2010.06.05
Balaton kör verseny és túra.
Szép időben lezajlott
Beszámolok Boci,Pteker, Vírus, Chrs, BKriszta és még sok sok mindenki......
(a kommentek között)
Hivatalos eredmény lista
http://www.tourdepelso.hu/images/eredmenyek/balatonmaraton_2010.xls
(Köszi Cseya)
Az év egyik legnagyobb amatőr rendezvénye, ahol mindenki talál magának megfelelő programot.
A rövid túrától (25km)... a hosszú maratonig.
Kíváncsi leszek milyen idő lészen, lehet jól jönne egy csöpp eső, mert felfrissítené a versenyt.
Remélem sokan leszünk.
A rendezvény honlapja.

Fent van az idei mez is.
hol? linket plz!
Zsoltee
nem találom,
kérlek linkezd ide, ha lehet!
köszi
szasza
nekem van egy tippem, de elég bénán lett megoldva...
http://www.tourdepelso.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=4...
itt a legfelsőnél nincs semmi infó, de nem ismerős a kinézete, szóval szerintem ez lesz az új :)
szerintem egész barácccságos :)
szerk: a mezen már látom a szinte olvashatatlan 2009 feliratot :P
Zsoltee
Ez mi? Kihypózták a tavalyit?
1076 a 76-os Tihanykörre jelen! :)
Reméltem, hogy visszatérnek a 2007-es színvilághoz, az eszeveszettül tetszik nekem.
Eső meg ne legyen. Semmiképp. Fotózós túrát tervezünk.
- Ms. Critica "Lulu" Lujka -
*CMS* RABIC
MK - KP
"Az öröklét nem az időben rejlik, hanem az összhang állapotában."
Szívemből szóltál az esővel kapcsolatban, a mezben is egyetértek.
Remélem sok sok ismerős arcal fogok találkozni.
Zsoltee nyert ott a CM matrica :)
Majd csak szombaton fogok nyerni, ne igyál előre a medve bőrére! :)
Boci, ugye te is tudod az idei célt?
Zsoltee
jajj de várom már :)
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
3:-O
Nevezés gombra kattintva: nevezés lezárva.
Hát nem hagytak sok időt nevezni (vagy a post született túl későn ...).
Biztosan lehet mág nevezni, pl. a helyszínen, csak ott brutáldrága.
Amúgy volt már pár ilyen topik, de lehet, hogy a tavalyiban pörgött a dolog. Meg az amatőr kupásban talán.
*CMS* RABIC
MK - KP
nem hagytak sok időt?? hónapok óta lehetett nevezni :)
és persze a helyszínen is simán lehet majd.
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
Nekem is ez a bajom.
Hónapokon keresztül zaklattam a haveri társaságom, hogy jöjjön valaki, de senki nem volt hajlandó, mert hogy milyen sok ez a táv. Nesze nektek divat DH-sok, vagány streetesek...
Most hogy egy embert találtam, nevezni akartam, a korábbi "kedvezményes" áron, de szembesültem vele, hogy jóárasított netes nevezés nincs, csak helyszínen, 10500 ft-ért, mez/póló nélkül.
Viszont a Tihany túra 5K-ért így is sok, pláne, mert egysebivel nem nyerni megyek, komp ingyenes használatára jogosult vagyok, szállásra nincs szükségem, az ott adott ételből pedig különböző okokból pedig nem ehetek.
Tavaly is kint volt, nem is számítottam rá hogy van aki még nem nevezett.
Jövőre időben kiteszem.
JA igen egyébként tudtátok jövőre lesz TOur De Pelso
Nem arról van szó, hogy nem tudtam hogy lesz... tavaly is voltam.
Arról, hogy egyedül utálok túrázni indulni, CM-ről kevés embert ismerek, azokat is csak arcról, a milliről, vagy az utcáról. Na jó, Bumi exem (a sátán) évfolyamtársa, de ennyi.
Nem titkolom, a pénzt is sajnálom rá, egyrészt, mert a szolgáltatásokra (komp, masszázs, izotóniás energiaital) nincs szükségem, a kaját nem ehetek, akkor mire fizessek a chipen, és az induláson kívül?
de hát akkor miért nem dobtad fel cm-re? előtte egy ismerkedős tekerés és kész. én se ismertem Pétert meg Zsoltit a tavalyi pelso előtt.
...bár most se ismerném... XDDD
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
én már láttam ezt a figurát valahol... de nekem nagyon gyanús... :D
Zsoltee
Eső lehet, inkább szél ne legyen, mert az eléggé lecsavarja a tempót (az egyik oldalon).
1124/76 km :)
Na, akkor legyen az, hogy én zászló formájában leviszem az avataromat és akkor 76 km-en keresztül lehet ismerkedni. :)
*CMS* RABIC
MK - KP
Jön valaki szombat reggel vonattal Kelenföldről?
Zsoltee
nekem még nincs infóm, hogyan mennénk, mert aki a fuvarokat szervezi még nem írt semmit. ha csütörtök estig nincs infóm, akkor én úgy tervezek, hogy vonatozok. és akkor szombaton reggel.
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
Ugye nem én szervezem?
De ha lesz valami fennmaradó hely a tárgyalásokban, gondolok rád.
Viktorék az erős bizonytalanság homályába burkolóznak. :)
*CMS* RABIC
MK - KP
Ez mieeeez? Megint Állunk Vazzeeee! Nem hiszem el, ez itt a balkán...
Hát persze hogy megszüntettek járatokat Siófokra!!
Az egyetlen lehetőség a lejutásra a következő fantasztikus, két szerelvényt is érintő kalandutazás:
indulás 04:45
érkezés 07:19
átszállás 1 (Sz.fehérvár)
menetidő 2:34 (!!!)
Asszem nem kell sokat aludnom megint verseny előtt...
Zsoltee
Úgy gondolták, hogy jön a nyár ilyenkor amúgy is kevesen mennének a Balatonhoz vonattal, kiszedjük az értelmesebbik vonatot....
A Tour de Tihany elött volt ehez a konfighoz szerencsém... A Fehérvárról induló vonaton nem is volt bringaszállító...
Mák, hogy negem nem érint, személy szerint a péntek estét már Siófokon töltöm... frissen, és kipihenten indulhatok neki a 200-nak :D úgyis én leszek a szélárnyék :D :D
figy, szerveződjetek össze és béreljetek autót. És ezt most tényleg komolyan mondom. Erre való.
Kinek gond még a lejutás?
*CMS* RABIC
MK - KP
ahogy elnézem ezt a szuper menetrendet, nekem gond lesz. péntek este ugyanis mindenképpen meg akarok jelenni a Belvárosi Fesztiválon, ennyit a kipihentségről..
Jó ötlet! Ha vannak mások is, akik így jártak, akkor hozzuk össze a dolgot. Ha csak egyedül vagyok, viszont valakinél van üres hely számomra és a bringám számára, akkor is szóljon, beszállok az útiköltségbe.
Zsoltee
A Tour de Pelso Tihany körről lemaradók vagy a még jobban belelkesedők jún. 20-án is tekerhetnek egy 76 km-es kört a MÁV Startos bringatúrán: http://www.marathon.hu/index.php?option=com_simplecalendar&controller=si.... Van egy még rövidebb, 36 km-es túra is, az akár családostól, nagymamástól is bevállalható. Két éve elég kevesen voltak, tavaly nem voltunk, de talán majd most :)
Ajjaj esőt mondanak aznapra a Balaton környékére.
Ami azért gáz mert elsősorban nem az elsőkkel versenyzek(ünk) hanem az idővel (mármint nem az időjárással) és a szeles esős idő rossz hatással van a gyorsaságra.
Háccelet!
Minden versenyzőnek és túrázónak, a teljes körön át! :D :D :D
*CMS* RABIC
MK - KP
Az időjárás minket nem befolyásol, ezt már bebizonyítottuk a Mátrában! ;)
A cél 5:45
Zsoltee
de csak ha esik. amúgy 5:30 :DDD
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
valahogy úgy :)
de "úgyse fog esni..." :D
Zsoltee
5062, a 200-on. összeverődhetnénk, mi eddig 9-10-en vagyunk már (mondjuk elég vegyes edzettséggel)
Muhahahaaaa!!! Kegyetlenül szarrá fogunk ázni :D
Nézzétek a köpönyeget! :)
Örülök hogy rágyúrtunk az ítéletidőre a Mátrában, annál 6-8 fokkal több lesz a balcsi körül, hasonló mennyiségű lével... ezek a mostani kilátások.
