Sziasztok!
Szeretnék bicajt venni, de abszolút nem értek hozzá. Nyáron körbebicikliztem a Balatont egy kb. 12 éves montainbike-al 2 nap alatt, nagyon tetszett a túrázás, de ha lehet, városban is használnám. Az értékhatár maximum 100e Ft, de inkább kevesebb. Használtat vagy újat ajánlotok? Jól gondolom, hogy nekem a trekking való? Melyik üzletben érdemes próbálkoznom? Esetleg van valamilyen favorit típus / márka?
És még egy fontos kérdés: lehet a lopás ellen hatékonyan védekezni (főleg itt Budapesten)?
Elnézést a sok kérdés miatt, de még a hideg beállta előtt szeretnék tekerni párat a Pilisben...:)
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!
Üdv,
Bálint

azt kell ilyenkor
azt kell ilyenkor eldontened, hogy mire szeretned hasznalni. utana mar csak az szamit, hogy mennyi penzed van.
a trekking az gyakorlatilag a kizarolagos varosi hasznalat.
ha kevesebbet mennel terepen, akkor cyclocross, ha tobbet, akkor all-mountain, ha meg tobbet, akkor valami cross-country bringat kell valassz.
persze ha hosszabb turakban gondolkozol fele aszfalt-fele terep, akkor tura/maraton biciklire van szukseged.
igy hirtelen ennyi :)
Akkor ajánlok néhány
Akkor ajánlok néhány hasznos topikot bringaválasztáshoz, vásárláshoz:
- Hol lehet a legjobb biciklit venni adott öszegért
- Budapesti bringaboltok listája
És ami a legfontosabb, hogy meg is maradjon az új kedvenced:
- Lakatolás
Ha városban akarsz közlekedni inkább a 12 éves montidat használd megtámogatva egy jó lakattal és akkor nem nagyon kell kellemetlen meglepetésekre számítanod.
Túrázásra pedig 100ezerből szerintem igen tisztességes gépet lehet venni.
Akkor én is ajánlok pár
Akkor én is ajánlok pár topikot. Nagyon fontos dolgok vannak itt leírva.
Outival a városban
28-622 slick
A belvárost pedig le kell zárni.
--
a bátor kommutátor
Sziasztok! Köszönöm
Sziasztok!
Köszönöm szépen a hasznos válaszokat, végigolvastam a topicokat, de egyre inkább kezdek összezavarodni.:) Hogy szűkítsem a kört, kinéztem két kerékpárt, az egyiket 50e a másikat 100e Ftos kategóriában. Kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy melyiket érdemes venni:
Neuzer Cross X2 56e Ft
Gepida CRS 300 95e Ft
Mindkettőt a bicaj.hu-n néztem ki. Megbízhatók ők, vagy érdemes inkább valahol máshol venni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv,
Bálint
A bringám és még másik 2
A bringám és még másik 2 ismerősöm bringája is tőlük van. Szerintem érdemes náluk venni, mert elég jó áraik vannak.
A srác ugyan egy kicsit fura figura, sokszor el kell neki mondani, hogy pontosan mi kell, de egyébként rendes alak. Az eddigi 3 vásárlásnál sem volt semmi gond.
a 2 közzül csakis gepida.
a 2 közzül csakis gepida. de nem biztos hogy TŐLÜK. én gepidát vettem az ő áruknál 15.000ft-al olcsobban :)
Gepida alboin crs300? 89900
Gepida alboin crs300? 89900 ért? www.titansport.hu én is itt vettem. olcsobbak , és mégiscsak egy rendes bolt, nem pedig ujpesten a toronynál akar találkozni mint a bicaj.hu-s srác. :)
Nézd, az ember ugye
Nézd, az ember ugye hasznosságmaximalizáló, ha már van egy konkrét jószág, amit szeretne, akkor a lehető legolcsóbban akar hozzájutni. Mi azért a bicaj.hu-tól vettük azt amit, mert mi ott találtuk meg a legolcsóbban. Ez persze nem azt jelenti, hogy ott a legolcsóbb, haenm azt, hogy én másról nem tudtam.
Ha a Gepida Alboin 300 CRS a cél akkor még olcsóbb a seaside sportáruház, vagy mi. ;)
(Egyébként a bicaj.hu is korrektül működik: számla, gari van és egészségpénztárral is lehetett bringát venni.)
elég jó pénzt spórolunk
elég jó pénzt spórolunk a bicikli vásárlás előtt álló srácnak :D
Legalább lesz miből rendes
Legalább lesz miből rendes lakatot és világítást venni! :)
én ilyenekhez egyáltalán
én ilyenekhez egyáltalán nem értek, de ha használtban is gondolkodsz, akkor nézd a vatera.hu, a teszvesz.hu, meg a bikemag.hu oldalakat. igaz, a bikemag más ár és minőségi kategóriát képvisel, de sztem az elején venni egy drága bicót, ami vagy jó vagy nem...
az is kérdés, hogy hajlandó vagy-e szerelni. mert ha használtat veszel, akkor van rá esély, hogy a fél biciklit ki kell cserélni, kényelmesebb ülés, kormány, rossz esetben hajtókar, stb. ha nem gond, hogy ezekkel foglalkozz, akkor sztem első nekifutásra jobban járhatsz, mert mondjuk veszel 15-20ért egy akármit, és ráköltesz az állapotától függően mondjuk max 10et... ha ránézésre többe kerülne, akkor meg nem érdemes megvenni.
mindenesetre ez is egy alternatíva.
Addig-addig outiztatok,
Addig-addig outiztatok, főleg magwas írt szépeket és jókat, hogy vettem egy elég ősrégi használtat a vaterán keresztül. Alpina de Lux, és sztem nem volt rossz vétel. Szervízbe tettek rá ezt azt meg amit ki kellett cserélni cserélték és lett egy jó bicóm. Már ki is próbáltam felmentünk tegnap a Mátrába, és meg is lett az első defekt. Külsőt nem cserélték le a szervízbe, pedig ráfér. Holnap veszek rá külsőket kipróbálom azt a híres 28-622 slick-et.
A vázat néhány helyen, ahol már lejött a festék csiszoltam és festettem,így jól felismerhető, - nem kaptam ugyanolyan árnyalatú kék festéket és csak ott festettem, ahol lejött róla a festék - és olyan csúnya lett, hogy sztem nem fogják ellopni. Olyan lett, mint egy dalmata, majd levonókat teszek rá. :)
Egyébként a lényeg, h megy, mint a villám. Furcsa volt mounti után ezzel kavarni. Végre nem maradtam le, és a páromnak nem kellett mindig rám várnia, ugyanis Neki is outija van, én meg mindig lemaradtam.
..........................................................
Légysziii ne szoritsálmárle a nagy bazi kamijonyoddal!!!!!
Ez egy sikersztori.
Ez egy sikersztori. :)
Mennyiért vetted, mennyit költöttél rá és mekkora a váz?
Kicsikémmel kapcsolatban eddig csak 2 véleményt hallottam:
1. "Neked ez hosszú, vegyé' kisebbet." "Vegyé' egy normál 48-ast, ne szívasd magad ezzel a hosszú öszvérrel."
2. Ennél kisebb biciklit nem lehet gyártani sárvédővel, mer' beleakad a pedál, és különben is, ez a neked való.
Úgyhogy folyamatosan ingadozom, össze kellene egyszer futnom egy vázépítő guruval, aki megmondja nekem a tutit.
- Ms. Critica Lujka -
*CMS* RABIC
12e volt, 20e költöttem
12e volt, 20e költöttem rá, de jó kis nyereg km óra is benne van, fékkar csere, új lámpa, sárvédőt tettem rá egyéb kisebb szervízelés. A fékkarok jók voltak rajta, csak én kényelmesebbet rakattam rá, így a bandázst is cserélték. Lényeg lehet rá csomagtartót rakni. :)
55cm-es, de sztem Te kisebb vagy, mint én. Én magas lyányzó vok 174cm. Az első hosszú utunk egy kicsit kényelmetlen volt, mert nem szoktam még hozzá. Most állítgatok rajta kormány stb. Nem tudom megérte -e, de nem is érdekel, mert nekem tetszik és kész, no meg jobbat nem találtam. :)
Én úgy gondolom, hogy a bicódon Te tekersz, ezért is Te magad döntöd el mi a Neked való. Persze tanácsot adhatnak. Egyébként újat akartam, - már nyáron, csak akko' még trekkinget - de apeh bácsi elvitte az árát. :(
Majd jövőre, most csak használtat tudtam venni.
Ennek alapján igen jó
Ennek alapján igen jó vásárt csináltál, gratula!
- Ms. Critica Lujka -
*CMS* RABIC
Addig-addig outiztatok,
Addig-addig outiztatok, főleg magwas írt szépeket és jókat, hogy vettem egy elég ősrégi használtat a vaterán keresztül.
Engem is ő térített meg :D De tényleg jobb az outi! Én élvezem a könnyed száguldást :) Mondjuk a testhelyzetet szokni kell, és "civil" ruhában kényelmetlenebb, mint egy hollandbájk, de egy sportosabb montinál már nem feltétlenül rosszabb. Aki városban montival közlekedik, az vagy divatmajom, vagy csak fontosabb neki a néha terepezés, és nem teheti meg, hogy két bringát tart. A trekking az első lépés az ideális városi/túra bicikli felé :)
Én most már hajlok afelé, hogy tényleg a fixi a tuti, és nem divatból, hanem azért mert a rövid megállások alkalmával nem kéne folyton letenni a lábamat, meg vissza... váltós fixi nem-e van? :))
Zsoltee
Én azért ezt a
Én azért ezt a divatmajomságot csöndben visszavonnám. A kevésbé jól értesült bringázni vágyó egyfelől olcsóbban szerez montit, mint bármi mást. Másfelől vannak teljesen értesületlenek, akik nem tudják, hogy nekik más jobb lenne.
(Én pl. montit tekerek, már ha Ödönkét lehet annak nevezni, mer ez volt. Majd lesz másik, országúti (jellegű).)
Oké, a gyártóknak is nagy
Oké, a gyártóknak is nagy szerepük van ebben... milyen szép lenne, ha már nem a lámpa és az u-lakat mellett kéne kampányolnunk, hanem a normális városi bringák gyártása mellett :)
Zsoltee
Mióta láttam egy
Mióta láttam egy kollégámat 38-as átlaggal kilencven kilométert tekerni montin, azóta nekem nincsenek illúzióim az országútival kapcsolatban. A célban az élbolytól csak hat perccel maradt le.
Nem a gép fajtája fontos, hanem az hogy ki üli meg.
én is láttam ilyet az
én is láttam ilyet az anyám testvérének a fiának a padtársa mellet ülőnek a testvére volt. simán vágta. persze ettől én még outival (fikszi) nyomom. lehet ő frankón erős, de te az-e vagy-e ? ;) ja, és lehet hogy meg is nyerte volna.
A 2006-os Rákoskerti
A 2006-os Rákoskerti K90-ről van szó, egy kis utánajárással visszanyomozható. Továbbmegyek, egy össztelós Giant NRS volt a gép.
Magam meg nem vagyok olyan erős, ezért is jegyeztem meg ennyire ezt a szép teljesítményt.
Egyébként meg nem szoktam süketelni olyan közegben, ahol abszoláte nem muszáj, csak hogy alátámasztást nyerjen a véleményem.
héhé, nem is úgy
héhé, nem is úgy értettem, eszemben sem volt hogy kétségbe vonjak bárkit-bármit is. :) egyszerűen csak azt jelenti, hogy azért ez semmi képpen nem átlagos teljesítmény, 38as átlagot menni. montival. 90en. természetesen vannak ilyen emberek, akik simán megrakják ezt, de nem ez az átlagos. nekünk halandóknak, városban pláne, tényleg nem mindegy, hogy milyen géppel tekersz. az sem mindegy, mire beérsz a munkahelyedre mennyire lóg ki a beled. mert lehet én is beleteszem a 38at 90be, montival, de ugyanezt outival valószínűleg sokkal könnyebben abszolválnám. krrr ,milyen szó... :D
Kaphatott volna egy jo outit
Kaphatott volna egy jo outit vigaszdijkent!
AAAa
akkor én divatmajom vagyok
akkor én divatmajom vagyok mert montim van, és fontosabb a havi terepezés, sőt a montit 100 ezeré vettem, azota még 150ezret költöttem rá, szóval nem tehetem meg azt se hogy mégegyet tartsak :( De lehet csak az az oka hogy szeretek bármerre elindulni vele, lehet Bp szélén lakok kis kertes házak között ahol nem mindig van aszfalt ut, hanem kavicsos stb, meg esetleg olyan bicikli kellett amivel turázni is lehet, hegyre menni, és városban is . egyszoval olyan ami mindenre jó. És a legeslegfontosabb oka: Ez tetszik nekem.
Lakatolásról bővebben,
Lakatolásról bővebben, ahogy már írták: www.criticalmass.hu/lakat
A lényeg, h láncot vagy U lakatot vegyél, semmiképp se spirált, még csak gerinclakatot sem (kívülről vastagabb, görgős borítású, de belül ugyanolyan vékony sodrony fut, szóval nem megbízható).
Egyébként szerintem is előbb megéri választani egy használt bringát (www.bikemag.hu). Aztán amikor már kialakulnak az igényeid, szokások, akkor érdemes egy "nekedvalóbb" gépre beruházni. Én is így csináltam:)
Én azt mondom vegyél csak
Én azt mondom vegyél csak egy jo bringát 100ért vagy amennyid van. Ne járj azért egy szarral mert ellophatják, a biciklit nem a szobában a vitrinben kell tartani, egy szar biciklivel unalmas menni, egy jo kerót élvezni fogsz. veszel rá 1 u lakatot, vagy kettőt, esetleg colostok abust, meg az a kryptonit vagy hogy is kell irni és ezekkel lezárod. minimum 2őt használj. a sujjával ne törödj, azért van a hátizsák, ameddig a keró elbír téged, te is bird el őt, és a biztonságáért felelős lakatot. És hogy milyen bringát? Mountain bike-ot :) azzal mehetsz akárhol. "Az út csak egy javaslat..." Gepida szlogen vagy mi :) sok sikert a bicikli vásárláshoz bármilyet is veszel. :) Csács
A biciklit tényleg nem kell
A biciklit tényleg nem kell vitrinben tartani, de azért egy 100 essze vagy többe kerülő kerót sajnálnék a pesti utakra. Ha ellopják, akkor meg pláne. Ha veszel a vaterán egy outit monnyuk 10esér és ráköltesz egy keveset, akkor máris nem lesz "szar", viszont kevesebb lesz, mint 100. És sztem jobban a szívedhez fog nőni. Én a favoritommal így jártam. :) És ha valaki azt mondja rá, hogy szar, akkor... ;)
én ugyanígy vagyok a
én ugyanígy vagyok a fiximmel. ha jól számoltam másfél év alatt a vételi árral együtt nem került bele 50 ezrem... de ha ellopnák, akkor megszakadna a szívem :)
Boci
----------
...akrat icob, icoB
3:-O
Én hajtom a biciklit, a bicikli hajt engem.
