szélzaj

Most egy Casco Alpen sisakom van, persze a simlédernek már nyoma sincs.
Mostanában egyre inkább zavar a szélzaj. Már olyan 30 körül semmit nem hallok.
Szóval melyik az a bukó, amelyik olcsó is, és nem is zajos, akkor sem, ha már letört a simlédere?

És persze ne legyen se túl nyitott, se túl zárt, hanem olyan télen-nyáron jó...

(Tudom, válasszak kettőt a három szempont közül;)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Hemü képe
Hemü
1 p, 2007-08-03 15:41

Miért? Egy sisak zúgni is tud?

Cratoni Neon egyébként. Igaz, hidegben kötött sapkát veszek alá, mert kell. Négy csíkban pánkosítja a hajamat. :-)

Olcsó? Mihez képest?

____________///Hemü\\\_____________
\ "Ne dudálj, mert megbüntet a rendőr!" /

zsoltee képe
zsoltee
2 p, 2007-08-03 15:47

a pántja zúg valszeg, szorítsd meg. Ja hogy akkor fojt? Há' neked semmi se jó? :D téli-nyárit kapsz a legolcsóbban, de az se télen nem jó, se nyáron :) nyárit vegyél, ami hűti a búrádat, télen meg alá kell húzni a sapakát. Tudnék ajánlani, de sztem nem neked találták ki, én is szívtam a fogam az ára miatt...

Zsoltee

norbijúzer képe
norbijúzer
3 p, 2007-08-03 22:33

füldugó :) vagy fültakaró :)

--
--
--
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!"
--
amit leírok és amit lefotózok

Hotyhogy képe
Hotyhogy
4 p, 2007-08-03 23:16

Épp ma olvastam az újságban erről az újszerü biciklis fülvédőről. Ennek a sisakkal összehangolt forma terve van. Említés esik a szélzaj elleni hatékonyságáról is.

http://www.telegraph.co.uk/connected/main.jhtml?xml=/connected/2007/08/0...

Ezzel, vagy enélkül, megfontolhatod szintén a zaj-kiküszöbölő fülhallgatós rendszereket is. Ezeknek a működési elve a zaj hanghullámainak ellentétes fázisra fordítása és interferenciás ellenébe állítással való kiszűrése.

Most nem emlékszem pontosan, de mindig látom annak is a reklámját, Bang & Olufsen lehet vagy valamelyik másik elterjedt név.

Sajnálom a bolondot.

saint képe
saint
5 v, 2007-08-05 01:41

Hú, ez jó cucc... És sisak nélkül se hallok semmit a széltől. Újabban már inkább rádiózok. Ha nem bömböltetem, még jobb is mint nélküle, mert valahogy megváltoztatja a levegő áramlását a fülem körül... (persze lehet, hogy csak szimplán nagy lapát fülem van, és ha levágatnám őket, gyorsulnék vagy 5km/h-t... :D )