Cipőt keresek

Hi all,

Keresek egy bizonyos cipőt, de az istennek sem találok olyan boltot, ahol emberi méretben (értsd 46-os) lenne raktáron...
Ő volna az: Shimano SH-MP56L

Van valakinek tippje merre?
ebike, ridebike, meg még egy pár bolt megpingelve, de nincs raktáron, vagy nem is lesz.
Számomra fontos lenne a bőr felsőrész, és a strapabíró talp (SPD nem kell, platformon taposok).

Előre is köszönöm a hozzászólásokat!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Drótmanó képe
Drótmanó
1 cs, 2008-03-06 10:19

a mo-i boltok általában a velotrade-től szerzik be a shimano cipőket, ők meg tudják mondani, hogy kinél van kint bizományban ebből a típusból a keresett méretben. Én is így találtam rá rajtuk keresztül a mostani cipőmre.
Az elérhetőségüket sajnos nem találtam meg a neten, de ha elbiciklizel a csepel vasműbe, és elindulsz a központi úton dél felé, látni fogsz egy nagy shimano feliratot, ők azok.

update: a t-online tudakozó szerint
Központi út 28-32. tel: (30) 205-5952

CharlieBrown képe
CharlieBrown
2 cs, 2008-03-06 13:44

Köszi az infot, megcsörgetem őket!

Charlie

wackor képe
wackor
3 cs, 2008-03-06 11:26

.

haggyma_Névtelen képe
haggyma_Névtelen (nem ellenőrzött)
4 cs, 2008-03-06 12:39

Simono 46-os épp jó a 44-es lábamra! Ha neten rendelsz érdemes előtte egy boltba bemenni és felprobálni a cípőt.

CharlieBrown képe
CharlieBrown
5 cs, 2008-03-06 13:44

Ma bementem RideBike-ba, és felpróbáltam a 46-os cipőt. Valóban elférne a 47-es is, viszont akkorát elmondásuk szerint az importőr nem hoz. Vagy nincs...

Charlie

CharlieBrown képe
CharlieBrown
6 cs, 2008-03-06 13:46

Egyébként valami hasonló pacskerra van ötletetek?
Nem ragaszkodnék shimanohoz, pont úgy, mint az SPD talphoz sem. Platformra legyen oké, meg legyen bőr felsőrésze, oszt' csókolom.

Charlie

lajhár képe
lajhár
7 cs, 2008-03-06 13:56

Télen jó turabakkancs, jobb időben turacipő. A turabakkancs kicsit barbár megoldás, mert drága darab, és nem használ neki a bicó, de szeretem jó lábbelit. Most egy Hervisbazzban vett ColumbiaBazz akciós cipővel tekerek, elözö szezont kibirta (tavasztol őszig), ezt már max. félig fogja. Nagy lábad van, sokat költesz cipőre. (Én csak tudom, 47-es a lábam.) De erre érdemes, ha van miből. Bakancsból nekem a Hanwagbazz jött be, ilyenkor tél végén sok helyen (Montexbazz) akciós, ilyenkor akár 35ezer alatt is kapsz... És ők gyártanak nagy méretet.
Ádám

CharlieBrown képe
CharlieBrown
8 cs, 2008-03-06 14:27

Télen túracipőben nyomtam, az megfelelő tartást adott a talpamnak. A bakancstól azért fázok, mert bár kúl ha a bokám fogja a cipő, de ez picit magas lenne :) Meg dögnehéz.
Persze 47es méretben már milyen cipőt keresek, ami nem nehéz, már csak a terjedelméből kifolyólag :D
Szóval azért néznék az eredeti kérdésben említett cipőt, mert boka belső felénél faszán magasított, lábfej részen erősített, és nem mellékesen nem drága.
Körbesasolom a héten túraboltokat, hátha találok valami lájtosabb, merevebb talpú cipőt.
35ezret biztos nem akarnék kivágni az ablakon most. 30at sem nagyon :)

Charlie

bringasalsa képe
bringasalsa
9 h, 2008-09-22 17:48

Sziasztok!
Van egy ősrégi cipőm: Diadora. Szeretnék venni egy újat. Milyet javasoltok és hol? Elsődleges szempont, hogy ne legyen aranyárban. Országútim van, klipszes pedállal, de a cipő talpán van egy "bucka" és abban egy rés, amit be lehet akasztani a pedálba (stoplis???). Bocs, de fogalmam sincs, hogy nevezik ezt a fajtát...
Lehet ilyen cipőt kapni vhol? A jelenlegi cipő bőrből van. Igazából már nem tekerek annyit, mint fiatalabb koromban. Kb. havonta 4-5 alkalommal. Tehát nem kell vmi speckónak lenni.
Ill. van még egy kis problémám. Télen le fog fagyni benne kicsi lábam. Van olyan kamásli (vagy más vmi), amit tudok használni ehhez a pedáltípushoz?
Köszi a segítséget mindenkinek!

bringasalsa képe
bringasalsa
10 k, 2008-09-23 14:55

Senkinek sincs 5lete???? Plíííííííííz! Heeeeeelp!

