csillagtúra szeptember 22-én?

hahó!

támadt egy ötletem, amit mások már feldobtak, de sztem nem kaptuk el, pedig egy jó dolog. (a lényeg, hogy gondolkodtam most rajta két percet, és ennek a cselekedetnek úgy örülök, hogy nagyon.)

Nagyon sokan rosszallásukat fejezték ki amiatt, hogy rövidebb CMet szervezünk az útlezárások miatt. ugyebár "we dont block the traffic, we are the traffic", de sokak szerint hamár autómentes nap, akkor legyen tényleg az. de: nem erőltethetjük rá a városra az akaratunkat. a város vezetése elrendelheti a sziti lezárását, max. leszavazzák őket. minket a nagyon sok ellenérzés, a közlekedés 2005-ös leblokkolása, a garázsbazárásos el(kipufogó)gázosítás és egyebek mellett sem "szavaztak eddig le". sőt, az eddigi bölcs tervezés, szervezés, és a hőbörgés kihagyása vezetett el odáig, hogy minket, akik 50 ezren vonulunk,(az eddiginél kicsit jobban) emberszámba vesznek. tárgyalnak velünk, és a CMre kivezénylet pár rendőr is ásítozik. emellett pedig a legfontosabb: nő a bicilisek száma, évről évre többen tekernek a városban, vagy kezdenek tekerni, és ezt tuti nem értük volna el, ha mondjuk kiállunk, lezárjuk a margit hidat, hogy "basszátok meg, szennyezitek a levegőt, nem értitek, hogy biciklizzél már tata??!!"

a vonulás viszont tényleg rövidke lesz . ezt persze kiegészíti majd sok más program is, de még egy ötletem lenne akkor már, hamár. (ha azt mondanám, homár, akkor gáz lennék, tehát nem mondom haha)

Mi lenne, ha a NAGY AUTÓMENTES NAPI CRITICAL MASS egy csillagtúrával egészülne ki?

mi az? amikor egy központi eseményre sok helyről érkeznek az emberek szervezetten, tehát sok felvonulás ad ki egy nagyot. berlinben így 250 ezren voltak már CMen!
tehát. tudjuk, hogy sok ember felvonulni szeretne, én is. sok ember szeretne lezárt, de legalább nagyon biciklis belvárost. én is. az előbbi megvan, a pázmány rakpartról indul. az utóbbi is alakul ha jól tudom, mert sok program szerveződik már.

a javaslatom ezeket összevonva az lenne, hogy idén ne össze- vissza legyenek csapatindulók (bár ha vki akar, akkor csináljon), hanem legyen mondjuk kerületenként egy nagy csapat, ami a felvonulás kezdetére, a pázmány sétányra vonulna! ezt biztosítaná mondjuk kerületenként 5 rendező, így, túraként, rendőri biztosítás nélkül lehetne vonulni, és megtartani a forgalomból mindenhol még egy sávot az autóknak, buszoknak, stb.. ehhez persze kell egy terv, hogy hánykor, hol legyenek a találkák, és milyen útvonalon érnék el a végcélt, a nagy critical mass-t. ehhez nem kéne külön nagy propaganda, hiszen nem akarjuk az embereket terelni, mindenki biciklizzen arra, amerre akar. de így plusz vonulást kapnak azok, akik sajnálják, hogy rövid, akik mondjuk gyerekkel így bátrabban jönnének, vagy csak jó hangulatot szeretnének. a vonulások mellett meg úgyis lesznek mindenfelé biciklizők, hát ez aztán autómentes nap lenne, az egész város tele bringázókkal, ahogy azt sokan áhították. úgysem jönne el több ezer ember egy ilyenre, de itt a honlapon fent lenne minden indulás, esetleg helyi iskolákban, stb. meg lehetne hirdetni a plakátok alján. az is jó a dologban, hogy olyan helyeken vonulhatnánk, ahol még soha, és minél többen látnának. pluszban nagyot is ütnénk vele, tuti még nagyobb sajtóvisszhangunk lenne!
szervezőkként is meg lehetne oldani: ahogy a szóróanyagokat osztjuk, úgy lenne biztos minden kerületben pár ott lakó zöldpólós.

szerintem ez egy eléggé grandiózus megoldás lenne áthidalni a rövid felvonulás okozta csalódást, emellett eléggé nagyot ütne, a legfontosabb pedig, hogy nyugodtan, békésen, senkire semmit sem rákényszerítve egy nagy lépés lenne az igazi autómentes nap felé!

szerintetek?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
makita63 képe
makita63
1 sze, 2007-08-22 08:48

Az ötlet nem rossz.A kerületenkénti lebontás lehet kicsit sok,viszont 10-15 pontot ki lehetne jelölni a városban és onnét bevonulni.Sokan jönnek vidékről is,őket a főbb utaknál pesti bringások várnák és felvezetnék a kiindulási pontra.Sok önkéntes szervező kéne aki segít.Probléma az idő rövidsége,meg az információ eljuttatása az érintetteknek.Milyen fórum lenne a legalkalmasabb?A szervezést max.10 nap alatt kéne megoldani,utána több ezer biciklishez eljuttatni.Ezen az oldalon biztos van pár bringás aki segítene.Az ötlet jó.Remélem sokan elolvassák ezt a blogot.

Lassan,de gyorsulok

aron képe
aron
2 sze, 2007-08-22 17:25

ja, végülis lehetne összevontan pár kerületet, ez nem rossz ötelet, egyszerűbb is, és megvan a dolog is!
az idő nem para, hiszen még épp hogy kezdünk beszélni a szeptemberi CMről. régen itt oldalt voltak a csapatindulók kiírva, ugyanígy lehetne most is. plusz plakátokra kiírni, terjeszteni a helyeken, bicijkliboltok a plkaátokra írva, stb...

www.criticalmass.hu/lakat

Daniel képe
Daniel
3 cs, 2007-08-23 16:43

XIX. kerületi (kispesti) CM-gárda a Wekerle közepén található Kós Károly térről szokott (!) indulni.
A tavaszi CM-re vittünk kerékpárra állítva hosszú nyelű zászlót is, amivel nemcsak büskén megmuttatunk honnan jöttünk, hanem támpont is volt, hogy visszataláljuk egymást.

zsoltee képe
zsoltee
4 sze, 2007-08-22 10:54

Támogatom a csillagtúrát! :) Szerintem is össze lehetne vonni kerületeket, pl. 22. ker becsatlakozik a 11. ker-be, és ugyanígy a többi külső kerület is, így lenne kb. 10. Berlinben hogy is csinálták? Kéne még infó, hogy ne találjuk fel a spanyolviaszt :)

Zsoltee

ice-man képe
ice-man
5 sze, 2007-08-22 18:17

Ha télleg úgy döntenek, hogy ez lesz a végleges megoldás a 17. kerületben talán tudnánk csinálni egy kisebb gyűlést. Jó lenne tudni mennyien akarnak innen menni, mert ha max 10 ember lenne szervezőkkel együtt akkor nincs értelme lezárni utakat. Ha lennének elegen akkor esetleg a 14. kerületet is össze tudnánk szedni valahol a pillangó utcai metró megállónál lévő parkba. Útvonalat még lehetne találni ami nem vészes közlekedés szempontjából és hétvége lévén nem is lenne tömve, csak kéne 1-2 olyan szervező aki érti is a dolgát, nem csak én rohangálok plakátokkal meg megafonnal, de olyan aki tudja is kit hívjon a lezárásokért stb.

Sirius képe
Sirius (nem ellenőrzött)
6 p, 2007-08-24 15:25

Ha esetleg tudok segíteni a 17. kerületben meg a környékén plakátokat kihejezni esetleg buzdítani a zembereket akkor én szívesen segítek. Kerületbeli lakosként.

mino képe
mino
7 k, 2007-08-28 13:05

Bocsi a kései reagálásért, én is szívesen segítek a 17. kerületben. Családdal együtt 5-6-an megyünk valószínűleg, ebből 2 zöldpólós.
Nem tudom, zajlik-e, és hol tart a szervezés, kérlek, írjatok vissza a varanys@t-online.hu -ra infót, vagy ide.

