A nyolcas folytatása.
Sokan írtátok, hogy későn szereztek tudomást az akciókról és felvonulásokról. Ezentúl bármikor feliratkozhatsz a riadóhiradóra. Így időben értesülhetsz mindenről ami különösen fontos...
Az oldalon fellelhető tartalmakat és a Criticalmass-t a következő emberek készítik.
Az oldalt a ninja fejleszti Drupal-al, a lipilee adminisztrálja, a Solid rajzolja, a Dejahu teszi fel a netre.
Nem elsőzés végett, csak
Nem elsőzés végett, csak félve megkérdem: most akkor ide lehet már írni?
===
bácsi a biciklin
Nem lehet, a tiedet is
Nem lehet, a tiedet is kitörlöm. :D
adamekp, a rabic. cyclechic, a blog.
Fúj, perverz! Töröld a
Fúj, perverz! Töröld a magadét! :-)
===
bácsi a biciklin
:D
az OFFot nem nagyon
az OFFot nem nagyon követem, de most csak nézek, mivel olyan közelinek tűnik a 8as kreálása is. :D
*
Downhill is the light in the life!
&
Downhill is a way of life!
*
Nagyon offfff Továbbított
Nagyon offfff
Továbbított felhívás keringőre...vagyis inkább zöld akcióra
http://viragozz.blog.hu/
Mucik.
Mucik.
Jupppíííí,
Jupppíííí, végre!
Elérkezett!
Vagyis végre én is divatfixis lettem!
Köszönöm, hogy másokkal is megoszthattam :)
(42/16)
Ma tekertem a Budai alsó
Ma tekertem a Budai alsó rakparton a Margit hídtól északra. Jó darabon járható és gyakorlatilag autómentes volt. Hétközben van rajta forgalom? Miért nem reklámozza a főváros,hogy minél többen használják. Itt a terep a ciclovia-ra. Semmi pénzből megvalósíthatnák,nem gátolná a drága autósokat hiszen le van zárva. Ehelyett azt láttam,hogy volt bringás akit sikerült annyira a fos bringaútra szocializálni,hogy még az üres út ellenére is ott maradt.
----------------------
Az időjárás változó a kerékpározás állandó.
Én is gyakran járok arra,
Én is gyakran járok arra, általában a padka + a lustaság átol meg hogy lemenjek a bicikliútról.
Amúgy lehet hogy közlekedésbiztonságilag rosszul tervezettek a bicikliutak, de nekem montin sosem volt bajom a (fos) kerékpárutak minőségével. Szerintem csak azok, akik 30+ al, vékonykerekű gumival, merev vázzal használnák, azok számára létezik ez a probléma...
Nekem ez csak egy
Nekem ez csak egy expedíciós túra volt az ismerd meg Budapestet mozgalomból.(Nem régen vagyok még budapesti lakos.)
Nekem vastag kerekem van és nem vagyok az a száguldozó típus,főleg a mai jó kis szembe szélben nem. De olyan volt nekem a lezárt út,mint sivatagi vándornak az oázis. Előtte ugye van egy eltűnés a Margit hídnál (átvezetés 2x egy forgalmas úton),majd mehetsz az épp vonatról özönlő tömegben, kerékpáros fekvőrendőr stb. Ez meg egyenesen visz a célhoz.
Nem bírtam visszafogni magam és írtam blogbejegyzést is.
http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20090322/budapest-ciclovia-foproba
----------------------
Az időjárás változó a kerékpározás állandó.
Nincs rajta autóforgalom,
Nincs rajta autóforgalom, viszont egyből birtokba vették a sétálók, bringások, horgászok, stb.
Innen jött különben a RakPark demo ötlete, meg hogy jó lenne legalább hetente 1x lezárni a rakparkot az átadása után is. Külön büszke vagyok rá, hogy annyira vírusszerűen terjed ez az ötlet, hogy néhány politikus már saját ötleteként emlékszik rá ;)
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Válasz urgának a
Válasz urgának a Bringásbarát város blogban.
"aludj többet"
Éppen azt tettem. Vonatozás közben jó behozni kicsit az alváshiányt. Több szerencsétlen körülmény is közrejátszott az indulásnál.
Két vonat állt a peron két szélén. Lenéztem a földre leolvasni a vágányszámot, aztán rosszul kerülve-fordulva egyet, a kocsiszámot kerestem, de véletlenül már a másik vonaton.
Igazán állíthattak volna oda is terelgető embereket, megnézni az utasok jegyeit. Az ülőhely pedig üres volt, úgy hogy az is közrejátszott. Aztán szunyóztam kábán.
Ilyen volt már, mert a tapolcai helyett a kanizsaival mentem az éjszakában régen. Ha nappal lett volna, akkor elhiszem ezek után magamról, hogy elcsodálkoztam volna:
De érdekes, átkerült a sín másik oldalára a Balaton! :D
hova tartottál eredetileg?
hova tartottál eredetileg? (mit nekem öregség...)
Párizsba. Főleg arrafelé
Párizsba. Főleg arrafelé ingázok, míg a benerúgsz és germán vidékeket ám csodálom, de, kicsit mint Petőfi. Minden szép, de a szívünk jobb szerethet egyet mint mást. :-)
nekem csak az otthoni vidék
nekem csak az otthoni vidék az igazi (Kárpát-medence) :)
Igen, ott is vannak örök
Igen, ott is vannak örök otthon zeg-zugok. Ez nekem főleg a vidék, ami többnyire a Balaton.
Míg nem vagyok emberkerülő, az utóbbi pár évben mégis Szeptemberben meg Októberben esett legjobban benne úsznom. Senki mást nem láttam. Didergő gyávák! :D
Mekkora lehet a világ
Mekkora lehet a világ legmagasabb törpéje?
És a legalacsonyabb
És a legalacsonyabb óriása?
........................
Formaharc és sci-fi.
S a legsoványabb kövér
S a legsoványabb kövér ember? És így tovább. :-)
Ha megérint a téma,
Ha megérint a téma, töltsd ki a HuMusz betétdíjas kérdőívét.
megvan, hogy honnan
megvan, hogy honnan származunk, és kik a rokonaink végre. Öveket bekötni, durva lesz:
http://iqdepo.hu/dimenzio/28/28-02-04.html
Odaáig jutottam, hogy az
Odaáig jutottam, hogy az oroszlán Jézus jelképe az egyház szerint.Melyik egyház szerint?A katolikusok, úgy tudom, az oroszlánt Szent Márk jelképeként tartják számon.Ekkorra már úgy kifáradtam,mint a túlhajtogatott rugóacél,úgy hogy hagytam a francba az egészet.Inkább George Bush összes beszéde visszafelé videón....
"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"
Valaki mög tunnya
Valaki mög tunnya monni,hogy mé van az,hogy új képet akarok berakni(avatar),de nem megy? Kipipáltam az előző törlését,kiválasztottam az újat(80*80pixelesre van nyesve),erre elképtelenedtem. hiába próbálom újra,nem megy
Helyzet van :D
Próbáld meg 78*78-asra!
Próbáld meg 78*78-asra!
Köszesz
Köszesz mindkettőtöknek
siker:) Helyzet van :D
siker:)
Újabban a módosításokhoz
Újabban a módosításokhoz be kell írni fentebb a jelszót, én például párszor azt néztem be.
Egy könyvet akarok írni
Egy könyvet akarok írni és ötleteket szeretnék gyűjteni egy részéhez.
Könyvem egyik szereplője meg akarja ölni a másikat és utána öngyilkosságot akar elkövetni.
S mindezt úgy, hogy elterelendő magáról a gyanút, úgy tűnjék, őt ölte meg a másik előbb és az követett el utána öngyilkosságot.
A bicaj lakat fűrészelés
A bicaj lakat fűrészelés most meghozta a kedvem a páncélszekrények fúrásához és a zsebtolvajlás csínjának-bínjának kitanulásához is.
Egy régi, szórakoztató bűnügyi történeteknek a könyve jut eszembe, amiből mackósok és zsebesek letűnt világát ismertem meg hajdanán.
A könyvből egy Porkoláb nevű mester zsebtolvajra emlékszem, aki elindított egy zsebtolvaj iskolát. Hallgatóinak súlyokkal tanította megnyújtani az ujjaikat.
Régi szép idők! Akkor még nem volt más biztonsági berendezés, mint csak kulcsok és zárak. A mackós falat bontott vagy alagutat ásott, és ott volt az egész éjszaka fúrkálni a szekrényt.
S azoknak a szekrényeknek sem volt a faluk rétegelt, salak meg beton zárványos trükkökkel kiagyalt, hogy kicsorbítsa szegény mackós fúróit.
Nehéz lett az élet. Az ember alig tud becsületesen megélni már zsebelésből vagy mackózásból. El kell mennie neki politikusnak! :D
Tudtam hogy baj lesz ebből
Tudtam hogy baj lesz ebből a lakat dologból!:-DDD
Tessék egy önképző,most aztán cipelhetem a lelkiismeretemen ezt az ügyet.:-(((
Nem írtál semmit, mennyi volt a részidő, és mit használtál?küldd el léci privátba.
"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"
Aktív fórum
Aktív fórum témák:
bicillis kiállítás lesz az oszk-ban!
CM menni Debrecen - ki tart velünk?
Mondhatta volna szebben, kis lovag!
Most olvastam, érdekel?
CM-mez ***5.***
Láttalak ám! VII. :)
Mit hallgatol? IV.
OFF #9
Szerelések (kisebbek, nagyobbak) II.
Téli szerkó 2
Több az aktív folytatásos mint az új.
Mcyshnek Oromoda
Mcyshnek Oromoda temaban.
Nem is tudtam nehany hettel ezelottig, mi az EU himnusza.
Nem az EU all a kozpontban, es a dolgai csak a bosszanto brusszeli burokraciaval kapcsolatban kerulnek be a hirekbe neha. Peldaul egyenes banan vagy karamella szabalyozo torvenyek. Pszt, ne szolj errol urganak! :D
Megdobbentett jo nehany evvel ezelott a plebejus nep sotetsege. A lotto bevezetesekor unnepeltek, mind a lotton akart nyerni, mind a szegeny proletar.
Sir Georg Solti vezenyelte az Oromodat es megkerdezte, hogy ki tudja mi a cime, mi es kitol van az a darab. Senki nem tudta az ezernyi emberbol! Rock zeneszt, focistat, boxolot mind tudott volna, de Beethovent egy se!
Szegeny Solti, ez a muvelt de a valosagtol elszakadt ember, csak ugy hitetlenkedett, sajnalkozott. De igazan tudhatta volna, hogy remenytelen a plebejussag egy kifinomultabb kulturara a focienal meg a kis hiressegek szex-dolgainal, vagy milyen ruhat vett fel ez vagy az a tegnapi hiressegek bulijan. :D
Hedonista lehet nehany strofajaban az Oromoda, de nem az a fo uzenete szerintem. Eleg az elso nehany jobban emlekezetes sora, es kis elvonatkoztatassal all az az emberre. De ovatosan hasznalva, nem humanista szinnel, ami eltavolodast jelentene a lenyegtol. :-)
http://www.hotdog.hu/vote/vot
http://www.hotdog.hu/vote/vote_result.hot?id=85536
CriticalMass 2009
Megdől-e idén a tavalyi rekord (80ezer fő)?
Újra Cotcot ruha csere-bere
Újra Cotcot ruha csere-bere bazár, ezúttal a Merlinben ápr 5.-én. http://www.cotcot.hu/kozosseg/cikk/3484
Nem merek neki posztot
Nem merek neki posztot csinálni, mert meg leszek kövezve:
http://bikehacks.com/home-video-death-rides-on-my-left/
teljesen mások a körülmények, mint Európában (településszerkezet, úthálózat, a gépkocsihoz való viszony).
Restart, mi? Ez tetszik.
Restart, mi? Ez tetszik.
Szerintem merjél. 1. A
Szerintem merjél.
