Téli szerkó

Sziasztok!

nincs tapasztalatom a téli bringázásban, és tuti nem ülök BKVra. Szal a kérdések:

Mit csináljak, hogy ne faggyon le a tököm(szó szerint), az arcom, hogy ne fázzak de ne is izzadjak nagyon?
Milyen gumit érdemes venni(outi)?
Sapka plusz bukó?...Nagy a fejem.

Ja és nem szeretnék/tudnék drágán kijönni a végén.

Előre is köszi a tanácsokat!

Csoki!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
pata képe
pata
1 cs, 2008-09-25 01:45

aláöltöző

gumi tökmindegy, hacsak nem szöges, jégen csak az számít, a mintázat nem, utóbbinak havon persze lehet szerepe

sapka bukó alá. vagy símaszk.

Egyébként meg minden tudás forrása megnyílik előtted, ha guglizol a

téli site:criticalmass.hu

kulcsszavakra.

Tibor_Nesze képe
Tibor_Nesze
2 cs, 2008-09-25 10:47

lélegző cuccok és műszál! ha leizzadsz is, gyorsabban kiszárad - nem fázol meg. alá aláöltözőnek én mezt használok, de én is tervezem aláöltöző vételét...

Szeby képe
Szeby
3 cs, 2008-09-25 11:43

Azok a tagjaid fognak elsősorban fázni, amik nem mozognak: Csukló, nyak, arc. A nyakadra sál. Az arcodra is megteszi ugyanez, ha szélesebb fajta; bár én símaszkkal nyomom, ami a nyakadat, a füledet és az arcodat is védi, és be is fér a bukó alá. Említetted az árakat: Nos, én a csuklóimat egy pár levágott végű zoknival szoktam védeni. :) Enné' ó'csóbb nincsen. Vége levág, plusz egy-egy kisebb lyuk a hüvelykujjaidnak, hogy ne csússzon fel a szerkó.Rá a kesztyű, és már nem is látszik. ;) Sokan szokták ajánlani, hogy a térdet fáslival védjük.
Ha kipróbálod a téli bringázást, érezni fogod, hogy nem is olyan gáz! Általános tévhit, hogy a bringán fázol. Nem fázol, mert tekersz!
-----------
I'm
taking a ride
with my best friend...

(Gepida 100-as folding, gyökkettővel... :)

mole képe
mole
4 cs, 2008-09-25 14:23

"Általános tévhit, hogy a bringán fázol. Nem fázol, mert tekersz!"

így van, én is mindig ezt mondtam a kollegáknak a melóhelyen az állandó kérdésre, hogy "de nem fáázol??"
amíg elindulsz kb addig fázol, aztán már pikpakk üzemi hőmérséklet :)

Ziyaretci képe
Ziyaretci
5 cs, 2008-09-25 11:50

Térdmelegítő! A hidegben lassabban indul be a térd (és minden ízület) kenése (ízületi folyadék termelése) - amíg nincs elég "kenőanyag" jobban surlódnak a porcfelszínek, ezért jobban kopnak. A folyamatot rendszerint az ember már csak akkor veszi észre, mikor már súlyosabb a kopás. Az sem árt, ha kiegészítőként porcképző szert szedsz.

lele képe
lele
6 p, 2008-09-26 12:18

Bizony! Nekem tavaly megfázott a térdem, pedig nem is volt már olyan hideg, csak kb. 5-10 fok. Három nap bringázás után egyhavi BKV-n sántikálás lett. Térdre vigyázni!

kreszt az iskolába!

Knecht képe
Knecht
7 szo, 2008-10-11 21:59

Sajnos úgy tűnik, én is így jártam :( Tudtok valamiről, amivel esetleg siettetni lehet a gyógyulást? Egy hetet sem bírnák ki BKV-n, nem hogy egy hónapot :/

gyorkos képe
gyorkos
8 v, 2008-10-12 13:17

Nem vagyok orvos, csak a saját tapasztalatomat mondhatom. A panaszaidtól függően kell a gyógymódot megválasztani. Ez egy olyan betegség, ami nagyon alattomos. A térd gyulladásos állapota gyorsan átfordulhat AZ ÍZÜLET KOPÁSOS ELDEFORMÁLÓDÁSÁBA!!, és ez NEM GYÓGYÍTHATÓ, MEGBETEGEDÉS, amit leginkább csak tünetileg lehet kezelni és rossz esetben egy életre szóló rokkantságot, vagy mozgásbeszűkülést okozhat. Emiatt nekem az a véleményem, hogy a gyulladásos, megfázásos állapotot a leghatározottabban és legjobb gyógyszerekkel, azonnal kezelni kell. Szájon keresztüli gyógyszerekre, kenőcsökre, pakolásokra gondolok, sőt, ha erős a fájdalom és a gyulladás, akkor a teljes pihentetés szükséges! A lényeg, hogy minél rövidebb legyen a gyulladásos állapot, mert olyankor az ízületben lévő kenőanyag (ízületi folyadék) mennyisége, minősége lecsökken és a porcfelületek 'szárazon' mozognak egymáson. Javaslom, hogy mielőbb keress egy jó ortopéd, vagy reumatológus szakorvost és ne kísérletezz otthoni megoldásokkal!
Üdv, és jobbulást kívánok!
--
Fővárosi Zöldszámok (VIK): 06-80-220-220 és 06-80-330-330 (Fővárosi Közterület-felügyelet)

Elveszett, megrongálódott közúti jelzőtáblák és a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülékek meghibásodásának bejelentése: 06 1 210 05 73

Knecht képe
Knecht
9 v, 2008-10-12 14:19

Köszi a jótanácsot! Mivel már bicó nélkül is fáj, holnap a dokinál kezdek.

Knecht képe
Knecht
10 p, 2008-10-17 19:53

Szerencse, hogy csak megerőltettem, s még nagyobb, hogy költözök, és felére csökken a melóbaút :) És legalább lesz pár hetem felkészülni a melegen öltözködésre.

Komótos képe
Komótos
11 h, 2008-10-20 22:31

Ez a porcképző érdekelne. Vény nélkül kapható?

kanyi képe
kanyi
12 h, 2008-10-27 17:45

Igen kb. 5000-6000Ft egy hónapi adag. pl: Proenzi 3.

norbijuzer nembelépve képe
norbijuzer nembelépve (nem ellenőrzött)
13 sze, 2008-11-19 23:23

van olcsóbb is, úgy emlékszem az is vény nélkül kapható.
mindjárt eszembe jut a neve is...
vagy megnézem a papírt, h mit írt fel a doki nekem, amikor ezzel szenvedtem.
Condrosulf - vényköteles
irasd fel dokival (vagy nézze meg a doki és írjon fel mást, ha az jobb a te esetedben)
sztem jobban megéri, mint szenvedni...
és a pihentetés gyógyszer mellett is kell neki, csak fokozatosan szabad újra terhelni, ha már gyógyul.
és a hidegre meg vigyázni kell.

bringasalsa képe
bringasalsa
14 sze, 2008-11-19 23:32

Jelenleg ezt szedem.
Egyszer már túlestem egy 6 hónapos kúrán - azért kellett ennyi idő, mert túl későn mentem dokihoz - és teljesen rendbehozta a térdeimet. Most ismét kicsit túlterheltem. Éreztem, hogy ez az a fájdalom, ami a múltkor jelentkezett, de most idejében elkezdtem szedni. Nekem hatásos most is.

Két lábbal vagy két keréken, négy lábbal vagy négy keréken?

Pec képe
Pec
15 szo, 2008-11-22 22:20

De egy csomó ilyen van. Nekem most a BéresBAZZ! Porcerő nevű csodája ugrik be, de bemész egy patikába és tízféle vénynélkülit tolnak eléd.

--~-P-~-E-~-C-~--
"Never trust a smiling scout!"

zsoltee képe
zsoltee
16 cs, 2008-09-25 13:16

Mit csináljak, hogy ne faggyon le a tököm(szó szerint),

rövid bringás gatyára (betétes) tetszőleges hosszú nadrág

az arcom,

buff, maszk

hogy ne fázzak de ne is izzadjak nagyon?

öltözz fel nagyon és tekerj lassan, vagy öltözz vékonyabban és tekerj gyorsan :) előbb-utóbb ráérzel...

Milyen gumit érdemes venni(outi)?

28-622, de nem tragédia, ha hagyod a nyárit, rutin kérdése

Sapka plusz bukó?...Nagy a fejem.

állítható méretű sisak (pl. Bell, de már a kommerszek közt is sok ilyen van), bringás sapka (pl. Elastic, ez vékony, termo, szélálló, -5 fokig rohadt jó)

Ja és nem szeretnék/tudnék drágán kijönni a végén.

Decathlon, Bringabutik, Süni ruhaboltja...

Zsoltee

zsoltee képe
zsoltee
17 cs, 2008-09-25 13:19

Decathlon b'Twin térdmelegítővel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? (link)

A motoros külső neoprén cucc csak -10-ben jó szerintem :D

Zsoltee

pethodavid képe
pethodavid
18 cs, 2008-09-25 13:48

Van.
Én tavaly egész télen ebben nyomtam, de már idén is használtam.
A téli alsóöltözékem általában: térdmelegítő, kantáros hosszú nadrág, néha egy plusz aláöltöző hosszúnadrág, téli csuka, és egy felső gatya amit térd alatt összehúzok. szóval a térdemnél általában 3 réteg van, de néha 4 is.
Lecsúszni csak akkor tud, ha sétálsz benne és nincs rajta +bringásgatya, de tekerésnél teljesen jó. Néha hosszúnak találom, mert ez sípcsont középtől felér a comb tetejéig és néha úgy érzem elég lenne csak a térdemet melegítenie, de attól függetlenül kötelező darab nálam.

Más: a sárvédőd (tavaly láttam a deca outidon) az honnan van? Linket tudsz adni hozzá?

| Blog | Gallery | E-mail |

Drody képe
Drody
19 cs, 2008-09-25 14:36

Szia, ez kb. hány fokban?

........................
Formaharc és sci-fi.

pethodavid képe
pethodavid
20 cs, 2008-09-25 15:10

Hát szerintem ez mindenkinek más.
Hűvösben: hosszú bringásnadrág + felette a sima.
10°C körül: + térdmelegítő.
Esőben és 0°C körül: + aláöltöző (a víztől jobban fázol)
Eső/hóban: + zokni.

Kb ilyesmi. De ezt mindig reggel az ablakon kinézve döntöm el és persze az előző napi tapasztalatokra alapozva...

zsoltee képe
zsoltee
21 p, 2008-09-26 10:15

A sárvédő ez volna: első, hátsó. Praktikus a könnyen leszedhetősége, jól néz ki, viszont nem véd annyit mint egy ormótlan nagy, pálcás sárvédő.

Deca térdmelegítő + farmer kombó az vajon lecsúszós lesz, vagy a helyén marad akkor is?

Ha bemész valahova hosszabb időre, akkor magadon hagyod a térdmelegítőt? Nem fűt túlságosan?

Zsoltee

pethodavid képe
pethodavid
22 p, 2008-09-26 12:15

Köszi a sárvédő linkeket. A Fixin elég karcsú hely van bárminek is, de kéne vmi sárvédő, mert így nagyon veri a vizet a cipőmre.

Gyaloglásnál biztos lecsúszik a térdmelegítő egy idő után, de tekerésnél nem fog.

Az meg, hogy leveszed e rajtad múlik. Nekem általában a legalsó réteg az és ha nem hámozom le a külső rétegeket akkor az is ottmarad.
Mondjuk tény, hogy egy zárt helyen az a legfeleslegesebb cucc ami rajtam van.

zsoltee képe
zsoltee
23 p, 2008-09-26 12:23

thx!

Zsoltee

gyorkos képe
gyorkos
24 p, 2008-09-26 22:30

Valószínűleg ez a része a dolognak tégen nem érint, de azért leírom. Én utcai ruhában tekerek. Alatta a térdmelegítő nekem kb 5 perc járkálás után lecsúszik. Tavaly sokat kísérleteztem mivel és hova lehetne rögzíteni a gumírozott szárat. Most úgy használom, hogy vettem egy nadrágtartót és azzal tartom a helyén. A hózentróger első két csattja tartja a térdmelegítőt, a hátsó meg meg a nadrágra. Szóval én így, persze ez nem a trendi divatos verzsön, de biztos, hogy nem csúszik le. :-) Nagyon hasznos dolog! Nagy hidegekben kiegészítem még egy saját készítésű báránybőr térdvédővel is!!
--
Fővárosi Zöldszámok (VIK): 06-80-220-220 és 06-80-330-330 (Fővárosi Közterület-felügyelet)

Elveszett, megrongálódott közúti jelzőtáblák és a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülékek meghibásodásának bejelentése: 06 1 210 05 73

dhorvath képe
dhorvath
25 sze, 2008-10-01 12:43

Egyre több férfi hord harisnyatartót, nem olyan gáz :P

Nekem eddig(2 tél) elég volt a túranadrág, alatta futáshoz vett téli HHbazz aláöltözős.

----------------------------------
Valamint autómentes településeket!

Perillustris képe
Perillustris
26 v, 2008-10-12 14:39

Nem gáz. Ez pl. egy lélegző típus, kifejezetten bringázáshoz ajánlják.

dhorvath képe
dhorvath
27 h, 2008-10-13 00:42

A magassarkú már sok, sose tudnám megszokni :P

névtelen képe
névtelen (nem ellenőrzött)
28 p, 2008-09-26 02:45

Nagyon jó!Én 2 éve használom és a gumirozása még mindig tökéletes,nem nyúlt meg és össze sem ment!Kifelé jol elvezeti a nedveséget és elég jó hőtartó.Jó vétel! Nem bánod meg.

zsoltee képe
zsoltee
29 p, 2008-09-26 10:17

kössz ;)

Zsoltee

dobákpeti képe
dobákpeti
30 p, 2008-09-26 12:11

Én tavaly vettem ilyet, nem rossz vétel, főleg 3600-ért. Mondjuk a szél átfújja, tehát inkább csak +1 réteg, nem 100% védelem, illetve, ha sétálnod is kell, lecsúszhat, és mivel valószínűleg van fölötte másik réteg is, nem tudod visszahúzni.
Idén erre azt a megoldást találtam ki, hogy a combrészen a boxer szárára húzom a felső, gumírozott részét. Így kb 90%, hogy nem csúszik le.

dobákpeti
"Why don't you ask the kids at Tiananmen square?
Was fashion the reason why they were there?"

petiBlog

pethodavid képe
pethodavid
31 p, 2008-09-26 12:17

Én is oda szoktam húzni és az tényleg jobban ott tartja. Mondjuk ha ráveszem a téli bringás nadrágot akkor tuti meg sem mozdul, mert az odatapasztja minden részét.

petic képe
petic
32 h, 2008-09-29 21:21

ez jó ötlet, kipróbálom. eleinte engem is bosszantott, hogy 10 perc után a térdem alatt fityeg. aztán azzal kezdtem variálni, és nagyjából be is jött, hogy amikor felveszem, alul és felül kicsit meglazítom, hogy ne feszüljön annyira, esetleg egy kicsit feljebb/lejjebb is teszem. szerintem még így is véd, bent pl kb 2 perc alatt begyulladok tőle :-)

ice-man képe
ice-man
33 h, 2008-09-29 08:53

Én is ezt használom. Reggel még fölé öltözök, de 15-20 fokban délután bőven jó.

------------------

(\__/)
( O.o)
(> < )
This is Bunny. He looks like an owl but he's still a bunny.
Copy him to your signature to help him on his way to world domination!

mole képe
mole
34 cs, 2008-09-25 14:19

Én annyit szoktam megtenni, hogy duplazokni, teljes bringakesztyű, fölé még egy kesztyű, pár vékony réteg ruha:). Nomeg szoktam vinni váltás alsó pólót magammal melóba, mert izzadtam mindenképp. Szóval én semmi spéci cuccot nem használtam, és 3 télen át így jártam, napi 30kmt tekerve munkahelyre. Jó, nagy hóban és jeges úton nem mentem, de száraz időben (nem sok csapadék esett utóbbi időkben télen) még minusz 10-15 fokokban (reggel) simán elég volt ez :).
A lényeg az, hogy túl se öltözz, hiszen 3-4 perc alatt amúgyis felfűtöd magad. Ahogy írták előttem, a nem mozgó testrészeket viszont védd. Nekem is csak a láb és kézujjaim szoktak kissé elfagyni:).
Ja és bukó alá nekem elég volt a kendő is, plusz sál arc elé.

Komótos képe
Komótos
35 v, 2008-10-12 22:19

Nekem a sál nem jött be. Most a nagy lehűléskor kis fogászati segítség mellett frankón rágyúrt egy arcüreggyulladásra. Azt szokták mondani, hogy szájon be, orron ki. Így nem is lenne baj, de csak nekem ömlik a víz -- víz, tényleg víz, az az allergiás fajta... -- az orromból a hidegben? Mindig megállok orrot fújni. Szóval nekem az arcrasál nem jött be.

bonnie képe
bonnie
36 h, 2008-10-13 09:35

szájon be, orron ki
Szerintem fordítva. Az orrodban vannak szőrök, azok szűrnek és melegítenek..
bonnie

bringasalsa képe
bringasalsa
37 h, 2008-10-13 12:27

Így van. Ha szájon át lélegzed be a levegőt, megfázhat a torkod és a kórokozók is könnyebben jutnak be.

_WoL_ képe
_WoL_
38 p, 2008-12-05 00:53

Az orrodban vannak szőrök, azok szűrnek és melegítenek..

izé... a szőrök szűrnek, az orrnyálkahártya melegít...

