Ha van valakinek tapasztalata a téli krenyás viseletek terén az léccives írja le mert nekem még nincs, viszont télen is szeretnék bringával közlekedni! Nem szeretnék 100kg ruhát magamra ölteni, mert biztos hogy van ennél jobb megoldás. Bolti dolgok, házi praktikák, egyéni megoldások stb......

szelallo, esoallo
szelallo, esoallo kezeslabas: jo, 2 eve vettem 25-ert, kedvezmennyel
aze ez ala meg felveszek 1 bringasgatyat meg 1 termo terdmelegitot alulra + nehany polarpulcsit felulre
a kezem + a labam eddig mindeg lefegyott 5 fok alatt, tokmind1 mit csinaltam (valszin ez keringesi hijanyossagom)
iden kiprobalom a neopren kesztyut es zoknit, man + van rendelve, majd beszamolok...
Télen arra érdemes
Télen arra érdemes törekedni, hogy nehogy megizzadjál, mert a nedvesség fogja felborítani az öltözet hőháztartását.
Nekem a több vékony, szellőző réteg jött be. Csak annyira öltözöm fel, hogy állás közben éppen fázzak. Ilyenkor az esőcuccot szoktam felvenni, ami mindíg ott a zsákomban, egy plusz réteggel együtt.
A lábamon meleg surranó vastag zoknival és térdmelegítő. A téli motoroskesztyű még soha nem volt kevés. Utóbbit még nem hordom, most egy munkavédelmi hegesztőkesztyű van rajtam. Ha szombaton bringáztam volna, akkor valszeg elgondolkodom rajta, hogy egy cérnakesztyűt vegyek alá, vagy megkeressem a motoroskesztyűt. Pénteken még a fentieken kívül ez volt rajtam:
- hosszú ujjú mez
- alatta egy vékony aláöltöző
- térdig érő bringásnadrág
- felette egy hosszúnadrág. olyan sokzsebes, katonai gyakorló féle, a szára a surranóba tűrve.
- téliesített bukó
- alatta egy vékony sapka, amit még fél éves korában rekviráltam el a fiamtól;)
- reggel pormaszk. elsősorban hideg ellen hordom
A terv az, hogy a rétegek számát növelem. -15 fok körül (ha lesz) fog előkerülni a pajtis kabát és a motorosnadrág. Bringán ezek hamarabb nem kellenek. Egyszer sikerült -2 fokban hőgutát kapnom a pajtis kabátban.
A fentiekhez tudnivalók: Nem vagyok hidegkedvelő, gyűlölök fázni. Aránylag gyorsan közlekedem. Kommutátor vagyok, nem futár.
A belvárost pedig le kell zárni.
--
a bátor kommutátor
Én is réteges
Én is réteges öltözködésen gondolkodtam, mert a téli gyalogtúrák alkalmával bevált, csak oda kicsit több réteg kell. Van egy thermo béléses motoros kabátom, meg kesztyűm. Szerintem kipróbálom, hogy milyen, bár szerintem a protektorok miatt kényelmetlen lesz a bringán. Majd megírom....Aztán a végén lehet, hogy thermo pulcsi rulez!Remélem olyan lesz a tél mint tavaly:)))
Ne parkolj bringaútra, mi sem teszzük a bringát az út közepére!!!!
kesztyűből láttem egy
kesztyűből láttem egy jót a tengerszem-ben. ugyan egy tízes, de szélálló, bélelt, és nem túl vastag, jól mozognak benne az ujjak...
itt sok hasznos tipp
itt sok hasznos tipp olvasható
----
A helyzet reménytelen, de nem súlyos.
Érdekes, hogy nagyon
Érdekes, hogy nagyon aggódtam emiatt, az elmúlt napok tapasztalata mégis azt mutatta, hogy spéci szerkó nélkül is kibírható a hűvösebb levegő. Bár a kezem és a fülem már most fázik...
tekerek tovább - brig
Ez sokmindentől függ. Fél
Ez sokmindentől függ. Fél órát nyugis tempóban, száraz időben akár utcai ruhában is ki lehet bírni a bringán. De ha sietsz, vagy több időt kell kinn töltened, esetleg esik valami, akkor már trükközni kell.
Ha van rá keret, akkor nyilvánvalóan a speciális kerékpáros ruházat a megoldás.
A réteges öltözködés bringán annyira nem jó szerintem, mert csak akadályoz, én 0 fok felett 2 rétegnél többett nem vennék fel, 0 fok alatt is max 3.
www.gruppetto.hu
Igazat kell adnom néhány
Igazat kell adnom néhány nap elteltével, ahogy csökken a hőmérséklet, egyre jobban odavannak az ujjaim és a fülem. Pont amiatt, amit mondtál. Nem nyugis tempóban mentem az elmúlt napokban. Úgyhogy már tudom, miket kérek a Mikulástól. Vagy...valakitől...tőlem...
tekerek tovább - addisz
Nekem a közepesen hideg
Nekem a közepesen hideg időben (-5 foknál nem hidegebb) a vékony windstopper-es cuccok jöttek be, nagyon hidegben pedig a közepesen vastag polar. Előbbi még lélegzik, utóbbi már nem, de olyan hidegben már nem érdekel.
Az "átmeneti" kesztyűm amúgy egy biemme windstopper-es hosszú kesztyű, kb 900 Ft-ért túrtam a decathlonban szezonvégi kiárusításban. A téli kesztyűm meg egy szintén kb 1000 Ft-os teszkós thinsulate polar kesztyű. Ezzel még mínusz 15-ben sem fáztam városban. Hosszabb, városon kívüli terekésnél már bármibe belefagy a kezem...
www.gruppetto.hu
Kb. két hét múlva lesz
Kb. két hét múlva lesz Bécsben az Eduscho/Tschibo boltjaiban a téli cuccok hete. Voltam a Simmeringeren lévő próbaboltjukban, már megvettem a hótalpat is olcsóért:-), de a bringásoknak remek kesztyűk, maszkok és softshell dzsekik lesznek, a kapucnis softshell 40 euro körül, pontosan nem emlékszem. Szerintem megéri, én már a második szezont viszem Tschibos ruhákban, tökéletesek.
tudsz linkelni, h h nez ki?
tudsz linkelni, h h nez ki?
Jövő héten lesz kép a
Jövő héten lesz kép a www.tschibo.at -n a Vorschau alatt. Addig csak élőben a próbaboltban.
Városban nem is annyira a
Városban nem is annyira a hideg, mint inkább a szél és a nedvesség (külső és belső egyaránt) a gáz - szerintem..
Én spec a szél-és vízálló cuccokat tartom fontosnak, a réteg alá csak részletkérdés (bár érdemes nem agyonizzasztani magad)
-
Adj helyet magad mellett..
(Orrot túrni pedig bringán is lehet.. ;) )
Szerintem a fontos hogy a
Szerintem a fontos hogy a bőröddel milyen anyag érintkezik ,fontos hogy izzadságelvezető ,áteresztő legyen és a következő rétegbe vezesse az izzadságot mert a gondok ott kezdődnek mikor az izzadt bőr és a ruha közé hideg(friss) levegő kerül ,mert akkor kész a megfázás vagy ilyesmi,de ha elvezeti az izzadságot akkor a bőr száraz marad a melegségét jobban megőrzi mivel szárazabb, szerintem ez kulcsfontosságú ezek után a hideg mértékétől függően 1-2 maximum 3réteg ruhát öltök magamra és a két felső réteg lehetőleg cippzáras ,hogy tudjam állítani a "légkondit"mert nem mindegy hegyre fel vagy hegyről le ,nagyon nem... (röviden)
És ha már itt írok nem tudja valaki hol lehet neoprém zoknit,ruhákat venni???
(mert bár az izzadságot nem engedi ki viszont a hideget se be és -5fokban az fontosabb mint hogy esetleg az izzadság gyarló érzését üzzük el .
horgaszboltban valszin
horgaszboltban valszin lehet
ocsem ott vette az enyemet
decathlon, búvárbolt,
decathlon, búvárbolt, mountexnél hiko zokni. én egy szétkopott talpú régi neo zoknit használok kamáslinak, occsó és pont annyit tud, mint a shimano.
köszi a tippeket a neoprén
köszi a tippeket a neoprén cuccokhoz
Decathlonban van neoprén
Decathlonban van neoprén kamásli, de olyant nehogy vegyél! Nagyon elbaszottak... volt egy 4,3mm vastag, az szimpi is volt, fel akarom próbálni a 44-47-es méretet a 45-ös shimano spd cipőmre (amiben amúgy egy 43-44-es láb van :)), és nem megy rá! Kérdezgettem az eladót, de semmi okosat nem tudott mondani, inkább hagytam a fenébe, ha jó is lenne, akkor is hamar tönkremenne a sok feszegetéstől. Azt javasolta, hogy nézzem meg az 1mm vastag modellt, abból van eggyel nagyobb (47-50), na ez épp ráment a lábamra :D ezúton is gratulálok annak, aki a méreteket ráírta ;)
Viszont itt jött a meglepi! az SPD stopli kb. 70%-át takarta az alján az anyag :D szánalmas... körülöttem a többi vevő is szörnyülködött :)
Asszem legközelebb a BBB kínálatát próbálgatom fel.
Zsoltee
Sok sikert!
Sok sikert!
nem ilyet kell venni, hanem
nem ilyet kell venni, hanem winterflexet. nagyon jó. kedden durván eláztam a bécs-bp félmaratonján. a cipőmbe is tocsogott a víz, már ami a nadrágból beszivárgott (nem volt rajtam semmi esőcucc csak a a kamásli), ugyanis a kamásli alatt a cipőm felső orr része mindennek ellenére száraz maradt :)
legközelebb majd az is kiderül talán, hogy esőnadrágal kombinálva még jobb :)
Boci
----------
...akrat icob, icoB
3:-O
Én hajtom a biciklit, a bicikli hajt engem.
:)
Nekem Heavy Duty BBB
Nekem Heavy Duty BBB kamáslim van, ez teljesen jó. Azt tudni kell, hogy a kamásli városi közlekedés mellett fogyóeszköz. Minden lábletétel koptatja, szaggatja... (Trackstand bajnokok előnyben.) Időnként el kell vinni átvarratni, így tovább bírja.
www.gruppetto.hu
Én ezt vettem:
Én ezt vettem: http://decathlon.co.hu/HU/product_8014917-12837875/
Nekem bevált a ma reggeli szakadó esőben is. (Mondjuk én a 42-es cipőre vettem meg a 47-50-es méretet :D )
A tegnapi esőben nekem a
A tegnapi esőben nekem a mountexes esővédő kamásli is bevált, mert még nem volt túl hideg. De amint jönnek a mínuszok, ez már kevés lesz, mint ahogy a te vékony deca kamáslid is. Egyébként pont ez az a modell, ami takarta a stoplit.
Zsoltee
Szerintem rosszul vetted
Szerintem rosszul vetted fel, nekem mindhárom cipőmmel használható.
www.gruppetto.hu
Nehéz lenne rosszul
Nehéz lenne rosszul felhúzni, mert épphogy ráment a lábamra. Lehet, hogy ez egy hibás darab volt...
Zsoltee
Na direkt megnéztem ma,
Na direkt megnéztem ma, (mivel az elmúlt napokban csak ma vettem fel először), az enyém is 44-47-es, és a viszonylag bumszli Pearl Izumi 44-es monti cipőre is könnyedén feljön, nem takarja a stoplit. Az országúti cipőre meg szinte felcsusszan. :)
www.gruppetto.hu
KPéter is jókat mondott
KPéter is jókat mondott róla, ezek szerint csak én találkoztam elbaszott példánnyal/szériával. Ez nem kizárt egy gazdaságos márkánál, és az is gyanús, hogy most majdnem féláron dobálják...
Zsoltee
Nemtom, hogy ez most
Nemtom, hogy ez most konkrétan miért akciós, de én tucatnyi cuccot vettem náluk leárazva, aminek a jelentős része korrekt minőségű volt, szóval szerintem általában nem erről van szó.
www.gruppetto.hu
http://index.hu/exit/ketkerek
http://index.hu/exit/ketkereken/fogodzok/telbringa/
Én nem használok SPD-t,
Én nem használok SPD-t, nejlonszatyrot nem akarok a cipőmre húzni, ezért szerintem veszek egy gumicsizmát, oszt' jó napot!
oda meg felülről érkezik
oda meg felülről érkezik a víz- amennyiben a divatos tigrismintásat választod :) bár lehet azt max. 39-es méretben gyártják
amúgy ez az! én sem használok spd-t, nekem 1 rp kamáslim van, kénytelen voltam azt megvenni, h legyen valami védőcucc az alpok esőiben, de hát tennáp is viseltem, s valahogy mégis vizes lett a cipőm orra. pedig volt időm feltenni rendesen, kényelmesen. és a hideg ellen nem sokat véd. mellesleg nekem +4 fokban 2 zokniban már 20 km-en lefagyott a lábam. mongyuk eléggé vásott már a tornacipő, amiben tekerek. meg nemis télre való ugye.
akkor nekünk, nem spd-seknek milyen megoldás van szél és csapadék ellen? azonkívül, h veszek 30 ropiért vmi télies cipőt (mongyuk túrabakkerban nem fogok tekerni- túl nagy db. és magwas által viselt surranó is nagy db. igaz ő spd-sítette, ha jól emléxem). marad a gumucselló? :) de az is rohattdrága lehet, ha normálisat akarok...szóval mindenképpen költeni kell...?
lehet, hogy naív vagyok, de
lehet, hogy naív vagyok, de ha van egy jól záró bőrcipőd, és remek meleg zoknid, az épp elég. igaz, hogy már vagy egy hónapja a téli zoknimban tekerek, de az is a vádlim miatt kell csak. a lábfejem még 0 fokig bőven védve van. víz ellen meg impregnáló spré... ha durvább kell, akkor keress olyan cipőt, aminek a felső része gumizott vagy goretexből van. nem szellőzik, de vízálló, és bent tartja a hőt. csak ne vedd le mások jelenlétében...
