Bicikli, izzadás, öltöny, melóhely - megoldás?

Sziasztok

Szerintem ez sokaknak aktuális téma. Sajnos nekem nincsen lehetőségem átöltözni(zuhanyzásra meg aztán tényleg semmi esély). Van valami csoda izzadsággátló stift vagy az ing alá felvehető és aztán onnan könnyen kivehető "izzadásfogó"? Amúgy abban sem vagyok biztos, hogy egy 3/4-es szövetkabátban egyáltalán fel tudok ülni a gépre:)

Ez az egész "öltözzünk a bringához" dolog megijeszt, pedig a legszívesebben már tekernék a tisztább városért:)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
László János képe
László János
1 cs, 2008-01-31 15:21

menj lassan! 2 perccel érsz később be, és nem izzadsz. És veygél fel bármit, ami az időjárásnak megfelel.
Mostanában persze már én is trükközök, pl az öltöny nadrág alá veszek térvédőd!
Szóval a lényeg: ugyanúgy öltözöm, mint nem-bicajjal, és szép komótosan tekerek a tárgyalásra.

János

RICHTON'S képe
RICHTON'S (nem ellenőrzött)
2 sze, 2008-02-13 23:08

Csoki Minden Fun nak

Pénzügyi oszt dolgozok egy állami cégnél
Én a következőképpen oldom meg.
Dossziés szekrényemben csináltam kis helyet ahova befér a hátizsákom. (40*40cm max)Szerintem ez mindenkinek megoldható!
1 hétre, 1 öltöny nadrág + 2 nem ing, hanem valami divatos hozzá illő felső. Nem reklám remélem de J.press nagyon jókat csinál. Azért mondom ezt mert ez nem gyűrődik.
Tehát egy héten 1 nadrág és 2 felsőt veszek fel.Reggel bringás ruhában megyek! (6 km a munkahelyem) Kicsit előbb érkezem mindig hogy gyorsan át tudjak öltözni.ami a rajtam volt bringás, megy a hátizsákba, amia hátizsák helyén volt, az megy rám ennyire 1 szerű :))) Én nem stiftet használok hanem parfümöt. Sztem minden megoldható csak akarni kell pár éve még én sem gondoltam hogy menni fog. Most évente 1000-2000 km spórolok meg benzinbe:) puszi ALL

Zsíroskenyér képe
Zsíroskenyér
3 cs, 2008-01-31 15:55

odafelé talán nem is kellene igazán tekerni, gyakorlatilag Pesthidegkúttól a Szilágyi Erzsébet fasorig leejt a dolog, de aztán van még 11km a Baross térig:( Ennyit is végig lehet komótosan tekerni?

Az utvonalterv elég kacifántos vonalat szerkeszt meg bicikliút néven. Érdemes a villamossineken menni vagy ott nagyon tekerni kell hogy ne csapjon el a "négyeshatos"?:)

A térdvédő hogyan fér be az nadrág alá?

lele képe
lele
4 p, 2008-02-01 17:16

Egy fényképet küldj már, ahogy rakod a villamossíneken öltönyben!
Komolyabban: tényleg maradj az úton. És igen, lassan kell menni, bár én még lassan is mindig úgy nézek ki 10 perc alatt, mint aki átúszta a Dunát. Ami amúgy elég valószerűtlen feltételezés...
És (bár most nem aktuális) ne öltözz túl, amilyen ruhában sétálva pont jól érzed magad, az bringán szétizzaszt.

kreszt az iskolába!

magwas képe
magwas
5 szo, 2008-02-02 21:32

Tavaly pont az volt az útvonalam. Úgy szoktam, hogy le a Moszkváig (a Városmajoron rövidebb, de szűk, a fasoron meg buszsáv van a János Kórháztól), el a Déli előtt (a Vérmezőnél megyek rá a sínre), végig a Krisztinán (az alagút utca és a teniszpályák között jövök le), balos az Erzsébet hídra, kiskörút Kálvinig, végig a Baross utcán. Ha nem izzadós útvonalat akarsz, akkor menj le a Szabihídig, és ott át pestre. Vagy az alagút keresztnél egy futárbal, alagút, lánchíd, gödör, kiskörút. Ez mind tövig be van állva reggel, nem kell kiköpni a tüdőd.
Ja és a Déli-János irányt ha nem extrém sietek én a Maroson szoktam, utána keresztül a gimnáziumon, át a fogas alatt, 30 méter bringagyalogút(na most lebuktam) a János kórházig. Ha nemizzadni akarsz, akkor ezt a másik irányba is érdemes lehet.
A lámparitmus miatt a vérmező-déli szakaszon kizárt hogy villamos jöjjön hátulról. Legeslegrosszabb esetben a Maros kereszteződésben téged fog a lámpa és akkor jön, de akkor meg rengeteg idő ván átmenni az útra. Mivel a délinél a baloshoz megint megfog a lámpa, ezért ott is utolérhet, de ott megint rengeteg idő van kitérni előtte. Utána meg azonnal megáll, és ez elég ahhoz, hogy elérj az alagútig, hússzal is. Az alagút keresztnél kell figyelni, húzódj előre hogy a villamos beférjen a megállóba ha jön, és már a villamossárgán indulj, de ne kaszáljanak el akik a piroson még átmennek keresztbe. Így a kocsik előtt érsz át, nem kapsz be jobbról egy figyelmetlen autóst, mert ott jönnek fel a sínre félkerékkel. Ott mindíg van 1-2 barom aki második sorban parkol, ezért nem érdemes kimenni amíg túl nem érsz rajtuk (kivéve, ha a többi barom meg a megálló végén U-zik.)
Ja, és csak akkor menj a sínen, ha nagy és sárga vagy, valamint álmodban csengetsz egy picit, mert gyakorlat kell ahhoz, hogy ne fogja meg egy rossz mozdulat a kerekedet, aminek irdatlan esés lehet a vége.