Köszi, és hajrá 17ker!

mino

aron képe
aron
8 k, 2007-08-28 13:13

17 kerületiek!
NAGYON kéne egy terv tőletek a criticalmasselott@gmail.com -ra!
még nem kaptam, és fontos, mert ti nagyot terveztek! mindenki aki onnan van, írjon nééékeeemmmm
és hamarost kikerül az újabb infó, immáron a harmadik a csillagtúráról.

Hápi képe
Hápi
9 cs, 2007-08-30 21:17

Mail ment!

XVII. kerületiek akik szívesen segítenének a kerületi csapatinduló szervezésében, lebonyolításában jelentkezzetek ezen a mailen: rmkse@kerekparos.hu vagy Aronnál a criticalmasselott@gmail.com címen! Fontos lenne! Hírverés lesz neki, nem is kicsi így várhatóan sokan összejövünk már csak azért is, mert reggel kilenctől lesznek autómentes napi programok a kerületben.

www.kerekparos.hu

aron képe
aron
10 cs, 2007-08-30 21:39

jeeee

aron képe
aron
11 cs, 2007-08-30 21:40

jeeee

zsoltee képe
zsoltee
12 sze, 2007-08-22 19:10

Konzervatív megoldásként lehetne a mostani egy átmenet. Megerősített csapatindulók, több hangsúlyt helyezni ezekre (hivatalos szervezők, csapatindulós plakátok és szórólapok), utána pedig a rövidke vonulás, majd városrészekben bringázás. Tavasszal pedig lehetne valódi csillagtúra.

Zsoltee

critical mass képe
critical mass
13 sze, 2007-08-22 22:07

Ez jó ötlet, de csak akkor, ha nem bejelentésköteles. 22 csapat rendőrrel letárgyalni, egyeztetni, stb. nem kis rendezvényszervezői feladat.
Annak idején amikor ezen gondolkodtunk, volt egy olyan verzió, hogy kezdjünk a kerületi polgármesteri hivatalok előtt, 1 órával megelőzve a CM startot. Minden hivatal kapujára (előre egyeztetve a polgármesterrel) kiragaszthatnánk egy nagy fehér A/1-es lapot, amire indulás előtt bárki ráírhatja, hogy milyen bringautakat, javítást, pótlást, tárolót szeretne a kerületbe, és hová. Üzenhetne a képviselőknek, hogy miért jó a bringázás, és milyen haszna származik belőle a kerületnek, stb. Aztán egy hétig ezt kinthagynánk.
Minden kerületben csak 2 rendezőt tudnánk kiállítani, ők segítenének a menet indításában és eligazításában. A kíséretet esetleg néhány helyi rendőr adhatná, vagy rendesen kresz szerint is lehetne bejönni. Érdemes lenne minden kerületben meghívni a polgármestert is, vagy akár az egész testületet...
A lényeg, hogy ne vegyen el szervezői tömegeket a nagy CM-től. Bár a rövidebb útvonal, és a lezárt Andrássy miatt van tartalék is bőven. De kell majd a belvárosi emelésekhez is.

aron képe
aron
14 cs, 2007-08-23 14:50

hát sztem lehetne túraként, tehát bejelentés nélkül. ez a polgármesteres ötlet meg nagyon tetszik!
viszont ha nem kerületemként mennénk, akkor ez nehezn jön össze. lehetne úgy, hogy kerületenként csapatindulók, és aztán a közeliek találkoznak menet közben?

RoGeR képe
RoGeR
15 cs, 2007-08-23 15:01

Lehet olyat, hogy a külső kerületek elindulnak és öszeszedik a belsőbb kerületek, nagyobb vasútállomások "utasait". Így megvan a kerületenkénti indulás, de mégse huszoniksz vonat lenne, hanem csak 10 nagyobb.

---
Bringasávot a Nagykörútra!

dobákpeti képe
dobákpeti
16 sze, 2007-08-22 22:29

Tetszik az ötlet!
És én is amellett vagyok, hogy csak kevesebb szára legyen a csillagnak, akkor nagyobb tömegek jöhetnek össze. És az egész mehetne olyasmi szellemben, mint az utolsó pénteki tekerések, KRESZ szerint.
Szívesen besegítek a nyáj terelgetésében is a XIII. kerület felől. :)

dobákpeti
"Get up, stand up! Stand up for your right!"
petiBlog

kicsimáté képe
kicsimáté (nem ellenőrzött)
17 sze, 2007-08-22 22:53

Szerintem is jó megoldás!
Mivel megoszlk a létszám, talán az autósok sem háborognak majd annyira..bár igazából nem is kéne autókázniuk..
17.kerben szívesen aktivizálom magam:)
Nemtudom innen hányan mennének,de ha nem olyan sokan akkor valóban szépen Kresz szerint be lehetne jutni az Örs Vezérig és ott esetleg csatlakozni.
De gondolom ez még jól át lesz gondolva:)

Üdv!!

Cseya képe
Cseya
18 sze, 2007-08-22 23:04

A XVII. kerületi önkormányzat is szervez kerékpáros témájú autómentes napi szösszeneteket. Nagy valószínűség szerint az események után az összegyűlt résztvevőkkel együtt közelítjük majd meg a CM színhelyét.

szabomikulas képe
szabomikulas
19 cs, 2007-08-23 02:00

Erről írnál valami bővebbet? Én is kerületi vagyok, de még nem tudok róla.

Cseya képe
Cseya
20 cs, 2007-08-23 16:59

Eddig még képlékeny a dolog és kezdeti stádiumban van, de itt lehet nézelődni a későbbiekben is:

http://kerekparos.hu/smf/index.php?topic=304.0

aron képe
aron
21 h, 2007-08-27 14:17

majd meg tudnátok írni emilben arra a címre, amit kitettem az újabbik posztban?
mert nagyon kénének ezek az infók.
köszi

aron képe
aron
22 cs, 2007-08-23 14:52

na, ez már egész jól hangzik. és akkor lesz, amikor még a CMre kényelmesen be lehet érni?

Cseya képe
Cseya
23 cs, 2007-08-23 17:00

Bízunk benne.

Rituss képe
Rituss (nem ellenőrzött)
24 sze, 2007-08-22 23:18

Hello!!
Jó megoldásnak tűnik! Meghatározó lenne a jelenlétünk az egész városban, mégis moderált.
VI. ker.ből vagyok, szívesen segítek összehozni belső kerületek csapatát, gyülekezhetnénk mondjuk a Gödör előtt az Erzsébet téren. (úgyis tele van bringással ált.)
Hajrá!

makita63 képe
makita63
25 sze, 2007-08-22 23:19

Én is úgy gondolom a kresz szerint menni,mert az tényleg nagy feladat lenne közben út lezárásokat végrehajtani.Én a 8.kerületben lakom,de betudok segítani máshol is ha kell.Szervezésben még nem volt részem.A munkám reggel 7-től délután 17-ig tart.De megpróbálok hozzá járulni a szervezéshez.

Lassan,de gyorsulok

aron képe
aron
26 cs, 2007-08-23 14:53

én sem voltam még szervező, de ha ez összejön, akkor a 13. kerületet szívesen intézném én is, mivel itt lakom

jeremy spark képe
jeremy spark
27 sze, 2007-08-22 23:35

Fú,én ide menni akarok,de hirtelen....

Kis Makita85 képe
Kis Makita85
28 sze, 2007-08-22 23:44

Sziasztok!Én is megyek ez nagyon tetszik!!!!

aron képe
aron
29 cs, 2007-08-23 14:54

azért ez még nem végleges, csak egy ötlet:)

Szikra képe
Szikra
30 cs, 2007-08-23 00:14

Na, ki jön Budaörsről? :)

aron képe
aron
31 cs, 2007-08-23 14:55

a pest környéki csapatokról azt gondoltam, hogy csatlakozhatnának egy közeli bp-i csapathoz, vagy mondjuk Kükü ötletét ott is jól meg lehetne csinálni. vagy pl. több menet egymás után sem nézne ki rosszul:)

RoGeR képe
RoGeR
32 cs, 2007-08-23 15:02

Szerintem Budaörs kellően közel van ahhoz, hogy egy kisebb csapat be tudjon onnan jönni. 50-100 fő is nagyot tud ütni egy bolyban.

