Nem tudom, kinek mi a tapasztalata a női sofőrökkel kapcsolatban, de én megfigyeltem, hogy baromi óvatosan előznek meg, de 100-ból 99-szer centiméterekre mennek el mellettem. Valószínűleg ez összefügg a nők gyengébb térlátásával, térérzékelésével. Nektek mik a tapasztalaitok ez ügyben?

http://www.barangolasok.hu

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
Krisztab. képe

Miből gondolod, hogy a

Miből gondolod, hogy a nőknek gyengébb a térlátása?

*CMS*

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

2
magwas képe

Gondolom olvasott

Gondolom olvasott szakirodalmat, amelyből kiderül, hogy a nőknek általában a térlátással kapcsolatos funkciói gyengébben, míg mondjuk a beszéddel kapcsolatos funkciói erősebben fejlettek mint a férfiaké. Általában.
(A női egyenjogúság nem azt jelenti, hogy mindenki növesszen faszt.)

A belvárost pedig le kell zárni.
--
a bátor kommutátor

3
pata képe

Vannak nemi különbségek

Vannak nemi különbségek sok képességben, ezek nem akkorák, mint sokan feltételezik. Érdekes könyv a témában pl Simon Baron-Cohen: Elemi különbség, Osiris.

Nekem nem sikerült alapot találnom a "női vezető"-általánosításokhoz, így hajlok arra, hogy a megfigyelés maga is az előítélet eredménye (Paulos-szita, etc).

4
blackfriar képe

Na most akkor megfigyelés

Na most akkor megfigyelés vagy előítélet? :-)

5
magwas képe

Én azt gondolom, hogy a

Én azt gondolom, hogy a "női vezető" általánosítás nagyon sok dologra vezethető vissza, és ezek között az egyik legkisebb szerepet a fiziológiai különbségek játsszák.
Annak szerintem sokkal nagyobb szerepe van, hogy a nők kevesebbet vezetnek, mint a férfiak. Ha az ember keveset vezet, simán vissza tudnak fejlődni az ezirányú képességei. Én is érzem magamon néha.
És az archetipikus "női vezető" érdekes módon nem veszélyesebb, mint az erchetipikus "férfi vezető", erről a kötelező biztosítási díjak mindent elmondanak. Csak bizonytalanabb, de ezt az extra figyelem kiellensúlyozza.

--
a bátor kommutátor

6
Krisztab. képe

Nem mondod, magwas, hogy nem

Nem mondod, magwas, hogy nem kell faszt növeszteni :D

Kíváncsi voltam, hogy tud-e olyan publikációt mutatni, amiben kimutatják, hogy a térlátás a biológiai nemmel függ össze. Valószínűleg nem :) Ha a nem helyett azt figyelnénk, hogy ki milyen gyakorlott vezető, valószínűleg tisztázódna a kérdés. Ráadásul a térlátást nem csak a vezetési képességekkel lehet tesztelni. Próbálj pl. egy szabásmintát elkészíteni térlátás nélkül.

*CMS*

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

7
magwas képe

Szerintem nem a gyengébb

Szerintem nem a gyengébb térérzékeléssel függ össze, vagy csak igen áttételesen. Szerintem azt mindenki simán fel tudja mérni, hogy nagyjából mekkora oldaltávolsággal megy el melletted.
A dolog nyitja a gépjárművezetők tankönyvének 49. oldalán lévő ábrában található. Azt tanították nekik, hogy a kerékpárost sávon belül kell megelőzni, nem baj ha nincs meg az oldaltávolság. Ezt hitték el, nem pedig azt, hogy az oktatóé egy méteres;)

És mivel tudat alatt érzik, hogy ez valahogy nincs jól, ezért közel mennek hozzád. Hozzám nem, mert úgy helyezkedem az úton, hogy ne tudjon sávon belül előzni ha azzal veszélyesen közel jönne. Így átgondolva nem is emlékszem olyanra, hogy nőnek törött volna le a tükre.

--
a bátor kommutátor

8
blackfriar képe

Khmm... És akkor miért

Khmm... És akkor miért parkolnak le nehezebben a nők?

9
Szab képe

Miért? Nehezebben parkolnak

Miért? Nehezebben parkolnak le? Én ismerek nőt, aki nagyon ügyesen tud parkolni és férfit is aki nagyon nem.

10
pethodavid képe

Láttam már olyan a

Láttam már olyan a Nagymezőben, hogy a pasi nem tudott beparkolni úgy, hogy a barátnője vezényelte kívülről. A vége az lett, hogy a csaj parkolt le:)

| Blog | Gallery | E-mail |

11
Hotyhogy képe

Négyzetgyök kilenc,

Négyzetgyök kilenc, mínusz öt, plusz három.

Hotyhogy ?!
Dogtor
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

12
adamekp képe

= -i² üdv adamekp

= -i²

üdv adamekp

13
Hotyhogy képe

-(e^iπ) http://en.wikipedia.

-(e^iπ)

http://en.wikipedia.org/wiki/Euler's_identity

Hotyhogy ?!
Dogtor
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

14
Tomacher képe

Azért, mert

Azért, mert telefonál/sminkel/kávézik/cigizik közben. Mondjuk a 4-ből 2-őt biztosan, de inkább 3-at, és nem arra figyel, hogy parkol.

meg a kevesebb rutin.
Tisztelet természetesen a kivételnek!

Tomi.

15
Hotyhogy képe

Meg kell védenem lovagiasan

Meg kell védenem lovagiasan a nőket.

Az igazság az, hogy nincs a véráramlatukban agy-bénító hatásu tesztoszteron, no még szerencse is, hogy izgága, bősz-tökös kivagyisággal berregtessék, és úgy nyomják előre hímtag-kiegészítő masinájukat.

Legyenek is csinosak és rúzsozzák édi ajkaikat a tükörben nekünk, férfiaknak!

Mi meg borotválkozhatunk, pamaccsal és Börcsök borotvával, amikor kedvesünkhöz igyekszünk, hogy borostánk ne szúrja a drágának azt a hamvas orcáját!

Az követel ám meg ügyességet! Ne ám összevagdaljuk képünket a macskaköves úton! :)

De most komolyan. Szerintem nagy figyelemmel és óvatossággal vezetnek a nők, és én inkább ülök nyugodtan és szorongás nélkül egy női vezető autójában, mint egy férfiéban.