"Szar" bicigli is lehet jó
"Szar" bicigli is lehet jó bicigli, érted:) És nem csak egy 100ezer körülivel jó bringázni. A szoknyásbringám 20ezer forint volt és szinte nem kellett rá költenem (külsők cseréje, első kerék, heló, ezek is idővel) mert tökéletes!:)
egy 100ezres bringával járni nap mint nap...hát, lehet h félteném?
Az Index-forum idevago
Az Index-forum idevago topikja
En beleszerettem a
En beleszerettem a bringamba, es megvettem. Honapokig böngesztem a bikemagot, es amikor meglattam a mostanit, tudtam, hogy nekem ez kell!!! Persze abba bele sem merek gondolni, hogy mi lenne, ha egyszer ellopnak... ezert szigoruan U-lakat, es egy spiral. Most van egy single-speed orszagutim, amit majdnem minden nap hasznalok, es egy jo kis KTM montim, amit telen ho eseten vetek majd be. Amugy meg nekem is csak a montim volt sokaig, lehet vele gyorsan menni, meg biztonsagosabb is, mint egy orszaguti, de kiprobaltam egy fixit, es megtetszett, hogy egy sebesseg is eleg. Mondjuk nekem szüksegem volt a szabadonfutora, van aki beleszeret a fixibe, en felek töle kicsit.
Mitol biztonsagosabb a monti
Mitol biztonsagosabb a monti de tenyleg? Magatol allva marad a szeles gumin, vagy miert?
AAAa
Köszönöm szépen a sok
Köszönöm szépen a sok segítséget, olcsó boltokat és hasznos tanácsokat. Egyre inkább a
Gepida CRS 300
felé húz a szívem. A SeaSide-ban 58 cm-es vázmérettel van rendelésre. 190 cm és 85 kg vagyok, ez a méret nekem megfelelő?
Arra közben rájöttem, hogy városban nem nagyon használnám, max a felsőrakparton a munkába menet, ami kb. 10 perc bicajjal. Inkább itt Pest környékén Szentendrére és a Pilisbe mennék ki (max jó minőségű föld / murvaút, de inkább beton), Balatonon meg Balatonkörút és Bakony. Akkor erre a trekking/cross kiválóan alkalmas, nem?
Köszönettel,
Bálint
Valószínűleg. De a
Valószínűleg. De a magasságod nem sokat segít, mert minden embernek kicsit más arányúak a testrészei. Jó lenne tudni a belső lábhosszodat:
http://cherry.dcwi.com/cherry/info/fit_info/inseam.html
A Seaside ezután meg tudja neked mondani, hogy jó-e. De gondolom azt is megengedik, hogy ha megjött a bringa akkor kipróbáld, mielőtt elhozod. A vázméreteknek nincs egységes standardja, csak a próba segít. Normális boltban be is állítják a neked kényelmes kormány és nyeregmagasságot.
Még azt szerettem volna
Még azt szerettem volna kérdezni, hogy ebben az árkategóriában (80-90e Ft) esetleg van más trekking/cross bringa, amit ajálanátok?
Sziasztok, van valaki
Sziasztok,
van valaki errefelé, aki már hallott a Swiss Xc biciklikről vagy esetleg (talán) van hozzájuk kapcsolódó tapasztalata is, amit megosztana velem?
Köszi! :)
Szeretnénk egy
Szeretnénk egy túrabiciklit venni. Napi 200 km országúton csomaggal, vagy rövidebb táv gondozott ösvényen.
Csomagtartó és sárhányó felszerelhető legyen.
Árban úgy 100..150 között.
Néhány jelölt már van: Merida Crossway TFS 100, és Author Reflex/Zenith. Érdekelne, hogy szerintetek melyik a jobb választás, vagy van-e esetleg még jobb ennyiért?
Nézegettük az Author Mission-t is, de a "700Cx42c" kerék - ha jól sejtem- 42 mm széles. Ez országútra gondolom túl sok?
Én hasonló szempontok
Én hasonló szempontok alapján kerestem 1 hónapja, hasonló árkategóriában. Amit te akarsz, az igazából Cross bicikli. Túrára is jó...
Ha már 100..150e között, és esetleg Merida, akkor gondold meg, hogy ne egy Acera váltósat vegyél (100 V). A 300 V már XT-t kapsz. Ha a 100V-n Alivio lenne, akkor jó kompromisszum lenne. De nem.
Döntsd el, hogy feltétlenül kell-e tárcsafék (főleg hidraulikus!). Az ugyanis ütközhet a csomagtartóval. Én letettem róla. Úgy sincs értelme túrázáskor. A hidraulikus féket nehezebb szervizelni (márkaszervíz).
Az Author Mission (LX, hidraulikus tárcsafék) már annyiba kerül, mint a Merida CW 500 (XT, V-fék). A Reflex/Zenith felszeretsége gyengébb.
Én 500V-t vettem, pár hete. Az Author-t is megnéztem, de nem tetszettek. Ami nem látszik a Merida honlapon: nem pont úgy néz ki a hajtókarok (fekete helyett matt ezüst), markolat (egyszerűbb), nyeregcsőbilincs (szebb).
Az első telóra is lehet pálcás sárvédőt tenni! Igaz, hajlítani kell.
Nem vagyok elégedett a hajlított kormánnyal. Szép, de nem fér el minden (2 lámpa + csengő + km óra + szarvkormányok) 58 helyett 56 cm szélességben.
A 42-es szélességű gumi ballonos és nem túl széles egy túrakerékpárra.
-
Zsurmi
nem tudom, ha az ember
nem tudom, ha az ember csomaggal jár, milyen a teló, de ha országútra kell a bicó, sztem felesleges.
külsônek 28*622 kell, esetleg 32*622.
a két lámpás variációhoz egy ötlet. most vettem olyan led-es lámpát, ami nem konzolos, hanem pattintós, és forgatható. így fel tudom rakni akár a stucnira is, a kormány alá. eddig elég jól mûködik.
csengôt meg lehet a szarv végére is rakni ;)
így már elég sok helyet lehet nyerni a kormányon.
Az említett - ~150e
Az említett - ~150e körüli - bicókon, van lockout.
Ha szempont az, hogy a csomagos túrák mellett időnként földutakra is megy az ember, akkor a 40-es gumi és a teló jól jön. Persze kicsit öszvér megoldás lesz, de még mindig jobb, mint montival országúton túrázni vagy outival földúton. Kevesebb küzdelem
Én értelem-szerűen a meglévő lámpáimat akarom használni. Sajnos azok nem férnek el egy kormánytáska mellett.
-
Zsurmi
a lockout létezése mindig
a lockout létezése mindig kimarad nálam :)
sztem földúton sem gáz a 28 vagy a 32, ha nem 100% slick, akkor meg pláne. pl conti contact vagy cityride.
persze, szegény ember vízzel fôz, de én pl pont a gépek közötti átpakolás miatt vettem egy újabb lámpát. a kormánytáska persze erôsen szûkíti, mit hova tudsz rakni.
Én 32-es futóéles
Én 32-es futóéles terepgumikkal nyomulnék, valami keskenyebb trekking vagy outi felnivel hogy elég ballonos legyen. Bár az a 42-es tulajdonképpen nem tűnik rossznak ha úgyis gyárilag összepakoltat veszel, később ha nem tetszik majd alakítassz rajta.
A városi (merevvázas)
A városi (merevvázas) gépemen 32-es gumi van: Continental Contact 6 bar-on. Ehhez képest a 42-es maga a kényelem.
-
Zsurmi
Mindenkeppen a 32 -re
Mindenkeppen a 32 -re szavaznek! A legtutibb meret turazasra. Eleg gyors es semmi bajod nem lesz vele az osvenyeken sem!
AAAa
Lattam a multkor egy kis
Lattam a multkor egy kis "kormanyszelesito" cuccot egy bringaboltban, ami egy darab cso, es egy bilinccsel rogzited a kormanyra, ami el is tartja 4-5cm-re a kormanytol, erre pakolhatod a lampat, orat, ilyesmit es a kormanyodbol nem vesz el csak egy lampanyi helyet.
Ha amugy nincs bajod a kormannyal egy ilyen kiegeszito is meteszi.
AAAa
Szerintem ezek a kerekparok
Szerintem ezek a kerekparok nem idealisak csomagos turazasra. Elso telo eleve felejto... Egy inkabb "orszagutibb" epitesu vaz legalabb 44cm hatso villaval, h elferjen a sarkad a csomagtol, sok markolasi lehetoseg a kormanyon, megfelelo sebessegek a valton...
Kb ezek az elso dolgok, amit en alapul vennek egy turabicaj vasarlasanal. Sajnos Magyarorszagon nem igazan kapsz olyat, ami tutin fel lenne epitva a csomagos turara, igy vmennyi cuccot ki kell cserelgetni rajta. (pl altalaban szimpla egyenes kormanyt kapsz, de azzal par nap alatt kinyirod a csuklod, hatad, karod...)
Azert jo alapot lehet talalni hozza, ha magad is szerelsz, akkor plane.
Jo turazast a kesobbiekben!
AAAa
Közel ugyanebből okból
Közel ugyanebből okból kifolyólag vettem a merida crw 100-asomat, amivel amúgy meg vagyok elégedve. Előtte 10évig nem tekertem, tudásom nulla volt a bringák terén, de kifejezetten érdekel ez a túrázós bringa téma , nem is értem miért nincsen magyarul valami frankos kis oldal e témában.
Megnéztem pár külföldi oldalt, és a túrabicajok amiket használnak nagyobb távokra szinte mind acélvázasak, merev villával, profi hajtóművekkel.Miért acélváz? Az acélvázmítosz - röviden kárpátizálva: "A túrázó nekivág a világnak az aluvázas bicóval és romániában reccsen egyet a váz mire delikvens elszomorodik mert sehol a közelben egy aluhegesztővel bíró szervíz és stoppolhat haza vagy ülhet repülőre, neki eddig tartott az út. B túrázó is ugyanígy jár, ellenben neki acélvázasa van és a közeli szervízben pikpakk meghegesztik és boldogan tekerhet tovább.:)"
Merev villa - ugyebár minél kevesebb a mozgó alkatrész, annál kevesebb a meghibásodási lehetőség:)
a 700*42c szerintem tökéletes.Ha fel van cuccozva a bicaj akkor a gumiknak bírnia kell a terhelést ne feledd! Szerintem vékonyabb gumikban ne gondolkodj.
:-) 1. outi 2. ronda,
:-)
1. outi
2. ronda, acél
3. punx not dead
Sziasztok! Szeretném a
Sziasztok!
Szeretném a tanácsotokat kérni, mert nem igazán értek hozzá. Új bringát szeretnék venni, (valami jót természetesen :-) ) olyat, amivel hétvégenként, vagy hetente egyszer-kétszer hosszabb túrákat lehet tenni. Eddig nem nagyon tekertem szabadban (csak spiningre jártam). Mit javasoltok?
Előre is köszi!
Szerintem mondj egy
Szerintem mondj egy összeget. Illetve olvasgasd az index idevágó topicját, perill picit feljebb belinkelte.
Én nem rég vettem, és nagyon nehéz szülés volt, mire döntöttem. Túl nagy a választék. Szóval együttérzek veled :)
Én is kb. ilyen felhasználásra vettem egy Merida crossway tfs 500-at. Valószínűleg neked is megfelelne, de még kb ezerfajta van, ami szintén jó lehet, szóval én nem foglak semmire sem rábeszélni, főleg, hogy nem is értek hozzá. :) Majdnem magellan corvus deoret vettem, mert index topicban mindig azt ajánlgatták, de aztán mégse az lett, mert annak gyengébb a felszereltsége, így lebeszéltek róla.
Köszönöm a javaslatokat!
Köszönöm a javaslatokat! :-) Megnézem az indexen.
Attól tartok, 70-80 ezernél sokkal többet nem fogok tudni rászánni. Szóval valami ilyen árkategóriában gondolkodom.
A barátnőm közben egy
A barátnőm közben egy Kelly's EXQUISITE DSC mellett kötött ki. http://www.kellys-bicycles.com/index.php?module=catalog&cPath=1_189_196&...
A következő túrán kiderül, mit vettünk.
Hi! Öcsém kedvet kapott
Hi!
Öcsém kedvet kapott tőlem a bringázáshoz és kinéztünk neki egy használt bicót. Erről szeretném kikérni a véleményeteket.
GENESIS Pro Alpha Motion AX 7500 Aluminium 50-es váz, SR SUNTOUR XC60 állítható csillapítású elsőteleszkóp, Shimano Altus váltó, Shimano V-Brake 3x8 fékváltókarok, V-fékek, CODO kerékagyak, SR Suntour hajtás, Cytec kormány , stucni, Rigida duplafalú felnikkel, nagyon jó újszerű állapotú mountain bike kerékpár eladó. Ár: 39000 Ft
(A márkárol személy szerint semmit sem tudok.)
Esetleg ha tud még egy kis pínzt szerezni(nemvalószínű):
Merida Matts Sport 300 2004-es modell, 20-as vaz!
Suntour xc 60 telo, alivio h. valto, sram valtokarok, stx rc h. agy, Ike kiegeszitok es fekek.
Gimnazista, így több pénze nem nagyon lesz rá (így is ki kell pótolni), ráadásul nem tudom, hogy mennyire komoly a dolog. Felhasználási terület: erdőbe be, hegyre fel, hegyről le, mezőn át. A srác kb. 185 cm és 70 kg. A segítséget előre is köszönjük!
Már nem aktuális mire
Már nem aktuális mire öcsi eldöntötte eladták.
Küldtem mailt.
Küldtem mailt.
Bálint, nem tudom
Bálint,
nem tudom aktuális-e még a biciklivásárlás, én a következőt ajánlom:
Gyere el hozzánk Lévára - ez Budapesttől 110 km-re van Szob vagy Esztergom felé. A határtól 40 km-re.
