Most, hogy kész lett a biciklim és rendszeresen azzal közlekedem, egyre inkább szükségét érzem egy szélálló pulóvernek mert a Duna-parti szél, lassító hatása mellett, igencsak rontja a hőérzetem. Szóval jó lenne valami windstopperes cucc, ami nem túl drága, de azért mégiscsak a pulóveren kívül tartja a szelet.
A másik pedig az esőruházat. Gyakorlatilag semmim sincs, ami jól elenáll a víznek, márpedig gyakorlatilag elkerülhetetlenek a váratlan esők. Szóval ebből is jó lenne valami elfogadható árfekvésű, de hatásos kapucnis kabát (és nadrág).
Másik problémám, hogy nem igazán tudom, hogy hol forgalmaznak ilyesmiket. Szóval szívesen várok midenféle tapasztalatot, ajánlatot és tanácsot.

süni szertinem tud majd neked segíteni, de nemtom, hogy mennyire vannak nála készleten cuccok. viszont ajánlani biztos fog tudni, hogy mit érdemes, és kb mennyiért lehet hozzájutni.
kicsiny "webshopja": www.fabiano.hu
én is nála vettem ősszel egy bringás "kabátot", ami az enyhe hidegben tök jó volt, a szél se fújt át rajta, meg az esőtől se ázott át (szakadó esőben nem próbáltam, de akkor csak a nejlnozsák nem ázik át... :) )
de biztos van sok bringabolt, vagy sportfelszerelés bolt (pl decathlon) ahol lehet ilyeneket venni.
--
--
--
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!"
Egész télen elég volt Süni thermo kabátja nekem.
Viszont sikerült megcsípnem egy akciót a Decathlonban :) 14000 ft-os Biemme szélálló kabátot vettem 9000 ft-ért!! Én vittem el az utolsó L-eset, kisebb már nem is volt...
Ezen kívül szintén ugyanott vettem még ősszel egy szél és vízálló kabátot, ugyanis akkor a kombó megoldás tűnt olcsónak. (az is, csak nem jó)
Szerintem most az ideális időjárásvédelem a következő:
szél ellen: windstopperes felső, ami olyan mint egy kemény mez. Ez tökéletesen kizárja a szelet, viszont nagyon jól párologtat. Eső ellen viszont állítólag szinte egyáltalán nem véd (még nem teszteltem :))
alulra sima farmer is elég hűvös szeles időben.
eső ellen ha meleg van: felülre egy nagyon vékony esőkabátot a szélálló felső helyett, ugyanis az esőkabát is szélálló. alulra rövid bringás gatya, ugyis megszárad
eső ellen ha hideg van: a szélálló felsőre rá egy esőkabát, alul esőnadrág a rövidgatyára
Esőcuccot csak esőben húzz! A vízállóságra az igaz hogy ha kint tartja a vizet, akkor bent is, és az kényelmetlen. A szélállónál szerencsére megoldott a jó párologtatás.
És akkor végül az esőgatya, ami nekem van: RP minipack biker. Spéci bringás hátsórész, hogy ne tegye tönkre a nyereg, frankón vízálló, alig lélegzik, lehet belülről ázni :) Viszont nagyon kicsire össze lehet csomagolni (mint egy kis uborkásüveg). A pajtában kapható nadrágból a barátnőmnek vittem. Az sokkal jobban szellőzik, de lehet, hogy egy erős esőt kevésbé bírna. Merevebb az anyaga, kicsit nagyobb helyet foglal összecsukva. Ja az RP-s azt hiszem 8100 volt diákkedvezménnyel, a másikra nem emlékszem.
Zsoltee - akinek a linkes aláírása a rencer ellensége
Próbálkozz Mountexben vagy Tengerszemben. Általában vannak kimondott bringás vízálló cuccaik is. Persze drágán. Vagy vegyél 1 RP minipack szettet (kabát+gagya). Ugyan az RP mostanában egy rakat sz*r lett, de legalább olcsó, és kultúrált színekben is van...
rp outdoor sztem a legolcsóbb
és szerintem egyáltalán nem rossz, kilégzésben pl odaveri a columbiát(mind2ből van nekem)
rpben ha megveszed a dzsekit féláron adják a nadrágot.
20ezret fizettem a dzseki+nadrág+kamásli+hátizsákhuzat kombóért, dijákkedvezménnyel(ami 5%lehet)
erzsébet krt 31 (??talán)
...................
ROTA BENE!
Nem sokat tévedtél! Erzsébet krt 30. és 10% a diákedvezmény, amit, ha nem mondsz, akkor teljesen el is felejtek. Akkor lehet, hogy benézek a jövő héten.
Tudsz konkrét típust mondani, hogy neked milyen van? Illetve, hogy megérték-e a pénzüket?
egyelőre brutál esőben nem voltak még használva, a csak pár szemerkélősben, bár el sem ázott igazán, ugyh nem tudok igazán véleményt mondani. az eladó szerint ezt használja a pajta is.
típusa: minipack series (nadrág és a dzseki is)
...................
ROTA BENE! - SZÁSZESZEKERÉGETTTÍÍÍÍ
Hát, nem tom. Én elsősorban túrázásra használok vízálló cuccokat, és sajna az RP-ról rossz tapasztalataim vannak.
Pl:
-Kamásli: hazafelé sikerült szétesnie, amúgy elcseszett konstrukció is volt. Kicseréltem 1 másik kivitelű szintén RP-ra, annak meg 1 fém csatja tört szét. Nagyon gagyi öntvény volt.
-Hálózsák: minden bennalvás után új helyen jön szét a varrás...
-Oldaltáska: 1 varratot lespóroltak + rosszul rakták össze (csat fordítva volt rávarrva)
-Túrazsák: 1 használat után eltört valami, ami a vállpántokat tartotta. Onnantól hónalj... (ez szerencsére nem velem esett meg)
Az RP minipack teljesen jó, szerintem semmi gond nincs vele... (az enyém anyaga Lite protex) Egy rettenetes felhőszakadásban tartott szárazon, túra közben. Normál esőben többször is. Lélegző, ár/értékre sem rossz. Nekem a kapucni gumuzatát varrták hozzá a kapucnihoz 1 helyen, de megoldottam, egy erős rántással.
(A kamásni nekem is szétjött, műanyag csat csatt..., de javítható... Nálam alapelv, hogy 2 dolgon nem sprórolok: cipő és táska: az legyen jó, tartson. Ha nem akkor az egészséged láthatja kárát...)
100%os megoldás esőre sztem nem létezik, és nem is lesz... Ha intenzív testmozgást végzel, izzadsz annyit, hogy a kabát belseje is vizes legyen. Erre megoldás, hogy úgy öltözöl, hogy az elindulás pillanatában egy kicsit fázz: akkor mozgás közben lesz idális a hőmérséklet, így talán kevesebbet izzadsz.
jónak mondják az új schoeller típusú anyagból készült túracuccokat (szélálló, mérsékelten a vizet is bírja, gyorsan szárad) de erról nincs személyes tapasztalatom.
elk
Soha nem volt Columbia cuccom. Az egyetlen, amit láttam ,egy bakancs volt, mely három hét térképezés alatt cafatokra ment; ezzel ellentétben a többieknek kutya baja nem lett. Nálam ennyi volt a Columbia...
--------------------------------
...sic transit Gloria Estefan...
A Pajtás bicikliboltban 6000 a vízálló lélegző gatya amit a futárok is használnak. VIII. Mária u 54.
Mondjuk azért hosszúgatyára az ilyesmi meleg, de rövidre 20-25 fokban még elviselhető (nyári záporban kb ennyi van)
Az AGU-ról hallott már valaki valamit?
Biker forgalmazza itthon. A Passat kabát+nadrág kombó egész jónak tűnik.
www.lanitex.hu
kétrészes eső és szélgúnya nemlétező összegért. Alá egy polár, ha hideg van és olcsón van vízhatlan öltözéked. A kispézű kerósoknak ideális szerintem.
Üdv Criticallok!
Hétfőn (07. 07. 30.) túrázni mentem a Bakonyba. Tapolcától indultam Pécsely felé, de a városon kívül olyan viharba kerültem, hogy alig bírtam megmaradni a bringán. A reggeltől késő délutánig tartó állandó esőzés miatt teljesen szétáztam, bár egy esőgallért vittem magammal. A nap végére teljesen szétszakadt, a patentos gombok kitépődtek a helyükről. Csak lebegett a szélben, és a fejemen és a vállamon kívül semmit sem védett az eső ellen. Tudnátok ajálani teljesen vízhatlan, strapabíró esőöltözéket? Olyant, ami nem a hidegtől véd, hanem az erős szél és eső ellen. Bukósisaknak is a kapucni alá kellene férnie. A másik, hogy a cipőm is teljesen elázott. A végén már úgy megszívta magát vízzel, hogy tocsogtam benne. Erre van valami megoldás? Olyanra gondoltam, ami gumírozott és kívülről teljesen befedi a cipőt. Jól záródik, de nem is szakad le a talprésze amikor rálépek.
Az, hogy a kesztyű is teljesen átázott már meg sem említem. A cipő bevizesedése viszont veszélyes. Komoly megfázás lehet a vége, ha egész nap hideg vízben tapos az ember. Ha valakinek ilyen brutális vihar elleni vízhatlan megoldásban van jó tapasztalata kérem ossza meg velem.
Kanuni Sultan Suleyman
lehet kapni direkt biciklis kamáslit, ami a bokádat és felülről az egész cipőt eltakarja (a cipő talpát persze nem, ezért spd-s cipőkkel is használható). sokféle van, a neten is találsz.
a ruha már nehezebb ügy, a hegymászó boltokban lehet kapni softshell kabátokat, amik szél- és esőállók és nagyon könnyűek is, de egy kisebb vagyonba kerülnek. szerintem nehezen fogsz olyan kabátot találni, ami könnyű is, szél- és esőálló, és nem túl drága -- de ha találsz, okvetlen szólj nekem is...
Ha kivárod az őszt, a tshiboban, lidlben szoktak lenni bringáshetek, én konkrétan 2 éve használom télen-nyáron a filléres cuccaikat, gond semmi. Én már egy ideje naponta tekerek, ezért mindegy, milyen vihar vagy eső van, megyek. s így kialakult, mire érdemes költeni.
Vehetsz csinos mebrános holmikat eső ellen, de eddig a sok százesszeé vett ruháim egyikében sem voltam száraz, ha mozogtam, mindegy, hogy goretex, symphatex vagy milyentex névre hallgattak, pedig vettem már párat a szent grált keresve, úgy snowboardhoz, mint hegymászáshoz vagy bringázáshoz. Legjobban a tshibós esőruha vált be, nadrág-kabát kb. 6000ért pont úgy pergeti le a vizet, mint a 60ezresek, s benne is pont olyan izzadt voltam, mint a drágábbakban, s pont annyi ideig működött rajta a vízlepergető DWR réteg, mint az aranyárúkon. Ki lehet próbálni még a militaryshopos angol postásruhát, ami goretexes, de olcsóért, vagy az ezer forint alatti lanitexes sárga pvc ruhát, ha tekersz, úgyis befülledsz és vizes lesz belül, de legalább melegvizes.
