Ugyanis volt merszük Lettországban véletlenül fotózkodni a Dalai Lámával, akit a kínaiak elüldöztek a hazájából.
Miért ártják bele a kis sárga faszukat, hogy a magyar válogatott kivel fotózkodik? Ezek ovisok a követségükön, vagy felnőtt emberek? Mi megmondjuk, hogy mit csinálhat bármelyik sportválogatottjuk?
Egyáltalán miért reagál ilyesmire a külügy? Le is fognak még hajolni nekik? (Mondjuk a magasság akkor sem fog stimmelni.)

http://mno.hu/kulfold/megsertodott-peking-dzsudzsakek-dalai-lamas-fotoja...

"A dalai láma Kína tibeti tartományának függetlenségéért kampányol, s nem tartózkodik a szélsőséges, szeparatista megnyilvánulásokra felbujtó nyilatkozatoktól sem."
Hogy mit nem merészel! Egyébként újabban már ilyeneket sem mond.

http://444.hu/2016/10/15/kinanak-nem-tetszik-hogy-a-magyar-valogatott-a-...

Tényleg a nagy nemzetközi morális közösség mikor vezet be szankciókat Kína ellen? És ha nem miért nem?

Itt egy érdekes cikk arról, hogy mire használják többek között a sok kivégzett tibeti, ujgur (A rokonaink!),és egyéb politikai fogoly szerveit:

http://index.hu/kulfold/2016/06/23/kina_transzplantacio_borton_eliteltek/

(MA kivégzünk Tenzin, mert Lao úrnak szüksége van a májadra...)

Soha nem értettem, hogy az USA miért mindig az oroszokat szívatja, ahelyett hogy ezekkel foglalkoznának...

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
Vid képe

Itt az élő közvetítés

Itt az élő közvetítés Pozsonyból.
https://www.youtube.com/watch?v=0Xp_1qhU_Pk
Csehországba is megy. Hozzánk miért nem?

2
pere képe

Nagyvonalakban? Túl sok pénz.

Nagyvonalakban? Túl sok pénz.

3
Hotyhogy képe

En nem banom, hogy kivel es

En nem banom, hogy kivel es hol fenykepezkedik veletlenul a nagy piros kukiju magyar foci valogatott.

Kulonben en mar regen mondtam, hogy Kinat terdre kellene kenyszeriteni. Erre egy tarsunk megjegyezte, hogy felelmetes a real politikai erzekem.

Tibetben meg eliteltek elnek szeles, nehez fadeszkakkal a nyakuk korul ami megakadalyozza az onmaguktol vegezheto etkezesuket. Egy kegyelmes barat taplalja oket lisztbol gyurt kovasz gomboccal, naponta ketszer.

Mit nem adnek egy kettos autogramos fenykepert amin Dzsudzsak es Kim Jong-un vannak egyutt!

4
Vid képe

A nagy piros kuki szakértők

A nagy piros kuki szakértők véleménye szerint jobb mint a kis sárga. (Csak a kínai komcsi politikusoknak és kiszolgálóiknak van olyan félreértés ne essék :))

De nekem, és más igaz magyaroknak piros fehér zöld van.

5
monster képe

A helyzet az hogy a

A helyzet az hogy a diktatúrák seggét nyaló illiberális Magyarországon amikor kínai delegáció jön, jogszabályokat sárba tiporva begyűjtik előre a potenciális tüntetőket. És jómagam pont a múlt héten nem tudtam átbiciklizni az Astoriánál mert kínai delegáció jött óriási szirénázással az ELTE campusra, leállították kb. a fél belvárost ezért. Az ELTE campus előtt pedig ha jól láttam később kis kínai zászlókkal Kína MELLETT tüntetők topogtak.
A dolog enyhe pikantériája hogy a tüntetni nem engedett tibetieket a nyilasok ügyvédje képviselte a bíróságon.
http://magyarnarancs.hu/belpol/bocsanatot-kell-kerniuk-a-rendoroknek-a-t...

