Bicikibolt feketelista

Palira vett az eladó, vagy csak szimplán bunkó volt veled?
Oszd meg a történetedet velünk, és írd le, hogy melyik bicikliboltban/szervizben történt az.
Tudom, ezzel nem lehet leváltani az eladót, vagy bezáratni a boltot, de legalább felhívod mások figyelmét rá, hogy kerüljék azt a helyet.
Remélem én, hogy itt egy bolt neve sem fog szerepelni, de ha igen, akkor csak az eladó tehet róla.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Cseya képe
Cseya
1 k, 2008-07-01 18:14

Má' vót.

labzo képe
labzo
2 k, 2008-07-01 18:26

Van ilyen téma, vagy tényleg csak volt? - ha igen, akkor milyen néven? (csak azért, mert így, konkrétan, "feketelista" szóra nem dobott ki egy témát sem, mármint a bicikliboltokkal kapcsán).
Jó azt tudom, hogy volt egy - két negatív értékelés, de az a Bp.-i biciklibolt listában történt, és nem egy, csak külön ezzel foglalkozó témában (de lehet, hogy csak én tévedek).

Cseya képe
Cseya
3 k, 2008-07-01 22:53

Igen, ott volt az adok-kapok, én főleg azt jegyeztem meg, azért volt ismerős.

levin képe
levin
4 sze, 2008-07-02 00:08

a dollingernél, újpesten egyszer voltam, és bár jól néz ki, ahogy kiaggatja a bringákat kívülre, a falra, nem megyek oda többet. egy szaros sárvédő-rögzítő pöcköt kerestem, meg esetleg állítana a váltón. bunkó módon felelt, a háromezer forintos rezsióradíjával támadott le, meg hogy hajlítsak otthon ilyen rögzítőt. anyád! - mondtam magamban, és tudtam, a környékére nem megyek többet. (hajlítottam, a váltót meg beállítottam.)

egyébként kétféle kellemetlen viselkedést szoktam máshol észlelni:
1. mi a szarnak zaklatsz a hülyeségeddel?!
2. laza vagyok és mindent tudok, te meg semmit.

toreki képe
toreki
5 sze, 2008-07-02 11:54

Én küllőtörés és defekt után játam nála. A küllőt megcsinálta, viszont a cserélt belső egy sarok után kapott defektet. Persze a ragasztást is fizetni kellett. Aztán du megint lett egy defektem. Ceréltem a pótbelsőre, amit szintén nála vettem ugyanakkor, de az is kimúlt még aznap. Úgyhogy miután a külsőmet is sikerült kinyírnom, komplett csere lett hátul. Persze nem nála.

nrc képe
nrc
6 cs, 2008-07-03 14:20

Sajnos a dollinger bunkóságát csak megerősíteni tudom.

Egyszer voltam nála bringát nézni, de a saját nyugalmam érdekében többet nem megyek a közelébe se. Rendesen felhúzott a bunkó stílusával.

Elsírta még azt is, hogy 20 éve árul bringákat, de máig nem jött rá, hogy mi kell az embereknek.

Pedig egyszerű a megfejtés: a vásárlókkal emberi stílusban kéne kommunikálni, az igényeikre, véleményükre pedig oda kéne figyelni. Ennyi.

bonnie képe
bonnie
7 cs, 2008-07-03 14:23

keress rá a lujka dollinger szókapcsolatra...
bonnie

nrc képe
nrc
8 cs, 2008-07-03 16:19

Miért is?

Itt lujka ajánlja dollingert.

Ebben a topic-ban pedig írja, hogy volt némi problémája dollinger munkájával. Neki nem a stílusával volt gondja, nekem pedig nincs személyes tapasztalatom arról, hogy hogyan szerel.

Most akkor tényleg nem tudom miért szeretted volna, hogy elmélyedjek lujka és dollinger viszonyában..

Azt akartad, hogy összezavarodjak? :)

bonnie képe
bonnie
9 cs, 2008-07-03 16:35

a keroutinformon írta legutóbb,h mostmáraztán soha többet. megkapta az 1001.esélyt is, de ez sem segített.
bonnie

nrc képe
nrc
10 cs, 2008-07-03 17:05

Köszönöm a pontosítást, most már világos, hogy mire akartál utalni.

A magam részéről levontam a következtetést és az itt leírtak alapján másnak sem hiszem, hogy gondot okozna ugyanez.

lujka képe
lujka
11 cs, 2008-07-03 23:19

ehh, már a topikból sejtettem, hogy előbb-utóbb írnom kell.
Egyszer összeszedem a görbe egyes neten fellelhető emléknyomait, most zanzásítva:

Dollingerhez még Bocival hozzá kezdtünk el járni. Mindent megszerelős-megoldós típus, mindenre tud/kitalál valamilyen megoldást. Adott tippeket, megszokott nála az árengedmény is (összehasonlítási alapom nincs, nem tudom, hogy reálértékben milyen az árfekvése).

Ha volt valami, vittem hozzá a bringát, az újat is ő rakta össze teljes egészében, ennek valamivel több, mint egy éve.

Az új bringán azóta kicseréltem a fél hajtást (részletek a 34-es fogassort keresek topikban - durva sztori), szívok a lámpával, de ez lehet, hogy nem az ő sara, elképesztő, hogy a 26-os kerekembe belepakolt egy 28-as belsőt.
A vázméret nem jó nekem szerintem, de még nincsen meg az igazi, lehet, hogy nem is lesz egyhamar.

Nálam szubjektív tapasztalatok alapján feketelistás még a Pajta és Lajos a Városmajor utcában, noha róla simán el tudom képzelni, hogy minőségi munka jön ki a keze alól.

Jelenleg a BringaVilágba járok Demeter Zolihoz, de ott gyakorlatilag csókos vagyok, tehát nagyon remélem, nem lesz soha gond.

Normál feltételek mellett kiváló bicikliszerelőt találni kb. annyira lehetetlen feladat, mint autószerelőt. Szerintem.

- Ms. Critica "Lulu" Lujka -
Forgass!
*CMS* RABIC

pata képe
pata
12 cs, 2008-07-03 17:11

Én 1x voltam nála, használt bringát vettem, mert itt a fórumokon sokan ajánlották. Bunkó volt, pl amikor megkérdeztem hogy valami pici mondjuk 30 napos garanciát ad-e rá akkor elkezdett agresszív lenni, ekkor kellett volna megszólaljon a vészcsengő és otthagyni, de végül mégis vettem egy bringát nála.

A bringával eleinte boldog voltam, aztán rájöttem hogy esik minden szétfele rajta (akkor még naiv voltam és alig értettem hozzá), javítgatni annyiba kerülne mint egy új. Most azt gondolom anno át lettem baszva, de hát caveat emptor.

ubi91 képe
ubi91
13 sze, 2008-07-09 23:47

Hát igen... Róla csak annyit, hogy múltkor odamentem, mondom megkérdem hogyé adja azokat a kopott, használt országúti bringákat. kinéztem kettőt, mondom max húszezerig elmegyek értük... bemegyek, megkérdem hogy hogyan miként, egyikre at mondta hogy vadiúj egy kilométert sem mentek vele, 160ezer, a másikkal kicsit már mentek, pár kilométert, úgyhogy az csak 90... már nem emlékszem, hog yelköszöntem-e, olyan gyorsan fordultam ki...

csviktor képe
csviktor
14 sze, 2008-07-02 00:47

A XI. kerületben, a nevét nem tudom a bringaszervíznek, de mielőtt a Kosztolányi felől jövő 14-es felhajt a Leányka utcai felüljáróra, az ott található panelek egyik pincéjében van az üzlet.

Megvettem a használt montimat, de nagy nyolcas volt a kerékben, erre elvittem, ahol 1 hétre elvállalták.

1 hét múlva mentem vissza, mire kiderült, hogy a bringa szar, meg hogy a felnit minek reszeltem meg, meg amúgy az egész hátsó kereket egyben le kéne cserélnem. Közben meg titokzatos módon lett egy hátsó defektem is, amit az ürge 1 órás határidővel bevállalt, 1500 Ft-ért.

Ekkor lett gyanús a dolog, mert nem emlékeztem defektre (elég sokat vártam a szervíz előtt), úgyhogy mielőtt bevállaltam volna a kerékcserét, kimentem a Camponában lévő nagy bicós boltba, és elsírtam a csávónak, hogy valszeg kereket kell cserélni. Ő ránézett a bringára, aztán mondta, hogy lófact, csak rosszul van betéve a kerék. 1 óra múlva visszamentem, 200 Ft-ot kért :)

Szomorú, de ha a leánykánál az a balek kisiparos nem húzott volna be a defekttel, akkor nem gondolkodtam volna el, hogy lehúzás-e a dolog, és nyert volna 10000 Ft-ot.

Azóta kb 5x volt már első-hátsó defektem, mindegyik belső többszörösen meg van foltozva, pedig az ürge elvileg vadiúj belsővel javította a defektet.

Na ez a szopacs.

+1

Múltkor elvittem a montimat, mert nem tudtam rendesen bekötni az új V-fékeket. Csávó is 1 hétre vállalta, mikor visszamentem, elmondta, hogy a hátulra nem lehet V-féket rakni, mert túl lenn vannak a tuskók, a fékpofáknak csak a fele fogná a felnit. Az istennek sem akarta megcsinálni, hogy az szakszerűtlen. Erre kénytelen voltam hazáig tekerni fullosra belőtt Shimano elsőfékekkel, nulla hátsó fékkel. Gondolom ez jobb megoldás, mintha nem lenne szakszerű.

Mindenkinek a Camponai szervízt ajánlom, bár nincs sok összehasonlítási alapom, velem korrektül viselkedtek.

----------
Próbálok biciklizni tanulni...

csavar képe
csavar
15 sze, 2008-07-02 01:46

korábban én is voltam ebben a bringaszervízben. egy középkorú fószer fogadott. mondtam neki h el van ferdülve a hátsó tengely, mire megnyugtatott, h semmi baja nincs. aztán egy hónapra rá eltört.
most egy fiatal srác viszi a boltot, sztem teljesen korrekt.

allacool képe
allacool (nem ellenőrzött)
16 szo, 2008-07-12 19:18

Ja, nekem a Török utcai Blue Cet-ben (2.ker)volt kellemetlen élményem ezzel a "pont defektet kapott a brinyód, míg egy napra itt hagytad!"-dologgal.
Meg se tanácskozta velem a tulaj, hogy mit szeretnék a kidurrant gumi helyett, lecserélte és mikor kérdeztem, hogy mennyivel jövök, részletezné-e, mivel számla alapból nem készült, nem volt az ínyére,(papírfecnire felírta, de mielőtt elkértem volna, összegyűrte és kihajtotta a kukába).A megrökönyödéstől köpni-nyelni nem tudtam!Arra emlékszem, hogy 2x számoltak fel szervízdíjat (MTB - pedálcsere, hozott pedálból,és outi, de ennél, ha nem durran el a vadiúj kerék, akkor csak spd csere lett volna)...szal, no komment!
Csepeli műhelyből jött oda egy új tanoncsrác, gáz, ha ezt tanulja el...
amúgy a forgalma irigylésreméltó, a Till Attila is épp ott akart bicót meg lakatot venni magának, csak aztán nagyon rohant és abba maradt a "brainstorming".
Jelenleg nincs kedvenc szervizem, de talán alakul 1x egy.
:-)
Hasznos a topic.Köszönet érte.
M.

csviktor képe
csviktor
17 sze, 2008-07-02 00:48

A XI. kerületben, a nevét nem tudom a bringaszervíznek, de mielőtt a Kosztolányi felől jövő 14-es felhajt a Leányka utcai felüljáróra, az ott található panelek egyik pincéjében van az üzlet.

Megvettem a használt montimat, de nagy nyolcas volt a kerékben, erre elvittem, ahol 1 hétre elvállalták.

1 hét múlva mentem vissza, mire kiderült, hogy a bringa szar, meg hogy a felnit minek reszeltem meg, meg amúgy az egész hátsó kereket egyben le kéne cserélnem. Közben meg titokzatos módon lett egy hátsó defektem is, amit az ürge 1 órás határidővel bevállalt, 1500 Ft-ért.

Ekkor lett gyanús a dolog, mert nem emlékeztem defektre (elég sokat vártam a szervíz előtt), úgyhogy mielőtt bevállaltam volna a kerékcserét, kimentem a Camponában lévő nagy bicós boltba, és elsírtam a csávónak, hogy valszeg kereket kell cserélni. Ő ránézett a bringára, aztán mondta, hogy lófact, csak rosszul van betéve a kerék. 1 óra múlva visszamentem, 200 Ft-ot kért :)

Szomorú, de ha a leánykánál az a balek kisiparos nem húzott volna be a defekttel, akkor nem gondolkodtam volna el, hogy lehúzás-e a dolog, és nyert volna 10000 Ft-ot.

Azóta kb 5x volt már első-hátsó defektem, mindegyik belső többszörösen meg van foltozva, pedig az ürge elvileg vadiúj belsővel javította a defektet.

Na ez a szopacs.

+1

Múltkor elvittem a montimat, mert nem tudtam rendesen bekötni az új V-fékeket. Csávó is 1 hétre vállalta, mikor visszamentem, elmondta, hogy a hátulra nem lehet V-féket rakni, mert túl lenn vannak a tuskók, a fékpofáknak csak a fele fogná a felnit. Az istennek sem akarta megcsinálni, hogy az szakszerűtlen. Erre kénytelen voltam hazáig tekerni fullosra belőtt Shimano elsőfékekkel, nulla hátsó fékkel. Gondolom ez jobb megoldás, mintha nem lenne szakszerű.

Mindenkinek a Camponai szervízt ajánlom, bár nincs sok összehasonlítási alapom, velem korrektül viselkedtek.

----------

Totya képe
Totya
18 sze, 2008-07-02 11:44

Szomorú a pincés sztori és a V-fékes tag is hibázott, hiszen látnia kellett volna, hogy biztos Canti fékes (vagy hogy a rossebbe hívják), ezért nem fog a dolog működni (hozzáteszem lehet feltételezte megoldható, ha már ezt kérted tőle, valószínűleg kinézte belőled hogy lecsekkoltad), de te is hibáztál, hiszen egy "Akkor legyen szives szerelje vissza a régi féket, mert fék nélkül balesetveszélyes hazáig tekernem" mondat megoldás lett volna. Kötelezően vissza kellett volna raknia. Ilyen helyre nem szabad bringát vinni. Ha rendes boltban, bicikliszervizben próbálkozunk csak elvétve van kontár munka. Általában alap dolgokat mindenhol rendesen meg tudnak csinálni, már amennyiben szerelhető a kerékpár és van hozzá tüstént alkatrész. Nekem is voltak szervizekkel problémáim, de utólag visszagondolva nem volt kirívó eset ami bosszúért kiáltana. Ha nem a házmesterrel javíttatom a biciklit nincs probléma. Előfordulhat, hogy valahol nincs olyan alkatrész amit szeretnénk, várni kell a gyorsszervizre, magas lóról beszélnek, de annak is megvan a miértje. A közelben mind a négy szervizben jártam már. Amikor kölyök voltam, mindent alkatrészt rám sóztak, de a bringa mindig klassz volt. Máshol pont az segített a múltkor s.o.s. sürgősen villát cserélnem aki sokszor észre sem veszi, ha köszön neki az ember és ahova ezért nem is járok gyakran. Az a bolt ahol komoly bringákat árulnak és rendelkezik szervizzel általában megbízható. Nekem nem kell kinyalni a seggemet, hogy elégedett legyek, ellenben tisztességesen megfizetem a szerelő srácot ahova járok. Nincs sértődés, ha valamit cserélni kell, hiszen én is látom mi a hiba.

