Sziasztok!
Szeretnék beruházni egy komolyabb bringára és ebben kérném a ti hozzáértéseteket, mert gondolom vagytok itt páran akik jobban értetek ehhez mint én.
Tehát én arra használnám a bringát hogy városban forgolodjak jobbra balra, meg gyakran szeretnék hosszabb több 10 km-es túrákra is menni vele, és igazság szerint én már ki is néztem két bringát:
Kelly's coach 2009 - 80 ezer
Kelly's exquisite 2009 - 130 ezer
Azt szeretném kérdezni, hogy az árbeli különbség azt tényleg ennyi minőségkülönbséget jelent? értem én ezalatt, hogy a coach az tényleg ennyivel ,,rosszabb" mint az exquisite?
Köszi a segítségeteket

Szia! van különbség az biztos,de pénzben az mennyi nemtudom.Szerintem ne kapkodd el.Itt már nézted? http://velodream.hu/index.php?data[mid]=75&data[pid]=54
Igényes bolt jó szerelővel.
A coach egy elég alap dolgokkal szerelt bringa (fék, váltó). Szerintem ezt úgy érdemes megvenned, hogy ha valami gebasz van akkor folyamatosan fejleszted. Ettől függetlenül a gyári alkatrészekkel sem hiszem, hogy nagy baj lenne, mert nem gagyi cuccokkal van szerelve, csak alap kategóriásokkal.
Az exquisite pedig egy jobb kategóriás dolgokkal van szerelve. (És szebb a váza.)
A kettő közti árkülönbség kb. reális.
........................
Formaharc és sci-fi.
Ha városban szeretnéd használni, akkor vegyél egy használt acélvázas outit. 60000-ért már igazán komoly gépet lehet venni. Jah és LAKAT-LAKAT-LAKAT!!!!
Tényleg alapfelszereléssel van.
Az exquisite pedig már deore szettel, és tárcsafékkel van.
Én a kettő között néznék.
Sziasztok!
Nem akarok új témát létrehozni ezért.
Tervezek egy bicaj vásárlást! Van rá 45.000Ft-om!
Nekem eddig ez a szimpatikus:
http://www.berguson.hu/24,caprine-cherokee-v-09-ferfi.html
Valakinek valami véleménye?
Esetleg más tanács?
Köszönöm szépen!
Ubuntu. - Linux egyszerűen
http://ubuntu.comyr.com
Esetleg más tanács?
Ha esetleg elmondod, milyen célra és hol használnád :-)
Szia!
Persze!
Legtöbbet aszfalton, de földút is lenne kevés.
Elmenni túrázgatni, de legfőképpen városban száguldozni! Persze nem kell nekem egy outi. :) Meg amúgy is drágák a minőségibbek :)
Másrészt sok kátyút kóstolok meg, ezért is monti, mert az bírja :) Szerintem.
Ha városban is akarod használni, kell még rá szerintem világítás, sárvédő és egy biztonságos (U) lakat. Ez ca. 8..10 ropiból kijön.
Outival is be lehet vállalni "kevés" földutat.
Legtöbbet aszfalton, de földút is lenne kevés.
Ha nem akarsz outit, akkor szerintem neked valami trekking kellene inkább.
Meg amúgy is drágák a minőségibbek
Montiban meg még inkább. Amit belinkeltél, az se montinak nem lesz jó, se városba.
Legjobb lenne ha elmennél kedvenc bringaboltodba, és nézegetnéd a trekkingeket, de az összegkereten belül használtban is kaphatsz valami normálisat.
A trekking az pontosan mire is való?
És ezzel a bicajjal mi a gond? Nem elég strapabíró?
Azt mondják a Caprine jó.
Ha se monti, se város, akkor mire való ez a bicó?
Nem fogok szétzúzni :)
Kiegészítők vannak másik bicón, az nem gond.
A másik bringád milyen, s mire használod?
A legolcsóbb megoldás, ha a két külsőt lecseréled sík gumira.
Trekking vagy más néven Cross, ideális városi kerékpár, ezt ajánlanám néked, de az többe kerül valamivel(+10)
A trekking az a klasszikus túrakerékpár neve, ami arra készült, hogy hosszabb távon is kényelmes legyen vele a tekerés. Elsősorban aszfaltra való, de az sem gond ha földúton, enyhe terepen kell haladni. A kerékméret leggyakrabban az országúti kerékpárokéhoz hasonlóan 28col.
A Cross kategória pedig egy strapabíróbb és sportosabb túrakerékpárt jelent. Ezeket nevezik off-road trekking-nek vagy hibrid-nek is. Az ilyen kerékpárokkal még bátrabban lehet elhagyni az aszfaltot. Általában a kereket és az első villát leszámítva Mountain bike alkatrészekből van összerakva a bringa.
Van még a Fitnesz kategória, ami nagyjából egy strapabíróbb országútinak felel meg. Kevésbé sportos annál, a kormány egyenes, de azért aszfalton gyorsan lehet hasítani vele. Viszont nem annyira strapabíró mint túrakerékpárok, így terepen óvatosabban kell használni. Az alkatrészek nagy része megegyezik az outira szereltekkel.
Az elvárásaid alapján neked leginkább a Cross kategóriából érdemes választani, esetleg ha tényleg csak nagyon ritkán mennél földútra és a sebesség megszállottja vagy akkor a Fitnesz.
A Mountain bike-ot elsősorban nem ilyen felhasználásra tervezték ugyan, de megfelelő aszfaltra való gumiköpenyek használatával már elég jól lehet túrázni és városi bringázni is vele.
Amit linkeltél bringa, az egy hobbi mtb, ami azt jelenti, hogy nem sport célra szánják, azaz nem alkalmas komolyabb terepezésre, mindennapi kemény igénybevételre. Ki lehet vele próbálni az terepen kerekezést, rövidebb távon el lehet gurulgatni vele aszfalton is, de igazából egyik feladatra sem kínál optimális megoldást. Ha mondjuk aszfaltra való külsők lennének rajta, akkor városba és talán még túrázni is elég jól lehetne használni. Már ha lehet rá tenni sárvédőt és csomagtartót, mert mtb esetében ez nem mindig oldható meg egyszerűen.