Tudtátok, hogy Schumacher esőben volt igazán nagy ász? Amikor mindenki parázott és ügyetlenkedett, és jáájjj... na most mi is megmutathatjuk, hogy esőben edzett legények vagyunk! ;)
A mezőny óvatoskodik, mi tapadunk a bojra, és nem engedjük el őket! Az utolsó 50 km-en pedig sorra hagyjuk le a demoralizálódott leszakadó versenyzőket...
Ez a verseny fejben fog eldőlni!
Zsoltee
tegnapelőtt 1 mm volt. Ma reggel 5.
Mi lesz itt még szombatig?!
Ki varázsolt itt ellenemben?!
És akkor most átkattintottam a balatonira. El vagyok keseredve.
Mi lesz a fürdőruhás-fotózós lazulásomból?
*CMS* RABIC
MK - KP
Fát figyu, ha nem vagy fázós, akkor a fürdőruha lesz a legjobb viselet ennyi vízhez :D állítólag ha szerencsénk lesz, még 23 fok is lehet :-o
amúgy köpönyegen én 10 mm-t látok most, nem azért, hogy elkeserítselek :)
Zsoltee
Igen, amikor átkattintottam a balatoni előrejelzésre, már én is lkáttam, csak nem volt erőm leírni... ;-)
A fürdőruha már felmerült több változatban is :) : http://kerekparos.hu/smf/index.php?topic=102.msg8484#new
*CMS* RABIC
MK - KP
Időkép már csak elszórtan mond esőt. :) lehet nem vizibicikli verseny lesz hanem tényleg kerékpár verseny :)
pedig már a vizibiciklizésben is nagy gyakorlatot szereztél, úgyhogy ne kényeskedj:D
na jah :P
Zsoltee
Aha, elszórtan zivatar... a grafikonon pedig 10 mm-es vízoszlop :) ez nem szemerkélő esőt jelent :D
Zsoltee
Hanem folyamatos eső, elszórtan óriási égszakadás. :D
Fincsi.
*CMS* RABIC
MK - KP
Valahogy úgy...
Accuweather - Siófok:
Thunderstorm Probability: 60%
Amount of Rain: 11.7mm
Hours of Rain: 7 Hrs
de nézzük optimistán!
Amount of Snow: 0.00cm
Max UV Index: Moderate (3)
nem fog havazni se, és a bőrünk se fog leégni :D
Zsoltee
azt hiszem ez hátizsákos pelso lesz. hacsak nem egyből esőcuccban rajtolunk :S
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
Ne viccelj Boci! Láttad a videót az OB-ról? Kékes, egy nappal előttünk... rövidnaciban tolták ott is.
Én úgy tervezem, hogy rövidnadrág + térdmelegítő, felül mez + esőkabát, lábra átázós de kicsit melegítő kamásli, fejre nyári sapi... ezek közül a térdmelegítőtől és az esőkabáttól kell megszabadulni 16-17 fok felett, de a mez egyik zsebébe be tudom préselni mindkettőt.
A vadász szerkód igazán cuki, de remélem nem abban akarod rakni a Pelsot! :D
Ja igen, még plusz ruhákat viszek, de azokat leadom a ruhatárba.
Mobilnak és pénztárcának meg kell majd nájlonzacsi, mert kicsit bepárásodnának a mezben :D
Zsoltee
én is valami hasonlón agyalok. amúgy a vadásszerkó simán bejátszat :)
apropó KÉPEKET! :)
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
Én még egyben láttam a vadászszerkót, úgyhogy KÉPEKET!
Amúgy az eső csak jót tehetett neki, issszonyatos petróleumszaga volt. :)
Egyszerűen lövésem nincs, milyen cuccban akarjak menni. Fázós vagyok és nem megyünk majd nagy tempót, lévén túrázunk, lájtosan.
*CMS* RABIC
MK - KP
Képeket sajnos most nem tudok prezentálni, mert a fényképezőm kábele és a kártyaolvasóm is Pécsen tartózkodnak, úgyhogy vasárnap este felé várhatók.
Milyen ruha túrához? Hát szerintem ott már egyértelműen az esőruha játszik, ha az a lájtos azt jelenti, hogy abszolút nem erőlteted, csak szép kényelmesen tekersz. Persze ezeröccáh' forintos vadászszerkóba így is beizzadna az ember, de sportolásra kitalált esőcucc az jó lehet szerintem.
Hangulatos lesz, hidd el ;)
Zsoltee
3/4es naci rövid mez, pali kéz, nyári sapesz, kamásli(azt még nem tudom az eső vagy a neoprén)+esőkabát becsomagolva.
És bízva a melegben.
Szeritnem nem is lesz eső egyáltalán, majd meglássátok.
Ez a tuti!
Neoprén kamáslid csak téli van, vagy van egészen vékony is? Ha van vékony, akkor azt, RP esőkamásli kicsit bután néz ki egy versenyen, meg nem is túl kényelmes viselet.
Zsoltee
És ráadásúl a nagy sebesség hatására el is hagyhatod, és jócskán visszaveti a tempót :) :) (természetesen vicceltem hogy vissza veszi a tmepot)
Tegnap voltam, majdnem végig le lett nyomva a kör. :D Msszív szembeszél volt, főleg az északin, és hogy még jobbatt mondjak, főleg Tihanytól durvult be... csak hogy jó legyen a kis huplikon :D
Amúgy itt a Balaton körül bármi előfordulhat. Az egyik végében szakadhat az eső, míg a másik felében napsütés ;)
Igen, ezért is szeretjük ezt a versenyt, mert mindig tartogat meglepetéseket számunkra :)
Zsoltee
Meglepetéseket, és azon kívűl mily finom falatokat a végén :) igaz???
Fagyi ami félig jég, második fogás ami helyett inkább lángost nyomtam...
Na ja, remélem idén nem a környék elitpizzériájának a szerencsétlen menzai szárnypróbálgatásának leszünk áldozatai :D az az odaégett, olajban tocsogó, nyomokban húst is tartalmazó tésztaféleség az úgy elég bizarr volt. De a fakultatív kürtöskalács az kárpótolt utána :)
Zsoltee
Azért fogom taposni a pedált, hogy mire visszaérek, legyen még fagyi a környéken :D Szóval sietnem kell.... :D
Vasárnap tartottunk a Pilisben egy kis esőedzést, csak hogy szokjuk. (Eredetileg mi is a Mátrát terveztük...) Na én jól meg is gödhösödtem tőle. :( Remélem szombatig sikerül kiheverni, mert különben én is kénytelen leszek túrázósra fogni.
Én reménykedem, hogy csak zápor/zivatar lesz, nem folyamatos eső, és akkor elég a sima nyári mez.
www.gruppetto.hu
Jobbulást! A friss kilátások szerint már csak 5 órán át fog esni szombaton, az már nem konstans eső, tekintve, hogy a szintidőnk némileg 5 óra felett lesz :D
Zsoltee
Már csak 7 mm! ;-)
*CMS* RABIC
MK - KP
A hosszú hétvégén már edzettünk megcsináltuk a kört, igaz 3 nap alatt, nagy bandázásokkal, sörözésekkel, kényelmesen és az eső is elkerült minket:-)
Persze már próbáltam és megy egy nap alatt is a békéccáz...szerintem ott leszek.
Fekete Moser v.
Sötétkék double disc KTM
eddig még nincs fuvarom. hogy is van ez a vonatosdi?
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
4:45-kor indul, egy átszállás, várhatóan lepukkant szarszagú vonatokkal, de már megedződtünk :D
http://elvira.mav-start.hu
én megveszem oda-visszára a jegyet neten, ott csak a géppel kell kommunikálnom hajnalban :D
ja igen, én kelenföldön szállok fel... jössz te is innen?
