Fényvisszaverő ruházat?

A KRESZ-ben ugye az van, hogy kötelező a fényvisszaverő ruházat lakott területen kívül, azt viszont nem határozza meg, hogy milyen is legyen ez. Legtöbben a kukásmellényt használják, de ha az ember hátizsákot is hord magával (mint például én), akkor az vajmi keveset ér. Erre ott vannak a felragasztható fényvisszaverős csíkok, matricák, amik nem igazán vihetők át egyik ruháról/táskáról a másikra. Ezért gondolta azt a barátnőm, hogy ebben a témában csinálja a diplomadolgozatát, aminek az egyik eredménye lett a csatolmányokon látható kütyü. Egyszerű, hajlékony, könnyen rárakható bármilyen ruházatra (ha ezalatt nem értjük a vastag szőrmebundákat, amiket -lássuk be- nem túl sokan szoktak viselni kerékpározáshoz, vagy éjszakai sétáláshoz:) ), vagy egyik táskáról a másikra, ha van valami, amibe bele lehet akasztani. Én a táskámnál ezt egy gomb rávarrásával oldottam meg, de akár a csatokhoz is rögzíthettem volna, csak akkor kisebb lett volna a fényvisszaverő felület.

Maga a fényvisszaverő anyaga mikroprizmás Reflexite, nem pedig üveggyöngyös, tehát esőben is ugyanolyan jól látható, mint kevés fénynél, mivel majdnem az összes fény visszaverődik a prizmákról. A mérete 80x80x3 mm. Ez ugyan nem helyettesíti a lámpákat, viszont jól kiegészíti. Vagy esetleg ez még nem felel meg a "fényvisszaverő ruházat" kritériunak?

Ha esetleg van valaki, aki -rajtam, illetve a diploma bizottság tagjain kívül- hasznosnak találják ezt a kiegészítőt, akkor vasárnap (2008.10.12) megnézheti, megveheti a Gödörben a WAPM kiállításon. Ha pedig kritikád, vagy egyéb észrevételed van, akkor se tartsd magadban! :)

CsatolmányMéret
Fény_01.jpg19.14 KB
Fény_02.jpg20.67 KB
Fény_03.jpg34.32 KB
Fény_04.jpg43.87 KB
Fény_05.jpg19.27 KB
Fény_06.jpg24 KB
Fény_07.jpg9.96 KB
Fény_08.jpg11.58 KB

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Lathor képe
Lathor
1 cs, 2008-10-09 19:06

Tetszik, de szerintem ez kevés, gugliba írd be:

site:criticalmass.hu EN 471

sőt, itt is van okosság http://bringaut.hu/?q=node/737

WP képe
WP
2 cs, 2008-10-09 23:38

Igazad van. Végigolvastam a belinkelt lapot, lapokat, és ez bőven nem felel meg a kreszben leírtaknak.

Viszont talán hasznosabb, ha ez van rajtad, mintha egy kukásmellény + hátizsák. Ha eltakarja valami a fényvisszaverő ruházatot, akkor vajon megbűntetnek akkor is, ha a kresz szerinti ruházat van rajtad?

Lathor képe
Lathor
3 p, 2008-10-10 11:45

Az egészen biztos, hogy többet ér, mint a letakart kukásmellény, és drukkolok, hogy minél többen használják majd, mert jó, de azt nem tudom, hogy rendőrökbe mit sulykoltak bele, ha konkrétan azt, hogy "kukásmellényt" akkor beleköthetnek, ha azt, hogy "fényvisszaverő ruházatot" akkor nem kötnek bele.
A válaszom egy határozott talán :)

lord képe
lord
4 cs, 2008-10-09 19:28

Nekem ez tetszik! Végre valami, ami akkor is jól néz ki, amikor éppen nem világít.
Okt 12-n kívül hol lehet ilyet beszerezni?

WP képe
WP
5 cs, 2008-10-09 23:33

Na, örülök, hogy másnak is tetszik. :)

Egyelőre a Sterling galériában -Ráday utca 31.-megvásárolhatóak a kiállítási (egyedi -nem sárga- darabok) darabok borsos áron, 2000 Ft-ért, de nem hiszem, hogy többe kerülnének a mostani sárga színüek, mint 1000 Ft. Az ár még kalkuláció alatt van. :)

Ha esetleg érdekel, akkor megadom az elérhetőségét az asszonypajtinak levélben, és majd vele megbeszéled, hogy mikor, hogyan tudnál venni ebből.

lord képe
lord
6 p, 2008-10-10 00:54

Köszönöm a lehetőséget, azt hiszem megvárom, míg kiegyensúlyozza magát a piac és nem operál ennyire borsos árakkal ;)
De ha azzal riasztasz, hogy ezek kisszériás darabok és igyekezzek, akkor eltolom magam a Sterlingbe.