A belvárost pedig le kell zárni.
--
a bátor kommutátor

wackor képe
wackor
6 cs, 2008-01-31 16:05

szerintem a villamossíneket hagyd ki. közlekedj úton. arra való.

pata képe
pata
7 cs, 2008-01-31 16:15

Szerintem is tekerj lassabban. Ja és vegyél a bicajra sárhányót, láncvédőt, és csinálj rá sárhányótoldást (mondjuk gumiszőnyegből, etc), akkor tiszta marad a cipőd esős/sáros időben is.

gyorkos képe
gyorkos
8 cs, 2008-01-31 22:57

Itt http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20071230/te-mirol-mikor-valtottal-b... is felvetődött már a kérdés ders által. (160. hozzászólás)

Fővárosi Zöldszámok (VIK): 06-80-220-220 és 06-80-330-330

Kanuni Sultan Suleyman

Attila- képe
Attila-
9 p, 2008-02-01 02:30

Hmm..wc sincs nálatok? Váltóöltöny?
Lassabb haladás sokat segít, ha még öltönyben is rakod.
A kedvesem bankos, szövetben jár a csajos tanyabájkkal, de csak nagy esőben van gondja.

Tekla képe
Tekla
10 p, 2008-02-01 00:16

Sose értettem ezt az óriás problémát, hogy teljesen átlagos ruhában, ami nem spec. bringás cucc hogyan lehet kerékpározni. Nos, mentem már színházba bokáig érő hosszú szoknyában, sima cipőben, spd pedállal(azóta beszereztem egy klipszest, azért az mégis kényelmesebb, és átszerelni egyperckétperc). nyílván odafelé nem száguldoztam, hogy ne izzadtan-büdösen érkezzek. 3/4es szövet kabátban, hosszú-rövid szoknyában, nadrágban is simán lehet biciklizni. Sőt nyáron is majd, ha jó idő lesz és a lányok nyafognak, így szoknya úgy szoknya. Az is megoldható, főleg ha minél rövidebb, mert akkor még nem is szálldogál össze-vissza 
Ja és outival közlekedem…

A másik meg pl az Anyukám mindig biciklivel jár mindenhová, egyszerű városi biciklivel, női vázas stb. Soha nem volt térdmelegítője, aláöltözete. Jó persze, ő nem Bp-n hanem Békéscsabán, de itt is van tél, nyár, hó eső, csak a távolságok kisebbek. Itt rengetegen kerékpároznak munkába, suliba öltönyben kiskosztümben... ők is megoldották.

Rasp képe
Rasp
11 p, 2008-02-01 00:33

Vizsgára öltöny spd combó.

bumm, nem volt meg a 25ös átlag; naés?

bonnie képe
bonnie
12 p, 2008-02-01 16:49

es hanyast kaptal? bonnie

Rasp képe
Rasp
13 szo, 2008-02-02 20:01

mindkétszer ötöst

ders képe
ders
14 p, 2008-02-01 01:05

Na ja, bennem is felmerült sokszor ez a kérdés (amint már utaltak is rá ;-).
Szerintem 11km-t nem lehet izzadás nélkül letekerni, főleg öltönyben és szövetkabátban teljesen esélytelen.
Én amikor gyakornok voltam, bár csak 5 km-re volt a cucc, mégis igen gyorsan rászoktam, hogy öltönytáskában vigyem az öltönyt (később már bennhagytam az irodában hétközben). Öltöző persze nem volt, a WC-ben gond nélkül át lehetett vedleni (lenyugvás, kis mosdás, öltöny fel). Mondjuk érdekes volt, amikor bejött a főnök, de elég nyilvánvaló a reakció részemről: mit tegyek, nincsen öltöző az irodában..

Szerintem próbáld ki egyszer!

Amúgy én minden irodában kötelezővé tenném a zuhanyzó építését (magától értetődő kiegészítője a biciklitárolónak!)

wackor képe
wackor
15 p, 2008-02-01 02:30

szerintem ez nem annyira egyszerű helyzet. van aki jobban izzad, van aki kevésbé. ha az előbbibe tartozol nincs sok esélyed. ha már rágondolsz a bringára, lehet elönt a víz. ez van meg kell szokni. az izzadást. meg pótruha.

pata képe
pata
16 p, 2008-02-01 03:15

Nekem az a tapasztalatom, hogy nem a táv izzaszt, hanem a tempó. Ha kicsit lassabban megyek, már meg sem érzem az erőkifejtést, akár 5, akár 15 km.

Másik dolog pedig a kabát, fontos hogy elvezesse az esetleg keletkező izzadtságot. Nem kell nagyon spécinek lennie, de lehet pl egy biciklizőkabátot tartani, aztán az irodában egy szövetkabátot, ha menni kell valahova elegánsan, ehhez nem kell külön öltözőhelyiség.

D.Kriszta képe
D.Kriszta
17 p, 2008-02-01 15:50

Hét elején telepakolom a hátimotyóm a heti cuccal, és berakom a szekrényembe, van bent egy pár cipőm, tavaszra egy szandi vagy papucs, egy ezer éves télikabát, ha ki kell ugrani valahová. Igaz nálunk is csak a vécében lehet átöltözni, de ha nagyon vizesen érkezem, akkor a takarítónénik zuhanyzóját használhatom, így legalább kényelmesen tudok bringázni. Bár aláírom, hogy ez nem mindenhol megoldható.

lujka képe
lujka
18 p, 2008-02-01 16:45

farmer bent lakik (és milyen praktikus ez, legalább ma lesz miben buliznom), pólót hozok naponta. Megérkezés általában takkra történik, ezért csak az első pár szünet valamelyikében vedlek át civillé. A többiek cukkolnak, de szeretik a külsőmet, igaz, nem vagyunk láthatóak ügyfél számára.
Nekem isteni.