Kamáslinak a neoprén a legjobb, melegen tart, mondjuk abban is izzad a láb. Én erre kilukadt talpú neoprénzoknit hasnálok, de 5000 körül már lehet kapni BBB neoprén kamáslit is, ha szereted a csinos holmikat.
Kesztyűnek a windstopperes anyag vált be legjobban, kicsit nedvesedik esőben, de melegen tart, télre is van egy vastagabb darabom, amiben még nem fázott a kezem.
Nekem ezek váltak be legjobban, de engem csak a teljesítmény érdekel, a külcsín meg a brandjunkiság nem.
Én polár pulcsit vettem lidlben 2200-ért még télen. Egy hibája van: baszott nagy rám :D Az esőcuccoknál az árbeli különbség 80%-ban a márkanév, 20%-ban pedig a szellőzés mértéke. Tényleg jobban szellőznek a bazidrága darabok.
Lábra mit érdemes télre? Van egy spd sportcipőm, jól szellőzős, gyorsan átázós velúr bőrből. Erre vegyek egy nagyon fasza meleg és szélálló kamáslit, vagy érdemes áldozni téli spd cipőre?
Zsoltee
Neoprén kamásli olcsóbb, a téli spd meg menőbb.
Csak ugye addig nem az egyetlen cipőmet koptatom, ha van egy téli is. Meg az is kérdés, hogy egy nyári cipő + neoprén kamásli tud-e elég meleg lenni...
Zsoltee
Én télre surranót hordok SPD-sítve. (Pontosabban habverősítve, de az most mindegy.)
Fogsz egy autó téligumit, olyat amiben drótszálas merevítés van. Flexxel kivágod a futófelületből a talpakat, a talp közepén a drótszálakig visszadolgozod (vigyázz, hogy a drótot már ne vágd el!).
Az eredeti surranótalpat vékony egyenesre vágod. Ráilleszted az új talpat, és facsavarokkal egymáshoz csavarozod körbe, úgy hogy a csavar hegye a cipőn kívül jöjjön elő. A csavar hegyeket lekapod flexxel (vagy ha azt tervezed, hogy fényezést fogsz rugdosni, akkor nem). Ráhelyezed a patent, és befúrod a lukakat. Ezt előrelátóan kell, mert nem sok lehetőség van arrébrakni. Felcsavarod a patent, ehhez egy kicsit hosszabb anya kell, mint az eredeti. Jó lapos vasakat használsz belülre meg talpbélést. És kész is.
Annyira meleg, mint a surranó, amit használtál hozzá. Elég merev a bringázáshoz, járni is jól lehet benne, csak nehezebb egy sima surranónál.
Azt tippelem, hogy ha acél talpmerevítéses surranót használsz, akkor nem kell a plusz talppal sem szórakozni, csak kialakítod a mélyedést, befúrod a lukakat, és kész.
A belvárost pedig le kell zárni.
--
a bátor kommutátor
Mekkora hacker! :D Nem semmi, hogy te miket gyártasz otthon :) Kösz a tippet, de nincs surranóm se, nem igazán volt komoly tél mostanában, úgyhogy mindig halogattam a téli cipő témát. Úgyhogy ha csóró leszek akkor egy jó kamásli, ha meg lesz pénzem akkor veszek téli spd cipőt. 18e körül már vannak, annál olcsóbban jó bakancsot se nagyon lehet kapni :/
Zsoltee
Én vettem a legközelebbi százas boltban szagtalan csoda talpbetétet. Ez jól zárja az SPD SL cipő alján levő szellőzőnyílást. Erre rámegy a neoprém :) kamásli, arra meg ráteszem a nyári gyalogtúrás kamáslit. Ehhez jön még lidl-ből sízokni, technikai aláöltözet (árkád), szivacsos alsógatya (aldi), téli szivacsnadrág (Sünitől), alá lábszármelegítő, és esőnadrág (adidas, turkálóból).
Felül technikai aláöltözet, hosszúujjú felső, polár kabát, rá túlméretes jégmászó kabát az rp-ből. Polár nyaksál, kicsi sapka, füles sapka, rá a windstopperes sapka, erre motoros arcmaszk, síszemüveg, erre szélálló maszk +a jégmászó kabát kapucnija vagy sisak. A kesztyűvásárlásnál rossz méretet vettem a dekában, mert nem fér kényelmesen az ötujjas síkesztyű alá a vékony belső kesztyű.
Kicsit nehéz felszerelés így együtt, de -9°C-ban végigtekertük a 200km-et. A legtöbb gondot a befagyott ivócső, és a jégszilánkok miatt szúrós szendvicsek okozták.
A lényeg az, hogy a cucc kívül legyen szélálló, belül puha és meleg, és ne szorítson.
Épp ma voltam Mountexben, előttem van most a katalógusuk. Nagyon jó szél- és esőkabátok vannak, tényleg strabírónak tűntek. A kabátok 15-nél kezdődnek és 30 ezer a plafon... Esőnadrágjuk is van 9 ezerért (meg persze drágábban). A boltban egyébként sokkal több mindent láttam, mint a katalógusban, tehát érdemes nagyon elnézni.
Én az óbudai StopShopba járok, hatalmas hely, és nem utolsó sorban szebbnél-szebb bringákon legeltethetem a szemem :).
RP-nél szerintem van olcsóbb esőkabát is, a Decathlonról nem is beszélve (ott láttam már 6e-ért is tavasszal). Esőgatya is kell feltétlenül, ebből nekem az RP minipack biker nagyon bejött, de találkoztam már ennél jobban szellőző modellel is (ez hosszú esőben tekerésnél számít, 1 óra esőben akkor még tökmindegy). Kamásliból nekem a Mountexes jött be, jól ráigazítható a cipőre, tökéletesen takar mindenhol, az RP-nél ez kicsit gagyibb de az se rossz, viszont olcsóbb.
Vízálló kesztyűm még nekem sincs, de tanulva néhány kellemetlen esetből, ősszel tuti veszek vmit, 10 fok alatt vizes kesztyű az halál, kesztyű nélkül meg méginkább :)
Ja és kapucnit a sisak alá szoktam húzni, sokkal jobb úgy, fölé sztem egyik se menne rá.
Zsoltee
esőálló nadrágot hol lehet venni? ebben az esoben hamar eszembe jutott h nincs...
ez engem is érdekelne.
ami van, az csak második rétegnek jó, de annyira még nincs hideg...
meg kamásli. de amiket láttam, az vagy drága, vagy drága és túl vastag is.
--
--
--
--
amit leírok és amit lefotózok
RP Minipack Biker 9500 ft -10% ha diák vagy
nekem bejött, a legnagyobb esőben és fél nap esőben tekerés esetén is. nagyon jó nejlon, kis helyen elfér összecsukva. A hátránya: nagyon rossz nejlon :) beleizzadok mint állat, úgyhogy sokkal kisebb tempóban kell nyomni benne. Lélegző(bb) esőcuccot szvsz nem érdemes keresni, mert hamarabb megadja magát az esőnek és valszeg drágább is. Tavaly volt a Pajtában egy olcsób gatya, az jobban is lélegzett.
Zsoltee
hát ez nem annyira akcijós, mint amennyire szeretném... :/
--
--
--
--
ha náluk veszel esőkabátot is, akkor a gatya féláron van. Ha nem sürgős akkor akár még össze is állhatunk (engem esőkabát érdekelne, mert egy kb 8 éves adidasról már kopik a belső festék :)) Viszont később akarok venni, mert most nincs pénzem...
Zsoltee
Ez mennyire aktuális valakinek?
Szeretnék nadrágot venni és diákom is van... :)
---
Bringasávot a Nagykörútra!
Azóta találtam szimpatikusabb kabátot a decathlonnál, de pillanatnyilag egyik se fér bele a költségvetésbe :(
Zsoltee
ma bevallaltam egy ilyet. jonak tunik, csak nekem fura h osszeuhzos a dereka es h nincs zsebe. a kulcsomhoz ugy jutottam hozza h dzseki fel, esoallo gatya le, ovtaska kicibzar. maceras! uj helyet kell keresnem a kulcsomnak:S
A jó (jobb) minőségű esőcucc lélegzése ellenére sem adja meg magát hamarabb. Ja, hogy az ilyenek eléggé nem olcsók? Hát igen.
Nekem egy RP minipack dzseki es egy Sandstone gatya maximalisan bevalt. A nadrag meg sarvedo nelkul megnyert esoben is megvedett.
A dzseki mar megert par evet, hosszu, eros esot mar nem bir, ugyhogy alkalom adtan lecserelem (egy ugyanolyanra).
írnál pár dolgot a minipack esőkabátról?
-izzadás
-szellőzőnyílások
-kapucni kényelmes-e, sisak alatt bőven elfér-e
-zsebek
-kényelmes-e benne tekerni (pl. elől rövidebb, hátul hosszabb szabás)
-mennyire mini az a minipack összecsomagolva
Zsoltee
nekem az RP minipack kabátom éppen ma ázott rommá. úgyértem át teljesen. 15 km-en szerintem nem kellene. és annyira nem is esett... :( kb másfél éves, tény hogy eleinte jó volt.
A gatyánál ezt nem tapasztaltam, mondjuk csak 3/4 éves. Nem lehet, hogy kimostad párszor pedig nem kéne? Nincs ötleted, hogy mitől halt meg? Az ősi nejlon adidas kabátom még mindig vízálló.
Zsoltee
asszem a kimosással lesz a gond, az asszony bevágta mosógépbe.
Esőkabátot elég ha az eső mossa :) én soha se mostam esőcuccot, max kiszellőztettem. Állítólag újra lehet impregnálni az elszúrt cuccokat, de hogy ez mennyire hatásos, azt nem tudom.
Zsoltee
A mikroszálas felépítésű vízálló-lélegző dolgokat, meg asszem a membránosokat is ugyanúgy lehet elrontani: az öblítővel. Ez eltömi azokat az apró réseket, amik felületi feszültségük révén távol tartanák a vízcseppeket, így az ott átázik. Ha ilyen típusú az anyag, akkor mosd ki még egyszer (öblítő nélkül)! (Jobbak használati utasításában is le van ez írva, ha eltömődik kosszal a sok luk, akkor is átázik!) Ha impregnált volt, akkor meg ne! :)
Ha tuloltozol ala, akkor izzadsz. Ha a levego homerseklete nem huvos, akkor izzadsz.
Szellozonyilasai nincsenek.
Kapucnija allihato, de azt csak gyalog hasznalom.
