Sokan írtátok, hogy későn szereztek tudomást az akciókról és felvonulásokról. Ezentúl bármikor feliratkozhatsz a riadóhiradóra. Így időben értesülhetsz mindenről ami különösen fontos...
Az oldalon fellelhető tartalmakat és a Criticalmass-t a következő emberek készítik.
Az oldalt a ninja fejleszti Drupal-al, a lipilee adminisztrálja, a Solid rajzolja, a Dejahu teszi fel a netre.

Adamekptől ezer bocsánatot
Adamekptől ezer bocsánatot kérek először is, szétoffolván egyből ezt a tiszta oldalt!
Van egy étterem ahol szabad dohányozni és a vendégek kvótát kapnak belépéskor a pincértől arra, hogy hányszor gyújthatnak rá.
Ebben a vendéglőben általában vágni lehet a füstöt, de ez végre egy fantasztikusan ígéretes, úttörő kezdeményezés arra, hogy megtisztuljon a levegő.
Minden vendég aki kvótát kap, eleinte naivan azt hiszi, hogy minden vendég kvótát kap!
Minden vendég aki kvótát kap, egyben feljogosultságot is kap arra, hogy kvóta-jegyeivel kereskedjen.
Ez jól is jön azoknak a vendégeknek akik nem dohányoznak, mert eladhatják a máskülönben haszontalan, felesleges jegyeiket azoknak, akik dohányoznak.
Erre az adásvételre a vendéglő vezetőségén keresztül vannak bíztatva a vendégek, és a vezetőség ügynökként, külön haszonnal intéz minden egyes ilyen tranzakciót.
A vendégek látják, hogy ez jó nekik, s míg talán irigykednek picit a vendéglős külön hasznáért ebből, vállat vonva elfogadják a rendszert.
Aztán félre nézve a vendéglő más sarkaiba, mindig ott látnak nagy, sötét, izmos figurákat, akik iszonyatosan hatalmas, sűrű fűstüt eregető szivarjaikat szívják, egyiket a másik után.
A kvóta rendszerben regulázott vendégek gyanítani kezdik, hogy ezek a különálló fickók nincsenek megkötve semmiféle kvóta rendszerrel, amivel ők vannak megkötve.
A tüprengő vendégek azt se tartják kizártnak, hogy a vendéglős és a pincérek félnek ezektől a fickóktól, félnek ezeket is kvóta rendszerbe kötelezni.
Az igazán összeesküvés elméleteket elfogadni hajlandó vendégek aztán még arra is gondolnak, hogy ezek a különálló fickók állnak valóban a kvóta-üzlet hátterében és ők nyerészkednek a kisebb dohányosokon!
Bizonyítható e nekik ez, vagy sem, mit számít! Krákogva köhög mindenki ebben a vendéglőben, a legnaivabbak fillérekké téve kvóta jegyeiket.
Hisz ők nem is dohányoznak, és tudatosan, büszkén ismerve, hirdetve a rendszert, hogy az majd kitisztítja szeretett vendéglőjük levegőjét!
Válasz Lordnak: A
Válasz Lordnak:
A történelem 95%-ban férfiakból áll. Ennek oka, ha jól sejtem, az, hogy ők többet és látványosabban vérengzenek, mint a nők.
Erről jut eszembe első találkozásom a feminizmussal. 18 évesen olvastam valami ilyesmit egy falfirkás könyvben: "A háború menszesz-irigység."
Nb. menses, menszesz vagy menzesz?
===
bácsi a biciklin
Egy kis adalék. === bácsi
Egy kis adalék.
===
bácsi a biciklin
Szeretem a nőket. Nincs
Szeretem a nőket. Nincs abban semmi rossz, ha olvashatunk róluk, például sokuknak nagyszerű cselekedeteiről, életpályájáról.
Nekem is vannak életrajzi lexikonjaim csak nőkről, és kedvvel is olvasgatom őket. Van egy érzés ami eltölt olyankor amikor ilyen kiemelt, specifikus témájú könyvet veszek a kezembe és ezzel töltök el valamennyi időt.
Az érzés nem az, hogy az emberiség egyedeiről tanulok meg valamit minden személy olvasásakor, hanem hogy az emberiség egyik részének az egyedeiről!
Ez nem feltétlenül egy rossz érzés, de elkerülhetetlenül ott lappang a tudatban.
Ha belegondolunk, ezekhez a művekhez hasonlóan a Hosszúkás Fülcimpájú Személyek Enciklopédiája, vagy a Balkezesek Életrajzi Lexikonja is ily tetszőleges válogatású életrajzi művek lehetnének.
E könyveket, gondolom, azok olvasgatnák nagy hévvel, akik a rövid fülcimpájú személyek talán domináns történelmi szerepét neheztelik és nagy rokonszenvet éreznek az igazságtalanul bánt hosszúkásokkal.
Vagy a jobbkezesek igazságtalan ellátását neheztelik rendes eszközökkel, szerszámokkal, és a balkezesek helytállását dicsőítik ennek az igazságtalan mellőzésnek a közepettében is.
Viccet félretéve, nem árt és nem káros az, ha telítődünk időnként azzal a nemes és gazdagító tudással amit igényes, jó szándékú, és főleg politikai korrektség bigottságától mentes szerzők és szerkesztők foglalnak össze jeles nőkről vagy néger emberekről akik testvéreink.
Így, különválasztva őket arra az alkalomra a többi embertől, ez elismerése annak, hogy mellőzés, kizsákmányolás vagy más rossz társadalmi erők hatásait szenvedték vagy szenvedik el ezek a tanulmányunkra kiemelt csoportok.
http://www.distinguishedwomen.com/alphabet/alphabet.html
http://www.agnesscott.edu/Lriddle/women/women.htm
Ez nem fülcimpa hanem testhossz szerinti osztályozása egy alcsoportjába a híres nőknek. :)))
http://www.lonympics.co.uk/Coooool/womennbiogs.htm
A történelem 95%-ban
A történelem 95%-ban férfiakból áll.
Abszurd! :D
szerk.:
Megjegyzésemmel csupán arra akartam fölhívni a figyelmet, hogy még a hangsúlyozottan hétköznapi történetírásban (ez a könyvsorozat címe) is komoly hímdominancia érvényesül ;)
Graffitiből nekem ez a párbeszéd a kedvencem, állítólag a forrongó 60-as évekből származik:
God is black.
Yes, she is.
magyar nyelvű/web találat
magyar nyelvű/web találat a guglin:
menses 15 300/ 1 320 000
menszesz 8 680/ 14 400
menzesz 152 000/ 157 000
menstruáció 27 200/153 000
havi vérzés 75 800/ 77 900
szóval leginkább menzesz
A -szesz végződés nekem
A -szesz végződés nekem is furán hangzott :-) Menses a latin alak, menzesz a magyar fonetikus átírás. Orvosi szövegekben szokásos még a menarché.
Felsorolásodból gondolom szándékosan maradtak ki az olyan elnevezések, amelyek valami gyagya hiedelmet/attitűdöt tükröznek (pl havibaj). Eszméletlen, hogy az emberiség miket tudott kitalálni, amikor nem értett valamit az emberi test/psziché működésével kapcsolatban.
Eszméletlen, hogy az
Eszméletlen, hogy az emberiség miket tudott kitalálni, amikor nem értett valamit az emberi test/psziché működésével kapcsolatban.
Vigyázz, véletlenül múlt időbe raktad.
===
bácsi a biciklin
Jogos. Az okozhatta a bajt,
Jogos.
Az okozhatta a bajt, hogy ma optimista hangulatom van, és megelőlegeztem egy kis bizalmat az emberiségnek :-)
Igen, szándékosan hagytam
Igen, szándékosan hagytam ki, mert nem kívánom terjeszteni/erősíteni.
Arra szokott nagyon sok kifejezésünk lenni, ami valamiféleképpen tabu.
Úgy tudtam, a menarché-t csak az elsőre mondják.
ehe.. most itt tényleg
ehe.. most itt tényleg arról van szó amit olvasok??
De lehet, hogy azt olvasod,
De lehet, hogy azt olvasod, amiről szó van.
_______///Hemü\\\________
\ Ezüstmúlt Kapitány. Érted. /
Elnézést, hogy nem bírok
Elnézést, hogy nem bírok leszakadni erről a szálról, de most tényleg mi a fenét kezdjek egy ilyennel:
A kötet az általam olvasott történelmi traktátusok közül az első, amelyik számot vet a ténnyel, hogy az ember a hétköznapi életben ugyan földet túr, uralkodik és felfedez, esetleg dögöt nyúz, filozofál, istent imád, vagy mindenkinél magasabbra ugrik egy hajlékony rúdba kapaszkodva, de az idő nagy részében mégis csak a pinára gondol.
Ez tényleg így van. Melyik
Ez tényleg így van. Melyik része nem tiszta?
Ez most komoly?
Ez most komoly?
Mondják, hogy amikor
Mondják, hogy amikor Raphael festette szerelmét a fornarinát, nem bírt magával, és mindig eltűntek egy időre, aztán megint eltűntek, meg megint...
Mondják, úgyhogy én hajlamos vagyok elhinni, hogy ilyen bizony van. Nem tudnám kijelenteni tiltakozón, hogy nem, ez nem lehet, mert ilyen nincs. :)
Lordmagyarázat: Az a baja,
Lordmagyarázat:
Az a baja, hogy azt írják, hogy az emberek állandóan a pinára gondolnak. Pedig a nők, ha a szexre gondolnak, többnyire nem a pina jut az eszükbe. Vagyis a szerzőnél: ember=férfi.
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Ja? Akkor leesett most a
Ja? Akkor leesett most a tantusz. :D
Örülök :D *CMS* _~o
Örülök :D
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Nálad meg
Nálad meg nő=heteroszexuális nő! :-)
===
bácsi a biciklin
Odaírtam hogy többnyire,
Odaírtam hogy többnyire, és közben a leszbikusokra gondoltam :P
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Igen. A fentiekre
Igen.
A fentiekre visszatérve, mármint hogy a "történelem 95%-ban férfiakból áll" és róluk szól, viszont hiszem és vallom, hogy cherchez la femme, vagyis hogy 95%-ban a történelem hátterében ott mozgott a Nő, vagy profánabbul az említett testrész.
Bizonyos emberek nem láttak
Bizonyos emberek nem láttak megfelelő mintákat arra, hogyan definiálják nemi identitásukat, ezért ilyesmikkel rukkolnak elő (szerintük az igazi férfi állandóan ..., ők pedig úgy érzik folytonosan meg kell mutatni hogy igazi férfiak). Szerencsésebbje élete során átfut olyan közegen, ahol a fenti viselkedés égő, ekkor megválik tőle, de ez csak töredék.
Nem tudom mit kezdj vele. Ha Mo. civilizálódik egy kicsit, akkor majd ez is eltűnik. Gedankenexperiment: fordítsd le a fenti szöveget angolra, németre vagy egy általad jól beszélt világnyelvre, és utána próbáld meg elképzelni, leírná-e a szerző az Index ottani megfelelőjén.
Jó ötlet, de ilyet leírni
Jó ötlet, de ilyet leírni nekem magyarul is elképzelhetetlen.
Másrészt
Bizonyos emberek nem láttak megfelelő mintákat arra, hogyan definiálják nemi identitásukat, ezért ilyesmikkel rukkolnak elő (szerintük az igazi férfi állandóan ..., ők pedig úgy érzik folytonosan meg kell mutatni hogy igazi férfiak).
ebből megint az derül ki, hogy ember=férfi ;)
ember=férfi asszony=nő ;)
ember=férfi
asszony=nő
;)
ebből megint az derül ki,
ebből megint az derül ki, hogy ember=férfi ;)
Nem, ebből most kivágom magam :-)
Állítás: ∃ x ∈ férfiak: x nem látott ...; fent állítás is igaz, mivel férfiak ⊂ emberek. Ne próbálj szexista szemszögből félreértelmezni :-)
Megpróbállak én.
Megpróbállak én. Korlátos kvantort használsz, miközben a korlátozó predikátum az adott helyen nem volt explicit a szövegben. Valld csak be, hogy szexista vagy, aztán mehetünk aludni, ember. :-)
===
bácsi a biciklin
Valld csak be, hogy szexista
Valld csak be, hogy szexista vagy, aztán mehetünk aludni, ember. :-)
Köszönöm a vádalkut, de meg kell beszélnem az ügyvédemmel :-)
"Korlátos kvantort
"Korlátos kvantort használsz, miközben a korlátozó predikátum az adott helyen nem volt explicit a szövegben"
na ilyen szembeanyázást sem hall mindennap az ember...
Én a te oldaladon
Én a te oldaladon állok!
Például szeretném a Szixtuszi Kápolna plafonját átfesteni, és elképzeltem Éva teremtését:
Egy idős, vonzóan szép, ősz hajú, mezítelen hölgy, érett és dús keblekkel, erős vörös színű rúzzsal kifestett asszonyi szájjal, vastagabb, korához illő arany fülbevalókkal a fülén nyújtaná ki szintén sötét, germensdorfi cseresznye-vörös színűre festett hosszú körmű kezét. Szinte érezhető lenne a nehéz parfüm illata ami az ilyen korú hölgyekre jellemző.
Ujja majdnem összeérne a szűzies, szintén gyönyörű Éva ujjával. Éva frissen és üdén, feszes és síma bőrrel, kis, formás mellekkel, természetes korál száj színnel és lakkozatlan, rövid körmökkel heverne érzékien. Ő a nő, akit saját képére teremtett az Istennő.
Mennék a Pápához engedélyt kérni, de még mindig nem Máma a Pápa, vagyis megint nem az már régóta, mióta egyszer volt. Ha nő lenne megint a Pápa, akkor lehetne talán esélyem kivitelezni ezt a nagy művemet, de félek, aggastyán leszek én addigra! :)
Az ujj fallikus, keress más
Az ujj fallikus, keress más teremtés-szimbólumot. :-)
Viccen kívül: biztos láttatok már olyan archaikus ábrázolásokat, amelyeken az istennő megszüli a világot. Ilyesmi lehetne a sixtusi kép női ellenpárja.