A térlátás képessége nem is bizonyítottan adottság, és lehet, hogy elsajátítható képesség. Nők általában előre tolt üléssel, szorosan magukhoz fogott kormánnyal fürkésznek keresztül a szélvédőn, minden közeli dologra figyelve és számítva.

Ezt a szokást sokszor gúnyolják, de ez legalább biztos jele annak az óvatosságnak ami rájuk dícséretesen jellemző.

Hotyhogy ?!
Dogtor
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

16
Hotyhogy képe

Azt biztosan tudom, hogy a

Azt biztosan tudom, hogy a nők általában óvatosabban vezetnek. Biztosítók is tudják ezt, és nőknek kedvező szerződéseket ajánlanak férfiakkal szemben.

A térlátás képességében nem csak a nemek között, hanem a fajok között is eltérő mérésekhez juthatunk. Afrikai származásu emberek sokszor kiváló térlátási képességet bizonyítanak természetes szobrász tehetségükkel.

Míg nem lehet az egyiket a másik közvetlen okának betudni, tapasztalati mutatónak érvényes ez. Az, hogy kevesebb női szobrász művész múködött és működik, talán óvatos értelmezéssel alátámasztani látszik a feltevést.

Azonban én a térlátás fogalmát valahogy a mozgási intelligenciával is kapcsolatosnak érzem. Nőknél általában ez az intelligencia sokkal magasab és természetesebb mint férfiaknál, és táncban és gimnasztikában korán meg is nyilvánul.

Az agy féltekéinek szerepei lehetnek itt is felelősek. E szerepek szerint a nők nyelvi képességei kimagaslóak a férfiakéval szemben, míg matematikában a férfiak mutatnak magasabb képességet.

Tehát a nemek közötti eltérések bizonyosan léteznek elfogadott területeken. Dogmákat elvető kutatással, és a dolgok lényegének megértésével több ilyen területet is felismerhet a haladó tudomány.

Hotyhogy ?!
Dogtor
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

17
blackfriar képe

Úgy látom, vérbeli

Úgy látom, vérbeli polihisztor vagy. :-)

18
Hotyhogy képe

Ezzel a bókkal fogok

Ezzel a bókkal fogok elaludni! Köszönöm! De nem merem ezt a címet odabiggyeszteni már a nevem után, mert azt fogják hinni, hogy affektálok! :)

Hotyhogy ?!
Dogtor
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

19
Krisztab. képe

Azért a társadalmi nemet a

Azért a társadalmi nemet a biológiai nemmel ne keverjük össze :) Az, hogy kevesebb a női szobrász, inkább társadalmi okokra vezethető vissza valószínűleg.

*CMS*

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

20
Hotyhogy képe

Nem is tudnám összekeverni

Nem is tudnám összekeverni a kettőt! Annyit érzek, hogy én magam biológiai alapon vonzódom a női nemhez. :)

Bizonyítani kellene az egyik vagy a másik feltevést, de azt elég nehéz megtenni.

A térlátás feltett összefüggése a szobrászattal, a szobrászat feltett összefüggése a társadalmi nemmel, mindez halvány, elmosódott dolog, és nehéz okozati összefüggéseket bizonyítani.

A női szénbányászok számának aránya a férfiakéhoz, az most nem biológiai nemi különbség?

A biológiai alapot választjuk amikor nyilvánvalónak látszik a fizikai felépítésükből az, hogy a nők nem tudnak úgy csákányozni, mint a férfiak.

Azért, mert nem látjuk még az agy nemek beli különbségének teljes térképét, és a hormonok munkáját a képességek és adottságok biztosításában, ne zárkózzunk el teljesen a biológiai háttér lehetőségétől.

Ne vezessük vissza automatikusan társadalomi okokra a nőknek a férfiakétól eltérő helyzetét mindenben.

Hotyhogy ?!
Dogtor
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

21
-ogre- képe

azért van hagyományosan

azért van hagyományosan több férfi szobrász, mert egy márványtömböt megmunkálni fizikai munka. nehéz fizikai munka. a rézmetszés is kemény fizikai munka. a litográfia is ilyen. csomó alkotóművészeti ághoz viszont egyáltalán nem kell ilyesmi, pl akvarellezés vagy pasztell. ezeket lényegesen több nő is űzi.
a társadalmi része maximum annyi, hogy a nők nem értek rá faragni, meg szobrászkodni, bizonyos férfiak meg igen.

22
Hotyhogy képe

Nem mondasz értelmetlen

Nem mondasz értelmetlen dolgokat ezzel. Kicsit gondolkodtam én is a faragás ügyön, meg annak nehézségén, de ugyanakkor eszembe jutott a plasztika módszer, vagyis az agyag tapasztásos szobrászat.

Ebben, elég érdekesen, sok női művész dolgozik. Mintha majdnem mindig ezt hallottam volna, hogy ennek meg annak a szobrász művésznőnek ez meg az a kisplasztikája.

Tehát, hogyha elvesszük a kőszobor faragás férfiakhoz jobban illő kemény fizikai munkáját, még mindig marad a nőknek esélyük térbeli látásuk és érzékük bizonyítására a szobrászatban.

A centizéses előzésből levezetett térlátási kérdés lehet, hogy következetlenség. Semmi nem bizonyítja, hogy a tapasztaltan gyakoribb női centizés a térlátás kérdéséhez kell, hogy vezessen.

Már ott lehetséges egy hiba az okoskodásunkban, ami tévútra visz minket. Vannak női pilóták, akik nap mint nap le- és felszállnak utasokkal, és ha valahol, akkor az égben egy pilótának bizony erősen kellhet a jó térlátás képessége.

A centiző női autósok, ha ez a tendencia megerősíthető több független forrás tapasztalati méréseivel, valószínűleg más gyökerekből eredhet.

