Miután beszereztem egy bicajos ponchót, azt hittem teljesen esőálló leszek, de csak részben: a ponchó nagyon jó, nem fülledek bele mert a kormányon átvetem az elejét, de a lábam alja megázik.
Teljes vízhatlan nadrágot nem akarok hordani, ugyan van, de nagyon belefülledek. Eszembe jutott, hogy létezik olyan, hogy kamásli, rákerestem, és vannak egész normális darabok is (pl Mountexben). Kérdés, hogy hord-e valaki ilyesmit, milyen márkát vett, hogyan vált be.

CSak télen, a hideg ellen, Agut hordok, más márkát nem próbáltam még, de ebben nem fagyott le a lábam, pedig nálam ez elég gyorsan bekövetkezik. Az enyém nem vízálló, de esőben kábé fél órát bír átázás nélkül, de minden bizonnyal lehet kapni vízállót is. A hideg ellen viszont nagyon bevált
En asszem RP-t szoktam hordani, de persze csak esoben.
Eleg jol ved, bar 5 centis vizben rossz sarvedovel mar aztam be vele.
-------------------
a cycling gettót zúz, lehet,
I'm trying not to lose my head!
Normál kamáslit hordok túrabakancshoz, ha nem goretexes, azért befülled, de hóban sárban nagyon hasznos. Van bicajoskamáslim is (RP) esőben, hóban bevált, mert nem ázik el a cipőm/szandálom. A linknél nincs kép a bicajosról, így nem tudom, az milyen lehet.
Kösz az infókat. Az RP kamáslit hol vettétek?
Vmikor évekkel ezelőtt vmelyik túraboltban.
az enyém szerintem ilyen:
http://www.outdoorbolt.hu/catalog/qproduct_info.php?cPath=1_161&products...
En a Tamas Kerekvarban (lehet, hogy most epp valami mas valtozat a neve) vettem november tajan - I. ker Batthyany utca.
Elvileg RP boltban is lehet kapni, az meg az Erzsebet koruton van, a Wesselenyi utcanal
Én egy hónapja voltam a végkiárusításon... szerintem az már bezárt.
A Kerékvárból Greenzone lett, és nem zártak be.
És Hattyú utca.
-
Zsurmi
Marmint melyik Kerekvarbol lett Geerzone?
Amugy tenyleg a Hattyu utcaira gondoltam.
Az a tarsasag mar ca 15 eve egyutt van, csak nem zarnak be.
Én az RP boltra értettem.
Én a Pajtás Bicikliboltban vettem 2500 forintért, a márkáját sajnos nem tudom. Hideg ellen nem véd, csak eső ellen, de akkor nagyon jó! Csak ajánlani tudom.
Megnéztem a linkeket, igazából én olyan térdigérőset keresnék, de akkor próbálkozom túraboltban.
Ha esőre akarod félcipővel kombinálva, az nem lesz jó, mert be fog menni a víz, és még a vízhatlan félcipő is beázik a zoknin keresztül. A hosszúakat bakancshoz találták ki. A bicajoskamásli oldalt leér alulra is, sokkal jobban védi a cipőt. Felül meg elég hosszú, hogy a zoknin keresztűl ne ázzon be. Én nyári záporokban szandállal kombinálva használom, és egész jó az eredmény. (a testem többi része meg ázhat, az gyorsabban szárad)
http://www.allez.hu/shop/?p=productsMore&iProduct=594&sName=PRO-RAVEN-H2O-kamásli
Nem tökéletes védelem az eső ellen, viszont iszonyú drága. Ha már veszel kamáslit vegyél olyat, ami alulról is teljesen zárt, mert a cipő bringázáskor alulról is kap vizet a pocsojákból felverődő sártócsákból. Ezen az alsó nyíláson felszivárog a víz és előbb-utóbb elázik a cipő, bár legalább nem a közvetlenül, felülről ráeső esőtől. Én úgy gondolom, nem kell, hogy a szára magas legyen és térdig érjen. Nem az a vízhatlanság titka! Egyik ilyen esős napon felvettem egy munkavédelmi cipővédőt. Ez egy ilyen fehér színű (lehet, hogy van más színben is), teljesen egybeforrasztott , bakancs alakú, enyhén rugalmas, szívós műanyag. Csak kétségbeesésemben próbáltam, ki, mert a kamáslim otthon volt. Minden várakozásomat felülmúló, teljes és tökéletes védelmet nyújtott az eső ellen. Egyszerűen csodálatos volt, ahogy a pocsolyákon keresztülszáguldva beterítette az esőlé és hallottam és éreztem, ahogy visszaverődik és lecsurog róla. Ha tudtam volna erről, akkor nem vettem volna meg a kamáslit. Nem tudom, mennyibe kerül és hogy honnan lehet beszerezni, de nem lehet drága. Egy hátránya van. Elég csúnya. Igaz, ha kirándul az ember ez huszadrangú szempont, de városban elég feltűnő és furcsa jelenség. Mindegy, lesz@..m ki, mit gondol. Az érdekel, hogy ne ázzon el a lábam.