===
bácsi a biciklin
All hail Eris
All hail Eris
Majdnem. Ilyesmikre
Majdnem. Ilyesmikre gondoltam, meg ilyesmikre. A new age-eseknek meg ezúton köszönöm, hogy újra felfedezték maguknak a témát. Ha nem tették volna, a keresés során nem ismertem volna meg az Atlantisszal, a segítő angyalokkal és a Tarot-val való összefüggéseket. :-)
===
bácsi a biciklin
a fülén nyújtaná ki
a fülén nyújtaná ki [...] hosszú körmű kezét.
Ezek szerint az érdekes anatómiájú hölgyeket kedveled :-)
Miből olvasod ki azt, hogy
Miből olvasod ki azt, hogy olyanokat kedvelek?
De igaz, hogy jó sután jött ki az a mondatom. Viszont ha oda tettem volna egy vesszőt, akkor meg az lehetett volna valaminek a jelképének félreértve.
Nem nyerhetek, megoldhatatlan ez a dilemma. :)
<off>Akar ön boldog
<off>Akar ön boldog biciklista lenni?</off>===
bácsi a biciklin
Jó!
Jó!
Csak úgy felmerült, ilyen
Csak úgy felmerült, ilyen OFF-osan, hogy most nagyon sok olyan topik van, meg ezen belül is nagyon sok olyan beszélgetésfonal, amelyek valahol eröszakról, önbiráskodásról meg ilysemiről szólnak, meg a viták során is elég lelkesen rágcsálják egymás elektronikus nyakát a vitapartnerek. Miközben a témák sokszor elég lazán asszociálhatóak a kerekezéshez, ami magában annyira nem baj. Most nincs elég releváns téma? Vagy hidegben kevesebbet tekernek az emberek, és fölös energiák itt füstölnek ki? Esetleg a Szeretet Ünnepének fenyegető közelsége fokozza az ember- és világyülöletet, tulajdonképpen érthető módon? Már csak úgy kérdés, mert már megint a jog vs. önbiráskodás, "a hatóság dolga" vs. "hülyerendör nemcsinálsemmit" vita megy valahol. Eszembe sem jut azt mindani, hogy ne csinálja valaki, ha neki jó, vagy meg kéne tiltani,vagy nemtom, mert ha jólesik, csak tessék, de ha szabad szerényen helyet adnom szubjektív véleményemnek, kurvára unom.
http://i167.photobucket.com/albums/u132/SerialExperiment13/deadsanta.jpg
Ádám
Esetleg a Szeretet
Esetleg a Szeretet Ünnepének fenyegető közelsége fokozza az ember- és világyülöletet, tulajdonképpen érthető módon?
Egyszer olvastam egy részletes statisztikát arról, hogy mikor lesznek öngyilkosok az emberek. Már nem emlékszem pontosan, de valami ilyesmi volt:
1. karácsonykor;
2. születésnapon;
3. kikeletkor.
És ugyanez érvényes a depresszióra is. Az erőszakkal való összefüggésről nem volt szó.
===
bácsi a biciklin
Az öngyilkosság erőszakos
Az öngyilkosság erőszakos gesztus, mégha autoagresszív is. Ráadásul gyakran van büntető-bosszúálló célja is. (Urban legend: emberünk , amikor újdonsült feleségével hazaérkezett, kit talált a nászágyban? Holtan az elöző feleségét. A csajszi bement, és keményen bealtatózva befeküdt a franciaágyba. Az esküvő napján. Újabb érv, miért kell zárat cserélni válás útán.)
Egyébként a baleseti sebészeteken azért több a családi veszekedésből szármozó sérült szenteste, mint más napokon. legalább is ezt mesélte egy doki. (elöször érkeznek a karácsonyfa tartóba illesztése közben kezüket elvágó szellemi munkások, majd az összevert prolik. Mint egy barokk tánc: pontos, preciz, kiszámítható lépések egymás után.)
Ádám
Az öngyilkosság erőszakos
Az öngyilkosság erőszakos gesztus, mégha autoagresszív is.
Tudtam, tudtam, hogy ezt fogod válaszolni! :-) Hezitáltam már beírás közben is, aztán kényelemből így hagytam. Egyetértek.
Mint egy barokk tánc:
Ha tényleg van szabályszerű összefüggés, akkor, gondolom, végeztek kutatásokat is ezügyben. Jó lenne autentikus forrásból olvasni róla, a dokik beszéde engem soha nem győzött meg.
===
bácsi a biciklin
Az autentikus forrás
Az autentikus forrás létező fogalom, de létezik-e fizikai manifesztációja?
Te az autentikus forrást
Te az autentikus forrást keresed? Én az örök ifjúságét.
===
bácsi a biciklin
Arra próbáltam célozni,
Arra próbáltam célozni, hogy mindenki találhat magának hiteles forrást, ami a saját véleményét megerősíti, illetve a másikét gyengítheti. Ez egy ilyen kerek világ.
régen ehhez elég volt
régen ehhez elég volt felütni a bibliát. most ott a gugli input mező. :)
www.myspace.com/loudsociety
Javasolt szüz ifjú
Javasolt szüz ifjú hölgyek vérének rendszeres fogyasztása, továbbá kerüljük a fokhagymát, kereszteket, és különösen a rózsafa karókat. Meg a napfényt.
Ádám
A kritikus időszakokon
A kritikus időszakokon (évszakváltás, társadalmi és egyéni ünnepek, évfordulók) szokták még vizsgálni az életkort (átmeneti fázisok mint a kamaszkor vagy az öregség * ), a nemi arányokat (átlag 4-5x gyakoribb férfiaknál), területi koncentrációt (azt hiszem a Skandináv ésvagy az ex-Szovjet országok vezetnek, de országokon belül is vannak gócpontok, nálunk pl. Bács-Kiskun), hajlamosító betegségeket (alkoholizmus első helyen) továbbá egyéb rizikófaktorokat (családi, anyagi és szocio-kult háttér, iskolázottság, krízishelyzetek) és a divatot (mármint az elkövetési módét). Ezek összefüggéseit boncolgató tanulmányt még csak egyet láttam, jó volna belőle több.
pl.
Zonda Tamás: Öngyilkosság, Statisztika, Társadalom
(Kairosz Kiadó, ISBN: 9789637510717)
Rácz József ismertetője a kötetről: http://www.addiktologia.hu/article_pdf/97.pdf.
* Példa: A hivatalos statisztikák szerint sok más európai országhoz hasonlóan Németországban is csökken az öngyilkosságok száma – kivéve az idősek, főként a 75 évnél idősebb férfiak körében. A tavaly öngyilkosságot elkövetők több, mit 40 százaléka volt 60 évnél idősebb (9402-ből 3993 fő), annak ellenére, hogy ez a korcsoport csak a népesség negyedét alkotja.
Egy cikk: Magyarországon
Egy cikk:
Magyarországon 2006-ban százezer lakosra 2460 öngyilkosság jutott, feleannyi, mint húsz évvel korábban, ám még így is jóval az EU-átlag fölött „teljesítettünk”. A sort - világviszonylatban is -Litvánia vezeti, Magyarország az ötödik – áll a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb összesítésében.
Az adatokból egyértelműen kiderül, hogy az idősek körében, és a 45-55 év közötti korcsoportban a legmagasabb az öngyilkosok arányszáma, háromnegyedük férfi. Ők a drasztikusabb módszereket választják: legtöbben felakasztják magukat, míg az öngyilkos nők többsége valamilyen méreghez (gyógyszerhez) nyúl. Ezt követi a magas helyről való leugrás, a lőfegyver és robbanószer, majd a vágó- és szúróeszköz használata, valamint a vízbefulladás, mint leggyakoribb halálnem.
Na még egy lövés. Egy
Na még egy lövés.
Egy kiterjedt hazai vizsgálat, melyet 1970 és 2002 kötött végeztek, azt mutatta, hogy a karácsony és a húsvét a nők öngyilkossági hajlandóságát egyáltalán nem befolyásolja. A férfiak öngyilkossági késztetése karácsony első ünnepén alacsonyabb az ünnep előtti és utáni napokhoz képest, húsvét mindkét ünnepnapján pedig markánsan csökkent a férfiöngyilkosságok száma. Az új év első napján viszont határozott emelkedés mutatkozott mindkét nemnél. - írja.
Érintőlegesen pedig a karácsonyológiáról is akkor már.
Nekem a legnagyobb gondom
Nekem a legnagyobb gondom mostanában, hogy hol vegyek babakocsit?
Olyat, ami:
1) gurul
2) kényelmes (a gyerek karja nem szorul a mellkasa elé és a lába nem lóg ki belőle)
Minden létező tipust megnéztem már, a legtöbbel lehet túrázni, kocogni, shoppingolni, ... talán még vizisíelni és golfozni is, de egy átlag méretű négyhónapos egyikbe se fér el kényelmesen.
Én csak sétálni szeretnék a kicsivel, miközben ő alszik.
Hordozókendő? === bácsi a
Hordozókendő?
===
bácsi a biciklin
Azzal járunk mindenhova. De
Azzal járunk mindenhova. De 1,5-2 órás sétára babakocsi kellene (abban jobban tudna aludni).
A nagyobbik lányom ennyi
A nagyobbik lányom ennyi idős korában már néha-néha hajlandó volt babakocsiban aludni, de kendőben simán aludt 2-3 órát. A kisebbik még nincs ennyi idős, és úgy általában jobban alszik mint a nővére (nah ja, egy üvöltöző kétéves melett kell aludnia), de ő is legalább olyan jól alszik kendőben mint babakocsiban.
Ahogy egyre nagyobb lesz a gyerek, egyre kevésbé fogsz olyan kocsit találni, amiből nem lóg ki a lába, viszont egyre kevésbé fogja zavarni, te meg egyre nehezebben fogod bírni a kendőzést. Szóval nem egyszerű :)
Ha találsz a neten Peg PeregoBAZZ Venezia kocsit (sajna már nem gyártják) lehet, hogy érdemes megvenni, mert elég nagy, kicsire csukható, kétirányból tolható, minden kereke bolygósítható (nagyon jól jön, ha átfordítod a tolókart) és elviselhetően nehéz ha cipelni kell. Ja és van beépített testvérfellépője, de ez talán kevésbé hoz lázba.
"Ha találsz a neten Peg
"Ha találsz a neten Peg PeregoBAZZ Venezia kocsit (sajna már nem gyártják) lehet, hogy érdemes megvenni, mert elég nagy"
Köszi az ötletet!
"A nagyobbik lányom ennyi idős korában már néha-néha hajlandó volt babakocsiban aludni, de kendőben simán aludt 2-3 órát."
A kisfiam is gond nélkül alszik a kendőben. De a babakocsiban kényelmesebben lehetne (fekve, és nem ülve). Bár az is lehet, hogy neki édesmindegy... De az biztos, hogy nekem arra a két óra sétára elkelne valami, ami gurul... (napközben sokat van a karomban)
Válasz gmalinak a
Válasz gmalinak a biciklitolvajos topikból:
Apám judozott és birkózott fiatalkorában, és nem egy buddhista alkat, de mindig félt valakit igazán megütni, mert akkor baja lesz az illetőnek. Egyszer kapott tőle valaki egy olyan parasztlengőt, hogy a levegőben fordult vízszintesbe. De ott már a fal volt mögötte.
A fiam senseie meg elmesélte, ahogy beleverdeste valakinek a fejét a padkába, mert az késsel ment neki, és hogy még az volt a támadó szerencséje, hogy nem vette észre, hogy megvágta.
Szóval a küzdősportolók sem egyformák, de nekem az utóbbi történet több okból sem volt szimpatikus:
- Ha volt erre ideje, akkor valószínű, hogy nem volt több ellenfél, és ő tudja igazán, hogy hogyan kell úgy álloncsapni a támadóját, hogy nyugton maradjon a rendőr érkezéséig.
- Hogyan került ilyen helyzetbe?
- Ezt miért nem kérdeztem meg tőle ott, helyben?
Egyszer láttam egy srácot
Egyszer láttam egy srácot külföldön, a barátnőjét védte meg két fickótól: egyszerre verte őket, hogy öröm volt nézni. Látszott a srácon, hogy tudja, mennyire mehet el.
Evvel csak azt akarom mondani, hogy a harcművészet erre való. Nem arra, hogy ha valaki rám dudál a kocsijából, akkor kiszedjem, és sorra beverjem a fejével az ablakokat..
........................
Formaharc és sci-fi.
Ez volt az? Ez tényleg
Ez volt az? Ez tényleg szép munka.
Nem, nem ez volt, de
Nem, nem ez volt, de hasonló szitu. Bár ott durvábban "kikezdtek" a leányzóval.
........................
Formaharc és sci-fi.
Úgy látom, végül sikeres
Úgy látom, végül sikeres lett az offos kezdeményezésem.
Elvégre ez már a hatodik! :)
üdv adamekp
VI Lenin is a hatodiknak
VI Lenin is a hatodiknak látszik az én szövegértelmezésem szerint. De szerencsére ő nem volt ilyen sikeres. :)
Hetedik Nintendó
Hetedik Nintendó :-)
===
bácsi a biciklin
Csak mert
Csak mert tetszett.
http://www.youtube.com/watch?v=gG-TL0S3sN8
Ádám
Nagyon kell vigyázni azokra az emberekre, akiknek igazuk van. Például, nagy méltánytalanság, galádság sújtotta őket: elrabolták munkájuk gyümölcsét, szabadságukat, megölték kedvesüket, s mindezt jogtalanul cselekedték mohó, vagy aljas vagy kegyetlen emberek. Ezeknek az embereknek igazuk van, s úgy járnak a világban, mint a lángoló fáklya, vörhenyes vésztüzet hordoznak körül, a maguk kétségtelen igazságát. S kárpótlást akarnak, vagy bosszút akarnak, s néha maguk sem tudják, mit is akarnak? - csak történjen valami... Ezek a szerencsétlenek nagyon veszélyesek, mert igazuk van; minden ember veszélyes, akinek igaza van és tudja ezt.
A gyakorlatban csak a bűntudatos emberekkel lehet megvalósítani az együttélést, azokkal, akik rossz fát is tettek a tűzre, így vagy úgy, s ezt tudják. Ezekkel lehet működtetni a társadalmakat. A megsértettek, s azok, akiknek feltétlenül igazuk van, rosszabbak, mint az egykönyvű emberek. Mert ezeknek csak egy igazságuk van, s azt akarják, hogy az egész világ ezt az egyetlen igazságot, az ő méltatlan szenvedéseik igazságát szolgálja. Értelmi és érzelmi érvekkel egyáltalán nem lehet közeledni hozzájuk. Meg kell várni, amíg az idő kiszívja lelkükből az első fájdalom kígyómérgét. Akkor megnyugosznak. S egy napon ráeszmélnek, hogy ők, az igaztalanul üldözöttek és megkínzottak, igen, ők is felelősek mindazért, ami történt. Mindenki felelős azért, ami történik vele. Akkor vigasztald őket; ne előbb."
forrás érdekelne
forrás érdekelne
Márai: Füveskönyv
Márai: Füveskönyv
Példabeszédnek nem rossz,
Példabeszédnek nem rossz, de te ezzel egyetértesz? Főleg a konklúzióval?
