ellenkezőjébe fordulna át. Úgyhogy most majd ezzel az új helyzettel kapcsolatban kell előállni az összeesküvés elmélettel.

Most nézem, hogy a tecsőn ez a "Közéleti gazdasági vieómagazin" vagy mi pont a lényeget, az újságírói kérdésekre adott válaszokat nem rakja fel. Ott is valami sokeszű a főnök. Megfosztják a népet a jelenleg legjobb elérhető politikai szórakoztató műsortól.