Hali.
Hosszas hezitálás után,úgy döntöttem fűzetek 1 pár
Ultegra agyas kereket,MAVIC MXP33 felnivel,DT küllővel.
Szerintetek ez jobban gördül mint mondjuk a smimano rs10,vagy 560 vagy a Campagnolo vento gyári szettek.
Mivel ezek lennének,amik ugye hasonló árban vannak,
"dizájnosak" is,csak,hogy ezekhez képest milyen,ha így
megfűzetem?Nyilván nem olyan szép,de hát ez ízlés kérdése,
mennyivel lesz jobb,tartosabb ez a kerék(már ha az lesz_))
Kösz a hozzászólásokat. üdv.
ULTEGRA KERÉK FŰZÉS
- A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Az Ulterga egyel van a überfaszaság: a Dura Ace alatt, tehát nagyon pöpec dolog. Viszont az egész attól függ, hogy ki tekeri, és hogy milyen külsőt teszel rá. Az Ulterga agyak szerintem
1. Marha drágák
2. Annyival nem jobbak az olcsónál mint az árrés
3. Aszittétek mi?
4. Olcsó agyak is nagyon szépen futnak
5. És végül pnd... :P
Versenyezni akarsz vele, vagy csak városban rohangásznál? Mert városba nem érdemes ilyen drága cuccot rápakolni a bringára. Akkor vegyél Ultergát szerintem, ha a súlyra mész.
Városba meg egyébként is 28-622 conti sportcontact, gyors-olcsó-vastag :D
Elég jó kombónak hangzik. Városba szerintem tökéletes lehet.
Versenyre viszont talán nem az Ultegra a legjobb ár/érték arányú cucc. Nem akarok csekély oútis tapasztalatommal ingyen reklámozni olyan márkákat, mint a Mavic, tehát csak annyit mondok, hogy érdemes alaposan utánajárni.
Én inkább Ultrasport párti vagyok. Abból is a 23as méretű.
Viszont felniből a Vuelta Airline 4-et árban nem sok minden veri, és nagyon masszív.
ogreflikker
Igen...a Vuelta egyetlen hátránya a súlyán kívül hogy nem szegecselt...:(
Nem tudom itt mire gondolsz, manapság minden normális agyban legalább olyan a csapágyazás, hogy nem fogod tudni megkülönböztetni, szóval ez nekem nem lenne szempont.
3-szor keresztező fűzéssel és minőségi (+ húzott, ha van rá pénzed) küllőkkel (DT Swiss) és felnivel (lásd -ogre- tanácsát fentebb) tartós kereked lesz.
Abba a felnibe viszont szerintem pénzkidobás a húzott küllő. 72 db húzott küllő annyiba kerül mint egy kerékszett...
Utolsó három bringám kerekei mach1-es rozsdamentes küllőkkel lettek fűzve, meglepően jó minőségűek (nem húzott dt-saphim szintet hozza), és csak 42ft/db. Városba a húzott küllő azért nem tuti, mert képesek csak azért ellopni a kereket a picit hozzáértőbb tolvajok (nálunk pl. egyik éjszaka a rendesen lelakatolt bringáról lekaptak mindent, nyeregcső-vfék-fékváltókar, kerekek).
Igen, de az hogy a jó alkatrészt könnyebben ellopják egy általános jelenség. Aki ettől fél, vegyen egy leharcolt outit. De FRED bejegyzéséből úgy tűnt, minőségre törekszik.
Én a szokásos lejtőmön vettem észre a különbséget a régi acera és az új deore agyak között. Az aceraval még izomból bele tudtam tekerni, a deoreval meg azt hittem, hogy elromlott a váltó, nem vált feljebb, mert annyira pörgött a pedál "üresben". Régebben is volt ilyen élményem az aceraval közös tekerésen, hogy lejtőn a haverom csak gurulva gyorsabb volt mint én teljes erőből tekerve. Persze egy új sora és ultegra között ekkora különbség talán nincs.
----------------------------------
Valamint autómentes településeket!
Előző kerékszettem egy alap Campa khamsin volt, nemrég cserélve lett egy komolyabb Miché racere. Teljesen más gördülése van.
░▒▓██ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(͡๏̯͡๏)۶ ███▓▒░
...régen minden szaromon céem matrica\plakát\miegymás volt...
Nos,én pont a sora-tól nem voltam elájulva,nekem
úgy tűnt nem gurul elég szépen,meg jól sem...persze lehet velem van a baj:)Ezért gondoltam az ultegra-t,
lehet a 105-ös is elég lenne??hm..A 3* keresztező fűzés a tuti??Amúgy országútra kell,nem városba.....
meg némi dombocska..