Zais képe
Zais
19 cs, 2008-07-03 15:52

Szerintem kellene egy Brinagabolt Toplista is. Nem reklám céllal. A budatétényi Campona nagyszerü bolt, a XI. ben az Etele úti korrekt, bár tele vannak melóval jelenleg (ebből is látszik, hogy jók)A Gazsónál (Bornemissza utca, nagyon jól dolgozik a szerelő srác)
Zais

zsoltee képe
zsoltee
20 szo, 2008-07-12 00:15

A Campona-ban tényleg jófejek! Ingyencsavar, segítőkészség, jóindulat, pedig szinte csak filléreket hagytam ott náluk...

Ellenben ha már csavarnál tartunk, akkor meg kell említenem, hogy fgábor közreműködésének hála ;) sikerült 2000 (kettő ezer) forintért két db csavart vennem a Móricz közelében lévő (Váli u.) Bikesupportban. Bár Gábor elmondása szerint néha magukat b@sszák át :D a boltot vezető fickó is rohadtul unszimpatikus volt, a pofájában lógott a cigi úgy szerelte az utcán a bringámat...

Zsoltee

Twiggy képe
Twiggy
21 cs, 2008-07-03 17:36

Húú, végre egy hely, ahova írhatok a témában:-)
Árkádban lévő Bike ride, vagy mi a fene, felejtős nagyon, ha nem köszönök a két csávó fel se néz a monitorból, hogy végre vevő jött, ha nem lett volna gond a felpróbálandó cipő méretével, le se szarták volt, hogy éppen mit csinálok, lopok vagy csak nézelődök, ha nem köszönök el, észre se vették volna, hogy egyáltalán ott voltam...

3. kerületi Xgamez, vagy mi a fene, itt Békás szívében, még tavalyi eset, hogy egy kedves barátnőmnek akartam lefújatni a bringáját, előtte homokfúvás meg minden... lezsíroztam a csávóval (a bolt egyébként ilyen vagger bmx-es hely, meglepődtek, amikor egy ruszki verebet vittem nekik megbontva...), hogy 1 hét múlva kész lesz, minden, 4 essze a cucc és köszönöm. Mondanom se kell 3 hét alatt készült el 5 essze volt a vége (nem akartam kipakolni, és a pultot verni, így inkább gyorsan elvettem, és elvittem...), mondanom se kell, hogy így a meglepetés 2 hetet késett, de kétségtelen, hogy szépen megcsinálták.

2 éve történt, hogy fellángolt bennem az aktív bringázási vágy és mivel a régi montim egy kalap kaki volt, gondoltam egy újjal kéne kezdeni a szép életet. Nem nagyon voltam jártas a dolgokban, találtam egy jó opciókkal megáldott bringát a bicaj.hu -n, beszéltem a csávóval, hogy kőne, mondta ok, pénteken vihetem... 4 héten keresztül péntekeztünk, majd megköszöntem, és elküldtem a francba...

Ezek után a bikediscountban vettem egy milliószor jobb meridát, amit a megrendelésem után másnap át is vehettem, nulla probléma merült fel ezalatt a két év alatt, rendszeresen odajárok vásárolni, a faszi készséges, látszik, hogy nagy öreg, mindent elmond, megmutat, mindene van és akárhogy kerestem a helyeket, sehol nem találtam nála olcsóbbat. Minden terméket, amit árul, legalább 1-2 ezerrel olcsóbban adja, mint a többiek.

Mostanában haver bringája miatt is fel kellett keresnem újabb és újabb helyeket, és remélem nem teljesen off, de megvoltam elégedve a bajnok utcai herce-hurcával, az iszonyatosan készséges és nagyon nagy választékot felvonultató bike bergusonnal a vihar utcában (külön van bolt a bringáknak és külön a ruházatnak!), és bár nem a klasszikus értelemben vett bringa bolt a matuz mester telephelye a saját házában, ráadásul mélységesen elkeserítő látvány volt, amikor esőben mentünk oda és nem pakolták be az udvarról a márkásabbnál márkásabb olasz vázakat, bringákat, el kell ismernem, hogy profin dolgoznak, jó áron és iszonyat gyorsan (fél nap alatt összefűzték a haver kerekét, vittük du. estére visszahívott, hogyha ráérünk mehetünk érte). Okuljon mindenki;-)

Totya képe
Totya
22 cs, 2008-07-03 20:03

Voltam többször az Árkádban is már. Ott is működnek a kommunikáció alapvető szabályai. Előre köszöntem, elmondtam mit szeretnék és ha tudtak segítettek. Az ilyen helyen futószalagon jönnek a vevők, a minimum hogy odaköszönsz, ha segítséget nem is kérsz. Én személy szerint nem várom el, hogy az eladók előre köszönjenek (hiszen én léptem be a helységbe) és a legkisebb habozásra a nyakamon legyenek.

Twiggy képe
Twiggy
23 cs, 2008-07-03 20:12

Eltérőek az igényeink, de pangott az üzlet, és én teszek nekik szívességet, hogy megnézem őket, nem ők nekem, ezért elvárom, hogy mégha nem is kérem őket erre, de kérdezzenek tőlem, és minimális mértékben, de rámszálljanak... az ő érdekük, hogy készségesek legyenek, ha meg nem kell valami, akkor biztos nem fogom megvenni, csak mert ajánlja, de itt a kommunikáció nagyon takarékon mozgott.

Totya képe
Totya
24 cs, 2008-07-03 20:43

Az egy dolog, hogy elvárható bármilyen üzlet eladójától, hogy előre köszönjön a vevőnek és körbeugrálja, hiszen a jó kereskedő így tesz. Minden ember az üzletben potenciális, a későbbiekben akár visszajáró vevő.
Ellenben egyszerűsítsük már le az eladó dolgát azzal, hogy előre köszönünk és elmondjuk mit szeretnénk. Neked is egyszerűbb lesz, meg nekik is.

Györgyi képe
Györgyi
25 p, 2008-07-04 14:19

én utálom, ha bemegyek vhova és az eladók nem hagynak békén.
ha odamegyek és megkérdezek vmit tudjanak mindent 100%, de egyébként ne másszanak rám, h mit adhatnak.
mellesleg nem is járok nézelődni, csak ha vmit konkrétan akarok venni, mert a kirakatnézegetés elpazarolt idő.

.....................................................
Bringával megyek. - No para! Normális tevékenység!

Mr.Pocok képe
Mr.Pocok
26 cs, 2008-07-03 21:30

A plázaipar teljesen abnormálisan működik. Gondolom ott is az volt, hogy elötted volt ott monnyuk 10-20 nézelődő, aki csak a felesleges szabadidejét akarta eltölteni, de azt sem tudta, hogy kell bicózni... tök értelmetlenül, és hiába minden, ha az első 5-10-15 emberrel kedves vagy és aranyos, azért van egy határ, amikor már tudod, hogy fölöslegesen fáradsz, és igenis elvárod attól, aki belép az üzletbe, hogy ő köszönjön előbb ha valamit akar. Ha meg nem köszön, akkor meg mindegy mit akar, mert vagy céltudatosan jött, vagy csak lézeng. Plázában dolgozni szopacs...
-----------------------
1%

Szab képe
Szab
27 cs, 2008-07-03 23:42

ezért elvárom, hogy mégha nem is kérem őket erre, de kérdezzenek tőlem, és minimális mértékben, de rámszálljanak...

Nem vagyunk egyformák. Én például nem szeretem az ilyesmit. Nem lehet egyszerű eladónak lenni, hiszen mindenkinek tuti nem tud megfelelni. :)
Árkád Ride Bikeban egyébként pár napja voltam. Nem volt semmi gond. Bementem, mondtam miért jöttem, odaadta, fizettem, viszlát.

Tomacher képe
Tomacher
28 cs, 2008-07-10 08:52

Én is utálom ha feleslegesen "cseszeget", viccelődik, sztorizik, stb... csak céltudatosan megyek vásárolni, és a döntésem előtt neten végiglesem a lehetőségeimet... Ezért vásárolok általában a neten :-)

Tomi.

KPeter képe
KPeter
29 cs, 2008-07-03 22:48

Személy szerint utálom ha rámakad az eladó és nem kopik le rólam, amúgy biztos vagyok benne hogy nem kereskedelemben dolgozol mert nem beszélnél így ,próbáld ki egy hétvégére ha teheted ,milyen és szerintem az életbe nem fogsz ilyeneken gondolkozni,és szerintem nem teszel szíveséget hogy bemész valahová ,hanem valószínű azért mész be mert kell valami szíveségből például megállsz és odaadod a pumpád ha defektem van ,az szívesség de hogy egy boltba bemész?? az szívesség???

Twiggy képe
Twiggy
30 cs, 2008-07-03 23:18

3 hónapig voltam eladó egy sportboltban, és mivel az volt a feladatom, hogy minden emberrel kapcsolatot teremtsek, akár csak nézelődik, akár venni akar valamit ezért előre köszöntem és érdeklődtem, hogy tudok-e segíteni. Ha mondja mit akart, megmutattam merre találja, ha érdekelte is a dolog, meséltem neki róla, ha nem vette meg, hát így járt, csak nézelődött. Ha egyáltalán nem akart semmit, csak bejönni, megnézni mi van ott, és azt se kérte, hogy segítsek, akkor ezt a tudtomra adta, én meg nem erőlködtem.

Feltételezem nekik sem volt kötelező elvállalni a melót, és szvsz. aki beleun eladóként abba, hogy a vevőkkel foglalkozzon, az mondjuk ne legyen eladó. És igen szívességet teszek neki azzal, hogy bemegyek, mert őket választottam és nem mást. Mivel millió és egy lehetőségem van arra, hogy hol vegyem meg mondjuk azt a cipőt, szerintem nem mind1, hogy hozzájuk, vagy másokhoz megyek be. Ha kényszer helyzetben vagyok, mondjuk defektem van, akkor értelemszerűen nem megyek 2 kilométerrel odébb, mert ott udvariasabbak.
De mint potenciális vevő, talán jogom van elvárni, hogy úgyis kezeljenek, nem mint egy barmot, aki csak betévedt.

Fene enné meg, hogy ilyen naiv vagyok és ennyi dolgot várok el...

Mr.Pocok képe
Mr.Pocok
31 cs, 2008-07-03 23:49

Ha csak vevők, vagy érdeklődők mennének be a boltba, akkor nem is lenne gond. De kialakult egy alulszocializált valóságsó és médiakontrollált egysejtű embercsoport, akik hobbiból mennek be a plázákba, és olyan üzletekbe is bejárkálnak, ami k*rvára nem is érdekli őket. PL: Mi a pélót keresnek a plázában vasárnap reggel 9-kor téblábóló emberek? Az embereknek nincs pénzük szórakozni, és mivel a tévé aszongya nekik, hogy menjetek a plázába, ők engedelmesen jönnek is. Nem egyszer látok embereket akik hétköznap reggel 9-kor már ott téblábolnak a boltom előtt (10-kor nyit)és még délután 3-4 fele is ott van a plázában. Plázazombik...
Hétvégi program:
-Drágám itt ez a gyönyörű vasárnap reggel, micsoda idő van! Menjünk el valahova a gyereknek jó a mozgás!
-Pont erre gondoltam én is! Melyik plázába menjünk?
Régen a kirándulni jártak az emberek...
De hogy mondjak egy ellenpéldát is. Egyik szabadnapomon hirtelen felindulásból elmentem a Hűvösvölgyi nagyrétre egy haverral. És láss csodát ott is voltak emberek (ez még a nyári szünet előtt volt) és sokkal másabbak voltak, mint a plázazombik. Itt nem azt hallottad hogy "Ne nyígjá má hülyegyerek, majd viszajövünk ha voltunk a másik boltba" meg hogy "Istenem fasznak üvölt ez a gyerek, útálom az összes gyereket!"(<-ezt a saját fiának...) Hanem boldog labdázó, mosolygós emberek voltak kint. Komolyan mondom már csak a látványért megérte kimenni...
Amúgy meg, aki hosszabb távon dolgozik a kereskedelemben, egy idő után kialakul a "szaglása" a vevőkhöz. Én pl. elsőre látom, hogy ez most vásárolni akar, vagy nézelődik, vagy segítségre van szüksége, vagy nem szereti ha basztatják a droidok. És ritkán hibázom...
-----------------------
1%

Tin képe
Tin
32 p, 2008-07-04 08:20

Persze, mert sosem fog kiderülni, ha hibázol. Ritkán mennek vissza az emberek valahova, hogy megmutassák: Nézd, mit vettem a másik boltban.
Biztos láttál már ilyen témájú poénokat filmben. (pénztelennek tűnő cigó egy táska pénzzel veszi meg a hihetetlenül drága verdát stb.)

Mikor autót akartunk venni a férjem mászkált a kereskedésekben. Elég határozott elképzeléseink voltak (márka tipus már megvolt), csak részletkérdések miatt érdeklődött volna, de volt olyan bolt, ahol 40 perc (!) nézelődés után sem mentek oda hozzá, hogy megérdeklődjék vajon mi a fenét akar. Úgyhogy végül olyan helyen vettük meg, ahol rendesen foglalkoztak velünk, és azóta is oda járunk, szervizelni is.

Mr.Pocok képe
Mr.Pocok
33 p, 2008-07-04 09:47

Ez a 40 perc ez durva! Ez nagyon durva!
-----------------------
1%

csviktor képe
csviktor
34 cs, 2008-07-10 09:25

Aki autót akar venni, az sikeres ember nem lehet :) (ha már nem lehet elsőzni)

----------

Tin képe
Tin
35 p, 2008-07-11 09:08

Ja, a 3 gyereket meg vigyük a hátunkra kötve bringán, mi? Meg a fénymásológépeket is. Köszi.

zsoltee képe
zsoltee
36 szo, 2008-07-12 00:29

3 bicaj + a tiédre egy csomagtartó :)

Zsoltee

Tin képe
Tin
37 szo, 2008-07-12 00:45

Nem, az már öt bicaj, mert kellene a férjemnek is, meg a legnagyobb gyereket nem lehetne már gyerekülésben vinni, a középsőt jövőre nem vihetnénk már gyerekülésben, a legkisebb még beleférne, de ha már tervezünk, akkor tervezzünk előre. :)
Ennyi bicaj felszállítása a kilencedik emeletre egy olyan liftben, ahol csak egy fér el, egész komoly logisztikai probléma, a tárolása meg még egy külön kérdés.

zsoltee képe
zsoltee
38 szo, 2008-07-12 01:25

Valóban nem egyszerű helyzet, de semmi se lehetetlen! Csak azért írtam, hogy elgondolkozz a furának tűnő alternatívákon ;) Mondjuk ha van a lakás közelében eladó/kiadó garázs, esetleg pincétek, stb... de ha tényleg az autó a legracionálisabb megoldás a problémára, és nem csak a jól csengő reklámok foglyává váltatok, akkor hát legyen.