--
Fővárosi Zöldszámok (VIK): 06-80-220-220 és 06-80-330-330 (Fővárosi Közterület-felügyelet)
Elveszett, megrongálódott közúti jelzőtáblák és a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülékek meghibásodásának bejelentése: 06 1 210 05 73
És ennek ki van hagyva alul az SPD stopli helye? Ha igen, akkor ott nem csurog fel a víz?
Nincs! Ez nem volt úgymond' a "feltételek között".
Mindegy, amelyiknek van alul nyílása (mindegyik bringás kamásli), az közép-hosszútávon beázik, szóval nem vízállóak igazából ez meg igen. KIVÁLÓAN!
--
Fővárosi Zöldszámok (VIK): 06-80-220-220 és 06-80-330-330 (Fővárosi Közterület-felügyelet)
Elveszett, megrongálódott közúti jelzőtáblák és a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülékek meghibásodásának bejelentése: 06 1 210 05 73
Szia,
Ilyenre munkavédelmi bakancsvédőre gondolsz?
http://munkaruha.net/index.php?id=22&c=33&t=121
Ahogy nézem, csak 100-as kiszerelésben van, az nekem nem kicsit sok. Esetleg ha páran összeállnánk?
Nem a lóvét sokallom érte, csak nem szívesen raktároznék otthon 98db műanyag kamáslit.
Oda van nagy betukkel irva, hogy 50 db-os kiszereles.
Igy csak 48-at kell raktaroznod :)
Amugy milyen dolog mar, hogy a gumicsizmat vedeni kell
-------------------
ma is jo ido van tekereshez
Amugy milyen dolog mar, hogy a gumicsizmat vedeni kell
neeem, a felhasználás helyét kell védeni, nehogy az gumicsizmás legyen!
--------------------
[The more ridiculous a belief system, the higher the probability of its success]
Decathlonbazz 990-ért. Tök jó vízhatlan, bár brutál esőt még nem látott, de jó. Monnyuk max 46-os méretig, szóval ha jeti vagy, felejtős...
-----------------------
1%
tengerszemben láttunk 1 olyat, ami nem rp, de hasonló. 1790 ft. arról van mintázva. erősebb anyag.
ez ugye sima utcai cipőhöz is jó.
Nekem a térdem szokott elázni.
Cowboy chinks/chaps varratásban gondolkozom, némi alapanyagom is van már hozzá, csak kivitelezőm nincs még.
- - - - -
December 12. - 2 éves a 6É Futás!
www.6efutas.hu
De a cowboy nem pedálozik. nem fog zászlóként lobogni, meg a küllők közé?
-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
Egy budaörsi ingázó.
A Carradice kamásli (spats) a térd fölé ér valamivel.
az van, h én rp-t használok néha. nekem folyton beázik. biztos elszúrok valamit. persze a totál beázásnál még mindig jobb. monnyuk én sima utcai cipőben tekerek, nem spd-vel rovom várost.
aztán ma reggel ugye nem esett. így felvettem a viszonylag vízálló csodás félcipőmet, és a túrázós kamáslimat installáltam fel még. tudtam (értitek, tudtam), h ma nem fog esni, és nem fogom azt a randa esőnadrágot felhúzni (ami mellesleg nagy is, tehát a kisebbet kellett volna megvennem, de hülye vagyok, és most van 1 ruhadarabom pluszba, amit utálok). jelentem bevált ez a kombináció. de amint nem csak alvázmosásra, hanem felülről jövő csapadékra is számítani kell, buktam a kevésbé csúnya megoldásomat...