Köszönöm ezt a szép hosszú kielégítő választ!
Ok, hogy nem erre találták ki, de akkor mi van? Mármint mi történik a bringával, ha aszfalton megyek? Vagy csak nekem kellemetlen?
Haver egy Merida Matts-ot használ ugyanerre a célra és neki az megfelel. Vagy az más típusú bringa? Nem szadizni akarok. Nekem megfelel a max 30km/h sebesség. Az a célom, hogy a város egyik végéből eljussak a másikba, meg barátnővel néha kicsit messzebbre. Erre nem felelne meg ez a Caprine?
Cross az van 45.000 körül? Esetleg tudnál/tudnátok ajánlani valamit?
Megyek nézegetek akkor még.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Esetleg ez megfelel a célnak?
Valaki tud mondani róla valamit?
Ideális választás lenne számomra?
nemakarok szemétnek tűnni de egy normális monti se olcso.
ezt a 44 ezret inkább költsd egy minőségi használt trakkingra ha már outit nem akarsz, de ennyiből ne vegyél montit. egy rendes monti hátsó kereke többet ér ennél.
lehet sokan sznobnak és hülyének fognak tartani, de az én véleményem az, hogy 100ezer ft alatt csak használt bringa van, 100e alatt újonnan olyan bringát venni ami örömet okoz bosszúságok nélkül nem lehet kapni.
viszont ez a 44e elég ahhoz , hogy egy nagyon jó használt bringát kitudjál fogni.
Én ugyan nem vagyok szaki, de az én bringám is hasonló, Caprine monti, acera váltóval, V fékkel... Városi használatra van "adaptálva", aszfaltra való köpennyel, csomagtartóval stb. Én nagyon szeretem, a rendes karbantartáson kívül más csesztetést nem igényel, üzembiztos, és nagyon kényelmes, könnyű tekerni, a fékje satu.
Bocsánat, hogy ennyi a kérdés, de:
http://www.akerekpar.hu/?kellys-result,108
itt a Kelly's Result 46.900Ft
http://www.canga.hu/?p=productsMore&iProduct=927&sName=KELLYS-RESULT-200...
Itt meg 54.900Ft. És sok helyen is ennyi.
Miért?
Valami eltérés van köztük?
2008 vs 2009. Ezért drágább...
Miért jobb egy idei bringa?
Az ideit is el kell adni nem???
Vedd meg az olcsóbbat... Csak azért is mert a nyersanyag megdrágult és kénytelenek drágítani.
Akkor végülis semmi nagy különbség, csak hogy újabb "kiadás"?
Sziasztok!
Először is kellemes estét Mindenkinek!
Úgy néz ki megtaláltam a nekem való bicajt.
http://www.berguson.hu/134,kellys-result-09.html
Szeretnék véleményeket kérni róla. Ismeri-e valaki.
Ok, hogy hi-ten acél... Sokan szídjátok, de erre van pénz :) Csak nem esik szét. Nagyon jól néz ki!
Amire használnám, az hogy város egyik vége-másik vége utazás, kicsit földút (nem ugra-bugra)
Nem szívatni, csak menni, néha gyorsan, néha lassan városnézősen tekerni! 1-2 kisebb túra! De ne essen szét a magyar utakon sem, az is fontos :)
Elvileg erre való a cross!
A Berguson üzletben venném meg, ott élettartam gari van a vázakra!
A boltról is szeretnék infókat! Láttam sok oklevelet/elismerést kaptak, de innen van aki ismeri?
Még valami. A vázméret 19" és 21".
Én kb 185cm vagyok, nekem melyik méret kell?
Vagy hogyan kell "kiszámolni"?
Ok, ráülök megnézem jó-e kb, de sok-sok km után nem érzem majd meg, hogy bazz mégis a másik méret kellett volna?
Valszeg barátnőm is ilyet venne, de nem szereti a Női vázakat. Mehet Ő is férfi vázzal? És neki mekkora méret kell, a kisebb? kb fél fejjel kisebb mint én. Amúgy is miért van férfi, meg női váz? :)
Köszönöm szépen, remélem nem unjátok a sok kérdésem, de most kezdenék el aktívan tekerni!
Kellemes szép estét és jó éjszakát kívánok!
Laccy
Hali!
Megnézve az általad mutatott biciklit, nekem a tesco jutott hirtelen eszembe. Igazából ezt a pénzt hasznosabban is el lehet költeni, amúgy a bicikli márkája szerintem sokat nem számít, inkább a rajta lévő cuccok, ami ebben az esetben ha jól látom valami Shimano Tourney csoda, marokváltókarral, aminél a sajtreszelővel való maszturbáció is egy fokkal jobb. Lehet körbe kéne nézned a használtpiacon, mert ilyen árban már minőségi használt, de jó állapotú kerékpárt is találsz. Esetleg Ebike és barátai, ha új kell. Szerelés, garancia szempontjából sajnos nem ismerek boltokat, mivel magamnak szerelem össze és szét biciklimet, amit mindenkinek tudok ajánlani.
Vázméretből meg ki kell próbálni, hogy melyik fekszik neked, ez a bicikli ha jól sejtem valami trekking jellegű darab lesz, úgyhogy talán inkább a nagyobbik. De ha veszel valami, mindenképpen menj vele pár kört valahol, hogy meg tudd nézni jó e rád.
"...a rajta lévő cuccok, ami ebben az esetben ha jól látom valami Shimano Tourney csoda, marokváltókarral, aminél a sajtreszelővel való maszturbáció is egy fokkal jobb..."
sajtreszelovel meg nem maszturbaltam, de nem lehet rossz, plane ha anno sikerult egy 2000 forintos Tourney hajtokarral es marokvaltoval szerelt, hi-ten vazas bicajon harom ev alatt >20000km-t biciklizni, ebben benne volt felpakolt bicajjal tobb 2000m feletti hago megmaszasa is.