Egy zseb van a bal mellen, de ez egy eleg regi darab. A mostaninak ha minden igaz, van ket also zsebe is.
Egyforma hosszu elol-hatul, de eleg hosszu a szabasa, nem log ki az ember dereka. Az alja gumival osszehuzhato.
23 cm hosszu, 11 cm atmeroju hurkava csomagolhato ossze, van kis bugyija, amibe belerakhatod.
köszi! ezek alapján a nem rossz kategória, majd megnézek pár alternatívát élőben is.
Zsoltee
Én ilyet veszek csütörtökön:
Esõ overáll: 2600 Ft +áfa
http://munkaruha.net/termek_kep/munkaruha/altalanos/esooverall.jpg
-------------------------------
http://www.photoblog.com/gabber
durva cucc :D mondjuk nem hiszem hogy egy ilyennél a kényelem az első szempont, főleg nem a tekeréshez megfelelő kialakítás, viszont ár-érték arányban elég frankó :)
Zsoltee
ott leszek vele, az tuti :Dd
Hol?
.....................................................
No para!Normális tevékenység!
http://szabogyorgyi.blogspot.com/
Ilyenkor meg kell nézni a domain-en található címlapot: http://munkaruha.net és onnan már egy kattintással elérhető, amit keresel
Zsoltee
na ugye, hogy neked is tetszik :Ddd
Nekem is RP minipack dzsekim van, én tavaly vettem és nem volt vele eddig semmi gond - bal mellém és lent kétoldali zsebbel. A mosás viszont nem ajánlom, főleg gépbe. De, ha nagyon mosni akarjátok van hozzá speciális mosópor én azt is az RP-be vettem, de azzal se gépbe moss. Ha átázik az impregnáló szer jó rá, én már kipróbáltam egy esőnadrágon, mosógépi mosással szúrtam el, mikor még sötét voltam az ilyen dolgokhoz. Én úgy tisztítom, h ha sáros megvárom még megszárad majd száraz szivaccsal letisztítom, esetleg utána még kicsit nedvessel is. Mondjuk én direkt sötét szinűt vettem. :) De, az RP-be adnak felvilágosítást tisztításról is - vagyis a Győriben adtak.
..........................................................
Légysziii ne szoritsálmárle a nagy bazi kamijonyoddal!!!!!
sohasem mosok vízlepergető / szélálló / gore-texes cuccot.
az 1 az 1ben tönkre vágja. Lehet utána impregnálni, de messze sem lesz olyan... ha nagyon mosni kell, akkor talán csak azt a részt, ami gáz. ha az egészet, akkor spec mosószerrel.
Mosógép? hajjajj: ágyúval verébre...
elk
A lábrahúzott nejlonzacsin kívűl esetleg van valami tippetek, hogy létezik-e olyan csuka, ami kevésbé ázik be? Mert most is az idegesít, hogy kb. délután 2-3-ig itt fogok totyogni a melóhelyen egy cuppogó, hideg cipőben...
-----------------------
Hátszél legyen veletek!
vegyél inkább biciklis kamáslit...
| Blog | Gallery | E-mail |
nekem van bent a munkahelyemen egy váltó cipő pont emiatt. estig megszárad a cipő is, ami elázott kicsit.
Én áztam már el úgy, hogy 2 napig nem száradt meg a cipőm. Kamásli a legjobb megoldás, ha nem esik, akkor felesleges befülleszteni a lábat.
Zsoltee
Amikor én így jártam, levettem a cipőmet és kiraktam száradni. :)
Amúgy meg kamásli. Meg mintha a téli cipők között lenne vízálló, de arra azért nem gerjednék, mert akkor az ugye nem szellőzik. De ezekben abszolt nem vagyok járatos, ergo simán elképzelhető, hogy nincs igazam.
- Ms. Critica Lujka -
*CMS* RABIC
Így nézek ki olyan időben mint ami most van. A kép tegnap készült. Tatonka esőkabát és nadrág ill. nanoq biciklis kamásli.
A kabát nagyon jó és nem az a vékony nejlon cucc hanem egy erősebb külső réteg hegesztett varrásokkal. (ilyen kéne gatyában is)
A gatya az nem túl jó, mert nagyon vékony és atért ill. combrésznél átvizedik a felületi víztől + nyomástól amit menet közben kap pedig nejlon a cucc.
Kamásli megintcsak vastagabb anyag és szintén jól véd az esőtől.
Hey Gabber kösz a tippet, ez az overall gyönyörű, rendeltem én is egyet, meg egy LEMAN mellényt, állítólag az is vízálló, és mikor csak szemerkél engem spec zavar a dunsztruha.
Pocok! A Rákóczi úton a Keleti felé van egy kis beugró, kb a nagy hangszerbolttal szemben. No, ott a bal sarkában annak a kis térszerűségnek van egy anyagbolt, ahol nagyszerű vízmentes vékony (és ronda zöld) anyagot vettem, amiből igaz csak túra kamáslit varrtam, eddíg meg sátorhuzatot, de özönvízszerű esőt is bír( a sátoron) és a patakbacsobbanást is bírta a bakancson. Az árára nem emléxem, de biztos olcsóbb, mint a gyári brinyós kamásli
Ja és váltócipő a melóhelyre!
Peace!
PoH
Igazná nincs mit :)
holnap szerintem én sem csak az overállal fogok onnan távozni :Dddd
Kesztyűre tipp:
Hegesztőknek való munkavédelmi kesztyű. Erős valódi velúr, majdnem könyékig ér, és ha ráesik az eső, szép zöldes színe van.
Mindezt 1190 Ft-ért.
A belvárost pedig le kell zárni.
--
a bátor kommutátor
Az a szép zőld kesztyű, csak az hiányzik nekem. :) (Poldi bácsi)
Elmentem a Rátz László utcai munkaruházati boltba. Ott vettem 3500 forintokért kezeslábast vízhatlant és most abban rakom nyélen.
voltam a munkaruha.net-nél a Fehérvárin. Nagyon károlyos lett az esőrucim :P
képek itt:
http://www.photoblog.com/gabber/2007/09/06/
A Shimano SH-MW02 vagy SH-W101 téli cipőkkel van valakinek tapasztalata?
W101-es.
Tavaly télen abban nyomtam végig a melót. Nem használtam kamáslit.
Talán egy talpbetét még kellhet bele, mert alulról egy picit hideg.
Próba nélkül ne vedd meg! Konfekciólábam van, és csak ezért vot jó rám vastag zolnival is (és vékony+vastaggal is).
Igen merev a talpa.
Egyáltalán nem ázott be. Nem GoreTex, ezért a párásodás jelenthet problémát, mert a cipőben marad és csak "kifűteni" tudod.
Egyébként zsír. Egy gázolást is kibírt, amiben az SPD eltört, ahogyan kiszakadt belőle a stoplim, de a cipőnek semmi baja nem lett. (:
44,5-ösöm van. Ha érdekel, felpróbálhatod.
CM -mez 5.
Süni
www.fabiano.hu
Azta!!!!
Elég muris, igy kifektetve, de ez mitöl kezeslábas?
Az első képen mintha az lett volna, s mikor beszéltem velük én is, -nekem az eladó kishölgy pétekre igérte a cihát,- ő is overált emlegetett...
+ a poláros mellényt LEMAN vagy mi...
Gabber, akkor másikat választottál, vagy ez az amiről először volt szó, térdig zippzár meg ilyenek?
-Most megzavadotam má' mint csecsemő egy topless-bárban... :o/
Peace:
PoH
Én is csodálkoztam mikor megmutatta, mert overal nálam mást jelent :Ddd
kérdeztem, hogy az ami a képen van, az lesz-e, arra mondta, hogy csak jövőhéten. De szerintem ezzel jobban jártam, mert
külön is hordható.
\o/
ha már esővédelem. akarok venni új kamáslit, mert a simanyó bokahajlatnál szétkopott és pont ott ázik be, ahol leginkább nem kéne :(
múltkor ridebikeban csak futólag láttam BBB-ket és elég brutálnak néz ki a gumírozásuk körben alul. szerintetek melyik éri meg a leginkább (előre gondolva arra is, hogy netán hideg tél lesz), meg igazából mi a különbség a 3 között??
1. http://www.ridebike.hu/termekek/ruhazat/kamasli/3432
2. http://www.ridebike.hu/termekek/ruhazat/kamasli/2063
3. http://www.ridebike.hu/termekek/ruhazat/kamasli/4400
Boci
----------
...akrat icob, icoB
3:-O
RABIC - LE AZ ÚTRA!
én a testbike-on szinte csak rosszat olvastam ezekről a bbb-kről. h szakad meg nem cserélik vissza. de kituggya...
megnéztem. egyről találtam csak leírást, az meg egy "szimpla" kamásli.
ma bementem a ridebike-ba a récseiben megnézni a winterflex-et. szerintem nagyon brutál. elől középen (ahol a legtöbb kamásli varrata van) végig egy kb 5 centis megerősített csík van, az amúgy is igen vaskos neoprénel kombinálva. az orra, sarka gumival erősített, illetve körbe gumírozva van az alja. az orránál a talp rész is valami vastag gumis anyagból van. elég bizalomgerjesztő, így berendeltem egy 46-os cipőhöz valót, hogy az idei télen jól leteszteljem :)
Boci
----------
...akrat icob, icoB
RABIC - LE AZ ÚTRA!
Majd teszteld le jól, és írd le milyen, mert nekem is ez a kiszemelt.
Zsoltee
tegnap megkaptam! nagyon brutál :)
ha szerdán jösz Millire, megmutatom, csak szólj rám :)
Boci
----------
...akrat icob, icoB
Én hajtom a biciklit, a bicikli hajt engem.
Oké, valószínűleg tudok jönni. Egyébként mi a program egy szimpla szerdán? Bringapóló, Gébics és sör? :)
Zsoltee
Vettem egy Dubin Sport tipusu snowboard gatyát, átalakitottam a trapéz szárat egyenesre, jöhet a lé, meg a fagy. Most még meleg, de a télen ász lesz! A térde szivacsbordás, védi az izületeket:)Nagyo jo anyaga van.Na meg az sem utolso, hogy kéz alatt 1000 huf volt:)
Láttatok már lélegző/vízálló anyagot kiskerben? A feleségem megvarrná az esőnadrágot. A varrásnál valószínűleg nem lenne 100%-os, de a célnak megfelelne.
(Ma voltam az RP boltban, de nem volt jó rám; M-es kicsit rövid, L-es iszonyú bő.)
Vízállót nem, de thermo anyagot már láttam...
---
Bringasávot a Nagykörútra!
fejre mit tesztek eső ellen? sima cipőre lehet valamit rakni, ami nem spd kamásli?
neylonzacskó
fejre bukót, engem jól véd eső ellen is.
- Ms. Critica Lujka -
*CMS* RABIC
Az spd-nek semmi koze a kamaslihoz, es viszont.
