Nos, elmentem, megnéztem több helyen is, a másik topikomban linkelt boltban pedig meg is vettem. Nem mintha reklámot akarnék csinálni, de ott tudtam legolcsóbban, 22000-ért megvenni, volt, ahol 35000-ret akartak kérni érte. A lélegző anyagú poliuretán kabátot vettem narancssárgában, a poliészter anyagú olcsóbbal szemben.
Az érdekes az, hogy múlt héten Angliában voltam, és ott állandóan esett az eső. Ezért (meg mert kelleni fog itthon is a munkámhoz) vettem ott egy poliészter anyagú nadrágot ugyanolyan kék színben, mint ennek a kabátnak az alsó kék csíkja, hogy passzoljon :D Tegnap ebben a gatyában mentem a boltba (bicajjal), hogy még ott összenézzem, mert ilyen hiú állat vagyok. Az angolok ezt a nadrágot kimondottan másik nadrágra rávenni szánták, amit én nem tettem, ezért olyan szauna alakult ki benne, hogy olyat én elképzelni se tudtam eddig, lol. Mindegy, a lényeg, hogy ez meggyőzött arról, hogy hiába olcsóbb a PE kabát, ilyen mértékű légátnemeresztés alkalmatlanná tenné a biciklizéshez. Amikor előhozták nekem a kabátot, kicsit megijedtem, mert nagyon nagynak tűnt, és féltem, hogy lobogni fog, meg mittomén, de nem. XL-es, én meg 190 centi vagyok, hosszban nagy talán egykét centivel. De ha testesebb lennék (75 kiló körül vagyok), szélességben akkoris beleférnék, ugyanakkor nem tűnik nagynak.
A kicipzározható pulcsi iszonyat kényelmes, a kettő összecipzározva a tegnapi időben egy kicsit tűnt melegnek. A hátizsákom alatt viszont nem lett izzadtságfolt, ami eddig bármilyen kabát esetén keletkezett. (Már akartam itt valami bejegyzést csinálni, hogy ti mit tesztek ez ellen :). A menetszelet pedig egyáltalán nem éreztem. Mármint a kabát által burkolt részen. A pulóver nagyon rikító, de a kabát méginkább. Bőven naplemente után odaálltam a fal mellé, és még akkor is annyi fény verődött vissza róla (nem világított meg autó, vagy lámpa, csak a természetes fény), mintha a falra narancssárga lámpával világítottak volna. Ez azért meglepett, mert tudtommal nincs a cuccban elem. :)
Viszont ami a legszembetűnőbb volt: az autók olyan látványosan kerültek ki, mint még soha. Tegnap reggel, mikor a barátnénimet elkísértem a hévig (ami mellesleg az első nagyobb lélegzetvételű biciklizése volt a budapesti forgalomban, de szerencsére nem ment el egyből a kedve), annyi volt a gyökér, mint már rég. Dudáltak, centitek, letoltak, minden, amit csak lehet. Ha nem időre mentünk volna, komolyan megvertem volna egy trolivezetőt, aki majdnem megölt engem. Na mindegy, ez itt off :D Délután, mikor már ebben a cuccban voltam, nem volt egy szemétkedő se. Legalábbis én nem találkoztam velük. Mondjuk biztos lesz olyan gépjárművezető, akit az se fog meg6ni, hogy majdnem megvakítom :D És még egy előny, sötétedés után egyértelműen látszik, ha irányjelzek, míg mellényben nem látható.
Mindent egybevéve szerintem bőven megér 20000 forintot, főleg hogy én nem csak biciklizéshez fogom használni, hanem különböző melókhoz, de ha azt nézem, hogy egy jó bukósisak is kerül ennyibe, ami rossz esetben ráadásul csak egyszer használható, és nem is a baj megelőzését szolgálja, hanem az orvoslását, akkor meg pláne megéri. De ettől még sisak IS kell!
Remélem nem vakeroltam túl sokat :)

Nem hiszem el, hogy a polietilén(vagy uretán) tényleg kiereszti a párát.
győzzetek meg.
###
# A járművek az úttesten haladnak. A kerékpár egy jármű.
###
Csak saját tapasztalatból mondtam, de ez a termék lapja:
http://www.coverguard-hiviz.com/GB/pages/produits/polyurethane/70950.htm
Azt írja, hogy vízálló, ugyanakkor ezt is:
BREATHABLE
Material which allows the body’s moister to get through the fabric.
Magyarán a test kipárolgása távozhat az anyagon át. Ez nem mond ellent a vízállóságnak, mert a pára nem folyadékfázisú.