Úgy mondanám, hogy van egy
Úgy mondanám, hogy van egy állandóan változó, keskeny ösvény, ami arany középutat képez a nyers pragmatizmus, és az igazságkereső idealizmus között. A szenvtelenek pragmatizmusa, és az érzelmileg túlfűtöttek impulzivitása egyaránt nem jó. Úgy érzem, Pata a szenvtelen pragmatikus, és te vagy, aki rengeteg indulattal és érzelemmel áll hozzá rengeteg kérdéshez, ezzel mindketten képesek vagytok jól megbántani másokat, nekem meg igazam van... :-) :-P. Komolyabbra fordítva:sok harag, indulat nálad. Pata meg hűvösen elemző, eltekint attól, hogy a társadalom tagjai nem esetek vagy számok, hanem érző, élő emberek, félelmekkel vágyakkal, gyerekekkel... Jó, én meg menjek a picsába, mert milyen jogon értelmezek meg minősitek másokat, oké, ez is igaz. Ahogy a rabbi mondta: "tudod mit fiam? Hát neked is igazad van." (ugye ismerős a vicc?)Nem akart kioktató lenni, de látom az lett. Így jött.
Konkrét kérdésedre válaszolva Márainál a konkluzió kapcsán: azzal egyetértek, hogy ha valaki megpróbálja nem áldozatként látni magát, akkor esélye van arra, hogy valami javuljon, a sérelmek ne fokozodjanak, vagy adódjanak tovább. Mert lemond az áldozat jogáról, és továbblép. Ez nem arról szól, hogy mi az igazság, vagy mi járna, hanem hogy a realitásban lehet-e jobb. Többeknek.
Ami a vigasztalást illeti: nem szeretem azokat a szavakat, hogy vigasztalás, meg sajnálat. Valahogy a lesajnálásról, a felülről segítésről, meg nekem a beletörödésről szólnak. Vigasztalás helyett a segítés, sajnálat helyett meg a megértés vagy együtérzés szavakat (és fogalmakat) gondolnám jobbnak. Mert átfedő fogalmak, de nem azonosak.
Amúgy tegnap volt vitám egy emberrel(?!), és - szerencsétlen körülmények folytán- nem mondhattam meg, amit gondolok, még csak meg sem tudtam magam rendesen védeni, mert az harmadik, negyedik stb. embernek ártott volna. Sem hatékony vagy pragmatikus, sem érzelmes vagy impulziv nem lehettem, csak nyeltem a szart. Semmi megértés vagy szeretet nincs bennem az irányába. Rühellem. Nem is akarom rendezni a helyzetet, látni sem akarom. Ezt csak azért, hogy tényleg nem azért írok dolgokat, mert fölötte állónak érzem magam. Csak ismerek hasonlókat magamban. Vagy csak azt hiszem.
Ádám
http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/derrick1215/
"Elhunyt Horst Tappert német színész, a Derrick című krimisorozat címszereplője.
A Bunte című német hetilap hétfői értesülése szerint Derrick felügyelő szombaton halt meg egy müncheni klinikán, 85 évesen.
A '70-es évektől a Derrick című bűnügyi tévéfilmsorozat névadó főszereplője volt. A több mint 200 epizódból álló sorozatot 1974-től 1997-ig gyártották, több mint egy évtizede ért véget, és mivel német nyelvterületen, valamint további 100 államban, köztük Magyarországon is műsorra tűzték a tévék, világsztárrá tette Tappertet.
Horst Tappert nyolcvanadik születésnapja után számolt el magában életével, ekkor azt nyilatkozta, "Minden régi kollégám és barátom eltávozott már. Én vagyok az egyik lehetséges soron következő. A végrendeletemet már rég elkészítettem. Nem hagyom el felkészületlenül ezt a világot, mindent előre előkészítettem"."
-------------------------------
a bigtétényi kerékpáros bandita :)
Ráér ön?
Ráér ön? Nagyon?
===
bácsi a biciklin
Már kattintás előtt
Már kattintás előtt eszembe jutott a nyuszi. :)
Felháborító dologra
Felháborító dologra lettem figyelmes, nagy vezérünk Kükü egy nagy fekete benzinfaló terepjáróval furikázik a városban, és ezt még a rendszámán is fennen hírdeti:
KUKU 01
:-)
(sajnos nem volt nálam fényképezőgép, így hinnetek kell nekem)
Tetszik ez a hóeséses
Tetszik ez a hóeséses dizájn! :)
ehh, nekem még piros
ehh, nekem még piros virágos...
ja, de nem, már itt is esik a hungarocell! :)
- Ms. Critica "Lulu" Lujka -
Forgass!
*CMS* RABIC
MK-KP: titkárnő
Ja hogy a nószkriptben
Ja hogy a nószkriptben engedélyezzem a wordpresst.
üdv adamekp
http://s1.wordpress.com/wp-co
http://s1.wordpress.com/wp-content/plugins/snow/snowstorm.js -- egészen pontosan ezt kell letiltani, kinek mi a tiltókája, azzal.
===
bácsi a biciklin
Jó, csak belassítja az
Jó, csak belassítja az oldalt. Mondjuk erről szól a karácsony. Mármint a belassításról. "Do nothing to change your life."
===
bácsi a biciklin
hihi, nekem a lassulás fel
hihi, nekem a lassulás fel sem tűnik.. itt annyira, de annyira alapból is..
nézzetek hullócsillagokat!
nézzetek hullócsillagokat! még fél óra s lehet menni :)
addig is, vagy aki fázik, annak pacik (a Lovas Világkupáról) 24:17től és itt is 23:18-tól
Zseniális a pasas!
Hihi
Hihi :)
http://bikehacks.com/hungary-bike-hack/
^_^ köszi Még egyéb kis
^_^
köszi
Még egyéb kis cuccaimat (pl. a messenger-istenes lábvédőt :D) be akarom posztolni nekik.
Forgass!
*CMS* RABIC
Hát jah, kicsit benéztem a
Hát jah, kicsit benéztem a dolgot, mert nagyon a monitorra koncentráltam (ahol láttam a kamera képét), és így olyan furán jött ki az egész. :P
Meg hát alapból van egy Brad Pittet megszégyenítő arcélem. :P
Valamit akartam kérdezni, de már nem tudom mi volt az... valaki?
Én tudom: Vajon hogy zajlik
Én tudom: Vajon hogy zajlik a kajáltatás a Halálcsillagon?
hmm.. zavart érzek az
hmm..
zavart érzek az Erőben:
+1
(hjajj, monty python kategoria)
beteg. :) - Ms. Critica
beteg. :)
Forgass!
*CMS* RABIC
Rámszálltatok nagyon a
Rámszálltatok nagyon a téli bringás topicban, hagyjatok békén, nem akarok én senkinek sem rosszat!
asdasdasd
http://people.inf.elte.hu/proof88
No, azért annyira durva nem
No, azért annyira durva nem volt, nem?
xD
Főleg a Lujka meg a Vid miatt, mert ők már nem szeretnek engem!!!
Szeretlek. A máshonnan
Szeretlek. A máshonnan felvett tapírságot nem csípem.
Forgass!
*CMS* RABIC
De... dehh... Dehhh én
De... dehh...
Dehhh én nemúgy gondoltammm!!!!!!!
Elnézést
Elnézést kérek.
===
bácsi a biciklin
Te nem is szálltál rám!
Te nem is szálltál rám! :)
Vagy csak nem vetted
Vagy csak nem vetted magadra. :-)
===
bácsi a biciklin
Válasz Tpolnak: Légy'szi
Válasz Tpolnak:
Légy'szi szójjá' már a tibeti szerzeteseknek, hogy levitáció nincsen, úh ne csinálják! Én már mondtam nekik egy csomószor, de nem hallgatnak rám.
Tudsz mondani egyetlen hitelesen dokumentált levitációs esetet? Miért van az, hogy a Dalai Láma szkeptikusan nyilatkozik ezekről a jelenségekről? Megvette az olajlobbi kilóra?
Léteznek különleges képességek, és egyszerűen nem igaz, hogy a tudomány nem venne róluk tudomást. Hosszú ideig az volt a tudományos konszenzus, hogy az ember nem tudja akaratlagosan befolyásolni a szívverését; a szívverésüket megállító jógikról szóló beszámolókat mesebeszédként kezelték. Amikor Szvámi Ráma a '70-es években laboratóriumi körülmények között megállította a szívverését, az nem kis tudományos áttörést jelentett; útjára indította a biofeedback-kutatásokat. Ma már a tankönyvekbe is bekerült a jelenség. (Ez ugyanaz a Szvámi Ráma, aki a kilencvenes években Indiába menekült az ellene indított és megnyert abúzusperek elől; ennyit a különleges képességek és az etikum viszonyáról.)
Ha valaki laboratóriumi körülmények között levitálna, az összehasonlíthatatlanul nagyobb áttörést hozna. Nem tudom elképzelni, hogy bármelyik kutatóközpont elutasítaná azt a hírnevet és pénzt, ami egy ilyen eredménnyel járna. Gondolj bele, mit jelentene Kínának, ha ők tudnának először levitáló repülőket meg mittudoménmiket gyártani. Lenyomhatnák vele az egész világot. És ehhez elég lenne keríteniük egyetlen levitáló tibeti szerzetest. Ennyire agyatlan lenne szerinted a kínai vezetés? Vagy őket is megvette az olajlobbi?
===
bácsi a biciklin
Én úgy látom, hogy
Én úgy látom, hogy mindenféle lebegtetése vagy felfüggesztése egy testnek levitáció lehet.
Abból indulhatunk ki, hogy minden ami a természetben történik az természet-beli vagyis természetes, tehát nem természet fölötti.
A levitáció fogalmával kapcsolatban az terjedhetett el, hogy a lebegés vagy felfüggesztés módja láthatatlan, ismeretlen, s talán megismerhetetlen is valamely beavatatlannak, s így titokzatos, vagy éppen csoda.
A bűvész vékony, átlátszó vagy szemmel alig észrevehetető szálakkal manipulált golyója tehát így valóban levitál, minek titkát a szélesebb közönség nem ismeri.
A mágneses lebegtetés is levitáció, méghozzá elfogadott megnevezése szerint is az ez a technikai felfüggesztés megoldás. Még gyerekjáték is létezik mágnesesen lebegtetett pörgettyűk formájában.
Arra kell rájönnöm, hogy én elfogadom a levitáció létezését. Ha tehát egy személy vagy test úgy lebeg előttem, hogy annak a módja számomra nem látható vagy érthető, akkor az nem lepne meg igazán.
Talán elcsodálkoznék és izgatna is kicsit a dolog, megértenem a nyitját. Aztán valószínűleg kiderülne, hogy láthatatlan légáramlat levitálja a kis pingponglabdát egy tölcsér belsejében, vagy láthatatlan mágneses erővonalak tartanának valamit a gravitáció ellenében.
De elég csak a Holdra néznünk csodálattal, hogy az is ott van, és nem esik le, tehát levitál, a teringettét! Minden levitál valahogyan, a Nap, a Föld, a Hold, minden lebeg, és nem esik le.
S nem tartom kizártnak az olyan jelenséget a világegyetemben, amilyenben erők, s legyenek itt ezek most anyagot lebegtető erők, jelenleg ismeretlen eredetűek az emberiség tudományában.
Ilyen jelenséget meg is figyelhettek már a múltban. Hogy ez így volt e, s hogy laboratóriumi volt e a körülmény vagy sem, az már jelentéktelen számomra. Mert, most ha jelentős lenne számomra az a kérdés, akkor lennék én egy kicsit flúgos. Hát, én igy látom ezt. :D
Nem tudom elképzelni, hogy
Nem tudom elképzelni, hogy bármelyik kutatóközpont elutasítaná azt a hírnevet és pénzt, ami egy ilyen eredménnyel járna.
Vagy James Randi 10^6 dolláros díját.
Egyszer, csatorna
Egyszer, csatorna váltogatásom alkalmával belebotlottam egy epizódba amiben egy gondolatolvasó vállalkozott bizonyítani tudását a díjért.
Nem tudom, de szerintem mindenki kap egy kis pénzt, ha nem is ettől a tagtól, de a filmesektől, a részvételért.
Nem lehet olyan szegény ördög, aki már csak azért a lehetséges dohányért, talán száz Dollárért is odaáll a hülyeségével?
Hogy Őszentsége
Hogy Őszentsége szkeptikusan nyilatkozik a dologról az azért lehet, mert ez a vallás is olyan, mint az összes többi, sokan gyakorolják és mindenki másként. A cél ugyanaz, az út különbözik. Ezen csoportok egyike pl. a meditáció alatt (számunkra) különleges képességekre tesz szert, mert ők így haladnak a megvilágosodás felé. Őszentsége nem ezt az utat járja, nem kötelessége hinnie benne. Csak azért hoztam fel, mert ez pont egy "kényes" téma, sokan hisznek benne, még többen nem.
Hogy miért nem árulják el? Nagyon sokáig még azt sem tudtuk, hogy léteznek egyáltalán olyan emberek, akik azon a vidéken élnek. Egy, még a nyugati érdek- központúsággal nem szennyezett társadalomban a régi értékek fontosak, bár hihetetlenül barátságosak, de vannak dolgok, amiket nyilván nem fognak felfedni sem az utazó, sem a kutatócsoportok előtt. Pont az agresszív kínai vezetés az, aki elől a leginkább félteném ezen képességemet és pont steril körülmények között nem fedném fel tudásomat, mert nem arról vagyunk híresek, hogy tudásunkat mindig a legjobbra használjuk.
A mai napig vannak kolostorok, szertartások, ahová nem engedik be azt, aki nem érdemli meg, aki nincs rá felkészülve. És, hogy megérdemli-e, az nem technikai fejlettség, vagy politikai hatalom függvénye.
