ezennel arról mesélek nektek gyermekeim, hogy mi történt ma velem. képzeljétek, felvetődött bennem egy kérdés. a kérdést, pedig egy majdnem rosszul végződött esemény piszkálta ki belőlem.
történt ugyanis, hogy ma mentem a buszsávban a dózsán. (tudom szabálytalan, egyszer már mentem szabályosan - adrenalinlöketnek finom volt de amúgy nem oylan jó parti)
a fasori lámpánál állt ebben a sávban egy kocsi, én bementem mellé jobb oldalra, és vártam a zöldet. mikor kizöldült elindultunk. nem voltam kilövős kedvemben, ő meg persze nem várta meg, hogy elmenjek, és nem is került ki nagyon - de ezen nem akadtam fenn, voltak már rosszabb eseteim is. megy mellettem, lassan előz. figyelem, hogy indexel-e. nem. már kb. megelőzött, mikor elkezd kanyarodni, persze akkor vágja csak ki azt a rohadt sárgát, én meg a hátulja mellett... fék. barátocskám a kombijával meg is áll, mert egy nénit átenged a zebrán. ez nagyon szép, de nekem ez satuféket jelent, és ha nem is húzom félre a kormányt, tuti neki megyek, így is pár centin múlott, hogy nem. ("mire jó a kőkemény ktm kormányszarv" tipikus esete lett volna:) persze hátsó kerék feláll, ülés meg bele a lábamba - nem nózvili volt, mert már leléptem a pedálról.
na hát kurva jó, de végülis nem akadtam ki úgy, mint máskor szoktam, beértem egy kézlegyintéssel (oylan olaszos vaffanculo-ssal) amikor kikerültem, végülis szabálytalanul mentem. de akkor sem kéne úgy tenni, mintha ott sem lennék basszus!!
jó most nem sírok, mert velem is történt már rosszabb eset is, meg mindenkivel elég sokszor, és fölösleges lenne mindnek topikot nyitni. de ez akkor is bedobja a kérdést az agyamba.
Természetesen a KRESZ tiltja, hogy buszsávban haladjak. ez mikor fog megváltozni? tudod ki fog a rákóczin a két sáv között majomkodni, vagy akár a dózsán!
meg akkor is! ha neki megyek, és pampog, esetleg rendőrt hív, akkor azt mondom én is kanyarodni akarok, és igazam van. ez probléma, kérem!

ójajójaj, én is
ójajójaj, én is buszsávozom, és szerintem nagyon sokan közülünk. jééé, kitette az indexet??..micsoda figyelmes jó ember lehetett.
hjah,
hjah, időben...
http://criticalmass.hu/lakat
imádom, amikor elveszik a
imádom, amikor elveszik a beírásom.
grrrrrr
csakazért se írom be újra, így jártatok, nem tudjátok meg, hogy én hogy szoktam az ilyeneket kezelni...
--
--
--
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!"
Mielőtt küldöd,
Mielőtt küldöd, kopírozz. Oszt ha elmegy, csak bemásolod a szöveget a mezőbe megint.
--
--
--
En a hosszabb szovegeket
En a hosszabb szovegeket vagy Outlook-ban vagy Wordpad-en irom meg, s onnan masolom be. Elobbi automatikusan ment percenkent, utobbiban pedig nyomkodom neha a CTRL+S-t. :)
én elbeszélgettem volna vele, hogy a szemét miért nem nyitja ki...
--
--
--
Mit nem nyit ki? Alanyt
Mit nem nyit ki? Alanyt látok, de nincs tárgy... :)
A buszsávot az autók
A buszsávot az autók elméletileg jobbrakanyarodási célból használják, itt tényleg ez történt. A megoldás: ha egyenesen akarsz haladni, a bal oldalához közelebb kell mögé állni.
Ez ám a király válasz,
Ez ám a király válasz, csak nem említetted, milyen csodálatos illusztráció figyel a link túloldalán... Egyébként örülök, hogy terjed az ige :)
--
Cyclists fare best when they act and are treated as drivers of vehicles. (John Forester)
A bicikliseknek az a legjobb, ha járművezetőként viselkednek, és velük mint járművezetőkkel bánnak. (nyers ford.)
Én kereszteződésekben, ha
Én kereszteződésekben, ha megáll a forgalom a lámpánál, mindig beállok a sáv közepére. Legtöbbször a legelső autó elé, és amikor zöld lesz, ott is maradok a kereszteződés közepéig. Nem szeretik, de nem tudnak kielőzni, így bevágni sem tudnak elém a kanyarban! :) Inkább anyázzon mint elüssön!
