Ez most egy teszt része. Az érdekel, hogy a közösség mennyire tudja magát úgy szabályozni, hogy néhány hozzászólással a 300 előtt abbahagyja a hatost és ezt használja. A másik, hogy meddig bírjátok ki, hogy ne elsőzzetek.
Sokan írtátok, hogy későn szereztek tudomást az akciókról és felvonulásokról. Ezentúl bármikor feliratkozhatsz a riadóhiradóra. Így időben értesülhetsz mindenről ami különösen fontos...
Ez most egy teszt része. Az érdekel, hogy a közösség mennyire tudja magát úgy szabályozni, hogy néhány hozzászólással a 300 előtt abbahagyja a hatost és ezt használja. A másik, hogy meddig bírjátok ki, hogy ne elsőzzetek.
Az oldalon fellelhető tartalmakat és a Criticalmass-t a következő emberek készítik.
Az oldalt a ninja fejleszti Drupal-al, a lipilee adminisztrálja, a Solid rajzolja, a Dejahu teszi fel a netre.
ELSŐ... bocs, hetedik...
ELSŐ... bocs, hetedik... :)
eddig. de a nevemet nem adom hozzá... :)
Egyszer azt mondtam a
Egyszer azt mondtam a barátnőmnek kedveskedésként, hogy ő olyan, mint egy "vad ember". Nem igazán örült neki. Hosszas magyarázkodással elmagyaráztam neki, hogy ezt úgy értem, mintha egy vad amazon lenne. Egy harcos nő, aki levadássza a férfit és magáévá teszi.
Így már jobban tetszett neki, később megmosolyogtam a saját szövegem: vad ember. xD
Sajnos nem mindig a legjobban fejezem ki magam, ezért itt is elnézést kérek azoktól, akiket megbántottam az ellopott láthatósági mellényes bejegyzésemmel, a "belváros tele van szenny emberrel" kifejezésemmel.
Ott már leírtam, hogy értettem ezt, ezért nem ragozom, remélem most már nem az jön le, hogy aki belvárosi, az szenny ...
http://people.inf.elte.hu/proof88
Könnyen előfordulhat, hogy
Könnyen előfordulhat, hogy szavainkat nagyon elemzőn, nagyon érzékenyen veszik mások, és hevesen cenzúráznak minket értük.
Mentegetőzésed őszinte, és másokat igazságtalan bírálattal sérteni nem kívánó és mások tetszését kereső emberé a jellemed.
Mindannyiunk tanulságáért: az írott szót bőven lehet időnk jól megfontolnunk. Mindig letompíthatunk egy indulatunkból jövő hars szót, egy felháborodást kelteni képes, szerencsétlen kifejezést.
Belvárosi szenny emberek >
Lófráló, dologtalan, városban meghúzódó zűrös életű emberek >
A nagyvárosok elidegenedett dzsumbujaiban gyakrabban, mint a társadalmi bajok általános terjedésétől viszonylag érintetlen vidéken előforduló, rossztettre képes huligánok >
A mindenhol előforduló tolvajok.
Igen, így értettem.
Igen, így értettem. xD
Hevesek lehetünk és emiatt
Hevesek lehetünk és emiatt rosszul érthetünk meg valakit. Ezért mindig jó megtorpanni és az ártalmatlan értelmezést tulajdonítani a kettő lehetséges közül az akármily szerencsétlenül is megválasztott szavainak.
Lehetnek korok, melyekben alig botránkozna meg egy bizonyos módon érintett közösség az ilyen vagy ezekhez hasonló kifejezéseken:
"A rohadt németek!"
"Azok a szemét ruszkik!"
"Ezek az aljas fehér emberek!"
Az első megszólalónál azt tenném fel, hogy azokat a németeket veszi szájára, akik szerinte "rohadtak", és nem gondolom azt, hogy azokat is bele érti, akik jó emberi meglátással nem lehetnek "rohadtak"-nak megítélve.
Ez az első megszólaló aggresszív német bombatámadás, vagy náci koncentrációs tábori fogság megpróbáltatott áldozata, vagy ezeket a rossztetteket ismerő, azok elkövetőinek indulatos és szenvedélyes bírálója lehet.
A második megszólaló szovjet-orosz vagyonelkobzás alanya, vagy szovjet-orosz katonák nagy létszámú csoportja által többszörösen megerőszakolt és lelkileg-testileg egy életre megnyomorított személy lehet.
Ennél a megszólalónál se teszem fel elhamarkodottan, hogy ő minden oroszt szemétnek tart.
A harmadik megszólaló egy amerikai vagy ausztráliai őslakos lehet, akiket fehér bőrű, idegenből érkező emberek leitattak, vagy elkülönítettek saját földterületeiken. Vagy egy afrikai nép sarja, akinek szeretett nagyszüleit vasba verve hurcolták el fehér bőrű emberek egy hajó fenekén, hetekig tartó szörnyűséges úton.
E harmadik megszólalót sem ítélhetem el vaktában, hogy szerintem ő minden fehér embert aljasnak tart a rabszolga kereskedő vagy őseit elnyomó, őshazáját elfoglaló fehér emberek mellett.
"Belvárosi szenny emberek."
Nekem erről sem az jutott eszembe, hogy ezzel a kifejezéseddel "szennynek", vagyis megvetendő alávaló embereknek minősítetted a belvárosok lakosait.
Az jutott eszembe inkább, hogy a belső városokra általában jellemző bűnözési és bűnözői gócok ismeretében, és azoktól közvetetten vagy közvetlenül szenvedve, minősítetted "szennynek", vagyis bitangnak, gaznak, stb. azokat a roszztevő embereket.
Bőséges társadalom tudományi irodalom egy szála itt a városi bűnözésről, angol nyelven:
http://law.jrank.org/pages/2227/Urban-Crime.html
Remélem nem miattam
Remélem nem miattam szabadkozol :) Részemről túl volt tárgyalva már abban a topikban :)
Miattad is, túl komoly
Miattad is, túl komoly voltál! :)
Akkor kissé tényleg meg
Akkor kissé tényleg meg voltam sértődve, mint ősbelvárosi :) De nem vagyok egy haragtartó fajta szerencsére. Szal nóproblémó :)
A barátnők imádják maguk
A barátnők imádják maguk ellen forgatni a szavainkat, hogy aztán jól megbántódhassanak...
Upd.: számomra...
........................
Formaharc és sci-fi.
A terápiás hatékonyság
A terápiás hatékonyság mérhető.
Bizonyos esetekben. A legtöbbször még az is gondot okoz, hogy a kezelő (orvos, whatever) biztosan belője, hogy milyen esettel van dolga.
Egyetértek. Én a
Egyetértek. Én a pszichoterápiát születőben lévő kulturális jelenségnek látom. Jó lenne, ha a huszadik század a pszichoterápia évszázada lenne.
Off (ha ez itt lehetséges): hozzászólásra így linkelj légyszi:
http://criticalmass.hu/forum/20081206/offhat#comment-213182
Részletes leírás az offháromban.
===
bácsi a biciklin
OK, bocs, igyekszem észben
OK, bocs, igyekszem észben tartani.
"a huszadik század a pszichoterápia évszázada lenne"
21 lesz az.
Arra gondoltam, béna aki
Arra gondoltam, béna aki vagyok.
===
bácsi a biciklin
re Ok, én voltam
re
Ok, én voltam félreérthető/ostoba, hülye szó itt a hit. Nekifutok újra: nem láttam még hatékony terápiát durván szedálós esetekben.
Rosszul érzem, hogy keveredik az akadémiai és a konkrét = két malom?
az antipszichotikumok nem
az antipszichotikumok nem szedatívumok... a modern antipszichotikumok lehetővé teszik az olyan, egyénre szabott terápiát, amelyben a beteg bőre alá beültetett kapszulából egyenletesen jön a cumó. Ez jó, mert: a vérben a hatóanyag szintje egyenletesebb, nem áll fenn túladagolás vagy nembeszedés vezélye, ritkább kontroll elegendő. A modern gyógyszerek nem csak a pozitív töneteket csökkentik (halucinációk, irracionális megnyivánulások, kiszámthatatlan érzelmi megnyilvánulások), hanem a negatívakat is, tehát ami hiány a betegnek, és az ő szubjektív rossz állapotát nagy mértékben fokozza, bár másokat kevésbé zavar, mint a pozitív tünetek. Az ilyen gyógyszerek magukban nem teszik "egészségesé" a beteget, de lehetővé teszik, hogy kirekesztés nélkül éljen, dolgozhasson, emberi közöségben lehessen. Jelentősen csökkentik a z öngyilkosságok számát. Terápiával kombinálva tartósan társadalmi életre, munkára, önmegvalósitásra alkalmassá tesznek olyan embereket, akik különben lecsúsznának, meghalnának, szociálisan teljesen izolálódnának. Persze ezen gyógyszerek nem ártatlan játékszerek, számos kellemtelen mellékhatásuk van. Vissza is lehet velük élni, illetve a biztostók jobb szeretik (túl)gyógyszereztetni dilids ügyfeleiket, mint kétes kimenetelü, beláthatatlan idejü terápiákat fizetni. Ezen emberek lehet, nem lesznek "boldogok" és "normálisak", de szinte senki nem boldog, a normalitás meg szerintem kicsit anakronisztikus fogalom. A "teljes értékü élet" kifejezés meg annyira álszent és idiotisztikus szvsz, hogy nem használom. Tehát igaz a Prosac hiszti, igaz a sok viszaélés, igaz a gyógyszerlobbi nyomása, igaz, hogy bizonyos gyógyszerek nagy mennyiségben gyakorlatilag kémiai lobotómiát csinálnak, igaz, hogy szemét geciség, hogy rengeteg gyereket Ribotilznak a nyugati világban, pedig a patogén faktor az ártó otthoni és iskolai-óvodai környezet, nem a gyerek agya rossz, ez mind mind igaz, és szörnyü, és jelemző a beteges fogyasztói szemléletre, és a kurva anyját a sok gyógyszermániásnak, és én is a legvégsőkig a más megoldás keresésének a híve vagyok, de: Van,amikor kell, van, amikor segít. mert az ilyen betegségeknek van egy anyagcsere szintü részük is (posztmortem agyszeletfestéssel sok skizonál kimutatható a különböző neurotranszmitterek szokásostól eltérő mennyisége, elhelyezkedése, metom én, meg az EEG is néha mutat ezt azt, ha nem is diagnosztikai eszköz), és ha nagy a baj, egy külső beavatkozás ebbe a finom rendszerbe többet használ, mint árt. Mert nem fekszik napokig étlen-szomjan a takaró alatt, hanem mondjuk felül, és szóba áll egy terapautával. Mert nem ugrik ki az ablakon, nem rohangál meztelenül az utcán, kényszerépzetektől összezavrva nem veri össze az anyját, és nem tépi cafatokra a macskát, és keni a nappali falára. Ez rosszabb állapot, mint a sok szar gyógyszermellékhatás. Persze, megfelelő prevencióval ideáig el se kéne jutni, persze sokszor a klaszikus kezelés több tünetet generál, mint megszüntet, igaz. De valami attól nem rossz, hogy rosszúl használják.
Ha Pata rákérdez a hivatkozásokra, rábasztam,mert gözöm sincs. Ez nekem orvosok, betegek, pszichológusok, neorobiológus(ő egy) mesélték, tea vagy bor mellet, mert érdekelt a téma. Aki utánairodalmaz, igazolhat vagy cáfolhat, nekem nincs kedvem emiatt guglizni. Igénytelen vagyok.De csak mert nem szedem a Ribotilt :). Diszlexiára meg nincs gyógyszer, bocsi.
Ádám
A depresszió súlyos alakja, az úgynevezett major depresszió az elveszett egészséges életévek leggyakoribb okozóit összegző listán az ischaemiás szívbetegségek utáni második helyre került.
Vizi E. Szilveszter szerint a depresszió, a szorongásos zavar civilizációs betegségnek tekinthető. Az emberiség a fejlődése során idegrendszerileg nem alkalmazkodott még teljes mértékben a nagyvárosi léthez, a természettől való majdnem teljes elszakadáshoz, a felfokozott munkatempóhoz.
Az ehhez való
Az ehhez való alkalmazkodás asszem = elembertelenedés. Miért kéne iszonyú áldozatok árán ahhoz alkalmazkodni, amit mi csinálunk magunknak? Nem kéne inkább azon változtatni, ha már elvben értünk van a rendszer, és nem mi a rendszerért?? Vizí E. négy évvel ezelött azt mondta: örül, hogy Bush nyerte a vállasztásokat, mert ebben látja annak biztosítékát, hogy a terroriznus elleni háború folytatódjon, és ez fontos. Azóta ennek fényében mérlegelem szavainak súlyát, mind morális, mind intellektuális szempontból.