Zsoltee
nekem a déli közelebb van. inkább oda megyek :)
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
oké, akkor 4:38 felhívsz majd ha felszálltál, hogy a vonat melyik részében keresselek? a számom elvileg tudod...
további öröm, hogy hazafelé is szívás lesz... van egy vonat 15:19-kor, amit akkor érünk el, ha terv szerint teljesítünk és marha gyorsan kajálunk, masszázs kimarad... vagy van egy 19:02-kor, addig meg szétfagyunk miután unalmunkban elaludtunk az egyik padon :D
közte van két csodálatos járat, ami átszállásos móka :P
Zsoltee
búú, akkor korai vonatozással gyilkolom én is magam. még nem tudom, hol szállok fel, de csak összefutunk. addig jó pihenést!
Szerencsés leérkezést mindenkinek (őszintén)
Remélem a MÁV gondoskodik megfelelő számú kerékpár vagon számáról, ha mégsem akkor reklamáljatok, ugyanis évek óta ez működött.
"lepukkant szarszagú"....
Csak a fele lesz az, Déli-Fehérvár, az kultúrált, legalábbis még márciusban normális vonatok voltak.
köpönyeg aszondja, hogy holnap a balatonnál záporos idő lészen, max 23°C-al, 9 km/h széllel és 1 mm csapadékkal... :)
este még imádkozzunk kicsit és csudijó időnk lesz :)
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
ezt mikor láttad? én most is és délelőtt is ezt láttam:
26°C
zivatar záporesővel (nem konstans nedv, jeee :))
31 km/h szél (!)
2 mm csapdék (azért ennyit már túl lehet élni :) főleg ha a végén kapjuk)
Zsoltee
azért egy antiesőtánc lehet h,sokat segítene :)
Hát én már úgy vagyok vele, hogy leszarom :D amúgy pelso körlevélben ki lett adva, hogy imádkozzon mindenki... szóval ha a cirka 1100 nevezőből néhányszáz mondjuk vallásos, akkor most kiderül, hogy van-e alapja a hitüknek :P :D
Zsoltee
Van.
Nem akarom elkiabálni, de accuweather már nagyon jókat jósol siófokra, keszthelyre és füredre is :) mondjuk ez az oldal mindig optimistább :) ha nekik lesz igazuk, akkor könnyen lehet, hogy melegünk lesz :D
időkép wrf modell viszont az ellenkezőjét mondja: szarrá ázunk :P
Zsoltee
holnap lesz aztán ragmeg!
lassan kéne aludni egyet :)
Zsoltee
Na aztán rakjátok meg JÓL!
Szorítani fogok nektek.
-----------
bigtétényi kerékpáros bandita
hajráhajrá:) szurkolok a langymeleg szobából:) közben meg elgurulok szervízbe, mert széthullik a racsnim:S széttéptem a mátrában biztos:D
hogydemegraktuk kicsit felhőben az elején aztán ragyogó napsütésben! :)
meg megkaptuk a végére a brutál szembeszelet is... engem ki is csinált (persze szerpe volt annak is, hogy előtte csak 4 órát aludtam), de még így is 2 perccel jobb lett a tavalyinál. 6 óra 13 perc. és idén mindezt megállás nélkül... óóó jesszzzz
most meg agyhalott vagyok... adatok majd talán később vagy holnap :)
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
Kegyetlen jó volt. Én igazából akkor váltam agyhalottá, amikor a; elindultunk (nekem csak 3 óra alvás jutott), meg amikor a végén leszálltunk a bringáról és megcsapott a meleg. Volt olyan 10 percem, amikor csak kóvályogtam mindenféle cél nélkül és egyedül, holott 3-4 féle társasággal szimultán lehettem volna együtt.
és még:
http://kerekparos.hu/smf/index.php?topic=102.msg8509#msg8509
Láttam még Kpetert és volatát, de az ő eredményükre már nem emlékszem sajnos, írják meg majd jól! :)
*CMS* RABIC
MK - KP
így van, 7:20 :) nem egetrengető, de annyira jó társaságom akadt az utolsó 60-ra, hogy elsztorizgattunk. persze magyarázkodok, ahelyett, hogy edzenék :))
http://tenyek.tv2.hu/Belfold/TenyekCikkek/2009-06-06-balaton
Velo.hu természetesen
ime
http://velo.hu/index.php?modul=hir&kod=5217
valahol máshol?
csak benne lettél a tévében! :D
milyen szépen írta meg a velo.hu a végét:
"teljes eredménylista a chipes időmérő rendszer meghibásodása miatt nem várható"
éljen a technika! :P
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
Na ja, de afényképek késnek, még mindig nincs galéria. Ugylátom ma nem lett volna olyan jó idő
Persze, mert nem mára imádkoztunk/varázsoltunk.
*CMS* RABIC
MK - KP
Ez így is van, mert azért kell az eső a földnek.
grat mindenkinek! kicsit irigykedve gondoltam rátok itthonról:S
Nagyon nagy volt! Köszi mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a fantasztikus naphoz! Sajnálom, hogy a csapatunk nem tudott együtt maradni, de jó volt hogy Almádi után egy darabig újra együtt voltunk mindhárman.
A fináléban óriási sprintet nyomtunk Péterrel, őrjöngött a közönség - vagy csak én egyedül üvöltöztem olyan hangosan? :-o :D :D
Kicsit sajnálom, hogy nem maradtam az élbollyal az első frissítő után, nagyon jó érzés volt velük száguldani, gyakran 50 körüli tempóval, mintha egy szélvédett alagútban tekertem volna :)
Voltak óriási bukták is, tömegkarambol és szóló fejreállás sisak nélkül is (csúnya volt nagyon :S)
Szombat este még azon gondolkoztam hogy vajon mennyi meleg cucc fog kelleni, indulás előtt szerencsére Péterék lebeszéltek az aláöltözetről és a térdmelegítőről is. Már utóbbi ha rajtam marad, akkor legalább nem égett volna le olyan durván a lábam :D
A finisben a masszázs kegyetlen volt, viszont cserébe ma szinte nem is érzem, hogy tegnap tekertem volna :)
Na még van millió élmény, írok róla blogot és jól belinkelem ide. Van 1-2 mobillal készült kép is, azokat is előkotrom...
Gratula mindenkinek, aki lenyomta a távot!
Zsoltee
külön köszönet Lujka anyukájának, hogy biztosította és szponzorálta a lejutásunkat Bocival :)
Zsoltee
Azt üzeni, hogy tünemények vagytok. :)
*CMS* RABIC
MK - KP
Szuper volt!
Persze az időeredményem nagyon felejthető 7:45....
Az idő remek volt, szerencsére nem öltöztem túl magam. Sajnos voltak balesetek, de azoknak már csak az "eredményét" láttam. Az első 140km-en eléggé aktív voltam, annak ellenére, hogy 90-nél a saját hibámból sikerült majdnem összehoznom egy masszív gyomorgörcsöt. Aztán sokáig egyedül maradtam, majd Szigligetnél álltam össze egy másik sráccal, így eléggé jó tempót mentünk, de Füred elött elfogytam... megincsak ostobaság nem figyeltem az energiabevitelre. Az utolsó 25-ön sikerült defektelnem, hm.. gondoltam no para... patronpumpával 2 perc az egész :D nem így történt, kapásból elent az összes gáz a patronból, ahogy rátekertem a fejre. Morci voltam érte, mert ilyet sosem csinált... és persze csak egy patron volt nálam. Szervízkocsinak telefon, hol vannak 15-re Füred elött... végül egy túrázóstól kaptam gyors segélyt egy kis pumpa keretében, így 3,5 bar környékével mentem be az utolsó 25-ön, figyelve mindenre, nehogy felüssem :S
Uhh, én biztos hülyét kaptam volna ha eldefektelek :S ráadásul ennyire a végén...
Zsoltee
Nem a defekt volt az idegesítő, hanem inkább a patron :S
Amúgy egy szavam sem lehet, ez a 3. év, hogy versenyekre járok, és most volt az első defektem...
Mennyivel jobb lett volna, ha ma megyünk, hmm? Láttunk volna szupercellát is :D
Zsoltee
FRISS! 533 db kép by X-iont
Zsoltee
a 166. pikcsörön Péter?