A 105-ös bőven elég, most én is azt vettem országútra, viszont ha anyagilag belefér az Ultegra, akkor hajrá, de persze csakis kategóriában megfelelő felnire*.
A saját fűzésű kerék nagy előnye a "bóti" kerékkel szemben, hogy egyszerűbben javitható, tartósabb, az utóbbiak viszont kicsit könnyebbek.
*Vuelta airline-hoz annyit, hogy öngyilkos lennék, miután ráfűztem egy Ultegra agyra. A szegecselés országúton pedig nem követelmény.
Te hol láttad hogy én azt mondtam, hogy Ultergával fűzze a Vueltát?:D
(Amúgy mi az Ulterga? Olyasmi, mint az eszterga?)
Tudtommal a 105-ös agyak a legjobb ár/érték arányúak, ha simanót akarsz. Itt tényleg az a kérdés hogy versenyezni kell, vagy csak hobbihoz. Szerintem bőven elég a 105 és hozzá valami középkategóriás felni. Mavicot csak azért nem vennék, mert szerintem vannak olcsóbb felnik is, amik tudnak legalább annyit mint a Mavic felnik.
HA jó kereket akarsz városi használatra építeni, akkor felejtsd el ezt a vuelta betegséget, amit itt javasoltak. Az a márka a komolyabb cuccoknak csak egy gyenge másolata...nehéz, kopik és aerós. Városba aerós nem való, azt nem arra találták ki.
Ha jó felnit akarsz olcsón, akkor elmész a zöldpontba és veszel Ambrosio Excursion-t 4900 pénzért. Ezért az árért kapod azt az olasz minőséget, amire mindenki vágyik.
http://www.ambrosiospa.com/catalog_eng/index.php?option=com_wrapper&Item...
-------------------------------
a bigtétényi kerékpáros bandita
Eddig senki nem panaszkodott még arra a felnire tudtommal, pedig elég sokan nyomják vele városban. Nekem B+ és Mach1 aerós felnijeim vannak, amiket minden gond nélkül használtam eddig, de szerencse hogy most kiderült, hogy teljesen alkalmatlanok városba. Holnap megyek és veszek olasz minőséget, mert az a tuti városba, és az a minőség amire eddig vágytam, csak sose tudtam róla :)
Végül is igaza van azoknak, akik nem Ambrozíót vesznek, hanem inkább spórolnak öccázat és a vuelta mellett döntenek. :)
Nem azt mondtam, hogy alkalmatlanok városi használatra, hanem hogy nem oda valók...én kérek elnézést. :)
Fgábor, irta a férfi, hogy országútra gondolja magát ;)
Oda is tökéletes választás a férfinek. :)
A Vuelta airline-nál biztos jobb.
Amúgy mi a legolcsóbb húzott küllő amit lehet kapni? Mármint ami még érdemes is megvenni :) Most fűztem egy kereket DT-vel, meg egy kereket 10ft-os kínaival, a következő lépés a húzott :)
DT-ből itthon van Revolution, ha jól tudom, csak 2-ről 1.5-re húzott. Én pedig nem fűznék nem DT-vel.
+1 a DT-nek, én is azt favorizálom.
DT
Vueltához: a fékezőfelület nagyon kopik, és a fékpofákon lerakódott fémtől folyamatosan csikorog az egész. nem csak saját tapasztalat...
Szerintem az a lényeg, hogy ipari csapágyas legyen az agy és slussz passz (ami az agyat illeti), merthogy azt már te is cserélheted utána mint annakidejénya gördeszkák korik kerekénél. Az meg már más vita tárgya hogy milyen csapágy :)
Én egy Miche Primato agyakat használok, ipari csapágyasat, no name felnivel fixi-re 80 kiló vagyok és bajom még nem volt vele pedig gyűröm rendesen :)
jah és természetesen DT küllők :)
Kapaszkodj: az Ultegra, de még a Dura-Ace vagy a Super Record se iparis, és rengetegen használják, sőt versenyt nyernek velük, szóval ez valószínűleg csak szerinted lényeges szempont.
Sajnos az iparis csapágy nem garancia semmire, abból ugyanúgy van kínai szar, lehetlen méret, stb.
A legjobb pl. pár bike positive agy, aminél annyira gyenge az agytest, hogy két ugrálás után már az integrált csapágy széttágítja az őt befogadó perselyt és szimplán kiesik a következő kivételkor :-S