04.08. FRISSÍTÉS:
LESZ BABAKOCSIS/GYALOGOS VONULÁS!!! :)
Részletek itt:
http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20090403/critical-mass-2-0-new-gene...
Réges régen egy messzi messzi galaxisban... volt párszor (tényleg csak 1x v. 2x) a CM mellett gyalogos és babakocsis vonulás is.
A tavaszi CM, mint vonulásos, családoknak is kitűnő esemény, remek alkalom lenne felfrissíteni ezt!
Szerintetek lenne erre igény?
Van itt olyan bringás anyu / apu, aki szívesen csatlakozna? pl. család egyik fele bringán teker, másik fele meg gyalogol / babakocsiban utazik :)
Vélemény és ötletbörze, hajrá!
Ne kíméljetek!
TÁRSOLDAL:
4-5 évesektől felfelé:
http://www.criticalmass.hu/blogbejegyzes/20090225/cm-ovi

én jönnék babakocsival
én jönnék babakocsival szívesen (babával biciklivel nem is tudnék)
Szerintem jó ötlet és
Szerintem jó ötlet és biztos sokan eljönnek, ha tudnak majd róla. Mi is mennénk babakocsival, de májusig csak üresen tudjuk tologatni :)
----------------------------------
Valamint autómentes településeket!
pici gratula addig is
pici gratula addig is :D
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Köszönjük
Köszönjük :)
Granulálok ;-) jujjj,
Granulálok ;-) jujjj, nagyon cuki kisbabátok lesz! :)
Az a cél, hogy ha lesz érdeklődés és megfelelő koordinátor (én már urga-t kipécéztem főembernek :D), akkor lesz és tudni fognak róla az emberek.
Emlékeim szerint legutóbb (vagy az csak 1 alkalom volt? segítsetek! felejtek...) az utolsó utáni pillanatban az iwiw-en lett "leszervezve" és így is vagy 30an voltak babakocsikkal :)
Szóval ha időben, szépen, jól megszervezzük, akkor naon jó lesz! És lehet fix tavaszi "program", azaz jövőre már E. is jöhetne ;)
--------------------------------
Jah, és Milli szerda+szombat! :)
hű, a szervezést inkább
hű, a szervezést inkább ne bízd rám (Brüsszel-Pest-Debrecen között ingázom leginkább...) de szívesen részt vennék ezen.
(Köszönjük és a 4d
(Köszönjük és a 4d ultrahang valóban alátámasztja az állításodat :)
Ha a CM előzetesekben, plakáton, szórólapon(hátoldal?) szerepelne, akkor a hírterjesztés le lenne tudva.
Hogyan lehet 4d-s képet
Hogyan lehet 4d-s képet plakátra nyomni?
Őőőő-höhö-höhö
:)))
Dova
Az MK "oszlopos" tagja,
aki tudja, hogy egyes szám első személyen túl is van élet.
Nem tudom, de szólj ha
Nem tudom, de szólj ha rájössz. Az orvos azt mondta, hogy nagyon szép az aortája, így érdemes lenne nyomni egy aorta plakátot a falra :)
Ahogy megfejtettem azért 4d mert mozgókép, egy digitális képkerettel megoldható.
Lehet, hogy CM-en jobb is,
Lehet, hogy CM-en jobb is, ha baba nélkül gyakoroljátok a babakocsi+bringa combót.
Tehetsz bele addig is
Tehetsz bele addig is teglat, esetleg krumplit a piacrol :) Csak hogy szokjad, hogy majd maskepp tapadnak a kerekek (fektav, mifene) a suly alatt, mint most igy uresen!
- errorka
Jó ötlet. Én is mennék
Jó ötlet. Én is mennék babakocsival de attól tartok, nem férnék már bele. Talán még ebbe se. :-)
http://farm1.static.flickr.com/47/117024185_397b144618.jpg?v=0
Ebbe tuti beleférnél!
Ebbe tuti beleférnél! :D
de nem ér ám hülyülni! ez most komoly téma :)
2007-ben már ilyen szép
2007-ben már ilyen szép matrica is volt :)
Tavaly anyamadár kezdett mozgolódni, csak aztán elmúlt.
nem egyszerű a távolból
nem egyszerű a távolból szervezkedni
Nem szemrehányóan mondtam!
Nem szemrehányóan mondtam! Sajnálom, ha úgy érződött.
nem, dehogy, én is csak
nem, dehogy, én is csak pontosítottam :) (annak idején olvasgattam tőle, sajnos ő is külföldről írt)
igenigen!! úgy emlékszem,
igenigen!!