Elsőrendű bicikliket vehetsz 2008-as modelleket 3000-4000-5000 Sk-ért. (Szoroszd be 7,5-tel - ennyi Forint)
Én egy éve karácsony előtt vettem 4500 Sk-ért 18 sebességű crossing biciklit. A kerekek azt hiszem 22 colosak. Ezt kell eldöntened, milyenek legyenek a kerekek. Rájöttem, hogy a nagyon magas kerék miatt nem tudom városban használni - itt bármikor le kell lépni a földre, nehogy elgázolják az embert (Léván). Ezért most olyan biciklit veszek, aminek pedálfékje is van, és alacsonyabb - mert a kerekek kisebbek. Ebből két tipus van: az egyik egészen kis kerekű, szinte a földön van az ember lába, a másik valamivel magasabb, de ez is biztonságos. Mindkettő kb. 4000 Sk körül van (kb. 30 000 Ft). Többször láttam, hogy magyarországiak vásárolnak nálunk. Alkatrészek különbözők - Shimano részek is vannak bennük, fontos, hogy a láncon is tok legyen, igy esőben is használható, nem sározza össze az embert.
Ha úgy döntesz, hogy eljösz Lévára, szivesen segitek. Hová való vagy?
Már ne is haragudj, de
Már ne is haragudj, de csodák nincsenek! Egy 30-40e Ft-os bicikli lehet jó, jó egy adott célra, de nem elsőrendű! De elhiszem, hogy olcsóbb odaát a kisebb adótartalom miatt.
A pedálfék alatt gondolom kontrás féket értesz.
Furcsa, hogy az elütés ellenszere nem a fék és az odafigyelés, hanem a láb letétele. Ez meg hogy van?
A 22" kerékméretet elég kicsi egy felnőtt kerékpárhoz, ha nagynak tartod (28" a hagyományos). Kivéve ha összecsukható: akkor meg nagy. ;-)
Az összesározás elkerülésére inkább sárvédő és sárvédő gumi kell. A nadrág tisztán tartására láncvédő a jó.
Jó lenne több infó az ott kapható kerékpárokról, mert ez így zavaros!
-
Zsurmi
Kedves Zsurmi a lévai
Kedves Zsurmi
a lévai üzletben kaphatsz 60 000 Sk-ás kerékpárt is - ez kb. félmillió Ft. Ha számodra ez az elsőrendű, ám legyen.
Ezt az oldalt véletlenül találtam. Az Elvira-ban akartam megnézni a menetrendet, de úgy látszik ezt is megváltoztatták, mert hiába irtam be a határ túloldalán lévő várost(megállót), nem volt hajlandó közölni velem a vonatokat. Azelőtt gond nélkül bármikor ki tudtam keresni a határon átjövő vonatokat, most ez már nem megy.
Ami a pedálféket illeti : örülök, hogy kitaláltad, miről irok. Ha ezt kontrás féknek nevezed - nevezd.
Az elütés kivédéséhez nem mindig elég, ha "odafigyelsz". Attól még nyugodtan 100 km-es sebességgel megelőzhetnek, és orrod előtt jobbra fordulnak. Ilyenkor csikorogva fékezel kézzel, lábbal , s ha magas a bicikli váza, nem tudod letenni a lábadat, akkor teljesen le kell ugrani a bicikliről. Örülök, hogy neked ilyesmiben nincs részed, és az autósok minden szabályt betartanak Magyarországon. Nálunk akár hátulról is neked mennek - a szomszédasszonyt igy ütötték el két éve, három hónap múlva meg is halt.
Nekem napirenden vannak balesetveszélyes helyzetek, pedig minden szabályt betartok, mégsem néznek járműnek. Az autósok úgy mennek, minha fénylény lennék,akit nem látni, csak érezni, mintha volna ott valami. Ezért, ha tehetem a járdán biciklizek.
A kerékméretre nem emlékszem, ha akarod bemegyek az üzletbe, s megkérdezem.
A sározás elkerülésére sárhányó való - gondolom a sárvédő alatt ezt érted. Erről nem irtam, mert ez természetes.
A láncon lévő tokot nyugodtan hivhatod láncvédőnek. Ezen nem fogunk hajbakapni.
Kedves Zsurmi,
Bálintnak szerettem volna segiteni, nem pedig vitatkozni. De kezdem már megszokni, hogyha magyarországi oldalra tévedek, s esetleg jó szándékkal beirok valamit, mindig van valaki, aki rendreutasit, és kioktat.
Ha több információt akarsz, látogass el egy itteni boltba.
Sajnálom, ha
Sajnálom, ha megsértettelek, de tudod a felét nem értettem annak amit írtál pedig egy nyelvet beszélünk. Nem csoda, hisz elég nehéz a másik szava járását érteni, (mint népcsoport) ha nem nagyon van kapcslatban egymással.
Tulajdonképp nincs is elsőrangú kerékpár. Nekem az én célomra jó, neked a te célodra jó.
Információt viszont keveset adtál, abból szerettem volna többet. De hagyjuk, már úgy is van jó biciklim...
-
Zsurmi
Ugy latom ebbol mar nem
Ugy latom ebbol mar nem mosod ki magad Zsurmi...
AAAa
Ez valóban jó tanács,
Ez valóban jó tanács, hiszen Szlovákiában majdnem minden olcsóbb már. Viszont pár dolgot érdemes tudni: a pedál (valójában középcsapágy) magasság nem a kerékmérettől függ közvetlenül, hanem a vázgeometriától. Pl holland omafiets (nagymamabicikli) felnimérete lehet 635mm is, plusz egy 40mm-es külső, és mégis le tudod tenni a lábadat menet közben. Talán érdemes keresni egy nagy kerék + alacsony váz kombinációt, stabilabb és városba jobb.
A másik, hogy a kontrafék (amit a pedál visszafele hajtásával használsz) nem igazán hatékony dolog, bár jól beállítva a fékereje nagy is lehet (legalább annyi, hogy a hátsó kereket blokkolni tudod, ahhoz nem kell sok), de nem tudod finoman modulálni, mint szinte az összes egyéb féktípust.
Sokat segitettél, mert
Sokat segitettél, mert bizony elakadtam a kerékpár vásárlással. A tavalyi biciklimen a külső 38 mm-es, és nagyon magas a váza. Ezért városban nem használhatom.
Örülnék, ha a fékekről irnál többet.
Lehet, hogy a lévai üzlet nem a legjobb, ismerek egy másikat is Pozsonyban.
A felniméret a középcsapágy magasságát jelenti?
A felni az az abroncs a
A felni az az abroncs a kerékben. Itt olvashatsz róla kimerítően: http://www.sheldonbrown.com/tire_sizing.html
A fékekről rengeteg eszmecsere volt ezeken a fórumokon, most is folyik egy, pl http://www.criticalmass.hu/forum/20080314/v-fek-vs-tarcsafek-mechanikus-...
Bálint, nem tudom
Bálint,
nem tudom aktuális-e még a biciklivásárlás, én a következőt ajánlom:
Gyere el hozzánk Lévára - ez Budapesttől 110 km-re van Szob vagy Esztergom felé. A határtól 40 km-re.
Elsőrendű bicikliket vehetsz 2008-as modelleket 3000-4000-5000 Sk-ért. (Szoroszd be 7,5-tel - ennyi Forint)
Én egy éve karácsony előtt vettem 4500 Sk-ért 18 sebességű crossing biciklit. A kerekek azt hiszem 22 colosak. Ezt kell eldöntened, milyenek legyenek a kerekek. Rájöttem, hogy a nagyon magas kerék miatt nem tudom városban használni - itt bármikor le kell lépni a földre, nehogy elgázolják az embert (Léván). Ezért most olyan biciklit veszek, aminek pedálfékje is van, és alacsonyabb - mert a kerekek kisebbek. Ebből két tipus van: az egyik egészen kis kerekű, szinte a földön van az ember lába, a másik valamivel magasabb, de ez is biztonságos. Mindkettő kb. 4000 Sk körül van (kb. 30 000 Ft). Többször láttam, hogy magyarországiak vásárolnak nálunk. Alkatrészek különbözők - Shimano részek is vannak bennük, fontos, hogy a láncon is tok legyen, igy esőben is használható, nem sározza össze az embert.
Ha úgy döntesz, hogy eljösz Lévára, szivesen segitek. Hová való vagy?
Sziasztok! Közben
Sziasztok!
Közben érdeklődtem az index-en is, máshol is. Ami világossá vált, hogy ennyi pénzből, amennyit eredetileg szánnék rá, nem nagyon fog összejönni, úgyhogy olyan 110-120 ezerig fogom szerinem bővíteni a keretet rá.
Nézegettem néhányat: Magellán, Merida, Skarpea.
Mit gondoltok ezekről a márkákról?
Köszi!
Ha vmi jobb felszereltségű
Ha vmi jobb felszereltségű új kerékpárt szeretnél vásárolni, akkor valóban 110-120 felett kell gondolkoznod.
-------------------------------
Énblog
A Magellán, Merida ismert
A Magellán, Merida ismert brand idehaza. Ennyi.
Fentebb olvashatod, hogy én Merida-t vettem pár hete.
Azt nem írtad, hogy túra, MTB vagy Cross kerékpárt akarsz (a cross a túra és a monti keveréke).
Szerintem ne a márkát nézd elsősorban, a felszereltséget! Ha főleg Shimano alkatrészekkel adják, akkor minimum Alivio, de inkább Deore legyen a hajtás, a hátsó váltó és az agyak. Alu fékkar, 3*9 fokozat jár ennyi pénzért. Zárolható teleszkóp is belefér.
V-féket vegyél, ne csábulj el a "tárcsafék sötét oldalának" ;-).
-
Zsurmi
Köszönöm a tanácsokat!
Köszönöm a tanácsokat! :-)
MTB-t szeretnék. Amiket eddig néztem: Magellan, Merida, Skarpea igazából mind tetszettek, több helyen megerősítették, hogy ezek elég jók (tudom, ne a márkát nézzem :-) ) És árban se tűnnek rossznak, még a Merida volt a legdrágább, ha jól emlékszem. Igazából a Skarpea felé húzok, az örökös garancia miatt, meg a testreszabott váz miatt.
(szem előtt tartom, hogy ne csábuljak el a tárcsaféknek :-) )
Én meg elcsábultam a
Én meg elcsábultam a "tárcsafék sötét oldalának". Múlthéten megvettem az új túra bicómat amire már egy éve spórolok. Nem tudom milyen lesz 15-én kipróbáltam Hatvan-Isaszeg, eddig minden ok. végre nem hosszú a váz és kényelmes. Persze nyereg csere lesz, mert hétvégén egy csöppet kikészítette a popómat.
Milyet vettél? (azon
Milyet vettél? (azon kívül, hogy tárcsafék :-))
Kellys Exquisite DSC
Kellys Exquisite DSC Rakattam rá sárvédőt és csomagtartót így túrázhatok vele, végülis arra vettem. Városba bevásárolni stb. másik occo bicót használok. :)
Húúú, de jól jött volna
Húúú, de jól jött volna ez az infó nekem 3-4 hete!
Azért nem vettem tárcsafékest (egyik ok), mert a csomagtartó nem biztos, hogy ráfér. Az a Kelly's bicó amit meg tudtam nézni, azon nem volt jó. Ami kellett volna azt meg nem hozzák csak úgy.
A másik az, hogy nem biztos, hogy kell.
A harmadik a boltban ahol lett volna esélyem megvenni, mindig kioktatva, letaglózva (nem felvilágosítva) kellemetlen érzéssel megyek ki.
Ja, engem is vonz a sötét oldal;-)
-
Zsurmi
Ahol én vásároltam - már
Ahol én vásároltam - már törzsvevő vok - ott van egy nagyon jó szerelő ő az eladó is. Nagyon kreatív és segítőkész. Szal mikor kinéztük és megrendeltük a bicót még Ő sem igazán gondolta, h esetleg a tárcsaféktől nem fér rá a csomagtartó. Mikor szembe nézett-e nehézséggel azt mondta, h azért van itt, h megoldja a hasonló problémákat. Meg is oldotta, egy kis trükkel csupán egy hosszú csavarra volt szükség. Igaz így kb. 30kg-nál többet nem ajánlott rátenni, de eddig mindig kb. 20kg cuccal túráztam és nem is szándékozom több súllyal kerekezni.
Én lehet, h nem is mennék többet abba a harmadik boltba. És talán jobban is jártál, h nem kezdtél velük, ha ilyen a hozzáállásuk.
Ezt én is megtárgyaltam a
Ezt én is megtárgyaltam a kedvenc kerékpárboltomban, a hosszú csavarról azt mondták, hogy azért idővel tönkre vágja a menetet (acél csavar vs. alu váz). Természettudományos érdeklődésem alapján/közép iskolás szintű fizikai ismereteimmel ez nem komplett hülyeség.
Nekem szempont volt a vásárláskor a jó szervíz. Azt vettem amit ott forgalmaztak.
-
Zsurmi
Szia Zsurmi, Ha valaki mást
Szia Zsurmi,
Ha valaki mást is vonzana az erőspaprika csípős oldala, akkor így sikerült megoldani a tárcsafék+csomagtartót:
http://kepfeltoltes.hu/080318/100_0510_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/080318/100_0512_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Kreatív egy szerelőnk van. Szerencsére.
A nyereg tényleg elég sportosra sikeredett.
Üdv,
Doom3d
Hááát, már most elég
Hááát, már most elég csúnyán áll az a csavar...
Majd meglátom mi sül ki
Majd meglátom mi sül ki belőle. Szombaton teszteljük. :)
Ne cseréld még le a
Ne cseréld még le a nyerget, meg kell szokni. Ha majd sokat mentél már vele és még mindig rossz lesz, akkor persze cseréld le.
Hmm.. a hétvégi 79km után
Hmm.. a hétvégi 79km után jelenleg nem igazán tudok semmiféle nyeregre rá ülni, még a széken ülés is bajos.:) Remélem szombatra már rendben lesz minden mert Győrbe megyünk ami 180 km és nem kockáztatom meg az új nyereggel. A régi jól bevált nyergemet fogom használni az a biztos.
Szerintem menj még azzal a
Szerintem menj még azzal a nyereggel egy kicsit. Lehet, hogy csak hozzá kell szoknod, be kell törnöd, etc. Hasonló dolog van azoknál, akik télen nem bringáznak, tavasszal megfájdul a fenekük a korábban teljesen kényelmes nyergükön.
Nos, érdekes kérdések
Nos, érdekes kérdések ezek, tartalom/forma/márka/ár/stílus. Nekem volt egy országúti, ami teljesen szétesett, nem volt lóvém, évekig semmi, nem is reménykedtem...Aztán hirtelen vettem egy mongoose cross country gépet, tárcsafékkel, alap felszereltséggel 70ért, az importőrtől (20 ezerrel a piaci ár alatt). Két évig azzal pörögtem, aztán jött a gondolat...és nekiálltam az országútinak. Amíg készült, kétségeim voltak, melyik marad. Tegnap lett kész a régi, de nem lehet összehasonlítani. Az országútival repülsz, a montival zúzol. Fura újra felfedezni az országúti örömöket, de jobban kell figyelni arra, hol gurulsz. Egész más stíl a kettő. Ahol szarok az utak, montival nagy előnyben vagy, de az akkor is lomhább. Legjobb, ha minden alkalomhoz van megfelelő jármű.. :)
csajozóskrúzolós - pasizóspinki / erdőben zúzós / céges- munkábajárós / criticalmassos...
a lényeg, hogy szeresd (őket)!