Zsoltee

gyorkos képe
gyorkos
39 szo, 2008-07-12 10:50

Jaja! Az is szép logisztikai feladat, amikor a Sellőmet és a dugig megpakolt hátitáskámat (vagy egyéb nagy cuccaimat) viszem fel a szűk lifttel a kilencedikre. Egy éve és két hónapja csinálom így. Kösz jól vagyok egyébként. :-)
--
Fővárosi Zöldszámok (VIK): 06-80-220-220 és 06-80-330-330 (Fővárosi Közterület-felügyelet)

Elveszett, megrongálódott közúti jelzőtáblák és a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülékek meghibásodásának bejelentése: 06 1 210 05 73

Tin képe
Tin
40 szo, 2008-07-12 23:33

Mit gondolsz, a kocsi hol van? :)
Ott telelt az én drágám is ponyva alatt, meg sajnos az egész tavaszt ott töltötte, mert fel volt állványozva a ház, és féltem, hogy lenyúlják az erkélyről. Itt még a biztonsági őrt is kirabolták. :(
De most már itt van velem.

gyorkos képe
gyorkos
41 p, 2008-07-04 07:44

+1
Tetszik a hozzáállásod! :-)

--
Fővárosi Zöldszámok (VIK): 06-80-220-220 és 06-80-330-330 (Fővárosi Közterület-felügyelet)

Elveszett, megrongálódott közúti jelzőtáblák és a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülékek meghibásodásának bejelentése: 06 1 210 05 73

dezso képe
dezso
42 p, 2008-07-04 14:55

Csak egy tipográfiai javaslat: a vessző után legyen a szóköz, ne előtte.

lajhár képe
lajhár
43 p, 2008-07-04 01:42

Maxi bike, Érden. Vettem náluk egy outit, egész jó áron. Fószer közölte, hogy a bringa menetkész. Centirra még rá is kérdeztem, aszonta, kerék oksa. No, kerék nem volt oksa, 8-as belemászott, oszt centir közben egy két küllő eltört, mert rozsdás volt a tövinél, ahol nem látszik. Erre még mondhatni, hogy IJB, de 25 km útán kiesett a hátsó kerék, mert a gyorskioldó laza volt. Jogos duma, miért nem ellenőriztem, de tudok válaszolni: aszondták, canga százas, meg oksa, azt elhittem. Amikor a Nagyváradtéren szökött a hátsó a keresztreződés közepén, boldogtalan lettem. Szentem normális ember nem ad a másik segge alá bringát úgy, hogy nem futja át. Vagy mondja azt "öreg, fusd már át a gépet, nem volt időm" és akkor megnézem, egy laza gyorsszorítót azért én is kiszúrok, ha keresem...

Ádám

szabomikulas képe
szabomikulas
44 p, 2008-07-04 02:30

Hugonál, a Kálvin téren meg tárcsafékes MTB-t adtak el úgy, hogy lötyögött az első gyorszár. Gondolom úgy gondolkoztak, hogy ha meghal a vevő, akkor nem jön reklamálni. Szerencsére hamarabb észrevettem, mint hogy kiesett volna a kerék.

Ugyanitt vettük az első MTB-met talán 1997-ben. A váltók nem voltak beállítva és a bicikli néhány része rosszul volt összerakva.

pata képe
pata
45 p, 2008-07-04 11:12

A Hugo a Kálvin téren borzalom. Az eladók egyszerre flegmák, bunkók és nem értenek hozzá.

Karago képe
Karago
46 v, 2008-08-17 19:56

+1
Végre valamiben egyetértünk!
- - - - - - - - - - -
BRINGASÁVOT MINDEN ÚTRA!

Makakk0 képe
Makakk0
47 p, 2008-12-05 18:49

A HUGO Sport tényleg borzadály. Az egyik osztálytársam oda szokott menni ( A Trefort- ba járok ,közel van), de mingi mondom neki, hogy menjen inkáb az Allezba. Az is ott van, tök jófejek az emberek, és nem is drága.
A hugóban a sok f***fej mindent drágán ad, nomeg ők se túl rendesek!

kelsey képe
kelsey
48 cs, 2009-07-16 11:48

+1

Gabika képe
Gabika
49 h, 2009-07-20 12:51

Hugó az a bolt, ami itt van a Kálvinon, és egy belsőautómata van náluk felszerelve az üzlet előtt? Na az nagyon mókás. :)
-----------
bigtétényi kerékpáros bandita

_WoL_ képe
_WoL_
50 p, 2008-12-05 19:59

plusz egymással veszekednek... lol

--------------------
[The more ridiculous a belief system, the higher the probability of its success]

Névtelen képe
Névtelen (nem ellenőrzött)
51 szo, 2008-08-09 17:43

+1 a maxinak

régesrég még az ősidőkben vettem tőlük hasonlóképp montit, szar műszaki állapotban, rejtett hibákkal, persze miért nem értek hozzá eléggé

a montit rendberakták szépen ők:
Vár-kerékpár
repedt kormánycsapimat soronkívül cserélték
kerékfűzés és egyéb:
matuzmaster
nem filléres de maximális hozzáértéssel

a legtöbb dolgot azóta magam javítom, ha kell megkérdezek valakit a fenti szervizekből, bár egy schimano láncbontás a múltkor megtréfált :)

Vegha képe
Vegha
52 p, 2009-06-12 11:35

+ még 1 Maxiéknak!
75 ropiért vettem használt outit, ebből 3at engedett lealkudni a srác, pedig tényleg nem egy mai darab volt. kb. 200 km után elkezdett nyikorogni a jobb pedál. ProBike Balázsék diagnosztizálták, hogy bíz ennek végig van repedve a hajtókarja. Campa... 20 ropi. köszi.

maxi-bike képe
maxi-bike (nem ellenőrzött)
53 sze, 2009-12-09 22:23

Szia Vegha!
Látom Nálad nagyon a begyedben vagyunk...
Sajnálom,h. nem vettük észre a repedt hajtókart,a Mi hibánk,biztosan tudtuk volna orvosolni a problémád ha jelzed(vszínű nem 20e,-ért)
Azt azért tegyük hozzá,h. 1 Olmo gravírozott Campa fékváltókaros bringát vettél 75e,-be...bármikor visszavesszük ennyibe!

Cseya képe
Cseya
54 sze, 2009-12-09 23:39

Audiatur et altera pars... ebből rendszert is lehetne csinálni.

Tomacher képe
Tomacher
55 cs, 2008-07-10 08:46

Nekem ebben a témában nagy szerencsém van :-)

Vásárolni eBike-on szoktam. nagyon korrektek, és rugalmasak. ha valami nagyon hitelen kell, akkor ridebike vagy bringavilág. egyikkel sem volt még rossz tapasztalatom.

Mindent magam javítok, eddig az életben 2x jártam szervizben a bringával, amikor nem volt valamilyen spec kulcsom kéznél, és megmutattam, hogy "azt húzd meg lécci". Ez egyébkét a bringavilágban volt mind2 alkalommal, és elkértek 2x500Ft-ot... azóta is működik :-)

Tomi.

Zsurmi képe
Zsurmi
56 p, 2008-07-11 03:27

eBike=RideBike.

-
Zsurmi

Tomacher képe
Tomacher
57 p, 2008-07-11 08:22

Fordítva, de igen :-)

Tomi.

sh képe
sh
58 p, 2008-07-11 10:08

Én az összes olyan bringa boltot feltenném ide aki elött nincs lakatolási lehetőség. Pl bécsi úti mali. Kicsit érdekesnek tartom hogy ott ahol nincs tereptárgy ahová lakatolni lehetne egy rendes lakattal(u-val) nem csináltat egy ekkora bolt pár lakathelyet...ebből is látszik , hogy nem a bringás arcok a célközönség hanem az autoval járó néha biciklizők. És nemcsak , hogy az eladók mostanra hihetetlen flegmák lettek, árukészletük is nevetséges. Többször megesett, hogy kelett volna pár dolog, vasárnap lévén plázás megoldás maradt, mali akkor is nyitva közel van menjünk oda, szinte semmit nemsikerült megvenni. Pedig bemutató teremnek hivják magukat. outi abroncsokbol semmi nemvolt nyár elején és a srác nemis tudta megmondani mikor lesz.

lrdr képe
lrdr
59 v, 2008-07-13 15:57

Én fel szoktam menni a csigarámpán, és fenn a korláthoz lakatolok. De valóban nem igazán érdemes-még soha semmi nem volt náluk készleten,amit az amúgy finom katalógusból előre kinéztem jól.

Kuku képe
Kuku
60 v, 2008-08-10 00:09

Beengedik a bringát ők is és a mountex is.
--------------------------------

Lépj be a SZAKszervezetbe! :)

sh képe
sh
61 v, 2008-08-17 13:59

Igen tudom , hogy ők beengedik, de nemvalami kényelmes megoldás. Én szivesebben lakatolok normálisan és utána nyugodtan tudok nézelődni. Ha beviszem a bringám folyton arra kell figyelni , hova tudom rendesen letámasztani ahol nincs útban vagy éppen vmi tahó fellöki..

A mountexbe meg mégszükebb sorok vannak ahol ruhák is vannak, nemszivesen tologatnám ott a csupakosz bringám:P

Igy másik mountexbe járok, szerencsére vanmég a városba. Őket meg elkerülöm a lehető legjobban :)

HGabor képe
HGabor
62 p, 2008-07-11 15:25

Kalvin teri Hugo bolt nalam is felejtos. Flegma, eletunt eladok. Csak vegszukseg eseten megyek be(ez van legkozelebb a melohelyhez). Minden tetelt papiron is vezetnek egy fuzetbe --> lassu a kiszolgalas. Segiteni nem igazan segitenek, inkabb csak ramsozni akarjak az aranyaron mert dolgaikat. Multkor mondjuk hozzamdobtak ingye egy acel hatsoagyat a raktar melyerol, de szerintem csak azert mert lustak voltak 600HUF-ert elore ballagni es bevezetni a szent kockasfuzetbe :)
Neha latok lelkes, segitokesz ujoncokat akik utana eltunnek, amit nem is csodallok. A multkor is a fulem hallatara baszta le de kegyetlenul az egyik ilyen lelkes ujoncot a 'rangisdos' elado, hogy ne pattogjon annyira.

Helyette ott a ridebike a Recseiben, online adatbazissal, segitokesz eladokkal. A legkobb hogy regi bringahoz is lehet alkatreszt kapni, pl ekes hajtokarhoz eket!
Gabor

lustapucca képe
lustapucca (nem ellenőrzött)
63 p, 2008-07-11 23:00

Maxi:Én legalább 10 embert küldtem hozzá.Semmi baj nem volt azóta sem a bringákkal.Most 1 hónapja 2 hónap garanciát is ad a bringákra!

Névtelen képe
64 v, 2008-07-13 23:20

Haat, Maxi-bike:
Vettem naluk egy hasznalt outit.
Sh600-as hajtomu volt rajta erdetileg, megegyeztunk hogy lecserelik octalinkes ultegrara (persze rafizetessel).
2 nappal kesobb elhoztam, aztan otthon azert csak szetszedtem mindent hogy megnezzem mi hogy all. Amit talaltam, a hajam egnek allt: Az ultegra hajtomuvet rahuztak egy montis octalinkes (talan deore?) monoblokkra! :-(
Szerencsere nem inteztek el teljesen, ugyhogy uj, odavalo monoblokkal hasznalhato de akkoris..

Masreszt viszont olcson adott 520as SPD-t.
udv

zsoltee képe
zsoltee
65 szo, 2008-07-12 00:23

Azért arra figyeljetek, hogy egy vélemény alapján nem lehet ítélni, kivéve ha valami nagyon durva történt. Jó példa a Récsei Ride Bike, ahol ha bemegyek bámészkodni, akkor tipikusan hozzám se szólnak, de ez érthető egy plázában, ahol sok a betérő bambuló nép... viszont ha megszólítom bármelyik eladót akkor teljesen segítőkészek.

Amit fent említettem, hogy nem lehet egy vélemény alapján ítélni, az azért is igaz, mert vannak olyan emberek (eladók), akiknél sokat számít, hogy mennyire van jó napjuk. Például a srác, aki a Sidi cipőm vásárlásánál segített iszonyat jófej volt, látszott a szakmai kompetencia, a segítőkészség, és még sztorizgatott is... csillagos ötös :)
Viszont néhány héttel később pont ő volt a pénztárban, szinte nem is kérdeztem semmit, határozott elképzelésem volt, hogy mit veszek, de mégis totál idegbeteg volt a srác. Ha először találkozok vele, azt mondom, hogy mekkora bunkó! - de így tudtam, hogy csak rossz napja van és nem húztam fel magam...

Zsoltee

Zsurmi képe
Zsurmi
66 k, 2008-07-15 13:30

Nekem is ilyen vegyes a tapasztalatom.

Legutóbbi:
Ebikeon sikerült találni egy pár 622-32 méretű külsőt. Kiszállították, hát az oldala sérült.
Telefon, hogy hozzanak újat. Jó, hoznak.
Eltelt pár nap. Nem hozták.
Telefon. Vigyem be egy Ridebike-ba.
Beviszem, csere.
Hazaviszem, az egyiket alig tudom felrakni (raktam fel már néhány külsőt, még ha nem is vagyok veterán).
Nagy nehezen felmegy (nem csípte be a külső a belsőt). Fújom fel, 4 bar-nál nagy durranás, külső leugrott a felniről. Belső elszakad.
Tartalék belső elő, levét, felvét. Fújom fel, nézem jó-e. Fújom tovább. 4 bar-nál durranás. 2. belső kuka.
BKV-val beviszem az egész kereket, eredeti és az új külsőt. Rárakják, jó. Azóta is.

Tulajdonképp korrektek voltak, de mégis szívtam. 2 szingós belső árát, a rohangálást.

Máskor meg telefonon érdeklődök, teljesen korrekt hangnemben kapok választ.

-
Zsurmi

dhorvath képe
dhorvath
67 szo, 2008-07-19 22:40

Ha a szingót használtad belsőnek nem csodálom, hogy problémák adódtak :P

----------------------------------
Valamint autómentes településeket!

Ores_ képe
Ores_ (nem ellenőrzött)
68 szo, 2008-07-12 03:21

Mind a 3 ride bikeal jó tapasztalatom van kivéve a szerelést, azt baromi hosszú időre vállalnak, múltkor egy kormánycsapágy csere és egy monoblokk kiszedés, pucolásért 4 napra kellett volna bent hagynom a bicajt. (ha lenne leszedőm, akkor megcsináltam volna itthon) úgyhogy elugrottam a big bike-ba ott azt mondták, hogy másnap reggel mehetek érte...és tényleg kész volt:D Munkadíjjal és az új korm.csapággyal(B+ félintegrált) együtt 3000 forintot kértek. Ride bike ban még nem kaptam kézhez szerelés után a bicajt 4 napon belül, pedig tényleg csak monoblokk cseréért meg kerék fűzésért adom be.

1-2 hónapja havernak bicajozás közben megadta magát hátul a tárcsához adott adapter és ennek köszönhetően a tárcsa is elhalálozott, az árkád közel volt, beugrottunk. Összedobtuk a srácnak pénzt egy új tárcsára és adapterre. Az eladó látta, hogy muszáj most megcsinálni a bicajt...rámutatott egy állványra és adott szerszámot, mert náluk nincs szervíz, de ha akarjuk megcsinálhatjuk magunknak és segített egy kicsit az új adapter reszelésében is, mert az vastagabb volt a kelleténél.
Nekem tetszett ez a fajta "szervíz". Ingyen volt, és azonnal megoldódott a probléma.

Zoltán-san képe
Zoltán-san (nem ellenőrzött)
69 p, 2009-06-12 14:23

Kedves Ores!

Nekem is hasonlóak a tapasztalataim. A szerelési átfutási időből lehetne még lefaragni, de legalább a végeredmény jó és eddig még nem próbáltak hülyének nézni mint azt a Big Bike-ban sajnos már megtették, ergo azóta se járok oda még egy csavarért sem.