Ádám
Nem is ledorongolás akart
Nem is ledorongolás akart lenni:). Csak Vizí E
pont olyan, amilyennek elképzeltem az akadémiát az alapján, milyen akadémikusokkal volt szerencsém összefutni az egyetemen (totál demens vén szatyrok, valahol 70 és a halál között, vagy már túl rajta....)
Ádám
Diszlexiára meg nincs
Diszlexiára meg nincs gyógyszer, bocsi...
Én úgy tudom h a diszlexiánál az a helyzet h vmi lelki trauma feldolgozása úgy történik, hogy a páciens az agykéreg bizonyos részeit 'letakarja', lekapcsolja, nem akar tudomást venni róla.
(off1
Ez gyakran vmi mély szégyenérzet, v önértékelési zavarból fakad.
off2
ha olyan szintű ellenállás van a belsőnkben a körülöttünk levő világgal szemben, végső esetben meg is vakíthatjuk v süketíthetjük magunkat.ilyenre láttam személyesen példát.
on)
Ebből fakadnak a tünetek.
Természetesen ez nem tudatosan történik.
a megoldás az kiváltó probléma, a lelki trauma kezelése.
Erre pedig - nyilván ezernyolcszázötvenkét másik módszer mellett - a kineziológia alkalmas.
Én 3 éve járok kineziológushoz, az egészet tőle hallottam.
És ugyan diszlexiás nem vagyok, viszont az egyébbirányú gyerekkori ügyeket(válás) hasonló módszerrel 'kezeltem' magamban...
a következmény az, hogy nagyon kevés gyerekkori emléket tudok visszaidézni.
persze elfogadom ha valakit felháborít a véleményem, annak ellenére h inkább gondolatindítónak szántam...
Elképesztő pontossággal
Elképesztő pontossággal emlékszem a gyerekkorom számos részére, amire sokan nem. Könyvet írhatnák ovról, bölcsiről is emlékszem egy füzetnyire. Hidd el, nem mindig jó.
Ami a diszlexiát illet: val. nekem nem pont az van. A mamám német, és felnőtt korában tanult meg magyarul. Ergo, a hosszú és rövid mássalhangzókat, magánhangzókat nem mondta jól. Én jól mondom, de nem mindíg hallom, hogy rövid vagy hosszú. Néha egyszerüen képtelen vagyok rájönni, kollégák röhögnek, amikor legegyszerübb szavaknál kérdezem, pl. nálam hány ll. (ezt se hallom, bemagoltam, de ha nem figyelek, rendszeresen tévesztem.) Ami elgondolkoztató, hogy a bátyámnak nincsenek helyesírási gondjai. no mindegy.
Ádám
"Röviden annyit, hogy csalódtam kicsit benned, mert te is azt szajkózod hogy ezek az emberek "galibát okoznak".
A galibán én kicsit mást értek: betegség def: jelentős szenvedéssel jár az illető személynek, vagy környezetének. Én is csinálok néha dolgokat, ami amúgy galiba (arcrángás, kézrángás, hangosan motyog, bicajozás közben olyan hangokat ad,mint egy zuhanó repülő, vagy egy turbófeltöltős autó , néha egy kis acting uot, amiben pár tárgy (saját vagy értéktelen) elpusztul... sok tanárom ki is fejtette annak dején, hogy elmebeteg vagyok, ezzel táplálva bimbodzó önbizalmamat (ezúton is hála érte). Szóval én nem erre értem, de volt szerencsém látni súlyosan depressziós anya gyermekeit, évekig, felnöni a "boldog gyermekkorban", és volt baráti körömben paranoid skizofrén, aki néha tényleg csinált egysmást, ami már "galiba", mert komolyan ártott vagy veszélyeztetett másoknak/at, és önmagának/at/tatat. Nem azt mondtam, bántani kéne őket, vagy eröszakkal megváltoztatni. De elviselni se kelljen már, vagy eltürni, hogy veszélyeztessen. A népesség kb. 1%-a skizó (Atkinson, van hivatkozás) de csak pár száz van Magyarországon, aki esetileg ön és közveszélyes. Imádnivaló ilyen közelében lenni. Cuki. Megiszol vele pár sört, és aztán értekzhetsz, hogy nincs elmebaj, csak "furcsa". "Furcsabaja" van.
Ádám
Sajnos saját tapasztalat, hogy némely pszichiátriai beteg tönkreteszi a családja életét. Nyilván nem mindegyik, nem a pánikbetegekről, hétköznapi értelemben "depressziós"-nak nevezett emberekről van itt szó. Sokat segítene egy normálisan kidolgozott rendszer (az OPNI-t tartalmazó sem volt az különben).
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Az OPNI-s nem volt jó
Az OPNI-s nem volt jó rendszer. De nem szétcseszni kellett volna, hanem megjavítani, vagy legalább javítani. Valójában persze leginkább a társadalom mentálhigénés helyzetén kellene javítani. Körbenézve, elég szar a helyzet.
Ádám
Bocs, de ez nekem non sequitur. Ha van egy rossz rendszer, akkor nem világos hogy jobb foltozgatni, mint szétverni és teljesen újat csinálni. Sok esetben annyira rossz a struktúra, hogy nem tudod önmagán belül megjavítani.
Nem mondom hogy az OPNI ilyen volt, mert nem látok bele, de azért alapból nem következik amit mondasz. Sok-sok ilyen rendszer van, pl a magyar felsőoktatás, amelyen csak a felszántás-sóval behintés segítene, mert minden nem radikális reformot szépen csöndben elemészt az establishment.
Asszem, folytak ott olyan
Asszem, folytak ott olyan dolgok, amelyeket tényleg kár volt szétvrni. A maradék megérdemelhette, de jelenleg a teljes új építéséről szó sincs. Más kórházak adott osztályai vették át a feladatot-már amit átvettek- úgyanazon módszerekkel, még szarabb szinvonalon és rosszabb feltételek mellett.
Ádám
Nna. Abszolút nem vitatom, hogy a közvetlen környezetének (család) rossz ilyen beteggel élni. Csak az ellen vagyok, hogy a nem közvetlen környezet kirekessze, stigmatizálja, mert nekik a betegek 99%-a tényleg semmi gondot nem okoz.
Igen, redsoil, folytasd csak, megint előszeded a közveszélyeseket és velük riogatsz. Tudom hogy vannak, de az elmebetegek túlnyomó többsége nem közveszélyes. Ráadásul úgy fair a statisztika, ha az a priori nem elmebetegnek nyilvánított maradék népességgel hasonlítjuk össze. Pont ezen az oldalon hemzsegnek azok a sztorik, amelyben pl az autósok/buszvezetők könnyed gyilkossági kísérletekkel űzik el unalmukat, szóval lehet attól félni hogy egy skizó fog megölni akit a hangok erre utasítottak, de kb ugyanilyen eséllyel fog életedre törni az a taxis, akinek arra a 2 percre elborult az agya és bosszúállósat játszik.
Nem riogatok, állítok,
Nem riogatok, állítok, részben saját tapasztalatból.("Pont ezen az oldalon hemzsegnek azok a sztorik, amelyben pl az autósok/buszvezetők könnyed gyilkossági kísérletekkel űzik el unalmukat" Számkivetett leszek, ha azt írom, ezen sztorik 99%-át erössen szinezettnek gondolom, nagyon erős túlzásnak? Ez persze csak szubjektív vélemény...)
Amúgy alapvetően intellektuális problémám van azzal, hogy valaki simán kijelenti, hogy elmebajok nincsenek. Más meg benyalja. És ha odafigyelve olvasnál,észrevennéd, hogy döntően nem a betegek ellen, hanem érdekében írok dolgokat, és kurva keveset a kényszergyógykezelésről,és kurva sokat a segítésről, amit immár nem kapnak meg. mert az ő szenvedésük a legnagyobb, sokkal nagyobb, mint bárki másé. Én nem riogatok senkit semmivel. De ha te elvi szinten kijelented, hogy nem léteznek közveszélyes elmebetegek, akik gyógykezelendő súlyos betegek, és morális és jogi értelemben nem bünözők, és nem börtönbe valók, akkor én elvi sziten kijelentem, hogy nincs budai vár. Számomra mindkettő belátható, és részben tapasztalatokon alapuló, csak az egyikhez nem elég kimenni a korzóra.És nem riogatok, csak próbáltam rámutatni arra a csoportra, akiket tényleg kezelni kell, neagyisten akaratuk ellenére is, bár nyilván lehetőség szerint a lehető legkevesebb eröszakkal,és méltósága lehetséges védelmével. Azért öket hoztam fel, mert más esetben én is elfogdhtatlannak tartom az elkülönítést, stigmnatizálást, egyebet. Büdös szóval nem mondtam, hogy a 99%-al bármit kéne csinálni akarata ellenére, akár még minősíteni is. Azt sem mondom, hogy az u.n. egészséges népesség morbidnak mondható motivációival ne tenne milliószor nagyobb kárt. Csak azt a mitoszt próbálgatnám oszlatni, hogy a klasszikus pszichiátria semmi más, mint középkori anakronizmus, és haszonélvezői csak az megváltó szindrómás orvosok, a gyógyszergyárak meg a titkosszolgálatok.
Magam írtam, hogy kb. százezer skizóbol pár száz közveszélyes. Kössz, hogy megvastagított nem-el igazolod állításom, csak minek.
A te képzeted, hogy fenyegetőzöm, nem az én szándékom. Én azért hozok szélsőséges példákat, mert ezek az esetek, és csak ezek egyértelmüek a számomra. Ha ez nálad riogatás, akkor a vevőt érdemes megnézni, nem az adót. Az a fura, hogy értelmezel egy kijelentést, kritizálsz, majd leírod 95%-ban ugyanazt, amit én, ellenvetésként megfogalmazva. Ez részben a netes kommunikáció hibája, mert interaktive, élőben könnyebb tisztázni az álláspontokat, és elkerülni a félreértéseket. Meg talán egy kicsit kevesebb előfeltevéssel/ítélettel (amelyeket a témának, és nem saját személyemnek tulajdonítanék) futhatnál neki az olvasásnak.
Ádám
ezeket olvasva eszembe jutott hollós istván búcsúm a sárga háztól c. könyve. szerintem nagyon nagy. olvassátok el. (évekig hajtottam, mire végre 1 netes antikváriumban megkaptam. a körmendi könyvtárból kellett volna ellopnom annakidején...)
hát mást nem tudok mondani. nem látok bele, nem veszem észre,nincs jelen, mégis van.
http://zsempi.blogspot.com
(arcrángás, kézrángás,
(arcrángás, kézrángás, hangosan motyog, bicajozás közben olyan hangokat ad,mint egy zuhanó repülő, vagy egy turbófeltöltős autó , néha egy kis acting uot, amiben pár tárgy (saját vagy értéktelen) elpusztul...
Anno kiscsikó koromban azért akartam agyturkászhoz menni (többek között), mert utáltam, hogy párosával szedem a lépcsőket, a kockás terítőn a kockák közepére teszem a sótartót, a csészét, aztán akárkinek elmondtam, mindenki lehülyézett, hogy ilyennel minek orvoshoz menni, ilyenje neki is van...
De jah, galibáim is vannak.
_______///Hemü\\\________
\ Ezüstmúlt Kapitány. Érted. /
párosával szedem a
párosával szedem a lépcsőket, a kockás terítőn a kockák közepére teszem a sótartót, a csészét
szimplán optimalizáltad a cselekvéseid :)
de komolyan nem értem, hogy ezekből miért következtetsz rendellenességre...
Zsoltee
Lesz ez még így se! (As
Lesz ez még így se! (As Good as it gets)
Jack Nicholson, Helen Hunt, rend.: James L. Brooks
nagyon nagy
ha a hétvégén sem
ha a hétvégén sem szólnék ezekhez hozzá érdemben, pingeljetek meg pls, mert akkor elfelejtettem, pedig biztos tök érdekeseket írtok. én meg tűzök inet éppen...
- Ms. Critica "Lulu" Lujka -
Forgass!
*CMS* RABIC
MK-KP: titkárnő
És midet pingeljük meg,
És midet pingeljük meg, kis huncut?
biztos a pongját
biztos a pongját :)
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
3:-O
Nekem a dongomat ha egy mod
Nekem a dongomat ha egy mod van ra...
Ez a srác tartozott a banknak egy kevéssel, és anyagi nehézségei miatt a bank jóvá írt neki egy billiót.
Én örömmel segítem adó fizetésemmel a bankokat. Tudom, hogy onnan a pénz szűkös helyekre jut, mint például ehhez a szegény ördöghöz is:
http://www.independent.co.uk/news/business/news/the-oligarch-who-cost-ro...