L
Sziasztok! Ez a
Sziasztok!
Ez a beszélgetés nekem pont jól jön...én is megszeretném venni az első "komolyabb" biciklimet. Itt is próbálkozom, mert az alleycat-en senki nem válaszol...:(
A suliba járnék vele (mármint a bicajjal), és max hétvégéken a közelben tekerni kéne...szóval nézegettem a honlapokat és arra gondoltam, hogy egy cross bicaj lenne a megfelelő (bár a paramétereket általában nem igazán értem)...
Szóval a kérdésem, hogy tudnátok-e segíteni...ötleteket, tanácsokat adni, esetleg honlap címeket, ahol találok infókat?!
Ezeket néztem eddig:
http://www.xfactornet.hu/termekeink/dema/2006/kerekparok/
http://www.csekert.hu/
http://www.skarpea.eu/
http://www.gepida.hu/
Mit gondoltok???
Köszi!
Én most ár, meg
Én most ár, meg mindenféle dolgok szempontjából - meg persze mindenféle fórumbeszélgetések, és ismerősökkel folytatott eszmecserék alapján - ezzel barátkozom:
http://skarpea.eu/m/termekek/mtb/s300-n-i-hu
Skarpea - MTB S300
Váz anyaga: 6061, Alumínium
Kerék méret: 26''
Teleszkóp: SunTour SF8-XCT-V2
Sebesség: 3x8
Váltókar: Shimano EF608
Hátsó váltó: Shimano M340 Acera
Ár: 71900.00 ,-
(viszont az adatok fele kb. semmit nem mond)
Mit gondoltok róla?
Nos én nem igazán értek
Nos én nem igazán értek hozzá, nekem is a szerelő segített választani illetve együtt néztük meg különféle szempontok alapján mi mennyit ér stb. Úgy láttam, hogy nőit választottál, én is kicilány lennék, de én férfi vázast vettem, mert sztem stabilabb, már volt női vázasom, de az sztem elég instabil, - bár lehet hülyeséget mondok és akik igazán értenek hozzá elvigyorodnak - de én így érzem, azért is vettem ff vázast. Annyi, h a méretek miatt jól meg kell nézni illetve, ha lehet megpróbálni. A lányok felső teste rövidebb, így ff vázasból rövidebb kell, mint egy ugyanakkora férfinak. Én 176cm vok és a 20-as már hosszú volt. Végül egy 19 col vettem és Ő már tényleg kényelmes nem úgy, mint a 22 col montim. Persze a Te géped lesz és ha Neked a női jobban bejön + végülis a Te szempontjaid a lényegesek hisz a tiéd lesz és te fogsz vele kerekezni.:) Sok szerencsét a vásárláshoz és jó kerekezést az új bringán! :)
a nôi váznak lejjebb van a
a nôi váznak lejjebb van a súlypontja, ezért ugyanolyan felszereltséggel kicsit máshogy viselkedik. de nem mondanám, hogy kevésbé stabil. fôleg a csepel lady-hez hasonlók, amiknek két vékonyabb felsôcsöve van.
ha ffi vázon biztosabban érzed magad, azzal nincs semmi baj.
Az ilyen noi vaz, amirol szo
Az ilyen noi vaz, amirol szo van, szoknyahoz valo. Gyartanak a nok anatomiai sajatossagait szem elott tarto "ferfi" vazakat.
Az oldal kevés infót ad a
Az oldal kevés infót ad a többi komponensről.
Amit látok: alap váltó, fékváltókar. Teleszkópban nem vagyok jártas.
De nem a legjobb vétel (ár/teljesítmény). Ennyiért jobb Caprine EPIK 30-at kapsz. Úgy értem a váltó sokkal jobb (ilyet használok minden nap). A többi részletről nincs infó.
Ha keveset váltasz, de ez tetszik akkor a kinézetért fizetsz (igen, a kinézet számít)! Te döntesz.
-
Zsurmi
Igen, hát a kinézet, az
Igen, hát a kinézet, az nem mindegy... :-)
(főleg, hogy nem vagyok szakértő a műszaki dolgokkal kapcsolatban, elsősorban a kinézetet, az árat, meg azt a minimális dolgot nézem, amit még értek :-))
Ahol én még
Ahol én még néztem:
http://www.canga.hu
És az egyes gyártók honlapján.
Nem akarlak elkeseríteni, de: a vadi új bicó sokkal nagyobb veszélyben van a városban, mint egy használt! Én nem merem használni a Merida Crossway-emet a városban, csak ha tudom előre, hogy nem kell otthagynom sehol, nem megyek gettóba. Akkor se minden nap. 6 hónappal ezelőttig, egy 60e Ft-os montival jártam és 20e Ft értékű lakattal. Azóta egy hasonló értékű, de használt, kopottas túrakerékpárszerűséggel.
Én nem vennék drága bicót városba (max 60e), azt is 15e Ft-os láncal, vagy 2 U lakattal védeném. Akkor sokkal nagyobb valószínűséggel nem lopják el. Ez nem paranoia, ez valóság! Egy ilyen áru járgány már nem pusztul ki alólad, ha évente 1* átnézeted, időnként lemosod és olajozod a láncot. Nem akkor kár, mint egy 150 ezres (de elég nagy)! Válassz!
A zsebedben sem akarok turkálni, de nagyon számít mennyi pénzt szánsz rá!
Nagyjából:
~ 50e felett már meg szabad venni (akár jót is kapsz)
~ 100e fölött kezdődnek a jobb bringák. Ennyiért tárcsafékest is kaphatsz, de akkor máshol kompromisszum lesz.
~ 150e fölött jó tárcsafékest és minőséginek számító V-fékest (a mostanában eladott abroncsfékek nem országútin) kaphatsz.
~ 200e felett már jó minőségű/hidraulikus fékest is kaphatsz.
Figyeld a feltételes módot!
Szerintem az ár/teljesítmény arány a döntő és hogy az megfelel-e az igényeidnek. A paraméterekről hiába tartanék kis-előadást, nem számít (amíg nem ismered az igényeid).
-
Zsurmi
halihó itt a tavasz, mi is
halihó
itt a tavasz, mi is bringavásárlást tervezünk, legalábbis a pasim, és neki a merida crosswayt ajánlották már, de a skarpea-t is dícsérték már! lassan muszáj lesz beújítanunk, mert szétesik a jelenlegi alatta... főleg nekem, a jó kis balatoni nyaralóban tárolt nagypapa-bicikli:D de én még anyagilag távol állok ettől:D
A #70 hozzászólásomat
A #70 hozzászólásomat nézd meg.
-
Zsurmi
hátja, mondasz valamit,
hátja, mondasz valamit, mégsem olyan könnyű a döntés, ahogy az ember először gondolja:)
nekemis teccik amit Ujonc belinkelt, sztem jól néz ki, de lehet h én ffivázasat vennék, azok nekem mindig valahogy stabilabbnak tünnek... de ez már megint csak a látszat.. a müszaki dolgokat majd szakértőre bízom:)
de majd beszámolók róla, ha egyszer eljutunk odáig, hogy vásároljunk is..
Ha újat akarsz, és
Ha újat akarsz, és érdekessebb konstrukciók is beleférnek, továbbá pénz/"lelkesedés"/ is jobban van, érdemes a www.matuzmaster.hu -n körülnézni. 92 ezerért pl ezt: http://www.matuzmaster.hu/_userfiles/image/2007-10-15-ss-moser/1399-big.jpg
igaz, hogy ez testmagasságfüggő, meg szoknyafüggő...
ízlés dolga, ha bemész egy átlag bringaboltba, tuti rádbeszélnek valamit...ezért kell előre kitalálni, mit akrasz, mi tetszik, és ahhoz igazítani az anyagiakat. 50 alatt tényleg nem nagyon van semmi, a teleszkópot nem érdemes figyelembe venni, mert az ebben az árkategóriában vicc. Mindenhol vannak kifutó modellek, abból kedvezményt is adnak. Sok boltot meg kell nézni csábulás nélkül (pl ne vigyél pénzt magaddal) :) és megtalálod az igazit. Vigyél fényképezőgépet, és akkor könnyű vásárlás előtt összehasonlítani a kiszemelt áldozatokat :)
Sok sikert-L
Ez olyan bringa, mint az
Ez olyan bringa, mint az extrém(ebb) ruhák: Nézem, csodálom, irigylem, akinek van, de föl nem venném (ez esetben biztos nem járnék ilyennel :-) ) De közben meg tökjó :-)
Én egyelőre még mindig a Skarpeánál meg egy kicsit a Magellánnál vagyok leragadva. Mindegyik ellen, meg mellett vannak érvek.
Ha a pénzügyi érvek győznek, akkor skarpea lesz http://skarpea.eu/m/termekek/mtb/s300-n-i-hu - ez, amit már belinkeltem. (olcsóbb is, a garancia is örökös, állítólag megmondják azt is, hogy nekem milyen váz kell, illetve testreszabják)
Ha a "legtöbb szavazatot kapott" érv győz, akkor meg Magellán lesz, ami ugyan drágább, de szinte mindenki azt ajánlotta.
Ha meg az győz, ami nekem külsőre a legjobban tetszik, akkor Merida (de az meg mégdrágább, úgyhogy az nem győz :-) )
Szerintem ne a szavazatok
Szerintem ne a szavazatok döntsenek, hanem te! Te fogsz fizetni a gépért.
Dönsd el, hogy a kicsit szebb vagy a kicsit jobb gépre van igényed és kész!
-
Zsurmi
Igazad van. Köszi :-)
Igazad van. Köszi :-)
Gyere ki a BringaExpo-ra
Gyere ki a BringaExpo-ra tapogass meg és próbálj ki egy tucat biciklit.
Hátha még kiállítási kedvezményt is kapsz.
:-) Ez egy jó ötlet! :)
:-) Ez egy jó ötlet! :)
Sziasztok! Ismételten
Sziasztok!
Ismételten köszönöm az új tanácsokat. Még mindig nem sikerült bringát vennem.:( De az igények már abszolút körvonalazódtak: trekking, lockoutos villa, deore váltó (vagy elég az acera vagy alivino?), 20-21-22-es váz, V fék, monoblokkos hajtókar. Ezek szerintetek jó paraméterek? Most a használtakkal szemezek. Ez szerintetek milyen:
http://kerekparpiac.hu/kerekparok/c-speed-c28-elegance-deore-deore-xt
Van esetleg olyan hely, ahol jó használt bringákat lehet venni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv,
Bálint
Jó, még a vonatjegy árát
Jó, még a vonatjegy árát is ha neked nem helyben van.
Érdemes megnézni a nagyobb felbontású fotókat előtte.
-
Zsurmi
Szia! Én is nagyon akartam
Szia!
Én is nagyon akartam bicajt venni:egy hete szombaton sikerült is. A Fővám térnél a Városkapu üzletházban:Hugo Sport bolt- jófej,segítőkész eladókkal!!!
Ott vettem a Gepida Alboin 200-as bicajomat.
Ott nézz körül esetleg!
Üdv
Judit
Azért át kell nézni a
Azért át kell nézni a biciklit alaposan, mert a Hugoban nem mindig sikerül összerakniuk rendesen. Az ott vett biciklim a vásárlás után volt a legrosszabb, aztán a hibák kijavítása után egyre jobb lett. Egy barátom új tárcsafékes biciklijén nem volt meghúzva az első gyorszár. Csak a szerencsén múlott, hogy nem lett belőle baleset. Én ott még csavart sem vennék.
Egyszer voltam ott, bicajt
Egyszer voltam ott, bicajt akartam venni. Telefonon rákérdeztem, van-e a keresett modelből, a válasz: igen. Elmentem hozzájuk, kiderült hogy nem, nincs, a telefonban hülyeséget mondtak, "de az egy másik kolléga volt", így egy "bocs" sem hangzott el. Aztán ki lett fejtve, hogy amúgyissokkaljobbak azok a biciklik, amikből éppen van nekik. Kicsit undorral fordultam ki az üzletből.
Hugoéknál jófej,
Hugoéknál jófej, segítőkész eladók?! Akkor te még nem találkoztál olyannal, aki tényleg rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal.
Hugoék csak addig "segítőkészek", amíg nézelődsz, de akkor kétpercenként ottvan a seggedben valamelyik, hogy segíthet-e. Aztán, ha tényleg segítség kéne, akkor látványosan felszívódik mindegyik. És csak akkor jönnek vissza jól lecseszni, amikor valami olyat csináltál, ami már nagyon böki a csőrüket.
Barátnőmnek akartunk bicajt venni. Amikor kiválasztottunk egyet hogy vegyék elő, úgy kellett levadászni valakit, hogy ugyan tolja már ide a képét. Aztán megkértük, hogy húzza meg a nyerget, hogy rá lehessen ülni kipróbálni a méretet. Mivel a nyereg nem volt megszorítva nyeregcsövön és billegett össze-visza. Erre azt a nagyon elmés választ adta, hogy ezek a biciklik nincsenek beállítva. Tudom én azt, nem is azt kérem, hogy menetkész legyen, csak azt a csavart húzd meg, hogy rá lehessen ülni. Jó rendben, volt a válasz és elnyelte a műhely. Mi meg vártunk. Aztán bedobtuk az unalmast és a barátnőm végül ráült a ficergő nyeregre. Dolgunk végeztél meg diadalittasan visszajtt az eladó, hogy itt a kulcs, meghúzza. Kösz...
Szal ennyit a jófejségről meg a segítőkészségről. Meg egyébként is drága hely.
Egyetlen, amire használható, hogy egy helyen meg lehet nézni sok biciklit, aztán már célirányosabban lehet keresgélni a neten. :D
+1 az előttem
+1 az előttem szólókra.
(Az említett tulajdonságokkal valóban rendelkező helyként a későbbiekre ajánlanám a ZP-t, Cserny-t, esetleg a Probike-ot, Bringabarlangot meg mondjuk "a Lajost" a Városmajor utcában... amik így első körben eszembe jutnak-és ezeknek még az áraik sem rosszak.)
ez tényleg egy jó bicikli,
ez tényleg egy jó bicikli, de hiába állítható a teleszkóp ha nem lockolható. így meg nyeli az energiát a lábadból mint a hogycsakna.
egyébként nagyon korrekt árú bicikli, tényleg jó felszereltséggel. szóval nem akarom lehúzni ezt a bringát, jódarab! Csak nem azt írtad, hogy ilyet szeretnél.