1. A fórum vitára való.
2. Attól, hogy te csinálsz neki posztot, még nem feltétlenül a te véleményed van benne.
3. Ki látott már gyáva punkot? :-)
===
bácsi a biciklin
Terápiás céllal ki kell
Terápiás céllal ki kell írni magamból, mit láttam ma.
Srác csilivili DH-s bringán, annyi teleszkóp mint egy csillagvizsgálóban, full face helmet, minimum 60-as gumik akkora rücskökkel hogy egy varacskos disznó beleszeretne. Keményen nyomja 15 km/h-val a Damjanich utcán - járdán.
En is terapiaztam.
En is terapiaztam. :-)
Kikerestem kivancsisagbol egy egyetemeket rangsorba allito listat. Gyakran jott szoba a magyar egyetemek hatul kullogasa ilyen listakon, vagy az amerikaiak elen jarasa, vagy legutobb az ures patinajukban semmit eroknek velt angol egyetemek.
Ennek a listanak a szerkeszteset ervenyesnek latom, es megerositi azt a tudomasomat, hogy amerikai es angol egyetemek jarnak tartosan az elen. A listan, e ket orszag mereteibol eredoen, aranyosan joval tobb az amerikai egyetem, mint az angol.
Elgondolkodtat, hogy mit mondhatnak akademiai erdeklodesu olvasoknak ilyen listak. En hasznos tapasztalati mutatonak veszek egy ilyen jol elkeszitett, korunkra ervenyes listat.
Nyilvan az oktatas es kutatas altalanos minoseget mutatja, es nem az ott hallgato, vegzett, vagy kutato es dolgozo egyen pontos akademiai erdemeit. Ezek lehetnek jobbak vagy gyengebbek az intezmeny atlaganal.
Tovabba a lista aljara szorult intezmenyekbol kikerulhetnek kivalobb eredmenyu egyenek is mint a lista elen allokbol.
Ez a regi igazsagot vilagitja meg, miszerint szegenyebb orszagok szegenyebb es kevesbbe elit egyetemei is nevelnek nagy tudosokat akik elarnyekoljak neves egyetemek kisszerubb vegzoit.
Egyetemek rangsorolasa megis egy hasznos valoszinusegi elorejelzesre alkalmas, meglatni segitsegevel az alumni varhato alkalmazottsagi es jovedelmi aranyait, akademiai haladasat, tudomanyos teljesitmenyet, vagyis, hogy mily tudast tar fel munkajaval az az embercsoport.
A modern akademiai fokozatok ervenyessege szerintem ugy allhat fenn, hogy ha hitelesseguket szigoruan orzik mindenkor. Diszdoktorsagok adomanyozasa velemenyem szerint lealacsonyit minden olyant adomanyozo intezmenyt.
Ha nincs disz Nobel Dij vagy disz Fields Medal, akkor ugyan miert van diszdoktorsag? S ha van diszdoktorsag, akkor miert nincs disz Nobel Dij meg a tobbi? :-)
http://www.arwu.org/rank2008/ARWU2008_A(EN).htm
Hotyhogy
Holdművelésügyi Miniszter
*****Idén is
*****Idén is Ökoteregetünk a Föld napján, ápr. 22-én a Gödörben. Hozzátok el a MEGUNT, KINŐTT RUHÁITOKAT ápr. 19-én, vasárnap 10-től 19-ig, kaptok értük bónt, és ugyanannyit vihettek majd el helyettük a Föld napján, ápr. 22-én, szerdán a 16 órakor kezdődő csereteregetésen. A Föld napján az előgyűjtésen már leadott ruhákból 11-től szivárványt aggatunk a fasorba, és várjuk a további cserére váró ruhadarabokat.
Ésmégakkor: várjuk azoknak a jelentkezését, akik segítenének a rendezvény lebonyolításában akár a vasárnapi előgyűjtésen, akár a szerdai teregetésben.
okoteregetes@gmail.com
Fekete Angelika és Csetényi Lilla*****
kb hány fok az, ami felett
kb hány fok az, ami felett már gáz nélkül el lehet hagyni a térdmelegítőt?
14°C.
14°C.
uh...háát az még messze
uh...háát az még messze van.
Köszi! de miért pont 14? :)
Csak hülyéskedtem, nincs
Csak hülyéskedtem, nincs ilyen egzakt érték, mindenkinél máshol van, az egyéni komfortérzet szabja meg. Régebben én pl. 5-6 foknál már rövidnadrágra váltottam, de mióta a térdem egyre határozottabb jelzésekkel tudatja nemtetszését, azóta 10-12°C alatt nem vetkőzöm.
A helyzet attól is függ, hogy merre mész. Mondjuk egy hegyes-völgyes mászás, lefelé száguldozás is sokkal jobban próbára teszi a hidegre érzékeny izületeket, míg városban nincsenek ilyen hatásnak kitéve (kivéve a viharos időjárást).
Föld, kaland, ilyesmi.
Reggel szerintem (forrás:
Reggel szerintem (forrás: idokep.hu) 10 fok volt, és egyelőre még tudok járni... :)
De van aki 5-fokig ajánlja.
Mondjuk nekem felhajtott farmerem volt mellé, az-az a térdemet a farmer, és a felhajtás rétegei valamennyire még védték.
Viszont én korán járok (6 előtt) és akkor még hűvös van.
Én egy hete hagytam el.
Én egy hete hagytam el. Azóta kétszer hiányzott egy kicsit.
===
bácsi a biciklin
múlt héten éjszakánként
múlt héten éjszakánként még mínuszok voltak.azért kérdeztem, mert okés, hogy nappal már nem szükséges, de éjjel még elég cidris az idő.
Mindenki átállította a
Mindenki átállította a drupal óráját?
Utólagos bocsesz a
Utólagos bocsesz a lecsengetett matricaosztóknak a Margitnál:)...siettem
az AV, meg FV szelep az
az AV, meg FV szelep az milyen?
és ezjóez?
http://bringabutik.hu/vasarlas/141/5484/
A Schwalbe belsőgumiknál alkalmazzák az AV jelölést (Auto) és az SV jelölést (Schrader/Presta) egyaránt. Még lenne a Dunlop szelep (régiek), de hogy az FV mi, azt meg nem mondom.
Végülis, adapterem, ami az
Végülis, adapterem, ami az ótósból csinál presztásat van... szóval jó kell, hogy legyen... és arra a havi egy-két (x2, mert két kerék) pumpálásra meg csak jó lesz nekem.
maxikösz ___________________
maxikösz
tudna valaki segíteni BGF-e távos statisztika beadandóban sos? Egy ismerősömnek kéne segíteni, megpróbálom itt, hátha...
Ha igen, légyszi írj egy mailt :)
Zita
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
trek 3700 zöld-fehér-virágos-láthatatlan
Hali! Legutobb meliyk
Hali!
Legutobb meliyk topikban volt szó bicajos gyerekülésekről? Egyik ismerősöm szeretne kormány mögé szerelhetőt, egy bicajboltban megesküdtek neki, hogy ilyet nem lehet szerezni, de valahogy ezt nem hinném el, ha nem muszáj. Még egy rövid közvéleménykutatásra kért meg: ki milyen idős korától hurcibálta a gyereket bicajos gyerekülésen?
Ádám
______ _______ ______ _______ ______ _________ ________
"Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering."
http://criticalmass.hu/forum/
http://criticalmass.hu/forum/20090212/gyerekules-bringara-de-milyen
Zita
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
trek 3700 zöld-fehér-virágos-láthatatlan
Erőspaprika evő rekord. Ez
Erőspaprika evő rekord. Ez az asszony ötvenegyet evett meg két perc alatt. A szemébe is dörzsölte bátran. De ne próbáljuk ezt ki otthon.
Ez az erős paprika fajta, a ghost chili, több mint egy millió Scoville egység erősségű. Ez kétszer erősebb mint az utána következő fajta. Ilyent még nem kóstoltam.
Én imádom az erőspaprikát. A Scotch Bonnet vagy a habanero kedvenceim, de csínján bánok már azokkal, mert igen csípősek. A cseresznyepaprikából viszont elszemezgetek én is egy üveggel a szalonnámhoz.
Szerintem az átlag falusi Józsi bácsik akiket én ismerek és akik a jó magyar cseresznyepaprikára esküsznek, na, ha ők megkóstolnák ezt, asszem a fülük lángokban állna! :D
http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/7993925.stm
Legkirályabb a
Legkirályabb a macskapöcse-paprika. Ha ízre nem is, de a nevével mindent visz :)
Az kellemes kis paprika,
Az kellemes kis paprika, szeretem. Olyan, vagy talán ugyanaz mint a piri-piri, amit enyhén ecetesen üvegben is lehet kapni. De magyar piacokon látok bőven frisset belőle.
a ghost chili a naga
a ghost chili a naga jolokia, 1 millió SCU s az erőssége, vagyis 1milliós higitásban is érezni. én se ettem még olyat de ettem, sőt erkélyen termeltem dorset nagát az a naga jolokia egyik változata, az 800-900 ezer SCU s.
habaneronal cseppett vadabb, scotch bonnetet még nem ettem
dorsetről csak annyit hogy ha pl pörköltet csípőzöl vele elég párszor belenyomni a cuccosba és már csíp.
magot tudok adni sörért cserébe ha akarol te is házi kertész lenni
Köszi az ajánlatot.
Köszi az ajánlatot. Szeretném a magokat és szívesen adok értük jó sört. Össze kellene hozni a csere-berét, de sajnos ritkán, rövid időkre vagyok csak Budapesten.
Bírom nagyon a curry fűszereket és megizzadtam már párszor az evésükbe. Jó pár papírzsebkendő is kell néha az étkezéshez, annyira serkenti az orr-szem-fül-gége mirigyeket.
Volt egyszere egy kis üvegcse paprikaolajom, abból is szinte cseppeket szabadott csak hozzáadni a nagy fazékhoz, annyira koncentrált volt benne a kapszcaicin.
Ez nekem szent vegyület, az élet legfontosabb alapköve. Szerintem ez fontosabb mint a gének óriásmolekulái. :-)
Ez a "vagyis 1milliós
Ez a "vagyis 1milliós higitásban is érezni" nekem kissé szubjektívnek tűnik.
kedves mangorlo! Kellene
kedves mangorlo!
Kellene nekem az a mag, hogy lehetne hozzájutni?
kodorgo
Kedves mangorlo az e-mail
Kedves mangorlo
az e-mail címem papp.s@freemail.hu
Csipős paprikával tartják
Csipős paprikával tartják ébren az autósokat
Körte álmos
No, akkor az rajtam nem
No, akkor az rajtam nem fog.
Én vacsira beszalonnázok, bekóbászolok kenyérrel két-három jó hegyes erős paprikát. Rá egy sört hogy széjjel terjessze a jó a tüzes ízt. Oszt úgy alszok mint a bunda!
Egyedül a fogmosás rontja el az élvezetet. Most fel akarok találni chilis fogkrémet.
A Balaton vizének
A Balaton vizének hőmérséklete ma délben szinte perzselt. A víz tükre síma volt, és hat tyúkkal úsztam.
Két lángos túl sok volt a bőséges ebéd után, de a könnyű kontinentális sör segített. :-)
Egs.
Egs.
Ma délután a Németvölgyi
Ma délután a Németvölgyi úton találtam egy Cateye Velo 8-as km órát az út szélén. Megálltam, felvettem, gondoltam valaki talán örülni fog neki, de a kijelzője rendesen bezúzódott. :-(
........................
Formaharc és sci-fi.
http://nol.hu/kep/000092790 m
http://nol.hu/kep/000092790
marabu :)
vágtam kis
vágtam kis videószösszenet a hétfői tekerésünkről.
http://www.youtube.com/watch?v=7Tjx7OyqTkg&feature=channel_page
Vagy ezt már ezerszer megvitattátok, és én lemaradtam?
Csak mer van egy alighasznált hátsó duplafalú nagyonzsír felnim, ami a fixivé alakítás miatt feleslegessé vált...