Ekozben megtanultam bicajt szerelni es hogy mire is akarom a biciklit hasznalni az eletben. Aztan osszeraktam a "das biciklit"...
ha valaki abszolut kezdo bicajos, ez a Kelly's Result tokeletesen megfelelo. A vaza sokat kibir, lehet bele 1"-2" atmero kozott barmilyen kulsot tenni, kozepcsapagy stb szabvany meretu, ha valami besz*rik, konnyu lecserelni.
Egy-ket ev utan majd latja hogy mi neki a legjobb, es tanul annyit hogy ne szivjon hatalmasat ha hasznalt vazat / biciklit vesz.
nekem a bergusonról pozitív tapasztalataim vannak.az első új bringámat egy montit ,náluk vettem nem sokkal többért.azóta is hozzájuk járok ha valami gebasz van,most már ismernek,kedvezményeket is kapok mindig.
szóval ha karcsú a keret ,akkor esetleg próbáld meg így:
http://www.berguson.hu/aruhitel,26.html
anno én is így csináltam 6 havi kamat mentes részletre ,és nulla forinttal elhozhatod (én mondjuk letettem ami akkor volt nálam)
így még talán egy komolyabb bringával is meglepheted magad és a barátnődet :)
a markolat váltóról nem tudok saját véleményt mondani,a barátosnőmnek mondjuk az van a bringáján több mind két éve ,de nem panaszkodott rá. ha viszont neked nem szimpi a markolatváltó kérhetsz rá mezei váltókart, sztem kicserélik
---
imola
"Amúgy is miért van férfi, meg női váz?"
Manapság igazából nem sok szerepe van szerintem...
Régen mikor a hölgyek szoknyában rakták neki, akkor nem volt szerencsés a felső cső helyzete... sem felszállás sem haladás közben...:D
Ha valaki sokat akar szoknyában tekerni, az vegyen női vázat, de amúgy a férfi váz strapabíróbb a geometriájából kifolyólag... (Meg sportosabban is néz ki)
Még esetleg egy érv lehet a női váz mellett... Ha valaki nem szeret a lábát a hátsó kerék felett átdobva felszállni, annak kényelmesebb, de a helyében én inkább átszoknék férfira... :D
Illetve még egy eset, amikor tényleg indokolt lehet: ha nem tud úgy felszállni... Pl. azért mert 10 éves, de a gyerekbringa kicsi neki, a montira meg még nem tud felszállni, akkor női vázas monti, de azt hiszem, most ez a probléma nem áll fennt... :D
Mi a baj a marokváltóval?
Én keveset használtam, de elég béna megoldásnak tűnik.
1-2 ujj használata helyett az egész csuklódat el kell fordítani hozzá.
Városban talán nem nagy gond, bár ha épp nyélen akarsz váltani, kellemetlen lehet.
Valamivel kényelmesebb a pöckölős váltó.
De még szerintem senki nem vitte vissza a marokváltós bringáját, hogy nem tudja használni..
Szabadság, szerelem, sebesség
A pöcökölős precízebb, és ált. jobb kivitelű (a gagyik szinte mindig marokváltósak).
A marokváltó lehet előny a soksebességes agyváltóknál, hiszen egy mozdulattal több fokozatot lehet váltani.
Tudnátok ajánlani egy jó kis bringát
110 000 Ft plafon árral ?
és nagy részt terepre kéne
Én am egy Magellan Craterban gondolkodom 22-es vázzal, mivel elég magas vagyok így az jó lenne :)
Szerintem ezt is nézd meg, 2008asból vegyél ha veszel, mert még van és olcsóbbak.
Alivio minden csak az átdobó Acera, szerintem ilyen áron tök elfogadható, többi alkatrésze se alább, nekem elhiheted, amúgy ajánlanám, hogy több bringaboltba elmenj és kérdezgess, úgy megfelelőt tudsz választani és még meglehet, nagy leárazásba is belefuthatsz...
Hm, ez nagyon szép meg ennyi pénzért nagyon is jó bicó amit mutattál köszi még majdnem jobb cuccok vannak ezen mint amit néztem Magellanon :) elég jártas vagyok bicók terén de most ha már ennyi pénzt kiadok bicóért már nem akarok rosszat venni, és kikérem mások véleményét.
Author, Magellan, Kelly,s, Merida, Caprine szerinted ilyen árban meik márkából érdemes venni ?
Ha csak úgy túrázgatni, melóba bejárogatnira veszed mindegyikük:))
Igazából az Authorokról tudok neked "kiselőadást tartani":DDD, mivel Zenith (Cross) cangám van és eléggé beleástam magam e téren:)
Crossok drágábbak egy azonos felszereltségben mint egy MTB. Montiknál viszont egy Magellannal simán tud versenyezni (árban)...És nagyobb a modell választéka is.
Kellis és Meridák is jó paripák, ezeket csak személyesen (nem rád sózó kereskedő tudja elmondani, mit tud ez és másik) Remélhetőleg mind kettő legyen az üzletben, mert csak rábeszélni akar az egyikről a másikra...
Szal a bizalmam eddig az Authornál, nem is hiába 130 kilót, és sajátos "kemény" igénybe vételt is simán bírja.
Itt vettem http://bringaspar.hu/, szerintem ha jó döntést akarsz hozni, mindegyik márkáról érdeklődj előtte. Ha elmész ebbe a kereskedésbe, tutira elfogja neked mondani, mit ajánl mennyiből, én nagyon elégedett vagyok velük.
Ha a bringámat szinte csak aszfalton használnám napi több órán át, milyet ajánlotok hogy vegyek? A magyar utak változó minőségét figyelembe véve. A sebesség könnyű megtartása, és a kényelem fontos szempontok. Szóval valami cross country mtb, cross bicaj nagy kerékkel és telóval, vagy valami fitness??? Lenne konkrét ajánlat, 100 000 körül?