én !elfogult! vagyok, mert van egy új cross-trekkingem; kelly's neos. kábé az igényeid alapján te is ilyen biciklit szeretnél, ha jól vettem ki a szavaid. ha megkeresel bővebben is mondhatok véleményt róla.
Szia! Ha esetleg egy uj
Szia!
Ha esetleg egy uj biciklit akarsz venni,akkor ajánlom figyelmedbe a Hervist!!Akciósan kifoghatsz egy KTM-et vagy egy Diamondback-et(mindenképpen)!!A Diamondback az egy totál osztrák bicaj,totál jó felszereltséggel!(Deore XT,Shimano agy,...stb.)Szerintem érdemes benézned oda is!Szerintem...
Üdv. Máté
Szerintem Hervist csak
Szerintem Hervist csak ősszel... ilyenkor elég drágán mérik a bicajokat, még a balance hulladékok is elég magas áron futnak.
Zsoltee
Helló! Nekem Balance-om van
Helló!
Nekem Balance-om van (Balance 3.1)!!!És szerintem elég jó bicaj!!!Hátul Deore elöl Shimano Alivio váltó van!!!Shimano agyak,Shimano hajtókar stb.Jah,és mindez 60 ezer HUF-ba került!És nagyon jó bicaj(árához képest meg pláne)!!!Ez tapasztalat,tehát ezek után véleményezz.
ui.:Elismerem,hogy a Balance-ok nagyrésze hulladék,de azért van köztük 1-2 jó!
Deore + Alivio
Deore + Alivio váltók
Shimano hajtókar
Shimano agyak
Kíváncsi vagyok, a váz és a kerekek milyenek lehetnek, ha 60ból kijött...
Az tény,hogy a kerék nem
Az tény,hogy a kerék nem nagy szám,de a vázzal eddig semmi probléma sem volt.(Aluváz!)Ha nem hiszed,nézd meg a hervis.at-n.Ott van a felszereltsége(az ideit fogod találni,és mivel én még tavaly vettem,ezért azon még RST Omni teló volt,meg más milyen színű).Am az első agy nem Shimano...
igen a diamondbacktől nem
igen a diamondbacktől nem kell félni. amúgy réginek mondható amerikai márka, talán a bmxesesknek többet mond ez:) németeknél telepítettek összeszerelőt h ne kelljen hajóztatni, ezek szerint sógoréknál is szerelnek már. ez jó hír mert talán olcsóbb is lesz.
akit ilyesmi érdekel nézzen rá még az univegára is. én rendelkezem egy db-el xcre, + egy univega rammal, nem rosszak. szio!
Végigolvastam a topicot de
Végigolvastam a topicot de számomra még mindig nem világos mi számít "női" és mi "férfi" váznak. Egy Wheeler Buddy 2. bringát néztem, szerintetek az melyik?
Női váz Férfi váz A
Női váz
Férfi váz
A wheeler szerintem kb. unisex. Ahogy nézem egy lány is meg egy fiú is be tudja kényelmesen állítani magának.
........................
Formaharc és sci-fi.
Férfi váz,ha a
Férfi váz,ha a "klasszikus" meghatározással élünk.
Ez egy Freeride Hardtail,funkciójábol eredően alacsony átlépő magassággal. szerintem..
Tradicio és Minőség! 1954-ota :D
Mit gondoltok melyik
Mit gondoltok melyik választás az előnyösebb?
1, Venni egy új Schwinn Csepel Avenue-t 43e-ért
2, Venni egy használt bringát és helyre pofozni
Csak hobby használatra kellene, és már a 43e is a felső határt súrolja. Szóval nem tudom nem lenne-e még többe a használt rendbe rakása. Na és sajnos én sem nagyon értek még a bringákhoz, nem tudom mit lenne érdemes megvenni.
Mit tanácsoltok?
Ahogy Ghostdog mondja.
Ahogy Ghostdog mondja. Vegyél egy használtat, 20-25 körül, vidd el szervizbe és nézesd át. Ha még kell is rákölteni, a 40-ben még akkor is benne vagy.
És amit ne felejts el: jó lakat!!!!, első-hátsó lámpa. Ezek még plusz egy tizes kb, aminek bele kellene férnie.
........................
Formaharc és sci-fi.
1,"Venni egy új Schwinn
1,"Venni egy új Schwinn Csepel Avenue"
nem ajánlom!!!
http://www.testbike.hu/list2.php?pid=1868
2,"Venni egy használt bringát és helyre pofozni"
ezeket igen.
http://piacter.bikemag.hu/showproduct.php?product=210381&cat=56
http://piacter.bikemag.hu/showproduct.php?product=209207&cat=56
http://piacter.bikemag.hu/showproduct.php?product=207140&cat=56
ha még költögetni is kell rájuk, pénzednél leszel!
-------------------------------------------------------
A kerékpározó nőket szolgálom! :)
csak hamár használtat
csak hamár használtat vesz, akkor duplafalú felnikkel legyen fűzve a kereke, mert ha azokat újra kell cserélni, akkor lehet, hogy hamar túlfut a 40ezren.
--
--
--
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!"
Új bringánál ennyiért
Új bringánál ennyiért benne van, hogy gyárilag szar lesz egy csomó dolog (kerékfűzés, gagyi középrész, acél szerelvények, stb.).
Használtat ki lehet hozni jót, de csak akkor ha nagyon értesz a szereléshez vagy találsz egy igazán lelkiismeretes, hozzáértő és olcsó szerelőt (ilyen nincs).
A 43 ezer egy acélbringa helyrepofozásához elég kb. nekem, aki magának szerel. Cserébe benne van a befektetett időm, szerszámok, stb.
De, hogy konkrét példánál maradjak: most újítottunk fel egy régi trekkinget (Scott San Francisco) versenykerekes fitneszgéppé, a bicaj 14,5e szállítással, a vége 70e-ben állt meg. Ez magába foglalja az spd-t, a krypto lakatot, az ambrosio versenyfelniket, javítóvillát, stb., szóval full extra.
Ha az eredeti cuccaival kellene kihozni (szimpla felni, dögnehéz kormány, régi cantifékek és fékváltók) akkor 30 körül (lakat és spd nélkül) meglenne, de egy szervíz még rárak minimum 10-15 költséget.
A legjobb, ha olyan használtat keresel amit nagyon szerettek és rendesen karban van tartva (onnan már max. az egyedi igények, pl. egyenes kormány kerül pénzbe).
Köszi a tippeket a KTM,
Köszi a tippeket a KTM, jónak tűnik.
Bár én nem vagyok túl hozzáértő, úgyhogy keresnem kell valakit aki segít megnézni majd.
Úgyhogy, ha valakinek túl sok szabadideje van és nem tud mit kezdeni, megnézhetné velem a bicót. :))
"csak hamár használtat
"csak hamár használtat vesz, akkor duplafalú felnikkel legyen fűzve a kereke, mert ha azokat újra kell cserélni, akkor lehet, hogy hamar túlfut a 40ezren."
hasra ütve keresgéltem
nem tudjuk, hogy a tisztelt érdeklődő hány kiló!
sz.tem kb. 80kilóig nincs szükség duplafalú felnire, de a simplon amúgy d.falú!
"látatlanba" is jobbak mint a scs avenue!
ezt a 80 kilós dolgot
ezt a 80 kilós dolgot egész hamar cáfolnám.
régen még a montim is gyakran nyolcast kapott, pedig aszfalton használtam, de aztán a duplafalú új kerekeivel már sokkal jobb lett a helyzet. 80 kiló alatt vagyok.
és szerintem akárhány kiló, ha szimpla falúval rosszul kap el egy kátyút, akkor hazáig tolhatja egy keréken, mert a szerencsétlen kerék perec alakúvá hajlik. nem beszélve az esésről...
--
--
--
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!"
+1 Kell a duplafalú,
+1
Kell a duplafalú, különösen alufelniből, és ma már mind az. Már normálisabb 50 ezer forintos bringákra is alapból duplafalút szoktak rakni, ez a standard.
-1 világos! tehát akinek
-1
világos! tehát akinek nincs 50 ezer forintja az járjon gyalog?
télen egy 76-os 630-as favoriton gurulok, és bírja!
egy 15-éves jó állapotú pl. rigida duplafalú, legfeljebb nem aero!
ne száljunk már el!
8,5 ezerért már kapsz két
8,5 ezerért már kapsz két korrekt vuelta airline 4-es felnit, ami nehéz de mindent kibír. És igen, akinek nincs 20-30-40-50 ezrese bicajjal az járjon gyalog, mert amennyi szarral az emberek utcára tekernek az nemigaz.
Ma is nekemjött hátulról egy középkorú úr, mert a patkófékében elszakad (a már sárga rozsdás) bowden és a kontrát nem használta egy ideje -> kiderült nem is lehett volna. Én megúsztam egy külsőcserével, de lehet tippelni megtérítette-e a kárt.
Van egy minimálszint (köhém szerint is) amit illene tartani. A normálisan (jó tengelyeken, bezsírozva) egyenesen guruló felni, ami nem esik össze egy kátyútól illetve a megfelelően működő fék és megbízható váltó (ami pl. nem dobja túl a láncot a küllők közé) ALAP és enélkül igen, ne közlekedjenek azok akik ezt nem tudják megfizetni.
Mellesleg megjegyzem, 10-15 ezerből is ki lehet hozni tökjó városi slick montit, a törődés (zsírzás, beállítás, lakk, stb.) és a karbantartás a lényeg. Az meg nem pénzfüggő annyira, mint egy drága alkatrész.
Öööö, most kb.
Öööö, most kb. ugyanarról beszéltek...
........................
Formaharc és sci-fi.
Nem annyira. A szimplafalú
Nem annyira. A szimplafalú felnit én betiltanám, nem azért mert gyenge. Hanem mert amivel szaladgálnak, az minimum 10-15 éves, ha alu akkor tele feszültséggel, összerohadt küllőanyákkal, stb. míg ha acél, akkor a fékerő kb. nulla rajta.
Mindkettő magában hordozza a potenciális balesetet, ami elkerülhető egy mérsékelt összeg ráfizetésével.
Igaz, felni kérdésben nem
Igaz, felni kérdésben nem egyről beszéltek, és ott én is adnék a duplafalunak egy piros pontot.
Összegben beszéltek nagyjából egyről, különböző megközelítésben.
........................
Formaharc és sci-fi.
"az minimum 10-15 éves, ha
"az minimum 10-15 éves, ha alu akkor tele feszültséggel, összerohadt küllőanyákkal,"
egyértelmű, hogy nem ilyen állapotú kerekekkel kell közlekedni! :)
hanem mondjuk 1 rigida, ambrosio, f. sapim v. dt k. 23 v. 25conti gumi 8 BAR! ennyi!
De ha kontrafék van, akkor
De ha kontrafék van, akkor a fékerő gondolom nem függ a felni típusától :P
De boldog a népe
Nálunk az Airline "csak"
Nálunk az Airline "csak" 3500. Amúgy +500 körül már szegecseltet is kapsz, ami lényegesen erősebb a sima duplafalúnál. Főleg, ha az egész felni át van szegecselve nem szimplán. Na, nem mintha az nem lenne elég :D Max 100-ért én valszeg egy Gepida Crs 300-at vennék, vagy valamit ilyesmit, amit ki tudsz fogni (érdeklődj az akciókról). Talán még a Mongoose-nak vannak jobb szériái ilyen árkategóriában.
Személy szerint a Magellánt nem ajánlom, hihetetlen drágák a B+ alkatrészek, ráadásul annyira nem sztárok (szerintem). De a Deore tényleg kell, ha más nem is, legalább a hátsó váltó, illetve a V-fékek, fékkarok. Szerintem nézegess a neten, ha kinéztél egy konkrét példányt, mert simán lehet 20-30e különbség ugyanazon bicók között. Feltéve, ha nem érdekel pl. hogy tavalyi festésű a váz...:D
Ööö, ez most mire is
Ööö, ez most mire is válasz? Jazzpeta nem akar bicót venni, aki meg akar venni, annak 40-e van rá.
........................
Formaharc és sci-fi.
"És igen, akinek nincs
"És igen, akinek nincs 20-30-40-50 ezrese bicajjal az járjon gyalog, mert amennyi szarral az emberek utcára tekernek az nemigaz."
43-at írt ami Neki a plafon, fókuszáljunk a lényegre!
olyanokról vitázgatunk ami elég egyértelmű, :)
"Mellesleg megjegyzem, 10-15 ezerből is ki lehet hozni tökjó városi slick montit, a törődés (zsírzás, beállítás, lakk, stb.) és a karbantartás a lényeg."
meg ne haragudj de, evvel viszont nem értek egyet! :)
további szép napot!
Annyiban igazad van, hogy
Annyiban igazad van, hogy nincs ebbe beleszámolva a szerszámok ára, a magadnak szerelés ideje (és a tanulópénz amíg eljutsz idáig, stb.), illetőleg, hogy jól kell kiválasztani mit újítasz fel.
A pár csapágygolyó, a zsír, egy flakon matt fekete akril és zománclak, pár olcsó bowden és fékpofa + egy olcsó kmc lánc nem olyan nagy tétel, tényleg 15-ből kijön (főleg egy cst 26x1,4-es gumival, ami szintén nem aranyáron van).
Egyszer leírom tételesen :) A tuti a verseny/trekking ugyanezzel, de ott még a roncs is 15-től kezdődik.
:) a felsorolt "márkák",
:)
a felsorolt "márkák", alkatrészek valóban nem nagy anyagi áldozatok, de csak arra jók, pl. hogy fogyatékos embereknek örömet szerezzenek (itt, a bájkicsenben össze rakott biciklikre gondolok, ami nagyon szép kezdeményezés, és kivitelezés volt!!!), vagy eladjad egy licitálós oldalon(ha jól emlékszem az erkélyeden szoktad lefényképezni)!de, többre nem alkalmasak! :)
ha jól tudom sem Te(neuzer courier turbózva), sem pedig a Szerelmed(csepel lady turbózva) nem ilyenekkel élvezitek a kerékpározás összes csodálatos percét, feltételezem ezeket nem hoztad ki 10-15 ből!? cáfold meg, ha nem így van? :)
20 a bicaj 20 a rendbe rakás!
Nem kell megcáfolnom, mert
Nem kell megcáfolnom, mert 1. bunkónak, személyesnek és kötözködőnek tartom a hozzászólásod, 2. szarok a véleményedre.