Decathlonban eladó mondta nekem, hogy ha nem spd-s pedálom van, akkor ne vegyek kamáslit, mert az alján lévő gumirozást ki fogja készíteni a pedál (hagyományos, széles műanyag). Emiatt nem vettem végül.
Igaza volt, vagy sem?
sergyanbike.blogspot.com
Ebbe eddig bele se gondoltam... de van benne valami. Ez most megnyugtatta a lelkemet, hogy az spd még jobban megéri, mint eddig gondoltam :)
Zsoltee
Sziasztok!
Hideg időre keresek valamit, ami bringázásnál védi az orrot+a szájat a hideg levegő közvetlen belélegzésétől. Először kendőt próbáltam, de az fél percenként lecsúszik. A maszk zavarná a fülem.
A hétvégén viszont tök véletlen megláttam egy boltban egy olyan sapit, ami még a nyakat is védi, csak a szem látszódik ki belőle. Szóval nemhogy orr és száj, hanem a fül és a nyak is védve van (ami tök jó, mert nem kellene még pluszban fülvédős sapit venni).
Kérdés, hogy ez mennyire jó csípős széllel szemben (az anyagát ugyanis nem tudtam jól megnézni, mivel csak a kirakatban láttam és akkor nem volt nyitva az üzlet).
Szóval esetleg van erre valami speckó felszerelés, amit esetleg ajánlotok?
Előre is köszi!
"A maszk zavarná a fülem."
"Szóval nemhogy orr és száj, hanem a fül és a nyak is védve van..."
a füledig húzod a sapkasálat?
(:
CM -mez 5.
Süni
www.fabiano.hu
Símaszk? Csak mielőtt bemégy mondjuk a bankba, vedd le. :)
--
kossuth - himmel.hu
Lehet, hogy buffra gondolsz, ez egy cső gakorlatilag. Az enyém annyira meleg, hogy szinte csak gyalog tudom használni, illetve én ezt sem bírom elviselni az orromon.
- Ms. Critica Lujka -
*CMS* RABIC
Értem. Akkor egyéb ötletek?
párhuzamosan fut a Tiéddel.
Vannak közös metszetek, talán hasznos lenne.
ez:
http://criticalmass.hu/forum/20070917/minden-ami-teli-biciklizes
.
CM -mez 5.
Süni
www.fabiano.hu
Basszus, de jó, hogy ezt írtad! Elolvastam mindent, de nem gondoltam volna, hogy a téli bringázás ennyire brutál. Csomó macera, arról nem is beszélve, addig mennyi mindent be kellene szereznem. Ennyi mindenre nincs elég cash... Se nadrág, se kabát, se semmi a bringázáshoz, a szerelésről, karbantartásról nem is beszélve...
Ez nekem már a köbön van. Gondoltam, hogy oké, a gumival majd csak kezdek valamit.. Van egy farmerom, majd veszek egy térdvédőt, egy sapit, meg egy jó kesztyűt, vastag zoknit, aztán csá... De a sós latyakra nem gondoltam... Azt hiszem ez a terv akkor füstbe megy... én meg a füstös buszra...
:-/ .. Várom a tavaszt...
ugyan már! ha nincs latyak, akkor nehogy ne bringázz. ez elmúlt télen is alig volt rossz idő. többnyire csak hideg, száraz, csipős idő volt.
egyébként meg ha gány van, akkor még én is békára ülök néha. csak bízok benne, hogy ilyen kevés lesz idén télen is :)
Boci
----------
...akrat icob, icoB
Én hajtom a biciklit, a bicikli hajt engem.
Ma láttam két opciót kabátra, egyik a H*rvisben sajátmárkás kb 10 ezer. Teflonos külsőt igér, meg lélegző anyagot, meg mindent. Még viszonylag csinos is, ezaz.
A másik az Intersp*rtban van, az is cirka egy tizes, csak vékonyabbnak tűnik, de vízállónak mondják.
Vannak ezekkel jó/rossz tapasztalataitok?
"Siquid mantica non capit, domi relinquendum est."
HervisBAZZ!!!
meg IntersparBAZZ!!!
írjuk már ki a neveket, kérem! ez nem valami kereskedlmi csatorna. hogy ejnyenemszabadkimondanianevét...
--
--
--
--
A Hervist eltaláltad, az igaz. A másik azonban az Intersport volt, de télleg nem reklámot akarok csinálni nekik.
Nem is érdemelnék meg: mindkettő irreális árakkal operálva szopatja a kocabringásokat.
Kétszáz forintos kínai villogó kettőezerért, ez a kedvenc lehúzásom náluk. Meg a készre szerelési díj a bringáknál, ami nélkül nincs garancia...
De amikor leárazzák a cuccokat, akkor persze sírva rohanok hozzájuk vásárolni.
Kemény az élet a fogyasztói társadalomban, na.
Ilyen benga... akarom mondani BengerBAZZ :) kabátja van a barátnőmnek, frankón szélálló, esőben se volt rá panasz, pedig volt hogy fél napig ázott, viszont enyhe időben túl meleg. Ha a rossz időre készülsz akkor jó választás, de 20 fok felett már kényelmetlen lehet. Lélegzést azt nehezen tudom leírni, mert nem rajtam próbált lélegezni :) de szerintem egész jó ebben is. Sokkal jobbat valószínüleg csak dupla áron találnál.
Zsoltee
Kösz a tippet, nekem is ez a Benger a szimpatikusabb. Elég sok reflektív felület is van rajta, ami meg esőben-dzsuvában hatványozottan fontos, tapasztalataim szerint.
Azt meg, hogy meleg időben fülled, nem bánom. Itt pécsen, ha meleg van, nem szokott esni. És viszont: ha esik, mindjárt nincs is meleg...
Mediterrán hangulatok, ahogy errefelé a résnyire nyitott fogak közt szűrve emlegetni szoktuk.
Hmm. Meg kellene látogatnom Pécset, úgy érzem.
Mondjuk tavasszal. Az olyan mediterrán évszak.. :)
A benger egyébként nekem is bevált. Egyetlen komoly hátránya az én modellemnek, hogy nincs kapucnija, így normál esőkabátként nem tudom használni.
- Ms. Critica Lujka -
*CMS* RABIC
Nekem mondod? :D Én is pécsi vagyok ;) bár mostanában több időt töltök a bűzös fővárosban...
Zsoltee
Útépítéseknél mindig sok az útbenger, úgyhogy nem lehet rossz. Bár, amilyen utak készülnek...
szóval akkor szél és esőálló, mégse rohadsz bele hűvösebb, de nem nagyon hideg időben?
nekem az a bajom, hogy a szél és mérsékelten vízálló felsőm túl meleg még. 6-8 fok felett tuti a beleizzadás, legalábbis nekem. viszont annál hidegebben meg nagyon jó!
10 esszeh... hmmm... hát most nem esne jól az a kiadás, pedig jó cuccnak tűnik!
--
--
--
--
http://velvet.hu/trend/menociki/maszk1005/
"kinézete is lehengerlő" - hááááát, nem is tudom... :-)) Engem inkább valami önkéntes nővérre emlékeztet, akit bedobtak egy ebolásokkal teli faluba. De kétség kívül hasznos cucc lehet, csak tüsszenteni nem ajánlatos benne :-)
Nem akarok dedikált topikot ennek:
http://www.activeprotectionsystem.com/index2.html
Hey Mindenki!
Az Erzsébet körúton az RP Outdoor-ban eszeveszett engedmények 40% mindenre, mert elköltöznek.
Vettem esőgatyát, 4essze, dzsekit 6-ér ( csak a gatya lett vóna 8000 alapból ) Sajna már csak S,M, XL volt gatyából, de kisebb termetüek és leánykák még jól járhatnak !
Hajrá !
Leárazott vízálló öltözék a Decathlonbazzban. Arpenaz márkájú, kétrészes, kétszínű. Én találtam magamnak még XXXL-es méretűt is! Összesen 4980 Ft-ért.
--
Fővárosi Zöldszámok (VIK): 06-80-220-220 és 06-80-330-330 (Fővárosi Közterület-felügyelet)
Elveszett, megrongálódott közúti jelzőtáblák és a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülékek meghibásodásának bejelentése: 06 1 210 05 73
én a Decathlonban gatyát vettem magam 4,8k-ért (fényvisszaverő csíkkal), de amikor a 7k-s esőkabátot ajánlották hozzá, kiröhögt3m őket, átmentem a túraosztályra és megvettem ugyanazt 3k-ért... nah jó, nem ugyanaz mert nincs benne fényvisszaverő csík...:d
És amikor először felhúzod és fél perc múlva ömlik rólad a víz, az is mosolyt csal a szádra? :D Nem véletlenül drágább a bringás esőkabát. Persze a 7ezres nem lesz kétszer jobb, én 11-ért vettem ott Jeantex kabátot, az tényleg lélegzik. Sokkal kevésbé izzadok benne, mint a korábbi utcai esőkabátomban.
Zsoltee
nem:) Direkt megnéztem, és nem a szar vadász esőköpenyt vettem, hanem túrás esőkabátot... És anynira nem vészes, nem szakad rólam a víz benne... hisz a túrázóknak is kell eső ellen védelem, és őkse szakadhatnak az izzadságtól alatta:)
Rolam ugyanugy szakad a viz a sima muanyag munkavedelmi esokabatban is, mint a lelegzo turakabatban :(
-------------------
ma is jó idő van tekeréshez
Na igen. Parasztvakítás? :-))
--
Fővárosi Zöldszámok (VIK): 06-80-220-220 és 06-80-330-330 (Fővárosi Közterület-felügyelet)
Elveszett, megrongálódott közúti jelzőtáblák és a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülékek meghibásodásának bejelentése: 06 1 210 05 73
Nem teljesen, csak nem eléggé lélegzik. Mondjuk még sose vettem csúcskategóriás kabátot, a középkategóriásban meg izzadok. Főleg bicajon. De legalább nagyon hamar száradnak. :-)
Meg van olyan is, hogy megveszi a lelkes tag harminc- negyvenakárhányezer buznyákért a hiper-szuper ilyen-olyan márkás kabátot és ugyan izzad benne, mint a ló, de mivel ennyibe került már inkább nem is érzi, sőt meg van róla győződve, hogy jó vásárt csinált, hiszen ennyi pénzért nem csalódhat. A prospektusokon is azt írták és az eladó is olyan meggyőzően állította. (Úgy mondom ezt, hogy sohasem volt rajtam még áruházban sem középkategóriás eső és szél ellen védő kerékpáros kabát. Csak egy brutális méregdrága téli túrakabátom van. Ilyen lélegzős-vízlepergetős-extra melegítő felső-középkategóriás. Aktív sporttevékenységet nem lehet benne végezni, mert szétizzad benne az ember én meg azt utálom. Tévedés jogát fenntartom. :))
--
A lenyege az, hogy a kabat alatt felgyulemlett viz a membranon keresztul tavozik a kabatbol. Izzadni ugyanugy izzadsz, mert a kabat lelegzo mivolta nincs tul nagy kihatassal arra, hogy mennyi vizet veszitesz. Csak meg is szaradsz. Mig egy naaajlonkabatban soha.