Dobd ki... ...bikemag
Dobd ki...
...bikemag piacra, :) ott szerintem viszik.
Tök véletlenül nem az
Tök véletlenül nem az Árpád úton laksz?...És tök véletlenül nem a lift előtt beszéltünk a témáról?..:D
Ideális környezet az ismerkedéshez
Hát véletlenül nem, de
Hát véletlenül nem, de ezek szerint más is hasonló problémákkal kúzd :)
A téma alatt a feleslegessé vált felnire gondolsz, vagy a "miért nincs adokveszek a CM-en?" témára?
:)
A felnire:) Tegnap reggel a
A felnire:) Tegnap reggel a szomszéd azzal fogadott a liftnél,hogy nem kő-e nékem ocsojé egy zsír circle alakú tárgy,mi kerékként is használható:D
Ideális környezet az ismerkedéshez
Milyen fekete? 32vagy36
Milyen fekete? 32vagy36 lyuku? outi? milyen márka? köszi
Ezüst (alu színű, de az
Ezüst (alu színű, de az ezüst jobban hangzik:), 28-as, 36 lik, outi, van rajta szalag belül, a márkáját nem tudom, mert a matricákat levettem róla (optikai lakat: ha nincs rajta márkajelzés, akkor szarabbnak néz ki, ergo nem figyelnek fel rá a tolvajok. Ez persze félig hülyeség, de a lelkemet megnyugtatja:). Szeptember óta használtam napi szinten, de nincs benne 8-as, max egy nagyon pici. Ja és nem gyroszáras, 15-ös kulcsos, +van rajta egy 5-ös racsni, de az nem a legjobb.
Ja és persze nemdohányzó, hölgy tulajdonostól, rendszeresen karbantartott, garázsban tartott, törésmentes garanciális satöbbi :D
Nagyon off, de azért
Nagyon off, de azért kapcsolódik a bringázáshoz!
Két kedves ismerősöm (lányok) keresnek olyan lányokat, párban, akik szívesen dolgoznának egy öreg hölgynek a francia Riviérán, Hyéres-ben, nem árt ha egyikőtöknek van jogsija. Őt kéne a napi teendőiben ellátni, kísérni, főzni, takarítani, szóval teljes ellátást biztosítani, mivel erősen mozgáskorlátozott, gyakorlatilag béna. A szállás egy elég szép helyen, a saját házában lenne, és a "munka" egy évig tart. Még a nyár előtt kéne rá jelentkező, aki komolyan elvállalja, mert az egyik lányt már fel kéne váltani júniusban! Gondoljátok meg (lányok) a lehetőséget, mivel bár komoly felelősséggel jár, nem lebecsülendő a francia nyelv nagyon erős gyakorlási lehetősége, egy gyönyörű környezetben, sok lehetőséggel, és nem utolsó sorban fizetségért. És ami a bringázást illeti: a környék tökéletesen ki van építve bringás infrastruktúrával, és pár kilométerre fedett, parkettpályás velodrom van. Kérnék mindenkit, akit érdekel, jelentkezzen nálam, és én továbbítom a dolgot a hölgyek felé, és esetleg aki teheti (mert tényleg nagyon-nagyon fontos), terjessze az ismerősei, barátai körében ezt a lehetőséget, mert muszáj felváltani a két lányt, és mint mondtam, az egyiküknek már júniusban haza kell jönnie. Nem csak Miattuk kell "sietni", hanem a néni sem maradhat ellátás nélkül.
Köszi a lehetőséget, hogy itt is terjeszthetem!
---------------------------------------------------
Én megrakom, Te meg tekered és mindketten szívunk;-)
Inkább cseréld le a komplett bringát, vagy a kerekeit, de soha ne vegyél drótperemes külsőt, ezt vésd az agyadba, a kezedre, a faladra, bárhova
Friss magyarországi
Friss magyarországi élményem, hogy tegnap bementem a Sakk Matt büfébe az Újköztemetőnél. Megnéztem az áru listát és kértem egy bécsis zsemlét meg egy sört.
A bágyatagul fogadó eladónő azt mondta, hogy nincs már bécsis és a fasirtokra mutatott, hogy az van. Jó, mondtam, legyen fasirt, és az ártáblára pillantva megkérdeztem, hogy az is zsömlével jön e annak áráért.
Erre az eladó a lóf@sz Balkán-övezeti nemzetközi kézjelzését mutatva azt mondta nekem, hogy "A kis f@szomat!"
Meglepődve és felháborodva, emelt hangon kérdeztem tőle, hogy ő így beszél a vendéggel? Egyből távoztam és kiáltottam vissza, hogy jelentem őt és az engedélyét is elvehetik majd akkor.
De én nem jelentgetek ilyen proletár egyéneket. Nincs nekem ahhoz kedvem, se időm. A térségben sok a sérült egyén és sajnos ezek kereskedők is lehetnek.
Akár száz forint az a fasirt vagy ezer, zsemlével együtt annyi az ára vagy sem, a vevő kérdését a szemtelen homo szovjetikusz magából kiindulva eleve szemtelennek ítéli s nem pedig egy ártatlan, egyenes kérdésnek.
Az ilyen nem képes egyenes igennel vagy nemmel válaszolni, és előjön belőle a homo szovjetikusz, a barbár kísérlettel előállított durva, proletár embertípus akiből hiányzik a szelíd nemesség.
Miért nem inkább a
Miért nem inkább a critical mass-re jöttél, ha már városunkban jártál? :)
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Sajnos most sem volt sok
Sajnos most sem volt sok időm mert látogatókba jártam. De ami késik az nem múlik. :-)
Ne cifrázd, susztermattot
Ne cifrázd, susztermattot kaptál.
Dehát a bolt csak megél, szóval valamit jól csinálnak. Biztos van ügyfélköre, akikből megél, így értéket teremt.
Az volt, susztermatt bizony.
Az volt, susztermatt bizony. :-)
Jól állapítottad meg az üzlet szükséges és elégséges feltételét, vagyis azt, hogy érték teremtődik általa.
Per se, mindez borzasztóan releváns. A piaci 149 Forintos csomag retek is 150 Forintnak lett beütve. Azzal a végösszeg xx8 Forint lett, amit törvényes fölfelé kerekítéssel fizettem ki.
A bizonylat megvizsgálásával kiderült az egy Forintos tévedés vagy hamis számolás. Világos volt, hogy pontos vagy becsületes számolás mellett xx7 Forintos végösszeg lett volna, törvényes lekerekítéssel.
A kereskedő egy Forintos tévedése vagy csalása valójában öt Forint értéket teremtett neki. De én visszakértem ezt tőle, mert ez nem jó érték teremtés, idős anyukám pénztárcájából.
Ugyanúgy az elektronikus mérlegével mérő krumpliárustól is visszakértem öt Forintot. Az elektronikus ellenőrző mérleg kimutatta nekem azt, hogy ez a rossz kereskedő is öt Forinttal többet számolt fel nekem.
Másodjára is lemérte és nem is vitatta, de nem is kérte elnézésemet. Viszont a szemtelen kofa szomszédja fennhangon becstelenkedett, hogy öt Forintért én visszajöttem, és hogy mi van akkor a zacskó árával?
Ám a zacskóért nem kellett fizetni ott, és csak az ordenáré tolvaj kofa pimaszsága bújt elő, mert a tolvaj és zsivány ember mindig pimaszkodik amikor nem tud célt érni egyik-másik embertársánál.
Nem biztos, hogy
Nem biztos, hogy szovjetikusz ő, Barátom. Lehet szimpla tuskóikusz is. Ha jól sejtem, Te korodnál fogva ismered jobban az előbbieket: én az utóbbiakkal nőttem fel. Igaz ugyanakkor, hogy átfedés lehetséges.
De bocsássál azért meg neki, Hotyhogy! Ha más mentség nincs is rá, csak az, hogy ezt tanulta, akkor legyen elég ez. Mert senki sem adhat tovább semmit, amit ne úgy tanult volna valahonnan, légyen az jómodor vagy durva kicsattanás... ;)
-----------
Mt 22:37
(Gepida Reptila 300, fekete sisak, tükörrel)
Apropó sisaktükör! Vegyetek ti is! Nagyon jó!
Lehet szimpla tuskóitusz,
Lehet szimpla tuskóitusz, az igaz. S ahogy mondod, átfedés is lehetséges a szovjetikusszal. :-)
Én egyrészt a saját tapasztalataim alapján, több ország kultúráinak összehasonlításával vélem az ilyen személyeket a sok generáción át is az erkölcs-romboló kommunista ideológia termékének, vagyis homo szovjetikusznak.
Másrészt pedig felmenőim elbeszéléseinek alapján hiszem amit hiszek. Vagyis azt, hogy a múlt század első felében élő magyar lakosság általánosan tisztességes és becsületes volt, egy szelíd és civilizált vérmérséklettel.
Ez a lakosság a háború után, a szovjet kollektivista rendszer miatt vált ilyen állatiassá és utálatossá, hogy sok egyede, még új nemzedékeiből is a tartós társadalmi hatás során, durva, vad és önző, csaló zsivány.
Olyan eltorzult életvitelű emberek amilyenek nem éltek ilyen nagy számban a kommunizmust megelőző időkben Magyarországon. Ezeket a mai köznyelv balkáni bunkóknak is hívhatja.
Hogy pontosan e vagy valamennyi túlzással utal e ez az itt-ott vad és törvénytelen múltú, kifinomultabb Európai civilizációtól távol eső Balkán kultúrájára, azt én nem tudom.
Magam nem szeretem balkáninak hívni a bunkó kelet-európai viselkedést vagy embert, mert az olyan rosszalló minősítés sértheti minden balkáni nép becsületes egyedének az érzését. Sokszor azonban alig van jobb, annyira kifejező. :-)
Ezért látom én erős meggyőződéssel főleg szovjet ideológiai terméknek, homo szovjetikusznak, a kisszerűen és komiszul vétkező mai kelet-európai és benne a balkáni embert, akinek rosszaságait, tudom, meg kell bocsájtanom.
Ezt a
Ezt a személyiségtorzulásra vonatkozó dolgot már én is több helyről hallottam, a világháborúkat megélt emberektől.
Talán azért ez a neve az
Talán azért ez a neve az említett egységnek:
-tökmindegy mit lépsz, egy pillanat alatt sötét paraszt mattot ad...
Sötét paraszt mattot ad...
Sötét paraszt mattot ad... :DDD
Ez meg mi a faszom? :-D 17
Ez meg mi a faszom? :-D 17 ropiért??
http://piacter.bikemag.hu/showproduct.php?product=212854&cat=72
........................
Formaharc és sci-fi.
Egy szétszerelt kórházi
Egy szétszerelt kórházi tolószék csőszerkezetére erősített Singer varrógép kerekek, valamint egy futógép kapaszkodója. :-D
Egyszer már volt itt, akkor
Egyszer már volt itt, akkor is körbecsodálkoztuk: http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20080413/meglepo-vaz
A tavalyi CM-en is láttam egy igen kellemetes hölgyeményt egy ilyennel tekerni.
Ott email-vmsz érdeme, hogy
Ott email-vmsz érdeme, hogy megtalálta a márkát, Sprick.
Rákerestem a ritka cuccra. Itt van róla még egy kép:
http://image03.webshots.com/3/4/35/17/74643517VJVmBO_fs.jpg
:Ddd erre emlékszem, még
:Ddd
erre emlékszem, még topik is volt róla. :P
-----------
"...mert, minél nagyobb a gumicsizma, annál nagyobb a riszpekt!"
Az a kormány.... Zokogok.
Az a kormány.... Zokogok. =:oO
A váz tényleg olyan, mintha egy erős halucinogén szereket használó vízvezetékszerelő látomása vált volna valóra...