--------------------
[The more ridiculous a belief system, the higher the probability of its success]

bringasalsa képe
bringasalsa
39 h, 2008-10-13 12:32

Erről már van itt egy blog (orrfújás).
Én is így voltam, de az derült ki, hogy a szemem könnyezik a hidegben és ez a folyadék (könny) folyik ki az ember orrán. Megoldás: olyan szemüveg, ami védi a szemet a levegőtől.

Jaxon képe
Jaxon
40 sze, 2008-10-15 10:31

Így igaz. Szemüveg kell mindenképp. Én fel se ülök a bringára szélvédő nélkül. Nagyon érzékeny a szemem a menetszélre, hidegben meg annyira könnyezik, hogy nem látok tőle semmit. Nyáridőben meg a bogarak miatt kell.

Zsurmi képe
Zsurmi
41 p, 2008-09-26 01:30

A tavalyi tél volt nekem bringán az első.

Télen (5 fok alatt) taposópeldálra váltottam, túracipő, sportzokni fölé túrazokni. Thermo-s talpbetét.

Felül. Thermo-s (síeléshez) való, őszi/tavaszi aláöltöző, (bi)polár, széldzseki, láthatósági kombinációja. Nem mind egyszerre, mikor mi kell (hőmérséklettől, függően). Egy része bringás, más része csak sportoláshoz.

Alul túranadrág, az említett aláöltöző vagy térd-comb védőgumi (mint a kézilabdásoknak).

Téli kesztyű, esetleg alsókesztyű (cérna?). A csuklómmal gond volt (nem vagyok konfekcióméret).

Bringás sapka. Fülvédős vagy a nélküli.
Símaszk (tépőzáras) vagy sál, pormaszk, szemüveg.

A probléma nekem a hideg és az izzadás kezelése volt.

-
Zsurmi

Badar képe
Badar (nem ellenőrzött)
42 sze, 2008-10-15 21:54

"A probléma nekem a hideg és az izzadás kezelése volt."

Nem csoda, ha igy beoltoztel...

Toti képe
Toti (nem ellenőrzött)
43 p, 2008-09-26 14:46

Hali!

Én fázós vagyok, tehát mindig jól beöltözöm. Ezért mindig jól meg is izzadok. Ha nem akarok megfázni, akkor mindenhová vinni kell váltáscuccot, legalább egy pólót.
Én sisak alá is simán felveszem a téli sapkát. Hülyén nézek ki, de nem érdekel. És most felfedeztem a térdzoknikat.

zsoltee képe
zsoltee
44 p, 2008-09-26 14:56

Próbáld variálni a ruhákat, nézz körül a sportruházatok között is, indulás előtt melegíts be és indulj vékonyabb ruhában.

Zsoltee

lujka képe
lujka
45 p, 2008-09-26 18:42

Van-e valakinek kívülről feltehető térdmelegítője?

Arra fáj az én fogam, de még a térdem nem hálistennek, arra igyekszem vigyázni.

- Ms. Critica "Lulu" Lujka -
Forgass!
*CMS* RABIC

zsoltee képe
zsoltee
46 szo, 2008-09-27 01:05

Én motoros boltban vettem vastag neoprént, durván fűt, viszont nem igazán tekerésre optimalizálták a rögzítését. Vagy lecsúszik/elmozdul, vagy elszorítja a vérkeringést :D nehéz belőni jóra.

Zsoltee

bonnie képe
bonnie
47 h, 2008-09-29 10:13

Nekem volt motoros, szél ellen védős, utánanézek, ha még nem dobtam ki, akkor a tiéd. bonnie

Sofie képe
Sofie
48 h, 2008-09-29 15:02

Én júliusban vettem a lidl-ben egy elvileg motoros térdmelegítőt. volt, hogy a reggeli 10 fok alatti hőmérsékletben már teszteltem és jól vizsgázott.

lujka képe
lujka
49 h, 2008-09-29 21:32

Csajok, mikorhol tudunk találkozni?

Nem tudom, meg tudom oldani-e a szerdai milliket.

- Ms. Critica "Lulu" Lujka -
Forgass!
*CMS* RABIC

Sofie képe
Sofie
50 p, 2008-10-03 10:42

Mindig nálam van a térdmelegítő, szívesen megmutatom...írd meg mailben, hogy neked mikor hol lenne jó és egyeztetünk :-).

Vehicular cyclist képe
Vehicular cyclist
51 cs, 2008-10-02 22:29

Szégyen, de csak motoros boltok árulják. Amikor egy menő versenybicajos boltban megkérdeztem miért nincs, aszonta a versenyző csávó hogy a magyar biciklis kultúra miatt nem érdemes tartani.

Na akkor elmentem egy kultúrált váci úti motoros boltba. Nagyon lehangoló volt, a cucc tökéletes és olcsó, de a boltot megpróbálom elfelejteni. Nem utáltak, de ami ott volt... A Brendonnal szemben, három lépcső felfelé. Régen biztos kocsma volt.

zsoltee képe
zsoltee
52 szo, 2008-09-27 01:16

Ma bevásároltam a decathlonban, de eléggé ráfáztam :(

A térdmelegítő lecsúszik, valszeg a kisebbet kellett volna választanom, megpróbálom becserélni.

Vettem Kalenji futó aláöltözetet is (mez helyett télen kiváló). De ez az idei széria siralmas a tavalyihoz képest. Megváltoztatták a szabását, így fura érzés mozogni benne. Végülis ha már van rajta más ruha is, akkor nem zavaró.
Ami viszont bosszant, hogy ezen már meglátszik az izzadtság (kb. 10 percig az izzadás vége után), míg a tavalyi modellen egyáltalán nem látszott semmi, mint egy normális mezen. Nem tudom, hogy ez a szín miatt van-e, vagy az anyaga lett más. Tavaly sötétkéket és feketét vettem, most közepesen sötét khakit. Valakinek van még tapasztalata ezzel?

Ja és ami elég kellemes viselet, de mégse vagyok vele elégedett, az a szélálló fülvédő. Az idióta tervezők kitalálták, hogy legyen lyukas a fülnél, hogy hallja az ember, ha ki akarja vasalni egy kamion. Egy apró bibi van: nem tesztelték. Nem volt viharos ma a szél, de hülyét kaptam mire hazaértem, úgy zúgott a szél a fülembe. Lehet hogy én is rászokok télen a fülhallgatóra inkább :D

Zsoltee

gyorkos képe
gyorkos
53 szo, 2008-09-27 07:11

Ha a csere sem segít próbáld a nadrágtartós trükköt (lásd fentebb)! Ha sokallod próbáld meg levágni a csattját és azzal rögzíteni (az alsónadrághoz pl.).
--

gyorkos képe
gyorkos
54 szo, 2008-09-27 07:11

Ha a csere sem segít próbáld a nadrágtartós trükköt (lásd fentebb)! Ha sokallod próbáld meg levágni a csattját és azzal rögzíteni (az alsónadrághoz pl.).
--

Nuvanda képe
Nuvanda
55 sze, 2008-10-01 18:52

Én már 8 éve SubZero aláöltözeteket használok. Nem olcsók, de nagyon jók. Mondjuk az általam hordottak feketék (elvileg van kék, zöld, fehér), így csak több napi használatnál látszik rajtuk a kicsapodó só*. Anyaga még 8 év után is teljesen jó, nem szakadt tovább az elütésből származó lyuk pedig kicsit sztreccsszerű az anyag. Bárnem olcsó, de hosszútávon nagyon megéri.

wackor képe
wackor
56 cs, 2008-10-02 18:21

+1
nekem csak egy van, de az 3 éve. maradéktalanul megvagyok vele elégedve.

zsoltee képe
zsoltee
57 sze, 2008-10-01 19:00

Nagy pirospont a nagy kék áruháznak (DecaBAZZ :)), ugyanis már második alkalommal vittem vissza cuccot, hogy rossz a méret, és további kérdések nélkül adták is vissza a kp-t, én meg besétáltam és hoztam ki a jó méretet :)

Zsoltee

Gabesz0324 képe
Gabesz0324
58 h, 2008-09-29 02:07

Köszi a tanácsokat! Jól jönnek.

Mindenkinek szép hetet!

Csoki!

KoBold72 képe
KoBold72
59 sze, 2008-10-01 15:33

Valahol olvastam, hogy a capilene remek téli célú ruhaanyag. Van ilyen irányú tapasztalata valakinek?
Nagyon kellemes kis akciós capilene felsőket láttam a MountexBAZZ!-ban, csak nem tudom, érdemes-e ilyenbe beruházni.

Télen a hosszú szárú futónacimat szoktam aláöltözni, és idén biztos veszek térdmelegítőt is.

- - - - -
október 10. - 6É Retúr
(Oda-vissza, mint Zsákos Bilbó, csak gyorsabban.)
www.6efutas.hu

pethodavid képe
pethodavid
60 sze, 2008-10-01 15:52

Mondasz konkrét terméket a Mountex-ből? Én a nagykerben dolgozom grafikusként, de életemben nem hallottam az anyagról, de tuti találkoztam már a termékkel szóval, ha megtudom melyik is ez az anyag akkor írok róla véleményt.

KoBold72 képe
KoBold72
61 sze, 2008-10-01 18:39

Azt hiszem, Sandstone dzseki(féleség) volt, de a capilen volt nagyobb betűkkel ráírva. 17.000 körüli volt az akciós ára, és sötétszürke-világosszürke színkombináció rémlik, de utóbbira azért ne vegyél mérget...

- - - - -
október 10. - 6É Retúr
www.6efutas.hu

pethodavid képe
pethodavid
62 cs, 2008-10-02 16:04

Megkérdeztem egy beszerző kollégámat aki ennyit mondott

"annyit tudok róla, hogy ez olyan poliészter anyag, ami egyben víztaszító réteggel van ellátva (hidrofobik) és elsősorban aláöltözeteknél szokták használni. És általában újrahasznosított poliésztert is tartalmaz.
Azt viszont nem tudom, hogy ez valójában jó-e vagy csak marketing…"

Ahogy én elnéztem nem különbözik a sima softshell kabátoktól. Én SoftShell kabátokat használok hideg, szeles és esős időben is szóval télen is és nagyon szeretem. Elvileg lélegző anyag, de az én aktív mozgásom (tekerek mint a barom) mellett azért rendesen beleizzadok, de ez nem is meglepő. Az előnyei általában, hogy túrázásra van tervezve és így jó a szellőzése (cipzáras hónalj nyílás) és a szigetelése is (behúzható deréknál, csuklónál) szóval az időjáráshoz igazíthatod. Láttam már ilyen anyagból biciklis felsőt ami nagyon tetszett (hosszabbított seggrész, zsebek a hátulján, nagy fényvisszaverő csík), de nagyon drága volt és nem vettem meg. :(
Remélem segítettem valamicskét...

bringasalsa képe
bringasalsa
63 cs, 2008-10-02 16:46

Hol lehet ezekhez a SoftShell kabátokhoz hozzájutni? Épp a napokban (múlt hét, e hét vége) járkálok téli cucc után. Szél és eső (majd aláöltözök, de ne legyen papír vékony) ellen keresek, hónalj cipzárral, lélegzőset, de kirándulásra is tudjam viselni, ill. városi sétához.

pethodavid képe
pethodavid
64 cs, 2008-10-02 16:58

Túraboltok... Mountex, Decathlon, stb...
A bringás felsőt én a Procrossban láttam, de szerintem ők nem tartanak nagyon ilyet.

bringasalsa képe
bringasalsa
65 cs, 2008-10-02 17:09

Köszönöm!

KoBold72 képe
KoBold72
66 p, 2008-10-03 10:19

Szerintem de.
Köszi!

- - - - -
október 10. - 6É Retúr
www.6efutas.hu

pethodavid képe
pethodavid
67 p, 2008-10-03 11:44

Meglehet, hogy a Capilene tényleg csak marketing, de a SoftShell önmagában is jó szóval szerintem tökmind1 mivel próbálják eladni.:)

Sol képe
Sol (nem ellenőrzött)
68 p, 2008-10-03 11:53

Nekem úgy sikerült megoldani a térdvédő-lecsúszás problémáját, hogy patentokat varrtam a rövid bicajosnacira és a térdvédőre. Gyorsan össze tudom kapcsolni őket, és nem csúszik le gyaloglásnál sem.

Viszont mindig a kesztyűkkel van bajom. Milyen téli kesztyűt használtok? Bringaboltban folyton a protektoros montis kesztyűt akarják rámsózni.... Egy darabig jó a cérnakesztyű-rövid bicajoskesztyű, aztán vastagabb cérna-rövid bicajoskesztyű, aztán jönne a sikesztyű, de az ujjaim vége akkor is fázik.
Kipróbáltam a Decathlonos női téli országúti kesztyűt, hát drága átverés, kényelmetlen, mintha el lenne szabva (vagy az én kacsóim nem konfekcióméretek...) a hüvelykujjam teljesen végigéri a kesztyűt, a többi négynél meg van vagy 1 centi üresen, és szinte minden varrást érzek a kézfejemen. Pedig így is nagyobb méretet vettem.

bonnie képe
bonnie
69 p, 2008-10-03 12:12

nekem a deka kesztyűi bejöttek eddig.
későnyáron/kora ősszel leárazzák a 7000est 2500re, akkor veszek, oszt drukkolok,h ne hagyjam el. lassan a nyakamba fogom kötni, mit középső csoportban ;)
legutóbb az aldiban vettem 1400ért, az picit nagy, de legalább a nagy zimában (magwas, tücckő túra lesz majd hidegrekordkor?!) aláfér majd a cérna.
bonnie

Sol képe
Sol (nem ellenőrzött)
70 p, 2008-10-03 12:31

Ugyanarra a kesztyűre gondolunk? Fekete alapon vagy kék minták, vagy rózsaszín minták? Kb hány fokig tudtad hordani úgy, hogy csak az a kesztyű volt rajtad?

bonnie képe
bonnie
71 p, 2008-10-03 13:35

igen. a korábbi kiadás fekete alapon narancssárga volt, ennek volt a tenyerén egy plusz "habpárna", amit idén vettem (vszeg 2007-es kiadás), annak kék a hímzése, és nincs rajta párna. hát, hogy hány fokig? nemtom sajna.. amíg nem kellett a -5fokig való cérnakesztyűvel, addig ez jó volt. (a -5ös szintén dekás, de sajnos a felét elhagytam :(()
bonnie

kare777 képe
kare777
72 v, 2008-10-12 15:20

nem olvastam itt el mindent, szóval lehet már említette valaki.
Fogol egy termoszt és megrakod mézes-citronyos teával és ha már nagyon fázol fföel is melegít belülről.
Kívülre is alkalmazhatod két féle képpen:
1)tested és legkülső réteg közé öntöd belülre vagy
2)csak simán "letusolsz" vele
,de nem érdemes.
Nekem bevált a dolog tavaly nagyon(mármint belsőleg alkamazva).

Komótos képe
Komótos
73 v, 2008-10-12 22:26

Én mentem régen termosszal, sőt, külön a kulacstartóhoz valót vettem. Hát nem volt szép, mit ne mondjak:D De általában véve, egy termosz az hátizsákban is macera. És aranyszabály: ha meleg, soha, de Soha ne rakja bele cukrot és pláne nem tejet. Én elkövettem, meg is bántam. Még most is kiráz a hideg, ha belegondolok...

Wilika képe
Wilika
74 h, 2008-10-20 21:50

Matekon együtt vagyok a gólyákkal. Sok bamba mindig röhög, mikor pad alatt előveszem a termoszt, KATT, aztán Csurrrr-r-r-r-r-pitty majd KATT#2 és elégedetten hátradőlök a duplafalú bögrével a kezemben. :D
(nyomáskülönbségből adódóan egyszer olyan hangot adott kinyitáskor előadáson, mint a borospalack, mikor kirántják belőle a dugót. Utána persze meredt csend, mire előttem ülő srác hátrafordul és suttog: "Van szódám!")

er13a18 képe
er13a18
75 h, 2008-10-27 18:06

jófej srác :)

Nuvanda képe
Nuvanda
76 h, 2008-10-13 08:34

Az arabok több ezer éve melegben teát isznak, tehát ebből logikusan következik, hogy télen fagyizni kell! Nekem bevált. Komolyan.
Saját tudományos magyarázatom úgy szól, hogy a szervezet jobban rákapcsol a fűtésre, ha már belül is fázik. :-)

dhorvath képe
dhorvath
77 h, 2008-10-13 11:17

Ha emellett nyári cuccban tekersz télen is, akkor kapcsol csak rá igazán a szervezet :)

feb képe
feb
78 h, 2008-10-13 14:05

Ha tobb ezer eve lenne hutoszekrenyuk meg ihato vizuk, hidd el ok sem forralt vizet (teat) innanak.

alterego képe
alterego
79 sze, 2008-10-15 11:52

:DDD Na igen, es ha ihato lenne a viz forralas nelkul, valamint a forralas utan lenne mivel lehuteni. Estebe.

Nuvanda képe
Nuvanda
80 sze, 2008-10-15 16:58

Ma is inkább teáznak, mint hideg üdítőt igyanak. És a fagyi akkor is véd a megfázás ellen! Tudom, hisz fagyiztam már -5°-ban hóviharban, térdnadrágban. :-)

NemNorma képe
NemNorma
81 sze, 2008-10-15 20:12

Na, leírom, mi a pálya. De előrebocsátom, nem vagyok orvos. Még jó.:D Ugye van egy hőmérséklet, amit megszokott a testünk maga körül, ez egyénektől függően kb. 20-25 fok közé tehető. Legalábbis tapasztalataim szerint. Namost, ha ettől nagyon eltér a környezet hőmérséklete, akkor ugye a test igyekszik kiegyenlíteni ezt, vagyis télen sok energiát elhasználva "hozzá" akarja melegíteni a test külső részét a belsőhöz, vagy éppen nyáron a felhevült külső részt le akarja hűteni a belső rész hőjéhez. Mivel ez egy ideig fordítva is működik, tehát a belsőt igazítjuk a külsőhöz (télen hűtjük a belünket, nyáron forró teát iszunk), ezért van az, hogy éppen az használ, amit amúgy abszurdnak tartunk. De hosszú távon ez persze nem működik.