- Ms. Critica "Lulu" Lujka -
*CMS* RABIC

D.Kriszta képe
D.Kriszta
19 p, 2008-02-01 17:00

Szerencsére nem kell kiskosztümben virítanunk, mondjuk nagyon szarul is érezném magam benne, miután én vagyok az egyetlen ilyen "vadbarom", aki télen is bringával jár, nagyon tisztelnek, és folyamatosan csodálnak, nem értik hogy nem fagyok meg :) A buszmegállóban húsz perc álldogálásban viszont biztos megfagynék

bonnie képe
bonnie
20 p, 2008-02-01 16:48

nincs az a ruha, amit bringan ne tudnal magaddal vinni. jo, abroncsos szoknyat meg nem probaltam, de ez teged nem is erint... de pl talart sman be lehet hajtogatni, volt is errol kulon topik. bonnie

lajhár képe
lajhár
21 p, 2008-02-01 16:58

Ha forgalmasabb utakon mész, biztonságosabb, ha gyorsan mész. Akkor meg izzadsz. A lassú tempó utvonalmódosítást is feltételez. A másik személyiségbeli gond. Én nem tudok máskép menni, mint fullgáz-1 -el, vagy fulgázzal. De régebben csak fulgázzal tudtam, tehát a fejlődés lehetősége meg van...Ádám

wackor képe
wackor
22 p, 2008-02-01 17:07

szerintem ez nem igaz. mikor a körúton tekerek, előfordul, hogy leelőzök bicikliseket, akik jóval lassabban mennek. attól még ugyanúgy 60-70nel mennek le mellettünk az autók. nem tudom mennyivel biztonságosabb, ha 45 helyett 30 km/h a sebesség különbség, amikor épp elütnek. ha meg beáll a forgalom, na akkor meg pláne. szóval tök mindegy mennyivel mész. ergo lehet menni lassabban is.

lajhár képe
lajhár
23 p, 2008-02-01 17:31

Nem MINDIG igaz. De ha az Üllőin kell jobbra sorolni kanyarodáshoz, akkor jobb, ha nagyjából annyival mész, mint a kereszteződés környékén a kocsik (40-45) Nem fojamatában, de fel kell pörögni, és tartani egy ideig. Persze meg lehet oldani máskép is. Csak akkor már nrm igaz, hogy két percet veszítessz... Én átlagban nem tudok 20km/h nál többet kihozni (és ebben nincs benne a pirosnál állás), pedig egyenesen, ha szabad az út, 35-40-el megyek. Igaz, nem rajongok a motorossávért meg piron át ideológiáért- bár mindkettő megesik. Ádám

stms képe
stms
24 p, 2008-02-15 10:17

A jobbra sorolásra a nyugis technika: megvárod az ótókat míg elmennek, és amikor a mögötted levők pirosat kapnak, megoldod meg a manővert. És ehhez tényleg lassan kell menni.*

-----------
*Közben rájöttem, hogy összekavartam a két kezem. A balra sorolást írtam le. Jobbra sorolásért nem tudom miért kéne 40-nel mennem...

-----------

Ha a hollandok a gát mellé hegyet is építenének, ideális ország lenne.

vazze.hu

VM képe
VM (nem ellenőrzött)
25 szo, 2008-02-02 16:49

Én mindenhol voltam már bringával, minisztériumokban, tv-stúdiókban, esküvőn, temetésen, színházban, szóval a dolog működik. Tény, h lassabban kell menni. Ha érzem, h kezdek ízzadni, kicsit kigombolkozom. Nem volt még tüdőgyuszi.

Ami még sokat segíthet, az az, ha nem hátizsák van rajtad, hanem berakod a csomagtartóba a cuccot. A csomagtartó amúgy is egy méltatlanul mellőzött találmány: nem csak h kevésbé ízzad meg a hátad, de ha ott van a táskám, egyből úgy érzem, mint ha valahol Nyugat-Európában tekernék. Na jó nem egészen, de értitek.

Csak sajnos mostanában a kosaramban nem a táskám van:
http://www.vedegylet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=548&mode=...

LaTsu képe
LaTsu
26 szo, 2008-02-02 21:04

Érdekes.. Mindenhová bringával megyek, ahol le tudom zárni, (és nem attól izzadok, hogy épp most nyúlják le.) Zakóban, pólóban, mindegy. Lassabban hajtva totál izzadásmentesen meg lehet úszni a dolgot, bár nyáron ez nem teljesen igaz, mert egy sötét zakó nagyon meleg tud lenni.. de nyakkendőt pl a melóhelyen is lehet kötni, a zakó meg szépen összehajtva befér egy oldaltáskába..nyáron. Télen szövetkabát helyett inkább mellény/pull.over+zakó+vastag sál, és rendben vagy.

Egyéb iránt bépesten kb 50%-al gyorsabbak még a nagymamák is. Mikor először tekertem a petőfi-margithíd vonalon attól zsibbadtam le, hogy kisvárosi padlógáznál legalább négy kedves középkorú hölgy tolt le erősen csengetve a p.csába a kerékpárútról.. :) Minden viszonyítás kérdése.

Szász Andrej képe
Szász Andrej
27 v, 2008-02-03 03:29

Csoda izzadásgátló: Sensitive (tkp szagtalan) 24-órás alumíniumoxidos golyós deó vált be.

Sebesség: A lassabb nem annyival kisebb átlagsebességben, mint amennyivel kisebb a csúcssebesség (pl. jobban ki lehet gurulni a lámpaváltásokat). Ez az egyik lehetőség (kevés felesleges fékezés, sok gurulás). A másik, hogy a sebességhez öltözködsz. A képlet egyszerű: ha megizzadtál, túlöltöztél. Az utóbbi időben én is csúcssebességhez öltözködöm, sokkal egyszerűbb így az élet, csak az elején fázom kicsit, meg ha találkám van a szabadban, és ott várni kell.