Nem láttatok még ilyet
Nem láttatok még ilyet élőben? Van egy csaj, szoktam látni vele a belvárosban,csak asszem az övéje fekete...E...:D
Vegyülj el
Na megvan:)....a
Na megvan:)....a cyclechic-re feltették az előbb,szürke a bicaj:)
Vegyülj el
Azt tudtátok, hogy a REBISZ
Azt tudtátok, hogy a REBISZ valójában a RABIC külföldiesen kiejtve?
üdv adamekp
Volt itt egy video, ahol
Volt itt egy video, ahol hegyről lefelé, 172-nél kettétört a bringa a versenyző alatt, de túlélte. Nem találom. Tud valaki segíteni?
_______///Hemü\\\________
\ Ezüstmúlt Kapitány. Érted. /
Ez az? Google-n talaltam,
Ez az? Google-n talaltam, nem itt.
http://www.liveleak.com/view?i=969_1237902068
Zita
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
trek 3700 zöld-fehér-virágos
Le. Nyár van, hőség. S
Le. Nyár van, hőség. S amint láthatod, kezdek barnulni. Az se kerülhette el figyelmedet, hogy én is egy kigyúrt kopasz vagyok, ám szokatlanul magas homlokkal. :D
( a fejedre is tény egy kis naptejet :D , a szokatlanul magas homlokodat pedig miért ráncolgatod? )
Zita
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Főkötöttem egy
Főkötöttem egy zsepkendűt, de mosmá kőmíves svájcisapkám teszem fő mer meggyütt az idény. Falazok. A ződszílvánis üveg biza mindig ott a zsebembe! :D
Kedves Zizz, ezt nézd meg, szép pásztorlány! Tegnap láttam. De ne késs, mert egy hét, és a BBC leveszi.
http://www.bbc.co.uk/programmes/b00kk5yj
Igen, köszi! :-)
_______///Hemü\\\________
\ Ezüstmúlt Kapitány. Érted. /
Nincs mit. A blogra én is
Nincs mit. A blogra én is emlékszem halványan, de én sem találom most. Viszont több helyen is megvan ez a video. Eric Barone, 172 km/h, stb.-vel keress.
Ez egy másképpen vágott, kicsit hosszabb változat:
http://www.youtube.com/watch?v=nuzFpb-axR0
Ezazz!
Ójeee!
Végre!
Megérkezett!
Felraktam!
Most már tényleg én vagyok a lekkkkiráJabb csávó!
És mindez nem más mint...
(hatásszünet)
Küllőtisztító színes szarok!!!!!!!!! Elöl-hátul!
Érzem, hogy divatot fogok robbantani, visszahozom Butapest uccáira a színes küllőtisztítókat!
És most már talán tényleg az enyém A Világ Legrondább Fixije.
:)
http://indafoto.hu/skazlaszk/image/3985297-ce8e06f9/102925
De most tényleg, láttatok már ennél rondábbat? :)
Aztaaaaaaaaa ez beszarás
Aztaaaaaaaaa ez beszarás :O
Én is akarok ilyet, mesélj kérlek hol vetted.
Anyuuuuuuuuu éninsénis kérek ilyet, léccilécci. :D
-----------
Ugyehogyugye? :D Félek
Ugyehogyugye? :D
Félek rossz hírt kell közölnöm, mivel nem tudom honnan vannak, komám hozta Kisvárdáról :)
Én tavaly szereztem
Én tavaly szereztem magamnak a szept. 20-i lezárt ANdrássyn.
Fölraktam és agylobbot kaptam tőlük, úgyhogy aztán seperc le is szedtem.
9 db narancssárga ingyen elvihető.
- Ms. Critica "Lulu" Lujka -
*CMS* RABIC
MK - KP
"Az öröklét nem az időben rejlik, hanem az összhang állapotában."
A Gyöngyösi utcánál
A Gyöngyösi utcánál lévő Teszkóban láttam ilyet, valami párszáz forint sok darab. :)
köszi az infót, akkor
köszi az infót, akkor meglátogatok egy teszkót vmelyik nap.
-----------
Eddig tartott
Eddig tartott küllőtisztítós egyeduralmam, kellett nekem itt írogatni :D
na látod, ha csendben
na látod, ha csendben maradsz... :D
-----------
http://cangira.hu/kullogyongy
http://cangira.hu/kullogyongy.html
Körte szerint marhaság :)
köszönöm szépen az
köszönöm szépen az infót, de azért a 40 Ft/db az kicsit húzós. :)
-----------
nem húzós, hanem sznobos
nem húzós, hanem sznobos :)
Körte se adna ki darabjáért xyz forintot
Igazad van
Igazad van :)
-----------
Figyelem a műsorban csúnya szavak hangzanak el, megtekintésüket semmilyen korosztálynak nem ajánljuk!
Going down to south park
Going down to south park gonna have myself a time
Friendly faces everywhere, humble folks without temptations
és
Filmünk szereplői kitalált alakok
üdv adamekp
ehh, asszony gépére vettem
ehh, asszony gépére vettem a dunakeszii madarastecsóban napot holdat csillagot meg gyöngyöket is pakkban párszázér, de az én gépemre is maradt 1-2 darab:P
////
http://www.cyclechic.hu
http://nightride.blog.hu
"napot holdat
"napot holdat csillagot"...nem hangzik rosszul. :)
lehet, hogy akkor ósön lesz ebből a projektből.
-----------
most raktem fel képet
most raktem fel képet nemrég az "ez itt az én bringám 2" topikba, azon talán valamennyire látszik, de ha nem lefotózhatom és felrakom, hogy mit is tud a cucc
////
http://www.cyclechic.hu
http://nightride.blog.hu
leköteleznél pár
leköteleznél pár pikcsörrel tényleg. :)
-----------
Kissé hiányos, de nagyon
Kissé hiányos, de nagyon jó!
http://www.youtube.com/watch?v=9QUT0tweX1M
Nagyon off, de azért
Nagyon off, de azért kapcsolódik a bringázáshoz!
Két kedves ismerősöm (lányok) keresnek olyan lányokat, párban, akik szívesen dolgoznának egy öreg hölgynek a francia Riviérán, Hyéres-ben, nem árt ha egyikőtöknek van jogsija. Őt kéne a napi teendőiben ellátni, kísérni, főzni, takarítani, szóval teljes ellátást biztosítani, mivel erősen mozgáskorlátozott, gyakorlatilag béna. A szállás egy elég szép helyen, a saját házában lenne, és a "munka" egy évig tart. Még a nyár előtt kéne rá jelentkező, aki komolyan elvállalja, mert az egyik lányt már fel kéne váltani júniusban! Gondoljátok meg (lányok) a lehetőséget, mivel bár komoly felelősséggel jár, nem lebecsülendő a francia nyelv nagyon erős gyakorlási lehetősége, egy gyönyörű környezetben, sok lehetőséggel, és nem utolsó sorban fizetségért. És ami a bringázást illeti: a környék tökéletesen ki van építve bringás infrastruktúrával, és pár kilométerre fedett, parkettpályás velodrom van. Kérnék mindenkit, akit érdekel, jelentkezzen nálam, és én továbbítom a dolgot a hölgyek felé, és esetleg aki teheti (mert tényleg nagyon-nagyon fontos), terjessze az ismerősei, barátai körében ezt a lehetőséget, mert muszáj felváltani a két lányt, és mint mondtam, az egyiküknek már júniusban haza kell jönnie. Nem csak Miattuk kell "sietni", hanem a néni sem maradhat ellátás nélkül.
Köszi a lehetőséget, hogy itt is terjeszthetem!
(bocsánat a duplázásért, de még aktuális)
Inkább cseréld le a komplett bringát, vagy a kerekeit, de soha ne vegyél drótperemes külsőt, ezt vésd az agyadba, a kezedre, a faladra, bárhova
rendszámtábla babakocsira,
rendszámtábla babakocsira, bringára
Ilyen korán kell kezdeni az autóra szoktatást?
Körte szerint ez süleség
undormány, de Jack és
undormány, de Jack és Emily szülei biztos zabálni fogják a "legújabb európai őrületet"
új Coctcot ruha csere-bere
új Coctcot ruha csere-bere bazár
http://www.cotcot.hu/kozosseg/cikk/3791
Régi nagy kedvencem:
Régi nagy kedvencem: http://www.youtube.com/watch?v=KTi8otcWIf4
most már nekem is favos
most már nekem is favos lett, köszi. :)
-----------
ááá, ez a
ááá, ez a legjobb.
szigorúan hanggal! :D
http://www.youtube.com/watch?v=RacL_sA6NPc&feature=related
*CMS* RABIC
MK - KP
Biztos volt már, de talán
Biztos volt már, de talán engem jellemző kedvenc:
http://www.youtube.com/watch?v=5eCdIe0wdvU
Figyeld oda milyen könnyedén libben fel a buszra, és milyen versenyparipát rittyent a tanyabikeból:-)
ugye lehet összecsukható
ugye lehet összecsukható bringát szállítani a békávén?
Azt lehet. üdv adamekp
Azt lehet.
üdv adamekp
akkor jól gondoltam, csak
akkor jól gondoltam, csak biztos akartam lenni benne.
Előzd meg te is a
Előzd meg te is a vonatot!
http://www.ecofriend.org/entry/rail-bike-a-new-method-to-tour-in-costa-r...
Az Érvek a vitában bloghoz:
Lili bárónő, Cigaretta keringő
GRÓF:
Engedje meg, hogy úgy, mint régen
Tűzzel kínáljam szép babám!
CLARISSE:
A tűz kialszik a kezében
Nem úgy, mint régen ám!
GRÓF:
Hiába gúnyol, íme máris ég
Óh, mindez dőreség
CLARISSE:
Ez nékem itt elég
GRÓF:
Valamikor hajdanán, ködös októberi délután
Finom cigarettel vártam önre én
CLARISSE:
Valamikor hajdanán, mikor bekopogtam ajtaján
Cigaretta füstje szállt vígan felém
GRÓF:
Valamikor hajdanán, ködös őszi délután
CLARISSE:
De szerelmes volt ez a legény, s ez a leány
GRÓF:
Egy kis cigaretta, valódi finom
Oly illatos, enyhe, mint rózsaszirom.
Szippantani jó, de vége hamar,
Csacsi mind, aki többet akar!
Oly édes az élet, oly szép a világ,
Míg szállnak a légben a füstkarikák!
Ha gyorsan is illan, szívedre ne vedd!
Cigarett, csak cigarett.
CLARISSE:
A füstgomolyba, úgy érzem én,
forró emlékezés vegyül!
GRÓF:
A füst akárhogy nézem, nézem,
csak füst mely elrepül!
CLARISSE:
Mi rosszabb mint a férfi nép?
GRÓF:
Az asszony hogyha szép!
CLARISSE:
Mint az őszi napsugár, fénye van, de heve oda már
Oly szomorú a józan szerető!
GRÓF:
Olyan szép volt hajdanán, szerelemnek nyíló tavaszán
Annak emléke is szívet derítő!
CLARISSE:
Valamikor hajdanán, szerelemnek hajnalán
De bolond is volt ez a legény, s ez a leány
EGYÜTT:
Egy kis cigaretta, valódi finom
Oly illatos, enyhe, mint rózsaszirom
Szippantani jó, de a vége, ha mar
Csacsi mind, aki többet akar!
Oly édes az élet, oly szép a világ
Míg szállnak a légben a füstkarikák
Ha gyorsan is illan, szívedre ne vedd
Cigarett, csak cigarett!
Szombaton kitekertem Visegrádra (fixivel márpedig lehet túrázni, de nem tagadom, néha örültem volna a váltónak), de nem ez a lényeg.
Hanem hogy kaptam útközben egy defekt Dunabogdány előtt. Leültem a bicikliút közepén - azon a párszáz méteren pont volt bringaút - egy árnyékos részre, és nekiestem megfoltozni. Mert ugye pumpa + ragasztó + pötty mindig van nálam, ti se felejtsétek otthon soha!