.
.
NN
.
.
Csere-bere

Badar képe
Badar (nem ellenőrzött)
82 sze, 2008-10-15 22:17

A gyapjut senki nem emlitette, pedig a legkivalobb.
Alaoltozot, terdmelegitot is lehet kapni vagy kesziteni belole.

SzCiklon képe
SzCiklon
83 cs, 2008-10-16 10:12

Nem szúr mint állat?

Badar képe
Badar (nem ellenőrzött)
84 p, 2008-10-17 09:59

A kotott pulcsi szur, de az alaoltozo finomabb szalakbol van, olyasmi, mint a kasmir. Egyaltalan nem szur.

Nuvanda képe
Nuvanda
85 cs, 2008-10-16 13:30

A gyapjúnál van sokkal jobb (technikai) anyag (sokban van gyapjú is), ami tudja azt, mint a gyapjú (meleg, nedvesen is hőtartó stb), ám gyorsan szárad. Persze drágább, ám nagyon hasznos, amikor az emberen meg tud száradni a vizes cucc, közben meg nem fázik meg.

bringasalsa képe
bringasalsa
86 cs, 2008-10-16 13:40

Mondj ilyet! Lécci.

Nuvanda képe
Nuvanda
87 p, 2008-10-17 13:55

Nincs nálam ruha, meg nem vagyok szakértő, de egy átlagos polár meleg, jól tartja a hőt, szellőzik és sokkal gyorsabban szárad, mint a gyapjú.

A túrazokniknak is van/lehet gyapjútartalma, a múltkor vásároltnak 30%-a gyapjú, emlékszem, mert megnéztem. A többi vmi szintetikus spéci nevű anyag.

Túraboltokban szinte csak ilyenek vannak, ha tudod mire kell és van pénzed, nagyon jó darabokat találhatsz. Csak sok helyen az eladó tudatlan, vagy csak a reklámot ismeri.

bios képe
bios
88 sze, 2008-11-12 16:19

textrannak hívják, ez a szél- és vízálló thermo, ami valamelyest szellőzik is, könnyen szárad, a nedvességet a felszínre vezeti ki. elég drága is ennek megfelelően, de megéri belefektetni, tényleg baromira csinálja a dolgát.

www.myspace.com/loudsociety

Badar képe
Badar (nem ellenőrzött)
89 p, 2008-10-17 10:01

A szintetikus anyagokkal sztem csak az anyag rugalmassagan es formatartasan javitanak.

-ogre- képe
-ogre-
90 cs, 2008-10-16 10:11

nekem a mostani időjárás nehezíti a dolgomat. a téli cuccaimat még nem veszem fel, de ha reggel indulok bárhová, még hideg van, napközben meg ugye jó meleg. a sima béleletlen szélálló dzsekim is sok egy fél óra tekerés után. elvileg lélegzős, milo, de nem jöttem rá, mikor lélegez. télen ugye ez nem igazán gond.
tegnap próbáltam vékony aláöltözőt, de abba is beleizzadtam 20 perc alatt úgy, hogy nem hajtottam ki magam. 5let?

Nuvanda képe
Nuvanda
91 cs, 2008-10-16 13:25

Én csak vékony aláöltözetben nyomom, mert reggel 1/2 7 felé nálunk 10-12° van. Mondjuk ilyen melegben (5°-ig nekem elég az 1 réteg) beleizzadok, ám mivel könnyen szárad ez nem gond, a testet meg így is melegen tartja. Persze márkafüggő lehet a teljesítménye. Én tudom ajánlani a Subzero márkát. Szerintem az izzadság nem gond, csak akkor, ha a célállomáson nem tudsz mosakodni, átöltözni.
Lélegző széldzsekit csak minuszban használok.

zsoltee képe
zsoltee
92 cs, 2008-10-16 14:18

Ezt nem mondod komolyan, hogy 10 fokban egyetlen aláöltözet van rajtad?! Nekem az 18 fok körül is határeset. Pedig nem nyugdíjas tempóban közlekedek.
15 fok alatt igénylem a windstoppert is.

Zsoltee

Nuvanda képe
Nuvanda
93 p, 2008-10-17 13:49

De mondom. Mondjuk én jól bírom a hideget/meleget. * Remélem az én tempóm se mondható nyugdíjasnak, hegyről le tegnap éjszaka megvolt az 55 rövidgatya+aláöltözet.

Valószínűleg márkától, típustól is függ az aláöltözet hatékonysága, én először Subzérot vette, nagyon bevált, így mást nem próbáltam. Van barátom, aki más típussal nem volt elégedett, ezt meg neki is bevált. Túráztam ugyanabban +30° és +10°-ban és működött, ami hőt termel a szervezetem, azt jól megtartja, az izzadság meg jól tud párologni belőle, nekem vizesen is kényelmes viselet, még szélben is.
Van belőle polár, csak az rögtön bolyhosodik, ám meleg és kicsire összenyomható (nagyobb kabátzsebben elfér).

zsoltee képe
zsoltee
94 h, 2008-10-20 20:54

Durván nyomod!

Zsoltee

-ogre- képe
-ogre-
95 cs, 2008-10-16 14:43

az aláöltözőm vékony anyagú, de elég feltűnő, hogy a csomagoláson alpokban járó emberek vannak. lehet, hogy komolyan gondolták, és nem reklámfogás...
lehet, hogy az a baj, hogy az az egyetlen kabátom :)
asszem meg kell elégedjek egy vékony polárpulcsival, ami átengedi a szelet.

Badar képe
Badar (nem ellenőrzött)
96 p, 2008-10-17 10:03

Lelegzik az, csak befele fujja! :-D

szemi képe
szemi (nem ellenőrzött)
97 sze, 2008-11-12 01:07

Én úgy nyomom, hogy alul hosszú gatya feltűrve, térdzokni és alatta egy másik( sajna még nem vettem új csukát a specim meg olyan szellős, hogy újonan is átsütött a szellőzőrészen a nap),szélben szélálló kamásli. Fölül mez, és egy szélálló bringáspulcsi. Ha még így fázom, akkor ráveszek egy columbia softdzsekit. Kesztyűt én váltogatni szoktam. Van szélálló, de abba pár óra után már kezdek beleizzadni, aztán átveszem a vékony kötöttet. Sapi még nem kell,csak este. Ja amúgy a felöltözés nekem estét jelent,mert reggel 9től indulok tekerni úgy délután 6-7 óráig (attól függően,hol végzem, de néha csak éjfélre vergődök haza.

alterego képe
alterego
98 cs, 2008-10-16 20:14

http://www.mountex.hu/index.php?ac=article&value=71#anchor1

szakirodalom

cycles for heroes képe
cycles for heroes
99 p, 2008-10-17 16:31

szerintem vegyél egy jo kabátot azon ne sporolj! pl most 17ért vannak akciosan heavy tools vizállo lélegző szélállo kabátok, azonkivül térdmelegitö meg egy jo kesztyü, egy sapka és sál...nálam ennyi a téli szerelés

feb képe
feb
100 k, 2008-10-21 13:17

Szerintem nincs olyan lelegzo kabat, ami az altalam termelt parat ki tudna engedni. Nagy humbug az egesz.

-------------------
ma is jo ido van tekereshez

Nuvanda képe
Nuvanda
101 k, 2008-10-21 13:27

Lehet hogy van. Én azért reménykedek, hogy a lottó ötösömből bevásárlandó csúcskategóriás kabátok kielégítik az összes igényem.

Más szóval lélegzőnek hirdetik mondjuk a 2000g/cm2 (mértékegységben nem vagyok biztos) meg a 24000g/cm2-es kabátokat is. És igazuk is van, csak a teljesítményükben van különbség. Nomeg az árukban.

kare777 képe
kare777
102 h, 2008-10-27 22:24

+1
Itt mindenki valamiféle csodát vár? Mert az nem lesz. Szerintem nem kell túl nagy dolgot kerekíteni a dolognak, 1965ben nem volt goretex megmittudom én mi....
előző két telemet is átcsavargattam sima utzai szerkóban, egyszer se fáztam meg stb.... Úgyhogy költsetek jó sok pénzt a szuperlélegző3000méterigvízállóRuhákra....

bonnie képe
bonnie
103 h, 2008-10-27 23:31

aha, és amit most megspórolsz, abból majd nem fogsz tudni új izületeket venni magadnak pár év múlva, de te tudod...
bonnie

hf képe
hf
104 k, 2008-10-28 00:51

"Szerintem nincs olyan lelegzo kabat, ami az altalam termelt parat ki tudna engedni. Nagy humbug az egesz."

A lélegzős kabátok nem tökéletesen lélegeznek. De azért lélegeznek, ha nem hiszed, menj be egy túraboltba, és vegyél fel egymás után egy nejlon esőkabátot meg egy lélegzőset. 1perc alatt dől rólad az izzadtság a nejlonban, anélkül hogy megmozdulnál. A lélegzős azért nagyságrendekkel jobb.

hf, aki arra fordítja az idejét, hogy az észak-pesti bringásoknak jó legyen

zsempi képe
zsempi
105 k, 2008-11-11 14:41

úgy érzem, rajtam az összes technikai ruházat csődöt mond. én sem nagyon hiszek nekik, bár van 1-2 ilyen cuccom. igen, szélálló, de iszonyat nehezen szárad, ha beleizzadok (jellemzően háton hátizsák alatt és háti nélkül is).
mondjuk a téli feszülős biciklis/futónadrág bevált.
1x vettem a turkiban 1 dzsekit, ami szélálló és vízlepergető volt. viszont nem írták rá, h lélegzik. nem is lélegzett. iszonyúan beleizzadtam, szinte facsarni lehetett belőle a vizet. 1 kevésbé fűtött kocsmában a dzseki nem száradt meg, úgyh képzelhetitek mennyire jó volt ebben folytatni a túrát. ekkor gondolkodtam el, h a lélegzőképesség mégsem humbug.
de én téli gyalogtúrán is 3 réteget átizzadtam úgy, h nem volt rajtam hátizsák. polartec+sherpa+vmi osztrák széldzseki. és azért volt rajtam ez a 3 réteg -5-ben, mert fáztam. fázva izzadni nem a legjobb 5 élményem közé tartozik.

én már nem tudom hova tenni ezeket. a parasztvakító sherpa esődzseki egészen addig jó volt, míg ki nem mostam a megfelelő mosószerrel. utána meg még impregnáljam is?
érdekes, régen megmászták a himaláját a sok drága ruha nélkül, most meg belehalnak ilyen szuper cuccok mellett is. ennyire szuperek.
40ezres mamut polárra meg nincs pénzem. akinek nincs elég sok lóvéja, az ebből is kimarad. nem változott semmit a világ...

http://zsempi.blogspot.com

Névtelen képe
Névtelen (nem ellenőrzött)
106 v, 2008-10-19 01:09

http://velvet.hu/trend/bictrend1008/

proof88 képe
proof88
107 h, 2008-10-27 18:47

Üdv!

Na most, az a helyzet, hogy olvastam itt sok okosságot, viszont nem tudom eldönteni, hogy ha nincs elég pénzem, akkor milyen ruházatot helyezzek előtérbe, azaz mi az, amit mindenképp most kell megvennem. Nyáron kezdtem tekerni, és sajnos csak normál utcai ruháim vannak.
Azt gondolom, hogy a legfontosabb egy térdmelegítő. Na nézzük.
Ezek vannak a Decathlonban (egyébként akartam már kérdezni, miért DecaBAZZ, meg TescoBAZZ szavakat használtok állandóan? :D Magyarázzátok el, mert szerintem lemaradtam valamiről!). A lábszármelegítő magában foglalja a térdmelegítést is? Ez már kevésbé csúszkál, mint a térdmelegítő? Érdemes sokkal drágább térdmelegítőt venni? Tudnátok linket adni külső térdmelegítőhöz?

Aztán: mostanában elég sokszor érzem azt, hogy kicsit mintha "lebénulna" az arcom, tehát gondolom a hideg miatt van az, hogy egy idő után nehezebben mozgatom az állam, és kell melegben pár perc, hogy helyrejöjjön az arcom. Ehhez gondolom valami olyasmi sapka kéne, ami az arcom is védi, tehát maszk? Ráadásul elég ijesztő, arcüreggyulladást sem szeretnék kapni.
Van ez, ez megéri, jó?

Na, jelenleg erre a 2 dologra gondoltam elsősorban. Azt nem tudom, hogy mennyi szükség van karmelegítőre?

Na és ha a fenti sok kérdésre is válaszoltok, akkor még arra is lécci válaszoljatok, hogy az itt felsoroltak közül melyiket érdemes megvenni? Minél magasabb az ár, annál jobb üléskényelem, varrás, stb. stb., de nem értek hozzá, hogy mi éri meg valójában. Túl olcsó megoldást se, de feleslegesen drága megoldást sem szeretnék. :S
Vagy érdemesebb lenne ezek közül válogatni?

Köszi a segítséget előre is! :)
http://people.inf.elte.hu/proof88

mcysh képe
mcysh
108 h, 2008-10-27 22:10

A bazz szóba került a legutóbbi nájtrájdon is. Lujka úgy tudja, hogy Perill találta ki, én meg úgy, hogy ez is a futárszlengből csorgott le közénk. Egyszóval NLAT. :-)
===
bácsi a biciklin

Krisztab. képe
Krisztab.
109 k, 2008-10-28 00:08

Sztem a Zerge írta állandóan a wiwes bringafórumban, mert az indexfórumon nevelkedett emberek sosem mernek márkákat kiírni...

*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

Wilika képe
Wilika
110 h, 2008-10-27 23:48

Hogyaszongyam...
Ahogy nájtrájdon körbenéztem, egy csomó emberen (köztük rajtam is) láttam a Deciben kapható 1800HUF körüli kézilabdás térdvédőből. Nagy bucik, és melegek.
A kantáros nacit nem ajánlom, mert pl. suliba járni vele (hacsak nincs nagyon fain öltöző) nem frankó, mert ha civilben akarsz lenni nap közben, akkor le kell venned, mert nem fityeghet felül a két kantárszár a válladon...

Viszont szimpla kerékpárosnadrágon én is töröm a fejem. De egyelőre új gumikat akarok a verdára. :D

Nekem mázlim van, mert amikor volt az Aldiban biciklisruhás akció, akkor anyám nagy lelkesen vásárolt nekem kesztyűt, aláöltözeteket, és egy mezt. No meg a kabát! Az nagy isten.

Nemrég egy resprot is vettem (talán az a legdrágább az egész összeállításban, ami jó melegen tartja a pofámat.

Zsurmi képe
Zsurmi
111 k, 2008-11-11 15:14

Át tudsz-e öltözni a munkahelyen/iskolában?
Milyen dzsekit, kabátot hordasz?
Hajlandó vagy-e bringás vagy sport öltözéket hordani
felül?

Amit biztosan: Vegyél túrazoknit, sízoknit (nem sokezer forintos ezüstszálast, goratexest), sportzoknit, sportszárat. Kombináld a kinnti hőmérséklettől függően. Ha nem egész nap lesz rajtad, többször is felveheted.

Ha át tudsz öltözni, inkább téli aláöltözőt vegyél. Alul-felül. Túrabolt, vagy sportbolt.

Vegyél térdvédőt. Bringásat vagy kézilabdásat az aláöltöző fölé vagy nadrágra. A lábról lecsúszik.

Ha nem izzadsz nagyon, hosszú ujjú pamut pólót az aláöltöző és a felső réteg fölé.

Hidegebb időben polár pulcsit középre lehet nem drágán is venni (ne túl vastagot).

-
Zsurmi

proof88 képe
proof88
112 cs, 2008-11-13 01:32

Munkahelyen/suliban át tudok öltözni.
Farmer féle dzsekim van, de arra gondoltam, hogy vennék a télre egy jó kabátot vagy dzsekit. Nem értek hozzá, valami olyasmit szeretnék, amilyen már van valakinek és azt mondja itt rá, hogy tényleg jó, elvezeti az izzadságot, levegőzik, nem fújja át a szél. Aláöltöző meg mehetne a kabát alá, nem?
Nagyon izzadok egyébként, főleg mert mindig megpróbálom kihajtani magam...

Constantin képe
Constantin
113 cs, 2008-11-13 10:41

Hát én a campagnolot vettem és nagyon baba .... . Bár rákölt az ember egy kisebb bankmentő csomagot...:( de legalább nem csalódik benne .
Ha te is 190 cm körüli vagy mint én akkor legutóbb volt még egy a méretben a bringavilágban kék szinben a 2006-os modell ráadásnak akciós . Aki kisebb annak szerencséje van mert nekik nagy választékuk van .
Amúgy én is tekerek rendesen , szoktam is izzadni mint egy versenyló :). Először gondoltam nem lehet baj ha simán egy pólót veszek alá :) . Hát de a kabát hibátlan száraz a póló izzadt , nem tudod megspórolni az aláöltözetet sajna. Vagy lábmelegítőt vagy egy jó nadrág is ajánlott , én a boltos skacok ajánlására abból a Pearl Izunmit vettem

Zsurmi képe
Zsurmi
114 szo, 2008-11-15 01:12

Először is nem elég egy öltözék egész télre, szerintem nincs bevált öltözék. Kinek mi működik, adottságtól függően. Nem úszod meg a próbálkozást.