Medicineman képe
Medicineman
70 sze, 2008-07-16 14:51

Múlt héten voltam a Kálvin téren a Lónyai végében a bringaboltban.Választék az rogyásig van, outi-ra már sokkal szerényebb alkatrészállomány van, de sebaj.Úgy emlékeztem, hogy itt van egy bolt ahol lehet használt korikat is kapni, de ki kellett ábrándulnom, mert az már megszűnt.Nem is volt ezzel baj, de a pultnál álló leányzó említhette volna ha már rákérdeztem, de csak azt mondta, hogy a korik hátul vannak.Mind a három tecsó gazdaságos féle ott volt.Na sebaj, végülis kerékpárbolt nem ez a fő profil.Kolbászoltam még az üzletben kb húsz percet, de a kutya se szólt hozzám,pedig esetleg megleptem volna magamat két új külsővel, meg egy kmórával is, de szerintem majd máshol megveszem ezek után.Ha nem szólnak hozzá az emberhez, az még annál is rosszabb mintha bunkó módon beszólnának mindenért !
Kb öt vevő volt az egész üzletben, szerintem nem volt délutáni csúcsforgalom bent,olyan amikor azt se tudják mihez kapjanak a nagy rohanásban :)

Hotyhogy képe
Hotyhogy
71 sze, 2008-07-16 15:50

Amiket olvastam itt... Mek vatyok rögönyödve!

Belépünk egy műhelybe. Hogy kezdjünk? Vegyünk egy mély lélegzetet és mondjuk egyfújásra:

"Jaj, de jó hogy itt találtam ezt az üzletet, végre egy kerékpár szerelő műhely ami megbízhatónak látszik! Egy szélhámos szerelő elvállalta egyszer a javítást, és hetekig csak ígérgetett, hogy Péntekre kész lesz. Közben hihetetlen és megmagyarázhatatlan módon egy defektem keletkezett a műhelyében, aminek a javítását is ki akarta fizettetni velem. Nem akart számlát se adni, és duplán számolt fel dolgokat. Azt is javasolta, hogy én hajlogassak magamnak alkatrészt! Amikor végre elvittem a gépemet, az már aznap kezdett szétesni. A kerék szétfeszült, és kiderült, hogy miért. Egy számmal nagyobb belsőt tömött bele az a kontár! De végre most jó szakembert találtam!"

Hotyhogy ?!
Ellenőrizetlen
Dogtor
Politologológus
Jógász-Lyogalkotó
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

csviktor képe
csviktor
72 szo, 2008-07-19 12:44

Isten vagy, ez nagyon jó :)

----------
Tekertél már éjjel Budapesten?

lalle képe
lalle
73 cs, 2008-07-17 10:56

Èn 3 boltot ismerek jobban.

VII. ker Csengery utca: a csávó nagyon korrekt, segítökész, ha futár vagy simán ad kedvezményt is. Viszont volt már h nem végzett 100% os munkát...

ùjpest, pedaloman: Olcsó, gyors és profi. Ami nagyon nem tetszik, hogy a csávó hihetetlen flegma és lenézö. Ha a beszélgetés során rájön hogy nem vagy egy bringaszerelö-guru akkor véged van. Emiatt nem is szivesen viszem oda a bringámat. Hja meg egyszer odavittem a puchomat, ami valóban gyönyörüszép volt, csak eredeti alkatrészekkel, azonban miután kivasalt vele egy autó, pl a kerekét le kellett cserélnem, erre lecseszett h hogy tehettem ilyet, és inkább tegyem ki a falra és ö nem nyul hozzá:) Vhol szép hozzáállás, de nem lévén pénzem más bringára nem nagyon volt választásom...

VI. Bajnok u. - ez egy jó szerviz. Ès vannak használt cuccaik.

Amit gyülölni tudok, azok ezek a menöbringás boltok, ahol gáz ha aztmondod a 4000 ft-s külsöre h pf ez drága (pl Fehérvári úton a Móricztól nem messze, folytonos pofavágásokkal szolgáltak ki, mert csak 2rpoim volt egy külsöre, 23as belsöjük meg nem is volt...)

A városmajor utcai szervizröl meg már annyi legendát hallottam, jót is meg rosszat is h komolyan érdekelne már h mi a valóság:)

zsp képe
zsp (nem ellenőrzött)
74 cs, 2009-06-11 22:12

Pedaloman

A szerelő stílusa - csak megerősíteni tudom.

Olcsó - van hogy igen. Láttam már a nála vettnél olcsóbbat-drágábbat is.

Határidők - felejtős. Három hétig rakódott össze egy bringám, ami minden kb. harmadik napi telefonos-személyes érdeklődésnél már aznapra-holnapra-holnaputánra kész volt, végül egy pár órát töltöttem a boltjában egy nap, míg ott előttem össze nem rakta a gépet. Fontos viszont, hogy végül elnézést kért.

Hozzá csak vásárolni megyek, szerelésre kizárt.

Vegha képe
Vegha
75 p, 2009-06-12 12:14

Én egyszer jártam nála, útközben szükségem volt elemekre. Kb. 17 percig tartott a kiszolgálás. közben felismertem, hogy a ColorStar - HeAvEnIceTRipje szól a háttérben, gondoltam legalább kellemesen fog telni a várakozás. az örömömet csorbította a kolléga, szerinte ez az album a Pink Floyd - The Wall koppintása egy az egyben. Mivel a klasszikust nem hallottam korábban, hamar beszereztem. azóta nem ejtem útba Pedalomant. biztos ért a bringákhoz, de az első ColorStar albumot így lefikázni nálam megengedhetetlen !

TERMINATOR képe
TERMINATOR
76 cs, 2008-07-17 22:39

szijasztok:)

nekem egy ugy mond intersparos kerékpárt vett apám kb 4 éve és tökre el volt álitva rajta minden. én kis ügyesen be álittotam rajta mindent de ugy hogy a garancia ne ugorjon. el is vitem a garancia helyre hogy hivatalos legyen a cucc rajta. másnap érte mentem és ugy volt az egész a hogy meg vete apám a fék szar a váltó nem reagál semire a kerékben 8 as. de hát mit is várhat az ember egy ilyentől. újra mindent be álitotam és tök jó volt mindenmig nem utána nem sokal volt egy villa törésem, és el vittem ugyan oda aanak reményében hogy egy szép metal kék vilát rak bele amilyen a vázz is volt, ez helyet bele rakot egy liba zöld kemping villát.. hát mnodanom se kellet a ideg kivet de tökre kivoltam egy szép vázba be rak egy zöld szutyok vilátt idegeségemben ösze vissza karcoltam a vilát és szét téptem a garancia papaírt. azota én javitom bármi baja van, mert tesom meg tanitott rá hogy mit is kel és hogy :) lehet ismeritek páran Borsy tibornak hívják és it debrecenben dolgozott a keszolban és az Xfaktorban. jó fej ember megbizható és tudja a kerékpárok csinyát binnyát. na de vissza térve azota semi baja kecomnak és tökre kicseréltem rakta mindent ami egyedül az interspáros cucc van rajta az a nyeregcső semmi máss:) szóval ha valaki ilyen kerékpárt vesz " intersparos vagy corás,az ne vigye graancijára mert csak elszarnak rajta mindent inkább kölcsönöz ki egy kerékpárszerelő könyvet és ugy biztos hogy pro lesz a cangátok :):):) amugy én is javitgatok kerékpárokat imerösöknek és hát ilyeneket hoznak hozám is és meg mnodom elöre nekik hogy szarbol nem lehet várat csinálni de amit kitudok hozni az anyagből ezt meg teszem:):)

csviktor képe
csviktor
77 szo, 2008-07-19 12:48

Azt értem, hogy interspáros bringát vettek neked, de ettől most neked teszkógazdaságos nyelven kell írnod a leírást?

----------
Tekertél már éjjel Budapesten?

TERMINATOR képe
TERMINATOR
78 szo, 2008-07-19 14:52

nem még nem tekertem pesten,de elég it debrecenben kerülgetni a sok babakocsit akik a kerékpáruton mennek... jó akor törlöm a referenciámból a tesco nyelvet XD

Ubul12 képe
Ubul12
79 p, 2009-06-12 22:09

amugy én is javitgatok kerékpárokat imerösöknek és hát ilyeneket hoznak hozám is és meg mnodom elöre nekik hogy szarbol nem lehet várat csinálni de amit kitudok hozni az anyagből ezt meg teszem:):)

Ez Nálad egy mondat.
Ha úgy javítgatsz, ahogy írsz, akkor Te várból csinálsz
szart!

Pannika képe
Pannika (nem ellenőrzött)
80 p, 2008-07-18 14:49

Én csak pompás alkatrész beszerzési helyről tudok beszámolni.

Novemberben rendeltünk neten a Bikediszkont-tól egy hátsó agyat, ami most tropára ment. Felkészültem az összes fogyasztóvédelmi jogszabályból, hogy megküzdjek a tulajjal, de semmi szükség nem volt rá. Kérte, hogy küldjem vissza, csere, ennyi. Sőt! Másnap felhívott, hogy postára adtam-e már, mert pont Pesten jár és akkor elvinné. Már postáztuk, ő még meg se kapta, ennek ellenére nálunk hagyta az újat.
Tényleg korrekt, gyors, megbízható, csak ajánlani tudom.

Teemu képe
Teemu
81 h, 2008-07-21 19:51

Dunakeszin tudtok mondani olyan boltot ahol jól szerelnek? (váltó beállítás stb)

tehanu képe
tehanu (nem ellenőrzött)
82 cs, 2008-08-07 22:20

hugo sport, lónyay utca

bementem küllőt keresni a montimhoz. nagy nehezen találok egy eladót, aki hajlandó hozzám is szólni - nem csak magukban diskurálni. erre kérdem, milyet javasol? válasz: hát olyat, ami ott a nagy körben szokott lenni átlósan. pfff. :(

gyorkos képe
gyorkos
83 p, 2008-08-08 15:40

Na ilyenkor szoktam szépen neki elmagyarázni és helyretenni a dolgokat. Néha csúnya szavak is elhagyhatják a számat, mert a hangnem gyorsan emelkedik. :)
--

pata képe
pata
84 p, 2008-08-08 17:33

A Hugó tényleg ultragáz, a fenti megjegyzés náluk tipikus.

De vigasztaljon az, hogy a küllőkhöz nagyon kevés boltban konyítanak, bár ennél azért jobban :P

devnyúl képe
devnyúl
85 szo, 2008-08-09 22:42

Kövezzetek meg de a XVII-ben levő RideBikeból már jöttem el keserű szájízzel. Asszonypajtásnak mentem lakatért (tudtam mit akarok aztis tudtam mennyibe fog kerülni, szóval sima ügynek ígérkezett (megjegyzem elősször voltam náluk)) Mikor odaértem a szerelőember túlzott segítőkészséggel mindenképpen meg akarta szerelni a kerómat, 5 perc után rávettem, hogy ezen higgye el semmit nemkell szerelni nemis ezért vagyok itt (már akkor elkezdett meggyőzni amikor még az üzlet előtt lakatoltam) Mindegy mondom segítőkész emberek, bementem mondtam mi kéne másodpercek alatt elővarázsolták nekem a lakatot, gondoltam is milyen zsírosan mennek a dolgok, aztán a ki kellett várnom míg az eladólány mobiltelefonál, aztán viccelődik a szerelővel mikor már morogtam, hogy húznék akkor beütötte a lakatot kifizettem vártam valami blokkra számlára vagy ilyesmire, nem kaptam semmit, mikor szóvátettem megkaptam flegmán, hogy minek, azt amúgysem tudnak adni, mondom f@ssza hát csak nem lesz a lakatnak baja, de ekkor már látszott rajtuk, hogy húzzak innen melegebb éghajlatra a lakatommal együtt..

Végülis a lakat szuperál, de a hozzáálásban lehetne változtatni. Nem sűrűn megyek abba a boltba lehet épp csak rossz napot fogtam ki..

--
be water my friend (x

Thor81 képe
Thor81
86 szo, 2008-08-09 23:40

az árkádban, és a récseiben, van mikor szarnak az emberre van mikor kinyalják a seggét:)

devnyúl képe
devnyúl
87 v, 2008-08-10 12:23

Lehet épp csak rossz napjuk volt, pont asszonypajti és köztem van félúton és általában abban az utcában szoktam tekerni oda is vissza is, sanszos, hogy még bemegyek oda ezért azért, majd minden kiderül (:

--
be water my friend (x

atira képe
atira
88 v, 2008-08-10 12:54

Nincs blokk?
Rájuk kell küldeni az APEH-et.

sh képe
sh
89 v, 2008-08-17 14:02

ha nincs blokk még midnig adhatna áfás számlát. emlitsd meg , hogy pl bnőd akinek viszed a lakatot apehnél dolgozik(midnegyhanem:D)...kettőt is kapsz utána :D

pixelatedBear képe
pixelatedBear
90 v, 2008-08-17 17:10

Tavaly októberben a Szondi utcában található Bringa & Boarddal állíttattam össze az ebayről meg innen-onnan összeszedett bicómat. Mindenem volt, csak középcsapágy nem, mert nem voltam biztos a méretben. Megkértem hát őket, hogy először is állapítsák már meg, milyenre van pontosan szükségem, és akkor körbenézek az árakat illetően -természetesen náluk is.
Na, két nappal később hivtak, hogy kész van a bicó. Ööö, oké. Odamentem, és egy BikePositive csapiért volt pofájuk elkérni 15000 forintot, plusz beszerelés meg mittomén. Sőt, az általam szatyorban szolgáltatott, zsírúj XTR-bowdeneket be se szerelték, hanem az ő szájuk íze szerinti JagWire-okat kaptam, ami oké, mert talán jobb is, dede kérdés nélkül? merthogy azért és felszámolták az árat plusz beszerelési díjat...

anyátok.

na azóta még volt a Vadász utcával egy-két esetem, most már KIZÁRÓLAG a Bajnok utcában bízom. Ők szerintem a legjobbak.

lujka képe
lujka
91 v, 2008-08-17 17:49

mi volt a Vadásszal?
Nekem eddig minden okés, azon túl, hogy nem olcsók.

Forgass!
*CMS* RABIC

pixelatedBear képe
pixelatedBear
92 v, 2008-08-17 18:16

hát kb kétszer is volt már, hogy egy hétre v tíz napra vállaltak el dolgokat -rendben van, ők tényleg elég nagyok, nagy klientúra et cetera- és aztán mikor odamentem, a nagy büdös semmi történt csak a kerékpárommal.
De pl ilyen kis dolgokra gondolj, h a Cane Creek hajlított V-fékem fékezés közben állandóan hozzáért az abroncshoz, és ezt szerettem volna elimináltatni velük.

Mondom, a Bajnok utca a legjobb.

lujka képe
lujka
93 v, 2008-08-17 18:27

nekem is hosszú határidőre vállalják és nem mindig tudják megcsinálni, pedig én szinte csókos vagyok.

kurva sok a melójuk szerintem tényleg. azért szoktak figyelni, hogy a határidő meglegyen és minőségi probléma eddig még soha nem merült föl.

Forgass!
*CMS* RABIC

pixelatedBear képe
pixelatedBear
94 v, 2008-08-17 18:29

hehe, ez mind rendben is volna. de ha hozzá se nyúlnak a járműhöz, az azért kicsit felbosszant. amúgy szimpik, meg ab ovo egy nagyon szinvonalas bolt.

Tomacher képe
Tomacher
95 v, 2008-08-17 18:36

én ott eddig 2x voltam szervizben, de azt tudni kell, hogy én mindent magam csinálok, szóval arról volt szó, hogy nem volt valamilyen kulcsom, és rámutattam, hogy "azt húzzátok meg lécci".

Mindkétszer reggel bevittem este elhoztam a gépet, és másodszorra még a bowdenem végére is nyomott egy kupakot a srác, csak úgy mert észrevette...

jah, és a kerekeimet féláron vettem náluk :-P

Nálam eddig jók :-)

Tomi.

Cseya képe
Cseya
96 v, 2008-08-17 18:54

Nem jártál jobban a Jagwire-rel.