A gazdaság kapitányai erős kezekkel forgatják a kormányt a gazdaság hullámzó vízein hányódó hajókon. Amikor azt mondják nekem, hogy segítsek a szegény bankokon, akkor sietek eleget tenni ennek a kérésnek.
Közeledik a pénznyomtatás új kora, amikor is a Weimari Köztársaság inflációs korszaka ismétlődhet meg.
De ne féljen senki, mert nincs baj. Különben pedig a sok nullás számértékű pénz többnek látszik, mint a kevés nullás. Olyan pénzzel a zsebében mindenki milliomos meg billiomos lehet majd.
http://www.ft.com/cms/s/0/99741558-e691-11dd-8e4f-0000779fd2ac.html?ncli...
http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/banksandfinance/4292458/...
Idézet, amit Tpol-nak
Idézet, amit Tpol-nak ígértem a Mátrás blogban:
"Az öreg December elballagott már nyugat felé. Nehéz csízmái megkoppantak távolodó szomorúsággal, de nem kárrogtak utána még a varjak sem, mert a keleti ég virradó lángolásában, ígéretcsikók patája alatt szikrázik az erdei út, s a szánkóról számba veszi az erdei világ ragyogását az ifjú Január. Álmodik az erdő, és a vén fák tudják, hogy ez a valóság; de tudják a baglyok is, sötét odúk száján kileskelve, tudják a varjak is, és a szemük se rebben Január fényes fogata láttán, melyet loholva követnek a fiatal gazda kutyái, a Hideg és a Szél."
/Fekete István: Barangolások/
Ádám
Fekete István :)
Évente egyszer-kétszer újraolvasom, amikor kedvetlen vagyok, mindig meggyógyít :)
Köszönöm, köszönöm!
Köszönöm, köszönöm! :)
Beletrafáltál, a tél a legkedvesebb évszakom! Bár, tavasszal meg azt mondom, hogy a tavasz, nyáron meg a ...
De az erdőben az abszolút győztes mégis a tél. Tűéles fények, tökéletes csend, szinte hallani ahogy lélegzik.
Kedvenc időjárás: friss
Kedvenc időjárás: friss koratavaszi napsütés, nyári zápor,nyári vihar, komor borús idő,komor burús idő ködös, ősz, ködös esős ösz, havazás, napsütés hóval.
Nagyon nem kedvelt: 25 fok fölött (30tól intenziv haldoklás), süt a nap, túl sokat süt a nap, pláne erössen, januári eső (ami most van, basszus), hideg erösen szeles idő.
Ádám
A túl sok nap, túl meleg időjárást pedig akkor szeretem, ha hozzá teljesen száraz levegő párosul. Amikor lélegzel, olyan mintha szét akarná égetni a tüdődet, ha kicsit fúj a szél, mintha hajszárítóba néznél egész nap. Biztos "perverznek" hangzik, de van benne valami... valami nagyon jó, valami... nem is tudom... Vagyis tudom, de nem fórumba való.
Ami nálam mindent visz: bármely évszak hajnala. Legyen irdatlan hideg; száraz; nedves; ködös; napfelkeltés-friss-nyaras; bármi. Olyankor bármilyen időjárást szívesen elviselek.
+1 :)
+1 :)
Uj Hold-auto. Jo lenne ket
Uj Hold-auto. Jo lenne ket Hold-bicikli is hozza, a csomagtartojara. :)
http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/7845835.stm
Fél év szünet után újra
Fél év szünet után újra Lost! (tudjátok, a sorozat:)
Vagy csak én vagyok olyan galád, hogy letöltöm netről és nem várom meg míg a Zertéelklúb egy év késéssel sugározza szinkronnal és 21perc reklámszünettel?
A másik meg hogy aki a Doberdó úton pont az RKK előtti biciklitárolónál szaratja a kibaszott kutyáját, és utána nem szedi fel a kupacot, az tényleg ne akarja, hogy egyszer meglássam, mert garantáltan megetetem vele a kutyája ürülékét! És ezt veheti fenyegetésnek, mert tényleg letolom a torkán! Hogy lehet valaki ennyire kabbeafaszom?
Irgumburgum. Elnézést a kirohanásért, de ezt nem tarthattam tovább magamban :)
Sorozatokat nem nézek
Sorozatokat nem nézek (Family Guy az egyetlen kivétel talán, meg a Robot Chicken, de előbbiből már tavaly előtti nyár elején megvolt kvázi az összes rész (addig)).
Utóbbi pedig...
Tudom mit érzel...
---
Imola
abból nekem komám hozza
abból nekem komám hozza dévédén a 4. évadot jövő héten :)
Amúgy én sem követek nyomon minden sorozat, csak a Lost meg a House dokit.
Meg persze a Robot Chicken is alapmű, ahogy Wilika is megmondta :)
sorozatok? tvben 2 sorozatot
sorozatok? tvben 2 sorozatot néztem, sliders és csillagkapu. aztán leszoktam a tévéről, meg vége lett a slidersnek, így utána már csak mikor időm volt akkor csillagkapu, little brittain és it crowd ment. mivel mindnek vége van most ifj. indiana jones kalandjait követem végig. de majd jól előveszem a csillagkapu 10 évadját és kezdem előlről :D
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
Ha már sorozatok :P Én
Ha már sorozatok :P
Én régen a Sex és New Yorkot néztem, most a The Office-ra vagyok nagyon rákattanva.
Tudom, hogy adja a viaszat péntekenként, de én inkább torrentől húzom le, mert ezek a magyarok kivágnak részleteket belőle.
-------------------------------
a bigtétényi kerékpáros bandita
Müxikez? Működésbe tudja
Müxikez? Működésbe tudja valaki hozni? Valami nem stimmelhet a gépem beállításával most, mert nem jön teljesen be.
Ha jó, akkor a protokoll iskolás bloghoz segíteni tudna, díszlépés módokat fejleszteni. :)
http://www.sillywalksgenerator.com/
Ennek alapján, ez után:
www.youtube.com/watch?v=IqhlQfXUk7w
Nekem jó, imádom a Pythont
Nekem jó, imádom a Pythont :)))))
--------------------------------
Függőágy, koktél, homokozólapát!
Hupsz, bocs, hogy nem a
Hupsz, bocs, hogy nem a válaszra kattoltam!
Nem baj. A lényeg az, hogy
Nem baj. A lényeg az, hogy te is szereted a hülyén vicces menésformákat. :)
Kaliforniában állítólag
Kaliforniában állítólag még van egy kis internet.
üdv adamekp
Ez nekem is eszembe jutott
Ez nekem is eszembe jutott ma :D
http://haiku575.blog.hu/2009/
http://haiku575.blog.hu/2009/01/25/sanyi_ba_rossz_napja
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
lehet, ezzel a prózai
lehet, ezzel a prózai kérdéssel még az off-topikot is offolom, de:
ti mit csináltok, hogy a mosogatógép tartályába ne kövüljön bele a vízlágyítósó?!
azon kívül persze, hogy néha fel lehet keverni egy fakanál nyelével. van egyáltalán olyan, hogy nem csinálunk semmit, és mégsem kezd el letapadni a tartály aljára?! :S
próbáltad már, hogy
próbáltad már, hogy csinálsz egy üres mosást ecettel?
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
Mi például kéttálcás
Mi például kéttálcás mosogatót használunk ennek kivédésére. :-p
üdv adamekp
Jól nősülök.
Jól nősülök. :-P
Mi nem használunk
Mi nem használunk vízlágyítót, erősen összeesküvést sejtünk mögötte. Ecettel szoktunk minden Ca-Mg gondot megoldani. A lefolyótól a vízforralón át a mosógépig. Aztán szellőztetünk...
ezt én is így csinálom a
ezt én is így csinálom a mosógépnél, üresjárat ecettel 60 fokon. kávéfőző dettó.
de itt olyan kemény a víz, hogy cseppes a pohár, ha vízlágyító nélkül mosogatok, nem elég magát a gépet vízkőtleníteni (pedig ötfunkciós turbótablettát használok, ami állítólag a vízlágyítót is tartalmazza - persze ugyanaz a nagy cég gyártja, amelyik a "nélkülözhetetlen" vízlágyítót is)
tényleg, milyen gyártmányú tablettát használtok? lehet, ott a bibi...?
történet a monoton,
történet a monoton, robotszerű és unalmas munkáról, amit semmi pénzért nem csinálnék. a pénztárosról.
ma betévedtem a svéd üzletbe az őrsön, végigrohantam a bazárt, mert tudtam mi kell. állok a pénztárnál bal kezemben bukó benne minden cuccom (lámpák, kesztyű, szemüveg, sityak...), hasamhoz előrecsapva a már félig nyitott bagaboo, rajtam mez, feltűrt nadrágszár, stb... pénztáros lány rámnéz, kicsit végigmér, köszön és kérdez. én meg válaszolok:
- áfás számlát?
- nem.
- femilikártya van?
- nincs.
- parkolójegy?
bocsánat mindenkitől, de én itt szegény csaj képébe röhögtem... ő meg zavarba jött...
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
Degonooooosz.... :D
Degonooooosz.... :D (Debutaaaa :) )
Ha már OFF, nekem olyat
Ha már OFF, nekem olyat mondtak, hogy: "te tanítassz? Te? Atyaúristen, ez az utolsó dolog, amit gondoltam volna rólad!"
Ádám
Hát, természettudományos
Hát, természettudományos ismereteket okítok nem iskolai keretek között, nem tantárgyi jelleggel. Ha pontosabban érdekel, megírhatom prívátban.
Ádám
Öööö..., bocs, hogy így
Öööö..., bocs, hogy így pofátlanul beleírogatok, de...
"Ha pontosabban érdekel, megírhatom prívátban."
Légy'szi. Majd megírom miért.
Majd megírom nektek, ha ez
Majd megírom nektek, ha ez a diliháznak álcázott kupleráj végre bezár, és hazamegyek...
Ádám
Bár nekem esélyem se volt győzni, de ő se tudta lenyomni a karomat teljesen, hiába küzdött minden erejével.
Amikor több perces keserves küzdelem után föladta, elámulva mondta: " Te zongorázol?!"
Általában a nem zongorázók elképzelése az, hogy azon a hangszeren játszó kezek gyöngék. Ha ez így is lenne, ez rám biztosan nem állt, mert elég nehéz billentésű bécsi mechanikás volt a zongoránk. :)
Ismerős! Aztán végigmér:
Ismerős! Aztán végigmér: "És nem várják el, hogy rendesen felöltözzél?"
===
bácsi a biciklin
Ja, ettől én is borzongok.
Ja, ettől én is borzongok. Mintha attól lenne valaki alkalmas tanítani, hogy mit vesz fel... Volt egy tanárom a Közgázon, aki kiselőadást is tartott arról, hogy kell öltözködni, hogy "komolyan vegyék az embert". Persze neki nem volt semmi a fejében, ami miatt komolyan vehették volna, kénytelen volt öltözködéssel kompenzálni.
Tanultunk protokollt,
Tanultunk protokollt, illemtant, miegymást valamelyik tárgy keretein belül.
Az előadónéni nagyon is ismerte és tartotta az általa tanítottakat. De még egy ilyen ellenszenves bunkó nőszemélyt...
(pl. mikor előadta, hogy ugye nem mindegy, hogy kinek mit köszönünk, aztán mikor az idegen vendégtanuló betévedt hozzájuk az irodába, és hatalmas mosollyal azt mondta, hogy "szia", mert ezt már megtanulta, ők naná, hogy nem köszöntek olyan vidáman vissza, mert hát nekik nem sziát kell köszönni.... anyád.)
Nem vettem bántásnak.:).
Nem vettem bántásnak.:). Az illető nem látta az írásomat, csak ahogy beszélek, viselkedek gyerekekkel, fotózok meg ahogy egykereküzök. Öltözködés, megjelenés...
Ádám
"Két rabló napok alatt szép alagutat fúrt egy ukrán város bankja alatt, hogy lenyúlja a trezort, de amikor áttörték volna a megfelelő terem betonpadlózatát, megszólalt a riasztó. A pénz állítólag az autóhitel törlesztésére kellett."
Index
http://nbg.freeblog.hu/files/
http://nbg.freeblog.hu/files/idojaras_net.jpg
Mkkp-szagú.
Mkkp-szagú. :D
Nem szokták ráírni,
Nem szokták ráírni, legalábbis nagyon ritkán.
Nekem meg most egy sem
Nekem meg most egy sem rémlik amire rá volt írva. :D
Az NBG az afféle pesti
Az NBG az afféle pesti MKKP.
üdv adamekp
Ez -> http://nbg.hu/ ???
Ez -> http://nbg.hu/ ??? Meglepő, meglepő...