Naés most jön a lényeg: 9 biciklisből 1 állt meg, hogy megkérdezze, minden rendben van-e, nem kell-e segítség. 1 darab. Persze nem tudott volna mit segíteni, volt nálam minden, de azért elég gyenge arány, kicsit nagyobbra tartottam ezt a nagy biciklis összetartás dolgot. Legalábbis én, ha látom, hogy valaki szerel, akkor azért megkérdezem, hogy segíthetek-e.
Node mindegy, végül minden jóra fordult: megfoltoztam a gépet, eljutottam Visegrádra, és nem utolsó sorban este orto módon berugtam, de ez már egy másik történet :D
Nem tudjátok, lesz-e idén
Nem tudjátok, lesz-e idén Sark kert?
bízzunk benne..... tavaly
bízzunk benne.....
tavaly is picit elhúzódott a nyitás június közepére/végére :(
---
imola
mars kert még mindig
mars kert még mindig zárva..... :(
a Gödör meg
a Gödör meg szétrohad
http://index.hu/video/2009/06/12/godor/
Játsszunk sünt! Ki tud
Játsszunk sünt! Ki tud olyan szavakat amilyenekben a sün betűlánc szerepel de nincs szorosan köze a sün szó értelméhez?
Nincs kereshető magyar nyelvű elektronikus szótáram. Néhányat gondoltam eddig: sündörög, lesünk, levesünk.
De az utóbbi ezünk-azunk birtokos forma rengeteg eredményt hozhat, ezért unalmasnak látszik. Van e más találata valakinek? :-)
Csak a Rolling Stones szám ugrott be:
Ájkent getnó szetiszfekSÜN!
(Marabu Dodós képregénye nyomán)
Szellemes válasz, bár Mick
Szellemes válasz, bár Mick Jagger kiejtése nem tökéletesen SÜN-ös. :-)
Esetleg az övé?
http://www.youtube.com/watch?v=leI7sfmipuI
A csüng játszik?
A csüng játszik?
Nagyon találékony!
Nagyon találékony! Megvilágítja, hogy mindenhol ott bújkálhat, álcázva magát, a sün. :D
Fésünyél!
a blog.hu most sünetel.
szóval mínuszban is megy :)
NE
NE JÁRDÁZZ!
http://www.youtube.com/watch?v=DYyRj4wUjcs
aztaaa :))) én is mentem
aztaaa :))) én is mentem már át méretes pocsolyán eső után,gondoltam simán átgurulok rajta,csak kábé a közepén el kezdett lassulni a keró.akkor lettem gondba mert tekerni kellett a pedált viszont a racsniig ért a víz-nem úsztam meg száraz lábbal :D
:Ddd ----------- bigtétényi
:Ddd
-----------
bigtétényi kerékpáros bandita
a magyar változat
a magyar változat [természetesen autóval,mert mi még a csőtörés kráterébe is autóval megyünk] ;))
http://www.youtube.com/watch?v=uFBhXuzEM58
----------------------
Biciklizem tehát vagyok.
Vicces kulfoldiek.
Vicces kulfoldiek. Veszhelyzet van, de csak ott allnak es pofaznak. Nem tesznek oda egybol korlatot, figyelmeztetest.
Szegeny jardazo koma. Eleg buntetes ez neki. Egy jardan setalo kisgyerek, aki mint minden gyerek, szeret tocsakba ugralni, az bele is fulladhatott volna.
Igen, a baleset szerencsere vicces, de a tanulsag komoly.
nem tom ismeritek-e, de ezt meg kell osztanom: http://www.savagechickens.com/images/chickencar.jpg :D
Na mit ettek a kígyók?
Na mit ettek a kígyók? :)
üdv adamekp
hoppá-hoppá, most nézem
hoppá-hoppá, most nézem csak. Mi ez a csinos új avatar? :D
üdv adamekp
gyereknapra nem csak
gyereknapra nem csak gyerekeknek :)
Pirosszka...
http://www.youtube.com/watch?v=0jvnWkgPNTA
http://www.youtube.com/watch?v=HF0KzhSB_tA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=BzBlLY14r7k&feature=related
---
imola
Hotyhogy
Hotyhogy Trianonról:
Miskolc erős iparváros, Debrecen és Kecskemét nagy termelő agrárvárosok ma, ha jól tudom. Milyen értelemben lehet Trianon miatt a budapesti koncentrálódás?
Mellesleg, ezt a Trianon ügyet tisztán kellene látnom. Ismersz magyar elfogultságtól mentes forrásokat, történelmi tanulmányokat, amik kiegyensúlyozott képhez segíthetnek?
Mi miatt volt Trianon, és mi van Trianon miatt? Mintha összeadódnának a történelmi bűnök, és nem csak egyetlen fél bánt el másikakkal igazságtalanul.
Ez egy rendkívül kényes téma. Népi és urbánus barátaimmal egyaránt képes vagyok két perc alatt összeveszni rajta.
Nem hiszem, hogy tisztán látnék az okokat és a következményeket illetően. Elfogulatlan forrást is nehéz ajánlani; maga a szerződés mindenesetre olvasható magyarul, és standard, de sokat vitatott hivatkozásnak számít Romsics Ignác könyve. Minden bizonnyal elfogult, de nekem nagyon szimpatikus írást rittyentettek pár éve ifjú zsidó bloggerek a magyar értelmiség trianonparájáról.
===
bácsi a biciklin
A konkrét kérdéshez,
A konkrét kérdéshez, Budapest vízfejűsödéséhez pedig tényleg csak egy-két gondolat:
1. Kassához, Kolozsvárhoz és Temesvárhoz képest Miskolc, Kecskemét és Szeged úgyszólván budapest elővárosai. A mai nagy vidéki egyetemek elcsatolt városok egyetemeinek utódai. Budapest közelsége miatt nincs önálló vidéki értelmiség, nincsenek Budapesttől független gazdasági centrumok stb.
2. Magyarország (ti. az Osztrák-Magyar Monarchia Magyar Királyság nevű része) közútjainak és vasútvonalainak egyaránt csaknem kétharmadát elveszítette, és ráadásul olyan szerencsétlen módon, hogy a megmaradt utak és vasutak szinte mind Budapesten keresztül, sugárirányban haladnak. Szegedről Pécsre, Miskolcról Szegedre szinte csak Budapesten keresztül lehet eljutni. Mindez jócskán hozzájárult a vízfejűsödéshez.
===
bácsi a biciklin
"Ez egy rendkívül kényes
"Ez egy rendkívül kényes téma."
Biztos is, hogy úgy van. Ezért köszönöm, hogy egyáltalán nem vetted provokatívnak az egyenes kérdéseimet. A téma nemigen van érdeklődésem fókuszpontjában, de hallottam vitázók nagy érzelmi töltésű érveit róla.
Valóban, én találtam régen nyugati történészi álláspontokat róla, amik higgadtabbak mint a kelet- vagy közép-európai, tarka nemzeti vélemények.
A tárgynak annyira nem szabadna provokatívnak lenni, hogy egy gyerek is meg tudhassa kérdezni: "Igazságos volt Trianon, vagy igazságtalan Magyarország számára?"
Felnőttek nem mondhatják azt neki, hogy "Hű, ilyenről nem szabad beszélni!" Azt se mondhatják, hogy "Te ezt még nem értheted, majd akkor amikor felnőtt leszel."
Itt-ott érvényes párhuzam bukkanhat fel Írországgal és Ír érzelmekkel. Bárhol is bújjon meg az igazság, az irredentizmus veszélye a változó világban mindig a háborgás és forrongás, ami még több szenvedéshez vezet.
Jepp, végre én is fasza arc vagyok: 2 biciklim van!
Van ugye alapból az ocsmány fixi, de ma délelőtt elkészült a Traktorom is!
Évek óta Nagymamánál pihent falun, leharcolva és elhagyatva, de nemrég egy komám nekemadta a teleszpókját (amit még én adtam neki úgy 3éve, mert akkor újítottam, a régi mán nem kellett, de azóta azt a gépemet ellopták, amit beújítottam, úgyhogy nem eccerű a sztori) meg két kereket amik dupla falúak, most már újra régi pompájában ragyog a jó kis királykék Schwinn Csepel! Juppí!
Majd ha lesz kép nem leszek rest feltölteni hogy megosszam a nagyérdeművel :)
Off az Offban: hol lehet nagyon hosszú nyeregcsövet kapni? Mert most annyira pici nekem a gép (16-os a váz talán), hogy olyan, mintha bmx-en ülnék :)
Semmi CO2
Semmi CO2 kibocsátást!
(megint wulffmorgentthaler)
akkor dobjon mélt, hogy olcsóbb legyen a posta, mert rendelünk. eddig hárman vagyunk. szoldi[kukac]upcmail[pont]hu
-------------
http://epitemafixim.blog.hu/
nah már tárgytalan
nah már tárgytalan :D
-------------
ÖRÖK A HAJTÁS! nameg: cyclechic
ebbő tanuljá me
ebbő tanuljá me fűzni
http://www.youtube.com/watch?v=KfXl6uwkAP0
Van egy bunkó, tilosba
Van egy bunkó, tilosba álló autós a házunkban. Tudom hogy vannak ilyen matricaminták, hogy bunkó vagyok, bringaútra parkolok. Hol találom őket?
http://picasaweb.google.hu/ar
http://picasaweb.google.hu/aronman/GyintZSre#
http://criticalmass.hu/files/20050725-taplo-matrica.JPG
Köszi:)
Köszi:)
Ha a házatokban van a
Ha a házatokban van a "bunkó", akkor inkább első körben megkérném, hogy ne úgy parkoljon ahogy, aztán ha úgy nem megy, akkor jöhet a ragasztás....jobb a békesség.
-----------
A versenyúszó sport egy
A versenyúszó sport egy visszássága ötlött a szemembe. Jelenleg minden versenyúszó a névleges hossz mínusz saját magassága méretű távot tesz meg starttól a célig.
Ez a táv nem egyforma a különböző magasságú úszokhoz, és magasabb úszóknak kevesebbet kell úszniuk mint alacsonyabbaknak. Minél magasabb egy úszó, annál előnyösebb a helyzete, és ez nem igazságos.
Például az ötven méteres futamban egy szélsőségesen magas úszó csak beledől a medencébe és megérinti a másik végén a falat. Alacsonyabb versenytársainak végig kell vergődniük, fröcskölve a habokban mint fuldoklók. Ez igazság? Ez egyenlőség?
A sport revízióját indítványozom.
Amúgy... tekintve, hogy század másodpercek is dönthetnek két versenyző között, így elsőre abszolút jogosnak tartom.
Ne legyen a vesenynek a vízbe ugrás a része, hanem valahol a medence falától távolabb, taposásból gyorsulhatnának fel az úszók egy alkalmas rajt-kötél felemelése után.
Úgy jutott eszembe ez az anomália, hogy a minap egy hórihorgas, sikeres úszólány volt a hírekben, és elgondolkodtam, miért könnyebb neki, bármily kis mértékben is. :-)
100 méteres sprintnél is szemétség, hogy akinek 49-es lába van...
Voltak kísérletek a
Voltak kísérletek a lábméret standardizálására, de valahogy nem terjedtek el :-)
Ez jó. :D Japánban régi
Ez jó. :D
Japánban régi hagyomány volt a láb elzsugorítása, elkorcsosítása, hogy kicsi legyen.
Itt lényeges különbség van a futás és az úszás között. Futásnál a célvonalhoz elsőnek érkező testrész is a rajtvonal mögöttről indul. Úszásnál ez a rajtvonaltól a versenyzők magasságtól függő távolságokban előbbre lévő, különböző pontokból.
Sőt, tovább megyek, és szóvá teszem a rajtkőről való elrugaszkodást, előre ugrást is, ami szintén tisztátlanná teszi a mérést. Szigorúan csak úszási képességeket összehasonlítandó, nem szabadna így startolni.
Van aki egyszerűen távolabbra tud elrugaszkodni, de az nem úszás. Tudom, hogy a fordulások is elrugaszkodásokkal járnak, és attól sem ideálisak a verseny feltételek.