Süni
www.fabiano.hu
Értem. Ez rendben is van, csak ott van a problem, hogy a folyamatnak van egy tehetetlensége. Nem tudom jobban megfogalmazni. Arra az időre gondolok, amíg a ruha rétegeken átvándorol az izzadtság és a membránon át elpárolog a külvilágba. Egészen biztos, hogy a membránon ez a folyamat sokkal gyorsabban működik, mint egy hétköznapi viseletű kabáton. Valahogy úgy tudom elképzelni, hogy amikor mozog, sportol izzad benne az ember mint a ló, ugyanúgy mint a naajlonkabátban, aztán amikor abbahagyja bizonyos idő elteltével az izzadtság elpárolog a kabát alól úgy, hogy közben a meleget is megtartja. Szóval nem lesz az ember csuromvizes, ha nem végez aktív mozgást.
Mondjuk én télen nem bírtam elviselni azt a párás meleget, ami keletkezett és inkább leengedtem a zippzárat, majd végül levettem inkább az egész kabátot, mert majdnem meggyulladtam és mindenhol párás levegő áramlott ki az meg főként a szemüvegviselésben zavart nagyon. Lényegében folyamatosan vastag pára takarta el a és semmit sem láttam így balesetveszélyes is volt, amellett hogy baromi kellemetlen. Kisebb gond, hogy a keletkezett izzadtságtól elkezdett büdösödni a kabát és akkor már nem lehet jóérzéssel felvenni. Kimosás nem tudom mennyire működik? Állítólag akkor annyi a vízlepergető hatásnak. ÁÁÁÁÁ!!! Fából vaskarika, rókafogta csuka. Sehogy sem volt jó, inkább visszatértem az egyszerűbb ruházatra, amit bátran ki lehet mosni. Na visszatérve a nájlonra ennél a "mosás" is egyszerűen működik (tusolóban), bár még sohasem volt rá szükségem. A bakonyi túrámon az első nap állandó használata után ronggyá szakadozott és kidobtam kora este. Az egy noname olcsó valami ócskaság volt, tehát nem mérvadó. Viszont még így is jól megvédett az esőtől! Kibontottam az elejét (a végén már nem is kellett mert szétszakadt itt-ott) és még szellőzött is, így csak kicsit izzadtam bele. A most vásárolt Decathlonosnak van nadrág része is, azt még nem próbáltam ki. Durvábban izzadósnak nézem, majd meglátom, főleg, ha még a kamáslit is felveszem. Hajjaj!
--
Nem az ára számít, hanem az adatai: lélegzőképesség, vízállóság. Persze hinni kell a cégek öszinteségében is. A legjobb amim van az 10000/10000 a csúcskategória vhol 24000/24000 körül van, azthiszem.
Én mondjuk izzadós és kevésbé fázós vagyok, ha túrázom/bicajozom -10°-ig elég a vékony aláöltözet+béleletlen lélegző dzseki kombó. És ebben is izzadok, ám nem fázom. Megálláskor meg jöhet a polár.
A régi cucokkal összehasonlítva, a technikaiak azért mindenképp jobbak, csak vannak határaik. Én csak ajánlani tudom őket.
Nekem is kb. így műkszik a hőháztartásom. Azt hiszem vágom amiről írsz.
Hát igen azokat a bizonyos határokat valahogy tudni kell abszoloválni magában az embernek. Valaki így, valaki úgy próbálja. Csodák pedig nincsenek. (Na azért ez sem igaz)
--
Gondolom, amiben manapság 8000 fölé másznak, azt tudhat vmit.
Lásd fentebb a 8000 fölötti dolgokról (most 111-es hsz-omban). Csodák pedig nincsenek (na ez sem igaz)!
--
Dohány utcai Tengerszemben inden ruhára -50%
(nem kapok részesedést)
bonnie
a honlapjuk szerint aug 20-ig tart az akcio, es minden uzletukbe.
kosz, hogy szoltal :)
-------------------
ma is jó idő van tekeréshez
Halihó!
Tudtok olyan boltot mondani, ahol lehet biciklis ruhákat kapni?
Ha budapesti bolt kell:
http://criticalmass.hu/forum/20070602/budapesti-bringaboltok-listaja
En is foglalkozom bringas ruhakkal, megrendelesre. Téli, nyari, atmeneti. Nyari kesztyuk, miegymas.
e-mail!
Süni
elado CM-mezek (megrendelesbol visszamaradt)
http://fabiano.hu/page5/page5.html
Ebben a szép tavaszi időben keresek egy jó szél és esőtől védő kabátot. Olyat, amivel az ilyen viharos időben is érdemes elindulni. Eddig bringás kabátra nem volt szükségem, úgyhogy nem tudok mi alapján dönteni.
Az alábbit néztem ki. Megéri, nem éri?
Endura Gridlock dzseki
http://www.berguson.hu/521,endura-gridlock-dzseki.html
Próba nélkül nehéz megmondani.
Mire figyeljek (azon kívül, hogy kényelmes-e)?
Biciklis pozícióban kényelmes-e, elég hosszú-e az ujja előredőlve, tudsz-e benne kényelmesen hátrafordulni, látsz-e hátra kapucniban + ilyesmi.
Nem ismerem az adott márkát, csak általánosságokat tudok írni:
1. Bár sokat fejlődött a technológia, sajnos még mindig igaz, hogy minél vízállóbb valami, annál kevésbé szellőzik. Döntsd el, hogy mennyire kell neked vízálló, és annak megfelelően vegyél. A "lélegző" anyagok jobbak, mint a nylon esőkabát, de csodákat ne várj, az előbbibe is bele lehet fülledni szépen.
2. Próbáld fel úgy, hogy aláveszel olyasmiket, amit egy hidegebb esős napon hordanál. Így is kényelmesnek kell lennie.
3. Figyelj arra, milyen kicsire lehet összehajtogatni. Általában ezek a cuccok egész picire összemennek, állandóan tudod magaddal hordani a táskában, amikor esős időszak van.
4. Mennyire tisztítható. A komolyabb cuccokhoz speciális mosóport + impregnálót kell venni (utóbbi az öblítő helyére megy a mosógépben), és időnként átmosni, csak akkor marad vízálló.
5. Zipzárokon van-e vízálló flepni, általában ezek tépőzárral rögzülnek oda.
6. Ha van kapucni, levehető-e (ha amúgy te nem hordanád bringázás közben, van aki nem szereti).
Nekem is ilyen van.Teljesen jó vétel volt.Hónaljban kicipzározható szellőzőkkel, illetve a háti részen is van rejtve.Azért bele lehet izzadni, de nagyon kényelmes.
----------------------------
Fullyloaded wannabe
Nekem is ilyen van, ősszel vettem, teljesen meg vagyok vele elégedve. Egyetlen hiányossága, hogy nincs kapucnija. Persze bringázáshoz jobb a bukóra való eső-védő, de azért elkelne rajta kapucni is.
Venni kell még egy sou'wester-t hozzá és megvan a teljes védelem.A bukóhuzattal ellentétben bevédi a gallért is hátul.
Fullyloaded wannabe
Ejha, ilyet hol kapni?
1138 Budapest, Párkány u. 38 Hajósbolt, nem messze az MK irodától.
Fullyloaded wannabe
Hallom, mik vannak. Nagy víz... Oszt jó vót-e a mai fogás az új kalapba'? ;D
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/hungary/7731766/Three-d...
http://www.an-daras.com/costumes/assets/Plate-8--Tucking-a-School-o.jpg
Fullyloaded wannabe
De nem ám, egyáltalán nem beszéltél ostobaságokat. Az enyém már régi és nem is ilyen jó, és most felkeltetted vele az érdeklődésemet, köszönöm.
Úgyis éppen tengerre szállok a hétvégén, meg megyek Skóciába, kora Júniusban. Elkél ez a ruhadarab, a "Sandhamn 21". :-)
Egy sou'wester elöl felhajtott pereme mintegy eső elvezető ereszcsatorna-ként működik, és a hátra nyúló pereme a nyakat, a gallért védi.
Megnéztem ezt a bicajos meg az amerikai Grundéns oldalt, és bár az utóbbi látszólag tengeren túlra is postáz, mégis lehetséges, hogy Európában célszerűbb neked is venned, ha úgy döntesz. Itt a Kontakt listán Ausztria is szerepel.
Még egyszer, köszi szépen az ihletet.
http://www.grundens.se/
Én is!
Nem is értem, miért védi vki a sisakját, hisz az nincs cukorból. :-)
Szerintem szar kapucniban bringázni, kényelmesebb bukó-védőben. (Ami persze nem a bukót védi, hanem egyszerűen nem engedi be a lyukakon az esőt) A kabátnak meg van gallérja, úgyhogy nem ázik sehol az ember...
Hát, nagy esőben bicajos pozícióból a tarkódnál biztos befolyik a víz.
A kapucnikat a jobb kabátoknál többféle módon lehet állítani, így a kilátásban sem zavar. Persze a sisakfelrakásnál figyelni kell.
Köszi mindenkinek az infót, holnaptól eggyel több ilyen dzseki rohangál. :)
Majd számolj be a tapasztalataidról!
ha mar elokerult a topic:
Kene nekem is esokabat, ami nagyon picire osszehajtogathato, hogy mez zsebebe beleferjen.
Az se baj ha szellozos a hata/honalja, es ha nem dragabb 5000 kiralyi magyar penznel.
Van-e valakinek otlete?
(Nagy meg draga van, csak nehez magammal cipelni, ha csak log az eso laba...)
----------------------
errorka | objektív
----------------------
"Bicajjal járok!"
"Ok, Mr. Tour de kibaszott France, ki kérte, hogy bicajjal járj?"
Szerintem ennyiért nem kapsz jót. Esetleg ha szerencséd van valahol akciósan valami teljesen vízállót, vagyis ami nem lélegző. A nagyon kicsi pedig nem tudom nálad mit jelent. Nekem vannak régi esőkabátaim, azok kisebbek mint a mostani, de bringázni kellemetlen az ilyenben szerintem.
14 körül már aránylag jó lélegző kabátokat lehet (lehetett) kapni. amit olyan 20X10X5-re lehet kb. összenyomni, de ahhoz szépen kell hajtani. A kimondott bringás cuccok talán kisebbek, de biztos drágábbak. Lélegzőnél érdemes utána érdeklődni, hogy mennyi levegőt enged át de legfőképpen mekkora nyomásnál engedi át a vizet, mert vannak különbségek.