:)
Ádám
______ _______ ______ _______ ______ _________ ________
"Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering."
http://www.youtube.com/watch?
http://www.youtube.com/watch?v=roJzWYiXFtg
bicikliző dalmata
http://href.hu/x/81em Vajon
http://href.hu/x/81em
Vajon mit lehet belőle kapni? :D
legyünk-e halhatatlanok?
Van egy-két ember, akinél
Van egy-két ember, akinél nem örülnék neki.
De szerintem nem csak a medúza fiatalodik egy-egy szaporodási ciklus után. :D
Itt valami csúsztatás van. Mivel ez evolúciósan nem vadiúj faj, ha a stratégiája annyira sikeres lenne, már rég elárasztott volna mindent . Vagy most változtak meg valamilyen feltételek, d erről a cikk gondosan hallgat. Másrészt egy meduza rohadt sok utódot tud nemzeni. Ha ő maga életben marad, az csak +1. Ettől miért lesz demográfiai robbanás? Amúgy számos faj potenciálisan hallhatatlan egyedekből áll. Kb. az összes egysejtű. űegy állat elterjedésének általában nem a szaporodási potenciálja szab gátat.
Ádám
"Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering."
Belepusztulhat másba is,
Belepusztulhat másba is, mint az öregségbe. Az esőerdők is fogynak. Különben meg ez tényleg csak annyi, mintha eggyel több utódot hozott volna létre, mielőtt elpusztul.
Erről van szó és ezért
Erről van szó és ezért nem is értettem azt a pár sort. Gondoltam valaki meg tud győzni arról, hogy tényleg benépesítik így a Földet a Szupermedúzák. De nem.
A halhatatlanságról meg... Jó szórakozást hozzá.
A halhatatlanság halála.
A halhatatlanság halála.
........................
Formaharc és sci-fi.
Négyzethálósak vagyunk.
Négyzethálósak vagyunk. :-)
A lányom első születésnapján 36 éves voltam. A fiam 36. születésnapján 64 éves leszek. Abban az évben, amikor a lányom 64 éves lesz, én betöltöm a százat.
A feleségem 25. születésnapján a fiam 1 éves volt, a feleségem 49. születésnapján viszont a fiam lesz 25 éves.
A fiam 16. születésnapján a lányom 9 éves lesz. Az én 9. születésnapomon a feleségem 4 éves volt.
+1: a harmadik sorban az első szám az utolsó négyzete.
Ez csupa négyzetszám. Ki tud többet a saját családjából? :-)
:D Én csak a lakás
:D
Én csak a lakás különböző dátumait kötöm a családomhoz és számomra fontos eseményekhez. :)
- Ms. Critica "Lulu" Lujka -
Forgass!
*CMS* RABIC
MK-KP: titkárnő
Míg folytattam
Míg folytattam párkapcsolat, nálam ilyenek voltak, mint SzE. (Szilvi Előtt), 2KU. (második Kata után),
Most MU van (Mariann után), viszont ez már túl hosszú precíz dátumbehatárolásra, ezért most kénytelen vagyok új időszámítást találni. (mondjuk még egy TKU-t (TündeKosaraUtán) beiktathatnék, de az is túl rég volt)
Én a misztikus prímszámokkal vagyok csodálatosan intim viszonyban. Voltam már pl. 2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23, 29 és 31 éves. A múlt héten voltam jósnál, azt jövendölte, hogy hamarosan további prímszámok várnak rám.
===
bácsi a biciklin
Akkor te gyűjtő
Akkor te gyűjtő vagy!
Szeretem a Déli pályaudvart. Előtte járnak az ikerprímek (59, 61).
Nyel, nyel...nem, akkor sem,
Nyel, nyel...nem, akkor sem, önuralom...magas labda...akkor is önuralom...néha a legjobb ziccert is ki kell hagyni...nyugi, nyugi... önuralom...nyugi...önuralom....nyugi...önuralom...
(remeg)
Ádám
Ne kímélj. === bácsi a
Ne kímélj.
===
bácsi a biciklin
Az a baj, hogy az
Az a baj, hogy az obszcenitás és morbiditás mértéke nem korelál azzal, mennyire lenne jó vicc.Csak eszembe jutott, mennyi primszámmal találkozhat az ember...az életkorát jelzőkön kívül. És mocskos a fantáziám. De nyugi, ha tényleg jó viccek lennének, nem hagynám ki őket prüdéria okán.
Ádám
Pszeudo-rejtvény :D Egy
Pszeudo-rejtvény :D
Egy tágas família kiskorú tagjai mind testvérek.
Apukájuk idősebb mint az anyukájuk, akinek csak nála fiatalabb felnőtt testvérei vannak.
Apukájuknak ugyanannyi, de nálánál mind idősebb testvére van.
Az apai nagypapának a nálánál ifjabb neje leányként esett teherbe, és tizennégy évesen szülte első gyermekét.
A család nagybácsijai és nagynénijei mind fiatalabbak az anyai nagyszülőknél is.
Mindenki ebben a családban eltérő korú a másikétól.
De nincs kérdés, mert ez egy pszeudo-rejtvény. Viszont el lehet képzelni, hányan vannak és milyen életkoruak a tagok ebben a családban.
hát én nagyon nem jártam
hát én nagyon nem jártam ilyeneknek utána, de azt tudom, hogy nagyon tetszett 89-ben, hogy apám 33-ban született és 53 éves, míg anyám 53-ban született és 33 éves :)
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
És örültél annak, hogy
És örültél annak, hogy milyen jó még három év múltán is erre gondolni. :)
üdv adamekp
Fééék, fééék! :-P
Fééék, fééék! :-P ;-)
Segítsetek rajtam! Megyek
Segítsetek rajtam! Megyek tanúskodni bíróságra (láttam egy baleset, majd megírom az egészet ha lezárul az ügy) és ma meg kaptam egy levelet amiben ez áll:
"A bíróság az elsőbbség és az előzés szabályainak megsértése szabálysértés miatt Glótah E! (nem írom ki a rendes nevét) eljárás alá vont személy ellen indult szabálysértési ügyben a 2009 fbruár 11-re kitűzött tárgyalást beállítja.
Új tárgyalási határnap 2009 február 23.
A beállított tárgyalásra szóló idézésben írt jogkövetkezmények továbbra is fennállnak."
Ez most a mi a lótúrót jelent? Azt, hogy elnapolják a dolgot? Mert eddig úgy volt hogy február 11-én lesz, de akkor most mivan?
Jogászok segítsetek plíz, én nem értem ezt a nyelvezet!
IANAL: Szerintem 11-én
IANAL: Szerintem 11-én lesz, de maximum 23-ig tolhatják ki, vagy addig kell befejezni.
üdv adamekp
Igencsak off ez
Igencsak off ez is:
Szükségem lenne TOEFL paper test-re felkészítő könyvre. Égre-földre keresem, de a minimum határidő 3 hét a szállításra.
Ha valaki tud vmi tuti forrást, írjon :)
Köszi
K
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Levél ment. === bácsi a
Levél ment.
===
bácsi a biciklin
Professzorok Házában (ahol
Professzorok Házában (ahol régen a tesztközpont volt, talán most is ott van) voltak példányok sok változatból anno, amikor én csináltam (de az régen volt), kölcsön lehetett kérni 1 napra és lefénymásolni.
Onnan már elköltöztek a
Onnan már elköltöztek a Rigó utcába, mert az ELTE eladta a telket és most felveri a gyom :(
Köszi, lecsekkolom őket is, bár már átálltak az internetes verzióra :S
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Melyik kellene neked a
Melyik kellene neked a létező sok közül?
A "Longman's preparation
A "Longman's preparation course for the TOEFL Test: The Paper Test" - ből a könyv (ISBN:9780131408838) (A CD-t és az audiót sikerült már hozzá megszereznem :P)
vagy
a "Longman's complete the course for TOEFL test: Preparation for the Computer and Paper Tests" ebből meg az audio kéne :D
Nagyon trükkösek, mert ezerféle kiadvány van, és külön kell megvásárolni a könyvhöz a hozzátartozó hanganyagot, úgyhogy sok helyen össze is keverik őket...
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Levél ment.
Levél ment.
Vettem a válaszod, minden
Vettem a válaszod, minden rendben. Remélem sikerül. De vigyázz, mert a kínaiak meg az oroszok megelégelték már a dolgot és odalőhetnek a nagy ágyúikkal. :D
Nem akartam neki külön
Nem akartam neki külön posztot csinálni, de azért valahol felháborító.
Fekvőrendőröket telepítettek
(mielőtt félreértés kerekedne; nem az akaszt ki, hogy fekvőrendőröket telepítettek egy kicsi utcába, ahol emberek laknak és nyugalomra vágynak, hanem az, hogy erről valaki nekiáll riportot csinálni, hogy milyen borzasztó)
Erről eszembe jut egy sztori. Ritka az, amikor ennyire tisztán és gátlástalanul éreztem örömet más kára felett, mint ekkor. Ebemet sétáltattam a Gellérthegyen, a Mányóki úton. Egy nagyon tuninggolf csonkig kihúzva a motort, jó hetvennel rombolt le a művészháztól, este tizenegy tájban. Egy olyan utcán, ahol ilyenkor emberek sétálnak, ebek rohangálnak összevissza, a kocogók rendszeresen az úttesten futnak, mert a járdán ugye parkolnak... szóval sétálóövezetként funkcionál, bár az önkormányzat bölcsességének köszönhetően nem minősül annak.... Szóval emberünk jó hetvennel ért le a lejtő aljára alaposan leültetett méretnövelő gépjárművével, ahol a fekvőrendör helyezkedett el. Nem is néztem, becsuktam a szemem, és vártam a HANGOT. Rövid fékcsikorgást követően meghalottam...gyönyörű volt! Tudom, elemi rosszindulat, de mintha hájjal kenegettek volna, ahogy iszonytató csattanással odavágta az alját. Harminccal ment tovább... szeretem a fekvőrendöröket.
Ádám
Hiába, no. Legszebb
Hiába, no. Legszebb öröm...
Örömömet még az tudta volna fokozni, ha a fekvőrendőr mellett álló rendőr is lett volna. Ez azonnal megállította volna ezt a roncsában tovább haladni szándékozó proletárt.
Bevonta volna tőle a jogosítványát, ha ugyan volt neki olyan, és elkobozta volna tőle azonnal a járművet. Ezért szállítókat rendelt volna ki, a proli gyorshajtó költségére.
Ezek után bekísérés és rendőri feljelentés következett volna és haza engedés. Mehetett volna gyalog vagy taxival, az az ő dolga. A hamar a postán megérkező bírósági idézés örömöm katarzisának beköszöntését jelentené.
Mámorom csúcsa pedig egy olyan ítélet lenne, amilyen legalább két hónap szabadságvesztés plusz két hónap nemzeti átlagkeresettel egyenértékű pénzbírság plusz egy éves eltiltás plusz újra vizsgázás.
valaki árulja már el
valaki árulja már el légyszi, hogy ez mit jelent..
Carbon csöves Alu muffos 58-as váz
igazából a kézmelegítőt nem tudom hova tenni
Muff= csőróza. Forrasztott
Muff= csőróza. Forrasztott vázaknál azok az egzotikus kin ézető izék, ahová bedugják a csővégeket, és igy ezek tartják össze a vázat.
http://www.matuzmaster.hu/_userfiles/image/2007-11-29-moser-bianchi-slx/...
Ádám
Állítólag magyarul
Állítólag magyarul karmantyúnak is hívják :D
http://mek.oszk.hu/02900/02942/html/index.htm
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Megj: asszem nőnek kell
Megj: asszem nőnek kell születni ahhoz, hogy valakinek a muffról a kézmelegítő jusson az eszébe. Vagy szerzetesen. Vagy nagyon kell fázzon a keze...
Ádám
A muff az a kis rész,
A muff az a kis rész, amivel össze van illesztve 2 darab cső a vázon.
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Ha jól tévedek, ezen ami
Ha jól tévedek, ezen ami nem bambusz azok a muffok.
Biztosra vettem, hogy egy
Biztosra vettem, hogy egy egzotikus sziget képét linkelted be. Redsoil igazat szólt. :-)
köszi mindenki! :)
köszi mindenki! :)
volt
volt pultosként
http://www.knowthesigns.com/
the best game ever
Egyik olaszóra sodrán, Ím
Egyik olaszóra sodrán,
Ím a kérdés felmerült:
Hogy milyen nyelv ez a magyar,
Európába hogy került?
Elmeséltem, ahogy tudtam,
Mire képes a magyar.
Elmondtam, hogy sok, sok rag van,
S hogy némelyik mit takar,
És a szókincsben mi rejlik,
A rengeteg árnyalat,
Példaként vegyük csak itt:
Ember, állat hogy halad?
Elmondtam, hogy mikor járunk,
Mikor mondom, hogy megyek.
Részeg, hogy dülöngél nálunk,
S milyen, ha csak lépdelek.