Ezen nem kell fennakadni,
Ezen nem kell fennakadni, gyakori az ilyen balf@sz autós. Az ilyen még a shift-et sem találja a billentyűzeten.
jah hát ennek még kb.
jah hát ennek még kb. igaza is lehetett- de a többi esetben! az index luxus? tükörbe nézni luxus? kikerülni luxus? és még nekik áll feljebb
Az a kisebb baj, hogy a
Az a kisebb baj, hogy a buszsáv szabálytalan biciklivel. Épeszű ember a buszsávon megy, persze elengedi a közeledő buszt és taxit.
A hiba a részedről ott volt, hogy beálltál a kocsi mellé jobbra. Mindig a kocsi mögé állj piros lámpánál, és soha ne előzz jobbról! A kocsi mellett van egy holttér, ahová nem lát a vezető még a jobboldali tükörből sem. Sávváltáskor persze megnézi, hogy nincs-e ott autó, de ha a jobboldali sávból kanyarodik, eszébe sem jut, hogy lehet mellette valaki.
Még a buszsávban is a sáv közepén érdemes haladni. A busz úgysem fér el melletted, az autós meg csak várjon, vagy előzzön a többi sávban.
phorvath
Kerékpáros KRESZ
Hogyan ne üttessük el magunkat
na hát igen, jól
na hát igen, jól összefoglaltad a problémákat
na ebben benne is van az
na ebben benne is van az osszes okossag, ami egy ilyen helyzet elkerulesehez kell. nice one... [bocs;]
:b
Helyes minden, de... "A busz
Helyes minden, de... "A busz úgysem fér el melletted": Akkor tegyél róla, hogy férjen el! Tudom, az elején említetted, hogy elengedni, de nem árt hangsúlyozni. A buszsáv alapvetően a buszoké, ne őket idegeljük!
Én pont így jártam az
Én pont így jártam az Andrássy-n az oktogonnál, csak ott volt nekem bringasávom amit keresztezett. nekem sem maradt a földön a hátsóm. természetesen a jeep tulajdonosa ebből semmit sem érzékelt.
Tomi.
szokásom ezért szépen
szokásom ezért szépen kérni, mutogatni, integetni, ordibálni, csapkodni...
Az jó hely! Én is jártam
Az jó hely! Én is jártam már így. Nem akartam befordulni jobbra, de az autós kolléga miatt kénytelen voltam.
Amikor az autósoknak zöld
Amikor az autósoknak zöld van, a bringasáv lámpája piros, pont azért, hogy védjenek minket. Ahhoz, hogy zöldet kapj, meg kell böknöd egy gombot. Ezt a mozdulatot még nem sokunk tette meg. A bicajosok nagy része akkor veszi figyelembe a bringalámpát, ha épp nyer vele, ha meg kéne állni, de az autósoknak zöld van, akkor rögtön az a zöld vonatkozik rá, érdekes.
miért megy el minden postom
miért megy el minden postom kétszer? hmmm.
Biztosan postás vagy, s
Biztosan postás vagy, s megszokásból.
Mert a post az vmi utánit jelent. Tehát még az elküldés után is elküldi, tehát post-postol. Vagy posztol?
Tényleg, ha a postás küldi be a postot, akkor a portás mit csinál a portokkal (nem por-tokkal)?
Bocsánat, pihent az agyam. Most megyek én is pihenni, nehogy leelőzzön.
üdv adamekp
a portás, ha postás küldi
a portás, ha postás küldi be a postot, akkor a portokkal, a protokoll szerint jár el.
...ezt minden, postás postot fogadó portás-portot portalanító protokollt ismerő ember tudja.
CM -mez gyártás-4.
Süni
www.fabiano.hu
Xewa mindenkinek! tudom hogy
Xewa mindenkinek!
tudom hogy ez nem buszos meg teljesen ide tartozik,de ma reggel tekertem haza Szolnokról Martfűre(JNSZ megye)és a helyiek tudják a reptéri kanyarba egy bamba autós meg állt vmiért
hm valyon mért........
na mindegy aztán jött mögötte egy 3 golf kombi fekete színben[rendszámot nem mondok mert rendes volt]..........
na szóval eza bambi autós meg állt az ut közepénm én toltam kecsének majd egyszer csak megjelent ez a golfos uri ember mellettem és leszorított(szidtuk egymás őseit kegyetlenül de csak némán)majd egy 15-20múlva meg áll
és kiszáll az autóból és mondta hogy boccs nem látott nem direkt volt meg nincs e valami bajom nem sérültem e meg stb......
Úgy hogy a biciglis pályafutásom során most találkoztam az első intelligens autóssal
Minden tiszteletem az övé!
Csak az a baj hogy minden 1 000 000 ik autós ilyen nekem mákom volt mert pont kifogtam az őt!
Üdv mindenkinek és balaesetmentes tekerést!!!