---

Györgyi képe
Györgyi
33 cs, 2007-08-23 00:20

és lenne előtte bejárás minden útvonalon a helyiek részéről,vagy azt a főszervezők tennék meg?
.....................................................
No para!Normális tevékenység!
http://szabogyorgyi.blogspot.com/

aron képe
aron
34 cs, 2007-08-23 14:57

ezt a helyieknek kéne megtenni sztem a főszervezőkkel kommunikálva, egyeztetve. nem lenne nehéz a dolog, mert ha pl. olyan minőségű, befogadóképességű kerékpárút van, akkor azt lehetne használni, de nem feltétlenül, az autóút lenne a legjobb. meg úgysem lehet mindenhonnan bicikliutat találni:) de mondjuk egy 2x1 sávos autóút félpályás éezárása esetén jobb lenne a párhuzamos bicikliutat használni. nem kell így bejeleteni, és ugye we dont block zhe traffic

Krisi képe
Krisi
35 cs, 2007-08-23 00:55

Szerintem az autósok miatt nem kéne ennyit aggódni. Az év 363 napján mi szívunk - mind két értelemben - miattuk, évi 2 napot talán kibírnak. Aki meg emiatt balhézik, az balhézik mindenért, nem kell velük törödni.
CM plakátokra meg mehetne pár utalás, kimondottan autósoknak, hogy aznap dugó lesz a városban, és parkolóknál, benzinkutaknál el kéne helyezni párat, és akkor arra sem lehetne hivatkozniuk, hogy "dehát én eztet nem tudtam, he!"

aron képe
aron
36 cs, 2007-08-23 14:59

eddig is voltak autóstájékoztató szórások, most is biztos lesznek ilyen propagandaanyagok, szórj te is:)

hamisan képe
hamisan
37 cs, 2007-08-23 09:32

Hat ez a csillagtura jellegu CM megkozelites brutal jo otlet!!!
Sokkal inkabb behalozna az egesz varost a rendezveny, es igy sokkal inkabb felfigyelnenek az emberek, ill. valszeg sok embernek meg is tetszene.
Egy kollegam mondta az elozo CM-kor, hogy o Csepelen mar a liftben talalkozott bringassal, aki a CM-re jott. Dehat akkor mindenki odaszallingozott a maga utjan. Ha nem 1-1 bringast lat a varoslako, hanem 50-50-et, akkor annak mindjart nagyobb behatasa lenne!
En a Delinel lakom, de lehet elmegyek vmi messzebbi keruletbe, hagy elvezzem ki a csillagturat! :)
Szal kiraly az otlet! Tamogatom!
Az autosok tajekoztatasa plakatokkal, az is jo otlet! Igy 2 hettel elotte kiduhogik magukat, es kevesbe fogjak rossz szemmel nezni majd a felvonulast.
Szoljatok, ha kell segitseg!

Viv képe
Viv
38 cs, 2007-08-23 10:35

Az eg ynagyonjó ötlet én egy Barátnötöl induluk de akkor is az jó lenne akkor pl. azoknak az embereknek jók akik nagyon kivül laknak pl. 16 kerület...

Hemü képe
Hemü
39 v, 2007-08-26 09:58

Én is 16-ból indulok.

______///Hemü\\\_______
\ ...Lövöööölde tééééér... /

Cseya képe
Cseya
40 v, 2007-08-26 11:12

Akkó nagyon kívül lakol...

Hemü képe
Hemü
41 v, 2007-08-26 12:48

...de szerintem nem jobban, mint te. :-)
Az előbbit csak olvasás közben írtam, aztán láttam, hogy már szervezik az indulást.

______///Hemü\\\_______
\ ...Lövöööölde tééééér... /

Hápi képe
Hápi
42 cs, 2007-08-23 10:36

Szabomikulas, Kicsimáté. Ice-man és a többiek akik a XVII. kerben élnek -ha gondoljátok- jelentkezzetek itt: rmkse@kerekparos.hu vagy az alábbi honlap forumán: www.kerekparos.hu!
Önkormival együtt tervezzük, hogy reggel 09:00 hkor egy csillagtúrás mini CMel indítjuk az autómentes napot (kis csoportok tagjaként a helyi képviselők is tiszteletüket teszik, és bízom benne, hogy a vk.ban egyesülő csoportokhoz a polgimester is csatlakozik), és egész nap lesznek bringás programok a kerületben!
A közös menetről (csillagtúráról) csak annyit, hogy áprilisban pici hírveréssel (néhány plakáttal) kb. 30 embert sikerült összehozni és együtt vonulni!
www.kerekparos.hu

ice-man képe
ice-man
43 cs, 2007-08-23 10:53

okés. napokban körbekérdezek pár ismerőst aki szintén tudna jönni és van némi tapasztalata szervezés terén, aztán dobok egy emilt.

Hápi képe
Hápi
44 cs, 2007-08-23 10:57

Szuper! Köszi!
www.kerekparos.hu

aron képe
aron
45 cs, 2007-08-23 15:02

na, ez nagyon jó! ha tényleg lesz ilyen csillagtúrás dolog, akkor majd jó lenne egyeztetni!

Diósdi képe
Diósdi (nem ellenőrzött)
46 cs, 2007-08-23 11:04

Érdről és Diósdról is jövünk többen!
Mi csatlakozhatnánk a XXII. ker-hez, aztán velük végig a Duna-parton, a Szerémi úton vagy a Leányka utca-felüljáró-Sáfrány utca-Nagytétényi út-Bocskai út, XI.ker. önkormi. Itt akkor már két kerület mehet együtt.
Criticalmass polót lehet már valahol venni?

dobákpeti képe
dobákpeti
47 cs, 2007-08-23 11:39

Póló már nincs, és tapasztalataim szerint utólag fog készülni a felvonulás emlékére.

dobákpeti
petiBlog

verofeny1 képe
verofeny1
48 cs, 2007-08-23 11:24

XIII.ba besegítek
újpest városkapu (tesso parkoló) gyülekezőhelynek talán még jó is lehetne.

sgabe képe
sgabe
49 cs, 2007-08-23 11:47

Nagyon jó ötlet! Gyűjtsük össze a szervezőket kerületenként, akik segítenének. Jelöljük ki az útvonalat és a találkozási helyet, aztán rakhatjuk is nyélen! :)

aron képe
aron
50 cs, 2007-08-23 15:04

örülök, hogy tetszik:) előbb egyeztessük itt le, ha lesz beéőle vmi, akkor majd jól megszervezzük:)

KoBold72 képe
KoBold72
51 cs, 2007-08-23 12:00

Éljen!
KRESZ szerint, lezárások nélkül.

+Szempont:
Nem ragaszkodnék a kerületekhez, inkább útvonal oldalról fognám meg a dolgot:
a betekerésre alkalmas útvonalak gyülekezésre alkalmas pontjain. Akár úgy, hogy gyülekezés egy végpontnál, és a befelé haladó menethez út közben folyamatos a csatlakozás.
Mint a lavina a rajzfilmekben.

- - - - -
Következő járat indulása: szeptember 14.
www.6efutas.hu

hülyegyerek képe
hülyegyerek (nem ellenőrzött)
52 cs, 2007-08-23 12:44

sziasztok!

nekem miden ötlet tetszik, mivel ez lesz az első CM-em!
EGY KÉRDÉSEM LENNE, HOGY HOL TUDNÉK VENNI CRITICALMASS-OS POLÓT!
előre is köszi!