6
Hotyhogy képe

Mas pikans dolgok is vannak

Mas pikans dolgok is vannak Tibet meg a Dalai Lama korul...

http://sttpml.org/the-dalai-lama-cia-monk/

7
Vid képe

Juhú Hotyhogy sikerült

Juhú Hotyhogy sikerült megtalálnod egy kínai propagandaoldalt, ami kb úgy adja alő az egészet, ahogy azt a Kínai népességnek taníthatják.

"It would not be incorrect to say that before the arrival of the Chinese People’s Liberation Army in Tibet in 1951, the land of the Lamas was hell on earth. "

Ford: Nem volna hazugság azt állítani, hogy a Kínai Népköztársaság Felszabadító Hadseregének megérkezése előtt a lámák országa a földi pokol volt."

Ahogy az mint tudjuk a felszabadító kommunista hadseregek megérkezése előtt lenni szokott.Nyilván azért volt fontos pár éve végül betiltani a tibeti nyelv oktatását is, mert az is valamiféleképpen pokollá tette az életüket.
Meg a kultúrájuk is, amit igyekeznek megsemmisíteni,a magasabbrendű tudást hozó elvtársak.

A láma egyébként mint tudjuk CIA ügynök, kínozta a népét, és náci is, ahogy mindez a Buddhizmussal összhangban áll.

Hotyi ez már beteges, beléphetnél egy magyarországi "baloldali" pártba.

8
Hotyhogy képe

:))) Baloldal...?! Amikor

:)))

Baloldal...?!

Amikor kicsi voltam, akkor meg nem volt Internet, csak rovidhullamu radio.

Mindezen allomast halgattam, halkan, hogy a szomszedok meg ne halljak, sokszor zavarva es fading hatassal:

Szabad Europa Radio, Amerika Hangja, BBC World Service, Vatikan, Radio Tirana, es Moszkva.

Mai napig jo egyensulyban veszem a velemenyeket, hireket, es sok esetben kioklendzem azt amit erovel akarnak lenyomni a torkomon. :D

9
monster képe

Persze, ez ugyanolyan

Persze, ez ugyanolyan dezinformációs oldal mint amilyeneket az orosz titkosszolgálat üzemeltet tele álhírekkel, migránsozással, stb...

10
Vid képe

Igen, ez nagyon égő, annak

Igen, ez nagyon égő, annak idején még posztoltam is róla ide. Van amiben néha egyetértünk. Most enek örülsz, vagy ez baj, mert a náculásod jele? Jó hogy most megtudtam ezt a Márc 10. -et, jövőre lehet hogy én is megyek. És remélem engem is majd próbál megverni egy kínai "diplomata" ahogy megvert korábban egy magyar tüntetőt.

Gaudi egyre többet nő a szememben.

Pont nem a verés, de mutatja diplomáciájukat:
https://www.youtube.com/watch?v=MfME3UIraYE

Eléggé nyeregben érzik magukat az új gyarmatukon.

11
monster képe

Nekem nem probléma ha a te

Nekem nem probléma ha a te világképed inkonzisztens.

12
Vid képe

Ha valamiben valaki egyetért

Ha valamiben valaki egyetért veled, akkor az azt jelenti, hogy nem összefüggő a világképe?

13
Hotyhogy képe

:))) Kulonben igencsak

:)))

Kulonben igencsak lehetseges az, hogy valakinek latszolag nem osszefuggo a vilagkepe mig maga nagyon is biztos abban, hogy mi es valoban mennyire nagyon is osszefuggo az o vilagkepe.

Igy peldaul valakinek gyerekkoraban bele akartak verni az iskolaban a fejebe, hogy kizsakmanyolas meg penz-aru-penz, papsag, nemesseg meg tokes meg proletar, usd a toket ne sirankozz, meg hogy dolgozz, aztan meg idos korara azok a tanarai szetloptak orszag vagyonokat mig o banyaban gornyed megkeresni a szaraz kenyerre valot. Az ilyen sokszor csendben hordozza az o megszilardult vilagkepet.