Hotyhogy ?!
Dogtor
Politologológus
Esztészta
Világatya
Bajuszomtitkár
Bárca nélküli Big Sister
Főmesterpolgár

23
-ogre- képe

a térlátás kérdése

a térlátás kérdése jóval bonyolultabb. ezt sajnos magamon tapasztalom. térben tök jól el tudok képzelni dolgokat, kiterítem síkba, meg bonyolultabb dolgokkal is megbirkózom, de távolságot sokszor rosszul mérek fel.
amikor tanultam vezetni, sosem tudtam, hogy tőlem jobbra hol a csudában van vége a kocsinak. tudom, megoldás a kocka lada, de akkor sem éreztem. abba is hagytam a vezetést.

a tisztánlátás kedvéért végül egy javítás. a kisplasztika nem egyenértékű a kerámiakészítéssel, csak nem jellemző, hogy ezeket nagy méretben csinálják. lehet kőszobor és fafaragvény is kisplasztika. :)

24
Krisztab. képe

Nekem az jött be, hogy

Nekem az jött be, hogy bóják közé gyakoroltam a beállást, és így egy idő után megszoktam a kocsi méreteit. (És közben nem amortizálja az ember az autót, mintha garázsba próbálna beállni :) )

De biztos van, akinek ez nem használ (pl. egy ismerősöm kb 9x bukott meg a vizsgán, még pszichológiai tesztre is elküldték... Utána meg kapott jogsit :S ).

*CMS*

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

25
Hotyhogy képe

Vizsgáltasd meg a szemedet,

Vizsgáltasd meg a szemedet, mert lehet, hogy az egyik gyengébb, és ezért van bajod a távolság megítélésével.

A távolság megítéléséhez a sztereo-látás és az azonos elvü agyi feldolgozás kell. Nekem például gyengébb a jobb szemem, vagyis mondhatjuk, hogy a jobb szemem "lusta".

Ezt a fajta látási zavart jól lehet javítani fiatal korban az agy és a szem hozzászoktatásával.

Legtöbbször nincs is optikai rendellenesség a lusta szemmel, hanem inkább fókuszáló és tengely irányító hibák, amik az agy irányítási hibái is lehetnek.

Egy enyhe, és műszer nélkül alig megfigyelhető kancsalság is egy olyan hiba, ami az egyik szem lustaságához vezethet.

Olyankor a jó szemet eltakarják a szemüvegen alkalmazott folttal, hogy szoktassák az agyat és a lusta szemet a jó szemizom munkához és a kép feldolgozáshoz.

Már rég gondoltam én is javítani a saját szememen egy eltakart szemüveggel. Gyerekkoromban nem volt ilyenem, de most már tervezem, vagy tíz-tizenöt éve.

Szereznem kell most már egy leukoplaszt foltot... Fontos javítanom a térlátásomon, mert bizonytalanul ugrok át árkokat.

Ha ez így megy tovább, teljesen el fogok bizonytalanodni és nem fogom merni átugrani az árkot, hanem belemászok.

Ez nem túl méltóságteljes dolog, főleg, ha ismerősök ott találnak.

Hotyhogy ?!
Dogtor
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

26
dezso képe

Tegyük ehhez gyorsan

Tegyük ehhez gyorsan hozzá, hogy teljesen normális, ha az egyik szem domináns. Bizonyos helyzetekben kijön a különbség, de az átlagos dolgokat teljesen normálisan érzékeli az ember. A baj ott kezdődik, ha nagy a különbség.

27
lujka képe

Sem a meglátással, sem a

Sem a meglátással, sem a magyarázattal nem értek egyet.
Mindkettőre lenne egy csomó gondolatom, amelyeket most nem írok le, inkább csak annyiban fordítanám meg a kérdést, hogy szerinted a csajok kevésbé vezetik jól a biciklit, mint a srácok?

- Ms. Critica "Lulu" Lujka -
*CMS* RABIC SecGenHein

28
Nuvanda képe

Ha azt mondja igen, akkor

Ha azt mondja igen, akkor kikaparod a szemét? :-)

29
Gabika képe

:Ddd ------------------------

:Ddd

-------------------------------
Énblog

30
Tin képe

Akkor aztán oda a

Akkor aztán oda a térlátása. :)

31
steerio képe

Felesleges ebben sovinizmust

Felesleges ebben sovinizmust keresni. Máshogy működik a nő és a férfi, ez van. Vannak dolgok, amikben ti vagytok jobbak, vannak dolgok, amikben mi.

Ennek okát például a Pease házaspár az ősközösségi szerepekben vélte megtalálni (azaz gondolom nem az ő ötletük volt, én náluk olvastam). A férfi vadászott. A túléléshez nagyon fontos volt például, hogy fel tudja mérni, milyen messze van az a bölény, illetve hol lesz majd akkor, amikor dárdája metszi majd az ő útját. Kiszelektálódtak a gyenge térivizuális képességűek. A nők ezalatt gyűjtögettek, jórészt fegyveres védelem nélkül, így náluk egy másik nagyon fontos képesség nyert fontos szerepet: a több dologra egyszerre figyelés (munkavégzés és résenlevés egyidőben) meg a veszélyre utaló apró jelek gyors felismerése.

És íme: a nők között vannak többen, akik úgy forgatják a térképet, hogy felfele legyen az, amerre megyünk; a nők között vannak többen, akik notóriusan rosszfelé tekerik a kormányt tolatás közben (ronda autós példa!) - mi meg egyszerűen képtelenek vagyunk például olvasni és beszélgetni egyszerre, noha az általam ismert nőknek ez egy teljesen természetes (és általam irigyelt) képessége. Ez két kiragadott példa volt csak, ami ráadásul nem húzható rá így a két nemre, csak nagy vonalakban igaz. Bőségesen ismerek ellenpéldákat magam is.

Egy halom más érdekes dolog vezethető vissza a fentiekre, például az, hogy miért szeretik a férfiak folyamatosan váltogatni a csatornát a TV-n, de erről majd legközelebb. :)

De pszichológusként te nyilván sokkal jobban vágod ezeket, úgyhogy már ezért se keress rögtön sértést ott, ahol nincs. :)

32
lujka képe

Persze, vannak evolúciós

Persze, vannak evolúciós magyarázatok képességbeli eltérésekre (és akkor abba még bele sem mentem, hogy valóban bizonyított-e ezeknek megléte, ehhez sztem krisztab jobban ért).
Az én gondom az, hogy a képességbeli diszkrepancia ;-) még nem jelenti a teljesítménybeli különbséget.
Egyrészt mert a gyakorlás bőven ellensúlyozhatja, másrészt más képességek is szerepet kapnak.

Épp ezért már nem érzem elméletileg megalapozottnak azt a feltételezést, hogy a női vezetők rosszabbul teljesítenének (természetesen ki nem zárhatom, hiszen azzzal - személy szerint - egyetértek, hogy vannak képességbeli különbségek nem alapján).

Gyakorlatilag meg sem az én, sem a biztosítók tapasztalatai nem támasztják alá.