MTB kizárva, vagy Cross, vagy vékony kerekűbbeket, outi vagy fitness.
A cross fajták vagy magyarul sprotos túrakerékpárok jobban bírják a kátyúkat. De valamivel lassabbak, mint az outi.
Konkrét márkák közül, merida, kellys, scott, author, magellán, tipusokat nyugodtan választhatod.
Az Author stratos vagy zenith jó bringa? Jól suhan műúton?
Zenithem van, megvagyok vele elégedve, a Stratos is jó, azt tudnod kell, hogy árban máshol jobbat kapsz, viszont azt hiszem minőséget hozza, eddig semmi bajom vele pedig 8000 fölött van benne 9 hónap alatt.:D
Zenithnek a hátsó kerékagya erősebb, a váltója jobb, váltókara is. És a telója is jobb.
Ha nem használod intenzíven, havi ezresek stb...
Se nem vagy 100+ fölött, és aszfaltra használnád, akkor Stratos. Bőven jó lesz.
És ne felejts el U-lakatot venni, különben elcsórják!!!
Kösz:) 80 kg vagyok és főleg aszfaltra kéne. Épp azt nézem, hogy melyiket vegyem meg, már nagyon leszűkítettem a kört: Kellys Axis vagy Neos, Merida Crossway Tfs 300, vagy az emltett Author. :) hmmm
Meridát ennyiért badarság, Kellys egy jó bicó és elég jó árban is van, de menj el előtte egy szaküzletbe, ahol olcsó is és jó szakik dolgoznak, itt tudod az oldalon megnézni, a biciklibolt feketelistán, hogy hová NE!
Netről meg bicót ne rendelj sose, u-alakatot kiegészítőket OK, de bicót ne, csak a zűr van vele...
Azt kéne eldöntenem, hogy valamelyik 2010-es Authort vegyem (stratos, reflex), melyek jó árban vannak , vagy ha van még tavalyi Kellys Neos vagy exquisite akciósan..
Gondolom a Kellysen nyerget kapásból kéne cserélnem, mivel hosszú távokat megyek, az author ergo gel meg jól hangzik:) bár egyiket sem próbáltam:S
Ergo gél nagyon cool, és kényelmes, nekem 100 fölött is 50 kmen is még kényelmes...
Viszont a hibája talán csak annyi, hogy a két oldalon lévő macskaszemet, ahol átlátszó, az ragasztásos módszerrel rögzítették, az elválik egy idő után egymástól és a bőr önálló útjára indul:-)
Egy széles cerluxxal leragasztva ugyanúgy használható tovább, csak nem olyan szép...Nekem most így van.
Egy ilyen 5-6 ezer forint.
Authornál hamar le kell cserélned majd a külsőket, mert hamar kopnak, lágy gumi.
Ha authort veszel és Pesti vagy, vagy itt tervezed megvenni, ajánlom ezt a helyet, mert én is itt vettem és nagyon rendesek, sőt odáig szoktak merészkedni, hogy lebeszélnek a drágább cumók megvásárlásától, ha az felesleges már...
Lehet, hogy vannak 2009es Authorok még ott, nézz be, vagy hívd fel.
http://bringaspar.hu/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=4...
Viszont én tavaly áprilisban 08-as szériát vettem, még akkor volt, sőt még bőven:D
Szal most is akad 09-es, az ami most olcsóbb valamennyivel, de ezt csak személyesen tudod megérdeklődeni...
Kellysről nem tudok semmit se. A drágább Kellys szerintem árban jobban megéri, mint az Author, mert olcsóbb:D
De te tudod mire használod és mire mit vársz el a bicótól.
Kösz:) 80 kg vagyok és főleg aszfaltra kéne. Épp azt nézem, hogy melyiket vegyem meg, már nagyon leszűkítettem a kört: Kellys Axis vagy Neos, Merida Crossway Tfs 300, vagy az emltett Author. :) hmm
Értem :) Mert ugyebár én falun lakok és járok aszfalton is meg terpen is egyaránt de én az erdőhöz vonzódom :D jó kis földutas erdei lejtők :P az az igazi :D csak tudod felém
(Salgótarján-Nógrád megye) a környékemen 4 bicós bolt van és nem tudom hogy nagy váz méretben meik fajta bicóból kapok mert nem nagyon hoznak 22-esnél nagyobbat abból is 1-2-őt
eddig 22-es vázzal talátam az említett Magellan Cratert. Meg én nekem már volt Magellanom és nagyon megvoltam elégedve vele még most is megy és 8 éves ( Hydra,acél vázas) de majd holnap akarok menni szétnézni a többi bicós boltba és kiderül h meikből lesz méret, de télleg köszi a segítséget :)
Akkor vedd meg azt Cratert. Vidéken igen ritka (minden) kivéve a jó levegő és a csend, mert az határtalan:)
De Egerben biztos több kerékpáros bolt van és annyira nem is messze Péterke 30+25 Eger szal annyit megér utána nézni a neten és bekukkantani, ha akad nagyocska:)
Amúgy tervezem rokonékhoz lemenni Pétervására, mondhatnál pár erdei föld vagy aszfaltos utakat, ahol én is eltudnék kóborolni:)
És nagyon szívesen:)
Hát ha van időd, vagy bicós társaságod, akikkel messzebbre is eltudsz kerekezni ajánlom figyelmedbe a Karancsot, mert arra nagyon jókat lehet bringázin főleg lefelé :P meg nagyon szép a táj :D de a Mátrában is nagyon jókat lehet bicózni de arra felé erdei úton nem nagyon vagyok jártas arra csak aszfalton szoktam :D De am meg nem számít hol vagy ha erdőben vagy, szép tájon és jó levegőn akkor minden hol ugyan olyan jól érzed magad, ja és még annyit ha ott Pétervásár környékén mennél el bicózni az erdőben, korán reggel menjél akkor a legjobb, nekem elhiheted.