Én sem spd-t hordok, de én
Én sem spd-t hordok, de én neoprém spd-s kamáslit vettem, - mivel más nem volt - de kb. 3 számmal nagyobb, mint a túracípőm amiben bringázom. Attól féltem, h nem fér be a klipszbe, mert én klipszet használok, de szerencsére simán belement. Nekem bejött és még melegít is a bokámnál.
..........................................................
Légysziii ne szoritsálmárle a nagy bazi kamijonyoddal!!!!!
A legtöbben azt írjátok
A legtöbben azt írjátok 43-44cipőre 45-47es kamásli meg ilyenek és nekem 48,5a lábamn amire cipőt is alig kapok kamásli már nincs is (ha valaki tud mégis szóljon) szóval nekem jó a 47-48kamásli is érdekes módon ,és nem tudjátokvízálló kamásliban van 48-49es???köszi
Szerintem érdemes a
Szerintem érdemes a tisztán bringás és a tisztán outdoor cuccokat kombinálni; nekem bevált. Felül egy hosszúujjú trikó (nagy hidegben 100-as polár, pl. Tatonka), ezen/ezalatt egy hosszúujjú mez. Ha nem esik, ez 0 - -5 fokig jó (hőtűréstől és sebességtől függ persze). Ha esik, neccesebb. Gyakorlatilag a membrános esőkabátok lennének a legjobbak (pl. Salewa, Sandstone), csak egyszerűen nincs szívem szétcseszni ilyesmivel, inkább marad a vékony orkánkabát.
Az eső elleni védelemel az a baj, hogy eldöntheted, miben akarsz tocsogni - izzadságban, avagy átszivárgott esőt is kérsz hozzá. Én végső megoldásként egy törülközőt rendszeresítettem a dolgozóban :-)
Lábon: térdmelegítő (gyógyászati segédeszközök boltja), legvékonyabb aláöltözet vagy közönséges cicanaci (tökéletes...), és hosszú bringásgatya. La Sportiva bakancs, vaxolva rendesen, esetleg kamásli. Kézen vastag BBB téli kesztyű (na ebben még soha nem fáztam, sőt baromira beleizzad a kezem). Nagy hidegre símaszk, ja és persze a hátizsákra való "koton" sem árt.
Régi norvég mondás, hogy "nincs rossz idő, csak rossz felszerelés". Nem semmi látvány volt a Bergenbe mindenféle membrános-windstopper kabátban-gatyában, szakadó esőben/hóban tekerő lakosság. Olyan kéthavi fizum volt a ruhájuk...
--------------------------------
...sic transit Gloria Estefan...
A hó már jó, azt
A hó már jó, azt szeretem. Az eső gyász nagyon. Szerencsére kevés van, és az autók tesznek róla hogy egyre kevesebb legyen...
--
a bátor kommutátor
Hol lehet venni olyan
Hol lehet venni olyan térdmelegítőt, ami sima (farmer/vászon) nadrág alá vehető, nem csúszik le, stb?
Lehetőleg a XI. kerület és környékén... :)
---
Bringasávot a Nagykörútra!
Szia! Én kb 1 hónapja
Szia!
Én kb 1 hónapja vettem a XIII. ker Váci út 127-ben egy neoprén anyagú (tehát gatya alatt simán elfér), tépőzáras térdmelegítőt. Ez egy motoros szaküzlet, kedves eladókkal. Ajánlom neked, de ha Vaterás is vagy akkor ott is rákereshetsz. email: bembo@vnet.hu
Szent Imre kórház, én ott
Szent Imre kórház, én ott vettem. És mindegyik lecsúszik, ha derékszögnél jobban behajlítod a lábad...
--------------------------------
...sic transit Gloria Estefan...
Az a trükk, hogy a vékony
Az a trükk, hogy a vékony aláöltöző nadrágot veszed fel először, aztán a térdmelegítőt, majd a bringásgatyát/farmert. akkor nem fog csúszkálni soha.. Farmer mondjuk neccesebb, mert dörzsölődik, és nem együtt hajlik a térdeddel mint a bringás gatyók.
nekem gyapjú térdmelegítőm van. a legtutibb.. igaz, drága volt, mert esszenyolcáh volt egy darab(!).
###
# A járművek az úttesten haladnak. A kerékpár egy jármű.
###
szerintem ugyanolyanunk van
szerintem ugyanolyanunk van és az nem csúszik le, legalábbis nekem nem :)
bátyám is most vett ilyet és még mindig 1800 pénz és az, hidd el Kama3, olcsó. mielőtt mondtam bátyámnak, hogy hol vegyen, több helyen is járt és a legolcsóbb az 2500 pénz/db volt.
Boci
----------
...akrat icob, icoB
A megadott email azé
A megadott email azé akitől vettem:))) nála érdeklődhetsz
Tudnátok írni egy piaci
Tudnátok írni egy piaci körképet térdmelegítőkről? Hol, milyen, (kb.) mennyiért?
Az esetek többségében farmer alatt hordanám, így fontos, hogy ne csússzon le egyáltalán. Jobb a spéci bringás térdmelegítő, vagy meg vagytok elégedve a nem sportolásra kitalált gyógyászati célú térdmelegítőkkel is? Érdemes ill. lehet-e szerezni windstopperes változatot?
Zsoltee
Én adidas térdmelegítőt
Én adidas térdmelegítőt használok, ebike-on vettem 5.990 Ft-ért. 178 cm magas vagyok és L-esem van. Egyelőre csak biciklis nadrággal használtam, azzal nem csúszkál, a gumirozása nagyon jó. Szeptember vége óta naponta hordom, soha nem éreztem túl melegnek és eddig nem is fázott benne a térdem/lábam. Nagy előnye, hogy szinte az egész lábamat lefedi.
sergyanbike.blogspot.com
Köszi a választ, de azt
Köszi a választ, de azt hiszem ilyen kaliberűt bárhol találok jóval olcsóbban, persze adios felirat nélkül :)
Zsoltee
Decathlonban láttam
Decathlonban láttam 3560-ért térdmelegítőt, olyant vett már valaki? Ránézésre szimpatikus, de most nem próbáltam fel, mert siettem.
Zsoltee
én vasárnap tervezem a
én vasárnap tervezem a dunakeszi decathlon meglátogatását, egyrészt kesztyűt is akarok nézni, másrészt térdmelegítőt is. meg esetleg vmi hosszúnacit, ha az ára sem lesz gáz.
--
--
--
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!"
--
amit leírok és amit lefotózok
Én az ÓsánBAZZ!-ban
Én az ÓsánBAZZ!-ban vettem, kb. 2-2,5e ft volt (már legalább egy éve).
nah... a térdmelegítőt
nah...
a térdmelegítőt meg a hosszúnacit jól összevontam... :)
térdmelegítőből nem volt csak S-es méret, de aszondták az eladó srácok, hogy néha hajlamos a lecsúszásra az a fajta.
hosszú - és kantár nélküli - bringás nadrágból se volt, csak kis méret. más típusokból lett volna, de kantáros, amit én nem csipázok, és persze jóval drágábban, mert nem sajátmárkás.
volt viszont lábmelegítő: combtól bokáig ér, de a térdnél nem vastagabb, mint máshol. remélem azért egész jól véd a hidegtől, még nem volt alkalmam tesztelni, csak felpróbáltam, h mennyire kényelmes. egész jó, és nem valószinű, hogy csúszkálni tudna, mert jó a gumírozása, meg a sztreccs anyag miatt is stabilan marad, csak nem szabad 2 mérettel nagyobbat venni :)
ez 3650ft-ba fájt.
--
--
--
--
Idővel csúszkálni fog, s
Idővel csúszkálni fog, s egyébként hibátlanul véd.
igy van, csuszkal, de ha
igy van, csuszkal, de ha rahuzol 1 3/4es gatyot, akkor egyreszt duplan vedi a teded, masreszt pedig a felso reteg nem engedi lecsuszni az alsot
a kantaros averziod +ertem, nekem is van, bar eppen mostanaban ertekelem at a dolgot...
Mennyire zavaró ez a
Mennyire zavaró ez a lecsúszkálás? Mert ha 5percenként igazgatni kell, az gáz szerintem. Tavaly télen egy szimpla kötött térdmelegítőt használtam nagyon egyszerű gumírozással (szinte semmilyen), na azt hamar megutáltam. Egy drágább térdmelegítő vajon ugyanúgy lecsúszkálna, mint a dekás?
Zsoltee
Meglepo, de tekeres kozben
Meglepo, de tekeres kozben annyira nem csuszik le, mint leszallva a bicajrol, setalva.
Szerintem ugyanugy lecsuszik barmelyik, hiszen a gumi mindenkepp megnyulik, husbavago erossegut pedig ki akarna hordani?
Szoval jo lesz, nyugi... :)
Hát nem győztél meg, de
Hát nem győztél meg, de muszáj lesz vennem egyet, mert múlt héten már panaszkodott a térdem, pedig nem vagyok még vénember :D
Zsoltee
Én arra jöttem rá, hogy a
Én arra jöttem rá, hogy a lecsúszás nagyban függ attól is, hogy milyen ruhát veszel alá/fölé. Az elastic rövidnadrággal felvéve pl. mindig csúszkál, a (ha jól emlékszem) Biemme gyártmányú Friedensradmarathon emléknaci viszont atombiztosan tartja.
www.gruppetto.hu
Az esetek többségében
Az esetek többségében sajnos farmer vagy kordnadrág lesz felette, suliba nem szívesen megyek cicanaciban :)
Zsoltee
ha viszel magaddal
ha viszel magaddal váltóruhát, akkor át is öltözhetsz a suliban.
--
--
--
--
csak ne lennék mindig
csak ne lennék mindig késésben :)
Zsoltee
ha már combtól bokáig ér
ha már combtól bokáig ér 1 "térdmelegítő", akkor miért nem vesztek 1szerűen 1 hosszúnadrágot? az nem csúszkál.
én a dekkatlonban vettem 7 ropiért 1 futónadrágot szeptemberben. direkt ilyet kerestem, mert ebben ugye nincs szivacs. van fényviszaverőcsíkja, zipzáras, tökjó...
a bringás cuccok között
a bringás cuccok között nézelődtem, ott nem volt futónadrág :)
betétesből - mint már mondtam - meg nem volt a méretemben "olcsó" kantárnélküli.
--
--
--
--
ha már combtól bokáig ér
ha már combtól bokáig ér 1 "térdmelegítő"
ezt hívják lábmelegítőnek
akkor miért nem vesztek 1szerűen 1 hosszúnadrágot?
mert a térdmelegítő szerepe egy plusz réteg, hogy ne tedd tönkre télen a térdeidet
Zsoltee
A hosszú nadrágoknak
A hosszú nadrágoknak általában szintén vastagabb a térde... Tényleg praktikusabb, mint a térdmelegítő.
www.gruppetto.hu
A Lidl-ben az ilyeneket
A Lidl-ben az ilyeneket 1800-2500 körül osztogatták, érdemes oda is benézni, ha van akció :)
budaörs felé merre lehet
budaörs felé merre lehet téli spd cipőket találni? fogdosni és felpróbálni akarom mielőtt vennék...
| Blog | Gallery | E-mail |
én csak azt tudom, hogy
én csak azt tudom, hogy merre nem. decaban egy deka téli spd cipő se volt :) ellenben nekifutottam (volna) mégegyszer a kamásli témának. De most már a csomagolásnál elakadtam. Az a felirat állt rajta, hogy figyelem! az anyag hajlamos a kilyukadásra, szakadásra. Hát ez már tényleg no comment :D legalább korrektül ráírták :)
Zsoltee
www.bringavilag.hu Bár
www.bringavilag.hu
Bár budaörs mindentől messze van, úgyhogy ettől a bolttól is, de itt legalább lehet jó téli spd cipőt kapni (northwave celsuis).
csak egy általános
csak egy általános kérdés. a bicóra ugye köll prizma. tök jogos. de ha én este pl szeretnék szabályosan irányjelezni, azt az életben nem látja senki. létezik szerintetek fényvisszaverôs kesztyû? akár csak a tenyér-élen levô csíkkal is? mert ilyet még nem láttam sehol.
vannak ezek a pattintos
vannak ezek a pattintos fenyvissazvero csikok. a csuklodra is tehetsz beloluk.
bonnie
Léteznek. Nekem a dekás
Léteznek. Nekem a dekás nyári kesztyűm élében van vényvisszaverő csík, a windstopperes kesztyűmön meg a szép nagy márkajelzés van fényvisszaverő festékkel rányomva. De egy plusz fényvisszaverő csíkot még nyugodtam felrakhatsz a csuklódra is, ahogy már más is javasolta.
www.gruppetto.hu
thx. a pattintóst nem
thx. a pattintóst nem szeretem, ezért gondoltam valami eleve így készített cuccra. majd jól kinyitom a szemem...
Lujka vett valahol korrekt
Lujka vett valahol korrekt tépőzáras boka- és karpántokat. Kérdezd őt!
---
Bringasávot a Nagykörútra!
- Annak a boltnak nem
- Annak a boltnak nem Cathlon a neve?
- De, Cathlon.
Szovel en is ott vettem tepozarast.