úgy emlékszem, testvéreim (+ talán más kisgyerekesek is) tavaly kérdezték h nem lesz-e.
biztos van rá igény, HA elkezdjük idejében terjeszteni.
tehát akkor ennyi már fix ugye: 2009. IV. 19. Babakocsis felvonulás a CM-mel egyidőben, részletek később, everybody stay tuned.
jó?
Nekem is lenne kinek
Nekem is lenne kinek szólni...
Kedves Inner Sanctum Team!
Mehet az előzetes hirdetés a Törzsmókus által felsorolt paraméterekkel?
www.6efutas.hu
Szerintem IGEN!
Szerintem IGEN! :)
Igazából rajtunk, mint közösség, múlik, hogy mi lesz ebből. Ha van érdeklődés, akkor lesz szervezés és akkor lesznek emberek :)
Az viszont jó ötlet, hogy a "központi" szóróanyagokon legalább pár szóban ez is szerepeljen - képviselem majd a témát a CM megbeszéléseken!
Ellenben az jó lenne, ha valaki (csergőőőőő?!? :D) jelentkezne fixen erre a feladatra. Nem kell túl sok mindent csinálni! Csak te figyelnél arra, hogy a CM kommunikációban ez is teret kapjon + itt-ott (internet) te ezt a vonalat (is) nyomatnád + ápr. 19-én te is végig ott lennél a babakocsis vonuláson + arra beszerveznél 1-2-3 segítőt. Kábé ennyi, sztem :)
"te" = általános TE! azaz bárki vállalkozó szellemű egyed
Az ideális "felelőst" én úgy képzelem el, hogy neki is van gyerkőce (babakocsis, vagy totyogó vagy ilyesmi korosztály), mert akkor az útvonaltervezés során csípőből vágná az esetleges fizikai korlátokat (távolság, járda le/fel milyen stb.).
Nah, ki lesz az?!? :)
Az útvonalba lehetne olyan
Az útvonalba lehetne olyan szakaszt is szerkeszteni, ahol egyébként rendszeresen teleparkolják a járdát és nem lehet babakocsival elférni. Így ez lehetne a közteresekkel, rendőrökkel ilyen szempontból való együttműködés kezdete is(mármint csináljanak helyet, rendet a vonulás útvonalán). Kapcsolódó blog: http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20090103/notorius-szabalytalankodok... (Vehicular cyclist és er13a18 tanakodnak ott, hogyan lehetne beindítani az együttműködést.)
Jó lenne saját logót, szlogent prezentálni.
(Logónak pl Apa emeli a babakocsit, a takaró rálóg az arcára, a baba anya fején kapaszkodik, másik gyermek a saját bi(tri)ciklijét emeli.)
Ha a papák is a babakocsit
Ha a papák is a babakocsit toló mamákkal vonulnak, akkor adott a papakommandó, akik kesztyűs kézzel átpozicionálják (az úttest irányába) a falhoz túl közel parkoló járműveket.
Tavaly csináltam ilyet a Fővám téren a villamospótlóról leszállva az utastársakkal. Rögtön be tudott kanyarodni (mindhárom feltorlódott) busz, nem kellett megvárni rendőrt-lopósautót-anyémkínját...
Ha nem a CM ovira gyúrnék tegnap óta, azonnal jelentkeznék erre a feladatra.
www.6efutas.hu
Ok, de gondoljunk az elvált
Ok, de gondoljunk az elvált anyákra is :) + nem a járókelők feladata minden tilosban parkolóval megküzdeni és a hatóságok ezt egyelőre nem veszik.
Nem kell nagy muszkli.
Nem kell nagy muszkli. Elvált anyák is meg tudnak nyomni egy gombot. :-)
http://www.liftruck.co.uk/stringo-car-and-vehicle-mover.htm
A papakommandó csak
A papakommandó csak vigyázzon. Krónikus hát és derékfájással járó tartós gerincsérülést szenvedhet még a világ legerősebb embere is, hogyha rossz technikával vagy túl nehezet emel.
Gojak legyen a barátod!
http://www.tl-industries.com/index.htm
http://www.insight-security.com/tra-gojak.htm
Szerintem, keressétek meg a
Szerintem, keressétek meg a kész ötlettel a Nagycsaládosok Egyesületét és egyéb más kismama klubbokat (amik nagyon divatosak mostanság), mert egy-egy levéllel rajtuk keresztül többszázakat tudtok "mozgósítani".
Dova
Az MK "oszlopos" tagja,
aki tudja, hogy egyes szám első személyen túl is van élet.