Beke Dávid
Ha találsz ilyet, légyszi szólj, engem is érdekelne. Ami picire összehajtható és ráadásul jó minőségű, az horror áron van, én is kerestem.
4700-ert vettem a dekatlonban egy QuoCseyat vagy mi ez :)
Draga, ahhoz kepest, hogy nem lelegzo, de picire osszehajthato (mez zsebebe elfer, ez volt a lenyeg). Nem volt kedvem tobbet keresgelni.
Megneztem a tobbit, amit kinaltak, 9000-ert volt lelegzos, 6-7000 kornyeken vizlepergetos. Ilyen arakon kapok nem dekatlonos termeket is.
Raadasul lelegzo: hatan, lapocka kornyeken volt egy vizszintes vagas, es a felso reteg hosszabb volt, igy lefedte, hogy ne azzal a lefolyo viztol, de a honalj alatt nem volt se szellozo, se zipzar :/
Nagyon elrugaszkodtak az arakkal, plusz messze is vannak. Asszem hanyagolva lesznek, bar eddig se vittem tulzasba a kimaszkalast...
----------------------
errorka | objektív
----------------------
"Bicajjal járok!"
Köszi, egyik nap megnézem, úgyis kéne nekem is egy ilyen.
Ma kiprobaztam, igaz a nagy esoket buszmegallokban alltuk vegig, ugyhogy csak szeldzsekikent funkcionalt, de jol, bar itt le tudtam huzni elol a zip-zarat. Azert ha fel van huzva, a berohadas garantalt :P
Az esocseppek aranyosan megallnak rajta :) Hetfon megint nalam lesz, majd bejelentkezek, hogy mi volt, ha esos nap lesz :) De jobb volna meguszni...
----------------------
errorka | objektív
----------------------
"Bicajjal járok!"
Köszi, én is teszteltem ma az összes esőcuccom... Szarrá áztam hazafelé este... Még jó, hogy minden volt nálam. Jó ez az esőkabát nagyon, amiről itt korábban szó volt, de az tény, hogy sok helyet foglal, és nehéz is...(Cipeltem egész hétvégén)
Erről az AGU kabátról van valakinek véleménye, tapasztalata?
Thanx!
http://ridebike.hu/termekek/ruhazat/felsoruhazat/esokabat/
----------------------------------------------
Ha össze lehet csukni, több helyre befér...:o)
Kék Dahon 20" _@_"
Nem rég vettem a következő esőruhákat:
- Vaude Fluid II nadrág
- Endura Gridlock kabát
- Vaude Bike Gaiter (rövid) kamásli
Tegnap megvolt az első rendesebb megázás. Elég hideg volt (10-15 fok lehetett), ez az izzadás ellen valószínűleg sokat használt. Az eddigi tapasztalatok:
- nem ázott be egyik sem
- a kabát nagyon feltűnő, pont olyan a színe mint egy jó biciklis esőkabátnak. Fényvisszaverő viszont nincs sok rajta.
- a nadrág lélegző anyagból van, egész meglepődtem, hogy úgy néz ki, hogy ez tényleg működik is, nem izzadtam nagyon bele
- a kabát is lélegző anyagú, de vannak rajta szellőzők is. A nyitott szellőzőkön sem jött be a víz, szintén nem izzadtam nagyon bele.
- a kamásli nagyon hasonlít a régi RP kamáslimhoz, de valamivel jobban el van látva tépőzárakkal
- a kabát első zsebe úgy néz ki beázik, vagy ha nem, akkor a pára lecsapódásától lett nedves a telefonom
- a kabát gallérja belül puha anyaggal van bevonva, nagyon kellemes
- a kabátról nekem nem hiányzik a kapucni, a hiányát inkább előnynek érzem
- a nadrág szárát tépőzárral tökéletesen oda tudom húzni a vádlimhoz, így nem koszolja össze a lánc
Összességében nagyon jónak tűnt a felszerelés. Száraz maradtam és jól lehetett biciklizni benne.
Cekkold le a kabát első zsebének zippzárját.Elvileg az a zseb teljesen vízálló.Nekem sosem ázott még be.
Fullyloaded
Beraktam egy száraz papírt a zsebbe, bezártam és jó alaposan lezuhanyoztam azt a részét a kabátnak. A papír száraz maradt, úgyhogy marad a páralecsapódás magyarázatnak.
Ma vettem egy Sandstone esőkabátot 5000 Ft-ért a Hattyú utcai GreenZone bringaboltban. Irtó picire összehajtható, a leírás alapján vízálló, szélálló, és légáteresztő is. (Eredeti ára 10 000 volt, most félár) Szerintem nagyon megérte, majd esőben eldől igaz e, amit írnak róla.
Ne várj esőre ebben a hosszan aszályos, száraz évszakban. Tedd a nagy álló ventilátort a fürdőszoba ajtóba (balesetvédelem!), és állj a zuhany alá már most, hogy megtudhasd. :-)
Köszi a hasznos tanácsot, de sikerült hétvégén letesztelnem természetes körülmények között, és jól vizsgázott!
A Tilos maratonon kaptam (adományért cserébe) egy esőkabátot / széldzsekit, ami nagyon picire összecsomagolható, viszont nem légáteresztő. Ezen felül rendkívül jól is néz ki ;)
Ez valóban így van :-)
ezüst Bianchi országúti, piros pedállal, sárga bandázzsal, fekete-narancs Bagaboo
Rock"n"Roll
A városi ficsúr
www.Bekebike.hu
Szélkabát,szél mellény van nálam jó áron!!!
Esőkabát sajna csak húzós áron,d légáteresztő,NAGYON JÓ!!
Tudom, hogy otthon még bőven nyár van, de itt mindjárt ősz, rengeteg eső esik... Szóval gondoltam beruházok egy jó kis kabátba. Nézegettem Columbia, North Face cuccokat. És mindenképp egy dologban biztos vagyok, egy 3 az 1-ben kombinációs kabát lehetne megoldás. Esőkabát polárbelső nélkül, és persze mindenképp kapucnis verziót szeretnék, mert nem csak bringázáshoz, hanem mindennapokban is használnám a kabátot.
Valaki használ-e e két márkából valami jó cuccot, illetve mit javasol. Nyár vége lévén még jó áron juthatnék egy párhoz. Pl. ezt néztem ki, de ha azt mondjátok, inkább ne, akkor úgy lesz. Várom a véleményeket, tapasztalatokat.
Köszi.
http://www.altrec.com/columbia/womens-whirlibird-parka-57248?cm_sp=Bayno...
~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~
Solo la AS Roma per sempre!
Nekem Hannah kabátom van, hasonló polárbéléssel, de az nem ez a kifejezett sikabát, aminek a kapucnia vastagabb és van arcévődje is.
Szóval amennyire én láttam, de annyira nem értek hozzá, viz-széllálló dzsekit, amibe be lehet cipzározni polárbélést alapvetően kétfélét lehet kapni. A sikabátoknak árult cuccok, amit te is mutatsz azok amennyire láttam vastagabb anyagból vannak. A kapucni is komolyabb, de éppen ezért, a legtöbbön nem rejthető el. Vannak még, talán turakapbátként nem tudom, emlegett cuccok, amik anyaga általában vékonyabb, nincs bennük derék összefogó (nem tudom mi a neve, de jó cucc, olyan, mint egy mellény a kabátban, igy szét lehet gomobolni teljesen a kabátot annélkül, hogy hátravinné a szél.
Én még a marmot márkát tudnám figyelmedbe ajánlani, ami ugyan általában drágább mint a Columbia, de sokszor van a termékeikben valami hasznos kis apróság, valamint esőkabátnál azt tapasztaltam, hogy a nem Goretex membránja jobban állja a vizet mint a NorthFace-é (vagy a Hannah-é).
De én alapvetően mindenképp bemennék egy túraboltba és nézelődnék, azonos árban is kölönböző márkák mást mást kínálhatnak... csak apróság, pl. hogy a csuklónál levő tépőzár vékony-e vagy vastag (én a vastog szeretem, mert könnyebb kezelni) hónaljnál a szellőző kialakítása milyen (kőnnyű-e egy kézzel lehőzni, hol fut a rés...stb.)
Érdemes megkérdezni a membrán légátteresztését és vizzállóságát is, mert az is eltérhet. Emellett a súly is fontos lehet, meg, hogy pl. a nyaknál, vagy épp az arcvédőnél a patentok zavarnak-e vagy jó helyen vannak-e... Nekem pl. rövid nyakam van és a legfelső patentot az első héten tönkretettem, mert annyira feszült.
Beke Dávid
Köszi a részletes választ.
Várnék még további véleményeket, tapasztalatokat! Köszi
UP!
Nem tudom mennyire fázós vagy, de nekem a polár biciklin teljesen felesleges, sose fáztam még. A legnagyobb hidegben is elég volt a 2 réteg (aláöltözet+dzseki). Persze túrázásnál, ha megállsz, akkor rögtön célszerű felvenni egy polárt is.
Ha van polárod, akkor a nélkül vegyél dzsekit (úgy olcsóbb is), mert tapasztalatom az, hogy felesleges belecipzárazni. És akkor meg tök mindegy, hogy milyen polárt teszel bele. Nekem vannak dzsekijeim, polárjaim és tudom cipzárazás nélkül kombinálni őket. Mondjuk ha 8000 méter fölé is mennél benne, akkor ezt a tanácsom ne fogadd meg. :-)
Figyelj arra, hogy az ujja hosszú legyen, azaz nézd meg biciklis testtartásban is.
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem még olyan dzsekit nem sikerült kifognom, ami sokáig vízálló maradt volna. Mondjuk felső kategóriával (~100ezer) még nem próbálkoztam.
Ahamm. Tehát azt mondod, tök felesleges vennem egy 3 az egyben kabátot, jobban járok valami igazán szél és vízálló kabáttal? Ezekből a márkákból használtál valamit? Érdekel, mi az, ami nem bírta a vizet egy idő után. Köszi :)
Nem tudom mit értezs igazán szél, ill vizálló kabáton. Ha lélegzőt veszel, tapasztalatom szerint a membrán önmagában nem elég nagyobb csapadék esetén. Ezért van az, hogy idővel átázik, mert a gyári viztaszító bevonat kikopik, de ezt lehet pótolni, ahogy cipőknél is.
Goretex membránok állítólag sokkal jobbak, de annyi fölös pénzem még sosem volt.
Dzsekiből nekem mormota, kedvesemnek NorhtFace van, téli kabátból Hannah A NorthFace alapból rövidebb ideig birta, mint a Marmot, ennyi tudok. Azonban ha már csak a membrán véd meg, az is jobb mint a nem vizálló cuccok, nedvesedik a belseje, de ki lehet birni. Főleg polárral alatta, ami vizesen is jól tartja a hőt.
Nekem télen kerékpározva elég volt az esődszeki, meg egy aláöltözet, reggel esetleg egy vékonyabb felső, de gyalogláshoz ez nem volt elég.