Én azt tapasztaltam eddig, hogy 5 fok eltérés fel vagy le és az öltözékem túl sok vagy épp kevés. 15, 10, 5, 0, -5 fok ugye nem ugyanaz. Az ellenszél miatt mintha 5 fokkal kevesebb lenne a bringán ülve.

A farmerdzseki nem jó, az biztos, felejtős.

1) Vegyél aláöltözőt! Tavaly vettem az Eduscho/Tshibo boltban aláöltözőket. A melegebb (műszálas, a térdnél, vesénél, könyöknél párnázott) 5 ezer, a másik 3e (pamut/műszál keverék) volt. Ja alső és felső. Síeléshez szánták.

2) A túradzseki talán a legjobb, a túraruházat nem feltűnő, "nomálisan" is ki lehet nézni. Szélálló, esőálló (egy darabig) de szellőzik (valamennyire). Nem tökéletes, de ki kell tapasztalni mit kell alá venni. Az gyalogláshoz képest kevsebbet, vékonyabbat.

Az én túradzsekim kb 20e Ft volt 4 éve.

Polár pulcsid legyen! Olcsón is lehet venni (pl Tescoban).

Decathlon-ban vettem nemgumis bringás aláöltözőket. Utcai ruhával kombinálva sem néz ki hülyén.

-
Zsurmi

Gabika képe
Gabika
115 h, 2008-11-10 21:53

szombaton vettem egy campagnolo thermo txn-t...minden pénzt megért.

http://www.gbcycles.co.uk/PIX/MAIN/wjcam06c372-m.jpg

-------------------------------
Gabcsi

mcysh képe
mcysh
116 k, 2008-11-11 14:06

Minden pénz = akciósan 16 500. Tényleg nagyon jó lehet, ha megéri.
===
bácsi a biciklin

Gabika képe
Gabika
117 k, 2008-11-11 14:18

A bringavilágos árlista kicsit bugos, mert 20k alatt nincs náluk campa téli felső. A classica is 21k-nál kezdődik.

Gabcsi

mcysh képe
mcysh
118 k, 2008-11-11 23:14

Nekem három hónap alatt jut ennyi kerékpározásra összesen.
===
bácsi a biciklin

bios képe
bios
119 sze, 2008-11-12 16:51

..viszont egy ilyet egyszer vesz meg az ember és nem havonta, na meg nem egy telet fog kiszolgálni. nekem egy campa racing kabim van textranból, a háta meg egy szivacskockákból álló nyúlékony, szellőző anyag, na ugyanazt tudom mondani: minden pénzt megért, ami esetemben 36 rongy volt. ez persze rohadt sok, a racing a campa teteje és ennyi pénzért én is sokat dolgozok, de a bringázás és az azzal kapcsolatos összes hasznos / azt könnyítő, elősegítő dolog nálam legfelső prioritást élvez. az olcsóbb kategóriás campa kabik vagy nem voltak szélállóak, vagy akkora reklám volt rajtuk, amit nem vagyok hajlandó viselni. ezen egy 1x2 centis pirinyó címer van és semmi felirat (mekkora gecik, hogy ezt csak a pro cuccoknál csinálják, ha nincs sok pénzed, nesze occsó kabát, de legyél szendvicsember. pf...)

sajnos a campa az, ahol egy kicsit a nevet is megfizettetik, ez zavar, viszont eddig minden campa cuccommal (ide értsd a bringámon lévő dolgokat is) maximálisan elégedett vagyok. az tetszik marhára, hogy a legalsó árkategóriában sem szart árulnak, mint pl a shimano, hanem egyszerűt, igénytelent, hangosat, vagy csúnyát, de masszívat, tartósat. a felsőbb kategóriás cuccaik pedig már tényleg iszonyatosan nagy műgonddal készülnek.

azért hogy negatívat is felhozzak, a láncom szakdt már el, még csak nem is a stift ugortt ki, hanem az anyag tört ketté. ez azért elég meleg... :( a fékek és a váltó ellenben borzasztó jók, fékváltókar meg mindent visz, pedig még az is csak a középkategória.

na de vissza a bringás cuccokhoz télire, aláöltözők között kíváncsi lennék mennyi különbség van, mert kabát és kabát között bizony nagyon sok. valakinek van ezzel kapcs. tapasztalata?

bios

Gabika képe
Gabika
120 sze, 2008-11-12 18:38

Enyém is textran. Pár nap használat után is azt mondom, hogy úri cucc.

Gabcsi

bringasalsa képe
bringasalsa
121 sze, 2008-11-12 18:43

Rákerestem a gugliban, de nem sok helyen találtam ilyen cuccot, ráadásul nem sok cég gyárt ilyenből cuccokat.
Hol vettétek? Engem is érdekelne. Egyre hidegebb van...

Gabika képe
Gabika
122 sze, 2008-11-12 18:45

Bringavilágban
(belvár Arany János utca)

Gabcsi

bringasalsa képe
bringasalsa
123 sze, 2008-11-12 18:52

Én is csak ott találtam. Köszi!

Gabika képe
Gabika
124 sze, 2008-11-12 18:55

Igazán nincs mit.

Gabcsi

Constantin képe
Constantin
125 sze, 2008-11-12 19:27

cserébe viszont már nem sok méret van náluk :( . Múlt héten vettem én is a párommal egyet . Sajnos Racing nem volt a méretemben ezért raytech lett.
Jó kis kabát bizar vékony és tényleg meleg . Most a subzero még durva alá, de később ugye jól jöhet és most olcsóbb.

bringasalsa képe
bringasalsa
126 sze, 2008-11-12 22:31

Nekem nem csak a méret a szívfájdalmam. Hanem, hogy női cuccok szinte nincsenek. Pl. aláöltözőben (felső) sem. :(

Constantin képe
Constantin
127 sze, 2008-11-12 22:52

mountext-ben van
http://www.mountex.hu/index.php?ac=prodsofcat&value=234

alapos kutatás a neten a témában :)

bringasalsa képe
bringasalsa
128 sze, 2008-11-12 23:02

Arra írtam, hogy textranból készült női aláöltöző felsőt nem nagyon láttam.

Constantin képe
Constantin
129 sze, 2008-11-12 23:26

Textrant csak a campagnolo használ . De van nekik csak nem aláöltöző hanem ruha , és van női szabású. Olyat vet a párom is magának. De aláöltözőt textran-ból nem készítenek tudtomal csak mezt és kabátokat .

bringasalsa képe
bringasalsa
130 cs, 2008-11-13 00:13

Akkor ezt benéztem nagyon. :/

dorcssa képe
dorcssa
131 cs, 2008-11-13 00:39

Parancsolj:

http://www.decathlon.co.hu/HU/women-clothies-12837710/

'One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all and in the darkness bind them'

bringasalsa képe
bringasalsa
132 cs, 2008-11-13 16:07

Köszönöm!
Ezeket hordja vki? Van tapasztalat? Olyat szeretnék (de nagyon), amiben száraz maradsz (itt már írtak az érzésről). Olyat, csak nőiben. Mert a subzérok is pasiban vannak (ha jól láttam). Lehet, hogy nem kellene foglalkoznom vele és belebújnom egy pasi subzeroba?

Nuvanda képe
Nuvanda
133 cs, 2008-11-13 18:41

Subzéró a nyerő.

(az előző kettő hosszabb írásom spam lett a rendszer szerint)

dorcssa képe
dorcssa
134 p, 2008-11-14 22:00

Én tegnap vettem a decathlonban nadrágot és fölsőt. Tényleg jól elszívja az izzadságot, de ma délután még kicsit sok volt plusz egy réteggel. A felsővel csak az a probléma, hogy a derekánál van egy zsebszerűség belül, ami nem csak zavar, hanem az izzadtságot is megtartja, így pont ott érzem a nedvességet, ahol a legfontosabb volna, hogy ne fázzak meg. De szerintem ez megoldható, le lehet fejteni róla, remélem meg tudom úgy csinálni, hogy közben a póló öltéseit nem teszem tönkre. :)

bios képe
bios
135 sze, 2008-11-12 21:40

ez azért van, mert a campa levédte (az oldalukon ott van mellette a trade mark jelölés), sanszos, hogy az ő fejlesztésük.

ja és én is a bringavilágban vettem.

gaze képe
gaze
136 cs, 2008-11-13 01:04

Ilyesmit adtak el nekem anno a Hunyadi Sportban, ott az alaguttol felfele.
Hat jo nagy fakkeneggerseg.
Az elado csaj a csillagokat le... lemondta nekem, hogy ez telen egymagaban eleg, esoben is, tuz es golyoallo, nagyon megeri, 21.000 forint lesz.
aztan a szel ugy futyul at rajta mint a pinty, atazik mint a felmosoronyg.
ellenben jol nez ki, es jo hosszu gumirozott vegu az ujja.
Telen viszont polo-kapusmez-hosszupolo-pulover es arra ra ez a cucc, es akkor nem fagytam le azonnal. A legjobb befektetesem egy turkaloban vett tollmelleny volt, 2000 forintert.
Ugyanigy jartam a Tengerszemben a Gore-Tex cipovel. Hogy ez aztan mindent kibir, ezt melled fogjak temetni, ez aztan a csucs.
Igen. Telen lefagyott benne a labam, nyaron meg belerohadt. aztan az elso ev utan meg be is azott. Es nem az orran, hanem a sarkan.

ugyhogy en nagyon szkeptikus vagyok az ilyen tunning cuccokkal szemben.

Most van egy 10 rugos kuucsiua dzsekim polarral, az mar koppenhagaban es malmoi viharokban is bizonyitott biciklizes kozben.

bios képe
bios
137 cs, 2008-11-13 15:49

sajnálom, hogy átbasztak, ettől a textran még szél, víz és hidegálló. :) tollmellény meg ne haragudj de a legnagyobb hülyeség bringázáshoz. nem szellőzik, de ha beleizzadtál, legalább jó nehéz kimosni.

ettől függetlenül az alap szkepticizmus és gyanakvás hasznos dolog, ha az ember sok pénzt akar elkölteni. a kereskedő sosem neked akar jót (vagyis van olyan is, aki felfogja, hogy átbaszni egyszer tud, ha viszont lelkiismeretes, lehet hogy hozol még egy vevőt,de ez baromi ritka..) érdemes fórumozni és mások tapasztalatát meghallgatni előtte, ahogyan itt sokan teszik. de ha azt olvassák, hogy minden ami drága az valószínűleg szar, akkor megvesznek valami olcsót, ami biztosan szar. gondolom nem ezt akartad, csak mégis ez az üzenete annak, amit írtál.

gaze képe
gaze
138 cs, 2008-11-13 21:39

a toll cucc volt a legkajakabb, mert azon aztan nem fujt at a szel, igy nagyon gond sem volt ha izzadtam volna, de mivel a vallaknal tobbnyire bovebb volt, ezert be-be libbent neha egy kis levego, szoval a hatam pont jol volt temporalva.
ha azt mondod a textran egy tok jo dolog, de en azt tapasztalom hogy nalam semmilyen pozitiv tulajdonsaggal nem rendelkezik, akkor sorry, de magamnak fogok hinni. ha beazik, ha atfujja a szel, akkor ugye hiaba mondogatom, hogy de hat a forumon megmondtak...

nem minden draga cucc szar, csak van egy minosegi kategoria ami ALATT hiaba draga a stuff, attol meg nem lesz annyival jobb, mint amennyivel tobbe kerul. Persze, a 120 ezres dzseki amit a mount everest havaban edzettek tokeletesre nyilvan faja, mig a "fhu-ez-aztan-a-tutti-dzseki" 20 rongyert nem garantalt.
Az elso nagyberuhazast mindenki megszivja, ez torvenyszeru. Aztan mar tud mihez viszonyitani es belenyul a tuttiba.
Ha vesz egy 300 forintos kesztyut es elazik az esoben, es abbahagyja a biciklizest.. hat akkor beke poraira.

videken csomo haverom is siman utcai dresszben tolja telen hoban, felveszik a fari ala a macko gatyat, dupla zoknit, sikesztyut a tescobol, es rakjak neki. van aki mar 30 eve igy kuldi. no izulet para.
nem azt mondom, hogy poloban nyomd a jegen, de tulaggodni sem kell a dolgot, mert csak tultervezed es varod majd a hatast, de barmilyen szettben vagy, amikor a latyakot mossa az arcodba a nyalkas hideg ido, akkor mindenfelekeppen probara kerul a mokanysagod :)

wackor képe
wackor
139 cs, 2008-11-13 22:33

akkor inkabb veled lehet a problema ;) egy technikai cucc vagy jo, vagy nem. marpedig ha sok-sok embernek jo, akkor ott nem az anyaggal van a gond. es az sem igaz, hogy csak a nagyon draga cuccok jok. tavaly az egesz telet ebben a vekony szelallo esokabatban tekertem:

http://www.alpin.hu/alpindb/images/termekek/342011.jpg

jelenleg 12esszeh, de tavaly csak 9900 volt. a legnagyobb hidegben ala egy alaoltozet, meg ra egy vekony Elastc markaju thermo mez. (ha jol emlekszem 3ezer volt) ja es iden is ebben a kabatban tekerek, alatta eddig egy darab alaoltozettel.

az egeszbol a legdragabb a subzero alaoltozet volt, de azt meg ha jol emlekszem 3 eve vettem. vagy 4.

lehet egyszeruen csak tuloltozol.

gaze képe
gaze
140 szo, 2008-11-15 19:07

hat, ha beazik a cucc, akkor azon nincs mit szepiteni, beazik. De biztos en tekerek rosszul, hogy rajtam beazik.

bocs, de azert hajmereszto, hogy azt akarod nekem modani, hogy attol mert az enyem beazik, attol az meg egy nagyon jo dolog... esetleg ne is vegyek rola tudomast hogy beazik, hat hiszen nekem azt mondjak hogy nem, kozben meg tocsog benne a viz. ez igy kicsit fura....

nem ertem a tuloltozes es a beazas hogyan osszehasonlithato dolog..

ha meg tuloltoztem volna magam, akkor a szel meg kevesbe lett volna gond mint igy.

szoval AZ a darab amit en vettem, az nem hordozta az altalatok emlitett cuccok elonyos tulajdonsagait.

Constantin képe
Constantin
141 sze, 2008-11-12 14:38

subzero aláöltözet akció az Árkádban Tengerszem sportüzlet
http://www.tengerszem.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=267

állítólag a Muntexben is de azt csak átételessen hallotam, általam nem ellenörzött.

pethodavid képe
pethodavid
142 sze, 2008-11-12 18:45

Mountexben nincs az biztos, de ott van IceBreaker (100% gyapjú) ami szerintem simán felveszi a versenyt a SubZeroval.

Nuvanda képe
Nuvanda
143 sze, 2008-11-12 18:49

Ajánlom mindenkinek! Évek óta használom 10-30°-ig magában hordható a hosszúujjú cipzáros. Mondjuk bírom a hideget. :-)

Szerintem Subzero csak a Tengerszemben kapható, sok túraboltban jártam, máshol még nem láttam.

wackor képe
wackor
144 sze, 2008-11-12 19:14

a subzero-rol annyit, hogy a mostani 6-7 fokos reggeli homersekletben egy rovidujju subzero alaoltozet, hozza egy karmelegito(ezt csak azert, mert nincs hosszuujju cuccom. meg) es erre egy sima lelegzo esokabat(RP). no se nem fazom, se nincs melegem,nem izzadok meg, ill. ha nagyot sprintelek, mire odebb allok par metert mar szaradok is. tokely. de amugy most epp egy icebreaker gyapju cuccra gyurok.

Nuvanda képe
Nuvanda
145 cs, 2008-11-13 11:02

A hosszúujjú cipzáros nyakú az igazi! :-)

Nekem 0° kürül kell lélegző kabát, ilyen hőmérsékleten egy másik nem szélálló mezt húzok rá, így nem izzadok, a hőt meg megtartja az aláöltözet.

wackor képe
wackor
146 cs, 2008-11-13 12:21

hajlanek ra, de nincs magasnyaku a tengerszemben. rendelnek angliabol, nem is tunik dragabbnak, de a meretben nem vagyok biztos. ehh. amugy erre gondolsz?

http://www.marketworks.com/storefrontprofiles/DeluxeSFItemDetail.aspx?si...

Nuvanda képe
Nuvanda
147 cs, 2008-11-13 18:29

Igen. A cipzárral is lehet szabályozni a hőkomfortot és elég magas a nyaka, hogy kis hidegben ne kelljen sál.

Nekem ebből XL a méretem, míg a polófazonból M vagy L. És én észrevettem pár éve, hogy a szinek szerint is szór a méret. A fekete a leghosszabb, egyszer egy boltosnak is bebizonyítottam, hogy összemérve jó 3-4cm diferencia van. Azt nem tudom, hogy a hosszúujjúak (cipzáros v. sima nyakú) méretezése mennyire egyforma, így szerintem várd meg, míg berendelik.

wackor képe
wackor
148 h, 2008-11-17 22:24

na van cucc a tengerszemben, holnap megyek is venni. egy kerdes: a hosszuujjut te bovebbet vettel, vagy inkabb ez is jobb ha feszulos. csak mert a rovid polom az elege szukos. szoval jobb telre h kicsit bovebb, vagy inkabb feszuljon?

Nuvanda képe
Nuvanda
149 k, 2008-11-18 13:56

Nekem a hosszúujjú feszülős, úgy is nyúlik kicsit használatnál. A régebbi 8 éve megvan, mosás után mindíg összeugrik, így akkor a kezemre viszonylag nehezen megy fel. Mivel ez van legalul, szerintem ne legyen bő.