Úúú, egész életemben
Úúú, egész életemben szerettem volna valaki lenni.. :D
Kommunikáció megoldható, azt viszont nem tudom, hogy mennyire tudunk kimenni, mennyire lehet azt..
Március vége/április elejére van tervezve/kiírva az érkezés , lehet kicit korai lenne ekkora kiruccanás..
De addig még az is lehet, hogy ki tudja.. :D
-
Wanna, wanna.. Gonna sounds better..
Szerintem talán a
Szerintem talán a nővéremék is mennének.
........................
Formaharc és sci-fi.
Hóóó, addigra már lesz
Hóóó, addigra már lesz baba is, kocsi is.. :D
Csak azabaaj, hogy vélhetőleg elég parány lesz még Kata.. :S
Viszont ha jön, ha nem, ékesen bizonyítja, hogy pnd.. :)
-
Csak vigyázz a rossz
Csak vigyázz a rossz beidegződésekkel. Hotyhogytól kitelik, hogy az első kereszteződésben a csergősipkáját lengetve kikiabál: Emelés! Erre 1000 apa lendíti a feje fölé a babakocsit... bízzunk a magyar anyák jó reflexeiben :)
:D És a következő
:D
És a következő pillanatban kétezer apró, bukósisakba kapaszkodó kéz látványa lágyítaná tócsává a legszőrösebb autósszíveket is, hm?
Különben nem értem, miért lengetné Hotyhogy az én sipkámat?
-
Mert jó játék a
Mert jó játék a szójáték :P
Jól be vannak szíjazva a
Jól be vannak szíjazva a kbabakocsiba azok a gyerekek! Csak semmi pánik.
www.6efutas.hu
Nah, neeee! :) innen kell
Nah, neeee! :) innen kell megtudnom, hééékás?!? :D Azért, így is: dejódejódejó!!! szép kis CM-szaporulat lesz minnyá! ;) Szóval akkor nektek is egy jó nagy GRATS! (mondjam azt, hogy ügyesek voltatok? :D) Nah, viccet félretéve, naon "vigyorgok" itt és most, mert lelki szemeimmel már látlak kezedben a csöppséggel :) úúúú, de jó! Örülök nektek! Szívből!
Csinálhatna valaki egy "CM
Csinálhatna valaki egy "CM babás" tablót...
Zita
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
trek 3700 zöld-fehér-virágos-láthatatlan
Mikortól kezdődően? Egy
Mikortól kezdődően?
Egy gyerekkel én is beneveznék. (A többiek hamarabb megvoltak, minthogy CM passzivistává váltam volna.)
www.6efutas.hu
Jójó! :) alakulunk! Megvan
Jójó! :) alakulunk!
Megvan a "központi" ámen, nincs érdekütközés a CM vonulással :D
Azt szeretném kérni, hogy aki ezt a fórumot v. a CM ovi blogot olvassa / írja, próbáljuk összekoordinálni magunkat!
A két ötlet erősítheti / kiegészítheti egymást.
A babakocsis vonulás úgy lenne, hogy 04.19. valahol, valamikor találkozó és adott útvonalon gyaloglás - ideálisan a CM utolsó szakasza mentén, hogy a CÉLba együtt érjünk. (minden részlet KÉSŐBB lesz kommunikálva, egyelőre ötletelünk, toborzunk)
A CM OVI ötletet én úgy értelmeztem, hogy a családos zöld pólósok majd vihetik / vigyék magukkal gyermekeiket is és akkor olyan biztonságos és kényelmes feladatok kapnak, ahol a gyerkőcök gardírozása sem akadály.
Jól értettem? :)
Berakom ezt a CM OVI topikba is, de sztem csináljuk úgy, hogy a "CM OVI" koordinátora egyelőre velem tartja a kapcsolatot, ahogy körvonalazódik a CM OVI igényfelmérés, lebonyolítási terv.
Én, mint "babakocsis ötletgazda", pedig továbbra is keresem a megfelelő jelentkezőt erre a CM al-feladatra! :) Nekem nincsen is gyerekem :D és más feladataim lesznek 04.19.!
Szóval hajrá! Tessék-tessék! Eladó, kiadó most a "szívem", mármint ez a feladat ;-)
A CM OVI ötletet én úgy
A CM OVI ötletet én úgy értelmeztem, hogy a családos zöld pólósok majd vihetik / vigyék magukkal gyermekeiket is és akkor olyan biztonságos és kényelmes feladatok kapnak, ahol a gyerkőcök gardírozása sem akadály.