Öltözködés: Ha nem vagy fókabőrű (~=megcsíped a karod, és sok bőr van a két ujjad között), akkor tudsz csúcssebességhez öltözni. (Sajnos akinek "jó a szigetelése", az még télidőben sem biztos, hogy tud annyira alulöltözni, hogy ne izzadjon.)

Itt az a lényeg, hogy minél kevesebb cucc legyen rajtad, de arányosan ám! Minden mindennel összefügg (a véráram összeköti a testrészeket, bizony!). Nem fog jó eredményt adni a "fázik a kezem, de izzadok a kabát alatt" kombináció. A sapkát sem érdemes lespórolni. Gyakorlatilag az összes nem mozgó alkatrészt megfelelően védeni kell, és a lábak, de legfőképpen a törzs felől lehet levenni a göncöt.

Pénteken (írnám, hogy tegnap, de sajna már tegnapelőtt) pl. szövetkabátban bringázgattam a városban. Buszt előztem a Váci úton (jó volt, de visszaelőzött, kétszer is). [Az egyik boltban az eladó néni meg is lepődött, amikor felfedtem előtte, hogy most is biciklivel jöttem :)] A szövetkabát alatt volt 1 db ing és egy trikó, és ennyi elég volt. Ez azt jelenti, hogy zakóban az én sebességemmel ebben az időben képtelen lennék izzadás nélkül bringázni (ilyen kabát alatt).

Ha a munkahelyre ingáznék, és öltönyben kellene járnom, akkor bent hagynám a szövetkabátot, ahogy a kolléga is mondta feljebb. Az öltöny fölé legfeljebb egy nagyon vékony széldzsekit vennék (az sem baj, ha lélegzik, mert pl. öreg :D), amitől a cél közelében szabadulnék meg. Ha nem gond, hogy lát az őr, vagy hogy összefutok 1-2 emberrel (engem nem szokott izgatni), akkor a parkolás előtt. Kicsit le kell hűlni azért, mielőtt napi viseletben belép valaki a meleg munkahelyre...

Térdvédő és nadrágcsipesz: A többiekkel ellentétben én nem a belső, hanem a külső rögzítésű térdmelegítőkre esküszöm. Voltam már Jánossal tárgyalni, és nem láttam a térdvédőjét fel- vagy levenni, tehát valószínűleg végig rajta volt. Ez elég kellemetlen lehetett, mert bent a térdvédő szükségtelen.

Az én megoldásom: nadrágcsipesz helyett postásgumi (amivel a leveleket szokták összefogni), térdmelegítőnek pedig női harisnya (fekete, de használtam régen barnát is) két szára, lábfej nélkül. Ezek ugye vagy hosszúak és vékonyak (mint egy női láb), vagy rövidek és szélesek (mint a térd felett kétrét hajtva nekem). Önmagában valószínűleg ennek a harisnyának hőmegtartó képessége nincsen. Igazából ez a nadrágot használja fel, mint hőtároló közeget, azáltal, hogy a térdhez szorítja, így ott nem cserélődik ki a levegő a tekerés közben. (Nagy hidegben vékony nadrággal nem jó, pl. nyári öltöny nadrágjával.)

A tárgyalás/opera/színház stb. helyszínén a térdvédőt letolom a bokámig, ahol a gumi segítségével a nadrág szára alá rejtem. Így eltűnik a gumi és a térdmelegítő is, senki sem látja. Munkahelyen persze ki szoktam bújni belőlük, ott többet vagyok.

Bár engem a súly teljesen hidegen hagy, de úgy vélem, ez a kombináció a legkisebb tömegű a szóba jövő megoldások közül! :D

Nagyon-nagyon köszi, hogy indítottad ezt a fórumot; a téli bringás öltözködés fórumban nagyon úgy éreztem, hogy tényleg mindenki a célfelszerelés irányába orientálódik, pedig hát bringázni hétköznapi (vagy akár ünnepi) öltözékben is lehet! Végre, végre leírhattam a trükkjeimet, és maradt még persze egy-két dolog a tarsolyomban is (későbbre).

Szász Andrej képe
Szász Andrej
28 k, 2008-02-05 03:15

Ma leizzadtam (ez ritka). Ez a legnagyobb veszély: aki nem figyeli az időjárásjelentést, beválaszthat könnyedén... nem ugyanaz jó 0-5°C-ban, mint 6-9°C-ban! Keresnem kell egy vékonyabb dzsekit.

RZ képe
RZ
29 cs, 2008-02-14 16:16

Nem lesz ebbol reuma evek mulva?
En inkabb az egyenletes es megfelelo (esetleg enyhe tul-) oltozkodes mellett szavazok. Abbol nem lehet baj... Z

RZ képe
RZ
30 cs, 2008-02-14 16:18

Izzadasra meg sztem a lassu energiasporolos tekeresen kivul jo otlet, ha 5 perccel hamarabb ersz oda, megtorulkozol, majd par percig lehulsz, szaradsz, rendbe szeded magad. Z

Zsurmi képe
Zsurmi
31 cs, 2008-02-14 19:27

Miután jól kimelegedtél, jobb ha felöltözve maradsz, sőt inkább vegyél fel még valamit. Miután lehültél, akkor öltözz át/törülközz le/mosakodj meg.

Különben az izületeid fáznak meg.

Én legalábbis így tudom.

-
Zsurmi

Szász Andrej képe
Szász Andrej
32 p, 2008-02-15 11:33

Az alulöltözés csak viszonyítási alap a nem-biciklizéses öltözködéshez képest. A tapasztalatok szerint megizzadás/túlöltözés gyakrabban vezet megfázáshoz, mint fordítva.