és tényleg! a kis mákos, őt lefotózták... :)
Zsoltee
Nem mák hanem ismerem a fotóst korábbról. :)
azért ez a tekintet gyilkos! :D
Zsoltee
Cseya picit megfáradt.
*CMS* RABIC
MK - KP
Látod ezért nincsenek barátaid, mert leszólsz mindenkit :Ddd
-----------
Most miért? Én nem bántani akartam, de tényleg viccesen néz ki így a verseny után :) Szerintem én se lehettem sokkal szebb látvány, de én megúsztam a fotósok hadát :D hozzám csak autogramot kérni jött két kissrác :D
Zsoltee
Tudom Zsolti, hogy nem bántásból írtad. :) Őszintén engem is mosolyra derített az a kép, de én magamban tudtam tartani a dolgot, mert nem akartam megbántani vele. :)
Majd ha csapatmezben leszel, az még nagyobb lesz hidd el nekem. :)
-----------
Most is csapatmezben voltunk, igaz Péter? ag2r - és még szép is :)
Zsoltee
Jajmár Zsolti, Te is tudod, hogy én mire gondoltam :)
-----------
tudom ;) de azon még rajzolgassunk a következő szezonig, hogy az is hasonlóan szép legyen...
Zsoltee
Szép dolog mondhatom, kiröhögni a kisebbet...
Aki kiröhögött az Zsolti volt, engem csak mosolyra derítettél. De szeretnék az Ő nevében is bocsánatot kérni tőled.
-----------
Nem zavar, valóban elég nyúzottan nézek ki. Az egyik csapattársam odáig vetemedett, hogy külön kérésemre Árpád-sávos - Rettenthetetlen festést is varázsolt nekem.
Elsőre nem láttam mit kell nézni, aztán lejjebbi hszben megtaláltam. ^.^
-----------
Nagyon kemény :D
remélem tényleg nem gáz, nem cikizni akartalak ;)
Zsoltee
Jehh.. kettőn is rajta vagyok.
51, 128 :D
hát ez már jobb képarány rólunk, mint tavaly :)
de azért az élményt rontja az időmérés problematikája... valamit valamiért?
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
Én a 76 km-n indultam, de két képre sikerült rákerülnöm. 72, 76 :)
Sziasztok! Gratulálok mindenkinek, aki teljesítette! Bocs, hogy csak most jelentkezem itt, ott voltam, jól sikerült életem első országúti megmérettetése.
Péterrel váltottam néhány szót menet közben, sajnos zsoltee-t nem ismertem fel. Végül 15:04-kor gurultam át a célvonalon úgy, hogy 9:05-kor rajtoltam a kollégámmal, mindenki után. Fotó az x-iont-on pontban 15:04-15:16-ig nem készült a befutókról, ez van. Ti milyen időt mentetek?
akkor sztem egy bolyban mehettünk mert én 14:57kor gurultam át a célkapu alatt és így a power gél csodatévő erejének és a sporttársakkal való összedolgozásnak kösszönhetően sikerült 6 órán belül beérnem :)
milyen mez volt rajtad? (én sárga-feketében tekertem)
csapattársakkal élmezőnyről leszakadva sikerült egy kb negyven fős bolyt kifogni ami csak az uccsó frissítőpontnál fogyatkozott meg és az akarattyai emelkedő zilálta szét igazán, de addig jó hangulatban gyorsan repültek a kilométerek:)
az időjárás pedig szuper volt, megfelelően felhős a versenyhez, késő délután meg elég napos csobbanni a Balatonba
Valószínűleg végig előttem mehettél, mert a balatonszentgyörgyi emelkedő után szétszóródott a társaság, amellyel mentem, és utána sem volt 10-15 embernél több együtt. Gyakran alig néhányan voltunk, vagy mint az első itató után, nekem kellett összeszednem egy kisebb gruppettót saját erőből, amelyet vezetnem is kellett néha. Volt, hogy alap tempónál alig tudtam a társaságból magam után invitálni valakit. Az elől menő munkatársam csak azért végzett 5 perccel mögöttem, mert a végére lemerült, mint az a bizonyos nyuszi, amúgy az elején nagyon megrántotta az első emelkedőnél, ahol én sajna leszakadtam az élbolyról, de talán jobb is volt, így nyugalmasabb utam lehetett. Jövőre, ha indulok, nem szúrom el a rajtot, és kipróbálom az "éles" indulást is.
Kék mezben voltam, szürke sisak, kona-zöld Jake the Snake országúti fazonra alakítva, fehér csíkos gumival. A rajtszámom a hátizsáktól nem látszott, 6153 volt az enyém, Navigátoré 6154. Abban nem bízom, hogy valaha képet fedezek fel az itteni szereplésemről.
Hát igen, ez szívás, 15:11-kor értünk be, szóval semmi fotó... pedig mekkorát hajráztunk Péterrel!
Az indulás mikor volt pontosan? Boci, azt mondtad, hogy te elő tudod kotorni az órádból a rajt idejét...
Zsoltee
igenigen.
itt az adataim:
rajt: 9:03:38
táv: 202,2 km
sebesség átlag/max: 32,6/60,6
idő: 6:12:33
pedálfordulat átlag/max: 92/120
pulzus átlag/max: 150/185
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
Az a 32,6-os átlag az nagyon szép ám.
-----------
ha többet alszok éjjel, akkor szebb is lehetett volna. simán buktam a szembeszélbe fektetett plusz miatt (ami már nem igazán volt) negyed órát. de jövőre, majd jobban lesz leszervezve az előtte való éjszaka is :)
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
Az a szerénykedés. :)
Bár csak én tudnék ilyen átlagot...mondjuk ahhoz le kéne tennem a cigit.
-----------
na meg a sörösüveget is kivehetnéd a kulacstartóból :D
Zsoltee
naaaaa ne égessél már, azért olyan még nem volt :)
-----------
hát ez az. olyan még nem volt, hogy kivetted volna :))
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
na szépek vagytok köszönöm :Ddd
most már az Isten sem mossa le ezt rólam :P
-----------
úúú, ezt nagyon megkaptad most :D
pedig tényleg csak dobozost szoktál inni ;)
Zsoltee
látod ezért nincsenek neked barátaid. :Ddd
-----------
a sörösüveg már nem menő, a lapos az igazi.
köszi az adatokat! és grat még1x, tényleg nagy voltál!
az óráink viszont szerintem máshogy járnak, mert én 9:07-es indulásra emlékeztem, persze simán lehet hogy 6 óra küzdelem után már kihagyott az agyam :D
az időméréses baki kapcsán nagy a hallgatás... szerintetek most még próbálkoznak kifacsarni valamit a gépből, vagy miért ez a nagy csend? a bikemag pelso fórumában kétféle lehetőség is elhangzott, állítólag mindketten a helyszínen hallották:
A verzió: még próbálkoznak a helyreállítással, néhány napon belül meglesz
B verzió: elqrták az egészet, jövőre az idei indulók kb. 30% kedvezményt (de min. 1000 ft-ot) kapnak a nevezési díjból
A főszervező, Proha annyit tudott eddig írni, hogy nagyon sajnálják... :P
Zsoltee
szerintem nem lesz ebből eredmény... persze azért reménykedek én is, mert kíváncsi vagyok, hogy a majd 900 indulóból hanyadikak lettünk...
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
A B már elsőre is tejszínhablatynak, hangulatkeltésnek tűnt.
na ja! de ha nem lesz semmi kompenzáció, akkor azért elgondolkodok a jövő évi nevezés szükségességén... meg mellesleg elég komoly negatív reklám lehet egy ilyen húzás.
Zsoltee
Szép időben, gyakori (szinte) állandó széllel bélelve, tanulságos verseny volt.
Egy törött küllő hátúl, sok sok kilóméter egyedűl, míg végre találtam társakat.
Néhány baleset melyből kettő embert ismertem ezért ha lehet még jobban szorítottam hogy semmi komoly baja ne legyen.
Levontam a következtetéseket, hogy mit kell változtatni a jövőben, hogy kevesebb időt vegyen ígénybe a kőr.
Talán az idei Pelsoról mondhatom el hogy rendesen kifáradtam, de nem adtam be a kulcsot.