Hétvégén mivel hideg volt a gyalogtúrán, a hosszúra húztam a rövidujjút, ez nekem teljesen elég volt. A barátaim ellenben aláöltözet+polár+dzseki kombóval szenvedtek, hol fáztak, hol izzadtak. :-)

bringasalsa képe
bringasalsa
150 h, 2008-11-17 23:56

Én nem bírom a hideget. :(
Annyi jót olvastam erről a Subzero-ról, hogy be kell szerezzek egyet. Mi a különbség az F1 (első réteg) és F2 (második réteg) között?
Melyiket ajánlott bringázáshoz megvenni?

Nuvanda képe
Nuvanda
151 k, 2008-11-18 14:05

F1= aláöltözet, azaz vékony
F2=polár

A polár vékony és meleg, és kicsire összenyomható (nagyobb kabátzsebben elfér). Ám van egy hibája, rögtön bolyhosodik ami nem túl szép látvány. Lehet, hogy ezt már kiküszöbölték, mert az enyém már 4 éves.

Szerintem bringázáshoz elég az aláöltözet (alulra), fölé polárt, vagy téli mezt, vagy lélegzőkabátot vehetsz mást is, hisz a Subzero polár elég drága.

bringasalsa képe
bringasalsa
152 k, 2008-11-18 15:27

Nagyon köszönöm a választ!
Akkor nekem az F1-re van szükségem, mivel polár felsőm (vastag piaci :-) ) és lélegző, szél- és esőálló (Sherpa) kabátom van.
Ha a fenti kombót használom, akkor gyakorlatilag nem fogok az izzadtságtól megfázni? Ez a vékony aláöltöző is elvezeti azt?
Bocs, hogy ennyit faggatlak, de ha már veszek ennyiért vmit, azt sokáig szeretném használni.

Nuvanda képe
Nuvanda
153 k, 2008-11-18 18:31

Elvileg az aláöltözők mind elvezetik az izzadságot. Én nem teszteltem mást, mert ezt a típust vettem először, de nekem nagyon bevált. Barátnőmet rábeszéltem erre, és neki jobb volt, mint az előtte használt dechatlonosok.

Nyáron ebbe is bele fogsz izzadni, de gyorsan szárad és inkább az aláöltöző lesz nedves, mint a tested.

Hidegben (én extrémen jól bírom a hideget, nekem 10°-ig) még szélben is mikor izzadok az erőkifejtéstől, a testhőm megtartja, az izzadság meg elpárolog. Azaz nagy szélben a többiek dzseki+polárban fáztak, én meg élvezetm, hogy végre nincs melegem. :-)

Szóval tudja azt, amit egy aláöltözetnek tudnia kell ebben az árkategóriában. Nem hiszem, hogy más márkák hasonló árú termékei többet tudnának. Strapabírónak meg strapabíró, a lyukak nem szakadnak tovább (elütésből származott az enyém). Az elsőm 8 éves, hidegben túrákon mindíg ezt használtam, 4 éve meg a napi biciklizésen is ez van rajtam, azaz gyűröm eleget.

bringasalsa képe
bringasalsa
154 sze, 2008-11-19 14:02

Nagyon kedves vagy, köszönöm a segítséget.
Irány a Tengerszem! :)

lord képe
lord
155 sze, 2008-11-12 18:41

A mammutos hervisben ma láttam leértékelt softshell kabátokat. Kilimanjaro, La fuma és talán Columbia 39.990 helyett 9.990, illetve 19.990. Rondák, de nagyon jónak tűnnek, ráadásul kifejezetten bicós kabátok (elöl bélelt, hátul nem).

proof88 képe
proof88
156 sze, 2008-11-12 23:06

Erről mit gondoltok?
Ilyet kabát alá kell venni ???

Constantin képe
Constantin
157 cs, 2008-11-13 00:20

Keresztül fú rajta a szél.Ami szerintem kabátban nem előnyös.
Kéne egy átfogó összehasonlító teszt.Mert nekem meg gondolom sokunknak, a nem spéci ruházatokban való binyiglizés a referencia.
A bikemag-ban is van egy "teszt" de kb azt írják le amit a gyártók a homelapjukon írnak a termékekről.
Kimerítő összehasonlító tesztet nem igen találtam , még angol nyelven sem . Csak egyes vásárlók véleményezését.

pethodavid képe
pethodavid
158 cs, 2008-11-13 01:23

Miről beszélsz? Ez softshell cucc ami szél és vízálló. (persze nem árt ápolni)
Nekem van sok softshell cuccom és nagyon jók. aláöltözet és egy softshell kabát a mostani 5 fokok körül elég nekem és nagyon hidegben még egy polárral kiegészítve tökéletes téli szerkó.
kabát alá semmiképp nem vennék kabátot. mert ez az

proof88 képe
proof88
159 cs, 2008-11-13 01:42

Bocs, ezt benéztem, tényleg kabát! :)
De akkor szerinted ez jó? Fagyos télre is? Mert akkor vennék ilyet, vagy mást ha ajánl valaki, a lényeg hogy jó kabát legyen. Aztán majd alá veszek valami aláöltözőt is vagy mittomén, kérdés mennyi pénzem lesz...

pethodavid képe
pethodavid
160 cs, 2008-11-13 15:21

Hát én is csak a magam véleményét tudom leírni, de szerintem nagyon jó télre. Nem ez az első telem (még ugyan nem kezdődött el, de már ez a viselet) amit ilyen kabátban nyomok és esőben/szélben is nagyon jó. Én olyat vettem aminek van kapucnija (bár ezt bringázás közben nem használtam még, de utcán sokat) és hónalj szellőzője, mert azzal meg lehet néha spórolni egy réteg levevését.
Amikor megveszi az ember olyan mint a kacsa, mert úgy pereg le róla a víz, hogy el sem hiszed, de ez az impregnáló réteg idővel lekopik róla és beázhat. Szerencsére van rá megoldás és lehet kapni impregnáló szereket amivel újra kacsa lesz belőle. :)
Szóval amióta nekem van ilyen azóta szinte mindig softshell-ben járok hűvösebb időben, ha bringázok, ha nem és azóta vettem több softshell cuccot, mert nekem bejött.

Towncat képe
Towncat
161 h, 2008-11-17 15:28

Miről beszélsz? Ez softshell cucc ami szél és vízálló. (persze nem árt ápolni)

Softshellt mivel ápolod?

Nekem egyébként egy decathlonos btwin van, és egy aláöltözettel 10-15 fok között bőven jó, talán még alatta is.

A decathlonos aláöltözeteket én azért nem szeretem, mert nem rugalmasak, ettől sehogy sem testhezálló, és attól romlik a hatékonysága. A SubZero jött be nekem eddig leginkább. HH a kettő között.

dorcssa képe
dorcssa
162 k, 2008-11-18 02:08

Amit én vettem ott aláöltözőt (B'Twin), a gatya és a felső is testhezálló, bár igaz, hogy ezek női cuccok, pasi nem tudom milyen. A kabátot mennyiért vetted a dekában? És ez is vízálló, mint a softshell? Tudnál róla linket adni?

proof88 képe
proof88
163 cs, 2008-11-13 01:42

No, nekem is olyan kéne, amire megmondja valaki hogy tuti, nem megy át rajta a szél, de az izzadság elpárolog, és jó a hideg ellen.
Pl amit lord írt, van-e ilyen valakinek?

gaze képe
gaze
164 cs, 2008-11-13 02:02

olyan kabat nincs hogy belizzadsz a polodba, es azt elparologtatja a kabat. Ilyen cuccuk max a fremeneknek van, de ok is inkabb megittak a dzsuzt.
izzadni mindenfelekeppen fogsz (mert mozogsz) a lenyeg az, hogy az atnedvesedo cucc az konnyen vezesse a vizet (pl polar) es a felso reteg meg ne engedje be a szelet (windstopper)
Es akkor majd jol nem fogsz megfazni, es nem kell 8 pulcsit felvenni, hanem eleg lesz az atleta/triko + vekony felso cucc.

Mert bicajon leginkabb a szel miatt fazol.

(a nem mozgo testreszeid, mint pl labfej, es az ujjak, mas teszta, nekik kell a meleg. a nyak-fej-fejbub meg szinten mas kategoria)

proof88 képe
proof88
165 cs, 2008-11-13 03:16

Ok, valóban hülyeséget írtam! :D
De valaki ajánlhatna egy dzsekit/kabátot, ami jó lesz télre is! Bocs a láma kérdésért, de a windstopper az kategória vagy márkanév? oˇO
Mert nem szeretnék venni úgy kabátot, hogy aztán elmondhatom, hogy nem jön be.

gaze képe
gaze
166 cs, 2008-11-13 03:26

nem kerdezel hulyeseget :)

windstopper az - mint a neve is mutatja - megallitja a szelet, ez ilyen "anyagnev", mint a goretex, vagy a poliakrilnikril. kis matricakkal szoktak jelolni a cuccmakon, hogy mibű van.
persze, rairjak mindenre, meg a nejlon zacsko is felfogja a szelet, ilyen membranos (kis negyetes lapocskakbol allo szovet.. most ezt hogy mondjam jobban?) feluletu anyagot kell keresni. aztan nem mosni szemcses mososszerrel, mert bedugulnak a membranok es mar nem fog szuszogni.. :)

bios képe
bios
167 cs, 2008-11-13 15:55

ne haragudj, de megint javítanom kell téged: nemcsak szemcsés mosóporral, egyeltalán SEMMILYEN foszfát tartalmú mosóporral nem szabad mosni az impregnált, illetve membrános ruhákat. a foszfát ugyanis oldja ezeket, így nem a szellőzése, hanem a víz / szélhatlansága lesz az áldozat. vannak erre spec mosószerek, mivel nem kell őket gyakran mosni, nem is olyan vészesen kerülnek sokba. a szakik egyébként azt mondják, hogy amit cask lehet, azt érdemes síma vízzel lemosni, azzal ártasz a legkevesebbet.

gaze képe
gaze
168 cs, 2008-11-13 21:45

ez nem javitas hanem kiegeszites, viszont akkor megint csak visszautalnek a Hunyadi Sportra, mert ott adtak ezt a remek tajekoztatot a fent mar emlitett termek megvasarlasakor.

akkor lehet itt romlottak el a dolgok?
Nem hiszem, mert annyira rajta voltam a dolgon, hogy 3 honapig ki se mertem mosni a kiralyi gunyat. De meg frissiben sem muzsikalt, fújt át rajta a huzat, és egyszer olyat áztam benne, hogy úgy gondoltam ezzel ki is van pipálva a mosás.

de ha neked van ilyen, egyszer megneznem en eloben hogy mit bir, szaladgalnek egyet a szelben benne, meggyozheto vagyok, ha meg akarod vedeni a textran becsuletet :)

bios képe
bios
169 p, 2008-11-14 05:24

odaadni szívesen odaadom, ha kíváncsi vagy rá, de te kevered a két dolgot. a textran nem impregnált, membrán sincsen rajta, így ezt símán lehet mosni mosógépben. az esőkabátokat, mint pl a north face-em, szigóruan tilos. hegesztett, nem varrott és egy spec membránréteg biztosítja az egyirányú légáramlást a felületén. mind az illesztéseknek, mind a membránnak kaput lenne, ha akár folyékony, akár szemcsés, de foszfátos mosóporral mosnám ki.

a campa kabátom viszont más tészta, a textran nem igényel különleges mosóport és textranból nem lehet semmi más, mint campa cucc, mivel ez az ő saját márkájuk / fejlesztésük. full textran kabit pedig kapsz 20 körül, de olyat, amilyet meséltem: csupa reklám. sztem amit neked adtak az síma thermo anyag, azon tényleg átfúj a szél és el is ázol benne a francba. sokkal inkább gondolom azt, hogy félrevezettek a boltban, ahol azt a 'fúdetutti' kabátot vetted, soha többet ne menj oda. sajnos igazad van, sokan megszívják az első nagy befektetést én megvártam, ameddig egy nagyot tudok lőni és nem bántam meg. nyilván nem mindenki fogja megvenni a lehető legjobbat, de arra viszont oda lehet figyelni, hogy mi van textranból, mert az anyag nagyon bajnok és egy korábba szólóhoz csatlakozva azt mondom én is, hogy nem csak a legdrágább a jó feltétlenül. ahogy fentebb említettem, állok rendelkezésedre egy próba erejéig. :)

furcsa egy cucc amúgy tényleg. olyan, mint egy egyszerű pulcsi, vékony és nagyon könnyű. ha szobahőmérsékleten felveszem, egyből melegem lesz 2 perc és már húznám is le a zipzárat. ha hidegben megállok és eltöltök 10 percet, elkezdek benne fázni. egy dologra jó, de arra kegyetlenül: mozgás közben megtartani a test hőjét, a nedvességet kivezetni közben az anyag felszínére és nem beengedni a szelet - vagyis bringázni :) hőmérsékletszabályozásra ott van rajta a zipzár, amit félkézzel is nagyon egyszerűen le lehet húzni, így van kitalálva. és tényleg kell hozzá a konkrét hideg, átmeneti cuccnak ez túl meleg, amit nehezen hisz el a látványa után az ember, amíg ki nem próbálta... :) úgyhogy nosza, írj rám a bios pötty tomi kukac gémélen, aztán jól megbeszéljük mikor / hol.

üdv
bios

gaze képe
gaze
170 szo, 2008-11-15 19:17

most errol az jutott eszembe, hogy nem lenne hulyeseg osszapattintani valami teli szerko workshopot ahol mindenki hozhatja a tuttit, bemutato, tapogato, textran simogato, ilyesmik.
Mivel minden evben lezajlik egy ilyen forumozas, akar meg is irhatnank akkor belole egy tapasztalai uton kepzodott tudastarat, wiki szocikkben :)

Csak kell valami helyszin meg idopont..

Wilika képe
Wilika
171 szo, 2008-11-15 20:33

Én bátyámmal már nagy közös szerelgetésen gondolkodom.
Mindenki hozza a kis csavarkulcsát, pótbelsőjét, foltozókészletét, kispumpa+40-es bicepsz kombóját, kenőolaját, aztán előadja, hogy neki itt kerreg, ott kattog, aztán jön egy okos ember, aki meg tudja mutatni, hogy ilyenkor mit kell csinálni, közben, süti, pia (NA), PLU

Constantin képe
Constantin
172 szo, 2008-11-15 22:24

Okés csak az a "bibi" hogy a binyiglim tökéletes :))). Max közben felolvasok a A zen meg a motorkerékpár-ápolás művészete c. könyvből :))

Wilika képe
Wilika
173 szo, 2008-11-15 22:52

Majd megosztozunk a műsoridőn.
Én hozom a "Reverzibilis krumplinyomó, avagy ezeregy új huncut ötlet" című könyvet.

bios képe
bios
174 v, 2008-11-16 13:24

gizi te egy állat vagy!! :DDD

Wilika képe
Wilika
175 szo, 2008-11-15 23:03

Amúgy elgondolkodtam, hogy lehetne mindenre három pontot összeszedni: "Drága" "Olcsóbb" "Házi/Sufni" :D

gaze képe
gaze
176 cs, 2008-11-13 01:31

Tehát:

cipő: lehetőleg vízhatlan, de ha nem az, akkor legyen kéznél vízálló kamásli
zokni: sport/túra, gyapjú
lábak: alánadrág gyapjú, térdmelegítő, szélálló felső réteg, vagy az utcai ha nem épp futár vagy
derékmelegítő ha nagy a hideg
felsőtest: gyapjú, vagy atléta, poló, polár, karmelegítők v könyökvédő, hosszú ujjú póló, esetleg vékony mellény, fölé mindenféleképpen szélálló kabát vagy dzseki
kéz: szél és vízálló, nagy hidegbe bundakesztyű :)
nyak: lehellet vékony sál, amennyiben nem magasnyakú cuccban vagy, de semmi esetre sem vastag
fej: lehet maszk, csuklya, csősapka, szemüveg hogy ne follyon ki a szemed a hidegtől, nekem a fejpánt+összecsukható fülmelegítő jött be (ezt a dánoktól hoztam, olyan mint valami összehajtható szemüveg, csak fülmelegítő..)