Egyébként hogyan tervezi/tek a terjesztést? Gondolom, nem kizárólag ékszerszalonokban :)
Csak azért kérdem, mert nemrégiben ráúsztam a világító szelepsapka témára és érdekel, hogy mi egy új termék bevezetésének a menete.

WP képe
WP
7 p, 2008-10-10 09:48

A világító szelepsapka jó! :) Nekem is van egy mozgás- és fényérzékelős a bringán. Szerencsére egyelőre nem járok sötétben melóba.

A terjesztés tervezése egyelőre kidolgozatlan, de ha majd lesz idő rá, akkor talán a bringa boltokat kellene körbejárni, hogy érdekli-e őket a dolog. Ha látnak benne fantáziát, akkor talán kiteszik azt is az eladótérbe. De ha van jobb ötlet, akkor azt is szívesen hallgatom. :)

A 2000 Ft-os ár azért van, hogy ne vegyék meg azokat a darabokat, amik ki vannak állítva, mert azok olyan színüek, amilyenek nem készülnek mostanában.

gaze képe
gaze
8 cs, 2008-10-09 23:44

hehe, nem olvastam el a szoveget, csak kattintottam a kepekre.
jol meg is lepodtem, hogy na ezek mik? :))

cuki
a bringas divat faktort mindig jo novelni.

bar en maradok a labszar-gatyaszoritokra aplikalt fenyvisszavero baszkuranal, bicajozas kozben meg 30-bol 1-szer nincs rajtam a tatyom villogoval (+ a bicajon a sok sok fenyvissazveros matrica, sajat szineben ratekerve, tehat napopal nem latszik hogy ott a matrica :)

lord képe
lord
9 p, 2008-10-10 01:15

nekem bejönnek a többfunkciós, áramforrás-mentes, helytakarékos, gyerek-kompatibilis cuccok, pláne ha tényleg ki is néznek valahogy.
a gatyaszorítókról sok minden elmondható, de az biztosan nem, hogy minden itt felsorolt kívánalomnak megfelelnek :)

bár én is meglepődtem, mert azt hittem, megint valami 'Himalájáról százzal leguruláshoz kifejlesztett űberbrutál kütyü' lesz, erre tessék: szép, színes, gombonülő lepkék

a divatról jut eszembe

kedves WP

alert! potenciális célközönség:

divatosan biciklizni

szoknyában bringázni

divat címke a Cm.hu-n

floodolás-mentes szép estét ;)

kare777 képe
kare777
10 p, 2008-10-10 00:50

már majdnem leugrottam a székről az ár miatt, de az utolsó kettő kép szerintem meggyőzőtt...
de mindenképp megnézem szomBUTTON

Krisztab. képe
Krisztab.
11 p, 2008-10-10 15:15

Nekem nagyon tetszenek! Kukásmellény helyett biztos nem teszi meg, de ugye az csak lakott területen kívül kötelező, úgyhogy nekünk ide a városba teljesen jó. Gratulálok a barátnődnek!

Ha csak így begyűröm az anyagot a közepébe, nem esik le bringázás közben?

Lehetne még karkötő, fülbevaló, nyaklánc...

*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

WP képe
WP
12 p, 2008-10-10 19:32

Olyan műanyagra van ráapplikálva a fényvisszaverő felület, hogy szerintem ha már csak egy kicsit is begyűröd a ruhát, akkor már nem esik le. Ha pedig egy kicsit jobban, akkor tutira ott marad.

Egyébként az 'X' formájú talán egy kicsit erősebb, mint a másik. Legalábbis jobban meg kell vele szenvedni, ha ki akarod szabadítani az ujjadat belőle. :) De vasárnap kipróbálhatod a WAMP-on.

A "karkötő, fülbevaló, nyaklánc..." jópofa lehet, de ezek inkább szépek lehetnének, mint hasznosak. Szerintem csak egyedi ékszerek készülhetnének ilyenekből. Bár egy olyan lógó fülbevalót megnéznék este, aminek fényvisszaverős felülete van. :)

ritka képe
ritka (nem ellenőrzött)
13 szo, 2008-10-11 00:08

Köszönöm a sok véleményt, amit a tárgyaimhoz fűztetek.
Gyártásuk és formájuk folyamatos fejlesztés alatt áll, sajnos egyenlőre még saját zsebből, de mindenképpen szeretném továbbvinni a dolgot.
A tárgyaknak most lesz az első nyílvános megmérettetésük és biztos vagyok benne, hogy sok tanulsággal fog szolgálni.
Ékszerek készítése ebből az anyagból már azóta foglalkoztat,amióta először a kezembe vettem ezt a mikroprizmás fóliát. Én nagy lehetőségeket látok benne, csak legyen az embernek elég szabad kapacitása rá. :)