Ui.:
De várj, mondok jobbat :D A szám elé tettem a pulóver anyagát, és ráleheltem az üvegre. Simán párás lett. Mármint az üveg :)
Az a kérdés, mennyire breathable. Hisz ma már mindenre ráírják ezt, hogy megved. De nem mindegy, hogy a lélegzőképesség 2000 vagy 24000g/m2/24h.
Mondjuk én minuszokban is egy aláöltözet + bélés nélküli lélegző dzseki kombinációjában tekerek. El sem tudom képzelni, neked hogy nincs meleged most ebben a ruhában.
Én meg azt nem, hogy hogy nem fázol a mínuszban annyi cuccban :) Arról semmit nem tudok, hogy mekkora tömegáram mehet át a párából ezen az anyagon, de minden esetre eddig bejön :)
Jó a szervezetem hűtermelő képessége. Meg gyermekkoromban megedzett az, hogy a fejemnél 1cm-es rés volt a panelek között, és csak a tapéta szigetelt. :-)
vigyázz. előbb-utóbb láthatatlan leszel benne. magwassal mi már tudjuk ;-D
Boci
----------
...akrat icob, icoB
3:-O
Én hajtom a biciklit, a bicikli hajt engem.
Hát nemtom, én verseny bringával megyek, és bár fitnessz (egyenes kormány) de az előre dőlés és az oldaltáska miatt semmi nem látszana belőle.
Sokkal többet ér szerintem a fényvisszaverő csíkmatrica végig a gatya hátoldalán, pedálon és cipőn + a táskán.
A fényvisszaverő matrica nekem is rengeteg helyre van ragasztva a bicajra. Nem szilárd felületekre is, de azon hamar töredezik. Ezért én a táskára is ráhúzok egy mellényt, ha kell.
Es oldalról pont a karon lévő visszaverő látszik jól. Hátulról meg a fenéken levő, amit nem befolyásol az előredőlés, és nincs rajta a tatyó sem. Pont ezért nem a bomberdzseki kialakításút vettem, azt a táska hátulról nézve tényleg eltakarja.
Háthoz izzadó hátizsák:
amikor csak lehet, a csomagtartóra gumipókozom a zsákomat. Ez a távolság csak nagy hőségben kevés a hozzáizzadás megelőzésére.
- - - - -
6É futás
Következő járat indulása: április 11.
www.6efutas.hu
T. Zoltán
Hideg téli estéken szerintem ez is ideális, nem kell nagyon aláöltözni. Egy két üzletben olcsóbban is meg lehet kapni, csak azért másoltam át a linket, mert itt ott el vannak a szállva az árakkal.
http://www.munkaruhadiszkont.hu/figy.htm
Akkor ez a kabát valami párát kienged, vagy szauna belül? Én is gondolkodom most egy hasonlón, csak nem annyira világítóson:
http://www.ganteline.hu/hu/product/coverguard-telikabatok/3-az-1-ben-tel...
------------------------
jobb 100 szabálytalan biciklista mint 1 szabályos autós
Ha vízzáró, akkor nem engedi át a nedvességet és mint tudjuk az izzadság is nedvesség és a bőr párolgása az.
Szóval marad a réteges aláöltözés és esőben az esőcucc.Dunsztol az is eléggé.
Így még ócsóbb is. :)
-------------------------------------------
Ha az élet megkínál citrommal, kérj hozzá egy Martinit.
Nem olvastad el az a 3 évvel ezelőtti első hsz-eimet feljebb. Átengedi a párát, sokkal kevésbé izzadtam alá, mint mondjuk a motoroskabátomnak.
Viszont a külső PU-réteggel bevont esőkabátrész egyszerűen lemállott rólam tavaly ősszel, bár 2 évig elég intenzíven is volt használva. De a belső polárpulcsi továbbra is jó, majd veszek rá egy új poiuretán külsőt.
Elolvastam, de jogos a felvetésed is. Azonban huszonezer forintot költeni szerintem sok, ha csak nem rendszeresen kell használni.
Nekem azért van ellenvéleményem, mert valószínűleg nagyságrenddel kevesebbet bringázom mint te, így számomra kisebb a jelentősége.
Nem vitatom a szerkó praktikusságát.
Nekem még vízimentéshez, meg közúti, és vasúti munkavégzésekhez is kellett, szóval egy igazán sokoldalú munkaruházat volt, ezért is kéne már beszereznem újat.
Akkor tényleg kihasználod ...