Amúgy én borzasztóan csak egyfelé tudok figyelni, ellenben rossz irányba tekerem a kormányt tolatáskor. :D

*CMS* RABIC SecGenHein

33
Gabika képe

Szerintem ezt a kérdést

Szerintem ezt a kérdést nem érdemes nemre és térlátásra lebontani, igazából csak rutin és rátermettség kérdése az egész.

Amúgy flame-nek tökéletes topik :)

-------------------------------
Énblog

34
lajhár képe

biztos vonzod a

biztos vonzod a nőket...

Ádám

35
Névtelen képe

A női vezetőknél már

A női vezetőknél már csak a női gyalogosok veszélyesebbek :)
Sokkal nagyobb eséllyel lépnek eléd a kerékpárúton.

36
Tomacher képe

Ez egyébként tényleg így

Ez egyébként tényleg így van, és nem tudom az okát...

Jah, és persze a 60 év felettiek, de az ő okuk tiszta számomra... 30 éve, ott még nem vót bringaút, és megszokták! :-)

Tomi.

37
zenmacska képe

Talán az lehet a

Talán az lehet a magyarázat, hogy 60 év felett nőből több van, mint férfiből :)

"Never underestimate the power of denial." Ricky Fitts

38
pata képe

A női vezetőknél és

A női vezetőknél és gyalogosoknál pedig csak a női UFO-vezetők veszélyesebbek. A múltkor az egyik simán leszorított egy féregjárat oldalára, aztán mikor értetlenül lóbáltam a csápjaimat, se szó, se beszéd, teret váltott. Hát nincs ezeknek transztér-érzékük?

Z'ork
(ehhez a hozzászóláshoz megszálltam pata agyát, mert lusta voltam regisztrálni)

39
Mumin képe

Nem szólva arról, hogy

Nem szólva arról, hogy legfeljebb 25 dimenzióban látnak. Ezt bénaságot... Komolyan. El nem tudnám képzelni, hogy lehet így élni.

40
lajhár képe

Ha már a női

Ha már a női veszélyekről és az űrről beszélünk, soha nem volt még gondod fekete lyukakkal? Állati nagy a gravitációjuk!!!

Ádám

41
lajhár képe

duplum

duplum

42
Draco képe

A női vezetők nem

A női vezetők nem bénábbak, mint hímnemű társaik.
Sőt, ha levezetett km-ek alapján hasonlítod össze őket, (ilyet aztán nehéz, de pl tömegközlekedésben megoldható), akkor rögtön kiderül, hogy még jobbak is.

Azonos megtett km-ekkel kevesebbb, és kevésbé súlyos baleseteket okoznak.

Mire lehet ebből következtetni?
Csak nem arra, hogy a hímneműek tahóbbak és erőszakosabbak?

Mellesleg, ha valakit eleve úgy nevelnek fel, hogy ő béna, genetikailag nem ért az autóvezetéshez, meg ilyesmi, akkor ez előb-utóbb odaáig fajulhat, hogy pszichológiai alapon tényleg ilyen lesz.

Szóval az sem mindeg,y hgoy milyen családból kerül ki az illető. Mert ha normális nevelést kap, akkor nem fog fosni minden járműtől, nem fog szorongani, és nem esik pánikba, ha egy zsebkendőnél nagyobb járműbe kell beülnie.

Draco

43
pata képe

Mire lehet ebből

Mire lehet ebből következtetni?
Csak nem arra, hogy a hímneműek tahóbbak és erőszakosabbak?

Nem feltétlenül. A férfiak lehetnek átlagban ugyanolyan vezetők, mint a nők, ha nagyobb az eloszlás szórása, ugyanis a balesetek az eloszlás széléről jönnek.

44
blackfriar képe

Akkor ezek szerint én is

Akkor ezek szerint én is szülhetek, meg szoptathatok. És kikérem magamnak, ha valaki azt állítja, hogy nem.
Olyan dologban vitatkoztok, ami már régen közismert tény. Bármily fájó is, de a nő és a férfi nem egyforma. Van amiben az egyik erősebb és van amiben a másik.
Sajnos azon a tényen, amit megtapasztaltam, miszerint a nők nagyon közel mennek el mellettem az autójukkal, nem tudok változtatni.

45
lajhár képe

A kérdés nem az, hogy

A kérdés nem az, hogy különböznek-e, hanem hogy eme különbségekből fakadóan rosszab vezetők-e. Nem tudom, nem szoktam nézegetni, ki ül az otóban, ami lecentiz. Ez a te egyéni tapasztalásod, ami veled történik, és saját szürő és feldolgozó rendszereden át jutsz következtetésekre. Lehet, hogy csak vonzod a nőket...én a helyedben így értelmezném, és megpróbálnék ezen egy kicsit nevetni... ismerd meg önmagad, és megérted a világot!

Bocs, de olyan idegen tölem ez a problémafelvetés. Fuxos kopasz gengszterkocsis foszerek dumája "mia, kis puncik!?Nehogy má' ,nem tudnak azok vezetni.Höhöhö, meg a nöi foci, miii?"

Inkábbnézz körbe, tavasz van, a csajokon egyre kevesebb a ruha, és mintha kicsit többet is mosolyognának így a napon, és még szebbé teszi őket a lágy tavaszi fény... Nyilnak a virágok, meg minden! Tavasz, tavasz!

Ádám

46
Hotyhogy képe

Én nem érzem férfi

Én nem érzem férfi sovinisztának tőle a probléma felvetését, vagy elgondolkodását az általa tapasztalt dolgokon.

Elmaradottabb, elszigetelt férfi soviniszta társadalmakban, mint például közép és Kelet Európában, valóban előfordulhat az, hogy gyönge öntudatu férfiak gúnyosan tekintenek az emancipált nőkre, akikkel társadalmi beidegződéseik miatt ők nem tudnának egyenlő partnerek lenni.

Innen a kopasz tahók füttyögetései meg beszólásai, amikor egy modern nő előtt kisebbségüket érzik.

Nyugat-európai vagy általában nyugati országokban fele-fele arányban vezetnek nők és férfiak az utakon, és aligha az az első egy magabiztos férfi vezetőnek, hogy megvizsgálja, vajon nő vezeti e ezt vagy azt a kocsit amelyik éppen abban a forgalmi helyzetben egy közlekedő társ kocsija ott az úton.