Bárhogy legyen is, lehet, hogy van valami közös abban, hogy elfeledett kutatók csodás találmányokat vittek magukkal a sírba és aközött, hogy nem tudhatjuk meg minden csodás képesség titkát... Úh marad a találgatás, hogy léteztek/léteznek-e egyáltalán, vagy sem. Nem ezzel van a baj, hanem azzal, amit már leírtam: a teljes elutasítással. :)
Egyébként meg, "a kanál nem létezik" :).
A legcsodásabb élmény nem
A legcsodásabb élmény nem tudományos csoda. Nekem. Ezek olyan szociális és művészeti élmények, amelyek tudományos szempontból értelmezhetőek, lehet rájuk dohszagú, hivatalos vagy érdkes magyarázatokat találni. Érzések, érzelmek, intlektuális eszmecsere, érzelmek átadása, egyszerre kimondott mondatok, megérzések, ráérzések, felismerések, művészet, szex...
Ettől még tök jó lehet levitálni, de ne ott keresd a csodát.
Freud szerint az álombeli repülés, főleg férfiaknál, erotikus vágyakról szól.
Ádám
+1
Felőlem létezhet levitáció, engem nem zavar, amíg engem nem zargatnak vele. Bajom azzal van, ha valaki összemossa a spirituális értékeket a mágiával.
===
bácsi a biciklin
spirituális érték vs.
spirituális érték vs. mágia
ezeken pont mit értesz? csak mert ezek nem olyan egyértelmü fogalmak, mint a turóscsusza.
Ádám
Hasonló dolog az állított vallási eksztázisban történő levitációhoz az elefánt isten szobor tejet izzadása, vagy a Szüz Mária szobor megmoccanása vagy könnyezése.
Néztem én is ám a Szüz Mária szobrot, meresztettem a szemem a félhomályban, figyelve, hogy minden rendben van e és nem mozog. Minden rendben volt. A kőszobor meg se moccant és száraz maradt a szeme.
Ez a fantasztikus jelenség mélységes értelmet tárt fel előttem. Egy kimondhatatlanul erős bizonyosságot éreztem a világegyetem létezése okának létezéséről.
Amikor pedig kijöttem a templomból, akkor az égre, és a lábam előtti talajra pillantva még egy csodálatos tény tudatosodott meg bennem. Az égből, a messzi űrből, az univerzum végtelen távoli szélétől induló egyenes mentén talajjá vált át élesen a közeg!
A Föld felszíne egy határ felület, ami egy egyedülálló, különleges dolog ezen a hatalmas világon. S ez a felület, amiből csak ez az egyetlen létezik, ott van előttem! Lehajolhatok, és megérinthetem! Nem csak ennyi az ámulatos, hanem az is, hogy ez a talaj tart engem!
Rajta vagyok és szinte tapadok ehhez az egyedülálló felülethez! Azt is megfigyeltem, hogy amikor gyalogolok, elrugom egy kicsit magamtól és forgatom is a Földet, sőt az egész Naprendszert is, mint a hordót pergető lábzsonglőr!
Ennyi csodálatos jelenségnek az ismeretében a levitáció számomra unalmas, és állítólagos titokzatossága nem tud nagyon izgatni. :)
:) édes hétköznapok :)
:)
édes hétköznapok :)
A stigmata is érdekes
A stigmata is érdekes jelenség. Sok olyan szent életű vallásos személynek volt, akik állítólag levitáltak is.
kimondhatatlanul erős
kimondhatatlanul erős bizonyosságot éreztem a világegyetem létezése okának létezéséről
===
bácsi a biciklin
Ez jó, mi? Nem neveztem
Ez jó, mi? Nem neveztem nevén az okot. :)
Ezzel egyből lefegyvereztem mindenkit aki ennek az oknak azt a bizonyos megnevezését ellenezné, vagy annak olyan nevű létezését tagadná.
Most csak az ok létezését várhatom bárkitől is vitatni míg én nem készülök magam azt senkinek se bizonyítani.
Most látom, lemaradt a
Most látom, lemaradt a hozzáfűznivalóm, pótolom:
Made my day! :-)
===
bácsi a biciklin
Szerintem nem létezik ilyen
Szerintem nem létezik ilyen ok. Na? :D
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Ok. Ádám __________________
Ok.
Ádám
===
bácsi a biciklin
Nagyon sokáig még azt sem
Nagyon sokáig még azt sem tudtuk, hogy léteznek egyáltalán olyan emberek, akik azon a vidéken élnek.
Kőrösi Csoma előtt kevesen tudták. Kőrösi csoma óta minden valamelyest művelt ember. (Ahányszor leírom ezt a nevet, nevetnem kell, mert eszembe jut Keresztesi Józsi barátom halhatatlan Csőrösi Komája. :-)
Egy, még a nyugati érdek- központúsággal nem szennyezett társadalomban
Te nem véletlenül Tündeországról beszélsz? Keveset tudok Tibetről, de sem a dokumentumfilmekből, sem a Milarepa életéből, sem a Dalai Láma önéletrajzából nem az derül ki, hogy az érdekközpontúság ismeretlen lett volna a kínai hódoltság előtti tibeti társadalomban.
Mondd csak, honnan tudod, hogy rejtegetnek valamit a tibeti kolostorokban? Ha én komolyan rejtegetni akarok valamit, akkor nem kürtölöm világgá, hogy hé, emberek, rejtegetek ám valami értékeset, nem kaptok belőle, mert nem érdemlitek meg. Ezzel ugyanis annak az értékes valaminek a biztonságát kockáztatnám.
Ezzel az egész lüke ezotériával ez a legnagyobb baj: hogy képzelik emberek, hogy boltban kapható könyvekből fizetős hétvégi tanfolyamokon megtudhatnak bármit arról, amit az emberiség legkiválóbbjai évezredeken át rejtve tartottak a világ elől.
Félre ne érts, nem tartozom azok közé, akik szerint a meditáció vagy más spirituális gyakorlatok hülyeségek. Viszont rendkívül alantas dolognak tartom ezeket összekapcsolni valamiféle mágikus képességekkel. Tudom, hogy a tibeti hagyományban a spiritualitás és a mágia másképp viszonyult viszonyul egymáshoz, de itt, most, Európában szerintem rendkívül kártékony dolog összekapcsolni a kettőt.
===
bácsi a biciklin
"kártékony" Furcsa jelző!
"kártékony" Furcsa jelző! Miért nem hülyeség, butaság, fölösleges... ? Miért kártékony?
Ádám
===
bácsi a biciklin
Ez igaz. De ez ember ha
Ez igaz. De ez ember ha sokat gyakorol, eljut a "józan emberek bekaphatják" rendkivűl magasszintü lelkiállapotig. Annyira vices volt, amikor jógán relaxálni, meg meditálni próbáltam. Mintha egy bespeedezett kölyökvizslát próbálnál a fejeden egyensúlyozni, féllábon, tükörjégen.
El nem tudod képzelni, mit szívok azzal hogy magyarázkodjak, miért vagyok vega. A legtöbben kb. a "vega vagy, buzi-e vagy?" szintig jutnak el. Vagy rögtön feltételezik, hogy vallási fanatikus vagok, vgy rögtön táplálkozástudományi kiselőadást tartanak (amiről átalában többet tudok, mint ők, de állati lelkesedéssel böfögik a közhelyeket, legyen bár igazságok vagy hülyeségek), vagy valami nyálas idealistának hisznek, aki zokog minden döglött veréb felet...
Ádám
Jó, akkor legyen döglött
Jó, akkor legyen döglött tyúk.
:DD hát igen :)
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
+1 Pedig mindhárom jó
+1
Pedig mindhárom jó dolog, lehetne belőle kicsit tanítani ált. iskolában is, nagy népegészségügyi előrelépés lenne, ha tornaórán pl jógázhatna aki akar.
Józan embereknek pedig pl adhatsz a kezébe irodalmat. Az autogén tréning orvosilag teljesen megalapozott, számos tanulmány és könyv van róla orvosoknak is.
vannak dolgok, amiket
vannak dolgok, amiket nyilván nem fognak felfedni sem az utazó, sem a kutatócsoportok előtt [...] Bárhogy legyen is, lehet, hogy van valami közös abban, hogy elfeledett kutatók csodás találmányokat vittek magukkal a sírba és aközött, hogy nem tudhatjuk meg minden csodás képesség titkát...
Igen, az a közös hogy egyiket se látta soha senki, de tényleg senki, de a szerencsétlen emberek akik keresik a csodát sivár életükben mindkettőt elhiszik bemondásra, és kerek kis magyarázatokat eszelnek ki hogy miért nem látta senki (olajipar megette a feltalálót, szerzetesek jól elrejtik a cuccost etc). Elég elolvasni valami agyament könyvben, hogy a mágusok levitálnak és Tesla 1 dkg szárított kecskeszarból annyi energiát tudott kinyerni, hogy ellátta vele a fél várost etc, aztán elkezdik mindenhol mondogatni mint tényt.
A fentiekhez képest pedig pl Superman sokkal jobban dokumentált, mivel róla film is készült hogy repül, a levitáló jógikról meg nem, mégse kezded el jobb társaságban mondogatni hogy Superman igenis létezik de az amerikai kormány (és az olajipar, etc) eltüntette.
Úh marad a találgatás, hogy léteztek/léteznek-e egyáltalán, vagy sem. Nem ezzel van a baj, hanem azzal, amit már leírtam: a teljes elutasítással.
Azzal van a baj, hogy azt gondolod elég valamit bemondani, onnantól már megéri vele értelmesen foglalkozni. Ha én kijelentem, hogy a Holdon van egy barlang ahol beszélő kukacok élnek akik ismerik az örök élet titkát, akkor tökéletesen jogos a teljes elutasítás és a harsány röhögés, amíg nem szolgáltatok valami bizonyítékot vagy legalább normálisan meggyőző érvelést. Kb ugyanez a helyzet a levitációval, a csodatalálmányokkal és az ezotéria minden vállfajával.
Felőlem mindenkinek lehet privát agybaja, nyugodtan higyj az ilyesmikben ha ettől leszel boldog (bár szerintem elég gáz életed lehet, ha ettől), de nem kell megsértődni amikor mások kiröhögnek. Ez van.
mégse kezded el jobb
mégse kezded el jobb társaságban mondogatni, hogy Superman igenis létezik
Ezt pont egy olyan oldalon mondod, ahol az fórumozók többségének van Kryptonite-ja?!
===
bácsi a biciklin
"...és a harsány
"...és a harsány röhögés." Valakit nyilvánosan kiröhögni az illető agresszív megalázása, méltóságának semmibevétele. Ezt megérdemli valaki, csak mert szerintünk hülyeségeket beszél?
Miért van valakinek szüksége arra az agresszív gesztusra, hogy másokat ilyen módonmegallázon? Gyerekeknél ez még érthető, de ott is bántó, de mint felnőtt ember magatartása, hát...
Ha hülyeségeket beszél, vitatkozz vele, hagyd ott, vagy akár küld el a fenébe, de a kiröhögésben van valami kivédhetetlen, elemi agresszió.
Ádám
Ne sajnáld már, általában úgy szokott lenni hogy valami egész másról van szó, aztán jön a hívő, és elkezd bugyogni belőle a rejtett tudás Tesláról, a vízautóról és a levitációról. Megérdemli, ha kiröhögik, talán egyszer fel is fogja hogy mit csinál, és akkor abbamarad, mindenkinek jó lesz.
"Minket most bezártak ide,
"Minket most bezártak ide, mert mások vagyunk, mint azok, akik ide bezártak."
"De ki is akarna
"De ki is akarna kigyógyulni ebből?
Ez egy egészséges betegség"
Forgass!
*CMS* RABIC
"a kiröhögésben van
"a kiröhögésben van valami kivédhetetlen, elemi agresszió"
Mosolyogni szabad? Mert én a röhögőkön szoktam (itt is), sokat :)
Érdemes itt két dolgot
Érdemes itt két dolgot világosan különválasztani.
Az egyik azoknak a személyes tapasztalatoknak a köre, amielyekre egy spirituális gyakorló [állítólag] szert tesz. Ezek, lévén személyesek, természetüktől fogva nem mérhetőek és tudományos eszközökkel nem dokumentálhatóak. A legnagyobb butaság szerintem összekeverni az agyban megfigyelhető személytelen fiziológiai jelenségeket a személyes meditációs tapasztalattal, mert olyan, hogy személytelen meditációs tapasztalat, nincs. Személyességük okán az ilyen tapasztalatokat nem lehet beazonosítani; nincs könyvből kiolvasható recept, amelynek követésével szert tehetnénk rá stb. A spirituális gyakorlatok elsajátítása és a róluk szóló tudás, azt hiszem, rendelkezik olyan jellegzetességekkel, amelyek ezoterikusként jellemezhetők. Nem tanulhatok másként, mint a beavatottal való személyes kapcsolaton keresztül. Stb., nem ragozom.
A másik oldalon vannak azok a fizikai valóságra vonatkozó állítólagos ismeretek, amelyek szintén ilyen ezoterikus módon hagyományozódtak ránk, de -- lévén fizikaiak -- elvben tudományos eszközökkel is hozzáférhetőeknek kellene lenniük.
Ha jól értem, az érvelésed az utóbbiakra vonatkozik; és mint ilyen, teljesen helytálló.
Egy példával megvilágítva: el tudom képzelni, hogy valaki hosszú évek gyakorlása során olyan állapotba tud kerülni, amelyben nem érzékeli saját testének súlyát. Nem érzi azt, ahogy nyomja a padlót; hanem úőgy érzi, mintha a talaj felett lebegbne. Azt is el tudom képzelni, hogy a meditációnak mint a tudat megtisztításának folyamatában nagyon nagy előny lehet, ha valaki képessé válik megszabadulni a súlyának érzetétől. De ennek semmi köze a levitációhoz mint fizikai jelenséghez.
Fizikai jelenségekben hinni... Ez tényleg olyan, mint a Mikulás.