zárójelben: nem vagyok biztos benne, h az esőnadrágom esőálló...
mellesleg ezt és ezt találtam. 1iket tesóm most veszi meg, majd beszámolok, mennyire vált be. egész jó az a bolt. az alkotmány utcában van amúgy. 1enest hollandból jönnek a cuccok, úgyh van amit rendelni kell. már a rogelli termékek közül.
http://zsempi.blogspot.com
"ami mellesleg nagy is, tehát a kisebbet kellett volna megvennem, de hülye vagyok, és most van 1 ruhadarabom pluszba, amit utálok"
- istenem, ez milyen ismerős :D hihi
tudom h off, de az esőnadrágban, mint olyan, az a legjobb, h sose tudni, beázik e. én képtelen vagyok megítélni, h a decában vásárolt szexinnőies izébe becsurgott a víz, vagy beleizzadtam naon, v mindkettő, esetleg egyéb variáns, létezik ebből a termékből olyan, ami jó is?
án a pajtában vettem fandangó esőgatyót. és én se tudom, h beleizzadtam -e vagy beázott -e. a comb részén legalábbis. ebben bíznak a gyártók is biztos: hogy azt hiszed, beleizzadtál, közben beázott, haha.
zsempi, akin a technikai ruházatok csődöt mondanak. a turkálós, 300-ért vett (1500-ért bele zipzár) széldzsekimben még nem csalódtam. állja a sarat, azaz a szelet. és valamennyire az esőt is.
http://zsempi.blogspot.com
Azt hiszem megtaláltam a tökéletes megoldást: ez ezzel kombinálva.
Köszi!
........................
Formaharc és sci-fi.
Múltkor vettem egy kamáslit a Detában 5390.-ért (kerestem, hogy belinkeljem ,de nem találtam) A második hordás után észrevettem, hogy szakad ki alul az orr részénél, ezen kívül át is ázott, ami azt eredményezte, hogy lefagytak a lábujjaim.
Visszavittem, nem mertem másikat venni.
Kicsit ki is ábrándultam a kamáslikból....bár amit Zsempi linkelt be, elég meggyőzően néz ki. Téli spd cipőn gondolkodom, de nem tudom, van e olyan jó, mint amit az ember elvár tőlük...
........................
Formaharc és sci-fi.
üdv
sokan mondták, hogy rp-t használnak, de óvva intenélek a kicsi, "csak-nadrágszárvédő" változattól, mert az elzárja a keringést a lábadban... ajánlanám a teljesen zártat, ami direkt bájkolásra van kitalálva, annak egyszerűen kivághatod az alját egy kis négyzetben az spd-nek, majd visszahajtva a széleket, felvarrhatod, és kész a tökéletes kamásli.
-----
két kereket az ország alá!
Nem tudom, konkrétan milyenre gondolsz; én ilyet használok:
http://www.alpin.hu/alpindb/aruhaz.aspx?m3=218534
Véletlenűl sem szorítja el a lábam, vagy zárja el a keringést.
Oda kell figyelni, hogy jól illeszkedve vegyem fel, de még csak nagy esőben ázott be, akkor is a felverődő víztől.
Asszem az ár/érték arány bőven megfelelő
-------------------
ma is jo ido van tekereshez
Itt van egy kis nyelvi gubanc, keveredik két fogalom.
GAITERS: ami térdtől bokáig véd
OVERSHOES: amit a cipőre húzol
Magyarul mindkettőt kamáslinak mondják asszem - boltokban legalábbis, nekem inkább a cipőre húzható jelenti a kamásli.
Előbbit gyalogtúrákon szokták használni bakanccsal kombinálva, hogy pl. magas fű ne áztassa a gatyát, vagy hó ne menjen a bakancsba, míg utóbbi kifejezetten bringás cucc.
Nekem van mindkettő, egy Endura neoprén kamásli, meg egy Berghaus GoreTex lábszárcucc, mindkettő tökjó. Utóbbit is szoktam bringára használni, szal mehet oda is.
A kalucsni a cipőre húzható vmi (gumi vagy régen bőr sárcipő).