Ha észre is veszi az ablakon át a vezetőt, az annyira nem oda tartozó körülmény, hogy nő e vagy férfi e, mint amennyire kék vagy barna szemú e az a vezető.

De ha egy biciklis észreveszi azt, és jelentős különbséget érez, akkor érvényesnek fogadhatjuk el a kíváncsiságát és az igazság kiderítésének őszinte vágyát.

Sokszor nem leszünk úgysem okosabbak amikor meg kívánjuk tudni az igazságot erről vagy arról, mert nehéz pontosan és tárgyilagosan mérni a dolgokat. A benyomás pedig, míg ha rossz is, ártatlan maradhat úgy, rosszul is.

Hogy könnyed hangra váltsunk, én például azt látom, hogy a nők nem tudnak rendesen verekedni. Mindig leveszik a cipőjüket és azzal trafálják egymást, vagy egymás haját tépik. Nem tudnak egyszerűen jól behúzni egymásnak, vagy tökön rúgni egymást, mint ahogyan a férfiak? :)

Hotyhogy ?!
Dogtor
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

47
Zsurmi képe

Akkor ezek szerint én is

Akkor ezek szerint én is szülhetek, meg szoptathatok. És kikérem magamnak, ha valaki azt állítja, hogy nem.

Hát nem nagyon, de jogod lehet hozzá! ;-)

-
Zsurmi

48
Miló01 képe

Én is tapasztaltam ilyet,

Én is tapasztaltam ilyet, meg olyat is, hogy férfi ült a volán mögött, de az már nem nyilvánvaló, hogy a férfi azért csinálta, mert vagány a nő meg béna.

Más közelálló véleményére hagyatkozva, aki elég sokat vezet, ő mondta, hogy a női vezetők kevésbé jó vezetők. Ha történik "valami" az úton, akkor 90%, hogy nő vezeti. Valahogy így fogalmazott.

"valami" Egyszerűbb baki, figyelmetlenség, sávváltásnál, bénább kikanyarodásnál stb...

Persze, 100%, hogy vannak köztük jól vezetők, és biztos vannak köztük, akik jobban vezetnek mint a férfiak. De tapasztalataim és más tapasztalata azt mondatja velem, hogy a nők bénábbak, a férfiak meg durvábbak.

49
Hotyhogy képe

És amikor történik

És amikor történik valami...

Mint például ami a balatoni régi műúton minket való szabálytalan túlsebességes, és záróvonalat átlépő megelőzéseik alkalmával történik, pont az előzési tilalmi szakaszokban.

Ez a valami túl gyakran történik.

S akor ők ráadásul mind kopasznak és kigyúrtnak látszanak nekünk a mi kocsink ablakából, és mindig nagyteljesítményű nagy macho terepjáróikkal teszik ezt.

Ezek a nők...! Valami nem stimmelhet náluk a nemi azonosságtudatuk terén... ;-)

50
Miló01 képe

A mujaságot, a nem kellő

A mujaságot, a nem kellő vezetőképességre értettem.
És Budapestre gondoltam, mikor írtam nem pedig vidékre és főútvonalakra. Ugyanis ott nincs tapasztalataim, ugyanis nincs autóm, és úgy néz ki, hogy sokáig nem lesznek ilyen jellegű tapasztalataim.:D

S akor ők ráadásul mind kopasznak és kigyúrtnak látszanak nekünk a mi kocsink ablakából, és mindig nagyteljesítményű nagy macho terepjáróikkal teszik ezt.

Igen a másik részről pedig általában az a "hétköznapi".

51
steerio képe

'Ha történik "valami" az

'Ha történik "valami" az úton, akkor 90%, hogy nő vezeti. Valahogy így fogalmazott'

http://en.wikipedia.org/wiki/Confirmation_bias

52
Jozóóó képe

Én eddig női sofőrnek

Én eddig női sofőrnek mondtam a legjobbat:
"Ne haragudj, hogy ilyen nyíltan megkérdezem, de LÁTSZ BASZDMEG?"
Utólag majdnem én is elröhögtem magamat rajta, de akkor abban a pillanatban, este szakadó esőben fáradtan haza, nyílt 2 sávon egyedül...
Magwasnál nagyon nyerő volt ez a beszólás emlékszem! :)

53
lord képe

azok, akik a

azok, akik a mamutvadászattal jönnek, általában elfelejtik, hogy

- semmi nem bizonyítja/cáfolja, hogy a millió éves vadászat fejleszti a mai ember térlátás képességét
- a jellemzően 25-30 fős csoportok nőtagjai ne vettek volna részt egy ekkora vállalkozásban
- a hagyományos történelemszemléletben a nőkre kiosztott szerep (bogyógyűjtés) ne fejlesztené a térbeli tájékozódást, memóriát stb
- hiányosak az adatok arról, hogy mindez hogyan épül be a genetikába :))

ezt tényleg jó kis flame-téma :) pedig megfogadtam, hogy nem szólok hozzá, pláne, hogy magwas adott egy racionális választ a kreszkönyv 49. oldalával.

54
Zsurmi képe

Attól hogy valamit nem

Attól hogy valamit nem bizonyítottál, még lehet igaz. Ezt nem is lehet bizonyítani időutazás nélkül. Az ilyen dolgokban elfogadunk valamit, ami a jelenlegi tudásunk szerint igaz lehet, és várhatóan nem totális hülyeség.

Azért érdekes, hogy az átlag férfiak mennyire élvezettel művelik a csapatsportokat. Nem a teljesítményre gondolok, hanem, hogy működik akár véletlenszerűen kiválasztott egyedekkel.

Ugyanez átlag nőkkel... Nem ugyanúgy néz ki. De remekül kibeszélik a férfiakat és egymást, viszonylag ismeretlen (de várhatóan nem rivális) nőkkel.

Azt viszont kimutatták, hogy a legtöbb férfi és nő másként tájékozódik egy városban. A nők tájékozódási pontokat jegyeznek meg, a férfiak irányokat.

-
Zsurmi

55
blackfriar képe

Én nem állítottam, hogy a

Én nem állítottam, hogy a nők rosszabbul vezetnének, mint a férfiak. Csak azt mondtam, tapasztalatom szerint 100 nőből 99 ha lassan és óvatosan is, de közel megy el mellettem. És azt is mondtam, nem egy ismeretterjesztő műsorban hallottam már, hogy a nők navigáló képessége (megforgatod a körúton és nem talál haza :o) ), térlátása egy picivel gyengébb, mint a férfiaké. De ettől még szeretjük őket és punktum.