:) Az"utolsó pénteken"
Az"utolsó pénteken" kívűl a megjegyzéseidért szeretlek.Komolyan:)
http://kep.tar.hu/norbonc
:DDDDDdddd ------------------
:DDDDDdddd
-------------------------------
http://www.photoblog.com/gabber
Ilyenkor úgy meghatódom
Ilyenkor úgy meghatódom mindig. :)
Szóval három típusú fényvisszavető csíkkal rendelkezem:
- pattintós: csak csuklóra, mert bokáról már lepattan. Egyébként a vége kunkorodásra hajlamos, ellenben pl. kabátujjat remekül összefog. Nekem kama3tól van, az Oktató CM-en kaptam. :)
- bagaboo-s: ez egy szürke csík, anyagszerűen gyűrhető, tépőzáras. A legújabbakat a Bajnokban vettem öccáért. Bárhova fel tudod tenni, hátránya, hogy pl az én csuklóm annyira kicsi, hogy azon lötyög (bár azért nem esik le). Hosszabb tépőzár jobb lenne. (Télen mondjuk úgyis kabátra teszed, ott meg ez nem szempont.)
- luongós: képzelj el a bagaboost egy sárga (kék, piros) ponyvára (?) rávarrva. Tehát 2-3x olyan széles, egy árnyalatnyival talán feltűnőbb nappal. A hossza kisebb, mint a bagaboos, de még így is tökéletes lábra, akár farmerral is. Én a Raoul Wallenbergben vettem szintén öccért.
+1: A bátyámtól kaptam egy felsőkarra való 1 db csíkot, befutócsomagban kapta anno. Ezen kb. 2 cm a tépőzár (nagy bicepsszel rendelkezőknek szívesen felajánlom), ellenben van rajta Goretex felirat. igazából az ajándék szépsége tetszik: futó vagy, fuss sötétben, de legalább egy fényvisszavető csík legyen rajtad.
- Ms. Critica Lujka -
*CMS* RABIC
Mekkora bokad van neked? :)
Mekkora bokad van neked? :)
Meeekkkoraaaaa!!!!! :) A
Meeekkkoraaaaa!!!!! :)
A csuklómról volt szó, nem a bokámról. Vagy mire is gondolsz?
Amúgy a csuklóm, ahogy az egész kézfejem, rettentő pici. Egy általános isk. 4. oszt. fiúnak volt pont ugyakkora, mint nekem Csak én akkor már 22 éves voltam... Szóval a kezem/csuklóm is kompakt, nem csak én.
- Ms. Critica Lujka -
*CMS* RABIC
pattintós: csak csuklóra,
pattintós: csak csuklóra, mert bokáról már lepattan.
Értem, elnézést. :) Nem
Értem, elnézést. :)
Nem téli időben hordtam, ezért nem tapinacival. Farmert nem fog át, arról lepattan.
Tapinacihoz jó lesz, igazad van.
- Ms. Critica Lujka -
*CMS* RABIC
van, persze! sokfélét
van, persze!
sokfélét láttam már, legutóbb a decathlonban tegnap.
meg süni is árul nyári fényvisszaverőst. (www.fabiano.hu)
--
--
--
--
Ha már téli bringázás: A
Ha már téli bringázás:
A torokgyulladás ellen mivel védekeztek?
Nekem tényleg ez a legnagyobb problémám a téli bringázással, hogy ilyen hidegben simán begyullad a torkom bringázás vagy futás után. És akkor utána persze hetekig semmi. Most szombaton is hiába volt rajtam a polársál, egész héten kapar a torkom... :S
=o=o=o=o=o=o=o=o=o=o=o=o=o=o=o=
bringás képek | hajnalpor
Bringatárolót a Nyugatiba!
A te autód menő, az én bringám HALADÓ!
Olyan tempóval kell menni,
Olyan tempóval kell menni, hogy elég legyen orron át venni a levegőt.
www.gruppetto.hu
buff - én a decathlonban
buff - én a decathlonban vettem a hegyvidék osztályon, 1290 ft, polár, és jól bevált (eddig ősszel)
Zsoltee
a torokgyulladás ellen a
a torokgyulladás ellen a legjobban akkor védekezel, ha erősíted az immunrendszered. azok a baktériumok mindig ott vannak, és ha lehűl a torkod környéke, akkor aktiválódnak. ám ha az immunrendszered erős, akkor azt simán megoldja. akkor leszel beteg, ha gyenge vagy. egyél sok vitamint télen, meg gyümölcsöt, de jobban jársz, ha kiegészítőket nyomsz, mert a gyümölcsökben már nincs semmi szinte.
ez igaz, tavaly
ez igaz, tavaly végigtekertem a telet és semmi bajom nem volt, az ismerőseim, akik buszoztak, azok többször is betegek voltak. Április végén is volt vmi kisebb járvány, koliban a szobatársaim sorra kapták el... én egyik este elmentem tekerni egyet, viszont sapkát nem vittem és nagyon fázott a fejem. Hazaértem, elkezdett fájni a fejem, belázasodtam, erre bevettem egy fájdalomcsillapítót. 2 óra múlva semmi bajom se volt :) a többiek csak pár nap múlva gyógyultak meg.
Zsoltee
Símaszk a nyakat védeni,
Símaszk a nyakat védeni, pormaszk a beáramló levegőt fűteni.
--
a bátor kommutátor
Kesztyűből most vettem a
Kesztyűből most vettem a dekánál biemme-t, a csuklót is védi, tépőzáras, pont mintha rám öntötték volna. Vettem hosszúnadrágot kantárral, azon elöl szélvédő van, "windstopper" csoda, meg térdnél vastagabb. Aláöltözetből csak felsőm van, hosszú és rövid, jó a réteges öltözködéshez most még. Lélegző esőálló dzsekit is vettem, kivehető és akár külön használható polár mellény-béléssel, a dzseki újja levehető, a nyílásoknál szorítók vannak (alul derékban). Dög meleg most. Térdvédő majdnem volt a Mountexnél, elöl vastagított, de valami hülyeség folytán 3 cm átmérőjű lyuk van a térd közepén... Esőálló kamásli Mountexnél, sábesz deklit, félhosszú térdvédős nadrágot kantár nélkül még keresek.
Kantáros hosszúgatya
Kantáros hosszúgatya mennyié'?Én is tervezem.
Légyszi dobj egy mailt a
Légyszi dobj egy mailt a fabiano kukacz fabiano ponthu-ra, ha érdekel
CM -mez 5.
Süni
www.fabiano.hu
süni! olvasod te a
süni! olvasod te a mailjeidet? asszem a gmailedre küldtem egyet, csak még nem jött válasz...
--
--
--
--
bocsi most már
bocsi
most már okés!
(:
jövőhéten hozom!
(:
CM -mez 5.
Süni
www.fabiano.hu
Átvariáltam a
Átvariáltam a fabianoponthut, úgyhogy ott is van mail, skype elérhetőség.
...meg talán átláthatóbb.
CM -mez 5.
Süni
www.fabiano.hu
Amin lyuk van,az
Amin lyuk van,az térdszorító.Nem térdvédő/melegítő.
sziasztok szeretnék venni
sziasztok
szeretnék venni egy új kesztyű, mert kezd lefagyni a kezem :Dddd
sajna a mostani kesztyűm már félig a kukában van , mert megviselte a 3 év használat, és most kéne egy új.
esetleg tippeket kaphatok, hogy milyet és hol vegyek?
köszönöm szépen
eddig ez tetszik a
eddig ez tetszik a legjobban, és a zöldpontban árulják 4900 kemény pénzért
http://www.bringaboard.hu/php_upload/04CompN.jpg
van egy télim is, és abban mindig melegem van
decathlonban van
decathlonban van felepénzér' télinek hirdetett őszi kesztyű :) 2500-at megér sztem.
Zsoltee
köfi megnézem
köfi megnézem :)
Én is decathlonban vettem
Én is decathlonban vettem tavaly Rockrider márkájút.
-5-ig jó a gyártó szerint....nekem 0-fok körül már fáztak benne az ujjaim.Szóval az is inkább őszi.Cérna kesztyűvel fogom tunningolni.:)
Én eddig még csak +5
Én eddig még csak +5 körül használtam, induláskor hideg, de néhány perc után már egész kellemes, +15 alatt nem volt túl meleg soha. Lehet, hogy a "-5" felirat azt jelenti, hogy 5 fokig :) Egyébként árulnak kesztyű "aláöltözőt" is, nagyon vékony és állítólag nagyon jó neked ha felhúzod a kesztyűd alá. Nem tudom mennyi értelme van egy ilyennek... valaki próbálta már?
Zsoltee
nézegettem azt a
nézegettem azt a múltkor.
szerintem akkor lehet jó, ha hidegebb időben tekersz, mint amennyit a kesztyűd amúgy kompenzálna. ilyenkor jó lehet a plusz réteg.
--
--
--
--
nyilván fázik a kezed,
nyilván fázik a kezed, hisz 0 fokban simán van -5 a bringán a menetszél miatt. ez egy igen jó márkéting felirat a kesztyűn :)
Boci
----------
...akrat icob, icoB
téééényleg, mekkora
téééényleg, mekkora marketinggenyák ezek! találtam egy kalkulátort, ami kiszámítja adott menetszél mellett a hőérzetet. Némi google mértékeccségkonvertálgatással kijött, hogy ha +5 fok van, és közel 26 km/h-val tekerek, akkor pont -5 foknak érzem a hőmérsékletet. Szóval esélyes, hogy így számolták ezt a cuccot is.
Zsoltee
A dekában vettem én is
A dekában vettem én is btwin márkájút occójé. Hát ma reggel munkába menet izzadt benne a kezem rendesen. Nem tudom, hogy minuszban mit fog produkálni, de eddig faja.
Én egyelőre
Én egyelőre megpróbálkozom a cérnakesztyűvel.Ha nem használ,jöhet az "aláöltöző" :)
biztos hülye vagyok, de én
biztos hülye vagyok, de én 10ért vettem szélállós téli kesztyût a tengerszemben. nem túl vastag, könnyen mozognak benne az ujjak, de jó meleg, ill jól tartja a hôt, és a csuklót is védi. sztem megérte...
En hasonlo tulajdonsagokkal
En hasonlo tulajdonsagokkal rendelkezo Csiroki kesztyut vettem a Teszkoban akciosan kb. egy ezresert tavaly...
jó, de én látens burzsoá
jó, de én látens burzsoá vagyok, meg csak túraboltokat ismerek... ;)
Jövő héten az
Jövő héten az osztrákoknál ott a tschiboban a téli szezon, 3 darabot ajánlanék melegen, több szezonos, nem csak bringás tapasztalatom van velük, tartósak és olcsók.
Ezek a jövő héten lesznek az üzletekben, addig neten lehet rendelni, de az ilyen hasznos holmikat elkapkodják.
Aláöltözetnek a tescós polár is nagyon megfelelő 900ért, ha nincs pénzed szintetikus aláöltözetre, de konkréten ez nem túl drága és vastag térd/derékvédő van benne, minuszokban is szoktam zsákos alvásra használni:
http://www.eduscho.at/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/at/-/EUR/TdAtD...
Az új softshell dzseki pedig ez, száraz hidegre, hóesésre tökéletes, fogja a szelet, de a pára kimegy:
Kesztyűnek mínuszokra pedig ez, ennek használom elődjét snowboardozásra is -10ig, elég vékony, hogy ne legyen zavaró a fogás a kormányon, de stoppolja a szelet és nedvesen is meleg.
Két dolgot nem értek: -
Két dolgot nem értek:
- nálunk miért nincsenek ilyen jó cuccok elérhető áron?
- a kávébolt miért árul téli ruhát? :)
Zsoltee
1. A tchibó meg az edosho
1. A tchibó meg az edosho uaz? Egy világ dőlt össze bennem :)
2. Bpen a legdrágábbak a ruhák az általam eddig meglátogatott városok közül, kivéve Moszkvát... Túracuccokat még az USÁból is megéri rendelni, ha összeálltok páran. (Csak nem túl környezetkímélő)
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Én németországból
Én németországból akartam sátrat rendelni, mert nálunk 30ezer volt, kint meg annyi, hogy szállítással együtt 20e. Aztán jött egy akció meg még egy pici kedvezmény, úgyhogy mégis itthon vettem meg :)
Zsoltee
Lidlben szokott lenni
Lidlben szokott lenni hasonló hetes akció, meg az Aldinak van hasonló akciózása, de én a kávésbrigádban bízok, ott még nem volt minőségi kifogás.
Kávéséknál régi hagyomány a kiegészítőzés, évek óta náluk vásárlok még konyhai cuccokat is, 3 év garival adnak mindent és valóban jól működő holmik. Lerendelnek egy nagy pakkot TCM cimkével kínából, megéri nekik, meg nekünk is.
A magyar outdoor cégek is ezt csinálják egyébként, ugyanúgy fillérekért hozzák be és cimkézik saját márkával, jó ha az egytized a beszer ár, de a nép kifizeti a zsírt rajta, miért adnának kesztyűt 2000ért, ha kifizeti a magyar a többszörösét érte?
Annyit felajánlhatok, ha sok embernek kell belőle, a mérettáblájuk fent van az oldalukon, reális, ki lehet választani a terméket, odaadja a pénzt és hozom az akció utáni hétfőn, a teljes pakkra pedig szétdobok egy 7000es szállítási költséget. Az interneten keresztül sajnos nem lehet többet rendelni, mert limitálják, csak több üzletből lehet elhozni nagyobb mennyiséget.
Engem lehet, hogy érdekel
Engem lehet, hogy érdekel majd vmi, még átnézem a kínálatot. Meddig kell eldönteni? Szerintem nyiss neki egy külön topicot, hogy jobban lásd az igényeket ;)
Zsoltee
Feldobtam, ha valakit
Feldobtam, ha valakit érdekel, kommenteljen.
engem a belinkelt
engem a belinkelt aláöltözős cucc érdekelne! ez felső és nadrág egyben, 15 ojróért? simán! :)
--
--
--
--
megvettem a kesztyűt, nike
megvettem a kesztyűt, nike lett 5800 forintért.
http://www.nella.hu
http://www.bikepedlar.co.uk/acatalog/nikewindproofglove.jpg
Most tekertem benne 1.5
Most tekertem benne 1.5 órát, nálam jelesre vizsgázott, csak ajánlani tudom.