Miért mondom, hogy botorkál
Gyalogol, vagy kódorog,
S a sétáló szerelmes pár,
Miért éppen andalog?
A vaddisznó, hogy ha rohan,
Nem üget, de csörtet - és
Bár alakra majdnem olyan
Miért más a törtetés?
Mondtam volna még azt is hát,
Aki fut, miért nem lohol?
Miért nem vág, ki mezőn átvág,
De tán vágtat valahol.
Aki tipeg, miért nem libeg,
S ez épp úgy nem lebegés, --
Minthogy nem csak sánta biceg,
S hebegés nem rebegés!
Mit tesz a ló, ha poroszkál,
Vagy pedig, ha vágtázik?
És a kuvasz, ha somfordál,
Avagy akár bóklászik.
Lábát szedi, a ki kitér,
A riadt őz elszökell.
Nem ront be az, aki betér . . .
Más nyelven, hogy mondjam el?
Jó lett volna szemléltetni,
Botladozó, mint halad,
Avagy milyen őgyelegni?
Egy szó - egy kép - egy zamat!
Aki 'slattyog', miért nem 'lófrál'?
Száguldó hová szalad?
Ki vánszorog, miért nem kószál?
S aki kullog, hol marad?
Bandukoló miért nem baktat?
És ha motyog, mit kotyog,
Aki koslat, avagy kaptat,
Avagy császkál és totyog?
Nem csak árnyék, aki suhan,
S nem csak a jármű robog,
Nem csak az áradat rohan,
S nem csak a kocsi kocog.
Aki cselleng, nem csatangol,
Ki 'beslisszol' elinal,
Nem 'battyog' az, ki bitangol,
Ha mégis: a mese csal!
Hogy a kutya lopakodik,
Sompolyog, majd meglapul,
S ha ráförmedsz, elkotródik.
Hogy mondjam ezt olaszul?
Másik, erre settenkedik,
Sündörög, majd elterül.
Ráripakodsz, eloldalog,
Hogy mondjam ezt németül?
Egy csavargó itt kóborol,
Lézeng, ődöng, csavarog,
Lődörög, majd elvándorol,
S többé már nem zavarog.
Ám egy másik itt tekereg,
-- Elárulja kósza nesz -
Itt kóvályog, itt ténfereg. . .
Franciául, hogy van ez?
S hogy a tömeg miért özönlik,
Mikor tódul, vagy vonul,
Vagy hömpölyög, s még sem ömlik,
Hogy mondjam ezt angolul?
Aki surran, miért nem oson,
Vagy miért nem lépeget?
Mindezt csak magyarul tudom,
S tán csak magyarul lehet. . .!
Gyimóthy Gábor : Nyelvlecke
(Firenze 1984. X. 12. )
Szép himnusz ez a magyar
Szép himnusz ez a magyar nyelvről, apanyelvünkről.
Sok más nyelven is lehet hasonló. Német, olasz, orosz, sapnyol és még annyi költő zengheti énekét, hogy mindazt nem tudja elmondani... magyarul! :D
Akkor mondd, hogy tudsz egy
Akkor mondd, hogy tudsz egy idegen nyelvet, ha tudod rajta mondani, hogy "ösztövér kútágas hórihorgas gémmel mélyen néz a kútba s benne vizet kémel". Nem kémlel, kémel!
===
bácsi a biciklin
Eusteuvêre coutâga...
Eusteuvêre coutâga... coutâgach...? - merde! 'S' hongrois nemme lêtezique! - h... h... - merde! Est nemme 'angzique! :)
Két ötlet
Két ötlet Olaszországból. Egy jó, és egy rossz.
1) Telepíts automatikus fényképező berendezéseket a piroson átugró járművek azonosításához és vezetőiknek megbüntetéséhez.
2) Buheráld meg a forgalmi lámpák időtartamát azzal, hogy jó néhány másodperccel lecsökkented a sárga fény rendes időtartamát egy röpke pillanatra.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20090131-hamis-buntetesekkel-vagtak-at-az-...
A tökéletes
A tökéletes bűntény
he-he rafinált
he-he rafinált kuta!
---
Imola
Már nem tudom, melyik
Már nem tudom, melyik blogban volt róla szó, ezért ide: köszönet annak/azoknak, akik a Margit híd budai hídfőjénél az "ideiglenes" vonatmegállónál kivéstek egy sávot a fekvőrendőrökből.
........................
Formaharc és sci-fi.
Jaja, részemről is
Jaja, részemről is köszi!
+1!
-----------
Mt 22:37
(Kék Olimpia Stockholm, fekete sisak, tükörrel)
Apropó sisaktükör! Vegyetek ti is! Nagyon jó!
Tegyük fel, hogy táskában
Tegyük fel, hogy táskában tartok néhány dolgot, pl kis pumpa, tartalék elemek, csavarkulcsok, miegymás... Mondjuk legyen 1 kiló plusz tömeg ez így összesen a táskában, amit nem szeretek... szerintetek segítene a súlycsökkentésben az, ha héliummal töltött lufi lenne a táska aljában és felette lennének ezek a cuccok? :D
Igen! És ha jó kicsire
Igen! És ha jó kicsire összenyomod a lufit, nem is foglal sok helyet.
Ádám
A pV=NkT diszkrét
A pV=NkT diszkrét bája.
===
bácsi a biciklin
Ezek a földhözragadt
Ezek a földhözragadt materialisták, pfhű! És a flogiszton, az talán csak mese, mi?
Ádám
És még melegít is a
És még melegít is a hidegban. :-D
Gyalogosterrorizálás http:/
Gyalogosterrorizálás
http://www.metacafe.com/watch/501682/bicycle_ringing/
És még a lépcsőn is gondolkodás nélkül félreállnak :(
Igen, valaki írta, hogy
Igen, valaki írta, hogy Japánban a járdán van a kerékpár helye. Szerencsére nem ott élünk.
A csengő meg valami
A csengő meg valami elektronyos.
-
Zsurmi
Ha már kuta, legyen tita
Ha már kuta, legyen tita is. :-)
:) --------------------------
És ha már tita, legyen
És ha már tita, legyen ninya-tita.
kis lökött, hogy elszalad
kis lökött, hogy elszalad a végén.
inába szállt a bátorság a vadásznak :)
Életemben tán ha 3 videot
Életemben tán ha 3 videot küldtem el egyszerre több embernek. Ez az egyik :) Kösz!
[Ez meg egy másik. Ilyen, amikor 4 iker rötyög egyszerre: http://www.youtube.com/watch?v=UEnRaSFOZyI ]
Ezt ismertem, aranyos (és
Ezt ismertem, aranyos (és hát az anyuka sem gyenge).
ez az igazi 5.1
ez az igazi 5.1 :)
jaj de aranyos kis
jaj de aranyos kis kölökmacska :)
Drupal-mesterekhez 2
Drupal-mesterekhez 2 kérdés:
- 6.9-hez keresek teljesen színezhető sminket. Mit ajánlotok?
- Illetve: a CM melyik sminkre épül? Vagy ez teljesen egyedi fejlesztésű?
===
Petya | keReket fel!
Ingyen pénz
Ingyen pénz osztás:
http://www.bailoutbooth.com/index.php?action=Bailout_Bill
Személyesen, New York főterén:
http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5gf6aLUtns_MGK7xD2PB-p...
Legközelebb már valóban helikopterről...?
http://en.wikipedia.org/wiki/Liquidity_trap
http://www.cotcot.hu/kozosseg
http://www.cotcot.hu/kozosseg/cikk/3118
Könyv és DVD csere-bere a Merlinben.
Most már minden
Most már minden világos:
http://www.yv.hu/play_a_video.html?uploadedfileidhash=b24adac81cb3e6e309...
Most már ezt is
Most már ezt is tudjuk:
[-]nl: Ugyanaz, mint '-icrnl -onlcr'. '-' jellel ugyanaz, mint
'icrnl -inlcr -igncr onlcr -ocrnl -onlret'.
Az stty kézikönyve
Apropó, aki aktív Linux használó, az megdobhatna egy levéllel. Most kezdek vele ismerkedni, és ehhez fel kéne raknom a gépemre, egyelőre külön partícióba, hogy boot managerrel lehessen választani az oprendszerek közül. Szeretném, ha még utána is bejönne a Windows.
A wubi-val vindózból
A wubi-val vindózból kezdheted az ubuntu telepítését, s ha nem kell, ugyanúgy letörölheted, nem kell újraformázni a partíciót.
üdv adamekp
Tyűha! Már töltődik.
Tyűha! Már töltődik. :-)
Ma vettem hozzá egy könyvet (Pere László: Linux felhasználói ismeretek I.), de most látom, hogy a 33-48 oldalak hiányoznak belőle. Holnap vihetem vissza. Esetleg ha megvan neked/másnak oldalhelyesen, akkor megköszönnék egy szkent arról a 16 oldalról.
Az Ubuntut fogod tudni
Az Ubuntut fogod tudni használni könyv nélkül is szvsz :)
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Igen, ezt most onnan írom.
Igen, ezt most onnan írom. :-)
De az a helyzet, hogy szerda óta állást keresek, és kaptam néhány tippet a sógoromtól, hogy miket tanuljak meg extra gyorsan. Az egyik a Linux konzol (szkriptek írása, pipe-ok, stb.). A GDF-en 5-ösre vizsgáztam ebből 10 éve, de már semmit nem tudok.
atyaúristen === bácsi a
atyaúristen
===
bácsi a biciklin
A legkisebb is számít -
A legkisebb is számít - kínlódás a PET palackokkal - videó
Három ember
Három ember kerékpáron
Részlet Jerome K. Jerome regényéből
- A bicikli rendben van? - kérdezte Harris.
- Rendben.
- Atvizsgáltad?
- Nem vizsgáltam át, és senki sem fogja átvizsgálni. Működik és
működni is fog! Volt már némi tapasztalatom az ilyen átvizsgálást
illetoen. Ismertem egy embert Folkestone-ban. Egyik este azt
ajánlotta, hogy másnap induljunk hosszabb kerékpártúrára.
- Szívesen - feleltem. Reggel korán keltem, nehezen ment ugyan,
de gondoltam, a kirándulás kárpótolni fog. A társam fél órát
késett, kinn vártam rá a kertben. Gyönyörű ido volt. Amikor
megjött, így szólt:
-Jóképű gépe van. Hogy szalad?
- Mint a többi - feleltem. - Reggel gyorsabban, délután
lustábban. Megragadta a gépem elso kerekét, és hevesen cibálni
kezdte.
- Hagyja - kiáltottam -, még elrontja!
Nem értettem, miért cibálja az enyémet, amikor én nem cibáltam az
övét. Ha cibálni kell a gépet, itt vagyok én, a tulajdonos. Ugy
éreztem, mintha a kutyámat bántaná.
- Az elso kerék lötyög - mondta szigorúan.
- Csak ha lötyögtetik - védekeztem.
Valóban nem lötyögött. Nem lehetett azt lötyögésnek
nevezni.
- Roppant veszélyes! - mondta fejcsóválva.
- Hozzon egy csavarhúzót! - Ellenkezni akartam, de arra
gondoltam, hátha ért hozzá. Amikor visszajöttem, a földön ült. Az
elso kerék már nem a gépen volt, hanem a lába közt. Játszadozott
vele, forgatta, pörgette, az alkatrészek szanaszét hevertek a
kerti ösvényen.
- Valami történt az elso kerékkel - közölte.
- Nekem is úgy tűnik - feleltem letörten.
- Ugy látom, a csapágyban van a hiba - mondta gondterhelten.
- Ne fáradjon! Tegyük vissza és gyerünk!
- Nézzük csak meg, ha úgyis kinn van.
Mintha véletlenül jött volna ki.
Mielott lefoghattam volna, kicsavart valahol valamit amitol pár
tucat golyócska gurult szét az ösvényen.
- Fogja meg - kiáltotta -, fogja meg, egy sem veszhet el! -
Nagyon izgatott lett. Jó félórát csúszkáltunk a földön, és
összeszedtünk tizenhat golyót. Ismerosöm annak a reményének adott
kifejezést, hogy valamennyit megleltük, különben komoly változást
szenvedne a gép. Megmagyarázta, hogy gondosan meg kell számolni,
mennyit veszünk ki, és vigyázni kell, hogy pontosan ugyanannyit
tegyünk vissza. Megígértem, hogy ha valaha darabokra szednék egy
kerékpárt, emlékezni fogok tanácsára. Ovatosságból kalapomba
raktam a golyókat, és a kalapot a lépcsofeljáróra tettem.
Elismerem, hogy nem volt okos dolog, sot ostobaság volt.