Wadmalac képe
Wadmalac
11 p, 2010-08-06 11:42

Lapos talpú (nem spd) bringás cipőhöz (ami még a look műa. patentos pedálokhoz készült) ugyanúgy lehet ezt a klipszes pedál stoplit kapni mint a look stoplit. Érdeklődni kell oútis cipő cuccokkal foglalkozó bringásboltban. Szlovákiában elég olcsón vannak a look stoplik, gondolom ezt is kapsz ugyanott.
Pl. kérdezd meg őket:
http://www.matuzmaster.hu/alkatreszek/pedalok/
Wad

Ypse képe
Ypse
12 k, 2008-09-23 22:07

Esetleg Ő nála lehetne érdeklődni, hogy nagyobb méretben van -e , szállít e Kis hazánkba, és ha igen mennyiért..

http://www.amazon.com/Shimano-Multi-Purpose-Cycling-Sneaker/dp/B000K6YQU...

Bordó Trek 970-es srác Zöld Sisakban.

bringasalsa képe
bringasalsa
13 k, 2008-09-23 23:18

Ypse,
ezt nekem írtad? Azt Charlie keresi. Én mást keresek. Abban tudsz segíteni?

Ypse képe
Ypse
14 k, 2008-09-23 23:47

blog nyitójának írtam, a keresett Shimano cipő van belinkelve.

Én bő fél éve használok egy SPD-s Diadora cipőt, amivel teljesen meg vagyok elégedve, nyáron szellős, így nem fülled bele a lábam, de a mostani hidegebb időben is kitűnően szolgál.

Ha találok pontos típust és fotót róla belinkelem utólag.

bringasalsa képe
bringasalsa
15 k, 2008-09-23 23:50

Köszi a választ!
És az jó lesz arra a típusú pedálra, ami nekem van??? Ja: és női cipellő kellene... :-)))))))

Ypse képe
Ypse
16 sze, 2008-09-24 00:16

Hááát, így sajnos nem tudom, hogy Neked melyik fajta van,
Én egy Shimano PD-M520 pedállal és a Diadora cipővel ostromlom a várost.

Új cipő/alkatrész vétele előtt érdemes körbenézni.
Ezt az oldalt ajánlom, nagyon sokat segített nekem is az alkatrészek kiválasztásában, mert a Kerékpáros társak véleményezték Őket és így előre tudom mire számíthatok a használata során.(pozitív/negatív)

bringasalsa képe
bringasalsa
17 sze, 2008-09-24 00:17

Köszönöm szépen!
Lassan okosodom.... Miche klipszes pedálom van. Ilyen:
http://alleycat.hu/forum/adok-veszek/miazmas/miche-klipszes-pedal
Ehhez keresek cipőt.
Használ még vki ilyet??? Van még hozzá cipő? Vagy új pedált is kell vennem?

Ypse képe
Ypse
18 sze, 2008-09-24 00:39

Ha jól gondolom a cipődön ilyen vagy ehhez hasonló háromszög alakú stopli van.

pethodavid képe
pethodavid
19 k, 2008-09-30 13:43

Klipszes pedált bármilyen utcai cipővel használhatsz, csak egy idő után elkezd kikopni az orra ahol érintkezik a klipsz elejével.

| Blog | Gallery | E-mail |

bringasalsa képe
bringasalsa
20 k, 2008-09-30 15:51

Tudom... :-) A mostani is így járt.
Outin elég hülyén mutat az utcai cipő. És mivel - ha lehetőségem van rá - tépek, mint a hülye, ezért nem is alkalmas rá egy puha talpú utcai. Nem fontos klipszesnek lennie, csak keresem a nekem megfelelő összeállítást. Most leginkább az szomorít el, hogy nem nagyon találok a méretemben, ami 39, női... De nem adom fel!

pethodavid képe
pethodavid
21 k, 2008-09-30 16:16

Hát, ha a klipsz megoldás akkor az spd a legolcsóbb csatos rendszer. Vannak pedálok 5000 körül is és cipő is van 10e alatt szóval olcsóbban kijön a 2 mint pl egy egg beaster pedál önmagában.
Nem tudom merre felé laksz de, ha megírod vki biztos tud ajánlani boltot ahol nagy a cipőválaszték. 39-es még nem olyan kicsi, hogy nehezen találj. Shimano, Northvawe, Merida pl amikbe tuti van 39-es forgalomban...