Zotya
az autósok rémálma,szélvédőtörő
neeeemondodd!!! hát ritak
neeeemondodd!!!
hát ritak az tuti az iylen!
amúgy sztem ha leheten buszsávba biciklizni szabályosan, vagy vegyes sávokat csináélnának, az sokat segíytene. pl. rákóczin...
Hát a buszosok is tudnak
Hát a buszosok is tudnak seggfejek lenni! Jómúltkor jöttem a Rákóczin a Keleti felé,s a Blahánál meg is álltam a busz mögött, aminek a szélárnyékában jöttem. Erre beáll mögém kb 5 centire egy másik hetes, s rámdudál! Bammeg, majd szívbajt kaptam! Az utasok simán le-fel tudtak szállni arról a buszról is... érthetetlen...legalább a buszsofőrök lennének normálisak! ...tisztelet a kivételnek!...
Gkrissz
Nyugi, én busszal sem (és
Nyugi, én busszal sem (és más járművekkel sem) vagyok köcsög biciklisekkel szemben (meg másokka szemben sem).
Lehet, hogy azért, mert én is biciklizek (többek közt), nem tudo. De az is lehet, hogy egyszerűen azért, mert én normális vagyok. A hangok is megmondták. :D
Draco
Buszsáv + bicikli - hát
Buszsáv + bicikli - hát ezt jó lenne megoldani. A BKV a következő években (reméljük) további helyekre rak buszsávokat. Nagyon jó lenne, ha olyan helyeken, ahol ez értelmes, a buszsávok elég szélesek lennének, hogy bringával is használhatóak legyenek. De ez újabb lobbi feladat az MK-nak. Ki tudja elvállalni, hogy folyamatosan figyelemmel követi a BKV-s terveket, és kellő időben nyomul a biciklis-buszsávokért? (költői kérdés...)
Biztos, hogy illegális a
Biztos, hogy illegális a buszsávban haladás bringával?
Mert nekem pont olyasmi rémlik, hogy amikor módosították a buszsáv-szabályt - vagyis megkülönböztetett járművek (taxi, szemetes, stb.) is mehetnek a buszsávban -, akkor engedélyezték a bringásoknak is az ott közlekedést.
Mi az igazság?
"36. § (8) Az autóbusz
"36. § (8) Az autóbusz forgalmi sávban [...] ba) ha az autóbusz forgalmi sávot az úttest menetirány szerinti jobb szélén jelölték ki, erre utaló jelzés esetén (117/c. ábra) a kerékpáros [...] közlekedhet.", az erre utaló jelzés pedig a tábla.
Csak akkor lehet a
Csak akkor lehet a buszsávban kerékpározni, ha azt külön tábla megengedi. Ilyet BP-en még nem láttam
akkor most mi
akkor most mi van?
www.criticalmass.hu/lakat
Az van, hogy Magyarországon
Az van, hogy Magyarországon egyelőre nincs olyan buszsáv, amit bringával szabályosan használhatnál. Ugyanúgy, ahogy nincs még az országban sehol előretolt kerékpáros felállóhely sem, pedig az már évek óta benne van a KRESZ-ben. Olyan utca is kb fél tucat van, ahol az egyirányú utcában kétirányú kerékpárforgalom van engedélyezve, pedig a KRESZ-ben ennek a lehetősége is évek óta megvan...
Busz sávban mindig lehet
Busz sávban mindig lehet menni. Csak nem szabad. :D (De egészségügyi szempontból javasolt.)
Draco
Ja? Akkor csak annyit tudok
Ja? Akkor csak annyit tudok hozzátenni, hogy...Magyarország... :((
Üdv! Ma volt egy eset, ami
Üdv!
Ma volt egy eset, ami szerintem már mindnekivel megtötént. Sőt folyamatosan megtörténik... Ma a Bartókón mentem a Móricz Zs körtér felé, a Bocskai előtt lámpa. Zöld lett, majd megyek tovább a Buszsávban. Igen, tudom hogy elvileg nem lehetne, de "szabélyosságból" egyszer-kétszer mentem a belső sávon és szétdudáltak... A lényeg hogy épp a Kosztolányi tér előtti buszmegállóban megyek át, mikor mögöttem jön egy piros 7-es 60-al és elkezd beállni! De úgy hogy mintha ott sem lennék, ha nem állok meg és lépkedek vissza akkor a járdára szorít le! Azt nem értem, ha hogyha megyek rendesen 30körül, nappal mégis kivilágítva akkor FÁJ a k** anyját hogy (fékezni nem is kellett volna neki) csak az utolsó mp-ig nem ad GÁZT?? Így a gyalogosok is nézték hogy na mi lesz így ... Gondolkodtam hogy felszállok én is és elküldöm a f*ba! De akkor mi lett volna a bringával és a csomagommal hátul. (nem vagyok amúgy futár). Még ez sem annyira bosszant, de tegnap tkp majdnem ugyanitt ugyanígy jártam csak az egy 73-as volt!!! Több mint egy éve járok erre, soha nem volt semmi baj... mostmeg...
