15 éve, 2004. szeptember 22-én, a nemzetközi Autómentes Napon szervezték meg az első Critical Mass-t az akkori bringás futárok és civilek. Nem felejtettük el a '90-es és 2000-es évek pionírjait, de a 2004-es felvonulás akkorát robbant, hogy Budapest ma is zajló átalakulását eredményezte. Elképesztően sok mindent értünk el együtt, de még csomó dolgunk van Budapesttel. A Kerékpárosklub olyan nemfelvonulást (közlekedést) szervez a jubileumra, amilyen 2009-2011 közötti Autómentes Napokon volt.

Az I bike Budapest oldalon addig is a régi CM-ek történeteit idézzük fel. Küldjetek ti is sajátot!

Bár az első CM 1998-ban volt, az első bringaemelés pedig a 2001-es futár vb felvonulásán és még sok illegális tekerés, illetve a VBB alkalmai építették a pionír időszakot, sőt a Kerékpárosklub is 2 évvel idősebb az első, 2004-es Critical Mass-nél, a bringás mozgalmat alapjaitól megrengető, tömegeket bevonzó, nagy hatású felvonulások óriásit lendítettek a mozgalom fejlődésén és eredményessé válásában, majd a Kerékpárosklub a klub országos szakmai civil érdekképviseletté alakulásában.

Ünnepeljük meg ezt a 15 évet, és tegyük még bringázhatóbbá Budapestet!

TALÁLKOZÓ: 2019.09.22. 15:00 Móricz Zsigmond körtér
BRINGAEMELÉS: 17:00 körül, Szabadság tér

Zene: Vibee és Panda

Gyere és szólj a mindenkinek is!

Facebook esemény részletekkel itt.

NEM FELVONULÁS, KÖZLEKEDÉS!
Ahogy a 2009 és 2011 közötti Autómentes Napokon, úgy most is rendőri felvezetés nélkül, _nem_ lezárt útvonalon tekerünk. Te választod ki az útvonalad, menjünk minél több irányban! A szabályok mindenkire vonatkoznak! Ne biciklizz a járdán, és mindenhol legfeljebb a külső sávot foglaljuk el. Kérjük figyelj erre és szólj másoknak is!

PÓLÓ
Készülünk limitált szériás jubileumi pólókkal, amiket a Kerékpárosklub bringás fejlődésért végzett munkájának támogatása esetén adunk ajándékba. Köszönjük a támogatást!

MIÉRT DOLGOZUNK?
A Kerékpárosklub budapesti 12+1 pontja 2024-ig a főpolgármester-jelöltek válaszaival: https://kerekparosklub.hu/ibikebudapest/bringazhatobudapest_12pont_fopol...

SEGÍTS MEGSZERVEZNI!
Keresünk legalább 20 önkéntest, aki Critical Mass vagy I bike Budapest pólóban segítene a gyülekezőnél és az érkezésnél a résztvevőknek. Jelentkezz itt: https://forms.gle/LKXXRAmnd1hcSGTw5

NEM SZERETNÉNK:
Tilos kereskedelmi tevékenységet folytatni, reklámozni, pártpolitizálni. Az esemény a bringázásért van, önkéntesek szervezik, tartsd tiszteletben!

MARADJUNK KAPCSOLATBAN:
- Facebook oldal: https://www.facebook.com/ibikebudapest / http://facebook.com/MagyarKerekparosklub
- Riadóemail feliratkozás: http://eepurl.com/dcOUoX
- Instagram: https://instagram.com/ibikebp/
- Aktivista csoportunk (szervezők, aktualitások): https://www.facebook.com/groups/budapestibringariado/
- Tumblr: https://www.ibikebp.tumblr.com/
- Twitter: https://twitter.com/ibikebp
- Web: http://ibikebudapest.hu/
- Hesteg: #ibikebp

Szervező: Magyar Kerékpárosklub - https://www.facebook.com/MagyarKerekparosklub/