56
Hotyhogy képe

Míg nagyon is szeretem

Míg nagyon is szeretem őket általában, én nem szeretem csak úgy vakon azt a nőt, akivel én frigy közösségben kívánok élni.

Nem csak a kellően bőségesen széles csípőjét vizsgálom meg gyermek szüléshez, hanem fára mászó képességét is a bogyó szedéshez.

Továbbá fontos még az erős nyaka, és kecses, egyenes tartása a korsó szállításához a fején. A kenyér dagasztáshoz, tapodni a kovászt az agyagos parázsgödörben, nagy talpakra is szüksége van.

Úgy, hogy az én ideális nőmet én még mindig keresem, mert én ilyen igényes vagyok.

Közben én csak csiszolom, pattintgatom kőbaltáimat és lándzsa hegyeimet, képemet törzsi színekre festem, és bevedelem a vödör cefrémet a hangulathoz a haverokkal a focimeccsen! :)

Hotyhogy ?!
Dogtor
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

57
Gilran képe

Én térképész vagyok!

Én térképész vagyok! Amióta az egyetemre járok sokban javult a navigációs képességem. A navigációs képesség tanulható, a kognitív térképünk illetve térérzékelésünk fejlesztésével amiben nem kis szerepet játszhat a térképhasználat!Zsurmi hozzászólásában van igazság, de hozzá kell tegyem most már irányokban is tudok gondolkodni köszönhetően a térképész képzésemnek. Ami azt illeti sztem én elfogadhatóan biciklizem, nő létemre. Nem vagyok gyors, de ez betudható annak hogy kövér vagyok és nagy súlyt cipelni ugye nehezebb. De szerintem a technikámmal nincs baj, akár járókeretes tempóba is megörzöm az egyensúlyomat. A térérzékelésről szólva, az egyik térképész gyakorlaton vizsgálták a térbeli látásunkat különféle tesztekkel, amin számos kedves férfiú kolegát megelőztem köszönhetően a biciklizésnek.

Konklúzió: vannak különbségek de ezek kiegészítik egymást! :D
Sok bikliutat neketek!

58
Krisztab. képe

Gilran: nem tudnál mutatni

Gilran:
nem tudnál mutatni ilyen teszteket a neten? Kíváncsi lennék!

*CMS*

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

59
alterego képe

Altalanositas.

Altalanositas. Leszavaztam.

Azt a hulye p***t meg aki multkor a rakpartra a szembe jovo savba az egyiranyu utcabol akart behajtani szembol, majd, miutan felfogta a helyzetet, nem tolatott vissza, hanem a jardan keresztul fordult be a lampa ele, meg egyenesen kikerem magamnak.

Serto ram nezve.

60
Mr.Saint képe

Személy szerint

Személy szerint szívesebben ülök be a párom mellé, mintsem a bármelyik barátom mellé. Mellette legalább biztonságban érzem magam, ha autóban vagyok.

61
pata képe

Ezzel én is így vagyok,

Ezzel én is így vagyok, jódolgomban lassan 10 éve nem ültem volán mögött, a párom vezet, ha kocsival kell menni valahova.

Igaz, hogy már felmerült, mi van ha majd egyszer babát várunk, hogy viszem a kórházba? El is kezdtem nézegetni a bakfiets-eket :-)

62
Krisztab. képe

Pl. hívsz egy taxit, vagy

Pl. hívsz egy taxit, vagy otthon szül :)

*CMS*

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

63
pata képe

Lateral thinking. Ebben is

Lateral thinking. Ebben is jobbak a nők :-)

64
jenessanyi képe

Nemnem, otthon nem szülünk

Nemnem, otthon nem szülünk :) Szerencsére általában napra pontosan meg tudják mondani mikor fog jönni a baba, így csak előző nap be kell menni anyukának, apukának, és nyugodtan szülni.

65
Tin képe

Nem akarlak elkeseríteni,

Nem akarlak elkeseríteni, de nekem az első egy héttel később jött, a második 3 nappal korábban, a harmedik meg másfél hétel korábban.
Az a doki, amelyik napra pontosan tudja mikor fog szülni a kismama, az programozza a szülést.

Ja, és hogy a témához is hozzászóljak, nemrég csináltam egy online tesztet, ami állt egy EQ, és egy másik tesztből (talán RQ, nem jut eszembe)
Ebből az derült ki, hogy az agyam sem nem férfi, sem nem női, hanem kiegyensúlyozott. :D

66
lujka képe

Kérem a linket! :o) - Ms.

Kérem a linket! :o)

Laptoptender
*CMS* RABIC

67
Tin képe

http://www.fn.hu/modules/tesz

http://www.fn.hu/modules/teszt_sq/v1/iv0.html

Nálam sajnos az összes ékezetes betű helyén kérdőjel van, nem tudom más gépen is így jelenik-e meg.
Ennek ellenére ki tudtam tölteni. :)

Majd írd meg az eredményt, ha publikus.
Nekem a jobb felső sarokban találkoztak az eredmények. (mert kiegyensúlyozott akkor is, ha a bal alsó sávban van, de arra nem lennék nagyon büszke.

68
lajhár képe

Ehe-ehe! Ez az úr, aki a

Ehe-ehe! Ez az úr, aki a tesztet csinálta mint nevéböl is látszik, Sasha Baron-Cohen (alias Borat, ill. AliG) testvére. És ez nem vicc.

Ádám

69
lujka képe

Na, akkor már legalább

Na, akkor már legalább megvan, miért furakodott a fejembe mindig Sascha kapcsán a szakma.
BC tényleg név, most már kíváncsi vagyok a tesztre.
Amúgy www.psychogalaxy.hu az érdeklődőknek.

Upd.: Nekem nem megy a dekódolás, vagy legalábbis nem olyan gyorsan, mint szeretném. Speciel ez lehetne az első szűrő. ;-)
Upd2.: Menüsor, nézet, kódolás, nekem windows-sossal működik (muszájból IE alól nézegetek most.)

Laptoptender
*CMS* RABIC

70
lujka képe

Az én eredményem

Az én eredményem erőteljesen meglep, már az értékeket nézve és magamat ismerve. :)
A végeredmény kiegyensúlyozott - nőibe hajló, ez viszont okés.