Ami köszönhető annak, hogy mikor nem egyedűl mentem akkor mindig találtam valaki ismerőst akivel el lehetett beszélgetni ezer dologról.
Jó volt találkozni mindannyiótokkal.
És nem mellékesen megérte megvárni a sorsolást, mert mikor kihúzták a számom, nagyon megörültem.
Az egyik ajándékot (a 3-ból) egy ismerősnek adtam, aki most nyomta le harmadszorra a Pelsot és remélem olvassa majd ezeket a sorokat.
Ja igen annak a kedves nagydarab srácnak aki miután átvette tőlem a vezetést egy alkalommal és megjegyezte, hogy "ez nem volt acélos" üzenem, hogy jövőre remélem acélosabb lesz, de azért már idén is hamarabb jöttem be.
Nem is tudom hány ismerőssel találkoztam, ha csak pár szóra is, de mindenképp ünnepnap volt számomra.
A versen yután pedig feleségemmel leültünk a partra a fűbe, és a verseny élményeit meséltem neki, miközben úszkáltak a kacsák és hattyúk. :)
Na de mikor érkeztél be? Említettél valami házi versenyt, az hogyan alakult végül is?
Szinte a teljes túraszekciónk szerepel itt :)
http://www.x-iont.hu/fotok/outi_2009/0606-Tour_de_Pelso/slides/IX6I1346....
Boti masszázsa is sokat elárul. :)
http://www.x-iont.hu/fotok/outi_2009/0606-Tour_de_Pelso/slides/IX6I2027....
A vidám család :)
http://www.x-iont.hu/fotok/outi_2009/0606-Tour_de_Pelso/slides/IX6I2015....
*CMS* RABIC
MK - KP
Személy szerint 7:48-alatt értem be a nettó időm, pedig 6:53 volt. Ebbe beletartozik, hogy volt 10 perc pihi, gyomorgörcs miatt, aztán sikerült egyedül maradva fárasztanom magam, volt defekt, meg a sok frissítőponti pihi, pláne a 3-nál, ahol csak a benzinkút mosdójának csapjából csordogált némi víz...
Meglepő volt, hogy visszaérve Siófokon még volt a fagyisoknál fagyi...
Akkor valahol együtt végeztünk, mert nekem a bruttóm 7:45 lett.
Hm.. az lehet, akkor biztos találkoztunk, lehet, hogy még el is mentél mellettem, meg én melletted, mert a táv elején, főleg a déli parton eléggé sokat izegtem-mozogtam, párszor húztam a társoságot is. Balatonakarattya elött votl egy defektem, egy ideig az út szélén álltam, egy piros Saeco mezes feltűnően gyönyörű nő trásaságában... Sárga-fekete, és piros bringa....
Hát akkor én már eléggé módosult tudatállapotban voltam, plusz még lelkileg túráztattam magam a már ismert akarattyai emelkedő miatt, így nem sok jutott el hozzám a külvilágból. Annyit tudtam, hogy az ott van előttem és meredek és hosszú, és én száz kilométerrel ezelőtt is fáradt voltam már az ilyesmihez.
és ne feledkezzünk meg a futárjainkról se. főleg Kiscsúcsról, aki egy kátyú miatt az első kerekében egy 888-assal tolt végig több mint 120 kilit (meg persze volt ott törött küllő is).
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
Velo.hu-n megjelent a képgaléria.
http://velo.hu/index.php?modul=galeria&kod=412
347es kép a velo.hu-n Boci a masszőrök keze alatt.
Gratulálok nektek, akkorák vagytok, hogy nem is fértek el ebben a topikban! :P
Ahogy olvasom még az esőt is megúsztátok, Ti mázlisták. :)
-----------
Egy idézet a BM fórumról:
"Sokan kéritek eredetiben az X-iont-os képeket, ezért feltöltöttem nagy méretben is őket:
http://www.x-iont.extra.hu/pelso09/"a kép neve" (pl.:IX6I1323.jpg)
A kép nevét az albumnál tudjátok megnézni, az adott oldal címsorának (linkjének) végén szerepel:
http://www.x-iont.hu/fotok/outi_2009/0606-Tour_de_Pelso/index.html"
Most először voltam, érdemleges edzés nélkül csak 30-as tempót vállaltunk (27-es átlag lett belőle), szóval túra lett belőle.
Srágli egy korábbi baleset miatt még nem tökéletes térdel jött, ezért sokat pihentünk (10-20 perc minden helyen), lemaradtunk, bolyozni nem tudtunk, csak szélfogónak voltunk jók pár piócának. Szinte végig ellen/oldalszélben.
Kicsit csalódás. De megyek jövőre is.
-
Zsurmi
Nekem így is élmény volt, főként azért, mert nem hittem, hogy ennyire bírni fogja a térdem. Jövőre még jobb lesz.
hangulatos (de túl rövid) videó: http://vimeo.com/5044733
Zsoltee
Gratula mindenkinek, aki megcsinálta, aki 30-as átlag felett annak külön is:-) Jók voltatok!
Sajnálom, hogy beparáztam az esőtől...
Fekete Moser v.
Sötétkék double disc KTM
Holnapra lesznek nyers eredmények. ezt ígéri a szervező. (nekem jól is jönne mert óra nélkül mentem és kíváncsi vagyok rá) Meg hát ez volt az első ilyen versenyem. Boci jó volt Veled találkozni a mezőnyben!!!
az volt a legjobb, hogy mindig lehetett tudni, ha a közelben vagy. ;D
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
Tegnap kitőrt megint egy küllőm hazafele, nem értem mi történik itt.
Időeredmények:
http://www.videocom.sk/vysledky/20090606tdpelso.htm
a velo.hu fórumon 06.08 05:17-es hozzászólásban a főszervező leírja h az időmérő rendszert kezelő srác tapasztalatlansága és pánikja okozta a káoszt
Akkor gondolom jövőre nem ő fogja csinálni, remélem, :(
Ez nem túl szép a főszervezőtől...
De majd elolvasom, hátha úgy jobb lesz.
Srácok, zsenik vagytok! Különösen Daninak nagy gratula!
*CMS* RABIC
MK - KP
itt a legalján, most a 4. oldalon de majd elmászik
sztem meg nagy szükség volt a magyarázatra de majd olvasd el:)
szánalmas ott az a sok habzószájú kommentelő akik bizonyára sokkal jobb versenyt tudnának szervezni fele ennyi pénzből
Oké, hát ez teljesen korrekt.
A tdp fórumán is volt egy pár szájjártató, de abszolút korrekt tartalmú és stílusú választ kaptak (mint most is).
az 500 ft-omnak örülök, és nagyon élveztem a napot, de nem biztos, hogy legközelebb befizetek. Hacsak nem tolom le a 200-at. :D
*CMS* RABIC
MK - KP
Ez nem túl szép a főszervezőtől...
De majd elolvasom, hátha úgy jobb lesz.
Ehhez adzs egy linket? A fórum nálam szerintem nem az, mint nálad.
Srácok, zsenik vagytok! Különösen Daninak nagy gratula!
*CMS* RABIC
MK - KP
Zsír! Köszi a linket!
Figyu Boci, te tényleg előttünk jöttél be? Vagy csak kavarás van a listában? :-o
Zsoltee
Zsoltee megvan mit kell csinálni jövőre, meg hackelni az időmérő berendezést, és mi leszünk az elsők.
Annyi hogy szlovákul kell beszélni, és nyomogatni a computer gombjait serényen
Ez elég fura... 9:43-at ad meg ez a lista... Pedig én 18:57 körül értem be :-) Vagy ezt hívják nyers időnek?
Még egyszer gratulálok mindenkinek, kiemelve Danit, aki majd' 6 perccel előttem végzett. Az adataim végül is:
193. helyezés abszolút
77. férfi K6
nettó idő 5:54'12
idő rajtvonaltól-célvonalig: 5:59
hivatalos idő: 6:00'29,16
(ezek szerint "csak" másfél perccel voltunk a rajtról lemaradva)
max. sebesség: 59,8
távolság: 202,63
átlag: 34,32
teljes átlag rajt-cél: 33,8
Figy, a hivatalos idő = rajtvonaltól célvonalig. Azért van chip, hogy kétszer áthaladva a kapun megkapd a saját időkülönbségedet. A versenykiírásban benne van ez.