===
bácsi a biciklin
Igen, pontosan határolod
Igen, pontosan határolod körül a kettőt, én a másodikra gondoltam. Az elsővel kapcsolatban egyetértek, mindenki érezhet mindent, ha jólesik neki vagy hasznos, akkor csinálja, ettől is kerekebb lesz a világ :-)
"A legnagyobb butaság
"A legnagyobb butaság szerintem összekeverni az agyban megfigyelhető személytelen fiziológiai jelenségeket a személyes meditációs tapasztalattal, mert olyan, hogy személytelen meditációs tapasztalat, nincs."
ez oké, európai tudományos szemmel és mindenhez, amit leírtál +1. De vannak akik az összes fizikailag megjelenő tulajdonságunkat, betegségünket, reakciónkat a tudatalattival hozzák összefüggésbe, mégpedig úgy, hogy annak a megnyilvánulásai. Tehát akkor nincsenek személytelen fiziológiai jelenségek csak a szorosan vett értelemben, mert tényleg fizikai-kémiai reakciókról van szó, mint tünet, aminek a kiváltója az említett értelmezésben nagyon is személyes. Orvosilag bizonyított pl a placebo, vagy a stressz és hatásai, ami utóbbit mind gyógyszeresen (a tudományosan elfogadott fizikai-kémiai reakciókon, törvényeken alapuló módszerrel), mind "ezoterikus módon" gyógyítani lehet. Aztán a szavahihető orvosok által lejegyzett gyógyulások, rák, stb. Ezek sehogy sem férnek össze a "fizikai valóságra vonatkozó állítólagos ismeretek"- kel, mert közvetlen fizikai behatás nélkül változik meg egy fizikai térrész,ezzel rácáfolva minden eddigi törvényünkre. Nyilván minden dokumentumot meg lehet hamisítani,de tegyük fel a hitelességet a vita kedvéért és ha objektíven nézzük, akkor máris megvan, hogy vagy a diagnosztikában, vagy az eddigi ismeretekben van a hiba :).
Akkor ez most hogy van? Csak, hogy járjuk körbe a dolgot és tényleg kíváncsi vagyok minden értelmezésre. Függetlenül attól , hogy én hogy gondolom (mert nem is az a fontos és az sem, hogy ki kit és miről győz meg), a fentebb említett is egy feltevés, mások elmondásain,leírásain alapul, de nagyon sokan hisznek benne, tehát több okból is érdemes ilyenekkel eljátszadozni néha. Gondolkodni játék, játszani pedig jó! :)
Pszichoszomatikus
Pszichoszomatikus betegségek léteznek, ez tudományosan elismert. Hogy rengeteg szomatikus betegség hátterében részben pszichés okok állnak, ezt sem vitattja a tudomány. Az, hogy a magyar egészségügy képtelen ezekre odafigyelni, az a rendszer szarsága, meg az orvosok nagy részének vaskalapossága. Hogy az idegrenszer közvetlenül befolyásolhatja az immunrendszert, annak még anatómiai bizonyítékai is vannak. (szabad idegvégződések a RES-ben. Legalibb is én ennyire emlékszem, biztos van több is.) Ezért lehet személyiséggel, pszichoanalizissel, meditációval, agykontrollal, hipnózissal, önszuggeszdióval, mettom én mivel szomatikus betegségeket gyógyítani. A módszerek nem biztosak, egyéntől függek, de működnek. Ez tudományos értelemben nem csoda. Nem mond ellen jelenlegi ismereteinknek, és tudományos világképnek csak azért, mert a nyugdíj közeli körzetidoki szkeptikusn csóválja a fejét. Ha valaki levitálna, laboratóriumi körülmények között, AZ azért erössen keresztbefúrna a tapasztalati világképünknek, és asszem az elméleti fizikát is megbolygatná.
Ádám
Superman és a DC Universum összes tagja él! Sőt a Marvel és Star Trek emberek is léteznek :)! Ez most gáz? Olvass el egyszer egy képregényt, mielőtt azt mondod, hogy "jobb társaságban" bizonygatnom kellene! Többen hisznek Supermanben (5 éves kor fölött is), mint gondolnád (plusz -asszem- Ukrajnában megtalálták a Kriptonitot. Igaz, hogy fehér és nem gyengül tőle Superman, de van Kriptonitunk!). Ja, képregény,most fejeztem be a Watchmen-t, zseniális, lapozd fel!
Na jó, most komolyan, mi az, hogy "jobb társaság"? Csak azért kérdezem, mert ebből következtetve biztos a "rossz társaságba" tartozom. Definiálj!
A régi DC-képregényekben
A régi DC-képregényekben több színű kriptonit volt különböző hatásokkal, Superman "újraértelmezése" óta van csak egyedül zöld színű.
na, innen ered az örök
na, innen ered az örök ellentét.
Superman tré, unalmas, és érdektelen.
Pókember volt a jóarc, meg Rozsomák, de 18 fölött már csak a Batman vállalható, de abból is csak azok a sztorik, amelyek sötétebbek, mint Zorro belső zsebe.
Nekem mindig is a Megtorló
Nekem mindig is a Megtorló volt a szimpi, de gondolom ezt sejtetted.
Te se tudsz
Te se tudsz aludni?
Ádám
éjjeliőr? pék? ápoló?
éjjeliőr? pék? ápoló? betörő? videotékás?
Napfelkelte- és
Napfelkelte- és harmatkutató.
csóri Megtorló.. súlyosan
csóri Megtorló.. súlyosan terhelt és depresszív ügy, egy reménytelen, és kilátástalan cselekvéssel próbál kompenzálni.
Nem volt rossz, de eléggé öncélú cucc volt, nem nagyon láttam neki kifutását. A lövöldözésen kívül (ami képregényben azért nem ugyanolyan, mint pl filmen, vagy játékban) nem sok más perspektívája volt.
adott egy arc, aki mindenféle vélt vagy valós sérelmek miatt nekiáll kiirtani a "bűnt". Sziszifuszi meló...
A film tragikus volt, az újat még nem loptam és raboltam el a torrentről.
Budha aszondá, nem szabad
Budha aszondá, nem szabad spéci képeséggekkel tériteni, egy igazi megvilágosodott tehát nem levitál mások elött, aki meg nem igazi, az nem tud. És ki a fene is az a Karl Popper?
Amúgy szerintem álló szívvel abuzálni legalább olyan nehéz lehet, mint levitálni nem?
Most komolyan: az élet nem laborokban zajlik, az egyén szubjektum, élményeik szubjektívek. Lassan annyira neglekt leszek, hogy nem tudom, fontos-e, hogy lehet levitálni. A Föld nem lenne tőle abszurdabb hely.
Ádám
Ennél abszurdabb már biztosan nem lenne... Csak azért mondom, mert pont Ti világítottatok rá. Én egyszer sem jelentettem ki, hogy akár a vízautó, akár a levitáció jelensége létezik, de amint szóba kerültek,mint "hogy ilyenekeről is hallani", megjelentek az elutasító kijelentések, valahol agresszív, valahol kevésbé agresszív,máshol pedig érzelmektől mentesen, de mindenképpen meg akarta magyarázni mindenki. Érdekes megfigyelés, de ez ált így szokott lenni. Józan, ép ésszel nem tudjuk megmagyarázni, tehát nincsen. " A Vulkáni Tudományos Direktórium nem fogadja el a létezését!" :)
Az ezoterikus szót manapság már szerintem nem érdemes használni, mert elcsépelt lett és nincs meg (pont a sok kókler miatt) az a jelentése, amire először használták. De, Körösi Csoma életrajzát, vagy a Dalai Láma írásait nem tartom sem ezoterikusnak, sem ponyvának, szerintem nyugodtan olvashatja mindenki. Sőt, ha valaki a Dalai Láma írásait "kritikával" illeti, az olyan, mintha XY Evangéliumát szólná meg. Politikai nézeteit, Kínával való viszonyát, menekült- státuszát lehet bírálni, vitába szállni ezekkel, de a vallását nem.
Egyébként, a jóga is egy meditáció. És ha a jóga gyakorlása közben hihetetlen élményekkel gazdagodik az ember, akkor más meditációval is ugyanez a helyzet. Ez pedig tapasztalat, nem hit. Legalábbis az én tapasztalatom. Én mondom magamról. Tehát valahol jogosnak érzem a feltételezést, hogy akár,még a levitációig is el lehet jutni. Nekem nem célom, de lehet, hogy másnak igen. És mert én még se nem láttam, se nem célom, attól még nem fogom leugatni azt, aki hisz benne és gyakorolni akarja. Adja az Ég, hogy sikerüljön neki.
Redsoil-nak igaza van,a csodát tényleg nem misztikus jelenségekben kell keresni, legalábbis nem a személyes, egyéni csodát. (Bár, a szex, mint olyan személyes is, misztikus is és csoda is, úh ez az egy kivétel lehet. :) ) Én amondó vagyok, hogy az a bizonyos csoda mindenkinek az, ami. Valakinek a családja, valakinek az istene, valakinek az autója. Attól, hogy az afrikai kis törzs a "Szavanna Nagy Szellemében" hisz, attól még nem ítélhető el a felvilágosult, nyugati szellemünkkel. Mert ugye, sem faji,sem hit béli hovatartozásáért nem ítélhető meg és el senki, ez kettő nem képezheti vita tárgyát.
Engem folyton elítélnek, mert ha szóba kerül, akkor elmondom hogy nem feltétlenül az emberi kapcsolatok által, mások "felhasználásával" fogom megismerni magam, elérni pl a Nirvanát, Boldogságot, Mennyországot ki hogy hívja. Na, azt az oltást, amit ilyenkor szoktam kapni.... "És te nem akarsz gyereket? Milyen ember vagy Te?" Nem kérem, én nem ezt mondtam, de tényleg nem az életem mozgatója, hogy szaporodjak. Attól még teljes értékű ember vagyok és elég sokat teszek másokért, csak ezzel pont nem illek bele a tökéletes társadalomba, úh szar ember vagyok. Majd lesz családom, ha lennie kell. A kijelentés pedig nem feltétlenül a családalapításra vonatkozott, hanem arra, hogy egyedül is fel szoktam találni magam, egyedül is eljárok túrázni, egyedül is szeretek biciklizni, nem bömböl otthon mindig a zene,mert szeretem a csendet is, tehát nem keresem folyton- folyvást mások társaságát (és ezzel szerintem nem vagyok egyedül, úh nem kellene überfurcsa jelenségnek lennem). Másoknak kell a folytonos háttérzaj és a társaság. Se nem jobbak nálam, se nem rosszabbak ettől. Ezt is csak azért mondtam el, mert kb olyan, mint a "Vega, buzi- e vagy?" Első szóra ítélünk, döntünk, megmagyarázunk. Ennél abszurdabb már nem is lehetne.
Nirvanát, Boldogságot,
Nirvanát, Boldogságot, Mennyországot ki hogy hívja
Merthogy ez a három szerinted ugyanaz?
===
bácsi a biciklin
"De, Körösi Csoma
"De, Körösi Csoma életrajzát, vagy a Dalai Láma írásait nem tartom sem ezoterikusnak, sem ponyvának, szerintem nyugodtan olvashatja mindenki."
Kicsit OFF - most már elolvasom Alexandra David-Néel tibeti útikönyveit, nekem már csak ezért is megérte, hogy szóba hoztad a témát! (férfinek öltözve járta be annak idején Tibetet, nagyon sok, a nyugati agy számára hihetetlen dolgot tapasztalt.)
Csak aztán ne áruld el
Csak aztán ne áruld el senkinek, hogy ilyet is olvasol... :)
(Nekem nagy kedvenceim Sári László könyvei, fordításai. Ha szereted az útleírásokat és még nem olvastad, akkor érdemes kézbe venni "A Himalája arca" c. könyvét. Több kiadást megélt, könnyű beszerezni.)
Köszi az ötletet :)
Köszi az ötletet :)
Ma levitáltam egy kicsit,
Ma levitáltam egy kicsit, és beleláttam sok érdekes, titokzatos dologba.
Megláttam például, hogy Tesla eredeti autójának a motorja működött. Most már ugyan nincs benne mert kiszerelték régen, de én tudom, hogy milyen elven működött az a motor.
Na most a Titanic-hoz is lelebegtem. Láttam, hogy Sába királynőjének e hajón szállított, szarkofágba zárt múmiája hozta ismert tragikus sorsát erre az óceánjáróra.
Szarkofágról jutott eszembe a nagy Piramis, és máris odalebegtem ehhez a levitációval épített csodához. Láttam a Helmholtz rezonátorokat a nagy Galériában, amiknek rezgése piezoelektromos energiát kelt a Fáraó kamrájában.
A levitációs kőmívesség és építkezés gondolata ezután a floridai Korall Kastélyhoz lebegtetett engem, ahol megcsodáltam építőjének hatalmas kőrakásait, amiket titokzatos módon ő maga, egyedül alkotott.
Levitációm végeztével lezártam a Google keresőgépet futtató Internet Explorer böngészőt, és egyből visszaestem a talajra!
Ami ott maradt, az a hétköznapi MSExcel tábláim, Oracle adatbázisaim, meg kitörlésre váró, olvasatlan MSOutlook leveleim voltak.
Szinte éreztem a rám nehezedő földi nehézséget! Jaj, én nem szeretem a nehézséget! Ezért majd holnap is akarok egy kicsit levitálni! :DDD
IE, MSExcel, MSOutlook: az
IE, MSExcel, MSOutlook: az ördög művei. Látod, miket műveltek veled?!
===
bácsi a biciklin
A CERN gyorsítójában a
A CERN gyorsítójában a Higgs-bozont akarják megtalálni, a gyanú szerint ettől a részecskétől van a testeknek tömege.
Ezoterikus körökben 2012-re jósolnak egy nagy energetikai ugrást már évek óta.
Én meg csak ülök és kombinálok. És hiszem, amit látok, de szeretném már látni! :-)
Ezoterikus körökben
Ezoterikus körökben 2012-re jósolnak egy nagy energetikai ugrást már évek óta.
"Ezoterikus körökben" kb minden évre jósolnak valamit. Aztán valamelyik bejön, és akkor örülnek :-) Ne feledjük a régi népi időjós bölcsességet:
Ha a nap vörösbe' távozik,
Az idő marad - vagy változik.
nem tom hova kéne ebben az
nem tom hova kéne ebben az ezotérikus témában írni, de a mágia és az arról alkotott emberi gondolkodás mindig egy analógia, átvitt értelmezés.
pl a sárkány, mint olyan mindig őrzött valami kincset. és le kellett hozzá győzni, hogy megkapd.
ezt úgy tessék elképzelni, mint mondjuk a dohányzásról való leszokást.
ott a nagy levelboss nikotin sárkány, a küzdelem, hogy ne gyújts rá többet (leszokni úgy sem lehet) és megkapod jutalmad, a köhögés nélküli reggeleket.
ilyen értelemben simán lehet levitálni.