Mikor jó friss a levegő ;):D
http://www.berguson.hu/42,caprine-tour-cross-v-09-ferfi.html
Ez az ár lenne a plafon... Mit gondoltok róla?
Esetleg ennyiért egy jobb Cross bicajt ajánl valaki?
Persze, ha nem sok különbség van, akkor lehet olcsóbb is :D
http://bringaboard.hu/index.php?open=krp_kerekparok
Itt nézz körül.
Alkudni lehetséges :):):)
Igazából túrázni és városban kerekezni bőven jó lehet akár ez akár a Kelly's is bár kétségtelen, hogy ezen a bringán jobb az alkatrészek nagy része. Az utóbbi bringában több továbbfejlesztési lehetőség van, ezért ha van rá keret akkor jó választás lehet. Érdemes megkérdezni a bringaboltost is, mert az a tapasztalatom, hogy ha rákérdezel elég őszintén el szokták mondani a hátrányokat és hogy mire kell figyelni a használat közben.
Egyébként a két (ár)kategória között leginkább az szokott lenni a különbség, hogy a legolcsóbb bringák menetes kerékaggyal és menetes kormányszárral vannak szerelve. Ennek van előnye is, mert a menetes kormányszár függőleges pozícióján könnyebb változtatni, mint egy a-head-én. Viszont kétségtelen hátrányuk, hogy továbbfejleszteni sokkal nehezebb vagy nem is lehet őket és a terhelhetőségük is rosszabb valamivel.
Szóval, ha a minőségre és az esetleges jövőbeni fejlesztésekre is figyelni akarsz, akkor a következők legyenek a bringán:
- duplafalú alu felni (ez nagyon fontos)
- rozsdamentes acél küllők
- kazettás kerékagy
- a középcsapágy monoblock legyen
- a-head-es kormánycsapágy
- a hátsó és az első villán legyen meg minden csomagtartó és sárvédő szem
- a főbb alkatrészek, mint a fékek, váltó, hajtómű, teleszkóp neves(ebb) gyártóktól származzanak: Shimano, Sram, Suntour, Tekktro, B+
Ha ezek megvannak, akkor igazán nagy meglepetés nem érhet, a bringa tenni fogja a dolgát, persze csak ha kíméletesen kezeled.
A legtöbb üzletbe lehet cserélni néhány alkatrészt, mondjuk teló helyett merevvilla az árkülönbözetből pedig jobb külső vagy fék kerülhet a bringára.
Az olcsó bringák és alkatrészek egy átlag kocabringás szempontjából nézve leginkább abban tudnak kevesebbet, hogy a durvább használatot kevésbé bírják, mint a drágább társaik.
Nekem volt markolatváltós, nagyon alap shimano sis váltóval szerelt mountain bike-om is amit 25.000-ért vettem újonnan és normálisan használva azzal sem volt komoly gond. Sokkal jobb volt, mint egy Tesco-s kínai csoda, mert a főbb alkatrészek rajta alapkategóriásak voltak ugyan, viszont neves gyártóktól származtak.
Érdemes még megnézni ezeket is:
Crossway 05 V
NEUZER X1
www.bicaj.hu: Cross és Futár-fitnesz kategória
Esetleg a Hugo Sport-ba is érdemes lehet elnézni, mert szoktak lenni náluk kevésbé ismert márkanév alatt futó bringák kedvező áron.
Szia!
Köszönöm a segítőkész válaszod.
Felkeltetted a figyelmem ezzel a Crossway 5V-vel
http://www.berguson.hu/219,merida-crossway-5-v-09.html
Ez mennyire jó? Mi a véleményed róla? Olcsóbb mint gondoltam... Nekem tetszik is. Nem nagyon értek még a kerékpárokhoz. Külsőre tetszik, de az alkatrészekről nem tudok nyilatkozni.
Ez a Merida belépő kategóriás Cross bicaja.
Szerintem jó a márka, bizonyára megbízható alkatrészekkel.
A Caprine és a Merida is belépőszintű bringa ebben a kategóriában, nagyjából ugyanazt tudják, illetve amennyivel drágább az egyik a másiknál kb. annyival többet is kapsz a pénzedért.
A Caprine valamivel jobb váltókkal és állítható kormányszárral van szerelve.
Mindkettő bringán 7 fokozatú hátsó fogaskeréksor van.
A Merida leírásából kiderül, hogy ez a hátsó fogaskeréksor valószínűleg menetes is, emiatt drágább a továbbfejlesztés 8-as rendszerre. A menetes rendszer további hátránya, hogy legkisebb fogaskerék mérete 14-es, ami pedig azt jelenti, hogy az elérhető legnagyobb áttétel miatt a maximális sebesség amit még aránylag kényelmesen ki lehet tekerni a kategóriában megszokott átlag alatt marad valamivel, de azért még így is 30Km/ó felett van.
A Caprine-ról ilyen téren nem sok derül ki a leírásból.
A helyedben utána érdeklődnék, hogy milyen hátsó aggyal van szerelve a Caprine. Ha esetleg kazettással, akkor az még egy plusz érv mellette.
Ha a Caprine is menetes hátsó aggyal van szerelve, akkor pedig már tényleg szinte mindegy melyiket választod.
A helyedben megnézném, kipróbálnám mindkettőt a maga valójában is. Hidd el sokat számít, hogy milyen érzés ráülni a bringára nagyon meg tudja könnyíteni a választást. Ha megkérdezed az eladó véleményét, akkor pedig olyan információkat is megtudhatsz amit mástól nemigen, mert végül is ő tudja, hogy az eladott bringákat mennyire gyakran és milyen problémákkal viszik vissza szervizelni.
A Caprine-ről elég jókat írnak egyébként a TestBike-on, ráadásul valamivel olcsóbban is meg lehet kapni.