én a deca kesztyűben most
én a deca kesztyűben most tekertem 2x fél órát, és nem tudom ajánlani :( esőben felmondja a szolgálatot, átázik és megfagyasztja a kezem.
Remélem a tchibo kesztyű jobb lesz :)
Zsoltee
az én decathlonos kesztyűm
az én decathlonos kesztyűm a fél óra esős tekerést jól bírta. a víz szépen lepergett, a kezem pedig nem fázott, mert mozogtam.
--
--
--
--
Szerintem az is
Szerintem az is közrejátszott, hogy a második félórát már ázott bandázzsal kezdtem meg, és mindig változtattam a fogást, a kesztyű belső oldala pedig egyáltalán nem vízálló.
Zsoltee
lehet, h neked nem ez a
lehet, h neked nem ez a kesztyűd van decathlonból :)
http://www.btwincycle.com/EN/comp-gloves-black-24043430/
--
--
--
--
biztos hogy nem ez :D az a
biztos hogy nem ez :D az a rockrider ami állítólag -5 C és nagyon nyomják akcióban 2,5e-ért
Zsoltee
A hasított bőr tenyér
A hasított bőr tenyér rész úgy szívja magába a vizet, mint a szivacs. arról nem is beszélve, hogy átlag egy szezont bír ki. A lidlBAZZ ban vettem 1700 buznyákért akciós kesztyűt. windstopperes, de alig használtam, mert a decatlonost turbóztam fel egy vékony cérnakesztyűvel. így használható bandázs nélküli kormánnyal is. - fokokban még nem teszteltem a konstellációt. idén még nem volt olyan hideg.
###
# A járművek az úttesten haladnak. A kerékpár egy jármű.
###
Sajnos nincs még olyan
Sajnos nincs még olyan esőnadrágom, amit egyszerűen a normál nadrág fölé húzva megóvna a szarrá ázástól. Kérdésem, hogy ki mit ajánl, lehetőleg minél olcsóbban minél jobb minőségben - sajnos nem tudok rá most túl sokat költeni, de az eső attól még zavar. :)
--
kossuth - himmel.hu
tavaly a pajtában vettem
tavaly a pajtában vettem egész olcsón egy fundango nadrágot.
persze az özönvízszerű esőt ez se bírja sokáig, mert valamennyire lélegző anyagú. mondjuk volt már olyan, hogy kívülről az eső, belülről az izzadság miatt lett nedves :) de ez kb 20 fokban volt.
--
--
--
--
Én ilyenbe nyomom, nálam
Én ilyenbe nyomom, nálam nagyon okés. Igaz ha nagyon aláöltözől, olyan mint egy szauna :D
http://www.photoblog.com/gabber/2007/09/06/
Mondok jobbat: RP minipack
Mondok jobbat: RP minipack biker
előnyei a fundango-hoz képest:
- biztos kapható (a 6000-es fundango tudtommal limitált széria volt)
- jóval kisebb helyen elfér, minipackba csomagolható (kb. 10cm átmérőjű, 25 cm magas henger)
- megerősített hátsórész (talán több évet fog bírni a nyeregben)
- hosszú távon jobban kinttartja az esőt, mert kevésbé lélegző
hátrányai:
- hosszú távon jobban beleizzadsz, mert kevésbé lélegző
- kicsit drágább
- oldalt nem bontható szét végig, mint a fundango, így kicsit nehezebb felhúzni
Szerintem az ideális a kettő kombinációja lenne :) ha eleve esős nap van, akkor fundango, hogy ne izzadj bele belülről, ha meg jó idő van, csak készülsz a legrosszabbakra, akkor az RP sokkal kisebb helyen elfér, és akár a legduurvább felhőszakadástól is megvéd.
Zsoltee
Én ezt vettem a
Én ezt vettem a Decathlonban:
bTwin City nadrág
http://www.decathlon.co.hu/HU/product_6045876-12849682/
5 ropi. Remélem beválik, mert komoly esőben még nem próbátam.
-
Zsurmi
Én is pont ilyet vettem.
Én is pont ilyet vettem. :-(
Egyelőre csak kisebb esőben használtam, de pár kilométer után levettem, mert csurom víz lett a lábam az izzadságtól.
sergyanbike.blogspot.com
A City cuccokkal
A City cuccokkal vigyázzatok! Azt ők úgy értik, hogy városban sétálgathatsz, akkor jó, de ha akár csak kicsit is sportosabb célra kell, akkor garantált a kényelmetlenség.
Zsoltee
Már rég tervezek gyártani
Már rég tervezek gyártani - gyártatni valami hasonlót. Amit utcai nadrág "elé" lehet rakni (eső is, szél is szemből jön). Fontos, hogy utólag felcsatolható legyen, azaz ne kelljen belebújni.
A prototípus (az ötletet tesztelendő) végül is elkészült :) Fogtam egy régi farmerom, a bújtatóiba övet raktam, azzal fel a derekamra. A nadrág szára/feneke/mindene elöl lógott, hátul csak az öv. Régi triatlonos meg maratonos rajtszámokról megmentett gatyagumit méretre vágtam, és a combon, a térd alatt és a bokánál fogattam hozzá a nadrágot a lábamhoz.
Jelesre vizsgázott. Persze megázott egy picit a fele, de a rajtam lévő nadrág egy picit sem. Pedig esett/havazott, nem is emlékszem, mi volt akkor :) Aztán a radiátoron szárítottam meg. (Külalakra hegesztőemberhez, meg henteshez hasonlítottak, amikor rajtam volt :) )
Az ötlet tehát működőképes. A végleges változat egyrétegű vízálló anyagból készül majd (nem kell lélegző legyen), és gumiszalaggal felvarrott műanyag csatokkal lesz a lábra szerelhető. A csatokhoz vezető anyag fényvisszavetővel lesz burkolva (persze még kell olyat találni, amelyik esőben is visszaveti a fényt).
Azt elfelejtetted, hogy az
Azt elfelejtetted, hogy az alulról felcsapódó víz is jelentős beázást okozhat. Szerintem hátulról is kell védelem, de talán elég alulról a térdhajlatig.
Zsoltee
A múltkor farmerben mentem
A múltkor farmerben mentem el felmérni a csömöri bekötőutakat, és szakadó hóesésben jöttem haza. Le is fényképeztem a farmert, hol lett vizes (ez jól látszik), megkeresem a képet, ha érdekel. Ha jön is valami hátulról, az nem számottevő. A kamásli jellegéből adódóan utólag felcsatolható, a spanyolviaszt azért nem akartam feltalálni :) Viszont ilyen előkenadrággal még nem találkoztam kereskedelmi forgalomban.
Lehet, hogy kényesen
Lehet, hogy kényesen ügyeltél a pocsolyák kikerülésére. Nekem csak egy olyan emlékem van a közelmúltból, hogy nem esett semmi éppen, de az utak nagyon vizesek voltak, rajtam csak kamásli volt, sárvédők fent (bár túl keskenyek) és kapta a lábam elölről-hátulról a vizet kb. a térdem alatt 10-20 centiig.
Zsoltee
én is ott vettem tavaly ezt
én is ott vettem tavaly ezt a fándángót (6 ropi). binyiglitúrán szenteltem fel, kapta rendesen a csapadékot több órán át, de jól vizsgázott.
csak túl laza, nem tudom összetépőzárazni a bokámnál. de kisebbet meg nem mertem venni, hisz rá kell férnie 1 hosszúnadrágra is (ált. nem feszülős van rajtam).
csak olyan körülményes felvenni. plusz a kamásli. sok idő, na. vagy csak én vagyok lajhár...
hú, én kevesebbre
hú, én kevesebbre emlékszem ár tekintetében :)
egyébként érdekes ez a nadrág, mert pl tegnap csurom víz lett kívülről, a seggemre is tolta fel a vizet rendesen a kerék, mert nem volt sárvédőm. viszont alatta a farmerem alig lett nedvesebb, mintha szimplán megizzadtam volna :)
a lábszáránál tényleg körülményes. ha ráhúzom a kamáslit, akkor beázik felülről, becsorog a víz. tegnap is ez történt, ott folyt a hideg a bokámhoz...
ha meg a kamáslira húzom a nadrágot, akkor össze kéne még plusz tépőzárazni, h ne akadjon be tekerés közben. hát nem egyszerű az élet! inkább ne essen az eső! :)
--
--
--
--
Eddig egy termo nadrág volt
Eddig egy termo nadrág volt rajtam, egy termo aláöltő + rendes mez + szél-eső álló kabát, a bukó alá egy rendes sapka + teljesen színtelen, átlátszó szemüveg + windstopos kesztyű, eddig bevált, sőt még izzadtam is főleg deréktól felfele. Neoprén kamáslival, eddig gyakorlatilag megfőtt a lábam, most mék kelleni fog egy térdmelegítő a termonaci alá és szerintem rendben is vagyok. Nem vagyok az a kifejezeten fázós alkat.
Mindez addig jó míg tekerek, ha várakozni kell, hamar átmegyek fázósba....
nem tudom, ki közületek
nem tudom, ki közületek szemüveges, de én most voltam optikusnál, és kérdeztem, hogy valami sportszemüveg bicózáshoz. azt mondta, hogy menjek ide meg ide, és oakley szemüveg, de hogy drága. azt nem tudom, mihez képest az, amikor egy olcsó keret 15, egy átlag 25-30, és simán van 60ért is. és az egész azért kéne, hogy ne essen le, meg ne vágjon a menetszél...
A szemüvegkeret az egyik
A szemüvegkeret az egyik legundorítóbb lehúzás a földön. Ezt is töredékéért állítják elő, és bármennyiért eladhatják, mert "muszáj" megvennie az embernek. Az enyém már kb. 8 éve megvan, akkor is egy viszonylag olcsót kaptam, már vagy ötvenszer ráültem :D de működik. Ennyi pénzért nem vennék újat. Bringázáshoz nem hordom, ha odaérek, meglátom amit kell :D
Ja menetszél és bogarak ellen: Pulsafe XC munkavédelmi szemcsi. Átlátszó és sötétített (cserélhető) lencsékkel + tokkal 5ezer volt :)
Zsoltee
(lehet, hogy) OFF: Az
(lehet, hogy) OFF:
Az árképzésről annyit, hogy sajnos ha akarnák sem tudnák olcsóbban adni a cuccok (mindegy hogy szemüveg vagy ruházat) többségét, mert oké, hogy olcsó az USA-ban, de mire szállítják, vámolják, ÁFÁ-t tesznek rá, sőt még nagyker és kisker árat is csinálnak, addigra minimum a kétszeresére nő az ár a kintihez képest.
Nem mondom, hogy sajnáljuk őket, de ha már egyszer elkezdték behozni akármelyik márkát és felépítették itthon az egész boltot, image-et, stb, akkor ne várjuk el, hogy nem akarnak keresni rajta.Persze van különbség márkák között, ki mennyit tesz a dolgokra.Az Oakley pl sztem az egyik leggennyesebb mind közül, mert kapásból megduplázzák a a nagykerárat (amit valszeg már megdupláztak már előtte) és horror áron adnak mindent.Ehhez mondjuk minőség is társul és általában szó nélkül cserélnek is ha garis para van (ami tapasztalatom szerint igen ritka).
Bocs az OFFért, csak nem szeretem amikor vki kivan, mert a kereskedők nem akarnak bukni az áruk eladásán!
(biztosan) ON
nem szeretem amikor vki
nem szeretem amikor vki kivan, mert a kereskedők nem akarnak bukni az áruk eladásán!
Jogos, igazad van. Viszont te is leírtál egy példát, ami már a pofátlanság határát súrolja ;)
Zsoltee
valamelyik fórumtémánkban
valamelyik fórumtémánkban szó volt a szemüvegekről.
Puls-izéből lehet olyat is kapni, amibe csak lencsét kell rakni.
Még annakidején itt hintettem el az igét, azóta mindenki elégedett vele:
http://criticalmass.hu/forum/20070424/napszemcsik-melyik-jobb-mit-nezzek...
...csak keress rá a "pulsafe"-re és akkor nem kell bogarásznod (:
CM -mez 5.
Süni
www.fabiano.hu
Az úgy van, hogy veszel
Az úgy van, hogy veszel olyan szemüveget, amihez van olyan izé, amit hozzá lehet patintani, és abba tudsz normál szemüveglencsét csiszoltani. Van ahol külön meg kell venni a szemüveget, külön az adaptert, és utána csiszolás. Számold ki. Én váltottam kontakt-ra.
a lencse sajna nem megy
a lencse sajna nem megy nekem, már egy ideje gondolkodom rajta, de vhogy nem sikerült rávennem magam. irtózom, ha bármi közelít a szememhez. :/
szemüveg nélkül meg kb 30 centire látok élesen, szal nélküle felejtôs a tekerés. :(
Ha még aktuális:Nézz
Ha még aktuális:Nézz utána a a Rudy Project szemüvegeknek, amikor nagykerben melóztam, azok elég korrekt árúak voltak.Ezek közül (meg egyébként is) a bepattintóst ajánlom, mert ha romlik a szemed (neadjisten javul:-) akkor elég a dioptriás lencsét cserélni.Amúgy a Rudy szemüvegekhez általában alapból adnak 1-2 cserelencsét és így biztosan megéri.
nekem már beállt a szemem,
nekem már beállt a szemem, kb 5 éve ugyanolyan. megnéztem őket, kettő szimpatikus is, de sajnos nem derül ki, hogy a szemüveg az nekik a keret, vagy alapból van hozzá lencse. mert utóbbinak van csak értelme, meg így kb annyiba kerülne, mint egy normál szemüveg, de ha külön kell venni a lencsét, akkor horror.
sajna akármi a helyzet, egy nap szabit ki kell vegyek, hogy utánajárjak ennek a dolognak, akár ez, akár a pulsafe lesz, de már nagyon kéne...