Candy képe
Candy (nem ellenőrzött)
97 v, 2008-08-17 17:44

Érden lent a diósdi úton a gyilkoskereszteződésnél, az Osváth cukrászda felé, volt italok és szivarok háza helyén lévő biciklibolt.

Anyám szuicid típus, és persze sosem hallgat az okosabbra, lenéztem vele az adott boltba (sajnos nevet nem tok mondani) én használt bicikli ügyben, anyám pedig húgom szakadékát megjavíttatni. Mondtam neki kidobott pénz, ő meg erre, hogy csak árajnálat kér.

Kint nézelődve használtügyben gyerek noname össztelós fos, 15k környékén, szóval nevetség. Később jön ki boltból, biciklit otthagyja, 2k-ba lebeszélt egy fékbeállítást, meg valamit cserélni kell.

Persze dühöngtem és ordítoztam, hjogy minek egy biciklire ami amúgy sem használható elbni a piaci értéke felét, de ottmaradt.

Most bicikli visszakap, állítólag jól, megnéztem, hátsó fék behúz tökig, bicikli tolható tovább, első fék kicsit jobban fog, de még mindig életveszélyes. Biciklin semmi nincs kicserélve, még az első canti fékeket tartó háromszöges cucc is szarrá van rozsdállva anyástul, mindenestül. Szóval 2k-ba képes volt meghúzni egy bovdent, azt kész. Ráadásul nagyrészt azért szar a fék, mert a fékkar is műanyagból volt.

Másik ismerős is vásárolt nála, két csapágy 600píz volt. Szóval kakit is rág, meg azért anyámat is figyelmeztethette vna, hogy kicsit életveszélyes 10 éves sokujjas műanyag fékkel közlekedni...

Krisi képe
Krisi
98 p, 2008-12-05 02:43

Még nyáron vettem foltozó cuccot a Komjádi uszodánál lévő biciklisboltból, hát az egy kalap kaki. Megragasztottam nővérem bringáját, még aznap este újra leeresztett. Gondoltam biztos én vagyok béna, megragasztottam újra. Na amikor az is elengedett másnapra, akkor kidobtam a szemétbe az egész dobozt.

Tudom, hogy ez konkrétan egy termék (nem TipTop márkájú, azzal már vagy 10 éve foltozok gond nélkül), de azért egy magára valamit adó bolt nem ad el bóvli árut.

Tomacher képe
Tomacher
99 p, 2008-12-05 21:13

Azért, mert forgalmaznak rossz minőségű terméket is, azért nem írnék le egy boltot. jelezd nekik a prolémát, lehet nem is tudják, hogy nem megfelelő a termék....

------------
Life is Random

kare777 képe
kare777
100 p, 2008-12-05 11:14

HugoSport a Kálvin téren
Én úgy vettem észre nekik teljesen mindegy csak vidd el. Soha többé nem megyek oda.

ping képe
ping
101 p, 2008-12-05 11:42

ez aljas rágalom....

őket az sem érdekli, hogy elviszed e ;) teljesen mindegy, csak tűnj el

zsoltee képe
zsoltee
102 h, 2008-12-08 17:31

LoL ezt már muszáj lesz egyszer megnézni a poén kedvéért :D A negatív reklám is reklám? :)

Zsoltee

Marton Jean képe
Marton Jean
103 szo, 2008-12-06 17:23

Hajtás pajtásba a legjobb a kiszolgálás, csak kicsi a bolt meg zsufi, ebike(igaz ez netes) kicsit sokat kell várni de olcsón és jókat ad(e-mailbe is mindig válaszoltak), furcsa is hogy elviekbe a ridebikehoz tartozik amimeg drága és a kiszolgálás is hagy magaután hagynivalót!!
16.ker soma kerékpár minden szempontból átlagos.
Csömöri Decathlon-os bringa részleg is adja a szintet. Bringaboard se rossz hely.
Herce hurcába meghogyha egyedül van bent az eladó akkor jófej, ha többen vannak akkor menőzik a többi elött, de szervízileg teljesen korrekt,és egy kis bolt révén szólva jók az árak(nekem legalábbis)!

Névtelen képe
104 szo, 2008-12-06 21:01

soroksáron a hősök terén, na oda ne menjetek, fingja nincs az egészről, plussz le is húz!

egyfutár képe
egyfutár (nem ellenőrzött)
105 szo, 2008-12-06 22:18

Negatív:
Hugó (no comment)
Pajta (drága, nincs választék, tahók)
Talán Kis jános altábornagy utcában van egy.
Hattyú u.
Minden bicaj bolt, ahol képesek pumpálásért pénzt kérni.

Amik nekem bejöttek:
Német kerékpár (népfürdő u.19.)
(korrekt kiszolgálás, hozzáértők, ha hülyeségeket beszélsz, nem röhögnek ki)
Raoul wallenberg u.
KOrrektek voltak velem, futárként kedvezmény.
Szilágyi erzsébeten van vmi bolt. Ők is normálisak.

Szerintem ha találsz egy korrekt boltot, inkább utazz többet, de lehetőleg csak oda vidd. Lassan kedvezményeket kapsz, jobban figyelnek rád (tanácsok, apró tippek), akár még előrébb is vesznek a szervizes listán, esetleg még zárórakor se küldenek el, ha szarban vagy.

_WoL_ képe
_WoL_
106 v, 2008-12-07 14:43

a némethet a népfürdőben és a luongót a wallenbergben én is alátámaszthatom, igen jó tapasztalataim voltak velük. mindkettőnél figyeltek rám és igen szépen dolgoztak. a luongóban ráadásul tilos rádió fanok is... :)
a pajtaboltban mondjuk eddig szintén jó tapasztalataim voltak, ott viszont nagy a forgalom, állandó a hajtás, szal olyan nincs, h csak úgy beesik az ember vmivel. ott épült az egyik bringám, aztán a hosszú konzultációk után még kedvezményeket is kaptam... :) és szerszámot, pumpát is mindig kölcsönöztek, ha a bolt előtt meg akartam javítani vmit.

amúgy én szeretem a nellát is (kálmán imre u.), de ott történt az, h a hátsó tengelybe általuk berakott gyorszár már hazafelé a nagykörtén kiengedett, nem volt jól meghúzva. a szerencse az, h nem esett ki a kerék, csak beszorult (ami viszont blokkolt). egyszer meg fordítva raktak fel egy külsőt, szal amikor rohanás van mert sok a melójuk, ilyenek becsúsznak. viszont naon jó trek lámpát vettem ott :) és a sisakválasztékuk is kellemes.
nb. trek ügyben mondjuk eleve hozzájuk érdemes menni, mert ők az importőrök, eddig 10 bringát vettünk ott cégnek, az egyéni kéréseket is készségesen (és felár nélkül) is teljesítették (eltérő kerekek kellettek), és mivel összeszerelés nélkül kértük, erre kedvezményt is adtak.

--------------------
[The more ridiculous a belief system, the higher the probability of its success]

feb képe
feb
107 h, 2008-12-08 15:55

Én megértem, ha pumpálásért pénzt kérnek.
Nálunk is ki van írva (a nyócban), rögtön a "Használt kerékpárt nem veszünk" felirat mellé.
Határozottan hasznos lehet ez, ha mondjuk bejönne 3-4 (nem büntethető korú) gyermek, hogy az egyiknek leeresztett a -frissen lopott bringájának- kereke.
Közben a többi körbenéz, elpakol ezt-azt, jó lesz az még valamire.
Persze elvileg 100 Ft-ért nyilván megérné a csere, de így nem szoknak oda.

De ha ettől a földtől elrugaszkodott esettől eltekintünk: A brirngabolt tulaja/szerelője eladója elad/javít épp valamit, s ha csak óránként kell megszakitania egy pumpálás végett, már az időkiesés.
Nem is beszélve egy pumpa/kompresszor áráról.

No és szerintem a törzsvásárlóktól sehol nem kérnek pénzt érte.

mcysh képe
mcysh
108 h, 2008-12-08 16:43

Jezerniczky mesterhez néhány hete bekopogott egy túlfestett, idősödő hölgy. Megkérte, menne át vele a kispiacra, és pumpálná fel az autója két leeresztett kerekét. De a mester nem ért rá, karboncsodát kellett versenyre felkészítenie, már így is késésben volt az én vacak rendetlenkedő középagyam miatt. Én viszont épp ráértem, és menten felajánlottam a segítségemet. A hölgy fura mód elégedetlen volt a dolgok alakulásával, végigtürelmetlenkedte-végigbosszankodta a pumpálást. Amilyen naiv vagyok, csak a vége felé jutott eszembe, hogy mennyi tervezést és előkészítést igényelhetett a hadművelet a mester becserkészésére, akit zöldségárusként oly gyakran lát a piacon. Most ezt úgysem látná be, hölgyem -- gondoltam magamban --, de jobban járt velem. Esélye úgysem lett volna; de most legalább van kire fognia a fiaskót.
===
bácsi a biciklin

pata képe
pata
109 h, 2008-12-08 17:03

mennyi tervezést és előkészítést igényelhetett a hadművelet a mester becserkészésére, akit zöldségárusként oly gyakran lát a piacon

Azért az is fura módja az ismerkedésnek, hogy autót szereltetek valakivel :-)

pata képe
pata
110 h, 2008-12-08 16:57

Én megértem, ha pumpálásért pénzt kérnek.

Én is, hiszen az is munka és idő.

Ugyanakkor szerintem ki lehet rakni egy pumpát a boltban, amit a vásárlók használhatnak, akkor nagyjából meg van oldva.

er13a18 képe
er13a18
111 k, 2008-12-09 18:43

én sokszor járok pumpáltatni a bajcsin lévő túraboltba(lázár utca révay köz között, neve sajna nem jut eszembe)
mindig kedvesek, s mikor tolom be a bicóm, már mennek is hátra a pumpáért :)

Semico képe
Semico
112 sze, 2008-12-10 03:32

Egy ilyen csinos hölgynek még szép hogy bármikor örömmel segítenek....
>---------------<
Piros CONOR paripán, időnként mellényben melynek hátán:
CMBP_0010000000001000
Semico

Semico képe
Semico
113 k, 2008-12-09 03:43

+++"Német kerékpár (népfürdő u.19.)"
Én is meg vagyok elégedve velük asszem teljes mértékben;
Mostanában csak hozzájuk járok.

++ 3.ker tűzoltó utca tizen valahány szám kis pincében
++ 4. ker árpád út városkapu megállótól nem messze

Máshol kicsit negatív:
->3. ker Vörösvári út; SzTK-val majdnem szemben; még eddig akárhányszor voltam nem nagyon tudtak segíteni, az eladó hölgy meg talán nem egészen van a toppon a témában; nekem legalább is úgy tűnt.
->4. ker városkapu vasútállomás; metrómegálló;
nem szeretek már oda se nagyon menni; a valóságosnál hülyébbbnek néznek mindíg, az eladó meg kicsit nagy arcúnak tűnik nekem
>---------------<
Piros CONOR paripán, időnként mellényben melynek hátán:
CMBP_0010000000001000
Semico

papicspeter képe
papicspeter
114 k, 2008-12-09 13:48

Nepfurdo utcait annyian dicserik, hogy most mar ki fogom probalni, nincs is messze, utba is esik. Na jo, egyszer mar voltam, de csak Izostar-t vettem, amibol sokat nem tudtam leszurni...
-------------------------------------------------
Ezüst Merida, fekete bukó, bordó/szürke TNF táska
http://papics.eu/

Cseya képe
Cseya
115 k, 2008-12-09 15:14

Ha rendesen elkevered, akkor nem kell leszűrni.

papicspeter képe
papicspeter
116 k, 2008-12-09 15:40

Oszinten, mar vartam ezt a hozzaszolast :D

peet képe
peet
117 p, 2009-06-12 10:01

A 4.ker városkapu vasútállomás metrómegálló a Pedaloman lesz. az eladó meg kicsit nagy arcúnak tűnik nekem ----> Megerősítve. A webshopban szereplő termékek zöme nem kapható, pedig azt írja a WS, hogy raktáron.

++ Újpesten a Fóti út-Telkes utca sarkán van egy nagyon szimpi bolt. Lehet kártyával is fizetni! Jó fejek.

Védd magad!
----------------------------------------
Kék-fehér Simplon outi, piros csíkos bukó, rettentő kék kesztyű, lámpa a sisakon.

Szciklon képe
Szciklon
118 p, 2009-06-12 09:42

Malmöben szinte minden bicajboltnak van az utcára kivezetett kompresszorcsöve, ahol akkor is fel tudod fújni a kereket, ha zárva a bolt.

Vegha képe
Vegha
119 p, 2009-06-12 12:14

ez mekkora már : )

Vegha képe
Vegha
120 p, 2009-06-12 12:20

double magic

proof88 képe
proof88
121 v, 2008-12-07 15:41

Nekem jó tapasztalatom a BringaBoardban van, figyeltek rám és segítőkészek voltak, mikor maszkot meg szemüveget néztem magamnak.
Másik hely, amivel jó a tapasztalat, a Maurer Sport a VIII. kerületben, a Szigony utca és Baross utca kereszteződésénél, mondjuk én oda szoktam járni szervízelésre, ott is vettem a bringát. Ott is adnak jó tanácsokat, bár a szervízes kolléga olyan álmosnak tűnik mindig, de jól lehet vele beszélgetni. Mindketten tekernek is amúgy (bár nem tom van-e olyan bringaboltos, aki nem, de el tudom képzelni ...).

http://people.inf.elte.hu/proof88

twowheel képe
twowheel (nem ellenőrzött)
122 k, 2008-12-09 02:28

Negatív tapasztalat:
Legrosszabb: -Speedmetal (most Allez - kerékpárosok boltja)
Kúrva drága, bemegyek, megkérdem hosszúmez milyen, mennyiért, elmondja, próbáltam a hanyattvágódásomat álcázni, megköszönöm, kijövök. Fickó utánamkiabál, hogy utálja azokat a köcsögöket, akik előre tudják, hogy nem vesznek semmit, és mégis bemennek őt szórakoztatni! Hát tegye a kukiját a liftajtóba!!!

-Nella: Szintén fulldrágák, és némelyik eladójuk nem tud szerelni, még defektet sem! Több ismerősöm hozott ki onnan életveszélyes állapotba hozott kerépárt (pl a egyik csavar sem volt meghúzva a stucniban, így az jobbra fordul a hármason lefelé, a kerék meg balra), mindenkire rásóznak abszolút nem neki való méretű bringát.
A Fazék nevű olyan flegma, hogy azt überelni nem lehet. Ha bemegyek hatszor elmegy előttem, azt sem mondja miben segíthet, én meg csak integetek, próbálok szólni... Nehogymá megmozduljá öcsém, nem azé fizetnek! Ja ő az, aki magától nem tud egy belsőt sem kicserélni. Adnak alkatsrészt kétszer annyiért, mint máshol. Arcbőrük ultravastag!

Pozitív:
+Zöld Pont (Bartók 21.) rendesek, segítenek mindig, korrekt árak, ha kis szervíz kell, pénzt sem mindig fogadnak el, mindig korrektül megmondják, mi éri meg, mi nem, nem szídják össze vissza többi kereskedőt...
Ők nemcsak azért vannak ott, hogy legyenek valahol, hanem tényleg élvezk, ha segíteni tudnak! Ritka az ilyen...