Nekem elég bizonyíték, hogy az eladott bringáimat is heti szinten látom (elte, keleti) és semmi bajuk. Ha 'átvágtam' volna őket gagyi alkatrésszekkel akkor most nem hiszem, hogy megszerették volna így a bringázást.
Az adománybringákba is két montit beadtam, ami tökéletes példája volt a '10-15-ből kihozomnak', mégis előtte 3 hónapig nyúztam minden gond nélkül őket (téli hadtest). Szóval ilyennel 'élveztem a bringázás perceit' télen és sehol nem hagyott ott!
Nem raknék magam és párom alá sem olyat, amire nem bíznám az életem. Még a 'fogyatékosok' alá sem tennék veszélyes alkatrészt-bringát (mekkora szégyen lenne az már?). Nem véletlen volt, hogy menettel vittük és nem kisbusszal. A menet végi utána állítás és most a nagy átnézés alatt sem kellett semmit javítani, pedig nyúzták őket (egy rosszul berakott első kereket kellett visszatenni).
NEM ARRA BUZDÍTOK SENKIT, HOGY OLCSÓ GAGYIT VEGYEN! VAN OLCSÓ IS AMI NEM AZ ÉS VAN DRÁGA IS AMI GAGYI. Körbe kell nézni, jól meg kell választani a felújítási alapot (több bicajt megnézni, stb.) és ésszel kell vásárolni!
Nagyrészt amúgy sem az alkatrész ára hanem a korrekt beállítás (zsírzás, finomállítás) függvénye, hogy egy bicajon öröm tekerni vagy csak egy halom szar alkatrészkupac az egész.
És visszatérve nincs kettős mércém. Még a courieremen is ugyanazt a kmc láncot, ugyanazt az alhonga féket, csapágygolyókat, kerékagy tengelyeket, zsírt, bowdeneket, kormányt, markolatot, stb. használom, mint amik az adománybringákra (vagy az eladott felújított gépeimre) kerültek. Számomra elég bizonyíték, hogy bírják a napi 40-50 km-eket.
Nem üzletszerűen rakok össze bicajokat vagy újítok fel: mindig magamnak vagy páromnak rakom össze. A vevő ezt a gondosságot és minőséget kapja. Ha baja van, amúgy is visszaveszem 1 hétig szó nélkül, az alatt pedig bárkivel át tudja nézetni. Megnézném, hogy hol kapod meg ugyanezt a korrektséget.
Részemről a témát lezártam.
"Nem kell megcáfolnom, mert
"Nem kell megcáfolnom, mert 1. bunkónak, személyesnek és kötözködőnek tartom a hozzászólásod, 2. szarok a véleményedre."
1.ha bunkó & kötözködő akartam volna lenni, másképp fogalmazok(!), nem személyeskedtem csak azokra hivatkoztam amiket te írtál!
2.ez nem volt szép! :)
idő hiányában enged meg, hogy csak egy pár bekezdésre reagáljak.
"Nem raknék magam és párom alá sem olyat..."
1.keress rá ahol azt taglalod, hogy a courier felújításánál mennyinél jársz...
2.mire egy női csepel 9kilós lesz az nem 10-15...
"Még a 'fogyatékosok' alá sem tennék..."
1.nem feltételeztem ilyet senkiről
2.az ember azt ért félre amit félre akar érteni...
"Részemről a témát lezártam."
kár, mert jót dumcsiztunk! :)
viszlát Tamás!
világos! tehát akinek
világos! tehát akinek nincs 50 ezer forintja az járjon gyalog?
Nagyon nem világos neked :-)
Az 50 ezres új bicó csak egy példa volt arra, hogy manapság minden közepesen komolyabb bicajra duplát raknak. Vehetsz használtat és rakhatsz rá két új kereket, akkor jóval olcsóbb lesz. És akinek erre sincs pénze, az járjon azzal amire pénze van, de ha meg tudja valaki engedni (márpedig nem kell hozzá milliomosnak lenni), akkor a duplafalú ésszerű beruházás, ennyit akartam mondani...
ne száljunk már el!
Esetleg nem árt értően olvasni, amit ír a másik, és nem felhúzni magad :-P
"Az 50 ezres új bicó csak
"Az 50 ezres új bicó csak egy példa volt"
nesze semmi fogd meg jól!
fehéren feketén leírta mennyit TUD költeni rá!
örülj annak, hogy te meg tudod venni a komolyabbat, a saját magad álltal meg keresett, vagy mások által megkeresett pénzből!
ennyit arról, hogy ki mennyire értően olvas! :)
"régen még a montim is
"régen még a montim is gyakran nyolcast kapott, pedig aszfalton használtam"
feltételezem:
neuzer felnivel, kenda gumival, 1,2BAR-ral!? :)
"De, hogy konkrét
"De, hogy konkrét példánál maradjak: most újítottunk fel egy régi trekkinget (Scott San Francisco) versenykerekes fitneszgéppé, a bicaj 14,5e szállítással, a vége 70e-ben állt meg. Ez magába foglalja az spd-t, a krypto lakatot, az ambrosio versenyfelniket, javítóvillát, stb., szóval full extra."
jó jó, ha majdnem mindent ki kell cserélni, szinte akár meddig el lehet menni!
de egy sor, egy lánc, két jobb fajta gumi, cseréje kb. 15-20e ben megáll!
Nem tudom, mit
Nem tudom, mit bonyolítjátok ennyire :-)
Én vettem egy kb. 20-30 éves német agyváltós példányt, és simán lehet vele repeszteni az eredeti szettel, közte a szimplafalú felni, kontrafék, stb.
15-ért vettem, 5-öt költöttem rá. Kis tisztítás, centír, ennyi.
De elfogadom, ha valaki igényesebb, csak néha túlzásnak érzem.
De boldog a népe
Azt látom, hogy a két
Azt látom, hogy a két véglet reprezentálja magát legjobban.
Az egyik, hogy kell a Deore, meg kell a lockout teló.
A másik, meg, hogy minél kevesebből hozzuk ki a bringát.
Bár valóban jobbak a Deore cuccok, mint ami nem deore, vagy még nincs is fantázianeve, de simán el lehet menni nem-deore cuccokkal is.
Mondjuk szerintem a dupla falú felni kell.
Az elején, amikor még sokat padkáztam, egy-kettőre (fél év) belekerült a nyolcas a szimplafalú felnibe. Aztán mehetsz centíroztatni. A duplafalú egyértelműen jobban bírja.
Szabadság, szerelem, sebesség
Hát igen, ezt még az idő
Hát igen, ezt még az idő eldönti. Eddig duplafalú felnisem volt nekem is, csak amikor a tél elkezdte megenni a váltót stb., akkor váltottam egy strapabíróbb agyváltósra (de csak városon belül).
Meg még lehet, hogy művelődnöm kell, mert nem tudom, mi az a Deore :-)
De boldog a népe
Shimano szintek, a sorrendet
Shimano szintek, a sorrendet nem tudom, Acera, Alivio, ..., Deore. Jó, azt tudom.
........................
Formaharc és sci-fi.
"Meg még lehet, hogy
"Meg még lehet, hogy művelődnöm kell, mert nem tudom, mi az a Deore :-)"
A STX rc-t követő belépő szintű MTB versenycucca a Shimanonak.Deore önmagában is létezik és egy gyüjtőnév is.Pl: deoreLX,SLX,XT.Gyártásuk több helyen(országban)történik.XTR a csúcs az csak anyacégnél japánban.Lényeg,egy magasabb szintet képvisel mindenképp.A duplafalu (aluötvözet)szerintem alap,és nem csak a kamrákkal kialakitott profil erősége miatt.Az anyaga is korszerübb,jobban megmunkált amin a fék nagyságrendekkel jobban fog mint egyébb megoldásokon...szerintem
70-ben spd és lakat is van.
70-ben spd és lakat is van. A komplett bicaj vételárral és új duplafalú kerekekkel megállt 35-ben, ennyi szerintem vállalható egy egyeneskormányos, 3x8 sebességes szélvész fitnesz bicóra amin minden rendbe van rakva, újralakkozva, új csapágyakkal, alu szerelvényekkel és fékváltókarral. Ha azt nézem, hogy a vételár 15 volt akkor az általad megemlített 20-ból sokkal többet kihoztunk (csak a két új kerék ennek a fele).
Hát végig olvastam a
Hát végig olvastam a hozzászólásokat, és mivel tavaly én ugyan olyan cipőben jártam mint most te gondoltam megosztom veled a véleményem:
Tavaly én is bicó vétel előtt álltam és bár nagy profi nem vagyok voltak elképzeléseim, felszereltséget illetően, ami biztos volt: Shimano váltó és márkás váz. A választás nekem egy ezüst színű 2008-as tervezésű Magellan Hydra-ra esett amibe első látásra beleszerettem, de elsőre nem vettem meg még nézelődtem másfele is de a végén tudtam ez kell nekem. Azt tudni kell hogy olyan felszereltség amit én kerestem nem találtam vagy ha igen az messze menően drágább volt. Megvettem igy a gyári állapotában de tudtam költeni kell rá viszont nem annyit mint amekkora a különbözet lett volna egy komolyabb bicónál. Ami kellett rá: sárvédő, km óra, lámpák stb. Ezek apróságok és alap járaton nincsen kerékpárhoz. Amit fogok cserélni mert szeretnék: fékek, kerekek gumistul, váltórendszer, teleszkóp. Váltóból én 10 fokozatút akarok ami ha gyárilag ilyet vettem volna ha egyáltalán létezik az nagyon drága lett volna. Fékkel megjegyzem semmi bajom kitűnően működnek pöccre be lehet állítani, viszont egy Shimano feliratú váltónak jobban örülnék ami tudom hogy hülyeség mert csak a márka miatt... Én ilyen vagyok ez za én hülyeségem nah! Teleszkóp a gyári rúgós nagyon jó de egy komolyabb állítható hidraulikust szívesen használnék. Ezek mind mind kényelmi szempontok és nem szükség szerű, a használatban nem befolyásoló tényezők!!!
Megjegyzem Tavaly augusztusban vettem a bicót, nem használtam csak őszig mert hidegben nem tekerek és így is beleraktam 800 km-t semmit nem kellett cserélni semmi nem kopott el és tökéletesen működik megbízható és sose hagyott cserben!
Nem értek annyira a kerékpárokhoz de én véleményem szerint az esetek többségében a vázat és a márkát kell megfizetni nem a felszereltséget mert általában az egyforma. Amit én ajánlok neked: Magellan, Gepida, Merida, Giant.
Kelly's-re azt mondják jó bicó ezt sem cáfolni sem megerősíteni nem tudom viszont ez annyira béna név számomra hogy ilyet elvből nem akartam venni (kissé tesco gazdaságos a hangzása). Hervis-es Balance és hasonló hulladékokat pedig felejtsd el. Én nem bánom hogy annyiért vettem a bicóm amennyiért viszont úgy vélem a Magellan mint márka nem a legutolsó és még hosszú ideig fog szolgálni nagyon szépek a hegesztései, és a festése sem fog pár év után lekopni.
Ezen volna az én magán véleményem, senkit nem akartam megsérteni, én így gondolom, persze lehet ez téves vagy rossz nézet. Remélem azért tudtam valamicskét segíteni!
Üdv, Sheffy
__________________--=<(Sheffy)>=--_______________
"Kerékpározz úgy, hogy ha autós szemmel néznéd a közlekedésed ne legyen, mit felróhatsz magaddal szemben!"
"A KRESZ egyaránt vonatkozik autósra és kerékpárosra!"
-----------------
Magellan Hydra'08 -
Volt magellan hydram,
Volt magellan hydram, aluvázas de sajnos nagyon gyatra alkatrészekkel szerelték gyárilag. A B+ alu hajtókar szétvállt (lötyögtek a karon a tányérok), a fék max. városba volt jó, és sártól beállíthatatlan lett (egy 2x1400 forintos alivio veri) ráadásul hátul nem kazettás, hanem hagyományos menetes 7-es sor volt.
Arról nem is szólva, hogy a teleszkóp nem AHEAD-es hanem hagyományos (középméretes) menetes kormánycsapággyal volt szerelve, így telócsere esetén kapásból kormánycsapágy csere is van.
Mellékesen a monoblokkot is lespórolták, hagyományos kónusz-csapágy megoldás van benne de úgy, hogy a kihajtója meg monoblokk szerszám :) Kívülről elsőre monoblokknak tűnik :D
Sziasztok! Engem nem
Sziasztok!
Engem nem bringa,hanem egy váz érdekelne
Konkrét régiséget keresek!
60-as országúti ACÉL váz(+villa)
Legyen sárvédőztethető
Vázváltónak nelegyen kialakított pöcök
Az Első váltónál se legyen a kihajlás
(összegezve még oylan régi vázra gondolok ahol az első váltó és a vázváltó bilincses volt! Mert úgyis Single Speed-lesz mint eddig mindeggyik 2kerekűm)
Papucs lehet bármilyen(előnyben a pályapapucs)
Szín tökmindeggy,de a vázon nelegyen SEMMILYEN sérülés!
Mondtam hogy összetett amit akarok!
Bp.-n lakom!Az árat megdumáljuk!
érd.:neverwinter@citromail.hu!!!!!!!!!!!!
sziasztok! egyszerű
sziasztok! egyszerű kérdésem lenne:
KELLY'S EXQUISITE - 2009
vagy
KTM life one 2009
?
Most szeretnék bringát venni, de nem tudok dönteni.
KTM :)
KTM :)
szerintem meg KELLY'S
szerintem meg KELLY'S EXQUISITE - 2009
hogy miért? Felszereltsége sokkal jobb.A név ne legyen félrevezető,mert a szlovák márka sem gyengébb,mint az osztrák.
Motorkerékpár vásárlásnál,már mást mondanék :)
Tudnátok nekem javaslatot
Tudnátok nekem javaslatot tenni hogy, a mostanában felkerült bikemag használt országútik közül melyiket érdemes megnézni. Kb 20e körül költenék rá. 58-60-as váz a méretem és csak hobby városi használatra kellene.
Köszi a segítséget!
Sziasztok. Tudna valaki
Sziasztok.
Tudna valaki segíteni nekem bicajvásárlásban? Egy olyan bringát szeretnék ami egysebességes, de nem örökhajtós. Konkrétan ilyent: http://piacter.bikemag.hu/showproduct.php?product=212773&cat=56
Erről mondjuk mi a véleményetek? Városi közlekedésre kellene semmi egyéb.
Ez egy korrekt bicaj
Ez egy korrekt bicaj szerintem, ennyi pénzt megér. :-)
El ne felejts venni hozzá egy U lakatot, meg lámpát.
........................
Formaharc és sci-fi.