Nekem ezekkel a
Nekem ezekkel a Pulsafe-ekkel csak annyi a bajom, hogy nincs semmilyen szűrésük, illetve semmilyen adat nincs fent az oldalon.Se UV, se polár, se semmi...
aha. ha nem sötétített a
aha. ha nem sötétített a lencse, akkor elvileg tök mindegy, h uv-s, vagy nem. jó, hogy ezt kb 6 éve mondta nekem egy optikus, de akkor is optikus mondta. valami olyasmi a lényege, hogy a sötétített lencsénél kinyílik a pupilla, és jobban roncsolja az uv.
Ezt én is így tudom. Ami
Ezt én is így tudom.
Ami para, az a nem Uv-szűrős sötét (nap-)szemüveg, mert a sötétre a pupilla kitágul, az UV-sugarak meg bejutnak a szembe.
Átlátszó szemüvegnél a pupilla nem tágul ki, tehát ugyanannyi UV jut a szembe, mint szemüveg nélkül. az meg még nyilván nem káros (az evolúció sem hülye...)
Amúgy meg én csak a "látó" szemüvegemet hordom bringán, az elég (nekem szükséges is). Kivéve, mikor belepte a havas eső meg a pára, és vagy rajta átnézve nem láttam semmit, vagy fölötte kinézve alig valamit. :-)
ma nem volt gáz, igaz,
ma nem volt gáz, igaz, csalva jöttem munkába (bicó-vonat-bicó), de normális esetben ilyen idôben a menetszél kiszárítja a szemem. egy nagyobb felületû szemüveg azért csak jobban véd... síszemüveg alá normált próbáltam, teljesen jó lenne, ha nem nyomná úgy az orromat, hogy 5 perc után szédülök. meg egy jobbfajta kerül 30+ba :(
Most voltam a Camponában
Most voltam a Camponában levő Hervisben, ott most áfamentes akció van minden cuccra nov. 7-től 12-ig, választék van, az árak normálisak, csak azért írom ide, hogy ha valakit érdekel, lehet, h. jól jár vele, talál magának valót.
No, miutan szarra aztam es a
No, miutan szarra aztam es a labam is atfagyott tegnap (kb. 20 km-en keresztul havas eso-ho), elmentem a DecathlonBAZZ-ba, hogy vizhatlanitsam magam. A vadasz-cuccoknal (nem, nem, a Decathlon nem arul fegyvereket) talaltam egy viszonylag jo bakancsot, amely szinte az egesz labfej magassagaig gumibol van, a felso resze pedig vizlepergeto. Tehat ahhoz meg illik egy kamaslit venni...
Ekkor lett elegem: a kosarban levo esogatya melle tettem egy gumicsizmat. 3 ezer forintba kerul, s eggyel jobb kategoriaju, mint az AuchanBAZZ!-os 2 ezerert.
Ma reggel a szemem sem rezzent, mikor az Arpad-hid alatt, a Hev-megallonal felmeteres pocsolya fogadott.
nem hideg a gumicselló?
nem hideg a gumicselló? vagy visszatérsz öregapáinkhoz?: kapcát tekersz a lábadra? valami jó kis polárból pl.
és milyen gumicsimmában tekerni? nem túl nagy a talpa? pl. én martens bakancsban is rosszul érzem magam, ha néha abban tekerek. bár lehet hozzászoknék 1 7 alatt
Simán. Ellássalak
Simán. Ellássalak tippekkel az SPD felapplikálását illetőlegesen?
--
a bátor kommutátor
nekem meg arról irj, h mi
nekem meg arról irj, h mi van, volt abban a munkaruhézati boltban, meg egyáltalán hol van és nyitva e van szombaton,meg ilyesmi.köszi.
.....................................................
Bringával megyek. - No para! Normális tevékenység!
http://szabogyorgyi.blogspot.com/
Itt szavazz a bringázásra !
Csak neten lehet náluk
Csak neten lehet náluk rendelni, de azért megvizuáltam egy olyan típusú láthatósági pulóvert, amilyet szeretnék venni, és meg is rendeltem helyben. Egy-két nap alatt jött is az esemes, hogy megérkezett a cucc. Most épp beteg vagyok, nem tudtam átvenni, tehát egyelőre ennyi a sztori.
--
a bátor kommutátor
milyen betegséged van
milyen betegséged van ?
Meffázás. Túl hamar
Meffázás. Túl hamar felvettem a pajtis kabát és ráfáztam;)
--
a bátor kommutátor
hű, 1előre ne, majd 1x
hű, 1előre ne, majd 1x talán megtanulok vele menni, addig marad a sima pedál. ezzel asszem könnyebb életben maradnom :)
Bele kell csavarozni?
Bele kell csavarozni? :)
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Kicsit összetettebb, mert
Kicsit összetettebb, mert ugye a talpnak is bírnia kell, meg az a jó ha a csat sem áll ki.
Kell még egy réteg gumuálpacsker.
--
a bátor kommutátor
Nem hideg. Vastag
Nem hideg. Vastag terdzoknival hordom.
Szerdan ehhez a stilushoz mar a zsiros kenyer is jobban illik majd!
Hát ez öléggé faludizájnnak hangzik :) ebben a szerkóban nem fogsz száguldani :D a decabazz esőgatyáról valaki írta, hogy előbb lesz belülről vizes, mint kívülről, úgy beleizzad.
Az én védelmem:
1) Deca gagyi bringás kabát, amibe néha nem tudom, hogy beizzadtam-e vagy beázott, mindenesetre tűrhető védelem.
2) RP minipack biker esőgatya, ez csak akkor izzaszt nagyon, ha túl meleg van, ilyen időben pont jó esőben, lehet tekerni rendesen és víz csak kint lesz
3) Miért mondja mindenki, hogy pánksznotdíd? :D
4) Tatonka (Mountex) bringás kamásli, ezt nagyon precízen kell feltenni, különben a víz megtalálja a rést. Viszont múlt héten egyszer alapos voltam, mégis egy kis foltban beázott, és az a poén, hogy ott nincs is összeillesztés, az anyag engedte át a vizet :(
Ezekben a cuccokban nem ázok szarrá, kis hiba azért kerülhet a gépezetbe, de viszonylag normális tempóban is tudok menni.
Zsoltee
Nos, telen nem tervezek
Nos, telen nem tervezek extrem turakat, a mindennapi 8-8 kilometerre pedig tokeletesen megfelel. Az esogatya (teljesen vekony, 100% polyester) alatt hordom a hagyomanyos bringasgatyat, ugyhogy nem izzad ram, foleg ekkora tavon, amikor a hideg idojaras mellett a menetszel is huti. Szoval en bizom benne. Az esetlegesen par perccel megnovekvo menetido nekem meger annyit, hogy szaraz maradok es nem fagy szet a labam a beazott cipoben.
Nem díd, ded. Régi vidéki élményeim jutnak eszembe, ott hallottam utoljára pl. azt is, hogy "díszmetál" (írd: death metal) :)
akkor lehet, hogy ténlyeg
akkor lehet, hogy ténlyeg neked köszöntem, mikor épp felértem a lépcső tetejére fél nyolckor?
Boci
----------
...akrat icob, icoB
Mivel épp most ismerkedem a
Mivel épp most ismerkedem a rendszeres téli bringázással (az a fránya függőség, ugye...), én is most alakítom ki az ilyen célú ruhatáramat. Leírom a ma reggeli tapasztalataimat, hátha vkinek jól jön, vagy ki tudtok javítani vmiben, amit nem jól csináltam.
Szóval a helyzet:
Budapest XIII-Budaörs Budapark volt az útvonal (szokás szerint, munkába), 21 km. 9-kor indultam (már rég ott kellett volna lennem... :)). A bicikli 28-622 majdnem-slicken gurul, ha csak tehetem, 30-as tempó fölött.
A met.hu szerint 4 fok volt, és szeles idő (na ez feltűnt...) 23km/h-ás észak-nyugati széllel. A budaörsi út mellett kivezető birigli úton voltak összefagyott latyakmaradványok, szóval lehet, hogy hidegebb volt ennél...
Múlt héten beszereztem egy snowboardos aláöltőző hosszúujjú pólót és egy téli outi mezt a dekából, mindkettő szintetikus anyagból, a kettő közé pedig a tavaly őszi hosszúujjú cm pólót vettem fel (amin a később elmaradt cm dátuma van, hátul meg a korábbi résztvevő-létszámok), ez ugye pamutból van. A lábamra felkerült a tegnap vásárolt "b'Twin Racer" térdmelegítő (ez ugyebár szintén dekás), ez volt az első útja. Vettem rá jégeralsót, meg egy olvalzsebes nadrágot térd alá feltekert szárral. Egy normál, vékony és egy sízokni volt még rajtam, utóbbi kívül, a jégeralsóra húzva. A kezemre pár éve a Nyugati aluljáróban vett noname kötött kesztyűt húztam, asszem nincs benne polár réteg, csak egy vékony pamut belül, de nem vékony. Nyakam köré sál, fejemre sisak, sapka nélkül. A cipőm eccerű, nevezzük deszkásnak a könnyebb beazonosíthatóság végett.
A térdemelgítők jól vizsgáztak, leszámítva, hogy a combom közepétől a térdkalácsom felső pereméig csúszott az út során a felső gumírozott szélük. Viszont a térdem nem nagyon fázott. A fejem fázott egy kicsit az elején, illetve a lábfejem viszonylag átfagyott a végére, de ez nálam általános. (nem vagyok fázós egyáltalán, egyedül a lábfejem szokot fázni, persze tudom én, miért nem veszek téli cipőt... :))
A karomon néha éreztem, hogy bejut a szél a 3 réteg mögé, de ez egyáltalán nem volt zavaró, az összképet nem rontotta, nagyon jól bevált ez a 2+1 réteg. (múltkor a két szintetikusra kellett szédzsekit húznom, az elég gáz volt, mert nagyon bemelegedett)
Nem tudom, hány fokkal hidegebbet bírnék még ki ebben az öltözetben, de mivel elég sietősen szeretek menni, hamar kimelegszem.
Persze a széllel meggyűlt a bajom, Budaörsön a Törökugratónál a "hegy" tetején majdnem kiraktam a reggelit, de ebből inkább az a tanulság, hogy nem szabad ilyenkor indulás előtt reggelizni. Utána a lejtőn az erős oldal-szembeszél elég ilyesztő volt, ahogy imbolygatott, de ki lehetett bírni.
Tényleg! Mekkora a veszélye, hogy egy ilyen félig, vagy egészen oldalról fújó szél felborít?
dobákpeti
"Why don't you ask the kids at Tiananmen square?
Was fashion the reason why they were there?"
petiBlog
A pamut szerintem köztes
A pamut szerintem köztes rétegnek se való, ha fázol, akkor ajánlanám az óccó deca polár pulcsit (túra részlegen 2500), ez vékony is, de mégis jól melegít, az izzaccság meg mehet kifelé nyugodtan.
A sál nemtom, hogy neked bejött-e, de én polár buffra váltottam (deca 1300, de most volt lidlben is olcsó), ez nem mozdul el sehova, és ha nagyon hideg van, akkor az orromig felhúzhatom.
Reggelit egyél, mert 21 km sok éhgyomorra, nekem néha a 10 is kellemetlen így. Egyél könnyen emészthetőt, és keveset. Keksz, müzli, banán stb.
A szél az gonosz dolog, nekem eddig még csak az első kerekemet lökdöste arrébb, de ilyen is talán 2-3x volt csak. Ha odafigyelsz, akkor nem fog fájni :D
Zsoltee
A sálat birom, nem mozog
A sálat birom, nem mozog (fogja a táskám a helyére) és akár az orromra is feljő.
Hát igen, a mai reggelivel tényleg nagyon meggondolatlan voltam... palacsinta tegnapról, pont jó nehéz kaja, dehát a csajom sütötte, és reggel is direkt megterített, nehogy éhesen induljak el. :) Mondjuk ő (még) nem bringás, és valószínűleg meg sem fordult a fejében, hogy ily elvetemült valék, hogy ebben a hidegben is azzal jövök... :)
Egyébként az előző hozzászólásodra írom, hogy a paksznatded minden RABIC-osnál a 3. pont minden felsorolásban. Ez már hagyomány. :)
dobákpeti
petiBlog
És honnan ered ez a RABIC
És honnan ered ez a RABIC hagyomány? Minden RABIC punk, de nem minden punk RABIC, ellenben egyik se halott, vagy hogy is van ez? :D
Zsoltee
Háttaztat én nemtom. RABIC
Háttaztat én nemtom. RABIC csak lélekben vagyok, punk meg sose vótam... :)
dobákpeti
petiBlog
hát én is valahogy így
hát én is valahogy így vagyok vele :)
Zsoltee
Hát srácok, nekem
Hát srácok, nekem nincsenek ilyenmenő cuccaim, úgyhogy izzadok oszt bemegyek a jó melegbe :)
A torkom viszont elég érzékeny, úgyhogy mostanában a szám elé szoktam rakni a nyári vékony buffot, csak egy porbléma van ezzel: teljesen átázik a lehelletemtől... Nektek is van ilyen? Mit tesztek ellene?
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
lidlis buffom van. a
lidlis buffom van. a temorész a nyakamat védi, a műszál a szám előtt. átázik, de legalább nem a hideg levegőt szívom be. gyapoton meg megszárad hamar :)
Boci
----------
...akrat icob, icoB
Hát én azt, hogy nem
Hát én azt, hogy nem hordom a buffodat...