Egyébként nem vagyok tökfej, csak befolyásolható. Ismerosöm
jóindulatúan közölte, hogy most már, ha úgyis belefogott,
megvizsgálja a láncot is a kedvemért, és nyomban elkezdte
rángatni az agyat. Megpróbáltam lebeszélni. Idéztem egy sokat
próbált barátom szavait: "Ha az agyaddal baj van, add el a gépet.
Igy olcsóbb!"
- Azok beszélnek így - szólt megvetoen -, akik nem értenek a
géphez. Mi sem könnyebb, mint az agyat kivenni. Igaza volt. Alig
öt perc múlva az agy is a földön hevert, kettéválva, mi pedig a
csavarokat kerestük. Eközben bevallotta, hogy mindig
megfoghatatlan volt számára, miért szoktak eltűnni a csavarok.
Még javában négykézláb csúszkáltunk, amikor Ethelbertha kijött a
házból. Nagyon elcsodálkozott. Azt hitte, már órák óta úton
vagyunk.
- Rögtön - mondta az ismerosöm -, csak segítek a kedves férjének
átvizsgálni a gépet. Jó gép, de nem árt megnézni néha.
- Ha majd mosakodni akarnak - mondta Ethelbertha -, menjenek
hátra a mosókonyhába. A lakást már kitakarították. Nekem még
odaszólt, hogy vitorlázni megy a barátnojével. Ebédre visszajön.
Sokért nem adtam volna, ha velük mehetek. Már belebetegedtem az
ácsorgásba, meg abba, hogy ez az idióta a gépemet roncsolta. A
józan eszem azt súgta, ne hagyjam tovább. Jogom van megvédeni a
tulajdonomat egy orült pusztításától. "Fogd meg a gallérját, és
rakd ki a szűrét!" De ellágyulok, ha valakit bántanom kell.
Hagytam tehát, hadd piszmogjon tovább. Egy ido múlva felhagyott a
csavarok keresésével. Bizalmasan közölte, hogy a csavar fortélyos
jószág, akkor bukkan elo, amikor a legkevésbé várjuk. Most inkább
a láncot óhajtja megvizsgálni. Igy is tett. Ugy megszorította a
láncot, hogy már mozdulni sem bírt. Azután addig lazította, míg
az eredetinek a kétszeresére nem nott. Ezt elintézvén
kijelentette, hogy leghelyesebb, ha az elso kereket
visszatesszük. Én a villát fogtam, o a kerékkel kínlódott, Tíz
perc múlva azt ajánlottam, fogja o a villát, én a kereket. Helyet
cseréltünk. Ujabb öt perc múlva leejtette a gépet, és a kezét a
térde közé nyomkodva kisebb sétát tett a teniszpályán. Eközben
furcsa, sziszego hangon kioktatott, hogy nagyon kell vigyázni,
nehogy az ujjunk a villa és a küllo közé szoruljon.
Biztosítottam, hogy szavaiban sok igazság van, saját
tapasztalataim ugyanezt bizonyítják. Miután az ujját bekötözte,
ismét munkához láttunk. Nagy nehezen visszaraktuk a kereket.
Amikor elkészültünk, harsányan felnevetett. - Minek örül?
- Szamár vagyok! - közölte vidáman.
Ez volt az elso eset, hogy becsülnöm kellett. Érdeklodtem, hogyan
jött rá erre.
- Kinn hagytuk a golyókat - felelte.
A kalapomat kerestem. Felborulva hevert az ösvényen, Ethelbertha
kedvenc kutyája éppen a golyókat ette. Ugy nyeldeste oket, mint a
nokedlit.
- Megárt neki - jegyezte meg ismerosöm. - Kemény acél.
- Kutya baja sem lesz - feleltem. - A héten már megevett egy pár
cipofűzot és egy csomag tűt. Ugy látszik, a kölyökkutyák kívánják
az efféle serkentoket. De mi lesz a biciklimmel?
- Visszateszünk, amennyit találunk - mondta vidáman -, és bízzunk
Istenben. Tizenegyet találtunk. Hatot tettünk az egyik oldalra,
ötöt a másikra. Fél óra múlva helyén volt a kerék. Most aztán
valóban lötyögött, a vak is láthatta. Ismerosöm megnyugtatott,
hogy egyelore jó lesz. Ugy láttam, elfáradt, hazament volna, ha
engedem. De most már a fejembe vettem, hogy lesz, ami lesz, a
munkát befejeztetem vele. A kirándulásról rég lemondtam, a
gépemrol is. Érdeklodve szemléltem tehát, hogyan karmolja,
csípi, marcangolja magát. El-elcsüggedo lelkét olykor egy pohár
sörrel vagy buzdító szóval élesztgettem.
- Élvezet nézni önt - mondtam -, lenyűgözo az ügyessége, uram.
Vidám bizakodása és törhetetlen reménykedése jókedvre derít!
Buzdításomra ismét munkához látott. Megpróbálta visszatenni az
agyat. A gépet a falhoz támasztotta, és a visszájáról javította.
Azután egy fának döntötte, és a felé eso oldalról próbálkozott.
Utána nekem kellett a gépet tartanom, mert o aláfeküdt, a fejét a
kerekek közé nyomta, miközben az olaj az arcára folyt. Végül
rákuporodott, mint egy csomagtartó, de megingott és fejre esett.
Három esetben ezt mondta:
- Hála Istennek, végre sikerült!
Két esetben ezt:
- Kössenek fel, ha így sem lesz jó!
Azt, amit harmadszor mondott, megpróbálom elfelejteni.
Végül elvesztette az önuralmát, és csapkodni kezdte a gépet.
Örömmel láttam, hogy a kerékpár sincs fából. A következo percek
pankrációs birkózássá fajultak. Hol a kerékpár volt alul, o pedig
rajta, majd o a földön, és a gép a hasán. Már-már gyozni
látszott, és keményen ült a nyeregben, de gyozelme rövid életű
volt. A bicikli hirtelen kiszabadult, és rávetve magát, fejbe
vágta a kormánnyal. Háromnegyed egykor mocskosan, ziláltan,
rongyosan és véresen így szólt :
- No, elég lesz ! - Felállt, és a homlokát törolgette. Ugy
láttam, a gépnek is elege volt. Nehéz volt eldönteni, melyikük
szenvedett többet. Ismerosömet hátravittem a mosókonyhába, ahol
szappan és egyéb alkalmatosság nélkül úgy-ahogy megmosdott. Aztán
hazaküldtem. A biciklit kocsira raktam és elszállítottam a
legközelebbi javítóműhelybe. A művezeto odajött és rábámult.
- Mit kezdjek ezzel? - kérdezte.
- Javítsa meg, ha lehet.
- Kissé legyengült - mondta -, de mindent megteszek. Meg is tett
mindent. Két fontomba került. Aztán megbíztam egy ügynököt, hogy
adja el. Senkit sem szeretek becsapni. Azt ajánlottam, hogy
tavalyi gépnek hirdesse. Az ügynök viszont azt javasolta, hogy ne
mondjunk életkort.
- Az ilyen üzletnél nem az igazság a fontos, hanem amit a vevo
elhisz. Köztünk szólva nem úgy nézem, mintha tavaly vette volna.
Megvan ez már tízéves is. Nem mondunk dátumot, kapunk érte,
amennyit kapunk. Kaptam is tole öt fontot, és megesküdött, hogy
ez több, mint amennyirol álmodni mert. Hát igen! Kétfajta
kerékpáros van. Van, aki a javítást élvezi, van, aki a
kerékpározást. Azt hiszem, a javítás nagyobb élvezet. Az ilyen
ember fütyül rá, milyen ido van, merrol fúj a szél, rossz utakon
sem gyötri magát. Kis sámli, csavarhúzó, olajozókanna, egy marék
rongy, és egész nap boldog. Mit számít az, hogy úgy fest, mint
egy kóbor cigány, és bárki meggyanúsíthatja, hogy lopta a gépet?
Csak az a baj, hogy egyesek egy gépbol két élvezetet szeretnének
kisajtolni. Ez pedig nem megy. Vagy javítani akarsz, vagy
biciklizni. Dupla megterhelést egyetlen gép sem bír el. A magam
részérol biciklizéspárti vagyok, ezért gondosan óvakodom minden
javítási kísérlettol. Ha útközben baj éri a gépemet, leülök az
árokpartra, és türelmesen várok, amíg egy szekéren
továbbdöcöghetek. Veszély csak akkor fenyeget, ha amator javító
közeleg. Az ilyen mániákus szerelore egy bedöglött gép olyan
hatással van, mint az útszéli tetem a varjúra. Diadalordítással
csap le rá. Eloször megpróbálom udvariasan elhárítani:
- Semmi az egész, ne fáradjon. Igazán lekötelezne, ha nem
zavartatná magát.
Sajnos, ez a legtöbbször hatástalan. Ilyenkor a leghelyesebb
bunkót ragadni, és kidagadt nyakkal ráordítani:
- Hagyja a gépet, vagy beverem a fejét!
Ez miért off? Minimum a
Ez miért off?
Minimum a Meseblogba való, bár akár külön poszt is lehetne...
===
Petya | keReket fel!
Nagyon tetszett, ezért meg
Nagyon tetszett, ezért meg akartam osztani mindenkivel.
Első kőrben valami sufnituningos topikot akartam neki keresni, de mivel olyat nem találtam ezért került ide. De ha nagyon akarod nyitok neki egy blogbejegyzést. :)
jó írás! :)
jó írás! :)
Humoros, bölcs, jó a
Humoros, bölcs, jó a stílus. Nagyon tetszett.
Ádám
Miután bekopiztam ide ezt a
Miután bekopiztam ide ezt a részletet odamentem a paripámhoz, megsimogattam és közöltem vele, hogy neki nem kell félnie a szakbarbároktól. :)
Ez annyira jó, hogy
Ez annyira jó, hogy megérdemli... :)
===
Petya | keReket fel!
Egye penész, kreálom a
Egye penész, kreálom a blogbejegyzést róla. Így legalább nem csak az offban terjed tovább. :)
------------------------------------------------
Ezt mind begépelted? :D
Ezt mind begépelted? :D Míg olvastam, többször ismerős érzések kavarogtak bennem. Pl teljesen elszorult a gyomrom, mikor szétgurultak a csapágygolyók, és többször tényleg éreztem azt a megfoghatatlan reménytelenséget, amit akkor érzek, ha valamelyik haverom megkér, hogy a silányabbnál silányabb alkatrészekből összetákolt bicaját szereljem meg. Bár ezesetben az alkatrész a rossz :D Na mindegy, jópofa írás :) Én azért leordítottam volna már a 25. sor körül a tagot :D
Nem :) Olvastam ezt a
Nem :)
Olvastam ezt a könyvet még régebben, aztán csak úgy eszembe jutott...mivel a gúgli a barátom és a wiki a barátnőm, Ők segítettek nekem, és megtaláltam egy oldalon ezt a kis részletet belőle.
A barátságot ápolni
A barátságot ápolni kell...
".....
Akkor jelent meg a róka.
- Jó napot! - mondta a róka.
- Jó napot! - felelte udvariasan a kis herceg.
Megfordult, de nem látott senkit.
- Itt vagyok az almafa alatt - mondta a hang.
- Ki vagy? - kérdezte a kis herceg. - Csinosnak csinos vagy...
- Én vagyok a róka - mondta a róka.
- Gyere, játsszál velem - javasolta a kis herceg. - Olyan szomorú vagyok...
- Nem játszhatom veled - mondta a róka. - Nem vagyok megszelídítve.
- Ó, bocsánat! - mondta a kis herceg. Némi tűnődés után azonban hozzátette: - Mit jelent az, hogy "megszelídíteni"?
- Te nem vagy idevalósi - mondta a róka. - Mit keresel?
- Az embereket keresem - mondta a kis herceg. - Mit jelent az, hogy "megszelídíteni"?
- Az embereknek - mondta a róka - puskájuk van, és vadásznak. Mondhatom, nagyon kellemetlen! Azonfölül tyúkot is tenyésztenek. Ez minden érdekességük. Tyúkokat keresel?
- Nem - mondta a kis herceg. - Barátokat keresek. Mit jelent az, hogy "megszelídíteni"?
- Olyasmi, amit nagyon is elfelejtettek - mondta a róka. - Azt jelenti: kapcsolatokat teremteni.
- Kapcsolatokat teremteni?
- Úgy bizony - mondta a róka. - Te pillanatnyilag nem vagy számomra más, mint egy ugyanolyan kisfiú, mint a többi száz- meg százezer. És szükségem sincs rád. Ahogyan neked sincs énrám. Számodra én is csak ugyanolyan róka vagyok, mint a többi száz- meg százezer. De ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra. Egyetlen leszel számomra a világon. És én is egyetlen leszek a te számodra...
- Kezdem érteni - mondta a kis herceg. - Van egy virág... az, azt hiszem, megszelídített engem...