Viszont így is szép eredmény, grat! Montival mentél amúgy?
Zsoltee
Ha így van, akkor fura, hidd el, azt írtam le, amit az órán láttam a fehér csíkkal együtt az elején és a végén. Másodperceket nem mutat, az igaz. Amúgy nem a megszokott monti mániákus módon, hanem 3/4 részt már igazi országúti bringát ültem meg, egy outi gumival szerelt ciklokrosszt. Fura lehetett a Campa mini V-fékek látványa. :)
Egyébként szerintem is félre mért a gépezet kissé, pl. Boci eredménye totál nem stimmel, illetve Péterrel mi is mást mértünk.
Zsoltee
hagyjál már a kiemeléssel, nem számítanak a percek :)
200 km-t letekerni mindenképpen nagy teljesítmény, az pedig h 5, 9 v 14 óra alatt sikerül leginkább attól függ ki mennyit készül rá
Gratula mindenkinek!
Mondjuk ez a lista (már csak a saját eredményemből kiindulván) el van szabva, nem kicsit, nagyon. Tíz percet levontak jó magaviseletért, vagy mi?
hát ezt a 6:02:47-et én se értem. az egy dolog, hogy a korom miatt már a K6-ba minősítenek (sóhaj)... de ez a 10 perc...
bizots emlékeztek a Vasemberekes lányra a bojból. Gabi a 7-es felhajtója előtt hagyott magamra a végén. neki 6:01:13 az ideje... pedig tényleg negyed órát simán rám vert.
remélem majd megmagyarázza ezt is valaki.
mindenesetre akárhogy is van. a korosztályomban 227 befutóból mindenképp 100-on belül vagyok. ez tetszik :)
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
Én két lányra emlékszem, úgy rémlik, mindkettőt lehagytam a vége felé. A keleti parton sokat vezető Ákossal futottunk be együtt, váltásokkal tartva a 33-34-es tempót, de ő végül lelépett engem a célban.
Nekem is 6:01:01-et ír. De én nem bánom... Nagyon lemorzsolódtál a lányról??? Pedig egy ideig ketten jöttetek, még hátranézve láttam.Tetszik!!!
Checkpointra ti se emlékeztek, ugye? Jó hogy ismét közölték előre, hogy kell-e figyelni ilyesmire :P
Zsoltee
Hát én a 441. helyezésemmel abszolút a futottak még kategóriába esek...
akkor mit szóljak én a 600valahányadikkal? :-) utánam már alig érkeztek be teljesítők... mondjuk nekem a 10 órán belüli idő volt a cél, úgyhogy azért örültem ám!
Legközelebb ti is jobbak lesztek ;) nekem az első több mint 7 és fél óra volt :)
Zsoltee
egyetértek.
Évről évre jobbak lesztek, egyszer hallottam egy mondást, nézd meg ki megy elötted kérdezd meg hány éve teker és jövőre min neked is menni fog. és tényleg így van
Nekem is ez volt a cél. És gyakorlatilag perceken múlt, de sikerült :-) (kicsit elkavartam Balatonvilágoson). Jövőre azért beszerzek egy országútit...
Idén ki jön innen?
Én Zsoltee Boci ... :)
Sör nélkül rakom oszt?
én is ;)
Tradicio és Minőség! 1954-ota :D
Mennyi lett az időd?
Sör nélkül rakom oszt?
Én is megyek, az idei lesz az első.
Ki tervezi 5:30 és 6:00 közé a köridőt?
Mehetnénk együtt.
Sör nélkül rakom oszt?
Párhuzamosan 2 verseny fut aznap Balaton körül:
A Tour de Pelso délben indul, és az az amatőr kupasorozat része, a Balaton Maraton pedig reggel 8-kor indul. Az a licensszel rendelkező profiknak van fenntartva?
Ti melyikre mentek? Csak mert itt mindenki a Tour de Pelsórol beszél...
Az én tervem egyelőre a szintidőn belüli beérkezés...
Korábban Pelsonak hívták (az elmúlt évig) nekem és gondolom másoknak is ezért marad így meg a köztudatban egy darabig.
De kérdésedre rátérve, részemről természetes, hogy nem a profik között indulok.
a maratonon indulok, és az idővel versenyzek.
Sör nélkül rakom oszt?
Már úgy értem, hogy a Pelso van a "profiknak".
Én is megyek, most először, nekem a 9 órán belüli idő a cél.
Sok sikert, ha lehet arra figyelj hogy sose maradj egyedűl, én első alkalommal egyedűl maradtam, és az volt a legnagyobb szívás. Hajrá
Sör nélkül rakom oszt?
Köszi szépen! Megpróbálom. Remélem összefutunk!
láttátok? 9-re tették át az indulást, szintidő ennek megfelelően 10 órára rövidült: http://tourdepelso.hu/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid...
Igen igen, figyeljen mindenki egy órával kevesebb.
Sör nélkül rakom oszt?
Köszi, hogy beírtátok, mi simán odamentünk volna 8-ra!
1. köszi szépen!
2. régen is 9-kor indult, őrültség volt 8-ra rakni :P
3. iszonyatosan megkavarták most az egészet, mert eredetileg különválasztották volna az amatőröket és a profikat, de most 8 és 12 órás indulás helyett szinte egyszerre megy mindenki
4. a kedves szervezők balfaszok! egy emailt nehéz lett volna kiküldeni a programváltozásról??? én biztos nem néztem volna meg amúgy a weboldalt :P
Zsoltee
+1 Kör mail mehetne, ennyi belefér a nevezési díjba. Mivel hogy pénzbe sem kerűl a mail.
És tulajdonképpen, megy minden mint tavaly, nem értem miért kellett bonyolítani a szituációt.
Sör nélkül rakom oszt?
gondolom részben ki akarták cselezni a vasúti menetrendet de nem sikerült :P
amúgy egy levelet tényleg küldhettek volna, mert én se olvastam volna már...
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
Én is megyek, szintén a 200-ra, és 9 óra a cél :-)
Kösz, hogy szóltál GinaBP, én is tegnap éjjel vettem észre tök véletlenül, az időpontváltozást.
Szerintem korrekt lett volna, ha a jelentkezőket értesítik egy kör emailben...
Nálam is 9 óra cél, ha nem lesz defekt, esés, ilyenek, akkor reális cél.
Ti aznap reggel utaztok le? Én pénteken lemegyek sátorral, kempingezek egyet.
Mi is lent leszünk már pénteken!
a kör e-maillel egyetértek... mi egy volt kollégával egy jó kis olcsó panziót találtunk (jankó apartman), de külön megyünk, mert én csak este tudok lemenni. legalábbis ez a terv. ha vkit érdekel, akkor egy fő+ egy bringa még elfér a kocsiban, péntek 5-6 körüli indulás. :)
Kedves tőled a felajánlás, remélem valakinek segítség lesz.
Sör nélkül rakom oszt?
Chip felhelyezése a kerékpárra
http://www.youtube.com/watch?v=b5Co9ibbWnQ&feature=player_embedded
Innét is mindenkinek balesetmentes, szép versenyzést kívánok.
Hajrá Hajrá Hajrá. ...
Sör nélkül rakom oszt?
Mekkora volt már ez a verseny!
Állat jó idő volt végig, az első nyári nap 1 hónap eső után!
És első nekifutásra sikerült 32-es átlagot tekernem, 6 óra 16 perces idővel:)
Nektek hogy sikerült?
Gratulálok, az (számomra) szürreális idő, gondolom PTeker is 5-6 óra között nyomta :)a 30 körüli átlagot az első 42-ig tudtam tartani, utána pihenőnként két km/h-val csúszott lefelé. végül eltévedtem kicsit, és a figyelmeztetések ellenére sokszor egyedül is maradtam, de olyan 9 és fél óra csak beértem :)
jó volt, riszpekt mkinek, aki lenyomta!
5:49 lett a hivatalos, 9percet javítva az eddigihez képest. :)
Grat mindenkinek aki végig nyomta :)
IPG Pontagy hol voltatok?! a balatonkörön amiket mondtatok azt gondoltam találkozunk itt is.