Laptoptender
*CMS* RABIC

71
Tin képe

Nekem 70 és 71 lett az

Nekem 70 és 71 lett az eredményem, nem fér rá a táblázatra. :)
Megemlíti az Asperger szindrómát is, bár gondolom ha ilyenem lenne, már kiderült volna.

72
pata képe

Itt vannak az eredeti

Itt vannak az eredeti tesztek: http://www.eqsq.com/

Nagyon jó az Elemi különbség c. könyve, amit már fentebb említettem. Sacha B-C az unokatesója.

73
Szab képe

Ennek vajon mennyire lehet

Ennek vajon mennyire lehet hinni, mennyire pontos egy ilyen teszt?

74
lujka képe

Tesztbattériával

Tesztbattériával viszonylag jól mérünk. Egy teszt nem teszt. Ha tudnék latinul, most elszórakoznék a testis (tanú) szóval

A csávó név, tehét ez a cucc mindenképp jobb kell legyen, mint egy sima netes/bulvárújságos teszt, a dokumentációját viszont nem ismerem.

Vannak a tesztek "jóságára" vonatkozó mérőszámok, amely alapján ezt megítélik. A mérőszámokat mondjuk a statisztikusokon kívül nem sokan értik.

Így ebben a formában fogjuk fel önismerkedős JÁTÉKnak, egyetlen jelzésnek a sokból.

Laptoptender
*CMS* RABIC

75
csavar képe

persze kiakadtam az

persze kiakadtam az eredményen, mi másért irnék ide:))

"Amikor számítógépet vásárolok, érdekel a winchestere kapacitása és a processzor sebessége."
Oké, a memória inkább érdekel, mint a winyó kapacitása, de gyakorlatilag ezeken múlik, h mennyit kell várni a gépre, hány dolgot tudok egyszerre csinálni.. ez a kérdés nem a rendszertelen intelligenciát szűri, hanem az informatika iránti érdektelenséget.
de szeretnék nem foglalkozni vele!

76
Szab képe

persze kiakadtam az

persze kiakadtam az eredményen, mi másért irnék ide:))

Miért? Téged is autistának hozott ki és eddig nem tudtál róla? :)

77
csavar képe

az interpretációval nem

az interpretációval nem értek egyet.
a rendszertelen intelligenciáknak jellemzően van 'rendszerező intelligencia' haverjuk, aki kezeli ezeket a problémákat. ez olyan mintha azt kérdeznéd, hol nőnek szárazságtűrő növények. hát ahol kevés a víz..

78
Miló01 képe

Vicces:) Nekem az első B

Vicces:) Nekem az első B és Férfi típus között van , de inkább kiegyensúlyozott. A másik a SQ pedig a férfi utolsó harmadában található.
Jó lett volna ezt pár évvel ezelőtt elvégezni, biztosan magasabb lett volna az érzelmi intelligenciám. Élet mikre tanít, ugye:D

79
pikopeti képe

Karakterkódolást állítsd

Karakterkódolást állítsd át ISO-8859-2-re.

80
Krisztab. képe

Még soha nem hallottam

Még soha nem hallottam olyanról, aki önként bement volna a szülés megindulása előtt. Minek? Ez csak akkor kell, ha pl. programozott császár lesz.

*CMS*

_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

81
lajhár képe

Férfi agyam van... Még

Férfi agyam van... Még jó, hogy kitöltöttem a tesztet. Különben sohasem tudom meg.

Ádám

82
ghilea képe

szintén férfi agy...

szintén férfi agy... mondjuk ezt minden teszt nélkül is tudtam, de megerősített a hitemben... legalább nem leszek az az óvatos női sofőr, akit mindenki utál :P

83
Körte képe

És még az is befolyásolja

És még az is befolyásolja a dolgot, hogy ki állítja össze a tesztet, ugye. Vagyis akinek úgymond "férfi" vagy akinek úgymond "női" agya van.
Akkor változott a tesztvilág először egy nagyot, amikor bátor hallgató(nő)k ilyen szempontból vizsgálták meg a standard IQ teszteket a '60-as években, és persze kiderült, hogy eleve torz az összeállítás, ha a "nőit" lepontozzák a "férfival" szemben. Alma és körte ;-)

Hogy ne legyen zsákbamacska, kitöltöttem a tesztet (közben jókat somolyogtam), az eredemény: EQ 55, SQ 52. A koordináta rendszerük (ki és mi alapján?) szerint a kiegyensúlyozott agyam inkább nőibe hajlik EQ terén, és inkább férfiba SQ terén, mindkettő közel az extremitáshoz. (Előbbinél az átlag: 47 nők, 42 ffiak, utóbbinál 24 nők, 30 ffiak), de mondom újra: veszélyes, ha egy egyoldalú mérőeszközt egyetemlegesnek fogadunk el.

Arról nem is szólva, hogy ez nem valami elvont valóságot mér, hanem inkább azt, hogy a kitöltő miképpen vélekedik önmagáról. + Mint mindig a modernkori a vallásban (a pszichológiában) az átlagtól elütőt próbálja megrajzolni, nem az úgynevezett normálisat. A patologikusra koncentrál, nem az átlagosra és hétköznapira.

84
Zizz71 képe

Női sofőr vagyok.

Női sofőr vagyok. Valószínű, mivel nő vagyok. Ha nem két keréken akkor négy keréken haladok (két lábon szinte kizárt, szóba jöhet még az úszás)

tudtommal soha nem sodortam veszélybe sem biciklist, sem gyalogost amikor autókáztam, akár női akár kőagyam van. 17 éve van jogsim. Én vezetni is ugyanúgy szeretek, mint biciklizni, bár mentségemre legyen mondva, hétköznap mindig a biciklit használom munkába menet, akár esik, akár hideg...ha autózok, a biciklisekre vigyázok, ha biciklizek, az autósokkal vigyázok. És ez utóbbi sokkal nehezebb, mert tán sokkal könnyebben érzi magát a volán mögött a többség született versenyzőnek, mint a biciklikormányt markolva tényleg naponta veszélyhelyzetben.

:) :):) ami viszont számomra nagyon kellemes, amikor a kerékpáros férfi megdícsér, hogy "ügyesen" biciklizek (szerinte), pedig azt hittem, csak haladok útirányban...

és a mellém autóba ülő pedig elismerően nyilatkozoik, hogy "jól vezetek" (szerinte)

Nyugodt vagyok. Biztos az évek teszik :) .