Írtátok ezt a Bergussont, hát nekem nagyon rossz tapasztalatom van velük. Történet kb. annyi, hogy elég öregecske a kerékpárom, és hozzájuk vittem le szervizelni, azaz akartam de aztán még sem kértem az ő szolgáltatásukból, mert a szervizes srác stílusa bicskanyitogató volt. Természetesen értem én, hogy nem mai darab az én kis montim, de azért még se szarozzák/ócskázzák le nevetgélve (nekem volt kellemetlen). Szarul esett, és megköszöntem szolgáltatásukat, de köszöntem nem éltem vele.
ide kell vinni: http://www.velodream.hu/
prémiumkategóriás bolt jó szerelővel.Nem küldenek el,le sem néznek.Ráadásul MK. tagoknak kedvezmény
Én is keresek új bicót.
Budget: ~100e Ft
Kerékméret: 28"
Kategória: Cross vagy fitness (legjobb lenne ha tudnám cserélgetni a merev villát meg a teleszkópot)
Használat: 90% város, 10% light terep
Papucs: Ejtő, cserélhető váltószemmel(?)
Fék: Bowdenes tárcsa (cél a jó fékhatás mellett a kevés karbantartás)
Sárvédő felszerelés lehetőség
Nektek milyen konkrét modellek ugranak be?
Lehet hülye vagyok, de nem minden cross bicajnak 28-as a kereke?
A fentebb írt Merida Cross 5v-nek is 28"?
Általában 28", de úgy rémlik, hogy 27" is van.
27 és 28 ugyanaz.:)
Ezt kifejtenéd bővebben?:)
Bővebben.: UGYANAZ:)
Még bővebben, mind a kettő 622 mm az átmerője.
MTB.-é 559 mm, ami 26 colnak írnak, trekking.-é pedig (27-28 col) 622 mm.
Nekem Kellys Axis van, imádom, nagyon jó kis bringa, és jól is néz ki! Én is leginkább városban használom, de megyek vele hosszabb túrákra, és terepre is. Merem ajánlani!
Tud esetleg valaki nyilatkozni Merida Crossway TFS 100-D-ről, vagy Merida S-pressóról?
Nekem csak fájt a fogam egy S-presso-ra, de tavaly lemaradtam róla (az akciós kicsi volt). Akkor a láncfeszítőt találtam fölöslegesnek, az új verzión az excentrikus középcsapágytól idegenkedtem: miért képtelenek egy csúszópapucsos vázat hegeszteni?
Az Alfine szett miatt - és amúgy szép a váz - jó választás lehet így is.
Mi fán terem ez az excentrikus középcsapágy?
Szerk:
Végül csak megtaláltam mi az.
Képzeld, nekem pont csúszópapucsos vázam van. Én meg pont emiatt szenvedek. Kis idő után mindig elcsúszik a papucsban a tengely, pedig meghúzom bikából.
Megoldás:
Neuzer (régebben Altrix) X3.
Sram / Truvativ hajtás,
Deore váltószett,
Normális felni, Altrix aggyal,
Mefelelő fék,
Michelin külső.
Vásárláshoz ajánlom a bringaboardot.
Én is ilyet hajtok, és imádom.
Ja ha keresel róla képeket, a neten elég szarok vannak. Élőben szebb!!!
Ha már jól átgondoltad hogy mire szeretnéd használni, akkor dönts csak. A kerékpárnál a legfontosabb alkatrészek a váz, villa, kerekek, kormánycsapágy, kormány és a fékek (ezeknek a meghibásodása balesetveszélyes!) Az is lényeges hogy milyen alkatrészekből épül fel a hajtásrendszer, de ezeket még egyszerűen lehet cserélni. A fentiek után azt mindenképp döntsd el hogy hány sebességeset akarsz venni, mert egy későbbi átépítés az eléggé fájhat (árban).
TUSKÓ GAZDASÁGOS = BALESETVESZÉLY és sok-sok bosszúság.
Sziasztok!
Köszönöm az eddigi segítségeteket!
Nagyon hálás vagyok! Közel járok az elhatározáshoz! :) Nem foglak többet Titeket nyúzni ezzel a témával kapcsolatban :)
Lenne akkor egy utolsó kérdésem:
Melyiket ajánljátok ezek közül, és miért?
1. Caprine Tour Cross V '09
http://www.berguson.hu/42,caprine-tour-cross-v-09-ferfi.html
2. Kellys Result '09
http://www.berguson.hu/134,kellys-result-09.html
3. Merida Crossway 5-V '09
http://www.berguson.hu/219,merida-crossway-5-v-09.html
Ezek közül a Kelly's-en nincs teló csak. Az sokat számít? Városi bicó kell ugye meg túra! Ezekre gondoltam, mindegyik nagyon jó, bár szerintem a Merida áll legközelebb most hozzám! Amúgy a Cíprine, de az drágább :) Megéri a Caprine-ért többet áldozni? "Többet tud" a Meridánál?
Köszi Mindenkinek előre is!
Caprine valamivel jobb azért.
De ne felejtsd el, még legszükségesebb kiegészítőkre még költened kell, ami úgy 20-30 e ft között van. Legfontosabb, a zár, a lámpa és a (sisak ami persze elhagyható, de megéri sokak szerint.)
Akkor Kellys. Olcsóbb is, pedig én akár többet is hajlandó lennék fizetni egy olyan bringáért, amin nincs egy plusz súly- és rozsdaforrás, ami energiát nyel el, és városban szükségtelen.
Amit így megspórolsz, azt költheted fejlesztésekre, lámpára, lakatra, mittudomén.
Amúgy szerintem kicsit túloptimalizáltad a kérdést, de ha már ennyit pörögtél rajta akkor vedd meg és jó kerekezést.
Hát ha nem túl igényes és teló se kell, akkor egyértelműen az ára miatt a Kelly's.