Olyan is lehet, figurativan leirva, hogy kinoztak, szenvedtettek, homlokara horogkeresztet tetovaltak, aztan ugyanok kesobb voros csillagot. Aztan ugyanok betiltjak e jelkepek nyilvanos kiallitasat es kotelzik ot a tetovalasainak eltavolitasara, egy ujabb uldozessel. Am o szilardabb vilagkepu mindennel a hitvany embernel es ontudattal allitja ki azokat a viselt bunjeleket a homlokan, csondben gondolva, hogy eljuttok ti ugyis mind a pokolba.

14
monster képe

Túl általános volt a

Túl általános volt a megfogalmazás.
Nem általában "ha valaki egyetért velem", hanem egy speciális konkrét liberális dologban olyan valaki akit eddigi megnyilvánulásai alapján jobbernek gondoltam, illetve nem is jobbernek (mert Agyarországon megszűnt a politikai definíciók pontos értelmezése) hanem inkább a nálunk kialakult (vagy más autokratikus) rendszerrel nem ellenszenvezőnek.

15
Vid képe

Ha már a besorolásomnál

Ha már a besorolásomnál tartunk, én nem csak nemzeti vagyok, hanem szocialista is, szóval pont az arany középúton járok, gondolom abban is egyetértünk hogy ez mennyire kiegyensúlyozott beállítottságot jelent politikailag. :)

Egyébként komolyra fordítva: Nem csak Magyarországon, hanem máshol sincs sok értelme a jobbos meg balos besorolásoknak.
ÉS ezek a beskatulyázások járulnak hozzá, hogy valakiben ilyen tévképzetek alakuljanak ki, mint benned, meg sokakban, hogy van egy politikai oldal, és van aki mindenben egyet ért vele, aki pedig nem szimpatizál vele, akkor annak mindenben ellene kell lennie. Ez az építő politizálás hiánya amikor valaki már csak ezzel az ide oda tartozással foglalkozik, és nem tartalmi kérdésekkel.
A magyar közéletet ez mérgezi meg leginkább.És ebbe szerintem te jobban beleillessz mint én. Most is minden baromság folyik a csapból, csak épp a CETA -ról nincs szinte semmi hír, pedig ez fontosabb annál, hogy ki hol fütyült vagy nem fütyült. Csak hát itt nem lehet szapulni a másik oldalt.

Szerk: És egyébként ha az ellenzék ilyen és ehhez hasonló valódi kérdésekkel lenne elfoglalva, és nem csak azzal, hogy ki gyűlöli jobban a Viktort, akkor még lenne esélyük, bár nagy részüktől minden teljesen hiteltelen. De látod a "másik", a "jó" oldal, nem képes semmilyen érdemleges kérdést sem felfogni, és azzal érdemben foglalkozni. Lásd Budapest ügye.