Györgyi képe
Györgyi
53 cs, 2007-08-23 13:04

esetleg,ha vki árúba bocsájt egyet a szombati Szimpla kerti vásárban,egyébként szerintem új már nem nagyon van.......

dobákpeti képe
dobákpeti
54 cs, 2007-08-23 13:30

pont egy órával előtted írtam le, hogy már nincs...

dobákpeti
petiBlog

Györgyi képe
Györgyi
55 cs, 2007-08-23 13:42

azért írtam,h lehet,h vki eladja a régi pólját a vásárban :)

dobákpeti képe
dobákpeti
56 cs, 2007-08-23 14:11

tudom :)

egyébként asszem jobb, ha beletörődöm, hogy egyre több "hol lehet pólót venni?" típusú kérdés lesz itt. :)

dobákpeti
petiBlog

Cseya képe
Cseya
57 cs, 2007-08-23 17:09

Talán kéne csinálni "Hol lehet pólót venni?" feliratú pólót is. A legnépszerűbb lenne.

ice-man képe
ice-man
58 cs, 2007-08-23 17:51

Hol lehet hol lehet polót venni feliratú polót venni? na ezér a mondatért minimum nóbeldíjat kérek

hülyegyerek képe
hülyegyerek (nem ellenőrzött)
59 cs, 2007-08-23 14:01

köszi szépen

Kis Makita85 képe
Kis Makita85
60 cs, 2007-08-23 14:52

Én Tatabányáról vagyok és ott megpróbálok bicikliseket toborozni,hátha lesz kedvük jönni.Ott amúgy is sok biciklis van.Nagyon tetszik az ötlet,az emberek majd nézni fognak...

Szter képe
Szter
61 cs, 2007-08-23 18:34

Tatabányaiak bátran keressétek meg Schnellthomast (kontak info az iwiw.en vagy mrttb kukac frímél pont hu (úúú, lehet, hogy most majd kapok egyet... de ő elég aktívan benne van a t.bányai bringás életben + nem mellesleg nálunk futár :))

sipi képe
sipi
62 cs, 2007-08-23 15:00

VI kerületből szintén ok a segítség

Rituss képe
Rituss
63 k, 2007-08-28 17:56

hali,
össze kéne hozni a belvárosi csapatot!!!
úgy látom eddig csak mi 2en jeleztük innen, de aki olvassa ezt az 5-6-7-8 kerből, dobjon mailt a gyukics.ritus@gmail.com -ra, hogy megbeszéljük a tennivalókat (szórás, útvonal, stb)!!!!
üdv

aron képe
aron
64 cs, 2007-08-23 15:07

hú, örülök, hogy ennyire tetszik a dolog sokatoknak! sztem még egy darabig gondolkodjunk rajta, kiváncsi vagyokKüküék véleményére még, és aztán majd vonjuk le a következtetéseket!

Szter képe
Szter
65 cs, 2007-08-23 15:09

1 "korszak alkotó" ötlet:
Az önkéntes csillagtúra rendezőknek csináljunk egy találkozót pl. jövő hét szerda d.u./kora este meló után a Millin ahol közösen lefixáljuk a nagy CMre menő útvonalakat, helyszíneket, leosztjuk, hogy ki melyik pontért felelős (valszeg 2-3 ember elég) ÉS a lezsírozott helyszíneket/időpontokat mielőbb közhírré tesszük itt (is).

Ha nem lesz minden pontra ember, akkor könnyebb lesz aszerint feltölteni rendezőkkel.

Nah, benne vagytok a találkozóban?
Mikor és hol legyen? (Áron, mint topik indító, szerintem, vedd át ennek pontosítását :) és aki tud legyen AKKOR és OTT!

SZVSZ a CM szervezők válláról szerintem nagy terhet veszünk le, ha önkéntesen megcsináljuk a terveket :)

Nekem spec. bármelyik nap 18,30után jó és csak és kizárólag Dobák Petivel szeretnék csillagtúra pont lenni :D bármelyik helyszínen.

aron képe
aron
66 cs, 2007-08-23 15:37

ez jó ötlet!
de én megvárnám Küküék véleményét a dologról, hogy akkor megcsináljuk-e. persze, a találkozót is ki kell írni mielőbb. meg én a megvalósízásról is dumálnék még itt, meg Küküékkel, mert nekik van tapasztalatuk, és eddig még szervező sem voltam, csak aktivista, mert mindig vonulni akartam:) de most ezen lehet hogy változtatnék, ha lesz vmi. szóval mondjuk egy kis idő, de a millis tali jónak tűnik nékem.

Szter képe
Szter
67 cs, 2007-08-23 16:24

Persze, persze!
Kükü, Sinya, Ninja stb. tapasztalt szervezők/rendezők meglátásai abszolút fontosak, az általam vízionált találkozón ők is ott lennének.

És persze, persze!
Az agglomerációból, esetleg távolabbi vidéki helyszínekről érkezőkre is gondolunk és "begyűjtük" őket :D

Én már sokféle rendezvényt szerveztem, az utolsó CMen is volt szerencsém zöldpólózni, ezért is dobtam be, hogy kicsit "szervezettebben" próbáljunk önkénteskedni :D

No, akkor várjuk KÜKÜ hozzászólását a témában ill. hogy saccperkábé mikor lenne jó nektek (CM szervezők) egy röppke személyes ötletelés, hogy a csillagtúra találkozási pontjait / útvonalát eszerint véglegesíthessük!

ice-man képe
ice-man
68 cs, 2007-08-23 17:55

Na ez jónak tűnik. Benne lennék, de lehet jobb lenne egy hétvégi napot kiszúrni mert van aki délután melózik és az nem tud jönni. Bár nemtom hogy megy ez a Millin. De várjuk télleg meg a fő nagy szervezőség hozzá állását.

sinya képe
sinya
69 p, 2007-08-24 13:32

Aron, ment egy mail! Fontos :)

dobákpeti képe
dobákpeti
70 cs, 2007-08-23 17:26

Óh... menten elpirulok! :D
De csak ha szerzel nekem cm-kitűzőt! :)

dobákpeti
petiBlog

bonnie képe
bonnie
71 cs, 2007-08-23 15:26

arra is kene gondolni,ha aki vonattal jon videkrol, az is csatlakozhasson. gondolok itt arra,h pl a "Kelenfold"-jellegu varosszeli vasutallomasokat, nagyobb hev-megallokat is bele kellene venni a turakba.
bonnie

aron képe
aron
72 cs, 2007-08-23 15:38

bezony ám

Györgyi képe
Györgyi
73 cs, 2007-08-23 16:57

XI.ker.Kelenföld vasútállomásról szépen el lehet jutni a Lágymányosi hídon át.Főleg szombaton nyugis kis útvonal.

adamekp képe
adamekp
74 cs, 2007-08-23 17:09

Budára? Vagy úgy érted, hogy nem a híd alatt, hanem keresztbe rajta a starthoz?

Biciklis lányokat a vázamra!
üdv adamekp

Györgyi képe
Györgyi
75 cs, 2007-08-23 18:09

mééééééééééééééér köt belém mindenkiiiiiiiiiiiiiiii?????????????????

Vagy csak én vagyok túl érzékeny?

anusi képe
anusi
76 cs, 2007-08-23 19:54

Szerintem csak érzékeny vagy, nem kell mindent halál komolyan venni! Máskor is értettél már félre dolgokat úgy vettem észre. nyugi, csak kérdezett:)

Györgyi képe
Györgyi
77 cs, 2007-08-23 20:05

tudom,én is csak vicceltem :)

adamekp képe
adamekp
78 cs, 2007-08-23 20:07

Lecsapom még Györgyi [előtt] után:
Máskor is értettél már félre dolgokat úgy vettem észre.
:DDD

üdv adamekp

Györgyi képe
Györgyi
79 cs, 2007-08-23 20:10

hahahahahahaha...hahahaha.....
Doktor úr.............nem fáj már a foga?????!!!!!

Mr.Pocok képe
Mr.Pocok
80 cs, 2007-08-23 18:33

Nemtom hányan vannak akik olvassák ezt Dunakesziről, de szerintem ha legurulnánk együtt a XIII. ker.-es csapathoz a teszkó parkolóba, az kellemes lenne. Majd megszervezzük.