A kérdésem, hogy
1: vízálló cipő, vagy kéznél lévő kamásli a jobb/egyszerűbb/olcsóbb megoldás
2: a boka védelme hogy van megoldva nálatok? mert a cipő és nadrág között kivillanó bokára úgy csap le a fagyos hideg menetszél mint a balta...
3: szemügét kéne szereznem. nekem a síszemüveg is belefér a látványba, csak kérdés, hogy milyet..

proof88 képe
proof88
177 cs, 2008-11-13 01:54

Nekem is kéne szemüveg, de nem tudom, milyen legyen. Valami olyasmi kéne, hogy ne menjen be szél, mert nappal a napszemüvegem mögé bemegy... és amúgyis, estére is kell valami, szóval egyelőre esténként szemüveg nélkül tekerek... olvastam vhol itt valami olyasmit, hogy narancssárga színű lencsék emelik ki legjobban a kontúrokat. Szóval olyat szeretnék, ami tényleg védi a széltől a szemet és persze este is használhatom. És ne legyen túl drága persze. :)

bios képe
bios
178 cs, 2008-11-13 16:08

a narancs lencse szürkületben barát igazán, meg változó fényviszonyok között. ami a barátod lehet, az egy olyan szemcsi, amilyen az enyém: rudy project enynox mask. ez körben szivacsozott, a szél egyeltalán nem fúj be mögé. fotokromatikus lencséje van, ez nagyobb fény esetén sötétedik, kevésbé bántja a szemed a nap, tehát napszemcsinek is, viszont éjszaka sem zavar a látásban (én éjjel nappal ebben tekerek). ezenkívül a lencse duplafalú, a két fal között vákuum van így a párásodásra sem hajlamos annyira, mint a többi szimplafalú lencse. a szemcsi tehát egy síszemüveg tulajdonságait ötvözi egy bringásszemüveg formájával / könnyűségével. a szemüveget egyébkét pánt tartja a fejeden, amit könnyedén szárra cserélhetsz plusz 4e forintért. a szivacsozás egy lepattintható belső kereten van és az orrnyereg is állítható, kicsavarozható. magyarul minden cserélhető rajta, ehhez képest a 25 rongy, amibe kerül már azt hiszem megéri. ennél lehet olcsóbb, ha szutyibb lencsável veszed meg, de akkor nem felel meg minden felsorolt szempontnak, sajnos vagy hajlandó vagy megfizetni ezeket, vagy nem lesz olyan a szemcsi, amilyet leírtál :(

nekem nagyon nagy haszna van, ugyanis allergiás vagyok, nyáron a sok szartól, télen meg a higedtől folyik ki a szemem, úgyhogy vivát rudy project! :)

proof88 képe
proof88
179 cs, 2008-11-13 23:08

Köszi, viszont az a problémám, hogy csak itt találtam ilyet, máshol nincs, csak sima Ekynox. Viszont ehhez alapból nem narancs lencsék vannak. :S Vagy Te is az alap lencséjével nyomod?

bios képe
bios
180 p, 2008-11-14 06:00

szia, én a probike-ban vettem, nekem a narancspiros fotokromatikus lencsék vannak benne. náluk most asszem nincs, de ha felhívod őket, meg tudod kérdezni, hogy tudnak-e rendelni, vagy ha nem akarsz vesződni a várakozással, akkor egyenesen menj ahhoz a nagykerhez, ahonnan ők hozzák a jót: xfactornet, itt netes rendelés esetén kedvezményt is kapol.

good luck!

ui.: az alap lencsét nem ajánlom, feketében nem nagyon fogsz jól látni éccaka..

szerk.: jézus most nézem mit linkeltél... ajánlott fogyaztói ár 34 ropi smoke black lencsével??? de lásd jószívünk, elengeünk 15%-ot, így már csak 3 ezerrel több, mint amiért én vettem. :D az komoly. rinyáltak már páran a probike-ra, hogy drágák,de ezt újra és újra meg kell cáfolnom. én 25ért vettem ott fotokromatikus lencsével, gyártói garival (de mint mondtam, ők is az xfactortnettől veszik, így az ő áraik a mérvadóak, sztem őket hívd fel)

proof88 képe
proof88
181 szo, 2008-11-15 17:26

Köszi a segítséget! :)

szabomikulas képe
szabomikulas
182 p, 2008-11-14 19:12

Szerintem ennyi pénzért nem szabad szemüveget venni, mert egyszerűen kizárt dolog, hogy a munkavédelmi szemüvegeknél annyival jobb legyen, hogy megérje az árát. Egyszer 12 vagy 14 ezerért vettem biciklis szemüveget, de nem volt jó, a mostani 3M 2750-esem sokkal jobb, pedig csak kb. 3000 volt. De az az érzésem, hogy még ennél is lehet jóval olcsóbban megfelelő szemüveget kapni.

bios képe
bios
183 p, 2008-11-14 20:21

ja nyilván ugyanazokat a dolgokat is tudja, mint a fent említett rudy... könyörgöm hagyjuk már abba ezt a mindent meg lehet oldani 5 forintból kampányt. el kell dönteni, hogy sporteszközt veszünk és vannak vele kapcsolatban igényeink, mert akkor azt nem kapod 3ezerért, de még 10ért sem. vagy annyi kell, hogy ne fújjon a szél és nem számít hogy néz ki, akkor lehet tolni munkavédelmiben. azt a hibát kár elkövetni, hogy nem azonos súlycsoportú dolgokat pusztán az áruk alapján hasonlítunk össze.

szabomikulas képe
szabomikulas
184 p, 2008-11-14 21:53

Akkor végülis mi a baj a munkavédelmivel? Hogy nem jól néz ki? Nem hiszem, hogy az én szemüvegemről észrevenné valaki, hogy nem biciklizéshez gyártották, mert teljesen olyan a formája, mint a biciklis szemüvegeké. És vannak igényeim, amiknek meg is felel. Jól látok benne és megvédi a szememet. Miért ként 10* annyit fizetnem?

Wilika képe
Wilika
185 p, 2008-11-14 22:10

Ott lejjebb leírja loud, hogy miben más. (nempárásodó, zárt, kromatikus, stb)
Ami csakugyan megérhet 25-öt. Az más kérdés, hogy nekem sem biztos, hogy megér most ennyit egy ilyen szemüveg ami valószínűleg tökéletes, szemben egy 3000-essel ami "majdnem tökéletes" nekem.

De arra akart rávilágítani, hogy teljesen más kategória. (ahogy pl. a kempó is egy életérzés, és hülyeség az országútival összehasonlítgatni)

bios képe
bios
186 p, 2008-11-14 23:15

lyály.

ha értettél volna, akkor nem kérdezed ezt meg és senki nem mondta, hogy bármennyivel többet fizess azért, amire nincs szükséged. semmi baj nincs a munkavédelmivel. és egyébként ha a kérdésed logikája szerint visszakérdeznék, akkor feltehetném, hogy akkor miért is felesleges az én szemcsim? azzal van a bibi, hogy én nem azt mondtam, hogy a munkavédelmi rossz, hanem azt, hogy nem lehet összemérni egy 25ezres sífutó / bringás szemüveggel. azt, hogy ki mit vesz meg az határozza meg, hogy mik az igényei, mennyit hajlandó költeni azokra. azt pedig, hogy egy cucc mennyire jó, az ár/érték arány. 3 ezer forintért vettél egy szemüveget, ami kielégíti az igényeid, valószínűnek tartom, hogy annyit bőven meg is ért. én meg vettem egyet 25ért és minden forintot helyénvalónak érzek érte, mert rengeteg dolgot tud, amit egy munkavédelmi nem tudna, tehát én is jól jártam. aki hajlandó ennyit költeni és szüksége is van a szemcsi adta lehetőségekre, jó ha informálódik róla elsőkézből nem? (ahelyett pl, hogy megvegyen egy szutyok Oakley-t, aminek nem állítható az orrnyerge, befúj mögé a szél, ellenben 70 rongy...)

dns képe
dns
187 p, 2008-11-14 16:04

Lumax munkavédelmi bolt webáruházában nézz körbe.
Ott vettem cserélhető lencsés szemüveget, 4 ezerért (lencsével együtt)

http://www.lumaxpro.hu/k377

Peace

proof88 képe
proof88
188 szo, 2008-11-15 17:28

Köszi! :)

dorcssa képe
dorcssa
189 cs, 2008-11-13 02:11

A boka védelme egyszerű, télre csizmát húzok sportcipő helyett. Persze nem a magassarkúmat, bár lehet azt is ki kéne próbálni. :D

gaze képe
gaze
190 cs, 2008-11-13 02:15

a magassarkúmat én sem venném fel biciklizéshez...

mcysh képe
mcysh
191 cs, 2008-11-13 02:30

a hülyeségre persze van esze :-)
===
bácsi a biciklin

gaze képe
gaze
192 cs, 2008-11-13 03:08

ügyes... :)

Nuvanda képe
Nuvanda
193 cs, 2008-11-13 10:58

1. Hiába vízálló a cipő, kamásli nélkül felülről (zokni) beázik esőben, latyakban. A vízálló cipő+kamásli az igazi.
2. Én levágott végű vastag zoknit használok nagy hidegekben. Erre a kilyukadt régi zokniimat reaktiválom.

Marton Jean képe
Marton Jean
194 cs, 2008-11-13 23:21

persze aztán öltözzek be eskimonak :D
20e feletti mountain spd cipők adják a szintet, nemjobbak mint egy waterproof kamásli, de csurig nemfogsz ázni!

proof88 képe
proof88
195 szo, 2008-11-15 17:35

Üdv!

Kesztyűben szoktam tekerni, de a héten már fázott a kezem. Ez valamilyen vastag kesztyű, nem tudom milyen anyag. A kérdésem, hogy a Deca-ban lévő téli kesztyűk mennyire jók-e, ill. selyemkesztyűt alájuk érdemes-e venni?
link

A másik, a zokni. Vannak szintén itt téli zoknik, meg membrán zokni. 3 kérdés ezekkel kapcsolatban: használ-e itt valaki ilyet és jók-e, valamint ha max 46-os méretben látok, akkor jók lesznek-e a 48 és feles lábamra? :D
link

mcysh képe
mcysh
196 szo, 2008-11-15 17:57

Én felülről a második kesztyűt használom, illetve idén ősszel még csak kétszer volt rajtam, mert nem valami fázós a kezem. Jó. (Úgy emlékszem, egy ezressel olcsóbban vettem egy szűk éve.)
===
bácsi a biciklin

Wilika képe
Wilika
197 szo, 2008-11-15 18:20

48??? :O
Úristen. Milyen lavórokat hordhatsz cipőnek...
Szép szál legény lehetsz, annyi szent. :D
Nekem mázilm van, mert anyámék vettek nekem Aldiban bicós télkiesztyűt is nagyon jó, de állítólag a Dekás is megéri.

proof88 képe
proof88
198 szo, 2008-11-15 22:40

Eléggé vékonyka vagyok, 186 centihez 65 kilóm van, szóval mondjuk 10 kilót még szívesen elviselnék. :)
Állítólag apám is ilyen volt ilyen idős korában még, később testesedett meg. Hát nem tudom, én már most akarom. :D

Zsurmi képe
Zsurmi
199 h, 2008-11-17 03:24

Outis téli kesztyűt vettem pár hete. Eddig csak a éjszaka volt kevés (tegnapi Nightride, Rákosborzasztó), alá kellett a cérnakesztyű.

-
Zsurmi

Marton Jean képe
Marton Jean
200 szo, 2008-11-15 20:48

és valaki térdig érő,jó membrános, vagy mit tudom én milyen zoknit csak érjen térdig, mert most lessz felvarratva az egyik gatyám,csak itt a tél és semmit nem érek egy 3/4-es nadrágal:D térdzokni nélkül...

bios képe
bios
201 v, 2008-11-16 13:26

vegyél sportszárat beépített hangfallal. akkó meleg is, meg membrán is. :D

Krisi képe
Krisi
202 v, 2008-11-16 18:36

Szerintem nekem van a legjobb kesztyűm: Shox márkájú motoros kesztyű, elég zsír. Protektoros, félig bőr félig szövet fém protektorokkal. Motorozáshoz vettem, de így hidegben biciklizéshez is a legjobb.
Mondjuk 10 esszeh Ft. volt, de nem egy rossz vétel. Az benne a legdurvább, hogy nyáron 40 fokban sem izzadtam bele, mert iszonyat jól szellőzik. Szóval csak ajánlani tudom.

Amúgy meg nyakamban kendő van, majd ha hidegebb lesz akkor sál, lábamon meg farmer, alatta térdmelegítő.

Amúgy tudtok valami jó helyet, ahol jó napszemüveget lehet kapni emberi áron?

pi3c3 képe
pi3c3
203 v, 2008-11-16 18:50

Én most vettem egy BBB napszemcsit. Amolyan sport és utcai egyaránt típusú. Elég korrekt volt 6830 ért tekintve, hogy ennél nem nagyon találtam normálisat máshol. Műanyag keretes, de nagyon rugalmas az anyaga simán meg lehet hajlítani és nem törik el. Állítólag a lencse benne szintén hajlékony tekintve, hogy az is műanyagból van (polykarbontá lencsés szakszóval élve). Jah és pont e-miatt nem törik szilánkosan.

Mindenesetre örülök neki. Bringabutikban vettem amúgy.

Itt a linkje ha érdekel:
http://www.bringabutik.hu/vasarlas/145/2031/

Zsurmi képe
Zsurmi
204 h, 2008-11-17 03:33

Hamarosan tesztelhetem fatertól kapott bélelt goratex kesztyűt az egyik telehódason (már ha eljutok), vagy Nightride-on.

-
Zsurmi

pi3c3 képe
pi3c3
205 v, 2008-11-16 18:44

Nekem BTWin van de az is csak akkor jó, ha tekersz mellette mint ey őrült egyébként nagyon jeges. Párommal most lementem 2x is a dunapartra úgy, hogy Ő futott én meg bicajjal mentem mellette relatíve lassan. Meg kell mondjam, hogy majdnem odakötött a kesztű a kezemmel együtt a kormányhoz annyira fázott. Felül egy elöl zipzáros pulcsi volt rajtam alatta pólóval, legfelül pedig egy Fundango eső és széldzseki.

Ez relatíve egy jó kombó, csak iszonytosan bele tud izzadni az ember. A térdemre meg veszek majd egy BTWin térdmelegítőt + mellé egy térdzoknit amire rá szándékozom húzni. A gatyám szárát meg refiszalaggal elkötöm, hogy ne fújjon be annyira a szél alatta.

Bukó alá meg sima (párom szavaival élve) fitymasapi =D kerül. Amúgy is azt szoktam hordani télen... Jó meleg... =)

Jah és a szemcsi + majd respro alap az arcüreg védelmének érdekében... =)

proof88 képe
proof88
206 v, 2008-11-16 23:20

No, ma voltam a Dechában, vettem lábszármelegítőt, mondjuk tényleg csúszkál le a combról, de remélem, ha jövő héten megveszem a biciklis nacit, azzal nem fog annyira ...
Vettem téli kesztyűt is, de lehet hogy a selyemkesztyű is befigyel majd alá ... még nem tudom.
2 zoknit is vettem, egy MTB-s "anatómiai kialakítású" és egy másik téli zoknit.
Ma a hidegben a lábszáram egyáltalán nem fázott csak a zokni+lábszármelegítő kombóval, ez tetszett, pedig már este volt.
Holnapra leszek kíváncsi, mert általában hétfőnként reggel 6-kor indulok a külvárosból, ahol amúgy is hidegebb és nyirkosabb, mint beljebb, hogy hogy alakítanak majd. :D
Mindenesetre a lábszármelegítő nagyon meggyőző volt, csak lecsúszott, az a baj ... de csak találok megoldást a problémára ...
Szóval a naci kell még meg arcvédő, mert a hideg miatt szokott az állam bealudni, meg persze valami légszűrő maszk. Meg jó kis szemüveg nappalra és estére is, és rendben leszek. :D Úristen, mennyi pénz még ez mind. :S
Tudom, egyszer veszem meg őket. :)

pi3c3 képe
pi3c3
207 v, 2008-11-16 23:28

Jajah nekem is ráment idáig a dologra már pár tízesem sajnos... még 15-öt kell költenem és rendben is leszek... =) Asszem...

Wilika képe
Wilika
208 h, 2008-11-17 00:44

A hülye optimista...
:P

proof88 képe
proof88
209 h, 2008-11-17 12:57

Köv. kérdésem, hogy ez fölé fel lehet venni légszűrő maszkot?
Valamint ez jó lesz-e télire kívülre, térdmelegítővel, vagy télen azért fel kell venni valami normál nadrágot is?
Kantárosat nem szeretnék...

Zsurmi képe
Zsurmi
210 h, 2008-11-17 16:44

Miért ne lehetne? Szerintem a bukó vs. pormaszk a probléma (Eldobható, félállarc vagy Respro).

Ha tudsz benne szaporán levegőt venni (orrszáj), akkor jó.

A kantáros nadrág nem praktikus, hülyén néz ki, de nem csúszik le.

-
Zsurmi

Wilika képe
Wilika
211 h, 2008-11-17 18:17

Ezzel a rabló-maszkkal már én is szemezgetek.
A Maszk még egy jó kérdés, mert gondlokodom, hogy az L-es Respromat elcserélem egy M-esre, vagy egy (bár nem túl szociális megjelenésű, de valószínűleg jobb) 3M-es félálarcra. Bár most télen mindenképp respro, mert az finom meleg. :)

proof88 képe
proof88
212 h, 2008-11-17 19:45

Hát, nekem mindenképp befigyel majd a rabló-maszk :D, mert mondom, érzéketlenné szokott válni egy idő után az állam. Érted, télen is fázik az arcom, no ha a fagyos menetszél is éri, hát ... mondjuk már most vettem volna, de nem láttam a Dechában ...

Knecht képe
Knecht
213 k, 2008-11-25 12:19

Friss infó: tegnap Dunakesziből elhoztam az utolsót, de megkérdeztem, és a többi áruházban még van pár (5-10) darab, illetve ha valaki előrendel, ide is hoznak (egy hetes átfutással).
Az enyémet egyébként az orr alatti részen ~1 mm-rel elszabták, sajnos későn vettem észre (lehet, hogy ezért nem vitte el senki? :), bár azt a rész úgy is be kell hajtanom picit, úgyhogy nálam ez nem okoz problémát.

_WoL_ képe
_WoL_
214 k, 2008-11-18 01:05

a maszk alsó részét le tudod húzni az állad alá - elég feljebb húzni, ha a maszkot leveszed (mondjuk a városon kívül).
a kantáros nadrág télen jobb, ha megkérdeznéd a veséd, ő inkább azt szeretné. macera persze a pisilés, de nincs kilógó derék.
az általad kiszemelt nadrág nem hideg télre való, a thermogatyák tíz fölött kezdődnek - nem véletlenül (mondjuk jobb betét is van bennük, de nemtom, h te milyen nyerget használsz ill. mennyit tekersz, ez hosszú távnál jelent előnyt) -, a jobbakban vastagabb réteg kerül a térd elé, így külön térdmelegítő sem kell. igazán hidegben ezek alá is kell a nem pamut aláöltöző.