16
monster képe

Hogy ki mérgezi a közéletet

Hogy ki mérgezi a közéletet és mivel, ezt inkább hagyjuk, hiszen az sincs pontosan definiálva hogy mi a normális közélet és mi annak mérgezése. Sőt úgy van hogy ami egyik szerint normális közélet azt a másik mérgezi és viszont.
A szabadkereskedelem sokkal bonyolultabb dolog mint az internetes kommentek szintje. Nyilván nem fekete-fehér dolog, aki ellenzi az a fekete dolgokat emeli ki, aki mellette van az a fehéreket. Objektív igazság nincsen.
A jobbos és balos besorolás nem örökre meghatározott, minden változik, ez is. Ahogyan maga a demokrácia se az mint a görög városállamokban volt, amiről ugyan a nevét kapta de köze nem sok volt hozzá.
Az mindenesetre elfogadható szerintem, hogy már genetikailag meghatározott, akár a szem vagy hajszíne valakinek hogy a világhoz hogyan fog viszonyulni. Hogy jelenleg éppen balosságnak mondják a társadalmi igazságosságra, a szegények felemelkedésére, a javakhoz kiegyensúlyozottabb hozzáférhetőségére törekvőket, materialistákat és jobbosnak a status quo fenntartását, a korábban kialakult értékrend szerinti életrend követését, bizonyos ókori mesekönyvekben való transzcendens hitet az véletlen. Vannak olyan területek amik e szerint nem besorolhatóak, pl. a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, ökológiai lábnyom. Azért jó egy ilyen semleges pl. bringás fórum mert itt lehet mondjuk a környezettudatossághoz jobban kötődő dolgokkal foglalkozni. Világnézetfüggetlenül, mert azt egy értelmes ember látja hogy egyre gyorsuló ütemben basszuk szét a lakókörnyezetünket politikától függetlenül.
Másfelől lehet hogy pont jó egy kerékpározás kapcsán szerveződő közösségben politikai dolgokat megvitatni, mert egyfelől a közös kerékpáros érdeklődés miatt elfogadják egymást a felek, másrészt tényleg esély van ellenkező vélemények normális ütköztetésére, mert máshol általában politikai érdeklődés alapján szerveződnek a csoportok ahol csak az egyik nézőpont dominál. Igaz ez a fórum lehet pont a politika túlterjedése miatt került tetszhalott állapotba annak idején.
Az ellenzéket a viktorozás miatt szidni eléggé szerencsétlen dolog, tekintve hogy pont a paranoiás mániákus pszichopata Viktor volt az aki szekértáborokká változtatta az országot. A végső romlást nyugodtan számíthatod 2002. május 7-étől, amikor ez az aljas mondat elhangzott nyilvánosan: "A haza nem lehet ellenzékben".
Budapest ügye 25 éve megromlott rendszerszinten, nem tudom mit lehetne tenni ez ellen. Utálok minden fidesznyiket, de pl. a Vitézy Dávid működésével egyet értettem, hasznosnak, korszerűnek, jónak tartottam, de nekem az nem jobber várospolitika volt, hanem a logikus normalitás, minden városvezetésnek azt kéne csinálni. És mi lett a vége? Borzasztó.

17
Vid képe

"Az mindenesetre elfogadható

"Az mindenesetre elfogadható szerintem, hogy már genetikailag meghatározott, akár a szem vagy hajszíne valakinek hogy a világhoz hogyan fog viszonyulni. Hogy jelenleg éppen balosságnak mondják a társadalmi igazságosságra, a szegények felemelkedésére, a javakhoz kiegyensúlyozottabb hozzáférhetőségére törekvőket, materialistákat és jobbosnak a status quo fenntartását, a korábban kialakult értékrend szerinti életrend követését, bizonyos ókori mesekönyvekben való transzcendens hitet az véletlen."

Hogy a genetika hogy jön ide, azt kifejthetnéd, mindenesetre pont ez a felosztás amit leírtál teljesen megdőlni látszik. A status quo-t jelenleg pont a "jobb oldal" próbálja megdönteni, és mindkét oldal materialista, a legtöbbször az is, amelyik szent könyvekre hivatkozik. És szerintem ez a legnagyobb baj, és a materializmus ellentéte nem a vallásos hit, mert a materilaizmus is egy hit, amit már kitárgyaltunk
A jelenlegi "esélyegyenlőséget teremteni próbáló" "baloldal" regnálása alatt nőt az esélyegyenlőtlenség a legjobban a nyugati világban, de még Kínában is, ahol elvileg komcsik vannak hatalmon.
Amúgy meg ha az 1% pénzét holnaptól szétosztanád a világban, és 2-3 milliárd ember kezdene el belőle autót venni, és ide oda repkedni, akkor elég hamar vége lenne a dalnak. De ez még Európára is érvényes. Szóval vagy "baloldali" vagy, vagy zöld, már eleve itt látszik hogy nem érdemes kategorizálni.

Szerk:
Az országot nem a Viktor változtatta szekértáborokká, hanem úgy tűnik ezt adja a kultúránk. De ha megnézed nem csak a miénk, hanem az egész nyugati világé. Az Usában most sokkal jobban gyűlöli egymást a két tábor mint jelenleg
nálunk. De Németországban is hamarosan elgurul a gyógyszer. És ez is a materializmusból ered: Minden rossz valami rajtam kívül álló okból ered.(Merthogy minden jó is onnan jön tőlem függetlenül) Nekem semmi közöm hozzá, én jó vagyok. Nálunk betudom ezt a 40 év kommunista agymosásnak, de hogy a gazdagabb világban is így van, azt a fentebbi állítást igazolja.