Üdv népek! Egy ismerősöm
Üdv népek! Egy ismerősöm kerékpárvásárlás előtt áll. Néhány bringát már kinézett magának neten, de mivel annyira nem tapasztalt e járművek gyengéi terén, kissé tanácstalan.Sajnos az ország más pontján lakom, és nem tudok elmenni vele megnézni a kiszemelt vasakat. Használt, lehetőleg minél olcsóbb outit, vagy félversenyt szeretne, főleg városi rohangálásra. Ha ezúton véleményeznétek az alábbi bringákat,például cserealkatrészek esetleges beszerezhetősége tekintetében, azt az ő nevében is megköszönöm.
Mellesleg az illető hölgy 160 centi körül van, ha ez már támpont.
http://www.vatera.hu/ktm_turakerekpar_461_147105864.html
http://www.expressz.hu/sport/kerekpar/orszaguti-bicikli/hirdetes-14285314/
http://www.expressz.hu/sport/kerekpar/orszaguti-bicikli/hirdetes-14346581/
http://www.vatera.hu/schwinn_csepel_ambition_leader_kerekpar_olcson_1469...
Utolsó nagy lesz neki,
Utolsó nagy lesz neki, első egy szar (eladó is egy ...), középső kettőre meg a versenygépek főlistáját hozza ki, tehát nem tudható mire gondoltál.
Igen, látom, közben
Igen, látom, közben törölték is a hirdetéseket. Mindenesetre köszönjük.
Üdv! Régi országútikra
Üdv!
Régi országútikra (pl puch mistral) lehet szerelni csomagtartót?
lehet, de NEM ILLIK!
lehet, de NEM ILLIK!
Hát igen tudom hogy nem
Hát igen tudom hogy nem illik :S
2 hetes túrára megyünk, Szlovéniát is érintve, azért kérdeztem :)
dehogynem
dehogynem
Mindenre lehet szerelni,
Mindenre lehet szerelni, csak legfeljebb maceras, ha nincs neki szem: akkor rogzitsd bilinccsel.
ez a kep alapjan: a
ez a kep alapjan:
a nyeregcso alatti rogzitest bilincsel kell majd megoldanod, olyan modellt keress. lenn szemmel lathatolag van hova felcsavarozni
masik : a hatso villa es a kozepcsapagy igen kozel van egymashoz, ezert oda kell figyelned hogy milyen taskat fogsz hasznalni - ha tul nagy / tul kozel lesz a pedalhoz akkor bizony elofordulhat hogy a sarkad rendszeresen beleakad tekeres kozben.
Ezer köszönet :D
Ezer köszönet :D
Sziasztok. Kerékpár
Sziasztok.
Kerékpár vásárlás előtt állok,
és szükségem lenne a segítségetekre.
Alapvetően a caprine tour cross a kinézett
bringa A boltban ahol jártam ajánlották a skarpea rush ugyanebben az árban
Ez utóbbi lookoutos telóval ami azért szimpatikus mert sokat mennék hegynek fölfelé.
Fontos szempont a strapabírás ugyanis 110 kg os súlyt kéne elviseljen.
Ha ezen kívül valakinek van ötlete 70 e ig azt is szeretettel megköszönöm.
Kornél
Mivel úgyis létezik
Mivel úgyis létezik legjobb választás felhasználástól függetlenül, ezért helyesen tetted, hogy nem írtad le milyen célra használnád a bicajt, hiszen így is tudunk segíteni. A legjobb bringa ebben az árkategóriában a #$*$#%(%NO CARRIER
oops. Most látom lemaradt a
oops. Most látom lemaradt a szöveg wordből való áthelyezésénél a felhasználási terület. Bocsi.
Szóval 97% ban aszfalton használnám, a régi scwinn országutimat cserélném le általa( kinőttem). 30 és 70 km körüli túrákra hsználnám, Miskolckörnyékén elsősorban ( Jávorkút Szentlélek Bükkszentkereszt stb)
Kicsit tovább olvasgatva,
Kicsit tovább olvasgatva, ha teljes mértékben csak aszfalton használnám a gépet, akkor esetleg a fitness gépek jöhetnek még szóba?
A fitness géppel azért
A fitness géppel azért könnyebb terepre is mehetsz...
a barátnőm biciklit szeretne venni.
ezt nézte ki:
http://trek.hu/holgyeknek/skye-s.html
tudnátok róla véleményt mondani?
előre is köszi
Egész pofás, de a váltók
Egész pofás, de a váltók és a kerék elég alap (sőt, igazából pofára szimpla falúnak tűnik, infót nem találtam róla).
Pofásnak pofás, mégiscsak
Pofásnak pofás, mégiscsak Trek. :) Viszont, ha nőről van szó, akkor azért a szimplafalúnak is el kell bírnia a dolgokat. (feltételezve, hogy nem gigantikus a barátnő) :)
Viszont az én kérdésem az volna, hogy városi használatra készültök ezzel? Mert arra volna jobb megoldás biztosan.
A másik pedig, hogy ár/érték arányban azért sajna nem a TREK a legjobb választás. Sajna itt is meg kell fizetni a márkanevet.
~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~
Solo la AS Roma per sempre!
Az oké, hogy szimplafalú,
Az oké, hogy szimplafalú, de ennyiért??? :-)
szerintem nézzetek körül
szerintem nézzetek körül Itt ,de személyesen több az infó.
A boltban rugalmasak és némi alku is lehetséges ;)
Köszi a
Köszi a válaszokat.
Leginkább városi használatra kellene, de előfordulhat, hogy mennénk vele erdőbe is.
ez alapján milyet ajánlanátok?
Ez alapján is a trekking,
Ez alapján is a trekking, cross trekking kategóriát. Előbbi kifejezetten városi használatra, de enyhe tereppel elbír. Nem gondolom, hogy barátnőd csapatni szeretne erdőben le a jhegyről. :) Trekking előnye a cross trekkinggel szemben, hogy alapból van rajta, sárvédő, világítás, csomagtartó. Ha megszereti a bringázást, jönnek a túrák, mindezek remekül jönnek.
Ha inkább facér bringát szeretne, akkor cross trekking, ez picit recésebb gumikkal megáldott, de a minimál terepen gurulgatást minden kerék elviseli.
A kérdés inkább onnan ered a továbbiakban, hogy mennyit szán rá. Pl. ár/érték arányban a gepida alboin 300 (crs v. nem), jobb megoldás, mint ez a Trek, vagy a másik ajánlott márka. Jobb felszereltségű, minőségibb alkatrészekkel.
~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~
Solo la AS Roma per sempre!
Sziasztok, mivel azt
Sziasztok,
mivel azt beszéltük, hogy nem csak városban használnánk, ezért azt ajánlották az egyik boltban, hogy inkább montit vegyünk.
abban mit tudnátok ajánlani:
100-150 eFt között
előre is köszi
ha csak normál földúton
ha csak normál földúton gurulás az a "nem csak város", akkor teljesen fölösleges a "monti"
Mivel nekem is az, van
Mivel nekem is az, van ezért akkor mehetnénk erdőbe is tekerni.
A boltban azt mondta az eladó, hogy ha 50-50% akkor már jobban megéri, mint a trekking...
Amit én eddig leszűrtem a
Amit én eddig leszűrtem a trekking/MTB különbségekről, hogy az MTB fordulékonyabb, mert kisebb kereke van.
Szabadság, szerelem
Igen, ezt mondta a boltos is
Igen, ezt mondta a boltos is :)
tudnátok ajánlani egy jó márkát - ami ár/érték arányban a legjobban megéri?
Sziasztok, kedves
Sziasztok, kedves bringások!
Nyitottam egy külön témát is, de közben észrevettem ezt és lehet, hogy jobban járok, ha ide írok.
Első CM élményem után még több kedvet kaptam a biciklizéshez és jó lenne lecserélni a régi "osanos" csodámat egy komolyabb darabra :D
Tudtok ajánlani valamit?
Jó lenne viszonylag olcsón (50 ezer körül) kihozni.
Nagyrészt városban használnám, de szoktam erdőbe járni, nem ugrálni, csak élvezni a természetet és persze bringán tenném mindezt.
Ha jól sejtem, egy elsőtelós darabbal járnék jól, de sajnos nem értek az alkatrészekhez, hogy miből milyet érdemes/nem érdemes venni.
Gyors keresgélés után ezeket találtam:
http://www.bikefun.hu/product/merida-2010-matts-05-v
http://ebike.hu/termekek/kerekpar/mtb/ferfi/13430+magellan+09+hydra+f%C3...
És itt legfelül a Hauser FIVE:
http://www.hajtany.hu/arlista.php?kat=1&marka=7
A Merida úgy tudom 'Márka', a linkelt bringa esetében is fenáll ez az állítás?
Összességében keresem a legjobb ár/érték arányú bicajt 100e alatt.
A segítséget előre is köszönöm,
TOMi, a metálbringás
Most tudom hogy lejárt
Most tudom hogy lejárt lemezt rakok fel újra ezzel, de szerintem legjobb ár-értékben egy régi minőségi közép-felsőkategóriás gépet felújítva-modernizálva érdemes szerezni (jó szerelő alapfeltétel).
Hogy mire gondolok konkrétan: minőségi CroMo trekking váz (KTM, Scott, Trek bicajok hada) + új kerék (duplafalú felni, DT küllők), 3x7-es fékváltókaros hajtás (régi kazettás agyat érdemes keresni a donorbicajon, pl. Shimano Deore LX), új lánc-fogas (pl. sram pc830), 2 pár jó v-fék (shimano alivio, avid sd5), 2 gyors gumi (28-32 conti sportcontact vagy touring plus).
Fényévekkel megbízhatóbb lesz mint bármi és 60-ból kijön. Persze pöcsölni kell vele, tudni kell hogy mit hová de hosszútávon bőven megéri.
Új bicajból 50 alatt hulladék van (fos küllők, kerékagyak, menetes racsnik, menetes kormánycsapágy teleszkóppal, stb.), a fenti bicaj meg egyedül súlyban nem veri a 150e-s kategóriát.
Máris építő
Máris építő hozzászólás, köszönöm! :)
A szerelgetéssel nem lesz gond, összerakni egy szintig én is tudom, ahol elakadok ott meg tudok segítséget hívni.
Szóval ezek szerint jobban megéri a felújított változat.
Körülnézek akkor az említett nevek után kutatva, köszönöm a segítséget!
Esetleg, ha másnak van egyéb ötlete, szívesen várom a választ!
Üdv: Tomi
+1 az inkább egy jó
+1 az inkább egy jó használtra! Van vele szívás mert lehet sokat kell szerelned (én most építgetek egy outi-t), de viszonylag olcsón hozzájutsz egy jó alap bringához. Szétkapod, felméred miket kell/a közel jövőben ajánlott cserélni. Amit cserélni kell annak utána jársz (mit érdemes venni, hol, mennyibe kerülnek), és kicseréled.
Azon kívül, hogy általában olcsóbban kijössz még van pár előnye a történetnek. A bringád minden porcikáját ismerni fogod, tudod mihez, hogy nyúlj hozzá. A jövőben milyen költségekkel számolj. Kialakul benned, hogy milyen szerszámok legyenek nálad túrán, stb. Ja és nem mellesleg közben nagyon bele lehet szeretni a gépbe, ahogy egyre jobb és szebb lesz:)
Szóval ha van affinitásod hozzá szerintem a használttal jobban jársz. Ha nincs, és a szerelési díjat is le kell csengetned boltba, akkor annak nézz utána, én a bolti árakat nem ismerem annyira:)
Sziasztok, bocs, ha offolok,
Sziasztok, bocs, ha offolok, ez a topik tunt a legmegfelelobbnek:
Kona Dew-t építek, vagyis hamarosan. Milyen kerekeket javasolnátok? Elsosorban városban akarom használni, de nem akarok minden kátyúnál parázni, úgyhogy vmi eros kellene!!
A másik lehetoség, hogy hagyom a cross/trekking cuccot és vissza a montihoz slick gumival.:)
Elore is koszi.
és tárcsás kellene, bocs
és tárcsás kellene, bocs
Tárcsás? Városba?
Tárcsás? Városba? Minek?:) szerintem ha városba akarod használni felesleges ilyen cuccot építened... Csak jobban fogja vonzani azokat akik szeretik eltulajdonítani mások bringáit... Inkább valami egyszerűbb géppel próbálkozz szerintem a városban.
Szóval :) Nem csak városba
Szóval :)
Nem csak városba kellene, hanem túrákhoz, hétvégi tekergéshez, egyszóval mindenre. Tudom, hogy igazad van abban, amit írtál..mégis tárcsásat szeretnék..:) A munkahelyemre behozhatom, megoldom máshol is.
és tárcsás kellene, bocs
és tárcsás kellene, bocs
Ha országúti, akkor pl. az
Ha országúti, akkor pl. az Ambrosio Excursion van jó ár/érték arányban, illetőleg félúton a trekking felé a Mach1 RoadRunner.
Trekkingnél Rigidák jók illetve Mavic.
Agyakból nézd meg a Shimano komolyabb kínálatát vagy a Novatech iparis monti agyakat.
Küllő (és a fűzés) meg legyen minőségi -> Sapim, DT, stb.
Koszonom!
Koszonom!
Sziasztok! Szerintetek egy
Sziasztok!
Szerintetek egy 174 cm magas embernek melyik bringa lenne a megfelelőbb:
1.26-os kerék,és 55-ös vázméret KAINDL
vagy
2.27-es kerék,57-es vázméret ALPINA ?
Szerintem mindkettő neked
Szerintem mindkettő neked magas lenne (ha az első monti, nem félverseny régi városi), de rengeteg dologtól függ a vázméret, az átlépési magasság illetőleg hogy jó lesz-e a bringa számodra (csak pár dolog: geometria, belső lábhossz, nyeregcső szöge, stb.).
Mindkettő elvileg városi
Mindkettő elvileg városi versenykerékpár
A 26-os kerékméret régi
A 26-os kerékméret régi városin nagy általánosságban nem a mai 26-os MTB méretet jelenti (ami 559-es), hanem valami elb*szott régi, már kihalt méretet (590,584), amire gumit is nehezen fogsz kapni illetőleg a felni is krómacél lesz (esőben nulla fékhatás, gyenge).
28-osnál is hasonló a helyzet (régi krómacél 630-as és a mai modern 622-essel szemben), de ott legalább lehet gumit kapni néhol.
Ha picit többet rászánsz akkor 20-25-ért már 10 éves modern bicókat lehet kifogni (622-es minőségi, de még nem fékváltókaros versenyek, cromo trekkingek, stb.).
Köszi a választ.
Köszi a választ.
Sziasztok! Én is a
Sziasztok!