Valahogy sejtettem, hogy
Valahogy sejtettem, hogy lesz egy ilyen beszólás... de hogy PONT TŐLED? Egy világ omlott össze bennem :D
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
az a muff a kezmelegito amit
az a muff
a kezmelegito amit te nem hordasz, legalabbis nem lattam rajtad vasarnap sem
biztos én vagyok totál
biztos én vagyok totál aberrált, de ez a muff dolog totál padlóra tett :D bearanyozta a vasárnapomat [így 24 órázás után jól esett köszönöm :) ], és ki tudja lehet még a jövő héten is ezen fogok röhögni :)erről inkább nem is írok többet csak hogy:
muff=>puff=>uff
nekem -10 körül szoktak problémáim lenni amikor már orron keresztül is fáj a levegővétel... erre nem tudok megoldást... remélem idén nem is kell kísérleteznem vele...
Le Chef of
Szabad Só Cycling Team
de az a hengerszerű izé az
de az a hengerszerű izé az a muff, amit nyakba lehet akasztani és melegíti a kezet, kesztyű helyezz használják
mit nevecc rajta :D
Deca hegyvidék osztály ->
Deca hegyvidék osztály -> polár buff, 1290 ft, nekem nagyon bejött. Tiszta polár, a nedvességet mindkét irányba átengedi, de melegen tart vizesen is, és hamar szárad, esőben is jó volt.
Zsoltee
Ööö... izé... mi az a
Ööö... izé... mi az a buff??
dobákpeti
petiBlog
melegítő sál sapka
melegítő sál sapka
..kössz... nem én akartam
..kössz... nem én akartam megkérdezni... :)
Hát, én a Decában
Hát, én a Decában találtam a sícuccok között símaszkot, a szemeimen kívül semmit nem hagy szabadon, az orrnál van kivágva, de az is úgy, hogy szemből ne fújjon be a szél, de levegőt tudj venni, meg a szájnál van kilyukasztgatva.. Thermo anyagból, szélálló, befér a sisak alá.. Mi kell még? Jah, és a nyakat is védi, be lehet tűrni a pulcsiba/kabátba..
És nagyon szigorúan néz ki :)
Nekem ezekkel mindig az a
Nekem ezekkel mindig az a bajom, hogy nem tudok orrot fújni, pedig két percenként lenne rá szükségem.
- Ms. Critica Lujka -
*CMS* RABIC
Hát ha orrot kell fújnom,
Hát ha orrot kell fújnom, azt úgyse menet közben teszem, ha meg megállok, akkor felhajtom :)
Tegnap nézegettem maszkokat
Tegnap nézegettem maszkokat túraboltban, de az a problémám vele, hogy a szemüvegem bepárásodik 3 mp alatt. Tippek?
Szemüveg nélkül nem tudok tekerni, mert az ellenszél nagyon zavar. Infós vagyok, 15+ év monitorbámulás után.
Az állam pedig fázik, és nem akarok szakállal járni emiatt.
A sál nem rossz, de a tekergetés nyűgös, különösen ha megállok bevásárolni stb.
-
Zsurmi
a szakáll befagy télen,
a szakáll befagy télen, nem egy jó érzés. a kilélegzett pára fagy rá, nem javaslom. a korábban említett buff jó megoldás lehet...
Hát, nekem a maszkom olyan,
Hát, nekem a maszkom olyan, hogy az orrnál nagy lyuk van, de lefelé kivágva, ha ez így érthető, szóval nem fújja az orrodat a szél, viszont ha az orrodon fújod ki a levegőt, akkor az lefelé távozik, nem fel, ahol a szemüveg van.
Vagy hordj Te is kontaktlencsét ;)
Pedig a szakáll
Pedig a szakáll csinosít(hat)!
Én egy sálat nyakméretre vágtam, és rávartam egy csík tépőzárat. A magasságát (hogy mennyire érjen föl) a sisakszíjjal állítom be. Télen futásnál is jól jön.
meg kell tanulni csak orron
meg kell tanulni csak orron át lélegezni, kevesebb hideg, kevesebb párás lehellet. gyakorlásnak ajánlom a váltott orrlyukas légzést!
Az milyen? Az a baj, nekem
Az milyen? Az a baj, nekem gyak. folyamatosan be van dugulva az orrom. Azért a belégzést igyekszem az orromon intézni, de ki szájon át.
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Nem tudom, hogy favorit is
Nem tudom, hogy favorit is erre gondol-e, de ha találkozunk, szívesen mutogatok neked váltott orrlykas nyugtató légzést. Vagy ha bocit előbb kapod el, ő is jártas a dologban. Vagy gyere el egyszer jógára velem, most éppen légzünk jó sokat. Meg mozgunk. Meg jó. :)
- Ms. Critica Lujka -
*CMS* RABIC
pont erre.
pont erre.
Én is vettem, de 5 perc
Én is vettem, de 5 perc alatt lecsúszik a répa lábaimról.
Asszem el fogom adni.
A combom és atöbbi nem egy méret ;-), Térdmelegítő nagyon kéne.
A kantáros bicós nadrágtól nagyon izzadok az utcai ruha alatt, mert az aláöltözőt be kell tűrnöm.
A jégeralsó milyen? Átöltözni tudok a melóhelyen.
-
Zsurmi
Esetleg próbálj meg egy
Esetleg próbálj meg egy lábmelegítőt, az hosszabb mint a térdmelegítő, talán kevésbé csúszik le. Süni árul ilyent, én azt hiszem ezt választom majd.
Zsoltee
A lecsúszás ellen nekem
A lecsúszás ellen nekem bevált, hogy a jégeralsóra húzom rá a térdmelegítőt, és arról nem csúszik le, mivel az pamutból van.
Azt hogy érted, hogy a jégeralsó milyen? Ha esetleg arra gondolsz, nekem pamut van, de lábon nekem nem gond, hogy nem vmi vízelvezető szintetik cucc.
dobákpeti
petiBlog
Sziasztok! Megfelelő
Sziasztok!
Megfelelő öltözék megvan,de...
-7 fok reggel fél hat,út lefagyva,lejtő.Szöges gumi van,boltban.
Hogyan lehet télen jégen bringázni?
Kösz a tippet térdmelegítő bejött!
Melyik boltban van szöges
Melyik boltban van szöges gumi? Nekem nagyon kéne.
Azzal lehet télen jégen bringázni. Lásd: http://icebike.org
Hello! Segítenék de
Hello!
Segítenék de valószínűleg nem tudok,mivel én Finnországban dolgozok,a szöges gumik pedig itt vannak a boltokban.
látom a szöges gumi a
látom a szöges gumi a téma ,3éve csináltam egyet 3sor szög és 3év alatt egyszer kellett fújni bele levegőt ,igaz hogy évente kb 4szer használom mikor megyünk szánkózni feleségem szánkóval én pedig biciklivel és fel a dombra baromi jól tapad hóban jégen egyaránt ,a lényeg hogy aszfaltra ne menj vele mert szanaszjjel ráz ,többek közt ezért is csak párszor van használva és szerintem városban nem is jó.amugy mennyibe kerül :)
igaz hogy évente kb 4szer
igaz hogy évente kb 4szer használom mikor megyünk szánkózni
én tavaly csak kétszer láttam havat :( idén bíztatóbban indul a dolog :)
Zsoltee
Tegnap mentem Gödöllőre
Tegnap mentem Gödöllőre 30ason meg vissza ,alsó réteg lélegző hosszú poló biciklis hosszú egyszínű mez polár biciklis felső (cippzáras) és felső réteg hosszú biciklis szélldzseki,alul thermo gatyesz ,téli kamásli ,-5fokos dekás kesztyű felül meg a nem tom hogy hívják nyaktól a fejed búbjáig ér és 3km után húztam le két cippzárt mert még nincs hideg (van egy finn közmondás miszerint nincs hideg csak nincs megfelelő felszerelésed)
Patkó emelkedőről lefele (Pestfele) aki járt már arra tudja jobbról mindig erős oldalszél van ,na ott volt már hogy fékeztem erősen mert ugy éreztem itt a vége és lefúj a szél az útról ,ugyhogy szerintme simán elképzelhető hogy lefúj
-5fokos dekás kesztyű na
-5fokos dekás kesztyű
na ez az amiben ma 10 km-en is fázott a kezem. és akkor még jól jártam, mert múlt héten pár fokkal melegebb időben majd lefagytak az ujjaim miután elég gyorsan beázott ez a kesztyű.
Zsoltee
Nekem is -5-ös dekás
Nekem is -5-ös dekás kesztyűm van (rockrider márkájú).Nekem is szarráázott a múlt héten.Ja...és az ujjaim is lefagytak.:)
Dettó. Sürgősen veszek
Dettó.
Sürgősen veszek valami jobbat.
- Ms. Critica Lujka -
*CMS* RABIC
Ennek fényében
Ennek fényében különösen örülök az 1700 forintos Lidl-ös kesztyűnek, ami kiváló eredménnyel vizsgázott. :)
Az enyémmel találkoztál a millin...
Viszont nálad már az is remek eredmény, ha csak kicsit vizes. Én meg konkrétan vízhatlan-meleget keresek.
- Ms. Critica Lujka -
*CMS* RABIC
Én meg konkrétan
Én meg konkrétan vízhatlan-meleget keresek.
Én remélhetőleg ilyent kapok 8 ajróért Bécsből. Ha mákod van, lesz a magyar kávéboltban is ;) Amit most árulnak síkesztyű néven, az nem az!
Zsoltee
Ma próbálkoztam sima
Ma próbálkoztam sima pamutkesztyű (tudjátok, 150 Ft-os strech az aluljáróból) + -5°-os rockrider. Nem volt ma eszeveszett hideg, de milliről hazafelé szanaszéjjel fagyott a kezünk. Most is teljesen vörös, ahogy azt szokta megérkezés után egy órával...
Úgyhogy lehet ajénlgatni a jobbnál jobb megoldásokat (asszem a motoros kesztyűnek lesz még egy sansza a héten.)
- Ms. Critica Lujka -
*CMS* RABIC
nekem nem fázik benne ,bár
nekem nem fázik benne ,bár mikor indulok kb 10percig cidri a dolog de amugy nem fázik ,lehet hülyeség de gyakran "pumpálom" a kezem hogy áramoljon benne a vér és utána már nem is fázik ,ha megállok persze 15perc után már kezd fázni, ami igaz az igaz -5foknál befagy a kezed ebben a kesztyűben szerintem lehet a deka ugy értelmezi hogy amikor mész 60al na akkor ha a menetszél -5fok az számít náluk:)
én cérnakesztyűt vettem
én cérnakesztyűt vettem alá és nagyon jól működik a dolog. nem fázik a kezem, induláskor "kesztyűbe dudálok", aztán meg egy ideig tényleg kell mozgatni az ujjakat, hogy bemelegedjen a kesztyű.:)
Boci
----------
...akrat icob, icoB
Csajok, ez megvolt már? Én
Csajok, ez megvolt már?
Én csak most láttam, de lelkes vagyok.
- Ms. Critica Lujka -
*CMS* RABIC
mi lenne, ha ilyen pólót
mi lenne, ha ilyen pólót is árulnának? Ez akkor ugye a hátra nem jön fel? Amúgy derékkilógás ellen az atléta/body is jó...
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Igen, a pólónak én is
Igen, a pólónak én is örülnék, de azért a külön derékmelegítő nagyon jó ötletnek tűnik. Én eddig kendőket használtam, az viszont elcsúszik.
Az általában nem szükséges, hogy a hátam is kapjon védelmet, úgyhogy az atlétánál ez jobb megoldás nekem. A body meg nem szimpi, mert macerás és kényelmetlen nekem.
Ebben az tetszik, hogy pont ott van, ahol kell lennie, ha akarom, könnyen leveszem és jól néz ki.
legalábbis ez az elmélet, nagyon kíváncsi vagyok, milyen élőben.
Lehet, hogy megvárom, nyerek-e ilyet Anánál, de lehet belőle ajesz is magamnak, meglátom.
Úgyis használnék több színt, ha jó. ;-)
- Ms. Critica Lujka -
*CMS* RABIC
És jó ez a
És jó ez a derékmelegítő cucc? Mert ha igen, beszerzek egyet a feleségemnek... aki próbálta meséljen!
---
http://kerekparosklub.hu/eszak-pest
Ez a zén oldalam
Ana játékában az egyik
Ana játékában az egyik díj, ha nem nyerek, akkor veszek. Ő hordja, szereti, de nyugodtan írj neki levelet, hivatkozhatsz rám is.
- Ms. Critica Lujka -
*CMS* RABIC
Holnap lesz a napja, hogy
Holnap lesz a napja, hogy veszek egyet (ha kapok). Még mindig nem tudom, hogy viszünk-e bringát vagy sem, úgyhogy nem tudom, hogy gyalogosan fogok-e ázni 3 órát Milánóban: ez utóbbi esetben viszont jól jön majd, ha legalább a derekam nem fázik.
"B" verzióként meg bringáscuccban, de bringa nélkül szurkolom végig a maratont, kilógni nem fogok a sorból. ;-)
- Ms. Critica Lujka -
*CMS* RABIC
Szoktál body-t is viselni
Szoktál body-t is viselni bringázáshoz,mert én még nem probáltam?
bedeco Én mostanában
bedeco
Én mostanában szerelkeztem fel egy kicsit komolyabban.Több a fizum!/ha-ha/Bocs.Győrben a Hervisben/Árkád/10e-t vettem Benger dzsekit/víz-szélálló/,a Schneeberg tetején teszteltem/-4°,hóvihar/patentul müködött.Arrabona,bélelt sínadrág/nem kantáros/szintén v.-sz.álló 2490!ft akcióban.Alá egy vékony naci.Aláöltözet,hosszú ujjú felső/HANNAH/ 6990/akcióban/a Mountexben,Baross uton.Ezeket kiprobaltam,nem izzadtam szét magam,és nem fáztam.