Ti mit tesztek ilyenkor?
üdv
gyuri
Hadd dudáljanak, a
Hadd dudáljanak, a azabályt nem te írtad. Nem mellesleg, ha valaki dudál, akkor lát is. Szerencsére kevés az orvosi értelemben is pszichopata, aki átmegy rajtad nevelő célzattal.
Persze az is tény, hogy a legtöbben képtelenek felmérni reálisan, hogy meddig mehetnek el (tulajdonképpen semeddig).
Ez presztískérdés, mégis
Ez presztískérdés, mégis mit gondolnának a megállóban várakozó utasok a BKV vs. kerékpár sebességéről, ha nem előzne meg tőgázon 30m-el azelőtt,h beáll? (De úgy, h 1xe indultatok az 50 m-re lévő pirostól (Bocskai kifelé, Kosztolányinál, nemrégi élmény). Nagy a fluktuáció a cégnél, nem tehetik meg, h a pszichológiailag alkalmatlanokat elbocsássák...)
Már így is P7 meg éjszakaik mögötti stéherezéskor is mindig kerekedik a hátul állók szeme, h hh nem maradok le már...:P
velem a múltkor jáccott
velem a múltkor jáccott egy 950-es. népligetnél már az üllőire fordulva láttam, mi jön. mondom, jó móka, ez nem előz meg egyhamar. de ő sem volt rest, tolta rendesen. a határútnál a pirosban előreengedtem, mert sejtettem, hogy nem lesz jó vége. aztán egy darabig viccelődtünk, de inkább mögötte maradtam, mint még egyszer beelőzzön. aztán persze a lakatos út utáni emelkedőn turbóra állította, esélyem nem volt. pedig volt már, hogy kb 2 megállónyit vertem valamelyik 950-esre.:)
Ilyen velem többször volt
Ilyen velem többször volt már nem buszsávban is, egyik alkalommal az ürge kiszállt és mint egy megvadult kutya üvöltött torkaszakadtából "te rohadt geci" stb. Semmit sem csináltam, ő ölt meg majdnem.
Bukóra videó, feljelentés. Mást nem lehet.
A BKV-nak is írj rendszámmal időponttal esetleg fényképpel, elvileg foglalkoznak vele.
Bízom benne, hogy
Bízom benne, hogy bringásokkal ilyet nem játszanak meg azért az elborult(?) buszsofőrök,... akárhol is teker ...
http://index.hu/politika/bulvar/kar2582/
ummm.. csúnyán
ummm.. csúnyán összetoltam őket
"Eltoltuk, Béláim!
"Eltoltuk, Béláim! Rátoltuk, túltoltuk, rátoltuk!"
üdv adamekp
nah, a toltam nem teljesen
nah, a toltam nem teljesen állja meg a helyét :)
igazából nem én voltam :)
jaja, nagy kedvenc: tútoltuk! tútoltuk! :))
Lehet, hogy a buszsofor iz
Lehet, hogy a buszsofor iz el elnyomott bringas volt, aki igy akart igazsagot szolgaltatni.
Ui.: Gondolom aki 32 eve taxisofor, mar barhol parkolhat.
A vizsgálatok még folynak,
A vizsgálatok még folynak, úgy hogy nem ítélhetek előre. De a hozzájáruló tényezők és körülmények szerepéről jó elképzeléseim vannak.
A hely:
Magyarország, Budapest.
Az aktív jármű és vezetője:
Egy kétes rátermettségű tömegközlekedési vállalatnak kétes rátermettségű szerelői által karbantartott és kétes rátermettségű vezetője által vezetett busz.
A passzív járművek és vezetői:
Egy rendetlen közlekedésű város kétes közlekedési kultúrájú, szokásuk szerint tiltott helyeken megálló és várakozó, kisstílű és harácsoló természetű taxi vállalkozók alkalmatlan járművei.
A rend őrei:
Soha nincsenek ott, hogy a rend őrzésével elejét vegyék az ilyen baleseteknek, melyek nagy szerencsével maradnak nevetségesek, tragikus és siralmas helyett.
Csak akkor jönnek, amikor ez van, vagyis amikor már még nehezebb rendet tenni annál ahogy lehetett volna azt csak egy perccel előbb is.
Még Kairó vagy Delhi sem fogadná el ezeket a kudarcot vallott szereplőket a városaikba, pedig ott is van egy kis félmeztelen, izzadó, zajos és javíthatalan szervezetlenség.
az írásod módja,
ugyanaz a gödör
a sírásód gondja.