Nekem ez
Nekem ez szimpatikus.
===
bácsi a biciklin
sokat tanultam a
sokat tanultam a néprajztanáromtól...
Egyszer töltöttem ki
Egyszer töltöttem ki 9szöget, eléggé passzolt is az eredmény, de nem foglalkoztam vele sokat.
Mondjuk ezt az "önmagáért szeretni" dolgot nem értem igazán. Valamiért szeretünk valakit, csak úgyból nem. Mármint, valami oka van.
Me úgy a szöveget sem tudom az előzményhez kapcsolni. :$ (lehet, hogy csak a fáradtság)
Tök jó, hogy tudom, mire
Tök jó, hogy tudom, mire válaszoltad ezt. :-)
===
bácsi a biciklin
Nekem válaszolta Enneagram
Nekem válaszolta Enneagram témában.
Hanyas jött ki, ha szabad kérdeznem? :-)
Húúú... tudod mit?
Húúú... tudod mit? Nekifutok mégegyszer. Most van egy szám a fejemben (Quimbytől a Most múlik pontosan :D), de abban sem vagyok biztos, hogy arra a skálára való.
[Edit]
5sz4 volt
illetve a 3sz4 is rémlik, de azt nem tudom, hogy lelhet-e egyszerre több... viszont rájöttem, hogy lehet nem fogok tudni most újra végigmenni rajta.
Az ötös karakterhez tartozik Vitray Tamás, Dustin Hoffman, az Esőember figurája, na meg én... hű, ne akarj ötös lenni! Szerintem a hármas volt a jó tipp, bár az sem könnyebb, mint ahogy egyik sem.
Nekem 25 éves koromban, amikor már majd' megvadultam, hogy legyen valakim, azt a tanácsot adta Hamikus Zsuzsanna (Zsuzsikus), hogy találjam meg önmagam, mert addig nem is lesz. Nem is az a fontos, hogy hanyas vagy, hármas, ötös, negyvenhetes, vagy ööööö... tökmagas, hanem hogy ki vagy igazából, belül. Nem a papírkutyába és a villogó orrú rénszarvasba fog egy lány beleszeretni, hanem BELÉD, akit te még nem ismersz.
Fentebb írtam, hogy végül
Fentebb írtam, hogy végül mi lett.
(Invidualista, vizsgálódó színezettel.)
Na jó, de ez a "találjam meg önmagam"...
ha azt mondom, hogy senki, és csak sodródom? akkor mit tegyek? Vagy egyáltalán mi a fenét jelent ez? Annyit mondogatják, de sosem értem.
Szerintem mindenképpen jobban jársz, ha ezt valakivel, akinek a véleményét respektálod ilyen kérdésekben, személyesen beszéled meg. Ne értsd félre, cseppet sem zavar hogy ide írkálsz róla, de ezekre a kérdésekre nem egy netes fórumon fogod megtalálni a választ, nem ez az alkalmas média rá, mint sok minden egyébre se.
Hopsz, ezt
Hopsz, ezt elvétettem.
Szóval én ilyen dolgokban elég sok embernek kíváncsi vagyok a véleményére, és rendszerint el is gondolkodom rajta.
Azt, hogy most szemből jött a tanács, vagy a hálózaton túlról... Tényleg számít?
Igen, rengeteget. Mivel a tanács adójának hitelessége döntő, és az személyes kommunikációban ezerszer jobban átjön. Ráadásul nem csak a szavak beszélnek, hanem a hangsúlyok, gesztusok,testartás, mimika, stb. Az internetes kommunikáció egy borzalmasan elszegényített, absztrakt kommunikációs forma. Ezen is van mit gondolkodnod, hogy ez miért nem nyilvánvaló neked, kedves cybernemzedékhez tartozó :P, :). Na, most aztán grafitiztam a faladra :).
Ádám
Hát, én már az ilyen
Hát, én már az ilyen műanyag, lájtkólán felnőtt nemzedék része vagyok... :D
(igaz, hogy évek óta nem kólázom :) )
Nem tudom, nekem messze nem olyan egyértelmű, hogy kevesebb lenne a cybertérben folytatott kommunikáció.
Persze, sokkal kevesebb információ megy át, de nem érzem úgy, hogy én kevesebbet kapnék. (bizonyos esetekben)
A szöveg értelme átmegy. Csak a metakomunikatív elemek tartalmaznak több érzelmi részt. Az emberi problémák meg jellemzően döntően érzelmiek. ettől még a cyberduma jó és hasznos, de nem pótolja az élőbeszédet. Más. Ezért néha több is lehet, adott esetben, adot embernek. De ha teljesértékünek itéled meg, hiánybetegségek alakulnak ki. Mint ha mndíg csak sültkrumplit ennél. Az se rossz kaja, de magában kevés. És a világ legfinomabb sültkrumplija sem ér fel egy közepes túroscsuszával...ha érted, mire gondolok :).
Ádám
Mondjuk a teljesértékűség képzete mellett kialakuló hiánybetegségre most nem tudok példát kigondolni. (lehet, hogy már túl jó példája vagyok, azért?)
Invidualista, vizsgálódó színezettel.
Wilika, Téged csúnyán rászedtek...
azt az okot, nem érdekként
azt az okot, nem érdekként értelmeztem, hanem, hogy valami kiváltja.
De azért jóval kevésbé fárasztó, ha a lényedért szeret.
+1 :)
+1 :)
A lényem? Mármint a
A lényem? Mármint a személyiségem, a viselkedésem, a szokásaim, a hozzáállásom?
De az is egy ok, nem?
Kiszeretni... ebben mindig megelőztem a lányokat... aztán lehettem szemét pasi (vagy szakítósblogosan: MPG).
"Na jó, de ez a "találjam meg önmagam"...
ha azt mondom, hogy senki, és csak sodródom? akkor mit tegyek? Vagy egyáltalán mi a fenét jelent ez? Annyit mondogatják, de sosem értem."
Itt már közelítesz:
"A lényem? Mármint a személyiségem, a viselkedésem, a szokásaim, a hozzáállásom?"
Önmagad. Az, amiért semmit nem kell tenned, csak jön magától, ha engeded. Ez az, amit akármeddig fenn tudsz tartani. Igen, ez is egy ok, amiért egy lány szimpatikusnak talál, vagy nem. Az első eset oké, már ha ő is szimpatikus neked (ezt nem gyakran lehet első pillantásra megmondani), utóbbi esetben hagyni kell, hadd menjen. Ő nem téged keres. Egy ideig becsaphatod, de örökké nem, vagy csak nagyon fáradságosan. Szerintem nem éri meg.
Na jó, de akkor nekem ez
Na jó, de akkor nekem ez most azt jelenti, hogy hagyjam az egész gondolatot a francba, vagyok ahogy vagyok, ha nincs senki, hát törődjek bele, nekem nem lehet senkim.
Mert kb. ezt csinálhattam eddig is. Nem játszottam magam, nem kábítottam senkit, mégis mikor mondtam, hogy egy lánytól azért váltam meg, mert párszor megfordult a fejemben, hogy talán mégsem vagyunk egymáshoz valók, és ezért az egészből azt szűrtem le, hogy ha már ez így aktívan megfordul a fejemben, akkor megette az egészet a fene... akkor megkaptam, hogy mennyire hülye vagyok, stb. Aztán a lánytól meg "jajvili, légyszi mégegyesélyt, próbáljukújra" meg "biztosan tudsz te szeretni..." szóval a becsapás pont nem volt tisztem... legalábbis ilyen formában nem.
Viszont ha legyek önmagam; Egyikünk írta, hogy legyek magabiztosabb, keményebb, kevesebbet sajnáljam magam/villantsam meg a patetikus oldalam...
most akkor mi legyek?
Én azt mondom, hogy ne legyél semmilyenebb, mint amilyen vagy, mert az nem egyensúlyi állapot. Ne akarj semmit produkálni! Csak azt add, ami magától jön.
Olyan nincs, hogy nincs senki. Én 25 évesen teljes erőből próbáltam elképzelni, hogy létezhet olyan lány, akinek én kellek, de nagyon nem ment. Van valahol egy tűzfal, ami B.T.-t szűri, aztán ha valahol mégis kapisgálnék egy bejáratot, akkor azonnal beavatkoznak az intervenciósok. Aztán csak jött egy olyan lány, akinek én kellettem. Valahogy átugrott a falon. :-)
Szerintem is fontos, hogy ne sajnáld magad. Mit akarsz, neked már volt barátnőd! És még lesz is.
Ezt jó volt olvasni :)
Ezt jó volt olvasni :)
Hát volt-volt, de mennyire
Hát volt-volt, de mennyire másképp gondolkodtam már akkor. :D
Még olyan fogyókurarecept sincs, ami két embernek egyformán jó lenne, nem hogy életrcept. Törekszel vagy vársz, kaparsz vagy belenyugszol, keményen vagy puhán...senki nem fogja tudni megmondani neked. Az segít, aki segít neked megtalálni, NEKED mi való, és TE hogy tudod megoldani a gondjaidat, nem az, aki elmondja, szerinte neked hogy kéne. És soha ne bízd magad olyan fogorvosra, akinek büdös a szája...
Ádám
ahogy Hemü is írta, légy önmagad. ne akarj se több, se kevesebb lenni. és tedd azt, amit belülről érzel. van, hogy ez fájdalmas döntésekhez vezet, olyanhoz, amiről még hónapokig azt gondolod te magad is, hogy nem kellett volna, de aztán meglátod, hogy miért is volt jó akkor és azt megtenni. és ez ugyanúgy igaz akkor is, ha téged utasítanak el. mindenhez idő kell, hogy megérthessük (kinek több, kinek kevesebb).
az élet nem egyszerű dolog, de legalább izgalmas ha nyitottan szemléljük és éljük :)
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
3:-O
Az, hogy ne akarjak több
Az, hogy ne akarjak több lenni... nemtom, azért fejlődni kell, nem? vagy csak ne találjam ki, hogy JELEN pillanatban több vagyok mint valójában?
a fájdalmas döntésekről már megtanultam, hogy kellenek
Amúgymeg... az a bizonyos önmagam, nem olyan kellendő... meg hát nincs is igazán marketingje, rossz a PR...
persze hogy kell fejlődni. de az is pont olyan, hogy majd észre veszed később, hogy fejlődtél. mikor egyszer visszanézel és azt mondod, hogy "jééé, hisz ez régen nem így volt". de annak nincs értelme, hogy most kitalálod, hogy márpedig én olyan akarok lenni és pont, mert legtöbbször ebből lesz a legnagyobb csalódása saját részedről (az élet úgyis arra visz, amerre akar).
nem kelendő? szerintem meg csak valamiért épp arra van szükséged, hogy kicsit magaddal légy. próbáld meg így figyelni a dolgokat. aztán úgyis ott lesz az a valaki ahol nem is számítanál rá :)
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
Hát ha már mindenki
Hát ha már mindenki tanácsokat ad, én is megismétlem a mottóm: Akinek nincs barátnője, annak legalább nincs gondja a szakítással.
Elárulok még valamit: a mostani az eddigi legkomolyabb kapcsolatom. 5M/768k chello.
üdv adamekp
B+!
B+! :-DDD
........................
Formaharc és sci-fi.
jaja, mondjuk egy
jaja, mondjuk egy villámcsapás...
a "valami" utána jön (ha...) :D
Egy fizikai kémia vizsga
Egy fizikai kémia vizsga után, meglehetősen materialista a felfogásom, ne mondj nekem ilyeneket, mert biztos nem úgy értem, ahogy te.
meg semmilyen sem :P
Hát, nézve azt amit eddig
Hát, nézve azt amit eddig láttam ilyen címen...
lehet, hogy nem vágyom rá. :/
===
bácsi a biciklin
Hát igen, már öreg... A
Hát igen, már öreg...
A második nyilván a szemszín, de mi a harmadik?
Ádám
===
bácsi a biciklin
szerintem a lábmérettel
szerintem a lábmérettel lesznek még gondok :))
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
A tanár-diák kapcsolatokat
A tanár-diák kapcsolatokat nem nézik jó szemmel, mégha nem is egy intézményben mozgunk.
Ma szabin vagyok. Reggeliztettem Bogyót, a picilányt, és volt időm gondolkodni a világ folyásán. Felmerült bennem, hogy mi van, ha Wilika csak szórakozik velünk, és jókat derül a sok marhán, aki segíteni akar rajta. Végülis ezt a témát nem ő kezdte itt, az volt, hogy talán Luj beszólt itt neki, hogy "neked sem ártana egy barátnő", erre ő: "ennyire látszik?", és kezdetét vette a játék. Végülis megérteném :-)
Szerk: Visszavonva. :-)
__________///Hemü\\\___________
\ Jól vagyok, csak néha üldöznek. ;-) /
Biztos, hogy benne voltam az
Biztos, hogy benne voltam az elejében, de szerintem én ilyet nem mondok (na, itt szoktak jönni a súlyos szembesülések önmagunkkal).
Egyfelől nem szoktam ilyen direkt lenni, másrészt meg a bagoly ne szájaljon a kisverébnek. Harmadrészt meg a kórust kérném meg, fejtsék ki nézeteimet, úgyis tudják. :)
Forgass!
*CMS* RABIC
Hááát, egy ilyen éjszaka
Hááát, egy ilyen éjszaka után lehet, hogy illene vallanom... De egyelőre még jót nevetek rajtatok. :D
Wili, ha szabad és bátor
Wili, ha szabad és bátor vagy, a szerelemben is érnek majd meglepetések.
A szerelemérzés meg kikerülhetetlen szerintem, de majd erről úgyis valami személyre szabottan jó nő fog meggyőzni. ;-)
Forgass!
*CMS* RABIC
szabad és
szabad és bátor?
Szerelemérzés? Nemiség... étvágy, mint olyan... az ér?
A szerelemérzésben jócskán van vágy is. Meg egy csomó más, nem csak szépek, de azok is. Mindenestre felpörget, az tuti.
De hát majmeglátod. :)
Forgass!
*CMS* RABIC
A szabad az mire
A szabad az mire értendő?
Eljön a p llanat, amikor ráébredsz, hogy egy csomó dolgot nem csináltál meg életedben, mert féltél valamitől. Amikor ezt felismered és meg mered engedni magadnak azokat a cselekedeteket/érzéseket/vágyakat/gondolatokat, amelyektől eddig csak a félemeid tartottak vissza, akkor egyszerűen új dimenziók nylínak meg előtted.