A jó túrakamásli a cipőfüző vonalig ér lefelé és felfelé a térd alattig ér. A bicajoskamásli a talpvonaltól (lábfejnél alul is) a boka fölé ér.
a BBB-nek van vagy tízféle kamáslija, a vízhatlan verzió kb. 8.000 Ft, de nem tudom, meddig bírja, még nem próbáltam
nekem BBB Winterflexem van. idén lesz a 2. tele és majdnem semmi baja sincs. egyedül az orránál a pici talprészt kellett megerősítettni cipésszel, mert a cipőm orránál lévő két műanyag izé (ezeken járok) kicsit kikezdte.
Előtte egy Shimanom volt, az 1 tél után kukában landolt annyira szétment.
Boci
----------
...akrat icob, icoB
3:-O
Én is szemeztem velük, máshol kérdeztem mik a tapasztalatok, de senki sem reagált.
akkor előbb-utóbb csak kell venni egyet valamelyikünknek, hogy legyen tapasztalat :))
Bocs, akkor most pótolom. Nekem vékony, Jeantex márkájú, egyszerű - nem gore-tex - kamáslim van, amit mindig magamnál tartok. Semmi különös, a Decaban is lehet hasonlót kapni, de én éppenséggel Németországban vettem, amikor a felcsatolható overtrousert (esőnadrágot)*. Télen már nem használom, mert Gore-text bakancsban tekerek. Egyébként nagyon hasznos, mert máskülönben nagyobb esőben telemegy a cipőd vízzel. Szerintem a kamásli éppolyan szükséges, mint a bicajponchó vagy a dzseki/esőnaci kombó ha többról van szó, mint szemerkélő esőről. Kicsi, könnyű tisztítani és még fényvisszaverő csík is van rajta.
*Nem erről szól a bejegyzés, de szégyen, hogy az országban nem lehet kapni végigcippzáras esőnacit bicajosoknak. Csak belebújósat, amit ha nem zárt, száraz helyen veszel fel, akkor végig sározod a cipőddel és felöltve a nadrágod is tisza sár lesz. A másik szégyen a rendes bicajos térdmelegítővel kapcsolatos: azt is csak motoros boltban lehet kapni. Ez is volt egy másik topicban.
Ez a típus:
http://www.twenga.co.uk/offer/29689/1296360738284194888.html
Cipzáras esőnadrágot lehet kapni, ha ugyanarra gondolunk. Ilyen a Sandstone Hiker esőnadrág és a Coverguard 70820-as fényvisszaverő nadrág is azt hiszem ilyen.
Túranadrágban én is találtam végig cippzárast, de bicajosban nem. És nem bicajboltban.
Zsurmi egy akrobata, karcsú lábfejjel.... Én olyat kerestem, hogy akár sáros bakancsra is fel tudjam venni a nadrágot. De a magyar bicajboltok csak Zsurmira gondolnak...
Amit én vettem belebújós, az a 20 centi kivételével végig cipzáras. Nem nehéz bele bújni az esőnadrág érintése nélkül. Decathlonból van.
Legalább nem kell a cipzáral szórakozni.
-
Zsurmi
Van kamáslim, RP bicajos, sok éve nyűvöm, ezért már kicsit halódik (nem teljesen vízhatlan, tépőzár is csereérett). Láttam BBB-t boltban, gondoltam megkérdezem, mit tud, mik a tapasztalatok vele (beázás, lélegzés, melegítés, tartósság, hiányosságok).
A minap lustaságból nem vettem kamaslit (aznap, mikor esett a hó), majd útközben sem sikerült előbányászni a zsák mélyéből.
Lényeg az, hogy elázott a cipőm, és másnap száradni hagytam. Helyette én is túrabakancsban jöttem, de azért rávettem a kamáslit, nehogy csupa olajos szutyok legyen.
Azt Gore-tex sem hatástalanítja.
Az Aréna miujságban lévő Hervis történetben kaptam végre egy jopofa kamáslit cirka 2990 ft vagyonkáért. Teszteltem,s örülöka vételnek.A hideg ellen nem véd,de a nedv ellen pokolian jol vizsgázott. Elönye,hogy tényleg -nárson hordható.
Márka? Én is szeretnék venni egy ilyesmit, csak most költöttem 8 khufot kesztyűre, és nem szeretnék mégegyszer ennyit kamáslira is. Meg nekem is az a tervem, hogy inkább olyat veszek, ami nyáron is jó, mert melegben se kellemes, amikor tocsog a cipőmben a víz.