Ez az általam faltól-falig típusúnak szemlélt verseny sántító elvet hordoz magában, amit látszólag nem vettek észre, vagy elhanyagoltak eddig.
49-es láb, vagy akár nagy has vagy orr is, igazságtalan előnyhöz juttatná a futót, ha hátával egy falhoz támasztva startolna és a célnál a nagy lába, hasa vagy orra áthaladásának pillanata számítana idejéhez.
Igazából ugyanolyan körpályán kéne úszni, mint a futók.
Igen, ez nem rossz ötlet.
Igen, ez nem rossz ötlet. Jó nagy és ezért drága medence kellene hozzá. De természetes vizekben, például tavakban, olcsóbban lehetne megoldani a versenyt.
Ám igazából nem az a legfontosabb, hogy ne legyen medence fal és annál fordulás. A lényeg inkább az, hogy legalább a startnál ne legyen a magasabb, hosszabb testű versenyző keze, ami a célnál az időmérő órát megállítja, már eleve, úszás nélkül is előbbre, mint a nála alacsonyabb versnyzőké.
Nem túlzás ennyire tudományosan megközelíteni ezt a dolgot. Egy alacsonyabb versenyző aki éppen egy század másodperccel marad le a magasabb versenytársa mögött, az rendes körülmények között nyerhetne, míg magasabb ellenfele maradna második.
Tehát ebben a sportban, ahogy ez ma megy, én még nem találok pontos és igazságos bíráskodást.
nem is tudtam hogy NeWmodel Ákos kisegített a Bélgában
http://www.youtube.com/watch?v=nEkld-3pY5U&feature=related
Adamekp is ott van.
Adamekp is ott van. :P
üdv adamekp
http://www.utrace.de/ip-adres
http://www.utrace.de/ip-adresse/91.120.81.123
egész jól belőtte a helyszínt ihi-ihi
http://game.ize.hu/click.php?
http://game.ize.hu/click.php?id=2021&url=http%3A%2F%2Fwww.clockworkmonst...
lál mekkora gém
lál mekkora gém :Ddd
köfi
-----------
Elvoltam vele én is egy
Elvoltam vele én is egy darabig...
én még mindig elvagyok
én még mindig elvagyok vele. :)
amúgy, ha ilyenek bejönnek, akkor mutatok egy kegyetlen jó netes flash gémet:
http://www.miniclip.com/games/motherload/en/
-------------
hűűű imádom a flasheket
hűűű imádom a flasheket :D
http://teagames.com
itt nagyon jó a TGMotoCross széria, meg a Funky Truck
MiniClipen az akció, meg az autósportjátékok nagyon jók :D
Formula1, van egy MTB-s, Bushos lövöldözősek :P
na már látom, hogy holnap
na már látom, hogy holnap munkaidő alatt mivel fogok játszani. :)
köfi
-----------
Ezért jó az Adobenak
Ezért jó az Adobenak dolgozni flashtesztelőként. ;)
üdv adamekp
Szar munka lehet
Szar munka lehet :P
-----------
szívesen :D osztálytársak
szívesen :D
osztálytársak is így örültek, csak itt infóóra állt a munkaidő helyén :P
Fúúúj, hogy én ezzel
Fúúúj, hogy én ezzel mennyi időt elszúrtam :D
Még rosszabb, hogy telefonomra is van egy ilyen játék, csak ott a tenger mélyére kell merülni egy kis bányász-tengeralattjáróval. :D
(és nincsenek alattomos földrengések melyek tönkretennék a fain kis tárnámat)
-----------
Budapest még 12 év után
Budapest még 12 év után is képes meglepni.
Kicsi lakásban lakom, kevés a helyem, rég keresek a mosógép fölé valami bútordarabot amibe pakolni lehet.
Ma megtaláltam a RS-ben leértékelve egy 60x60x60 as hűtő fölé kitalált ajtósszekrény formájában.
Meg is vettem. Ugyan cirka 50-100m-re lakom az RS-től, de nehéz volt, fogás se nagyon rajta, félúton leszakadt az ajtaja.
Nincs fogalom az utcában, nem is jártak arra, letámsztottam egy fához, hazacipeltem a dobozt, visszamegyek.
Nem telt el 5 perc, és ellopták a leszakadt bútorajtómat...
Döbbenetes... ha vajon a zsebemből kiesne egy százas lehet nem is lenne érkezése a járdáig esni már lenyúlná valaki...?
28 évet éltem Szabolcsban, de ilyen még ott sincs...
Azért a szekrény sem
Azért a szekrény sem lehetett gyenge eresztés, ha csak így megadta magát az ajtaja.
50 méteren belül leszakadt
50 méteren belül leszakadt az ajtaja a frissen vásárolt bútornak?
Én fogtam meg véletlen
Én fogtam meg véletlen rossz helyen, a fogójánál, és a súly a pántokra esett, akkor adta meg magát.
(Nincs téma)
ez büntet....
ez büntet.... http://legalja.hu/?leg=view&img=20090610_peti.jpg
-------------
ÖRÖK A HAJTÁS! nameg: cyclechic
és tényleg :))
és tényleg :))
Feleshop - Az új Selejtező
Feleshop - Az új Selejtező Szuperbox
http://www.youtube.com/watch?v=SOURP1t0qTY
Ha módosítani akarom az
Ha módosítani akarom az avatarom, és törlöm a mostanit, majd az átméretezett, minden kritériumnak megfelelő újat töltöm fel, akkor miért rakja vissza az eredetit az új helyett? Bosszantó:-)
Nem tudom miért. Engem is
Nem tudom miért. Engem is bosszantott, de megtudtam itt valakitől, hogy frissíteni kell a lapot. Nyomd meg a frissítő gombot feltöltés után és remélhetőleg rendben lesz.
Köszi, működik;-) De olyan gyenge lett a kép, hogy inkább hagyom az eredetit:-D
Én is elégedetlen vagyok
Én is elégedetlen vagyok az avatar gyártással meg feltevéssel.
Paint-ben piszmogok pixelről pixelre a búrámmal, aztán amikor *.bmp formátumban elmentem, csakazértis *.jpeg-be menti el, összefolyasztva mindig a színeket mint valami vízfestéket.
Sose tudom ugyanabból az alap képből kiindulva cserélgetni fejfedőimet, ami bosszantó. :-)
Átérzem teljesen a problémád:-D
Tegnap este ittam egy sört
Tegnap este ittam egy sört és úgy keltem útra kerékpárommal, jogi értelemben ittasan, az éji sötétben. Egész úton hazafelé, egy jó háromnegyed órán át, világítás nélkül, fél kézzel kormányoztam a lassan haladó biciklimet a gyalogosok között a járdán.
Legyen ez az esetem tanulságos példa mindannyiunknak, hogy közlekedjünk felelősséggel és soha ne biciklizzünk ittasan, fél kézzel kormányozva, kikapcsolt világítással az úton. ;)
10 éves OpelCorsaCity benzinest kellene elektromos vagy hibrid bármire cserélni/szerelni. Városban havi egyszer-kétszer max 30km, ennél is ritkábban 200 vagy afölötti km vidéki túra töltési lehetőség nélkül. Ötlet, hogy merre induljon ezügyben egy totál laikus?
szerintem ennyire kevés
szerintem ennyire kevés használat mellett nem éri meg.
szerintem sem :) De akkor mi
szerintem sem :)
De akkor mi a megoldás? Családi-baráti kölcsönzésre nincs lehetőség, bérelni drága, viszont néha tényleg muszáj használni. Főleg azok a többpontos vidéki túrák jelentenek kihívást, ahol gyakorlatilag nincsen tömegközlekedés.
mi a célja az
mi a célja az átalakításnak?
környezettudatosság?
mert nem fogyaszt az olyan sokat (pláne havi egyszer használva) hogy valaki bűntudatában kiszaladjon a világból. :)
totál elméleti sík:
megkockáztatom, hogy egy elektromos motor előállítása, beszereléshez szükséges kellékekkel, vezérlő elektronikával, az autó teljes átalakítása, és a régi motor további felhasználása, és hulladékkezelése több környezeti kárt okoz, mintha a jelenlegi kis benzinmotor pöfögne néha az autó hátralévő élettartama alatt.
(szerintem ez nagyon szép, bár tényleg nem tudom, hogy igaz lehet-e valamennyire :) )
nagyobb részt a
nagyobb részt a zöldítés, igen :)
de igazad van, az átalakításnak semmi értelme
bérelni nem drága.
bérelni nem drága. számold ki és add el.
Biztos, hogy tényleg olyan
Biztos, hogy tényleg olyan drága bérelni? Főleg ha beleszámolod a kötelezőt, a cascot, az amortizációt és a lekötött tőke kamatát (opportunity cost). Nekem a kayak.com $32/nap bérleti díjat at ki Budapestre.
Számolgattam (casco nincs),
Számolgattam (casco nincs), de nem tudnék jól bérelni. Városon belül elektromos lenne jó, de olyat nem nagyon találtam vagy csak iszonyat drágán. A vidéki utakkal meg az van, hogy nem tudom leadni a célállomáson (vagy közelében) és így akkor is fizethetem a napi x ezret, amikor csak áll ott nekem. Rugalmatlan konstrukció :) Vagyis arra nem jó, amire nekem kellene.
A vidéki+elektromos kombó pedig kivitelezhetetlen a töltés miatt.
Hát akkor tartsd meg a
Hát akkor tartsd meg a jelenlegit.
Zöldvonalon annyi előnye lesz a dolognak, hogy nem szennyezed azzal a környezetet hogy legyártanak neked valahol egy újabb járművet. Szerintem nettó kevesebb szennyezés ritkán autózni egy ~10 éves, de normálisan karbantartott autóval, mint egy új hibrid vagy akármilyen gyártása.
Az
Az lesz.
Gondolatkísérletnek azért jó volt ;)
Biológus ismerősöm
Biológus ismerősöm szerint azért jó gondolatkísérlet, mert nem kell utána mosogatni :-)
Tud valaki 13. ker Lehel
Tud valaki 13. ker Lehel út, Róbert K. krt, környékén U-Lakat barát helyet, ahol nagy valószínűséggel nem szedik apró darabokra a bringám néhány óra alatt???
Nincs kedvem BKV-n szenvedni órákig...
Kicsit odébb tudok csak. a
Kicsit odébb tudok csak.
a Honvéd kórháznál a Papp Károly utcában van egy ugyanolyan, mint a Lehel piacnál
mi az útvonalad?
Vettem egy felmosónyelet.
Vettem egy felmosónyelet. Haza kellett hozni.
A túllógást vörös rongy híján vörös villogással pótoltam.
http://img89.imageshack.us/img89/3042/nyel.jpg
Vehettél volna egy
Vehettél volna egy komplett, vörös felmosórongyos nyelet, és akkor se villogás, se külön vörös rongy nem kellett volna! Hasznájjuk gógyinkat! :D
Anno 3 méteres
Anno 3 méteres zászlórudat szállítottam végig az Üllőin, de világosban. Piros rongyom az nem volt. :(
De legalább előzékenyebbek voltak az autósok. :)
vajon őrültség egy ilyen
vajon őrültség egy ilyen vázat outiként felszerelni? nem tudom, hogy belefogjak-e vagy sem.
Ez már most is egy női
Ez már most is egy női outi, nem?
igen, de úgy gondoltam,
igen, de úgy gondoltam, hogy nagyon morbid, ha valahogy így néz ki, csak éppen női vázzal?
Miért "morbid"? Ez a
Miért "morbid"? Ez a bringa tán halott?
Zita
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
nem halott :D most fog új
nem halott :D most fog új erőre kapni. :)
csak azért gondoltam, mert eddig nem láttam még női vázzal, és ezért azt gondoltam, hogy nagyon furcsa a szemnek, mert nem megszokott stb.