- Lehet - mondta a róka. - Annyi minden megesik a Földön...
- Ó, ez nem a Földön volt - mondta a kis herceg.
A róka egyszeriben csupa kíváncsiság lett.
- Egy másik bolygón?
- Igen.
- Vannak azon a bolygón vadászok?
- Nincsenek.
- Lám, ez érdekes. Hát tyúkok?
- Nincsenek.
- Semmi sem tökéletes - sóhajtott a róka. De aztán visszatért a gondolatára:
- Nekem bizony egyhangú az életem. Én tyúkokra vadászom, az emberek meg énrám vadásznak. Egyik tyúk olyan, mint a másik; és egyik ember is olyan, mint a másik. Így aztán meglehetősen unatkozom. De ha megszelídítesz, megfényesednék tőle az életem. Lépések neszét hallanám, amely az összes többi lépés neszétől különböznék. A többi lépés arra késztet, hogy a föld alá bújjak. A tiéd, mint valami muzsika, előcsalna a lyukamból. Aztán nézd csak! Látod ott azt a búzatáblát? Én nem eszem kenyeret. Nincs a búzára semmi szükségem. Nekem egy búzatábláról nem jut eszembe semmi. Tudod, milyen szomorú ez? De neked olyan szép aranyhajad van. Ha megszelídítesz, milyen nagyszerű lenne! Akkor az aranyos búzáról rád gondolhatnék. És hogy szeretném a búzában a szél susogását...
A róka elhallgatott, és sokáig nézte a kis herceget.
- Légy szíves, szelídíts meg! - mondta.
- Kész örömest - mondta a kis herceg -, de nem nagyon érek rá. Barátokat kell találnom, és annyi mindent meg kell ismernem!
- Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelídít - mondta a róka. - Az emberek nem érnek rá, hogy bármit is megismerjenek. Csupa kész holmit vásárolnak a kereskedőknél. De mivel barátkereskedők nem léteznek, az embereknek nincsenek is barátaik. Ha azt akarod, hogy barátod legyen, szelídíts meg engem.
- Jó, jó, de hogyan? - kérdezte a kis herceg. - Sok-sok türelem kell hozzá - felelte a róka. - Először leülsz szép, tisztes távolba tőlem, úgy, ott a fűben. Én majd a szemem sarkából nézlek, te pedig nem szólsz semmit. A beszéd csak félreértések forrása. De minden áldott nap egy kicsit közelebb ülhetsz...
Másnap visszajött a kis herceg.
- Jobb lett volna, ha ugyanabban az időben jössz - mondta a róka. - Ha például délután négykor érkezel majd, én már háromkor elkezdek örülni. Minél előrébb halad az idő, annál boldogabb leszek. Négykor már tele leszek izgalommal és aggodalommal; fölfedezem, milyen drága kincs a boldogság. De ha csak úgy, akármikor jössz, sosem fogom tudni, hány órára öltöztessem díszbe a szívemet... Szükség van bizonyos szertartásokra is.
- Mi az, hogy szertartás? - kérdezte a kis herceg.
- Az is olyasvalami, amit alaposan elfelejtettek - mondta a róka. - Attól lesz az egyik nap más, mint a másik, az egyik óra különböző a másiktól. Az én vadászaimnak is megvan például a maguk szertartása. Eszerint minden csütörtökön elmennek táncolni a falubeli lányokkal. Ezért aztán a csütörtök csodálatos nap! Olyankor egészen a szőlőig elsétálok. Ha a vadászok csak úgy akármikor táncolnának, minden nap egyforma lenne, és nekem egyáltalán nem lenne vakációm.
Így aztán a kis herceg megszelídítette a rókát. S amikor közeledett a búcsú órája:
- Ó! - mondta a róka. - Sírnom kell majd.
- Te vagy a hibás - mondta a kis herceg. - Én igazán nem akartam neked semmi rosszat. Te erősködtél, hogy szelídítselek meg.
- Igaz, igaz - mondta a róka.
- Mégis sírni fogsz! - mondta a kis herceg.
- Igaz, igaz - mondta a róka.
- Akkor semmit sem nyertél az egésszel.
- De nyertem - mondta a róka. - A búza színe miatt. - Majd hozzáfűzte: - Nézd meg újra a rózsákat. Meg fogod érteni, hogy a tiéd az egyetlen a világon. Aztán gyere vissza elbúcsúzni, s akkor majd ajándékul elárulok neked egy titkot.
A kis herceg elment, hogy újra megnézze a rózsákat.
- Egyáltalán nem vagytok hasonlók a rózsámhoz - mondta nekik. - Ti még nem vagytok semmi. Nem szelídített meg benneteket senki, és ti sem szelídítettetek meg senkit. Olyanok vagytok, mint a rókám volt. ugyanolyan közönséges róka volt, mint a többi száz- meg százezer. De én a barátommá tettem, és most már egyetlen az egész világon.
A rózsák csak feszengtek, ő pedig folytatta:
- Szépek vagytok, de üresek. Nem lehet meghalni értetek. Persze egy akármilyen járókelő az én rózsámra is azt mondhatná, hogy ugyanolyan, mint ti. Holott az az igazság, hogy ő egymaga többet ér, mint ti valamennyien, mert ő az, akit öntözgettem. Mert ő az, akire burát tettem. Mert ő az, akit szélfogó mögött óvtam. Mert róla öldöstem le a hernyókat (kivéve azt a kettőt-hármat, a lepkék miatt). Mert őt hallottam panaszkodni meg dicsekedni, sőt néha hallgatni is. Mert ő az én rózsám.
Azzal visszament a rókához.
- Isten veled - mondta.
- Isten veled - mondta a róka. - Tessék, itt a titkom.
Nagyon egyszerű: jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.
- Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan - ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse.
- Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat.
- Az idő, amit a rózsámra vesztegettem... - ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse.
- Az emberek elfelejtették ezt az igazságot - mondta a róka. - Neked azonban nem szabad elfelejtened. Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél. Felelős vagy a rózsádért...
- Felelős vagyok a rózsámért - ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse."
Antoine de Saint Exupery
mindig és mindig és mindig
mindig és mindig és mindig szeretem :)
Zita
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
trek 3700 zöld-fehér-virágos-láthatatlan
Így tudsz látni te is egy
Így tudsz látni te is egy kígyó gyomrában elefántot, kalap helyett. :)
és báránykát a
és báránykát a ládácska lyukain át... :)
Zita
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
trek 3700 zöld-fehér-virágos-láthatatlan
S a rózsa... Éppen a
S a rózsa... Éppen a hetekben tettem be a Mit Hallgatol-ba:
http://www.youtube.com/watch?v=fEBM2ahjekQ
szintén Mikor óvodás
szintén
Mikor óvodás voltam és karácsony volt, átjött a szomszédom és ebből olvasott fel nekem. :)
Valentin/Bálint nap A
Valentin/Bálint nap
A barátom napközben nagyon elfoglalt volt,aztán haza állított egy xxl méretű toblerone-val,amit nem én kaptam tőle,hanem Ő kapott valakitől (az unokatestvérétől?)....
Utána kicsinosította magát, és el ment bulizni(a haverjaival?)én nem mehettem pasibuli ugye!
Mire gondoljak?
1.rosszra
2.semmi rosszra
3.pnd
4.hagyjam a kulcsot a zárban,hogy éjjel ne tudjon bejönni,aludjon a kocsijában?
5.tegyem az ágyba a bringám, finom utalásképpen?
---
Imola
én az ötösre szavaznék.
én az ötösre szavaznék. :)
Máskor szervezz csajbulit
Máskor szervezz csajbulit :)
megyünk?:) --- Imola
megyünk?:)
---
Imola
De jó, hogy szóltál! Az
De jó, hogy szóltál! Az huszonnegyedik órában még gyorsan küldtem egy rövid szöveges vallomást a távoli kedvesnek. :-) (Kérdésedre válaszolva: gonsdold azt, hogy pnd, és hogy a punkok, úgy látszik, tojnak az ilyen bóvliünnepekre.)
===
bácsi a biciklin
Mekkora már :) Az uccsó
Mekkora már :)
Az uccsó hétvégéket végig buliztam, most azt mondtam, hogy ezen a héten normális leszek és nem megyek sehova...kialszom magam. Erre már megittam 3 sört és egy kis jégert, persze közbe hívtam spanomat, hogy jöjjön elé rtem, mert el kell menni valahová. :Dd
szivacs --- Imola
szivacs
---
Imola
úgy is egész nap
úgy is egész nap döglöttem. :)
ideje kimozdulni....tudom anyu sapka sál :Ddd
de cseresznyét is hozzál
de cseresznyét is hozzál akkor,egy 40V%-ost !:)
---
Imola
holmikor?
holmikor? :)
nemide
nemide -.-
ilyet sem láttam még,
ilyet sem láttam még, kajak tenszt nézek a tvben :Dd
[itthon maradok]
nekem marad az
nekem marad az Álomcsapda,megyek kukit pattogtatni
---
Imola
Az jó film, Morgan Freemant
Az jó film, Morgan Freemant szeressük :)
Kötözködni fogok. Punk's
Kötözködni fogok.
Punk's not dead. = A punk nem halott.
Punks are not dead. = A punkok nem halottak.
Punks not dead. = ???
===
bácsi a biciklin
A punkok tesznek a
A punkok tesznek a helyesírásra. Lázadás, ilyesmi...
A régi órákon miért a
A régi órákon miért a IIII jelöli a négyest?
http://www.geographic.hu/index.php/fotopalyazat/fotopalyazat/nyomtathato...
Hm, jogos. :) Amúgy a
Hm, jogos. :)
Amúgy a magyar rovásírás is ezt a négyest használja állítólag.
és
és tényleg
http://crowland.uw.hu/images/rovasiras/abc.html
ugye milyen szép?
ugye milyen szép? :)
Eredetileg IIII jelölte a
Eredetileg IIII jelölte a négyet. A Wikipédia szerint ráadásul IV foglalt volt Jupiterre (IVPPITER). A szubtraktív jelölés (tehát hogy előre írjuk, amit kivonunk, és utána, amiből: így lesz IX a kilenc, XC a kilencven, CD a négyszáz stb.) később terjedt csak el, és sokáig párhuzamosan használták a kettőt.
http://en.wikipedia.org/wiki/Roman_numerals#IIII_vs._IV
===
bácsIIII a biciklin
Ide nyugodtan írhattok még
Ide nyugodtan írhattok még vagy kilencven hozzászólást.
üdv adamekp
Kegyes vagy :D
Kegyes vagy :D
Csak azért írtam, hogy
Csak azért írtam, hogy még mielőtt nagyon elkezdenétek használni a nyolcast, itt van még ez is.
üdv adamekp
Érzem, hogy nagyon itt a
Érzem, hogy nagyon itt a tavasz, ma teljesen felborult a hormonháztartásom. Bármerre néztem, csak helyes lányokat láttam. Vagy a kedvesükkel ölelkező-smároló helyes lányokat. Vagy a helyes barátnőjükkel csivitelő helyes lányokat.*
üdv adamekp
*lányok, olvassatok a sorok között!!!
A sorok között csak fekete
A sorok között csak fekete csíkokat látok.
Kitakartál valami +18 tartalmat?
"Lányok, írjatok!" Ez van
"Lányok, írjatok!" Ez van kitakarva, én úgy látom! :-)
===
bácsi a biciklin
Hol van az a lány, Az a
Hol van az a lány,
Az a régi szerelőm?
Olyan messze jár,
Bánat űl a szivemőn...
porn.hu cock.com vagina.ru Ki
porn.hu
cock.com
vagina.ru
Kikapcsolták a spamszűrőt?
Én is
Én is kipróbálom.
tudomány.hu
statistics.com
ekonomik.ru
Tényleg! :D
Válasz#1 Patának az
Válasz#1 Patának az offnyolcból:
Jaja: 1. Leragadt a pozitivizmusnál. Most nem sorolnám fel az ezzel kapcsolatban az elmúlt (mondjuk) 50 évben felmerült aggályokat. 2. Elavult és obskurus rendszerelméleti fogalmakban gondolkodik. 3. Nem tagja a céhnek, skandallum. Egyébként az általad hivatkozott cikket nem ismerem, csak más megnyilatkozásait.