Ha nem lélegző kabátot veszel és nem csak esőben hordod szerintem nagyon kellemetlen lesz, főleg ha tekersz. Az minden indzadság és pára ami kijön belőled a kabát alatt marad.
A becibzározható polár szerintem jó cucc, de az igaz, hogy nem muszáj egyben megvenni, nagyon sok kabátban ott a plusz cipzár, ami jó a legtöbb polárhoz. Szerintem egyben egyébként olcsobb, de ez ma már lehet nem igaz. Ugyanakkor nekem nagyon jó volt, ha télen találkozóra mentem és várni kellett, akkor csak gyors felvettem a polárt a kabát alá. Összecipzározva pedig egyzserű volt levenni a meleg kocsmában...
Beke Dávid
Nekem az a célom, hogy legyen egy olyan kabátom, ami nem ázik be. Nincs megfelelő esőkabátom, ami szélálló is. Ez a legfontosabb. Nem érdekel az aláizzadás.
Ami soha nem ázik be az valami nem szött műanyag (nem egyenlő a nem szőtt kelmével) poncsó, vagy heggesztett varratos kabát pl. PVC-ből, ami strapabiró ( ilyet olcsőn lehet kapni a Ráday utcai vizisportban, vagy munkaruházati boltokban, vagy drágábban túraboltokban
A lélegző kabát membránja sosem 100%-os még ha használ is az ember, mert muszáj, mellé viztaszító mosószert, vagy spray-t akkor se. De aránylag jó hatásfokot el lehet vele érni, ha a membrán sem csap papiron van az anyagban és a water-proof használatát is jól csinálj az ember.
Én túrázás után gyakran mosom le a kabátomat, nadrágomat forrásokban, ha elcsúszok és sáros lesz, bokáig gázolok a patakokban, ha nincs más megoldás.
Szóval igaz, hogy a mindenkor tökéletes védelmet a lélegző kabátok nem tudják, de kis odafigyeléssel a hatékonyságuk bőven elég akár erősebb zivatarok ellen is.
Kényelmük pedig szerintem sokkal nagyobb, még ha idegesíti is az embert, hogy néha át is ázik, meg még csak nem is lélegzik annyira, mintha ott se lenne, bezzeg areklámban...
A Columbia és a NorthFace is jó cuccokat árul szerintem aránylag elfogadható áron nem tom mit hoztál még fel... és jól is néznek ki. De a jó választáshoz szerintem mindenképp el kell menni egy túraboltba ott pedig általában okos tanácsokat adnak és nem akarnak szart drágán az emberre sózni (bár az utóbbi időben van némi ellenkezeő tapasztalatom)
Beke Dávid
Egy jó nem lélegző esőkabát biztosan szélálló is, csak az a baja, hogy ha beleizzadsz, akkor belülről is vizes lesz, mintha beázna. Szóval amit nyersz a réven, elveszted a vámon. Ezért jobbak a lélegző cuccok. Azokkal viszont az a baj, amit Beked írt. Ahol vmi hozzájuk ér (hátizsák), ott sokkal hamarabb beáznak. És ez idővel rosszabb lesz. Tapasztalatom az, hogy sokáig megfelelő marad, azaz már nem pergeti le ugyan jól a vizet, és be is nedvesedik, de csak nyirkos lesz a belseje, te nem leszel csurom vizes. Cserébe viszont gyorsan száradnak. :-)
Nekem volt Sandstoném, RP-m, láttam Columbiát, Lafumát. Ezek alsóbb kategóriások voltak (mai áron max 35 ezresek). Itt a csúcs a goratex membrán, meg a 100ezer. De arra is vigyázni kell és nem tart örökké. Így én az 5ezres 2 évig teljesen jó verziónál maradtam. Az úgy is rontja a hatásfokot, hogy átmeneti időszakban a zsákba van gyűrve és csak esőbe kerül elő. Ezek a cuccok nem szeretik a hajtogatást.
A boltokba vigyázz, lélegzőnek/esőállónak nevezik a 2000mm és 24ezreseket is. Persze az árukban is van egy 5-10-es szorzó. Tapasztalatom az, hogy sok boltban az eladók tökhülyék ehhez. Ha veszel, legalább 5-10ezres adatok legyenek, máskülönben beleizzadsz és vízálló sem lesz igazán.
Nem csak bringához, hétköznapra is szeretném a kabátot, ezért mindenképp szép kabát külsejűt szeretnék. Lélegezzen hát. :)
Táskába sose gyűrném, meg se fordult a fejembe. Columbia, North Face vonaloon gondolkodtam, "megfizethető", ha akcióban sikerül kifognom valamit. Így láttam pl. 40ért egy 3 az egyben kabátot.
Polárpulcsim elvben van, de nem hiszem, hogy az igazi. 2000ért vettem az Auchanban, jó pár éve. :)
Amit megnéznék tervek szerint a budaörsi montex, meg a biatorbágyi outlet. Van esetleg konkrét boltötleted is? Köszi mindkettőtöknek a tanácsokat.
Látom vhol délen laksz. :-) Én a budapesti Montexeket szoktam nézni, meg a Tengerszemet, Overlandot (ott van női bolt is!). A Dechatlonban is vannak olcsón jó dolgok, polárjaik szerintem egész jók.
Ha külön veszel kabátot, figyelj a méretre is, azaz férjen alá polár.
Remélem megtalálod álmaid kabátját. :-)
Ha otthon vagyok, valóban. LEbuktam. :)
Kösz a tippeket, meglátjuk mi fog beleférni a mostani két napomba. :)
Eset6leg megnézheted a Budaörsi Intersportban is. Tudom, hogy drága, mert én is abban az éületben dolgozom, de most nagyon jól le vannak árazva kabátok (főleg női). Polárral együtt, polár nélkül, meg polárok is, pont amikben gondolkodsz. Igaz, nem Columbia, hanem főleg McKinley.
Érdemes megnézni.
dupla
Van valakinek tapasztalata Rainlegs esővédővel kapcsolatban?
http://www.mozgasvilag.hu/hir/rainlegs_esoben_is_szaraz_labbal_teszt_es_...
http://evobike.hu/termekek/nev/Rainlegs-Rainlegs-eso-vedo/termek/50
Fontolgatom, hogy beruházok egyre.
Nem akar esetleg valaki beszállni egy közös rendelésbe ebayről?
http://cgi.ebay.de/Regenschutz-Rainlegs-Schwarz-Gr-M-/360288330570?pt=Sp...
22,36 EUR az esővédő és 5 EUR a szállítási költség amit szétdobhatnánk.
Ha vallalod a rendelest, akkor felolem oke.
Tegnap poncho volt nalam, de a labam es a cipom teljesen elazott (kamaslit azota mar rendeltem).
Ezen ne múljék! Hétfőn megrendelem. Esetleg még valaki?
Bergusonban most van, Ridebike (Récsei)-ben is láttam. Kb 8500 Ft.
Tapasztalat: alapvetően jó, de így is van némi beázás oldalt és bepállik. De ami fontos, nem teljes átázás van.
Nyáron nem éri meg, most is csak akkor, ha áztatóan esik vagy ha 10-15 percnél tovább bringázom. Inkább városi használatra.
Nagyon praktikus, hogy nem kell egy teljes nadrágot felhúzni.
Feszálláskor be tud akadni a nyeregbe, meg kell szokni.
Ár/értékben a megéri kategória.
-
Zsurmi
Most vettem decathlonban 4600Ft értékben egy vitorlázó viharkabátot kapucnival.Könnyed tekeréshez.Hamarosan tesztelem.Sétálni viszont biztosan remek.)
- Udvariassági Dragonyosok - Az aszfalton kedveskedés elit csapata -
p.s.: részmunkaidős futármelót keresek, vagy valami hasonló jellegűt....
Nohh kérem.Ez jelesre vizsgázott! Fél óra tekerészés, míg a kabát alatt gyapjú pulóver volt.Ha nem kezdtem volna veszett vágtába , meg sem izzadtam volna.Tehát városi utazósebességhez tökéletes választás.
Te már nagyon összekötöd a biciklizést a hajózással. Gyanítom, hogy a víz lehet itt a közös nevező. :-)
Találtam viszonylag jó áron egy vitorlás vízálló kabátot. Viszont online tudnám ilyen jó áron megrendelni. Általánosságban M-es a méretem, de néha L-es. Mit javasoltok, mekkora méretet merjek rendelni, illetve merjek-e rendelni? Köszi.
Az a kabát egyáltalán nem fog lélegezni, szóval jól bele fogsz izzadni. Persze ismertem olyan egyáltalán nem izzadó leányzót, akit ez nem zavarna, ha te ilyen vagy, akkor jó lehet, mert biztosan teljesen vízálló.
Kabátjaidnál nézd meg, hogy polárral mennyire jó az M-es, de én inkább nagyobbat vennék.
Elvileg az internetes vásárlásoknál elállhatsz a vásárlástól x napon belül, és akkor (azt hiszem) csak a postaköltséget bukod.
Az van, hogy ezek közt is van szellőzős, meg softshell. Elvben ez is ez, és 160 euroról van leakciózva 70-re...
Nincs igazi minőségi polárom, de mondjuk a gyapjúpulcsi vastagságát vizsgálva nézem majd. :)
Köszi!
Viharkabát témában nem vagyok otthon. A filmekben sárga, meg nejlon anyagú, mivel úgysem tudna lélegezni a vihar vízpermetében. Mondjuk jó lehet, mert a főhős utána sose vizes. :-)
A polároknál is van kis vastagságbeli különbség, de nem azon fog múlni.
Softshellem még sose volt, de én nem is vennék, mert azt nem lehet kettészedni, ezért nem lehet annyira variálni.
www.marinepool.de
Ahogy a nembringás nem vágja, hogy bringára is van divatos öltözködés, úgy a nemvitorlázós nem vágja, hogy nem a sárga viharkabát csak a vitorlázós öltözék. :)
Nálam Piszkos Fred az etalon az öltözködésben! Egy kocsmában rögtön megvernének egy ilyenben. :-)
Kicsit nézegettem őket, tök jók az adataik, te melyiket nézted ki?
Elég sokat kinéztem. :)
De mondjuk ezt, meg ezt, és ez az akciós.
~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~
Az első szerintem elfogadható (vízállóság 10000, lélegzés 6000), mondjuk ez lenne a minimum, amit szerintem érdemes venni. A másik kettőnél viszont nincs adat, szóval bármi lehet. Az akciós shoftshellt meg így rizikósnak érzem. Ahogy néztem, a férfi részlegen nagyobb és jobb a választék.
Egyszer találtam vízálló, lélegzőnek mondott kabátot 1000/1000 adattal. Ezt szerintem a kínai piacon minden kabát tudja, szóval csak parasztvakításnak hazudták be, hisz a nejonzacskón kívül minden lélegzik, és még a papírkabát is vízálló valamennyire.