Sör nélkül rakom oszt?
úgy lett volna, hogy megyek de pár dolog közbeszólt:
-a gépem műszaki problémái (első váltó vacakol)
-anyagiak
-nem ráérés
jövőre ott leszek, és ha hirdetsz itt még amatőr versenyt, ahogyan szoktad, akkor igyekszem menni.
Hirdetésben nem lesz hiány :)
Sör nélkül rakom oszt?
hatalams volt még annak ellenére is, hogy az utolsó kb 80 km-t elsavasodott combokkal csak 25-28-al bírtam megtenni. de sebaj, van egy évem rájönni mi történhetett :D
amúgy az első 100 km kevesbb mint 3 óra volt. a total meg 6:55. ha így nézem még büszke is vagyok magamra, főleg, hogy végigmentem abban az állapotomban. :D
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
B depos startal indultam (a nevezés az eredetihez képest változott tehát köszönöm a szervezőnek) köszönöm hogy 10percel késöbb indulhatott a B depo.
Elindultunk végülis.Közveltelen a felvezető autó elött a motoros rendőrök között.
Kellemes családias tempóban indultunk neki 40-45ös tempóval, kicsit tartottam attól hogyan fogjuk produkálni a z átlagot ha az elején sem megyünk gyorsan. Azonban meglepetésemre a verseny teljes távja alatt tudtuk abszolválni a tempot, hogy meglegyen az áhitott eredmény.
Kb a 20ik kilóméternél talált rám Hápi akivel ezek után a célig együtt mentünk (kisebb megszakitásokkal)
Az első frissítőpontnál nem álltunk meg közös megegyezés alapján. A második elött azonban kitaláltam hogy megpróbálok elzakadni a mezőnytől, hogy elsőnek rjek a frissítőhöz és ezáltal csökkentsem az időveszteséget, Hápi pedig megy tovább és viszek neki is minden jót.
Lényegében sikerűlt csak egy picit korán, 4kmel a frissítő elött kezdtem el hajrázni, és ezáltal a sor is széthúzodott.
A pont után egy 4es bolyban találtam magam, és 2-300mel leszakadtunk azon emberektől akik nem álltak meg frissíteni.
Végül sok munka révén és Hápi "bevárásának" újra felzárkoztunk.
Ezek után egy triatlonista (Vas emberes) sráccal hárman lánctalpazva mentünk. Hátranézva tapasztaltuk, hogy egy kb 20fős pióca társulat lóg rajtunk. Kérdeztem is hangosan hogy más nem akar előre jönni rajtunk kívűl??
Hát nem nagynon jöttek :( Ez a verseny végéig így maradt nagyjából.
Az északi part lankáink viszonylag gyosan túljutottunk köszönhetően talán annak is hogy az utolsó frissítőnél is megálltunk 2percre.
Az utolsó kérdés az akarattyai emelkedő, ami mindig kérdés, ki mennyit tartalékolt még, fontos rész ez mivel ha itt leszakadt akkor drasztikusan visszaesik a sebességed, mivel egyedűl maradsz.
Egy 5fős bolyal közelítettük meg az emelkedőt, a többieket sikerűlt leszorítani akkora.
Tartottam attól hogy
Hápival nem tudom tartani a tempót felfele ezért megtámadtam az emelkedőt, és lőn csoda sikerűlt végig 25el menni felfele (ennek barmira örültem)
Az emelkedő után utolértünke egy kb 15fős díszes társaságot, díszes mert csak gurultak de vezetni nem akartak, még akkor sem ha kiálltam az élről, csak azt láttam hogy én vagyok elől és mindenki mögöttem.
Azon filóztam ha ezek nem vezetnek akkor tartalékolnak és a végén lehajráznak (nem így volt csak készen voltak energetikailag)
A fináléban hárman Hápi a Triatlonista Úriember és én mentünk át a célvonalon.
Jó verseny volt, frissítőknél lehett volna mindenhol izotóniás ital, és nem 2dles poharakban víz hanem 0,5ös.
Azt hiszem szerénytelenség nélkül állíthatom mindketten kivettük részünket a b depó idejéből és abból hogy jó néhány A-s embert utolértünk és faképnél hagytunk.
Az ebéd jó volt, A masszás parádés, és rengeteg ismerőssel találkoztam idén is.
Jövőre biztos megint megyek.
Ja igen a tombolán B Kriszta nyert egy felejthetetlen welness hétvégét:) Kriszta neked már csak ezért is megérte :)
Én is nyertem egy szemüveget és kesztyűt, illetve a nálam sorakozó számokból (amit ismerősök adtak oda) egy bukósisakot. :)
Mindenkinek garatula.
Eredmények (órám szerint) 5:47:12 204,6km
Hivatalos eredmények e percben még nincsenek.
Sör nélkül rakom oszt?
Grat, ez aztán a szép eredmény. A triatlonistát hogy hívják? Hátha ismerem :)
-----------
Kék fixi, zöld bagaboo
Köszi
Sajna nem tudom, beszéltünk sok mindenről, de nevekről nem :)
Boci esetleg (mármint Boci te nem tudod hogy hívják??? ő is Vasemberes)
Sör nélkül rakom oszt?
Tóth Iván Csaba. de az eredményekből is ki lehet simán keresni, hisz tudjátok, hogy 5:45 körüli idő és Vasemberek klubja :)
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
grat mindenkinek, aki végigtolta, örülök, hogy meghoztátok a jó időt nekünk is! :)
És szeretjük a Vasembereket is, ők is szeretnek minket! :o)
Talpaknak-comboknak-derekaknak-hátaknak gyors regenerálódást, laza átmozgatásokat kívánok! :)
*CMS* RABIC
MK - KP
http://www.tourdepelso.hu/images/eredmenyek/balatonmaraton_2010.xls
Annak ellenére,hogy két ízben is defim volt (10km ill 90km-nél) ami kicsit nagyon kedvemet szegte,és Siofokon a célba vezető utat kb 10-15 perc keresés után találtuk meg csak,kellemes élményekkel telve értem haza. Az esemény méretéhez képest is elsőusztályu szervezés volt.
Magyarországon az egy főre eső bunkók száma kettő.
Nagyon jó volt, szervezőknek riszpekt. Volt hogy útközben párszor nem tudtam merre kell menni, a legutolsó lámpás kereszteződésnél meg tuti egyenesen mentem volna ha nincs előttem valaki. Az út nagy részén egy fekete fixissel meg (asszem) egy trekkes országútissal tekertem, ha olvassátok ezt az üzit: kösz szépen a vezetést, egyedül tuti meghaltam volna!
Sajna az utsó ~ 30-at egyedül voltam kénytelen végigszenvedni, egysebivel borzalmas volt az emelkedőn felmenni a végén.
Eredmény: 7 óra 23 perc, a végén fél óra alfaállapot, majd egy jó kajálás (adhattak volna 5x annyi kajajegyet:)
Grat. Hányadik alkalom volt?
Sör nélkül rakom oszt?
első:)
Képek hamarosan itt :
http://bringas.hu/20100605/tour-de-pelso-es-shimano-balaton-maraton
Sör nélkül rakom oszt?
grat mindenkinek aki végigment
nekem sajnos 2 műszaki problémám is volt menetközben, egy még az elején, ami miatt mindenki elment mellettem, a szervízkocsi meg nem volt felkészülve 8-as imbusszal (azért furcsa volt ez nekem, gyakorlatilag a kis kulcskészletemen lévő imbuszkínálattal rendelkeztek...)