Budapest kapcsán: Akkor Vitézy kérdésében is egyetértünk, tehát inkonzisztens a világképem. :) Mindenesetre nem tudom hogy lehetne e Fidesz, meg Fideszútálók összefogása ezen a téren, mert hát ugye a Vitézy a Viktor valamiféle rokona, tehát ő gonosz. Viszont ha itt nem lesz "zendülés" T. baromságai ellen, akkor még 20 évig el fogunk merengeni ebben a szürke
szmogos mocsárban, anélkül hogy történne valami.És ezen lehet hogy még T. leváltása sem fog segíteni, ha egyedül csak a hepciáskodása miatt tennék ki a szűrét.
Bár szerintem 20 év műlva már nem sok ember lesz ezen a földön ha egyáltalán
lesz, nem is tudom mit erőltetem magam, vagy lehet hogy pont ezért akarok még gyorsan eredményeket. :D

18
monster képe

Hát, a Trump győzelme után

Hát, a Trump győzelme után most nehéz bármi okosságot írni, nem is próbálkozom, de szerintem a butaság győzött és a legnagyobb veszély a világra a butaság elhatalmasodása, minden rossz a butaságból fakad. Az ideológia másodlagos, az értelem elsődleges.

19
Vid képe

Nyugi, első körben így

Nyugi, első körben így elkerültünk egy atomháborút, amit a némber választási ígéretei szerint a szíriai tervei jelentettek volna. Már ez is valami. (Lehet hogy pont pár szemfülesebb főkém nyúlt bele a fantasztikus elektromos szavazógépeikbe pont ezért.)

Én nem ideológia szintjén értelmezem a materializmust, hanem ösztönös gondolkodásmódként.
Te meg összekevered a józan ész szerint való gondolkodással, mert bizony a kettő nem ugyanaz. Hogy lelki, tudati szinten nem sokat fejlődtünk az utóbbi évszázadokban, az pont nem a józan gondolkodásra, és életszemléletre vall.

20
monster képe

Alighanem abba a

Alighanem abba a konferenciába botlottam bele amin a geci Orbán több hagymázas baromság között ezeket is hadoválta:
Orbán Viktor (2016. október 6. Budapest):
„A kínai politikai berendezkedés a kínai népre tartozik”
"szeretném világossá tenni Magyarország álláspontját. Mi nem fogadunk el semmifajta korlátozást Kína és a térségünk együttműködésére vonatkozóan. Meggyőződésünk, hogy ami jó Közép-Európának és Kínának, az nemcsak Kínának és Közép-Európának érdeke, hanem egyben az egész európai kontinens, azon belül az Európai Unió érdekét is szolgálja."

http://www.miniszterelnok.hu/orban-viktor-beszede-a-dialogus-kina-es-a-k...

21
Vid képe

Ő is szépen leírta hogy mi a

Ő is szépen leírta hogy mi a helyzet:
http://www.demokrata.hu/velemeny/kinai-kommunistak-kontra-magyar-valogat...

Szerintem semmilyen üzleti érdek nem jogosít fel senkit, hogy alapvető értékrendi kérdésekben feladja az elveit.

22
monster képe

Akkor ez a jog Kínát is

Akkor ez a jog Kínát is megilleti szerintem. Az ő értékrendjükben a dalai láma a rossz oldalon helyezkedik el, aki vele vállal értékközösséget, az a kínai értékrend ellen foglal állást.
Kéne nekem egy link valami Zárug Péter Farkas cikkhez arról az esetről amikor Magyarország kormánya a keresztény örményt az ebből a célból előre megvásárolt baltával álmában agyonverő muszlim azerit kiadta hazájába ahol dicsőítve fogadták, kitüntették és kárpótolták. Akkor a fentebb linkelt cikket meg azt összevetve ki tudnám alakítani a véleményemet - no nem a világról hanem a cikk szerzőjéről, ámbár igazi liberálisként már helyből fenntartással kezelem a Demokratával bármilyen viszonyban lévőket.