Az első tetszik a legjobban. Csak épp nem akciós. Így meg az ajánlott North Face olcsóbb. Igaz, az csak egy sima esőkabát. Mámrint. Na, mutatom.
~o~o~o~o~o~o~o~o~
Nem megmondta, hogy sárga. :-)
Kicsit nézegettem, de nem írják az adatait sehol. Elvileg nem lehet rossz, nézd meg a boltban, talán a kabátra rá van írva.
A körúti Overlandben azt mesélte az eladó, hogy többeknek közülük ez van, egész napos túrázásnál használták, és nem volt gond. Oké, nem bringásoknak szerkesztett, hosszított hátrésszel van, de úgyis nagyobbat vennék, mint én. :)
Mondta, hogy a GORE-TEX jobb, de ez a NF saját membrános cucca, HYVENT DT-s. Meggyőzött. Mert aztán a Mountexben is ezt dícsérte az eladó. :)
Na, mit gondolsz? :)
~o~o~o~o~o~o~
Ha meggyőztek, én beszéljek le róla? :-) Biz a női megérzésedben! :-) Én nem szeretnék csuklani, úgyhogy öööö.... mivel itt a sok eső, nincs mit tenni, főleg, ha tetszik is, szóval igen. :-) Természetesen most már kérek beszámolót a tapasztalataidról.
Az NF saját honlapján is dicsérte az anyagot, de nem írt számokat mellé. Ami nekem furcsa. A kisördög azt mondatja velem, ha van egy jó cuccom, azt dicsérem (azaz odaírom a nagy számot mellé), ha annyira nem jó, akkor nem. Ez olyan, mintha (bocsi az autós példáért) az autónál meg lenne adva sok adat (szín, ülésszám, légzsák, stb), de a motorteljesítmény, végsebesség nem.
Na, most jól elbizonytalanítottál. Nem tudom, hogy meggyőztek-e, nem tudom, hogy jól választok, ha ezt választom, de nem egész napos túrákhoz akarom használni. És amúgy úgy tűnik, úgyis csak jövő hónapban tudom megvenni, így még van időm tanácsot kérni, ötleteket fogadni, stb. :)
Nem tudom, már mitévő legyek. :)
~o~o~o~o~o~o~o~
Valószínűleg jó a kabát, neves a márka, nem engedheti meg a gagyit. (Indiában és Nepálban is ez a legtöbbet hamisított márka) Csak az adatok híján nem lehet ár/érték összehasonlítást csinálni más termékekkel. A gore-tex anyagoknál is nyomoznom kellett (pedig az a csúcs), hogy mit tudnak.
Dönteni én se szeretek, sokat szoktam vacillálni. Látom te is. :-)
Ha valami olyat veszek, ami drágább, ill. évekre venném, mindig minőséget akarok. Ahhoz meg sok nyomozás jár. De ezeket kevésbé ismerem, kevésbé tudom, hogy válik be. Fényképezőben könnyebb volt dönteni. :)
~o~o~o~o~
És milyen gépet választottál?
Nekem van saját fényképezőgép szakértőm, így abban én is könnyebben döntök. :-)
Ó, hát ez 7 évvel ezelőtt volt. :)
Akkor a Canon Powershot G3-at választottam. :) Most az utódjára spórolok. A legújabb G-re. :)
~o~o~o~o~
Aha, a gépszerelem is csak 7 évig tart? :-)
Még mindig szeretem, csak mán berozsdásodott a drágám, és lassú, mint a dög. :D
~o~
Ezt hívják kapcsolat kifáradásnak? :-)
Ezért jobbak a hagyományos gépek, azoknál a szerelem is örökebb. :-)
Naja. :)
~o~
Te lógtál ki először! :-)
Digitális tükörreflexesben nem gondolkodsz?
Gondolkodtam.
És egy dolog miatt zártam ki. Az egy pénznyelő. :))) Nem akarom a gépem értékének még objektívekre költeni. :D
~o~
De az objektívek megtartják az árukat, nem kell őket pár évente cserélni és sokkal tartósabbak, mint a széldzsekik. :-)
(kapcsolódom az eredeti témához)
Nekem is kék van.De a sou'westerem lehet hogy sárga lesz.Az a legjobb fejfedő esős napokra tekerészéshez.Búvárpalack szmogos napokra?Lecsekkolom az oldalt, bár fedélzeti cipőt nem vennék neten.
Vidéken élek, jó levegőn. :) Nem kell palack. :)
Viszont mielőtt gondolnád, hogy tengerészkedem, vagy valami, hát nem. :) Csak megláttam valakin ezt a márkát a hétvégén, és lecsekkoltam. Meggyőzőek.
~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~
Pedig megmondta Széchényi is, hajózni kell!:) ... persze akkor még nem volt bringa, de a kettő nem zárja ki egymást.A ruházat kompatibilitását is egy jelzésértékű dolognak tekintem.
Ígérem, meggyőzőm a főnököt, hadd próbáljam ki a hajóját. :)
~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~
Ennyire tudod váltogatni a térfogatodat?:D
"...részmunkaidős futármelót keresek..."
Légy paraszt amit futárnak léptet elő egy sakkjátékos egy végjátszmában. :D
tudom, hogy nem a legjobbak, és ennyi pénzért lehet már kapni normális :) cuccokat, de pölö, van egy-két bakancs amit télire szívesen bevállalnék köztük én is
Rock"n"Roll
A városi ficsúr
Sajnos az esőkabátom nem olcsó...De tapasztalatból monndom tekerni nagyon jó benne esőben!!
www.bendzsobringaruha.hu
sziasztok
árban nekem jonak tünnek ezek a dzsekik
http://www.decathlon.co.hu/HU/hosszu-kerekparos-ruhazat-12837205/
van valakinek tapasztalata,tanácsa ezekkel kapcsolatban
előre is köszi
stoffer
Van vkinek tapasztalata a Husky márka dzsekijeivel kapcsolatban? Néztem a Husky Swear dzsekit link, elsőre nem tűnik rossznak.
De ha vki tud olyan (max 50 ezerért) nagyon vékony (kis helyre rakható) goratexes dzsekit (legyen minimum 15ezer/15ezer a vízállóság, lélegző képesség), amit zsákos hordásra találtak ki (azaz van vállerősítése), az szóljon bátran.
Frajti, te vettél kabátot? És bevált?
:)
Megint voltam az overland-ben beszélgetni. :) Végül az eladó fiú azt mondta, tavaly ő egy aláöltözőt viselt egy softshellt és azon egy esődzsekit. Ez persze kb. 80-ra rúg a végén náluk.
Nos, kinéztem a kis vitorlásboltban egy akciós softshellt, és meg is vettem jól, mert 150ről volt leárazva 80 ojróra. :) Szülinapi ajándéknak tökéletes. Már csak esőkabát és aláöltöző kell. Utóbbi van elég jó 10 euroért, így a maradék 90 euro kell csak kabátra. :D
Ez állítólag minusz fokokig jó. Tehát -1-pár fokban még jó. Ma nem volt minusz, csak 5 fok, de a softshell nekem bevált. Nem izzadtam úgy, viszont nem is fáztam. jipijájé :D
Ja, és REKLÁM. A Duna Házban lévő Adidas outletben is jártam, és belefutottam egy akcióba ott is, de az akkor nem állt jól. Csajok! M-es méretű Gore-tex 3 az 1-ben dzseki 85ről 36-ra van leárazva. Elég jó biznisz, ha valakit érdekel.
A fiúboltban nem voltam, lehet ott is akad valami!
Milyen márkájú aláöltözetben gondolkodsz?
Én aláöltöző nélkül is tudok gondolkodni.
Bocs ;)
Feb, lakatolj rendesen, mert egy eltűnt blogban elígértem a bicódat egy fél négercsókért. :D
Kaptam egy tippet egy helyi bringástól, valahol megvan a link. Nem tudom, amúgy. :) Miért?
~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~
Csak kíváncsiság. :)
Hol van az a vitorlásbolt? Rendes, utcáról bemenős bolt?
Rendes, utcáról bemenős bolt. München-Pasingban található. :)
www.marinestore.de
~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~
Az jó, a kézzel fogható, vizsgálható portéka.
Csak érdekelne magyarországi bolt, mert fontolgatok egy vitorlás csónakot a Balatonra, és kíváncsi lennék, milyen kellékek kaphatók helyben.
Én se vagyok ám hajó szélén gimnasztikázó, ugri-bugri kötél kurblizó ember, mert öreg vagyok én már bohócnak.
Tíz négyzetméterig még engedély sem kell hozzá, és én különben is leginkább csak eveznék vele, mert azt szeretem igazán. Vinni vele valakit, aki napernyővel ül. Az nagyon romantikus.
De kötelek, életmentő mellények, úszótartályok kellenek. A Balaton többnyire szélcsendes. Sajnos, amikor meg van egy kis szél, pont akkor kitiltják az embereket.
Én még nem láttam gyalogvitorlást sem menni rajta rendesen, mindig csak éppen fölkecmeregnek aztán eldőlnek, aztán megint, és ebből áll a vitorlázásuk. :-)
fogalmam sincs, hogy otthon kapható-e ez a portéka :) :(
szerk: utánanéztem, és kapható otthon is Marinepool
pl itt:
http://www.johajo.hu/ruha/01
~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~
Köszönöm, hogy utánanéztél. Most már én is láttam néhány ilyen boltot, budapestieket is. Itt pont ez a kép mutatja amit én nem csinálnék.(Derékfájás.) :-)
Számomra ez az idilli, még ma is:
http://darabanth.hu/images/3/3/339914.jpg
akkor ahogy nézem neked elég egy öltöny :)
~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~
Raday utca 33b-ben van hajós-vizisportos bolt és mostanában bringásoknak is kedveznek (pl. van bringás poncsója - gondolom, mert az alap poncsóját csak bringások vitték :) a bolt nem drága annak ellenére, hogy ott van ahol.
Beke Dávid
Vízálló poncsó az utasomnak kell majd. Én nemtom, de az evező nálam még most is megcsúszhat néha. S olyankor egy kicsit fröcsköl. Mindig hátra! :-)
Sziasztok, elnézést hogy ide írok, de egy barátnőm szeretne a barátjának meglepetés ruhát készíteni - amin a meglepetés maga bringaemelő figura lenne - ezért arra kérnélek benneteket, akinek megvan a figura vektorosan, vagy PDF-ben, de csak a figura a magasba emelt bringával, az küldje el nekem a stefan.balis@gmail.com emailcímre, vagy ha tudjátok kitől lehetne elkérni, akkor írjátok meg annak a nevét, emailcímét! Mindenkinek köszönöm a segítséget! A bringa legyen veletek :)
keress rá az oldalon a "terjeszd" szóra aztán csemegézz. :-)