Csányi egyébként az utóbbi időben univerzális szakember lett (mint Heller Ágnes), úgyszólván mindenhez hozzászól. Pár hónapja a költségvetéssel kapcsolatban olvastam tőle jó kis populista javaslatokat. Panasziroda felállítását szorgalmazta, ahol bárki jelentheti, ha pazarlást lát, ők meg kötelesek lesznek kivizsgálni, és akkor jól lelepleződnek a pazarlók, és megszűnik a pazarlás, és felvirágzik az ország. Én nem értek semmihez, amihez a pénznek köze van, de ez laikus szemmel szimpatikus naiv baromságnak tűnik. A bürokrácia, a pazarlás és a korrupció újabb melegágyának. Vagy csak az a bajom, hogy nem pénzügyi szakamber írta? :-)
===
bácsi a biciklin
Van még egy univerzális a
Van még egy univerzális a szakemberünk: Czeizel ("Dr.C"). Csak ő bárkinél hülyébb. Orvos genetikai kérdésekben is, szvsz. Persze lehet, hogy mind csak írigy pletyka, orvosi szakmai körökön belül. Vagy csecsemőkereskedő körökön belül.
Ádám
+1 :D Mivel régen normális
+1 :D Mivel régen normális volt, nagyon káros, amit csinál. ("De a Czeizel is mondta a TV-ben!")
Csányiról: az nekem is antipatikus, hogy tudósként nyilatkozik meg olyan ügyekben, aminek nem szakértője (ti. társadalmi kérdésekben). A kutyás könyveit imádom, az etológia tankönyve viszont az egyik legunalmasabb szvsz. Egyébként ő eredetileg vegyész volt :D
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Ha már
Ha már univerzálbalfékekről van szó, akkor emlékezzünk meg Del Medico Imréről is.
Nem mondhatom, hogy
Nem mondhatom, hogy meggyőztél. Amúgy meg abból, hogy költségvetési témában baromságokat beszél (ha azt, nem ismerem ilyen témájú nyilatkozatait), nem következik semmi a tudománnyal kapcsolatos állításairól.
Tudnál idézni tőle a
Tudnál idézni tőle a tudományelméleti kérdésben?
===
bácsi a biciklin
Mivel többször
Mivel többször minősítetted, azt hittem ismered ilyen témájú írásait.
<ad hominem> No offense, de
<ad hominem>No offense, de kezdesz az agyamra menni. Nincs kedved alkalmazni a jóindulat elvét az olvasásban?
</ad hominem>Persze hogy ismerem. Konkrétan publicisztikáit. Meg előadásokon is hallottamtőle ezt-azt. Mindentudás egyetemén. Meg az etológiai könyveiben is kitér elméleti kérdésekre. Ennek alapján ítéltem meg (nem megfellebbezhetetlenül), hogy ért-e a témához.
Mármost te, ha jól értem, azt szeretnéd, ha megpróbálnálak konkrétumokkal is meggyőzni. A Csányi-életmű átkurkászásához se kedvem, se időm, ezért kérlek, hogy idézz valamit, ami téged meggyőz, és azt közösen megvizsgálni. Ha van hozzá kedved. Ha nincs, hagyjuk.
===
bácsi a biciklin
kezdesz az agyamra
kezdesz az agyamra menni
Sajnálom, akkor szedjél Xanaxot. Én hivatkoztam rá, te "kínosnak" minősítetted. Megkérdeztem miért, erre kaptam egy elég általános bekezdést, ami engem nem győzött meg. Konkrétan hivatkoztam egy írását az OFF 8-ban, amit meggyőzőnek találok, erre te most újabb idézeteket kérsz? Ha lekínosozol valakit, akkor irreális az elvárás, hogy konkrétan megmondd mi a kínos benne? Nem várom el, hogy átkurkászd az életművet, de csak van valamilyen tudományelméleti írása, amit ismersz, ha már szerinted kínos.
Ha van hozzá kedved. Ha nincs, hagyjuk.
Annyira nincs. Nekem eddig az jött át, hogy Csányival legfőképp az a bajod hogy nincs a céhben. Ha ez, akkor nincs miről beszélnünk, a céhről nem vagyok nagy véleménnyel (de lehet, hogy eddig nem a megfelelő emberekkel találkoztam belőle).
Nincs kedved alkalmazni a jóindulat elvét
Azután, hogy az egész úgy indult hogy te sommás kijelentéseket tettél a tudományhoz való viszonyomról, amit ezután semmivel nem támasztottál alá? Annyira nincs.
Nincs kedved alkalmazni a
Nincs kedved alkalmazni a jóindulat elvét
Azt hinnénk, hogy logikusan és tudományosan gondolkodók elvetnek minden ésszerűtlen szenvedélyt és érzelmet értekezéseikben.
De ez nem így van, hiszen mi mindannyian szenvedélyesen érző emberek vagyunk. Ez az emberi állapot része.
Mások értetlensége, vagy velünk szembeni ellentmondása néha felizgathatja ezt az eszünktől különálló lelki szenvedélyünket.
Ilyenkor eszünk mellett ezzel a belső indulatunkkal is hatni kényszerülhetünk embertársainkra.
Beállítottságunk szerint ez a belső indulat többféle lehet, akár vegyes is néha. Úgy is lehet mondani, hogy indulatunk lehet rossz és jó indulat.
Barátságos és kérlelő, türelmes vagy elnéző, hogyha nem bántón akkor akár örökké is cukkoló, belenyugvó, sérelmet megbocsátó, rendületlenül bízón és mindig jó szóval üzenő indulat, az mind jó indulat az ember felé: ad hominem.
Goromba, kurtán lekezelő, embertársunk elméjét sértő szavakkal gyengének minősítő, alantasnak éreztetett egyszerű és becsületes foglalkozásoknak számára sértőn felemlítő, kiközösítésére és mellőzésére szólón felbujtó, harag tartó indulat, ez mind rossz indulat, nyers és durva ellenszenv az ember felé, az emberhez.
Ez az a rossz indulat a hibás érvelésben, ez az a másik fajta ad hominem.
Tudományosan megközelítve, mi hathatunk az értelmes eszünkkel és erős akaratunkkal indulatunkra, hogy azáltal is jobb emberekké válhassunk, s ne csak korlátos racionális tudásunk növelésében higyjük emberi értékünket.
Rossz indulatainkat hátra hagyva és jókat fölvéve és gyakorolva, eszünk mellé egy mégolyan hatalmas emberi értéket bírhatunk.
Azzal működhet is, hasznos is lehet az a megkapott parány tudásunk és tudományunk, mire úgy büszkék sem lehetünk.
Az az elv, az az érték a szeretet.
Sajnálom, akkor szedjél
Sajnálom, akkor szedjél Xanaxot.
Rossz válasz. Tudod te, millió hány embert nyomorított meg eddig a világon a Xanax? Az összes többi, amit írsz, körben forog. Írtad már, válaszoltam már rá.
===
bácsi a biciklin
Engem meg az érdekelne,hogy
Engem meg az érdekelne,hogy van-e az oldalon kereső,vagy tényleg órákig kell keresni egy adott fórumot,mivel sok kategóriában is kereshető lehet akár...?...vagy mindenki csináljon minden kis szarból új fórumot v blogot?....Green alert
Gugli: "ezt keresem"
Gugli: "ezt keresem" site:criticalmass.hu
===
bácsi a biciklin
Ez azért
Ez azért vicces,nem?..:)...má nem kötekszem,csak na..:DGreen alert
Hát, mivel a vashoz, ami
Hát, mivel a vashoz, ami nem bírja a keresőt, de ingyen rendelkezésre áll, gondolom nem járultál hozzá semmivel (én sem), gondolom, kicsit tényleg kötekedés.
Ádám
mint írtam nem kötekedés.
mint írtam nem kötekedés. Ha annak veszed,hajrá:) Green alert
RIP
RIP
Nagyon szerettem a Bob és
Nagyon szerettem a Bob és Bobeket, zseniális.
Létezett régen valamikor
Létezett régen valamikor egy együttes, mely a Mega Sun System nevet viselte. Hiba keresem, nem lelem.
Esetleg valaki valamit?
........................
Formaharc és sci-fi.
Talán Mega Sound System?
Talán Mega Sound System?
Király vagy!! :-)
Király vagy!! :-)
Megasound System
........................
Formaharc és sci-fi.
Ez úgy megmaradt bennem,
Ez úgy megmaradt bennem, valami agyonmásolt kazin hallgattuk és azt fájlalták, hogy a DJ csak Jackót játszik, meg le akarták ütni, stb... Akkoriban nekem nagyon korlátoltnak és vulgárisnak hatott, ma már simán elmegy bárhol.
No nem leszólni akartam bárki ízlését.
Szintén agyonhallgatott
Szintén agyonhallgatott kazi volt.
Hogy korlátolt? Eléggé.
Vulgáris? Naná! :-)
Az említett szám, ennyivel tartozom:
http://www.youtube.com/watch?v=gZlrpeibnS0&feature=related
........................
Formaharc és sci-fi.
A benzinszívó
A benzinszívó szúnyog
fura ezeket x év távlatából visszanézni
"... a benzinszívó
"... a benzinszívó szúnyog már a város összes benzinét megitta. Álltak az autók ..."
Ez egy utópia :-)
sziasztok! Van egy
sziasztok!
Van egy országúti ss-em,még a nyáron vettem teljes felújításon esett át,kivéve a (hátsó-első) fékeket,
az első siralmas állapotban van,a hátsóra mondhatjuk hogy él,csak a hátsót használom,az elsőt eddig nagyonritkán használtam.
Szóval szerintetek elég a városba egy jó erős hátsó fék,és elöl meg semmi?! Lehet veszélyesebb,de eddig is azt a pár veszélyes esetet is hátsóval oldottam meg.Ki tudja?!
A Másikmeghogy, Pajti bácsi (vagy aki azt a rengeteg papucsot hegesztette pályapapuccsá) hol rendel?!
Ha valaki tud krómozót,persze ezt a vázra értem az szóljon, hogy kb. mennyi merre?!
Előre is thx hello
Az első fék fontosabb mint
Az első fék fontosabb mint a lánc. Ha nincs láncod, akkor a legnagyobb bajod az lehet, hogy nem tudsz elindulni. De ha nincs első féked, akkor esetleg nem tudsz megállni.
Az első fék a jármű fő fékje. A hátsóval jó technikával együtt használva, ez fejti ki hatékonyan a fékező erő nagy részét. Csupán egy hátsó féken függeni, az meggondolatlan kockáztatás.
Szerelj vagy szereltess sűrgősen, és tedd magadévá az elvet. :-)
szerintetek elég a városba
szerintetek elég a városba egy jó erős hátsó fék,és elöl meg semmi
Nekem nem lenne elég. Fékezéskor az első kerékre megy a súly nagy része, onnan jön(ne) a fékhatás, hátsó kerék simán elkezd csúszni egy nagyobb fékezésnél. Érdemes beruházni egy jó első fékbe.
Kb 2.5 kiloforintért lehet
Kb 2.5 kiloforintért lehet 6.5 cm-es benyúlású, kétforgáspontos féket kapni. Igaz "Alonga" vagy hasonló "márkásat". Kisebb benyúlásút meg szinte bárhol.
Szerintem újítsd fel mindkettőt! Ja, ha fék nem-felújítása alatt a bowden és bowdenház nem-cseréjét is érted, akkor vedd bele azt is. Kb. 1000-1500-ból az is meglesz. A fékre áldozz!
Szerintem kezd meg tanulni az első fék használatát, adagolást.
-
Zsurmi
Segítsetek! Kedves
Segítsetek! Kedves országúti bringámat szeretném átalakítani fixire! Már rég óta érik bennem ez a gondolat, és most, hogy itt a tavasz, plusz nemrég rájöttem, hogy váltani nem is nagyon szoktam, úgy érzett eljött az alkalom. Amúgy lehetséges az átalakítás, vagy inkább szerezzek be egy rendes pályakerékpár vázat? Vagy azért így is megoldható?
Miért lenne nehezebb? A
Miért lenne nehezebb? A fixi a hátsó keréknél dől el, nem a váznál.
outi fixin lehet hátsó féked, az sem árt...
Ádám
A láncfeszesség-állítás
A láncfeszesség-állítás miatt gondoltam, hogy számít, de ezek szerint nem (annyira). Fékeket kezdetben fent is hagyom, elférnek ott szépen békességben :)
csuszópapucsra
csuszópapucsra áthegesztetni sokkal olcsóbb, mint egy meglevő váz helyébe szerezni egy másikat, föleg ha ezt már szereted, ismmered, stb.
Ádám
Sztem nem ártana a
Sztem nem ártana a középcsapágymagasságot megnézni. Kanyarban a pályaváz a geometriából adódóan ritkábban fogja kiemelni a hátsó kereket. Szerelő körökben szokott menni az ámuldozás, hogy hogy lehet valaki olyan felelőtlen, hogy outiból csinál fixit.
http://fixedgear.hu/forums/fo
http://fixedgear.hu/forums/forum_index.php
óó, hálás köszönet,
óó, hálás köszönet, nem is offolok itt tovább az off-ban :)
Vizet szivattyúz a
Vizet szivattyúz a játszótér
Terjeszkedünk,
Terjeszkedünk, terjeszkedünk?
===
bácsi a biciklin