Azt szeretném kérdezni....
Miért van az, hogy a járdán sétálva minden autóbeállónál ki van rakva 2 oldalon a "Vigyázz, autó kihajtás" tábla? Mikor a jogosítványt csináltam, azt tanították, hogy a járdán a gyalogosnak, illetve ott közlekedőknek van elsőbbsége, tehát inkább az autósoknak kellene kiírni, hogy VIGYÁZZ, GYALOGOS KÖZLEKEDÉS!!!! Minap járdán, gyalogos sebességével (gyalogossal beszélgetve) kerékpárral közlekedtem, és egy kihajtó autós nem kis sebességgel jött ki elénk. Mikor megkérdeztem, hogy gondolt-e arra hogy lassan, körültekintve hajtson ki, az volt a válasz: Ki van írva, hogy vigyázz, mert jövök!!!

Nagyon jó kérdés! Sokszor
Nagyon jó kérdés! Sokszor nem látjuk a nyilvánvalót, és ami nyakatekert és faramuci, azt vesszük vakon természetesnek és elfogadottnak.
Most éppen rávilágítottál egy ilyen dologra. Itt a kétoldalu megértés, elnézés és együttmőködés mellett még mindig az autós kell legyen az alárendelt fél, és az ő figyelme kell, hogy kötelező legyen.
Egy kihajtásnál, ha nem lát ki, csiga lassusággal kellene, hogy orroljon vagy faroljon kifelé, hogy számíthasson az arra közeledő gyalogosokra, akik nyilván elfogadnák ezt a szükségszerüséget az életben.
De ha nincs teljes biztonságra így mód, akkor pedig egy irányító személy kellene, hogy intéssel vagy kéz jelekkel vezérelje ki a járművet, és át a járdán azt.
És igen, igazad van. De a gyalogosokat intő táblák maradhatnának, ám csupán tájékoztató hatályuk legyen csak, ne kötelező hatályuk. Azonban az autósoknak legyenek kötelező hatályu figyelmeztető tábláik, hiszen az logikus, és semmi más.
Tök érdekes, nekem is pont
Tök érdekes, nekem is pont ez jutott eszembe tőled függetlenül ma az utcán. Milyen dolog az, hogy a gyalogosoknak, akiké egykor az egész út volt, most már a járdán sincs békéjük?
Talán régebben csak figyelmeztetésnek rakták ki ezt a táblát, a nagyközönségben meg úgy tudatosult, hogy a gyalogos kötelessége figyelni, elsőbbséget adni.
mino
"...úgy tudatosult, hogy a
"...úgy tudatosult, hogy a gyalogos kötelessége figyelni, elsőbbséget adni."
Teljesen ez látszik igaznak a zebrára nézve! Úgyhogy talán olyan táblákat kellene a zebrákhoz is kirakni, amelyeken ez áll:
VIGYÁZZ, AUTÓS KÖZLEKEDÉS!
És a zebra csíkjait pedig 90 fokkal elfordítva festeni föl, jelképezni az autók elsőbbségét ott, és azt, hogy a gyalogosnak meg kell állnia és megvárnia amíg a zebrán átmegy minden autó előtte!
A feje tetejére van állítva ez a világ...
részben ide tartozó téma hogy tegnap elött este 22kor jövök haza fogarasin és egy autó leszorított (először azt hittem lefordul leparkol kérdez valamit mondom jo) de nem leszorított majd ment tovább én meg nem értettem ,ugyhogy megprobáltam minden erőmet összeszedve tartani a tempoját és sikerült (nagyon meglepödött mikor a kocsiból pakolt ki) illedelmesen (komolyan) megkérdeztem hogy ez az elöző mi volt? a válasz az volt hogy én szorítottam le elöszőr és ő csak vissza adta majd berohant és kiabált az ablakból ,a felesége kijött és szegény azt se tudta mi van mondtam neki a párja könnyen beszél 1,5tonna fémmel a teste körül ,és kivánom ha vannak gyerekei ők ne találkozzanak ilyen örültekkel (megkaptam még hogy mit keresek tizkor az utakon kerékpárral) (teljesen kivilágítva voltam hátul 2 elől 1 és kerekenként 1-1 villogó) kérdeztem tőle igy hogy tudom hol a kocsija hol lakik mért beszél igy velem ,aztán otthagytam ,szerintem az nap éjjel figyelte hogy nem-e szurom ki a kerekét, de nem fogok lealacsonyodni a szintjére ,de ha valakinek lenne egy nem szoritom le a kerékpárosokat vagy szeretem a kerékpárosokat matricája akkor szeretnék kérni ha lehet .
Leszorítottad, mi? Azért
Leszorítottad, mi? Azért ezek a Decathlonos oútik már tudnak valamit!
Emberünk a gyökér autós,
Emberünk a gyökér autós, és az 5 éves vagyok meghúzom a hajadat szakkör oszlopos tagja lehet...