------------------------------------------------------
Hátszél legyen veletek!

Nessie képe
Nessie (nem ellenőrzött)
81 cs, 2007-08-23 19:07

Ez a Kresz-szerinti dolog: nekem úgy rémlik, hogy az eddigi értelmezések alapján teljes mértékben gyülekezésnek minősülne egy előre szervezett biciklis felvonulás. Egy család még elmehet közösen valahova bejelentés nélkül, de egy egyértelmű célokat megfogalmazó, véletlenszerűen összeverődött társaság számára ez csak előzetes bejelentés után megvalósítható. Persze egy ezzel foglalkozó jogásszal mindenképpen érdemes egyeztetni, esetleg közvetlenül a rendőrséggel, de nem indulnék ki abból, hogy ez mindenkinek nagyon fog tetszni.

Györgyi képe
Györgyi
82 cs, 2007-08-23 19:48

Csak h én is kötözködjek;véletlenszerű összeverődést nem lehet előre bejelenteni.

Nessie képe
Nessie (nem ellenőrzött)
83 cs, 2007-08-23 20:20

Cserébe legalább fel lehet oszlatni.

aron képe
aron
84 cs, 2007-08-23 20:28

lásd utolsó péntek.
minden hónap utolsó péntekén nem bejelenttett biciilis tekerés van, azt itt hirdetik mindig. ahhoz sem kell
"ahogy egy turistabusznak nem kell engedély, egy közös tkeréshez nekünk sem" - vmi iylesmi a jelmondatul, és ez évek óta megy már.

Györgyi képe
Györgyi
85 cs, 2007-08-23 20:54

Igen igen,most is lesz,08.31-én,majd frissül a blogbejegyzés.

boci képe
boci
86 p, 2007-08-24 06:21

hogy pontosan idézzük Magwast:
"Ez túra, nem pedig demonstráció: ha egy kirándulóbusznak nem kell bejelentenie az útvonalát, nekünk miért kellene? Az út a miénk is."

Boci
----------
...akrat icob, icoB
3:-O

RABIC - LE AZ ÚTRA!

szasza képe
szasza
87 cs, 2007-08-23 22:00

XXIII. kerület jelen. Kezd tetszeni ez a csillagtúrás ötlet, pedig régebben nem lelkesedtem érte :)

fából vasparipát

aron képe
aron
88 cs, 2007-08-23 22:01

látod milyen jó?:)

Györgyi képe
Györgyi
89 cs, 2007-08-23 22:30

Útfelújítás:http://www.mno.hu/index.mno?cikk=426528&rvt=2

Slampixxx képe
Slampixxx
90 cs, 2007-08-23 22:39

XX. kerület, Erzsébet, Soroksár, Csepel is találkozhatna. Erzsébeten a Topánka utcánál van egy Spar, szerintem ott lehetne gyülekezni. Akár segítenék is!

rdc képe
rdc (nem ellenőrzött)
91 p, 2007-08-24 00:23

XX. ker. jelentkezik!

ööö.. és akkor így be a Soroksárin? vagy Gubacsi? esetleg Duna-part? (ott aztán igazán feltűnőek lennénk.....)

Slampixxx képe
Slampixxx
92 p, 2007-08-24 12:08

Soroksárin frankón betudnánk jönni. Főleg, hogy elvileg addigra be is fejezik szerintem az útépítést, így új úton mehetnénk.

szasza képe
szasza
93 p, 2007-08-24 18:36

Szerintem simán be a soroksárin. Igaz, hogy buszsávos, de szerintem annyira sokan úgysem lennénk ebből az irányból. Na meg errefelé hétvégén nem jár valami sűrűn a busz (bár amúgy sem). Mondjuk A XXIII becsatlakozhatna a XX-höz pl a Matáv előtt a benzinkútnál. Már ha egyáltalán jön onnan még valaki rajtam kívül :D

fából vasparipát

Cseya képe
Cseya
94 cs, 2007-08-23 22:59

Emmán tisztára olyan, mint a Konvoj! Hol vagy Gumikacsa?

gyorkos képe
gyorkos
95 p, 2007-08-24 06:08

"Brékó, brékó riadó! CB, rádió, híradó! Brékó, brékó figyelem!" Pestszentlőrinc, alszol?! Javasolt talákozási hely: Polgármesteri hivatal előtti parkoló
Kanuni Sultan Suleyman

Stenkey képe
Stenkey
96 p, 2007-08-24 22:57

Sziasztok Criticallok!

Ha már Pestszentlörinc,akkor legyen Üllő-Vecsés és környéke!
Én Üllőről vagyok,mivel nem lehet főútón tekerni,így nekem max. vecséstől legál a bringaút!
Szívesen összeszedem innen az embereket,ha jön valaki :)
Azt viszont nem tudom,hogy hol van a polgármesteri hiv. Lőrincen,így a csatlakozás...
-
"...fekete fehérben menetelt szépen a KRITIKUS TÖMEG,
hitét a kínzókamrák sötét hire sem törte meg..."
"Ákos:1956"
-
-CM minden hétköznap!!!
-

Cseya képe
Cseya
97 p, 2007-08-24 23:59

Szóval még mindig tiltva van. Mikor arra járok mindig eltűnődöm, hogy milyen kerülővel lehetne szabályosan megoldani azt az utat.

gyorkos képe
gyorkos
98 szo, 2007-08-25 05:15

Üdv!
Egy kis mankó hogy hol van a pestszentlőrinci Polgármesteri Hivatal: http://www.bp18.hu/varoshaza/szervezet/. Nézd meg itt: http://www.utvonalterv.hu/, hogy hogyan lehet odajutni. Van benne kerékpáros útvonaltervező is. A belváros felé pont jó csatlakozási hely az agglomerációból érkezőknek.
Kanuni Sultan Suleyman

Stenkey képe
Stenkey
99 szo, 2007-08-25 15:24

Sziasztok Criticallok!

Köszi,az infókat! Tanulmányozni fogom,hogy merre lenne a legjobb!
Bocsi,hogy nem névszerintem: Üllőről el lehet jutni szabályosan Vecsésre ami kb 5km,de csak egy 10km-es kerülővel,ráadásul határ mentén föld úton,s az sem árt,ha arra ismeri az ember a környéket,mert könnyen Gyálon lyukad ki.
Viszont,ha lennénk 10-en,20-an...,akkor én bevállalnám a főutat,talán nem lőlének le a jardok,vagy annál inkább?
Lentebb irta valaki,hogy Gyömrő-Ecser felöl jönne/jönnének. Lehetne hozzájuk is,vagy hozzánk is csatlakozni,s akkor annyival erőssebb lenne az agglomerációs terület! Szerintem az itt is feltünő lenne,ha sok-sok bringás felvonulna a 400-asra :)

szerk.:
Megnéztem az útvonalat,de ez egy...
Laza 20km,ezt kb. 1,5órának irja ami reális ismerve a nagy kerülőket és ezeket a jó minőségű útakat,de ha ez maradna akkor nem tudom ajánlani versenybringáknak :(
Lehet jobban járok/járunk,ha mi csatlakozunk Gyömrőhőz,mert az végig beton.
-
-
-CM minden hétköznap!!!
-

KoBold72 képe
KoBold72
100 p, 2007-08-24 10:35

"Yeah, breaker one nine
This here's the Rubber Duck
You got a copy on me Pig Pen, c'mon

Uh, yeah, Ten-Four Pig Pen, fer sure, fer sure
By golly it's clean clear to Flag Town, c'mon
Yeah, its a big Ten-Four there Pig Pen
Yeah, we definitely got the front door, good buddy
Mercy sakes alive, looks like we've got us a convoy"

(C.W.McCall)