Jól értettem? :)
Szerintem jól értetted.
A CM ovit meg magaménak érzem, egyeztessünk. Ezt a topikot is figyelni fogom.
www.6efutas.hu
OKÉS! Szuper :) örülök,
OKÉS! Szuper :) örülök, mert úgy látom ezekben a témákban egy rugóra jár az agyunk!
Majd lesem én is a fejleményeket NÁLATOK ;) és akkor a praktisch részeket külön ketten is átbeszélhetjük / e-mailezhetjük.
Ciao,
E* (Szter)
A babkocsit nem tudjuk
A babkocsit nem tudjuk bevállalni, kicsit macerás lenne odatömegközlekednünk vidékről.
De ha hordozókendővel is lehet menni, akkor ok.
medvegyu
Kormányblog
én Csepelről kisérlem meg
én Csepelről kisérlem meg majd a tömegközlekedést :)
A tömegközelekedés
A tömegközelekedés rendben, csak a babakocsi kicsit mazochizmusnak tűnik, bár kaptunk egyet, de még nem használtuk.
Hordozókendővel viszont kényelmesen le tudunk menni.
Értem, hogy a terv szerint itt a kerék a lényeg, de szerintem a hordozókendő esetében ugyanúgy fontos, hogy legyen helye a tömegközelkedésben, városban, bárhol.
medvegyu
Kormányblog
"a terv szerint itt a kerék
"a terv szerint itt a kerék a lényeg"
Inkább a családok, akik jobb-szebb környezetet szeretnének :) a babakocsi szvsz csak azért jött szóba, mert legtöbben azzal hurcolásszák a kisgyerekeket.
A kendővel szerintem jól lehet közlekedni, már annak, aki elbírja a csemetéjét.
Ha babakocsival jövök, biztos, hogy nem leszek egyedül - én hozom a kicsit, a párom meg a kocsit...
Szerintem még üres
Szerintem még üres "belvárosi" babakocsi is akadhat a vonuláshoz. Csak figyeld a felajánlásokat...
:-))
www.6efutas.hu
Még egy szempont: meg-e
Még egy szempont:
meg-e sértődnek-e a babakocsisok, ha kerekesszékesek is oda találnak "sodródni" közéjük.
Vagy ez már túlzás?
Csak jár az a kis agyam.
www.6efutas.hu
Tökéletes! :) én már
Tökéletes! :)
én már viszek is +1, ha lesz ilyen!!!
+ nem látók tandemmel :)
(van közvetlen kontaktom, majd egyeztetek vele erről)
Hajrá-hajrá! Nagyon jól nyomod az ötleteket :)
ability park? valahol van is
ability park?
valahol van is nevjegyem...
Ability parkot intézem, ha
Ability parkot intézem, ha gonduljátok..
-
ha kerekesszékesek is oda
ha kerekesszékesek is oda találnak "sodródni" közéjük.
Magamban már vizionáltam is a kerekesszéket emelő emberke logóját... Aztán rájöttem, hogy ez csöppet azért groteszk lenne.
- - - - -
"Riding a bike is like doing a dance; words are rarely spoken but much is said."
Anno gondolkoztam a
Anno gondolkoztam a megrajzolásán, de nem találtam reálisnak, sem ízlésesen (vagyis az erre érzékenyebbeknek sem bántóan) megoldhatónak.
:-)
www.6efutas.hu
őket székkel együtt kell
őket székkel együtt kell emelni magasra , az úgy lenne szép
Zita
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
trek 3700 zöld-fehér-virágos-láthatatlan
Hát ha van rá jelentkező,
Hát ha van rá jelentkező, bátor kerekesszékes...
Tavaly tavasszal a végén volt bringóhintó-emelés, annál biztos nem nehezebb!
De azért nem árt előtte gyakorolni.
www.6efutas.hu
Kellenek a babakocsisok is
Kellenek a babakocsisok is igen, simán elférünk egymás mellett.
Kobold: Szerintem a kerekesszékesek is kerekes járművel közlekednek. Engem tuti nem zavarnának.
-------------------------------
a bigtétényi kerékpáros bandita
NOE első rárepülésben
NOE első rárepülésben értesítve.
Fejleményekről majd beszámolok.
www.6efutas.hu
Helló Mindenki! Egy kis
Helló Mindenki!
Egy kis segítség kéne! Pár napja írtam kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül anyamadár + Stefidzsi + anima99 emberkéknek és vagy nem ment el a levél v. nem látták / nem válaszolnak. Úgyhogy aki esetleg ismeri őket IRL, az lécci szóljon neki(k), hogy keresem őket e témával kapcsolatban! :)
Köszönet!