Aztán persze visszatérnek a gátak, elfedik magad, viszont ha már egyszer volt ilyen pillanatod/időszakod, akkor már tudod, miért dolgozol.
Egyszerűen mámorító volt, még ha hozzá a poklot is kellett megjárnom.
Ha majd idővel másképp gondolom, szólok. :)
De ezeket úgyis magának járja be az ember, tudod.
Forgass!
*CMS* RABIC
rombolj magadban falakat
rombolj magadban falakat wilika és megtudod. próbálj hinni. ne útmutatásokban (ezt sem muszáj megszívlelned, de én most úgy éreztem talán érdemes szólnom), magadban. az ember még ha alapvetően szkeptikus is a metérián túli dolgokkal szemben, ha figyel befelé, egy kegyes pillanatában az életnek megtapasztalhat egy olyan felsőbbrendű erőt, ami egyszerre irányít és egyszerre tudjuk mi magunk is befolyásolni. semmi mágia nincs ebben, ez az, ami gyógyít ha placebót eszel, ez az amit felébreszt a jóga, az agykontroll, a vallás, vagy az unalomból űzött, de nagy körültekintéssel és gyakorlatisággal végzett önismerkedés. ez az, ami minden nagyot szül és amit / akit érdemes ismerni. foglalkozz ezzel a valamivel / valakivel és hidd el ez lesz az, amit egyszer valaki más is észrevesz / megérez majd az a találkozás pedig újabb csodákat fog szülni. ;)
a kisujjamat adnám érte, ha végre feladnál valamit a szkepticizmusból / álegyszerűségből, mert meggyőződésem, hogy te ezen a határon túl is tartasz (tehát mekkora vagy), csak nem vagy hajlandó észrevenni. :)
www.myspace.com/loudsociety
Ámen. === bácsi a biciklin
Ámen.
===
bácsi a biciklin
magam sem mondhattam volna
magam sem mondhattam volna szebben, jobban, igazabban.
Forgass!
*CMS* RABIC
rombolj magadban
rombolj magadban falakat
ebben bizony van valami. Csak fogalmam sincs hol, hogyan miként, és milyen falakat. Bár néha tartok tőle, hogy vannak dolgok amiknek jobb helyük van a falakon túl. Ezek azok a dolgok amiket csak sejtek, néha félek, esetleg álmaimban tűnnek elő.
amit ezután írtál, számomra már nehezen érthető >_<
+1 Nem egy ismerősöm van, akik önmegvalósítás címén szétcseszték az életüket. (Mindemellett némi fenntartással ugyan (különösen ami a new age-es vonatkozásokat illeti), de önismeret- és önmegvalósítás-párti vagyok.)
===
bácsi a biciklin
Néha ha nagyon bontod azt a
Néha ha nagyon bontod azt a falat, átjön rajta valami nagyon durva, és megesz. szöröstűl böröstűl. ebbe bele lehet halni. Nem csak szimbulikusan, fizikai realitás szintjén is. Ezért nem szoktam senkit bíztatni falai bontogatására, meg mutogatni a réseket. De próbálok nem újabb tégla lenni a falban. (bár tudom, már vagyok. Sok-sok ember falában. Ilyen a szeláví.)Viszont, ha festesz valamit egy falra, abból emberek rájöhetnek, hogy ez egy fal, és elgondolkozhatnak rajta, van e valami rajta túl, és eldönthetik, érdekli-e az őket. Ennek egyik formája (a legprimitívebb, fizikai szint)a grafiti, amit nem nagyon csípek, de valamit jól mutat: nagyon nem mindegy, mikor hova mit festünk. Más szinten ilyen firka lehet egy megjegyzés, vicc, versike, görbe tükör vagy meztelen vonulás (Khmmm...!), regény film mettom én. És mivel más falaival bármit csinálni erőszak, hát mindíg rizikó, és mindig nehéz eldönteni, mikor szükséges és helyénvaló erőszak, és milyen mértékig jó. Viszont a helyes cselekvés elmulasztása is rossz... OFFFFFnál is OFFFFABB. De néha élvezet kihangosítani egy tudatfolyamot. És ha valakinek rossz olvasni, hát gondoljon arra, én belül ezt hallom örökkön örökké. Yeah...
Ádám
én már nem is tudom... >_<
Ádám
Még egy régi-régi kapcsolatban is a szememre hányta a lány, hogy ebből nehéz kapcsolatot csinálni.
Forgass!
*CMS* RABIC
A legrosszab az ígérem,
A legrosszab az ígérem, majd nem betartva. Ahhoz képest a nem ígérem már legalább öszinte. A nem tudom meg már önismeretről tanuskodik. Ádám
Értem, hogy korrekt akar lenni, de valójában a felelősséget veszi csak le magáról.
Nekem a leginkább tetsző* (a szilárd igen után persze) az "igyekszem, megteszek minden tőlem telhetőt" (és itt persze már lehet a nem ígérem).
*(kicsi kicsiszolt kő)
Forgass!
*CMS* RABIC
*(Ó tökélyre
*(Ó tökélyre törekvő)
;)
Mindig is sejtettem, hogy ti
Mindig is sejtettem, hogy ti egyvalaki vagytok két nickkel!
===
bácsi a biciklin
már nekem is feltűnt a
már nekem is feltűnt a hasonlóság vagymi.
Forgass!
*CMS* RABIC
*(belülről
*(belülről hatalmas
kívülről kicsi)
:)
(hívlak jöjj elő
(hívlak jöjj elő
jöjj el ó!)
---
Imola
ezek azok a
ezek azok a sorok/rímszerűségek, amelyek előtt leborulok.
Forgass!
*CMS* RABIC
bár ennek kicsikét
bár ennek kicsikét vágjukfelazereinket hangulata van, de azért csak csatlakozni tudok
Én ezt használom
Én ezt használom helyette
Illetve még azt szoktam mondani, hogy "Igyekszem"
Erre meg sokan meg szoktak botránkozni, hogy miért csak ezt mondom. Hát mert ígérni csak annyit ígérhetek, hogy rajta leszek az ügyön, annak rendelem alá a tennivalóimat/erőforrásaimat, viszont tudom, hogy megannyi dolog megakadályozhat benne, ezért a siker nem biztosított. Szóval igyekszem.
===
bácsi a biciklin
szándék- és
szándék- és következményetika? :)
Forgass!
*CMS* RABIC
Szerintem mindkettő jobb,
Szerintem mindkettő jobb, mint a "ha mégegyszer biciklit szerelsz a nagyszobaszőnyegen, megnyúzlak." :-)
Én ma ezeket szeretném
Én ma ezeket szeretném elkerülni:
"...tudja mozgatni?" "ezt érzi?" "Sokszor volt ezelőtt gerincsérülése?" (ónos esőt ígérnek)
valamint ezeket
"mi az ott a kezében?" "Hagy ja el kérem a termet" (ezt meg kitaláljátok)
==
bácsi a biciklin
Wilika szívügye minden
Wilika szívügye minden bringás népek közügye lett...
<3
én szeretem bontogatni a
én szeretem bontogatni a saját falaimat, persza csak éészel, nem egyből az egészet lendöntve! olyan ez mint egy hagyma, rétegekben jön le. és nem mindig, sőt általában nagyon szar szembe nézni azzal, ami van (épp most is ilyen van), de ha az aktuális "hagymahéjon" túl vagyok, akkor hirtelen annyi minden megváltozik körülöttem. és olyan jó olynakor azt látni, hogy ez is én vagyok és csak magamnak köszönhetek mindent.
ne félj magadatól Wilika!
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
- Az ogre olyan mint a
- Az ogre olyan mint a hagyma.
- Büdös?
- Nem.
- Csípős?
- Nem.
- Ha kiteszem a napra, megbarnul és megrohad?
- Nem!
- Hát akkor?
- Több rétegű. Érted?
üdv adamekp
Többesszám volt, és nem
Többesszám volt, és nem csípős" hanem "megríkatnak?" :D (emlékeim szerint)
(valamint megbarnulnak és fehér szőrük nő!)
(Aztán most levettem, valóban úgy mondta, ahogy javítottál.)
üdv adamekp
aha, hát várhatóan
aha, hát várhatóan mindketten csak egyszer néztétek meg, futólag. :P
:D
Forgass!
*CMS* RABIC
(No subject)
Aranyos:
http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/7791989.stm
Ez is
Ez is édi:
http://www.telegraph.co.uk/earth/wildlife/4160791/Piglet-squid-is-always...
Taxis vagy? Akkor nagyra
Taxis vagy? Akkor nagyra becsülhető szorgalmad és otthon teremtésed. :)
http://www.thurnundtaxis.de/
Levitáltam megint! Jól
Levitáltam megint! Jól esik a könnyedség, a súlytalanság.
Forgó jéglemezek a folyókon:
http://www.telegraph.co.uk/earth/4227030/Spinning-ice-disc-phenomenon-se...
http://www.science-frontiers.com/sf112/sf112p09.htm
Európában vége a
Európában vége a feudalizmusnak
Akkor egy lépéssel
Akkor egy lépéssel közelebb vagyunk megint a kommunizmushoz! :D
Na, az van, hogy
Na, az van, hogy gebasz
Néhány napja nem vagyok képes youtube szarokat megtekinteni, amibe nem halok bele, de néha jó ha látom őket. Sajnos nem értek ezekhez a dolgokhoz, mert árammal megy.Nem állítottam semmilyen szűrőt, nem blokkolok semmit +ilyenek. Van vkinek ötlete?
A Gebasz
Előre is köszi
Erősen ráfigyelsz és jó
Erősen ráfigyelsz és jó lesz
Megcsináltam és
Megcsináltam és tényleg
mekkora vagy Kare777, és hogy lásd nem vagyok hálátlan csinálok neked jól egy naptárat, majd kűggyé képeket A3hoz, mailT tudod
kare
Láttad a John Malkovich
Láttad a John Malkovich metetet?
===
bácsi a biciklin
Nem.(tudom:)
Nem.(tudom:)
Pótold! :-) === bácsi a
Pótold! :-)
===
bácsi a biciklin
http://www.youtube.com/watch?
http://www.youtube.com/watch?v=A4ybPwwEaos
Most állítsátok erősebbre, a hajam kvára bírja...
ragmeg Hejdi
basszus, rendesen megragadta
basszus, rendesen megragadta a tekintetem a kiscsóka felsője. tisztára mint egy hosszúujjú cm mez :DD
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
Még jó, hogy nem
Még jó, hogy nem szelektíff a látásod (mosolyJel)
Megint juhú!
Megint juhú! :D
http://bikehacks.com/greek-god-inspires-clean-pants-fast-riding-hermes-n...
üdv adamekp
Egy mintavételi
Egy mintavételi feladat:
Különböző városokban járunk. Mindegyikben sajátos benyomást érzünk az ottani madarakról.
Az egyik városban sok a galamb és látszólag nincs veréb. A másikban van veréb is és galamb is. A harmadikban seregélyek tömege repked az égen. A negyedikben sirályok jelenléte feltűnő. Az ötödikben varjúk is gyakran megfigyelhetők.
Mindegyik városban eltölthetünk néhány napot minden évszakban, és megfigyeléseket végezhetünk e városok különböző jellegű területein, vagyis parkjaikban, tereiken és utcáikban, folyópartjain, stb., a nap minden szakában.
Hogyan gyűjtsön be legjobban egyetlen önálló személy megbízható számadatokat a madár megfigyeléseivel ahhoz, hogy naiv benyomásából eredő feltevéseit tudományosan bizonyíthassa vagy elvethesse azokkal a számadatokkal?
Avagy, hogy bizonyítható vagy vethető el tudományosan annak a tapasztalásnak az érvényessége például, hogy Budapesten ritkábban lehet látni verebet mint Párizsban? Mikor kell számolni, hol, és mennyi madarat?
Ha tudományos kérdésről
Ha tudományos kérdésről van szó, szakemberekre bíznám a feladatot. vannak urbanizált madarakra szakosodott ornitológusok.
Szerintem le kell tenni arról, hogy a személyes tapasztalat versenyre kelhet a tudományossal. Nagyjából a XIX. században végképp különvált a kettő. Ez nem jelenti azt, hogy a személyes tapasztalat értéktelenebb. Másra valók.
===
bácsi a biciklin
Igen, kétségtelenül
Igen, kétségtelenül megbíznék egy hozzáférhető kimutatásban.
Ám a dolog érdekessége éppen az "alulról jövő" statisztikai felmérés, ami az egyén tapasztalatának kielégítően tudományos megerősítése lenne.
Ubi hozta fel egy blogjában a páros-páratlan rendszámú autók üzemelésének közösségi megfigyelését, és az ő egyszerű mintavételi módszerének alkalmassága ott vitatottá vált.
Egy személyes tapasztalat, hogy Liverpoolban sirályokat lehet gyakran észrevenni, míg Budapesten nem, tudományosan érvényesíthető kell legyen alulról is.
Ha fel tudjuk ismerni ezt a madarat, akkor annyi elégséges kellene legyen ahhoz, hogy magunk is hibátlanul tudományos módon megállapíthassuk eredeti naiv tapasztalatunk hamisságát, vagy ellenkezőleg, annak érvényességét.
Nem kellene akkor más tudósokra szorítkoznunk, hiszen mi magunk is tudósok lennénk, szigorúan tudományos módszerünket alkalmazva. :)
Holnap Szerelés vizsga :D A
Holnap Szerelés vizsga :D
A tananyagból:
"Egy jól meghúzott csavarkötés több lépésből álló folyamat eredménye:
•a csavarmeghúzás módszerének és a meghúzási adatoknak a helyes megválasztása,
•a kötésben résztvevő alkatrészek megfelelő előkészítése,
•a csavarozó beállítása és végrehajtás,
•az eredmények felülvizsgálata."
Csak a miheztartás végett, nehogymár azt képzeljétek, hogy tudtok csavarozni :D
Télen én csak szóba'
Télen én csak szóba' biciklizek.
adamekp, a fórumhuszár
Ez nagyon kemény :DDDDD
Ez nagyon kemény :DDDDD
vö. === bácsi a biciklin
vö.
===
bácsi a biciklin
A Yehudán említette az
A Yehudán említette az egyik kommentelő.