Nem igazán látom a
Nem igazán látom a különbséget a két bringa között -azon kívül, hogy az egyiknek férfi váza van, a másiknak női.
Ha a Csepel Ladyről leveszed a sárvédőket, a csomagtartót, a kitámasztót meg a dinamós világítást, meg is van az egyenlőség.
Mondjuk én ezt nem hívnám "outiként felszerelésnek", max egy fullos outi "versenyesítésének". Viszont fél óra alatt megvagy vele ;)
Ha belefox, vevő lennék a leszerelt cuccokra!
oké, de tudnod kell, hogy
oké, de tudnod kell, hogy szinte az összes alkatrész csupa rozsda és/vagy por. eddig ami biztos, hogy nem kell egy hajlított, városi kormány (nagyon ronda :D), egy nyereg és még biztos lesz pár dolog. és még kicsit lassan haladnak a dolgok.
Pedig a sárvédő
Pedig a sárvédő leszerelés nem tarthat sokáig.
No majd jelezd, ha megnézhetőek a cuccok!
oké ;)
oké ;)
Szépet
Szépet láttam:
http://www.flickr.com/photos/velorbis/2580360185/
Tarzan indájához hasonló, hosszú kötél lógna le egy égig érően magas oszlopról, mint valami óriás függőteke póznáról.
Az Eiffel torony arányú pózna két, viszonylag jóval alacsonyabb, de még mindig elég magas, egymástól legalább száz méter távolságra épített emelvény között, félúton lenne.
A közlekedő személy lépcsőn jutna fel a kiinduló emelvényre és megragadva a kötelet, elrugaszkodna a másik emelvény felé.
A földi nehézségben működő inga fizikai elve szerint gyorsulna, s a talajt csaknem súrolva átlendülne a holtponton, miután lelassulva emelkedne megint a másik emelvény padlószintje felé. Ott aztán ügyesen megkapaszkodna mint a trapéz artista a mutatvány végén.
Egy rendesen kiépített ilyszerű városi közlekedési rendszer több, láncba és elágazásokba állított emelvényből és póznából állna, és az utas egyikről a másikra jutva, szélsebességgel érkezne végcéljához.
Ne haragudjon rám senki, ne vesszen össze se velem se egymással senki, de én azt hiszem, ez ki fogja szorítani az autót is és a biciklit is! :DDD
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
NightRider on a Merida with a Bagaboo @ papics.eu
Mindenhol csak egyetlen
Mindenhol csak egyetlen kötél lenne póznánként. Így nem lenne lehetséges az ütközés. Ám nyilván jól kellene kapaszkodnod, ha kedves az életed. :-)
Számításokat kellene végezni. Majd ha jobban ráérek. Először az optimális kötélhosszt, platform-távolságot és magasságot lenne jó megállapítani.
Légellenállási veszteséggel kalkulálva, meg kellene tudni, hogy mekkora erővel kell elrugaszkodni, hogy visszatérjen az ingázó ember az egységes platform-szintre.
A kezedeti lépcsőn való felkapaszkodás, plusz az elrugaszkodások költsége kiszámítható. Egyből látszik, hogy a hosszabb, többlengéses utak viszonylag kifizetődőbbek, mint az egy vagy néhány lengésesek.
Az inga ismert képletével a lengésidőt is megtudhatjuk, és a mellékidőket hozzáadva teljes útidőket számíthatunk. Egy hálózat esetén, egyszemélyes lengéseket feltételezve, megállapíthatjuk a rendszer áteresztőképességét vagy kapacitását. Ez nem látszik túl nagynak, de attól még elvileg működőképes.
Gyakorlati részletek is megoldhatók, például ahol nincs váltakozó szembejövő forgalom, ott a kötelet a hiányzó visszalengő személy helyett egy segéd szállal lehetne visszahúzni.
Szóval, szerintem egy zöldövezeti, természet ölén fekvő kisvárosba, egészséges, atlétikus alkatú lakosság számára tökéletes közlekedési rendszer ez az ingázáshoz. :-)
Van valakinek ötlete, hogy lehet az, hogy elvileg be vagyok jelentkezve, ott vagyok az aktív felhazsnálók özött a névsorban, de gyakorlatilag nem vagyok bejelentkezve, ott a Navigáció alatt a Belépés opció, és nem tudok belépni. Csak többször szerepeltetni a nevem a userek között. Wűáá
AZA kiba más vagyok és
AZA
kiba más vagyok és ezNEMaz deOFF tRaffic
rájöttem AutÓálló vagyokLassan kész aSárgi de nem mutatom meg nektek
fúj
másnap ésCopybabE nE
lehet írnomKéne képeket
engedélyezemA htMl elemekeet
Sziasztok ! Ha már off,
Sziasztok !
Ha már off, hát legyen off.
Tudnátok segíteni, mert zsoltee e-mail címét keresem, de se itt, se a honlapján nem találom.
Előre is köszi a segítséget.
Egy hozzászólásánál
Egy hozzászólásánál rákattintasz a nevére, aztán a kapcsolat feliratra, és ha be vagy jelentkezve, már írhatsz is levelet neki.
Bár így nem látod meg a címét, Ő megkapja a leveledet, és a címedet is. ha válaszra méltat, meg is van a címe.
Sok szerencsét!
Hol lehet biciklis sapkákat
Hol lehet biciklis sapkákat kapni Budapesten?
Illetve én varrtam anno, egy flickr-n talált szabásmintából.
Nyitottam topicot a
Nyitottam topicot a témának.
Citadel volt a márkája,fekete vízlepergető anyaggal bevonva...csak annyi szépség hibája volt hogy az (összecsatoló szerkezet mellett),bedokkoló láncszeme ketté volt flexelve...
Kicsit kősziven ütött a dolog,mert összeségében nekem a piacon a leggagyibb láncom van,persze csak a kripton mini-hoz vettem hogyha akár napokra hagyom ott a bringát...
konzekvencia?: fémes zárszerkezetek kezdenek elavultnak számítani?
(akivel történt az eset,vagy írja be hogy elvesztette a kulcsait és önmaga lefelxelte és otthogyta,merő lustaságból remélem ezvolt az ok,
vagy mert már így lopnak)
kösziviszhall
http://fisherbikes.com/bike/m
http://fisherbikes.com/bike/model/simple-city-8M
Ilyen bringát hogyan tudnék vásárolni? A Magyarországra kiadott forgalmazó honlapján nem láttam még csak hasonlót sem.
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Lehet volt már a post, de
Lehet volt már a post, de én ekkora áttátet még nem láttam:
http://bringabuzi.freeblog.hu/archives/2009/06/10/Letourneur_Speed_Bike/
http://www.thecabe.com/arc/shows%20and%20swaps/2006%20Bicycle%20Museum%2...
Esetleg valaki meg tudja saccolni, hogy mégis mekkora lehet?
Ha valaki akkora huszár,
Ha valaki akkora huszár, hogy beszól nekem a járdán, míg beszélgetek rokonemberrel, az miért nem rakja rendesen az úton?
Pf...
Kedvem támadt az éneküket átírni kicsit! :D
Le, le, ti heréi a földnek,
Le, le, te hájas párttitkár!
A vereség napjai jönnek,
Uralmadnak vége már.
A jövőnek végképp utat adni,
Politikus had taaaa-ka-roggy!
A Föld rendje vissza fog állni,
Minden vagytok, s semmik lesztek!
E béke lesz az első,
Csa-ak húzzatok el hát,
És a ti "nem-zet-közi"-tek helyett,
Rendes lesz a világ.
http://itouch.hu/
iTouch theme verseny
két reklám amin besírok
két reklám amin besírok :D
Sziget 2009 és Sziget 2009 új
na ki a
na ki a kirááááááááááály? :D
-----------
anyuuuuuu neee!!!
anyuuuuuu neee!!! :D
---
imola
csak Neked! ;) --- imola
csak Neked! ;)
---
imola
jajmekkora, beszarok
jajmekkora, beszarok komolyan :Ddd
na meg a plészbó és a prodidzsáj :D
-----------
Bambusz
Bambusz Bicikli:
http://www.metropol.hu/nagyvilag/cikk/439536
Szégyen, hogy ilyen
Szégyen, hogy ilyen reklámokkal kell napjainkban hirdetni a Szigetet. Régen még reklám sem kellett és még olcsó is volt.
@Gaze: Fiatalkori/ú
@Gaze:
Fiatalkori/ú bűnözés vs. cigánybűnözés:
Arra értettem, hogy másképp használatos, hogy az életkorra vonatkozó megjelölés leginkább büntetésvégrehajtási fogalom, másfelől nem predesztináló hatású, azaz amikor meglátsz egy fiatalt, nem a bűnözés szóra fogsz egyből asszociálni. Míg a cigánybűnözés kifejezéssel pont ez a legnagyobb baj: sztereotipizál.
A karcolással-sértéssel-együttéléssel kapcsolatban egyetértek.
*CMS* RABIC
MK - KP
Ilyenkor egész jó érzés,
Ilyenkor egész jó érzés, hogy már nem folyok bele efféle vitákba. A világ úgyis a "kirekesztés" (értsd önvédelem) felé halad, bármi is lészen itt a magasröptű vita konklúziója.
La Fontaine
Nekem az önvédelem éppen
Nekem az önvédelem éppen a problémakezelést jelenti, és úgy látom, hogy nem a kirekesztés lesz a jó megoldás. Pláne, hogy a probléma nem (csak) ott van, ahova címkézik.
*CMS* RABIC
MK - KP
Most megint rá kellett
Most megint rá kellett jönnöm, hogy az úszás szép sportág.
Meg lehet tanulni, rengetegen tudnak is, aki úszik fentmarad, akinek elfogy az ereje kihúzzák.
De aki lusta úszni, vagy ittasan megy be, az beledöglik, senki nem fog úszni helyette.
És látá az Úr, hogy ez jó.
Az eredeti kérdésnél
Az eredeti kérdésnél maradva: pont arról van szó, hogy nem azt nézed, mennyire fehér az a kéz, amelyik ott kalimpál.
Az, hogy a kalimpáló kezekkel mit kezdesz, más kérdés. Például elég nehéz eldönteni, hogy ki az, aki túl sokat nyelt már, azért nem reagál, ki az, aki részeg, és ki az, aki cukorbeteg (amelynek konkrétan hasonlítanak a hipózási tünetei a részeg viselkedéshez).
És igen, mindenkinek van saját felelőssége a saját sorsára vonatkozóan. Ezt azért kívülről is meg lehet támogatni. Hálóval, nem hallal.
*CMS* RABIC
MK - KP
Jó.
Jó.
erdekes is lenne ha a
erdekes is lenne ha a messzefoldon hiresen tajekozott es bolcs Cseya szava lenne a mervado azt illetoen, hogy merre halad a vilag.
bar szegenykem folyton azt hiszi, hogy birtokaban a tudas (ugyan egy mondaton belul nem ismer fel osszefuggeseket, plane nem egy oldalas szovegben, konyvben, filozofiaban mar nem is meritkeznek)
aztan durcaskodik amikor leszolnak az emeletrol hogy csendesebben a homokozoban.
nem hiszem, hogy előrébb
nem hiszem, hogy előrébb vinne ez.
Pláne nekem esik rosszul, mert mindkettőtöket igen kedvellek.
*CMS* RABIC
MK - KP
afféle
afféle +1
===
bácsi a biciklin
Már vagy egy éve nem
Már vagy egy éve nem játszom, de nem adja fel.
Akkor viszont Lujkának
Akkor viszont Lujkának +1.