E*(Szter)
Jah, és Milli szerda 16-21 + szombat 10-15! :)
Kinyírod a gyereket, ha
Kinyírod a gyereket, ha végigtolod babakocsival az andrássyn. Sokkal alacsonyabban van a feje, közvetlenül szívja be a gázt.
le lesz zárva nem?
Igen, asszem. A CM útvonal
Igen, asszem. A CM útvonal az ezer százalék, hogy le lesz zárva, az hogy ez mely utakat jelenti épp kialakulóban van :)
De ugyebár pont ez a lényeg, hogy EGYÁLTALÁN ÉS SOSE NE LEGYEN SZMOG és akár a nagykörtén is vidáman bringázz, babakocsizz stb. :)
Szóval keep the faith!
Van-e új fejlemény? Mit
Van-e új fejlemény? Mit mondtak a nagycsaládosok, a babakocsis anyukák (TAVASZ, ha még megvannak...)?
A facebookon csomóan
A facebookon csomóan érdeklődtek, egy celebnek mondható ember is.
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
de még nem hivatalos, hogy
de még nem hivatalos, hogy lesz? (vagy kezdhetek szólni kisgyerekes barátoknak, ismerősöknek, és lefoglalni ezt a napot?)
Sziasztok! Még egy pár
Sziasztok!
Még egy pár nap/1hét türelmet kérünk szépen, mert a babakocsis vonulás kiindulási pontja és a találkozó időpontja nagy mértékben a CM útvonalától függ és ez még nincs 100%-ig véglegesítve.
Dolgozunk az ügyön :) szóval tuti megcsináljuk, a naptárakba már simán mehet a dátum!
Ellenben még mindig nagyon jó lenne, ha jelentkezne nálam egy-két "érintett" személy, akinek ha kell, természetesen segítek, de én valszeg a belvárosi szakaszon leszek + mindenféle dolgok a bringás vonuláshoz, úgyhogy nem igazán tudok teljes kapacitással ezen dolgozni. Amúgy nem nagy cucc :) nem kell megijedni a "főszervező" pozíciótól! :)
Izenjen, aki szeretne büszke "projekt felelős" lenni! :)
Köszi!!!
"a naptárakba már simán
"a naptárakba már simán mehet a dátum!"
köszi, ez jó hír! :)
lesz, lesz! Gyertek! Minél
lesz, lesz!
Gyertek! Minél többen! mindenki!
1 gyerekkel, 2 gyerekkel, sok gyerekkel, babakocsival, "kismotorral", hordozókendővel, kenguruval, nyakonülőgyerekkel, kis pocakkal, nagy pocakkal, kézenfogva, vagy anélkül, de GYERTEK!
Az indulás/csatlakozás időpontjának és helyszínének pontosítása néhány napon belül várható!
De addig is terjesszétek, hogy minél többen legyünk, hogy április 19-én vasárnap du. 4körül a kisgyerekesek is az Andrássy felé tendálajank!:-)
Jelenleg index főoldalas,
Jelenleg index főoldalas, élni kéne a lehetőséggel:
http://anyavagyok.blog.hu/2009/04/07/harc_az_utakon
Konkrétabban? :) Nemtom
Konkrétabban? :)
Nemtom mire gondolsz... Segíts lécci!
Egy kedvcsináló kommentre
Egy kedvcsináló kommentre gondoltam, esetleg megkérni tegye ki a blogjára a vonulás tudnivalóit, ilyesmik, de már nem főoldalas.
Kár, hogy nem lehet előre
Kár, hogy nem lehet előre stipistopizni rendezői helyeket.
Én úgy lennék a Köröndön zöldpólós.
www.6efutas.hu
Lett matrica! www.6efutas.hu
Lett matrica!
www.6efutas.hu
mindenki átment ide?
mindenki átment ide?
Hát olvasgatjuk azt a
Hát olvasgatjuk azt a topikot is, az biztos.
www.6efutas.hu
Ha az Üllői úton mentek
Ha az Üllői úton mentek az Örökimádás templommal szemben, akkor ott fogtok látni majd egy piros roncsot a járdán.
Nincsenek már kerekei és egy kupac porban és szemétben áll ott, elfoglalva nagy részét a járdának.
A helyi hatóság nem látszik működőképesnek ott. Mi a csudára megy el ez adófizetők pénze, ha szarnak a lakosságra és nem takarítják el városrészükből azt a szart?