sebaj, egy motorsboltban találtam kulcsot, meghúztam a hajtókart, átkompoztam tihanynál, megnéztem a nagyongyorsakat, majd kényelmesen eltekertem a révfülöp határában lévő frissítőig
félóra várakozás után kiderült, hogy a barátnőm bukott és mentőre cserélte a bringát, úgyhogy elindultam egy ismerőssel és laza 30-as tempóval mentünk végig
menetközben begyűjtöttem még egy küllőtörést is, majd 100 km-t tekertem úgy, hogy a külső csiszolta a sárvédőt
az akarattyai emelkedőre énis nagyon készültem (főleg mivel singlespeedel voltam), de csak a feléig vitt fel a lendület, mivel éreztem, hogy közeleg egy görcsszerűség, visszábbvettem
ketten el is mentek itt mellettem, akiket már lefelé gurulás közben utolértem
a 7-esre kiérve már nem voltam túl motivált, sokan meg is előztek, úgy 7 óra körüli idővel értem be, viszont a rövidítésem miatt csak kb. 150 km-t mentem
a masszázs szenzációs volt, bár nem volt az a mindjárt bepisilős érzésem gyúrás közben, mondták is a masszírozó lányok, hogy nem gáz a lábam (a mellettük lévő asztalnál a srác aki tavaly legyúrt erre közölt, hogy a tavalyi mezőnyben az én lábam volt a leggázabb)
este tusolásnál sem éreztem magam úgy mint a hosszú versenyek és túrák után
lehet, hogy rászokok a singlespeedre? :)
kpeti: köszi a bringaszállítást, lindát összevarrták, fáj neki ittott, de szerintem semmi maradandó (ma már majdnem bringára is szállt, de a csuklója meg a tenyere fájt amikor megfogta a makolatot, úgyhogy letett róla)
Egy 8 éve, tescoban vásárolt montival mentem. Eredetileg 8 órásra terveztem az utat, a maraton felénél tartottam is a jó 25 km/h átlagot amiben a megállások is benne vannak, de a végefelé az emelkedőknél görcsbe kaptak a lábaim, szerencsére nem kellett mindig megállnom, pár hajtás után elmúlt :) na meg ki is fáradtam és a meleg is szívta az energiámat... A szervezés nekem is tetszett, de a végefelé is irányíthattak volna, ha nem látom az előttem haladó merre megy, lehet rossz útvonalon megyek tovább. A frissítőkkel is meg voltam elégedve, bár a 4. állomásnál eléggé fogyóban voltak a készletek. Végül kereken 9 órás volt az út..., kajálás, sorsolás meg ilyenek, ezalatt a 2 óra alatt kitudtam annyira pihenni magam, hogy a kempingben összerámoljak és induljak haza, 21 óra volt... csakhogy Siófokról az uccsó bp-i vonat elment... :P Sebaj, elindulok biciklivel, úgy döntöttem, hogy megpróbálom elérni a Székesfehérvárról induló vonatot ami 23:07-kor indul. Mit ad Isten, rohanva megyek az 1-es vágány felé kezemben a vonatjegyekkel, a hangosbemondó felszólít, hogy "... 1 perc múlva indul, kérjük fejezzék be a beszállást" és abban a pillanatban szálltam is fel a vonatra, jól ki lett centizve xD Már várom a jövőévi maratont! :)
Cyclists liberi!
7:14 lett a vége, elégedett is lehetnék, de nem vagyok, mert volt ez már jobb is. Ugyanúgy szabtam el, mint tavaly, elfogyott a kraft és nem tudtam semelyik csoportra felmászni. A lassabbak nem értek be, a gyorsabbak meg elhúztak.
Viszont: 42 km-ig ment a 36,1 km/h-ás átlag, 100 km-t meg 3 óra 7 perc alatt sikerült leyomni, ami 33 km/h-ás (bruttó) átlag.
Bölcsen tettem, hogy a magnéziumos feltöltést már pár nappal az esemény előtt megkezdtem, így az izomgörcsök nem nagyon kaptak el, ha mégis jelentkeztek, akkor visszavettem a tempóból (Balatonfüred, Balatonakarattya).
A Poweradet hiányoltam a frissítőpontokról (csak az egyiknél találkoztam vele), a kísérő mentőautót is, bár nem volt rá szükségem. Jó ötlet volt az ajándék zselé, a forgalomirányítás (szépen lefogták az autókat a körforgalmaknál), és nagyon pöpec az egyedi emblémázás.
Az időjárás is úgy gondolta, hogy kegyes lesz hozzánk.
Köszönet azoknak, akik a jelenlétükkel támogattak, K. Péter budapesti lakosnak külön is a tombolanyeremény átvételében nyújtott kiemelkedő teljesítményéért, illetve mindenkinek gratula aki lenyomta a távot.
Életem első versenye volt, irtóra tetszett! 7:20 alatt tekertem le annak ellenére, hogy 110 km-nél begörcsölt a lábam, és mivel nekem még sosem volt ilyen, azt sem tudtam, mit csináljak. Azt hittem, nekem itt lőttek, de azért tovább mentem, bár 3x15 percre meg kellett állnom. Külön köszönet a tandem-párosnak, akik szélárnyékában utaztam vagy 50 km-en keresztül. Szerencsére az utsó 30-km-en megtáltosodtam, és teljesen egyedül tekertem a végéig.
Egy fotó Petiről:
http://picasaweb.google.com/kacsaj/TourDePelsoBalatonMaraton#54797494470...
A tandemesekkel én is tekertem együtt egy jó 30 km-t, még a déli part közepe felé. Brutál jó nagy szélárnyékuk volt.
Köszönöm szépen! Igen, nekem a tandemesek mentették meg az életem, a görcsölő lábammal nem tudtam volna csak 20-szal vánszorogni egyedül. Nekem nagyon kellemes csalódás volt ez az egész, nem volt az a tülekedés, törtetés, amire számítottam, mindenki nagyon kedves, barátságos volt. Semmi negatív dolgot nem tudok mondani az emberekről, bár szerintem a szervezésben voltak hiányosságok.
+1 és nagyon örülök hogy pozitív tapasztalatokat szereztél.
Jövőre a Pelson remélem bizton találkozunk és addig is jövő héten nincs kedved jönni outizni?
Sör nélkül rakom oszt?
Köszi az invitálást! Mikor mentek jövő héten? Bár a ti tempótokat nem bírom!
Jövőre tuti ott leszek megint, már most várom!
Ha jössz akkor ugy megyünk hogy te is bírjad :)
Sör nélkül rakom oszt?
Ja, még jól el is dumálgattunk menet közben:
"-Bejössz?
-Szeretnék.
-Gyere!
-Köszi."
Best of gyanús :)
Sör nélkül rakom oszt?
Neked meg külön gratulálok bkriszta, nők között a 7. lettél!
Ó Kriszta életem hátralevő részében ebből az élményből fogok táplálkozni. :) Köszi a képet tök jó, el is felejtettem hogy készítettél ott rólam.
Ez baromi nagy Kriszta tőled, első alkalommal ilyen jó eredmény (őszintén) gratula !
És a 17ik képen pedig Cseya mester látható a középháttérben szolidan megbújva :)
Sör nélkül rakom oszt?
Múlt hét hétfőn elkezdtem egy G*******l-os zsírégető diétát, egész héten löttyöket ettem...
Energiám semmi nem volt, pluszba a rajt előtt 10 perccel a fiamnak eltört a nyeregbilincs csavarja, körbesprinteltem a környéket, a második boltban kaptam bilincset, uzsgyi vissza a rajthoz, 10:15-kor elindultunk a többiek után /tihany túra/
végig sprintelve, a második kompra váró csoportot elkaptuk, Tihanytól Fűzfőig szenvedtem, majd ott végképp eléhezve eldőltem egy padon, 20 perc pihenő után megpróbáltam felállni, de az sem ment, így autós segítséget kértem, sógorom személyében, a célnál a bolognai nagyjából helyretett, a fiam körbement és a nap méltó befejezéseként elhozta a tombola fődíját:)
szóval, nem erre találták ki a diétát.
Gratulálok a nyereményhez! Ez a nyeregbilincs-csavar törés nekem is megvolt a Balatonkörön áprilisban túra közben....
A diéta különben tényleg nem jó ilyenkor, én már pár nappal korábban nyomtam magamba a sok szénhidrátot, ilyenkor muszáj!
Pelso Kupa és A depó indítása
B és C depó indítása
az A deposat az 52. másodpercnél kell nézni. középen :)))
Boci
----------
MK-Belváros
...akrat icob, icoB
Megvagy :)
Sör nélkül rakom oszt?
2007-es indítás: http://www.youtube.com/watch?v=e6oT-5wFAs8
Milyen régen volt milyen szép volt, hát még az idei milyen csudi lesz :)
Sör nélkül rakom, oszt?