Akármelyiket is veszi, egyikkel se fog csalódni.:)
+1
Bikemagos és Velós olvasmányaim alapján (mert nekem sose volt) a rossz teleszkóp csak zavar, a jó egymaga olyan drága, mint ezek a bringák, és a karbantartással nagyon sok a macera.
===
bácsi a biciklin
+1
Valahogy nagyon zavar ez a sok marketing-teleszkóp.
Sose vennék ilyen bicót, persze az már a vázat is minősíti, ha a boltban azt hallom, hogy a teleszkóp azért kell az aluvázhoz, - városi használat - hogy kímélje azt az idő előtti töréstől. Az új, merevvillás cajgákat már úgy kell levadászni :-/
Az igazi telókat meg csak messziről csodálom - közelebbről pedig a boltban :-)
OK, akkor sztem marad a Kelly-s! A vázra öri garit adnak, plusz kapok érte 1 éves lopásbiztosítást!
Amit szeretnék kérdezni, hogy duplafalú a kereke?
És, hogy gyorszáras-e! Ha igen, akkor mit kezdjek azzal, ha városban akarom hagyni, mondjuk egy mozi előtt? Nekem van egy 85cm-es Abus láncos lakatom. Ha kiszedem az első kereket, és a hátsó mellé teszem, majd azokon át a vázzal együtt odakötöm egy korláthoz az jó?
És ha a nyeregcső is gyorszáras? Azzal mit tudok kezdeni? Azt simán lelopják?
Az jó, de azt is hihetik hogy már bontott a gép :-)
Egy tini anakonda hosszúságú sodrony is ajánlatos ehhez a verzióhoz.
Akkor ABUS-al leláncol plusz sodronnyal az egészet körbe?
Ez biztonságosnak mondható?
És a nyeregcső?
Sziasztok!
Nem olvastam a hozzászólásokat úgyhogy ha volt ilyen kérdés akkor skúzi.
Kinéztem egy bringát, főleg kisebb túrákra használnám.
http://bringaboard.hu/index.php?open=krp_kerekparok&krpid=krp1462
Ha esetleg tudtok jobbat ami ennél nem drágább akkor várom javaslatotokat. Vagy ha szerintetek ez megfelelő lehet, akkor adjatok tippeket hogy hol érdemes megvenni.
Köszi előre is!
Szia!
Én itt vettem egy neuzer X3at kb 2 hónapja.
Elég jó. :)
A boltot nagyon tudom ajánlani, rendesek, segitőkészek.
Kis alku is lehetséges :)
Menj le nézz körül, mert nem biztos hogy minden van raktáron, de lehet találsz valamit ami egyből a szívedhez nő . :)
Teszt a bringáról: Bikemag - Neuzer Courier DT 2007
Itt azt írják, hogy problémás a sárvédő felszerelése, márpedig túrázáshoz annak használata igen ajánlott.
Ha csomagot is vinnél, akkor fontos, hogy a csomagtartó rögzítéshez meglegyenek a megfelelő szemek a vázon, erre érdemes figyelni. Mondjuk kisebb túrákhoz nem feltétlenül szükséges a csomagtartón vinni a pakkot, viszont a komfortérzet azért úgy nagyobb.
Egyébként olcsóbban is hozzá lehet jutni: bicaj.hu/Futár-Fitness
Lehet, hogy van olcsóbban is, de nekem feltétel, volt hogy egészségpénztár kártyával fizethessek.
Itt meg ráadásul akkor kaptam 10% kedvezményt is.
Sárvédő, csomagtartó valóvan nincs rajta...
Sziasztok! csak egy gyors kérdésem van
mi a véleményetek a Caprine epik 50-ről ?
1 hete vettem 2008-as, tárcsafékes
előre is köszi :)
Ha kölcsönadod egy körre lesz róla véleményem, de így látatlanban...
http://www.testbike.hu/list2.php?pid=2155
Eljössz odadom :)
Üdv Srácok!
AZt kérdezném, h mi a véleményetek a Monza Sprint országútiról?(megér 67.000-ret?) Mert most nagyon gondolkodok egy jobb országúti cangán 70.000FT körül. Hálás lennék a segítséget, mert én annyira nem értek hozzá... Előre is köszi a helpet! (Használt canga is megfelel pl. Gepida BAndon 810, Wenson Stinger L-es méret)
Üdv!
Bocs a hülye kérdésért, de szeretnék venni egy használt bringát, ami bizony öreg, mert valamiért rá vagyok izgulva a régi bicajokra. Szóval gondolkoztam a Fecskén, amit kb. 8000 - 13000ért kínálnak, de egyesek azt mondják, hogy szar anyagból van, aztán jött egy konkrét ajánlat egy Favoritra, azt 12ezerért adná az ismerősöm, úgy hogy most cserélt ki rajta pár dolgot (pedálok, gumik, küllők, felni, stb,stb.). Az érdekelne, hogy az megéri-e? Ugyanakkor NSU bicajokról tud valaki valamit?
Favoritja válogatja, de ennyiért, ha nincs lepukkanva, jó vételnek tűnhet.
A Szputnyik váza szeret elgörbülni, meg nehezebb is a Favoritnál, + az utóbbinak szélesebb a hátsó papucsa, én agyváltót tervezek bele.
Sziasztok!
Szerintem is érdemes jobban körülnézni, hogy maradt-e valahol tavalyi modell. Én múlt hónapban vettem egy 2008-as kelly's phanatic-ot 143e-ért, ami nagyon jó vétel volt, mert az idei 200e. Igaz az új tárcsafékkel, 2009-es szettel, meg új vázzal van szerelve de annyit nem ér meg a 60e ft külömbség. Teljesen meg vagyok vele elégedve, nagyon gyors bringa. Ha kell's-t veszel arra számítsál, hogy a nyerget ki kell cserélni. A gyári az egy katasztrófa. Sok cuccot a kelly's gyárt (felni, gumi, nyereg), nem mindegyiket túl nagy sikerrel.