+Probike: bár főleg montisok, és drágább cuccokban utaznak, de full korrektek, ha ismerős a fejed, kapsz kedvezményt is. Megmondják mi való neked, mi nem, mi éri meg, mi nem. Nem sóznak rád mindent. Tudnak szerelni (ez sem -evidens ma már)

papicspeter képe
papicspeter
123 k, 2008-12-09 13:43

Az Allez ugyan egyes termekek eseten tenyleg eleg draga, de nekem eddig csak pozitiv tapasztalatom volt. Mindig volt amit kerestem, nem neztek hulyenek, segitettek, stb. Velem eddig mindig kedvesek is voltak... Persze van hogy nincs szerelojuk a boltban, amibe egyszer bele is futottam, de amikor visszamentem, egybol lekaptak az epp javitas alatt allo bringat az alvanyrol, es soron kivul megcsinaltak, amit kertem. Mondjuk lehet hogy ebben nagy szerepe van annak is, hogy elkoltottem naluk mar egy valag penzt, bringa is onnan van es az Allez matricarol egybol tudjak, hogy az o vevojuk vagyok. Fene tudja.

Na jo, akkor mar negativ tapasztalat is: Ujpest varoskapu metromegallonal - az van hozzam az egyik legkozelebb, igy ha nagyon nincs mas lehetosegem, oda is elmegyek, de tenyleg maximalisan leneznek, amitol rosszul erzem magam a boltban. Szerencsere a szereleseket ettol fuggetlenul jol megcsinaljak, de nem jo a feeling.

lajhár képe
lajhár
124 k, 2008-12-09 13:45

Zöldpont az tényleg jó, mostanában mindig oda megyek. Kedvesek, segítőkészek. Nemtom, a szervízáraik lehet, hogy nem a legkedvezőbbek, de rendesen dolgoznak. Cuccok meg elég olcsók náluk.

Gabika képe
Gabika
125 p, 2009-06-12 10:48

Allez elég érdekes hely tényleg, pedig régen jó volt. Nagyon leszoktam róluk.

Nelláról köztudott, hogy sznob bolt, de nekem az egyik kedvencem...velem jó fejek.

A Zöldpont nálam az az etalon a kerékpárboltok terén. Nem tudom mit írjak még róluk. :)

Zöldponttól nem messze ott van még a velvárt, na az régen nagyon szar volt, de mióta az a nagyobb darab (bocsánat ezért) Nő van, azóta jó hely lett...Ő nem olyan f@rok, mint az elődjei.

-----------

zsoltee képe
zsoltee
126 p, 2009-06-12 13:33

köztudott, hogy sznob bolt, de [...] velem jó fejek.

Tudom, nem lesznek barátaim :D

Zsoltee

Gabika képe
Gabika
127 p, 2009-06-12 22:15

:Ddd

-----------

miló képe
miló
128 p, 2009-06-12 18:21

Na na ma voltam az Allezban, mert 3 különböző kerékpár szervizben nem tudtam megcsináltatni a hátsó centírt. Ott secc pecc megcsinálták jó eldumáltunk a küllőkulcsokról egy sráccal.
És még számlát is kaptam, előtte megkérdezte, hogy kérek-e?! Mondom minek??? De azért adott, hogy minden rendben legyen a dolog.:)

Gabika képe
Gabika
129 p, 2009-06-12 18:54

Látod töki, ez a különbség kettőnk közt.

Én nem viszem centíroztatni a kerekeimet és nem ez miatt mondom egy boltra, hogy igen_ez_fasza hely. És ha én betérek egy kerékpárboltba akkor elvárom, hogy az eladó ki tudjon számolni egy küllőméretet; legyen fogalma róla, hogy egy hidraulikus fékrendszerbe milyen olajat adjon; tudja, hogy milyen is egy láncbontó vagy netán ne spd stoplit adjon, ha lookot keresek.

Érted nem, hogy mire szeretnék kilyukadni ugye?

-----------

atajti képe
atajti
130 v, 2009-07-12 20:56

Zöldpont nekem is jól esett. Olcsónak tűnnek, és nem csinálnak meg maguktól semmit. Egyszer odavittem a hátsókereket, mert a sokadik belsőm lyukadt ki, visszamentem érte, mondták, ők ezzel nem csinálnak semmit, mert a külső is szét van esve, nézzek körül.
Mostanában sajnos zárva találtam őket, viszont Aquincumnál nyílt egy TandTsport, ők szintén jófejnek tűnnek (bár a kelleténél önállóbbak, viszont kisebb javításokat, pumpálást szívesen megcsinálnak.)

Cseya képe
Cseya
131 k, 2008-12-09 02:36

Lassan ezt már táblázatba kellene foglalni.

mcysh képe
mcysh
132 k, 2008-12-09 03:12

Most látom, hogy a Fülöp itt még nem is szerepelt. Most már szerepel.
===
bácsi a biciklin

chicoye képe
chicoye
133 v, 2009-07-12 15:40

És mi volt a negatív tapasztalat a Fülöpben? :)

mcysh képe
mcysh
134 v, 2009-07-19 12:16

Hát például elnyalták a középrészben a menetet, és elfelejtettek róla szólni. Hónapokkal később jött ki a hiba, nem ismerték el. Elvittem máshova, a szerelő megkérdezte, tippelhet-e, hol történt, ráhibázott. Nem két olcsó mulatság a menetfúrás. Meg egy csomó apróság. Elvesztett porvédő kupak például. Nem az a baj, hogy hibáznak, hanem hogy utána sunyítanak, reklamáláskor meg nekik áll feljebb. Úgy tudom, van ott egyébként egy kiváló szerelő is, de hamarabb otthagytam őket, mint hogy szerencsém lett volna hozzá.

Egy éve jártam ott utoljára. Nem volt nálam lakat, szerettem volna bevinni a bringát az üzletbe. Nem engedték. Azt mondták, úgyis látják a kirakaton keresztül, ha el akarná vinni valaki. A bringával együtt én is kint maradtam.

===
bácsi a biciklin

Cseya képe
Cseya
135 v, 2009-07-19 12:53

off

A "nem két fillér + nem olcsó mulatság = Nem két olcsó mulatság"-gal még nem találkoztam.

De jó szívvel ajánlhatom még a "más összetenné a két kezét + más összesz@rná magát = más összesz@rná a két kezét", illetve még a "görcsbe állt a lábamba" összevonást is.

on

mcysh képe
mcysh
136 v, 2009-07-19 13:03

Jól van na, úgy maradt. :-)
más összesz@rná a két kezét
:-D
===
bácsi a biciklin

Gabika képe
Gabika
137 cs, 2009-07-30 15:32

ezen jót derültem :D

-----------

chicoye képe
chicoye
138 h, 2009-07-20 17:04

:(
Csak egy szerelő srácot ismerek ott. Illetve mindig őt látom csak szerelni. Negatív tapasztalatom nincs, habár... mivel én a defekt javításához sem értek, a 'könnyen átverhető' kategóriába tartozom. Viszont akármilyen problémával tértem be, azonnal vagy másnap kész lett a biciklim.

MT képe
MT (nem ellenőrzött)
139 k, 2008-12-09 13:10

HUGO Sport (Kálvin téri áruházban lévő biciklibolt) üzletvezetőjének minősíthetetlen viselkedése, szakértelemtől mentes, félrevezető tájékoztatása és a vevő kárára elkövetett üzletelési kísérlete késztetett arra, hogy az alábbi történetet ide írjam.
A fél éve vásárolt, ritkán használt, garanciális Polisport gyerekülés eltört az egyik felrögzítési pontján. Mikor visszavittük, első reakciójuk szerint, rosszul szereltük fel. Az tárgyaló partnerünkkel, az üzletvezetővel is történt már ilyen. A gyártóval kell beszélnie, ígérete szerint 3 napon belül jelentkezik. Ezt nem tette.
Másfél hét múlva sokadik próbálkozásra sikerült csak telefonon elérni. Ekkor azt a megtévesztő információt kaptuk tőle, hogy nincs mit tenni, támadjuk meg a gyártót, mert nincs magyar nyelvű leírás a termékhez.
Hosszas keresgélés után ettől a gyártótól csak más típusokhoz találtunk leírást magyarul is, amelyek mind azt bizonyították, hogy megfelelő módon szereltük fel az ülést. Erre azt a választ kaptuk, hogy ez a termék kivételt képez az összes többi közül. Ezután azonban sikerült mégis megtalálni az eltört üléshez tartozó magyar nyelvű leírást is, amely alapján egyértelművé vált, hogy a terméket megfelelő módon szereltük fel és rendeltetés-szerűen használtuk. Ezek után kénytelenek voltak beismerni igazunkat.
Ezt követően a félretájékoztatás és a szakértelem hiányában hosszú ideig nem sikerült mindkét félnek elfogadható megoldást találni a problémára. Miután a megoldási javaslatai nem létező termékekre vonatkoztak, ill. azt is javasolták, hogy inkább vegyünk náluk egy teljesen új biciklit és hozzá gyerekülést, hiszen szerintük nem is kerülne olyan sokba és arra már biztosan tudnának megfelelő gyerekülést felszerelni. Mondván 60 000 forint nem pénz egy bicikliért ő ennyiért tankol havonta az autójába.
Miután magunk megtaláltuk a megfelelő megoldást és típust az üzletvezető elérhetetlenné vált, kollégái ígérete ellenére sem kaptunk semmiféle visszajelzést napokon át. Nem maradt más választásunk, mint nyilvános közösségi portál segítségével, további elérhetőséget kellett keressünk. Ott szembesültünk egy fényképpel (csatolva), melyen az üzletvezető ugyanilyen terméket, mint ami nálunk meghibásodott pontosan ugyanúgy használ, mint, ahogy mi tettük. Végül így sikerült elérni az üzletvezetőt, megbeszélni vele a csererendelés körülményeit, mely szerint a megrendelést követően egy hét múlva érkezik az új termék. Telefonbeszélgetésünknek megfelelően e-mailben megrendeltük az újabb terméket, melyre 1 hét szállítási határidőt ígértek, 2 hét után napról napra tologatják, amikor legutóbb telefonáltam a háttérből röhögtek, hogy karácsonyra meg lesz (ma dec 9. és közel két hónapja húzodik az ügy).

dezso képe
dezso
140 k, 2008-12-09 13:28

Nagyjából hasonlóan járt egy volt osztálytársam ugyanott, csak az 15 éve volt, és neki a felsőcsöve szakadt el egy elég kis erejű ütközés során (dombon felfelé ment neki álló autónak). Aztán végül nagynehezen lett valami megoldás,de az is ultrasokáig tartott.

Cseya képe
Cseya
141 k, 2008-12-09 13:34

Elszakadt a felsőcsöve???

toreki képe
toreki
142 k, 2008-12-09 15:49

Ne hagyjátok magatokat átverni. A fogyasztovedelem.com és a panaszfal.hu oldalakon megtalálod a szabályokat, és abban is segíteniek, hogy érvényesíteni tudd a jogaidat.

pata képe
pata
143 k, 2008-12-09 17:33

Rosszul csinálod. Ilyen alakokkal tértivevényes ajánlott levélben kommunikálunk, mindig felhívjuk a figyelmet, hogy milyen határidő van a cselekvésükre, és ha nem lépnek, akkor jön a következő jogorvoslati lépés. Hívd fel a fogyasztóvédelmiseket, segítenek, meg a honlapjukon is van egy csomó infó, érdemes elolvasni a vonatkozó jogszabályokat is.

MT képe
MT (nem ellenőrzött)
144 k, 2008-12-09 23:35

Ebben az esetben mindenki pontosan tisztába volt a törvényekkel, de magasról tesznek rá. Írt ő jegyzőkönyvet arról, hogy átvette és 3 napon belül köteles választ adni, de amikor 10 nap múlva hívogatod a boltod, hogy mi van, simán letagadtatja magát. Ilyenkor mit csinálsz?

pata képe
pata
145 k, 2008-12-09 23:46

1. felhívom a fogyasztóvédelmet, mit tegyek,

2. végső esetben keresek egy ügyvédet és perelek.

Számos lehetőséged van érvényesíteni az igazadat, csak nem szabad hogy lerázzanak. Ezért éri meg írásban kommunikálni. Ha a határidőn belül nem cselekszik, akkor nem hívogatni kell (mert azt a végtelenségig el lehet játszani), hanem megtenni a következő lépést.

Egyik kedves emlékem, amikor diákkoromban az egyetem (szeretve tisztelt Közgáz) visszatartott egy olyan ösztöndíjamat, amit nem tőlük kaptam, csak rajtuk keresztül. Kb egy hónapig hagytam magam etetni mindenféle kifogással. Aztán amikor kaptak egy fizetési meghagyást, két napon belül átutalták.

siena képe
siena (nem ellenőrzött)
146 sze, 2008-12-10 22:54

Nna, akkor egy kis összefoglaló :
szigorúan szubjektív véleményem az általam ismert boltokról;
személyes kedvencem, és eddig nem említette senki :
Speedway (XIII. Visegrádi u.): korrekt, szakszerű kiszolgálás, jó árak, és gyorsan dolgoznak ! Ez nem jellemző mindenhol !
Bringavilág : abszolút megszállott bringások, gyönyörű gépek, de ide sok pénz kell; mondjuk a szervíz áraik normálisak és vettem már szezon végén jó áron montit náluk (Corratec!).
Németh (Népfürdő u.) : ajánlható üzlet !
Blue Cet (Török u): jól fűznek kereket !
Berguson (III. Vihar u): majd' mindig tömeg van, azért segítőkészek,csaknem képesek hamar hozzáfogni a szereléshez- tán mert mindig sok a munkájuk, mindegy én már rég nem is próbálkozom velük.
Ridebike Récsei: tökéletes nézelődésre, amolyan 'mi is kellene még, amit eddig nem vettem' körbejárásra.
Mali : csak bizonyos alkatrészeket árulnak(amiket ők importálnak), de lelkes társaság.
Bringabutik (Nyár u): másik kedvencem, a város(ország) legjobb áraival, hozzáértő, türelmes, készséges eladókkal, abszolút ajánlott kategória !
Amit hiányolok úgy általában : kevés a ruházat, de ennek mi, vásárlók vagyunk a fő okai, ugyanis kevesen tudnak annyit fizetni ruháért, amennyibe a korszerű technikai cuccok kerülnek; plusz a ruhával naon vacak dógozni, méretezve van, stb., ha nem muszáj, a kereskedő nem tesz bele sok pénzt, érthető módon.

_WoL_ képe
_WoL_
147 cs, 2008-12-11 13:08

a bringabutikhoz egy nagy plusz, ott rendeltem az (igen nagyméretű) spd cipőmet, eleve azt mondták, h ha megjön, próbáljam fel, ha nem jó, rendelnek másikat. de többmindent vettem már ott, és pár hónapja kryptonite lakatok és láncok is vannak...

--------------------

dobermann képe
dobermann
148 cs, 2009-06-11 23:54

bringabutik magasan OK!
+bónusz Nekik azért is,hogy átvehető a boltban is a rendelt cucc.Mindenféle felár nélkül.

szerk
huuu. most láttam meg a dátumot.Viszont még mindíg aktuális

Tradicio és Minőség! 1954-ota :D

Kritikus Tömeg képe
Kritikus Tömeg
149 p, 2009-06-12 00:09

+1 a bringabutiknak
SPD-szettem ott vettem még tavaly nyáron, a legjobb árak ott vannak. Eladók is nagyon készségesek!
Szóval abszólút ajánlom!:)

ui.: egyébként ebben a fórumban nem fikázni kéne a boltokat? :D

Vegha képe
Vegha
150 p, 2009-06-12 12:46

Bringavilág nálam fekete pontos!
sor, hátsó agy és lánc cserére vittem a paripát, sort és agyaat náluk vettem. megrendeléskor megkérdezték, hogy felnivel miújság, biztosan mehet-e bele az új hátsó agy. mondtam oké, de ha gáz van vele hívjanak. időre, korrektül elkészült. számlázás után a szerelő szólt, hogy a hátsó felnim elég kopottas, öreg. mondtam, h. persze, de hibátlan, nem ? Válasz: ja, csak repedt... köszi, még jó, hogy megbeszéltük, h. szólnak ha vmi nem klaffol.
másnap megnéztem: sehol egy repedés, két kisebb felütést találtam. szóval...