- - - - -
www.6efutas.hu

dobákpeti képe
dobákpeti
101 p, 2007-08-24 11:47

Háhá!!
Gyerekkoromban de sokat bicikliztünk úgy, hogy mi voltunk "A konvoj" :D

dobákpeti
petiBlog

sinya képe
sinya
102 p, 2007-08-24 18:01

Jolvan skacok!
Ez is halad a sajat utjan, mindjart jonnek az infok. Nagyon nagyok vagyunk! :)

csergo képe
csergo
103 szo, 2007-08-25 03:07

Ha már egyszer, akkor már: csak körbenézek/fütyülök én is a XIV. kerületben, hátha nem csak én rakom onnan, hm? :)

-

Adj helyet magad mellett..
(Orrot túrni pedig bringán is lehet.. ;) )

Pistee képe
Pistee
104 szo, 2007-08-25 10:56

Figyeljetek, ez nagyon nagy!!!! A kérdésem csak az lenne, hogy én Maglódról jönnék, s sztem legegyszerűbb ha a XVII. kerhez csapódok. DE, ha szervezek innen is rajt, akkor merre? 31esút - ami most tiszta szutyok az útépítés miatt, de aztán mehet a bringaút párszáz météren a Kucorgóig, VAGY Ecsernek és a Kucorgó újfent, csak akkor van bent egy ballos kanyar a lámpánál...most h belegondolok ez annyira nem is jó...na mind1 várom a véleményeket és ha valaki jönne innen, azokat is szívesen. Találkozó lehet az OMV kútnál - onnan mind1 merre indulunk. Jah ha valaki vonattal jönne, s kedve lenne Maglódi nyaralólól leszállni, azért szívesen lemegyek az állomásra, h innen már rakhassa neki ;)

Ja még vmi eszembe jutott a vonat kapcsán. Ha Ecsernek megyünk, akkor csaktlakozhatnak a vonatosok a Sülysápi vonalon: Gyömrő - Maglód - Ecser - Rákoskert és Rákoshegy (bár ez utóbbi inkább már a XVII ker találkozónál - gondolom megint "elág"-on lesz mííít)

aron képe
aron
105 szo, 2007-08-25 11:47

hát én nem vagyok arrafelé ismerős, de lehet hogy az úőtvonaltervező ebben is tud segíteni. vagy egy térkép, vagy vki eszes:)
amúgy az agglomerációból érkezők sztem simán csatlakozhatnának egy külső kerülethez, ezt majd le kéne egyeztetni, és persze, ha mondjuk maglódról, vagy bárhonnan jönnétek, szerveződjön ott is egy kisebb csapat! tuti az is motivál embereket a jövésben!

Györgyi képe
Györgyi
106 szo, 2007-08-25 12:10

Vagy mondjuk végigmenni az úton és élőben látni milyen.Mert azt sehol nem láttam meghirdetve pl,h az Árpád hídnál felszedték a bringautat.

makita63 képe
makita63
107 szo, 2007-08-25 22:42

Ecser után Pest felé elég rossz az út.Én kedden voltam arra kb.8-al tudtam menni.A 31-es a jobb megoldás szerintem.

Lassan,de gyorsulok

zsoltee képe
zsoltee
108 szo, 2007-08-25 11:03

Egy javaslat a szervezéshez: ha kialakult, hogy melyik kerületek illetve területek alkotják a csillag ágait, akkor mindegyik ágnak kellene csinálni egy külön blogbejegyzést, ahol lehetne ezeket szervezni. Ezek listáját pedig ide egy helyre berakni. Így nem ömlesztve lenne minden, és mindenki megtalálná a maga ágát :)

Zsoltee

Pistee képe
Pistee
109 szo, 2007-08-25 11:27

Igen ez jó ötlet! Fentebb említette valaki, h a csapatinduló menüpontott vissza kéne tenni és oda akkor mehetnének a pontok. De előbb meg kéne határozni a fő vonalakat és akkor a kisebb csapatok tudják hova csatlakozzanak.

Pl.: ilyen ütőér lehetne a
31-es - Pesti út - Jászberényi v Keresztúti út ...
4-es - Üllői út - tovább nem tom ...
...
...

adamekp képe
adamekp
110 szo, 2007-08-25 13:07

Elővettem egy térképet, és elgondolkoztam, hogy milyen csapatok lennének a legésszerűbbek. Mivel minden kerületet nem ismerek, így kérem a helyiek javítsanak ki. Nem vagyok még kész az összes kerülettel, ergo még szerkesztem ezt.

1 Batthyány tér
2 Moszkva tér, csatlakozik 1-hez
3 Fő tér -> 1
4 Árpád#István -> 13
5 Szabadság/Roosevelt tér -> 6/7
6 Erzsébet tér -> 8
7 Erzsébet tér -> 8
8 Ferenc#Üllői -> 9
9 Boráros -> Petőfi
10 Óhegy park/Népliget -> Lágymányosi
11 Pázmány Péter sétány
12 Moszkva tér -> 1
13 Szt. István park/Jászai -> Margit
14 Bosnyák tér ->
15 Mézeskalács tér
16 Polg. hiv.

üdv adamekp

Györgyi képe
Györgyi
111 szo, 2007-08-25 13:15

A XI.ker Pázmány Péterig a Kelenföld vasútállomástól is jönnek szerintem.És az Etele téren van hely gyülekezni.

adamekp képe
adamekp
112 szo, 2007-08-25 13:26

Szóval a kiegészítés:
14 Bosnyák tér -> Népstadion
15 Mézeskalács tér -> 14
16 Polg. hiv. -> Népstadion
17 Polg. hiv. -> 10
18 Kossuth tér -> 19
19 Europark -> Népliget
20 Helsinki#Határ -> Lágymányosi
21 Szt. Imre tér -> Gubacsi híd, 20 / Kvassay út
22 Szerémi út -> Pázmány
23 Grassalkovich#Rézöntő/Tárcsás -> 20

üdv adamekp

ice-man képe
ice-man
113 szo, 2007-08-25 13:52

17. kerületnek inkább a focipályát javasolnám a dózsával szemben. Nem tudni mennyien jönnének, de ha sokan akkor ott több hely van. Várom kerületiek véleményét.

------------------

(\__/)
( O.o)
(> < )
This is Bunny. He looks like an owl but he's still a bunny.
Copy him to your signature to help him on his way to world domination!

Hápi képe
Hápi
114 v, 2007-08-26 11:50

BKV pénztár a XVII. ker. városközpontban. Focipálya magánterület! Oda nem hiszem, hogy beengednek. Lehetséges útvonal: Pesti út-Jászberényi-Keresztúri-Kerepesi...
Lehetne egy visszafelé menet is.
www.kerekparos.hu

aron képe
aron
115 v, 2007-08-26 23:10

jöhetnek ötletek:
http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20070825/infok-cm-elotti-csillagtur...
ahogy ott le van írva

gyorkos képe
gyorkos
116 h, 2007-08-27 05:29

Helló adamekp!

Én a 18. kerület találkozási helyének inkább a Polgármesteri Hivatal parkolóját javaslom. A Kossuth tér is jó, de elég nagy területű. Az utak fel vannak szórva sóderral, ami sok biciklisnek kellemetlen lehet. Ha viszont jó sokan jönnek (esetleg Üllő és Vecsés felől is itt csatlakoznak), akkor tényleg jobb lehet a Kosssuth tér.
Kanuni Sultan Suleyman

Cseya képe
Cseya
117 v, 2007-08-26 01:03

Szerintem meg vegyetek egy jobbost, így a 31-esen sem kell sokáig mennetek és a péceli indulókat is "felszedhetitek". Onnan meg a Csabai úton együtt jöhetnétek be az Elághoz.