Azért végszóként megemlítem, hogy a múltkor a Délibáb utca Bajza u. kereszteződés előtt engem (szerintem csukott szemmel ,hátha sikerül módra) megelőző hpcs autójába legszívesebben akkorát rúgtam volna, hogy behorpad, de a köztünk levő 20 cm nem hagyott nekem elég teret a kivitelezésre. Így csak anyázgattam keveset.

sziasztok

85
stevebaro képe

Szerintem mindegy, hogy nő

Szerintem mindegy, hogy nő vagy férfi az illető. Engem már szorított le ez is, az is. Egy a lényeg, vagy van felelőség érzete vagy nincs.
A térlátásról meg annyit, hogy mindenkinek ismernie kell a saját korlátait. Van olyan ismerősöm (nő), akinek nincs térlátása és fantasztikusan vezet kocsit. Tudja, hogy mik a képességei.

86
Zizz71 képe

igen igazad van! Zita

igen igazad van!
Zita

87
cutu képe

http://www.delmagyar.hu/hirek

http://www.delmagyar.hu/hirek/miert_nem_tudnak_a_nok_parkolni_/1797410/

A Google a barátod. Vannak biológiai különbségek. Vannak kivételek.

88
Miló01 képe

Nagyon jó cikk:D

Nagyon jó cikk:D

89
feb képe

Imádom, amikor feljönnek a

Imádom, amikor feljönnek a topikok pár éves feledésből.
Gondolom megnézted a legutolsó hozzászólás dátumát.

90
Drody képe

Azért azt néz meg, hogy ki

Azért azt néz meg, hogy ki hozta elő újra ezt a topicot.

........................
Formaharc és sci-fi.

91
Miló01 képe

Hupsz, pedig én azt hittem

Hupsz, pedig én azt hittem ide is lehet írni.

92
Trailrider képe

Egyetértek a bejegyzés

Egyetértek a bejegyzés írójával. Nagyon ritka kivételektől eltekintve a nők közlekedésben nem agresszívak - kedves férfitársaimmal ellentétben - mégis sokan előznek veszélyesen kicsi oldaltávolsággal. Azt nem hinném, hogy a gyengébb térlátás miatt. A KRESZ szerint autószélességnyi a minimális oldaltáv, amit bringás előzésekor tartani kell - namármost egy gyengébb térlátású ember sem téveszt össze 1,3 métert 0,2-vel.
Talán inkább a gyakorlat, illetve a magabiztosság hiányában keresném a választ, de nincs sok alapom ahhoz, hogy találgassak. Viszont volt egy rövid, de megdöbbentő beszélgetésem egy az autóját évtizedek óta napi szinten használó női vezetővel.
Szerinte a városi bringázás nagyon veszélyes, mert az autóvezetők nem tudják nagy ívben kikerülni a kerékpárost - a nagykörút került szóba példaként, mivel ő is minden nap ott közlekedik. A kérdése pedig így hangzott:
- csak képzelje el, ha megyek a külső sávban és egyszer csak utolérek egy biciklist, a belső sávban is van egy autó, így nem tudok át menni - hát mit lehet olyankor csinálni?? Nagyon veszélyes, mert el kell mennem a biciklis mellett, úgy, hogy alig marad helye, de hát nincs más választásom...
Na nekem itt kimaradt néhány levegővétel. Mint későbbi kommunikációnk kiderítette, fel sem merült benne a lassítás lehetősége, mert arra "nincs idő". Szó szerint retteg attól, hogy elgázolja a bringást, mégis elmegy mellette lassítás nélkül kb 2 cm-es oldaltávolsággal, és ezt a helyzetet még fejben sem tudja megoldani.
Itt sok minden működésbe lép. Először is helyzetfelismerés, és reakció. Az új helyzeteket jó esetben az ember először fejben oldja meg, hiszen ilyenkor fel kell, hogy merüljön, mi a fizikai, és mik a szabályok által engedett lehetőségei. Ha a helyzet később ismétlődik, akkor már beidegződésből megy a válasz.

93
SzCiklon képe

Nemtomm. Olvass bele az

Nemtomm. Olvass bele az autózz blog egy-egy kommentáradatába, ahol a férfi sofőrök kommentelnek. Na, ott vannak még cifra dolgok!
Belvárkodj, korzózz, szereld meg a bringád, és mindenhová csak stílusosan!

94
Miló01 képe

Jah biztos ott is mindenki

Jah biztos ott is mindenki férfi. Amúgy meg minek olvasol szenny kommenteket? Tisztelet a kivételnek.

95
Miló01 képe

Mik vannak:D

Mik vannak:D

96
peet képe

Onnan tudom, hogy női

Onnan tudom, hogy női vezető jön mögöttem, hogy türelmesen követ. Nem túráztatja a motort, nem tolja a kocsi elejét a látóterembe. Kevésbé jellemző, hogy csak azért előzzön meg, hogy utána rögtön lekanyarodjon jobbra a következő mellékutcába.
--------------------------------------------
Káposztásmegyeri Aszfaltbetyár @ kék Royal fixi

97
makimajom képe

"Nem túráztatja a motort,

"Nem túráztatja a motort, nem tolja a kocsi elejét a látóterembe. "

akkor honnan tudod hogy egyáltalán jön valaki? szagról?

98
peet képe

Hátra szoktam nézni.

Hátra szoktam nézni. Gyakran.

99
makimajom képe

tehát a látóteredbe

tehát a látóteredbe tolja...

100
peet képe

Én fordítom a látóterem

Én fordítom a látóterem az irányába. Nagyon nem ugyanaz. Egész más, amikor nézek előre, és egy jobbeleje megjelenik a bal oldalamon egész közel, mint amikor hátranézek, és ott figyel valaki tisztes távolságban.

101
makimajom képe

kicsit még mindig zavaros

kicsit még mindig zavaros ez nekem: te előre nézel, ő mögötted jön, de a látóteredbe tolja a kocsi elejét?
akkor már nem is mögötted van, nem?

én kérek elnézést helyetted is azoktól a kanoktól akik nem túráztatnak, nem tolnak mögötted a látóteredbe semmit (jelentsen is ez bármit)...

102
peet képe

Tényleg, akkor már nem

Tényleg, akkor már nem mögöttem van, hanem mellettem. Igazad van.

103
Trailrider képe

Makimajom elkezdte hasogatni

Makimajom elkezdte hasogatni a szőrszálakat... :D