Mozgásszervi (reumatikus) megbetegedés meg azért kizárt, mert az ízületek környékét védjük. Vagy mást írtam volna?

ali képe
ali (nem ellenőrzött)
33 h, 2008-02-04 22:36

Nekem a nyári biciklizéssel van bajom.
Ha meleg van én még sétálás közben is megizzadok, vagy ha csak simán állok (akár árnyékban is).
Pedig nemigen öltözök vastagabban, mint póló, rövidnadrág, papucs.
Így sajnos esélytelen a bringázás:(

magwas képe
magwas
34 h, 2008-02-04 23:48

Ha laza tempóban tekersz, a nagy nyári melegben sokkal jobban tudsz hűlni a menetszél miatt.

A belvárost pedig le kell zárni.
--
a bátor kommutátor

Nuvanda képe
Nuvanda
35 k, 2008-02-05 09:41

de vigyázz, nehogy sies, mert megfagy a tevéd... :-)

Szász Andrej képe
Szász Andrej
36 k, 2008-02-05 03:11

Most még kipróbálhatod a télit! :)

pt képe
pt (nem ellenőrzött)
37 sze, 2008-04-23 13:10

Csúcs volt végigolvasni a bejegyzéseket, mivel egy ideje agyalok, hogy hogyan állítsam át a szokásrendszeremet a biciklivelmunkábajárásra. Közben azon gondolkodom, hogy az izzadásnál az is fontos lehet, hogy mennyire vagy "új" játékos. Bár az utóbbi hat évben nem bringáztam (most kezdeném újra), de egy éve futok és egyre kevésbé izzadok, és ha mégis, az is csak egyre nagyobb pulzusszám mellett fordul elő. A bringázás is így működhet.
A másik dolog a túl- vagy alulöltözködés. Futásnál is azt figyeltem meg, hogy a téli hófúvások alatt is egy póló egy pulcsi egy vékony polár felső kombináció volt a nyerő azzal az elvvel, amit írtatok: amiben először még fázol, az lesz a jó. És soha nem fáztam meg. Sőt, teljesen elmúlt a megfázási hajlamom a télen, ami már sok éve kísért.
Már csak a bringát kell megvennem és irány az öltönyös bringázás. Mutassuk meg, hogy bárki, bárhol, bárhogyan öltözve is normális és teljesen kivitelezhető dolgot tesz, ha bringával jár! :)

Sofie képe
Sofie
38 sze, 2008-04-23 13:21

Hajrá:-)

alterego képe
alterego
39 sze, 2008-04-23 13:28

Most tervezik bevezetni a kosztumre meg az oltonyre a luxusadot, ugyhogy megnezem, ki fog ezutan oltonyben vagy kosztumben dolgozni.

vigzo képe
vigzo
40 sze, 2008-04-23 15:12

Nekem a fentiek mellett 2 dolog vált be:
Le kell fogyni (kicsit), akkor nem izzad annyira az ember
Keményre fújt városi gumik (én 4 bar-ra szoktam). Mert sokkal hatékonyabb az energiafelhasználás.

Ezzel a "lassan tekerünk" dologgal mindig megpróbálkozom, de aztán elkap a hév... Na ilyenkor ill. ez után érdemes egy gurulós szakasz meg egy kis regeneráció.

feb képe
feb
41 cs, 2008-04-24 14:02

Ma sikerult viszonylag nyugis tempoban tekernem (mar egy honapja probalkozom, de sajnos nem konnyu lassan nyomni), s alig izzadtam bele az ingembe.

A reggeli kozlekedesnel tan meg az is szamit, hogy este ota nem iszom folyadekot. Bezzeg hazafele, 1-2 liter viz es teaval a szervezetemben...

-------------------
ma is jó idő van tekeréshez

Szász Andrej képe
Szász Andrej
42 v, 2008-04-27 01:10

OFF:
Amíg nem a HÉV kap el, addig jó :)
Amúgy velem is ez történt a múltkor: a kiszámíthatatlan időjárás miatt sikerült túlöltöznöm, így megpróbáltam laza tempóban haladni, vajon be tudok-e érni a munkahelyre úgy, hogy 17,4-et mutat a sebességmérő "MAX" mérője? Ez egész jól működött, még a trolibusz sem tudott utolérni a Pillangó u. és a Dózsa György u. között, pedig végig láttam a tükörben :) Erre a Dózsa Györgyön egy lehelletnyi lejtőn 19,6-ra gyorsult a bicikli, gondoltam minden elveszett. Pedig itt még nem. Jött a 30-as busz, és a lehetőség egy kis száguldozásra :) Így lett pillanatok alatt a MAX 37,4; valamint egy száraz Andrejből egy kevésbé száraz. (A vérkeringés ilyetén megindulása után sajnos végig melegem volt, hiába mentem lassan... vagy az is lehet, hogy utána már nem érdekelt.)

Sakura képe
Sakura
43 k, 2009-05-05 00:58

Jaa 4 bárral könnyű....zepelin :)

Mongoose 450
sakura.hu

zsoltee képe
zsoltee
44 cs, 2008-04-24 14:11

Kedden láttátok az inges-nyakkendős radical mass résztvevőt? :)

Zsoltee

feb képe
feb
45 cs, 2008-04-24 18:11

Nem remlik.
Viszont annal a temponal tuti nem izzad meg senki

-------------------

zsoltee képe
zsoltee
46 cs, 2008-04-24 19:05

az alagutas fotókat nézd ;)

Zsoltee

feb képe
feb
47 szo, 2008-04-26 10:22

Tegnap olvastam, hogy elkeszult az elso irodahaz a Corvin setanyon.

"Az épület 3 szintes mélygarázsában a 342 parkolóhely mellett a kerékpárosok és motorkerékpárosok számára kialakított parkolóhelyek is találhatók, melyekhez öltöző- és zuhanyzóhelyiséget is kialakított a fejlesztő."

Hova fejlodik a vilag...