Pistee képe
Pistee
118 v, 2007-08-26 09:49

Végülis nekem jó, ha vannak pécelről indulók. Valahol jelezzenek akik onnan jönnének és adjanak meg lehetséges kontaktpontot (Penny parkoló v valami). De egyenlőre még Maglódról is egyedül vagyok, szóval...

aron képe
aron
119 szo, 2007-08-25 11:50

helllóóóóóó

na. lassan indulnak be a dolgok, nagyon jók vagyunk mind, jönnek az ötletek, ez fasza. szóval még jöjjön sok ötlet, ha van, örülük, hogy így rákaptatok a témára. hamarosan lesz új nagy infó errőla témáról, addig jó bringázást, és írogassatok!
csak azon csodálkozom, hogy magwas még nem írt egy oylat, hogy egy egész pest megyés tour de cm-villamost akar indítani:)

ice-man képe
ice-man
120 szo, 2007-08-25 11:59

Pestmegye? Ne gondolkozz kicsiben:D Az egész ország jöjjön föl az Andrásira:D

------------------

(\__/)
( O.o )
(> < )

verofeny1 képe
verofeny1
121 szo, 2007-08-25 14:19
Császár Attila képe
Császár Attila (nem ellenőrzött)
122 szo, 2007-08-25 23:05

Sziasztok mi a 18-kerböl mennénk jonéhányan csak az időpontal nem vagyunk teljesen tisztában

aron képe
aron
123 v, 2007-08-26 00:05

minden ki fog derülni. az új blogbejegyzésem már mérvadóbb, csak az kell, hogy kitegyék főlapra az illetékesek.

ice-man képe
ice-man
124 v, 2007-08-26 01:20

Szerintem linkeld be ide. Így amíg nem kerül ki addíg is lehet olvasni.

------------------

(\__/)
( O.o)
(> < )

Törzsmókus képe
Törzsmókus
125 v, 2007-08-26 02:12

gondolom ez az
(aki jobb fent, vagy a friss tartalomnál nem találná meg...)

aron képe
aron
126 v, 2007-08-26 23:12

igen:)

Stenkey képe
Stenkey
127 v, 2007-08-26 12:36

Sziasztok Criticallok!

Én még csak ide irok.
Gyorkos: ugye a Pesti út 400-ról beszélünk,mint a 18.ker. csatlakozási helye?
Néztem két útvonalat,az egyik marha nagy kerülő,a másik a főúton halad! Ami biztos,hogy ha egyedül is,de én innen megyek,bicóval,de azért még elötte valamelyik nap bicóra ülök,s megnézem ezt a témát!
Aztán megy a mail.
-
-
-CM minden hétköznap!!!
-

aron képe
aron
128 v, 2007-08-26 23:13

köszi, legyen minél jobb, annál előrébb elszünk

gyorkos képe
gyorkos
129 h, 2007-08-27 05:11

Szia Stenkey!

Nem Pesti út 400, hanem Üllői út 400. Budapesten, Pestszentlőrincen, a Polgármesteri Hivatal előtti parkolóra gondoltam. Ha jöttök Üllő és Vecsés felől itt lehetne csatlakozási pont a Pestszentlőrinciekhez és innen folytathatnánk az utunkat a csillag központjába. Igaz, hogy forgalmas úton jöttök (a 4-es főúton), de ha sokan vagytok és van egy vezető, akire hallgatnak a többiek egyáltalán nem gáz. Az autósok jobban tudják kezelni az összeszedett, szervezett, szabályosan közlekedő kerékpárosok csoportját, mint egy néhány főből álló, de szervezetlen, szabálytalankodó kerékpáros társaságot. Én tapasztaltam mind a kettőt.

Üdv Neked!
Kanuni Sultan Suleyman

Stenkey képe
Stenkey
130 h, 2007-08-27 17:08

Hát ezt mondom/mondanám én is! :)
Üllőn,Pesti út.Pesten meg Üllői,na most így hogy találjon oda az ember:),de legalább ugyanarra gondoltunk,mit találka hely!
Én ott leszek,de hányra ill. inkább úgy,hogy onnan mikor akarsz/akartok indulni?
-
-
-CM minden hétköznap!!!
-

gyorkos képe
gyorkos
131 sze, 2007-08-29 05:25

Üdv Stenkey!

Szervező nem leszek, ez már 90%-ig biztos. Nem tudom, mikor kezdődik a CM, de előtte egy órával szvsz bőven elég a megbeszélt találkozóhelyen (pestszentlőrinci Polgármesteri hivatal előtt) összejönni.
Kanuni Sultan Suleyman

Stenkey képe
Stenkey
132 sze, 2007-08-29 17:26

Köszi Gyorkos!
Gondolom hétfőn kiderül!?
Jó lenne tudni,hogy Vecsésről indul-e esetleg menet,vagy jönnek-e onnan? Vagy esetleg messzebről,Pl:Monor
Hátha nem kell egyedül tekernem.
Nos Vecsés/Monor/...
-
-Ha már csináljuk,csináljuk nagyban!
-(Csillagot az égre)
-
-
-

Danpastis képe
Danpastis
133 v, 2007-08-26 14:17

A II. kerületieknek a Moszkva térre érné meg megszervezni a csallagtúra kiindulópontját. Pesthidegkúttól a Rózsadombig mindenkinek ez lenne a legközelebb.

Naponta az innen induló bringaúton gurulok be a Pázmány Péter sétányra. Szívesen részt veszek a csillagtúra helyi szervezésébe. A zöldpóló is megoldva, már ha rám megy a tavalyi... :)

Persze azért szivesen venném más rendezők segítségét is, mivel kerületenként legalább 5-re van szükség.

KoBold72 képe
KoBold72
134 h, 2007-08-27 10:28

Ha nem ragaszkodunk szigorúan a kerülethatárokhoz (és miért tennénk?), akkor lenne alternatív javaslatom:

Pesthidegkút-Hűvösvölgy, Budakeszi és a Pasarét fölötti dombok bringásainak a Moszkva tér helyett inkább a Városmajort javasolnám gyülekezési helynek (jobban el lehet férni).
Ők vonulhatnának a Vérmező - Krisztina krt irányban.

A Dunához közelebbi részek kerekeseinek talán logikusabb lenne a Batyin (Batyi-Csalogány között széles a Dunapart...) gyülekezni, és a Dunanával párhuzamosan vonulni a Pázmány felé, de nem a parti bringagyalogúton, hanem a Fő utca - Lánchíd utca irányon. A Műegyetem rakpartot a Gellért téri metrótúrás miatt a Budafoki felé kell majd kerülni.

- - - - -
www.6efutas.hu

aron képe
aron
135 h, 2007-08-27 11:19

nem rossz helyek, de hogy hirdeted meg külön, hogy a pasarétiek ide, meg a rózsadombiak meg oda?
amúgy nem rossz ötlet lenne talán csinálni egy 2. kerületi, és egy 1.,2. kerületi közös találkát, csatlakozást a batyin?

KoBold72 képe
KoBold72
136 h, 2007-08-27 11:34

Mindenki eldönti, hogy melyik esik neki jobban útba.

Biztos vagyok benne, hogy lesznek pölö (ex has) olyan újpestiek, aki a hűvösvölgyi unokatesóval akarnak jönni, és a Városmajorba jönnek csillagtúrázni.

A csillagtúra gyülekezőpontjait és vonulási útvonalait én nem venném kötelezőnek. Alapvetően mindenki jöjjön úgy a CM-re, ahogy tetszik neki.
A vonulók nagy része úgyis önként csatlakozik majd a csillagtúrához, mert szvsz akkora buli, hogy kevesen fogják kihagyni.

Amit még majd fontos lenne sokszor hangsúlyozni a csillagtúrával kapocslatban:
A csillagtúra még nem a CM, a KRESZ szabályai szerint a forgalomban közlekedve fogunk haladni, külön biztosítás nélkül. Ezért aztán mindenki magáért felel, ami magába foglalja a CM jó hírére ügyelve másokra vigyázást és extra figyelmességet minden közlöködövel szemben.

Ja, és küldtem mélt, benne a javaslatom továbbgondolt (2.0) verziója térképekkel, részletes leírásokkal.

- - - - -
www.6efutas.hu

aron képe
aron
137 h, 2007-08-27 11:48

akkor egyetértünk:)

krtek képe
krtek
138 h, 2007-08-27 16:31

Mit szólnátok a Moszkva tér - Déli pu. - BAH csomópont- Villányi út - Móricz Zs.- Karinthy - Irinyi útvonalhoz?