Gyalogosoknak meg kell mondani,a bringaút nem azért vörös,mert az mutatja a helyes irányt!
Üdv.mindenkinek:bedeco
bedeco Bocsika!Üdvözlet
bedeco
Bocsika!Üdvözlet mindenkinek mint új felhasználó!/Ezt az előbb véletlenül lehagytam!/
És egy kérdés,kérés.Szeretnék olcsó,jó téli bringás nadrágot venni.Jó állapotú,használt is érdekelne.M-s méret.Köszi a segítséget.
bedeco
hali! én
hali!
én decathlongazdaságos téli gatyát vettem, 6500 ft, eddig egész korrekt. (2 hete hordom utcai ruha alatt)
Zsoltee
bedeco Köszi az ötletet.Ha
bedeco
Köszi az ötletet.Ha minden igaz, november végén itt Győrben is nyílik Decathlon.Legalábbis építik, és keresik az eladókat.Átmegyek bizakodóba!
Gondoltam beírom, hátha
Gondoltam beírom, hátha valakinek kapóra jön. Tegnap vettem 990-ért kamáslit a Decathlonban. Egész pofás, masszívan rajtamarad a csukán, bár még nem sokat használtam, de ilyen taknyos időben jól jön.
-----------------------
Hátszél legyen veletek!
próbáltam a
próbáltam a környékünkön térdmelegítőt venni, de nem volt, cserébe vettem focis zoknit, aminél ha egy számmal nagyobbat vesztek, szépen felér a térd fölé, és jól szorul. holnap próbálom ki, de jónak ígérkezik a dolog.
ja, meg sapka problémám is volt, most varrtam irhából fültakarót. szintén holnap tesztelem...
A tengerszem-ben nagyon
A tengerszem-ben nagyon komoly akciók vannak.Érdemes ellátogatni!
bedeco Esőnadrággal
bedeco
Esőnadrággal kapcsolatban.Győr/Hervis/:Kilimanjaro esőnaci 3990ft.,bezsákolva 25x10 cm,végig zippzáros,elég bő,fel lehet venni simán.Ebben járok melózni is.Oda-vissza 12km.Eddig 3-szor áztam el úgy igazán,alsó ruci teljesen száraz maradt.Melegebb időben kicsit beleizzadtam,de fogja a szelet is.
Üdv.:bedeco
no, gyerekek, *én 1
no, gyerekek,
*én 1 horgászboltban jártam pénteken, s vettem 3150-ért egy DAM KESZTYŰt neoprénből. ez tuti vízálló. a tenyere olyan tappancsos, mint a binyigliskesztyűké, a hüvelyk, mutató és a középső ujjak teteje lehajt6ó, visszatépőzáraz6ó, mert a horgászoknak kell bütykölni.
eddig melegem volt benne, de hát 5 foknál nem is volt hidegebb. kíváncsian várom, mi lesz a mínuszokban. még aláfér 1 cérnakesztyű, ha fáznék benne.
*neoprén ZOKNIt is árulnak ~3000-ért. 41-es volt a legkisebb. mondjuk ez lehet télleg gumicsellóba való, vagy nekem a 40-es lábamra 42-es cipővel felmenne...
*ezek a durungabbnak kinéző deszkás cipők melegebbek, mint az adidas spezial? mert télre kéne vmi melegebb lábbeli, de nem patentos binyiglis cipő és nem is turhabakancs
amúgy pilisvörösváron nyóc ropiért lehet kapni B.K. cipőt 1 outletben. vmi ilyesmit szeretnék, mert MOST azt gondolom, h melegebb, mint az én kopott velúrcsukám
szóljatok hozzá(m)
deszkás cipőből is van
deszkás cipőből is van melegebb, meg szellősebb fajta...
én pl ilyeneket hordok, de már a szellősebb is kezd hideg lenni 0 körül, a zoknikat pedig nem szeretném sokáig egymásra halmozni, ráadásul a vízállóság is fontos szempont, ezért nézelődök túrabakancsokat (mindjárt megyek is mountexbe körülnézni)
persze a vízállóságra megoldás lehet a kamásli is, de sokkal körülményesebb, meg vannak még hátrányai...
--
--
--
--
Én télen-nyáron ilyen
Én télen-nyáron ilyen deszkás cipőkben járok, még síelni is, és bizony télen elég hidegek, hiába bumszlik.
Azt mondjuk el tudom képzelni, hogy az Adidasnál melegebbek, hogyha az csak egy réteg bőrből van, viszont az orr része ezeknek is egy rétegű, csak oldalt meg a nyelvénél vastagabbak. Szóval a menetszél az szerintem áthűti a lábad egy ilyenben.
dobákpeti
petiBlog
kamásli? Zsoltee
kamásli?
Zsoltee
Nezd meg a
Nezd meg a DecathlonBAZZ!-ban a vadasz osztalyon azt a jol kinezo vastag gumitalpu cipot! Szerintem megeri.
7főn beázott a neoprén
7főn beázott a neoprén dam kesztyűm... remek... lehet a tépőzáras ujj miatt- nemtom. nem örülök neki.
beázott mindenem. az rp kamásli is.
kérdés: sima utcai cipőre is rá lehet húzni 1 spd-s v hogyismondják kamáslit? hogy védjem a lábfejemet a teljes lefagyástól?
rá lehet húzni, csak hamar
rá lehet húzni, csak hamar szét fogod gyilkolni azt a részét, ami a pedállal érintkezik. csak a talp közepén lukas, jóval kisebb felületen, mint a normál pedál.
Van nem spd-s kamásli is.
Van nem spd-s kamásli is. Pár éve vettem az egyik túraboltban, ott direkt bicikliskamásliként árulták. Télen és esőben bevált, mert nem ázik be felülről az amúgy vízhatlan cípőm.
Aláöltöző akció az
Aláöltöző akció az Ócsni(AuchanBAZZ!)-ban. Részletek itt.
=====P=E=T=Y=A=====
bringás képek | hajnalpor | blog
A te autód menő, az én bringám HALADÓ!
térd melegítésére
térd melegítésére sportszár. baromi jó, nem csúszik, kb a felsô 5 centi gumírozott, és nem köll külön térdmelegítôt venni. már csak eggyel nagyobb méretet kell beszerezzek. meg kaptam fülest vmi világmárkáról, hogy pamut és hosszabb és nagyon jó. meg lehet bele sípcsontvédôt tenni :D
erről a sportszárról
erről a sportszárról tudnál írni kicsit többet? milyen márka? mennyiért? hol lehet kapni?
---
http://kerekparosklub.hu/eszak-pest
Ez a zén oldalam
Hell! Új vagyok, már egy
Hell!
Új vagyok, már egy fórumot elolvastam hasonló témával, de erre már nem volt lelki erőm, ezért előre is bocsi, ha a kérdésem már felmerült itt.
Aszthmás vagyok és a hideg levegő teljesen kinyírja a tüdőmet, ezért szeretnék egy jó megoldást találni a belélegezni szánt levegő belélegzésére, de ötletem egy szál se, szerintem a pormaszk vagy a sál arcratekerése kevés lenne. Ha van valami ötletetek, vagy tudtok valami kifejezetten erre a célra teremtett maszkról, kérlek írjátok meg nekem!
Előre is kösz!
Lenne még egy olyan kérdésem is, hogy az Author márkájú téli dzsekik, nadrágok szerintetek milyen minőségűek, mert áruk az van, de ez még nem zavar ha megbízhatóak
pl http://www.bringaspar.hu/index.php?option=com_content&task=blogcategory&...
ARP-9 NoWind téli dzseki
Mégegyszer köszi!
>>>Life Goes On!<<<
"áruk az van, de ez még
"áruk az van, de ez még nem zavar ha megbízhatóak"
én hatodennyiért veszek hasonló kabátot a héten :) de ha kicsit jobban utánajársz a dolgoknak (itt is akár, csak keress), akkor biztos vagyok benne, hogy harmadennyiért találsz valami hasonlóan jót.
Zsoltee
A pormaszk jó a hideg
A pormaszk jó a hideg ellen, de olyat kell venni, amin van kilégzőszelep ellenkező esetben nagyon gyorsan benedvesedik. A másik dolog, hogy a pormaszk megnehezíti a légzést valamelyest, ezért asztmával veszélyes lehet a használata, szóval óvatosan próbáld ki előbb. Ja, és az orrod folyni fog a pormaszk alatt. Persze ez még mindig jobb, mint a torokgyuszi.
Létezik símaszk is, ami drágább, de nem fogja vissza a légzést, és nagyon jól melegíti a nyakat is. Az orrfolyás és szemüvegpárásodás viszont ott is jelentkezik.
phorvath
Kerékpáros KRESZ
Hogyan ne üttessük el magunkat
upsz szép hibát fedeztem
upsz
szép hibát fedeztem fel: "szeretnék egy jó megoldást találni a belélegezni szánt levegő belélegzésére" XD
Szal melegítésére...
>>>Life Goes On!<<<
Namost, még a
Namost, még a Szovjetunióból van direkt erre a célra gyártott litván gyártmányú félmaszkom. Ez úgy néz ki, hogy egy gumi valami (mint a pormaszkok, olyan alakú, csak gumiból), az elején egy téglalap alakú lik, abba hasonló alakú fémrács megy bele. A rácsok száma szabályozható, 1-2-4 lehet. 4 rácsnál már -40 fokos levegőnél is +15 fok körüli lélegezhető be a doboza szerint, amit most nem találok. A felhasználás területei között ott a horgászat (nyilván lékhorgászatról van szó), talán horgászboltban itthon is kapható hasonló kütyü. Valaki látott már ilyet?
Megj.: valóban sokkal durvábban melegít, mint bármilyen másik maszk. A fizikája egyszerű, úgyhogy ezt bárki beláthatja.
Hli! Köszi az eddigieket,
Hli!
Köszi az eddigieket, kipróbálom a pormaszkot, hátha, de ha mégsem jönne be akkor hol tudok utánajárni a símaszknak?? Simán sétáljak be egy sí boltba és érdeklődjek? + kb milyen árban lehet egy ilyen?
>>>Life Goes On!<<<
én a hervisben vettem
én a hervisben vettem múlthéten, de sztem drága volt, 5esszeh.
--
--
--
--
a tengerszemben szombatig
a tengerszemben szombatig milo akció, minden féláron. namost, ami nekem van kabát, az nagyon zsír, és 23 volt... van hozzá polárfelső eredetileg 15ért. szal ha osztasz kettővel, egész zsír cucc...
a másik. én is asztmás vok, és egyszerűen csak orron be, szájon ki, és nem zihálva, persze ezt nem mindig tudom betartani. most hazafelé még jól meg is eredt az orrom, szal működik a cucc ;)
"van hozzá polárfelső
"van hozzá polárfelső eredetileg 15ért. szal ha osztasz" hattal, akkor ott a decathlon ;) kétezeröccáh a polár pulcsijuk és nagyon frankó, ezt nem tudták elrontani :D
Zsoltee
jólvanna. közel van a
jólvanna. közel van a munkahelyemhez. meg nem tom, mien a többi polár, de sztem ezt mínusz 10re és alá kalibrálták... :)
őőő... felhúzol
őőő... felhúzol egymásra 2 db 2500 ftosat? :) na ez az amire eddig nem volt szükségem. -2 fokban 30 feletti tempónál melegem volt ebben: mez v. aláöltöző (utóbbi szintén deca, 1800 asszem), rajta az említett polár pulcsi, legfelül pedig egy vékony szélvédő kabát, amit nyáron is használtam esténként, szal nem egy durva téli cucc :)
Zsoltee
igazából nekem teljesen
igazából nekem teljesen mindegy, mert én 2 pólóban, meg egy nyári ingben (csak hogy ne érjek a mûanyaghoz) a kabáttal szétizzadtam ma. mondhatni nincs szükségem a polárra, csak ha valaki fázós, meg oan hülye, mint én h nem m1 dekába meg ien helyekre...
alulra semmiképp se húzz
alulra semmiképp se húzz utcai ruhát (póló, ing), csak technikai ruházatot (aláöltöző, futó cucc, bringás mez), mert ezek elvezetik a bőrödtől az izzadtságot.
Zsoltee
kösz. idén van elôször,
kösz. idén van elôször, hogy nemcsak tavasztól koraôszig tekerek, és hát próbálgatom a cuccokat.
Én is ki nem állhatom a
Én is ki nem állhatom a műszálas ruhákat, de az idén vett aláöltözőm bevállt. Drága is volt.
Már várom az Eduscho-s darabokat... ;-)
Tényleg az aláöltözők (póló) impegnáltak? Az érdekel, hogy meddig marad antiszeptikus, milyen gyakran kell mosnom utcai használatnál (napi 1-2 óra)?
-
Zsurmi
Ha esetleg nem követnéd a
Ha esetleg nem követnéd a kávés bolt akcióját, szólok: ma indult. 5000 pénzért adják az alsó+felső aláöltözőt. Nekem NAON bevált. Rávettem felülre egy véknyabb polár pulcsit meg egy vékony széldzsekit, alulra meg egy farmert. Már elinduláskor sem fáztam, hátmég utána. De az izzadságot is nagyon jó levezeti. Szerintem aki tudja, támadja le a boltot!
Fori
Köszi, de
Köszi, de itt
http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20071106/teli-ruha-akcio-becsben
szerveződött egy csoportos beszerzés. Ebbe szálltam be.
-
Zsurmi
Miert kene, hogy egy
Miert kene, hogy egy alaoltozet impregnalt legyen?
hogy bent tartsa az
hogy bent tartsa az izzadtságot :D
Zsoltee
Akkor mar inkabb a szauna.
Akkor mar inkabb a szauna.
Zsoltee, én megértem, hogy
Zsoltee, én megértem, hogy neked a cucc ára mindenek felett (vagyis inkább alatt), de azért ne nézd teljesen hülyének, aki drágábban merészel vásárolni.