-------------------

heylou képe
heylou
48 k, 2009-05-05 10:37

Fejlődik, ja... én egy hónap múlva költözök át egy ilyen csoda irodába. A bringatároló már most dugig van(kb. a társaság háromnegyede költözött már át), igaz próbálják bővíteni... remélem sikerrel :-) 1500 emberre 30 bringa tárolására alkalmas részt alakítottak ki a 3(!) emeletes mélygarázsban - nem tudom milyen mélyre fúrhattak de még egy metroállomás is elfért volna :-)
Zuhanyzó ott is lesz (előírás), kérdés, hogy használni is lehet-e majd (az átcuccolt kollégáktól még nem érkezett visszajelzés). Öltözőszekrényt meg csak az épületben dolgozó karbantartók kapnak, az irodakukacok nem.
A mostani helyzetnél - amikor a portás kiüldöz ha bringával megyek - csak jobb lehet, de a mesékben nem hiszek :-)

feb képe
feb
49 k, 2009-05-05 10:43

Én csak futás után szoktam a munkahelyen zuhanyozni, viszont a váltóruha mindig bent van. Nincs öltöző szekrény, ennek ellenére elfér a ruha az asztal fiókokban.
Remélem tele lesz a 30 tároló, és követeltek majd újakat. Aztán majd csináltok irodaházi CM-et, és lobbiztok jobb/több zuhanyzóért.

peet képe
peet
50 k, 2009-05-05 01:10

Totál gáz, ha nincs zuhanyzási lehetőség. Eddig ahol dolgoztam, mindenhol volt. Voltam BM-es közalkalmazott, multikulti-droid, most meg magenta közeli színekben... A zuhanyzó alap a melóhelyre. Főleg az irodistáknak + ahol van dresszkód.

Védd magad!
----------------------------------------
Ezer éves piros-fekete MTB, piros csíkos bukó, rettentő kék kesztyű, hátizsákon Safeboot-mellény.

SzCiklon képe
SzCiklon
51 k, 2009-05-05 08:08

Régi szocreál székház: minden emeleten két zuhany. Új, modern üvegpalota: állítólag van valahol egy zuhany az épületben, senki sem látta.

LaTsu képe
LaTsu
52 k, 2009-05-05 14:50

A régi meló nekem egy feltuningolt ex-kutatóintézet panorámás zuhanyzóval csak férfiaknak (a nőiben se zuhany - se ablak). Sosem használtam, mert a takinénik ott tárolták a takarítókocsit, meg az egyéb eszközöket.
Az új meló meg 25 éves középület semmi zuhany, közelező zárt cipő, fém ablakkeretek, no klíma, nyáron 38 fok celsius, lehet izzadni nyugodtan :(

*Szasza_boy képe
*Szasza_boy (nem ellenőrzött)
53 cs, 2009-09-10 18:32

Sziasztok. Én viszem a váltóruhát meg a zsebzuhanyt. Izzadni meg sajnos izzadok, egyszerűen nem tudok vele mit tenni. Kálvinról Zuglő irányában van a "vörös zóna", ahol menni kell, mert letolnak az útról. Hiába húzódok félre nem mennek el mellettem mert azt hiszik nem férnek el... Szóval a Kálvintól a Keletiig szanaszét izzadom magam.

gex képe
gex
54 cs, 2009-09-10 19:00

ne frusztráld magad, ha nem férnek hát nem férnek el. ha majd lesz helyük kikerülnek.

madam képe
madam
55 cs, 2009-09-10 19:27

Így van. Ott a helyed az úton, közlekedj biztonságosan. Nem miattad van dugó, hanem a sok autó miatt.

Yodafon képe
Yodafon
56 sze, 2010-09-15 16:19

Nem tudjátok aki egyetemre megy az hogy öltözködjön?
Rajtam ma csak egy farmer meg póló volt meg a hátizsák a hátamon de úgy leizzadtam hogy szégyellek mások előtt mutatkozni nehogy megérezzék milyen büdös vagyok. 7 km -et tekerek ez kb. 30 perc lámpákkal mindennel együtt. Ez kb. milyen átlagsebesség? Nem sok ez kicsit? Meg ahol tudom ott csak gurulok.
Sajnos én nem tom megoldani hogy lefürödjek az egyetemen mert nincs hol, meg benti ruhát se tudok ott tárolni sehol.

feb képe
feb
57 sze, 2010-09-15 16:49

Szerintem ez inkább laza tempó.
Vigyél magaddal váltópólót, és 10 perc száradás után vedd át.

Én is ugyanúgy megizzadtam ma reggel, mint a legmelegebb nyári reggeleken.

venyerin képe
venyerin
58 sze, 2010-09-15 17:30

Szerintem normális közlekedő tempó.

Izzadás ügyben az van, hogy valamennyire alkati a dolog, nem vagyunk egyformák. Próbáld úgy csinálni, hogy ne nagyon izzadj, aztán a célban kis lenyugvás, gyors felsőtest mosás és póló csere, csodákra képes... :)

-----------------------------------------------------
"Én nem vagyok biciklis, csak sokat járok bringával."

beked képe
beked
59 sze, 2010-09-15 21:03

Az is sokat segít, ha a hátizsákot máshol tudod hordani. Ha van csomagtartód akkor a legtöbb esetben rá lehet aplikálni úgy, hogy ne essen le, meg ne legyen veszélyes, de le lehet szedni. Láttam már kormyára kötött hátizsákot is, meg nyeregcsőre, meg vázra.... szóval légy kreativ. De vehetsz is pl. csomagtartótáskát, vagy nyergecsőre dobható csomagtartót, amire rá is lehet rakni a táskát jól.... bár én abból indulok ki, hogy a legtöbb esetben semmit sem vittem az egyetemre, igy nem tudok elképzelni nehéz táskát.

SpeckoHU képe
SpeckoHU
60 sze, 2010-09-15 21:28

Műszálas aláöltöző, hátizsák a csomagtartón, laza tempó.