--------------------
[The more ridiculous a belief system, the higher the probability of its success]

dorcssa képe
dorcssa
215 k, 2008-11-18 02:16

Én amikor múltkor dekában jártam(soroksári), volt egy pár maszk, és fel is próbáltam, de ezt nem az én fejemre tervezték, és sajnos csak egy méret van belőle. Így meg nagyon elállt az államtól meg a fejemtől, kényelmetlen lett volna. Pedig már kinéztem magamnak. Dehát így marad a bukó alá sapka, meg körkendő az arcom elé.

Bár lehet a végén veszek egy légszűrő maszkot inkább. Tényleg, akik hordanak ilyet.. Ti mit ajánlotok? Valamelyik blogban olvastam, hogy van olyan hogy ki lehet mosni, és akkor jó pár hónapig lehet hordani ugyanazt, erről tud valaki valamit?

Wilika képe
Wilika
216 k, 2008-11-18 02:22

Respro Bandit, de az csak porra, meg pollenre. Városban csak dísz. Bár mutatós, az tény, de akkor inkább varrnék már annyiból. :D (kb 6k HUF asszem)
(Igaz, egyesek szerint a City is.)

dorcssa képe
dorcssa
217 k, 2008-11-18 13:29

És akkor mit ajánlasz városon belül?

Wilika képe
Wilika
218 k, 2008-11-18 13:42

Hát, ahogy a neve is mondja, Respro City ;) 9800-ért láttam ZöldPont-éknál, de az ajánlott ár 10700 HUF.
Ugyanakkor nagyon elgondolkodtam egy 3M-es félálarcon, mely teljes szűrőzéssel kijön két hónapi respro-szűrő árából, és elvileg komolyabb filtert is tehetsz bele. Csak az nem olyan szociális megjelenésű, és esőben is neccesebb.

De a respro jól néz ki, és melegíti az arcod, meg szerintem a belélegzett levegő sem tök fagyosan jut be.

Zsurmi képe
Zsurmi
219 sze, 2008-11-19 17:35

3M 9925, ~ 2500 Ft.
3M 9926, ~ 1600 Ft.

Munkavédelmi boltban. Nekem 3-4 hétig jó, napi 30-40 perc bringázással. Mikropor és fémes gőzök ellen.

A Bajcsin a nyugatihoz közel van egy zár/munkavédelmi szaküzlet, ott lehet darabra is kapni.

-
Zsurmi

Wilika képe
Wilika
220 sze, 2008-11-19 20:03

Nekem a 6000-es félálarcok tetszettek meg. :)
http://www.gemplers.com/images/items/G10705-lrg.jpg
Ha jól emlékszem RavAntal és Vid használnak ilyet.
Egyetlen problémám vele ugye a megjelenés. :) Viszont állítólag a szűrése jobb. (függően attól, hogy milyen filtert teszel bele.
Esőben mondjuk nem praktikus. (tudtommal)

-ogre- képe
-ogre-
221 cs, 2008-11-20 10:39

ez sztem durvábban g.i.joe-s http://www.web-munkaruha.hu/index.php?productID=703

Zsurmi képe
Zsurmi
222 p, 2008-11-21 03:36

Ez is "munkavédelmi" cucc: http://kazan.erad.hu/~zsurmi/snapshot20081121013102.jpg

-
Zsurmi

-ogre- képe
-ogre-
223 p, 2008-11-21 04:33

ez mibül van, ghost in tzhe shell? vagy kevésbé klasszikus?

Zsurmi képe
Zsurmi
224 v, 2008-11-23 22:05

Ja.
-
Zsurmi

Wilika képe
Wilika
225 p, 2008-11-21 03:43

Ez viszont ritka szimpatikusan néz ki :D

errorka képe
errorka
226 cs, 2008-11-20 02:51

Ebben hogy iszol pl. menet kozben? Meg hogy anyazod az autosokat? :FF (Bar miota hideg van, eszrevehetoen kevesebbet iszom menet kozben, de azert az elmelet erdekel :)

- errorka

Wilika képe
Wilika
227 cs, 2008-11-20 04:14

Ja hogy azt is kell? (én csak nyáron, illetve az első pár napban, míg bennem volt az újdonság izgalma álltam meg inni minden utcasarkon)
Az anyázás az a Respro alól is kihallatszik, de még telefonálni is lehet benne.

er13a18 képe
er13a18
228 cs, 2008-11-20 13:09

"míg bennem volt az újdonság izgalma álltam meg inni minden utcasarkon"
aztán csodálkoztak, hogy miért vagy olyan jókedélyű :)

-ogre- képe
-ogre-
229 cs, 2008-11-20 10:35

azt mondja ilyenkor, hogy mpff-mpff, de a kinézetétől megijednek és bocsánatot kérnek. :P
ha szomjas, akkor is azt mondja, hogy mpff-mpff, csak kezd elváltozni a feje színe.

bios képe
bios
230 cs, 2008-11-20 14:39

:DDD

mph mph

Nuvanda képe
Nuvanda
231 h, 2008-11-17 18:01

Van vkinek tapasztalata a BBB kamáslikkal kapcsolatban? A BWS-03 Waterflex, BWS-04 Hardwear és a BWS-08 Ultraflex érdekelne. Mennyire tél és vízálló, mekkora az élettartama?

_WoL_ képe
_WoL_
232 k, 2008-11-18 01:08

na, ez engem is érdekelne, remélem lesz olyan, aki megosztja velünk a tapasztalatait...

--------------------

_WoL_ képe
_WoL_
233 cs, 2008-11-20 11:41

boci dicséri a bbb winterflexet a keróútinformon

--------------------

elfroland képe
elfroland
234 cs, 2008-11-27 00:39

BWS-04 Hardwear.
Szél ellen jó.
Hideg ellen jó.
Esőt csak rövid távon bírja, de gyorsan szárad.
Egy éve van meg, pár tucatszor lehetett rajtam, eddig semmi baja.

Marton Jean képe
Marton Jean
235 h, 2008-11-17 20:03

látom hogy dechába, 6500egy biciglis naci, nahmost a nike/adidas/asics/hellyhansen már pár ezressel gyárt ugyanilyen nacit, csak az futónadrág néven fut,és nemkell mondanom a különbséget!

proof88 képe
proof88
236 h, 2008-11-17 21:34

A Dechában is van futásra naci, az is olcsóbb. Biztos, hogy a felsorolt nacik vannak olyan jók, mint a dechás biciklis? Mondjuk az biztos, hogy finom, puha ülepvédője van. :D

Zsurmi képe
Zsurmi
237 h, 2008-11-17 23:44

Azon nincs párnázás, ami bringázásnál jól jön.
-
Zsurmi

_WoL_ képe
_WoL_
238 k, 2008-11-18 01:07

meg azért nézd meg a varrásait is, futónadrágban ui. ritkán ülsz. és jóval kisebb a menetszél...

--------------------

pi3c3 képe
pi3c3
239 h, 2008-11-17 21:12

Ha mindíg így mutogattok újabb és újabb cuccokat soha nem érek a végére a vásárlásnak... =D

Marton Jean képe
Marton Jean
240 k, 2008-11-18 00:39

én úgyfogom csinálni, hogy futónadrág, de nemtéli, hanem a sima casual(ösz,koratél) tipus, és hozzá egy oldalzsebes military gatya! Nemtudom de miért van a legtöbb military gatyának a seggébe pont olyan ív varva, mint amilyen van a fekete bringás membrán gatyáknál kibélelve a seggnél?:D

mcysh képe
mcysh
241 k, 2008-11-18 02:14

miért van a legtöbb military gatyának a seggébe pont olyan ív varva, mint amilyen van a fekete bringás membrán gatyáknál kibélelve a seggnél

Zseniálisan bánsz a nyelvvel. No shit.

===
bácsi a biciklin

Marton Jean képe
Marton Jean
242 k, 2008-11-18 00:39

én úgyfogom csinálni, hogy futónadrág, de nemtéli, hanem a sima casual(ösz,koratél) tipus, és hozzá egy oldalzsebes military gatya! Nemtudom de miért van a legtöbb military gatyának a seggébe pont olyan ív varva, mint amilyen van a fekete bringás membrán gatyáknál kibélelve a seggnél?:D

-ogre- képe
-ogre-
243 k, 2008-11-18 13:11

egy hülye kérdésem lenne. keresek a meglévő polárom és szélálló kabátom mellé hasonlót, hogy ne mindig ugyanazt hordjam. éppen nagy bevásárlást tartok az ebikeon, és megnéztem az ottani cuccokat, amik sztem középkategóriás árúak. van valakinek ezekkel kapcsolatban tapasztalata?

Dia képe
Dia (nem ellenőrzött)
244 k, 2008-11-18 17:18

A decathlonos térdvédő akkor is csúszkál, ha harisnyát vesztek alá? Elvileg logikus lenne, hogy nem... vagy mégis?

pethodavid képe
pethodavid
245 k, 2008-11-18 18:08

Csúszkál az mindentől függetlenül, ha olyan kedve van.
Én a bringás gatya alá szoktam felvenni és mivel az mindenhol hozzászorítja a lábamhoz ezért egyáltalán nem csúszkál...

bajszos képe
bajszos
246 k, 2008-11-18 20:02

Az én tapasztalataim:
Ne vegyetek Shimano kamáslit, drága, szétmegy, nem vizálló (mondjuk szelet fog, és meleg).
A téli dzsekim Elastic. Elégedett vagyok vele. Megizzadok benne, de gyorsan szárad, a szelet teljesen jól fogja, érezhetően jobban szellőzik, mint az általam eddig próbált szellőző széldzseki/esőkabátok. A legnagyobb hidegben egy polár mezzel bőven jó. Öt fok alatt egy rövidujjú mezzel.
A térdmelegítőm bikepositive. Ez lesz a harmadik éve, és nagyon jó! Tapinaci alá kell venni (minusz sokban egy polár tapinacival nem fázik benne a térdem), és akkor nem csúszik sehova.
Kesztyűm valami keleti csoda a Hattyú utcában vettem, nagyon (betegesen, ugyanis nincs rendes hajszálérhálózatom) fázós a kezem, de ez egész jó volt talán 6ezerért.
Idénre vettem egy Shimano téli cipőt, az még tesztelés előtt áll.
Szemüveg 3000 ft. munkavédelmi (3M), teljesen jó.
Télre pedig szakállat növesztek, illetve kenek valami zsírosat az arcomra elindulás előtt, az jó a fagyos menetszél ellen.
B.

szabomikulas képe
szabomikulas
247 k, 2008-11-18 20:20

Milyen jellegű a kesztyű? Nekem is nagyon fázós a kezem, mondjuk egyéb részeim se fagyállók.

feb képe
feb
248 sze, 2008-11-19 14:02

Én téli motoros kesztyűt használok. Kicsit szűkös, úgyhogy furcsa benne a kormányzás, de fasza meleg.
Motorozáskorz már nem ennyire tuti (ugyi ott nagyobb a sebesség, és nem pumpálja az ember a sok-sok vért, csak ül egyhelyben)

Igaz ma vettem fel ebben a szezonban először, lehet, majd jobban hozzásszokok.

-------------------
ma is jo ido van tekereshez

bajszos képe
bajszos
249 sze, 2008-11-19 18:01

Van egy "őszi" abban ma kezdett fázni a kezem (bár állítólag ma 5 fok alatt volt reggel. Na ezen két felirat van: racing és ride'n'roll. Egyik többet mond a másiknál. A télire, ami elvileg windtexes anyagból van, arra pedig azt írták: bikefun. Abban egy ideig a minuszokat is bírom.
B.

-ogre- képe
-ogre-
250 cs, 2008-11-20 01:28

ha tényleg fázós vagy, van a tengerszemben vaude. nem olcsó, mert egy 10es, tavaly vettem, és eddig nem volt olyan hideg, amiben ne működött volna. az egyetlen baja, hogy enyhébb időben sokszor beleizzadtam, de a kéz ízületeivel sem érdemes viccelődni. az átmeneti kesztyűm tegnapelőtt még jó volt, de mára már kevés.

bios képe
bios
251 cs, 2008-11-20 14:48

hali, én az ogre által javasoltnál kevesebbért, 8ezerért vettem campa kesztyűt. ez full textran, fogja a szelet, tartja a meleget, enyhébb idő miatti izzadás esetén kivezeti a vizet és gyorsan szárad. nekem is nagyon fázós a kezem, eddig soha nem volt benne gondom, még a 2 nappal ezelőtti mínusz 6ban sem éjjel. a textran alapból vízálló valamennyire, de nem százasan. ami az, tehát hegesztett, nem varott, az egyrészt sokkal melegebb is és kiba@ott drága (asszem 13nál kezdődik), én nem vennék. ahol már úgy esik az eső, hogy beázik a kesztyűd is.. az a minden mindegy kategória nekem (mondjuk se sárvédőm, se vízálló gatyám nincs, valszeg a kezem elázása idegesítene utoljára... :D )

-ogre- képe
-ogre-
252 cs, 2008-11-20 16:24

a vaudénak az egyetlen baja, hogy nagyjából a legdrágább túrázós sportszergyártó, de mindenképpen dobogós. nem mondom, hogy mindenki vegye, mert ne, de ha szán rá pénzt, akkor ez is lehetőség. :)

bios képe
bios
253 cs, 2008-11-20 21:42

jaja világos. én is úgy vagyok vele, hogy amiről tudom, hogy fájer cucc, azt fogamszívva megveszem sokért és project jóidőre letudva. a gatyáim 4-5 évig bírják, pár póló is megélt ennyit, cipők szintén. ruhaválasztásban sikeres-e vagyok? viszont (nem miattad) megint hangsúlyoznám, hogy nem az ára dönti el valaminek, hogy jó-e, avagy nem. én fordítva közelítem meg a dolgot, ha valami jó, akkor hajlandó vagyok sokat adni érte. kinek a pap, kinek a pankné. :)

jszakolczai képe
jszakolczai
254 sze, 2008-11-19 20:20

Az Elastic dzseki mennyibe került? Erről (Klímadzseki) van szó? Melyik boltban vetted? Én is ezzal szemezgetek, mert a mostani dzsekim ugyan elég szélálló, de a párát kegyetlenül bent tartja, és nincs most 10e Ft-om egy márkás thermo dzsekire.

Kék Median trekking, fekete bukó és maszk

bajszos képe
bajszos
255 szo, 2008-11-22 12:25

Igen, erről. De 10e-nél több volt. Van a honlapon telszám hívd fel őket, és kérdezd meg! Én kimentem Rákoscsabára a mintaboltba. Ott a legolcsóbb, és, ha CM-es mez, vagy póló van rajtad, és szerencséd is van, vagy szólsz, akkor kapsz kedvezményt. És vannak ott mindenféle kifutó cuccok olcsóért.
Egyébként, ha valaki nem teker olyan nagyon, és nem izzad olyan nagyon, és nem akar sokat költeni, de tartósat akar, és jót, és nem csúnyát, akkor vannak a Coverguard dzsekik, kabátok, nadrágok a munkavédelmi boltokban. Azok is jók.
B.

bios képe
bios
256 cs, 2008-11-20 14:54

nagyon fontos dolgot mondtál, hidegben kenni kell az arcot / kezet is!!! ezt eddig hogy felejtettem el.. pedig nálam is napi rutin.

proof88 képe
proof88
257 cs, 2008-11-20 20:09

Mivel kenitek pontosan?
Nekem gondolom a hidegtől száraz az arcbőröm, főleg borotválkozás után látszik meg ... tudom vannak hidratáló krémek, de ti mit használtok? :D

mcysh képe
mcysh
258 cs, 2008-11-20 20:19

Nem használok krémet, de most rákérdeztem valakimnél, aki használ. Azt mondta, hidegben nem jó a hidratáló krém. Inkább éjszaka hidratálj, és biciklizéshez valami zsíros krémet tegyél fel nagyon vékony rétegben, tudod, klasszikus kék kerek ötbetűs bazz.
===
bácsi a biciklin

Wilika képe
Wilika
259 cs, 2008-11-20 21:54

vazelin? :D legalább ha pofára esek, akkor nem beverem a fejem, hanem csúszok 10 métert. :D

newmodelakos képe
newmodelakos
260 cs, 2008-11-20 23:06

gyönyörű... ez a magával eragadó képi világ...
;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

proof88 képe
proof88
261 p, 2008-11-21 02:40

Hát nem tudom. :S
Kék és 5 betűs pl a N1V34, dehát az pont hidratáló, nem? Én láma vagyok ezekhez.

Wilika képe
Wilika
262 p, 2008-11-21 02:57

SZAFT!

proof88 képe
proof88
263 p, 2008-11-21 03:54

WTF?!

Wilika képe
Wilika
264 p, 2008-11-21 20:25

PWND...

_WoL_ képe
_WoL_
265 p, 2008-11-21 20:58

lol, wilika ftw!