===
bácsi a biciklin
Ahogy
Ahogy ígértem:
http://kepfeltoltes.hu/090115/rockyk_rtya_www.kepfeltoltes.hu_.png
üdv adamekp
nemtom megnyitni...
nemtom megnyitni...
Ld. fent, a topik
Ld. fent, a topik leírásánál (lehet, hogy majd csinálok korikártyát is :).
üdv adamekp
reklám: Berlin's fastest
reklám: Berlin's fastest bike couriers
"Eszement
"Eszement biciklisek"
egy kérdés: kemping
egy kérdés:
kemping bicikli összecsukva ugye csomagként szállítható vonaton?
és akkor azt nem is kell a biciklibvagonba tenni?!?
Tapasztalatom szerint igen,
Tapasztalatom szerint igen, poggyászként elmegy a kocsiban.
köszi! utd. úgy néz ki,
köszi!
utd. úgy néz ki, jön anyum hétvégére pestre, és hozza magával a régi csepel bicóját!
büszke vagyok rá! :)
Válasz Redsoilnak a
Válasz Redsoilnak a frusztrált autós topikból.
Akkor most akasszuk a hóhért:
"A Misztikus Filozófus
Ötös pont - A Visszahúzódó Személyiség
Az interiorizált félelempont
Magasabb oktáv: A Misztikus Filozófus
Szent Eszme: Mindentudás
Szent Út: Nem-kötődés
Alacsonyabb oktáv: A Visszahúzódó személyiség
Szenvedély: Fösvénység
Idealizálás: Én tudom
Beszédstílus: Értekezés
Csapda: Megfigyelő
Védekező mechanizmus: Izoláció
Elkerülés tárgya: Üresség
Dichotómia: Szociális/Antiszociális
...
A barátom egyszer javítani vitte tévéjét. A hátsó helységből előbújt egy szakállas, szemüveges kopaszodó figura. Bekukucskálva műhelyébe látható volt, hogy a kávéscsészének speciális helye volt, és egy ügyes kis emelővel lehetett átvinni az asztalhoz. Rengeteg idő és gondolat volt beépítve abba a helybe. A férfi mosolyogva nézett rá barátomra, és így szólt: Hát igen. Valószínűleg egy Sylviana 232 égett ki benne. Volt egyfajta könnyű leereszkedés a mondatban annak címezve, aki nem tudta, hogy mi az a Sylviana 232.
...
Idealizálás
Ez így hangzik: Én tudom. Ez táplálja az ötös tudással kapcsolatos fösvénységét. De az nem lehet tudás, amit mindenki más is tud. Kell valami különlegesség ezzel kapcsolatban. Így válik az ötösből nyomozó-riporter, aki a sztori mögötti sztorit igyekszik felfedezni."
:-)
A "Geoszitizen" van, a guglival rákereshetsz. Ide nem engedi linkelni.
Fu, bazz "Én tudom. Ez
Fu, bazz "Én tudom. Ez táplálja az ötös tudással kapcsolatos fösvénységét. De az nem lehet tudás, amit mindenki más is tud. Kell valami különlegesség ezzel kapcsolatban." erre van egy megoldásom, de ezt élőben, mert rohadt hosszú.
Ádám
De sokat "szelídültem" már. Kifelé nincs út a karakter típusokból, de fölfelé szabad az égbolt. Amit leírnak, az lehet rögeszmés valakinél, vagy alig észrevehető. Vagy a kettő között valahol. És a lényeg: az összes itt leírt tulajdonságot lehet úgy faragni, hogy magunknak és másoknak is jó legyen. Egyik típus sem jobb, mint a másik, de mind alakítható.
Kifelé nincs út a karakter
Kifelé nincs út a karakter típusokból, de fölfelé szabad az égbolt.
Ez a mekkora.
Gyönyörű kép egy borzasztó fontos igazságra.
Köszönöm.
Forgass!
*CMS* RABIC
[...nemszólokhozzá-nemszól
[...nemszólokhozzá-nemszólokhozzá-nemszólokhozzá-nemsz...]
===
bácsi a biciklin
Deeee,
Deeee, lécciléccilécciiiiiii! :-)
"Vigyázat, a tigris húsevő áll▓"
1. jó a képed. 2. de 3.
1. jó a képed.
2. de
3. pank vagy, úgyhogy mindenképp, ha élni akarsz. ;-)
Forgass!
*CMS* RABIC
Teker és kacsingat, tudod!
Teker és kacsingat, tudod! ;-)
Nem értek az enneagramhoz, és nem akarom egy kalap alá venni mindenféle más hasonlónak tűnő tanítással. Utánaolvasok, megígérem.
Addig viszont felteszem az imént elharapott kérdést: mi az a fontos igazság, amire gondolsz, Lujka? (Én gondolok valamire, de nem biztos, hogy ugyanarra.)
===
bácsi a biciklin
Itt egy forrás a sok
Itt egy forrás a sok közül: http://www.enneagram.info.hu
Nem csak a tanfolyamról ír, lapozz lejjebb.
Az általa nem preferált hagyományos Enneagram tanításhoz is ad egy linket az oldal alján, én abból idéztem. Ő ezt írja róla: "pszichiáter írta, tehát a betegségekről szól, pedig - remélhetően - az egészséges, közepesen vagy jobban működő karakterek vannak többségben, ezt mindenképpen vegye figyelembe az olvasó, mielőtt magára ismerne bármely paranoid skizofrénben vagy hisztérikusban (nem árt persze sejteni, hogy hol a gödrünk alja)".
Ezért töröltem az idézeteket a másik topikból. Jó, amit írnak, csak a fenti kitétellel.
Nekem az a cikk hiányzik az
Nekem az a cikk hiányzik az egészből, ahol vettek N embert, az enneagramszakértők kiolvasták az egész életüket, majd egy másik csoport követte őket X évig, anonimizálták az élettörténeteket, odaadták az enneagrammosoknak, akik összepárosították a grammokkal, és jobban teljesítettek a (1) random aránynál, (2) találomra kiválasztott embereknél, akik nem enneagramszakértők.
két nap alatt megtanulhatjuk azt az ABC-t, amely emberi életek olvasására tesz alkalmassá életünk hátra lévő részében
Ja, két nap alatt.
Örülök, hogy megtaláltátok a megvilágosodást, nem is akarok itt cinikuskodni, de már a sokadik topikban látom a enneagramm bölcsességét; kívülállónak nem annyira megragadó.
összepárosították a
összepárosították a grammokkal, és jobban teljesítettek
Na engem pont ez a része egy cseppet sem izgat. Engem a terápiás hatékonyság érdekel (szintén jól mérhető az általad leírtakhoz hasonló módszerekkel).
két nap alatt
Ajjaj.
===
bácsi a biciklin
Terápiás hatékonysága
Terápiás hatékonysága annak is van, ha valaki csak úgy (minden teória, szakképzettség, stb nélkül) meghallgatja az embert, beszélget vele a dolgairól. Kb ez a benchmark terápiánál. Nem zárom ki, hogy az enneagramm foglalkozásnak van ilyen hatása is. Az érdekes rész onnan jönne, ha ennél jobb.
És bocs, de engem szokott érdekelni a dolgok hatásmechanizmusa is, de majd visszafogom magam :-)
Ne fogd vissza magad,
Ne fogd vissza magad, szerintem van email cím a honlapon. Nagyon meglepődnék, ha nem kapnál normális választ a kérdéseidre.
Nem ismerem az Evolúciós
Nem ismerem az Evolúciós Enneagramot, amit ő tanít, ezért a két naphoz nem tudok hozzászólni. Nekem tovább tartott, és most sem tartom magam szakértőnek. A két nap az alapokhoz elég, ahonnan már önállóan lehet tovább lépni, persze, lehet olvasni, konzultálni... csak hozzászóltam.
A kísérletről annyit, hogy rólad például fogalmam sincs. Redsoil-ra van tippem, mert megnéztem egy csomó fényképet a neten, amiket készített, ehhez jött az, amit itt volt alkalmam tapasztalni róla az írásai alapján, de nem írnám le ezt a tippet. Aztán van, akinél nagyon kiütközik, de pont ma döntöttem el, hogy náluk is visszafogom magam, mert durván lehet tévedni.
Én is egy kétkedő ember vagyok, de szeretem megismerni a dolgokat, mielőtt véleményt mondok róluk. Van, hogy nem sikerül megismernem, de akkor nem mondok véleményt.
Annyit tennék még hozzá,
Annyit tennék még hozzá, hogy a videón szereplő Sipos Györgyöt (Sipit) jól ismerem, kilences típusba tartozik, ugyanúgy, mint szerintem Murányi, de valahogy mégis más. :-)
enneagramhoz én sem. A
enneagramhoz én sem.
A gondolat dióhéja:
Nem tudunk megszabadulni a kategóriáinktól, de fel tudunk venni más nézőponT, ahol megoldást találhatunk az olyan kínzó problémáinkra, amelykben addig kétpólusú válaszsíkot tudtunk csak elképzelni.
Forgass!
*CMS* RABIC
Válasz Patának. betegsége
Válasz Patának.
betegsége csak saját magának teszi nehézzé az életét
Szerintem tévedsz. Az átlagos elmebeteg a családtagjainak is rendkívül megnehezíti az életét. Ami természetesen nem ok a stigmatizációra. De még arra sem, hogy medicinalizáljuk a problémájukat.
Ami az OPNI-t illeti: ott egy csomó nagyszerű dolog is zajlott, nagyon messze vagyunk már a klasszikus tébolydától.
===
bácsi a biciklin
Igaz, csak arra gondoltam,
Igaz, csak arra gondoltam, hogy átlagos elmebetegtől nem kell félni, hogy megeszi a gyerekedet (kivéve persze, ha a gyerek különösen zsenge és porhanyós, és éppen van otthon mustár). Attól még persze a családtagoknak nem jó.
OPNIban tudomásom szerint sok dolog zajlott, volt közte ilyen is és olyan is. Pl.
Adott egy rosszul működő
Adott egy rosszul működő intézmény. Lehet szétverni-szétmaffiázni, vagy lehet megreformálni.
===
bácsi a biciklin
Csak egy kérdés: van itt
Csak egy kérdés: van itt valakinek saját tapasztalata súlyos pszichiátriai betegekkel (együt él, vagy legalább évekig ismeri)?
MMert hiszek a sajátélményben, és állítom, hogy a paranoid skizofrénia meg a major depresszió jöl meghatározható tünetcsoportokkal jól jellemezhető, tartósan fenálló állapotok, amelyek jelentős mértékben fokozzák a vonatkozó személy és környezetének szenvedését, ergo betegségek per def. Na, ehhez nem kell írodalmazni.:)
Ádám
Annyi rémlett, hogy az előbbi már csak szedte az anyagot, de különösebb tünet nem jut eszembe. Az utóbbi nekem afféle hipochondernek tűnt, mint lelkileg, mint testileg, afféle hobbyszenvedő. (elrettentő példa volt számomra, szakításunk után olyan optimista, energiával teli ember voltam, mint soha azelőtt/azóta)
Amúgy sem tartós együttélés, sem évekig (évek, haha!) tartó ismerettség nem áll fenn.
Nem mindig értem az erről vitázók (np!) kifinomult érzékét amivel ügyesen megállapítják a határvonalat az erőszakfajták között. Hogy a leszedálás jobb, mint a börtön vagy éppen fordítva. Egyik se jó.
Nem látok lényegi különbséget a modern drogok és az ágyhoz szíjazás között, legfeljebb utóbbit könnyebb elviselni egy maréknyi előbbivel. Vagy ki tudja, talán fordítva. Mindegyik erőszak, de van olyan, hogy nincs más eszköz. Szar ügy mindenképpen.
A leszíjazás csak a
A leszíjazás csak a többieket védi. A modern gyógyszerek a beteg szenvedését is csökkentik. A határ nem piros vonal, van homályzóna, de léteznek egyértelmü esetek.Ádám
ha jól kupán vágod, sose szenved többet.
Viccet félretéve: a gyógyszerek csak a szőnyeg alá söprik a problémát, semmit nem oldanak meg (általában más betegségek esetében sem).
Lélekgyógyász kell, de ha a beteg nem akarja kibogozni a csomót, nincs az az orvos, aki segíteni tud rajta.
Lejebb írtam... Nem
Lejebb írtam... Nem szedatívum, antipszichotikum.
Ádám
a gyógyszerek borzalmasak...
Hát nem.
"A modern gyógyszerek a beteg szenvedését is csökkentik."
Hát nem. Nem mindig. Nem tudjuk.
"A határ nem piros vonal, van homályzóna"
Igen. Jó széles.
"de léteznek egyértelmü esetek."
Szeretném hinni, hogy igen. Eddig nagy többségben csak olyat láttam, ami számomra volt egyértelmű (tömjék bele, nyomják le a torkán, lőjék le, öljék meg, mit bánom én, csak hallgasson már el végre), a másik oldal számára nyilván nem mindig ugyanúgy egyértelmű.
Szar ügy mindenképpen. +1,
Szar ügy mindenképpen.
+1, de szerintem van harmadik lehetőség a szedáláson és az elzáráson kívül. Ti. pszichoterápia.
===
bácsi a biciklin
a hosszú távon legjobb
a hosszú távon legjobb eredményeket gyógyszer+terápia hozza. Nem csak szedátumok. Kell a terápia elején. Ha már van tartás, meg ilyesmi, lehet csökkenteni, leálni, de sokszor a terápia meg sem kezdhető gyógysszar nélkül, mert az illető nem elérhető.
Nagyon antigyógyszer pszichológusok is néha gyógyszereztetnek az elején, különben nincs kivel... Persze ez akadémikus.
Ádám
biztosan vannak esetek, amikor igen, bár én nem nagyon hiszek benne. De mondom: biztosan vannak olyan esetek.
Nem hit kérdése. A
Nem hit kérdése. A terápiás hatékonyság mérhető.
===
bácsi a biciklin
Én a
Én a fékhengerlégtelenítésben nem hiszek. Meg a kormánycsapágycserében.
Ádám
===
bácsi a biciklin
Van. Ne haragudj, de nem
Van. Ne haragudj, de nem írok róla nyilvános fórumon.
===
bácsi a biciklin
A mostanában lévő
A mostanában lévő bringásfikázó blog, cikk és hozzászólások oka egyszerű: tél van, kevesebben vagyunk az utakon, ilyenkor jó nagyokat lehet belénk rúgni.
üdv adamekp