Úgy haladok át az autódugón, mint homok a szitán.

fbobe képe
fbobe
61 sze, 2010-09-15 22:47

Mivel már többször felmerült a téma, nyitottam neki egy lapot a wikin: http://www.bringawiki.hu/index.php/Tippek_az_izzad%C3%A1s_megel%C5%91z%C...

Regisztráljatok, és bátran bővítsétek, javítsátok az ötleteket.

--------
bringawiki.hu - Szerkeszd te is!

pata képe
pata
62 cs, 2011-08-25 10:57

Nadrág alá való bélést keresek, kb ilyesmiket, de azt se tudom hogy mi ennek a neve pontosan, és az érdekelne hogy Budapestne tudok-e vhol venni vagy neten kell rendelnem (jó lenne felpróbálni). A lényeg az hogy bármilyen rövidnaci alá felvegyem ha hosszabb útra megyek és kímélni akarom a fenekem, de nem akarok bringásnacit hordani.

Stanci képe
Stanci
63 cs, 2011-08-25 11:30

és ha veszel egy tapinacit és a rövidnacihoz igazítod?
v. ez hülyeség?

Szter képe
Szter
64 cs, 2011-08-25 11:34

Szerintem ezek sima bringás nacik, szivacsos betéttel az ülepnél. Nem azt akarod, hogy az utcai gatyád alá legyen egy bringás nacid is? (nem értem, hogy miért írod, hogy nem akarok bringásnacit hordani, amikor a linkeltek is sima bringásnacik, ha jól látom)

pata képe
pata
65 cs, 2011-08-25 11:43

Szerintem nem (bár nem értek ehhez), ez "liner" vagy "innerhose" néven van mindenhol, ha jól értem kicsit vékonyabb, a lényege tulajdonképpen a fenékbélés, a többi csak tartja.

Szter képe
Szter
66 cs, 2011-08-25 11:54

Áh, most már látom, errorka linkein jobban látszik, hogy miről van szó ;-)

errorka képe
errorka
67 cs, 2011-08-25 11:42

Vaude-nak es Mavic-nak vannak ilyenjei:

http://www.vaude.com/epages/Vaude-de.sf/en_IN/?ViewAction=Monitor&GUID=4...

http://www.mavic.com/en/product/apparel/bottoms/men/Red-Rock-Under-Short

Berguson/Alpinbike. Mindkettonel van ruhazati reszleg. Vaude van mindkettonel, Mavic lehet csak Alpinnal.

----------------------
szmog | fotózás
----------------------
"Bicajjal járok!"
"Ok, Mr. Tour de kibaszott France, ki kérte, hogy bicajjal járj?"

pata képe
pata
68 cs, 2011-08-25 11:46

Köszönöm, pont ilyet kerestem!

tatabike képe
tatabike
69 cs, 2011-08-25 13:24

Kerékpáros aláöltözék, valami ilyesmi a neve, nem?
Én ha rövidgatyóban megyek tekerni, a (a kontráshoz nem öltözök be 'tapinaci/papagájmezbe'), akkor egy régi, itt-ott már pókhálósra nyúlt bringásgátyót veszek alá, a párnázás miatt.

Gépsárkányaim - Cserebere cuccok

errorka képe
errorka
70 cs, 2011-08-25 13:50

Ezek kimondottan alsogatyak. (Technikai) Alaoltozeknek inkabb az izzadsagfogo reteget nevezik, en legalabbis ugy tudom. Leginkabb szintetikus cucc, jo nedvszivokepeseggel, es gyors szaradassal...

Alsogatyak teren nincs tapasztalatom, en vagy szimplan belelt - popiparnas - nadragban nyomom (Decathlonban vettem epp a minap nyari kiadast, 3 es 4k-ert is van, vagy dragabban - 9k kornyeke - melegebb, de annak a regi verzioja jobb volt. Ezen mar csak 1 zseb van, es nincs full fekete, csak ilyen szurke-fekete :/), vagy tapinac + utcai nadrag.

----------------------
szmog | fotózás
----------------------
"Bicajjal járok!"
"Ok, Mr. Tour de kibaszott France, ki kérte, hogy bicajjal járj?"

Frajti képe
Frajti
71 cs, 2011-08-25 14:38

Decathlonban kapható női kerékpáros alsónemű, tuti férfi is van. :)

~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~

Solo la AS Roma per sempre!

tatabike képe
tatabike
72 cs, 2011-08-25 14:58

Jó a női is...:)
Múltkor sokat filóztam, mert találtam egy nyerget, ami jó lett volna a kényes seggemnek. De sajnos női volt, ez még oké, de sajnos rózsaszín volt, az már nem oké...:DDD

Hotyhogy képe
Hotyhogy
73 cs, 2011-08-25 17:25

Sebaj, vammá rózsaszín fiú bugyi, az illene hozzá! ;-)

http://boysundies.wordpress.com/2010/08/08/pink/

SpeckoHU képe
SpeckoHU
74 cs, 2011-08-25 14:51

Lécci mondj már olyat helyzetet, hogy sokat mész, de nem akarsz biciklisnadrágot felvenni.

tatabike képe
tatabike
75 cs, 2011-08-25 14:57

10 menet 4-6-os vilingerrel...

pata képe
pata
76 cs, 2011-08-25 14:58

Egyszerűen nem szeretem a testhez tapadó bringásnacit hordani, próbáltam, de hülyén érzem magam benne, főleg ha sétálok, beülök egy étterembe, ilyesmik. Ez valszeg egy random ízlésbeli dolog, elfogadom hogy van aki meg szereti, te is fogadd el hogy én nem.

Még azt tenném hozzá, hogy lehet hogy ami nekem távban sok, az másnak nem sok, városi bringás vagyok, 10-20km-es távokra kalibrálva, azt tapasztaltam hogy 100km felett előnyös a fenekemnek a bélelt alátámasztás. Lehet, hogy van aki ekkora távot meg se érez, vagy pucér fenékkel is leteker, én meg puhány vagyok :-)

Fly képe
Fly
77 cs, 2011-08-25 22:43

Hétfőn tekertem be Mórra ügyet intézni, melóhely, ilyesmi. És felvettem a bringás tapinacit. Mielőtt beértem volna a városba, megálltam egy pillanatra és felrántottam rá egy "civil" nadrágot, illetve a mezt cseréltem pólóra. (hazafelé ugyanott fordítva)
Így kényelmesen tekertem + a megjelenésem is "szalonképes" volt...