Én is keresem az olcsó dolgokat, főleg, amikor nem vagyok túl jól eleresztve, de tapasztaltam, hogy ez mindig sokkal rizikósabb. Jártam már úgy, hogy inkább az olcsóbbat vettem, aztán meg szívtam vele. Ha jól emléxem, te is tudsz ilyen story-t mesélni. Tudod: olcsó húsnak... megvan rá az esély, hogy híg a leve.
Ennyi.
dobákpeti
petiBlog
bedeco Haly!Zsoltee,
bedeco
Haly!Zsoltee, igaz,küldtem e-mailt,de nem ott kellett volna kérdeznem,hanem itt.Írtam a forgalmazónak az Uvex diopt-os szemcsiért.Megrendelem küldik,de hogyan lesz megfelelő dioptria benne.Na,ezt jól megfogalmaztam.
bedeco
sajnos fogalmam sincs, nekem
sajnos fogalmam sincs, nekem dioptria nélküli munkavédelmi szemcsim van :) amúgy az alkalmas topik ez, de szerintem a legjobb, ha megkérdezed a forgalmazót, ha eddig válaszoltak, biztos válaszolnak erre is ;) esetleg menj be egy optikai üzletben, ők is biztos vágják a témát.
Zsoltee
bedeco Haly!Köszi,hogy
bedeco
Haly!Köszi,hogy írtál.Azt hiszem, írok a forgalmazónak.
Holnapután,akkor éjszakás leszek.
Údv: bedeco
Köszi a segítséget,
Köszi a segítséget, holnap szerintem meg is nézem a Hervist nekem most 5ezer + vagy - nem számít, kb egy 100ast ölök a dolgokba, de ki is fogom használni ennyiért!!!
Jó cangázást és mégegyszer köszi!
>>>Life Goes On!<<<
Ebben a minőségi
Ebben a minőségi kategóriában csak a marketing felára a különbség a márkák között. Beszer ár 2000 alatt van mindegyiknél....
Rövidgatya, póló,
Rövidgatya, póló, kesztyű, szakáll.
Vagy bármi, amiben jól érzed magad.
Tekerni kell, akkor nem fázol!
Jaj, ne is mondd, a múlt
Jaj, ne is mondd, a múlt héten láttam egy bringást rövidnadrágban...
--
kossuth - himmel.hu
Mondjuk Ubiról simán el
Mondjuk Ubiról simán el tudom képzelni, hogy rövidnadrágban rakja. Ezek után...
dobákpeti
petiBlog
http://picasaweb.google.com/s
http://picasaweb.google.com/szabogyorgyi1/MilliMa20071117/photo#51338504...
miben polozott dorian a mult heten ?
rovidgatyaban....
kérdeztem is, hogy nem fagy
kérdeztem is, hogy nem fagy le a bringáról...
Hell! Láttam Velvart-ban
Hell!
Láttam
Velvart-ban ResPro maszkot 10000, de szerintem +éri, rohadt jó, és jól is néz ki. Ha vesztek szerintem a Techno változatot vegyétek az kombinálja a másik 2 verzióját...
>>>Life Goes On!<<<
símaszkot a hattyúutcában
símaszkot a hattyúutcában vettem kb2eft -ért
nemhittem, h ennyire szeretnifogom.
hatással van a genyozó autósra ,ha lassan és mélyen hátranézel benne. tapasztatalatból mondom :-D
Melyik Hattyú utcában
Melyik Hattyú utcában vetted?I.vagy V.kerületiben.
Mi a bolt neve?
Engem is érdekelne az említett símaszk:)
Norbi símaszk: az I.ben a
Norbi símaszk: az I.ben a moszkvánál. Talán kerékvár. ha lefelé indulsz a moszkvától, akkor a sarkon van jobb kézfelé. van melette1 kávézó terasszal.
bár utolsó pénteken láttam jobb megoldásokat is, de ez biztos oÓcsobb :-)
csibós félmaszkon
csibós félmaszkon gondolkoztatok-e? én tegnap vettem, eddig teccik :) fejem tetejére meg jó a windstopperes sapi.
Zsoltee
Ha jól tippelek, akkor az
Ha jól tippelek, akkor az 1300 forintos arcvédőre gondolsz; vettem én is, elég jól védi az arcom a hidegtől, de a hátranézést kicsit akadályozza, illetve néha elkezd lecsúszni.
--
kossuth - himmel.hu
igen, arra gondolok.
igen, arra gondolok. hátranézéssel nem volt bajom, bár tényleg kicsit merevíti a fejemet, lecsúszni nem akar, inkább kicsit nyomja az orromat, pedig nem is olyan nagy :D de szerintem ár/érték arányban nagyon jó cucc.
viszont van egy kis bibi: szemüveggel hogy kombináljam? nagyon le akart esni, amikor erre húztam rá...
Zsoltee
Ennyi pénzt tényleg
Ennyi pénzt tényleg megér. Nekem a szemüveggel más bajom is volt, a kilégzett levegő nem csak lefelé megy, hanem az orrnyergem mellett két résen jut belőle felfelé is, így kb egy perc után le is vettem a szemüveget, mert nem láttam semmit a párától.
--
kossuth - himmel.hu
hát igen a maszkok már
hát igen a maszkok már csak ilyenek. kell egy kis menetszél, hgy ne párásodjon a szemüveg szóval megállni nem szabad :)
| Blog | Gallery | E-mail |
nekem az a poén, hogy
nekem az a poén, hogy páramentes lencse (volt amikor kihoztam a boltból) és a bal lencse rögtön párásodik, a jobb meg csak kicsit :)
Zsoltee
csodálkoztam is... :)
csodálkoztam is... :)
neked nem csúszik le a
neked nem csúszik le a sapi? eddig az összessel az volt a bajom, beleértve ezt a csibóst is, amit ma felpróbáltam, hogy két mozdulat után felcsúszik, és már nem is védi a fülemet semmi. :(
még a símaszkon gondolkodtam, tök jól néz ki, meg meleg, csak nem lehet belőle kilátni. szemüveggel meg pláne nem :(
nadrágnak én a futósat vettem, elég jónak tűnik, a hétvégén ki is próbálom, mert ma sajna a cégnél kellett hagynom a bicóm. nem mintha nem lenne másik, csak kettővel rosszabb hazajönni.
Sapiból a Süni-féle van
Sapiból a Süni-féle van nekem, és sehova se mozdul :) minden szempontból elégedett vagyok vele.
Zsoltee
aha. azt hittem, hogy most
aha. azt hittem, hogy most arról a csibós lehajtható fülû baseball sapkáról beszéltél...
nemnem, bocs ha
nemnem, bocs ha félreérthető volt. a füles bézbólsapi szerintem nem bringázáshoz lett kitalálva :)
Zsoltee
Sziasztok! Új vagyok, ami
Sziasztok!
Új vagyok, ami az írást illeti (3 hónapja olvasok). Kesztyú problémám akadt. A kezem fázik a reggeli munkába tekeréskor . Adjatok már valami jó tippet. A Bp. környéki vásárláshoz tekernem kellene 200 km-t ezért a Deca nem jó. Legutobb egy LidlMultifunkciós szél és vízállót vettem 1700-ért (lehet hogy Kamaz is ezt vette) de sajnos ma reggel csúfosan megbukott a -3ban. A cérnakesztyűs aláöltözet se segített rajta.
Keresek olcsó hegyeket az Alföldre!!!
Szia! Én munkavédelmi
Szia!
Én munkavédelmi boltban vettem egy puccos Timberland téli kesztyűt. Két rétegű. Az van, hogy mínuszokban az ujjaim fáztak fél óra elteltével, olyan -1 fokig meleg. Viszont hazafelé 2-3 fokban már izzadtam alatta. A szelet fogja és strapabíró is.
http://www.lumaxpro.hu/a51
Viszont ajánlatos még itt körülnézni, van aki a hegesztő kesztyűre esküszik, és esetleg egy sima 1700Ft-os téliesített munkáskesztyű is beválhat. Ajánlom még a turkálókat, valami vastag polár is működhet. Az a baj, hogy ha beleizzadsz az rossz érzés, különben meg nem véd a hideg ellen...
az elég szűk tartomány,
az elég szűk tartomány, ha -1 és +2 fok közt kellemes...
ennyi pénzért szvsz már lehetne venni sportoláshoz való kesztyűt is.
Zsoltee
nekem a
nekem a taktyl
http://www.lumaxpro.hu/a46
van tőlük, nagyon kényelmes, mostanában már műszerész-cérnakesztyűvel hordom, csak -5 alatt fázik egy kicsit a kezem. kb.1500 HUF volt.
Ezt találtam. Tudnátok
Ezt találtam. Tudnátok mondani róla valamit?
http://www.velo.hu/cucc/termek.php?mid=14749885365a18
Keresek olcsó hegyeket az Alföldre!!!
nekem egy(két)ujjas
nekem egy(két)ujjas kesztyű kellene. a legutóbbi próbálkozásom hagyományos kesztyűvel ez volt, és nem igazán jött be. lassú tekeréshez valószínűleg jó lehet, de ha gyorsan megyek lefagynak benne az ujjvégeim. ezért keresek nagyon meleg, nagyon széllálló egyujjast. ötlet ? ja, természetesen nem baj, ha olcsó.
sziasztok! mi a
sziasztok!
mi a véleményetek a sínadrágban tekerésről?
vagy láttam a decathlonban félmembrán streccsnadrág megnevezésű kantáros terméket, ismeri valamelyikőtök?
-5 és +10 fok között ajánlott. Ti milyen nadrágban tekertek?
üdv:deka
sínadrágba belerohadnál
sínadrágba belerohadnál elég hamar, mivel síelés közben elég passzív a láb, míg bringázás közben pont az ellenkezője. ezért a sínadrágok sokkal jobban tárolják a hőt, ami lássuk be, nem túl szerencsés bringázás közben.
"félmembrán streccsnadrág megnevezésű kantáros terméket" ezalatt netán a rockrider termo bringásgatyát érted? mert ha igen, akkor olyat bátran vegyél. én második telemet nyúzom benne és nincs rá panaszom, persze kell még majd mellé aláöltöző nadrág is, de kb 3 fokig tökéletesen jó egymagában.
Boci
----------
...akrat icob, icoB
azt hiszem nem rockrider
azt hiszem nem rockrider hanem b'tween a márkája.
rockrider-t lehet kapni még?
tegnap néztem a fehérváriban, de csak a fent említett márkát találtam.
üdv:deka
rockrider a kesztyűm..de
rockrider a kesztyűm..de rá van írva az is,hogy b'tween.Szerintem egy naciról beszéltek.
két márka, egy üzem, egy
két márka, egy üzem, egy disztribútor, egy kutya :)
Zsoltee
Mindkettő a deka saját
Mindkettő a deka saját márkája, az egyik elvileg az outi cuccokhoz, a másik meg a MTB-hez. De márkán belül is vannak típusok, érdemes mondjuk összevetni a kettőt.
Amúgy pedig a -5-ig használható dolgok erősen pluszban használhatóak a feljebb kifejtett menetszél miatt. Mindenképp kell már ilyenkor aláöltöző is szerintem.
nekem is rockrider kesztyűm van -5-ig, szarrá is fagy a kezem még alatta hordott pamuttal együtt is.
- Ms. Critica Lujka -
*CMS* RABIC
A Deca -5 kesztyű nekem se
A Deca -5 kesztyű nekem se jött be, az marad +5 és +15 fok közöttre száraz időben, másra nem alkalmas. Viszont ajánlom neked a kávés kesztyűt, +5 fokban picit beleizzadtam, de kellemes volt így is, míg a deca kesztyű előtte épp az alsó határán járt. A pesti kávéboltban (csibóóBAZZ :)) is árulják most, kétessze.
A héten még tesztelgetem a sógoroktól hozott kávés ruhákat, és írok egy élménybeszámolót. Elöljáróban annyit, hogy a méretekkel vannak kisebb gondok, de nem túl gáz, amúgy jónak tűnnek.
Zsoltee
"Amúgy pedig a -5-ig
"Amúgy pedig a -5-ig használható dolgok erősen pluszban használhatóak a feljebb kifejtett menetszél miatt. Mindenképp kell már ilyenkor aláöltöző is szerintem."
Elvileg, ha vmi szélálló anyagú, annál nem számít a menetszél. Ezt tapasztaltam is, mikor 3 éve a Raxon -17°-ban, orkán erejű szélben nem fáztam. A szélskálánk szerint kb -40°-nak felelt meg, de csak akkor tünt annak, amikor fotózás miatt muszáj volt levenni a ksztyűt. Pedig csak 3 réteg volt rajtam (aláöltözet, vékony polár, béleletlen lélegző kabát).
Szerintem szét kell
Szerintem szét kell választani, hogy mihez öltözünk fel. Ha nem dolgozunk-versenyzünk vagy nem vagyunk elvetemültek, akkor felelsleges hiperszuper ruhát venni sok pénzért.
Én speciel próbálok nagyon takony időben nem bicózni, de persze egy kis szemerkélés nem tántorít el.
A polár tök jó aláöltözéknek, rá egy széldzseki, alá egy hosszú ujjú pamutpóló. Nadrágnak bármilyen kényelmes gatyát felveszek térdig felhajtva, alá egy hosszú pamutalsó+sízukni térdig. Cipő sem spec, sima utcai sportcsuka.Kesztyűből is egyszerű polár béléses kötött. én még nem fáztam benne.+sapi+szemüveg, mert kifolyik a szemem a hidegben. A pamut felszívja, a polár elvezeti az izzadtságot. Úgyis megizzadsz, ha rakod neki ezt nem lehet elkerülni. Szóval olcsón is fel lehet öltözni hobbikerózáshoz, közlekedéshez.