KoBold72 képe
KoBold72
139 k, 2007-08-28 09:34

Itt az aronnak küldött 2.0 verzió, térképes útvonalakkal.
Csak ma, csak Önöknek.

Ha nem ragaszkodunk szigorúan a kerülethatárokhoz (és miért tennénk?), akkor javaslatom a következő:
Pesthidegkút-Hűvösvölgy, Budakeszi és a Pasarét fölötti dombok bringásainak:
A Moszkva tér helyett inkább a Városmajort javasolnám gyülekezési helynek (jobban el lehet férni).
Ők vonulhatnának a Krisztina krt - Gellért rkp - Budafoki út - (A Karinthy-ra ennyien nem lehet szabályosan balost dobni, ezért kis kerülő) - Irinyi J u - Infopark útvonalon.
Pedometer: http://www.gmap-pedometer.com/?r=1263844
A Dunához közelebbi részek kerekeseinek:
Mivel a Dunaparti bringagyalogút ekkora tömegnek nem biztonságos (gyalogosok, sőt turisták, esetleg szembebringások, szűk helyek, építkezések), ezért ezt kiejteném a csillagtúra útvonalából.
A Fő utcára optimális rákanyarodáson gondolkozva arra jutottam, hogy az MHB-nál kéne gyülekezni (park Przemysl oroszlános szoborral), és a Bem rkp - Bem tér - Fő utca - Lánchíd utca - Attila út irányon gurulni. A Gellért rakparttól lásd mint fent.
Pedometer: http://www.gmap-pedometer.com/?r=1263851
Vár "körberajzolása" is kipipálható így. :-)
Szerintem elég 1/2 órával a CM indulása előtt elrajtolni ezekről a pontokról, mert
1) nincsenek messze
2) attól, hogy esetleg már halad a CM eleje, még meg lehet toldani a végét...
Jó lenne tudni, hogy a Pázmányon mettől-meddig gyülekezünk, befolyunk-e az Infopark útjaira is, milyen irányban indul az eleje, stb. A csillagtúrázók útvonalait (pl. melyik hídról érdemes befutniuk, milyen irányból közelítség a Pázmányt, sötöbö.)

- - - - -
www.6efutas.hu

aron képe
aron
140 k, 2007-08-28 12:34

szerintem ezt én nem kaptam meg térképpel.
elküldenéd mégegyszer? criticalmasselott@gmail.com

kossuth képe
kossuth
141 k, 2007-08-28 12:39

Az Irinyire még kevésbé lehet szabályosan balost dobni a Budafokiról.

--
kossuth - himmel.hu

KoBold72 képe
KoBold72
142 k, 2007-08-28 13:41

Valamiért az van a fejemben, hogy van ott balra menő sáv.
Ma úgyis megyek arra, megnézem.

- - - - -
www.6efutas.hu

kossuth képe
kossuth
143 k, 2007-08-28 15:43

A Budafokiról tutifix nem lehet a Petőfi híd felé fordulni balra. Ott laktam majd 3 évig, úgyhogy láttam eleget azt a kereszteződést.

--
kossuth - himmel.hu

KoBold72 képe
KoBold72
144 sze, 2007-08-29 09:37

Közben megnéztem, és tényleg. Csak egyenes meg jobbos sáv van. :-(
Na akkor...

Ha arra koncentrálunk, hogy 3 jobbos = 1 balos
http://www.gmap-pedometer.com/?r=1270119

Ezt meg megfűszereztem egy kis bringaúttal és egy ismeretterjesztő aluljárózással.
http://www.gmap-pedometer.com/?r=1270123

- - - - -
www.6efutas.hu

The_Mask képe
The_Mask
145 k, 2007-08-28 00:16

Szia!

Ha szabalyos akarsz maradni, akkor a Budafoki#Karinthy nem jo, mert nem szabad balra kanyarodni. Helyette, a Budafokirol balos a Lagymanyosira, Stoczek utca, Egry Jozsef utca, (felso rakpart) a szabalyos.
Haddnerajzoljakgooglemapra! Nezd meg! :)

Mask
Ui.: csak tudom, mert ez az egyik hely, ahol illegalba megyek.

László János képe
László János
146 v, 2007-08-26 17:26

Szevasztok!

Az alábbi új fórum is egy helyi kezdeményezésről szól. Ráadásul tudom, hogy a XVII. kerületiek is hasonlóba fogtak. Jó lenne ezeket a dolgokat összehangolni, hogy ne egymást gyengítők legyenek.

János

http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20070826/ujpesti-vonulas

aron képe
aron
147 v, 2007-08-26 23:16

persze, jöjjenek a mélek, és az nagyon jó ha már több nagyobb léptékű dolog is lesz!
és majd meglesznek a mélek, akkor mindent jól véglegesítünk a megbeszélésen!

http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20070825/infok-cm-elotti-csillagtur...

Hápi képe
Hápi
148 h, 2007-08-27 16:25

XVII. ker jelen, dolgozunk rajta, hogy egymást erősítsük!

www.kerekparos.hu

Neelix képe
Neelix
149 h, 2007-08-27 16:32

A XI. ker-es csapatba beszállnék segítőnek!

----
A helyzet reménytelen, de nem súlyos.

aron képe
aron
150 h, 2007-08-27 19:44

az újabbbik főlapos bejegyzésen kiirt emilre légyszi irj!

Bbazsa képe
Bbazsa (nem ellenőrzött)
151 h, 2007-08-27 21:17

Én elakkarok menni a következő Critical MAssra, a 20 kerből mennék. de kezdő bringásként közvágóig hévvel, így a közvágó jó tali lehetne, de tömegbe akár a bezinkút is jó kedves soroksári , szomszéd. Nálunk elkezdtek itt a XX ban is kerékpár utat épiteni, nem sok de ha elkezdenek vmit az már van.

aron képe
aron
152 h, 2007-08-27 22:55

akkor majd figyelj honnan lesz menet!

szasza képe
szasza
153 k, 2007-08-28 20:14

Pedig erzsébetről csak le kell gurulni a soroksárin a vágóhídig, jó lejtős szakasz :) Majd konzultálunk akkor, gyűjts embereket :)
(erzsébeti bringautak=járda, szal no comment, persze mint tudjuk sok embert rávesz a bringázásra, ha látja hogy van út..aztán majd rájön, hogy nem ott kell menni)

fából vasparipát

Rituss képe
Rituss
154 k, 2007-08-28 17:58

hali,
össze kéne hozni a belvárosi csapatot!!!
aki olvassa ezt az 5-6-7-8 kerből, dobjon mailt a gyukics.ritus@gmail.com -ra, hogy megbeszéljük a tennivalókat (szórás, útvonal, stb)!!!!
üdv

Petyko képe
Petyko
155 cs, 2007-08-30 13:04

KÖNYÖRGÖK RAKJÁTOK KI A FŐOLDALRA HOGY MIKOR LESZ A SZEPTEMBERI CM!!! Lassan 10 perce keresem az infót, de nem találom. És nem én leszek az egyetlen! Pedig jó lenne ha előre meg tudnám tervezni azt a hétvégémet/hétköznapomat. Meg egy email cím is jó lenne amire lehetne írni az oldal karbantartójának hogy milyen hiányosságok vannak az oldalon (impresszum).

adamekp képe
adamekp
156 cs, 2007-08-30 16:51

Minden évben ÁPRILIS illetve SZEPTEMBER 22-én van a felvonulás. Mellesleg a topik címében is megtalálható a dátum, sőt még össze is kapcsolható a leírtak alapján az aznap megtartott CM-mel is.
"Mi lenne, ha a NAGY AUTÓMENTES NAPI CRITICAL MASS egy csillagtúrával egészülne ki?" - olvasható a nyitószövegben.

Egyébként pedig idejében fent lesz a honlapon, a fejlécen.

adamekp

RoGeR képe
RoGeR
157 cs, 2007-08-30 13:35

Szeptember 22, a részletek még nem tisztázottak. Szerintem kedden már sokkal többet fosz tudni.

---