Amúgy még akár 5-10 éve sem tudtam volna elképzelni, hogy felvegyem a bringásgatyót -és főleg, hogy nyilvánosan megjelenjek benne. De a praktikum győzött...

Miló01 képe
Miló01
78 cs, 2011-08-25 23:21

Én irtóztam tőle, de amióta van, csak azt akarok használni, mert sokkal jobb, max. ráveszek valamit.
De van amikor azt se.

Úgyhogy pata nem ciki ez, ha elakarod takarni gömbölyű alakod, vegyél fel rá utcai nadrágot.:D

Hilfy képe
Hilfy
79 k, 2011-08-30 03:08

Én speciel annyira nemszeretem a tapinacit, hogy a Kékesre menet is rávettem egy + rövidnadrágot. :) Hülyének is néztek szerintem jópáran, de hát az meg az ő dolguk.

SpeckoHU képe
SpeckoHU
80 p, 2011-08-26 10:04

Abban tekersz amiben akarsz, csak kíváncsi voltam.

Én városban, melóba járásra nem veszek fel kerékpárosnadrágot. Szerintem 10 km-t simán le lehet tekerni utcai nadrágban is, mindenféle szivacs nélkül.

pata képe
pata
81 p, 2011-08-26 12:15

10kmt szerintem is, és mint írtam, én is sima utcai ruhában kerékpározom városban, a bélés a 100kmhez kell.

Fly képe
Fly
82 p, 2011-08-26 18:32

Alapból, ha csak úgymond "hétköznapi" közlekedésre használom, én sem szoktam teljes harci díszt ölteni. Hosszabb távra vagy ha a magáért a tekerésért megyek, akkor igen.

Zsabor képe
Zsabor
83 p, 2011-08-26 01:33

Hát nem tudom. Velem már előfordult, hogy letekertem 100km-t farmerban, pólóban :)

tatabike képe
tatabike
84 p, 2011-08-26 09:42

Én meghalnék, ha farmerben egy métert is kellene mennem bringával...brrr...:)

Zsabor képe
Zsabor
85 p, 2011-08-26 12:08

Dehogy halnál, én is túléltem :)
Általában abban ülök bringára... ami épp rajtam van :)
Télre viszont most már veszek valami profibb lábmelegítőt, mert a melegítőnadrág - pulcsikar - gumis térdmelegítő kombóból elegem van.
A farmerrel meg az a legnagyobb baj, hogy viszonylag gyorsan, maximum 1 év alatt kilyukad.

zenmacska képe
zenmacska
86 szo, 2011-08-27 00:34

Idén végigtúráztuk Ausztriát sima utcai ruhában. Rajtam az elején még volt bicajosnaci, de aztán leszoktam róla, mert túlságosan melegített, maradt a sima sort, néha szoknya. Mondjuk a szembejövő "profi" nyugdíjas túrázók (full technikai cucc, sisak, szemcsi, minden ami szerintük kell) mind sajnálkozva néztek minket, hogy szegények, biztos nincs pénzük "rendes" ruhára :DDD Egyedül esőruhából kell profi cucc, különben eső esetén félórákig úgy káromkodsz, hogy egyszer sincs benne ismétlés. Néha még amúgy is.

"Never underestimate the power of denial." Ricky Fitts

Hotyhogy képe
Hotyhogy
87 p, 2011-08-26 20:01

Van, aki imádja a bicajozást a hőségben. A bő és laza, könnyű khaki denim nekem is bejött.

Viszont van a hőmérséklet skálán egy pont aminél valahogy érzem, lezáródik a szervezetem, és onnantól nem kínlódok az izzadástól többet.

Azután már paradox hideg érzéseim is vannak a csorgó izzadságtól, és volt már, hogy apró maradandó bevérzéseim keletkeztek a bőröm hajszál ereiben.

Szerencsére ez elszigetelten, csak a mellemen, oldalamon jelent meg, és nem tömegesen ágyékban, hónaljban, mint az ismert milaria.

http://www.bicyclinglife.com/PracticalCycling/SummerCycling.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Miliaria

asztalosgabor képe
asztalosgabor
88 p, 2011-08-26 22:31

Járj autóval, és nem izzadsz meg :)

Hotyhogy képe
Hotyhogy
89 szo, 2011-08-27 09:55

Vájá, ne csak síma, hanem légkondicionált autóval járj. Oszt akkó otthagysz egy akkora lábnyomot mint Godzilla! :-D

felder87 képe
felder87
90 k, 2011-08-30 09:59

egyedi-e vagyok? én nem bringázás közben izzadok, hanem amikor megállok. igaz ez nyáron. Télen meg, mire rájöttem mennyi cucc kell, már más volt az idő. Öltönyben nem bringáztam még sokat, de úgy nagy általánosságban, ha normális öltözetről van szó, szerintem az ing a legjobb, kigombolom latinosan, és átfújja a szél:)

blajo képe
blajo
91 k, 2011-08-30 17:03

Mindenki egyedi, de en is megallas utan kb. 5 percig izzadok legjobban.
(Betudtam annak, hogy menet kozben hut a menetszel, ezert kevesebb izzadtsagra van szukseg...)

tengoo képe
tengoo
92 sze, 2011-08-31 23:39

velem ugyanez, megállok egy-két perc és ugyan úgy nézek ki, mintha leöntöttek volna egy szép nagy vödör vízzel, főleg a rohadt meleg napokon.
Az ing plusz menetszél tényleg királyság! :D