===
bácsi a biciklin
olyan vicces vagy, mint egy
olyan vicces vagy, mint egy szomorú bohóc.
szimplán beuntam azt, hogy
szimplán beuntam azt, hogy demokratikus jogokra, hivatkoznak az 'olyanok' akik minden további nélkül szeretnék mások jogait (esetleg csontjait) lábbal tiporni, akik baszottul nem óhajtják betartani a játékszabályokat, csak "más faszával szeretnék verni a csalánt", mert azt hiszik majd ha az ő saját kirekesztő és soviniszta értékrendjük dominálna, akkor majd biztos a fasz kellemesebb végén lennének.
dunábalövésről meg cigánybűnözésről értekezni, aztán szaladni Strassbourgba a szólásszabadság tilalma miatt handabandázni (mindezt EU zászló égetés után).
az hogy személy szerint szánalmasnak is tartom ezt (kamillázni, hogy "jajj hát én nem tudtam mire használják a kajmán kifejezést...") azon felül mérhetetlenül káros a társadalmi együttélés szempontjából, akadályozza az egészséges életvitelt, de leginkább a problémák valódi megoldását, csak az ortó-tufa arcok szereplési vágyát elégíti ki.
Ez viszont mindenkit visszahúz, ha van köze ehhez az ostoba és rosszindulatú bandához, akár nincs.
Egyszerűen unom, hogy beleszarnak a közös fazékba és másra mutogatnak, hogy milyen rossz az íze.
És ha valaki azzal óhajt jönni, hogy ez nem a CM-re való, akkor az majd kérem moderálja ki a zsigerből bebüfögött cigánybűnözés és hasonló remek frázisokat is.
Amíg viszont ez a métely felbukkan itt, addig az ellenvélemény is fel fog.
Gaze, ne haragudj,
Gaze, ne haragudj, szeretlek, tudod, de ezt fejezd be, légyszi. Ez nem ellenvélemény, hanem sértésáradat. Nézeteket nem lehet ortótufázással megcáfolni, sem pedig azzal, hogy zászlóégetőkkel keverjük egy, gondolatmenetnek hadd ne nevezzem, tudatfolyamba a vitapartnert.
===
bácsi a biciklin
Gaze utolsó mondatával
Gaze utolsó mondatával viszont szerintem mindhárman egyetértünk.
*CMS* RABIC
MK - KP
A kutya ugat, a karaván
A kutya ugat, a karaván halad.
Érdemes megnézni a jelenleg is folyó mexikói úti pláza-polémiát, hogy hogyan tarolja le egyik érdek a másikat, miközben mindkét félnek megvannak a saját jól felfogott érdekei. (Bár az a meccs még nincs lejátszva.)
Egyáltalán nem mondom,
Egyáltalán nem mondom, hogy csak beszéljünk, vagy hogy hagyjunk mindent így.
De faji alapon megoldani a kérdést elég kétségesnek tartom, és akkor nagyon finom voltam.
Mellékes szálként ajánlom: http://www.iirp.org/hu/index.html
*CMS* RABIC
MK - KP
Nem faji téma, ez benne a
Nem faji téma, ez benne a poén. Persze a szavakkal és a jelentésükkel lehet játszani, egyrészt nagy a tér, másrészt azok űzik akik megoldásokat nem tudnak/akarnak.
Ha nem faji téma, ne
Ha nem faji téma, ne nevezzük cigánybűnözésnek, épp erről beszélek.
*CMS* RABIC
MK - KP
Én meg épp arról
Én meg épp arról beszélek, hogy "a szavakkal és a jelentésükkel lehet játszani".
Én az összes cigány önkormányzatot meg kultúrális központot is megszüntetném, mert hát nem faji téma.
igen, a szavakkal jól
igen, a szavakkal jól tudnak játszani a magunkfajták, meg a kajmánok, meg a bodzaszedők.
de lehet hogy hamarosan indulnak a vonatok meg 88.
pfff.. mondom én: szánalmas.
megmondom miert folosleges
megmondom miert folosleges ez a dialogus:
neked van egy elkepzelesed, Cseya is szedett maganak egyet valahonnan. a ketto ebben a kerdesben nem fog talalkozni.
tehat, boritekolhatoan a vita vegen egyik fel sem valtoztat az allaspontjan (tegyuk szivunkre a kezunket...)
na most, ha ez igy van, akkor jonne az a masik fact, hogy a vita a kozonsegnek szol.
csak mivel itt egyreszt nem nagyon van kozonseg, masreszt ha van, akkor is ezerbol egyszer van barminemu hatterinfoja a vitarol, igy a velemenyet jo esellyel erzelmi alapon hozza meg.
ahhoz pedig a ciganybunozest lobogtato tabor evek ota gyartja a toposzokat (nagy bajom is ez, hogy mindig ugyanaz a 6-8 tematika kerul elo, gyak ugyanabban a copy-paste formaban) tehat tekeri a verklit.
addig amig bele nem kerdezel, osszefuggesre nem mutatsz ra, vagy egyszeruen csak rakerdezel az informaciok forrasara.
De mivel a dolog emocionalis alapon megy, igazabol mindegy is, hogy harminc vagy harommilio.
nezd, aki hitbizomanyt mutat be a ciganybunozes letezesevel kapcsolatban, azzal pl kinyilvanitja, hogy meg abban a melysegben sem foglalkozott a kerdessel, hogy elolvassa a wikipedia vonatkozo szocikket.
ezzel pedig nem lehet mihez kezdeni, mert ez nem vita. talan inkabb alapkepzes. vagy mesedelutan.
duplagondol. (remélem, nem
duplagondol. (remélem, nem illik ide.)
*CMS* RABIC
MK - KP
ez viragevo hippi duma. mar
ez viragevo hippi duma. mar bocs.
ervelesrol meg nezetek cafolasarol beszelsz, azt feltetelezve, hogy a masik is ugyanazon szabalyok szerint jatszik, mint te.
nem tudom titkot arulok-e el, de aki ciganybunozesrol hadoval, az nagyon magasrol tojik arra, hogy NEKED mit jelent a demokracia, a szabadasg- vagy emberi jogok.
Ha szerinted a ciganybunozest emlegeto arcot elkuldeni a busba, az serto, akkor kivanom, hogy valosuljon meg a vilagod, ahol majd a tigrisek egyutt legenek az antilopokkal.
a nyelvi finomkodast picinyt meghaladtak a tortenesek. nem art egyertelmusiteni.
plane, hogy rettenetesen unalmas ezredjere ugyanazokat az ostoba es rosszindulatu defektes erveleseket vegighallgatni. (es most nem konkretan Cseyara gondolok. csak a lemez szokott ugyanaz lenni,de gondolom az azert mert azonos a forrasanyag.)
Tudod, én Tiszavasváriban
Tudod, én Tiszavasváriban éltem több mint 20 évig.
Talán ismerős ennek a falunak (városnak) a neve a hírekből. Egy idevalósi tanárt vertek agyon a kedves védenceid...
Persze nincs cigánybűnözés... sose volt... ezek csak a helyi kisebbségi népszokások.
Érdekes, hogy azok akik ott élnek nem úgy gondolják mint Te.
Véleményem szerint kétféle vélemény van a témában. Az egyik azoktól származik akik az erkély magasából osztják az észt a homokozóban levőknek, és azok akik lent vannak, közöttük élnek, és ismerik őket...
És Te éltél már közöttük, hoszabb távon? Olyan helyen ami a nemlézető cigánybűnözés fellegvára (pl. Szabolcs) ?
Mindezt erősen kétlem, s mivel a Tiszavasvári lakosok (tudomásom szerint) 60%-a a Jobbikra szavazott, ezért szerintem sokan mások is így gondolnák...
Viszont ők jól ismerik, azt amiben élnek... és körberöhögne mindenki az ilyen szöveggel ott. Bocs, de ez az igazság, - vagy ennyi ostoba ember lenne, aki nem veszi észre, hogy milyen jó neki...?
Amúgy nem vitatom, hogy elvben igazad van. De az elv, ez pedig a valóság... s az elveidnek nemhogy valóságalapja nincs, de nem is lesz, amig a cigányok mentalitása mindig a könnyen és a lehető legkevesebb erőfeszítéssel megszerezhető dolgok irányába mozdul el, és semmi erőfeszitésre nem hajlandók az általad (is) preferált értékekért, addig mindig is a könyebb utat választják... S lopni még akkor is könyebb volt, amikor volt munka...
Most lopnak, fialnak, kurválkodnak, uzsoráskodnak mert ebből lehet a legkönybben megélni...
Nem látod, hogy ami a számodra érték, az számukra még nem is létezik? A szellemi fejlődésnek egy olyan alacsony szintjén vannak, hogy a demokratikus értékeidet egyedül úgy nézik, hogy számukra milyen előnyöket nyújt, de egy hajszálnyit sem hajlandók tenni is valamiért, vagy a kötelességeiket betartani?
Ők ilyenek. Ez van, de még a Gárdánál is károsabb (hisz az, a saját nyelvükön, - a megfélemlités és az erőszak nyelvén - beszélget el velük, amit jól értenek) az olyan értékviszonyok közé emelni őket, amihez még nem értek fel.
Nem kivánok vitát nyitni a kérdésről, de úgy gondolom, ha Te leírhatod a véleményedet, leírhatom én is.
Nem fordul elő többször.
biztos félreérthető
biztos félreérthető voltam és úgy tűnt, hogy esetleg érdekelne egy eszmefuttatás arról, hogy már pedig cigánybűnözés az van, mert asszondják az ideológiailag képzettebbek, hö'.
régen a Földről hitték azt, hogy lapos és nem körberöhögték aki másképp gondolta, hanem máglyán megégették.
jó irányba tartunk effelé mi is.
és erre van aki még büszke is.
nyugodtan írd le a véleményed, új elemet nem tartalmazott, vitatkozni nem fogunk róla.
megmondom neked frankon, hogy asztoridat évek óta hallani a rasszista bizniszben utazóktól (rasszista szó jelentése: http://hu.wikipedia.org/wiki/Rasszizmus csak hogy ugyanarról beszéljünk) talán a "vérükben van" elem hiányzott még. /bár az "ők ilyenek" már majdnem összehozta/ Lehettek volna zaftos példák az ózdi fogyatékos gyereket kutyaként otthon tartó családról, akik így a segély 100%-át tudják felvenni, vagy az unokáját rendszeresen szexualizáló nagyapáról, akit nem zavar saját bevallása szerint ha degeneráltak lesznek az utódok, mert, hogy ugye fel se fogja az ő szellemi szintjén... és sok hasonló igazán bölcs gondolat.
szóval mit is mondjak erre a remek összefoglalóra...
hajrá Tiszavasvár, hajrá hajrá!
A szörnyek meg nem jönnek elő az ágy alól ha égve hagyjátok a lámpát.
a további fölös köröket megkímélendő: nekem kár sztorikat mesélgetni meg fajelméletekkel traktálni, nem én vagyok ennek a célcsoportja.
Szerintem ez a gárda dolog
Szerintem ez a gárda dolog nem évezredes ideológiai vitákról szól, hanem Józsiról meg Béláról. Akiknek elegük van már belőle, hogy nem elég, hogy a miniszterelnök két hitelfelvétel között elküldi őket az anyjukba minden médiában, de már félve mennek ki az utcára és csak akkor, ha valaki otthon tud maradni addig, őrizni a házat. Ezért elhatározzák, hogy odabasznak az asztalra, de a szervezéshez kell a Mari, mert neki van diplomája. Csak a Mari meg meg van bolondulva és olyan embereket hoz, amilyeneket, de legalább történik valami, mert ennél minden jobb lesz.
Én nem szimpatizálok se etnikai se vagyoni alapon senkivel, mondhatni mindenkit egyformán utálok, de felesleges pókhálós dagerrotípiákról bevillantott halott rémekkel ijesztgetni. A politikai elit(haha) borította ki a betyárkörtét dédapa huszárnadrágjából, nem az ősmágusok. Tetszettek volna rendszert váltani, jövőképet építeni, kevesebbet foglalkozni a klientúra boldogulásával és többet az országéval, nem elüldözni a jóérzésű és jóagyú embereket és akkor Józsiék maradtak volna a kocsmában meló után problémát oldani. (Meg én is inkább valamelyik halott nyelvvel bajlódnék fórumozás helyett.)
----------------------------------
Valamint autómentes településeket!