| Blog | Gallery | E-mail |

bringasalsa képe
bringasalsa
22 k, 2008-09-30 16:37

Dávid köszi a választ!
VI. ker.-i vagyok. A Visegrádi u.-ban voltam eddig, de ott csak kétfajta cipőt tudtak mutatni. De nagyon kedvesek, segítőkészek és hozzáértőek(!) voltak. Ott ajánlottak egy SPD pedált 6.000-ért. Nincs is tapasztalatom pedál+cipő ügyben. Ami eddig tetszett és árban is megfelelő lett volna, az 44-esnél kezdődött... Eddig a legkisebb méret a 40-es volt, az is webáruházban, onnan pedig cipőt nem szívesen vásárolok.
Köszi a tippet!

Wadmalac képe
Wadmalac
23 p, 2010-08-06 11:36

Meg a pedál hátsó széle bevág és ott törik a talp.
Wad

bringasalsa képe
bringasalsa
24 k, 2008-09-30 13:08

Nem ilyen. Azóta körülnéztem egy boltban. Javasoltak egy úgy pedált és cipőt... :-( Ettől féltem. De az legalább néhány évig ismét bírni fogja. :-)
Köszi a segítséget Ypse!
Ja, és azt a katalógust, amit egy másik fórumon vkinek felajánlottál Diadóra ügyben, nekem is el tudod küldeni?
Köszi!

Porcy képe
Porcy
25 cs, 2009-01-01 15:50

sziasztok nagy méretű cipöt keresnék az az 48,5-49-es létezik ilyen?köszi

Madzag képe
Madzag
26 p, 2010-05-28 15:53

Sziasztok

Országúti bringával közlekedem Budapesten és környékén. Clipses pedált használok, de nem tudom milyen cipőt érdemes hozzá venni. Most kezdtem csak bringás cipőt használni (egy 1000 éves olasz cipő: 1 réteg bőr, bőr talp, talpon gumitalp), sokkal jobb benne tekerni. Viszont ez a cipő ami van, max. nyárra jó.

Olyan cipőt szeretnék találni, ami rossz időben is elmegy, bőr, vagy műbőr, nincs benne vászon és clipses pedálhoz alkalmas.

Kérlek titeket adjatok tanácsot, mire figyeljek, milyen rendszerűt ajánlotok (esetleg típust), mert nem vagyok othon a témában.

-ogre- képe
-ogre-
27 p, 2010-08-06 10:09

használ valaki shimano 3szög pedálhoz, vagy sima pedálhoz stopli nélkül spd kompatibilis cipőt stopli nélkül?
eddig egy normál utcaiban tekertem, de 3-4 év után a végét járja. vettem jó olcsóért egy szimpatikus teremfoci cipőt, ami kényelmes, meg elsőre jónak is tűnt a talpa, de pár hét után már látszik rajta, hogy erre nem volt jó választás. a 600-as pedálomat meg nem akarom emiatt lecserélni, bár az valszeg olcsóbb, mintha vennék egy új cipőt :)

Wadmalac képe
Wadmalac
28 p, 2010-08-06 11:35

Az igazi jó spd cipőknek merev a talpa, sztem nem spd pedálon bizonytalan érzés lehet, meg valszleg csúszik is. A patent süllyesztése miatt csak két szélén van járófelület, tehát a felfekvés is kicsi.
Érdemes megnézegetni a BMX, DH, dirt és freeride cipőket, szvsz az lenne a jó választás.
Wad

-ogre- képe
-ogre-
29 p, 2010-08-06 14:01

én monti cuccokat néztem íbájkon, mert azok legalább cipő kinézetűek. :) a patent süllyesztéssel ezeknél is lehet gond, de pl ennél teljesen kulturált a megoldás.

Nuvanda képe
Nuvanda
30 p, 2010-08-06 14:03

A cipőket egy gumi betéttel árulják. Azzal lehet simán használni, egy kollégám sokáig azzal tekert normál pedálon.

-ogre- képe
-ogre-
31 p, 2010-08-06 14:13

mindegyiken van? mert a képek alapján csak pár modellen láttam, de az ugye nem szentírás :)

Nuvanda képe
Nuvanda
32 p, 2010-08-06 14:21

Fogalmam sincs. De vhol megvan az enyém, oda tudom adni, ha kell vkinek.

lujka képe
lujka
33 p, 2010-08-06 22:43

Montis spd-cipőket használtam már sima pedálon, tökre nem volt gáz, azoknál általában süllyesztett a stopli.

- Ms. Critica "Lulu" Lujka -
*CMS* RABIC
MK - KP

"Az öröklét nem az időben rejlik, hanem az összhang állapotában."