Én is a túrakerékpár kérdéskörön problémázom. A fő probléma, hogy nincs pénzem 3 külön kerékpárra (outi, monti, túra), ezért valami öszvérmegoldás jöhet szóba.
Most voltam a bécs passau útvonalon, és rengetegen montival túráznak, felkerül hátra meg előre egy-egy csomagtartó, aztán hajrá. Esetleg egy vékonyabb gumi is. Mennyire alkalmasak (főleg a nem össztelós) montik túracélra?
A másik elképzelés a cyclo cross gép. Erről viszont már azt sem tudom, (egy montihoz viszonyítva)terepcélra mennyire alkalmas, a túrázásról nem is beszélve.
Van köztetek, aki ilyen bicajokkal túrázik? Több napos, több száz kilométeres túrákra gondolok, nagy csomaggal. Mik a tapasztalatok?
Az egyéb felhasználási terület is szinte minden lenne, út is meg terep is, változó gumikkal persze (főleg terep).
A trekking bicajokat is nézegettem (pl: http://www.fahrrad.de/restposten/fahrraeder/testrad-ortler-ardeche/22597... ) , de ezek nem igazán tűnnek alkalmasnak időnkénti terepezésre.
Bocs, elég zavaros lett, de a gondolataim is azok a témával kapcsolatban.
Ami az összeget illeti, valami végső(nek tűnő) megoldást keresek, kb 200ezernél húznám meg a határt.
Köszi a véleményeket előre is!
Ha nem alapfeltétel a top
Ha nem alapfeltétel a top felszereltség, akkor ennyibe beleférne több (típusú) kerékpár is.
Úgy haladok át az autódugón, mint homok a szitán.
ez világos, de melyik
ez világos, de melyik legyen :)
nem feltétel, csak masszív és tartós legyen, az a fő.
Szerintem úgy értette,
Szerintem úgy értette, hogy egyszerre több, különböző funkciójú bringát vehetnél ennyiből.
ja vagy úgy! bocs,
ja vagy úgy! bocs, tényleg.
azért gondoltam egyre, mert több vacak már van, most egy rendes kellene már, tehát pl. egy masszív monti, amivel lehet túrázni is, mert kellően túlméretezettek az alkatrészei, nem nyeklik-nyaklik stb.
Egy monti úgy általában
Egy monti úgy általában masszívabb egy túragépnél, nem?
Túragépnek régen outit használtak, csak felszerelve, esetleg valamivel vastagabb gumikkal.
Mit jelent nálad a
Mit jelent nálad a vacak?:)
Szerintem 100e Ft
Szerintem 100e Ft környékén már lehet jókat kapni.
Nem ismertetted teljes
Nem ismertetted teljes részletességgel a prioritásaidat, de én ekkora keretből valszeg 2 bringát raknék össze.
Egy acél túravázas (nem túlságosan kihegyezett,csomagtartóképes), merevvillás outi/trekkingszerű szerkezetet multifunkciós kormánnyal (_esetleg_ rugós stücnivel), értelemszerűen 622-es kerekekkel
-meg egy merevfarú, nagy valószínűséggel szintén acélvázas, a 90-es évek közepének majdnem csúcsfelszereltségét jelentő kiegészítőivel megrakott, ~kompromisszummentes játszós montit. Ennél geometria okán (hogy később egy korszerűbb teleszkóp se jelentsen gondot)az aluváz is játszhat.
Jórészt jó minőségű használt alkatrészekből ez megállhat ennyiből - ahol nagyon elszállhat a dolog, az a túrázáshoz szükséges kiegészítők (táska, gps, napelemes töltő, esőminden, stb.) beszerzése-ha még nem adottak.
B.) lehetőség: rendes 29-es monti(NEM cross 60-80mm-es játéktelókkal)+sima cseregumi (vagy keréxett, de az már tutira a 200-on kívül), de abból ennyiért kifogni valamit még nem egyszerű, és jellemzően a komplett használt "kipróbáltam-nem jött be" gépek játszanak.
Ennél ugye a teló (pl. RS Reba 29er) kiteheti az ár harmadát-felét is, de ezek már teljes értékűen (szinte súlyban is) helyettesítenek adott esetben egy merev villát is, máskor meg 10-12 centit mozognak finoman, minden paraméterben szabályozhatóan.
Hátrány: előre csomagtartót,sárvédőt szerelni kalandos.
Montival túrázni
Montival túrázni természetesen lehet, csak a nagyobb és vékonyabb kerekűek le fognak hagyni.
A másik irányban rosszabb a helyzet, montin kívül bármi mással kicsit is komolyabban terepezni oltári szívás.
A cyclo-cross szerintem általános bringának nem való, túl spéci versenygépek ezek ahhoz.
Mivel azt írod, terepezni akarsz, szerintem a monti a megfejtés 2 kerékszettel.
Vagy amit a többiek mondanak, a két komplett bringa...
-----------------------------------------------------
"Én nem vagyok biciklis, csak sokat járok bringával."
Kérdés, hogy melyik van
Kérdés, hogy melyik van túlsúlyban.
A túrázás, vagy a hegyezés.
valószínűleg a terepezés
valószínűleg a terepezés lesz túlsúlyban. szimpatikus ez a két bicikli elmélet, tudnátok esetleg (csak példának) egy konkrétat linkelni a montira, amilyen szóba jöhet értelmesen ennyiért?
amúgy 622-es kerekűvel túráztam, és jó pár monti lehagyott (biztos lassú vagyok)
Az van, hogy ennyiért
Az van, hogy ennyiért szinte minden szóba jöhet a nem nagyon elfajzott cuccok közül. :)
A helyedben elkezdenék boltot látogatni, kinézni pár barátságos jószágot, és azokra szűkíteni az itteni kérdezősködést.
-----------------------------------------------------
"Én nem vagyok biciklis, csak sokat járok bringával."
Mongoose crossway 850 vagy
Mongoose crossway 850 vagy vmi hasonló felső kat. cross trekkinget keresel szerintem
read:
http://bikemag.hu/kerekparteszt/trekking-bike/mongoose-crossway-850
Nos, mivel a múltkoriban
Nos, mivel a múltkoriban megloptak kénytelen vagyok "új" kecskét vásárolni.Azért idézőjeles, mert sajnos nem volt betervezve ilyenfajta kiadás, így kénytelen vagyok használtban gondolkodni.Viszont muszáj lesz,mert jelenleg kölcsönbringával járok.
2éve télen-nyáron így közlekedem melóba, szeretem is...
30környékén meg kellene oldanom a dolgot, viszont egy rakás szarért nem szeretnék pénzt kiadni.
90%-ban melós úton használnám (nem vagyok egy mutatványos fajta) az exem, a SKAPREA s180 tökéletes volt erre a célra, kényelmesen el zötyögtem vele, ugyanakkor olcsó is, meg tetszetős darab. Bár kellett rá költeni.
A kérdésem az lenne,hogy ebben az árban-tipusban miket tudnátok ajánlani?Néztem egy Schwinn Csepel Magnumot, elég jókat írkáltak róla. Vajon mennyit bírhat?
És mégegyszer mondanám: télen-nyáron hajtom, gyakran heti 6napot. Akár mínusz 15 fokban.Valami tartós cucc kellene.
Köszi mindenkinek.
Bármilyen használt, jó
Bármilyen használt, jó állapotú monti, vékony gumival, megbízható fékekkel.
Vegyél egy jó U lakatot, és ha nem ülsz a bringán, lakatold le!
Szerintem ami fontos és
Szerintem ami fontos és tartós használat esetén kelleni fog, az a dupla falú felni és a kazettás hátsó agy.
Városi használatra inkább merev villásat vennék és úgyis olcsóbb.
Egy bökkenő van, hogy az új, olcsóbb kerékpárokon mind menetes a hátsó agy.
Megoldás => használt, magasabb felszereltségi szintű bringa.
Hát nem tudom..Öcsém
Hát nem tudom..Öcsém Olimpiájával pl. katasztrófa járni az enyém után,úgyhogy azért talán mégsem kéne bármilyet.
Ti itt nagyon U-lakat fanok vagytok, de azért ne higgyétek azt, hogy az valami védőburkot von a kerékpár köré:)...aki akarja elviszi úgy is.De nem rossz dolog, semmiképp..nem mondom.Időt lehet vele nyerni, ha éppen látjuk, hogy lopnák a kecskénket. Épp a minap hallottam egy flex-es esetről fényes nappal, lépcsőházi tárolóban. Senkinek nem tűnt fel a lakók közül, ugyanis leszarják, hogy ki mit fúr-vág-üt esetenként.
Míg falun laktam másképp volt. Egy staffordshire terrier és egy amerikai bulldog rohangált az udvaron, nyugodtan nyitva lehetett hagyni mindent :)..Viszont őket is lőhették volna.De az már nagyon durva.Mindenre nem lehet felkészültnek lenni.
Nem feltétlen kell U
Nem feltétlen kell U lakatot használni.
Majd adunk tanácsot a következő bringád megvételéhez is.
Sziasztok! Az alábbi
Sziasztok!
Az alábbi bringának a specifikációja milyennek tűnik? Szőke csaj bringát vesz kategória... Segítségre szorulok.
Le kell cserélnem a felújított bringámat, mert szegény szétesik alattam a városban, túl gyors lenni és túl sokat menni, meg túrázni sem lehet vele. Ezért egy ilyennel szemezek:
http://www.fahrrad.de/fahrraeder/cityraeder/vermont-jersey-8/221637.html
Előre is köszönetek.
Ninette
Túl gyorsnak lenni ezzel
Túl gyorsnak lenni ezzel sem lehet. :) 17kg az nem csekély súly, főleg az agyváltó és a agydinamó ami tetemes súly rajta. Viszont cserébe masszív, strapabíró jószág és kevésbé igényel gondozást. Túrázásra is jó, bár sokan mondták már itt, hogy az agyváltóval nem igazán lehet hegyet mászni a szűkös áttétel tartománya miatt. Bár egyes agyváltók ebben is jók, pölö a Rohloffról írnak jókat, de az már a Rolls-Roys kategória :)
Talán mintha Frenki nem dicsérte volna a Nexus 8-as agyváltóját, de ebben most nem vagyok biztos.
Viszont városba egy jóféle lakatot is szerezz hozzá, mert egy ilyen jószágnak hamar lába kél.
egy 17 kilós bicikli
egy 17 kilós bicikli valszeg öntöttvasból, meg kazánlemezből van, azért olyan nehéz.
maga az agyváltó meg az agydinamó pillesúly, itt a váz lesz a nagyon nehéz.
szvsz egy ilyen bringa városban, max 4-5 km-es távokra jó, de egész napos tekerésre, meg túrázgatásra semmiképp.
inkább egy cross-trekking kategóriás bringa lenne jó erre.
--
--
"az úton parkolni luxus!"
nyélen rakom, nem járdán!
vagy mégsem: "Materialtyp:
vagy mégsem:
"Materialtyp: Aluminium"
ill. csak maga a Nexus majd 2kg...az tényleg nem nehéz :)
http://www.bikeradar.com/gear/category/components/hubs/product/review-sh...
ha centi vastag falú az az
ha centi vastag falú az az alu váz, akkor persze, hogy 17 kiló a bringa...
láttam már könnyű agyváltót, meg könnyű agydinamót is tartottam a kezemben.
de nem ez a lényeg, hanem hogy az összsúly rohadt sok lett.
17 kiló az már az a kategória, ami szenvedés egy emelkedőn, szenvedés, ha kézben kell cipelni (lépcső, stb) és tekerés közben sem jól irányítható, lomha, stb.
--
--
Hát izé, hány kilós is
Hát izé, hány kilós is egy "könnyű bringa", 10?
7 kiló nem olyan nagy különbség, mondjuk egy megpakolt táska 5-10 kiló alsóhangon, a felhasználó 60-80 kilójáról (+ruha és cipő) már nem is beszélve...
Persze, ha az ezredmásodpercek is számítanak, akkor nem szóltam :)
Városi / aszfalttúrázós
Városi / aszfalttúrázós gépnél a 11-12kg reális (alu váz, vékony 28" kerék, stb.)
Kollégámnak van 8-as nexus agyváltós fitnesze, az 10,1kg, szóval a fenti bicajon az 17kg én sem értem.
És igen, azt a 7kg-t igenis megérzed, nem csak cipelésnél. Ahogyan egy megpakolt táskát is, irányításban és tekerési dinamikában.
nekem van egy 10 és egy
nekem van egy 10 és egy 13-14 kilós városiasított országútim.
érzésre brutális a különbség a kettő között gyorsíthatóságban. cipelésben is érzem, de az csak akkor lényeges különbség, ha már fáradt vagyok és úgy kell még cipekednem is :)
ja és nálam a 10 kilós hátizsák szinte alap, meg én vagyok vagy 80.
--
--
Azt aláírom, hogy máshol
Azt aláírom, hogy máshol van a súlypontja egy könyebb és nehezebb bringának, ezért más érzés velük menni, de ez inkább az egyensúlyozásban érezhető és csupán szokás kérdése. A gyorsulásban/lassulásban van némi különbség, de szerintem a súlypont eltérésből adódó érzés elnyomja. Akkor már sokkal nagyobb a hatása a szélnek vagy mondjuk ha ki van száradva az ember.
A max sebességre meg nem igazán van hatással a tömeg, feltéve ha nem a fénysebességgel összevethető tartomány közelében szeretnénk menni :)
Ezt a nézetedet oszd meg
Ezt a nézetedet oszd meg mondjuk a Túrdefransz versenyzoivel is biztos felmálházzák majd akkor a karbon cangijukat ha úgysem számít :)
Egy húsz kiló körüli
Egy húsz kiló körüli bringával csak ennyire lehet gyorsan menni:
http://www.youtube.com/watch?v=CPgDdAx9K7E
(A feliratokon azt mondja rosszul gyorsul, de téved. Amilyen sebességnél már tényleg sok energia gyorsítani akkora sebességet más biciklivel el sem érne vagy a légellenállás miatt a sebesség fenntartására kéne fordítsa az energia jelentős részét.)
No igen, a túrdefranc
No igen, a túrdefranc versenyzői is szívesen mennének ilyennel, csak hát a szabályzatban mesterségesen leszabályozzák milyen bringával indulhatnak. Próbálkoznak azért 10-20 évente valami újítással, pl. a küllő nélküli teli kereket először egy küllősnek mondva indították hogy megfeleljen a szabályzatnak :)
A 17 kilós saját tömeg
A 17 kilós saját tömeg kicsit masszívnak tűnik. Ilyen értékű bringára vigyázni is kell majd, nem lehet mindenhol otthagyni, mint az előzőt, ez egy komolyabb lakatot jelent, amivel együtt már 20 kiló környékén jársz majd.