Magnum képe
Magnum
151 p, 2009-06-12 08:40

Bartok Béla úton a Hammersbergi út kereszteződés ahol a 7 es busz a Bartokról a tétényire kanyarodik na ott van egy bolt.

ahol egyszerűen nem volt képes az eladó szervizes anyám tudja ki egy defektet megjavítani. mondván hogy zár a bolt 20 perc múlva és nem akar piszkos lenni már hát mondhatom nagyon jó mivel én meg már a Döbrentei térről toltam a bringát a defekt miatt. na se baj jómódorral visszaválaszoltam és azóta is mondom hogy oda senki se vigye a bringáját.
érdekes módon még toltam egy kicsit a bringát a megszokott boltba és ott a szervizes meglátót akik 2 en is voltak egyből kérdezték mi a baj és már tolta is be hátra a bringát és elkezdte csinálni közben meg azt mondta hogy sietsz és már kész is volt alig 5 perc alatt kedvesek voltak gyorsan és jól dolgoztak :D

dorcssa képe
dorcssa
152 p, 2009-06-12 11:33

Az sztem Hamzsabégi akart lenni. :) Olyan másfél éve pont arrafelé volt defektem, betértem hát a boltba segítségért, mert nem volt pumpám és pótbelsőm, és akkoriban még elég ügyetlenke voltam defektjavítás terén. Elkezdi a pasi h neki délután pár óra múlva dolga lesz és nem akarja bepiszkolni a ruháját, úgyhogy aznap már semmilyen szervízt nem vállal(ez volt kb du. 1 körül), szal csak másnapra tudja megcsinálni. Hát mondom akkor adjon pumpát meg veszek pótbelsőt, megcsinálom én. Kerékleszedőm volt, még egy 15-ös kulcsot is adott (pont a hátsóban volt defekt), csak hagyjam már őt békén. Kezdőként vagy fél órát szenvedtem mire összehoztam, azalatt egyszer sem jött ki h megnézze h haladok. Mikor végeztem, azt se engedte h kezet mossak a boltban, nagyon pökhendi volt.

'One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all and in the darkness bind them'

zsoltee képe
zsoltee
153 p, 2009-06-12 13:31

Hát nem érteeeed? Nincs is mosdó! Szerinted ő miért nem akarta összekoszolni a kezét? Egy szál papírzsepivel ő se tudta volna letisztítani :D

Mekkora egy fallosz lehet ez a boltos :D biztos sok vevője van :P sebaj, előbb-utóbb azok is otthagyják, és akkor lehúzhatja a rolót...

Zsoltee

zsoltee képe
zsoltee
154 p, 2009-06-12 13:29

Ez mekkora már! Szervizes nem akar piszkos lenni! LOL :D
Kössz hogy mondtad, bár itt vannak a közelben, még nem voltam náluk, viszont akkor a jövőben úgy tekintek rájuk mintha nem is léteznének :P

Zsoltee

Gabika képe
Gabika
155 p, 2009-06-12 22:17

Neked Én vagyok a szerelőd, nem vetted még észre? :P

-----------

zsoltee képe
zsoltee
156 szo, 2009-06-13 00:31

Jaja, a Ma***censored:D***ot feltolhatnád már a bringaboltok listájára! :D persze nem a feketére ;)
Amúgy ha jól mennek a dolgok, akkor ősszel összerakunk egy első kereket is, de most már én kontárkodok, te meg irányítasz :D

Zsoltee

Ádám Erik képe
Ádám Erik (nem ellenőrzött)
157 p, 2009-06-12 09:19

Egy menő és sokak által favorizált boltból elhajtottak, hogy az általam vitt vázból nem lehet normális bringát csinálni, mert régi, elavult, és túl nehéz. Persze életem eddigi legjobb bringája lett belőle máshol. A poén, hogy most ők is pontosan olyan vázakat árulnak, nekik is jutott a nagykerből :-) De én nem haragszom rájuk, nem voltam szimpatikus nekik, ennyi.

feb képe
feb
158 p, 2009-06-12 09:31

Ebből a titakzoatos leírásból nekem nem derül ki, hova ne vigyem a bringámat többet...

Szciklon képe
Szciklon
159 p, 2009-06-12 10:10

http://www.tudatosvasarlo.hu/cikkek/1295

XaB képe
XaB
160 p, 2009-06-12 11:48

Ahoi!

Csodálom, hogy még senki nem említette a "KERÉKPÁRBOLT"-ot a Reitter Ferencen van relatív az elején a bal oldalon zöld tábla/ajtó. Atomkorrekt a mester!!! A bringáim előző tulaja lelkemre kötötte, hogy csak oda járjak. Lehúzás? Esélytelen! Nem is mindig fogad el tőlem pénzt kisebb javításért. Apróbb kiegészítők gyakran ojandékba!

Hugó para, egyszer voltam beengedtek bringával az pozitív volt aztán annyi. Buta p*csa a pultban majdnem hogy kiröhögött plusz azt se tudta mi az a kevláros belső...hagyjuk...

Allez vegyes, relatív normálisak bár még eccersem volt semmi ami nekem kellett... :)

A hajtipajti alapban jó de találkoztam már ott is rossz arc szerv ízessel.

A Camponában nagggyon jó arc segített anno, plusz el volt ájulva a Bianchimtól :D

Zöld pontban a múltkor jártam amikor egy fogaskerék elmúlt a váltóm láncfeszítő részéből korrekt volt a csóka az utcán pikk pakk szerelt haccá körüli alkatrész munkadíjjal 1 ropi és már suhantam is.

Vásárlásra Bringabutik, bekattintom elhozom, juhé! :)

XaB

-----------------------------
zöld-fehér-piros Dancelli
Supercorsa, sárga sisak.
hátszelet! ragmeg!
***kevés fék, sok tapasztalat :)***by jady

Vegha képe
Vegha
161 p, 2009-06-12 14:37

én már írtam volna A kerékpárbolt-ot, de hát ez egy feketelistás topic, ezért SEMMI KERESNIVALÓJA itt ! : )

XaB képe
XaB
162 p, 2009-06-12 11:51

5let: a postok alapján lehetne a bringabolt listába egy pontszám féleséget tenni a boltok mellé!?

XaB

-----------------------------
zöld-fehér-piros Dancelli
Supercorsa, sárga sisak.
hátszelet! ragmeg!
***kevés fék, sok tapasztalat :)***by jady

zsoltee képe
zsoltee
163 p, 2009-06-12 13:37

ehhez valami webkettes megoldás kéne...
ha van rá igény, csinálhatunk neki weboldalt.

mondjuk én a testbike-on tudnám elképzelni a dolgot úgy, hogy az egyik fele a mostani rendszerben az alkatrészeket minősíti, a másik fele pedig a boltokat

Zsoltee

stp1 képe
stp1
164 p, 2009-06-12 16:38

de a testbike sajnos használhatatlan a sok sulinetes hülye gyerek "hozzáértő" kommentjei, és hasra ütéses lepontozásai miatt.

(és nem tudom, hogy hogyan lehetne valós véleményalkotást elérni.)

lrdr képe
lrdr
165 p, 2009-06-12 19:14

Hülyegyerek 1 szó,;) egyébként nagy +1.

stp1 képe
stp1
166 p, 2009-06-12 19:23

először úgy írtam, de a FireFox aláhúzta :D pedig tudtam, hogy egybe kell írni, de valahogy mégis elbizonytalanított :D

Vegha képe
Vegha
167 p, 2009-06-12 14:39

szerintem fölösleges ezt itt szorgalmazni.
eleve nem értem egy blacklist topicba miért kerülnek pozitív kritikák. ráadásul az utóbbi postok szinte csak pozitívak...

DonKartács képe
DonKartács (nem ellenőrzött)
168 v, 2009-07-12 13:08

Túracuccok beszerzésére kinéztem neten egy nagyon frankónak tűnő üzletet.Neten hihetetlen sehol sem látott választék.El is tekertem, bicajjal le mert kint nem volt lehetőség lakatolni. Nem volt első-csomagtartójuk, hátsóból 2 fajta és a kiscsákó szerint tökmindegy melyiket teszem fel mert mindegyik 25kilót bír / lófaszt /- XD - , sárvédőjük 1 fajta volt 26"os , 28"-s nem. Mindenesetre a csomagtartót elhoztam mert kellett most és amúgyse akarok többet pakolni rá, viszont szar konzolt adott hozzá és nem lehet rögzíteni... Lámpakonzoljuk előre szintén nem volt, vagy csak nem akart keresgélni már mert bejelentette h 3 percen belül zár - elég bukó is volt a csávó. Akartam még venni hátra egy pár MSX táskát is, de úgy döntöttem hogy akkor inkább majd máshol,)

BikeBoard üzletről van szó Bp. -2 sohatöbbé ide nem:D

Attila111 képe
Attila111 (nem ellenőrzött)
169 v, 2009-07-12 19:18

Miért nincs egy csomó bringabolt előtt normálisan használható kerékpártároló?

miló képe
miló
170 v, 2009-07-12 19:29

Hát nincs.
Ahová én viszem vagy visz szervizeltetni a bicóm-at, ott egy 3 fülű bicó tároló van egy sodronnyal a kerítéshez lakatolva.:)

hf képe
hf
171 h, 2009-07-13 00:17

A Bringavilágnál azt mondták, hogy régebben volt, de sok bringát elloptak, ezért inkább leszerelték, és vidd be a bringát.

hf
13. kerületi bringás hibabejelentő!

Icehill képe
Icehill
172 h, 2009-07-13 00:04

Mi a bolt neve?
BringaBoard vagy BikeBoard?

Semico képe
Semico
173 k, 2009-07-14 21:37

Tényleg sok a negatívum.
Azt a 3 perces dolgot viszont jogosnak tartom.
Én ha zárásig már nincs hátra 15 perc be se megyek boltba.
(lehet mert én is boltban[is] dolgozom)
>---------------<
Semico

miló képe
miló
174 v, 2009-07-12 15:51

Maurer (http://www.maurersport.hu/, szigony utcai bolt)
A szerelési munkáik kiválóak, de egyik szerelőnek nagy a kényszere rásózásokra, még akkor se tetszik, ha tényleg nekem akar jót, hisz nem vagyok szerelő, hogy annyira értsek hozzá.
Történet.: Alkatrész csere és épp olyat ajánlott, ami épp ott hagyott egy másik arc.
Jah és nincs egyetértés egy ugyanarról a szerelők közt.:)
Hurrá!
Ezenkívül mindenkinek ajánlom, csak legyen résen, ha alkatrészeket veszel itt.

Cseya képe
Cseya
175 v, 2009-07-12 17:59

Jah és nincs egyetértés egy ugyanarról a szerelők közt.

Ez érdekes felvetés. Kellene?

miló képe
miló
176 v, 2009-07-12 18:09

Bizony kéne.

sh képe
sh
177 h, 2009-07-20 12:16

És mi van ha az egyik szerelő első keréken a 3keresztes fűzést a másik meg a radiált tartja jónak.
Vagy egyik a slick gumit pártolja a másik a mintásat.
Vagy koskormány és egyenes kormány közt megy a vita egy városi outi esetén.
esteleg spd vagy look vagy klipsz?

és még van jópár dolog amihez nemkell egyetértés.
Sőt szerintem jó is ha bemegy valaki aki egyiket nem ismeri vagy egyiket se és megbeszélheti a szerelőkkel.
Nálam ez nem hiba.

Viszont azt nemhinném ,hogy olyanban nem értenek egyet, hogy defekt e vagy nyolcas van e a felniben.

miló képe
miló
178 h, 2009-07-20 12:28

Félreértettél, elmondtam mi bajom és kértem az orvosolását, hogy számomra megfelelő legyen.
Egyik így mondta a másik meg amúgy.
Felniről meg a kerékfűzésről volt szó, egyik szerelő a 32 lyukasba 36-ot is bele tud fűzni (a másik boltban nem).
Míg csak annyit, hogy a nagyobb darab szerelő a 36 lyukasat ajánlotta, hogy csak az lesz nekem a jó, a másik feleslegesnek tartotta volt benne 60 kiló.

De kérem ne saját magukból induljanak ki, hanem belőlem, mert akkor csak a véletlennek köszönhetem, hogy nem megy tönkre a bringám.

gex képe
gex
179 h, 2009-07-20 16:54

egyik szerelő a 32 lyukasba 36-ot is bele tud fűzni
erős ember lehet. :D esetleg fűzhetne a 32 lyukasba 64-et az biztos elbírna.

Cseya képe
Cseya
180 h, 2009-07-20 17:55

Én kizárólag abba a szervízbe járnék ahol 32-es felnibe (meg akkor már egyúttal agyba is) befűznek 36 küllőt.

DonKartács képe
DonKartács (nem ellenőrzött)
181 h, 2009-07-13 10:49

Bocsi az üzlet neve BringaBoard !

Az amúgy hogy nem lehetett lakatolni bolt előtt nekem pozitívum volt a félreértések ek végett - azzal hogy levihettem viszont. Az baszott fel hogy neki mindegy volt h jó-e vagy sem a cucc amit ad, gondoltam ért hozzá azért nem is néztem meg a konzolt. A másik ami felcseszett az az átverős becsalogatós ál-választék ami neten található. Elbaszták az időmet, mert vidékről bringáztam le a városba... Lehet h pont most volt fos napja az eladónak, éppen elfelejtették kiírni a weblapra hogy indulás előtt érdeklődjünk h van-e az árukészleten ez meg az,stb.Mindenesetre elég jól öszejött a sok rossz.

Lompi képe
Lompi
182 h, 2009-07-13 15:51

Ha egy igazán megbízható, gyors, és meglepően olcsó szervíz kell, akkor irány a III. ker. Kerék u. 32. Közel a Flóriánhoz. :) A tulaj Filutás Árpi, Magyarország örökös bajnoka, 500 km-en világcsúcstartó. A bringámat ő rakta össze anno, és 15 ezer km alatt több lánccserén, 15 ezer km után a hátsó fogaskerekek cseréjén kívül más tennivaló nincs a pacimon. Az összes csapágy tökéletes. Ha bemész egy defekttel, vagy kisebb gonddal max pár órán belül kész, de lehet azonnal nekilát. Ha új bringa kell, vagy bármilyen alkatrész, akkor is érdemes oda menni, mert ha nincs éppen, akkor pár napon belül beszerzi. Sok szuper használt bringája is van mindig.

Semico képe
Semico
183 k, 2009-07-14 21:38

Nem tod véletlen a nyitvatartást?

>---------------<
Semico

peet képe
peet
184 sze, 2009-07-15 00:02

Mi a neve ennek a boltnak? URL?

Védd magad!
Kék-fehér Simplon outi.

Törzsmókus képe
Törzsmókus
185 cs, 2009-07-16 19:43
B.Áron képe
B.Áron (nem ellenőrzött)
186 sze, 2009-07-15 00:17

bár ez lenni fekete lista,de mégis dicséret van :)
Erre fel mondok én is egy jó boltot (szerelőt) http://velodream.hu/

LaCitta képe
LaCitta
187 p, 2009-07-17 01:32

ja ők +1
-----------
nincs

peet képe
peet
188 sze, 2009-07-15 23:54

Az normális, hogy szétszedéskor levág a szerelő minden bovdent a bicajról? Elhoztam a szétszedett bringát a szervizből, raknám össze erre azzal kell szembesüljek, hogy levágta a 2 váltóbovdent, és a hátsó fékbovdent. A fékkar ráadásul rejtett bovdenes, szóval nem tudom, be tudom-e fűzni az újat a réginek a hüvelyébe. Marha boldog vagyok. Szerintem nem lett volna sokkal nagyobb meló kilazítani azt a 3 csavart.

