Valaki csinált már ilyet, vagy van jó ötlete hogyan lehetne viszonylag jó centrírozó állványt csinálni? Szeretnék centrírozni, és kereket fűzni is, de állvány nélkül ez elég nehézkes, egy új állvány meg 15 ezer forintnál kezdődik jobb esetben.

Arra gondoltam hogy egy régi villa jó alap lehetne hozzá, csak a részletek még elég homályosak.

Ha valaki tud jó alternatívát rá hogy hogyan tudok állvány nélkül centrírozni, az ne fogja vissza magát :)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
pfm képe

pont ma járt nekem is a

pont ma járt nekem is a fejemben ez (holnap megyek agyért meg küllőért! :D )

arra gondoltam, hogy az elfekvő villám szárára felni-magasságban rögzítek mindkét oldalra egy-egy kihegyezett hurkapálcát, vagy inkább ceruzát, és centiméterrel-vonalzóval beállítom őket szimmetrikusan.

hogy egy magasságban legyen, azt szemmértékre bízom, de ha nagyon precíz kedvemben leszek, a villát (melynek szárát satuba fogom) vízszinttel függőlegesre állítom, és a rögzítési pontokat ezután szintén vízszinttel - vízszintesre.

2
lrdr képe

A féktüskékben lévő M6

A féktüskékben lévő M6 anyamenet is jó alap lehet vmi sufnitutning csúsztatható lemez-idom felszereléséhez.
Az első hátsó kerék meglátásakor felléphető fejvakargatás elkerülésére ajánlok 1 jó bringabolt, ahol vállalnak profi módon villatágítást (pl. a 80-as (90-es?) camping-villát 100-as agyhoz...és persze nem 15000 ft-ba kerül a dolog). A nevét kérésre leírom, de amúgy nem,mert mostanában már annyi topikban ajánlottam őket ehhez-ahhoz, hogy lassan reklámszaga lesz :D

B.)terv: némi 15-20-as zártszelvény, hegesztő, fúró, satu, kreativitás... (ajánlom a menetes fékpofát a rögzítési pont egyik oldalán rugóval,a másikon anyával....elforgás ellen még nincs ötletem, de majdcsak dob még be más is vmit a közösbe :))

3
pfm képe

^ugyanaz

^ugyanaz

4
zsoltee képe

fejreállított bringa,

fejreállított bringa, fékpofákat figyelve miért is nem jó?

Zsoltee

5
pfm képe

centírozni rendben, de a

centírozni rendben, de a fűzéshez több hely kell, hogy kényelmes legyen hozzáférni.
(életemben csak egyszer fűztem, de azt simán az ölemben, semmi állvánnyal. összerakni még ment, de amíg rendesen kicentíroztam... uff. -> én ezért gondoltam, hogy összedobok állványt. ha már úgyis van itthon egy villa..;) )

6
-ogre- képe

az első keréknél nincs

az első keréknél nincs gond, ott ha az összes küllőt ugyanannyira húzod, pont jól fog futni. én a küllőanya tövéig csavarom az összeset, megnézem, mennyire feszes, és aszerint döntöm el, hogy minden küllőn mennyit húzok. egyszerre 2-4 teljes fordulatot szoktam az elején, aztán meg feleket.
hátsót még nem próbáltam, bár itt vár egy jó ideje.

7
H.Csaba képe

Lehet nevetni fogsz, de

Lehet nevetni fogsz, de egyszer menj be az nagyhírű és igentisztelt Matuzmaster-hez a Tél utca 143 ba és csodáld meg az övét... Ő is egy húszéves, nyakával satuba fogott bringavillán tekeri a nipliket évek óta (és nincs rá panasz, pöpec kereket gyárt.)

Magas eget! Csao

8
pata képe

Simán lehet vázon

Simán lehet vázon centírozni. Veszel két L vasat, középen összecsavarozod, kapsz egy T alakú idomot. Bevonod gumival (egy szétszedett belső+ragasztó), hogy ne karcolja a vázat, illetve jobban tapadjon. Gumiszalaggal rögzíted a kívánt pozíciókban.

Dishing tool pedig készíthető pl vastag kartonpapírból, hullámpapír-dobozból, etc.

9
tolbeni képe

Itthon mi régi villával

Itthon mi régi villával csináltuk.
Vagy satuba beszorítani a kereket.
-
Beni
sötétkék outis, kék bukóval, napszemcsiben és intek mindig!!! :-)