Hétköznapi futkozásra, meg hétvégi tekerésre a legjobb szerintem a cross. A monti a hegyre való, az országútira meg azért vigyázni kell a magyar utakon.
A coach meg az exqusite között reális az árkülömbség. A drágább felszerelést a jobb beállíthatóság, finomabb működés, hosszabb élettartam, szebb design, esetleg könnyebb súly (bár ez inkább a magasabb kategóriákra mondható) jellemezheti.
Ha kiadtál rá 143.000 ft.-ot!!!
Akkor nézz rá egy jó u lakatot, mert a sodronyt levágják róla...
Már meg van rendelve a keeper!
Leghasznosabb, ha csak a hátsó kereket bujtatod át rajta, de a vázon belül legyen, és ugyanígy a láncot is fogja, szal, aki lopni akarja vághatja el a felnidet, de azt korántsem lesz olyan könnyű, mint a u lakatot, szerintem akkor már a vázat kéne:D
Első kereken cseréld le a gyors zárat, vagy vedd ki és zárd a hátsóhoz.
Nah igen, ha Budapesten lakatolsz:D
Szóval mr. tanyabájker se tanya bájkkal nyomja?!:D:D:D
Az ide is 165 ropi a cangán.
Viszont ennyi cserélni való alkatrész miatt megérte még most is?
Félreértettél, csak a nyereg a gyenge pontja, azt cseréltem. A többi csak infó volt.
hi most lopikálták el hydrámat,s szeretnék egy gyorsabb bicajt ami elbírja a 30-35 kg-nyi túlsúlyomat :-0
mit ajánlanátok 40 körül?
http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20100103/lopott-kerekparok-statiszt...
Itt küld el, hogy miként történt az eltulajdonítása...
Hogy mit értesz +35kilón, 85t vagy 115t nem tudom.
A bringa csak a túlsúlyt érzi meg, a kort nem.:P
Csak 10 év múlva tudom megmondani ;)
Vegyél használt, acélvázas országútit. Az gyorsabb.
vagy
Gyűjts még pénzt.
40-ért újonnan majdnem hulladék bringát kapsz. gyorsabbat nem.
-
Zsurmi
szerintem ne vegyél biciklit. az az impotenseknek meg a csúnyalányoknak való. inkább autózzál!
---
"A kontrol. A kerékpáros gépét tökéletes ellenőrzés alatt tartsa, a gép mintha részét tenné a lovagnak úgy kell összeforniok."
http://www.bike-shop.hu/kerekpar/mtb-kerekpar/haibike/hai_springs Szerintetek milyen a véleményeteket kérem túrához aszfalton.
Ha pókerezés közben szétnézel az asztalnál, és nem tudsz rájönni, hogy ki a vesztes, akkor te magad vagy az.
Ha valaki képes kijavítani az összes múltbeli hibáját, akkor valószínűleg éppen önéletrajzot ír.
Csomaggal akarsz túrázni? Nem úgy tűnik, hogy ezt a bringát csomagtartó felszerelésére találták volna ki.
Egyébként meg egy aszfaltra szánt gépre minek teleszkóp?
Tényleg nem szeretnék észt osztani, de ez a netes bringavásárlás nem biztos, h jó ötlet, különösen, ha nem profi a vevő.
Tényleg el kellene menni egy bringaboltba, mostanában mindenhol vannak kedvezmények. Jobb helyeken a srácok akár egy órát is beszélgetnek Veled arról, mit szeretnél, mire van szükséged. Sőt: van olyan bringabolt Bp-n, ahol konkrétan lebeszélnek a drága, de Neked szükségtelen cuccokról, holott ott van a polcon, el tudnák Neked adni simán.
Ha bringát veszel, az előbb-utóbb elromlik. Ha nem vagy szerelő, akkor szervízbe kell vinned. Ha kerékpárboltban vásárolsz, akkor a kisebb szerelési-beállítási munkákat ingyen is elvégzik, ha ott vetted a bicajt, és ez a garanciális időn túl is érvényes:)
Egy gyári bringa gyári kiegészítőkkel kapható. Simán előfordulhat, hogy a kerékpár egyébként nagyon jó, de Neked az egyik gyári alkatrész nem felel meg (pl. a bütykös gumi nem a tipikus országúti megoldás, de a nyereg is lehet kényelmetlen). Jobb boltokban ilyenkor leszerelik a gyárit, rátesznek vmit, ami Neked jó, és csak a különbséget (vagy azt sem) kell kifizetned.
Ha szakboltban vásárolsz, és ráadásul jobb helyen, akkor ott egyből haver leszel, életed végéig bármikor bemehetsz, kérhetsz tanácsot, kapsz kedvezményt, jófej embereket ismersz meg. Hosszú távon sokkal olcsóbban kijössz, mert nem kell feleslegesen vásárolganod, aztánb meg dühöngeni, h miért vetted meg ezt a sz@rt.
De ez csak az én véleményem.
"De ez csak az én véleményem." én is így gondolom!
tökéletesen igazad van és ezt mondom úgy,hogy mindkét oldalon álltam már ;)
Tradicio és Minőség! 1954-ota :D
Bence9303
Én nem ajánlanám aszfaltra és túrára sem a montikat. Országúti / trekking / egy strapabíró fitness esetleg.
Vagy ha a monti design szerelmese vagy egy cross sokkal inkább megfelel az általad leírt kritériumoknak.
Személyes véleményem ez volna.
Köszi
Hugo-Sport kerékpárbolt
Itt nézz körül. Szerintem egész korrektek az árak ;)
Ez egyrészt igen reklám szagú, másrészt
szerintem a Hugo-t messziről kerüld el!
-----
atysh
Egész bringában nem tudok véleményt mondani, de árukészletben a jobbak között vannak. Mármint van némi választék. Lehet nézelődni.
-
Zsurmi
Róluk még én sem hallottam / tapasztaltam jót - van bőven komolyabb, vevőközpontúbb bolt náluk.