Védd magad!
Kék-fehér Simplon outi.

miló képe
miló
189 cs, 2009-07-16 19:04

Hát vidd vissza, és kérd meg, hogy fűzze össze nagyon olcsón, 0 ftért?!!

pata képe
pata
190 cs, 2009-07-16 19:13

Mi az a "szétszedés"? Elviszed a bringaboltba, ott szétszedik, te meg otthon összerakod? Vegyél inkább puzzle-t :-)

Neked kell tudni miben állapodtatok meg, és mi volt e különös művelet célja.

peet képe
peet
191 p, 2009-07-17 01:19

Elvittem monoblokk-cserére. Felmerült, hogy nem okés a váz. Elküldtem vázépítőhöz átnézni, erre szétszedték atomjaira. Aztán gyanúsan kezdett túl sok lenni kamu meg a blöff a történetben, ezért fogtam az egész cuccot és elhoztam onnan szatyorban meg dobozban. Én magam vittem el Pajti bácsihoz, aki beigazolta a gyanúmat. Arra ment ki a történet, hogy eladjanak nekem egy új vázat, új kormányt, meg még ki tudja mit. Itthon összeraktam, mert oda vissza nem viszem.

Védd magad!
Kék-fehér Simplon outi.

pata képe
pata
192 p, 2009-07-17 10:34

kezdett túl sok lenni kamu

De akkor ez egy sima átbaszás, innentől pedig nincs szabály arra, hogy mi történik a bowdeneiddel. Örülj hogy a vázat nem vágták fel pici darabokra :-) Gondolom nem viszed többet oda.

Apropó, melyik bringabolt ez? Ezek után megírhatnád.

peet képe
peet
193 p, 2009-07-17 11:39

Ez a Bike Time, Újpesten a Fóti út # Telkes utca sarkán. Viszonylag új bolt, kb. 1 éves lehet. Eleinte tök szimpik voltak, de ez az akciójuk kiverte nálam a biztit.

Védd magad!
Kék-fehér Simplon outi.

bkriszta képe
bkriszta
194 p, 2009-07-17 12:08

Én gyakran járok hozzájuk, de rosszat nem tudok mondani róluk, szerintem nagyon rendesek, velem mindig korrektek voltak.

peet képe
peet
195 p, 2009-07-17 12:20

Lehet, hogy csak pechem volt. Sőt szerintem jót akartak ők: jó legyen nekem is, meg nekik is. De nem ez a megfelelő eljárás.

Védd magad!
Kék-fehér Simplon outi.

argile képe
argile
196 p, 2009-07-17 19:47

Most nagyon megleptél... Nagyon sokat vagyok náluk. Ha a bringával van valami, akkor is, meg egyébként is. Abszolút az ellenkezője a tapasztalatom.

··································
fekete Sprint outi - fekete ruha - kék sisak

Névtelen képe
197 szo, 2009-07-18 19:47

nella-1-2 szerelőn kívül lehúzhatnák a rolót :S
ebike? 1 év 2 hónap után szállították amit rendeltem, mondtam hogy köszi de már nem:))))
vörösvári rendelőnél irta valaki hogy hülye a csaj, amit meg tudok erősíteni, de apróbb beállításokat meg tudnak csinálni.
pajta : na neeee! bármit csak azt ne ami ottvan.. :)
pedaloman : érdekes a stílusa de szerintem jófej,amit kerestem, megkaptam
luongo jó hely, meg a bajnok utcával is jók a tapasztalataim,lakatokból is sokféle van mindkét helyen
Városmajor csaba u sarok: nemtom mi a neve egy szakadó esős undorító délutánon zárás előtt nem sokkal mentem be egy dupla defekttel, és hihetetlen gyorsan és szépen megcsinálták előttem, tanultam is belőle:)

g-e-p-i-d-a képe
g-e-p-i-d-a (nem ellenőrzött)
198 v, 2009-07-19 12:10

negatív:

-Annyira Más Bringabolt, Budakalász
1. történet
Két kerékpár, átnézni, beállítani, egy defektes kereket javítani. 1 hétre vállaják, több, mint 10 nap lett belőle. Másnap otthon a defektes kerék ismét lapos. Vissza a szervízbe - ja, elfelejtettük megcsinálni.
2. történet
Új külső gumi vásárlás, megrendelés, 1 hét múlva jelentkezzek. Jelzett időpontban hosszadalmas keresés után megállapítják, hogy más típusú külsőt szereztek be.
3. történet. Hátsó féktartó nyúlványba beletört csavar. Döbbent tekintetek, tanácstalanság, turkálás a szerszámok közt. Véleményük szerint ebből vázcsere lesz. Hagyjam ott, majd megpróbálnak valamit. 1 hét után érdeklődtem - még nem csináltak semmit (szerencsére), így elhoztam a kerékpárt.
+1 történet:
Az általam kinézett kerékpáros computer náluk pontosan kétszer annyiba kerül, mint amennyiért máshol beszerezhető...

Pozitív:

-Nella (Kálmán I. u.)
Fenti beszakadt csavar ügyében ismerős ajánlotta Simó Ferencet. A probléma hallatán fejvakarás nincs, megoldás van, időpontot adnak, a vállalt határidőre a gép kész, kemény 1000Ft-ért.

-Titánsport (Kresz G. u.)
Új kerékpár vásárlása kapcsán ismertem meg őket, majd kisebb javítások alkalmával találkoztunk. Maximálisan korrekt, megbízható szolgáltatás, barátságos hangulat.

hlinda képe
hlinda
199 h, 2009-07-20 17:30

meg kell osztanom, főleg az elsőt:
- óhegy u.-i bót = übet gáz: bent többségi gyerkőchegyek ép vmi cangát akartak eladni a hapinak aki tiltakozott, választék aligvalami, és az is min 30%-kal drágábban, mint máshol (gumis minilámpa Pepedálban 900, itt 1390)... 5szögletű imbusszal szerelt, eldefektelt cangámmal mentem a múlt héten, mert elhagytam az ötszögletűt, mondtam, ha nálam lenne megszerelném, de így nem tom leszedni a kereket, csodálkozás, hát az meg milyen, belepróbálgatta a 6szögletűit és mégjobban csodálkozott, kombinátfogót hiába emlegettem, tovább próbálkozott csavarhúzóval!!!(komoly!)itt lett elég és inkább másról kezdtem beszélgetni és eljöttem
- Reiteren, Nellában, Némethkerékpárban szimpik, ill. Matuzmester is korrektnek tűnt
- Pedaloman: hát télleg "érdekes" avagy inkább kioktató a stílus, ennek ellenére nagyon is jószándékú, és korrekt, még az ottfelejtett kulacsom is megőrizték nekem
- ajánlom: Pepedál, Speedway, Berguson

Cseya képe
Cseya
200 h, 2009-07-20 17:58

Kombinátfogó... szeretek itt fórumozni.

mcysh képe
mcysh
201 h, 2009-07-20 19:44

Mit nem értesz? Hatalmas fogó, átfog egy kombin is. Vagy még nagyobb, amivel a kombinátot szerelik. Vagy a kombinét. Vagy a trabantkombin mint (hunyorítva, messziről, pixelesen) derékszögű háromszögön az átfogó.
===
bácsi a biciklin

Hotyhogy képe
Hotyhogy
202 szo, 2009-07-25 22:21

Az egy elegge komplikaltfogo. :-)

sargakutya képe
sargakutya
203 cs, 2009-07-23 14:40

Sziasztok!

Kreant kerékpárüzlet:

http://barker.freeweb.hu/

Régi, egyre városiasabb monti. Küllőcsere + centírozás és ha már ott vagyok, kértem egy egyenes kormányt vágással együtt. Ez volt szombat délelőtt, keddre vállalták is. Kedden telefon, hogy csak csütörtökön menjek, mert a DT küllők csak most érkeztek meg, szerdán meg a fiukat viszik ki a reptérre és csak délutántól fognak dolgozni, amúgy csütörtökön is inkább estefelé menjek. Csütörtökön 17 körül érte megyek. Kész is van, én már örültem is. Hazagurulok, táska le, bukó fel, kipróbálom. Nem jutottam messze, a Bethlen G. -ban lakom Nefelejcs-Damjanich sarok, megállok, körülnézek, indulok. A Damjanich közepén egy csattanás, én a földön, a kormány a kezemben, a bringa a másik oldalra dőlve (eltört a kormányt a szárban tartó csavar és persze nem nyeregben ülve szoktam indulni). "Kicsit" mérgesen, sarkamból folydogáló vérrel vissza a szervízbe, ott nézi, vakarja a fejét és kérdi: Hát ez meg hogy??? Mondom: így... a régi csavar ment bele vissza: erre ő: láttam, hogy kicsit kopottas, da azt hittem bírja...
Nem bírta. De én sem bírtam volna ha jön a 78-as troli...

csasz

er13a18 képe
er13a18
204 szo, 2009-07-25 21:36

király utcában a kuplung mellett

hlinda képe
hlinda
205 cs, 2009-07-30 15:03

ez még L mentesen is kombinált meg komplikált :-))

rastasisakdana képe
rastasisakdana
206 h, 2009-09-14 11:47

Ez talán off, de jobbat nem találtam.
Diyar kebabos a Moszkván: jó kebab, kedves kiszolgálók(igaz utóbbi időben kisebb az adag és nem mindig kedvesek) viszont akárhányszor oda megyek bringával(éjjel vagy nappal) nem engedik hogy bevigyem, és sehol nincs olyan hely, ahol le tudnám lakatolni és evés közben lenne rálátásom.Igaz tegnap megengedték, hogy bevigyem a kerthelyiségbe( pedig tök üres volt az össze asztal, mert éjjel volt)
Nem elvárás persze, hogy ezt megengedjék, csak jobb lenne a város ha megtennék a legtöbb helyen.

dana
P.S.:lehet bringabarát helyeknek is kéne téma?

Tekerd!

Cseya képe
Cseya
207 h, 2009-09-14 19:28

Van.

shutruk képe
shutruk
208 h, 2009-09-14 21:50

Észrevettétek, hogy hiányzik egy "l" betű a bicikli szóból?
----

Zöld Mali Cobra alias Ella

Komótos képe
Komótos
209 k, 2009-09-15 00:43

Nincsen valami olyan szájt, ahol minden boltnak külön profilja lehet, pontozhatnak a felhasználók és fórumszerűen írhatják a színes véleményeket?

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
Amúgy meg türelem, a Népliget pedig gyönyörű.
Sőt az is, ahol a 09.12-es nightride végén jártunk hárman.

alterego képe
alterego
210 v, 2009-11-01 14:43

Hali, találtam valamit a bikemarket.hu-n amit megvennék. Megbízható a bolt szerintetek?

Vegha képe
Vegha
211 k, 2009-11-03 17:37

ha jól emlékszem egyszer vásároltam náluk, nem volt semmi problémám velük.

Drody képe
Drody
212 k, 2009-11-03 23:33

Én már válaszoltam neked a lakatolós fórumban....

........................
Formaharc és sci-fi.

madárka képe
madárka
213 sze, 2009-11-04 09:43

Kétszer vásároltam tőlük. Korrektek, gyorsak, megbízhatóak. Ha valami nincs, mélben lebeszéljük hogy mi legyen helyette, én csak ajánlani tudom. Két napon belül hozták a cuccokat mind a kétszer.

somma képe
somma
214 sze, 2009-11-04 19:36

Azjóaz, 3x rendeltem tőlük, csupa pozitív élmény ért. Amúgy ha jól tudom, a Berguson áll mögötte.

feb képe
feb
215 cs, 2009-12-10 11:22

Sokan írták már ide a Kálvin téri Hugot. Előítéletekkel mentem oda a minap, de kedves volt mind a kiszolgáló, mind a pénztáros.
Lehet, hogy csak szerencsém volt, és az is igaz, hogy csak alkatrészt vettem, és nem kértem tőlük tanácsot. Mindenesetre soha rosszabb boltost.

Makakk0 képe
Makakk0
216 k, 2009-12-22 19:14

Ma nekem is rendesek voltak!

Zoltán-san képe
217 sze, 2009-12-23 10:54

Ha most nagyon kötekedni akarnék, akkor talán a Ridebike-val kapcsolatban lenne egy észrevételem: éspedig a honlapjukat gyakrabban is frissíthetnék. Az ilyen múltban lezajlott árleszállításokat ha már nem aktuális legalább tüntessék el innen. Egyébként különösebb problémám nincs velük.

KEKÜ és BUÉK

Semico képe
Semico
218 szo, 2009-12-26 20:04

Aaz ilyennél nem árt ha odaírják hogy a készlet erejeéig, és/vagy dátumig.
Lehet érdemes nekik küldeni egy e-mailt, és felhívni rá a figyelmüket, és nem csak ide írni.
amúgy ott a pont

>---------------<
Semico

Zoltán-san képe
219 h, 2010-02-08 10:30

Azóta már észrevették maguktól is, úgyhogy majd legközelebb.
Soha rosszabbat!

Zoltán

limpinproli képe
limpinproli
220 v, 2009-12-27 13:10

XV. ker, Újpalota, Hajtány.
A kiszolgálás hármas, se nem kedvesek, se nem bunkók, éppen nem flegmák. Szerelést elég lassan végeznek. Mondjuk érthető, ha azt nézzük, hogy az egész lakótelep egyetlen bringásboltja, mindig van náluk valaki.
Ami eltántorított tőlük, az az, hogy vittem szintereztetni egy kemping vázat, amit úgy kaptam vissza, hogy orrán-száján dőlt belőle a homok, a villa, amit tőlük vettem hozzá úgy van beszerelve, hogy jobbra-balra forgatva akadozik és röcög, szintén a benne maradt homoktól.
Alkatrészt vásárolni jó hely, eddigi tapasztalatok alapján, weboldaluk, árlistájuk jó, áttekinthető.

---
Allez, allez!

mcysh képe
mcysh
221 v, 2009-12-27 14:15

Azért az ilyen árnyaltabb véleményekből kiderül, milyen jó lenne egy biciklibolt-értékelőoldal, ahol sok szempont szerint pontozhatnának a cm olvasói.
===
bácsi a biciklin

litowszky képe
litowszky
222 szo, 2010-02-06 22:32

pécsen megnéztem a matuzmestert- állítólagosan-forgalmazó boltot.veloki kft.egy sufni ,ráadásul zárva. telefont nem veszik föl.ha ezt valaki érti magyarázza má el nekem...

Kicsi.fixi képe
Kicsi.fixi
223 v, 2010-02-07 01:10

matuz boltja pesten van pécsen csak raktáruk van tudomásom szerint.
---------------
Futár wannabe

Itt lenne az ideje hogy másokis elfogadják hogy én a forgalom részeg vagyok.

unnamed képe
unnamed (nem ellenőrzött)
224 v, 2010-02-07 11:17

rossz a tudomásod. Pesten sötétszürke maszek, pécsen meg feltöltött bolt.

lrdr képe
lrdr
225 v, 2010-02-07 16:37

Pesten is van ám 2 - Dunakeszin, meg Újpesten.
Utóbbi is sötétszürke, vagy te a másikat mondod?
(Az újpestiben még nem voltam, azért kérdem - mert laklóth az életem hátralévő részében inkább kerülném.)

litowszky képe
litowszky
226 h, 2010-02-08 01:42

mint színes géza..mindenki ismeri,de még senki se látta