Létezik olyan, lehetőleg merev (esetleg zárható telós, ha nincs más) villa, ami 28"-as (622-es felni) outi kerékhez van méretezve, van rajta szem tárcsaféknek, és belemegy alapméretes villa (1") helyére? Amit eddig találtam, az mind nagyméretes (1 1/8").

A jelenlegi villa menetes, de gondolom kormánycsapágy-cserével bemegy a helyére ahead típusú is (jól gondolom?)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
bala108 képe

én is ilyet keresek,ha

én is ilyet keresek,ha találtál,szólj!!!!

2
Hotyhogy képe

Ha vársz még egy hónapot,

Ha vársz még egy hónapot, akkor három éves lesz a blog. Emberben az olyan már totyog, sőt, szól is. ;-)))

3
Stanci képe

mi az hogy szól?

mi az hogy szól? visszafelesel! :)

4
bala108 képe

sőt,még pofán is ver,ha

sőt,még pofán is ver,ha kötekedsz vele...
úgyhogy vigyázzatok!!!:D

5
Hotyhogy képe

:D Látom, nyitottál már

:D

Látom, nyitottál már egy új blogot a komoly keresésedre.

Nem is akartam azt én elviccelődni itt. Csak olyan muris volt, hogy látszólag az eredeti blog író se talált még olyant hosszú ideje.

Remélem, tud majd valaki segíteni. S ha kamasz is lesz az a harcias totyogó addigra, akkor is jó villája lesz a bicóján, amit majd nyűhet. :-)))

6
bala108 képe

hát nem egyszerű az

hát nem egyszerű az eset,örülj neki,hogy neked nem kell ilyen!én 2003ban raktam össze a bringámat, és azóta nincs első fékem,pont emiatt!Már kezdem megszokni...:))))Sajnos a régi jó vázak mind alapméretesek..Az új tárcsás merevvillák meg oversize-ok.Ez van,ha az ember fia szereti a régi vázakat, de nem szereti a régi fékrendszereket....

7
dobermann képe

"Az új tárcsás

"Az új tárcsás merevvillák meg oversize-ok"
Ez valóban így van és nem véletlenül.
Azonkivül még a villaszár profilja is erősen aeros.
Nyak alatt pedig mindben van egy külön beerősítés.
Régi villáknál simán kicsavarhatja a muffolásból.
Mindezektől függetlenül,azért kivitelezhető.
Pajtibá' csinálta régen.Futárok között is van,aki évek óta használja problémamentesen.

Tradicio és Minőség! 1954-ota :D

8
D.j képe

Halló,egy jó ötlet: egy

Halló,egy jó ötlet: egy kis sufnituninggal hegeszd a villára azt a szemet,ami a féknyerget tartja,és cseréld ki az első kereket egy tárcsafékesre.(Nekem sikerült)Szerintem érdemes megpróbálkozni vele.Ugyanis majdnem biztos vagyok benne,hogy országúti kerékpárra nem igazán fogsz találni tárcsafékes villát.Ha meg mégis,akkor az nagyon drága mulatság lesz.Meg jönnek az apró problémák,hogy nem az a méret,menetes a villa,vagy nem,másik csapágy kell bele,stb stb stb.Egyszerűbb az eredeti villára felragasztani egy vasdarabkát.Már ha olyan a kialakítása.

9
blajo képe

Mielott mindenki nekiallna

Mielott mindenki nekiallna fektarto szemet hegeszteni azt azert jegyezzuk meg; hogy a fektarto szem nelkuli villan nem tartottak szem elott azt a (nem kicsi) feloldalas csavaro erot, amit egy tarcsafek okoz.

10
pata képe

Pontosan, én is erre

Pontosan, én is erre jutottam a végén.

PS.: Atyaúristen, milyen fura egy négyéve nyitott topicomat viszontlátni. Ilyen kérdésekre adott válaszokból tanultam meg egy csomó hasznos dolgot aminek a végén tudtam egy jó bringát építeni ami máig kiválóan működik, kösz mindenkinek az okítást, mindegyik topicban.

11
elfroland képe

Két éve lett felhegesztve

Két éve lett felhegesztve egy ilyen megoldással:
https://picasaweb.google.com/105347936124629073170/MontiTarcsaHegesztes#...

Terepen van használva sok fékezéssel. Bírja.
Kételkedem benne hogy a villa" gyárban két teljesen különböző villából készítik a V-fékest és a tárcsafékest. De persze nem kizárt.

12
blajo képe

En sem ugyanarra a villara

En sem ugyanarra a villara ertettem, aminek van tarcsafekes valtozata is. Csak el tudok kepzelni ket kulonbozo gyarat, ahol az egyikben erosebb villat gyartanak (egy reszet tarcsafekes hasznalatra), mig a masikban konnyu villat alapvetoen outi hasznalatra (esetleg V-fektuske nelkul.)

Kulonben egy acel villanal nem is attol tartanek, hogy ne birna el a terhelest maradando alakvaltozas nelkul; inkabb attol, hogy egy veszfekezes ilyeszto mertekben csavar egyet a villan, amire a lovas esetleg nem szamit.

13
Fly képe

Ha már itt vagyunk: most,

Ha már itt vagyunk: most, hogy a cyclocrossban engedélyezett, van-e olyan elérhető tárcsafék, amelyet outi fékkar mozgat? Esetleg hidraulikus outi fékkar?