--------------------

mcysh képe
mcysh
266 p, 2008-11-21 03:21

A kék kerek tégelyes ősnívea zsíros krém. A nivea természetesen gyárt hidratálót is, szoktam látni a fürdőszobában. (Hogy keveredtem én ebbe a témába?! Minek kell nekem mindenbe beleszólnom?!)
===
bácsi a biciklin

proof88 képe
proof88
267 p, 2008-11-21 03:57

THX!
Igazából van ilyenem, arra használtam, mikor száraz volt az orrom a sok fújástól. Akkor bevált. Azt hittem, hogy ez valami hidratáló dolog. Nem nagyon értek a témához. :D

bios képe
bios
268 cs, 2008-11-20 21:27

mekis jól mondja, tekerés előtt kéktégelyes gyász, bringa után hájdrét. én hidratálni a "franciásan klinikai" férfigyászt használom. ez ugye megfejthető? ha nem akkor segítek: bár gyártanak parfümöt, a többi cuccuk illat- és színezőanyagmentes [[azt a reklámmentes mindenünket mekis :D ]] kurvadrága, de nekem muszáj ilyet tolnom, mert allergiás vagyok a legtöbb cuccban használt adalékokra, plusz nem is hidratál egyik sem, úgyhogy szappannal fürdés, parfüm csak nagyritkán és minden termék félve tesztelése - ez bevált nagyon ja és nem a gél, a krém a barátod, sárga színe van, a férfi változatban ugyanaz van, de olcsóbb (muhahahaha, ezt ott dolgozótól tudom) valamivel és csúnya ezüstszürke tubusa van.

proof88 képe
proof88
269 p, 2008-11-21 02:42

C11.N1.QU3 ???

bios képe
bios
270 p, 2008-11-21 12:13

ott a McFejtés. c11n1qu3b@zz :)

-ogre- képe
-ogre-
271 p, 2008-11-21 04:38

nekem a nővérem tukmált rám valami téli krémet, amim már rég lejárt, és kb olyan durva, mint a fókazsír, de a lényeg, hogy tényleg szigetel, és nem hidratál. vannak ilyen cuccok, mint pl a norvégformulás bazz, de olyat még nem próbáltam. az tuti, hogy a vikingek gyapjú pulcsit, bőrcsukját és fókazsírt kombóztak, és az eredmény jobb lett, mint a modern teknika csodái, láttam róla valami dokumentumfilmet is. de a jakzsír is faja :P

bios képe
bios
272 p, 2008-11-21 12:17

jakzsír!!! :DDD

mcysh képe
mcysh
273 p, 2008-11-21 14:21

Jakvaj az, nem? Nem sok hája lehet egy jaknak.
===
bácsi a biciklin

-ogre- képe
-ogre-
274 p, 2008-11-21 14:29

lehet, hogy a kettő ugyanazt takarja... kicsit összemosódik a múlt homályában. az a zsiradék, amit a teába is szoktak tolni a helyiek. ha vaj, akkor vaj, ha zsír, akkor zsír. bár a vaj logikusabb, mert ahhoz nem kell levágni az állatot.

mcysh képe
mcysh
275 p, 2008-11-21 14:37

teavaj :-)
===
bácsi a biciklin

lajhár képe
lajhár
276 p, 2008-11-21 14:46

Az tényleg vaj. Állítólag nem semmi íze van, egyszer azért kipróbálnám.

Ádám

Névtelen képe
Névtelen (nem ellenőrzött)
277 sze, 2008-11-19 22:26

NICOFLEX a térdre

pi3c3 képe
pi3c3
278 sze, 2008-11-19 22:49

No ma a lehető legegyszerűbb verziót teszteltem a térdemen. Kettébecsapott zokni... Olyan 2°C-nál fázott benne egy picit a térdem, hazafelé 5-6 fokban viszont jó volt. Akkor egy cseppet sem. Akkor bele is izzadtam rendesen. Mindenesetre 2-3 fok alatt kell a rendes sporttérdvédő. Vagy Elastic vagy BTWin vagy valamilyen, de lehetőleg neoprén. Az bizti megvéd a hideg ellen. A BTWin téli kesztűmben minden féle anyag van, de az korrekt nagyon... Belül picit se izzad meg a tenyerem és nem is fázik benne.

newmodelakos képe
newmodelakos
279 cs, 2008-11-20 23:02

Hát én eddig csak olvasgattam a kiscsapatot, gomboltam mosmá' leírom h én mit használok... hátha segít(v legalább kirobbantok vmi jó kis vitát:)
aki ismer tudja h nagyjából dekás cuccokat hordok - elsősorban azért mert amikor elkezdtem a bringázást, nem volt pénzem méregdrága hűdeprofi bringásmezekre, így:
alulra 1 max 2 réteg dekás izzadságelvezető(kalenji, ja ide azt kell írni B@ZZ) póló(1.5-2e), és a múltkor vettem náluk leárazáson (6e) vmi windstopperes hosszú/rövidujjú mezt. bár a héten nem bicajoztam, de előtte felül nekem ennyi elég volt a reggeli 5 fokban(sikoltoztam is h h a pics@ba két vékony réteg.... úúláccik mégis műxik a spéci cucc?) a lábamra egy dekás lábszármelegítő és fölötte egy felhajtott nadrág. vettem még téli bringásnacit(btwin, azt írják 5-15C), egy téliesebb futóalsó-felső szettet aláöltözőnek.kizártnak tartom h ezek vmillen kombinációban ne legyenek elegek. még majd próbálgatom a sídzsekimet, mer az elvileg lélegzős, aztán
még a kamásli és vmi téli lélegző gatyó hibádzik, és jöhetnek a jegesmacik:))

vélemény?

-ogre- képe
-ogre-
280 p, 2008-11-21 04:42

epekedve várom a csibóbazz téli cuccait, mert amik tavaly voltak, azok 1től egyig beváltak, és jó lenne még vmi hasonlót pattintani, hogy legyen váltás ruhám is.

hegylakó képe
hegylakó
281 p, 2008-11-21 19:18

Sziasztok!

Én egy lábmelegítőben nyomom, kérdésem az lenne, tisztelettel, hogy a térd védelmében beruházzak - é még egy térdvédőbe is? (hajnalban megyek melózni, az eddigi hőmérséklet nem idokolta)Mi az a hőfok, ami alatt mindenképpen kell a két réteg? (plusz nadrág persze)
tanks

-ogre- képe
-ogre-
282 p, 2008-11-21 21:11

szerintem egyszerűbb, ha téli futónadrágot hordasz alul, aminek vastagított a térde.

qal képe
qal
283 v, 2008-11-23 01:36

Szia,

szerintem érdemes térdvédőt venned, nekem is ezt tanácsolták, amikor elkezdtem bringázni, és én is csak megerősíteni tudom.
Én Uriel sport térdvédőt vettem, egy gyógyászati segédeszköz boltban, az onkológiával szemben (2ezer körül per darab). Neoprén, tépőzáras, fogja is a térdem, alapvetően erre van kitalálva, a melegítés és szélvédelem csak plusz dolog. Annyi van vele, hogy megizzad alatta a térdem, bár van egy lyuk elöl a térdkalácsnál.

bajszos képe
bajszos
284 h, 2008-11-24 00:59

Azt hiszem, a melegítés, és a szélvédelem nem plusz dolog. Egy biciklis térdmelegítőnek pont ez a lényege. Ráfúj a 0 fok a térdedre, és tönkremegy. Lehet, hogy nem érzed, hogy hű most lefagy, de akkor is.
B.

Wilika képe
Wilika
285 h, 2008-11-24 01:20

Úgy értette, hogy mivel gyógyászati segédeszközboltban vette, ezért ez nem hivatalos biciklis térdvédő, elsődleges célja a láb megtámasztása. A melegítés, és a szélkizárás csak "jött" az anyaghasználatból következően, ami biciklisnek pont kapóra jön.

Gondolom így értendő.

shutruk képe
shutruk
286 szo, 2008-11-22 01:12

Öltönyben elég necces lesz ez a tél két keréken... Vak is aszonta, majd meglátjuk...

_
I am Shutruk-Nakhkhunte, King of Anshand and Susa, Sovereign of the land of Elam. By the command of Inshushinak I destroyed Sippar, took the stele of Naram-Sin, and brought it back to Elam, where I erected it as an offering to my God, Inshushinak.

-ogre- képe
-ogre-
287 szo, 2008-11-22 12:12

amire vártam:
http://www.tchibo.com/corweb/servlet/contentblob/249878/data/Ahnemakadly...
a tavalyi bővített, módosított kiadása

Wilika képe
Wilika
288 szo, 2008-11-22 16:27

Azta o_O
És ezek ennyibe is kerülnek, vagy inni kell hozzájuk kávét, meg gyűjtögetni valamit a csomagolásukból?

proof88 képe
proof88
289 szo, 2008-11-22 16:53

Tetszik, kár hogy a Bécsi útra kéne mennem vagy Arena Plaza-ba.

Wilika képe
Wilika
290 szo, 2008-11-22 17:49

Bécsi út??? Hát ott tanulok! :)
Hol, mi, merre? Tanítsatok!

Áh, a hátoldalon! Már látom *^_^*

bonnie képe
bonnie
291 szo, 2008-11-22 19:08

vagy a MOM parkba.
bonnie

proof88 képe
proof88
292 v, 2008-11-23 16:11

Hmm, az végül is nincs is olyan messze az egyetemtől. :)

Zsurmi képe
Zsurmi
293 v, 2008-11-23 22:41

Fentebb írtad, hogy minden cuccuk bejött (amit vettél).

Nekem sajnos nem. A futódzseki - az XL-es méret- már azonos méretű ruhákhoz képest is túl bő, de túl rövid ujjban ls derékban.

A símaszk nem vált be, kicsi, folyton lecsúszik (túl nagy a pofám amúgy is).

A thermos alsóruha jó (de nagyon meleg), kivéve hogy a bokánál lévő varrás az első felhúzásnál bomlani kezdett.

A sportalsó is jó, a hűvös (de még nem hideg) őszi időben, bringán.

-
Zsurmi

bonnie képe
bonnie
294 szo, 2008-11-22 19:12

Aki arra kíváncsi, ohgy hétköznapi emberek hogyan rakják télen, az látogasson el Győrbe, vagy Komáromba, meg fog lepődni..
bonnie

pi3c3 képe
pi3c3
295 szo, 2008-11-22 19:37

Nem akarom lehúzni ezeket a cuccokat, de nekem valahogy az áruk gyanúsan kevéskének tűnik. Bár így első blikkre nem tűnnek rossznak.

Tegnap mondjuk voltam Westendben az overland-ben, és igencsak meglepődtem az árcédulákon:

Kamásli (igaz tényleg iszonyat vastag volt kizárt, hogy átázzon): 10.000-ért

FullFace (NorthFace) téli sport maszk: 10.000-ért

No most ezeket a cuccokat a Dekában feléért meg lehet venni és nem hiszem, hogy azok bármennyivel is rosszabbak volnának... A kesztyűm abszolute korrekt és nem is fázik benne a kezem...

Valahogy inkább választom a középutat.
http://pi3c3.extra.hu

-ogre- képe
-ogre-
296 v, 2008-11-23 13:27

nekem a tavalyi szett bevált, de most veszek még egy futókabátot meg polárpulcsit, és esetleg egy futónadrágot is. összesen nem fog annyiba kerülni, mint a milo kabátom :)

Knecht képe
Knecht
297 szo, 2008-11-22 23:33

Ma délután el kellett mennem a... vásárolni :) Nagyon nem volt kedvem metrózni, s onnan még negyed órát gyalogolni, ráadásul piszokul hiányzott már a mozgás (egy teljes hónap kiesett térdnyavaja miatt) így inkább szép óvatosan letekertem azt a pár kilométert.

Nem bántam meg. Sőt :))) Köszi mindenkinek a fenti (illetve egyéb topikokban található téli) tippeket! ALDIbazz angóra alánadrág/térdvédő + esőkabát + liberós nadrág + bicajoskesztyű kombó 3°C-ban, közepes szélben épp ideális volt. A fürgeláb-fokozat és a fullra kieresztett hátizsák-vállpánt szintén bevált :)

Knecht képe
Knecht
298 szo, 2008-11-22 23:45

Ja, és hazafelé indulásnál ez fogadott, utána pedig ez :)

proof88 képe
proof88
299 v, 2008-11-23 16:37

Üdv!

Múlt héten vettem a Dechában 2 pár meleg kerékpáros zoknit, és a lábszármelegítőjüket, ami ugye majdnem az egész lábam elfedi. Meg a téli 6 ezer valamennyibe fájó kesztyűjüket.

Most hétvégén megvettem 8ért azt a piros cangás mezt, és 18ért a kerékpáros dzsekijüket. Valamint az alap bringás nadrágot 6ért, mert gondoltam, hogy elég az, hisz alatta úgyis ott lesz a lábszár melegítő, meg felette szerintem mindig lesz egy felhajtott normál nadrág. Nem szeretném a kerékpáros nacit összelatyakozni. Vettem olyan membrános maszkot is 5ért. Biztos ami biztos alapon vettem még 1 pár vékony sízoknit is, az is egy réteg. A meleg bicós zoknival együtt kombináltam. Magyarul rengeteget költöttem, de gondoltam, jól fogom érezni magam hidegben is.

Ma kipróbáltam a ruházatot a hóesésben, bár az igazi hideg hajnalban lesz holnap, de a lényeg, hogy felülre csak a mezt és a dzsekit vettem fel, persze a kis kabátom is levittem magammal, hátha kelleni fog. Trikót azért nem vettem fel, mert ha beszívja az izzadságot, nem tudja továbbadni a meznek, és akkor az nem jó. Elvileg a mez és a dzseki össze tudnak dolgozni, talán jobb a 2 réteg, mintha 3 lenne, de abból a legalsó nem jó.

Szóval hihetetlen érzés volt, hogy 2 réteggel egyáltalán nem fáztam! Totál elszigetelt a külső nedvességtől(hó) a dzseki, nem éreztem hideget! Pedig még vagy pár percig álltam is a szakadó hóban indulásnál, mert egy ismeretlen kutya erre járt, addig nem érdekelte, hogy ott vagyok, amíg csak toltam a biciklit, de ahogy tekertem csak félig kicsit, egyből megugatott és elkezdett ugrálni, mondanom sem kell, hogy nagyon ideges lettem. Nem volt halálfélelmem, mert kicsit éreztem rajta, hogy ha abbahagyom, akkor békén hagy, de a gazdájára nagyon mérges voltam, tudtam hogy közeli háztól kiengedett kutya. Aztán láttam, hogy hova ment vissza, akkor csukta be a csávó a kaput. Még egyszer ez lesz, jól kiosztom az embert, engem ne tartson fel egy kiengedett kutya. Ha felügyelet nélkül kiengedi, akkor előtte tegyen rá szájkosarat azt' csókolom. Vagy sétáltassa pórázon, hogy ne ugráljon körbe.
Na mindegy, ez már nagyon off volt. Szóval a külön kikészített kabátom tényleg nem kellett! Nagyon durva, hogy a 2 vékonyka ruha (amik persze önmagukban is többrétegűek) ennyire jól állták a sarat! Tudom, hogy drágák voltak, de éreztem, hogy megérik a pénzüket.
Lábaim sem fáztak, viszont a lábujjaim igen. :S
Bakancs volt rajtam, néztem de nem ázott át, meleg kerékpáros zokni hidegre és egy vékony sízokni. Mégis fáztak a lábujjaim. Olyan termós talpbetétre még be fogok fizetni, hátha segít.
A nyakamnál nem éreztem nagyon hideget, pedig volt szabad rés, de valamennyire takarta a maszk alja. Talán lehet, hogy egy sállal ki fogom egészíteni az öltözéket.

Vettem impregnáló spray-t is, hogy majd ha kell, használjam.

Ami érdekes, hogy mikor levettem a ruháimat, megdöbbenve tapasztaltam, hogy kicsit izzadt volt a hátam. Pedig egyáltalán nem éreztem, míg eddig mindig lekaptam magamról a pamut pólót/trikót, mert hidegek voltak az izzadságtól (szerencsére közlekedés közben nem, csak itthon már vetkőzéskor).

Ami zavar, hogy még nem bicikliztem télen, nincs tapasztalatom, félek, hogy rámegyek a jégre és jól összetöröm magam. Ami biztos, hogy lassabb tempóban fogok menni, és nem igazán fogom a túl gyors utakat választani, amiken eddig bátran is mentem, mert volt tapadás. Meg a viharos szél is zavar, ami balra-jobbra lök, kiszámíthatatlanul.

Ja és sajnos a szemüveg még nincs meg. Néztem síszemüvegeket, de minddel az a baj, hogy a sisakkal együtt lejjebb mennek és az orrom nyomják, nem kapok rendesen levegőt. Sajnos úgy néz ki, hogy valami más szemüveg kell majd, ami nem párásodik és szigeteli a szemem a hidegtől. Ma kipróbáltam a napszemüveget, de az este nem jó, hajnalban sem, másrészt megállásnál párásodik is, ez főleg a légszűrő maszk miatt van. Ilyet is vettem, csak az most nem lényeg. Respro City, mert meleg és azt mondtátok, hogy lehet nedves időben is használni. Ha jó idő lesz jövőre, veszek 3M-es cuccot, ami biztosan véd a PM10 ellen.

Bocsi a hosszú írásért. De azért voltam ilyen részletes, hogy bele tudjatok kötni (nem értek hozzá és ti tapasztaltabbak is vagytok). :) Szóval ha hülyeséget írtam, ott légyszi javítsatok ki, hogy okos lehessek! :)

-ogre- képe
-ogre-
300 v, 2008-11-23 17:35

ilyenkor pláne nagy utakon kell menni, mert azokat legalább tisztítják. volt már, hogy éjjel hazafelé simán mentem gyömrőin meg üllőin kifelé, aztán pár utcával a házunktól leszálltam, mert a kis utcákban életveszély volt fáradtan tekerni.
ha meg gyakorolni akarsz jégen, ajánlom az ajtósi#steffi kereszt és az olof palme sétány közti szakaszt, tavaly kb +5 perc volt átvergődni rajta, de külön élveztem :)